ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 24 June 2022Ultimele Stiri

Opt candidaţi înscriși pentru funcţia de preşedinte al USR. Printre ei, un șofer de TIR

24 June 2022 at 12:26

Opt candidaţi s-au înscris pentru preşedinţia USR în cadrul competiţiei interne care va avea loc la începutul lunii iulie.

Preşedintele USR va fi ales prin votul tuturor membrilor, iar primul tur de scrutin se va desfăşura în perioada 6-10 iulie. Congresul de validare a rezultatelor va avea loc online pe 16 iulie, informează USR, prin intermediul unui comunicat.

Cei opt candidaţi sunt:

1. Octavian Berceanu – fost comisar-şef al Gărzii de Mediu;
2. Allen Coliban – primar al Municipiului Braşov;
3. Cătălin Drulă – deputat USR de Timiş, preşedinte interimar al USR, fost ministru al Transporturilor;
4. Alexandru Kiss – şofer de TIR, membru filiala USR Bălceşti, Vâlcea;
5. Mihai Poliţeanu – deputat USR de Prahova;
6. Miroslav Taşcu-Stavre – lector universitar, membru filiala USR Reşiţa, Caraş Severin;
7. Cătălin Teniţă – deputat USR de Bucureşti;
8. George Ungureanu – inginer în domeniul petrol şi gaze, preşedinte filiala USR Murighiol, Tulcea.

Fiecare candidat a depus un dosar electronic de candidatură, care cuprinde CV, declaraţii de avere şi interese, dar şi programul politic şi o declaraţie pe proprie răspundere de necolaborare cu fosta Securitate.

Preşedintele USR va fi ales prin votul tuturor membrilor, urmând ca primul tur de scrutin să debuteze pe 6 iulie, ora 10.00, şi să se încheie pe 10 iulie, ora 10.00.

Dacă niciun candidat nu obţine majoritatea voturilor valabil exprimate, se va organiza un al doilea tur de scrutin, la care vor participa primii doi candidaţi clasaţi. În eventualitatea unui al doilea tur de scrutin, acesta va avea loc în perioada 11-15 iulie.

Rezultatele alegerilor interne vor fi validate de Congresul USR pe data de 16 iulie, într-o şedinţă online, menţionează USR. (Sursa: Agerpres)

articolul original.

Opt candidați pentru șefia USR

24 June 2022 at 12:06

USR a transmis vineri că opt candidați s-au înscris în cursa internă pentru şefia formațiunii care a ajuns, în acest moment, la doar 9% în opțiunile electoratului, la nivel național.

La începutul lunii iulie, vor avea loc alegerile pentru președinția USR și în competiția internă s-au înscris opt candidați. Președintele USR va fi ales prin votul tuturor membrilor, iar primul tur de scrutin se va desfășura în perioada 6-10 iulie. Congresul de validare a rezultatelor va avea loc online pe 16 iulie.

Cei opt candidați înscriși în cursa pentru funcția de președinte al USR sunt:

1. Octavian Berceanu – fost comisar-șef al Gărzii de Mediu

2. Allen Coliban – primar al Municipiului Brașov

3. Cătălin Drulă – deputat USR de Timiș, președinte interimar al USR, fost ministru al Transporturilor

4. Alexandru Kiss – șofer de tir, membru filiala USR Bălcești, Vâlcea

5. Mihai Polițeanu – deputat USR de Prahova

6. Miroslav Tașcu-Stavre – lector universitar, membru filiala USR Reșița, Caraș Severin

7. Cătălin Teniță – deputat USR de București

8. George Ungureanu – inginer în domeniul petrol și gaze, președinte filiala USR Murighiol, Tulcea.

Fiecare candidat a depus un dosar electronic de candidatură, care cuprinde CV, declarații de avere și interese, dar și programul politic și o declarație pe proprie răspundere de necolaborare cu fosta Securitate.

Președintele USR va fi ales prin votul tuturor membrilor, urmând ca primul tur de scrutin să debuteze pe 6 iulie, ora 10.00, și să se încheie pe 10 iulie, ora 10.00.

Dacă niciun candidat nu obține majoritatea voturilor valabil exprimate, se va organiza un al doilea tur de scrutin, la care vor participa primii doi candidați clasați. În eventualitatea unui al doilea tur de scrutin, acesta va avea loc în perioada 11-15 iulie.

Rezultatele alegerilor interne vor fi validate de Congresul USR pe data de 16 iulie, într-o ședință online.

articolul original.

Opt candidați pentru funcția de președinte al USR

24 June 2022 at 11:43
By: (R.C.)

Opt candidați s-au înscris la alegerile pentru președinția USR.

Cei opt candidați înscriși în cursa pentru funcția de președinte al USR sunt Octavian Berceanu – fost comisar-șef al Gărzii de Mediu, Allen Coliban – primar al Municipiului Brașov, Cătălin Drulă – deputat USR de Timiș, președinte interimar al USR, fost ministru al Transporturilor, Alexandru Kiss – șofer de tir, membru filiala USR Bălcești, Vâlcea, Mihai Polițeanu – deputat USR de Prahova, Miroslav Tașcu-Stavre – lector universitar, membru filiala USR Reșița, Caraș Severin, Cătălin Teniță – deputat USR de București și George Ungureanu – inginer în domeniul petrol și gaze, președinte filiala USR Murighiol, Tulcea, potrivit unui comunicat de presă

USR anunță că fiecare candidat a depus un dosar electronic de candidatură, care cuprinde CV, declarații de avere și interese, dar și programul politic și o declarație pe proprie răspundere de necolaborare cu fosta Securitate.

Președintele USR va fi ales prin votul tuturor membrilor, urmând ca primul tur de scrutin să debuteze pe 6 iulie, ora 10.00, și să se încheie pe 10 iulie, ora 10.00.

Dacă niciun candidat nu obține majoritatea voturilor valabil exprimate, se va organiza un al doilea tur de scrutin, la care vor participa primii doi candidați clasați. În eventualitatea unui al doilea tur de scrutin, acesta va avea loc în perioada 11-15 iulie.

Rezultatele alegerilor interne vor fi validate de Congresul USR pe data de 16 iulie, într-o ședință online.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Deputatul brașovean Tudor Benga a demisionat din USR !

23 June 2022 at 13:18
By: M.Ex.

”Efectiv m-am săturat de războială permanentă și vreau să-mi pot dedica toată energia înspre a construi”, a scris deputatul brașovean într-o postare pe Facebook. Iată textul integral :

”Ziua cea mai lungă și decizia cea mai grea! În urmă cu câteva minute mi-am dat demisia din USR. Nu, nu este vorba de vreo plecare coordonată cu colegii din fostul PLUS care pleacă zilele astea în REPER. Însă nici în USR nu mai pot rămâne fiindcă efectiv m-am săturat de războială permanentă și vreau să-mi pot dedica toată energia înspre a construi. Sunt de 6 ani în organizația asta, am pus enorm de mult suflet în evoluția ei, am dus grămezi de bătălii pentru principiile și valorile în care cred, însă a venit punctul în care trebuie să dau reset. Și pentru sănătatea mea dar și pentru misiunea publică pe care mi-am asumat-o în clipa în care am făcut pasul către politică în 2016.
Spun clar și fără ocolișuri că plec în primul și în primul rând din cauza a ce se întâmplă la Brașov. Și vorbesc aici atât de deziluzia tot mai apăsătoare care este primarul Allen Coliban cât și de atmosfera complet toxică ce s-a împământenit în interiorul USR Brașov. M-am luptat ani de zile cu echipa Barna și modelul profund viciat de conducere pe care l-au impus dinspre vârf către întreaga organizație. Însă în același timp, pe după gardul frumos vopsit al USR Brașov, s-a inserat pas cu pas un stil încă și mai parșiv al clicii care controlează filiala, cu doză dublă de ipocrizie și duplicitarism.
Nu o să-mi fac un scop din a bălăcări USR-ul acum că părăsesc organizația. Le doresc și lor și celor din REPER succes în continuare, fiindcă rămân deocamdată și unii și alții principalii depozitari de voință de reformă a statului dintre partidele din spectrul parlamentar românesc. Însă eu unul am avut tot timpul o idee foarte clară și specifică atât despre ceea ce trebuia să fie misiunea principala a USR-ului – capacitarea întregului segment reformist din electoratul românesc, cât și mijloacele propriu-zise prin care ar fi putut realiza obiectivul de mai sus – adică o democrație internă autentică, un partid nu de leadership ci controlat dinspre bază spre vârf.
Rămân până astăzi la ideea că fără cele două ancore pe care le-am descris mai sus, România nu va putea disloca cu adevărat monopolul aproape complet pe care puiuții FSN-ului îl au de 33 de ani pe puterea politică din România. USRPLUS a făcut multe lucruri bune în ăștia 6 ani și încă poate face, însă si-a ratat șansa de a deveni umbrela întregului segment reformist din electoratul romanesc. Iar eu cred că este absolut vital să recuperăm speranța aia și intenționez să folosesc platforma mea de parlamentar independent pe mai departe pentru a face tot ceea ce ține de mine ca în 2024 să-i aducem înapoi pe toți acești oameni deziluzionati la vot.
Nu mi-a fost niciodată frică să o iau de la capăt și să reconstruiesc de la zero și exact asta îmi e intenția și acum. Am propria mea parte de responsabilitate pentru lucruri care s-au întâmplat și cu USR și cu USRPLUS atât la nivel național cât și local și nu m-am ascuns niciodată nici de ea. Am fost toată viața mea un om cât se poate de asumat, m-am luptat mult să îndeplinesc promisiunea chintesentiala pe care am făcut-o oamenilor, aceea de politică autentic altfel, și sunt mândru că după 6 ani în mlaștina numită politica românească pot să privesc în ochi orice om, oricând, exact ca-n prima zi. Chiar și pe cei, nu mulți, cărora totuși le-am greșit.
Așa că închei aici pentru moment și revin cu detalii zilele următoare. Înțeleg foarte clar că anunțul ăsta al meu va fi o dezamăgire pentru unii. Mai mult decât orice altceva m-am luptat în anii ăștia să vă reprezint și știu din sute și mii de conversații pe care le-am avut cu voi c-am reușit s-o fac. Și tocmai fiindcă vreau să o pot face la fel de asumat și de cinstit și-n continuare este nevoie în clipa asta să fac pasul ăsta. Mă muncesc de luni de zile cu decizia asta, as fi vrut din tot sufletul să nu fie nevoie să o iau, mi-s foarte mulți oameni foarte dragi rămași în organizație, atât la Brașov cât și în restul țării, dar la punctul ăsta nu simt că mai există altă opțiune. Urmează ani foarte complicați pentru România, miza politică a anului 2024 pentru societatea asta va fi imensă, iar eu vreau să-mi folosesc toată energia și experiența acumulată în anii ăștia pentru a construi. Așa că mulțumesc încă o dată pentru sprijin, iar cei care vă regăsiți în viziunea și principiile pe care le-am pus pus pe masă de-a lungul timpului vă rog nu ezitați sa dați un semn!”
, a încheiat Benga explicațiile.

articolul original.

USR, despre compensarea cu 50 de bani la carburanți: „Cea mai proastă soluție”

23 June 2022 at 11:53
Sursa foto: Facebook/ Ionuț Mosteanu

Ionuț Moșteanu a criticat anunțul făcut de Nicolae Ciucă privind compensarea cu 50 de bani a combustibilului. Purtătorul de cuvânt al USR a declarat că în doar câteva zile, creșterile de prețuri la carburanți vor anula oricum „marea compensare” de 50 bani a guvernului.
„50 de bani. Și asta pentru o perioadă de 3 luni. În loc să adopte măsura USR de reducere a TVA-ului de la 19% la 5%, Guvernul PSD-PNL condus de Nicolae Ciucă a decis să vină cu cea mai proastă soluție: compensarea cu 50 de bani la carburanți. Doar în ultima lună prețul mediu al unui litru de benzină a crescut cu 6.1%. Adică plătim azi cu 25 de lei mai mult pentru un plin de benzină față de luna trecută”, a scris Moșteanu pe o rețea de socializare.

Purtătorul de cuvânt al USR a făcut apel la premierul României și Marcel Ciolacu pentru adoptarea proiectului de scădere a TVA-ului la carburanți.
„E pe masa Parlamentului. Săptămâna viitoare îl putem adopta și vom avea o scădere reală a prețurilor la benzină și motorină”, a conchis Ionuț Moșteanu.

articolul original.

Tudor Benga și-a anunțat demisia din USR. El invocă „atmosfera complet toxică” din filiala Brașov

23 June 2022 at 14:51

​Deputatul USR Tudor Benga a anunțat joi, într-o postare pe Facebook, că și-a dat demisia din partid. El spune că „nu este vorba de vreo plecare coordonată cu colegii din fostul PLUS care pleacă zilele astea în REPER”, ci că pleacă „în primul și în primul rând din cauza a ce se întâmplă la (organizația USR) Brașov”. Mai departe, Benga spune că intenționează să folosească „platforma de parlamentar independent pentru a face tot ceea ce ține de mine ca în 2024 să-i aducem înapoi pe toți acești oameni deziluzionati la vot”.

„Ziua cea mai lungă și decizia cea mai grea! În urmă cu câteva minute mi-am dat demisia din USR. Nu, nu este vorba de vreo plecare coordonată cu colegii din fostul PLUS care pleacă zilele astea în REPER. Însă nici în USR nu mai pot rămâne fiindcă efectiv m-am săturat de războială permanentă și vreau să-mi pot dedica toată energia înspre a construi. Sunt de 6 ani în organizația asta, am pus enorm de mult suflet în evoluția ei, am dus grămezi de bătălii pentru principiile și valorile în care cred, însă a venit punctul în care trebuie să dau reset. Și pentru sănătatea mea dar și pentru misiunea publică pe care mi-am asumat-o în clipa în care am făcut pasul către politică în 2016”, a scris Tudor Benga, joi, pe Facebook.

El continuă spunând „clar și fără ocolișuri că plec în primul și în primul rând din cauza a ce se întâmplă la Brașov. Și vorbesc aici atât de deziluzia tot mai apăsătoare care este primarul Allen Coliban cât și de atmosfera complet toxică ce s-a împământenit în interiorul USR Brașov”.

„M-am luptat ani de zile cu echipa Barna și modelul profund viciat de conducere pe care l-au impus dinspre vârf către întreaga organizație. Însă în același timp, pe după gardul frumos vopsit al USR Brașov, s-a inserat pas cu pas un stil încă și mai parșiv al clicii care controlează filiala, cu doză dublă de ipocrizie și duplicitarism”, afirmă Benga.

„Nu o să-mi fac un scop din a bălăcări USR-ul acum că părăsesc organizația. Le doresc și lor și celor din REPER succes în continuare, fiindcă rămân deocamdată și unii și alții principalii depozitari de voință de reformă a statului dintre partidele din spectrul parlamentar românesc. Însă eu unul am avut tot timpul o idee foarte clară și specifică atât despre ceea ce trebuia să fie misiunea principala a USR-ului – capacitarea întregului segment reformist din electoratul românesc, cât și mijloacele propriu-zise prin care ar fi putut realiza obiectivul de mai sus – adică o democrație internă autentică, un partid nu de leadership ci controlat dinspre bază spre vârf”, mai spune deputatul.

Benga: „Urmează ani foarte complicați pentru România, miza politică a anului 2024 pentru societatea asta va fi imensă, iar eu vreau să-mi folosesc toată energia și experiența acumulată în anii ăștia pentru a construi”

„Rămân până astăzi la ideea că fără cele două ancore pe care le-am descris mai sus, România nu va putea disloca cu adevărat monopolul aproape complet pe care puiuții FSN-ului îl au de 33 de ani pe puterea politică din România. USRPLUS a făcut multe lucruri bune în ăștia 6 ani și încă poate face, însă si-a ratat șansa de a deveni umbrela întregului segment reformist din electoratul romanesc. Iar eu cred că este absolut vital să recuperăm speranța aia și intenționez să folosesc platforma mea de parlamentar independent pe mai departe pentru a face tot ceea ce ține de mine ca în 2024 să-i aducem înapoi pe toți acești oameni deziluzionati la vot”, continuă el.

„Nu mi-a fost niciodată frică să o iau de la capăt și să reconstruiesc de la zero și exact asta îmi e intenția și acum. Am propria mea parte de responsabilitate pentru lucruri care s-au întâmplat și cu USR și cu USRPLUS atât la nivel național cât și local și nu m-am ascuns niciodată nici de ea. Am fost toată viața mea un om cât se poate de asumat, m-am luptat mult să îndeplinesc promisiunea chintesentiala pe care am făcut-o oamenilor, aceea de politică autentic altfel, și sunt mândru că după 6 ani în mlaștina numită politica românească pot să privesc în ochi orice om, oricând, exact ca-n prima zi. Chiar și pe cei, nu mulți, cărora totuși le-am greșit. Așa că închei aici pentru moment și revin cu detalii zilele următoare”, spune Tudor Benga.

„Înțeleg foarte clar că anunțul ăsta al meu va fi o dezamăgire pentru unii. Mai mult decât orice altceva m-am luptat în anii ăștia să vă reprezint și știu din sute și mii de conversații pe care le-am avut cu voi c-am reușit s-o fac. Și tocmai fiindcă vreau să o pot face la fel de asumat și de cinstit și-n continuare este nevoie în clipa asta să fac pasul ăsta. Mă muncesc de luni de zile cu decizia asta, as fi vrut din tot sufletul să nu fie nevoie să o iau, mi-s foarte mulți oameni foarte dragi rămași în organizație, atât la Brașov cât și în restul țării, dar la punctul ăsta nu simt că mai există altă opțiune. Urmează ani foarte complicați pentru România, miza politică a anului 2024 pentru societatea asta va fi imensă, iar eu vreau să-mi folosesc toată energia și experiența acumulată în anii ăștia pentru a construi. Așa că mulțumesc încă o dată pentru sprijin, iar cei care vă regăsiți în viziunea și principiile pe care le-am pus pus pe masă de-a lungul timpului vă rog nu ezitați sa dați un semn!”, încheie el.

articolul original.

Primarul comunei Miloșești, Dumitru Trifu: Suntem pe ultima sută de metri cu lucrările la canalizare

23 June 2022 at 06:26

Comuna Miloșești are, din 2020, un primar USR. Dumitru Trifu a reușit, la alegerile locale, să-l „detroneze” pe primarul liberal Nelu Chițoiu, care avea mai multe mandate, obținând un rezultat zdrobitor. Reprezentanții partidului promiteau atunci că atât Miloșești cât și Gârbovi, care are tot un primar USR, vor deveni „cărțile de vizită” ale formațiunii politice, prin activitățile administrative pe care le au în plan edilii nou aleși.

Dumitru Trifu
Dumitru Trifu

După aproape jumătate de mandat, atipic pentru toți având în vedere perioada de pandemie, am dorit să aflăm ce proiecte au fost totuși derulate în aceste condiții în comuna Miloșești, ce planuri are în continuare administrația locală și cu ce probleme se mai confruntă.

– Faptul că oamenii v-au acordat o mare încredere la vot a creat, inevitabil, o anumită așteptare din partea lor și o doză importantă de responsabilitate din partea dumneavoastră și a aparatului primăriei. În ce măsură ați reușit să vă mobilizați și să începeți schimbarea pe care o așteptau cu toții?

– Am știut, cât de cât, ce așteptări au oamenii de la un primar, așa că am încercat să ne mobilizăm cât mai bine. Iar eu spun că am reușit să schimbăm comuna în bine, într-o anumită măsură. Cred că până acum nu i-am dezamăgit, deoarece am continuat proiectele pe care le-am găsit aici, respectiv cel de canalizare și am început proiecte de investiții pe care le așteptau.

– Pentru ca un primar să poată realiza ce a promis în campania electorală este nevoie de suportul aparatului primăriei. De multe ori se întâmplă ca angajații să fie reticenți la nou. Dumneavoastră ați reușit să le câștigați încrederea, să lucrați împreună?

– Un primar este strâns legat de aparatul de specialitate și invers. Astfel că, încă de la început, am discutat despre ce se poate face, în așa fel încât să putem duce la bun sfârșit proiectele pe care ni le-am propus. Eu am o colaborare bună cu echipa de la primărie, am avut încredere în ea, dar și ea în mine. Și am încrederea că voi duce acest mandat la final cu bine, cu mult sprijin din partea lor. Nu a plecat nimeni, din contră. Am încercat să atragem și alți profesioniști, oameni calificați în ceea ce aveam noi nevoie.

– Un punct important pentru ca o unitatea administrativ teritorială să fie performantă, îl reprezintă timpul de reacție. Digitalizarea administrației publice a devenit o necesitate. Primăria Miloșești a reușit să implementeze soluții tehnice noi pentru a deveni, să spunem, mai productivă, pentru ca relația instituție publică – cetățean să fie mult simplificată, mai transparentă?

– La acest moment lucrăm la digitalizarea cadastrală. În plus, încercăm să introducem metode noi care să simplifice munca funcționarilor din primărie, iar cetățenii să beneficieze de asemenea de serviciile noastre fără întârzieri. Mai mult decât atât, impozitele și taxele se pot plăti și online. Toate aceste schimbări vor simplifica și îmbunătăți cu siguranță relația funcționar – cetățean.

– În programul electoral, printre primele probleme pe care le aveați de rezolvat erau trecute modernizarea rețelei de apă și modernizarea și extinderea rețelei de canalizare cu stații de epurare în comuna Miloșești. În ce măsură ați reușit să le realizați, având în vedere faptul că de mulți ani se încerca finalizarea lor?

– Eu când am preluat mandatul, am început să lucrez la proiectele care se aflau în implementare, respectiv cel de canalizare, realizat prin PNDL2. La ora actuală se lucrează foarte, foarte intens pe trei fronturi pe raza comunei la canalizare. Suntem pe ultima sută de metri ca să spun așa. Suntem pe ultimii doi kilometri din cei 14 pe care îi are comuna, după care ne mutăm spre stațiile de epurare. Sperăm ca luna aceasta să finalizăm, pentru că, știți cum este, săpăturile lasă în urmă… multe supărări din partea cetățenilor. În ceea ce privește sistemul de alimentare cu apă, eu când am venit la primărie l-am găsit funcțional. Am reușit, însă, să fac unele îmbunătățiri. Am mai realizat câteva foraje, am achiziționat pompe de capacitate mai mare, în încercarea de a stabili un echilibru între consum și debitul de apă oferit. În prezent, suntem preluați de Urban SA, iar ei au început deja să realizeze unele lucrări de investiții.

– Crearea unei infrastructuri rutiere este foarte importantă pentru dezvoltarea economică a localității. Comuna Miloșești și zonele limitrofe au fost private foarte mulți ani de drumuri sigure, pe care să poți circula fără probleme. Care este situația în prezent? Ce drumuri au fost reabilitate și cu ce fonduri?

– În ultimii doi ani, situația drumurilor s-a schimbat în bine. Cel puțin în ceea ce privește drumurile județene este vizibil. În ceea ce privește drumurile de interes local, avem două proiecte pe Anghel Saligny, asfaltarea unui drum comunal între Miloșești și Gheorghe Doja, iar cel de-al doilea proiect este pentru asfaltarea a 7,2 km de drumuri de interes local. Am înțeles că în următoarele săptămâni vom afla cu siguranță procentul de finanțare. În funcție de prioritate, de necesitate, de locuitorii fiecărei comunei. În acest moment, prioritare sunt apa, canalizarea, apoi drumurile. Am ținut foarte mult să pietruiesc drumul dintre Gheorghe Doja și Miloșești ca să aibă oamenii cum ajunge la muncă acolo. Și trebuie să recunosc faptul că Gheorghe Doja s-a dezvoltat extraordinar de mult datorită faptului că există acel bazin legumicol.

– La începutul mandatului v-ați caracterizat ca fiind „o punte de legătură” între tineri și persoanele mai în vârstă. Promiteați amenajarea de parcuri în toate satele comunei Miloșești și dotarea cu spații de joacă pentru copii. Unde s-a reușit crearea acestor parcuri și cu ce fonduri?

– Am spus că sunt o punte de legătură pentru că atunci, când am candidat, USR PLUS era un partid nou, cu mulți tineri, iar eu fiind mai în vârstă am zis să-i convingem și pe cei din categoria mea de vârstă să ni se alăture în acest proiect, într-un partid cu perspective de viitor. Și am reușit să fiu, să spunem, un mediator între cele două generații. În ceea ce privește amenajarea de parcuri, încă de când am preluat mandatul am început să reamenajez parcul din comună, pe care l-am găsit într-o stare dezastruoasă. La ora actuală, pot spune că este amenajat în proporție de 80%, iar copiii se pot juca în siguranță. Parcul este dotat cu elemente de joacă, băncuțe, am semănat și gazon, există și o toaletă publică. Deci eu cred că am reușit să le ofer copiilor din comună un loc unde să se simtă bine. De asemenea, vreau ca în satul Tovărășia, unde școala nu mai este funcțională, în curtea unității de învățământ să amenajăm un parc. Am împrejmuit deja zona și vom încerca să-i dăm o funcționalitate. Totodată, cu sprijinul Consiliului Județean, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, am reușit să facem în comună un miniteren de fotbal cu gazon artificial.

– De asemenea, doreați dezvoltarea serviciilor de asistență și protecție socială pentru categoriile vulnerabile.

– Pe partea de asistență socială avem ceva în proiectare. Sper că vom reuși până la finele mandatului să realizăm o cantină socială, unde să asigurăm o masă caldă, în jur de 10-15 porții, persoanelor vulnerabile. Acum, însă, ne-am reorientat spre PNRR și reabilitarea clădirilor de interes public, respectiv Casa Agronomului din comuna Miloșești, unde avem un birou cadastral, am obținut finanțare și pentru reabilitarea, dotarea și extinderea căminului cultural, a sălii de festivități din satul Nicolești. De asemenea, am prins finanțare pentru un sistem de monitorizare video în comuna Miloșești, în valoare de 170.000 de euro. Acum să vedem când se va pune în operă. Am înțeles că implementarea va fi cam într-un an de zile. Am mai avut proiecte și pentru modernizarea, eficientizarea și dotarea școlii, dar nu am prins finanțare. Nu ne dăm bătuți, astfel că redepunem proiectele în toamnă.

– Ați menționat faptul că există proiecte care vizează sistemul educațional. Puteți detalia?

– Avem proiect întocmit pentru școala generală Miloșești, dar nu am obținut finanțare, după cum vă spuneam. Știți cum este cu „primul venit, primul servit”. Acum așteptăm în toamnă să vedem pe ce vom putea obține finanțare. Trebuie să existe ceva. Nici nu mă gândesc să nu obțin finanțare pentru modernizarea școlii generale în acest mandat. Prin PNDL2 am continuat lucrările la grădiniță și creșă, iar acum pot să spun că sunt cam la 90%. Mai avem pe partea energetică să mai lucrăm, pentru că trebuie să mărim capacitatea. Am făcut demersuri la compania de electricitate pentru a găsi o soluție și a rezolva problema. Sperăm ca la 15 septembrie să începem anul școlar acolo.

– Gestionarea deșeurilor este o provocare pentru multe dintre comunitățile locale. Amenajarea și modernizarea unor platforme de gunoi în comuna Miloșești și îmbunătățirea colectării deșeurilor sunt obiective extrem de importante. Cum stă Miloșești la acest capitol? Știm că, în paralel, au fost organizate și campanii de salubrizare, de plantare de perdele forestiere.

– Da, am înființat aproape patru hectare de perdea forestieră, fiind primul an de ființare. Ne aflăm în perioada de întreținere. Am plantat perdea forestieră între Miloșești și Nicolești de 1.200 de metri, pe o lățime de 12 metri și între Nicolești și Tovărășia. Recent, am avut și o campanie de salubrizare în cadrul programului România Curată, prin care, cu sprijinul elevilor și voluntarilor din comună, am reușit să strângem o cantitate importantă de fracție uscată. Prin astfel de acțiuni încercăm să le insuflăm copiilor dragostea pentru natură, pentru un mediu curat, iar la rândul lor să transmită mai departe. În ceea ce privește platformele de gunoi, le avem cât de cât gestionate, din punctul meu de vedere. Acum am aderat la ADI ECOO 2009.

– Până la finele mandatului mai aveți multe probleme de rezolvat. V-ați propus multe proiecte, iar în patru ani este cam greu să le duceți la bun sfârșit.

– Da, mai sunt foarte multe de făcut. Nu am ajuns nici la jumătatea mandatului, iar zilele, lunile trec repede când ai treabă. Facem tot ce ține de noi. Am drămuit bugetul, în așa fel încât să putem continua investițiile. Eu sunt mulțumit de ceea ce am reușit să fac din fondurile locale. Încercăm, totodată, pentru proiectele majore, să obținem bani și din alte surse, iar în final să schimbăm în bine viața locuitorilor din Miloșești.

articolul original.

Octavian Berceanu şi-a depus candidatura pentru preşedinţia USR

23 June 2022 at 06:44
image

Fostul șef al gărzii de mediu, Octavian Berceanu, anunță că şi-a depus candidatura pentru preşedinţia USR: „Am depus candidatura pentru preşedinţia USR PLUS, în competiţia internă a partidului. ‘USR e vocea tuturor!’ Candidez pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS pentru că membrii au dreptul să-şi exprime liber părerile, să fie înţeleşi şi susţinuţi. Candidez pentru că cetăţenii români au votat ca să-i reprezentăm, necondiţionat, indiferent de cât de greu ne este. Asta vom face”, a scris Berceanu, miercuri seara, pe Facebook.

Anunțul făcut de Octavian Berceanu

Primul tur al alegerilor pentru preşedinţia USR se va desfăşura între 6 şi 10 iulie, turul al doilea între 11 şi 15 iulie, iar Congresul online de validare a alegerilor pe 16 iulie.

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, şi-a anunţat, pe 21 mai, candidatura la conducerea formaţiunii.

Pe 15 iunie echipa „Curaj pentru România” din USR a transmis că va decide, până la sfârşitul lunii iunie, pe cine va desemna drept candidat pentru preşedinţia partidului, persoană care va intra în competiţie cu actualul preşedinte interimar, Cătălin Drulă.

În aceste alegeri preliminare s-au înscris pentru candidatura la preşedinţia USR: primarul Braşovului, Allen Coliban, şi deputaţii Cătălin Teniţă şi Mihai Poliţeanu.

Mai mulți parlamentari au decis să demisioneze din USR și se vor înscrie în REPER, viitorul partid fondat de Dacian Cioloș.

Cătălin Drulă spune că Dacian Cioloș forțează parlamentari USR „să devină traseiști”

Președintele interimar al USR, Cătălin Drula, spunea chiar marți într-o declarație de presă că „sunt câțiva colegi care nu mai doresc să continue, sunt puțini relativ la cei 80 de parlamentari ai USR”.

Tot atunci, fostul ministru al Transporturilor l-a atacat pe Dacian Cioloș, pe care l-a acuzat că a gândit „un plan lipsit de demnitate”.

articolul original.

Scandal în Parlament la numirea lui Iulian Iancu în conducerea ANRE. Fostul deputat PSD, acuzat că este „omul Gazprom”

22 June 2022 at 14:55
By: -
image

Numire controversată la ANRE, votată azi în Parlament. Fostul deputat PSD Iulian Iancu va fi membru în Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Energie. Acesta este unul din artizanii legii care a blocat până de curând exploatarea gazelor din Marea Neagră. De altfel a fost implicat în elaborarea mai multor acte normative din domeniul energiei, care i-au atras critici. Apare chiar în dosarele Wikileaks unde este numit „omul Gazprom”. Viitorul șef peste piața energiei a respins aceste acuze. Cu toate acestea, ele nu au lipsit nici din dezbaterea de azi din plenul Parlamentului.

Pentru Iulian Iancu au votat 224 de parlamentari iar 84 au fost împotrivă, dintr-un total de 310, în ședința comună a celor două camere parlamentare.

Ludovic Orban, președinte Forța Dreptei: „Este o rușine ca Parlamentul României și mai ales PSD, care a făcut această nominalizare, să propună un astfel de om pentru ANRE, după ce au mai dat o dată cu mucii în fasole când au pus întâiul dintre agricultori, pe Alexandru Stănescu, în aceeași poziție”.

Cristina Prună, vicelider al grupului deputaților USR: „Mai țineți minte când președintele Iohannis, care acum este partenerul dvs, spunea că domnul Iulian Iancu periclitează relațiile cu statele occidentale? Și de aceea nici măcar nu l-a numit vicepremier în guvernul Dăncilă. În primul rând, va câștiga un salariu de 9.000 de euro pe lună. PSD creează milionari în euro la stat”.

Alfred Simonis, liderul grupului deputaților PSD: „Cred că unii nu au jenă. Prim-ministrul al guvernului liberal, împreună cu USR, care a liberalizat prețul energiei și de aia au explodat prețurile la gaze și electricitate, vine și ne vorbește despre energie. În 2019 și în 2020 ați avut majoritate. A trebuit să ne întoarcem noi șla guvernare și să modificăm noi legea offshore, pentru că voi cu majoritate nu ați făcut-o. Oare de ce?”

Citește mai mult pe Digi24.ro.

articolul original.

Iulian Iancu, noul șef al ANRE, și scandalul din Parlament

22 June 2022 at 10:11
image

Plenul Parlamentului a decis, miercuri, numirea fostului deputat PSD Iulian Iancu în funcţia de membru al Comitetului de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

S-au înregistrat 224 de voturi pentru şi 86 împotrivă. Votul a fost secret, cu buletine.

Numirea lui Iulian Iancu în fruntea ANRE a provocat un adevărat scandal în Parlament.

Iancu a fost bănuit că este „omul Gazprom”, după ce Georgian Pop, fostul său coleg de partid și fost șef al Comisiei de Control al activității SRI, afirma în 2008, că Iulian Iancu este „cumpărat de Gazprom”. Afirmația nu a fost niciodată probată în public.

Deputatul USR Cristina Prună a criticat nominalizarea lui Iulian Iancu în această funcţie, susţinând că acesta a promovat în Parlament mai multe legi care au făcut România „mai dependentă de gazele ruseşti”.

„PSD mai bagă azi o fisă, numirea domnului Iulian Iancu în conducerea ANRE. Domnule Ciolacu, stau şi mă întreb ce cheiţă v-a întors pe dumneavoastră pentru ca nu mai târziu de 5 luni de zile să vă răzgândiţi complet în ceea ce priveşte pe domnul Iulian Iancu. Mai ţineţi minte când nu îl susţineaţi în această funcţie, aveaţi dubii că ar fi potrivit. Mai ţineţi minte când preşedintele Iohannis, care acum este partenerul dumneavoastră, spunea că domnul Iulian Iancu periclitează relaţiile cu statele occidentale şi de aceea nici măcar nu l-a numit în funcţia de vicepremier în Guvernul Dăncilă. Pentru că Iulian Iancu a promovat aici, în Parlamentul României, o lege care ne-a făcut mai dependenţi de gazele ruseşti, nu doar una, chiar mai multe, dar mă gândesc la Legea offshore pe care chiar dumneavoastră aţi modificat-o şi dependenţa României de gazele ruseşti a ajuns undeva la 28%”, a spus Cristina Prună.

Deputatul Violeta Alexandru a afirmat la rândul său că PNL a ajuns să „înghită” absolut orice din partea PSD.

“Iulian Iancu? Serios? Mă uit la liberali: Iulian Iancu? Serios? Nu vă amintiţi de 2018 şi de Legea offshore, care a alungat toţi investitorii decenţi şi serioşi din România? Chiar nu mai avem jenă în ţara asta? Să punem punct în spaţiu public, aşa dânşii pot să facă ce vor ei în spaţiul privat, carierei unor oameni de care se leagă tot ce e mai rău în România, Iulian Iancu pe domeniul lui. Mă uit la Partidul Naţional Liberal: Iulian Iancu? Chiar aşa aţi ajuns, să înghiţiţi absolut orice vă vine de la un PSD care aparent se reformează, în realitate acelaşi PSD rămâne cu Iulian Iancu susţinut acum?”, a adăugat Violeta Alexandru.

Deputatul Ludovic Orban a declarat că este în proces cu Iulian Iancu pe motiv că a spus că acesta a acţionat ca “omul Gazprom” şi a reprezentat interesele ruşilor.

„Cred că nu mă voi afla în conflict de interese pentru că voi vota împotriva numirii lui Iancu. Cred că este o ruşine pentru Parlamentul României şi mai ales pentru PSD, care a făcut această nominalizare”, a mai spus Orban, menţionând că este “o alegere catastrofală”.

Deputatul PSD Alfred Simonis a replicat că cei care critică nominalizarea lui Iulian Iancu vorbesc de anul 2018, când a fost dată Legea offshore, dar nu au făcut nimic în 2019 şi 2020 pentru a repara această lege, deşi au avut majoritatea şi a trebuit să vină PSD pentru a face acest lucru.

„Cred că unii nu au jenă. Prim-ministrul Guvernului liberal împreună cu USR, care a liberalizat preţul la energie şi de aceea au explodat preţurile la gaze şi electricitate, vine şi ne vorbeşte de energie. Parlamentarul de la USR care a anunţat primul, noaptea, liberalizarea preţurilor la energie şi de aia au explodat preţurile la energie vine şi ne vorbeşte de energie, un alt ministru în Guvernul Orban ne vorbeşte de asemenea de energie”, a arătat Simonis.

În 8 iunie, fostul deputat Iulian Iancu a fost validat de comisiile parlamentare de specialitate pentru această funcţie. În 3 mai, Parlamentul a decis vacantarea unui post de membru în Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, după demisia lui Alexandru Stănescu.

articolul original.

Seidler către Ciolacu: Nu aţi vrea să faceţi ceea ce promiteţi?

21 June 2022 at 15:04
image

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a fost somat de către deputatul USR Cristian Seidler, să supună la vot pe ordinea de zi a şedinţei din data de miercuri, 22 iunie, proiectul de lege privind desfiinţarea pensiilor speciale.

„Dacă mâine tot avem BOR, şi mâine plen reunit, nu aţi vrea să se reunească comisia de statut şi să dea raport pe abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor? […] Nu aţi vrea să faceţi ceea ce promiteţi? Astăzi raport, mâine abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi apoi să le eliminăm şi pe celalte”, i-a transmis Seidler.

Cuvântul a fost luat mai departe de către liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, care, în replică, i-a reproșat deputatului USR-ist ipocrizia de care el și colegii săi dau dovadă, având în vedere timpul petrecut la guvernare în care nu au reușit să ducă la bun sfârșit niciun proiect din cele pe care le-au avut în program, inclusiv cel al eliminării pensiilor speciale.

„Mă frapează de fiecare dată ipocrizia celor de la USR, au stat un an de zile la guvernare, şi nu numai că nu au reuşit să elimine pensiile speciale, dar nu au avut nicio treabă. Aţi intrat în Opoziţie şi vă apucaţi iar de penali în funcţii publice, de pensii speciale”, a spus Simonis.

Deputatul PSD a mai adăugat că soluția pentru pensiile speciale nu sunt atitudinile populiste prin care se cere urgentarea lucrurilor, pentru ca ulterior să fie constatată neconstituționalitatea lor și să nu producă niciun efect.

„V-am anunţat deja că vom face un nou proiect de lege care va impozita toate pensiile speciale din România care depăşesc salariul preşedintelui României şi avem certitudinea sau măcar speranţa că va fi constituţional. Restul, poveştile astea populiste, să facem azi ceva, mâine să votăm şi peste doua luni iar să fie neconstituţional, să ne învârtim într-un cerc vicios, nu asta este soluţia pentru pensiile speciale”, a declarat Simonis.

articolul original.

Moțiunea împotriva lui Sorin Cîmpeanu a picat

21 June 2022 at 13:34
image

Moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, nu a trecut de votul Camerei Deputaților. Aceasta a fost respinsă covârșitor, fiind înregistrate 139 voturi contra, 40 de voturi pentru și o abţinere.

„Sfârşitul de an şcolar este, pentru toţi cei implicaţi în învăţământ, momentul în care tragem linie în catalog. A venit clipa unui bilanţ serios pentru au sector care are acelaşi om la cârmă începând din decembrie 2020. Ministerul Educaţiei a fost condus neperturbat de Sorin Mihai Cîmpeanu. De aceea, domnia sa este singurul responsabil pentru dezastrul în care se afundă învăţământul din România. Nimic nu ne poate şterge din minte momentul în care, cu o indiferenţă asumată, Sorin Cîmpeanu declara public că învăţământul românesc a ajuns la un minim istoric”, se arăta în textul moţiunii simple.

Totodată, în moţiunea intitulată „Ministru. Dezastru. Educație fără viitor, USR aducea reproșuri referitoare la gestionarea în mod necorespunzător a unor programe adresate școlilor, la lipsa implicării ministrului Sorin Cîmpeanu în ceea ce privește plagiatul în mediul academic, precum și la eșecul dovedit privind implementarea unor măsuri concrete menite să ajute la promovarea și continuarea studiilor de către elevi.

Surprinzător, însă, este faptul că voturile în favoarea moţiunii depuse de către politicenii USR, au fost mai puține decât numărul parlamentarilor care inițial au semnat-o, fapt semnalat de Marcel Ciolacu, președintele Camerei.

Sorin Cîmpeanu a afirmat în cadrul dezbaterii din plenul Camerei Deputaţilor că va acorda nota 10 la disciplina „Demagogie” tuturor autorilor acestei moţiuni.

articolul original.

Deputații au decis: educația sexuală va fi studiată în școli, cu acordul scris al părinților

21 June 2022 at 12:48
image

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de modificare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, stabilind că în unităţile şcolare se vor derula sistematic din clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor, programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.

S-au înregistrat 224 voturi pentru, unul contra şi 49 de abţineri.

Deputaţii au decis, în acest sens, să admită în parte cererea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Legea reglementează posibilitatea desemnării drept persoană care să asigure creşterea şi îngrijirea copilului, pe lângă rudele până la gradul III, şi a altor persoane faţă de care acesta a dezvoltat relaţii de ataşament sau s-a bucurat de viaţa de familie. De asemenea, legea prevede redefinirea serviciilor de tip rezidenţial, precum şi instituirea unei indemnizaţii lunare de sprijin pentru familia sau persoana care a primit în plasament sau este tutore al unui copil, pe perioada în care asigură creşterea şi îngrijirea copilului.

Textul adoptat iniţial de Parlament prevedea că în unităţile şcolare se derulează sistematic, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie.

În cererea de reexaminare se preciza că prin introducerea sintagmei „educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sanitară” textul de lege se îndepărtează de principiul „promovării educaţiei pentru sănătate” prevăzut în art. 3 lit. r) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011.

Deputaţii au reformulat textul, stabilind „derularea sistematică în unităţile şcolare, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, de programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.”

La dezbateri, deputatul AUR Alin Coleşa a afirmat că nu este nevoie de „sexualizarea copiilor”.

„Avem nevoie de libertate, nu de ideologie, avem nevoie de libertatea de a ne alege cum ne creştem copiii. Nu avem nevoie de masturbarea copiilor, de ideologie de gen, de avorturi la adolescenţi, de sexualizarea lor într-un cuvânt. O astfel de educaţie ar trebui să aibă la bază nişte concepte sănătoase, ar trebuie să fie încurajaţi să diminueze nevoia de atracţie fizică prin promovarea sportului, tot felul de pericole care există în mediul digital legate de aceste aspecte”, a spus Coleşa.

Deputata USR Simina Tulbure a spus că România este pe primul loc la numărul de mame minore.

„Trebuie să vorbim acum despre educaţia sexuală, nu sanitară. Trebuie să vorbim despre sex într-o ţară în care suntem numărul unu la mame minore. Suntem în topul ţărilor din UE unde violenţa domestică există în familii. Trebuie să discutăm despre consimţământ, pentru că elevii noştri nu cunosc ideea de consimţământ. Aşadar, nu înţeleg de ce să vorbim de educaţie sanitară într-o ţară în care suntem în spatele UE pentru că nu suntem la curent cu ce se întâmplă cu elevii noştri, care învaţă despre sex la internet, la filmele porno, când noi ar trebui să avem oameni specializaţi în şcoli care ar trebui să vorbească despre educaţie sexuală”, a spus Tulbure.

Deputata PNL Mara Calista a spus că dezbaterea pe această temă ar trebui să aibă loc, menţionând că sunt multe cazuri de mame minore în România, boli cu transmitere sexuală la copii sub 15 ani şi cazuri de violenţă domestică cu minore.

„Una citim, una sunt recomandările şi alta sunt realităţile în care trăim”, a spus Calista.

Deputatul Miroslav Merka a susţinut, la rândul său, că România este o ţară democratică, dar şi “o ţară creştină”.

„Vorbesc în calitatea mea de părinte proaspăt. (…) În cadrul orelor de dirigenţie am avut obligaţia să pregătim copiii, părinţii pentru aşa ceva, pentru aceste activităţi neprincipiale. Să fim serioşi! Credeţi că Europa reprezintă tot ce e bun? Cred că vă uitaţi prea mult la o Europă care se cam schimbă. Suntem o ţară democratică, dar şi o ţară creştină. Eu nu aş dori să văd copilul meu educat mai mult decât o face părintele”, a mai spus Miroslav Merka.

Deputatul PSD Adrian Solomon a menţionat că acest proiect se referă, în principal, la drepturile copilului şi este necesară adoptarea lui cât mai rapidă.

„De prea mult timp aşteaptă acest proiect să intre în dezbatere şi să ia drumul promulgării. Este o reexaminare trimisă de preşedintele Iohannis încă din august 2020. (…) Reexaminarea se referă doar la un articol care, iată, ce pasiuni naşte. Să lăsăm pasiunile astea marginale pentru că proiectul este despre drepturile copilului şi nu despre ce se învaţă la şcoală”, a adăugat Solomon.

Camera Deputaţilor este for decizional. 

articolul original.

Încă un deputat USR se alătură partidului lui Cioloș

21 June 2022 at 11:09
image

Deputatul de Sălaj Alin Prunean și-a abandonat colegii din USR pentru a se alătura partidului REPER. Anunțul a fost făcut atât pe rețelele de socializare cât și în plenul Camerei Deputaților.

„Vom merge înainte, aproape de oameni, vom munci împreună și pentru aceștia, așezat, pentru că oamenii sunt cei care dau tonul vremurilor. Fiecare dintre noi are un cuvânt de spus despre cum construim un prezent în care să fim în siguranță, despre cum pregătim un viitor orientat spre încredere, bunăstare și respect. Învățăm din greșeli, ni le asumăm și mergem înainte.”, a transmis Alin Prunean într-o postare de pe rețelele de socializare.

Decizia sa a fost luată având în vedere valorile și principiile împărtășite de acesta cu formațiunea nou-înființată de Dacian Cioloș.

„Am hotărât să cobor din acest „vehicul”, împreună cu colegii cu care am pornit în această călătorie încă de la început și care se încăpățânează să mențină drumul cel bun, în care cred și eu, la rândul meu. Am decis să mă alătur colegilor de la REPER și să continuăm călătoria conform valorilor și principiilor care ne-au adus împreună în urmă cu ceva vreme.”, a afirmat fostul deputat USR.

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, preconizează că alți 11 parlamentari vor schimba tabăra în următoarea perioadă. Acesta este de părere că mișcarea are rolul de a da opiniei publice impresia unei dezmembrări a partidului pe care îl cârmuiește.

„Sunt 11 parlamentari […] şi informaţiile mele sunt în zona asta, din 80 […] S-au gândit să facă asta pe etape, nu pleacă toți deodată. Aici nu prea e ok, vor să dea impresia că USR se sparge”, a afirmat Drulă în cadrul unei emisiuni.

Alin Prunean este al treilea parlamentar USR care s-a înscris în REPER până în acest moment.

articolul original.

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, tună și fulgeră: Cel mai performant manager de spital din capitală a fost dat afară de majoritatea PNL-USR de la București

20 June 2022 at 20:30
image

Senatorul PSD Daniel Zamfir reclamă, luni seară, într-o postare pe pagina sa de socializare că ”marea mizerie PNL-USR de la Bucureşti” l-a dat afară pe managerul Spitalului Colentina.

„Marea mizerie PNL-USR de la Bucureşti. Astazi, unul dintre cei mai performanti manageri de spital din Bucuresti, dr Victor Cauni a fost dat afara de majoritatea PNL-USR de la Bucuresti.
Faptul ca dr Cauni s-a „incapatanat” sa se deschida spitalul in pandemie sa poata fi tratati si bolnavii cronici, pot sa va spun, cu mana pe inima, pentru ca il cunosc personal si stiu cat s-a zbatut pentru spitalul Colentina,ca este un manager cum rar am intalnit.

Ce-i leaga oare, atat de tare, pe penelisti si useristi din Bucuresti sa ramana mana-n mana sub comanda lui NIMICusor?

Am pretentia ca inteleg multe lucruri in politica, dar alianta penelistilor cu useristii si nefericitul primar general e peste puterea mea de intelegere”, a transmis senatorul pe facebook

articolul original.

Drulă: 11 parlamentari vor pleca, în etape, din USR | VIDEO

20 June 2022 at 20:35
image

Liderul Uniunii Salvați România susține că, din informațiile sale, 11 parlamentari ar urma să părăsească partidul.

“S-au gândit să facă asta pe etape, nu pleacă toţi deodată. Vor să dea impresia că USR se sparge”, a spus Cătălin Drulă la Profit News TV.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/06/drula.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Atmosfera este tensionată în Uniune după plecarea lui Dacian Cioloș.

imageimage

Un congres pentru desemnarea unei noi conduceri este programat în iulie.

articolul original.

USR intervine: Scădeți TVA și accizele, nu plafonați prețurile!

20 June 2022 at 12:24
image

În scandalul dintre Marcel Ciolacu și Florin Cîțu pe tema Codului Fiscal a intervenit și USR prin purtătorul său de cuvânt Ionuț Moșteanu.

Moșteanu consideră că mediul privat ţine în spate întreaga economie a statului și îl atacă pe Marcel Ciolacu pentru termenul „tiriplici” folosit de liderul PSD în atacul al PNL din această dimineață.

„Domnule Marcel Ciolacu, câte ore aţi lucrat la privat? Să îi numeşti tiriplici pe toţi cei care susţin cota unică arată că nu înţelegi nimic din economie. Ar fi şi greu, în condiţiile în care primul loc de muncă a fost la vârsta de 34 ani – şi atunci în propria firmă. Ar fi şi greu să vrei altceva decât noi taxe, atunci când toată viaţa ai trăit din sinecuri la stat. Mediul privat ţine în spate întreaga economie a statului. Din banii plătiţi de privaţi, Marcel Ciolacu a încasat salariul zeci de ani”, a scris Moşteanu, pe Facebook.

Nici PNL nu scapă de critica purtătorului de cuvânt al USR.

„Aţi văzut vreo reacţie din partea PNL? Acel partid care încă se pretinde liberal, dar e sub papucul socialiştilor. Sugestie: faceţi congres de schimbare a numelui. Scoateţi cuvântul liberal din numele partidului”, a scris deputatul USR.

Într-o altă postare pe Facebook, Moşteanu susţine că „Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să plătim în continuare 9 lei pe litrul de benzină”.

„Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor să plătim în continuare 9 lei pe litrul de benzină.

Nu de plafonarea prețului la carburanți avem azi nevoie, ci de măsuri urgente care să scadă prețul. Nu e normal să plătim 9 lei pe benzină, în condițiile în care aproape jumătate din prețul plătit îl reprezintă TVA și accize. Taxele.

Domnule Marcel Ciolacu, lăsați declarațiile populiste. PSD și PNL au ocazia să arate că vor scăderea prețului la carburanți.

Fac un apel către liderii celor două partide: Introduceți pe ordinea de zi proiectul USR de scădere a TVA-ului de la 19% la 5% și votați proiectul.

Tăiați și din accizele imense la carburanți, așa cum v-ați lăudat la începutul lui februarie. Atunci ați anunțat toată presa că e oficial, acciza se reduce cu 50%. Măsura la care ați renunțat a doua zi.

Preț benzină azi: 8.62 lei/litru. Cât am plăti fără TVA și accize? 5.35 lei/litru. Preț motorină azi: 9.18 lei/litru. Cât am plăti fără TVA și accize? 5.98 lei/litru. Soluția e simplă. Adoptați proiectul USR. Scădeți TVA și accizele. Nu plafonarea.”, a scris Moșteanu.

articolul original.
  • There are no more articles
❌