ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

FOTO I „Cupa Moș Hyperion” și-a stabilit câștigătorii

19 December 2022 at 10:22
By: M.Ex.

150 de copilași, de la cinci cluburi din municipiul Brașov, Nemo Brașov, Luna Brașov, Swim4Life Brașov, Sport Aur Făgăraș și Hyperion Brașov au participat, în weekend, la cea mai așteptată competiție a iernii, și anume, “Cupa Moș Hyperion” la natație. 26 medalii de aur, 17 de argint și 20 de bronz au câștigat sportivii de la clubul Hyperion. Szasz Szilard, antrenorul clubului Hyperion, care alături de colegii lui a înscris în competiție nu mai puțin de 130 de sportivi, a declarat că este fericit că a văzut din nou bazinul plin de copii. “Pentru noi, cei de la Hyperion, finalul de an înseamnă, de șapte ani încoace, și cel mai așteptat concurs dedicat copiilor, asta și pentru că, încă de la prima ediție ne vizitează Moș Crăciun, cel care, cu ajutorul sponsorilor, vine și împarte daruri celor mici. Dincolo de vizita Moșului, micuții înotători iau foarte în serios competiția, mai ales că pentru ei este un bun prilej de a arăta părinților că au evoluat și că se bucură maxim de înot. A fost o participare numeroasă, dar cu siguranță era și mai mare, dacă pe final de an calendarul competițional național nu era atât de încărcat. A fost însă foarte bine și așa și pot spune că sunt mândru de colegii mei care s-au implicat ca de fiecare dată, pentru buna desfășurare a competiției”.

De la clubul Hyperion, cei care au plecat acasă și cu o cupă, pe lângă medaliile câștigate, au fost: la fete – Pavelescu Ana Victoria (6 ani); Lara Chiriac (7 ani); Emilia Manea (8 ani); Sonia Holoși (9 ani) iar la băieți – Bogdan Cosias (categoria 6 ani – deși el are 5 ani); Tudor Chifu și Orban Norbert (7 ani); Radu Balog (8 ani); Sasha Ionescu (9 ani).

articolul original.

Natație. CN de cadeți în bazin scurt. Brașoveanul Vlad Ionescu a doborât un record național la 50m spate

12 December 2022 at 10:26
By: M.Ex.

Circa 500 de sportivi au participat, la finalul săptămânii trecute, la Campionatul Naţional de înot în bazin scurt pentru cadeți care a avut loc la Miercurea-Ciuc. Sportivii de la Hyperion au obținut 13 medalii, dar și performanța de a doborî un record înregistrat acum 31 de ani!
Unul dintre sportivii promițători ai clubului Hyperion, Vlad Ionescu (12 ani) s-a remarcat prin performanța cu care a câștigat titlul național la 50m spate cu timpul de 29:03, doborând un record care data din 1991!

“Este extraordinar ce a reușit Vlad “
De asemenea, Vlad a terminat competiția cu alte opt medalii, șase de argint la probele 100m, 200m mixt, 50m fluture, 100m liber, 100m spate, 200m spate și două de bronz în probele de 50m liber și 100m future. “Este extraordinar ce a reușit Vlad la aceste Campionate Naționale, competiție care adună cei mai buni sportivi din țară. Faptul că a reușit să înoate sub un record care data de 31 de ani, îi va da și mai multă încredere în el. Este un sportiv de care, cu siguranță, vom mai auzi în natație, pentru că se remarcă în toate probele la care participă. Are multă ambiție, se antrenează bine iar eu am mare încredere că are în față o carieră frumoasă”, a spus antrenorul Szasz Szilard. O altă sportivă de la Hyperion care a urcat pe podium de mai multe ori, a fost Vancsa Fruzsina 12 ani, care a câștigat o medalie de argint la 100m mixt și trei medalii de bronz 200m bras, 200m mixt și 400m liber. Ea a terminat pe locul 4 în probele de 100m spate și 100m bras. Și ștafeta de la Hyperion s-a întors cu medalie de la Miercurea Ciuc, Vancsa Fruzsina, Tirilă Larisa, Boariu Alexandra și Rusandu Timeea terminând pe locul 3 la ștefeta de 4x50m mixt – fete 12 ani. Larisa Tirilă a obținut următoarele rezultate: locul 5 la 100m fluture, locul 6 la 100m bras și 100 mixt, locul 7 la 200m mixt și 200m bras, locul 8 la 50m și 100m liber, locul 9 la 50m fluture și locul 10 la 200m liber. Ștafeta de 4x50m mixt a terminat pe locul 4, iar în probele de 4x50m liber, ștafetele Hyperion s-au clasat pe locul 5 atât la fete cât și la băieți. La Campionatele Naționale de la Miercurea Ciuc au mai fost participat: Kantor Robert, Holosi Albert și Orban Eduard.

Cum era de așteptat, antrenorul clubului Hyperion, Szasz Szilard a declarat că este extrem de mândru de sportivi și de clubul pe care îl reprezintă. “Faptul că sportivii noștri adună medalii la competiții arată, de asemenea, că Brașovul are copii talentați de care trebuie să avem grijă și să le asigurăm mediul de a face performanță acasă. Îi felicit pe toți din suflet și abia aștept competițiile viitoare”.

articolul original.

3 medalii pentru sportivii de la Hyperion Brașov la Campionatul National Poliatlon 10-11 ani

5 December 2022 at 11:34
By: M.Ex.

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a organizat în perioada 2-4 decembrie, la Tg. Mureș, întrecerile Campionatului Național de Poliatlon pentru copii de 10-11 ani, ediția 2022. Clubul Hyperion Brașov a obținut la această competiție trei medalii: una de aur, una de argint și una de bronz. Medaliile au fost aduse Brașovului de Smarcanda Crainic (11 ani), care este campioană națională de poliatlon în proba de 50m liber și vicecampioană la ștafeta de 4×50 liber la categoria ei de vârstă, în vreme ce Fekete Petra s-a clasat pe locul trei la 50m bras. La finalul celor trei zile de concurs, antrenorul brașovean, Szasz Szilard, care a înscris 12 sportivi în competiție, a declarat că este fericit de rezultate. “Aceste titluri naționale dar și rezultatele obținute de toți sportivii la Târgu Mureș sunt o motivație majoră pentru cei mici, aflați la începutul carierei lor. Pentru mine este o mândrie, mai ales că știu cât lucrez, împreună cu colegii mei, și cât de mult ne străduim sa facem treabă bună în cel mai inteligent mod posibil, atât din punct de vedere metodic, tactic, fizic cât și psihic. Faptul că avem și rezultate ne arată că ne facem bine treaba și că am putea crește și mai mulți sportivi care să aducă medalii Brașovului la natație, pornind de la copii și cadeți. Toți sportivii au reușit sa își îmbunătățească timpii la majoritatea probelor iar asta e o reală confirmare că au potențial și cu siguranță o să muncim și mai mult pentru a putea avea rezultate remarcabile”.

Cinci titluri naționale în doi ani
Clubul Hyperion a început să participe la Campionatele Naționale din 2020, iar în acești doi ani a adus cinci titluri naționale, cu patru sportivi diferiți. “Este o mare bucurie pentru întreaga echipă de la Hyperion și consider că asta ne ține pe drumul cel bun. Avem echipă promițătoare și omogenă, dornică de a câștiga mai mult decât s-a întâmplat până acum. La clubul nostru sunt mulți copii de perspectivă, dornici să facă sacrificii pentru a putea face performanță în natație, iar noi suntem aici să îi susținem cât putem de mult pentru a intra în categoria celor mai buni înotători din țară și nu numai, pentru că, noi am adus rezultate bune și în concursuri internaționale, cum s-a întâmplat acum o lună la Budapesta. Miercuri vom pleca la campionatul național de cadeți, unde sperăm, de asemenea, să obținem rezultate cât mai bune posibil”.
Trei medalii la Tg. Mureș
Rezultale complete obținute de Hyperion la Campionatul Național de la Târgu Mureș sunt: Crainic Smaranda – Campioană națională de poliatlon în proba de 50m liber. – Vicecampioană la ștafeta de 4×50 liber a fetelor – Locul 4 la ștafeta de 4×50 mixt feminin – Locul 6 la 50m spate. – Locul 10 la 200m mixt. Fekete Petra – Locul 3 la 50m bras – Locul 4 la 50 liber Coman David – Locul 8 la 200 mixt – Locul 10 la 200 liber Ambrus Dalma – Locul 7 la 50m Bras Keller Nicholas – Locul 5 la 50m Bras. La competiție au mai participat: Rares Butufei și Alexa Buleu (11 ani) și Păltinișanu Luca, Huma Vlad, Avădani Teodora, Pîrvan Ana, Dascălu Antonia (10 ani).

articolul original.
  • There are no more articles
❌