ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Un băiețel de patru ani a murit de cancer, după ce medicii i-au spus că este bine. Copilul avea o tumoră pe creier

30 January 2023 at 18:56

Un băiețel ale cărui dureri de cap s-au dovedit a fi cauzate de o tumoră a murit în brațele părinților la patru luni după ce a fost diagnositcat.

Rayhan Majid, care avea patru ani, a murit după ce doctorii au descoperit o tumoră agresivă pe creier.

Mama sa, Nadia, în vârstă de 45 de ani, l-a dus pe Rayhan la patru medici diferiți, de șase ori, după ce copilul a început să aibă dureri de cap și să se simtă rău, în octombrie 2017, potrivit The Independent.

Nimeni nu credea că este vorba despre o afecțiune serioasă, dar pentru că durerile de cap nu îi treceau, Nadia și-a dus copilul la camera de urgențe a unui spital din Glasgow.

În urma unui RMN, medicii au văzut că are o tumoră de 3cmx4cm în creier.

Citește și

„Rayhan era un băiețel sănătos și activ care juca fotbal și făcea cursuri de Taekwondo și înot. Nu a fost bolnav niciodată, până în octombrie 2017, pe când avea patru ani, și s-a trezit plângând. Își punea mâinile la cap și spunea că era cald. A început să se trezească noaptea cu dureri de cap și să se simtă rău dimineața. Nu era ca o răceala. Atunci mi s-a declanșat un semnal de alarmă. Știam pur și simplu că ceva nu era ok, așa că l-am dus la doctori, însă nu ne-au ajutat”, a povestit Nadia.

„Îl gâdilau și se jucau cu el, iar el râdea. Rayhan a trecut de testele neurologice cu culori zburătoare, iar doctorii i-au spus că este bine. Dar se simțea din ce în ce mai rău, iar durerile de cap se intensificau. În decursul a șase săptămâno, l-am dus la patru medici diferiți. Când se uita la TV spunea că nu aude și dădea volumul foarte tare. Am mai observat că atunci când voia să treacă prin ușă nu vedea bine pragul și se împiedica. Eram convinși că ceva se întâmplă, dar nu voiam să ne întoarcem la medicii care ne-au spus că e totul bine. Așa că am decis să-l ducem la urgențe”, a mai povestit mama copilului.

Rayhan a fost supus unei intervenții chirurgicale de îndepărtare a tumorii și i s-a spus că are nevoie de șase săptămâni de radioterapie și de patru luni de chimioterapie.

Înainte să înceapă tratamentul, un alt RMN a arătat că boala s-a răspândit.

„După operație, Rayhan nu a mai putut vorbi sau merge. A trecut de la acel băiat plin de viață la unul tăcut și care nu se putea mișca. După expresiile lui ne dădeam seama că avea dureri, dar nu ne putea spune ce simțea”, a spus Nadia.

Deși a terminat radioterapia și prima rundă de chimioterapie, Rayhan a murit pe 7 aprilie 2018, în brațele părinților.

„L-am ținut în brațe pe copilul nostru iubit și i-am spus cât de mult îl iubim până la 4:22, sâmbătă, 7 aprilie, când Rayhan și-a dat ultima suflare”, a mai spus mama lui.

În prezent, Nadia merge 10.000 de pași pe zi pentru a strânge bani pentru studiile despre tumorile pe creier.

Sursa: The Independent

Etichete: cancer, copil,

Dată publicare: 30-01-2023 20:56

articolul original.

"Nostradamus cel viu" a dezvăluit ce misiune va avea pe Pământ în următoarea perioadă. "E doar o chestiune de timp"

28 January 2023 at 13:46

Un autoproclamat profet, cunoscut sub numele de "Nostradamus cel viu", a anunțat că este gata să-și folosească puterile paranormale pentru a ajuta la combaterea crimei.

Clarvăzătorul brazilian Athos Salomé susține că joacă deja un rol prolific în cele mai importante summit-uri politice, religioase și economice ale planetei, informează Daily Star.

Forțele de poliție din întreaga lume s-au consultat, ocazional, cu anchetatori paranormali pentru a ajuta la dezlegarea unor cazuri grele.

Salomé susține că vrea să calce pe urmele detectivului fictiv Sherlock Holmes, personaj creat de Arthur Conon Doyle, și să-și folosească darurile pentru a-i ajuta pe oamenii legii.

"Ceea ce știu puțini oameni este că paranormalul, deși nu este încă considerat o știință, este un domeniu care are propriile studii și cercetări, care garantează integritatea profesioniștilor care lucrează în acest domeniu de cunoaștere", a afirmat Athos Salomé.

Citește și

"În viața reală, există mai multe cazuri dovedite în care mediumii și paranormalii de investigație au ajutat poliția să dezlege misterele unor crime care la început păreau fără soluție", a mai afirmat "Nostradamus cel viu".

În prezent, bărbatul brazilian își împarte timpul între studierea ocultismului și a Cabalei. De asmenea, el ajută oamenii care au nevoie să clarifice situații dificile.

Salomé crede că este "doar o chestiune de timp" până când va începe să colaboreze și cu poliția locală braziliană.

El a adăugat că au existat deja oportunități de a ajuta, dar a refuzat din cauza "prejudecăților car există față de utilizarea paranormalului ca știință pentru elucidarea crimelor".

"În spatele fiecărei ficțiuni, există un mister, conștient sau nu. Trebuie doar să fii atent și să descoperi realitatea din spatele mesajelor secrete", a mai spus Salomé, care a fost plasat printre cei mai importanți zece paranormali din lume.

Sursa: Daily Star

Etichete: nostradamus, Nostradamus cel viu,

Dată publicare: 28-01-2023 15:46

articolul original.

Ce trebuie să faci dacă ești atacat de câini agresivi. Primul lucru, și cel mai important, care îți va salva viața VIDEO

28 January 2023 at 10:34

Felul în care reuşeşti să îţi păstrezi calmul şi să ştii ce nu trebuie să faci niciodată atunci când te atacă un câine îţi poate salva viaţa, a declarat poliţistul Gabriel Nicolae Ivanov, specializat de aproape 25 de ani în dresajul şi comportamentul canin şi coordonator al singurei echipe operative canine din Poliţia Română.

Echipa operativă canină este la Sibiu, iar Gabriel Nicolae Ivanov este cel care în urmă cu doi ani, în februarie 2021, a salvat viaţa unui bărbat sfâşiat de o haită de câini, pe un câmp de lângă localitatea Poplaca.

Citește și

Decesul femeii din Bucureşti sfâşiată de câini a atras atenţia din nou asupra faptului că este important să ştim cum să ne comportăm cu câinii pe care nu îi cunoaştem.

În urmă cu doi ani, Ivanov a salvat viaţa unui bărbat, atacat de 12 câini pe un câmp din localitatea Poplaca, învecinată cu municipiul Sibiu. O vecină a filmat cu telefonul mobil intervenţia poliţistului şi imaginile au devenit virale pe Internet.

A salvat un om atacat de 12 câini ciobănești 

"Am avut o situaţie în urmă cu doi ani de zile, la solicitarea unui vecin de al meu, în zona localităţii Poplaca din (judeţul n.r.) Sibiu, unde o persoană a fost atacată de 10-12 câini ciobăneşti. Am intervenit în situaţia respectivă, am luat o bucată de obiect care m-a ajutat în situaţia dată, am atras câinii către mine în primul rând, dominând masculul alfa, am ajuns lângă persoana respectivă, am ridicat-o de jos pentru că era sfâşiată şi chiar avea pantalonii rupţi şi era muşcat de picior, l-am protejat şi l-am scos din zona de pază a câinilor, ducându-l într-o zonă de siguranţă, de unde l-am salvat", a relatat Gabriel Nicolae Ivanov.

Cei 22 de ani de experienţă în domeniul comportamentului câinilor l-au ajutat pe poliţist să reuşească să iasă teafăr cu bărbatul rănit, pe umeri, din mijlocul haitei de 12 câini. Înarmat doar cu un băţ de lemn, pe care nu l-a folosit pentru a lovi câinii, ci doar i-a ameninţat cu el, Ivanov a înfruntat câinele care conducea haita, atât cu privirea, dar a şi strigat la cei 12 câini, ceea ce ajută orice om într-o situaţie similară.

"În momentul respectiv am şi zbierat la ei, pentru că a început acea tendinţă de a fi hăituit, dar nu am pierdut contactul vizual cu masculul alfa şi băţul respectiv m-ar fi ajutat doar în situaţia în care ar fi dat să mă prindă de picior sau de o altă parte a corpului", explică poliţistul sibian.

Contează foarte mult să agiți mâinile sau dacă ai un băț la îndemână

Dacă un om este atacat de un câine, este important să se uite la acel animal în permanenţă - acesta este primul sfat pe care îl oferă coordonatorul echipei operative canine de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu. "În situaţia în care te atacă un câine, în primul rând nu trebuie să pierzi contactul vizual cu acesta", spune Gabriel Nicolae Ivanov.

De asemenea, când eşti atacat de un câine, contează să agiţi mâinile, iar dacă ai un băţ la îndemână, să îl foloseşti fără a lovi direct acel patruped, ci doar să îl ţii la distanţă cât de mult poţi.

"În situaţia în care în apropiere ai obiecte pe care le poţi folosi, pentru a-l îndepărta, dar nu a-l lovi, poţi lua acele obiecte, poţi agita mâinile pentru a impune o stare de temere câinelui respectiv, ceea ce îl face să păstreze distanţa faţă de tine", este un alt sfat dat de poliţistul Ivanov.

Dacă avem de-a face cu o haită de câini, atunci trebuie să fim atenţi în special la primul câine care ne atacă, acela este "şeful" haitei, ceea ce specialiştii numesc "masculul alfa". Se poate ca şi o femelă să conducă o haită de câini şi să fie cea mai agresivă, nu neapărat un mascul.

"În situaţia în care vorbim de o haită de câini, atunci trebuie identificat acel câine care este şeful haitei sau masculul alfa, cum îi zicem noi, poate să fie o femelă, nu neapărat un mascul, cu care trebuie ţinut contactul vizual tot timpul", a arătat poliţistul Ivanov.

Dacă fugim, nu avem nicio șansă și suntem victimă sigură

Coordonatorul echipei operative canine din IPJ Sibiu subliniază că este vital să nu fugim când ne atacă un câine sau o haită. Dacă o rupem la fugă când ne atacă un câine, atunci nu ne mai uităm în ochii lui şi animalul ne va considera o pradă şi îşi va activa instinctul de vânătoare.

"Nu fugim. În momentul în care fugim, deja noi devenim o pradă sigură pentru câini, pentru că se activează instinctul de vânătoare şi în niciun caz un om nu poate fugi mai repede decât un câine. În situaţia în care avem un gard sau un panou, chiar şi un copac în apropiere, indicaţia este să ne apropiem cu spatele de acesta şi să nu pierdem contactul vizual cu masculul alfa sau cu câinele respectiv care ne-a atacat", a subliniat Gabriel Nicolae Ivanov.

Potrivit poliţistului specializat în comportamentul canin, păstrarea calmului cât de mult posibil poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte pentru cineva care este atacat de câini.

"Sfatul meu, din experienţa pe care am acumulat-o până acum, ar fi să încercăm să ne menţinem calmul, pentru că una dintre sursele de agresivitate ale câinelui este ceea ce aude acesta de la persoane sau ceea ce simte. Este vorba despre acea emanare de adrenalină, este vorba de respiraţie şi chiar în unele situaţii, câinele având un auz foarte bun, partea de bătăi ale inimii, care poate crea o stare de agresivitate mai mare câinilor", a declarat Ivanov.

Este important și să strigăm după ajutor. Câinele va fi descurajat de țipete

Totodată, când suntem atacaţi de câini este important să strigăm după ajutor. Strigătele noastre îi pot şi descuraja pe câini, mai ales pe cei fără stăpân. Un alt sfat oferit de poliţistul sibian este că sub nicio formă nu trebuie să ne punem jos, în faţa câinilor care ne atacă.

"Pentru a ieşi din situaţia respectivă, trebuie în primul rând să strigăm după ajutor, să vedem dacă suntem auziţi sau nu (...) Ţipătul tău descurajează animalul, pentru că majoritatea câinilor fără stăpân au trecut prin situaţii grele de-a lungul vieţii, au fost bătuţi, au fost alungaţi, au trecut prin anumite traume care le-a marcat viaţa (...) Nu ne punem jos, pentru că în momentul în care ne punem jos aceştia vor avea tendinţa să vină, să te atace. Şi dacă avem un gard în spate este bine să mergem tot timpul cu spatele, lipit de gard, până ieşim din zona de pază a câinelui respectiv, pentru că fiecare câine sau fiecare haită de câini are o zonă de pază, o zonă în care aceştia mănâncă şi îşi desfăşoară viaţa de zi cu zi", a arătat coordonatorul echipei operative canine de la IPJ Sibiu.

El explică şi că nu toţi câinii sar direct pe victime, mulţi dintre ei prima dată se învârt în jurul persoanei atacate, pentru a o hăitui, "pentru a putea găsi o poziţie în care să poată ataca".

"Foarte rar câinii fără stăpân sar direct. De regulă, sar direct câinii care sunt specializaţi şi pregătiţi pentru aşa ceva. Dar de regulă, câinii fără stăpân te hăituiesc până găsesc vulnerabilitatea, pierde contactul vizual cu tine şi atunci te prinde de o zonă sensibilă să te trântească jos. Odată ce te-au pus jos, acolo apare marea problemă", a precizat Gabriel Nicolae Ivanov.

Lucrurile devin mai complicate când e un câine de luptă. În acest caz, trebuie pur și simplu să te lupți cu el

Însă cel mai dificil este atunci când eşti atacat de câinii de luptă, cei care sunt antrenaţi să fie agresivi.

"Câinii de luptă sunt o eroare a activităţilor cu câini, din punctul meu de vedere. Această categorie de câini nu ar trebui să existe, pentru că în primul rând vorbim de suflete care cer afecţiune, nu trebuie să fie agresive. Dar în situaţia respectivă, câinii de luptă sunt învăţaţi să se lupte cu alţi câini, s-ar putea să nu avem o situaţie agresivă la persoane, s-ar putea să mergem cu câinele nostru pe stradă şi să ne trezim că nu atacă persoana, ci atacă câinele. Dacă e un câine foarte agresiv, un câine de luptă, atunci trebuie să intervii şi mecanic: ori lovit câinele respectiv, ori încercând să îl prinzi de părţile moi, spre exemplu gâtul sau să îi atingi ochii, ca să lase priza pe care o face dacă te-a prins", a explicat Gabriel Nicolae Ivanov.

Bărbatul care a fost salvat de el în februarie 2021 a scăpat doar cu câteva muşcături, după ce a fost atacat de o haită de 10-12 câini de la o stână de lângă Poplaca. Iar proprietarul stânei şi al câinilor a fost sancţionat contravenţional cu amenzi în valoare de 800 de lei, aplicate potrivit Legii nr. 61/1991 şi Legii nr. 407/2006, au informat atunci reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

La Sibiu există singura şcoală de dresaj pentru câinii din structurile Ministerului Afacerilor Interne şi singura unitate operativă canină din cadrul unui inspectorat judeţean de poliţie.

Sursa: Agerpres

Etichete: aparare, sfaturi, caini agresivi, dresor,

Dată publicare: 28-01-2023 12:34

articolul original.

Cornel Cernoschi, „suveranul” care și-a pus numele pe mașină, în locul plăcuțelor de înmatriculare, a ajuns la închisoare

28 January 2023 at 10:30

Suveranul care și-a înmatriculat mașinile cu numele său a fost condamnat la închisoare. O nouă pedeapsă a primit Cornel Cernoschi, din Suceava, pentru mai multe infracțiuni rutiere, repetate.

Cornel Cernoschi, din Dornești, Suceava, a fost prins de mai multe ori în trafic la volanul unor mașini care aveau, în loc de numere de înmatriculare, plăcuțe cu numele său. Bărbatul a refuzat în mod repetat să prezinte polițiștilor la control documentele mașinii sau cele personale, declarându-se „suveran”, arată Monitorul de Suceava.

Bărbatul a fost condamnat vineri la o pedeapsă rezultantă de 1 an și 5 luni de închisoare, de către magistrații Judecătoriei Rădăuți.

Cornel Cernoschi a fost judecat pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și pentru conducere cu permisul anulat, și se află deja după gratii din decembrie 2022, executând o condamnare anterioară, pentru aceleași fapte

Bărbatul, care face parte din gruparea „Suveranilor”, care nu recunosc autoritățile Statului Român, nu a atacat prima decizie de condamnare. Mai are încă un dosar similar în care este judecat.
Cornel Cernoschi a pus pe mașinile pe care le-a folosit, în locul plăcuțelor de înmatriculare, plăcuțe cu numele său – ”Cornel Cernoschi”. De fiecare dată când a fost depistat de polițiști, s-a ales cu câte un dosar penal, a avut și măsura controlului judiciar, pe care nu a respectat-o, și a ajuns la închisoare.

Citește și

Sursa: Monitorul de Suceava

Etichete: suceava, masina, suveran, numar de inmatriculare,

Dată publicare: 28-01-2023 12:30

articolul original.

Încep cursurile gratuite pentru cei care vor să devină piloţi sau paraşutişti, la Aeroclubul României

27 January 2023 at 06:13
image

Încă puţin şi începe şcoala! Însă pentru tinerii pasionaţi de zbor! În fiecare an, la Aeroclubul României - instituție a statului cu o vechime de peste 100 de ani - sunt organizate cursuri gratuite pentru cei care vor să devină piloţi sau paraşutişti.

Lecțiile încep luna viitoare. Până să ajungă însă la acest moment, e nevoie de pregătire la sol.

Cei care vor să înveţe pas cu pas ce este de făcut ca să devină piloţi sau paraşutişti au ocazia să se înscrie la cursurile organizate de Aeroclubul României. Sunt eligibili cei care au între 16 și 23 de ani.

Voicu Mariș, instructor de zbor: „La categoriile avion ultra uşor planorism şi paraşutism// mulţi dintre ei vin şi cu vise de a continua în aviaţie, iar avionul ultra uşor este un punct foarte bun de pornire a viitoarei cariere.”

Cursurile vor avea o parte teoretică şi una practică.

Adrian Ioaneș, instructor paraşutism: „Cei care vor doar să încerce le sugerez să facă un salt în tandem şi atunci îşi pot da seama dacă vor să facă asta sau nu.”

Pentru unii, zborul este deja o pasiune veche.

Alexandru Hagiu, viitor pilot: „Pasiunea zborului am moştenit o de la tatăl meu care a fost pilot pe elicopter. O fac de plăcere practic de 6 ani planoristmul şi acum am hotărât să merg şi pe partea de aviaţie sportivă cu motor.”

Partea teoretică a cursului se va desfăşura online în perioada februarie - aprilie, iar partea practică va începe în luna mai.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: aeroclubul romaniei,

Dată publicare: 27-01-2023 08:13

articolul original.

„Te duci la București și asta se întâmplă”. Descoperirea terifiantă făcută de două fete din Spania în apartamentul închiriat

26 January 2023 at 09:06
image

Două tinere din Spania care au venit în România pentru câteva zile au avut parte de o surpriză terifiantă când au deschis una dintre ușile apartamentului pe care l-au închiriat în București. Au filmat totul, iar imaginile au devenit virale.

Cele două tinere au venit să petreacă Anul Nou în București, alături de un grup de prieteni. După ce a ajuns la cazare, Nuria Corral a vrut să le arate urmăritorilor de pe TikTok acum arată apartamentul, potrivit La Nacion.

Pe înregistrare se vede cum tânăra și o prietenă fac un tur al apartamentului, trecând dintr-o cameră în alta. La un moment dat, îndreaptă camera către o ușă mică albă.

Curioase, acestea au deschis-o, iar de cealaltă parte au găsit ceva cu totul neașteptat - o scară foarte veche care, se pare, face legătura cu alte apartamente dezafectate din aceeași clădire.

@airunlarroc que cojones? #fyp #foryou #terror #bucarest #comedy #findeaño2022 #findeaño #rumania ♬ sonido original - Nuria Corral

Scara deteriorată și abandonată, petele de umezeală de pe pereți și ușa deschisă prin care oricine ar putea intra în apartament par desprinse dintr-un film de groază, scrie La Nacion.

„Mă îngrozește. O să pun dulapul aici”, a spus una dintre fete, încercând să blocheze ușa.

„Te duci în vacanță la București și asta se întâmplă”, a scris tânăra care a postat filmarea pe TikTok, unde a adunat peste 6,4 milioane de vizualizări.

Sursa: La Nacion

Etichete:

Dată publicare: 26-01-2023 11:06

articolul original.

Secretele premiilor Oscar. Cât valorează o statuetă și de ce nu poate fi vândut un astfel de premiu

25 January 2023 at 15:27

A început numărătoarea inversă până la cea de-a 95-a ediție a Premiilor Academiei de la Hollywood.

Premiile Oscar, care se vor decerna pe 12 martie, sunt reprezentate de celebrele statuete aurii, despre care puțini oameni știu, de fapt, ce reprezintă și cât valorează.  

Gala Oscar 2023 este programată să aibă loc la Dolby Theatre din Los Angeles pe 12 martie.

1.De unde vine numele de „Oscar”? Nimeni nu știe cu exactitate cum au fost denumite aceste premii. Oficial se numesc „Premii de Merit ale Academiei”.

Se zvonește însă că numele „Oscar” provine de la o bibliotecară a Academiei. Atunci când ar fi văzut pentru prima dată statuetele, Margaret Herrick, ar fi spus că seamănă cu unchiul ei pe care îl chema Oscar.

Citește și

2. Statuetele nu sunt din aur solid. Ele sunt confecționate din bronz și sunt placate cu aur de 24 de carate. Realizarea a 50 de astfel de statuete durează trei luni.

3. Cât valorează? Un Oscar valorează tehnic doar 10 dolari. În 2015, Academia a încercat să împiedice vânzarea unei statuete Oscar pentru suma de 79.200 de dolari, scrie BBC

4. O regulă instituită de Academie în 1951 spune că premiații Oscar și moștenitorii lor nu pot vinde statuetele fără a face o ofertă organizației care să înceapă de la 10 dolari.

5. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a existat un deficit de metal, astfel încât statuetele au fost făcute din ipsos vopsit. Statuetele au fost confecționate astfel timp de trei ani.

6. Înainte de decernarea Premiilor Academiei în 2000, 55 de statui au fost furate în drum spre ceremonie. Dintre acestea, 52 au fost recuperate nouă zile mai târziu.

7. Fiecare statuetă Oscar are puțin sub 35 cm înălțime și cântărește aproape patru kilograme și este concepută sub forma unui cavaler care stă pe o bobină de film cu cinci spițe care reprezintă cele cinci ramuri originale ale Academiei care acordă premiile – actori, regizori, producători, tehnicieni și scriitori.

Sursa: BBC

Etichete: premii, film, oscar,

Dată publicare: 25-01-2023 17:27

articolul original.

Din ce este făcută de fapt boia de ardei. Oamenii au fost surprinși să afle că nu este un copac

25 January 2023 at 06:13
image

Cu toții avem în dulapurile de acasă un plic sau două de boia de ardei, condimentele picante fiind o modalitate sigură de a adăuga puțină aromă suplimentară unui fel de mâncare, scrie Mirror.co.uk. 

De la tocane consistente la boluri colorate de paella, condimentul roșu poate scoate în evidență aroma în orice rețetă, fie că este dulce sau afumată.

Pe cât de iubită este, totuși, mulți oameni abia își dau seama din ce este alcătuită de fapt boia de ardei, fără să se gândească niciodată de unde provine și cum a apărut.

Crezând de multă vreme că boia de ardei este o substanță distinctă în sine, mulți au fost uimiți să afle că boia de ardei este de compus din ardei măcinați, la fel ca cei din frigider.

O femeie și-a exprimat recent uimirea pe Twitter față de propria sa descoperire, postând : „Am aflat că boia de ardei gras este doar ardei gras roșu uscat și zdrobit. Am avut un șoc să aflu”.

Alții erau la fel de uimiți: „Nu credeam că există un arbore de boia de ardei, dar cu siguranță am crezut că este un fel de amestec de mirodenii sau că este altceva pe care pur și simplu l-au tocat”.
Un altul a mărturisit: „Am crezut și că există curry și că ienibaharul este o combinație de condimente”.

Boia de ardei poate fi făcută folosind ardei cayenne, ardei gras, ardei Alep sau ardei dulci. Ardeiul este mai întâi lăsat să se usuce, înainte de a fi măcinat folosind un mojar și un pistil sau o râșniță de condimente.

Sursa: mirror.co.uk

Etichete: compozitie, boia de ardei,

Dată publicare: 25-01-2023 08:13

articolul original.

Loturi de ciocolată retrase dintr-un lanț de hipermarketuri din România. Există suspiciuni că pot conţine bucăţi de metal

24 January 2023 at 21:09

Două loturi de figurine de ciocolată cu lapte au fost retrase dintr-un lanț de hipermarketuri din România.

Există suspiciuni că loturile de ciocolată retrase de la vânzare ar putea conţine bucăţui de metal, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Clienţii care au cumpărat acest tip de ciocolată sunt sfătuiţi să returneze produsele.

Potrivit ANSVSA, în urma unei suspiciuni de contaminare cu corp străin de natură metalică, SC Firenze Com S.R.L a iniţiat retragerea de la comercializare şi de la clienţi a unor loturi de figurine de Crăciun din ciocalată fină cu lapte, produse de Heilemann & Viba, Germania. Figurinele retrase au 100 de grame, respectiv 10 grame.

Persoanele care au cumpărat aceste produse, vândute în hipermarketurile Cora, trebuie să nu le consume şi să le returneze magazinului până în 10 februarie, în baza bonului fiscal.

Citește și

Sursa: News.ro

Etichete: ansvsa, ciocolata, metal,

Dată publicare: 24-01-2023 23:09

articolul original.

O fetiță de 5 ani, căreia îi este foame tot timpul, cântărește peste 44 de kilograme. Boala rară de care suferă

24 January 2023 at 21:02

Disperată, o mamă a cărei fiică de 5 ani nu se simte niciodată sătulă a trecut la măsuri radicale. Pentru a o împiedica pe micuță să ajungă la mâncare, femeia a montat o poartă pentru bebeluși în fața ușii de la bucătărie.

Holly Williams, 25 de ani, a declarat că fiica ei, Harlow, a fost diagnosticată cu sindromul Prader-Willi pe vremea când avea doar 6 luni. Afecțiunea este rară și rezultă din anomalia cromosomului 15, ceea ce înseamnă că fetiței îi este mereu foame.

Mama a recunoscut că poarta bebelușului nu va mai funcționa pe măsură ce Harlow crește, notează Mirror. Din acest motiv, femeia vrea să monteze încuietori la dulapurile din bucătărie, astfel încât fiica ei să nu mai aibă acces la mănânce.

În prezent, Harlow cântărește peste 44 de kilograme, mai mult decât dublu față de greutatea medie a unei fetițe de 5 ani. Din acest motiv, Holly face tot posibilul pentru a fi severă cu fiica ei și încearcă să se asigure că micuța are parte de o dietă sănătoasă și echilibrată.

"Unul dintre simptomele lui Harlow este căutarea constantă de hrană. Când copiii cu Prader Willi ating o anumită vârstă, devin obsedați să mănânce.

Citește și

Ea mănâncă o masă completă, apoi spune imediat că îi este din nou foame. Este foarte greu, pentru că vrea constant să mănânce și trebuie să mă asigur că nu o face.

În acest moment, Harlow este supraponderală, așa că trebuie să fiu severă cu ea și să-i spun că nu mai poate mânca după ce a servit masa", a spus Holly.

Femeia a mărturisit că nu știa de existența sindromului Prader-Willi înainte ca fiica ei să fie diagnosticată. Atunci, ea a descoperit că și fiul cel mare al lui Katie Price, Harvey, suferă de aceeași afecțiune.

"Unul dintre principalele lucruri pe care le-am învățat de la Katie Price a fost să am răbdare și să rămân calm", a afirmat tânăra mămică.

Holly a mai spus că boala i-a făcut viața un coșmar fiicei sale. Micuța nu și-a putut ține capul până la vârsta de 8 luni și nu a fost în stare să să meargă până la vârsta de 2 ani și jumătate.

De asemenea, Holly a dezvăluit că Harvey are încă unele probleme de mobilitate. Fetița are și apnee în somn.

Sursa: Mirror

Etichete: fetita, Sindromul Prader Willi ,

Dată publicare: 24-01-2023 23:02

articolul original.

NASA va testa rachete nucleare care ar putea duce astronauții pe Marte într-un timp record

24 January 2023 at 20:50

NASA a dezvălui recent un plan prin care urmează să testeze rachete nucleare care în viitor ar putea duce, într-un timp record, astronauți pe Marte.

Proiectul, în colaborare cu agenția guvernamentală americană Darpa, își propune să dezvolte un sistem de propulsie inovator pentru călătoriile în spațiu.

Proiectul este destinat să dezvolte un sistem de propulsie pentru călătoriile în spațiu, mult diferit de sistemele chimice care predomină în domeniu.

„Folosirea unei rachete termice nucleare permite un timp de tranzit mai rapid, reducând riscul pentru astronauți. Reducerea timpului de tranzit este o componentă cheie pentru misiunile umane pe Marte, deoarece călătoriile mai lungi necesită mai multe provizii și sisteme mai robuste”, a transmis NASA într-un comunicat de presă.

NASA, care și-a testat cu succes nava spațială Artemis anul trecut, își propune să ducă oameni pe planeta Marte până în anul 2030, ca parte a programului său numit „Moon to Mars”.

Citește și

Folosind tehnologia actuală, spune NASA, călătoria de 300 de metri de mile către Marte ar dura aproximativ șapte luni. Inginerii nu știu încă cât timp ar putea economisi folosind tehnologia nucleară.

Bill Nelson, administratorul NASA, a spus că noua tehnologie va permite navelor spațiale și oamenilor să călătorească în spațiul adânc cu o viteză record.

„Cu ajutorul acestei noi tehnologii, astronauții ar putea călători în și din spațiul adânc mai repede decât oricând - o capacitate majoră de a se pregăti pentru misiunile echipate pe Marte”, a spus Nelson.

Sistemele de propulsie electrică nucleară folosesc propulsori mult mai eficienți decât rachetele chimice, dar oferă o cantitate mică de forță, spune agenția.

Un reactor generează energie electrică care încarcă pozitiv gaz propulsor precum xenonul sau criptonul, împingând ionii afară printr-un propulsor.

Sursa: The Guardian

Etichete: nasa, tehnologie, Marte,

Dată publicare: 24-01-2023 22:50

articolul original.

Un bărbat de 32 de ani a fost împușcat mortal de propriul câine. Cum a fost posibil

24 January 2023 at 08:54

24-01-2023 | 10:54

pusca vanatoare arma
Shutterstock

Un bărbat de 32 de ani, din Kansas, a fost găsit mort în mașina sa, iar anchetatorii au ajuns la concluzia că a fost ucis de propriul când după ce animalul a călcat pe trăgaciul armei.

autor

Bărbatul se afla la vânătoare, iar animalul a călcat pe arma omului. Cartușul a fost găsit la fața locului, conform Daily Mail. 

Numele bărbatului nu a fost făcut public, dar chiar și așa pe rețele sociale au apărut o mulțime de comentarii critice la adresa sa. Un prieten i-a luat apărarea.

„Tuturor comedianților și experților în arme de aici: Acest băiat a fost prietenul meu. Aceste comentarii sunt pline de ură. Cunosc foarte bine această familie și nu vă pot spune cât de mult suferă în acest moment. Să vă fie rușine”, a scris el.

Astfel de cazuri în care oamenii sunt împușcați de animale sunt rare. Dar și în noiembrie, un bărbat din Turcia a murit într-un incident similar.

Citește și

Sursa: Daily Mail

Etichete: bărbat împușcat,

Dată publicare: 24-01-2023 10:54

articolul original.

Seara perfectă pentru tribul Faimoșilor: două victorii! Diseară, lupta se dă pentru Imunitate

24 January 2023 at 08:44

Aseară, Daniel Pavel a dat fluierul de start în cea de-a treia săptămână a reality show-ului Survivor România!

Aseară, Daniel Pavel a dat fluierul de start în cea de-a treia săptămână a reality show-ului Survivor România! Faimoșii și Războinicii au avut parte de o nouă seară încărcată de emoție și adrenalină, luptând până la epuizare pentru hrană. Cele două triburi au demonstrat că sunt capabile să dea totul pe teren pentru a-și asigura un trai mai bun în cea mai grea competiție din lume.

Prima probă a serii a fost cea dată în Jocul pentru provizii. Motivați de șansa de a câștiga alimente care să-i ajute în următoarele zile, concurenții rămași în emisiune s-au motivat reciproc, s-au ajutat pe traseu și au oferit o luptă extrem de frumoasă încheiată cu o nouă victorie a Faimoșilor. Cu un scor de 10 la 6, aceștia au arătat că formează o echipă închegată și le-au lăsat Războinicilor multe semne de întrebare despre unitate și puterea pe traseu.

Seara a continuat într-o notă amuzantă, cu un Joc de Mimă, care a avut ca miză... câte 2 ore de persoană. După o luptă strânsă, la scorul de 4 la 4, Faimoșii au reușit să câștige punctul decisiv, bifând o seară perfectă!

Citește și

Au mai rămas doar câteva ore până la o nouă super ediție a show-ului fenomen! Dorul de casă și de familie devine tot mai arzător. ”Ce realizez aici și realizam înainte e că nu e nimic mai de preț decât familia. Când trăiești momente de genul, îți dai seama că nu ai nevoie de nimic mai mult”, va spune cu lacrimi în ochi unul dintre concurenți. Oare vor reuși să lase deoparte aceste sentimente și să se ridice pe traseu?

De această dată, Războinicii și Faimoșii vor lupta pentru Imunitate. Ce echipă va reuși să-și asigure un Consiliu liniștit și cine se va vedea față în față cu pericolul de a pierde un membru al echipei?

Nu ratați, de la ora 20:30, pe PRO TV și VOYO, cea de-a noua ediție a celui mai puternic sezon SURVIVOR România! 

Sursa: Pro TV

Etichete:

Dată publicare: 24-01-2023 10:44

articolul original.

Pisica uriașă trăiește în SUA. O felină de 9 luni are deja dimensiunea unui copil de 5 ani. „Va deveni mai mare” | VIDEO

23 January 2023 at 20:51

Chastity Hobbs, 26 de ani, deține o pisică uriașă. Adoptată în iulie 2022, pe vremea când avea 3 luni, felina are dimensiunea unui copil de 5 ani. Kusa, care e din rasa Maine Coon, nu dă semne că s-ar opri aici.

În vârstă de 9 luni, motanul a crescut atât de mult încât stăpâna sa plănuiește să cumpere o casă mai mare, notează

%20
%20
%20
%20
%20
%20
%20
View%20this%20post%20on%20Instagram
%20
%20
%20
%20
%20
%20
%20
%20
%20
%20
%20
%20

A%20post%20shared%20by%20Chas%20%7C%20Plants%20and%20Pets%20????????%20(@through.the.lleaves)

%20">Daily Star.

„Ultima dată când l-am cântărit, avea 6,8 kilograme, dar cu siguranță acum greutatea lui a mai crescut cu 1,8 -2,2 kilograme. A avut o creștere mare în greutate de când l-am luat”, a declarat Chastity Hobbs.

Felinele din rasa Maine Coon continuă să crească până la vârsta de 4 sau 5 ani, ceea ce înseamnă că motanul Kusa va fi și mai mare.

Chastity, care locuiește cu Kusa și alte trei pisici în casa ei din Phoenix, Arizona, SUA, cheltuiește lunar aproape 186 de dolari pe hrană.

Citește și

Potrivit experților de la Daily Paws, o pisică din rasa Maine Coon are o înălțime cuprinsă între 25,4 și 40,6 centimetri și o lungime impresionantă de peste un metru.

De obicei, aceste feline cântăresc între 3,6 și 8,1 kilograme, dar Kusa a depășit o astfel de greutate.

Kusa este comparat cu Pokémon

În ultimele luni, Kusa a devenit viral pe rețelele de socializare, unii internauți comparându-l cu un Pokémon.

„Pokemonul tău este adorabil”, a scris un un utilizator TikTok.

„De unde ai luat un leu pufos ca ăsta, pentru că vreau și eu unul?”, a scris altcineva.

„Deci aștepți cu nerăbdare pisica de 5 metri pe care o vei avea?”, a întrebat alt internaut.

Mulți alții au fost uimiți de aspectul motanului, descriindu-l ca fiind „frumos” și „minunat”.

Sursa: Daily Star

Etichete: SUA, pisica uriasa, pisica,

Dată publicare: 23-01-2023 22:51

articolul original.

Cum îți dai seama dacă vinul este natural sau contrafăcut. Testul vinului pe care să-l faci acasă

23 January 2023 at 11:53

Mai multe studii medicale au demonstrat că un consum moderat de vin poate avea beneficii pentru sănătate. Însă, trebuie să fim atenți pentru că nu toate vinurile sunt naturale și anumite substanțe pot avea reacții negative pentru organismul nostru.

În momentul în care vor să cumpere o sticlă cu vin, consumatorii se întreabă dacă acesta este natural.

Termenul „vin natural” nu este reglementat, însă termenul de „vinul organic” sau „biodinamic” este. Pentru a obține eticheta ecologică, producătorii de vin trebuie să treacă prin anumite reglementări în funcție de țară, potrivit wininsiders.com.

Potrivit Oxford Companion to Wine un vin este natural atunci când:

► strugurii sunt cultivați de producători independenți la scară mică;

Citește și

► strugurii sunt culeși manual din podgorii organice sau biodinamice;

► vinul este fermentat fără drojdie adăugată sau alți aditivi;

► are în compoziție o cantitate mică de sulfiți;

Testul care îți spune dacă vinul este natural sau nu

Pentru a afla dacă vinul este natural sau nu, consumatorii pot realiza acasă un test foarte simplu, potrivit fasingur.info.

Se toarnă într-un pahar aproximativ 50 ml de vin și se adaugă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Dacă în urma reacției chimice vinul căpătă culoarea verde-albăstrui, înseamnă că produsul este natural.

În cazul vinului contrafăcut se va păstra culoarea inițială sau se va obține o culoare mai deschisă.

Beneficiile vinului natural

Potrivit healthline.com, consumul de vin natural poate avea o serie de beneficii pentru sănătate.

Vinul este bogat în antioxidanți

Strugurii conțin un nivel ridicat de antioxidanți numiți polifenoli, despre care care s-a demonstrat că reduc stresul oxidativ.

Stresul oxidativ este o afecțiune cauzată de un dezechilibru între antioxidanți și molecule instabile numite radicali liberi, care pot deteriora celulele.

Strugurii roșii au un conținut mai mare de antioxidanți decât cei albi. Iar consumul de vin roșu poate crește nivelul de antioxidanți din sânge mai mult decât consumul de vin alb.

Un studiu cu o durată de două săptămâni efectuat pe un eșantion de 40 de adulți a demonstrat că un consum zilnic de 400 de ml de vin crește nivelul de antioxidanți.

De asemenea, vinul roșu poate reduce riscul de apariție a anumitor boli, precum Alzheimer și Parkinson.

Vinul poate ameliora afecțiunile inflamatorii

Inflamația este un proces normal care are rolul de a proteja, pe termen scurt, organismul de vătămări, boli sau infecții. Însă, dacă inflamația persistă mai mult poate fi dăunătoare.

Inflamația cronică poate crește riscul apariției bolilor de inimă, a diabetului și a anumitor tipuri de cancer.

Vinul roșu conține resveratrol, un compus care are proprietăți antiinflamatorii.

Alte beneficii ale consumului de vin

Consumul moderat de vin poate reduce oboseala, ne poate proteja de anumite boli cardiovasculare și scade riscul de depresie.

Studiile recente au demonstrat că vinul roșu poate crește numărul bacteriilor intestinale benefice, care pot îmbunătăți markerii sindromului metabolic la persoanele cu obezitate.

Pericolele alcoolului contrafăcut

Băuturile alcoolice autentice, fabricate în mod legal, conțin etanol chimic, care nu produce niciun efect negativ organismului, dacă băutura este consumată cu moderație.

Însă, producătorii de alcool contrafăcut caută să reducă costurile prin înlocuirea etanolului cu substanțe mult mai ieftine.

Potrivit interpol.int, consumul de alcool contrafăcut poate produce: confuzie, pierderea coordonării, vărsături, respirație neregulată sau lentă, piele cu nuanță albastră sau palidă, temperatură scăzută a corpului și stupoare (starea de a fi conștient cu imposibilitatea de a răspunde) și leșin.

Sursa: wineinsiders.com

Etichete: romania, alcool, vin,

Dată publicare: 23-01-2023 13:53

articolul original.

Suma câștigată de o femeie din cerșetorie, în 30 de minute, în Alba Iulia. Spunea că este invalidă deși nu are probleme

22 January 2023 at 09:43
image

Cerșetoria este un fenomen des întâlnit în municipiul Alba Iulia, iar reprezentanții Poliției Locale au ținut o conferință de presă în care au prezentat câteva cazuri întâlnite în oraș, potrivit Alba24.

Șeful instituției, Ciprian Hîrceagă a declarat că Poliția Locală are în evidență 12 persoane care în mod regulat apelează la mila localnicilor sau a turiștilor.

O parte dintre aceștia sunt veniți din afara orașului, fiind atrași de serviciile de asistență socială. Mai exact, aceștia știu că pot primi o masă caldă sau servicii sociale, la diferite puncte de ajutorare, cum ar fi cel de lângă gara CFR, scrie sursa citată.

Unul dintre cazurile prezentate de Poliția Locală este cel al unui bărbat din Cugir, care vine în Alba Iulia cu mașina, iar apoi începe să apeleze la mila publicului în zona pieței din Cetate.

Iar o femei care vine din Sebeș apelează la mila cetățenilor spunând că este invalidă, deși nu are nicio problemă. Aceasta a fost ridicată de polițiștii locali, care au descoperit că prin această metodă a câștigat 430 de lei într-o jumătate de oră.

Tot din Sebeș vine și un bărbat care folosește o proteză care îi ascunde picioarele, încât să dea impresia că este invalid. După ce își termină „munca”, acesta se schimbă de haine și se întoarce acasă. Acesta le-ar fi spus polițiștilor locali că strânge bani să își achiziționeze o mașină.

Sursa: Alba24

Etichete: alba iulia, cerșetorie,

Dată publicare: 22-01-2023 11:43

articolul original.

Anul Nou Chinezesc începe pe 22 ianuarie. Ce zodii vor avea noroc în Anul Iepurelui

21 January 2023 at 18:53

Originea sărbătorii Anului Nou Chinezesc datează de secole și are la bază o serie de legende.

O legendă spune că, Noul An Chinezesc este legat de o luptă pe care oamenii o duceau împotriva monstrului Nian. Monstrul apărea, de obicei, în Ajunul Noul An pentru a mânca oamenii și animalele. Pentru a speria monstrul, oamenii aprindeau lumânări, ardeau bucăți de bambus și purtau haine roșii.

Aceste obiceiuri se practică și în prezent în preajma sărbătorii Noului An Chinezesc.

Festivitățile pentru celebrarea Anului Nou Chinezesc durează 16 zile, dar numai în primele șapte zile, între 22 și 29 ianuarie 2023 se sărbătorește oficial Noul An Chinezesc.

Citește și

Anul Nou chinezesc începe pe 22 ianuarie 2023

În 2023, Anul Nou Chinezesc începe duminică pe 22 ianuarie.

Data la care se sărbătorește Anul Nou Chinezesc este determinată de calendarul lunar chinezesc. Data se schimbă în fiecare an, dar întotdeauna va varia între 21 ianuarie și 20 februarie, potrivit chinalights.com.

Ce aduce Anul Iepurelui

Fiecare an chinezesc este guvernat de un semn animal, conform ciclului zodiacal chinezesc, iar anul 2023 este anul Iepurelui, în special al Iepurelui de apă.

Anul Iepurelui de Apă se va încheia pe data de 10 februarie 2024, când va începe anul Dragonului de Lemn.

Iepurele ocupă locul patru printre animalele zodiacului chinezesc. Cele 12 animale zodiacale sunt, în ordine: Șobolan, Bou, Tigru, Iepure, Dragon, Șarpe, Cal, Capră, Maimuță, Cocoș, Câine și Porc.

Caracterul tradițional chinezesc „兎” ( „iepure”) reprezintă iepurele sălbatic cu urechi lungi și coadă scurtă.

Prima dată, semnul a fost găsit inscripționat pe oasele sau pe carapacea broaștelor țestoase în dinastia Shang, între secolul al XVI- lea și al XIX-lea î.Hr.

În cultura chineză, semnul Iepurelui este un simbol al longevității, păcii și prosperității.

Anul Iepurelui de apă aduce oportunități de carieră și pune accent pe zona finanțelor. Anul 2023 este anul schimbărilor și cel în care găsim soluții pentru a depăși orice obstacol.

Fie că vrem să obținem o promovare la actualul loc de muncă sau vrem să ne îmbunătățim situația financiară prin alte mijloace, anul Iepurelui ne ajută să ne îndeplinim obiectivele.

Pentru anul 2023, recomandarea este să ne gestionăm mai bine finanțele, să ne creăm un buget și să ne asigurăm că ne ținem de el.

Se preconizează că 2023 va fi un an al speranței.

Zodiile care au noroc în anul Iepurelui de apa

Conform previziunilor astrologice pentru Anul Iepurelui 2023, zodiile care vor avea noroc sunt: Capra, Porcul și Câinele. Aceste semne vor avea parte de un an bun și prosper în zona financiară.

Vor exista oportunități de a dezvolta o afacere sau de a începe o carieră care să le aducă satisfacții în plan personal și financiar.

Zodiile care nu stau bine la capitolul noroc sunt: Iepurele și Cocoșul. Persoanele care sunt născute în aceste zodii vor avea parte de provocări în anul Iepurelui de Apă.

De asemenea, se recomandă ca cei născuți în zodia Cocoșului să fie precauți și să muncească mai mult pentru a avea un an reușit.

Elemente norocoase în Anul Nou Chinezesc 2023

► Numere norocoase: 5, 7, 9 și numerele care le conțin, de exemplu 35 și 47;

► Zile norocoase:15, 27, 30 ale fiecărei luni;

► Culori norocoase: albastru, verde, galben și negru;

► Direcții norocoase: sud-vest, nord și nord-vest;

Ce zodie ești în zodiacul chinezesc în funcție de data nașterii

În astrologia chineză, semnele zodiacale sunt atribuite în funcție de anul nașterii. Iar fiecare zodie influențează personalitatea.

Anul nașterii și semnul zodiacal chinezesc, potrivit  thechinesezodiac.org.

► Șobolan: 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008;

► Bou: 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009;

► Tigru: 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010;

► Iepure: 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011;

► Dragon: 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012;

► Șarpe: 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013;

► Cal: 1942, 1954,1966, 1978, 1990, 2002, 2014;

► Capră: 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015;

► Maimuță: 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016;

► Cocoș: 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017;

► Câine: 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018;

► Porc: 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019;

Sursa: chinahighlights.com

Etichete: anul nou chinezesc, zodiac chinezesc,

Dată publicare: 21-01-2023 20:54

articolul original.

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO

21 January 2023 at 15:08

21-01-2023 | 17:08

Kerolay Chaves
Instagram/Kerolay Chaves

Deschide galeria

Kerolay Chaves, o tânără care se declară „singura virgină de pe OnlyFans”, spune că veniturile sale pe platformă au crescut cu 50% după ce a dezvăluit acest lucru.

autor

Kerolay Chaves, influencer și model brazilian, este convinsă că acesta este motivul pentru care veniturile ei au crescut, notează Daily Star.

„Știu că sunt ultima virgină pe OnlyFans și asta îi face să vină după mine... Este fetișul lor”, a spus ea.

Totuși, Kerolay Chaves a profitat de o procedură medicală pentru a ajunge în acest punct. În 2022, ea a făcut o procedură de reconstrucție a himenului.

×
Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 1

Instagram/Kerolay Chaves

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 2

Instagram/Kerolay Chaves

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 3

Instagram/Kerolay Chaves

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 4

Instagram/Kerolay Chaves

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 5

Instagram/Kerolay Chaves

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 6

Instagram/Kerolay Chaves

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 7

Instagram/Kerolay Chaves

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 8

Instagram/Kerolay Chaves

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 9

Facebook/Kerolay Chaves

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 10

Facebook/Kerolay Chaves

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 11

Facebook/Kerolay Chaves

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 12

Facebook/Kerolay Chaves

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 13

Facebook/Kerolay Chaves

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 14

Facebook/Kerolay Chaves

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 15

Facebook/Kerolay Chaves

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 16

Facebook/Kerolay Chaves

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 17

Facebook/Kerolay Chaves

Cum arată Kerolay Chaves, femeia care pretinde că este „singura virgină de pe OnlyFans”. GALERIE FOTO - Imaginea 18

Facebook/Kerolay Chaves

Sursa: StirilePROTV

Etichete: onlyfans,

Dată publicare: 21-01-2023 17:08

articolul original.

Descoperire șocantă făcută de o femeie în timp ce curăța broccoli. Ce se ascundea în interiorul legumei | VIDEO

20 January 2023 at 09:53

O femeie a postat pe rețelele de socializare un video în care arată ce se ascundea în interiorul broccoliului pe care tocmai îl cumpărase și pe care plănuia să îl mănânce.

În momentul în care a scos bucăți de broccoli din pungă pentru a le spăla, femeia a observat ceva ciudat în interioriul lor. Zeci de insecte roiau prin „buchețelele” de broccoli pe care le cumpărase, iar femeia a decis să facă publică această întâmplare.

După ce a postat filmulețul cu bucățile de broccoli infestate pe TikTok, britanica i-a îndemnat pe oameni să fie verifice în detaliu fiecare legumă pe care o cumpără.

Astfel, urmăritorii ei au putut vedea micile creaturi care se ascund în interiorul broccoliului. Oamenii au reacționat rapid la postarea sa, mulți dintre acceștia fiind dezgustați de descoperirea șocantă.

"Am mâncat literalmente broccoli la prânz astăzi" / "Mi-am spus că pot să mă mai uit la încă cinci videouri pe TikTok înainte de a mă trezi să pregătesc cina pe care plănuiam să o mănânc cu o garnitură de broccoli Și acesta a fost al cincilea video" / "Aș mâncat deha jumătate dintre ele înainte de a observa", au fost unele dintre comentarii, potrivit The Scottish Sun.

Citește și

@tovanordquist Don’t you ever just wanna ????????????????#crunchy #fördig #snällakompåforyou ♬ Crunch - PussTenshi

=Truc pentru spălarea fructelor și legumelor

Această întâmplare vine după ce o nutriționistă a dezvăluit, tot pe TikTok, trucul ei secret pentru spălarea fructelor și legumelor.

În videoclipul ei, Kristen a dezvăluit că spălarea fructelor și legumelor în bicarbonat de sodiu poate fi "una dintre cele mai puternice modalități de a elimina pesticidele și spray-urile și substanțele chimice toxice care sunt folosite pentru a vă cultiva fructele și legumele".

Săptămâna trecută, o familie a descoperit că în punga cu spanac pe care o ținea de câteva zile bune în frigider era ascunsă o șopârlă, care, spre mirarea multora, trăia.

Sursa: TheScottishSun

Etichete: Marea Britanie, descoperire, broccoli,

Dată publicare: 20-01-2023 11:53

articolul original.
❌