ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Căderi de pietre pe Transfăgărășan! Se circulă doar pe o bandă !

22 September 2022 at 06:56
By: M.Ex.

Se circulă pe o singură bandă pe Transfăgărășan din cauza unor căderi de pietre între #Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.
Angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri lucrează deja la curățarea carosabilului și se preconizează că circulația va reveni la normal până la prânz. În apropiere de Bâlea Lac se circulă în continuare în condiții de iarnă, în zonă stratul de zăpadă atingând și 15 cm, iar ceața a coborât vizibilitatea la sub 100 de metri.

articolul original.

VIDEO. Ninsoare ca în povești la munte, pe Transfăgărășan! Stratul de zăpadă a atins deja cinci centimetri 

20 September 2022 at 07:00
By: Geo
image

Se conturează deja un peisaj de iarnă pe Transfăgărăşan, unde luni seară, la peste 1.800 de metri altitudine, a început să ningă.

La cota 2000, unde se află cabana Salvamont Argeș, și la Bâlea, în Sibiu, s-a așternut deja un strat de 5 centimetri de zăpadă, iar termometrul arată -4 grade.

Cum temperaturile au scăzut la minus 3 grade Celsius și Transfăgărășanul este încă deschis, drumarii au împrăştiat material antiderapant pe asfalt, scrie StirilePROTV.

Totodată, salvatorii montani le recomandă turiștilor prudență și să nu se aventureze pe munte neechipaţi, pe trasee nemarcate și fără să verifice înainte buletinul meteo.

articolul original.

Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan va fi închisă, sâmbătă, între orele 7.00 şi 18.00

2 September 2022 at 13:58
By: M.Ex.

Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan va fi închisă, sâmbătă, între orele 7.00 şi 18.00, pentru a se putea desfășura competiţia sportivă de triatlon „Transfier 2022!”, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Circulația va fi închisă pe tronsonul cuprins între km 62+100 și km 116+808, având în vedere traseul și programul competiției sportive de înot, ciclism și alergare Transfier 2022.
Poliția recomandă șoferilor să respecte toate regulile de circulație, să circule prudent, să nu facă manevre riscante în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.

articolul original.

Pregătiri pentru marcarea traseelor din Munții Făgăraș: 6 tone de materiale, transportate cu un elicopter la peste 2.000 de metri altitudine (Galerie foto)

15 August 2022 at 09:54
image

Un elicopter a transportat, duminică, 165 de stâlpi metalici, plăcuțele de orientare și materialele necesare fixării acestora pentru noile trasee ce vor fi marcate în Munții Făgăraș.

Publicitate

Pentru prima oară, un elicopter a fost folosit în județul Sibiu într-o operațiune de acest tip, materialele fiind încărcate din zona Văii Avrigului și a Căldării Mieilor – Transfăgărășan, anunță Consiliul Județean Sibiu într-o postare pe Facebook.

Elicopterul a făcut nouă zboruri, iar stâlpii, precum și materialele de semnalizare și fixare, au fost descărcați în șapte puncte situate la peste 2.000 de metri altitudine - Portița Avrigului, Șaua Scării, Șaua Cleopatra, Șaua Lăițel, Șaua Caprei, Cabana Podragu și Vârful Mircii.

Publicitate

Operațiunea a fost realizată de echipa tehnică a Programului "Anii Drumeției", cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu și al Asociației "În Slujba Muntelui".

Materialele de semnalizare vor contribui la creșterea siguranței turiștilor amatori de drumeții montane. Aceștia au deja la dispoziție site-ul și aplicația "Anii Drumeției", care include 54 de trasee din Munții Făgăraș și Cindrel.

articolul original.

6 tone de materiale destinate semnalizării traseelor din Munții Făgăraș, aduse cu elicopterul la peste 2.000 de metri altitudine

15 August 2022 at 07:29
By: M.Ex.

Un elicopter a transportat duminică 165 de stâlpi metalici, plăcuțele de orientare și materialele necesare fixării acestora pentru noile trasee ce vor fi marcate în Munții Făgăraș, anunță Consiliul Județean Sibiu într-un comunicat de presă.
Este pentru prima dată când este folosit un elicopter într-o operațiune de acest gen, în județ, materialele fiind încărcate din zona Văii Avrigului și a Căldării Mieilor – Transfăgărășan.
Elicopterul a efectuat 9 zboruri, iar stâlpii, împreună cu materialele de semnalizare și fixare, au fost descărcați în 7 puncte aflate la peste 2.000 de metri altitudine: Portița Avrigului, Șaua Scării, Șaua Cleopatra, Șaua Lăițel, Șaua Caprei, Cabana Podragu și Vârful Mircii. Gestionarea activității a fost asigurată de echipa tehnică a Programului „Anii Drumeției”, cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu și al Asociației „În Slujba Muntelui”.

articolul original.

Accident pe Transfăgărășan: Opt persoane implicate, trafic blocat

7 August 2022 at 14:27
By: -
image

Salvatorii ISU Sibiu au intervenit, duminică, pentru a acorda primul ajutor pentru opt persoane implicate într-un accident pe DN 7C-Transfăgărășan, în localitatea Cârtișoara, județul Sibiu. O femeie a fost dusă la spital.

Publicitate

ISU Sibiu a intervenit de urgență cu echipajul SMURD de la cota 2000 și un echipaj SMURD de la Punctul de Lucru Avrig, pe Transfagarasan, la un accident rutier în care au fost implicate două mașini. Impactul dintre cele două autoturisme a fost unul frontal.

La fața locului echipajele au evaluat medical opt persoane, dintre care o tânără în vârstă de 23 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Aceasta este conștientă și transportată la UPU Sibiu, cu traumatism cranio-cerebral.

Publicitate

Potrivit Poliției Sibiu, la ora transmiterii știrii traficul rutier se desfășoară pe un singur sens, sensul de mers spre Bâlea Lac fiind blocat.

articolul original.

Coadă de câţiva kilometri pe Transfăgărăşan. Aglomeraţia, în apropiere de Bâlea Lac

7 August 2022 at 07:31
By: -
image

Zeci de maşini aşteaptă în coadă pe DN7C, adică pe Transfăgărăşan, pentru a prinde un loc de parcare în zona Bâlea Lac, coada fiind de câţiva kilometri, informează Adevărul.

Pe pagina de Facebook Meteoplus a fost postată un clip video în care se vede coada de maşini care înaintează cu câţiva kilometri pe oră. „E august şi e week-end. Asta se întâmplă de obicei în această perioadă”, confirmă Marius Olaru, managerul Bâlea Turism, citată de G4Media. Şoseaua Transfăgărăşan sau DN 7C porneşte din localitatea Bascov, judeţul Argeş, lângă Piteşti. Traseul merge spre nord şi se termină în localitatea Cârţişoara, aflată la 50 de kilometri de Sibiu şi 104 kilometri de Braşov. Traseul are 151 de kilometri şi urcă până la altitudinea maximă de 2042 de metri, la Bâlea Lac.

articolul original.

Turiști blocați pe Transfăgărășan din cauza pietrelor căzute pe carosabil

7 July 2022 at 12:59
image

O femeie de 31 de ani, din Merișani, județul Argeș, cunoscută ca persoană fără adăpost, a fost reținută de polițiștii din Pitești pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare, tâlhărie calificată și tentativă la tâlhărie calificată. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu.

„Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 27 spre 28 mai a.c., în jurul orei 02:00, cea în cauză, care face parte din rândul persoanelor fără adăpost, ar fi deposedat, prin violență, un minor de 11 ani, de suma de 30 de lei.

De asemenea, în seara zilei de 08 iunie 2022 ar fi amenințat cu acte de violență pe o altă femeie, iar în noaptea de 08 spre 09 iunie a.c., în jurul orei 01:00, aceasta ar fi încercat, tot prin acte de violență, să deposedeze pe același minor, de o sumă de bani.

Persoana în cauză a fost depistată cu sprijinul polițiștilor Secției 4 Poliție Pitești și al polițiștilor din cadrul Compartimentului Ordine Publică Urbană Pitești, fiind condusă la sediul poliției în baza unui mandat de aducere”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

articolul original.
  • There are no more articles
❌