ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Președintele Klaus Iohannis a luat decizia: Mă voi implica, ori de câte ori voi considera că este nevoie! Sănătatea nu trebuie să reprezinte niciodată o miză electorală

2 November 2022 at 16:16
image

Preşedintele României Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că sănătatea nu este şi nu trebuie să reprezinte o miză electorală sau un prilej pentru demagogie şi oportunism politic, precizând faptul că că se va implica, de fiecare dată când va considera că este nevoie, în corectarea unor situaţii incorect gestionate, care pun în pericol îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare a României.

„Sănătatea nu este și nu trebuie să reprezinte niciodată o miză electorală sau un prilej pentru demagogie și oportunism politic. Starea de sănătate a unei națiuni este un vector indiscutabil pentru progres și, din această perspectivă, se impune ca politicile publice în acest domeniu să fie bine fundamentate.

Vă asigur că mă voi implica, ori de câte ori voi considera că este nevoie, în corectarea unor situații incorect gestionate, care pun în pericol îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare a României.

Momentul de astăzi este un foarte bun exemplu că eforturile susținute duc la punerea în practică a angajamentelor asumate.

Sunt încrezător că, deși rezultatele nu vor apărea peste noapte, putem reuși împreună, în parteneriat, printr-un efort național, să îmbunătățim starea de sănătate a populației.

În ceea ce privește aplicarea Planului național pentru prevenirea şi combaterea cancerului, avem obligația să acționăm acum, în numele tuturor celor care au pierdut lupta cu această boală și al celor care astăzi se confruntă cu un diagnostic dramatic.

Sunt progrese remarcabile ale științei medicale, sunt tehnologii de ultimă generație care transformă cancerul într-o boală care poate fi controlată.

Românii au dreptul la aceste inovații ale prezentului. Prin legea promulgată astăzi, transpunem în practică dreptul fundamental la sănătate. Actorii cu responsabilități, în parteneriat cu mediul academic și mediul privat, au obligația de a identifica soluțiile, pentru a permite accesul larg la opțiuni terapeutice adecvate.

În același timp, subliniez că acțiunea doar pe componenta clinică nu va reuși să influențeze în mod semnificativ statisticile privind mortalitatea și morbiditatea prin cancer”, transmite președintele

Raportul Comisiei Europene privind Starea Sănătății în Uniunea Europeană pentru anul 2021 este elocvent în acest sens pentru situația din România. Țara noastră ocupă locul trei în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea care poate fi prevenită. Aproape jumătate dintre decesele din anul 2019 pot fi atribuite factorilor de risc comportamentali, inclusiv fumatul, alimentația nesănătoasă, consumul de alcool și activitatea fizică scăzută. Factorii de mediu, precum poluarea aerului, contribuie, de asemenea, la un număr considerabil de decese.

„Vă îndemn, așadar, să acționați susținut în a promova o politică unitară de prevenție și educație pentru sănătate.

Rolul societății civile este esențial în sprijinirea eforturilor autorităților de a crește nivelul de alfabetizare în sănătate.

Accesul la informații de încredere poate fi salvator, ghidând pacientul către depistarea precoce a bolilor și tratamentul corespunzător.

Totodată, resursele din Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă o oportunitate extraordinară pentru investiții importante în lupta împotriva cancerului. Fiți eficienți și valorificați aceste fonduri la potențialul maxim!”, a conchis președintele Iohannis

articolul original.

Klaus Iohannis a convocat o ședință a CSAT. Discuții despre războiul din Ucraina și despre energie

11 October 2022 at 15:56

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), care va avea loc pe 25 octombrie, a anunțat, marți seara, Administraţia Prezidenţială.

Pe agenda discuţiilor va fi evoluţia privind situaţia de securitate în contextul războiului din Ucraina şi îmbunătăţirea rezilienţei energetice a României pentru asigurarea securităţii în domeniu.

Ședința CSAT va avea loc la ora 14:00, la Palatul Cotroceni. Potrivit Administrației Prezidențiale pe ordinea ședinței sunt următoarele teme: Evoluții privind situația de securitate în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei; Implicații pentru România; Îmbunătățirea rezilienței energetice a României pentru asigurarea securității în domeniu prin adaptarea operativă și dezvoltarea de noi capacități de producție energetice, în contextul războiului din Ucraina; Raport privind măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimului de sancțiuni, instituit pe plan internațional, în perioada octombrie 2021 – septembrie 2022; Măsuri privind modernizarea Armatei României.

În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

articolul original.

Klaus Iohannis a semnat cartea de condoleanțe deschisă în memoria Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Pe 19 septembrie participă la funeralii | VIDEO

13 September 2022 at 12:33
image

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat – marți, 13 septembrie 2022 – cartea de condoleanțe deschisă în memoria Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Președintele Klaus Iohannis va participa la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, în Londra, a anunțat în urmă cu puțin timp, Administrația Prezidențială. Și Custodele Coroanei, Margareta, alături de Principele Radu vor merge la Londra, la funeralii. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei urmează să fie transportat în această după-amiază de la Edinburgh la Londra, cu un avion.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/09/13sept-15-Manu-Klaus-Margareta-regina-si-Charles.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lideri importanţi ai lumii, printre care preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi reprezentanţi ai Caselor Regale, inclusiv Împăratul japonez Naruhito, sunt aşteptaţi să participe la funeraliile de stat ale Reginei Elisabetei a II-a, care vor avea loc luni, 19 septembrie 2022, la Westminster Abbey din Londra.

Această zi va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, sub forma unei zile de doliu național. O perioadă de doliu pentru membrii Familiei Regale va fi respectată până la șapte zile după înmormântarea Reginei.

image

Astazi, sicriul Reginei va fi transportat de la Edinburgh la Londra cu un avion la bordul căruia se va afla Prinţesa Anne, singura fiică a Suveranei. De la aeroport, unde vor fi prezenţi Regele Charles al IIIl-ea şi membri ai Familiei Regale, sicriul va fi dus la Palatul Buckingham.

La această oră, Regele Charles – însoțit de Camilla, Regina Consoartă – face prima sa vizita în calitate de monarh în Irlanda de Nord. În urma cu câteva minute, s-au întâlnit cu oamenii care s-au adunat la Castelul Hillsborough situat la vest de Belfast, reședința Familiei Regale.

Sursa foto: Presidency

Citește și: Londra: Cozi mari în așteptarea sicriului Reginei Elisabeta a II-a. „Ne-a dăruit 70 de ani, ne permitem să-i acordăm și noi câteva ore”

articolul original.
  • There are no more articles
❌