ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Început de an cu dreptul pentru Primăria Berchișești. Finanțări pentru achiziția unui microbuz electric și pentru modernizarea și extinderea școlii din Corlata

20 January 2023 at 18:04
image

Primăria comunei Berchișești a început cu dreptul noul an. Administrația locală în fruntea căreia se află inimoasa primăriță Violeta Țăran a reușit să obțină finanțare pentru două obiective importante. Unul dintre ele se referă la modernizarea și extinderea școlii din satul Corlata. ”La școală sunt probleme cu igrasia din cauză că are un beci imens. Am reușit să turnăm placă în câteva săli de clasă ca să asigurăm o protecție cât de cât însă tot intră mirosul de igrasie. Școala este foarte veche de pe vremea ocupației austro ungare și nu vrem să o demolăm pentru că încă stă bine pe picioare are ziduri solide. În jurul școlii putem face niște rigole mai adânci ca să preia apa”, a explicat Violeta Țăran.

Al doilea proiect pentru care s-a semnat contractul de finanțare la început de an  vizează „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) și Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – puncte de reîncărcare vehicule electrice”.  Proiectul este derulat prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și este finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local. Obiectul contractului îl reprezintă acordarea finanțării de către MDLPA a unui microbuz nepoluant și două puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice în comuna Berchișești, ca punct de pornire pentru implementarea proiectului. Investiția este în valoare de 300.000 de euro și are ca termen de realizare trei ani, finanțarea fiind nerambursabilă.

”Sunt bucuroasă pentru semnarea acestui nou contract și am convingerea că proiectul menționat reprezintă un prim pas în transformarea comunei noastre într-o așezare cu cât mai multe investiții verzi, aceasta fiind, de altfel, tendința la care se vor adapta toate administrațiile publice din țară”, a mai spus primărița de Berchișești.

articolul original.

Medicul de familie din Berchișești onorat cu  o Diploma de excelență din partea Primăriei și Consiliului Local

29 December 2022 at 05:53

Medicul de familie din comuna Berchișești, Lelia Melinte,  a primit o Diploma de excelență din partea Primăriei și Consiliului Local în semn de apreciere pentru activitatea sa.  Distincția i-a fost înmânată de primarul Violeta Țăran.

”Medicul de familie reprezintă unul din stâlpii de bază a dezvoltării fiecărei comunități de la țară.  Mulțumesc cu recunoștință doamnei doctor Lelia Melinte, pentru profesionalismul desăvârşit în asistenţa medicală primară acordată tuturor celor cu probleme de sănătate din comuna noastră. Oricând la dispoziția oamenilor, doamna doctor a avut o contribuție esențială la menținerea unei stări de sănătate optime a locuitorilor din Berchișești, având, de asemenea, o colaborare excelentă cu administrația publică locală. Diploma de excelență pe care i-am acordat-o din partea Primăriei și Consiliului Local reprezintă aprecierea noastră în ceea ce priveşte activitatea doamnei doctor. Îi doresc multă sănătate, bucurii, împliniri și un an nou plin de realizări remarcabile”, a transmis Violeta Țăran.

Medicul de familie din Berchișești onorat cu  o Diploma de excelență din partea Primăriei și Consiliului Local, 10.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.

Un secol de viață a împlinit o femeie din Berchișești. Comunitatea  a sărbătorit-o cum se cuvine

21 December 2022 at 05:17

Comunitatea din Berchișești a sărbătorit o centenară. Este vorba de Axenia Horga, care a împlinit frumoasa vârstă de 100 de ani. Primarul comunei, Violeta Țăran, a vizitat-o acasă pentru a-i face cadou un tort personalizat și un buchet de flori și pentru a-i ura ”la mulți ani” din partea întregii suflări a localității. ”Doamna Axenia Horga, de care mă leagă o veche și statornică prietenie, a fost sărbătorită astăzi de comunitatea din Berchișești, la împlinirea unui veac de viață. A fost o aniversare de suflet nu doar pentru familia dumneaei, ci și pentru mine, deoarece o cunosc pe doamna Horga de când eram micuță, ea fiind vecină în tinerețe și prietenă bună a bunicii mele. Am depănat astfel multe amintiri și ne-am reamintit o serie de povești extraordinare din copilărie, care a fost și pentru mine aidoma celei a lui Ion Creangă. Timpul a trecut fantastic de repede și azi am ajuns să o aniversăm pe doamna Axenia Horga la împlinirea frumoasei vârste de 100 de ani, spiritul sufletului ei rămânând însă tot tânăr.

Ca primar, mă bucur că tot mai mulți locuitori ai comunei Berchișești ating un secol de viață, ceea ce confirmă dictonul meu, potrivit căruia Berchișești este locul ideal în care poți să trăiești până la adânci bătrâneți.

Împreună cu toți locuitorii comunei noastre, îi dorim doamnei Axenia multă sănătate și bucurii, alături de familie și cei dragi!

La Mulți Ani din inimă!”, a transmis primărița.

articolul original.

Primăria Berchișești organizează duminică ediția a III-a Festivalului”Dulcele ecou al colindelor”

14 December 2022 at 18:27

Primăria comunei Berchișești reia, în acest an, tradiția concertelor de colinde, prin organizarea ediției a III- a a Festivalului „Dulcele ecou al colindelor”, ce va avea loc duminică, 18 decembrie, începând cu ora 13,30 la Centrul de Cultură, Artă și Tradiții. Reprezentanțiile vot fi susținută de catre Grupul Psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Arhipiscopiei Sucevei și Rădăuților, Marian Gogan, Grupul Vocal „Ulciorașul”, Corul Misionar al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei „Sfântul Ioan-Iacob Hozevitul” Botoșani, Fata cu Ulciorul-Mariana Maloș, Grupul de Colindători al Școlii Ciprian Porumbescu, Ansamblul „Plaiurile Berchișeștiului”, Corul „Sfântul Stelian” al Școlii Gimnaziale Berchișesti și Grupul Vocal „Zestrea Bucovinei” din Berchișești.

”După cum v-am obișnuit, administrația publică locală din Berchișești respectă cu sfințenie datinile și obiceiurile strămoșești ale Crăciunului”, a transmis primarul comunei Bechișești, Violeta Țăran.

articolul original.

Cea mai longevivă femeie din Berchișești a împlinit 100 de ani. Primarul Violeta Țăran i-a făcut o surpriză

30 November 2022 at 18:32

Cea mai longevivă femeie din Berchișești, Aspazia Popescu, a împlinit astăzi 100 de ani. Centenara a primit vizita unei delegații a Primăriei Berchișești condusă de primarul Violeta Țăran care a sărbătorit-o oferindu-i un buchet de flori și un un frumos tort personalizat. ”Mă simt onorată că am participat astăzi la aniversarea celor o 100 de ani a doamnei Popescu Aspazia , cea mai longevivă femeie din comuna noastră, alături de familie și o delegație a Primăriei comunei Berchisesti.

Am ascultat povesti de viață, am primit sfaturi și ne-am bucurat împreună. Urez doamnei Aspazia, la aniversarea unui secol de viață un călduros ,,La mulți ani cu sănătate!”, a transmis primărița de Berchișești.

articolul original.
  • There are no more articles
❌