ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 1 December 2022Ultimele Stiri

TOP lucruri de făcut în acest weekend. Unde puteți ieși în oraș la finalul acestei săptămâni

TOP lucruri de făcut în acest weekend. Unde puteți ieși în oraș la finalul acestei săptămâni

Dacă te-a prins minivacanța de 1 decembrie în București, Parada nu e singurul mod în care poți să-ți petreci weekend-ul prelungit. Iată la ce alte evenimente poți participa la finalul acestei săptămâni.

Muzici Vechi cu TIMPURI NOI / vol. IV – Stere

Trupa Timpuri noi este simbolul rock-ului românesc al ultimelor decenii și, în formula actuală, este vocea rockului cu mesaj puternic, elaborat, inteligent și acid. Dacă vrei să cânți despre cât de minunat este la Stere, weekend-ul acesta o poți face împreună cu ceilalți amatori de muzică rock românească.

Când va avea loc: sâmbără, 3 decembrie, ora 19:00, Quantic.

Programul complet al evenimentului.

Gingerbread Fair

Gingerbread Fair te întâmpină, de cum intri pe poartă, cu mirosuri prin care descoperi emoția sărbătorilor din copilărie, decoruri de poveste, culori, lumini, oameni de turtă dulce, zâmbete, pasiune pusă în lucruri!

Ce găsești de cum pășești?

 • o casă de turtă dulce, cu pereți ce miros a scorțișoară;
 • produse cu tradiție , de tot felul, lucrate cu tot dragul;
 • ateliere de sărbătoare(muuulte), de la decorarea de turtă dulce , până la crearea propriei decorațiuni de Crăciun;
 • excursie culinară, prin măiestria bucătarilor prezenți;
 • un brad frumos, cu sufletul târgului pus în vârful lui;
 • o cură zdravănă de voie bună.

Când va avea loc: 3-4 decembrie/ orar:10-20, str.Dumbrava Roșie nr.2, lângă Parcul Grădina Icoanei.

Programul complet al evenimentului.

TÂRG DE MOȘ NICOLAE - ANTICHITĂȚI, HANDMADE ȘI VINILURI

Dacă vrei să faci un aadou mai special pentru cei dragi, weekend-ul acesta poți trage o fugă la Târg de Moș Nicolae - Antichități, Handmade și Viniluri organizat de A.P.A.D.A.R în alveola Kiseleff.

Când va avea loc: 2-4 decembrie, ora: 10-18.

Programul complet al evenimentului.

Piața Țărănească - Sărbătorește Românește

Bucureștenii sunt așteptați la "Târgul Piața Țărănească -Sărbătorește românește" organizat de Asociația Urban Events în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român din Șos. Kiseleff nr.3.

Îmbrăcați în straie de sărbătoare, producători, meșteri, artizani și colecționari din toate colțurile țării vă așteaptă la o altfel de sărbătoare a Unirii, o sărbătoare a portului, gastronomiei și a meșteșugurilor din provinciile României.
Puteți degusta și târgui: telemea, urda, cas afumat, pastramă, cârnați și mușchiuleț afumat, colaci și tot felul de cofeturi, miere, dulcețuri și zacuști, siropuri, suc de mere si țuica, cozonac și turtă dulce, fructe și legume, precum și alte delicii din toate zonele țării.

Când va avea loc: 1 - 4 decembrie, între orele 10-18, MȚR.

Programul complet al evenimentului.

Evenin' Jazz

Evenin' Jazz este un eveniment pentru amatorii de jazz din București. Sorina Rotaru pleacă într-o călătorie muzicală şi se opreşte în epoca de aur a Hollywood-ului, apoi face un ocol prin repertoriul brazilian, în paşi de bossa nova şi samba. Călătoria se încheie cu aranjamente în stil contemporan.
Cu ce ai asorta o călătorie prin Hollywood-ul de altădată? Noi îţi recomandăm Muschi de vită cu sos teriaky şi orez basmati.

Când va avea loc: vineri, 2 decembrie, ora 21:00, restaurant Elisabeta.

Programul complet al evenimentului.

Atelierele lui Turtă Dulce

Turtă Dulce vă invită în căsuța lui la cele mai dulci și interesante ateliere ale sezonului. Figurine de turtă dulce îi așteaptă pe cei mici gata să fie decorate și așezate în bradul de Crăciun. Shakespeare spunea că dacă ar avea un singur bănuț, ar cumpăra cu el o turtă dulce. O figurină de turtă dulce zâmbește tot timpul, fiind simbolul bucuriei pe care sărbătorilor de iarnă ne-o aduc.

Când va avea loc: 3 - 4 decembrie, Maison 13.

Programul complet al evenimentului.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Povestea unui succes muncit / Hotel Bistrița, Stațiunea Durău, pârtia și cabanele de pe Ceahlău

30 November 2022 at 12:01
image

Într‐un județ în care avem Ceahlăul, un adevărat simbol național, dezvoltarea turismului în această zonă, asumată de firmele Telecablu Durău SRL și TCE Durău SA, era absolut firească. Cele două societăți au făcut ceea ce alții nu au reușit, au investit foarte mulți bani, în timp, în dezvoltarea principalelor atracții turistice de aici, astfel încât acum spațiile de cazare de pe munte și pârtia din Stațiunea Durău sunt cu adevărat căutate de turiștii din țară și de peste hotare, care pleacă de aici plăcut impresionați.

În 2012, câțiva proprietari de pensiuni din Stațiunea Durău s‐au unit și, în luna decembrie, au înființat firma Telecablu Durău, din dorința de face ca stațiunea Durău să ofere mai multe atracții turiștilor care veneau aici iarna, în afară de peisajul mirific și de excursiile pe munte. “Exista deja o instalație veche, existaseră și niște planuri pentru extinderea actualei pârtii și a apărut acea inițiativă să repornească pârtia, pentru că, altfel, în sezonul rece turismul era ca și inexistent în zonă. Nu a funcționat după cum s‐a dorit, prin urmare investitorul actual a preluat părțile tuturor acționarilor din cadrul firmei devenind unic acționar și s‐au demarat lucrările la ceea ce avem astăzi acolo. S‐a schimbat instalația, a fost autorizată, aceasta a fost partea cea mai dificilă, să obținem toate autorizațiile necesare la timp, astfel încât în momentul în care am deschis eram cu toate actele în regulă.

De la an la an, s‐a tot adăugat câte ceva, s‐a modificat câte ceva, de exemplu în ultimul sezon de iarnă s‐a deschis un centru nou și modern de închiriere pentru echipamente de schi. Adică, de la spațiul vechi și rudimentar, încălzit cu o sobă veche și cu niște echipamente second-hand s‐a ajuns la spațiul nou și modern, cu echipamente în totalitate noi, achiziționate de firmă. Pârtia existentă este perfectă pentru familiile cu copii și pentru cei care vor să se inițieze în tainele schiului. Nu este pentru schiorii cu experiență, dar poate fi o alternativă chiar şi pentru aceștia. Noi am observat o creștere pe segmentul de sanie, chiar și în context pandemic, tot mai multe familii au dorit să petreacă timp în aer liber, la săniuș, bulgăreală. Am dezvoltat, în timp, chiar un set de reguli de respectat la săniuș astfel încât acesta să rămână o distracție în siguranță. Este de recomandat să se folosească în exclusivitate sănii închiriate de la centrul nostru, să nu se folosească sănii vechi, cu elemente metalice care pot produce accidente urâte. Cei mici trebuie neapărat însoțiți de un adult pe sanie, ideal ar fi să aibă chiar o cască de protecție. Ultimii ani nu au fost bogați în precipitații și am fost nevoiți să apelăm la tunuri de zăpadă artificială performante, ceea ce a presupus niște costuri foarte mari, cu un consum mare de apă, de energie electrică. Și pe partea de parc de distracții vor fi noi achiziții, unele dintre ele vor fi funcționale și iarna, pentru că ne dorim ca, de la an la an, să venim cu câte ceva nou, să fidelizăm clienții noștri, să aibă mereu activități cât mai variate, pe vârste, pe domenii de interes. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără deschiderea și sprijinul conducerii Mănăstirii Durău”, precizează George Chiriac, administratorul firmelor.

Acum, pârtia omologată de schi pentru începători are 406 metri, urmând să fie completată cu o alta de 1.965 de metri, destinată profesioniștilor. Schiul, în sine, nu este un sport tocmai ieftin, pentru că presupune echipament, urcări, cazare, masă. Pârtia actuală va rămâne pentru începători, dar și capăt al pârtiei mari. Parcul de vară s‐a dovedit a fi un real succes. Aici există o pârtie pentru sanie cu lungimea de 950 de metri, tubbing, o pernă de aer, o saltea, trei carusele pentru copii de până în 5‐6 ani și gondola care urmează să fie funcțională 365 de zile pe an, dar care va putea deservi și turiștii care vor să meargă pe traselele montane din apropiere, pentru că ea va porni de la 20 de metri de unul din traseele de pe masivul Ceahlău, cel care face legătura între Cabana Fântânele și Cascada Duruitoarea. De aici, mai sunt de mers 25 de minute până la Duruitoarea, 35 de minute până la Fântânele, pe o curbă de nivel accesibilă pentru toată lumea. Deocamdată, există instalații de teleschi, iar pârtia pentru începători, care este o pârtie ușoară prezintă avantajul că poți să înveți un copil să schieze pentru că, aici, școala de schi funcționează la cote maxime.

“Acum lucrăm la zonele unde sunt izvoare, pârâiașe care ies, lucrăm la drenuri. Anul viitor vom începe montarea stâlpilor pentru gondolă, pentru instalație și, în aproximativ doi ani, sperăm să avem pârtia funcțională. Ceea ce înseamnă că, undeva în 2024, și schiorii profesioniști vor avea parte de o pârtie medie spre grea, cu o diferență de nivel de 465 de metri, competitivă cu multe din țară. Pârtia va fi deservită de același centru de închirieri. Teleschiul care deservește pârtia mică pentru începători, de 400 de metri, are o capacitate de 1.200 de persoane pe oră. Va rămâne în continuare și banda transportatoare care va deservi partea de sanie și snowbord. Încercăm să facem atracții pentru toate gusturile, pentru toată lumea. Cabana Dochia, care deja este considerată cea mai modernă cabană de creastă de la noi din țară, va intra într-un proces de modernizare, de regândire estetică, să aibă un aspect mai bun decât cel de acum. La Fântânele, redeschisă acum un an, există o zonă de relaxare, dar ne dorim să facem și un spa, căutăm o soluție să diversificăm gama de servicii. În toți acești ani am încercat să îmbunătățim mereu lucrurile, am investit bani, timp și mult suflet. Sperăm că ne‐a și ieșit, rămâne la aprecierea turiștilor care ne trec pragul”, ne‐a spus George Chiriac, administratorul firmelor Telecablu Durău SRL și TCE Durău SA, societățile care se ocupă de Hotelul Bistrița, pârtii și cabanele Dochia și Fântânele.

La cele două cabane s‐au făcut investiții susținute în ultimii ani, de la îmbunătățirea condițiilor de cazare și de asigurare a confortului până la diversificarea ofertei de preparate pentru masă și posibilități de petrecere a timpului liber. Cabanele sunt locul ideal pentru o deconectare în adevăratul sens al cuvântului, unde măreția muntelui și peisajele impunătoare te rup cu totul de stresul și forfota orașului, te fac să uiți de
grijile zilnice și să te bucuri de aer curat, de relaxare și de micile bucurii ale vieții. Hotelul Bistrița din Stațiunea Durău, primul hotel modern de patru stele din județul Neamț, se pregătește pentru o
rebrănduire, astfel încât designul să fie unul cu mai mult lemn, culori calde și mai multe elemente tradiționale montane, să fie o destinație pentru familiile cu copii. Ca atare există deja un spațiu de joacă în
hotel, dar, în viitorul apropiat, va avea și spații de joacă și alte facilități în interiorul camerelor. În acest moment, se renovează restaurantul, dar regândirea estetică va continua. Conducerea firmei este deschisă
la orice fel de sugestii și inițiative, mai ales din partea turiștilor, a celor cărora le sunt destinate.

Angela CROITORU
articolul original.

Vasluiul inclus într-un traseu cicloturistic

30 November 2022 at 10:18
image

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a votat în unanimitate în cadrul unei ședințe extraordinare un acord de parteneriat pentru realizarea proiectului ”V.I.B.E – traseu cicloturistic”.

Documentația pentru obținerea finanțării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, Componenta 11 – Turism și cultură trebuie depusă până în data de 5 decembrie 2022.

Investiția presupune amenajarea de piste de bicicliști în proximitatea drumurilor județene DJ 247 și DJ 246 până la intersecția cu DN 24, ce vor fi amplasate pe o parte și alta a drumului

Parteneriatul va fi constituit, conform schemei de finanțare, din următorii beneficiari eligibili: CJ laşi; CJ Vaslui; CJ Botoșani; Asociația „Zona Metropolitană lași AZM I; Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

„Traseul propus oferă accesibilitate obiectivelor culturale din aria traversată, în ceea ce privește Județul Vaslui; obiectivele de interes sunt cele reprezentate de Ruta Bisericilor de lemn Traseul F: Municipiul Vaslui – Ștefan cel Mare – Zăpodeni – Muntenii de Sus – Văleni – Solesti – Miclești, retur, la care se adaugă Movila lui Burcel, arie naturală de interes național cu mănăstirea ortodoxă Sfinții Împărați Constantin și Elena situată în vârful legendarei movile a lui Burcel pe DN 24 Iași-Vaslui, și nu numai”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Numărul total de km ai traseului este de 237 km, din care: județul Iași – 216 km; județul Vaslui – 4 km, în proximitatea drumurilor județene DJ 247 și DJ 246 până la intersecția cu DN 24; județul Botoșani – 17 km.

articolul original.

De luni, 5 decembrie, pot fi accesate 247,5 milioane de euro din PNRR pentru traseele cicloturistice ! Pe diguri sau drumuri cu circulație redusă !

30 November 2022 at 11:00
By: M.Ex.

Autorităţile publice locale şi centrale vor putea accesa, începând de luni, fonduri pentru amenajarea a 3.000 km de trasee cicloturistice, a anunţat, marţi, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, care a aprobat şi a trimis spre publicare, în Monitorul Oficial al României, Ghidul solicitantului pentru proiectele finanţate prin Investiţia I.4 din Componenta 11 – Turism şi cultură a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), relatează news.ro

”Bugetul total alocat acestei componente este de 247,5 milioane de euro pentru amenajarea a 3.000 km trasee cicloturistice, în vederea creşterii accesibilităţii zonelor turistice. În acest scop, traseele vor fi amenajate pe digurile de protecţie la inundaţie ale cursurilor de apă, în zonele protejate şi pe drumurile publice cu trafic redus, valorificând în mod durabil elementele de patrimoniu şi peisaj natural şi cultural”, a transmis, marţi seară, MInisterul Dezvoltării, într-un comunicat de presă.

Potrivit ministrului Cseke Attila, traseele de cicloturism vor permite României să participe şi să contribuie la reconfigurarea reţelei europene de trasee EuroVelo şi a diverselor trasee cicloturistice internaţionale.

”Astfel, se va dezvolta ecoturismul şi se va încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ”, a subliniat ministrul Cseke Attila.

Proiectele pot fi depuse în parteneriat sau în mod individual de către Ministerul Mediului, pentru digurile administrate de ANAR. Astfel, pentru proiectele depuse în parteneriat, sunt eligibile traseele care traversează minimum 3 judeţe, sunt continue pe o lungime de minimum 150 km (axă principală), de la axa principală propusă putându-se realiza conexiuni secundare către obiectivele turistice-culturale pe o rază de maximum 10 km.
Pentru proiectele depuse individual de către MMAP pentru digurile de protecţie, sunt eligibile traseele care sunt continue pe o lungime de minimum 10 km şi traversează teritoriul a cel puţin două UAT-uri din categoria comune, oraşe sau/şi municipii.

Consiliul Județean Brașov are deja un proiect de acest gen în lucru, pe digurile râului Olt.

articolul original.

Mihaela Travel – Agenția de Turism care ocupă locul 1 în topul agențiilor turistice din județul Buzău, acum și în Urziceni, Ialomița, cu program inclusiv în WEEKEND

29 November 2022 at 17:32

Scopul acestui articol este de a vă prezenta, din pasiunea noastră pentru domeniul TURISMULUI, serviciile pe care le puteți găsi în agenția MIHAELA TRAVEL din Urziceni (jud. Ialomiţa, Calea Bucureşti, nr. 67, bl. 314, parter).

Agentie Turism Urziceni - Mihaela Travel

Pentru noi, turiștii reprezintă mai mult decât un număr sau o cifră de afaceri. Ne asigurăm să vă oferim fiecăruia în parte asistența necondiționată de care aveți nevoie în selecția cea mai potrivită a serviciilor turistice.

Agenții noștri cu foarte multă experiență în domeniul turismului și profesionalism vă stau la dispoziție cu cele mai bune tarife la serviciile turistice, cu o varietate foarte mare de oferte. Ne mândrim cu faptul că vă putem oferi prețuri accesibile și calitate la următoarele servicii:

Bilete de avion: orice companie – orice destinație; Bilete de autocar: orice companie – orice destinație;

Transfer aeroport tur – retur, din Urziceni – DOAR ÎN AGENȚIA NOASTRĂ; Vacanțe în țară și în străinătate; Circuite în țară și în străinătate; City Break-uri;

Asigurări RCA / Locuință/ Călătorie / Medicale / Malpraxis / Storno /Asigurări de viață și multe alte servicii turistice.

Orice serviciu achiziționat din agenția noastră vine însoțit de factură fiscală, inclusiv pentru decont MAI/MAPN. Totodată, vă facem mai ușoară achiziționarea unei vacanțe și vă oferim posibilități multiple de a plăti vacanța mult visată, în mai multe rate, inclusiv cu VOUCHERE DE VACANȚĂ.

Vă stăm la dispoziție cu o gamă variată de produse și servicii menite să vină în întâmpinarea cerințelor și soluționarea problemelor dumneavoastră și pe site-ul www.mihaelatravel.ro, care vă oferă posibilitatea să vă rezervați vacanța mult dorită doar la un click distanță. Mai mult de atât, vă puteți achiziționa de pe site chiar și bilete de avion. Ne puteți contacta telefonic, prin formularul de pe site sau prin e-mail. Doriți să începeți colaborarea cu noi?

Vă așteptăm cu mare drag în agenția noastră!

PROGRAM:

Luni – Vineri: 09:00-18:30

Sâmbătă: 09:00 – 14:00

Duminică: 09:00-13:00

CONTACT:

articolul original.

Un autoturism a ars în urma unui accident lângă Lacul Tanchiștilor

29 November 2022 at 15:28
image

Pompierii doljeni au fost solicitați să intervină, marți după-amiază, pentru stingerea flăcărilor care au cuprins un autoturism în urma unui accident în care au fost implicate două mașini.

Evenimentul rutier a avut loc la ieșire din Craiova, în zona Lacului Tanchiștilor.

Pompierii au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.

O persoană a fost rănită în accident și a fost preluată de o ambulanță.

articolul original.

2023 va fi anul circuitelor și al destinațiilor inedite

28 November 2022 at 14:37

► Peru și Iran, vedetele circuitelor în 2022. Printre destinațiile inedite ale anului 2023 se numără: Polinezia Franceză, Arabia Saudită, Angola, Gabon, Algeria, Trinidad și Tobago sau… Cercul Arctic

►Românii preferă din ce în ce mai mult „marile circuite”

►Daniela Nedelcu: „Dorim să avem în portofoliu toate țările lumii care prezintă un grad de siguranță și pot fi vizitate”

Alături de destinațiile turistice clasice, din ce în ce mai mulți români optează pentru destinații inedite, mai puțin vizitate până în prezent, precum și pentru destinații îndepărtate, exotice, circuite și croaziere oceanice și maritime.

DAL Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România cu produse turistice tip premium și de circuit, înființat în anul 2000 și membru al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a lansat deja programele pentru anul viitor, iar dinamica rezervărilor, față de aceeași perioadă a anului trecut, este foarte ridicată.

Există acea categorie de turiști, care doresc să aprofundeze cât mai mult o destinație, să cunoască tradițiile, obiceiurile, cultura sau gastronomia locului. Aceștia vor regăsi în portofoliul DAL Travel „marile circuite”. În funcție de cerere, topul țărilor incluse de către noi, în „marile circuite”, pentru 2023, este condus de: Argentina, Columbia, Cuba, Israel, Thailanda, Vietnam, Tunisia, Iran, Irlanda și Portugalia.

De asemenea, DAL Travel a pregătit pentru anul viitor peste 40 de circuite noi, dintre care se evidențiază: Canada & Yellowknife – Aurora Boreală (plecare pe 24 februarie 2023), Uganda-Ruanda (plecare pe 2 martie), Marele Circuit al Pakistanului (plecare pe 24 martie), Australia și Uluru – Noua Zeelandă (plecare pe 25 aprilie), Guyana, Surinam, Trinidad și Tobago (plecare pe 26 aprilie), Polinezia Franceză (programată pentru iunie 2023), Angola și Gabon (plecare pe 26 iunie), „Acasă la Heidi – Elveția văzută din tren” (plecare pe 28 iunie), Algeria și Tunisia (plecare pe 3 octombrie).

„Dorim să avem în portofoliu toate țările lumii care prezintă un grad de siguranță și pot fi vizitate. Lista țărilor promovate de noi se extinde de la an la an. Firește, sunt câteva țări din lume care nu pot fi vizitate la ora aceasta, din motive obiective, dar visul nostru ar fi ca absolut toate destinațiile să poată fi vizitate, pentru că turism înseamnă pace, armonie, comunicare.

Anul trecut, de exemplu, vedetele circuitelor noastre au fost Peru și Iran, două țări la care nimeni nu s-ar fi gândit acum 10-15 ani, cu excepția exploratorilor și călătorilor temerari”, subliniază Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Specialiștii DAL Travel remarcă o creștere a cererii pentru croazierele oceanice, maritime dar și fluviale, pentru anul viitor. La acestea, rezervările au crescut cu aproximativ 40%, față de aceeași perioadă a anului precedent.

Topul celor mai solicitate croaziere este condus de cea la Cercul Arctic (plecare pe 16 iunie), urmată de o croazieră fluvială trans europeană Strasbourg – Budapesta, pe fluviile Rin și Dunăre (plecare pe 18 aprilie), croazieră mediteraneeană în Cipru, Israel și Egipt (plecare pe 4 iunie), croazieră Islanda – Scoția – Irlanda (plecare pe 8 august), croazieră pe Marea Roșie – Egipt, Iordania, Arabia Saudită (plecare pe 24 martie) și croazieră în Golful Persic (plecare pe 16 februarie).

Deja există și câteva circuite sold out pentru anul viitor (Chile – Argentina – Brazilia, din perioada vestitului carnaval de la Rio de Janeiro și Nepal – Bhutan).
Cel mai popular circuit de lux este Deluxe Egipt, care include și o croazieră pe Nil, fiind urmat în top, de circuitele de lux ale Iordaniei și cel al Portugaliei.

DAL Travel a alcătuit și un top al cererii privind tipul de produs turistic, pentru 2023:

1. Circuite combinate între mai multe țări
2. Mari circuite dedicate unei singure țări
3. Croaziere
4. Sejururi în destinații calde

Despre DAL Travel

Cu peste 20 de ani de experiență pe piața turismului din România, agenția de turism DAL Travel s-a făcut remarcată și apreciată atât datorită circuitelor de grup organizate fără cusur în destinații de pe toate continentele, dar și prin prisma organizării de vacanțe individuale sau de afaceri complet personalizate după dorințele și/sau nevoile clienților.

Fiind încă de la înființare o agenție de turism tour operatoare membră ANAT și IATA, am putut să le oferim partenerilor noștri B2B siguranța că toate serviciile noastre sunt de calitate înaltă și că împreună le putem dărui turiștilor experiențe de top în orice colț al lumii, chiar și în această perioadă post-pandemică dificilă prin care traversăm. Am reușit să supraviețuim pe piața turismului în perioada de pandemie prin forțe proprii, deoarece nu am dorit să renunțăm nici la activitatea noastră, nici la oamenii din agenție. Pasiunea pentru călătorie este una dintre credințele noastre, iar datorită ei am riscat totul chiar și atunci când situația generată de pandemie nu ne dădea speranțe. În acest moment, pot spune că toate eforturile noastre nu au fost zadarnice, motivându-ne să mergem mai departe si mai încrezători.

DAL Travel oferă următoarele tipuri de produse turistice:

1. Circuite turistice de grup
2. Vacanțe personalizate
3. Private tours
4. Sejururi charter
5. Croaziere
6. City breaks
7. Organizare evenimente
8. Bilete de avion
9. Cazări în întreaga lume
10. Vacanțe în România

articolul original.

Primarul Atenei vrea să introducă o taxă turiștilor care vin doar pentru o zi în oraș

Primarul Atenei vrea să introducă o taxă turiștilor care vin doar o zi

Primarul Atenei, Kostas Bakoyannis, a cerut introducerea unei taxe de oraș care va fi plătită de vizitatori către autoritatea municipală. Taxa ar răspunde presiunii crescute asupra serviciilor din cauza afluxului de turiști.

Capitala Greciei „are 650.000 de rezidenți permanenți și deservește 3,5 milioane de oameni pe zi”, a declarat Bakoyannis, la o reuniune a Uniunii Municipalităților și Comunităților (KEDE), scrie Keep Talking Greece.

„Spune-mi, cum funcționează această ecuație? E foarte simplu. Am eșuat sistematic”, a adăugat primarul, argumentând că Atena ar trebui să introducă o taxă similară cu cea din orașe precum Bruxelles, Paris, Berlin, Roma, Barcelona, Praga și alte destinații turistice populare.

Primarul a amintit de marile destinații europene, unde turiștii sunt taxați cu câțiva euro în plus pe noapte, dacă e vorba doar de o noapte de cazare.

Bakoyannis a acuzat, de asemenea, serviciile publice și organizațiile situate în capitală că nu își plătesc facturile și taxele municipale, spunând că „cel mai mare zgârcit din Grecia și din municipiul Atena de astăzi este statul însuși”.

„Ministerele nu își plătesc cotizațiile. Își plătesc luminile, apa și telefoanele, dar nu plătesc municipalității pentru gunoiul sau iluminatul exterior. Ei nu plătesc taxe municipale”, a adăugat Bakoyannis.

articolul original.

Mai sunt două zile și ne vom putea bucura de un „respiro” de 5 zile libere

27 November 2022 at 15:06
image

Dacă tot se apropie ziua de 1 Decembrie puteți să petreceți Ziua Națională a României chiar prin a vizita câteva dintre cele mai frumoase locuri din România.

1. ALBA IULIA

Dacă vorbim de Ziua Națională a României un moment oportun ar fi să vizitați Alba Iulia. Reprezentanți ai Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au pregătit pentru această zi de sărbătoare, momente de animație, prezentări și reconstituiri istorice și multe alte activități care vor da viață istoriei scrise, iar publicul prezent putând intra astfel în contact direct cu evenimentele istorice prezentate. Cei prezenți vor putea vedea și parada cu 700 de militari și 60 de piese de tehnică militară.

2. CASTELUL BRAN

Un alt punct de atracție turistică de nerefuzat ar putea fi și Castelul Bran. Este unul dintre cele mai faimoase si frumoase castele din România care, initial construit în 1212 și distrus doar câteva decenii mai târziu în 1242 de mongoli. Castelul a fost distrus și reconstruit de multe ori de-a lungul secolelor. În prezent, în muzeul de patru etaje sunt expuse colecții de mobilier, costume, arme și armuri, iar Domeniul Bran cuprinde, de asemenea, Parcul Regal cu cele două lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului și Casa Principesa Ileana.

Castelul Bran este unul dintre cele mai populare castele din România, vizitat atât de turiștii români, dar și de cei străini. Legenda lui Dracula face din castelul Bran unul dintre cele mai căutate obiective turistice de la noi din țară. Castelul este amplasat la intrarea în pasajul Rucăr-Bran, pe drumul ce leagă Braşov de Câmpulung. Este încadrat de culmile munţilor Bucegi și Piatra Craiului la mai puţin de 30 kilometri de Braşov, pe drumul naţional DN73.

Preț bilet: – Adulţi: 45Lei – Seniori (65+): 35Lei – Studenţi: 25Lei – Elevi: 10Lei – Grupuri de copii organizate (>20 pax): 5 Lei

Program de vizitare : ZILNIC între orele

: – Luni: 12 – 16 – Marți–Duminică: 9 – 16

DE REȚINUT : Ultima intrare: 16

3. TÂRGUL DE CRĂCIUN – SIBIU

De asemenean puteți vizita în aceste zile libere și un loc feeric și anume : Târgul de Crăciun de la Sibiu unde magia sărbătorilor o poate simți fiecare dintre vizitatori. Numeroși expozanți sunt prezenți în Piața Mare din Sibiu pentru a vă oferi experiențe plăcute vizitatorilor, iar cei mici au parte de diverse atracții. Cea mai importantă atracție a celor mici este Atelierul lui Moș Crăciun, iar pentru cei mai patinoarul din aer liber. Expozanții veniți din toată țara și-au expus la vânzare decorațiuni de Crăciun precum și diverse specialități gastronomice. Amintiri de poveste alături de cei dragi, la Târgul de Crăciun de la Sibiu.

4. BĂILE FELIX

Un loc de relaxare chiar și iarna pentru foarte mulți români, stațiunea Băile Felix situată la doar câțiva kilometri de Oradea este locul preferat de turiști. Aici chiar dacă gradele din termometre indică valori foarte scăzute, românii se distrează și se relaxează în bazinele cu apă termală la ștrandurile din stațiune, ce au o temperatură de circa 32 de grade Celsius. Ștrandurile din stațiune sunt deschise zilnic , iar prețurile biletelor pot fi modificate în această perioadă de 1 Decembrie. In mod obișnuit un bilet pentru copii costă 25 de lei, iar pentru adulți 50 de lei ( Apollo) și 30 de lei pentru copii și 70 de lei pentru adulți (Aqua Park President).

5. CASTELUL DE LUT de la Valea Zânelor, județul Sibiu

Pentru familiile cu copii este o alegere perfect acest loc din Porumbacu de Sus, Sibiu. Castelul de lut din Valea Zânelor a luat naștere în 2014 și include o unitate de cazare, un restaurant, un magazin de suveniruri și locuri de joacă pentru copii. Dacă ajungi aici și privești cu atenție acest castel, potrivit proprietarilor construcția în sine a fost o „reproducere” a căsuței piticilor din basmul Albă ca Zăpada. Dacă vrei să vizitezi împreună cu familia acest loc de basm tot ce trebuie să faci este să faci rezervare din timp.

Preț bilet : de la 15 lei / persoană. Copiii până-n 3 ani au GRATUIT.

Dacă tot este minivacanță și acum ai și câteva idei unde poți petrece o zi sau două alături de familie nu ai altceva de făcut decât să-ți faci o rezervare și un plan bine pus la punct pentru aceste zile.

articolul original.

De 1 Decembrie, Trenul Regal – simbol istoric – va găzdui o petrecere cu „șpriț și lăutari”

27 November 2022 at 13:17
image

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, 80 de persoane vor petrecere cu „șpriț și lăutari” în Trenul Regal. Un bilet costă 500 de euro și evenimentul este sold out. Casa Regală a României consideră că evenimentul este „o blasfemie”.

Firma de evenimente care a organizat petrecerea a încasat în total de la 80 de persoane 40.000 de euro pentru un chef „unic” în Trenul Regal, notează Libertatea.

„De ziua națională a României, petrecem la rang de artă. O incursiune în timp cu TRENUL REGAL, pe ruta București – Sinaia, ce va aminti de zaiafeturile de odinioară. Este una din puținele ocazii în care Trenul Regal va fi gazda unei experințe unice”, se arată pe pagina evenimentului.

Călătoria cu Trenul Regal pentru petrecerea de Ziua Națională a României ar urma să se desfășoare pe ruta Gara Băneasa – Sinaia și retur.

Casa Regală a reacționat dur la la aflarea veștii că Trenul Regal va fi folosit pentru o petrecere.

„Este, din punctul meu de vedere, o blasfemie să se facă astfel de acţiuni în Trenul Regal şi nu consider că poate fi închiriată istoria României. Cu siguranţă, dezaprob total ceea ce se întâmplă acum, pentru că Trenul Regal l-a condus pe regele Mihai pe ultimul drum, la Curtea de Argeş, şi acum, după cinci ani, vedem că se întâmplă astfel de evenimente”, a declarat directorul Administrației Proprietăților Regale, Ion Tucă, pentru Antena 3.

Cine a închiriat Trenul Regal

Societatea Feroviară de Turism SFT CFR SA a închiriat Trenul Regal de 1 Decembrie, potrivit Europa Liberă.

Societatea Feroviară de Turism SFT CFR SA este în faliment, fiind controlată de administratorul judiciar Gabriel Iorgulescu.

„Societatea Feroviară de Turism „S.F.T. – C.F.R. S.A.” – în faliment are în patrimoniu material rulant de epocă, respectiv Tren Regal, Tren Moldovița, Tren Călugăreni, Tren Dracula, locomotive cu aburi etc. (…) Societatea nu primeşte subvenţie de la bugetul de stat, asigurându-şi veniturile exclusiv din închirierea de active feroviare (clădiri, terminale, cantoane, etc) și prestații turistice cu trenurile de calatori care fac parte din materialul rulant de epocă”, a precizat Iorgulescu pentru Europe Liberă.

Acesta a mai spus că închirierea, în special a Trenului Regal, se face numai pentru evenimente „de interes cultural, stiințific, promovarea istoriei culturale și a tradițiilor României, fără a fi lezate în vreun fel numele trenului de epocă și toate pozițiile și simbolurile acestuia”.

Reprezentantul firmei susține că a discutat cu reprezentanții Casei Regale, care i-au spus că anul acesta nu va închiria trenul pentru 1 Decembrie, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți.

Trenul Regal, o pagină de istorie

Trenul Regal, fabricat în Italia, este folosit în prezent de către Familia Regală și este probabil cel mai vechi tren regal în funcțiune din lume.

Încă din anul 1928 a fost gândit ca un mijloc de transport pentru Regele Ferdinand și Regina Maria, în vizitele lor numeroase pe teritoriul României Mari.

Actualul Tren Regal a purtat pașii Reginei Maria, Reginei-Mamă Elena și Regelui Carol al II-lea în diverse comunități din țară și în călătoriile lor din străinătate, cu ocazia vizitelor de Stat.

Trenul Regal a adus-o pe Regina Elena în țară, în anul 1940, când s-a întors din exil. Regele Mihai a călătorit mult cu Trenul Regal în anii celui de-al Doilea Război Mondial.

Regele Mihai și Regina-Mamă au vizitat Chișinăul, călătorind cu Trenul Regal. Tot Trenul Regal este cel care a purtat Familia Regală pe tragicul drum al exilului, în ianuarie 1948.

Așadar, patru generații ale Familiei Regale au folosit trenul: Regina Maria, Regele Carol al II-lea, Regina Elena, Regele Mihai și Majestatea Sa Margareta. Nu au călătorit niciodată cu acest tren Regele Ferdinand I și Regina Ana, potrivit Casei Regale.

articolul original.

Un bărbat de 33 ani a dat foc mașinii unei femei la miezul nopții

23 November 2022 at 12:26

Un bărbat de 33 ani a dat foc mașinii unei femei la miezul nopții.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, au continuat cercetările într-un dosar penal privind distrugerea, prin incendiere, a unui autoturism, și au identificat autorul, față de care, în ziua de 22 noiembrie a.c., a fost dispusă măsura arestului preventiv.

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 07 spre 08 mai 2021, în jurul orei 01:00, un bărbat de 33 de ani, din comuna Feldioara, județul Brașov, ar fi provocat un incendiu la un autoturism aparținând unei femei din Curtea de Argeș.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 253 alin.4 din Codul Penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș. După administrarea probatoriului, față de cel în cauză a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale, acesta fiind deja încarcerat în altă cauză.

În ziua de 22 noiembrie a.c., procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș l-a prezentat pe bărbat în fața instanței, iar Judecătoria Curtea de Argeș a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de sprijinul și colaborarea specialiștilor din cadrul Institutului Național de Criminalistică, al specialiștilor criminaliști din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, precum și de sprijinul de specialitate al Brigăzii de Operațiuni Speciale Pitești și al Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor Pitești.

articolul original.

Accident cu 12 morți lângă o stațiune turistică preferată de români

Accident cu 12 morți lângă o stațiune turistică preferată de români

Douăsprezece persoane au murit duminică într-un accident rutier petrecut în apropierea staţiunii turistice Hurghada din estul Egiptului, în coliziunea dintre un autocar şi un camion, a comunicat Ministerul Sănătăţii, transmite Agerpres.

"Douăsprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte trei au fost rănite şi transportate la spitale din apropiere", afirmă comunicatul.

Parchetul a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele şi circumstanţele accidentului, survenit pe şoseaua care leagă oraşele Ras Gharib şi Hurghada, la Marea Roşie.

Accidentul de astăzi este al doilea cu victime multiple petrecut în mai puţin de 10 zile în Egipt. La 12 noiembrie, 20 de persoane au decedat când microbuzul în care se aflau s-a răsturnat într-un canal al deltei Nilului, în nordul ţării.

Accidentele de circulaţie sunt frecvente în Egipt, unde drumurile sunt adesea prost întreţinute şi codul rutier puţin respectat.

Potrivit statisticii oficiale, 7.000 de oameni au murit în accidente rutiere în 2021 în Egipt, ţară cu 104 milioane de locuitori, cea mai populată din lumea arabă.

articolul original.

Mandachi Hotel & Spa angajează Director General din Dubai

21 November 2022 at 05:19

Începând cu luna octombrie 2022, cel mai bine cotat hotel de 4 stele din România, conform Top Hotel Awards , Mandachi Hotel & SPA are o nouă echipă de management. Shane Labroy, în vârstă de 51 de ani, care a ocupat poziția de Asst General Manager la Chelsea  Group din Dubai (850 camere) și Mercure Hotel Londra (180 camere) a fost numit General Manager.

In plus, o nouă societate comercială va administra unitățile de cazare ale hotelului, sălile de evenimente, noul restaurant toscan Cucinotti și centrul Spa.

Primele măsuri ale noii echipe de managment au fost aducerea unui Chef bucătar renumit, Anca Socoliuc , concurentă la MasterChef  și rebrandingul restaurantelor hotelului. Astfel, s-a inaugurat un nou restaurant cu specific toscan-italian, Cucinotti, a cărui imagine este Chef Patrizia Paglieri. Celebrul bucătar originar din Italia a configurat toate meniurile restaurantului a la carte, precum și meniurile noului salon de evenimente al hotelului, Regatto, care include două săli premium, de 200 locuri și 450 locuri.

Pentru renovarea restaurantului a fost necesară o investiție de 120.000 euro.

În echipă a fost cooptat cel mai cunoscut bucătar de evenimente, Bogdan Piele, care a conceput trei meniuri tradiționale pentru noul salon Regatto.

Shane Lebroy declară  că ”am acceptat să vin la Suceava pentru că am primit toate asigurările că voi avea libertate de organizare și conducere a hotelului. Dl. Stefan Mandachi isi dorește ca Suceava să aibă cel mai bun hotel de 4 stele din România și voi contribui la realizarea acestui obiectiv. Am numit noi șefi de departamente și am adus personal calificat din România și din străinătate. Ne propunem să avem un grad de ocupare de peste 80% în primul trimestru al anului 2023 și să redefinim calitatea serviciilor în cadrul organizării de nunți și  evenimente corporate”.

Proprietarul hotelului Mandachi, omul de afaceri Ștefan Mandachi, subliniază că nu va mai administra hotelul pe care l-a construit de la zero, încercând să se distanțeze de segmentul HoReCa.

”Am decis să închiriez hotelul unei companii specializate în management hotelier, cu experiență vastă în domeniu. Eram în negocieri de ceva vreme. Începând cu luna decembrie, compania mea nu va mai administra hotelul, eu rămân doar simplu proprietar al clădirii, pe care o dau în chirie, alături de licența pentru marca Mandachi. Hotel Mandachi a devenit un real brand in turismul românesc. Nu mă mai ocup de operarea hotelului, altă companie va prelua responsabilitatea pentru calitatea serviciilor. Îmi voi canaliza investițiile în zona online, în producția de film și în finanțarea altor afaceri ca Business Angel, toate detaliile sunt pe pagina mea stefanmandachi.ro”, a declarat antreprenorul Ștefan Mandachi.

Managementul hotelier va fi supervizat și coordonat de către firma românească de consultanță Hospes Consulting, condusă de George Cristea, companie care oferă servicii de consultanță unor lanțuri internaționale ca Hyatt si Hilton.

” Suntem bucuroși să ne alăturăm proiectului MANDACHI HOTEL & SPA, o proprietate emblematică pentru turismul românesc. Expertiza profesională a noului Manager General va contribui, fără îndoială, la crearea unei culturi organizaționale în care grija pentru oameni ocupă un element central” a declarat George Cristea  – HOSPES Managing Director

Mandachi Hotel & Spa este cel mai bine cotat hotel din Suceava conform Booking.com, având cea mai mare notă, 9.5 pe Booking cu un număr de 2.261 recenzii, și locul 1 pe Tripadvisor.

În februarie 2022, Mandachi Hotel & Spa a devenit un veritabil centru de găzduire a refugiaților ucrainieni. În camerele, sălile și birourile hotelului au fost cazați gratuit peste 5100 refugiați ucrainieni și 1000 animale de companie. O fotografie din Mandachi Hotel a ajuns în premieră pe prima pagină a New York Times în luna martie 2022.

În anul 2020 la izbucnirea Pandemiei Covid19, Ștefan Mandachi a oferit gratuit tot hotelul cadrelor militare și medicale aflați în „prima linie” în lupta cu virusul Covid19. Bunurile și serviciile donate de compania Strong MND au fost de peste 350.000 euro.

Ambele campanii au fost realizate voluntar, fără contraprestații sau alte despăgubiri de la statul român.

În cadrul hotelului lucrează un număr de 65 angajati, investiția în construcția hotelului se ridică la aprox. 8 milioane de euro. Din 2018 până în 2022, grupul de firme din care face parte Mandachi Hotel & Spa a contribuit la bugetul de stat  prin taxe si  impozite în valoare de 7.543.000 Eur.

Mandachi Hotel & Spa angajează Director General din Dubai, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
articolul original.

Problemele turismului din Dobrogea, dezbătute la Școala de Bune Practici în Turism | VIDEO

18 November 2022 at 15:22

Consiliul Județean Constanța a organizat, pe 17 noiembrie, evenimentul „Școala de Bune Practici în Turism – Ediția a III-a”. La activitate au participat reprezentanți ai administrațiilor locale cu potențial turistic din județ, ai unor instituții guvernamentale şi investitori în turism.

Tema principală a fost „Relansarea turismului pe coordonate de sustenabilitate”, obiectivul său esențial fiind revigorarea întregului domeniu al turismului în ceea ce privește creșterea eficienței administrative, promovarea investițiilor în turism, forța de muncă și educație, digitalizare și inovare, durabilitate, dar și acțiuni care vizează în mod specific principalele sectoare ale turismulu.

Cu această ocazie au avut loc prelegeri în care au fost abordate teme de interes teoretic și practic în domeniul turismului, susținute de specialiști cu vastă experiență, ca lectori.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a deschis discuțiile cu observația că deşi Dobrogea beneficiază de un potenţial turistic şi economic deosebite, până acum nu a existat un concept unitar pentru a le pune total în valoare:

„Din păcate, nu oferim pachete turistice integrate. Câte vase de croazieră pe Dunăre ajung la noi? Câte vase de croazieră pe mare acostează în Portul Constanţa? Le numeri pe degete. Și asta pentru că nu avem o infrastructură adecvată.

Lucrurile acestea vor trebui regândite, astfel încât autoritățile să pună la dispoziție infrastructura, să învețe să fie parteneri ai celor ce dezvoltă acest segment de activitate de importanță majoră pentru Constanța, Tulcea și România. La malul mării nu avem doar litoral ci și alte obiective ce pot fi exploatate 12 luni pe an, cum ar fi de exemplu apele termale”.

Administrațiile, să nu se mai considere deasupra. Trebuie să fim parteneri cu investitorii în turism”

Lupu a atras atenția că, de cele mai multe ori, autoritățile publice nu au avut soluții bazate pe ideile celor implicați în turism și uneori funcționarii publici nu rezolvă cu celeritate solicitările investitorilor din turism.

„Eu am propus ministerelor Turismului și Mediului să întocmim un master plan pentru această zonă. S-au făcut pași importanți pentru crearea Organizațiilor de Management al Destinațiilor dar și noi, administrațiile locale, trebuie să gândim acele platforme care să includă, pe lângă repere turistice, și serviciile turistice.

Tot ce vom face de acum va trebui să facem într-o consultare. I-am rugat pe colegii mei din Consiliul Județean ca la orice proiect de acest gen să invităm la consultare entitățile implicate în activtatea de turism. Administrațiile s-au considerat deasupra, pentru că emit avize și autorizații, <veniți mâine, veniți la sfârșitul săptămânii…>. Această atitudine trebuie să înceteze, noi trebuie să fim parteneri”, a transmis Mihai Lupu.

Drumuri expres care să lege Dobrogea de Europa

Primarul Municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, a vorbit despre necesitatea unei strategii unitare, la nivel de Dobrogea, pentru dezvoltarea turismului, bazată în special pe crearea unei infrastructuri adecvate:

Mihai Lupu, președinte CJ Constanța, Ștefan Ilie, primar Tulcea

„În sprijinul dezvoltării turismului este vital să creăm o infrastructuri care să îl sprijine. Mă refer aici de exemplu la construirea de drumuri expres care să lege Dobrogea de Europa, la podul de peste Dunăre ce va lega zona noastră de estul țării. Traficul crează deja mari probleme, mai ales în contextul conflictului din Ucraina. Pe aici se desfășoară acum un trafic suplimentar legat de exportul de grâne din Ucraina și Drumul Național Tulcea – Constanța este deja neîncăpător.

Consiliul Județean și toate primăriile trebuie să desfășoare activități sustenabile care să vină în sprijinul celor care activează în turism, mai ales că în ultimii ani aceștia au fost foarte afectați de pandemie sau proximitatea conflictului din Ucraina. Trebuie să îi sprijinim prin diverse forme, de la nivelul administrațiilor lacale și centrale, pentru a se dezvolta, prin infrastructură și politici fiscale care să vină în sprijinul lor”.

De ce nu mai vin turiști străini pe litoral

Con.Univ.Dr. Ion Dănuț Jugănaru, președinte al CCINA, a ținut o prelegere despre creșeterea fluxurilor de turiști și a competitivității și reducerea impacturilor negative.

Jugănaru a atras atenția că numărul turiștilor străini este în scădere accentuată, la fel și durata medie a sejurului pe litoral. Problema forței de muncă, necesitatea investițiilor în divertisment și în turismul balnear, diversificarea ofertei turistice și rafinarea ei în funcție de categorii de vârstă, au fost alte teme abordate.

Turiștii străini vin în România mai mult pentru afaceri sau motive profesionale.

România pierde bani din turismul internațional, pentru că sunt mai mulți români care pleacă în concediu în străinătate decât străini care își petrec concediile în România. Acest deficit de balanță a ajuns într-un an la 2 miliarde euro, bani pe care îi pierdem anual.

Trebuie să vedem care sunt piețele – sursă cele mai importante pentru România și să ne îndreptăm spre ele, cu promovarea. Avem prea puține resurse să facem promovare peste tot în lume.

Prelungirea sezonului turistic

Jugănaru a mai spus că un factor important este climatul, care face să nu ne putem compara cu oferta de la Marea Meditereană, unde sezonul este mai lung. Pentru a prelungi sezonul turistic este nevoie de evenimente cât mai multe, la care să participe și turiștii și de dezvoltarea turismului de sănătate.

„Într-o țară <normală>, pe toate laturile lacului Techirghiol nu ar trebui să fie locuri libere, ar trebui să fie plin de centre de tratamente și locuri de cazare”.

Jugănaru consideră că e nevoie și de parcuri de distracție acvatică de generația a treia (acoperite, încălzite și cvasiindependente energetic), care ar putea fi construite pe noile plaje, rezultate din acțiunea de lărgire realizată în urmă cu doi ani.

Jugănaru recunoaște că unele unități turistice de pe litoral au cam exagerat mărind prea mult prețurile și tarifele, dar spune că acesta nu este un fenomen generalizat, așa cum a fost adesea reflectat în mass media.

Au mai luat cuvântul

Gheorghe Măndilă consilier al cabinetului primarului Municipiului Constanța Înființarea Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța.

Georgiana Talabă Ministerul Antreprenoriatului și Turismului Marketingul destinaţiei turistice (Constituirea și funcționarea Organizațiilor de Management al Destinației).

Mihaela Neagu reprezentant OMD Mangalia Punctele slabe şi punctele tari caracteristice turismului dobrogean.

Voican Adrianreprezentant al unor asociații și patronate din turism Modalităţi de creare a unui turism durabil şi diversificat pe tot parcursul anului.

Dr./Ph.D. Steliana Cojocariu Ministerul Antreprenoriatului și

Turismului Soluţii de relansare turistică a zonelor cu potenţial turistic semnificativ, prin intermediul Rutelor Cultural Turistice dezvoltate pe plan local/regional/național de organizațiile din domeniul turismului/culturii sau de autoritățile publice locale pentru dezvoltarea și promovarea turismului cultural.

Luminița Mihailov – Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est – Mijloace de promovare turistică şi soluţii de finanţare a acestora .

Conf.Univ.Dr. Ion Dănuț Jugănaru Universitatea ,,Ovidius” Constanța Creşterea fluxurilor de turişti, creşterea competitivităţii şi reducerea impacturilor negative.

articolul original.

FOTO | VIDEO - Norwegian Prima, mega-iahtul de 1 miliard dolari, cu pistă de carting și tobogane care-ți taie răsuflarea

FOTO | VIDEO - Norwegian Prima, mega-iahtul de 1 miliard dolari, cu pistă de carting și tobogane care-ți taie răsuflarea

Lansat la apă în luna august a acestui an, cu cântec, la propriu, deoarece compania a adus-o pe Katy Perry să concerteze la botezul lui, mega-iahtul Norwegian Prima a costat peste 1 miliard de dolari pentru a fi construit, iar acum navighează pe marile oceane și mări ale lumii.

Este un gigant al apelor, având o greutate de 143.535 de tone, pentru care este nevoie de un echipaj de 1.506 oameni pentru a fi operat în condiții optime, începând de la cei din sala motoarelor până la echipajul de pe puntea vasului aparținând celor de la Norwegian Cruise Line (NCL).

Norwegian Prima

(Sursa foto: Norwegian Cruise Line)

Are o lungime de 294 de metri, iar de la nivelul apei, înălțimea sa ajunge la 41 de metri. Dacă luăm în calcul și carena, ajunge la 51 de metri în total.

Pentru cei cu rău de înălțime, nu este recomandată distracția pe toboganele exterioare ale acestui mega-iaht, mai ales că unele secțiuni ale acestora sunt transparente. Cu siguranță va fi pe placul celor care vor senzații tari.

(Sursa foto: Norwegian Cruise Line)

Vasul poate găzdui 3.099 de pasageri, care vor avea la dispoziție mai multe variante de distracție. Pe lângă „Plaja Infinită”, unde părinții se pot relaxa în voie, în timp ce copiii se pot distra în „Aqua Park-ul” de la bordul vasului.

Mai mult, la vârful iahtului se mai regăsește și o pistă impresionantă de carting. Pista are o lungime de 400 de metri și este desfășurată pe trei dintre nivelele superioare ale iahtului, adică pe punțile 18, 19 și 20, unicul de acest fel pe un vas de croazieră. NCL mai are în flota sa vase care sunt dotate cu piste de carting, dar niciunul la fel de impresionant.

Prețul pentru o „tură” pe circuit este de 15 dolari, atât pentru adulți cât și pentru copii.

(Sursa foto: Norwegian Cruise Line)

Există și un traseu de mini-golf, teatru, restaurante și baruri. Dacă ți-e dor de o cafea de la Starbucks, nu trebuie să-ți faci griji, pentru că există o cafenea a brandului american pe vasul norvegian.

Cei care se simt norocoși pot participa la jocul „Prețul Corect”, unde pot câștiga premii importante.

(Sursa foto: Norwegian Cruise Line)

Norwegian Prima este trecut într-o listă extinsă de destinații pentru croaziere ce se vor întinde pe mai multe zile.

Puteți găsi croaziere de 10 zile în Mediterana, cu plecare din Barcelona și opriri la Valencia, Ibiza, Palma în Spania, la Marseille și Cannes în Franța, Genoa, Florența sau Salerno în Italia.

Dacă nu vreți în Mediterana, puteți alege una dintre croazierele către zona Caraibelor, cum ar fi Curacao, Aruba sau Cozumel, într-un sejur de 11 zile.

Sau poate vreți o croazieră de 10 zile în nordul Europei, între Islanda, Norvegia, Olanda, Belgia și Marea Britanie. Variantele sunt destule și le puteți găsi pe site-ul celor de la Norwegian Cruise Line.

Ținând cont de multitudinea de opțiuni de relaxare și de distracție, am putea spune că prețurile nu sunt foarte mari, dar trebuie să luați în calcul că vor apărea costuri separate față de prețul biletului sau pachetului inclus, costuri care vor apărea la bordul navei pentru diverse activități care nu sunt incluse în pachetele oferite călătorilor.

Compania norvegiană are o flotă de 18 vase care sunt deja date în folosință, dar din vara anului viitor Prima va avea o soră geamănă, numită Viva și care a avut același cost de construcție, adică 1 miliard de dolari.

(Sursa foto: Norwegian Cruise Line)

articolul original.

Lonely Planet: Topul celor mai bune destinații turistice în 2023

16 November 2022 at 17:31
image

Publicația Lonely Planet a dezvăluit, pentru al 18-lea an la rând, topul celor mai bune destinații turistice.

Formatul ediției 2023 e puțin diferit față de anii trecuți, astfel că în locul unei simple liste cu destinațiile, acum topul este alcătuit din cinci categorii: destinații culinare, destinații pentru studiu, destinații pentru călătorie, destinații pentru relaxare și destinații pentru conexiuni cu comunitatea și cultura locală.

 • Umbria, Italia
 • Kuala Lumpur, Malaezia
 • Fukuoka, Japonia
 • Lima, Peru
 • Africa de Sud
 • Montevideo, Uruguay

 • Cu trenul din Istanbul până în Sofia, capitala Bulgariei
 • Noua Scoție, Canada
 • Bhutan, Asia de Sud
 • Zambia, Africa
 • Australia de Vest
 • Parcurile Naționale Naturale din Columbia

 • Halkidiki, Grecia
 • Jamaica
 • Dominica
 • Raja Ampat, Indonezia
 • Malta
 • Iordania

 • Alaska, SUA
 • Albania, Europa
 • Accra, Ghana, Africa
 • Sydney, Australia
 • Guyana, America de Sud
 • Boise, SUA

 • Manchester, Marea Britanie
 • New Mexico, SUA
 • Dresda, Germania
 • El Salvador, America Centrală
 • Sudul Scoției
 • Marsilia, Franța
articolul original.

Lanț de infracțiuni rutiere în weekend

16 November 2022 at 14:27
image

Conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis și refuz de supunere testării cu aparatul alcotest sunt câteva din infracțiunile descoperite și sancționate de polițiștii sălăjeni

Inspectorul de poliție Ioana Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, ne-a transmis care au fost o parte din infracțiunile sancționate în ultima perioadă de polițiștii sălăjeni. Din păcate, din ce în ce mai mulți tineri aleg să nu prețuiască viața celorlalți participanți la traficul rutier. Iată care sunt înformațiile transmise de inspectorul de poliție Ioana Rus:

”Pe Drumul Județean 108G, în localitatea Crasna, polițiștii Secției 6 de Poliție Rurală Crasna au depistat în trafic un bărbat, de 38 de ani, din comuna Cizer, în timp ce conducea un autoturism, sub influența alcoolului.
În urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
La data de 12 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cehu Silvaniei au întocmit dosar penal unui bărbat care ar fi condus un ansamblu de vehicule, având permis necorespunzător categoriei.
În fapt, la data de 12 noiembrie, ora 10:35, polițiștii au oprit în trafic un ansamblu de vehicule, la volanul căruia se afla un bărbat, 39 de ani, din București.
Din verificările polițiștilor a reieșit că masa totală maximă autorizată a ansamblului era mai mare decât cea permisă pentru a conduce cu permis din categoria B.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis, faptă prevăzută de art.335 alin.2 din Codul penal.
La data de 12 noiembrie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău au depistat în flagrant delict un conducător auto aflat sub influența alcoolului.
Bărbatul, de 36 de ani, din comuna Camăr, a fost oprit în trafic în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Camăr, având o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere sub influența alcoolului.
La data de 13 noiembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Zalău au depistat în trafic un autoturism, al cărui conducător a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice.
Conducătorul auto, un bărbat de 39 de ani, din comuna Bucumi, a fost oprit în trafic în timp ce conducea un autoturism, pe strada Gheroghe Doja, din Zalău.
Polițiștii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul alcotest, însă acesta a refuzat. De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru a i se preleva mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, refuzând și prelevarea.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările în vederea administrării întregului probatoriu și dispunerii măsurilor legale.”

articolul original.

Mehedinţi: Doi răniţi, în urma unui accident rutier

16 November 2022 at 08:57
image

Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit, cu puțin timp în urmă, au intervenit la un accident rutier, produs între două autoturisme, pe dealul Balota, DN 6. La sosirea salvatorilor, o persoană se afla blocată într-un autoturism. Aceștia au extras victima și au predat-o, în stare de conștiență, echipajelor medicale.

În urma accidentului, au rezultat două victime conștiente și cooperante, care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu-Severin de către echipajele SAJ.
Pompierii militari au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor la locul evenimentului. Au fost mobilizate de urgență o autospecială de descarcerare, o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În urma accidentului, au rezultat două victime conștiente și cooperante, care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu-Severin de către echipajele SAJ. Pompierii militari au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor la locul evenimentului.
Poliţiştii de la Rutieră fac cercetări la faţa locului.

articolul original.

Cazare într-un hotel de gheață – o experiență memorabilă de care îți vei aminti întreaga viață

15 November 2022 at 17:45
image

Vrei o vacanta incredibila si speciala in aceasta iarna, cat mai aproape de natura? Atunci alege sa te cazezi intr-un hotel in stil iglu inedit. Dotate cu tot ce este necesar, aceste hoteluri de gheata ofera o experienta inedita si le poti gasi in numeroase locuri din lume, inclusiv in Romania.

Totusi, pentru ca sunt disponibile doar pe perioada de iarna si sunt foarte cautate, va trebui sa te grabesti si sa faci rezervarea cat mai repede. Continua sa citesti pentru a descoperi 5 statiuni si hoteluri din gheata din intreaga lumea, ideale pentru o vacanta memorabila.

Balea Lac, Romania – Hotelul din Gheata

Pozitionat in Muntii Fagaras, intr-o locatie foarte apreciata de turisti, Hotelul de Gheata din Romania este extrem de solicitat. Acest hotel este reconstruit in fiecare an din blocuri de gheata care provin din Lacul Balea, cel mai mare lac glaciar din Muntii Faragar. Prin urmare, pentru o vacanta incredibila de iarna, poti alege cazare Predeal cu piscina sau in Brasov intr-un apartament cu semineu, sau poti opta pentru o experienta incredibila in acest hotel de gheata.

 Saariselka, Finlanda – Arctic Resort

Kakslauttanen Arctic Resort ofera mai multe variante de unitati de cazare in stil iglu, inclusiv variantele din sticla, din zapada sau din busteni. Daca vei alege un iglu din sticla, vei avea vedere completa asupra boltii ceresti si te vei putea bucura de luminile fascinante ale aurorei boreale. Igluurile din zapada iti ofera tot confortul de care ai putea avea nevoie pentru o noapte arctica.

Tot aici poti opta si pentru igluurile din sticla Kelo care sunt o combinatie intre un iglu clasic din sticla si o cabana din busteni. Pe langa faptul ca asigura confortul unei cabane, au si o camera suplimentarea cu tavan din sticla.  

 Jukkasjarvi, Suedia – Icehotel

Icehotel din Suedia este un hotel realizat in intregime din gheata care se topeste in fiecare an, la venirea primaverii, urmand ca iarna sa fie reconstruit. Fascinant este faptul ca, la fiecare reconstructie, este reproiectat si surprinde turistii cu un design sau lucrari de arta noi. Tot aici este si o sala de ceremonii unde doritorii pot organiza o nunta mica.

 Quebec, Canada – Hotel de Glace

Daca iti doresti o experinta intr-un hotel de gheata elegant, poti lua in considerare Hotel de Glace din Quebec, Canada. Apartamentele sale pot fi considerate de lux, fiind dotate cu seminee si mobilate cu un pat confortabil. Totusi, in fiecare camera temperatura este de numai -3 grade Celsius, asa fiecare turisti primeste si un sac de dormit calduros. Pe langa apartamentele de lux realizate in gheata, hotelul este dotat cu SPA si saune nordice unde te poti incalzi si relaxa.

 Kirkenes, Norvegia – Snowhotel

Chiar daca Snowmotel, un hotel in stil iglu din Norvegia, este deschis pe toata durata anului. Cel mai bine este sa il vizitezi din decembrie pana in martie. In aceasta perioada camerele sunt realizate in intregime din gheata iar hotelul organizeaza numeroase activitati de sezon cum ar fi pescuitul pe gheata sau safari cu sania trasa de husky sau cu snowmobilul. Pentru a se incalzi, turistii poti merge la sauna sau la restaurant unde se pot delecta cu preparate traditionale norvegiene si branzeturi de la fermierii locali.

articolul original.
❌