ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 6 October 2022Ultimele Stiri

Silviu Predoiu, fostul șef operativ al SIE: ‘Dacă România ar fi condusă de servicii ar fi mai riguros. Nu ar fi debandada asta’

6 October 2022 at 16:45
image

Generalul (r) Silviu Predoiu spune că principala metodă de ierarhizare a oamenilor este banul.

„România nu este condusă de servicii. Foarte mulți vin să ceară permisiunea de la servicii sau întrebe dacă este bine ce 

Probabil că am face greșeli, dar de altă natură. Nu ar fi debandada asta. Repet, din punct de vedere democratic e foarte bine că nu sunt serviciile.

Deși, am prins când eram în activitate, persoane cu poziții în stat care insistau că serviciile trebuie să  conducă. Cereau ca serviciile să-și asume răspunderea.

Principala metodă de ierarhizare a oamenilor este banul”, a spus Gen. Silviu Predoiu, conform gândul.ro

Citește și: 

Silviu Predoiu, fostul șef operativ al SIE: ‘Fiecare zi de conflict îngreunează pacea. Trebuia să ajutăm Ucraina să facă pași înainte’

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Acțiuni antibullying la clubul de badminton. Fair-play-ul trebuie să fie pe primul loc

5 October 2022 at 11:01

Miercuri dimineață jandarmii au desfășurat o activitate în sala de badminton a Clubului Sportiv Botoșani. Activitatea a venit la inițiativa directorului Clubului Sportiv, Mia Rotaru și cu sprijinul Cristinei Breșug, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

Chiar dacă badmintonul este un sport care se practică individual sau în echipe de câte doi, cei 60 de sportivi legitimați, participanți la activitate, au făcut astăzi o singură echipă, cu dorința de a preveni comportamentele antisociale și implicarea în fapte care ar putea avea repercusiuni negative asupra viitorului lor.

Discuțiile s-au axat pe subiecte precum bullying-ul în școală și la antrenamente, modalități concrete de evitare a implicării în fapte de natură penală sau contravențională și adoptarea unui comportament civilizat și în spiritul fair-play-ului sportiv.

articolul original.

Activitate preventivă a polițiștilor la Școala Gimnazială Carmen Sylva din municipiul Iași

3 October 2022 at 08:29

ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIȚIȘTILOR IEȘENI!

La data de 30 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, Serviciului Rutier și Secției nr. 3 Poliție Iași au desfășurat o activitate informativ- preventivă la Școala Gimnazială Carmen Sylva, din mun. Iași, în cadrul proiectului Educație-rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, au fost transmise principalele cauze de producere a accidentelor rutiere în care sunt implicați minorii. Au fost prezentate normele rutiere ce trebuie respectate în calitate de pieton, biciclist sau pasager în auto. De asemenea, a fost prezentat laboratorul mobil de educație rutieră, aflat în dotarea Serviciului Rutier Iași.
La activitate au participat 180 de elevi și 11 cadre didactice.

articolul original.

CNCAN: Măsurătorile efectuate confirmă valori normale ale nivelului de radiaţii în România

30 September 2022 at 18:01
image

Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare a precizat, vineri, că măsurătorile efectuate în România confirmă valori normale ale nivelului de radiaţii.

“Sistemul de monitorizare a radioactivităţii mediului de pe teritoriul Ucrainei funcţionează normal şi nu indică depăşiri peste valorile normale. Totodată, menţionăm că măsurătorile efectuate în România confirmă valori normale ale nivelului de radiaţii. (…) Precizările sunt făcute în contextul în care, în perimetrul din jurul Centralei Nuclearoelectrice de la Zaporojie a fost activată accidental o mină, producând o avarie a unui transformator electric, fapt ce a condus la degajarea unui nor de fum. Conform procedurilor, la faţa locului a sosit un echipaj de pompieri, care a consemnat absenţa pericolului”, subliniază CNCAN.

Instituţia precizează, în context, că prin Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, urmăreşte în permanenţă evoluţia situaţiei din punct vedere al monitorizării radiologice.

“În România, nivelul radiaţiilor este monitorizat permanent prin Reţeaua Naţională de Supraveghere a Radioactivităţii Mediului (RNSRM), din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM). Specialiştii din Laboratorul Naţional de Referinţă Radioactivitate verifică datele monitorizate 24/7 şi le transmit Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, astfel încât să se asigure o informare promptă a factorilor de decizie naţionali şi internaţionali, precum şi a populaţiei”, adaugă experții.

articolul original.

Sprijin financiar în valoare de peste 56,4 milioane lei pentru producătorii agricoli din sectorul vegetal

30 September 2022 at 07:23
image

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului excepțional acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal.

Suma autorizată la plată este în valoare de peste 56,4 milioane lei și se acordă solicitanților care au accesat această formă de ajutor de stat, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1032/18.08.2022, din finanțare externă nerambursabilă conform Anexei la Regulamentul delegat (UE) 2022/467.

Valoarea grantul financiar unitar este de 875 lei/ha, echivalentul sumei de 176,80 euro/ha, stabilit la rata de schimb de 4,9489 lei pentru 1 euro în conformitate cu  prevederile alin. (6) al art.1 din Regulamentul delegat (UE) 2022/467.

Suma care se acordă beneficiarilor este obținută prin înmulțirea grantului financiar unitar, exprimat în lei/hectar, cu suprafața declarată cu plantații pomicole pe rod și/sau cu arbuști fructiferi și/sau cu plantații viticole pe rod cu struguri pentru vin, din cererea unică de plată 2022, exprimată în hectare și nu poate depăși valoarea maximă de 175.000 lei/ beneficiar.

Reamintim că obiectivul acestei scheme de susținere financiară l-a reprezentat asigurarea unui grant financiar producătorilor agricoli din sectorul vegetal pentru susținerea unor cheltuieli angajate în perioada 24 februarie – 12 august 2022, cu achiziția de resurse materiale, respectiv de produse fertilizante și/sau produse de protecție a plantelor și/sau motorină, necesare în anul 2022 pe suprafețele cu plantații pomicole pe rod și/sau cu arbuști fructiferi și/sau cu plantații viticole pe rod cu struguri pentru vin, care utilizează eficient resursele, gestionează nutrienții și aplică metode de producție favorabile mediului și climei prin activitatea agricolă de întreținere a plantațiilor pe care o desfășoară.

articolul original.

Up România intră în universul blockchain oferind angajaților NFT-uri aniversare

20 September 2022 at 14:59

Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate, Up România a oferit propriilor angajați NFT-uri, cu scopul de a le mulțumi că fac parte din echipa Up și pentru a dezvolta în rândul acestora o înțelegere cuprinzătoare a potențialului pe care îl are tehnologia blockchain.

NFT-urile oferite cadou, care sunt o formă de artă digitală, au fost create prin folosirea inteligenței artificiale. Declarația de poziționare a companiei a fost introdusă de un artist, alături de elementele din identitatea vizuală ale brandului, iar AI-ul a generat trei variante de design.

Deși NFT-urile (non-fungible token) există din 2014, popularitatea lor a crescut vertiginos în timpul pandemiei. Companiile pot introduce NFT-urile în pachetele de beneficii extra-salariale pentru a crește implicarea și loialitatea angajaților. Deși reprezentanții generației Z sunt cel mai atrași de activele digitale și tehnologiile noi, există un real interes și în rândul generațiilor anterioare.

Pornind de la această realitate, punerea la dispoziție a NFT-urilor ca beneficii extrasalariale contribuie la atragerea talentelor, care cunosc foarte bine avantajele acestei tehnologii. În timp, acestea pot contribui  la îmbunătățirea strategiilor de recrutare, retenție și fidelizare a angajaților.

Elena Pap, director general Up România

„Ne-am dorit să marcăm împlinirea a 20 de ani de activitate într-un mod unic și să ne ancorăm în realitatea tehnologică de tip blockchain. Ne uităm la următorii 20 de ani și știm că beneficiile extrasalariale vor fi altfel, la fel ca angajații, care sunt unici. Ei vor să facă parte dintr-o echipă cu valori comune, care le oferă experiențe. Ne orientăm cu toții spre a înțelege noile tehnologii și a le include în ADN-ul nostru”,  a declarat Elena Pap, director general Up România.  

Factorii care îi determină pe angajați să se implice în munca lor variază în funcție de persoană și de domeniul de activitate. În consecință, organizațiile trebuie să fie conștiente de schimbările sociale care îi pot influența pe angajați să se mențină motivați la locul de muncă și să rămână implicați în activitatea pe care o prestează. Beneficiile oferite sub formă de NFT contribuie la construirea și menținerea unei comunități și devin parte din strategiile de recrutare, retenție, recompensare și fidelizare a angajaților.

Despre Up România 

Up România face parte din Grupul Up și deservește peste 25.000 de clienți și peste 800.000 de beneficiari. Cu o prezenţă de 20 de ani în România, compania oferă diverse instrumente de motivare și soluții financiare avantajoase pentru performanța businessului companiilor:

  1. Produse și servicii care facilitează viața de zi cu zi a salariaților prin accesul la beneficii în multe domenii – carduri Up Dejun, Up Cadou, Up Cultură, Up Vacanță, tichete de creșă; 
  2. Platforma de beneficii flexibile – Up MultiBeneficii;  
  3. Soluții digitale interactive de incentivare și recompensare – STIM Online;  
  4. Servicii dedicate comercianților;  
  5. Soluții personalizate pentru modernizarea sectorului de acțiune socială  – tichete sociale, tichete sociale pentru grădiniță; 
articolul original.

Simplu Credit – bilanț aniversar la 15 ani de activitate

20 September 2022 at 02:10

Cum au evoluat piața de micro-credite și comportamentul de împrumut în acești ani?

 

Peste 14.000 împrumuturi acordate, peste 12.000 de clienți finanțați (persoane fizice și companii), o rețea proprie de 12 agenții la nivel național, o echipă de 55 oameni.

 

Simplu Credit este o instituție financiară nebancară (IFN) independentă (fără societăţi de leasing, acţionari bancari sau susţinută de diverse grupuri financiare), care operează pe o piață a micro-creditelor în valoare de peste 1,3 miliarde de lei. Înființată în 2007, Simplu Credit IFN a reușit să evolueze într-un business solid, aflat în top 10 jucători din România din punct de vedere al activelor. Anul acesta, compania sărbătorește 15 ani de activitate și marchează acest eveniment printr-un bilanț aniversar.

Deși este percepută ca o piață cu produse de finanțare mai scumpe decât cele bancare, piața IFN-urilor independente este una dinamică, în continuă creștere. Un credit IFN este preferat în multe situații în locul celui bancar, motivele fiind diverse: timpii de răspuns mai rapizi, criteriile de eligibiltate mai permisive, fluxurile de creditare digitalizate sau idfentificarea de soluții pe care băncile nu le-au oferit.

Evoluția Simplu Credit în 15 ani

În decursul anilor, Simplu Credit s-a poziționat în piața de profil ca un creditor responsabil, transparent și corect față de clienții săi. Bilanțul companiei arată faptul că în cei 15 ani de activitate a acordat un număr total de peste 14.000 de credite rapide atât pentru nevoi personale, cât și pentru afaceri. Peste 12.000 de clienți individuali și companii au beneficiat de finanțări în tot acest timp.

Aproximativ 70% dintre clienții companiei sunt persoane fizice. Simplu Credit le este alături în momentele dificile, oferindu-le soluții de finanțare convenabile și rapide pentru rezvolvarea nevoilor esențiale și urgente, precum și refinanțări de credite mai dezavantajoase într-unul singur mai ieftin, astfel încât clientul să rămână cu un grad de îndatorare decent.

Pe parcursul anilor, compania și-a îmbunătățit în permanență produsele și serviciile. În 2007, valoarea medie a unui împrumut era de 5.280 lei, iar termenul mediu de rambursare era in jur de de 24 luni. Astăzi, valoarea medie a unui împrumut pe care îl obține un client este de aproximativ 11.000 lei, de 2 ori mai mare, iar termenul mediu de rambursare este de 4 – 5 ani.

Simplu Credit, alegerea antreprenorilor

Pe lângă creditele de retail, Simplu Credit și-a consolidat prezența în zona corporate, venind în sprijinul antreprenorilor prin credite rapide, simple și flexibile pentru dezvoltarea afacerilor. Tot mai multe firme apelează pe termen scurt la refinanţări sau completări ale unor linii de credit bancare printr-un împrumut de la Simplu Credit, sumele acordate ajungând până în 500.000 de euro, pe o perioadă de cinci ani.

Astfel, IMM-urile reprezintă 30% dintre clienții actuali, iar finanțările sunt direcționate către diverse sectoare ale economiei, de la real estate la agricultura sau de la producție și comert la turism.

Compania beneficiază constant de pe urma recomandărilor venite din partea clienților sau chiar de pe urma întoarcerii anumitor clienți deja bancabili, care au nevoie să acceseze un credit rapid. Potrivit unui sondaj intern, 20% dintre clienții Simplu Credit sunt considerați fideli și continuă să folosească produsele companiei, o parte dintre aceștia închizând creditele inițiale și revenind pentru al nouălea sau al zecelea împrumut de la Simplu Credit.

„Simplu Credit își datorează succesul și longevitatea tuturor clienților care ne-au acordat încrederea în acești ani, alegându-ne ca parteneri. Dincolo de performanțele de business, cea mai mare realizare este faptul că am reușit să avem un impact pozitiv în cadrul comunităților în care suntem prezenți prin asigurarea accesului facil la microfinanțări, susținând astfel incluziunea financiară și socială. În continuare, ne propunem să dezvoltăm Simplu Credit în același mod sustenabil ca și până acum, prin investiții în inovație, în consolidarea echipei și prin oferirea de soluții de finanțare individualizate pentru oameni și afaceri”, afirmă Mircea Lupu, General Manager Simplu Credit.

Simplu Credit, prezent în 6 orașe

În ultimii ani, Simplu Credit a adus serviciile mai aproape de populația din diferite zone ale țării prin rețeaua de agenții fizice, care a ajuns în prezent la 12 unități în 6 orașe: București, Ploiești, Brașov, Pitești, Sibiu şi Constanţa. Pe lângă deschiderile de sedii fizice, compania a dezvoltat un flux 100% online, scurtând timpul de răspuns la cererile clienților la doar câteva minute.

În cei 15 ani de existență pe piață, compania a avut peste 200 angajați, fiecare dintre aceștia contribuind la consolidarea business-ului prin relațiile de încredere construite împreună cu clienții, dar și cu colegii. Astăzi, echipa Simplu Credit are 55 membri, 6 dintre aceștia fiind în companie de mai bine de 10 ani.

Planurile de viitor ale Simplu Credit

Planurile de business ale Simplu Credit pentru ultima parte a acestui an și, respectiv, pentru 2023 au la bază câteva direcții strategice care se regăsesc la fiecare nivel decizional și operațional al companiei precum: digitalizarea produselor, îmbunătățirea continuă a ofertei de servicii și produse, creșterea eficienței interne prin automatizarea proceselor, creșterea unui portofoliu sănătos și cu expunere controlată.

 

Despre Simplu Credit

Simplu Credit este o instituție financiară nebancară aflată în top 10 jucători pe piața IFN-urilor independente din România, specializate în credite de consum, din punct de vedere al activelor. Compania a fost înființată în 2007 și este înscrisă în Registrul Special al Băncii Naționale a României, fiind reglementată și supravegheată de către aceasta. În cei 15 ani de activitate, Simplu Credit a finanțat peste 11.000 de clienți, persoane fizice și juridice deopotrivă, numărul de credite acordate depășind 12.500. Rețeaua de agenții a companiei include 12 unități în 6 orașe: București, Ploiești, Brașov, Pitești, Constanta si Sibiu.

articolul original.

FOTO: Chioșcuri alimentare din incinta a două licee din Bistrița, amendate cu câte 30.000 lei de comisarii de la Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud! Unul a fost închis temporar

17 September 2022 at 14:15

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud a realizat, joi, o serie de acțiuni pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, la chioșcurile alimentare din incinta Liceului cu Program Sportiv și a Colegiului Tehnic „Infoel„ ambele din Bistrița, în urma unei sesizări transmise către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Cu acest prilej, au fost verificați doi operatori economici care își desfășoară activitatea în aceste unități de învățământ, respectiv Fast-Food – Brândușa SRL și chioșc alimentar – Dolce Lider SRL, informează CJPC Bistrița-Năsăud.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au oprit temporar prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor, pentru una dintre locații, au retras de la comercializare produsele considerate a fi periculoase în valoare de 3.800 lei și au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 60.000 lei, câte 30.000 lei pentru fiecare operator.

Abaterile constatate în timpul controlului au fost:

– comercializarea unor produse alimentare care pot fi încadrate în categoria celor periculoase, respectiv produse fără data și ora pregătirii precizată pe etichetă și brânză scoasă din ambalajul original fără termen de valabilitate;

– expunerea spre vânzare de cartofi prăjiți și maioneză, produse care sunt interzise de la comercializare în incinta unităților de învățământ;

– comercializarea de băuturi și energizante și băuturi răcoritoare deși acestea se află pe lista alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor, listă aprobată prin Ordinul nr.1563/2003

– utilizarea, în incinta chioșcului, a unui echipament pentru prepararea sandwich-urilor calde neigienizat corespunzător, cu resturi alimentare, prezentând urme de rugină pe alocuri;

– comercializarea unor produse de panificație, ambalate în pungi, dar fără a avea eticheta cu elemente de identificare – caracterizare, respectiv denumirea produsului, a producătorului, compoziția, ingredientele cu efect alergen și data limită de consum.

CJPC Bistrița-Năsăud continuă acțiunile de control la chioșcurile aflate în incinta școlilor din județ, pentru a verifica calitatea produselor vândute elevilor, respectarea igienei, precum și tipul produselor alimentare aflate la comercializare, respectiv dacă acestea se află pe lista recomandată școlarilor și preșcolarilor, prevăzută de lege.

”Avem zero toleranță pentru agenții economici care, prin practicile lor, periclitează sănătatea copiilor, fie că vorbim despre efecte imediate sau pe termen lung, operatori care, prin activitatea lor neglijentă, favorizarea dezvoltarea bolilor de nutriție și metabolice, la elevi” – Stelian Dolha, comisar șef adj.CJPC Bistrița-Năsăud.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
articolul original.

Vești bune! Ministrul Energiei, Virgil Popescu: ‘Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor pentru marii consumatori de energie în valoare de 1,5 miliarde de euro prin care vom acorda o compensație parțială întreprinderilor’

12 September 2022 at 11:15
image

Ministrul Energiei, Virgil Popescu anunţă aprobarea de către Comisia Europeană a schemei de ajutor pentru marii consumatori de energie în valoare de 1,5 miliarde de euro, prin care voracorda o compensaţie parţială întreprinderilor mari consumatoare de energie confruntate cu o creştere a preţurilor la energie electrică ce rezultă din costurile indirecte ale emisiilor în cadrul sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii (ETS).

”Veşti bune! Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, schema de ajutor pentru marii consumatori de energie în valoare de 1,5 miliarde de euro prin care vom acorda o compensaţie parţială întreprinderilor mari consumatoare de energie confruntate cu o creştere a preţurilor la energie electrică ce rezultă din costurile indirecte ale emisiilor în cadrul sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii (ETS)”, spune ministrul pe Facebook.

Virgil Popescu arată că de această măsură vor beneficia întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele expuse riscului de relocare a emisiilor de dioxid de carbon enumerate în anexa I la Orientările privind anumite măsuri de ajutor de stat acordate în contextul sistemului de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră după 2021 („Orientările privind ajutoarele de stat acordate în cadrul ETS”). Aceste sectoare se confruntă cu costuri semnificative ale energiei electrice şi sunt expuse în mod deosebit concurenţei internaţionale.

”Compensaţia va fi acordată întreprinderilor eligibile sub forma unei rambursări parţiale a costurilor indirecte ale emisiilor suportate în anul precedent, plata finală urmând să fie efectuată în 2031. Valoarea maximă a ajutorului va fi egală cu 75 % din costurile indirecte ale emisiilor suportate. Valoarea ajutorului se calculează pe baza valorilor de referinţă privind eficienţa consumului de energie electrică, care asigură faptul că beneficiarii sunt încurajaţi să economisească energie”, mai arată ministrul Energiei.

Potrivit lui Virgil Popescu, în data de 10 februarie a fost adoptat Memorandumul pentru iniţierea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor din sectoarele şi subsectoarele expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice în perioada 2021-2031.

”Acordarea ajutoarelor de stat pentru sprijinirea acestor întreprinderi se face cu respectarea prevederilor art. 107 alin. (3) lit. c) din Tratatul pentru Funcţionarea Uniunii Europene (denumit, în continuare, TFUE) şi a prevederilor Comunicării Comisiei (2020/C 317/04) cu privire la Orientările privind anumite măsuri de ajutor de stat acordate în contextul sistemului de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră după 2021 (denumite, în continuare, Orientările ETS) – secţiunea 3.1.

Ajutoare acordate întreprinderilor din sectoarele considerate a fi expuse unui risc real de relocare a emisiilor de dioxid de carbon din cauza costurilor indirecte semnificative pe care le suportă efectiv ca urmare a transferării costurilor emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice (ajutoare pentru costurile indirecte ale emisiilor). Ajutorul de stat se va acorda sub forma unor subvenţii financiare nerambursabile plătite beneficiarilor”, spune ministrul.

Potrivit acestuia, veniturile necesare implementării schemei de ajutor de stat pentru sectoarele expuse riscului de relocare a emisiilor de dioxid de carbon urmează să fie asigurate din fondurile alocate Ministerului Energiei, în conformitate cu prevederile art.10 alin 1 lit. c) din OUG nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene, cu modificările şi completările ulterioare.

”Reamintim că în perioada 2019- 2021, în România a fost implementată o schemă de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor din sectoarele şi subsectoarele expuse unui risc important de relocare, ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 81/2019. Valoarea totală a ajutorului de stat pentru anul 2019 a fost de 399.437.091,82 lei pentru un număr de 34 întreprinderi, respectiv de 637.623.005,80 lei, pentru un număr de 33 întreprinderi în anul 2020”, mai spune Popescu, conform news.ro
articolul original.

Compania de stat ELCEN, a pierdut anul acesta, circa 800 de milioane de lei, bonusul de cogenerare, fiindcă nu a reușit să iasă din insolvență

12 September 2022 at 07:20
Foto: economica.net

ELCEN, compania de stat care produce apa caldă și căldura din București (94%), dar și energie electrică, a pierdut anul acesta circa 800 de milioane de lei, bonusul de cogenerare, fiindcă nu a reușit să iasă din insolvență.

Tot din această cauză, ELCEN nu a putut accesa nici fonduri europene din PNRR, peste 300 milione lei, pentru modernizarea CET Grozăvești, a declarat Adrian Tudora, administratorul special al companiei.

În opinia sa, ELCEN trebuie să modernizeze în următorii ani două din cele 4 CET-uri – CET Sud și CET Grozăvești, fiind nevoie de o investiție de circa 760 milioane de euro (3,8 miliarde lei). Întrucât instalațiile din aceste centrale sunt vechi, în cazul în care lucrările de modernizare nu se fac în următorii 5 ani, acestea ar putea fi închise, iar ELCEN ar mai putea asigura necesarul de energie termică doar pentru jumătate de oraș, spune Tudora.

În prezent, compania de stat este în continuare în insolvență deși nu are datorii, de vină fiind o prevedere legislativă ambiguă, spune Tudora. Rămâne de văzut ce va decide judecătorul sindic.

În ce stare sunt CET-urile din București și de ce investiții au nevoie

În acest sens, Adrian Tudora spune, „ELCEN-ul are 4 CET-uri. CET Vest este cel mai nou, este un CET modern, adus la zi din punct de vedere tehnologic și poate fi comparat cu o centrală de afară. A fost pus în funcțiune în 2009, este un ciclu combinat, cu turbină cu gaz, General Electric, toate inspecțiile s-au făcut la timp, reparațiile la timp. Acum 2 ani, când tehnologia a avansat foarte mult, am schimbat toată automatizarea. Deci nu este o centrală construită în comunism. Este adevărat, Vestul are și o bucată veche, dar este scoasă din exploatare, nu mai funcționăm cu ea de câțiva ani. Și dacă am vrea să le pornim, nu le mai putem porni.

Restul CET-urilor sunt construite în anii 60-70, dar, atenție, doar anumite elemente nu pot fi schimbate sau nu se poate interveni asupra lor, în rest ele au fost înlocuite sau modernizate de-a lungul vremii, deci nu mai sunt chiar cele din anii 60-70.

La un cazan de abur, o piesă care nu poate fi înlocuită este tamburul, iar atunci când expertiza arată că nu mai poate fi exploatat, din momentul acela cazanul nu mai e funcțional, în rest cazanele, zidăria, țevile s-au înlocuit și se înlocuiesc.

Ultimele modernizări pe care le-am făcut au fost la toate cazanele de aburi, din toate centralele noastre vechi, 3 cazane în CET Progresu, 3 cazane în CET SUD și un cazan în Grozăvești, fiindcă aveam niște constrângeri de mediu a trebuit să modernizăm instalațiile de ardere și să îndeplinim cerințele europene de mediu. Acum suntem în regulă cu toate cele 7 cazane, exceptând Vestul care de la început respecta.

Mai mult, la instalația de ardere am introdus automatizare nouă pe cazane, astfel încât la acest moment cazanele sunt exploatate și operate pe calculator. Chiar dacă sunt din anii 60, în camera de comandă avem un monitor, cu tastatură.

În total, din 2016 până acum am făcut investiții de circa 400 milioane lei”, a precizat acesta.

În contextul investiţiilor, „Avem două componente, fiindcă suntem producători de energie electrică și termică. Pentru termie, care vedem că e deficitară și sunt probleme, iar investițiile în termie sunt mai mici și mai rapid de realizat, noi deja ne-am apucat și construim 4 cazane de apă fierbinte, unul în Vest, unul în Grozăvești și două în CET Sud. Mai avem două construite recent, unul în Vest și unul în Grozăvești, deci vom avea 6 cazane noi de apă fierbinte.

În ceea ce privește instalațiile vechi, cu turbine și cazane, aici din păcate orice modernizare am face, durata de viață este cam depășită. Noi facem expertize, dar probabil în câțiva ani de zile expertizele nu ne vor mai permite să funcționăm. De ce? Cazanul și turbina funcționează cu parametri foarte ridicați ai aburului, astfel încât dacă metalul a îmbătrânit și nu mai oferă siguranță, la expertiză îți spune câte ore de funcționare mai are până la următoarea expertiză și tot așa. Dar dacă expertiza spune gata, trebuie să închidem”.

Ce înseamnă închiderea CET Sud și CET Grozăvești

Adrian Tudora, administratorul special al companiei a afirmat, „Dacă am rămâne doar cu cazanele de apă fierbinte, ELCEN nu ar mai putea asigura tot necesarul solicitat de Termoenergetica, deci ar fi un deficit mare de energie termică în oraș, undeva apeste 50% și nu am mai produce în cogenerare, deci nu am mai fi atât de prietenoși cu mediul. În al doilea rând pentru ELCEN ar fi jale pentru că nu am mai produce energie electrică pe care încasăm bani și care ne ține practic în viață. Că de la Termoenergetica încasăm mai puțini bani.

Fără partea de energie electrică ELCEN ar dispărea. Veniturile din energie electrică au fost cam jumătate, restul fiind din energie termică.

Centrale noi. Asta e clar. Cel puțin două centrale. Noi avem un studiu de fezabilitate pentru CET Grozăvești, o nouă centrală care ar costa undeva la 60-70 milioane de euro. Adică să o demolăm pe cea veche și să facem alta nouă. Avem locația în curte, avem studiul de fezabilitate, știm ce avem de făcut.

La CET Sud am finalizat studiul de fezabilitate, deocamdată nu este avizat și nu este aprobat. Estimez că este nevoie de o investiție de până la 700 milioane de euro, conchide acesta.

Din punct de vedere financiar, „Noi de la vechiul RADET avem de recuperat 3,7 miliarde lei, de la Termoenergetica avem de recuperat vreo 840 milioane lei. Să-i transformăm în euro și o să vedeți că dacă aveam banii ăștia am fi făcut investiția cu fonduri proprii.

Dacă am fi scuțiți de cumpărarea certificatelor de CO2, iar am avea bani. Anul trecut ELCEN a cheltuit pe certificatele de CO2 118 milioane de euro, bani care au plecat de la noi. Asta înseamnă două centrale de mărimea Grozăveștiului, cu fonduri proprii, într-un an de zile. Dar o centrală nouă nu se poate face într-un an, cu tot cu avize și autorizații, plus lucrările efective, durează 5 ani realist. Construcția efectivă 3 ani, 2 ani durează aprobările.

Deci în 5 ani de zile dacă am cheltui câte 118 milioane de euro, am fi putut face asta. De la Bruxelles se poate lua decizia de scutire, nu este o decizie pe care o ia Guvernul, a specificat administratorul.

Este nevoie de centrale noi și cât mai pot funcționa cele vechi?

În viziunea sa, „Trebuie să ne apucăm alaltăieri ca să nu pierdem startul. Startul l-am cam pierdut, însă am putea să spunem că dacă ne-am apuca acum, avem șanse să le exploatăm pe cele vechi până le avem pe cele noi, însă nu reușim să ieșim din insolvență și din această cauză nici nu pot să gândesc că voi obține vreo finanțare, nici măcar de la bancă, nu mai vorbim despre fonduri europene.

Cred că nu întrebați unde trebuie, noi ne-am făcut toate temele, am plătit toate datoriile. La momentul acesta ELCEN nu are datorii de nici măcar 1 leu către nimeni, însă nu reușim să ieșim, tot avem termene de judecată, ultimul termen dat este 15 septembrie. În iunie judecătorul sindic a considerat că cererea de ieșire din insolvență a fost neîntemeiată.

Aici Legea insolvenței are ceva lacune și nu tratează problema creanțelor curente. Noi avem 3 litigii, două sunt deja rezolvate, dar mai avem un litigiu cu un contractor care nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, căruia i-am oprit garanțiile, ne-a dat în judecată și avem un litigiu. Este vorba despre firma care a lucrat la modernizarea arzătoarelor 2,3 și 4 din CET SUD, nu și-au făcut bine treaba, două cazane încă nu sunt recepționate, facem din garanții ce aveau ei de făcut, ele funcționează, dar nu la parametri indicați.

Judecătorul consideră că acest litigiu este o creanță, legea spune ”creanță certă, lichidă și exigibilă”, noi nu considerăm că este o creanță certă atât timp cât nu există o hotărâre judecătorească. Trebuie să spună un judecător cine are dreptate.

Noi am făcut toate diligențele să ieșim din insolventă până la 1 aprilie, ca să nu pierdem bonusul de cogenerare, circa 800 milioane lei/an. Dar nu am ieșit și l-am pierdut, punctează Tudora.

De ce ELCEN a pierdut banii din PNRR?

În afirmaţiile sale, „În martie, când am avut primul termen, prindeam la 1 aprilie, pentru că depusesem toată documentația la ANRE, rămăsese doar decizia de la judecătorie să o anexăm dosarului, dacă ieșeam atunci, prindeam și bonusul de cogenerare și PNRR.

Nu putem lua nimic cât suntem în insolvență, dar acum și dacă am ieși din insolvență, pe PNRR nu mai putem lua bani. Pe Fondul de Modernizare, fonduri europene, 13 miliarde de euro pentru eficiență energetică, mai avem speranțe dacă ieșim din insolvență si aplicăm.

Am aplica aici cu proiectele de modernizare a centralelor de la Grozăvești și Sud, mai avem un proiect cu câteva motoare termice în CET Progresu și fotovoltaice, fiindcă dispunem de terenuri. Aici e și o perioadă mai lungă – 2022-2030, ne-am încadra. PNRR are durată de finalizare 2026.

Grozăveștiul – aproximativ 70 milioane de euro.

Cel mai bine ar fi să le depunem anul acesta, numai că și aici suntem puțin strânși fiindcă cererea de ieșire din insolvență se judecă pe 15 septembrie, dar la vechea decizie, din luna iunie, că cererea de ieșire din insolvență este neîntemeiată, noi am făcut apel, și avem termen pe 22 noiembrie.

Mai este și luna octombrie, pe 22 octombrie planul nostru de reorganizare se termină și este o situație deosebită, deoarece noi nu avem nicio datorie, dar cineva ar putea cere falimentul că planul de reorganizare expiră pe 22 octombrie.

CET-urile și poluarea din București

În apărarea sa, „Nu este de la noi. Nu are nicio legătură. Noi nu mai folosim păcură în primul rând, și vedem că acum e chiar un minus, având în vedere că ne așteaptă o iarnă grea, noi nu mai avem un combustibil de rezervă. Deci dacă nu mai avem gaz, nu mai avem nici centrale. Înainte mai aveam niște rezerve de păcură pe care o puteam folosi și puteam funcționa 10-15 zile, independent de orice alte surse, iar păcura o poți aduce cu vaporul, cu cisterne față de gaz care nu poate fi adus așa ușor.

Pentru poluare noi avem monitorizare online. Toate coșurile, instalațiile de ardere, sunt monitorizate online. Deci este o falsă problemă.

Noi putem da, dar nu ține rețeaua. Acum 10 ani apa caldă pleca din Sud cu 12 bari, acum pleacă cu 2,5-3 bari pentru că peste nivelul acesta de presiune se sparge țeava după gard. Noi, în incinta centralelor, ne facem probele hidraulice cu 16-20 de bari, după fiecare reparație, dar numai în incintă. Rețeaua noastră din centrală acceptă aceste presiuni, dincolo de gard este rețeaua Termoenergetica, care nu permite aceste presiuni.

Nu vrem noi această presiune mică, nu ține rețeaua și Termoenergetica ne impune această presiune. Nu stabilesc eu”, precizează acesta.

Crește prețul la energie termică în București la iarnă?

La această întrebare, administratorul Adrian Tudora răspunde, ” Având în vedere apariția OUG 27, fiindcă încă nu avem contracte de gaz, dar dacă este să avem prețurile din OUG 27, eu cred că nu.

Dacă sunt alte prețuri la gaz, cu siguranță va crește.

Noi nu luăm gaz din Rusia, luăm gaz de la Romgaz sau alți furnizori de gaze. Noi nu avem o relație mai departe. Noi avem depozite făcute în timpul verii, ne-am pregătit și noi pentru perioada rece, dar cu siguranță dacă ar exista un deficit de cantitate în rețeaua națională, cu siguranță o vom resimți și noi. În ce măsură, nu știu. Adică în ce măsură vom fi afectați la nivel național, așa vom fi și noi afectați.

Ca disponibilitate, fiindcă nu mergem niciodată cu toate capacitățile, cam jumătate din consumul Bucureștiului ar putea fi asigurat de ELCEN. Deci dacă orașul nu ar mai fi conectat la sistemul energetic național, să zicem, jumătate am putea să asigurăm noi. Sigur, noi asigurăm mai puțin acum și vine din sistem restul.

Acum asigurăm cam 20%, dar este vară. Dar eu și dacă aș opri, Bucureștiul tot ar lua de undeva. În cazul unui deficit mare de energie în sistem, cu siguranță m-ar încărca pe mine dispecerul energetic teritorial mai mult, ca să suplinească ce nu poate aduce din sistem. Iar acest supliment nu ar exista dacă noi nu am fi. Chiar și în condiții de normalitate, dacă ELCEN ar dispărea, Bucureștiul ar simți.

Termoenergetica, datorii de peste 800 milioane la ELCEN

Din punct de vedere financiar, „În jur de 854 de milioane lei pe perioada februarie-iulie 2022. La momentul acesta se plătește factura lunii februarie cu un rest de plată de 156 milioane lei, cu o întârziere de 160 de zile peste scadență. Primăria plătește în contul ESCROW cam 110 milioane lei/lună. Pe august încă nu s-a emis factura, dar e undeva la 64 milioane. Deci sărim de 900 milioane de lei dacă nu se plătește nimic în timpul acesta. Mai e o problemă, că subvenția de la PMB este de 330 milioane lei martie-iulie.

Diferența de la 330 la 854 sunt pierderi pe care nu și le-a asumat nimeni până la acest moment. Primăria trebuie să și le asume și să le plătească. Primăria dacă și-ar plăti mâine subvenția, de 330 milioane, ar fi la zi cu subvenția, însă eu ELCEN nu mi-am încasat toți banii. Aici intră și pierderi de anul trecut. Și a mai fost ceva, de la 1 noiembrie am avut alt preț pe gigacalorie.

Nouă ANRE ni l-a stabilit de la 1 noimebrie, pentru Termoenergetica a fost stabilit în ianuarie, iar Consiliul General a aprobat mărirea în aprilie. Asta înseamnă că subvenția a fost raportată la prețul vechi deși eu am facturat cu prețul nou”, încheie Adrian Tudora.

articolul original.

Compania s-a răzgândit! Blue Air anunță reluarea zborurile în octombrie, din cauza lipsei fondurilor pentru combustibil

9 September 2022 at 11:41

Compania Blue Air s-a răzgândit! Operatorul aerian low-cost a transmis faptul că nu va relua zborurile pe data de 12 septembrie, ci pe 10 octombrie din cauza lipsei fondurilor financiare pentru combustibil.

Compania de transport aerian a transmis un comunicat oficial în ceea ce priveşte decizia luată. Reamintim faptul că ieri, AFM a anunțat că operatorul nu mai are conturile blocate.

Compania Blue Air reia zborurile pe 10 octombrie 2022

Românii au primit o nouă veste proastă din cauza companiei aeriene Blue Air, conform Agerpres. Operatorul aerian va relua cursele aeriene tocmai în data de 10 octombrie după ce va dispuse de fondurile necesare platii combustibililului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare zborurilor planificate.

‘În ultimele 48 de ore conducerea executivă, Consiliul de Administraţie şi acţionariatul Blue Air au constatat faptul că nivelul vânzărilor de bilete a fost semnificativ afectat, iar sumele care au fost încasate de procesatorii de plăţi au fost blocate de către aceştia, astfel încât Societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie.

În plus, toţi furnizorii de servicii esenţiale zborurilor au condiţionat furnizarea respectivelor servicii de plată datoriilor scadente. În acest context au fost analizate toate aspectele privind modalitatea de reluare cât mai rapidă a activităţii de zbor, discutându-se în mod direct cu zeci de furnizori critici ai companiei, respectiv aeroporturi, societăţi de handling, furnizori de combustibil, autorităţi de control al traficului aerian, precum şi cu proprietarul aeronavelor operate de Blue Air. În urma acestora, Societatea îşi propune să reia zborurile începând cu data de 10 octombrie 2022’, se arată în comunicatul companiei transmis vineri, 9 septembrie 2022.

Ministrul Sorin Grindeanu condamna compania Blue Air

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a condamnat vehement compania Blue Air pentru acţiunea sa şi pentru modul iresponsabil de dezinformare a opiniei publice. De asemenea, oficialul susţine că operatorul aerian trebuie să-şi ceară scuze contribuabililor pentru că din banii acestora statul a alocat 5 milioane de lei pentru a repatria românii blocaţi în străinătate.

„Condamn modul iresponsabil în care compania Blue Air a înțeles să dezinformeze opinia publică, asumându-și nejustificat eforturile companiei de stat TAROM și ale autorităților române. Compania Blue Air trebuie să își schimbe rapid conduita și să își ceară iertare de la miile de cetățeni români abandonați brusc pe aeroporturi” a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Mai mult decât atât, Grindeanu susţine că Blue Air şi-a asumat nejustificat eforturile companiei Tarom şi ale autorităţilor pentru a aduce cetăţenii români în ţară.

„Precizez că transportul cetățenilor abandonați a fost asigurat exclusiv de compania de stat TAROM, care a operat într-un timp record cursele speciale pentru repatrierea pasagerilor. De asemenea, compania Blue Air trebuie să își ceară scuze de la contribuabilii români din banii cărora statul a alocat rapid 5 milioane de lei, destinați curselor speciale. Totul în condițiile în care Blue Air nu și-a plătit datoriile către bugetul de stat. Întreaga societate a fost nevoită astfel să suporte noi costuri – efecte ale incapacității manageriale ale Blue Air”, a precizat ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu: „Blue Air trebuie să returneze banii statului”

Nu în ultimul rând, Sorin Grindeanu a afirmat că Blue Air este obligată să înapoieze banii statului român pentru situaţia creată şi de asemenea să despăgubească fiecare pasager.

„Singurul record al Blue Air în aceste zile a fost abandonarea bruscă și fără niciun anunț prealabil, pe aeroporturile din Europa, a mii de cetățeni cărora le-au încasat banii pe bilete. Reamintesc Blue Air că este obligată acum să returneze toate sumele cheltuite din cauza situației create și să despăgubească toți pasagerii afectați”, a mai scris Grindeanu.

Vă aducem aminte că Blue Air a anunțat reluarea zborurilor în octombrie, deși inițial transmitea că români vor putea beneficia de curse începând de luni, 12 septembrie 2022.

articolul original.

Comunicat de presă. Curs de formare subofițeri în activitate, specialitatea parașutiști comando

8 September 2022 at 17:09
image

Batalionul 53 Comando „Smaranda Brăescu” te aşteaptă în echipă – Cursul de formare subofițeri în activitate, specialitatea parașutiști comando

Până în data de 23 septembrie vă puteți înscrie pentru 40 locuri la specialitatea militară PARAȘUTIȘTI COMANDO

CRITERII DE RECRUTARE: (M217/2019; Smap-81/2021)

✅Vârsta maximă: 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie.

✅Studii:

– pentru candidaţii care sunt SGP în activitate: absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat și absolvenţi ai unei unități de învăţământ postliceal acreditate, cu atestat/certificat de calificare profesională valabil;

– pentru candidaţii civili, în rezervă sau din rândul personalului celorlalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională: absolvenţi cel puțin ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat.

Vechime: pentru candidaţii care sunt SGP în activitate: cel puţin 3 ani vechime în serviciu ca soldaţi/gradaţi profesionişti în activitate, calculată de la data finalizării programului de instruire şi până la data începerii cursului de formare, şi să fi fost apreciaţi prin ultimele trei documente de evaluare profesională anuală cu calificativul cel puţin “Foarte bun”.

– permis de conducere categoria B.

✅  Înscrierea se face la cea mai apropiată unitate din subordinea Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale, în următoarele judeţe:

  • Bacău : 0234.588.295 interior 261;
  • Buzău : 719.020 interior 110;
  • Târgu Mureş: 0265.267.404 interior 111;
  • Constanţa: 0341.446.893 interior 291;
  • Braşov: +40 368 734 224

Pentru detalii referitoare la criteriile de selecţie şi probele de concurs accesați  https://safos.mapn.ro/pages/acasa .

articolul original.

În loc să o „reducă la tăcere”, o depresie a „aruncat-o” pe arădeanca Aniella pe podiumul Campionatului Național de Culturism și Fitness

3 September 2022 at 14:01

Viața te poate duce uneori în locuri pe care nu credeai că o să le vezi vreodată, ți se îndeplinesc vise pe care nu știai că le ai și ajungi acolo unde ți se părea imposibil. Așa s-a întâmplat și în cazul Aniellei Ponta, o tânără de doar 21 de ani, din Pecica. În urmă cu câțiva ani, aproximativ trei, a simțit că are nevoie de o schimbare și atunci a început să facă sport, să meargă la sală și să încerce să devină o variantă mai bună a ei.

Nu i-a reușit din prima, căci depresia și anxietatea au lovit-o atunci când îi era lumea mai dragă. Au urmat multe stări, momente grele și medicație. Și totuși, parcă nimic nu mergea bine, așa că a ales să își urmeze un vis de care îi era frică. Își dorea să ajungă sub lumina reflectoarelor, pe o scenă uriașă, în fața unui juriu. Cel mai mare coșmar al său devenea motivul datorită căruia ea urma să scape de „durerile” nevăzute, adică cele psihice.

După cinci luni de muncă, ea a urcat pe scena Campionatului Național de Culturism și Fitness acolo unde a ocupat locul V Bikini Fitness, junioare mari +166 cm, 21-23 ani și locul II la Fit Pairs, devenind astfel vicecampioană națională alături de perechea sa.


Aniella Ponta alături de Raul Săpătaru, colegul ei de scenă. Împreună au făcut echipă la categoria Fit Pairs

– Cine ești tu și care este povestea ta?

– Mă numesc Aniella Ponta și am 21 de ani împliniți în urmă cu câteva zile. Sunt studentă în anul IV la Universitatea Politehnică din Timișoara, facultatea de Inginerie Medicală. Am început să fac sală în momentul în care am dat Bacalaureatul. Eram persoana aia care a mâncat pe bază de stres și am acumulat multe kg, așa că îmi doream să fac sală doar ca să slăbesc, să fiu cât mai slabă posibil și să arat ca un manechin. Treptat am avut și alte probleme legate de anxietate și depresie pentru că am dat piept în piept cu viața.

Sala a fost un refugiu pentru mine, a fost a doua mea casă care m-a ajutat să mă pun din nou pe picioare. Prin antrenamente am reușit să dau afară tot ce aveam pe suflet. Am ajuns pe antidepresive și la un moment dat credeam că nu o să mai fie nimic de mine, nu știam cum să mă redresez, nu mă mai recunoșteam în oglindă, mă uram fizic și psihic, toate acestea până într-un moment când am decis să pun „STOP”. Am conștientizat că e viața mea în joc și că trebuie să preiau controlul și să merg mai departe. Toate emoțiile alea negative am reușit să le țin sub control doar prin sală, făceam sport, mă forțam fizic ca să uit de durerea psihică, doar așa ajungeam să uit, cel puțin câteva ore, că am probleme psihice. În aceeași perioadă am ajuns să arunc la gunoi antidepresivele pentru că eram mereu adormită, nu aveam stare, nu mă puteam concentra, m-am închis foarte tare în mine din cauza lor.

– Cum a început totul? De unde a plecat visul de a concura?

– O voi lua de la momentul zero. Eu când am început să fac sală aveam un antrenor în Arad, căruia chiar aș vrea să îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine. Eduard Chevereșan, primul meu antrenor m-a inspirat să concurez. El participa la concursuri și vedeam mereu cât de mult trage de el, ce înseamnă disciplina și mi s-a părut un subiect foarte interesant. Atunci îmi doream să fac și eu ce face el, dar îmi era frică să mănânc cât îmi spunea el. Eu mă visam doar slabă, nu femeie cu mușchi, nu știam cu ce se mănâncă sportul acesta. Apoi, în urmă cu cinci luni, m-am mutat la Timișoara. Aici m-am întâlnit cu un antrenor nou, Cătălin Matei. Am vorbit cu el despre concurs, i-am spus că sunt vegană și l-am rugat să îmi spună dacă aș avea vreo șansă să concurez și să obțin un rezultat bun ținând cont că nu mănânc proteină animală deloc. Mi-a zis că o să îmi fie foarte greu și că nu a mai antrenat pe nimeni care are stilul meu de viață și că ar fi o provocare atât pentru mine, cât și pentru el și merită să încercăm. De atunci am început. Pe această cale chiar aș vrea să îi mulțumesc și lui încă o dată pentru tot ce a făcut pentru mine.

– Cât de greu a fost până la urmă regimul pentru concurs? 

– Dieta a fost destul de grea. Cinci luni de zile am mâncat același lucru zi de zi și treptat am scăzut carbohidrații ca să fac tranziția de la „bulking” la „cut”, astfel încât să reușesc să slăbesc suficient de mult pentru forma de concurs. Dacă nu aș fi fost vegană poate mi-ar fi fost mult mai ușor pentru că introduceam în meniu ouăle, peștele, pieptul de pui, putem să am mult mai multă flexibilitate în dietă. Așa, am mâncat cinci luni doar proteină vegetală și soia. În plus, din cauza solicitării fizice mi s-a oprit și menstruația cu aproximativ 10 săptămâni înainte de concurs.

– Cât de mult ai slăbit pentru acest concurs?

– Nu este un număr exact de kilograme pe care trebuie să le dai jos. Ne cere să fim cât se poate de tonifiate și feminine în același timp. Categoria la care am concurat eu era destul de ciudată. Nu aveai nevoie de picioare extrem de definite, dar nici nu aveai voie să ai grăsime pe abdomen. Eu am plecat de la 67 de kg acum 5 luni și în ziua concursului aveam 56 kg, deci am dat jos cam 11 kg în 5 luni de zile.

– Cum a arătat o zi din viața ta și câte ore petreceai în sală?

– Făceam cardio zilnic pe stomacul gol, de lunea până duminica, și aveam șase antrenamente pe săptămână cu greutăți. La cardio am început cu jumătate de oră pe zi, iar în ultima perioadă am ajuns la 50 de minute dimineața și 10 minute după antrenamentul de forță. La un moment dat, prin mai, aveam facultate, examene, cardio și antrenament de forță. Dimineața la 6-7 mă duceam la cardio, după mergeam la facultate, veneam acasă să mănânc, plecam la sală pentru antrenamentul de forță, mergeam acasă și făceam curat și mâncarea pentru următoarea zi, făceam un duș și următoarea zi o luam de la capăt. Am prins și sesiunea care s-a suprapus cu pregătirea pentru concurs, mai câteva ore de practică și ajungeam să dorm câte 5 ore pe noapte. În total stăteam aproximativ 3 ore în sală. Începeam cu „posing-ul”, apoi cardio și după-masa un antrenament de forță de aproximativ două ore.

– Cum ți s-au părut adversarele având în vedere că tu urma să urci pentru prima dată pe scenă?

– Înainte să urcăm pe scenă ne uitam toate speriate una la cealaltă. Nu pot spune că am simțit o ură sau o rivalitate. Toate eram speriate și nu știam la ce să ne așteptăm pentru că toate parcă arătam la fel, nu știam care o să fie cea mai slabă dintre noi. În momentul în care am ieșit de pe scenă și până la premiere am început să vorbim între noi și am aflat că mai erau fete vegane, toate au fost deschise, nu a existat o rivalitate, toate ne-am felicitat între noi, a fost superb. Au mai fost două fete care erau la prima competiție, dar majoritatea știau cu ce se mănâncă acest sport, eu eram foarte pierdută, nu știam cum o să se desfășoare, ce o să se întâmple, la mine sigur s-a simțit că eram la primul concurs, dar fetele care aveau experiență m-au ajutat să mă relaxez. În plus, colegul meu de scenă, Raul Săpătaru, cel cu care am făcut echipă pentru Fit Pairs, a fost un real ajutor pentru mine. Mi-a amintit că cel mai important lucru la un astfel de concurs este să te simți bine în pielea ta în timp ce ești pe scenă și să te bucuri de moment, nu să te stresezi, căci doar așa o să iasă totul perfect. 

– Cum a fost pregătirea pentru postura pe care trebuia să o ai pe scenă?

– Cu toate că nu pare mare lucru pentru că te întorci în două-trei poziții cu niște tocuri în picioare, în realitate pregătirea este foarte grea și dură. După fiecare antrenament pentru „posing” aveam dureri extrem de mari de coloană și gambe. Tu trebuie să stai în niște poziții în care tot corpul îți este încordat constant. Noi trebuie să părem naturale, dar de fapt e o durere infernală de musculatură și articulații. Vreau să menționez aici că Paula Matei a fost femeia care m-a învățat să pozez dar, și mai important, mi-a ridicat încrederea de sine.

– Vrei să continui sau te oprești aici?

– Lumea mi-a spus că odată ce merg la un concurs nu o să mai vreau să repet experiența pentru că este prea solicitantă pentru corp și pentru că în ultima perioadă dinainte de concurs ești chinuit, e efectiv vorba despre înfometare și nu e sănătos. La început i-am crezut, dar în momentul în care m-am dat jos de pe scenă deja știam ce îmi doresc. Voiam să mănânc în ziua aia dulciuri, apoi să îmi fac toate poftele și apoi să o iau de la capăt pentru că efectiv asta îmi doresc și vreau să continui pe aceeași categorie. Acum plănuiesc să stau un an de zile în „off-season” pentru că dacă merg la alt concurs peste 3 luni o să arat exact ca și acum. Nu o să îmi permită corpul să acumulez destulă masă musculară. Acum urmează câteva săptămâni în care o să revin la dieta dinainte de concurs ca să îmi obișnuiesc din nou corpul cu mâncarea puțină după zilele în care i-am dat tot ce avea nevoie și treptat o să încep să îmi urc caloriile ca să îmi reconstruiesc metabolismul.

Astfel, după toate lucrurile pe care Aniella a ales să ni le povestească, ne dăm seama cât de greu a fost pentru ea și că, în ciuda luptelor pe care le are fiecare dintre noi, niciodată nu ar trebui să ne dăm bătuți. Ea a reușit să scape de depresie și anxietate și să urce pe un podium important. Cu atât mai mult, realizăm încă o dată că oamenii sunt ca niște cărți, le vedem coperta, însă că să înțelegem exact despre ce este vorba trebuie să citim și paginile din interior. Niciodată nu putem ști prin ce trece cineva, motiv pentru care cel mai bine ar fi ca fiecare dintre noi să încerce să nu judece.

Noi îi urăm succes pe mai departe și îi dorim să își urmeze visele indiferent de cât de greu este!

articolul original.

Activitate religioasă vegheată de polițiști

3 September 2022 at 10:26

Vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.8 Flămânzi au desfășurat activități preventive la biserica „Sfinții Trei Ierarhi”, din orașul Flămânzi.

Astfel, cei peste 60 de copii prezenți la activitatea religioasă organizată de parohia „Sfinții Trei Ierarhi” au fost încântați de prezența polițiștilor, care le-au prezentat autospecialele din dotare și le-au oferit informații cu privire la principalele reguli de circulație, precum și ce pot face dacă sunt implicați în situații neprevăzute.

articolul original.

Târgu Neamț: Activitate suspendată pentru o spălătorie auto cu fise

2 September 2022 at 16:10
image

În august 2021, o petiție semnată de 17 persoane care locuiesc în zona fostului Abator a ajuns la primărie și la DSP. Semnatarii se plângeau vreme că pe timpul nopții, în zona unei spălătorii auto cu fise situate la intersecția străzii Cuza-Vodă cu str. Abator, este gălăgie și nu se poate dormi. Tot la acea vreme semnatarii, vecini ai respectivei spălătorii reclamau faptul că programul este non-stop și că ea se află în zona rezidențială A, fiind înconjurată de case și nu are acordul vecinilor pentru a fi construită. La câteva zile doi angajați de la DSP au venit pe timp de zi la fața locului și au măsurat decibelii rezultatul fiind că s-a depășit cu 10 decibeli limita admisă. De atunci și până de curând administratorii spălătoriei și-au văzut de treabă în continuare ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. De câteva zile primăria orașului a trimis o notificare administratorului spălătoriei, în care i se aduce la cunoștință suspendarea activității pentru 30 de zile.

Unul dintre cei 17 petiționari ne-a declarat: „Acum două zile am fost împreună cu alți vecini de-ai mei în ședința de consiliu local pentru a ne plânge. Și am aflat că deja primăria a trimis o notificare administratorului spălătoriei prin care era anunțat că i se suspendă activitatea până rezolvă situația. În zona unde stăm noi nu avea ce să caute o astfel de activitate cum e spălătoria auto cu fise. Ne este perturbată liniștea. Să-și pună panouri fonice. Acum să sperăm că va face ceva și că nu își va continua activitatea. Trebuie urmărit acest aspect. Dacă cei de la Urbanism au greșit, tot ei trebuie să și rezolve. Că am înțeles că lipsesc multe acte din dosarul pentru autorizații. Dacă nu se rezolvă noi, vom merge în instanță și vom fi nevoiți să dăm primăria în judecată. Că eu mai am o hârtie în care administratorul a fost notificat că dacă în timp de nu știu câte zile nu face aia i se va suspenda activitatea. Și nu s-a rezolvat nimic. Noi nu vrem răul nimănui dar vrem să avem puțină liniște măcar la sfârșitul săptămânii, nu să mâncăm detergent pe pâine și să ne odihnim. De vineri seara și până duminică noaptea se spală mașini non-stop”.

Doi consilieri locali Maria Vrînceanu și Neculai Preda, au făcut o verificare a documentelor și au constatat că ”autorizația de construire este eliberată pentru zona B, cu toate că spălătoria se află efectiv într-o zonă rezidențială A. Și am cerut revizuire în autorizație. Iar la Serviciul Comercial am descoperit că nu exista un program de lucru aprobat. Administratorul nu depusese documentația. Deci neavând aprobat un program de lucru cred că nici nu aveau voie să funcționeze. Este și vina primăriei că nu a controlat din timp aceste lucruri, mai ales că orice autorizație eliberată înseamnă și taxe plătite, bani la buget. Soluția este montarea de panouri fonice. Nimeni nu-i vrea să-i închidă activitatea. Dar s-a încălcat Regulamentul de Urbanism care spune că este interzisă orice activitate care perturbă liniștea în zonele rezidențiale zona A”, a precizat Maria Vrânceanu.

Rămâne de văzut dacă proprietarul spălătoriei se va conforma sau va continua activitatea. De asemenea, este important de știut dacă în acest caz vorbim despre o eroare sau despre intenția unui/unor funcționari de a favoriza firma cu pricina. Semnale în acest sens există, la nivel de bârfă de bazar.

C.T. STURZU

articolul original.

Peste 8.200 de firme și-au suspendat activitatea în primele șase luni din 2022

1 September 2022 at 11:37

Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele şapte luni din 2022 a fost de 8.275, în creştere cu 19,15% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021.

Potrivit datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, cele mai multe companii care şi-au suspendat activitatea în intervalul menţionat au fost din Bucureşti, respectiv 867 (în creştere cu 13,78% faţă de perioada ianuarie – iulie 2021), Capitala fiind urmată de judeţele Cluj, cu 410 firme suspendate (în creştere cu 9,92%), Iaşi – 375 firme (+36,36%), Neamţ – 328 (+22,39%) şi Braşov – 328 (+31,20%), informeaza Agerpres.

La polul opus, cele mai puţine suspendări au fost consemnate în judeţele Ialomiţa – 48 (în scădere cu 4% faţă de primele şapte luni din 2021), Covasna – 65 (-10,96%) şi Tulcea – 68 (+28,3%).

Pe domenii de activitate, cel mai mare număr de suspendări s-a înregistrat în primele şase luni în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, respectiv 2.391 (+22,05%), alte activităţi de servicii – 821 suspendări (+5,80%) şi în activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 741 suspendări (+33,03%).

articolul original.

Lipsa somnului la adolescenți poate cauza supraponderalitate sau obezitate

31 August 2022 at 09:00
image

Adolescenții care dorm mai puțin de opt ore pe noapte au șanse mai mari de a dezvolta supraponderalitate sau obezitate, în comparație cu adolescenții care dorm suficient.

„Studiul nostru arată că majoritatea adolescenților nu dorm suficient și acest lucru este legat de excesul de greutate și de caracteristicile care promovează creșterea în greutate, potențial favorizând probleme viitoare”, a spus autorul studiului, dl Jesús Martínez Gómez, cercetător la Laboratorul de Sănătate și Imagistică Cardiovasculară, Centrul Național Spaniol de Cercetare Cardiovasculară (CNIC), Madrid, Spania.

„În prezent investigăm dacă obiceiurile necorespunzătoare de somn sunt legate de timpul excesiv petrecut la ecran, ceea ce ar putea explica de ce adolescenții mai în vârstă dorm și mai puțin decât cei mai tineri.”

Acest studiu a examinat asocierea dintre durata somnului și sănătate la 1.229 de adolescenți. Participanții aveau o vârstă medie de 12 ani la momentul inițial, cu un număr egal de băieți și fete, indică Eurek Alert.

Durata somnului condiționează starea viitoare de sănătate

Somnul a fost măsurat timp de șapte zile cu un monitor de activitate portabil, de trei ori, la fiecare participant, la vârste de 12, 14 și 16 ani. Pentru o sănătate optimă, Academia Americană de Medicină a Somnului recomandă să se doarmă între 9 și 12 ore pe noapte, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani și 8 până la 10 ore pentru cei cu vârsta între 13 și 18 ani. Pentru a simplifica analiza, studiul a folosit 8 ore sau 12 ore pe noapte ca valori optime. Participanții au fost clasificați ca persoane care dorm foarte puțin (mai puțin de 7 ore), persoane care dorm perioade medii (7 până la 8 ore) și optime (8 ore sau mai mult).

Excesul de greutate și au fost determinate în funcție de indicele de masă corporală. Cercetătorii au calculat un scor al sindromului metabolic continuu, variind de la valori negative (mai sănătoase) la pozitive (mai nesănătoase), care au inclus circumferința taliei, tensiunea arterială și nivelurile de glucoză și lipide din sânge.

La vârsta de 12 ani, doar 34% dintre participanți dormeau cel puțin 8 ore pe noapte, iar aceasta a scăzut la 23% și 19% la 14, respectiv 16 ani. Băieții aveau tendința de a dormi mai puțin. Adolescenții care au dormit cel mai mult au avut, de asemenea, un somn de mai bună calitate, ceea ce înseamnă că s-au trezit mai puțin în timpul nopții și au petrecut o proporție mai mare din în comparație cu cei cu somn mai scurt. Prevalența supraponderalității/obezității a fost de 27%, 24% și 21% la 12, 14 și, respectiv, 16 ani.

Legătura dintre somn și obezitate

Asocierea dintre durata somnului, excesul de greutate/obezitate și scorul sindromului metabolic au fost analizate după ajustarea pentru educația parentală, statutul de migrant, activitate fizică moderată până la viguroasă,  fumatul, aportul de energie, locație și școală.

În comparație cu cei care dorm potrivit, supraponderalitatea/obezitatea a fost cu 21% și 72% mai probabilă la cei care dorm foarte puțin la 12 și, respectiv, 14 ani. Persoanele care dorm puțin au avut cu 19% și 29% mai multe șanse de a fi supraponderali/obeze în comparație cu cei care dormeau optim la 12 și, respectiv, 14 ani.

„Legăturile dintre somnul insuficient și sănătatea nefavorabilă au fost independente de aportul de energie și de, ceea ce indică faptul că somnul în sine este important. Excesul de greutate și sindromul metabolic sunt în cele din urmă asociate cu bolile cardiovasculare, sugerând că programele de promovare a sănătății din școli ar trebui să ofere obiceiuri bune de somn. Părinții pot da un exemplu bun, având o oră de culcare constantă și limitând timpul petrecut seara pe ecran. Politicile publice sunt, de asemenea, necesare pentru a aborda această problemă globală de sănătate”, spune Martínez Gómez.

articolul original.

O bucată veche de 4 miliarde de ani din scoarța terestră, descoperită sub Australia

28 August 2022 at 12:00
image

O bucată de scoarță veche de 4 miliarde de ani, aproximativ de mărimea Irlandei, se ascunde sub Australia de Vest, arată o nouă cercetare.

Această bucată de scoarță este printre cele mai vechi de pe Pământ, deși nu cea mai veche. Această onoare revine rocilor de pe țărmul estic al Golfului Hudson, în Canada, care au fost datate la o vechime de 4,3 miliarde de ani.

Prin comparație, Pământul are o vechime de 4,54 miliarde de ani. Deoarece scoarța Pământului se modifică constant în urma activității tectonice, cea mai mare parte a suprafeței stâncoase a planetei noastre s-a format în ultimele două miliarde de ani.

Peste 4 miliarde de ani de istorie geologică

Cu toate acestea, bucăți mai vechi de scoarță au fost descoperite, precum bucata recent găsită în Australia de Vest, care are aproximativ 4 miliarde de ani. Acest lucru sugerează că ceva special a avut loc în acea eră a istoriei Pământului, a declarat coautorul studiului Maximilian Droellner, doctorand la Universitatea Curtin din Australia, într-un comunicat, potrivit SciTechDaily.

„Atunci când comparăm descoperirile noastre cu datele existente, se pare că multe regiuni din întreaga lume au experimentat un timp similar de formare și conservare timpurie a scoarței”, a spus Droellner. „Acest lucru sugerează o schimbare semnificativă în evoluția Pământului în urmă cu aproximativ patru miliarde de ani, pe măsură ce bombardamentul cu meteoriți a scăzut, scoarța s-a stabilizat și viața pe Pământ a început să apară”.

Aici au fost găsite cele mai vechi minerale de pe Pământ

Partea ascunsă a scoarței antice se află în apropierea locului unde au fost găsite anterior cele mai vechi minerale de pe Pământ. În Jack Hills, Australia, cercetătorii au descoperit zircon . Aceste minerale au supraviețuit chiar dacă rocile care le țineau cândva s-au erodat. Nici stâncile din jurul Jack Hills, cunoscute sub numele de Narryer Terrane, nu sunt foarte noi: unele au o vechime de 3,7 miliarde de ani.

Indiciile geochimice din sedimentele această regiune au sugerat că ar putea exista părți și mai vechi de scoarță îngropate sub roci și sedimente noi. Așadar, Droellner și colegii săi au decis să testeze zirconul din sedimentele din Câmpia de Ccoastă Scott, aflată la sud de Perth.

Cum au aflat cercetătorii vechimea rocilor?

Pentru a face acest lucru, cercetătorii au vaporizat zirconul cu , apoi au analizat compoziția a două perechi de elemente radioactive eliberate prin acest proces, uraniu-plumb și lutețiu-hafniu. Aceste elemente prinse în zircon se descompun de-a lungul miliardelor de ani. Izotopii acestora le oferă cercetătorilor un „ceas” cu privire la vârsta zirconului.

Această datare a arătat că rocile care dețin aceste minerale s-au format în urmă cu 3,8 miliarde – 4 miliarde de ani.

Pentru a afla de unde provin aceste minerale, cercetătorii au apelat la datele colectate de sateliții care orbitează Pământul. Deoarece scoarța terestră variază în grosime, gravitația variază ușor pe suprafața planetei. Măsurând aceste variații ale gravitației, oamenii de știință își pot da seama cât de groasă este scoarța în diferite locații. Aceste date gravitaționale au dezvăluit un segment gros de scoarță în de Vest, probabil să fie locul unde scoarța antică este îngropată.

Cum s-au format pentru prima dată continentele?

Vechea scoarță acoperă o suprafață de cel puțin 100.000 de kilometri pătrați, au scris cercetătorii în lucrarea lor, publicată în jurnalul Terra Nova . Este îngropată la „zeci de kilometri” sub suprafață, a spus Droellner. Marginea bucății antice de scoarță este marcată cu zăcăminte de aur și minereu de fier, au descoperit cercetătorii, sugerând importanța acestei cruste foarte vechi în formarea rocilor și mineralelor din regiune.

Înțelegerea formării scoarței în urmă cu 4 miliarde de ani poate ajuta cercetătorii să înțeleagă cum s-au format pentru prima dată continentele, au scris cercetătorii. „Această bucată de scoarță a supraviețuit mai multor evenimente de formare a munților între Australia, India și Antarctica”, a spus Droellner.

Vă recomandăm să mai citiți și:

articolul original.

Ce putem face pentru a preveni demența la câini?

28 August 2022 at 10:00
image

Demența la câini prezintă un risc care crește anual pentru animalele cu vârsta de 10 ani sau mai mult, potrivit unei noi cercetări de la Dog Aging Project.

Descoperirile au arătat, de asemenea, că activitatea fizică poate influența probabilitatea unui câine de a dezvolta această afecțiune, animalele inactive având cel mai mare risc.

Disfuncția cognitivă canină (CCD), așa cum este cunoscută oficial , este un sindrom comportamental care afectează câinii bătrâni. Are asemănări cu boala Alzheimer umană, incluzând dezorientarea, pierderea memoriei, schimbări comportamentale și dezvoltarea de plăci în creier.

După ce vârstă apare demența la câini?

Acum, noi cercetări au indicat vârsta de 10 ani ca fiind un moment esențial pentru câinii în vârstă, deoarece după aceasta riscul lor de CCD crește cu peste 50%. Descoperirile au rezultat dintr-un studiu, publicat în Scientific Reports, care concluzionează, de asemenea, că riscul de a dezvolta CCD al câinilor inactivi este de aproape 6,5 ori mai mare decât al animalelor foarte active.

Dog Aging Project le-a oferit autorilor studiului acces la date dintr-un eșantion mare de câini de companie din SUA înscriși în cercetarea longitudinală. Acesta a inclus informații despre 15.019 câini, conținând sondaje efectuate în decembrie 2019 și 2020, care au abordat probleme legate de starea de sănătate, activitatea fizică și declinul cognitiv.

Dintre cei eșantionați, 1,4% au fost clasificați ca având CCD.

Legătura dintre inactivitate și CCD nu este încă cunoscută

Pentru câinii care au trecut de zece ani de viață, fiecare an suplimentar de viață a reprezentat o creștere cu 68% a riscului unui diagnostic de CCD. Deși inactivitatea a fost asociată cu un risc de 6,47 ori mai mare de CCD, încă nu se știe dacă inactivitatea cauzează CCD sau CCD provoacă inactivitate, notează IFL Science.

În timp ce autorii spun că sunt necesare investigații suplimentare pentru a stabili natura cauzală a acestor asociații de , ei sugerează că estimările duratei de viață ar putea fi un instrument util pentru medicii veterinari în a decide dacă să testeze un câine pentru CCD.

Semne ale demenței

Cercetările anterioare au indicat că anumite semne fizice pot fi, de asemenea, un indicator util în detectarea CCD. Un studiu din 2019 a analizat câinii prin intermediul unui chestionar și a constatat că mai slabe, tremurul, balansarea sau căderea și capul plecat au fost asociate semnificativ cu CCD.

Dacă sunteți îngrijorați că patrupedul vostru ar putea avea CCD, cel mai bine este să discutați cu medicul veterinar despre posibilitatea testării.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.
❌