ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Jucătorii lui FC Brașov au trecut cu bine de testele fizice. Daniel Dumbravă, cel mai bun la Testul Yo-Yo. Podiumul a fost completat de Tudor Saim și Rareș Lazăr

15 January 2023 at 16:00
By: M.Ex.

După mai bine de o lună de pauză, fotbaliștii echipei FC Brașov s-au prezentat în parametri optimi la pregătire.
Elevii antrenorului Dan Alexa au susținut sâmbătă testele fizice la baza sportivă Brașovia. iar preparatorul fizic Cătălin Voicu s-a declarat mulțumit de modul cum s-au prezentat fotbaliștii.
„Rezultatele la teste fizice au fost bune. Procentual eu spun că suntem la circa 65 – 70 la sută la capacitatea aerobă. Eu spun că după aproximativ două – trei săptămâni de pregătire vom ajunge la un nivel optim. Mai avem de dat Phosphate Recovery Test. Este un test anaerob, care evaluează capacitatea de recuperare între sprinturi și de a produce același nivel de putere în mod repetat”, a declarat Voicu.

Dumbravă, Saim Tudor și Lazăr, cei mai buni la Testul Yo-Yo

Conceput de danezul Jens Bangsbo, fost secund al lui Marcelo Lippi la Juventus, testul Yo-Yo arată capacitatea de efort aerobă și pe baza sa se poate determina consumul maxim de oxigen pe minut (VO2 maxim).
Jucătorii au fost împărțiți pe grupe, obiectivul testului fiind ca fiecare sportiv să alerge cât mai mult posibil. Topul celor mai buni jucători la teste este condus de fundașul Daniel Dumbravă (27 de ani ), urmat de mijlocașii Alexandru Saim Tudor (24 de ani) și Rareș Lazăr (23 de ani).
”Dumbravă a fost și în trecut în top la aceste teste, așa că nu sunt surprins de parametrii fizici. Rezultate bune au avut și Saim și Lazăr”, a precizat preparatorul fizic al brașovenilor, care a recunoscut că în acestă perioadă nu este cel mai plăcut personaj pentru jucători: ”În această fază a pregătirilor, preparatorul fizic nu este cel mai agreat membru din staff, dar eu vreau doar să-mi fac treaba profesionist și pot spune că lucrez cu jucători serioși și profesioniști.”

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.
  • There are no more articles
❌