ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 2 February 2023Ultimele Stiri

Ioan Balan vrea să afle de la ministrul transporturilor care este stadiul pregătirilor pentru începerea autostrăzii Paşcani – Suceava – Siret

2 February 2023 at 06:34
image

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, vrea să afle de la ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, care este stadiul pregătirilor pentru începerea autostrăzii Paşcani – Suceava – Siret. Într-o întrebare adresată pe această temă ministrului transporturilor, Ioan Balan precizează că în anul 2022, Guvernul României a făcut progrese semnificative în ceea ce privește demararea lucrărilor de construire la cea mai așteptată autostradă din România, Autostrada A7, cea mai mare parte a loturilor până la Pașcani fiind atribuite constructorilor, iar, pe unele segmente, progresul lucrărilor este satisfăcător. „Cu toate acestea, pe tronsoanele de la Pașcani și până la Siret, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii mai are de derulat proceduri importante, astfel  încât, până la finalul anului 2023, să fie atribuite contractele și demarate lucrările și pe această secțiune”, a precizat deputatul liberal sucevean.

El a spus că apreciază declarațiile făcute de Sorin Grindeanu cu privire la accelerarea procedurilor pentru Autostrada Paşcani – Suceava – Siret, precum și angajamentul ca acestea să fie finalizate în anul 2023. „Dat fiind că lucrările de construire pentru Autostrada Paşcani – Suceava – Siret nu pot să fie finanțate din fondurile nerambursabile disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență, vă rog să precizați dacă acest obiectiv de investiții a fost inclus în finanțările disponibile prin Programul Operațional Transport 2021–2027 și care este cota de cofinanțare a statului român”, i-a transmis deputatul PNL de Suceava ministrului Sorin Grindeanu.

El a adăugat că deși Parlamentul a operat, în ultimii ani, mai mult modificări legislative pentru a eficientiza termenele de atribuire a contractelor de lucrări pentru marile proiecte de investiții, contestații nefondate care blocau proiectele, întârzieri generate de obținerea unor avize sau realizarea unor studii etc., vrea să afle de la ministrul transporturilor ce măsuri suplimentare are în vedere că implementeze astfel încât procedurile de atribuire a lucrărilor pentru Autostrada Paşcani – Suceava – Siret să fie finalizate în cursul anului 2023.

Ioan Balan vrea să afle de la ministrul transporturilor care este stadiul pregătirilor pentru începerea autostrăzii Paşcani - Suceava - Siret, 1.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Sorin Grindeanu vrea ca Autostrada A8 (Iaşi – Târgu Mureş) să fie continuată până în Chișinău și Ucraina

26 January 2023 at 20:00

[unable to retrieve full-text content]

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a avut, joi, o întâlnire de lucru cu omologul său din Republica Moldova, Andrei Spînu, cu care a discutat despre intensificarea colaborării în domeniul infrastructurii şi au identificat proiecte comune care […]

Articolul Sorin Grindeanu vrea ca Autostrada A8 (Iaşi – Târgu Mureş) să fie continuată până în Chișinău și Ucraina apare prima dată în BZI.ro.

articolul original.

Sindicaliștii din spitalele CFR au protestat la ușa lui Grindeanu

25 January 2023 at 10:34

Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR, afiliată la Sanitas, i-a cerut ministrului Transporturilor explicații privind situația angajaţilor din cele 15 spitale aflate în subordine, dacă „se va pune în practică intenția de a renunța la coordonarea lor”.

Angajații din Spitalele CFR au protestat astăzi, 25 ianuarie, de la ora 11.00, în fața ministerului condus de Sorin Grindeanu, revoltați că Ministerul Transporturilor și Infrastructurii „vrea să scape de unitățile sanitare pe care le are în subordine”, fără ca măcar să discute despre cedarea celor 15 spitale și 21 de ambulatorii din subordine și impactul pe care aceasta îl va avea asupra celor peste 3.500 de angajați și fără să existe „garanții că instituțiile care vor prelua unitățile medicale vor păstra destinația spațiilor în care se desfășoară activitatea medicală în prezent”.

„Înarmați” cu portavoce, cu vuvuzele și cu zeci de pancarte, câteva sute de protestatari și-au strigat nemulțumirea în stradă. „Gașca de la Timișoara desființează spitalele CFR din toată țara”; „Jos labele de pe spitalele CFR!”; „Ne-am săturat de corupție și prostie, vrem o altă Românie”; „Grindeanu, nu ceda la presiunea unora”; „Nu ai străzi, dar faci trotuare și mai nou omori spitale”; „Spitalele CFR nu sunt monedă de schimb pentru un politiciaan meschin” – sunt doar reproșurile protestatarilor, adresate ministrului Grindeanu.

Angajații din rețeua medicală a Ministerului Transporturilor susțin că este inexplicabil faptul că, după ce s-a investit în aceste unități medicale, Min isterul Transporturilor intenționează să cedeze „unitățile sanitare din rețeaua prprie, unor entități necunoscute. În spațiul public au apărut informații conform cărora, în urma unei solicitări a Secretariatului General al Guvernului, 25 de instituții și autorități care au rețea sanitară proprie, printre care Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Prefecturile, Primăriile etc. și-au arătat dsiponibilitatea de a prelua spitalele CFR. Nu înțelegem de ce, la standarde europene, trebuie desființată rețeaua medicală a MTI, pentru voința cuiva. Ne-am întrebat și noi, de unde această inițiativă, și am aflat că de fapt a fost a ministrului Sorin Grindeanu, care dorește să destructureze această rețea a spitalelor CFR. De ce vrea să facă acest lucru? Habar nu avem, pentru că nu vrea să vină la nicio discuție cu noi și nu răspunde la niciuna dintre solicitările pe care i le-am adresat în scris”, a declarat Denisa Popovici, președinta Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR (USS CFR), afiliată la Federația Sanitas, ai căror reprezentanți au însoțit protestatarii și le-au susținut revendicările.

Președinta USS-CFR spune că în solicitările diferitelor entități care vor să preia unitățile sanitare din subordinea MTI există o mulțime de denaturări, inadvertențe și informații incomplete cu privire la activitatea actuală a spitalelor pe care ministrul Grindeanu vrea să le scoată din subordinea Ministerului Transporturilor.

Acest fapt ne face să presupunem că există o mulțime de interese de grup în cedarea respectivelor instituții, iar acest demers nu este decât prima etapă a transferului întregii reţele medicale de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii către alte instituții publice centrale și locale. În privința transmiterii imobilelor aflate în patrimoniul unităților sanitare vizate aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, constatăm că în inițiativele solicitanților nu se garantează păstrarea destinației de spații în care se desfășoară activitatea medicală. Acest fapt dă posibilitatea solicitanților să dispună de ele după propriul interes, respectiv de a închiria, concesiona sau de a desfășura alte activități decât cele cu caracter medical, în interes propriu ori al altor entități economice”, susține Denisa Popovici.

Miza, cred protestatarii, ar fi terenurile pe care se află aceste unități medicale, situate, de regulă, în zone centrale.

Unele vor deveni spitale de bătrâni, cum este spitalul din Buzău, pe cel din Ploiești vor să-l facă o secție exterioară a unui spital de pediatrie. Toate aceste spitale au clădiri și terenuri în centrul orașelor, să nu uitați acest lucru. În 2012, în campania electorală, Relu Fenechiu așa și-a început campania, trebuie să desființez spitalul din Iași pentru că 10.000 de metri pătrați în Copou nu se justifică, aici poate să fie un hotel de lux de 5 stele care să aducă bani, de parcă sănătatea omului nu înseamnă bani”, a subliniat președinta USS CFR.

Și Federaţia Sanitas va începe, pe 6 februarie, pichetarea Guvernului, timp de o săptămână, după ce pe 1 februarie Consiliul Naţional va stabili tipurile de grevă, spune preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu.

Sursă foto: Sanitas/Facebook (captura video)


articolul original.

Ieșire a lui Sorin Grindeanu: ‘S-au creat toate premisele ca începând din acest an minimul de kilometri pe care CNAIR să îi dea în folosință că vorbim de autostrada sau drumuri expres să fie de 100 de km pe an’

25 January 2023 at 21:15
image

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat miercuri în emisiunea Talk News de la Prima News Tv că s-au creat toate premisele ca începând din acest an, minimul de kilometri pe care CNAIR să îi dea în folosinţă să fie de 100 de km pe an, iar la anul, când este un vârf, să ne ducem spre 150 de km. Ministrul a mai spus că şi după 2024 este la fel de important ca această zonă a investiţiilor în infrastructură să rămână prioritate, şi să fie oameni politici puternici care să poată să se bată pentru bugete, el arătând că în doi ani aproape a dublat bugetul ministerului Transporturilor.

Ministrul Transporturilor a declarat că anul trecut au fost 52 sau 53 de kilometri de drum expres şi autostradă finalizaţi.

”Dacă anul trecut a fost un an în care s-a apăsat foarte mult pedala în a a semna contracte, având şi anumite borne şi la CNAIR şi pe zona de CFR, s-au creat toate premisele ca începând din acest an minimul de kilometri pe care CNAIR să îi dea în folosinţă că vorbim de autostrada sau drumuri expres (..) să fie de 100 de km pe an. Având atâtea şantiere deschise şi atâtea contracte în acelaşi timp în execuţie, sunt toate premisele ca pe anii viitori, începând cu acest an, minimul anual, s-ar putea la anul, când este un vârf, să ne ducem pre 150, dar anul acesta vor fi 100 de km”, a spus Grindeanu.

El a precizat că ”este foarte important ca indiferent de guverne, indiferent de miniştri, să se menţină acest lucru”. 

”O să vină alegeri în 2024. Şi după 2024 este la fel de important ca această zonă să rămână prioritate, să fie oameni politici puternici care să poată să se bată pentru bugete. În doi ani aproape am dublat bugetul ministerului Transporturilor, de la 14 miliarde în 2021 acum vorbim, până la rectificare, de undeva la 23 de miliarde, şi la rectificare trebuie să primim un plus pentru că încep să intre în funcţiune mecanismele PNRR. Vorbim în doi ani de aproape de o dublare, acest lcuru nu poţi să îl faci fără a avea o susţinere politică”, a mai precizat Grindeanu.

Sorin Grindeanu a menţionat că a spus ceea ce trebuie să se întâmple şi este obligatoriu, arătând că s-au creat toate premisele, conform news.ro

articolul original.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu: Este timpul ca statul român să vină cu investiţiile corecte în Moldova şi să uniformizeze dezvoltarea teritorială

20 January 2023 at 20:15
image

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a transmis vineri că este timpul ca statul român să vină cu investiţiile corecte către regiunea Moldovei, să uniformizeze dezvoltarea teritorială  despre o serie de proiecte de investiţii din judeţele acestei regiuni care vor fi finanţate în perioada următoare, afirmând că se fac eforturi pentru reducerea decalajelor dintre acestea.

Marcel Ciolacu a participat la Conferinţa Judeţeană a PSD Vaslui, unde anumiţi delegaţi, printre care şi fostul prefect al judeţului Vaslui în guvernarea 2000 – 2004, şi-au manifestat nemulţumirea din cauza faptului că multe dintre investiţiile din ţara noastră sunt direcţionate în zona Ardealului, Moldova având de suferit.

„Dacă şi domnul Sorin Grindeanu, la cum îl ştiu eu, la fel de ambiţios ca şi Corlăţean, duce spre finalizare şi autostrada Moldovei, sunt ferm convins că destinul moldovenilor (…) se va schimba şi copiii noştri, nepoţii, prietenii, vecinii nu vor mai fi nevoiţi să plece într-un exod aşa de mare cum s-a întâmplat până acum. Este timpul ca statul român să vină cu investiţiile corecte către această regiune a ţării, să uniformizeze dezvoltarea teritorială”, a precizat Marcel Ciolacu.

Întrebat cine este responsabil pentru menţinerea decalajelor între regiunile României, liderul PSD a afirmat că trebuie găsite soluţii pentru repararea inechităţilor, şi nu căutaţi vinovaţi.

„Nu fac parte dintre oamenii politici care caută vinovaţi. Am învăţat de la oamenii politici cu experienţă mai mare din interiorul PSD că trebuie să găsim soluţii şi să reparăm inechităţile şi cred că acesta este rostul nostru. Rostul meu nu e să găsesc vinovaţi, ci să venim cât mai repede cu un echilibru în dezvoltarea zonelor”, a spus Marcel Ciolacu, transmite AGERPRES

articolul original.

Sorin Grindeanu: Se dorește transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern

20 January 2023 at 11:41
Foto: news.ro

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a venit cu informații importante legate de transformarea celei mai importante gări din România. El a spus că CFR SA a transmis spre SEAP documentația pentru licitația contractului de proiectare și execuție destinat primei faze de modernizare a Gării de Nord.

În afirmaţiile sale,„Se dorește transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern, dar și într-o zonă comercială atractivă a Capitalei”, a menționat Grindeanu.

El a explicat că se face un pas semnificativ în sensul modernizării Gării de Nord din Capitală.

Astfel,„Pas important pentru modernizarea Gării de Nord din București! CFR SA a transmis spre SEAP documentația pentru licitația contractului de proiectare și execuție destinat primei faze de modernizare a Gării de Nord”, anunță Sorin Grindeanu.

Contractul are o valoare estimată de peste 471 de milioane de lei

Ministrul Transporturilor precizează că, după validare, contractul cu o valoare estimată de peste 471 de milioane de lei (fără TVA), finanțat prin POT, va intra în faza de licitație.

În contextul economic, „Prin această investiție se dorește transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern, dar și într-o zonă comercială atractivă a Capitalei. Lucrările vizează inclusiv amenajarea spațiilor destinate serviciilor pentru călători, asigurarea facilităților pentru persoanele cu dizabilități, crearea unor spații verzi centrale, a unei zone moderne de așteptare și de petrecere a timpului pentru persoanele aflate în tranzit, montare unor sisteme noi de ventilație și de încălzire și modernizarea sistemului de iluminat”, încheie Grindeanu.

Vor fi 11 contracte finanțate prin PNRR

De altfel, în urmă cu trei zile, ministrul Transporturilor a anunțat că CFR a semnat încă 11 contracte finanțate prin PNRR. Acestea se ridică la o valoare de peste 220 de milioane de lei și vizează ridicarea restricțiilor de viteză și creșterea gradului de siguranță a circulației pe un tronson de cale ferată dintre București și Craiova.

În opinia lui Grindeanu, CFR SA a semnat 11 contracte finanţate prin PNRR pentru lucrări de tip Quick Wins, cu o valoare de peste 220,58 milioane de lei, prin care se urmăreşte ridicarea restricţiilor de viteză şi creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei pe un tronson de 44,4 km din cadrul magistralei de cale ferată Bucureşti-Craiova.

În contextul anunțului făcut la acel moment de ministru, constructorii români şi turci care au câştigat contractele au la dispoziţie 24 de luni pentru a finaliza lucrările pe cele 11 loturi: Lot 1 – Bucureşti Nord – Bucureşti Nord Post 5 (firul I) şi Chiajna – Grădinari – km (firele I şi II); Lot 3 – Chiajna – Grădinari (firele I şi II); Lot 8: Chiajna – Grădinari (firele I şi II); Lot 9: Grădinari – Vadu Lat (firele I şi II); Lot 10: Grădinari – Vadu Lat (firele I şi II); Lot 11: Grădinari – Vadu Lat (firele I şi II); Lot 12: Grădinari – Vadu Lat (firele I şi II); Lot 13: Grădinari – Vadu Lat (firele I şi II); Lot 14: Vadu Lat – Zăvestreni (firele I şi II); Lot 15: Vadu Lat – Zăvestreni (firele I şi II); Lot 16: Vadu Lat – Zăvestreni (firele I şi II).

articolul original.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: Proiect în valoare de aproximativ 424 milioane de lei pentru realizarea conexiunii feroviare cu Aeroportul din Timișoara

19 January 2023 at 21:15
image

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi că CFR Infrastructură va realiza conexiunea feroviară cu Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, un proiect finanţat prin PNRR, în valoare de aproximativ 424 milioane de lei.

„Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea conexiunii feroviare cu Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara! CFR Infrastructură va derula acest proiect în valoare de aproximativ 424 milioane de lei (cu TVA), finanţat prin PNRR. Lucrările vor dura 22 luni, perioadă în care vor fi modernizaţi 5,2 km şi vor fi construiţi alţi 5 km noi de linie de cale ferată”, a scris Grindeanu pe Facebook.

El a precizat că pe întregul traseu, care va fi electrificat, se vor mai construi cinci podeţe şi 930 de metri de peron. „Această linie de cale ferată va permite transportul pasagerilor între Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara şi Municipiul Timişoara şi va asigura inclusiv legătura cu alte oraşe din România”, a subliniat şeful de la Transporturi pe pagina de socializare, transmite AGERPRES

articolul original.

USR Dolj: Sorin Grindeanu sabotează, fără scrupule, drumul rapid Craiova-Lugoj, proiect major pentru Oltenia și Banat

19 January 2023 at 14:10

De când Sorin Grindeanu a preluat Ministerul Transporturilor, drumul de mare viteză Craiova-Lugoj, proiect major pentru Oltenia și Banat, scos după 30 de ani de la sertar de Cătălin Drulă, este sistematic sabotat. Din cele patru tronsoane, niciunul nu a fost contractat până în prezent.

În 2021, în timpul mandatului de ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă a scos de la sertar după 30 de ani drumul rapid Craiova-Lugoj și a lansat licitația de proiectare. În primăvara anului 2021, licitația ajunsese pe ultima sută de metri, cu un câștigător desemnat și contestații în faza finală. Astăzi, ar fi trebuit ca studiul de fezabilitate să fie în plină desfășurare, cu termen realist de finalizare și lansare a licitației de lucrări în 2025.

În schimb, de când au preluat Sorin Grindeanu și PSD Ministerul Transporturilor, proiectul bate pasul pe loc.

În primă fază, în martie 2022, ministrul Grindeanu a anulat, artificial, licitația de proiectare, acțiune ilegală constatată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor două luni mai târziu. Deși Consiliul a decis revitalizarea acestei licitații, Compania de Drumuri, la ordin politic, o ține de atunci sub preș.

Apoi, ministrul Grindeanu a decis, în aprilie 2022, lansarea unei noi licitații de proiectare împărțită în patru loturi, motivând „accelerarea” termenelor contractuale. Doar că accelerarea s-a transformat într-o veșnică amânare, metodă patentată de Grindeanu și pe alte proiecte, cum ar fi centura Timișoara Sud.

Din cele patru tronsoane, niciunul nu a fost contractat până în prezent. Pe primul sector, Filiași-Drobeta Turnu Severin, câștigătorul a fost desemnat în noiembrie, nu au fost depuse contestații, însă Compania de Drumuri, în loc să semneze contractul, s-a „supărat” pe câștigător și a decis să reevalueze ofertele și să aleagă un alt proiectant.

Pe tronsonul 2, Drobeta Turnu Severin-Domașnea, același câștigător a fost contestat și se așteaptă decizia CNSC. Pe următorul sector, Domașnea-Caransebeș, același câștigător a fost contestat, iar contestațiile admise, CNAIR fiind obligată să reevalueze oferta acestuia. Nu în ultimul rând, pe tronsonul 4, Caransebeș-Lugoj, nici până azi Compania de Drumuri nu a fost în stare să anunțe câștigătorul dintre ofertele depuse în iulie 2022.

„Acest tablou trist sumarizează moștenirea găunoasă pe care o lasă Sorin Grindeanu pe proiectul drumului de mare viteză Craiova-Lugoj. Lui nu-i mai pasă, fiindcă în câteva luni, la rocada guvernamentală, va lăsa în urmă doar un tablou pe peretele Ministerului Transporturilor. Însă sute de mii de cetățeni care circulă între Oltenia și Banat pe drumuri aglomerate și nesigure nu îl vor uita”, declară Horațiu Cosma, specialist în infrastructură și fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor în mandatul de ministru al lui Cătălin Drulă.

articolul original.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, audiat la DNA

17 January 2023 at 10:56
image

Ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, este audiat la DNA, fiind citat în calitate de martor în dosarul în care directorul general interimar al CFR SA Ion Alexandru Simu și directorul general adjunct tehnic al companiei, Petru Ceșa, sunt urmăriți penal pentru instigare la abuz în serviciu, respectiv abuz în serviciu, potrivit unor surse judiciare.
Sorin Grindeanu a fost chemat în calitate de martor, în condițiile în care CFR SA se află în subordinea Ministerului Transporturilor.

DNA a anunțat luni că directorul general interimar al CFR SA Ion Alexandru Simu și directorul general adjunct tehnic al companiei, Petru Ceșa, sunt urmăriți penal pentru instigare la abuz în serviciu, respectiv abuz în serviciu. Cei doi sunt acuzați de numirea ilegală a lui Simu la conducerea companiei și de concedierea unei angajate pe care o suspectau că ar fi transmis jurnaliștilor detalii despre deciziile ilegale de numire.

Reacția Ministerului Transporturilor

„Ministerul Transporturilor și Infrastructurii nu exprimă puncte de vedere în legătură cu activitatea instituțiilor statutului român care sunt parte a puterii judecătorești. Totodată, reamintim că reprezentanții consiliului de administrație ai unei societăți au competența de numire a directorului general”, a transmis luni Ministerul Transporturilor.

Ion Alexandru Simu este director al CFR SA din decembrie 2021, venind din funcția de consilier la Sucursala Regională CF Timișoara. Între 2014 și 2020 a fost director al Sucursalei Regionale CF Timișoara.

Despre Simu, presa a scris că a reușit să ocupe succesiv trei funcții în patru zile la CFR SA, iar despre Petru Ceșa s-a scris în contextul prieteniei sale cu Ion Alexandru Simu și presuspuse ilegalități la Regionala Cluj.

În vara anului 2018, Ion Simu-Alexandru a decis suplimentarea garniturilor spre București, pentru a aduce participanți la mitingul organizat de PSD, scria Pressone.

Ion Alexandru Simu ar fi fost numit la conducerea CFR SA după ce la negocierile din interiorul actualei coaliții de guvernare PSD-PNL-UDMR funcția de director al CFR SA la nivel central a revenit social-democraților, scria clubferoviar.ro, notând că Simu provine din același județ, Timiș, ca actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu.

articolul original.

Analistul politic Bogdan Chirieac, despre rotativa guvernamentală: ‘PNL-ul ar putea să ia Apărarea, domnul Grindeanu să rămână la Transporturi și noi fără autostrăzi. Una e să fii șef pe 5 miliarde de euro și alta e să fii șef peste secr

16 January 2023 at 18:45
image

Având în vedere că în luna mai are loc rotativa la guvernare, între PNL și PSD au început deja să apară discuții privitoare la împărțirea ministerelor. Despre scenariile privind relocările în viitoarea componență a Guvernului României a vorbit analistul politic Bogdan Chirieac.

În mai 2023 va avea loc rotativa la guvernare, iar fotoliul de prim-ministru va trebui să fie cedat de actualul premier, Nicolae Ciucă, lui Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat. Potrivit Antena 3 CNN, între cele două partide există deja disensiuni privitoare la noua împărțire a ministerelor, cele mai disputate fiind Ministerul Transporturilor și Ministerul de Finanțe, ambele cu bugete foarte mari.

Bogdan Chirieac, analist politic, a explicat la emisiunea News Hour with CNN, care este strategia celor două partide la negocierile privind viitoarea structură a Executivului, după rotativa din luna mai:

„E bine la Ministerul Transporturilor. Cu un buget de aproape 5 miliarde de euro m-a străbătut și un fior de mândrie. Țara noastră este atât de bogată și, totuși, fără autostrăzi. Banii ăia se duc undeva, că în autostrăzi și căi ferate nu se duc, pentru că le-am vedea“, a spus Chirieac.

„Marcel Ciolacu nu va renunța la funcția de prim-ministru. PSD și Marcel Ciolacu vor funcția de premier, dar opinia mea este că ministerele în cauză ar trebui să se schimbe de acum, fiindcă nimeni nu mai lucrează acolo. Nu mai semnează nimeni nimic, pentru că nu știu cine vine șef și poate nu mai trebuie / poate se uită / poate nu e cazul / să vedem ce o zice șeful de la achiziții, viitorul șef de la juridic, etc. Bine ar fi să le schimbe de acum, pentru ca aceste ministere să poată lucra măcar până la alegerile europarlamentare de anul viitor“, a mai spus analistul politic.

„Cedează PSD-ul Ministerul Transporturilor?“, a insistat jurnalista Ana-Maria Roman.

„Nu ar dori să-l cedeze. La fel și cu Ministerul Finanțelor. PNL-ul le vrea și el, dar condiționează ținerea acestora de funcția de prim-ministru, ceea ce pentru Marcel Ciolacu și pentru partidul său nu ar fi în regulă“, a replicat Bogdan Chirieac.

„Mai ales că domnul Sorin Grindeanu poate ar putea să meargă șef la Camera Deputaților“, a punctat jurnalista Antena 3 CNN.

„Păi și e totuna? Una e să fii șef pe 5 miliarde de euro și alta e să fii șef peste secretarele de la Camera Deputaților“, a spus ironic, Bogdan Chirieac.

„PSD-ul are o istorie la Ministerul Justiției. Și l-ar dori?“, a insistat jurnalista.

„Nu-l dorește, fiindcă Ministerul Justiției este al domnului Iohannis, nu-i al partidelor politice. Mai e, însă, Ministerul Apărării. Ați auzit ceva de domnul ăsta, Tîlvăr (n.r. Angel Tîlvăr)? Când a fost o manifestare, domnii Ciolacu și Ciucă l-au uitat acasă. Nu știm nimic despre domnia sa, deci poate să le dea Apărarea, că și acolo e bine și sunt mulți bani. PNL-ul ar putea să ia Apărarea, domnul Grindeanu să rămână la Transporturi și noi fără autostrăzi“, a mai spus, amuzat, Bogdan Chirieac, conform dcnews.ro

articolul original.

Ministerul Transporturilor și CJ Dâmbovița vorbesc, în sfârșit, aceeași limbă!

16 January 2023 at 15:51
image

Astăzi – 16 ianuarie 2023, în cadrul unei conferințe de presă, liderul PSD Dâmbovița și președinte al Consiliului Județean – Corneliu Ștefan a ținut să mulțumească ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care, de când se află la conducerea acestei structuri guvernamentale importante, s-a preocupat să scoată din amorțire proiectele de infrastructură pornite cu foarte mulți ani în urmă și despre care mulți afirmau că nu o să se mai realizeze niciodată.

Citește și: Anunț foarte important făcut de președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan 

Aceleași mulțumiri și pentru secretarul de stat în Ministerul Transporturilor – Ionuț Savoiu. Aprecieri au primit și parlamentarii PSD de Dâmbovița, Carmen Holban, Titus Corlățean, Radu Popa, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu, considerați, pe bună dreptate de către Corneliu Ștefan, singurii din întreaga garnitură a înalților aleși din județ care s-au preocupat, în cei doi ani de mandat care s-au scurs, de problematica județului și au întreprins tot ce le-a stat legal în putere pentru îmbunătățirea vieții socio-economice din Dâmbovița.

Așteaptă la rând pentru a fi transpuse de la stadiul de proiect la obiectiv materializat următoarele investiții: Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște, centura ocolitoare pentru orașele Pucioasa și Fieni, din nordul județului Dâmbovița, centura ocolitoare a orașului Găești, investiție cu o valoare de 80 de milioane de lei ce va fi finanțată prin Programul Anghel Saligny. Acest proiect, după cum a precizat președintele Consiliului Județean, se află în faza de studiu de fezabilitate și proiect tehnic, iar anul acesta vor fi scoase la licitație lucrările de execuție.

Tot prin eforturi conjugate ale Consiliului Județean Dâmbovița și ale Ministerul Transporturilor, s-a ajuns în faza de aprobare a traseului pentru Drumul Expres Găești-Ploiești, o magistrală importantă, un traseu independent de DN 72, care va contribui la conexiunea rutieră rapidă între Oltenia, Muntenia și Moldova și, nu în ultimul rând, la dezvoltarea economică a județului Dâmbovița.

articolul original.

Ieșire în forță a lui Vasile Dîncu: ‘Prietenii noștri galbeni îi cereau demisia lui Marius Budăi, pentru că vrea să creștem pensiile ca după aceea să vină Zeus și să spună 15%’

13 January 2023 at 19:46
image

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat  despre decizia din coaliţie privind creşterea pensiilor, că ”prietenii noştri galbeni îi cereau demisia lui Marius Budăi, pentru că vrem să creştem pensiile ca după aceea să vină Zeus şi să spună 15%”, iar aceste chestiuni nu sunt normale pentru o colaborare. 

”În politică trebuie să ne sacrificăm propriile noastre orgolii, de foarte multe ori şi ceea ce a făcut PSD prin această alianţă de guvernare este exact asta, un sacrificiu. Ceea ce va fi în viitor va fi mai complicat. Va trebui să preluăm în această primăvară guvernarea. Preluând guvernarea va trebui să readucem guvernarea României la vocaţia pe care o are PSD (..) aceea de a dezvolta România, pentru că România, în acest moment, creşte dar nu se dezvoltă şi acesta este lucrul cel mai grav. Pentru că partidele de dreapta nu sunt interesate de indicatorii sociali decât cu foarte mare greutate”, a spus Dîncu.

El a continuat: ”Vă aduceţi aminte ce licitaţie fantastică am avut noi, ce blocaje în actuala coaliţie ca să hotărâm creşterea pensiilor. Ne-am trezit că aproape în fiecare zi partenerii noştri şi prietenii noştri galbeni îi cereau demisia lui Marius Budăi, pentru că vrea să creştem pensiile ca după aceea să vină Zeus şi să spună 15%. Aceste chestiuni nu sunt normale pentru o colaborare. Noi va trebui, pe viitor, să avem conducătorul nostru, al Guvernului, care să impună câteva lucruri esenţiale care din păcate nu s-au făcut acum”.

Vasile Dîncu a precizat că ”nu s-a dus mai departe reforma administraţiei, am uitat de digitalizare şi refoma digitalizării în general. ”5G-ul, a fost tras de timp, de abia am făcut o licitaţie după cinci ani, sau şase ani când l-a lansat Sorin Grindeanu, care era preşedinte la ANCOM. Avem de făcut, de asemenea, câteva elemente care înseamnă dezvoltarea României”.

Sunt sigur că împreună, cu toţii, vom reuşi să reparăm ceea ce nu s-a putut face în această perioadă de crize suprapuse”, a mai arătat Dîncu, conform news.ro.

articolul original.

Sorin Grindeanu a semnat contractul pentru încă 67 km din Autostrada Moldovei

12 January 2023 at 19:00

[unable to retrieve full-text content]

Ministrul Transporturilor a semnat joi contractele pentru construcţia loturilor 2 şi 3 ale tronsonului Buzău – Focşani, din Autostrada Moldovei. Sorin Grindeanu anunță că în momentul de față avem nouă dintr-un total de 13 loturi […]

Articolul Sorin Grindeanu a semnat contractul pentru încă 67 km din Autostrada Moldovei apare prima dată în BZI.ro.

articolul original.

EXCLUSIV Încă o mare companie din subordinea lui Sorin Grindeanu își închide conturile de la gigantul austriac BCR-Erste! Procedura a fost demarată

10 January 2023 at 07:31

După ce Austria s-a opus aderării României la spațiul Schengen, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că mai multe companii din subordinea sa își vor închide conturile pe care le dețin la băncile austriece. Așa cum v-a dezvăluit Bugetul.ro, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, instituție aflată în subordinea lui Grindeanu, și-a mutat deja conturile de la BCR la CEC Bank. De asemenea, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Autoritatea Navală Română, entități controlate de către Ministerul Transporturilor, au demarat procedurile de închidere a conturilor avute la băncile austriece, după cum a scris Bugetul.ro. Mai mult, și Clubul Sportiv Rapid a precizat, pentru Bugetul.ro, că vrea să-și mute conturile de la BCR-Erste. Astăzi Bugetul.ro vă dezvăluie că și Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” SA își închide conturile deținute la BCR.

SN AIT TV (n.r. – Societatea Națională Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” SA) a demarat procedura de închidere a conturilor deținute la Banca Comercială Română, însă până în prezent aceasta nu a operat închiderea conturilor”, se precizează într-un răspuns primit de Bugetul.ro de la Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”, semnat de directorul Daniel Oliver Stamatovici.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română, instituție aflată în subordinea lui Grindeanu, și-a mutat deja conturile la CEC Bank

(…) Începând cu data de 29.12.2022, plățile și încasările efectuate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română sunt operate doar prin CEC BANK și Trezoreria Municipiului București”, a precizat, la solicitarea Bugetul.ro, AACR.

Autoritatea Navală Română ne-a transmis că își închide conturile la BCR și Raiffeisen

(…) vă informăm că nu s-a primit din partea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii niciun document oficial care să solicitate mutarea conturilor la CEC Bank.

Totodată, Autoritatea Navală Română vă informează de faptul că s-au făcut demersuri pentru închiderea conturilor de la BCR-Erste și Raiffeisen Bank”, a transmis Autoritatea Navală Română, în urma unei solicitări făcute de Bugetul.ro.

CNAIR a confirmat, pentru Bugetul.ro, că își închide conturile la BCR și că trece la CEC Bank

Urmare emailului dlui Eugen DINU din data de 19.12.2022, sosit pe email atât la CNAIR SA cât și la MT, vă aducem la cunoștință faptul că CNAIR SA a demarat procedurile de transfer cu CEC Bank în ceea ce privește veniturile proprii ale companiei.

Menționăm că CNAIR SA colaborează încă din anul 2004 cu CEC Bank, această bancă efectuând toate operațiunile legate de exproprieri terenuri conform Legii 198/2004 și Legii nr. 255/2010, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sursa de finanțare.

Precizăm că sumele alocate de la bugetul statului sunt derulate, potrivit legislației în vigoare, prin intermediul Trezoreriei Statului.

La data prezentei, CNAIR SA deține conturi la BCR prin care derulează veniturile proprii ale companiei și salariile angajaților care și-au exprimat opțiunea în acest sens.

De asemenea, CNAIR SA operează salariile angajaților, conform solicitărilor acestora, prin toate băncile, inclusiv Raiffeisen Bank”.

Și CS Rapid își mută conturile de la băncile austriece

„Ca urmare a solicitării domnului Eugen Dinu, în calitate de redactor-șef Bugetul.ro, înregistrată (…) vă aducem la cunoștință următorul aspect:

Clubul Sportiv Rapid București are în prezent conturile la Banca Comercială Română (BCR), însă, începând cu anul următor, se urmărește mutarea conturilor la o altă bancă”, a precizat, la solicitarea Bugetul.ro, directorul CS Rapid, Bogdan Vasiliu.

Grindeanu a anunțat, în decembrie, că mai multe companii din cadrul MT vor renunța la băncile austriece

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a anunţat o anumită intenţie de o a face şi ştiu că vor face, mi-au spus şi mie.

Şi nu doar CNAIR. Am fost anunţat că şi alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanţa, fie că vorbim de Aeroportul din Bucureşti şi toate celelalte, pentru că au găsit condiţii mai bune la CEC. O explicaţie cât se poate de simplă”, a spus Grindeanu, în luna decembrie 2022.

„Am fost anunţat ca ministru. Şi nu doar CNAIR. V-am spus, şi CFR-ul a luat această decizie, tot ceea ce ţine de CFR, şi Administraţia Porturilor Constanţa şi Aeroporturile, cei care au aveau anumite conturi la aceste bănci m-au anunţat că vor face toate diligenţele. Nu e o chestiune care să se întâmple foarte rapid, dar toţi au luat această decizie de a se muta la o bancă românească. Eu cred că e bine, având şi condiţii mai bune”, a precizat ministrul, subliniind că el nu are conturi la bănci austriece, conform Agerpres.
articolul original.

Continuă boicotul la adresa băncilor austriece! Din 29 decembrie 2022, o instituție din subordinea lui Sorin Grindeanu operează plățile doar prin CEC Bank și Trezorerie (confirmare pentru Bugetul.ro)

7 January 2023 at 07:30

Dezvăluire Bugetul.ro. Boicotul la adresa băncilor austriece continuă! Din 29 decembrie 2022, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, instituție aflată în subordinea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, efectuează plățile și încasările doar prin CEC Bank și Trezoreria Municipiului București.

În urma unei solicitări făcute de Bugetul.ro către Ministerul Transporturilor, la 19 decembrie 2022, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a transmis că, de la finalul anului trecut, plățile și încasările efectuate de AACR „sunt operate doar prin CEC BANK și Trezoreria Municipiului București”.

(…) Începând cu data de 29.12.2022, plățile și încasările efectuate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română sunt operate doar prin CEC BANK și Trezoreria Municipiului București”, a precizat, la solicitarea Bugetul.ro, AACR.

Autoritatea Navală Română își închide conturile la BCR și Raiffeisen

Autoritatea Navală Română, instituție aflată în subordinea Ministerul Transporturilor, a transmis, la solicitarea Bugetul.ro, că își va închide conturile la BCR-Erste și Raiffeisen Bank. Totodată, ANR precizează că Ministerul Transporturilor nu i-a solicitat să-și mute conturile la CEC Bank.

(…) vă informăm că nu s-a primit din partea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii niciun document oficial care să solicitate mutarea conturilor la CEC Bank.

Totodată, Autoritatea Navală Română vă informează de faptul că s-au făcut demersuri pentru închiderea conturilor de la BCR-Erste și Raiffeisen Bank”, a transmis Autoritatea Navală Română, în urma unei solicitări făcute de Bugetul.ro.

CNAIR a confirmat, pentru Bugetul.ro, la finalul anului 2022, că își închide conturile la BCR și că trece la BCR

Printr-un răspuns oficial, semnat de directorul general al companiei, Cristian Pistol, de directorul economic Ionuț Mașala, și de directorul-adjunct economic Cristina Branici, CNAIR a confirmat, pentru Bugetul.ro, că a început procesul de transfer către CEC Bank.

La 30 decembrie 2022, la solicitarea Bugetul.ro, CNAIR ne-a comunicat că „a demarat procedurile de transfer cu CEC Bank în ceea ce privește veniturile proprii ale companiei”. Totodată, CNAIR SA a precizat, pentru Bugetul.ro, că încă deține conturi la BCR.

În plus, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ne-a transmis că va continua să opereze salariile angajaților, conform solicitărilor acestora, prin toate băncile existente pe piață, inclusiv prin BCR-Erste și Raiffeisen Bank.

Răspunsul primit de Bugetul.ro de la CNAIR:

Urmare emailului dlui Eugen DINU din data de 19.12.2022, sosit pe email atât la CNAIR SA cât și la MT, vă aducem la cunoștință faptul că CNAIR SA a demarat procedurile de transfer cu CEC Bank în ceea ce privește veniturile proprii ale companiei.

Menționăm că CNAIR SA colaborează încă din anul 2004 cu CEC Bank, această bancă efectuând toate operațiunile legate de exproprieri terenuri conform Legii 198/2004 și Legii nr. 255/2010, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sursa de finanțare.

Precizăm că sumele alocate de la bugetul statului sunt derulate, potrivit legislației în vigoare, prin intermediul Trezoreriei Statului.

La data prezentei, CNAIR SA deține conturi la BCR prin care derulează veniturile proprii ale companiei și salariile angajaților care și-au exprimat opțiunea în acest sens.

De asemenea, CNAIR SA operează salariile angajaților, conform solicitărilor acestora, prin toate băncile, inclusiv Raiffeisen Bank”.

articolul original.

Sorin Grindeanu l-a demis pe Mihăiță Ursu, directorul general TAROM

4 January 2023 at 18:21
image

Mihăiță Ursu, director general al companiei TAROM începând cu data de 4 ianuarie 2022, a fost demis de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Potrivit surselor Gândul, decizia lui Sorin Grindeanu a fost luată acum două ore, iar noul director general interimar al Companiei TAROM este Costin Iordache, fostul director financiar al TAROM.

Sorin Grindeanu l-a demis pe Mihăiță Ursu, directorul general TAROM

Mihăiță Ursu – inginer geodez și specialist în vânzări de țiglă metalică – a mai ocupat, de altfel, funcția de director al companiei în perioada iunie 2020 – iunie 2021.Consiliul de Administraţie l-a nominalizat pe Mihăiţă Ursu în funcţia de director general în contextul în care operatorul aerian naţional se află în plin proces de transformare, demarat la începutul anului 2020, o dată cu accesarea împrumutului de salvare ca urmare a pre-notificării la Comisia Europeană a unui ajutor de stat de restructurare.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul TAROM, directorul general Mihăiță Ursu avea un salariu brut de 37.000 lei/lună.

„Remunerația brută a Directorului General are valoarea de 37.000 lei/lună, cu respectarea art. 38, alin. 1 din OUG 109/2011 privind guvernanta corporativă a întreprinderilor publice, cu completările si modificările ulterioare”.

Mihăiță Ursu, acuzat că a vrut să pună în practică o „concediere colectivă mascată”

Gândul a prezentat, în exclusivitate, informații-bombă care transmiteau că așa-zisul plan de restructurare al companiei ar fi fost cusut cu ”ață albă”.

Mihăiță Ursu, directorul general TAROM, era acuzat că intenționează să pună în practică, sub „umbrela” planului de restructurare, o „concediere colectivă mascată” și, mai mult, ar dori să îndrepte un deget acuzator către Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

„Directorul General TAROM are un plan de restructurare a companiei prin reducerea cheltuielilor, dar este – de fapt și de drept – o concediere colectivă mascată. Acesta nu este un plan de restructurare, fiindcă reducerea cheltuielilor nu înseamnă să dai oameni afară și să-i reangajezi.

În fața reprezentanților sindicatului, directorul general Mihăiță Rusu dă vina pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și spune că acesta este de vină, nu el. Dar este o aberație, el este principalul vinovat. Managerul trebuia să își asume planul de restructurare a companiei, nu ministrul, Sorin Grindeanu de-abia acum află…

Cu acest plan de restructurare a companiei TAROM, Mihăiță Ursu vrea să păcălească, pur și simplu, Comisia Europeană și Guvernul României pentru a primi ajutor de stat. Vezi Doamne, el are o condiție de la Comisia Europeană, respectiv «dacă veniți cu un plan de restructurare, atunci primiți banii. Dacă nu, nu…»”, au precizat, pentru GÂNDUL, surse din compania TAROM.

articolul original.

Contract de 1,61 miliarde de lei, fără TVA

30 December 2022 at 09:46
By: (D.V.)

Toate contractele pentru electrificarea magistralei de Cale Ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor- finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) sunt, de acum, semnate, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

„CFR Infrastructură a semnat un nou contract cu o valoare de 1,61 miliarde de lei (fără TVA). Vor fi făcute lucrări pentru electrificarea şi modernizarea secţiunii Cluj Napoca-Aghireş (Lotul 1) a magistralei de cale ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor (166,2 km). Asocierea de constructori români şi francezi trebuie să finalizeze lucrările, pe cei 30,41 de kilometri, în 42 de luni (6 luni proiectare şi 36 de luni execuţia lucrărilor)”, a notat şeful de la Transporturi.

Potrivit acestuia, contractul prevede inclusiv o serie de lucrări civile în staţiile CF Cluj Napoca şi Aghireş, dar şi în haltele de mişcare Baciu Triaj şi Gârbău. De asemenea, vor fi modernizate 13 poduri, 35 podeţe şi 1 pasaj superior nou (Tăietura Turcului – Primăria Cluj) şi vor fi construite 1 pasaj pietonal subteran în staţia CF Cluj Napoca şi o pasarelă pietonală în staţia CF Aghireş.

„Contractele pentru electrificarea întregii magistrale de Cale Ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor au ca sursă de finanţate PNRR: 9,36 miliarde de lei, fără TVA”, a mai scris Grindeanu pe pagina de socializare.

articolul original.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunț important în penultima zi din an: CFR Infrastructură a semnat un nou contract cu o valoare de 1,61 miliarde de lei

30 December 2022 at 10:15
image

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis vineri că CFR Infrastructură a semnat un nou contract cu o valoare de 1,61 miliarde de lei.

Toate contractele pentru electrificarea magistralei de Cale Ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor- finanțate prin PNRR- sunt, de acum, semnate!, anunță Grindeanu

„CFR Infrastructură a semnat un nou contract cu o valoare de 1,61 miliarde de lei (fără TVA)!
Vor fi făcute lucrări pentru electrificarea și modernizarea secțiunii Cluj Napoca-Aghireș (Lotul 1) a magistralei de cale ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor (166,2 km).
Asocierea de constructori români și francezi trebuie să finalizeze lucrările, pe cei 30,41 de km, în 42 de luni (6 luni proiectare și 36 de luni execuția lucrărilor)”, a scris pe facebook șeful de la Transporturi

Potrivit lui Grindeanu, contractul prevede inclusiv o serie de lucrări civile în stațiile CF Cluj Napoca și Aghireș, dar și în haltele de mișcare Baciu Triaj și Gârbău. Vor fi modernizate 13 poduri, 35 podețe și 1 pasaj superior nou (Tăietura Turcului – Primăria Cluj).

De asemenea, vor fi construite 1 pasaj pietonal subteran în stația CF Cluj Napoca și o pasarelă pietonală în stația CF Aghireș.

„Contractele pentru electrificarea întregii magistrale de Cale Ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor au ca sursă de finanțate PNRR: 9,36 miliarde de lei, fără TVA.”, a cochis Sorin Grindeanu

articolul original.

Șoldan:  ”Mulțumesc ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu pentru implicarea în a construi, după 30 de ani, o autostradă pentru Moldova și pentru Bucovina”

29 December 2022 at 16:34
image

”PSD și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-au ținut de cuvânt! Toate loturile pentru Autostrada A7 de la Ploiești la Pașcani au constructori desemnați până la sfârșitul anului 2022 așa cum am promis”, a declarat astăzi deputatul PSD de Suceava, George Șoldan.

El a arătat că de astăzi ultimul lot al Autostrăzii A 7, Bacău-Pașcani, are constructor câștigător desemnat și este același constructor român extrem de serios!

”Intrăm în linie dreaptă spre Bucovina pentru că urmează Pașcani-Siret! Mulțumesc ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu pentru implicarea în a construi, după 30 de ani, o autostradă pentru Moldova și pentru Bucovina! Lotul 3 (Mircești-Pașcani) a fost adjudecat de același constructor român care a câștigat și celelalte 2 loturi ale secțiunii Bacău-Pașcani. Pentru finalizarea lucrărilor pe cei 28 de km, constructorul are la dispoziție 30 de luni. Contractul are o valoare de 1,76 miliarde de lei (fără TVA).  Pe traseul acestui lot vor fi construite inclusiv 38 de poduri și pasaje. Procedura de semnare a contractului poate fi demarată după 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații. În acest moment toate cele 13 loturi finanțate prin PNRR ale Autostrăzii Moldova (A7), cu o lungime totală de 320 de km, au constructori desemnați. Contractele pentru construcția a 7 loturi au fost deja semnate, iar 4 loturi sunt  în construcție”,a  spus Șoldan.

Șoldan:  ”Mulțumesc ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu pentru implicarea în a construi, după 30 de ani, o autostradă pentru Moldova și pentru Bucovina”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.
❌