ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Cauzele accidentului colectiv de muncă de la Cariera Jilț Sud, prezentate în ședința de Guvern

26 January 2023 at 15:00
image

Eugen Măruță (gds.ro)

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a prezentat joi, în ședința de Guvern, un raport preliminar al Corpului de control al instituției, care face verificări la Cariera Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia.

În data de 17 ianuarie aici a avut loc un accident colectiv de muncă în urma căruia au murit 3 mineri și alți 10 au fost răniți. Ministrul Energiei a precizat că motivul tragediei a fost utilizarea unui mijloc de transport necorespunzător, precum și condițiile de drum. A fost folosită o mașină de marfă pentru transportul muncitorilor.

Virgil Popescu a precizat că drumurile ar fi trebuit să fie, de asemenea, pietruite. Din acest motiv, s-a trecut la verificarea tuturor contractelor de achiziții de la Complexul Energetic Oltenia, conform solicitării venite din partea premierului Nicolae Ciucă. Ministrul Energiei a mai anunțat că din 48 de mijloace de transport, majoritatea închiriate, verificate în cariere, doar 29 corespund. CEO va suplimenta numărul cu încă 14 vehicule de transport persoane.

Potrivit lui Virgil Popescu, peste 7 zile Directoratul CEO va trebui să prezinte un plan de investiții care să rezolve problemele legate de transportul minerilor, a echipamentelor de protecție, respectiv a drumurilor din cariere. Corpul de control al Ministerului Energiei rămâne așadar în continuare la Complexul Energetic Oltenia.

articolul original.

Noroiul, frate cu minerul! Imagini crunte din minele Olteniei

25 January 2023 at 11:23
image

O filmare pusă pe Facebook de către Manu Tomescu, Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, arată modul cum arată un crâmpei dintr-o zi de muncă la exploatările miniere din bazinul Olteniei, concesionate de Complexul Energetic Oltenia. Un șir de muncitori urcă un deal plin de noroi. Asta în timp ce politicienii vin, anunță demiteri și apoi pleacă.

”În timp ce puterea politică (SISTEMUL), declară și se laudă că “ne salvează”, noi cei care muncim în subunitățile de producție ale C.E.Oltenia, vedem și simțim în fiecare zi de muncă cum ne închid și cum ne-au lăsat de izbeliște!

Stimați lideri politici, opriți-vă din MINCIUNĂ! Spuneți-ne ADEVĂRUL și începeți să faceți ceva cu adevărat pentru ultimele generații de mineri și energeticieni care au mai rămas să muncească în această activitate!

Utilajele și instalațiile pe care le exploatăm sunt din ce în ce mai învechite, și cu lipsuri din ce în ce mai mari!

Salariații din producție sunt din ce în ce mai puțini, și tot mai îmbătrâniți și îmbolnăviți, dar cu toate astea sunt constrânși să preia sarcini suplimentare!

Aceasta este REALITATEA, domnilor lideri politici care conduceți această companie!” a spus Manu Tomescu.

Astăzi, Daniel Burlan a fost demis de la conducerea Complexului Energetic Oltenia, în urma ședinței Consiliul de Supraveghere. Această mișcare vine la câteva zile după ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, i-a cerut să plece din funcție, însă Burlan a refuzat. Totul a plecat de la accidentul colectiv de muncă de la cariera Jilț Sud în care au murit trei mineri iar alții au fost răniți. Totodată, Consiliul l-a înlăturat din funcție și Marius Negru, membru al Directoratului. Consiliul de Supraveghere a decis că personalele demise nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile.

În data de 17.01.2023, in jurul orei 13:00, în perimetrul carierei Jilț Sud, personalul care a participat la intervenția mecanică la Excavatorul 1400-05 a urcat într-un mijloc auto pentru a se deplasa la sediu. În timpul coborârii pe o pantă, înaintea podului de traversare a transportatorului cu banda T 204, autovehicolul a derapat pe pod și a căzut peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numară 14 salariați ai CE Oltenia, din care 3 au decedat.
articolul original.

O schelă a căzut cu doi muncitori pe ea, la Apața!

7 December 2022 at 14:08
By: M.Ex.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a fost solicitat să intervină la un accident de muncă, petrecut în urmă cu puțin timp in comuna Apața, unde o schelă a căzut împreună cu doi muncitori aflați pe aceasta. La locul incidentului s-au deplasat un echipaj SMURD B2 și un echipaj din cadrul SAJ Brașov tip B. La fața locului au fost găsiți doi bărbați, conștienți, cooperanți, care prezentau traumatisme la membrele superioare și contuzii toraco-abdominale. Ambii au fost transportați la UPU Spital Județean Brașov pentru investigații suplimentare.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov a demarat o anchetă în acest caz.

foto : arhiva

articolul original.

Accident de muncă la Yildiz!

12 September 2022 at 15:49
image

Poliția se află la fața locului.

articolul original.
  • There are no more articles
❌