ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 9 December 2022Ultimele Stiri

Surpriza campionatului la volei masculin

9 December 2022 at 06:48
image

În campionatul național de volei masculin s-a produs o mare surpriză: Arcada Galați a fost învinsă de Rapid București. Și asta nu este tot: Rapid București a jucat acest meci fără coordonatorul Cristian Bartha.

Miercuri după-amiază în sala Giuleşti din Capitală s-a disputat partida dintre Rapid Bucureşti  și CSM Arcada Galaţi,partidă  restanţa din prima etapă a Diviziei A1 la volei masculin. Campioana României din ultimele patru sezoane a avut în faţa un adversar solid, cu un joc consistent care le-a pus probleme serioase. Rapidiştii şi-au adjudecat după o jumătate de oră un prim set foarte echilibrat şi a avut o minge de 2-0. Gălăţenii au revenit spectaculos şi , prin două blocaje,  Talpă şi Raţă au egalat situaţia la seturi. Rapidiștii nu au renunţat, au fost foarte motivaţi şi încrezători în forţele lor,  în timp ce de partea cealaltă echipa campioană  a fost surprinsă fără replică în momentele cheie. Astfel, Rapid București a obţinut o victorie foarte importantă care îi propulsează  în acest moment pe podium.
Rezultat final: Rapid Bucureşti – CSM Arcada Galaţi 3-1, la seturi  25-23,26 -24,25- 21 și 25- 23. După cel de-al doilea eşec fără punct din acest sezon, CSM Arcada Galați a coborât pe locul 5 în clasament , cu doar 20 de puncte.

După nouă etape, podiumul se prezintă astfel: locul1 Dinamo București cu  24 puncte, locul  2 Steaua București cu 23 puncte ,iar pe locul 3  RapidBucurești cu  22 puncte. Iată așadar, Capitala României ocupă întreg podiumul campionatului national de volei masculin din divizia A 1, în acest moment.

MVP-ul echipei Rapid București  a fost Willian Alejandro Bermudez Narvaez, cu 21 de puncta realizate în această partidă, în timp ce de la  Arcada Galați  s-a remarcat Alexandru Raţă, cu 11 puncte reușite.

Pentru Campioana României, Arcada Galați,  a fost a doua înfrângere în acest debut de sezon. Rapid București, fără coordonatorul Bartha în teren, a devenit revelaţia stagiunii și a reușit să se situeze   pe podium cu acest succes.

Sursă foto:https://www.facebook.com/voleirapid

articolul original.
Ieri — 8 December 2022Ultimele Stiri

Cele mai bune echipe de handbal și volei ale liceelor argeșene își decid campionii la Sala Sporturilor Mioveni

8 December 2022 at 14:03

Peste 100 de echipe (feminin și masculin) și peste 1000 de elevi au intrat în competițiile de baschet, handbal, volei și fotbal, turneul ”Cupa Liceelor Viitorii Campioni” început jurul datei de 4 noiembrie, pe toate secțiunile.

Fazele finale ale competiției la baschet și fotbal s-au derulat miercuri 8 decembrie la Sala Sporturilor din Pitești, iar la handbal și volei finalele se joacă vineri la Sala Sporturilor Mioveni.

Echipele câștigătoare la baschet și fotbal

Baschet feminin, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” Piteşti care s-a impus în faţa echipei Colegiului Naţional „Alexandru Odobescu” Piteşti.

La baschet băieţi, L.P.S. „Viitorul” Piteşti a câştigat în faţa Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” Piteşti.

La fotbal feminin, Liceul Teoretic „Ion Barbu” Piteşti a învins echipa Liceului Tehnologic „Constantin Dobrescu” Curtea de Argeş.

La fotbal băieţi, L.P.S. „Viitorul” Piteşti s-a impus în faţa echipei Liceului Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni.

Handbal și volei

Vineri 9 decembrie, Sala Sporturilor Mioveni găzduiește, de la ora 10,30, întrecerile celor mai bune echipe ale liceelor argeșene la handbal și volei.

Program competiție:

– Handbal FETE: 

LPS „VIITORUL”PITEȘTI – LICEUL TEHNOLOGIC CONSTRUCȚII DE MAȘINI  MIOVENI

– Handbal BĂIEȚI: 

C.N. „ZINCA GOLESCU” PITEȘTI – LICEUL TEORETIC „ION MIHALACHE” TOPOLOVENI

– Volei FETE: 

LPS „VIITORUL” PITEȘTI – LICEUL TEORETIC„IULIA ZAMFIRESCU” MIOVENI

– Volei BĂIEȚI: 

C.N. „DINICU GOLESCU” CÂMPULUNG – C.N. „I.C. BRĂTIANU” PITEȘTI.

Premierea campionilor va avea loc începând cu ora 15.00.  

Turneul este organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Primăriile din Pitești, Curtea de Argeș, Câmpulung, Mioveni, Topoloveni, Ștefănești, Costești, Direcția Județeană de Sport Argeș, Asociația Județeană „Sportul pentru Toți”, Asociația Județeană de Fotbal Argeș, Asociația Județeană de Handbal Argeș, Asociația Județeană de Baschet Argeș, Asociația Județeană de Volei Argeș.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Volei masculin – Divizia A1. CSM Suceava vrea să facă un meci bun în compania celor de la Tomis Constanța, în extrasezon

7 December 2022 at 11:18
image

Echipa de volei masculin CSM Suceava, proaspăt promovată în Divizia A1, a avut un început de campionat dificil în care a trecut prin aproximativ toate stările emoționale. A fost un contact dur cu formațiile de top din România, după ce tinerii sportivi suceveni au jucat la un nivel de ”cartier”.

După succesul cu U Cluj și partidele bune cu Arcada Galați și Dinamo, campioana și vicecampioana României, sucevenii au fost readuși cu picioarele pe pământ de Știința București, grupare fără punct în campionat.

”Sportivii noștri au atacat cu prea mare avânt jocul cu Știința București și nu a mers. Trebuie mai multă concentrare și mai puțin avânt cu oricine am juca. Mai este mult până departe și jucătorii noștri trebuie să facă pași mici pentru victorie. Încrederea în forțele proprii este un lucru grozav, dar trebuie să și poți. Sunt convins că au învățat din meciul cu bucureștenii ”deștepți” și vor trata fiecare dispută cum se cuvine” a declarat antrenorul echipei CSM Suceava, Tudor Orășanu. În cadrul etapei a X-a, CSM Suceava va primi sâmbătă 10 decembrie vizita echipei Tomis Constanța, de la ora 12.00

articolul original.

Etapa a 9-a la volei masculin

7 December 2022 at 07:35
By: Regie
image

Etapa a noua a Diviziei A1 la volei masculin sa disputat pe parcursul a trei zile. Nu au fost înregistrate surprise în această etapă, echipele evoluând normal, după adevărata valoare. Dar nu și după bugetul investit.

Etapa a 9-a a diviziei A 1 la volei masculin a fost  deschisă sâmbătă, de meciul dintre Rapid București și Știința Explorări Baia Mare. Băimărenii  au cedat cu scorul de 3-0 (16, 19, 28), după o evoluție slaba , în dauna unui adversar total schimbat față de ediția precedent. Rapid București, propunându-și o clasare între primele cinci formații, a abordat meciul cu mai multă determinare.
Rapidul a dominat cea mai mare parte a întâlnirii, chiar dacă Explorări a avut inițiativa în anumite momente. De remarcat faptul că nu a fost introdus în teren la acest meci coordonatorul Cristian Bartha, iar giuleștenii au obținut o victorie clară, în trei seturi.

În sala Dinamo, gazdele au primit vizita formației Unirea Dej. Echipa de volei Dinamo București  a învins CS Unirea Dej cu  scorul de 3-0 , la seturi  25-20, 25-18, 25-12, în etapa a 9-a a Diviziei A1 masculin, la finele unui meci dominat clar de jucătorii antrenați de Fernando Munoz. Dinamo  București are 24 de puncte și este lider în Divizia A1.

Știința Bucuresti a jucat împotriva celor de la CSM Suceava, într-un meci care se anunța  foarte echilibrat, ambele echipe aflându-se în luptă directă pentru evitarea retrogradării.Nu credem, însă, că au de ce să-și facă griji, deoarece în campionatul românesc de volei masculin nu prea poți retrograda, din lipsă de echipe. Și perspectivă.  Partida desfășurată în sala Romsilva din Capitală s-a încheiat cu victoria clară a echipei gazdă, care s-a impus cu scorul de 3-0, la seturi  25-14, 25-19 și 25 -15, după doar 66 de minute de joc.

Ziua de sâmbătă sa încheiat cu meciul de la Galați, dintre Arcada și ”U” Cluj. Elevii antrenorului Sergiu Stancu veneau după un succes clar în CEV Cup, 3-1 în Finlanda, și au abordat partida în aceeași notă de învingători, nelăsând prea multe speranțe tinerei echipei clujene. Jucătorii Arcadei au controlat permanent  meciului și s-au impus usor  cu scorul de 3-0, la seturi  25-14, 25-16 și  25-12.Nici Universitatea Cluj nu poate retrograde, chiar dacă de mai multe ori a fost în această ipostază, campionatul de volei masculin adunând cu mare  greutate și multe compromisuri 12 echipe la start.  Meciul restanţă Rapid București  – Arcada Galați  este programat miercuri, în Capitală.

Duminică,  s-a disputat meciul  dintre  SCM Zalău  și SCMU Craiova , altă dată considerat un derby al voleiului romanesc . De data aceasta  a fost un meci controlat de craioveni in totalitate . Echipa masculină de volei SCMU Craiova a realizat  o victorie mare în Sălaj, împotriva Zalăului. Gruparea craioveană s-a impus  sec , cu scorul de 3-0, la seturi  25-20, 25-23 și 25-20, la capătul unui meci în care și-a dominat  total adversarul . Echipa lui Dănuț Pascu a arătat, încă o data, o lecție de volei la Zalău.

Etapa sa încheiat luni, cu partida dintre CSM Constanța și Steaua București.

CSM Constanţa a avut o misiune extrem de dificilă la Sala Sporturilor, în meciul cu CSA Steaua Bucureşti, din etapa a noua a Diviziei A1 la volei masculin. Echipa din Ghencea, care luptă pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei Challenge, a dominat jocul şi s-a impus cu scorul de 3-1 , la seturi 25-12, 25-17, 22-25 și  25-18.

Lider în clasament este CS Dinamo Bucureşti cu 24 puncte, podiumul fiind completat de CSA Steaua Bucureşti  cu 23 de  puncta  și  SCM U Craiova cu 21 de puncte.

Duminică s-a desfășurat  și un meci restant din primul tur al Cupei României: CSM Constanța – Explorări Baia Mare , care  contează pentru returul fazei I. În primul meci, băimărenii s-au impus cu scorul de 3-1. Știința Explorări a eliminat CSM Constanța din Cupa României. După ce au câștigat, acum o săptămână cu 3-1 partida tur din faza I a competiției, jucată acasă, duminica băimărenii  au pierdut manșa a doua, disputată la Constanța, cu 3-2, după ce au  condus cu 2-1 la seturi.  În sferturile de finală ale Cupei României, Știința Explorări va întâlni Steaua București.

articolul original.

Veste mare: România va găzdui o grupă la Europeanul de Volei masculin din 2025!

5 December 2022 at 10:15
image

Confederația Europeană de Volei (CEV) a anunțat astăzi, 5 decembrie, că România va găzdui una dintre grupele Campionatului European de Volei masculin din 2025.

Veste extraordinară pentru voleiul românesc, venită astăzi dinspre Confederația Europeană de Volei. România este prima gazdă anunțată pentru Campionatul European masculin din 2025. Țările-gazdă pentru celelalte 3 grupe vor fi comunicate ulterior.

Desemnarea României printre gazdele fazei grupelor vine ca răsplată după ce Cluj-Napoca a găzduit exemplar una dintre grupele Campionatului European feminin din 2021.

România va găzdui o grupă la Europeanul de Volei masculin din 2025

„După o experiență cu adevărat de succes anul trecut în ceea ce privește competiția feminină, Campionatul European de Volei va reveni în România în 2025, când țara balcanică va găzdui una dintre cele patru grupe care vor da startul principalei competiții masculine pentru echipele naționale”, se arată în comunicatul CEV.

Până atunci, România va găzdui și Campionatul European U22 de Volei pe Plajă, programat între 26 și 29 iulie 2023.

Președintele Federației Române de Volei: „Un arc peste timp”

„Pentru România, pentru voleiul românesc, este o mare onoare să poată găzdui o grupă a Campionatului European de volei seniori din 2025. Este un adevărat arc peste timp, având în vedere că țara noastră a mai găzduit un turneu final masculin în 1963.

Avem deja experiența acumulată în 2021, la Campionatul European feminin, unde, de asemenea, am găzduit o grupă și suntem convinși că toți oaspeții noștri se vor simți la noi ca acasă.

De asemenea, sper ca această competiție să fie o sursă de inspirație atât pentru echipa noastră națională, cât și pentru tinerii noștri voleibaliști, care au astfel posibilitatea de a-și vedea idolii pe viu”, a reacționat Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

Echipa națională masculină a României, care în 2019 a participat pentru prima oară după 24 de ani la Campionatul European, a reușit să se califice la turneul final din 2023, unde va face parte din grupa D, alături de Franța, Turcia, Portugalia, Grecia și țara-gazdă a grupei, Israel.

Citește mai multe știri din sporturi:

articolul original.

Volei (m) / Ce meci, ce victorie! SCMU Craiova a distrus Zalău, chiar în Sălaj

4 December 2022 at 15:15
image

Echipa masculină de volei SCMU Craiova a bifat, duminică după masă, o victorie mare în Sălaj, împotriva Zalăului. Gruparea craioveană s-a impus cu scorul de 3-0 (25-20, 25-23, 25-20) la capătul unui meci în care și-a dominat copios adversarul și a fost mai bună la toate capitolele. Partida a contat pentru etapa a 9-a din cadrul Diviziei A1.

Meciul a fost unul interesant, cu puncte frumoase de ambele părți, dar echipa olteană a avut ceva în plus. Valoarea Craiovei s-a resimțit în fiecare dintre cele trei acte, în special pe final, când au știut cum să gestioneze situația și să nu aibă deloc emoții. Două seturi câștigate la 20, iar cel din „mijloc“ la 23 au făcut ca SCMU să urce din nou pe locul secund în clasament, cu 21 de puncte.

SCMU Craiova: Viiber 1 punct, Călin 9, Vinicius 14, Lică 17, Lupu 11, Kovacevic 11 – Diaconescu (L).

Săptămâna viitoare, în Sala Polivalentă din Bănie va veni campioana Arcada Galați.

articolul original.

Volei masculin – Divizia A1. Înfrângere cam rapidă pentru CSM Suceava în fața echipei Știința București

4 December 2022 at 07:37
image

CSM Suceava a avut ocazia, în cadrul etapei a IX-a a Diviziei A1 de volei masculin, să-și măsoare forțele cu o echipă cam de același calibru, Știința București. Din păcate, formația suceveană pregătită de Tudor Orășanu și Vasile Moșuc a făcut un joc modest și a pierdut clar în 66 de minute. Se pare că plusul de experiență al gazdelor a fost decisiv în duelul cu mult mai tinerii jucători suceveni.

În etapa a X-a, CSM Suceava va evolua pe teren propriu, din nou împotriva unei formații cu care se poate compara oarecum, Tomis Constanța.

articolul original.

CS Fan Arad a participat la Cupa „1 Decembrie” la volei! Întrecerea a avut loc la Reghin

4 December 2022 at 06:23
image

Legenda fotbalului brazilian Pelé, internat marţi în Sao Paulo cu o infecţie respiratorie, a declarat, sâmbătă, că se simte “puternic şi plin de speranţă”, în timp ce continuă tratamentul pentru cancerul de colon, anunță news.ro.

„Vreau să liniştesc pe toată lumea. Sunt puternic şi plin de speranţă şi îmi continu tratamentul ca întotdeauna”, a scris legendarul fotbalist brazilian. în vârstă de 82 de ani, într-o postare pe Instagram ilustrată de un raport medical publicat sâmbătă care descrie starea de sănătate a fostului atacant drept „stabilă”.

Triplul campion mondial a profitat de ocazie pentru a le mulţumi tuturor pentru numeroasele mesaje de sprijin pe care le-a primit şi a adăugat că se simte„plin de energie” permiţându-i în special să urmărească meciurile Braziliei în timpul Cupei Mondiale-2022 din Qatar.

Pelé a fost internat marţi la Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo pentru o reevaluare a tratamentului său pentru cancerul de colon. Infecţia lui respiratorie este „tratată cu antibiotice”, au spus medicii. Sâmbătă, în presa braziliană au apărut informaţii că ar fi la îngrijiri paliative.

articolul original.

FC Arges Volei joacă la CSM București

2 December 2022 at 20:26
image

FC Arges Volei se deplasează la CSM București pentru meciul din etapa a opta din Divizia A1 la volei feminin.

Elevele lui Bogdan Paul au fost învinse în etapa precedentă de CSO Voluntari cu scorul de 3-0.
Foarte importantă este absența cubanezei Carmela Massip, care s-a accidentat grav în setul al treilea împotriva Voluntariului.
FC Argeș are un bilanț de două victorii și trei înfrângeri în această ediție de campionat, în timp ce CSM București are un bilanț de trei victorii și trei înfrângeri.
Se anunță a fi un meci deosebit de dificil pentru piteștence prin prisma adversatului greu și a accidentării cubanezei Massip!
Sursa foto: Facebook FC Argeș Volei
articolul original.

Victorie pentru Arcada Galați

2 December 2022 at 12:57
image

CSM Arcada Galați a înregistrat o  victorie importantă în primul tur al optimilor Cupei CEV la volei masculin.Aceasta are o șansă serioasă de calificare în play-off-ul Cupei CEV la volei masculin, după ce a învins  în Finlanda cu scorul de 3-1. Steaua București însă, a pierdut dramatic meciul din Israel.

CSM Arcada Galați a luat o opțiune serioasă de calificare în play-off-ul Cupei CEV la volei masculin. Voleibaliștii de la CSM Arcada au pierdut primul set chiar dacă în final au irosit două ocazii de a închide parțialul inaugural. A fost o partidă în care gălățenii nu l-au putut folosi pe Sobirov și aproape deloc pe Talpă, dar în care ceilalți doi centri, Magdaș și Butnaru, au demonstrat de ce sunt în naționala României.

În manșa tur a optimilor de finală, voleibaliștii Arcadei s-au impus cu scorul de 3-1, la seturi 25-27, 25-21,25-15 și  25-20, în Finlanda, în fața formației Savo Volley Kuopio.  Cu 14 puncte fiecare, Bala și Rață au fost cei mai buni marcatori ai românilor.

Returul va avea loc la Galați, în 14 decembrie. Dacă va trece în play-off, aceasta fiind denumirea următoarei faze a competiției europene cu numărul 2, Arcada va juca împotriva învingătoarei partidei dintre Piacenza și Fenerbahce.

Steaua București însă, a avut parte de un eșec dramatic  în prima manșă a optimilor din ultima competiție europeană din punct de vedere valoric, Challenge Cup. Bucureștenii au condus cu 2-0 la seturi și 23-19 în setul trei,  în deplasarea din Israel, contra formației Hapoel Mate Asher. Aceasta însă  s-a impus cu scorul de 3-2 , la seturi 19-25, 15-25, 25-23, 25-19 și 15-13. Steaua  București are , totuși, prima șansă la calificare în returul programat la București, în 15 decembrie.  Sportivii roș-albaștri au dominat clar primele două seturi și la 2-0 se părea că misiunea elevilor lui Bogdan Kotnik este una extrem de facilă. În setul al treilea, la 23-19 pentru roș-albaștri, gazdele au dat semnalul revenirii și au întors complet soarta partidei. S-a terminat 3-2 pentru Hapoel Mate Asher, dar calificarea se va decide la București, unde sunt speranțe că putem câștiga. Cu 19 puncte, din care 15 din atac, centrul canadian Marc Wilson a fost cel mai bun marcator al meciului.

articolul original.

Surpriza etapei la volei masculin

28 November 2022 at 07:27
image

Sâmbătă a fost programată etapa a opta în Divizia A1 la volei masculin. Surpriza acestei etape a fost oferită de Explorări Baia Mare care a pierdut sec pe teren propriu, cu scorul de 0-3.

Meciul disputat pe teren propriu de voleibaliștii echipei Explorări a oferit cea mai mare surpriză a etapei. La Baia Mare , Explorări pierde surprinzător meciul cu CSM Constanța cuscorul de 0-3 , la seturi 23-25, 22-25 și 24-2) . Un meci in care băimărenii au jucat foarte slab și doar în setul trei au dat senzația că pot face în așa fel încât să nu fie și ultimul, revenind de la 8-12 la conducere, cu 17-15, și având minge de set la 24-22. Constănțenii s-au mobilizat însă mult mai bine și s-au impus cu 24-26, reușind o surprinzătoare victorie la Baia Mare.
Un alt rezultat neașteptat a fost cel dela Craiova, unde elevii lui Dănuț Pascu au pierdut meciul pe teren propriu cu scorul de 1-3. SCM ”U” Craiova a fost învinsă pe teren propriu de CS Dinamo Bucureşti, cu scorul de 3-1 , la seturi 17-25, 25-15, 29-27 și 25-20, sâmbătă, în derby-ul etapei a 8-a a Diviziei A1 la volei masculin. Filip Kovacevic cu18 puncte şi Robert Călin cu 13 puncte s-au remarcat de la olteni, care au cedat prima poziţie în clasament. De la Dinamo București s-au remarcat Sergio Luiz Felix Junior cu16 puncte și Rareş Bălean cu 13 puncte . În urma acestui rezultat, dinamoviștii au urcat pe primul loc în clasament după etapa a opta a Diviziei A1 la volei masculin.

SCM Zalău s-a impus cu scorul de 3-0, la seturi 25-11, 25-15 și 25-17 la Cluj-Napoca, în fața Universității. Cele două formaţii s-au întâlnit , în Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca. U Cluj se lupta din nou pentru evitarea retrogradării. De remarcat faptul că în ultimii anii echipa clujeană a fost ”condamnată” de conducerea Federatiei Române de Volei să joace în prima ligă de volei din Romania, în ciuda rezultatelor foarte slabe și a numeroaselor retrogradări reale, deoarece în campionatul românesc de volei masculin nu sunt suficiente echipe care să joace.

În București, Steaua a jucat împotriva ultimei clasate, Știința . A fost o simplă formalitate pentru jucatorii steliști care s-au impus cu scorul de 3-0 , la seturi 25-5, 25-17 și 25-15. A fost o ocazie bună pentru antrenorul Bogdan Kotnik, de a-i pune la lucru și pe jucătorii care au evoluat mai puțin în acest sezon.
Cei mai buni marcatori ai steliștilor au fost Mircea Peța cu12 puncte și Răzvan Baziliuc cu 11puncte.
La Dej, Rapid București a obținut o victorie în trei seturi .
Unirea Dej – CS Rapid București: 0-3, la seturi 20-25, 19-25 și 23-25.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Daniel Chițigoi și Willian Bermúdez, ambii cu câte 14 puncte reușite.
Campioana României , Arcada Galați a învins cu scorul de 3-0, la seturi 25-19, 25-17 și 25-16, în deplasare, pe nou promovata CSM Suceava, în etapa a opta a Diviziei A1 la volei masculin.

Suceveanul Alexandru Rață, fost jucător chiar la CSM Suceava, a fost cel m ai bun jucător al meciului cu 13 puncte realizate. CSM Arcada va juca miercuri, 30 noiembrie, manșa tur din faza optimilor de finală din Cupa CEV, în Finlanda, împotriva echipei de la Savo Volley Kuopio.

articolul original.

Cupa 1 Decembrie la volei oldboys la Gherla

28 November 2022 at 08:16

Sala de sport a liceului Ana Ipătescu din Gherla a găzduit sâmbătă, 26 noiembrie, a 32-a ediţie a tradiţionalului turneu oldboys la volei „Cupa 1 Decembrie”.

Începând cu ora 8, în sala de sport a Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” s-au întrecut formaţii de veterani din Reghin, Prundul Bârgăului, Simeria şi Gherla.

Gazdele au evoluat cu două echipe, una masculine și în premieră, o grupare mixtă, cu fete. Cu o echipă de băieți și una mixtă s-au prezentat veteranii din Prundul Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, care alături de reprezentanţii Simeriei au onorat  pentru prima dată această competiţie amicală, tot cu o echipă mixtă. Volei Avântul Transilvania  a participat cu o echipă de băieți.

Cupa s-a jucat după sistemul cel mai bun din trei seturi. S-au format două grupe a câte trei echipe fiecare – o grupă de băieți (Falnic Tricolor) și o grupă de mixt (Mândră Românie). Clasamentul final s-a stabilit în după setaveraj.

Meciurile au fost programate astfel:

  • 9-10 Old Boys Gherla – Prundu Bârgăului
  • 10-11 Volei Simeria – Old Boys Gherla (mixt)
  • 11-12 Prundu Bârgăului – Avântul Transilvania
  • 12-13 Prundu Bârgăului – Volei Simeria (mixt)
  • 13-14 Old Boys Gherla – Avântul Transilvania
  • 14-15 Old Boys Gherla – Prundu Bârgăului (mixt)

Competiția a fost animată la pauze de dansuri de majorete, cu formația MCM Girls a Casei Municipale de Cultură Gherla.

Organizarea au fost ireproșabilă, iar meciurile au fost arbitrate de Alexandru Șuvagău.

video gherla info

În clasamentul final pe echipe s-au impus gazdele, atât la masculin, cât și la feminin.

Masculin

1. Oldboys Gherla
2. Volei Avântul Transilvania Reghin (cu jucători din Spermezeu, Iernut, Sărmaș)
3. Oldboys Prundu Bârgăului

Mixt

1. Oldboys Gherla mixt
2. Oldboys Simeria
3. Volei mixt Prundu Bârgăului

Câștigătorii au primit din partea organizatorilor diplome și cupe. Au fost premiați, de asemenea, cel mai bun ridicător și cel mai vârstnic jucător.

galerie foto: imagini din timpul competiției 

galerie foto gherla

În fiecare an, formaţia oldboys din Gherla participă şi la un turneu dedicat veteranilor, care se desfăşoară la Reghin în județul Mureș, în cadrul unei colaborări ce durează de câţiva ani. O astfel de întâlnire este programată pentru luna decembrie.

Echipa de veterani din Gherla are o vechime de peste 60 de ani, prin această formaţie trecând zeci de generaţii de jucători în vârstă, cei mai mulţi făcând sport de plăcere în timpul liber.

Szekely Csaba

foto: Bubu Photography

articolul original.

Volei (f) | SCMU Craiova a trecut la pas de U Cluj

26 November 2022 at 21:20

Echipa feminină de volei SCMU Craiova și-a trecut în cont o victorie frumoasă și importantă sâmbătă seară, în Sala Polivalentă din Bănie. Fetele antrenate de Marius Măcicășan s-au impus fără probleme, cu 3-0 (25-19, 25-19, 25-16), în fața ultimei clasate, Universitatea Cluj. Partida a contat pentru etapa 7 a Diviziei A1.

Divizia A1, etapa 7:

Sâmbătă, 26 noiembrie: Lugoj – Știința Bacău 3-0, Dinamo București – CSM București 3-1, Pitești – Voluntari 3-0, SCMU Craiova – U Cluj 3-0.
Duminică, 27 noiembrie – ora 15.00: Târgoviște – Rapid.

Clasament:

articolul original.

Volei (m) / SCMU Craiova – Dinamo 1-3. Nu ne-a ieșit jocul! Vezi explicația lui Lică!

26 November 2022 at 17:52
image

Formația masculină de volei SCMU Craiova a pierdut sâmbăta seară, în Sala Polivalentă din Bănie, scor 1-3 (25-17, 15-25, 27-29, 20-25), în fața formației Dinamo București. Partida a contat pentru etapa a 8-a din Divizia A1.

Antrenorul Dănuț Pascu a utilizat următorii jucători: Lică, Lupu, Diaconescu, Vinicius, Kovacevic, Viber, Teleleu, Pereira, Călin.

În urma acestui rezultat, SCMU Craiova ocupă locul 3, în timp ce Dinamo a devenit lider.

articolul original.

Volei, futsal, oină, handbal, șah și baschet, în agenda iubitorilor sportului din Arad, din acest weekend

26 November 2022 at 06:13
image

Ultimul weekend din luna noiembrie oferă o „paltetă” destul de bogată pentru iubitorii sportului din municipiu, dar mai ales din județul Arad.

În ceea ce privește echipele de divizia secundă, Șoimii Șimand – participantă în seria vestică a Ligi 2 din CN de futsal seniori – întâlnește duminică (ora 12.00 – sala de sport din Șimand) pe CSM Tg. Mureș.

La fileu, în Divizia A2 feminin, CS ProVolei Arad se duelează – sâmbătă (ora 12.00) – cu CSU Oradea, iar în CN de junioare același club înfruntă – duminică (ora 12.00) – pe CSU Medicina Tg. Mureș. Ambele partide au loc la sala Șc. Gim. „Avram Iancu” (Gen. 18) din Arad.

Sala școlii din Almaș este sâmbătă gazda meciurilor din Campionatul Național de Oină Junioare II (între orele 08:00 – 13:00), și din Campionatul Național de Oină Junioare III (între orele 14:00 – 19:00). Alături de două echipe din județul nostru – CS Viitorul Almaș și ACS Șoimii Șimand – mai participă grupări din județele: Buzău, Dolj, Suceava, Maramureș, Argeș și Sălaj.

Pe semicerc, micuții handbaliști ai CS Victoria Nădlac se duelează sâmbătă (ora 13.00 – sala de sport din Nădlac) în CN de juniori III cu CS Giroc-Chișoda.

Sala de evenimente Domeniul Lupaș adună, sâmbătă, începând cu ora 10.00, tineri șahiști, care se vor confrunta într-o competiție numită „Cupa de Toamnă”, organizată de Palatul Copiilor Arad (prof. Cosma Mitică).

Sub panouri, sala de sport din Pecica este sâmbătă – începând cu ora 9.00 – locul de întâlnire a unor echipe juvenile din: Arad, Pecica, Timișoara și Budapesta, care se vor confrunta în cadrul Cupei „1 Decembrie”, organizată de Baschet Club Valbon Arad (președinte Valeria Bondor).

articolul original.

FC Argeș Volei joacă pe teren propriu împotriva CSO Voluntari!

25 November 2022 at 17:05
image

Meciul va avea loc în Sala Sporturilor Trivale, sâmbătă, cu începere de la ora 18.30!

Sâmbătă, de la ora 18.30, argeșencele lui Bogdan Paul, vor juca împotriva echipei CSO Voluntari, echipă din prima parte a clasamentului Diviziei A1, echipă ce a jucat finala Supercupei României.

Acest meci contează pentru etapa a șaptea a diviziei A1. Se vor întâlni echipele aflate pe locurile 8, respectiv 6.

Paul Bogdan:

„Ne-am întors de la Cluj cu o victorie în minimum de seturi, rezultat care ne-a echilibrat starea de spirit. Chiar dacă am nu am făcut un joc foarte bun din punct de vedere tehnic, am dominat partida în cea mai mare parte. Jucăm acasă, sâmbătă, în fața proprilor suporteri, în compania celor de la CSO Voluntari. Adversarul nostru este unul redutabil, și cred că vor avea un cuvânt de spus în acest campionat, în prima parte a clasamentului. Sper să prestăm un joc de calitate, așa cum a fost și precedentul meci de pe teren propriu. Vă așteptăm la alături de noi să ne susțineți!”

FC Argeș are un palmares de două victorii și trei înfrângeri, în timp ce ilfovencele au 3 victorii și două înfrângeri înregistrate în acest campionat!

articolul original.

Volei (m) / Derbi între primele clasate în Divizia A1! Trupa lui Pascu dă peste rivala Dinamo

24 November 2022 at 12:44
image

Echipa masculină de volei a Craiovei este faţă în faţă cu unul dintre cele mai tari meciuri din acest sezon. Formaţia olteană va juca sâmbătă, de la ora 17.30, pe teren propriu cu Dinamo Bucureşti, în meciul ce opune primele două clasate din Divizia A1. Partida va conta pentru etapa a 7-a, iar învingătoarea se va instala confortabil în fruntea clasamentului.

SCMU Craiova a avut parte de un start excelent de sezon, iar acest lucru se vede şi în clasament. Trupa lui Pascu este prima în divizie, cu 18 puncte şi cu un singur eşec întregistrat până în prezent (2-3 la Steaua). De asemenea, gruparea din Bănie a evoluat recent şi în compania „gigantului“ Fenerbahce, în 16-imile CEV Cup, în faţă căruia a cedat în setul de aur.

De partea celalată, Dinamo se pare că şi anul acesta emite pretenţii serioase. Cu excepţia eşecului la limită de la Galaţi (2-3), bucureştenii au câştigat toate celelalte şase partide disputate până în prezent.

Reamintim că SCMU vine după un meci maraton la Bucureşti, cu Rapid, acolo unde s-a impus cu 3-2 după mai bine de trei ore de joc.

Citeşte şi: Volei (f) / E timpul unei victorii! SCMU Craiova primeşte vizita codaşei „U“ Cluj

articolul original.

FC Argeș Volei joacă în deplasare la Cluj împotriva Universității!

22 November 2022 at 17:01
image

În cadrul etapei cu numărul șase a Diviziei A1, FC Argeș va juca împotriva Universității Cluj Napoca în Sala Horia Demian!

Elevele lui Paul Bogdan vin după o înfrângere contra Rapidului. Argeșencele au cedat cu scorul de 3-0 în Giulești.

Bogdan Paul:

”Ne repliem repede după ultimul meci și mergem pregătiți la Cluj să luăm puncte. Dorim să jucăm un volei de calitate, mult mai bun decât cel din meciul precedent. Avem momentan toate jucătoarele valide, lucru care ne conferă stabilitate la nivelul băncii, astfel încât toate jucătoarele sunt pregătite să intre și să joace unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului.””

FC Argeș are o victorie și trei înfrângeri în această stagiune de campionat.

U Cluj nu a câștigat nici un meci, a reușit să câștige doar un singur set în cinci meciuri jucate.

Este de așteptat ca piteștencele să se impună în acest meci foarte important.

Meciul va începe de la ora 17:00 și se va disputa în Sala Horia Demian.

Sursa foto: Facebook FC Argeș Volei

articolul original.

Etapa a-7-a volei masculin

22 November 2022 at 07:05
image

Etapa a șaptea a Diviziei A1 la volei masculin a fost una extrem de interesantă pentru iubitorii acestui sport. Rezultatele acestei etape au făcut să reînvie campionatul masculine de volei

Etapa a 7-a a diviziei A1 la volei masculin a fost deschisă de meciul disputat în capitală dintre Știința București și CSM Constanța. Voleibaliştii de la CSM Constanţa au reuşit un succes clar, în minimum de seturi, în partida disputată în deplasare, în cadrul etapei a şaptea a Diviziei A1. Jucătorii CSM Constanța, proaspăt promovați în Divizia A1, au dominat cu autoritate primele două seturi, adjudecate la 17, respectiv 15 puncte reușite de gazed. Voleibaliștii Științei au ridicat puţin nivelul jocului abia în setul al treilea, încheiat la 25-22 pentru Constanţa.

În sala Rapid,craiovenii au venit la București din postura de lideri ai clasamentului. Afost un meci spectaculos în sala Rapid, acolo unde SCMU Craiova s-a impus cu scorul de 3-2 (44-46, 25-15, 25-19, 22-25, 15-13) în fața formației gazdă la capătul unui meci antrenant, de peste trei ore și care a avut o desfășurare uluitoare. Primul set a fost fabulos, terminându-se cu scorul de 46-44, la capătul a 55 de minute de joc.SCMU a câștigat seturile 2 și 3, cu 25-20, respectiv 25-19, dar nu au reușit să și închidă meciul cu trei puncte. Rapidul s-a trezit în setul patru, a forțat pe finalul acestuia și a trimis meciul într-un set decisiv după 25-22. A fost 15-13 pentru SCMU Craiova, care se mentine pe primul loc în clasamentul Diviziei A1, cu 18 puncte. Elevii lui Dănuț Pascu au arătat încă o data că sunt capabili să ofere surprize extraordinare, așa cum a fost cea din meciul cu Fenerbahce disputat la Craiova.

În sala Dinamo, gazdele au primit vizita celor de la ”U” Cluj. A fost un meci , ușor, în care clujenii doar în setul al doilea au pus ușoare probleme dinamovistilor , proaspăt excluși din competiiile europene. Dinamo s-a impus pe teren propriul în fața Universității Cluj cu scorul de 3-0, pe seturi 25-16, 25-23, 25-10.La Dej s-a disputat derby-ul zonal , între Unirea Dej și Explorări Baia Mare.

Explorări Baia Mare a câștigat cu scorul de 3-2 , la seturi 25-22, 25-23, 18-25, 17-25 și un foarte clar 15-8 în ultimul set, meciul cu Unirea Dej. Știința Explorări și-a adjudecat primele două seturi mai clar decât o arată scorurile, având în permanență inițiativa.În actul 3 gazdele au început tare (5-0) și nu au mai cedat inițiativa până la final. În setul patru Explorări a condus cu 14-13, după care Unirea a făcut șase puncte consecutive și a trimis meciul în setul decisiv. În setul 5 Explorări s-a impus fără emoții și mai adauga încă două puncte prețioase în clasament.

SCM Zalău s-a impus pe propriul teren, cu scorul de 3-0 (25-17, 25-6, 25-14), în fața formației CSM Suceava , formație aflată în subsolul clasamentului , care a reușit să obțină până în prezent doar două puncta și care în acest sezon se va lupta pentru evitarea retrogradării.
În clasament, lider se menţine SCM U Craiova , cu 18 puncte din 7 jocuri, formaţia din Bănie fiind urmată, în ordine, de CS Dinamo Bucureşti (18 p, 7 j, setaveraj inferior), CSA Steaua Bucureşti (17 p, 7 j) şi CSM Arcada Galaţi care are un meci mai puțin jucat.

articolul original.
❌