ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

FC Braşov a semnat cu încă doi jucători. Unul a evoluat în sezonul trecut la Dinamo, iar altul la Metaloglobus

8 August 2022 at 16:30

Fundașul central croat Igor Jovanovic și mijlocașul Vadim Covalciuc, jucători care s-au alăturat FC Brașov de câteva zile, au semnat contract cu clubul și pot evolua sub conducerea lui Dan Alexa începând din etapa a 2-a.

Igor Jovanovic a semnat cu FC Brașov

Jovanovic (33 de ani, dublă cetăţenie, croată şi germană) a mai jucat în România la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Astra și Dinamo. Croatul a ratat ultimele antrenamente de la finalul săptămânii trecute, fiind învoit pentru rezolvarea unor probleme familiare. A revenit duminică seară la Brașov, iar luni a început antrenamentele sub comanda lui Dan Alexa.

Jovanovic ar putea debuta duminică în tricoul echipei FC Brașov, în meciul cu Minaur Baia Mare, contând pentru etapa a 2-a a Ligii 2. V

Ultima dată a activat la echipa din ”Ștefan cel Mare”, pentru care a prins 7 meciuri (521 minute).

Vadim Covalciuc, împrumutat de la Kids Tâmpa Brașov

Vadim Covalciuc (19 ani) este jucătorul echipei Kids Tâmpa Brașov, iar în ultimele două sezoane a jucat în Liga 2 la Metaloglobus București.

Covalciuc a evoluat pentru naționala de juniori a Republicii Moldova, după care a făcut pasul către reprezentativele României, în prezent fiind internațional U19.

În ultimele două sezoane a jucat la Metaloglobus, în Liga 2. Are 22 de jocuri în total, 13 în ediția 2020-2021 și 9 în campionatul trecut, 2021-2022.

Covalciuc este am doilea jucător împrumutat de FC Brașov de la Kids Tâmpa, după Dan Spătaru, cel care a și debutat in prima etapă în meciul de la Râmnicu Vâlcea cu CS Comunal Șelimbăr.

Alte 12 achiziții făcute de FC Brașov în această vară. Opt au jucat în prima etapă

Zvonimir Mikulic, Sebastian Micu, Tomislav Sorsa, Andrei Marc, Rareș Lazăr, Alexandru Saim Tudor, Joao Amorim, Alexandru Martinov, Adi Chică-Roșă, Adis Hodzic, Tudor Oltean și Kirill Kirilenko sunt celelalte achiziții făcute de FC Brașov în această vară.

În meciul cu Șelimbăr, în primul 11 și-au făcut loc cinci jucători transferați în această vară: Sebastian Micu – Andrei Marc, Tomislav Sorsa, Rareș Lazăr și Alexandru Saim Tudor. În repriza secundă au debutat oficial în tricoul Brașovului și Adi Chică-Roșă, Tudor Oltean și Dan Spătaru.

”Igor Jovanovic şi Vadim Covalciuc cei mai noi jucători de la FC Braşov

Încă doi jucători au semnat contracte cu FC Braşov. Experimentatul fundaş central croat Igor Jovanovic cu multe meciuri în primele ligi din Finlanda, Israel, Grecia, Coreea de Sud, Lituania şi România, dar şi tânărul Vadim Covalciuc, născut în Republica Moldova, dar crescut la Braşov în pepiniera celor de la ACS Kids Tâmpa.

Igor Jovanovic, fundaş central, 33 de ani, croat cu cetăţenie germană – Fundaşul şi-a început cariera în Germania, acolo unde a jucat la mai multe echipe în tinereţe, apoi a mai evoluat în campionatele din Finlanda, Israel, Grecia, Coreea de Sud, Lituania şi România. În ţara noastră a mai evoluat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi Astra Giurgiu, în Liga 1, iar la FC Braşov a venit de la Dinamo Bucureşti tot din Liga 1, acolo unde a evoluat sezonul trecut.

Vadim Covalciuc, mijlocaş central, 19 ani, născut în Republica Moldova, cu cetăţenie română – Tânărul mijlocaş a jucat în ultimele două sezoane în Liga a 2-a la Metaloglobus Bucureşti. La FC Braşov a venit împrumutat de la ACS Kids Tâmpa. Este internațional de tineret în echipa de Under 19 a României, unde a jucat două meciuri, dar are meciuri şi în echipa naţională de Under 17 a Republicii Moldova”, sună comunicatul celor de la FC Brașov.

articolul original.

”Turcul” Saim Tudor a fost cedat de Petrolul către FC Brașov. Dan Alexa testează și un mijlocaș fost în ultimele două sezoane la Metaloglobus, dar așteaptă și un fundaș fost ultima dată la Dinamo

26 July 2022 at 09:30

Alexandru Saim Tudor (23 de ani) a ajuns luni la Brașov și a efectuat primul antrenament sub comanda lui Dan Alexa. Mijlocașul mai are 2 ani contract cu Petrolul și a fost cedat la FC Brașov sub formă de împrumut pentru un sezon.

Alexandru Saim Tudor, împrumutat de Petrolul la FC Brașov

Saim Tudor a ajuns în vara anului 2017 la Petrolul de la Olimpia Râmnicu Sărat, echipă din Liga 3. A fost jucător de bază la echipa ploieșteană când a activat în Liga 3 și în primul sezon de Liga 2, în următoarele trei de eșalonul secund trecând în plan secund.

În ediția recent încheiată de Liga 2, de exemplu, jucătorul originar din Râmnicu Sărat a evoluat în 11 meciuri pentru Petrolul (483 minute) și a înscris un gol. În patru sezoane în care a evoluat cu Petrolul în Liga 2, Saim Tudor a prins 74 de meciuri și a marcat 11 goluri.

”I se spune «Turcul», pentru că e născut chiar la Istanbul, dar a crescut în România și ține să facă lumină în privința numelui său. «Am două prenume: Alexandru și Saim. Cu s, nu cu ș! Iar numele de familie este Tudor!»”, preciza Tudor pentru site-ul Petrolului.

”Saim e un jucător valoros, care ne poate ajuta”, a spus Alexa despre mijlocașul luat de la nou-promovata în Liga 1.

Vadim Covalciuc a ajuns și el sub comanda lui Dan Alexa

La primul antrenament al săptămânii a participat și încă un nou mijlocaș, Vadim Covalciuc.

Jucătorul brașovean de 19 ani (îi împlinește pe 29 iulie) aparține de Kids Tâmpa Brașov, iar în ultimele două sezoane a jucat la Metaloglobus, în Liga 2. Are 22 de jocuri în total, 13 în ediția 2020-2021 și 9 în campionatul trecut, 2021-2022.

La antrenament a fost prezent si fundaș central Ovidiu Sterian (19 ani), revenit după o accidentare suferită la startul pregătirilor, dar și Alex Mitroi.

În schimb, atacantul Adi Chică-Roșă (foto jos) a început alergările ușoare, însă va reveni la antrenamentele cu echipa la începutul săptămânii viitoare.

Igor Jovanovic e așteptat și el

Un alt fotbalist pentru care Dan Alexa a insistat mult, fundașul croat Igor Jovanovic (33 de ani) era așteptat marți seară la Brașov.

Jovanovic a mai jucat în România la Sepsi OSK, Astra și Dinamo. Ultima dată a activat la echipa din ”Ștefan cel Mare”, pentru care a prins 7 meciuri (521 minute).

articolul original.

„Turcul” Saim Tudor a ajuns la FC Brașov

26 July 2022 at 05:21
By: M.Ex.

Mijlocașul Alexandru Saim Tudor (23 de ani), fotbalistul Petrolului, a ajuns luni la Brașov și a efectuat primul antrenament sub comanda lui Dan Alexa. Tudor mai are doi ani contract cu Petrolul și a fost cedat la Brașov sub formă de împrumut pentru un sezon. Tudor a ajuns în vara lui 2017 la Petrolul de la Olimpia Rm. Sarat.
„I se spune „Turcul”, pentru că e născut chiar la Istanbul, dar a crescut în România și ține să facă lumină în privința numelui său. „Am două prenume: Alexandru și Saim. Cu s, nu cu ș! Iar numele de familie este Tudor!”, preciza Tudor pentru site-ul Petrolului. „Saim e un jucător valoros care ne poate ajuta”, a spus Alexa. La primul antrenament al săptămânii a participat si mijlocașul brașovean Vadim Covalciuc. Mijlocașul de 19 ani este jucătorul celor de la ACS Kids Tâmpa, iar in ultimele două sezoane a jucat la Metaloglobus în Liga 2. La antrenament a fost prezent si fundaș central Ovidiu Sterian (19ani), revenit după o accidentare suferită la startul pregătirilor, dar și Alex Mitroi. Atacantul Adi Chică-Roșă a început alergările ușoare, însă va reveni la antrenamentele cu echipa la începutul săptămânii viitoare.

articolul original.
  • There are no more articles
❌