ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Ford recheamă în service peste 600.000 de SUV-uri din toată lumea. Fisuri la injectoare, risc de incendiu

24 November 2022 at 18:05

 Ford a decis joi, 24 noiembrie, să recheme la service peste 634.000 de vehicule de teren (SUV) vândute în întreaga lume, din cauza riscului de incendiu ca urmare a unor fisuri la injectoarele de combustibil, transmite Reuters.

Al doilea mare producător american de automobile a precizat că retragerea afectează modelele de teren Bronco Sport şi Escape produse în perioada 2020-2023. Toate aceste automobile au motoare de 1,5 litri şi trei cilindri. Sunt vizate 520.000 de vehicule din SUA şi aproximativ 114.000 de vehicule în alte ţări.

Ford a precizat că atunci când motoarele acestor SUV-uri funcţionează, este posibil ca o fisură la injector să provoace scurgeri de combustibil, ceea ce ar putea conduce la un incendiu sub capotă.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan, cu aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume. În Europa, Ford este responsabilă pentru producerea, vânzarea şi întreţinerea vehiculelor marca Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 45.000 de angajaţi la unităţile sale deţinute în totalitate şi la întreprinderile mixte consolidate şi aproximativ 59.000 de oameni când sunt incluse afacerile neconsolidate.

articolul original.

Ford recheamă în service 634.000 de vehicule de teren

24 November 2022 at 17:15
image

Constructorul auto american Ford Motor Co. a decis joi să recheme la service peste 634.000 de vehicule de teren (SUV) vândute în întreaga lume, din cauza riscului de incendiu ca urmare a unor fisuri la injectoarele de combustibil, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Al doilea mare producător american de automobile a precizat că retragerea afectează modelele de teren Bronco Sport şi Escape produse în perioada 2020-2023. Toate aceste automobile au motoare de 1,5 litri şi trei cilindri. Sunt vizate 520.000 de vehicule din SUA şi aproximativ 114.000 de vehicule în alte ţări.

Ford a precizat că atunci când motoarele acestor SUV-uri funcţionează, este posibil ca o fisură la injector să provoace scurgeri de combustibil, ceea ce ar putea conduce la un incendiu sub capotă. Cu toate acestea, Ford nu a recomandat proprietarilor să înceteze să mai conducă vehiculele deoarece incendiile sunt rare şi în general nu au loc atunci când motorul este oprit.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan, cu aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume. În Europa, Ford este responsabilă pentru producerea, vânzarea şi întreţinerea vehiculelor marca Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 45.000 de angajaţi la unităţile sale deţinute în totalitate şi la întreprinderile mixte consolidate şi aproximativ 59.000 de oameni când sunt incluse afacerile neconsolidate.

În luna martie, constructorul auto Ford a transferat proprietatea fabricii de la Craiova către partenerul său Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, acest proces fiind condiţionat de aprobările autorităţilor relevante şi ca urmare a consultărilor. Ford şi Ford Otosan speră ca procesul de transfer al proprietăţii să fie finalizat în cel de-al treilea trimestru al anului 2022.

articolul original.

Fondatorul Asociației „Pământ Strămoșesc” Călin Georgescu, pentru „Dezbaterea Zilei” la BZI LIVE: „Țara noastră nu poate deveni o plantație…! Suveranismul este fundamental anti-oligarhic…”!

23 November 2022 at 15:00
image

Călin Georgescu, fondator Asociația „Pământ Strămoșesc”, a discutat la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre suveranitatea României și suveranism, concept dezis din păcate chiar și de către unii guvernanți ai țării.

„Această ordine globalistă, care practic a dat să se înţeleagă că libertarianismul este acelaşi lucru cu libertatea. Şi nu e adevărat. Pentru că nu are nici o legătură cu libertatea, pentru că el este condus de oligarhi. Şi suveranismul este fundamental îndeplinit prin anti-oligarhie”, a spus Călin Georgescu.

Călin Georgescu, pentru „Dezbaterea Zilei” la BZI LIVE

Călin Georgescu a discutat la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre suveranitatea României și conceptul de suveranism. Invitatul a folosit un concept promovat de Malcolm X, a fost un predicator musulman american de culoare, un  adevărat avocat pentru drepturile negrilor, un om care a pus sub acuzare albii din America în termenii cei mai aspri pentru crimele sale împotriva americanilor de culoare.

„Cert este a aminti tuturor de figura liderului legendar american al anilor 60, Malcolm X, lider legendar al mişcării de libertate rasială, eliberarea a populaţiei de culoare, care definea la vremea respectivă sclavul de casă şi sclavul de plantaţie.

Vedeţi, sclavul de casă este cel care se identifică cu stăpânul şi spune ‘noi, noi suntem cei care… ‘, şi politicienii se identifică cu familiile în care ei cred că fac bine ţării, dar de fapt le fac bine lor. Ca şi pseudogeneralii de după lovitura de stat din 1990, care au fost foarte interesaţi în toţi aceşti 32 de ani doar de cariera lor şi nu de ţară. Neştiind să citească o carte, dar sunt generali. Unii sunt chiar generali cu patru stele. Şi patru stele se iau numai în timp de război.

Sclavul de casă este cel care se identifică cu stăpânul şi spunem ‘noi, familia NATO, familia europeană…’, şi nu înţeleg, pentru că nu vor să înţeleagă şi nu au capacitatea de a înţelege ce înseamnă interesul naţional.

Pe de altă parte, este sclavul de plantaţie, cel care realizează dezastrul situaţiei şi faptul că ţara lui nu poate să devină o plantaţie. Altfel, cocoţaţi pe poziţiile de putere, sclavii de casă sunt cei care stau la conacele de la Bruxelles şi Washington şi sunt foarte departe de adevăr, legate de ce înseamnă suveranitate. Sclavul de plantaţie realizează şi luptă, este un rebel prin definiţie pentru libertatea lui, a familiei lui, care este pentru el partea divină a acţiunii pe care o desfăşoară şi evident, libertatea şi suveranitatea ţării lui.

Dând acest exemplu, este foarte clar răspunsul meu, însă, completez spunând că acest libertarianism promovat social de către un Occident degenerat, mă refer la poziţia LGBT, extremismul lui, în esenţa lui are o corespodentă economică. Pentru că sfera socială se întrepătrunde cu sfera economică. Nu poţi discuta de economie fără să atingi socialul. Şi această corespondentă economică a acestui libertarianism social este libertarianism economic, probat de către o ordine globalistă, care practic a dat să se înţeleagă că libertarianismul este acelaşi lucru cu libertatea. Şi nu e adevărat. Pentru că nu are nici o legătură cu libertatea, pentru că el este condus de oligarhi. Şi suveranismul este fundamental îndeplinit prin anti-oligarhie”, a spus Călin Georgescu.

Călin Georgescu: „Statul trebuie să nu fie oligarhic”

Călin Georgescu și-a continuat pledoaria, subliniind faptul că nu un stat suveran nu poate avea suveranitate în momentul în care este condus de oligarhi. Notăm de altfel aici că în contrast cu conceptul de aristocrație, și anume forma de guvernământ în care „cei mai buni” dețin puterea, oligarhia reprezintă cu precădere o manifestare a puterii exprimată în mod nedemocratic, în care personalitățile-cheie rămân în umbră, preferând să conducă din culise, de cele mai multe ori prin intermediul mijloacelor economice. De altfel, o societate poate deveni o oligarhie într-un anumit moment al evoluției ei printr intermediul unui mecanism de acumulare graduală și netransparentă de mijloace economice de către un grup restrâns de indivizi. Acum însă, invitatul ediției „Dezbaterea Zilei” la BZI LIVE pune accentul pe deșteptarea populației, și îndeamnă la demnitate.

„Se pune problema ca statul să nu fie oligarhic. Dacă statul este capturat şi a devenit oligarhic, degeaba discutăm de statul ăsta maximal, că el este anti-suveranitate şi atunci discutăm doar de sclavi de casă, cei care conduc, pentru că practic sunt cumpăraţi, mituiţi şi coordonaţi de oligarhi, iar sclavii de plantaţie, poporul care suferă în continuare.

În acest moment, pentru noi este foarte clar definit ce înseamnă suveranitatea, pentru că cel puţin pentru sclavul de plantaţie înseamnă suveranitatea lui ca fiinţă, ca om. Este definit ca om, pentru că de aici pleacă suveranitatea, de la definirea persoanei tale. Nu poţi accepta lucruri pe care tu ca om nu le poţi percepe din punct de vedere al suveranităţii, cum spuneam, al propriei tale fiinţe. Dacă accepţi, nu faci decât să intri în turma pe care globaliştii şi în general, oligarhii, o impun lumii întregi.

Cel ce a făcut această cercetare, a fost din stat un proiect globalist, un proiect care se dorea condus de oligarhie, care voia să preia controlul tuturor celorlalte ţări. A fi stat suveran înseamnă a fi anti-oligarnic, a respecta integritatea propriei tale fiinţe, a face în aşa fel încât ţara ta să se autoîntreţină, autosusțină şi să fie demnă, aşa cum au construit-o strămoşii noştri”, a conchis Călin Georgescu.

Călin Georgescu a discutat de altfel pentru „Dezbaterea Zilei” la BZI LIVE și despre conceptul de globalism.

articolul original.

Capcane de la Nova Apaserv: un SUV a rămas blocat într-o groapă lăsată de compania de apă (video)

21 November 2022 at 13:46

Un şofer a rămas cu maşina blocată, luni, după ce strada s-a surpat efectiv sub roţile maşinii. Incidentul s-a petrecut pe Bulevardul Eminescu la intersecţia cu Strada Sucevei, în dreptul Bisericii Sfinţii Petru şi Pavel. 

În zona respectivă au fost mai multe avarii la o conductă de apă, iar reprezentanţii Nova Apaserv nu au mai refăcut carosabilul, groapa rămasă fiind astupată doar cu pământ. Luni, drumul era acoperit de zăpadă, iar şoferul maşinii înmatriculată în Suceava nu a mai observat groapa rămasă în asfalt. Când a trecut pe porţiunea respectivă, şoferul a oprit pentru a da prioritate, însă pământul s-a surpat, iar maşina a rămas blocată cu roata din spate în groapă.

Martori la incident, mai mulţi şoferi au oprit şi i-au sărit în ajutor suceveanului. Patru bărbaţi s-au urcat pe laterala din partea dreaptă a maşinii, pentru a contrabalansa greutatea şi în acest mod şoferul SUV-ului a reuşit să scoată autoturismul din groapă.

În municipiu există peste 100 de zone unde Nova Apaserv a intervenit, iar asfaltul nu a fost refăcut. Societatea a primit recent 34 de sancţiuni, în valoare de câte 2.000 de lei fiecare, din acest motiv.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Un SUV a intrat într-un grup de polițiști care făceau jogging la Los Angeles: Corpurile erau răspândite peste tot (Video)

17 November 2022 at 08:53
By: -
image

O maşină a intrat într-un grup de poliţişti care făceau jogging, la Los Angeles, şi a rănit 25 de persoane, dintre care cinci grav, potrivit autorităţilor.

Vehicul, care circula în direcţia greşită și nu a încetinit viteza, i-a lovit pe polițiști, relatează AFP.

”Ai fi zis că e un accident de avion”, a comentat într-o conferinţă de presă şeriful comitatului Los Angeles, Alex Villanueva.

”Erau atât de multe corpuri răspândite peste tot, cu diverse răni, încât a fost traumatizant pentru toate persoanele implicate”, a adăugat el.

O înregistrare video a surprins un vehicul negru de tip SUV pe un trotuar, cu partea din faţă avariată.

SUV-ul mergea pe contrasens la momentul incidentului, potrivit pompierilor, citaţi de Los Angeles Times.

”Unii dintre poliţiştii din formaţie au auzit maşina accelerând”, a declarat şeriful.

Şoferul, arestat pe loc, nu era în stare de ebrietate, a precizat Alex Villanueva, însă, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, citate de LA Times, şoferul le-a declarat ofiţerilor că a ”adormit”.

Se fac teste pentru a stabili dacă tânărul în vârstă de 22 de ani era sub influenţa vreunui drog.

Din grupul de jogging făceau parte în principal poliţişti aflaţi în formare pentru biroul şerifului din Los Angeles, dar şi stagiari şi alţi membri ai forţelor de poliţie vecine.

BREAKING: #BNNUS Reports

At least 25 Los Angeles County Sheriff's Department recruits were injured in a vehicle collision near Mills Avenue and Trumball Street in Whittier, with 5 critically injured.

The driver was arrested. pic.twitter.com/BORtDBaxZ9

— Gurbaksh Singh Chahal (@gchahal)
November 17, 2022
articolul original.

Un SUV intră în plin, pe contrasens, într-un grup de poliţişti care făceau jogging şi răneşte 25 de persoane

17 November 2022 at 08:17
image

O maşină a intrat într-un grup de poliţişti aflaţi în formaţie, în timpul unei sesiuni de jogging, la Los Angeles, şi a rănit 25 de persoane, dintre care cinci grav, potrivit autorităţilor, relatează AFP, preluată de News.ro.

Acest grup de recruţi făcea jogging miercuri dimineaţa (ora locală), atunci când un vehicul, care circula în direcţia greşită, i-a lovit, fără să reducă viteza.

„Ai fi zis că e un accident de avion”, a comentat într-o conferinţă de presă şeriful comitatului Los Angeles, Alex Villanueva.

„Erau atât de multe corpuri răspândite peste tot, cu diverse răni, încât a fost traumatizant pentru toate persoanele implicate”, a adăugat el.

Şeriful a precizat că „au fost secţionate membre” ale unora dintre cei 25 de răniţi, iar unul era asistat respiratoriu.

O înregistrare video surprinde un vehicul negru de tip SUV pe un trotuar, cu partea din faţă avariată.

SUV-ul merge pe contrasens la momentul incidentului, potrivit pompierilor, citaţi de Los Angeles Times.

„Unii dintre poliţiştii din formaţie au auzit maşina accelerând”, a declarat şeriful.

Şoferul, arestat pe loc, nu era în stare de ebrietate, a precizat Alex Villanueva, însă, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, citate de LA Times, şoferul le-a declarat ofiţerilor că a „adormit”.

Teste erau în curs pentru a stabili dacă tânărul în vârstă de 22 de ani era sub influenţa vreunui drog.

Din grupul de jogging făceau parte în principal poliţişti aflaţi în formare pentru biroul şerifului din Los Angeles, dar şi stagiari şi alţi membri ai forţelor de poliţie vecine.

articolul original.

În ce fel de Europă cred suveraniștii. Concluziile unei Conferințe

16 November 2022 at 16:38

Institutul de studii politice conservatoare „Mihai Eminescu” a organizat la finalul săptămânii trecute, la Palatul Parlamentului, conferința internațională „ACEA EUROPĂ ÎN CARE CREDEM”. Au conferențiat și au transmis mesaje lideri de partide, reprezentanți în forurile legislative naționale, eurodeputați, personalități culturale, voci publice relevante ale curentului conservator-suveranist din România și alte nouă țări – Polonia, Franța, Spania, Finlanda, Italia, Belgia, Portuglia, Serbia, precum și Israel.

Anticorpii împotriva neomarxismului

Conferința s-a deschis oficial cu expunerea gazdei principale a reuniunii, senatorul Claudiu Târziu, președintele Institutului conservator „Mihai Eminescu” și președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, sau, cu alte cuvinte, partea de gândire și doctrină a Partidului AUR.

Printre invitați i-am remarcat pe George Simion – președinte AUR, deputat, România, Kosma Zlotowski –  europarlamentar PiS POLONIA, Michael Kleiner  – președinte Curtea Supremă Likud, ISRAEL, Nicolas Bay– europarlamentar, Reconquete! FRANȚA, Prințul Șerban Dimitrie Sturdza – diplomat, antreprenor,  ROMÂNIA, Alvaro Peñas Lopez – jurnalist, analist relații internaționale, SPANIA, Traian Ungureanu  – publicist, fost europarlamentar, ROMÂNIA, Leena Meri  – prim-vicepreședinte Finns Party, FINLANDA, Sorin Lavric – Secretar al Senatului României, președinte al Senatului AUR, ROMÂNIA, Cristian Terheș – europarlamentar PNTCD, ROMÂNIA, Francesco Giubilei – președinte Nazione Futura și al Fondazione Tatarella, ITALIA, Radu Baltasiu – prof. univ. dr, directorul Centrului European pentru Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, ROMÂNIA, Frank Creyelman – lider regional al Vlaams Belang, fost membru al Parlamentului Flamand, BELGIA, Radu Ghidău – președinte Alianța Național Țărănistă, fost deputat, ROMÂNIA, Zbigniew Krysiak  – director, Institutul de Gândire Schuman, POLONIA, Marian Munteanu – prof. dr., cercetător, directorul Institutului pentru Memorie si Identitate „Vechea Europă”, ROMÂNIA, André Ventura  – președinte al partidului CHEGA, membru în Adunarea Republicii, PORTUGALIA, Andrei Dîrlău – doctor în teologie, scriitor,  ROMÂNIA, Tamara Milenković Kerković – vicepreședintă a partidului Dveri, membră în Adunarea Națională, SERBIA, Cornel Petrișor– antreprenor, ROMÂNIA, Francesco Paolo Capone – Secretar General Sindicatul UGL, ITALIA, Boško Obradović  – președintele partidului Dveri, membru în Adunarea Națională, SERBIA, Mircia Chelaru  –  prof. univ. dr, deputat AUR, fost șef al Marelui Stat Major al Armatei  Române, ROMÂNIA, Carlo Fidanza – liderul delegației Fratelli în Parlamentul European, membru în Biroul grupului ECR, ITALIA.

Conferința și-a propus și a reușit o radiografiere preliminară și un prim pas de bun augur spre armonizarea unei viziuni conservatoare despre dezvoltarea Europei în general și despre viitorul Uniunii Europene în special. Una dintre cele mai pregnante concluzii ale Conferinței a fost necesitate cooperării continue, sistematice și pe termen lung pentru a sistematiza, amplifica și promova un puternic bloc conservator suveranist  în întreaga Europă.

Conservatorii reuniți la București au subliniat apăsat pericolul pe care îl reprezintă neomarxismul pentru cultura europeană, pentru statele naționale, pentru modul de viață și specificitățile popoarelor continentului, dar și pentru însăși Uniunea Europeană.

„Noi, conservatorii europeni, suntem anticorpii contra bolii numite neomarxism. Iar renașterea mișcării conservatoare în Europa se datorează puternicului instinct de conservare a popoarelor. O revoluție conservatoare, în sensul întoarcerii la normalitate, a început de mai mulți ani în Polonia, Ungaria și în alte state europene. De curând, această revoluție conservatoare a obținut victorii istorice și în Italia și Suedia. Fără îndoială, în 2024, ea va învinge și în România.  Prin colaborarea noastră, a conservatorilor europeni, putem învinge în toată Europa.” – a spus, între altele, senatorul Claudiu Târziu în expunerea sa intitulată „Întoarcerea la normalitate”.

„În mai 2024, vom avea alegeri pentru un nou Parlament European. Sperăm că vom fi cu toții acolo, împreună, pentru a sărbători o mare victorie comună. Forțele patriotice, conservatoare, suverane ale Europei și ale întregii lumi trebuie să se unească pentru a lupta împotriva actualei veritabile boli care amenință lumea – neomarxismul. Sunt convins că în 2024 victoria va fi a noastră!” – a subliniat președintele AUR George Simion.

„Instituțiile UE au devenit detașate de realitate, luând suveranitatea statelor membre. (…) Trebuie să continuăm să construim o puternică alianță, care să dețină puterea în viitorul Parlament European. Trebuie să reformăm UE și NATO cu răbdare și eficiență.  Rezultatele alegerilor din Italia , Suedia sau Cehia demonstrează că cetățenii s-au saturat de nebunia stângii, care doar creează probleme noi” – a spus delegatul conservatorilor polonezi la Conferință, Kosma Zlotowski. El a acordat de asemenea o importanță specială conflictului din Ucraina, spunând că „Nimic nu s-a schimbat la Kremlin, în sensul că imperialismul rusesc rămâne pe mai departe un foarte mare pericol”.   

O perspectivă interesantă despre Europa de azi și de mâine a avut, de asemenea, israelianul Michael Kleiner, președintele Curții Supreme a partidului principal de guvernământ din Israel, Likud.  Kleiner a făcut observația că în Europa dezbaterea este deopotrivă amplă, dar și relativ simplă, fiindcă se referă la naționalism. Un naționalism pe care delegatul israelian a spus că îl vede asemănător viziunii „prietenului meu Claudiu Târziu”. „Europa de mâine nu trebuie să repete modelul defunctei URSS, adică o orchestră care cântă o singură arie, și aceea foarte plictisitoare. Așa ceva ar tulbura, ba chiar ar distruge spiritul european, dar și al întregii umanități. Alternativa bună este Europa pe care și-o doresc toți conservatorii, adică un model divers și, totodată, armonic. Exact ca într-o orchestră în care numai specificul și forța fiecărui instrument dau substanță și valoare întregului ansamblu care cântă simfonia. Națiunile trebuie să se dezvolte deopotrivă, dar separat ” – a arătat delegatul israelian. Noi, naționaliștii, ne iubim țara. Suntem patrioți. Statele trebuie să-și educe cetățenii să își iubească țara prin fapte, nu prin spălare de creier. Numai astfel de oameni, adică patrioții, care cunosc sentimentul dragostei față de propria țară sînt capabili să-i înțeleagă pe ceilalți care își iubesc, la rîndul lor, țara – a mai adăugat liderul Likud.

„Ceea ce apărăm este libertatea de a putea hotărî viitorul popoarelor noastre, de a ne apăra popoarele și de a ne putea centra pe valorile care au întemeiat civilizația noastră europeană și creștină” – a afirmat, între altele,  în mesajul transmis Conferinței de europarlamentarul francez Nicolas Bay.

Prințul Dimitrie Sturda a formulat foarte clar un punct de vedere comun tuturor luărilor de cuvânt: „Personal, nu-mi doresc ca Europa să fie organizată sub forma Statelor Unite ale Europei, ci să fie  o comuniune a unor state independente și suverane, cu propria putere de decizie, iar catalizatoarele acestor state să fie credința și cultura.”

Jurnalistul Alvaro Peñas Lopez a dezvoltat în special ideea recuceririi (reconquista) a unui „fir narativ al adevăratei Europe”. Reconquista este o parte fundamentală a istoriei și culturii spaniole.  Am pierdut în fața narativului stângist, iar acum trebuie să recucerim această pierdere. Conservatorismul nu trebuie să fie înfrânt.  Ce valori promovează Uniunea Europeană astăzi? Drepturile LGBT. Ce legătură au ele cu Europa reală? Peste tot se vorbește de corectitudine politică. Acest fenomen trebuie combătut din rădăcină” – a afirmat jurnalistul spaniol.

„Uniunea Europeană și-a dorit să fie ca Statele Unite, iar azi a ajuns să fie condusă de Statele Unite. Singurul lucru care funcționează acum în Uniunea Europeană este delirul de grandoare. La fel ca în Statele Unite! Marxismul din Occident i-ar face să pălească de invidie pe patriarhii lui răsăriteni. Unde dacă nu în societățile occidentale avem astăzi un ateism radical, o non apartenență globală, ca mod de viață, un triumf desăvârșit al praxisului, care coincide cu moarte gândirii și o omogenizare totală sub pretext și prin mijloace tehnologice? Unde altundeva avem astăzi toate aceste realități aduse la desăvârșire dacă nu în societățile occidentale? De aceea cred că pariul nostru, misiunea noastră, nu este de a reinventa, ci de a readuce cultura europeană acolo de unde a fost izgonită” a declarat, între altele, Traian Ungureanu.

El nu a  fost singurul invitat care a remarcat laudativ și excelenta organizare a Conferinței, pe care a calificat-o drept „cel mai bun eveniment pe care conservatorii români l-au avut vreodată”.

Finalndeza Leena Meri  s-a axat în special pe ideea pericolului reprezentat de proiectul federalizării Europei, promovat  de actuala Comisie Europeană. Cu aportul de experiență din propria țară, ea s-a referit și la perspectiva integrării noastre în spațiul Schengen, declarând că speră ca România să obțină acest statut. „Succesul Finlandei după aderarea la Schengen a necesitat o serie de eforturi considerabile. Avem o părere critică despre ceea ce se întâmplă acum în UE. Trebuie să ne guvernăm singuri, nu să fim conduși de la Bruxelles. UE a fost invadata de imigranți, un lucru fără precedent în ultimii 10 ani. Am avut o serie de atentate teroriste facilitate de libera circulație și de către zona Schengen” – a subliniat Leena Meri.

„Statele europene își dau seama că au acceptat să intre într-o Uniune al cărei scop e propria lor dizolvare. Ce stat și-ar dori ca, intrând într-o alianță politică, să se aleagă cu propria lui desființare? Din acest motiv, trebuie să o spun răspicat: aflată pe marginea prăpastiei, Uniunea Europeană trebuie reformată din temelii. Ea va fi o uniune a statelor suverane sau nu va mai fi deloc”  – a punctat Sorin Lavric.

„Suntem datori să apărăm unicitatea și identitatea noastră”

„Astăzi, în UE  asistăm nu la asimilarea unei majorități care înghite o minoritate, ci la o minoritate care înghite o majoritate. Sunt zeci de mii de birocrați angajați la Bruxelles și Strasbourg care lucrează în favoarea acestor minorități. Uniunea Europeană șterge moștenirea noastră iudeo-creștină și o înlocuiește cu ideologiile minorităților. Comisia Europeană își arogă tot mai multă putere, luând-o de la noi fără a da explicații nimănui. Aceste elite de la Bruxelles, care nu sunt alese de nimeni, nu au dreptul să decidă asupra destinelor noastre și trebuie să scăpăm de ele” –  a spus europarlamenatrul Chris Terheș.

Francesco Giubilei a subliniat că există trei mari greșeli făcute de Uniunea Europeană pe următoarele teme: emigrația, mediul și tranziția spre energia verde, precum și problema identității. Pe toate trei, noul guvern de la Roma ambiționează să le rezolve în cheie conservator-suveranistă.  Giubilei a făcut o distincție clară între imigrația ilegală din Italia și circulația liberă în Europa, deci și în Italia, a tuturor cetățenilor europeni, cu trimitere expresă la importanta comunitate românească care trăiește și muncește azi în Italia.

„Adversarii noștri politici spun că suntem împotriva Uniunii Europene. Nu este adevărat. Când mă gândesc la Europa centrală și de Est, mă gândesc la o Europă mândră. Suveranitatea are un rol central. Statele nu sunt niște provincii administrative. Nu trebuie făcută comparația cu Statele Unite ale Americii. Suntem mândri de trecutul nostru comun. Continentul nostru are o diversitate mare. Suntem datori să apărăm unicitatea și identitatea națională. Pentru globaliști, diversitatea reprezintă discriminare. Este, desigur, fals. Facem parte din aceeași cultură, dar suntem diferiți. Păstrarea tradițiilor naționale este esențială. E esențial să transmitem semnalul major că suveranitatea este esențială. Nu vom renunța la suveranitatea noastră, niciodată!” – a spus apăsat și parlamentarul belgian Frank Creyelman.

André Ventura a vorbit în special despre războiul cultural al conservatorilor cu stânga neomarxistă. ,,În numele poporului portughez, cred că bătălia culturală este expresia corectă pentru a defini vremurile în care trăim acum și, dacă vrem să înțelegem dimensiunea acestei bătălii culturale, ar trebui să ne uităm la școlile noastre, la universitățile noastre, la campusurile noastre nu doar în Europa, ci și în Statele Unite.  Am fost și eu, la rândul meu, profesor universitar și, când am început să predau, mi-am dat seama foarte rapid cât de profund și cât de puternic ideologia de stânga este înrădăcinată în universitățile din țara noastră.  Când am înființat Chega, am decis ca bătălia culturală va fi o bătălie fundamentală pe care ne-o asumăm”, a subliniat Ventura.

Andrei Dîrlău, doctor în teologie și scriitor, a transmis celor prezenți la eveniment că „suveranitatea e amenințată de marile partide politice care au acaparat statul în interes propriu. Se utilizează bugetul de stat pentru a alimenta clientela, prin propagandă și furt se acumulează averi și sinecuri pentru caracatița de interese a statului mafiot. Separarea puterilor nu mai există pentru că puterile sunt controlate de partide”.

Andrei-Emil Dîrlău a ridicat o întrebare esențială în cadrul discursului său: Ce Europă ne dorim? „Încă de la Tratatul de la Maastricht, Uniunea Europeană a intrat într-o derivă ideologică. Se transformă într-un super stat centralizat, stat federal cu prerogative proprii statelor suverane. Von der Leyen invocă suveranitatea europeană, un concept ilegitim, ilegal, contra tratatelor. Doar statele au puteri suverane! UE nu e un stat și nu ar trebui să fie suverană. Este practic un fel de uzurpare, se acaparează competențele împărtășite cu statele și le monopolizează. Cresc competențele UE în detrimentul statelor”, a afirmat domnul Dîrlău.

Acesta a concluzionat că „avem nevoie de o altă Europă, una care pune omul în centrul politicii, omul în relația lui cu Dumnezeu, cu familia, cu națiunea, istoria, tradiția și strămoșii, o Europa ancorată în tradițiile sale creștine”.

Tamara Milenkovic Kerkovic a subliniat progresele pe care ideile pro creștine și pro suveranitate le-au înregistrat în Serbia. „Ne dorim să trăim într-o Europă a națiunilor, pro creștină, pro familie și pro viață. Lupta noastră a adus noi rezultate în Serbia. Mișcarea Dveri, după o luptă grea, a reușit să intre în Parlament și, din acest motiv, poporul sârb cunoaște mai bine adevărul: Europa e periclitată pentru că sunt puse în pericol cele mai importante valori și tradiții: credința creștină, familia tradițională și națiunea suverană. Astăzi suntem martorii unei forme de dezumanizare care încearcă să modifice însăși noțiunea de ființă umană, noțiunile de bărbat și femeie și încearcă să le dea alte sensuri de existență. În paralel, se încearcă desuveranizarea. Sârbii înțeleg acest fapt pe pielea lor. Ne aflăm aici pentru a lupta împotriva unui adversar comun.

Astăzi, a fi conservator înseamnă să gândești liber și să te lupți pentru libertate. Inamicii noștri sunt uniți. De aceea, trebuie să fim și noi! Fără o Europă a națiunilor suverane, nicio Europă nu poate să existe!

Un alt punct forte al Conferinței a fost discursul italianului Carlo Fidanza. „Cei care ne spun că ar trebui să scoatem unanimitatea din procedurile decizionale UE sunt aceiași care au cumpărat milioane de doze de vaccin și care s-au pus de acord într-o săptămână să cumpere aceste vaccinuri fără a avea o competență prevăzută de Tratate. Cărui scop servește aceasta? Să ni se impună măsuri, să ni se impună competențele acelea centrale de la Bruxelles, să se impună voința minorității unei majorități. Există o speranță pe care noi vrem să lucrăm și să  definim viziunea noastră, a conservatorilor, asurpa Europe. O spun clar: Europa valorilor tradiționale. Europa are o civilizație de milenii. Europa nu e un consiliu de administrație care se reunește să ia anumite decizii. Europa trebuie să fie locul politic unde se pune în practică visul de viitor al milioanelor de cetățeni europeni. Pentru a reuși asta trebuie să fim puternici, trebuie să fim mândri de identitatea noastră, de istoria noastră, de tradițiile noastre, de rădăcinile noastre. (…) Trebuie să facem un efort pentru o Europă puternică a statelor suverane”.

Senatorului Claudiu Târziu i-a aparținut cuvântul de închidere a sesiunii de comunicări a Conferinței Internaționale „Acea Europă în care credem”. Desprinsă din expunerile delegațiilor partidelor conservatoare din străinătate și ale invitaților români, ideea forță a Conferinței a fost un NU „Statelor Unite ale Europei, NU statului federal european!”, dar un DA „Europei Națiunilor Suverane!”

Răspunzând unei idei generoase lansată dinspre delegația Italiei, Claudiu Târziu a declarat: „Da, noi suntem  Alianța pentru Unirea Românilor, dar am putea deveni, împreună, Alianța pentru Unirea Europenilor.” „Nu mai avem timp pentru câștigarea războiului cultural cu stânga globalist-liberticidă, dar este suficient timp pentru a câștiga bătăliile politice pe care, atunci când le vom câștiga, vom putea începe să schimbăm mentalitățile oprimante de astăzi. Tradiția trebuie să rămână constant sursa noastră de inspirație politică și de putere. Pe ea trebuie să ne bazăm în viitor cât mai mult. Iar miza noastră este viitorul însuși, noile generații. Pentru atingerea acestui obiectiv țintă trebuie să câștigăm bătăliile politice. Acum!”, a conchis senatorul Claudiu Târziu.

Despre ISPC

Înființat în anul 2022 de Alianța Pentru Unirea Românilor, Institutul de studii politice conservatoare  „Mihai Eminescu” este fundație cu statut de utilitate publică, cu scopul declarat de studiere și promovare a valorilor și principiilor fundamentale ale doctrinei conservatoare, relevând tipurile de manifestare actuale ale conservatorismului în diverse domenii – politic, juridic, economic, cultural, educațional. Institutul este fondat de Alianța pentru Unirea Românilor și prezidat de Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

articolul original.

Cunoscuta Anamaria Prodan, lider al APP România, despre suveranitatea României: „Ţară a fost transformată într-o colonie, noi am vândut tot” – EXCLUSIV, VIDEO

14 November 2022 at 10:46
image

Anamaria Prodan a fost prezentă într-o emisiune BZI LIVE de mare interes pentru toți românii. Cunoscuta impresară de fotbal a discutat despre suveranitatea țării noastre și cum poporul își pierde încet încet din valori.

Liderul APP România afirmă că foarte mulți au înțeles democrația greșit și ne îndreptăm spre o perioadă nefastă dacă femeile nu preiau frâile și nu vor scoate țara din mocirlă.

„Un popor fără valori tradiţionale nu există. Noi ne-am anulat singuri ca neam. Noi sărbătorim Valentines Day. Noi avem Dragobete. Eu sunt un individ al acestei ţări crescut într-o familie severă, cu un tată care provenea din cadrul Armatei, om cu principii sănătoase. M-a făcut omul cu bune şi rele, care sunt în faţa voastră. Am înțeles şi eu democrația greşit. Am vrut să merg cu avionul pe stradă. Îmi permiteam, dar datorită educaţiei pe care am primit-o, m-am trezit. Unde ne ducem? De ce sărbătoresc sărbătorile altor popoare? Eu sunt România Nadiei Comăneci, a lui Hagi, a marilor medici care fac istorie în străinătate, a inventatorilor, a lui Brâncuşi pe care francezii l-au ridicat la rang de icoană. De ce ne-am adus aminte târziu?”, a menționat Anamaria Prodan, în exclusivitate la BZI LIVE.

Anamaria Prodan susține că politicienii au vândut România bucată cu bucată

Cunoscuta Anamaria Prodan s-a arătat de-a dreptul revoltată de faptul că românii nu mai sunt suverani în propria lor țară. De asemenea, liderul APP afirmă că România a fost vândută bucată cu bucată de politicienii care s-au aflat la putere.

În acest context, Anamaria Prodan a transmis un mesaj și le-a recomandat cetățenilor să se trezească și să lupte pentru acest stat până nu este prea târziu.

„Nu trebuie să ne supunem nimănui, dar trebuie să ne aducem aminte că marile popoarele nu au venit să ne dea nimic. Noi am luptat întotdeauna pentru ce este al nostru. Ne-am întors la rădăcini, pentru că acolo este echilibru. Am vândut aproape tot. Am devenit sclavi în ţara noastră. Marile companii vin şi sug tot. Ce ar trebui să ne mai ia? Dacă noi nu mai avem tradiţii, până şi nunţile care erau superbe s-au schimbat. Astăzi nu mai avem nimic, sărbătorim ca americanii. Suntem mândri acum, nu mai punem bradul la poartă că râde lumea de noi. Am ajuns să râdem noi singuri de noi. Acest APP militează cu multă putere pentru familie, societate normală și continuitate. Familia trebuie să nu-şi uite rădăcinile. APP nu este un partid care vine şi promite că dă şi face. Am ajuns unde am ajuns din cauza tot a noastră. Ţi se pare că suntem suverani în ţara noastră? Eu nu voi vorbi ca om politic sau om de sport. Nu voi explica cât de inteligentă sunt. Am să vorbesc deschis şi simplu. Treziţi-vă români, apăraţi familia, mergeţi după legile lui Dumnezeu. Dacă pierdem tot, nu vom mai exista, nu vom conta nici ca indivizi”, a mai spus Anamaria Prodan, vicepreședintele APP România.

Ce spune Anamaria Prodan despre justiția din România

Vicepreședintele APP România susține că în România nu mai există absolut nimic, nici legi, nici Armată, ci doar oameni sărăci, distruși, care stau în frig și fac foamea. De aceea, totul trebuie oprit și aplicate două principii simple: ordine și disciplină.

De asemenea, Anamaria Prodan susține că totul poate fi recuperat extrem de rapid și simplu, însă doar prin unire și luptă.

„Vom ajunge ca pe vremuri cănd statele erau ocupate în 30 de minute. Ai impresia că Rusia sau altă ţară dacă doresc să ne invadeze nu o pot face? Cât durează? Noi avem Armată, sistem de Justiţie? Mă uit şi mă gândesc, eu înţeleg mai mult decât înţelege bunica mea. Ce Legi ale Justiţiei? Foarte buni oratori toţi cei din politică, dar nu se vorbeşte de niciuna. Ei evită subiectul frumos. Care este judecător vine şi ia o decizie că este magistrat, aplică legea. Nu mai există aşa ceva. Ţi se pare normal ca un om nevinovat să facă puşcărie şi după îi dai nişte bani şi spui că a fost un ordin, sunt liste negre? Eu cunosc oameni milionari, puteau să-şi ia banii şi să se mute. De ce nu se face că în SUA? Pentru delapidare, plăteşti de 3 ori mai mult. Sunt oameni care au greşit, au delapidat, dar sistemul i-a băgat în puşcărie și nu au recuperat prejudiciile. Mii de oameni au rămas fără locuri de muncă, oraşul a rămas praf, n-am recuperat nimic. Au stat în puşcărie, dar oamenii când ies şi ştiu, vor face bani oricum. Însă, familiile au fost distruse şi nu interesează pe nimeni.

Generaţia 72 să se trezească, că a prins vremurile vechi şi noi. Dacă ne trezim acum când nu este prea târziu, se va reface tot ce s-a distrus – rapid. Dacă realizăm că doar noi toţi împreună suntem o forţă, noi împreună putem face. Capul tăiat care nu vede în faţă este tăiat primul. Noi trebuie să stăm ca neam cu capul sus. Avem obligaţia să ne creştem copiii în legile lui Dumnezeu. Unde suntem noi astăzi? Nicăieri. Nu mai are astăzi poporul ăsta niciun reper”, a conchis liderul APP.

Anamaria Prodan susține că statul român a fost vândut cu totul și nu mai suntem suverani la noi în țară.

articolul original.

The Maserati of SUVs

13 November 2022 at 07:33
By: Geo

Fără îndoială SUV. În mod inconfundabil Maserati. Levante este născut din tradiția grand tour pentru a te duce oriunde.

PERFORMANȚĂ: Forțe puternice, în control absolut.

DESIGN: Fără îndoială SUV. În mod inconfundabil Maserati

TEHNOLOGIE: Inovație la o cu totul altă scară.

PUTERE CONTINUĂ

Parcurgi cu ușurință orice teren, cu aglitate demnă de o felină și rafinament fără efort pe distanțe lungi. Fie că este vorba de noua propulsie hibridă, benzină V6 sau puternicul V8, Levante îți oferă tot ceea ce aștepți de la un Maserati.

FIORUL SUNETULUI

Trăiește experiențe extraordinare alături de sunetul unic al modelului Levante. Nimic nu îți poate trezi simțurile la fel cum o face nota specifică a motorului Maserati.

DINAMICĂ SUPERIOARĂ

De la șasiul cu un centru de greutate foarte jos, trecând prin vitezele de top, distribuția perfectă a maselor și până la caroseria aerodinamică, Levante este o minune a ingineriei care te duce oriunde vrea inima ta.

PUTEREA ATRACȚIEI

Parcurge drumul până la capăt, indiferent de vreme. Puterea uriașă a modelului Levante este întodeauna sub control datorită sistemului inteligent de tracțiune integrală, standard pe toate versiunile Levante, care asigură o manevrabilitate și mai mare, indiferent de condiții. În plus, suspensiile Skyhook se adaptează constant, iar suspensiile pneumatice active îți oferă mereu garda la sol adecvată în funcție de tipul de teren pe care rulezi.

PREIA CONTROLUL

Relaxează-te în luxul controlului total. Transmisia automată sofisticată ZF cu opt trepte învață din stilul tău de condus grație soft-ului auto-adaptiv. Moduri diferite de condus pentru o experiență unică.

PURITATEA SCOPULUI

Depășește toate așteptările cu un stil rafinat care nu dezamăgește niciodată. Proporțile dramatice SUV sunt echilibrate cu linii grațioase și forme musculare ce descriu dinamismul.

SUFLET BINE INTENȚIONAT

Grila frontală specifică încadrează iconicul trident Maserati, iar capota sculptată poartă noul logo oval. Trecând la secțiunea din spate, inspirată de silueta coupe, găsim noul logo care decorează cu mândrie montantul C. Aceste embleme simbolizează puterea impunătoare și calitatea de a trece peste orice obstacol.

POVESTEA DIN SPATE

Povestea unică de la capăt până la spate. Noile stopuri folosite de modelul Levante au forma unui bumerang și au fost inspiratate de modele istorice ca 3200 GT desenat de Giugiaro și create prin tehnologia de ultimă oră ce permite turnarea prin injecție 3K ce oferă stopului o lentilă cu trei culori.

INTRĂ ÎN ATMOSFERA SUPERIOARĂ

Am dus luxul la un nivel superior în habitaclul care respiră caracterul Maserati prin toți porii. Stilul italian combină finisajele realizate cu meticulozitate și cele mai fine materiale, precum tapițeria din mătase naturală de la Ermenegildo Zegna: o exclusivitate Maserati.

POTI SĂ SIMȚI ENERGIA

Lasă-te învăluit de tradiția motorsport Maserati. Impactul dinamic este vizibil prin scaunele Sport sculptate cu reglaje electrice pe 12 direcții plus memorie, volan sport, padele din crom polișat pe volan și pedalier din aluminiu, plus inserții din carbon la interior.

Solicita oferta in showroom  AUTOPADOVA

SOS. IASI-Letcani, DN. 28, KM. 61, IASI

Tel. 0232.213.230; 0746.013.034

articolul original.

Astăzi, CCR decide dacă ne pierdem sau nu suveranitatea. Ediţie BZI LIVE pe această temă fierbinte alături de europarlamentarul Cristian Terheș – VIDEO

9 November 2022 at 09:29
image

Astăzi, 9 noiembrie 2022, Curtea Constituţională a României decide dacă ne pierdem sau nu suveranitatea. Legile Justiției au fost modificate, iar Avocatul Poporului, Renate Weber, a trimis joi, 20 octombrie, o sesizare la CCR prin care atacă aceste schimbări. Mai exact, Weber critică eliminarea din lege a sancțiunilor pentru magistrații care nu respectă deciziile CCR și ale ÎCCJ.

De la ora 14.30, în Studioul BZI LIVE, va fi programată o ediţie specială alături de europarlamentarul Cristian Terheș. Invitatul va discuta pe îndelete despre acest subiect amplu dezbătut în ţara noastră.

CCR analizează dacă ne pierdem sau nu suveranitatea. Ce spune europarlamentarul Cristian Terheș

Europarlamentarul Cristian Terheș a transmis faptul că astăzi, 9 noiembrie 2022, este o zi crucială pentru viitorul naţional, suveran, independent şi indivizibil al României. Curtea Constituţională va decide dacă în România Constituţia mai e sau nu legea supremă în stat.

„Este o zi crucială pentru România. Pe data de 9 noiembrie, CCR se va pronunţa pe obiecţiile de neconstituţionalitate ridicate de Avocatul Poporului şi de o serie de partide cu privire la modificările la Legile Justiţiei. Printre multele modificări care s-au făcut şi s-au invocat, cea mai importantă este cea cu supremaţia Constituţiei în România.

CCR va avea o decizie foarte simplă de făcut, dar crucială. În urmă cu câteva luni PSD şi PNL şi-au dat mâna pentru a suprima supremaţia Constituţiei şi a introduce implicit în Legile Justieiei supremaţia dreptului UE peste Constituţia României. Acum, exista în Constituţia României că odată cu intrarea statului în UE chestiunile ce ţin de drepturile UE şi cu competenţele exercitate în comun, şi nu cedarea suveranităţii, este prevăzut faptul că dreptul european are întâietate pe anumite segmente pe competentele UE, cum ar fi taxarea. Cert este că, există şi în alte ţări aceasta jurispudenta, chestiunile ce ţin de competenta UE. Nimeni nu contestă partea asta. Curtea Europeană de Justiţiei îşi întinde competenta pe componentele UE. Problema este că de la nivelul UE, gasca globalistă, care doreşte suprimarea suveranităţii statelor naţionale şi înfrângerea voinţei popoarelor, în momentul în care au încercat introducerea tratatului care avea ca efect federalizarea Europei, a căzut la vot în toate ţările.

Strategia acestor globalişti s-a schimbat şi au zis că dacă nu pot introducere o Constituţie Europeană venim cu un tratat unde deschidem uşa pentru introducerea supremaţiei”, a transmis europarlamentarul Cristian Terheș.

Avocatul Toni Neașcu cere Senatului României să apere Constituţia

Pe data de 15 octombrie, avocatul Adrian Toni Neacșu a lansat o petiție către Senatul României pentru ca sancţiunile pentru magistraţii ce încalcă deciziile CCR să nu fie eliminate din Legile justiţiei. Această eliminare ar putea deveni parte a Legilor justiţiei, fiind operată de către comisia special constituită în Parlament pentru a elabora noul proiect privind justiţia din România.

„Vă rog semnați, distribuiți, comentați! Haideți să le arătăm ce înseamnă să ataci Constituția, să le arătăm ca suntem aici. Solicităm senatorilor României să nu voteze eliminarea sancțiunii pentru nerespectarea de către judecători și procurori a deciziilor Curţii Constituţionale şi a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii ori în dezlegarea unor chestiuni de drept (L612/2022).

Solicităm senatorilor României să nu își încalce jurământul depus la începutul mandatului, și să apere prin votul lor Constituția și suveranitatea României, așa cum au promis. Solicităm senatorilor României să își asume la nivel de conștiință mandatul pe care îl exercită în numele poporului român și să nu răspundă comenzilor pe linie de partid. Solicităm fiecărui senator al României în parte ca până la data votului privind L612/2022 să își asume public poziția cu privire la supremația sau nu a Constituției României în justiția națională.”, a scris avocatul Adrian Toni Neacșu pe pagina sa de Facebook.

Astfel, astăzi, 9 noiembrie 2022, se va decide dacă România își pierde sau nu suveranitatea, susține europarlamentarul Cristian Terheș.

articolul original.

Directorul de design Dacia: „Duster va rămâne Duster în ceea ce priveşte dimensiunile sale şi performanţele în off-road”

7 November 2022 at 07:49
image

Dacia mizează în continuare pe clienţii care vor un SUV de clasă mică, spaţios şi care să poată ieşi în off-road în weekend, ajutat de un sistem de tracţiune integrală.

De partea cealaltă, viitorul Bigster, prezentat drept maşina care va duce Dacia în segmentul compact al SUV-urilor, va miza pe calitatea dorită de cei care vor o maşină de clasă compactă, a anunțat David Durand, directorul de design al mărcii Dacia.

„Duster va rămâne Duster în ceea ce priveşte dimensiunile sale şi performanţele în off-road. Clienţii vor să păstreze acest format de maşină, uşor de condus, de parcat, uşoară, performantă în off-road. Va păstra aceleaşi calităţi. Bigster este Dacia în segment C – este o maşină mai mare. Este răspunsul nostru pentru clasa compactă, sperăm că va răspunde cererilor clienţilor. Acolo există volum şi multe alte mărci, trebuie să mergem cu ce ştim, cu cunoştinţele noastre“, a spus David Durand într-un interviu acordat Ziarului Financiar în cadrul Salonului Auto de la Paris.

articolul original.

Vladimir Putin, gata să se așeze la masă cu liderii lumii: ‘Suntem pregătiți să discutăm toate acestea situația din Ucraina cu americanii, cu francezii și cu Suveranul Pontif’

25 October 2022 at 15:15
image

Administrația de la Kremlin a anunțat că Federația Rusă este dispusă să discute cu SUA şi cu papa Francisc pentru a se găsi o soluţie la situaţia creată de campania militară rusă în Ucraina.

Suntem pregătiţi să discutăm toate acestea (situaţia din Ucraina) cu americanii, cu francezii şi cu Suveranul Pontif‘, a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică, într-un comentariu la iniţiativa preşedintelui francez Emmanuel Macron care i-a cerut luni papei Francisc să se adreseze preşedintelui rus Vladimir Putin, Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, şi preşedintelui SUA, Joe Biden, pentru a impulsiona un proces de pace în Ucraina, potrivit EFE.

În versiunea transmisă de agenţia de stat rusă Peskov a declarat că Moscova salută apelul preşedintelui francez către papa Francisc de a facilita discuţii directe între SUA şi Rusia cu privire la Ucraina.

‘Dacă aceasta se înscrie într-adevăr pe linia eforturilor de căutare a posibilelor soluţii, demersul poate fi evaluat pozitiv’, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

În acelaşi timp, a afirmat el, nimeni nu a propus să-l sune pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a lămuri ‘baza legală care interzice orice tip de negociere cu partea rusă’.

‘Rusia este deschisă tuturor contactelor. Dar trebuie să plecăm de la premisa că Ucraina a interzis continuarea negocierilor’, a insistat Peskov, făcând referire la recentul decret al preşedintelui Zelenski care a pus în aplicare o decizie recentă a Consiliului de Apărare şi Securitate Naţională al Ucrainei despre imposibilitatea de a purta negocieri cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Decizia respectivă era un răspuns al Kievului la ‘încercarea de anexare de către Rusia a unor teritorii’ ale Ucrainei, după ce preşedintele Vladimir Putin a proclamat anexarea a patru regiuni ucrainene la Federaţia Rusă (Doneţk şi Lugansk (est), Zaporojie şi Herson (sud) la 30 septembrie, notează agenţia de presă ucraineană RBC.ua. Unele dintre acestea nici măcar nu erau controlate în totalitate de Moscova.

Rusia a declanşat la 24 februarie o invazie neprovocată în Ucraina în prima agresiune de acest tip în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial, informează agerpres.ro.

articolul original.

Suveranitatea națională în Europa de azi

22 October 2022 at 15:52

Se discută despre „globalism” și se aduce în discuție, în opoziție, „suveranismul”. Termenii se folosesc însă improvizat, nu numai la noi. „Globalismul” este confundat adesea, fie și numai tacit, cu „globalitatea” sau „globalizarea”, iar „suveranismul” cu naționalismul autarhic.

Pentru a face, totuși, deosebirea între mere, gutui și alte fructe, ar trebui clarificări. Le propun plecând de la patru fapte.
Să observăm, reflectând la viața noastră de azi, că, în ultimele decenii, nimeni nu le-a impus reprezentanților României o politică sau alta. Mai curând, aceștia au venit în întâmpinarea unor sponsori externi spre a obține suport în competiția internă. Ca urmare, au avut loc scoaterea de active din proprietatea publică a României, punerea justiției în dependență de instituții externe, sacrificând dreptatea, inițierea „tradiției” ridicole a „to do list” (creată când lui Barosso i s-a smuls o hârtie cu însemnări pentru a fi prezentate drept decizii ale UE) și multe altele. Consecințele sunt evident dureroase.
Se vede lesne că unii dintre cei care s-au legitimat prin sponsori externi vor să-și ascundă din nou incapacitatea, revopsiți, desigur, în alte culori. Numai că ei nu au cum să scoată România din marasmul în care au împins-o după ce au privat-o de industrie, i-au distrus justiția, au adus serviciile secrete la controlul societății. Cetățenii țării merită, totuși, altă soartă.

Să observăm, apoi, că sunt voci care desconsideră „suveranismul” punându-l în opoziție cu calitatea de membru al unor uniuni sau alianțe. În joc sunt, însă, chestiuni distincte: una este valorificarea suveranității naționale și alta este participarea la organizații. Germania, Franța și multe alte țări își folosesc din plin suveranitatea națională, fiind membre de uniuni și alianțe. Tratatele de la baza acestora nu cer renunțarea la suveranitate.
Desigur, ca totdeauna în istorie, schimbările își au birocrații, profitorii și propagandiștii lor, care întrețin un optimism de serviciu, cinic. Acesta nu rezolvă ceva, dar împiedică azi gândirea și democratizarea.
Să observăm, mai departe, că apărarea suveranității naționale nu are nimic de a face cu vreo atitudine „anti EU” sau „anti NATO”, cum se perorează de tot felul de agitatori. După cum critica stărilor de lucruri din Europa nu înseamnă „antieuropenism”, iar reflecția asupra rolului NATO nu are nimic de a face cu „antiatlantismul” ori „antioccidentalismul”! Inteligența presupune distingerea lucrurilor și a unghiurilor de vedere.
Să observăm, în sfârșit, că dezbaterea actuală asupra relației „globalism” – „suveranism” a început cu „globalizarea” – înțeleasă ca politică economică de reducere a tarifelor vamale. Inițiată sub Bill Clinton, aceasta a fost acceptată de numeroase state – avocați ai „globalizării” fiind SUA, China, Rusia, Germania, Japonia, Israel, Olanda. Dar aceste țări nu și-au demontat vreun moment suveranitatea națională și nu au renunțat la optici proprii. Țările avocate nu s-au lăsat controlate de globalism, ci și-au promovat riguros interesele. De fapt, ideologia „globalismului” are trecere în țări cu decidenți incapabili să le asigure asumarea de sine.
Sub alte aspecte, între avocații „globalizării” sunt, desigur, diferențe de abordare. De pildă, SUA pledează pentru a respecta ordinea lumii rezultată din acorduri semnate, China pledează pentru respectare, dar arată că nu ea a decis ordinea existentă și nu răspunde de ea, Rusia caută aranjamente pe termen lung axate pe securitate, Uniunea Europeană se preocupă de extindere.
Ce este, însă, „globalismul”, de la care pleacă discuția actuală? Ce este „suveranismul”, pe care unii îl invocă fără a-l lămuri, iar alții îl caricaturizează, fără a ști despre ce este vorba?

Se întâmplă deseori să se spună lucrurilor pe nume, dar abia într-un anume context se observă că s-a spus. De aceea, în ceea ce mă privește, fiind vorba de concretizarea unei concepții deja exprimate (vezi, mai recent, Religia în era globalizării, Ed. Academiei Române, 2010; Identitate națională și modernitate, Libris Editorial, 2018; România în Europa actuală, Libris Editorial, 2018; articolul Globalism și suveranitate, 2022), rezum considerații deja făcute.
Din capul locului, trebuie distins între „globalitate”, „universalism”, „globalizare” și „globalism”, căci „globalismul” este confundat frecvent cu fiecare. „Autarhia” este, știm bine, nerealistă într-o lume cu conexiuni de mari forțe economice, mediatice și militare. „Independența națională” este pusă în discuție în situații constrângătoare – de pildă, de pandemie, de nevoia de securitate. „Suveranitatea statelor” rămâne, însă, reperul ordinii raționale a lumii.
Mersul vremii, resursele de energie, armele cu bătaie la distanță, șansele de export de produse etc. ne fac dependenți de ceea ce se petrece pe glob. Viața ne leagă de istoria lumii. Orizontul realist de viață este astfel „globalitatea”.
„Globalitatea” nu înseamnă însă „globalism”, chiar dacă acesta o ia ca pretext. Înainte de orice, „globalismul” nu este cadru al vieții, ci o ideologie. „Globalismul” nu este același lucru nici cu „universalismul”. În vreme ce „universalismul” se referă, în fond, la împărtășirea de valori (decalogul biblic, drepturile omului etc.), „globalismul” consideră că împărtășirea ar avea nevoie de un centru din care să se ia lumină. „Globalismul” operează cu ideea unui centru decizional.
Istoricește, „globalismul” a fost legat de formarea de „internaționale” ideologice. S-a început cu cea a proletariatului, creată la chemarea „Proletari din toate țările, uniți-vă!” a Manifestului Partidului Comunist (1848). S-a continuat cu internaționale social-democrate, apoi cu internaționale opuse, ale dreptei politice. În zilele noastre, este activă internaționala neoliberală.

Viziunea „globalismului” actual se trage dintr-un mariaj. Este vorba de mariajul neoliberalismului – adică a acelui liberalism care proclamă libertatea persoanei, dar nu se interesează dacă și cât beneficiază persoanele de libertate – cu o filosofie care dezbracă omul, societatea, istoria de orice, afară de competiția în optica „încercare și eroare (trial and error)”.
Nu intru aici în abordarea acestei filosofii. Am făcut-o în alt loc. Mă limitez să spun că nu altcineva decât Karl R. Popper a fost cel care a desprins vederile oamenilor de condiționări istorice, sociale, morale, acceptând doar una socotită „științifică” și a contribuit la articularea filosofiei prototipice a „globalismului”. George Soros, asupra căruia voi stărui cu alt prilej, rămâne azi popperianul explicit.
Fapt este că, sub ochii noștri, inițiativele în viața internațională și-au schimbat direcția. În anii nouăzeci, preocuparea țărilor era pentru participarea cu profit la „globalizare”. Azi, după ce Donald Trump a propus „corectura globalizării”, multe țări caută un nou început. Pe acest fundal, restabilirea importanței propriei guvernări, refacerea categoriilor sociale de la mijlocul societății și a autonomiei cetățeanului au devenit chestiuni de viață. S-a intrat într-o lume care suspectează „globalismul” și în care revin în rol statele naționale.

„Globalismul” este nutrit de aspirația la extinderea economiei de piață, a liberalizărilor, a piețelor însele, sub un centru decizional! Cum a ajuns să funcționeze practic un astfel de centru, se poate discuta îndelung. Inevitabil, el este pe seama intereselor multora. Exemple mai noi sunt afacerea submarinelor nucleare din Oceanul Indian, care a dus la nemulțumirea Franței, atacarea gazoductelor din Marea Baltică, care stârnește nemulțumirea Germaniei, încercările de la Bruxelles de a constrânge țările la relativizarea familiei tradiționale, care nemulțumesc, de asemenea. În România, ne dăm seama din ceea ce s-a petrecut în 2012, când un referendum a demis președintele cu peste 80% din voturi, dar acesta a fost salvat prin matrapazlâcuri ale „justiției” interne, combinate cu intervenții globaliste.
Simplu spus, „globalismul” este o ideologie, și nu o decizie legitimată democratic. Ca exemplificare, așa cum au arătat cei mai buni juriști și economiști europeni, Consiliul European nu are legitimitate să impună ceva țărilor membre – el nu a fost ales și mandatat. Este totdeauna posibilă înțelegerea dintre state, dar obligarea lor nu este legitimată.
Unde duce „globalismul”, s-a văzut demult. Spre a face și mai intutivă această observație, aș spune că azi avem rațiuni în plus să-l prețuim pe Dostoievski. El a sesizat, deja în romanul Idiotul (1868), ce înseamnă un „stat de drept” nedus până la întrebarea „cât de drept” este acel stat. Pe bună dreptate, revista „Der Spiegel” a pus nu demult întrebarea crucială : cât de drept este „statul de drept” care a fost îmbrățișat? Cât de democratice sunt democrațiile existente?
În privița suveranității, discuția începe, juridic, odată cu Pacea Westfalică (1648), care a proclamat „principiul suveranității statelor”. Prin suveranitate s-au înțeles drepturi teritoriale și neamestecul în treburile interne. Principiul s-a bucurat de largă adeziune și enorm prestigiu. Kant i-a și dat consacrare, vorbind de „pacea eternă”.
Se poate spune și azi că acestui principiu îi aparține viitorul. Înșiși devotați lui Metternich și Bismarck (cum este Henry Kissinger, World Order, Penguin, New York, 2014), reafirmă acest principiu. Nu se întrevede altceva, „în acest moment al istoriei, decât un sistem westphalian informat de realități contemporane”.
Reafirmarea suveranității a devenit necesară ca urmare a tensiunilor din relațiile internaționale. Nu mă refer numai la ceea ce a stârnit scandalul deja în anii șaizeci – doctrina „suveranității limitate” a lui Brejnev, folosită pentru intervenția în Cehoslovacia din 1968. Mă refer și la noua situație internațională, cu emergența Chinei ca supraputere, cu militantismul islamic, cu afirmarea țărilor de la Pacific și din Africa și America Latină. Prin forța realității, nu se pot ocoli nici tensiunile în care Comisia Europeană a intrat cu Polonia, Ungaria, Cehia și alți membri – tensiuni ce pretind astăzi, cum spunea cancelarul german, o cu totul altă soluție decât impunerea unei optici de la Bruxelles.

Reafirmarea suveranității naționale a devenit necesară și datorită faptului că multe nu se pot asigura fără ea. Chiar în condițiile integrării europene, unele domenii – bugetul, educația, sănătatea etc. – rămân în competența națională, după cum asistența socială, democratizarea, dezvoltarea unei țări nu se pot atinge fără suveranitate națională.
„Independența națională” este clamată rar astăzi, căci a fost compromisă de dictaturi. Ea a rămas, însă, o valoare importantă, dar a trebuit să fie asociată cu alte valori. Înțelegerile americano-ruso-chineze de după anii optzeci au legat „independența națională” de excluderea de politici care periclitează conviețuirea pașnică, înăuntrul unei țări și între țări. Aceste înțelegeri au și autorizat Consiliul de Securitate al ONU să dispună, la nevoie, oprirea celor care o periclitau.
Unele țări, România în mod sigur, au înscris în Constituție (1992) prevederea că, în caz de conflict al reglementărilor naționale cu cele internaționale, ultimele au prioritate. Fapt este că, atunci când intri într-o uniune, semnezi anumite obligații. Numai că tratatele de integrare europeană pretind statelor care aderă să cadă de acord asupra a ceea ce condiționează integrarea, fără ca prin aceasta să se anuleze suveranitatea națională.
Deocamdată, „suveranismul” este mai mult un apel. El nu și-a elaborat detaliat soluțiile. Firește, nu de o altă ideologie este nevoie, ci de soluții într-o concepție cu bune cunoștințe economice, sociologice și juridice, plecând de la valoarea suveranitate națională. Aceasta rămâne, matur privind, de neatins. Dacă, totuși, cineva o atinge, atunci nu dreptul dirijează în societate, ci forța. Ceea ce antrenează, cum se vede ușor, subminarea democrației și tensiuni.
„Globaliștii” vor ca țările să asculte de un centru de decizie. Ei nu se întreabă, însă, ce calitate au analizele, cui servesc și ce rezultă de aici. Vederile lor au și dus la scăderea calității deciziilor, a valorii decidenților și la ascensiunea nepregătiților. Emergența de regimuri mediocratice sau de-a dreptul prostocratice din zilele noastre li se datorează.
Aceasta deoarece, prin „globalism”, cadrul selecției valorilor a fost malformat. România de azi este un exemplu. Decidenții ei actuali nu se evidențiază prin profesionalism și valoare civică și culturală. Grăitor și stupefiant este exemplul – relatat de un europarlamentar – că înșiși reprezentanții guvernului României au pledat în 2021 pentru a se păstra „obligativitatea” MCV-ului, sacrificând dezinvolt, în numele „globalismului”, ceea ce ei trebuiau să reprezinte.
Adepții suveranității naționale pledează pentru decizii în interesul cetățenilor – de pildă, al minerilor polonezi, de regulă al agricultorilor francezi sau întreprinzătorilor germani, sau, cel mai recent, al italienilor. Oricum, un argument „istoric” s-a prăbușit. S-a infirmat prejudecata potrivit căreia, în lipsa centrului decizional, statele naționale ar intra oarecum automat în conflict. Scrierea mai precisă, recentă a istoriei ne arată că mișcările naționale din Europa clasică au fost contra dominației, nu contra altor națiuni, și mai degrabă civic-democratice.
În opinia mea, în Uniunea Europeană este nevoie acum de reorganizare pe principiul suveranității, conform tratatelor încheiate de fondatori. Nu ca frondă, ci ca o chestiune de drept, fără de care nu există funcționare cu succes. Înțeles civico-democratic, statul național, ca responsabil de calitatea vieții cetățenilor săi, nu a intrat în muzeu.
Nu se va putea ieși însă din crizele zilelor noastre fără antidot la mediocritatea decidenților. Ea se plătește deja din greu. Azi democrația este de apărat și contra acestei maladii.
<a href=”http://www.andreimarga.eu”>Andrei Marga</a

articolul original.

Vom avea un președinte suveranist?

19 October 2022 at 07:51
image

Referindu-se la războiul din Ucraina, Andrei Marga s-a arătat a fi prorus, scandalizând cu poziția sa, chiar noi scriind aici critic despre afirmațiile lui. Dar, calați pe aceste afirmații, n-am observat și dimensiunea naționalistă a filozofului de la Cluj, întorcând discursul în favoarea României care ar trebui să-și recupereze teritoriile din Ucraina, iar statul actual să ajute și copiii români, nu doar pe cei refugiați din Ucraina.

Cum spuneam, cu două săptămâni în urmă, directorul SRI, Eduard Hellvig a citit un cuvânt la deschiderea anului universitar la Cluj. Citit, la rece, cap-coadă, discursul pare a fi unul pur electoral. Omul se prezintă, cu nașterea, copilăria, evoluția, ca să treacă apoi surprinzător la idei naționaliste și suveraniste: „Una din provocările prezentului se referă la discuția despre identitate. Despre cine suntem, ca oameni dar și ca popor, și despre cât de mândri suntem în legătură cu identitatea noastră.

/…/Creșteți deja într-o societate în care se construiește o teză falsă, a unei dispute artificiale între identitatea națională și cea europeană sau globală. Identitatea noastră națională este un motiv de mândrie la fel ca și apartenența la o societate deschisă, tolerantă și preocupată de drepturi globale”. Și: „În această lume, naționalismul nu ar trebui să fie doar apanajul unor discursuri sau abordări extreme, ci și un tip de instinct pe care să-l aibă și cei cu gândire democratică, liberală, care astăzi au tendința greșită de a se îndepărta de subiecte precum patriotism sau tradiții. De aceea, cred că sprijinul pentru democrație poate coexista cu atașamentul față de valori tradiționale, religie, elemente de identitate națională. Trăim într-o comunitate care și-a câștigat prin sacrificii extreme, timp de sute de ani, dreptul de a avea o țară proprie, o limbă, o graniță, un steag”. Și o observație. Mă îndoiesc că șeful principalului serviciu de informații din România a ținut acest discurs fără știrea lui Iohannis, fără binecuvântarea lui. Ceea ce naște legitima întrebare: Nu cumva în laboratoare se pregătește un președinte suveranist? Discursul de mai sus putea fi rostit nu doar în fața unui amfiteatru de studenți, dar chiar într-o piață înțesată cu 100 000 de oameni.

Românii par a aștepta un președinte naționalist, suveranist, unul serios, aplicat, nu pe George Simion sau pe Diana Șoșoacă, aceștia dând semne că-l vor urma pe Dan Diaconescu în uitare.

articolul original.

Papa îndeamnă la reformarea ONU: „Și-a arătat limitele”

16 October 2022 at 11:46
By: (R.C.)

Papa Francisc a lansat un apel pentru reformarea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care ”şi-a arătat limitele” în contextul pandemiei de COVID-19 şi al războiului din Ucraina, potrivit unei noi cărţi a suveranului pontif, din care cotidianul La Stampa a publicat duminică un fragment, informează AFP.

„Când vorbim despre pace şi securitate la nivel mondial, prima organizaţie la care ne gândim este cea a Naţiunilor Unite (ONU) şi, în special, Consiliul său de securitate. Războiul din Ucraina a evidenţiat încă o dată necesitatea de a face în aşa fel încât actuala structură multilaterală să găsească metode mai agile şi mai eficiente pentru rezolvarea conflictelor”, a declarat papa Francisc.

„În timp de război, este esenţial să afirmăm că avem nevoie de mai mult multilateralism şi de un mai bun multilateralism”, însă Organizaţia Naţiunilor Unite, aşa cum funcţionează ea de la înfiinţarea sa, „nu mai răspunde noilor realităţi”, a adăugat suveranul pontif.

„ONU a fost creată pentru a da o formă refuzului nostru în faţa ororilor cu care omenirea s-a confruntat în cele două războaie din secolul al XX-lea. Deşi ameninţarea pe care ele au reprezentat-o este încă vie, lumea de astăzi nu mai este aceeaşi” şi instituţiile internaţionale trebuie să fie „rodul celui mai mare consens posibil”, consideră liderul de la Vatican.

„Necesitatea acestor reforme a devenit mai mult decât evidentă după declanşarea pandemiei, ocazie cu care actualul sistem multilateral şi-a arătat toate limitele. Din felul în care au fost distribuite vaccinurile am avut un exemplu flagrant pentru situaţiile în care, uneori, legea celui mai puternic cântăreşte mai mult decât solidaritatea”, a declarat, cu regret, papa Francisc.

Liderul de la Vatican îndeamnă la „reforme organice, destinate să le ajute pe organizaţiile internaţionale să îşi regăsească vocaţia primordială de a servi interesele familiei umane”.

Papa Francisc se consideră, totodată, apărătorul „securităţii integrale”, ce constă în garantarea tuturor drepturilor (alimentar, sanitar, economic şi social) în baza cărora cărora instituţiile internaţionale ar trebui să îşi formuleze toate deciziile.

Noua carte a papei Francisc, intitulată „Vă întreb în numele Domnului. Zece rugăciuni pentru un viitor al speranţei”, va fi lansată marţi în Italia.

articolul original.

Miron Mitrea: ‘Eduard Hellvig este un politician bun. E prima voce politică care face ordine în această chestiune – naționalism, suveranism’

7 October 2022 at 19:15

Miron Mitrea: 'Eduard Hellvig este un politician bun. E prima voce politică care face ordine în această chestiune - naționalism, suveranism' - Bugetul.ro

image

NEWS ALERT

Analistul politic Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, este de părere că Eduard Hellvig își pregătește terenul pentru o poziție politică la un moment dat.

COMENTEAZĂ

articole similareimage
articolul original.

Sondaj Avangarde: 61% dintre români ar alege suveranismul, dar 70% vor să rămânem în UE

3 October 2022 at 14:23

​​Pompierii sunt primii în topul încrederii românilor, cu o cotă de 77%, urmați de SMURD cu 63%, potrivit unui sondaj Avangarde, realizat în septembrie. Pe următoarele locuri sunt Ambulanța (57%) și Armata (56%), în vreme ce Biserica Ortodoxă Română se situează pe locul 5, cu 55%.

Pe ultimul loc în topul încrederii sunt Spitalele, cu 15%. Tot la coada clasamentului se situează Parlamentul (17%), Guvernul și Președinția, cu 20%.

Dacă ar fi să aleagă pentru România, în perioada următoare, românii optează pentru Parteneriatul cu SUA (36%) și apartenența la UE (35%).

70% dintre cei intervievați sunt pentru rămânerea în UE și doar 9% optează pentru un RoExit.

61% dintre respondenți ar alege suveranismul, dacă ar fi în puterea lor să ia decizia, iar 16% globalismul.

Apropierea de Rusia ar alege-o 7%, în vreme ce 31% ar alege China.

Între Donald Trump și Joe Biden, 28% l-ar alege, pentru România, pe Trump, iar 22% pe Biden.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 22.09.2022 – 30.09.2022, telefonic, pe un eșantion de 904 persoane. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,4%

articolul original.

Deputatul APP Francisc Tobă, despre suveranitatea României: „Nu este de vânzare şi nu poate fi negociată” – VIDEO

28 September 2022 at 08:18
image

Deputatul APP de Braşov Francisc Tobă a avut ieri, 27 septembrie 2022, un discurs ferm în plenul Parlamentului. Politicianul a transmis faptul că suveranitatea României nu poate fi vândută şi nici nu poate fi negociată.

„Tema declaraţiei mele politice de astăzi (n.r. 27 septembrie 2022) este: „Suveranitatea României nu este de vânzare! Suveranitatea României nu poate fi negociată!”, a transmis deputatul Francisc Tobă.

Ce spune deputatul Francisc Tobă despre suveranitatea României

Vicepreşedintele Alianţei Pentru Patrie afirmă că partidul din care face parte, denumit și „Gherila Politică” nu va accepta niciodată ca România să fie condusă de legile de la Bruxelles. Francisc Tobă a ţinut să aducă în discuţie şi comisia specială care s-a contituit.

„Lacheii neocolonialismului financiar de la Bruxelles ne-au trimis un pachet de legi ale justiţiei. APP nu va accepta niciodată ca legile noastre să fie elaborate în laboratoarele celor de la Bruxelles. Guvernul le-a luat, a făcut un simulacru de consultare, le-a pus în braţele parlamentarilor. S-a constituit o comisie specială, membrii comisiei speciale aleşi pe sprânceană, o comisie specială dirijată din afară. Am depus amendamente, am invitat magistraţi, totul a fost în zadar. Pentru că aceasta comisie specială a venit la disciplină de partid, a îngropat independenţa justiţiei şi democraţia constituţională! Aceasta comisie specială este după mine expresia: „cea mai toxica şi antiromâneasca a unei majorităţi politico-administrative de după revoluţie!”, a spus Francisc Tobă, în Parlament.

De asemenea, deputatul roman a ţinut să adauge că romanii nu vor fi obligaţi să mănânce gândaci, să stea în frig şi să renunţe la lumină. De asemenea, politicianul a afirmat că toţi cei care au trădat ţara vor plăti şi vor da cu subsemnatul în instanţă.

„Nu vrem să mâncăm gândaci, nu vrem să îndurăm frig, nu vrem să renunţăm la lumină! Avem tot dreptul să ne apărăm credinţa, familia, identitatea şi stilul nostru de viaţă. Nu vom accepta niciodată că romanii să fie dirijaţi din afară din respectiva modului în care îşi înţeleg existenta. Gherilă politică continua! Aşa cum v-am promis vom ataca la toate instanţele interne şi internaţionale dreptul nostru de a contracara aceste acţiuni antiromâneşti. Nu vom ierta niciodată pe cei care astăzi trădează jurământul depus atunci când şi-au preluat mandatul. Vă promitem că vom fi pioneza românească de pe scaunul puterii antiromâneşti! Închei spunând: „Suveranitatea României nu este de vânzare şi nu va fi negociată niciodată cu nimeni!” Vă mulţumesc”, a declarat deputat de Braşov, Francis Toba, APP.

Francisc Tobă a anunțat că Executivul va fi atacat constant

Vicepreședintele APP, Francisc Tobă susține că Guvernul României condus de premierul Nicolae Ciucă va fi atacat mereu atunci când va decide împotriva cetățenilor români.

„Nu vom permite guvernului să sufoce România în taxe şi scumpiri aberante! Vom continua să atacăm şi să blocăm toate aceste legi şi ordonanţe antiromâneşti!”, a transmis deputatul Francisc Tobă.

De asemenea, Francisc Tobă a afirmat că Alianța Pentru Patrie va continua să lupte pentru români și România. Interesele cetățenilor vor fi apărate, iar toate legile aberante vor fi împiedicate. Totodată, deputatul de Brașov susține că suveranitatea statului român nu poate fi vândută.

articolul original.

Marga-Salvatorul PNL în alegeri?

27 September 2022 at 12:54

Ipoteza lansată în premieră de Inpolitics prinde teren vertiginos în ultimele zile: Andrei Marga ar putea ocupa un imens culoar prezidențial în 2024, cel naționalist-suveranist, deja discursul său public prezentînd indicii evidente în acest sens. Marea întrebare e, dacă avem candidatul, cine se va plasa în spatele lui? Variante ar fi, de la o coaliție a mai multor formațiuni naționaliste mai mici pînă la susținerea din partea unui mare partid. Și oricît de neașteptat ar suna acum, sunt șanse mari ca acela să fie PNL, în opinia noastră.

Suveranismul se întoarce

Să o luăm metodic.

Abia își revenise din seismul suedez, unde dreapta și extrema dreaptă au venit la putere, că UE se zguduie din temelii după alegerile din Italia. Tot dreapta și extrema dreaptă. Politicieni cu rădăcini în mussolinism, auzim, care cer alte reguli în Europa.

Viktor Orban face azi o observație greu de combătut, vorbind despre situația creată în Europa de războiul din Ucraina și de sancțiunile la adresa rușilor: „Nu e de mirare când oamenii furioși se simt păcăliți și înlocuiesc guvernele țărilor care susțin sancțiunile unul după altul”.

În 2024 au loc importantele alegeri europene care vor emana o nouă Comisie Europeană.

Pînă la finele acelui an, însă, mai sunt destule alegeri în perimetrul european care pot schimba dramatic actuala arhitectură politică.
Duminică sunt alegeri parlamentare în Bulgaria, iar ruso-germanofilul Boiko Borisov e number one în sondaje, în fața „americanilor” de la Harvard, Petkov și Vasilev.
Anul viitor avem alegeri prezidențiale în Cehia și Cipru, legislative în Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Luxemburg, din nou prezidențiale în Muntenegru, alegeri regionale și mai apoi legislative în Spania, mai apoi în Polonia, Elveția, Turcia (inclusiv prezidențiale) și legislative în Ucraina.

În 2024 avem prezidențiale în Finlanda, Moldova, Ucraina, Rusia, legislative în Lituania, alegeri locale în Marea Britanie.
Avem alegeri europene, locale și, la finele anului, parlamentare și prezidențiale în România.

Curentul naționalist-suveranist crește în Europa mai repede decît estimau cei mai pesimiști observatori. Și încă nu a venit prima iarnă de război, ca să spunem așa.
Imediat după alegerile parlamentare din 2020 scriam că misteriosul, pe atunci, partid AUR fusese creat artificial de laboratoarele secrete autohtone pentru a ține sub control culoarul naționalist.

Între timp, lucrurile s-au schimbat dramatic.
De acum, nu se mai pune problema cum să se țină în frîu partidele anti-progresiste, ci dacă va mai rămîne cineva pe culoarul care a dominat Europa ultimilor ani.

Pe lîngă AUR, avem partide mici precum cele ale lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă ori Ludovic Orban care trag spre conservatorism, PUSL-ul Dan Voiculescu, PNȚCD-ul lui Pavelescu. Victor Ponta, liderul Pro România, mai are un pic și cere Ro-Exit în direct, iar ALDE se pregătește să-l aducă la cîrmă pe Varujan Vosganian, remarcat prin mesaje critice la adresa Bruxellesului mai ales în pandemie.

Fostul șef al SIE, generalul Silviu Predoiu, devenit lider anti-sistem, își face un partid de aceeași factură, Șoșoacă are deja propriul partid, alți lideri de opinie anti-sistem, Chitic, Piperea etc se mișcă în aceeași direcție. Despre UDMR nu se pune problema că ar mișca în frontul trasat de Viktor Orban, desigur.
Nu știm ce poziție va adopta PSD, partidul care pînă în 2020 moștenise în cea mai mare măsură culoarul naționalist eliberat de PUNR ori PRM, dar care înaintea alegerilor parlamentare a cîrmit-o brusc spre Bruxelles, ceea ce, de altfel, a și permis apariția AUR. Greu de crezut că social-democrații nu se vor plia și ei, într-o formă sau alta, pe direcția din care bate puternicul nou vînt european.


Cît despre USR și PLUS, se pare că vor rămîne singurii prizonieri ai progresismului.

Cea mai aparte situație se regăsește la PNL. Partid tradițional de dreapta, care a absorbit mare parte din fostul PNȚCD, ca și PDL-ul băsescian, PNL a abandonat complet culoarul conservator în favoarea progresismului bruxellez. Au existat, e drept, episoade bizare în istoria recentă, precum lansarea lui Marian Munteanu spre primăria generală, un episod nelămurit pe deplin nici azi.

Dar, per ansamblu, PNL s-a predat necondiționat progresismului, la ordinele lui Iohannis, în pofida unor tentative slabe de revoltă ori a unor avertismente trase în interiorul partidului de către voci importante, înaintea ultimelor alegeri.

Tocmai de aceea, ideea că PNL ar putea să-și schimbe blana pînă în 2024 poate părea hazardată acum.

Doar că istoria post-decembristă ne-a servit de atîtea ori situații de mari răsuciri încît nu ar trebui să mai fim surprinși de nimic. PD-ul lui Roman și Băsescu s-a milogit ani de zile pe lîngă Internaționala Socialistă să fie primit ca membru deplin, iar după ce a reușit a trecut peste noapte pe dreapta spectrului, în siajul noii guvernări creștin-democrate germane.

România e țara partidelor fără doctrine, fără convingeri puternice, ca atare e țara repoziționărilor bruște, de-a dreptul jenante uneori. Nu va fi, deci, o problemă pentru liberali să-și amintească peste noapte noțiuni precum înaintași, credință, patrie, pămînt strămoșesc, neatîrnare, ortodoxie bla-bla-bla.

Și pot fi „ajutați” decisiv din afară.

Americanofili versus rusogermanofili

Ca să o spunem de-a dreptul, Europa se scindează vertiginos pe două falii: una controlată de SUA și marii săi aliați europeni precum Marea Britanie, Franța ori Polonia, în timp ce alte state trag la căruța puternicului – chiar dacă nu oficialului – binom Rusia-Germania.

Războiul din Ucraina e ocazia perfectă pentru americani să împingă marele rival economic european într-o criză profundă și prelungită.
Situația deranjează, însă, marea Germanie, care de ani de zile caută să se scuture cît mai mult de sub jugul american apărut după război. Și a făcut asta cu ajutorul neprețuit al țării lui Putin, aflate de ani de zile într-o relație economică de excepție cu nemții. Din această poziție privilegiată de locomotivă economică, Germania face de ani buni jocurile în UE, acesta fiind și motivul Brexitului.

De cînd cu războiul, lucrurile s-au complicat rău la Berlin, însă. Germania se vede dată înapoi nu doar economic, ci și politic, cu ani buni. Îi scapă de sub control cancelarii pe care altădată le controla, sub presiunea maselor de cetățeni enervați de perspectiva sărăciei, a crizei energetice pe termen lung șamd, mase care votează, iată, în favoarea unor forțe politice cu discurs radical.

Nu e vorba doar de invazia din Ucraina; axa Berlin-Bruxelles a comis multe greșeli în ultimii ani care au băgat Europa în gard, începînd cu fenomenul green deal, care, acum se vede, era frumos doar pe hîrtie. Nu mai vorbim de pandemie!

Germania – cu aliatul din umbră Rusia – se vede nevoită să se întrebuințeze serios pentru a nu pierde și mai mulți „supuși” europeni în anii care urmează.Din acest motiv, în opinia noastră, varianta Marga președinte are o puternică susținere.

Andrei Marga a fost acuzat în ultima vreme de putinism, dar se uită că omul e, de fapt, un germanofil de forță, cultivat ca atare încă din perioada comunistă.

Se uită că e omul la a cărui invitație personală a răspuns cancelara Angela Merkel în 2010, venind la Cluj pentru a primi titlul de doctor honoris causa din mîinile cărturarului, în timp ce, la București, Băsescu, Geoană și restul greilor dădeau cu căciula de pămînt de uimire și frustrare.

PNL e în acest moment condus de facto din Ardeal; jocurile nu le face habarnistul Ciucă, ci Lucian Bode, în spatele căruia se ițesc Emil Boc și alți lideri, în general foști pedeliști transilvani, care ocupă tot mai mult teren în PNL. Foto Mihail Oprescu, Q Magazine

Ori, Transilvania e în mîinile capitalului german de ani de zile. Ordinele de la Berlin se execută, nu se discută.

Posibil să ne înșelăm, dar, în opinia noastră, semnalul a venit deja: Marga e the chosen one!
Dacă nu vrea să ajungă la lada de gunoi a istoriei după model țărănist, PNL are nevoie de marea schimbare și de un candidat cu adevărat locomotivă în 2024, cînd prezidențialele au loc concomitent cu parlamentarele. Niciunul dintre actulii săi lideri nu se califică pentru asta. Și partidul, care ar putea intra în anul electoral cu cifra 1 în față, în sondaje, o știe.

Faptul că a început recent o tămîiere profundă, exacerbată, a lui Nicolae Ciucă de către liberali nu face decît să întărească teza că acesta e ținut doar pe post de iepure politic (era să scriu popîndău, fir-ar ea de zoologie), menită să mascheze adevăratul candidat, care va fi anunțat nu foarte curînd, ci strict la momentul potrivit.
Pînă atunci, nu ne rămîne decît să ținem ochii larg deschiși, evenimente majore nu vor ezita să se precipite curînd. 

articolul original.
❌