ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 1 February 2023Ultimele Stiri

Comisarul șef Florin Bolboș a scăpat de procesul DNA și se întoarce adjunct la IPJ Timiș

1 February 2023 at 06:48
By: -
image

Trimis în judecată de DNA în doarul corupției de la vârful Inspectoratului Județean de Poliție și achitat, fostul inspector șef adjunct Florin Bolboș este, de marți, din nou inspector sef adjunct al IPJ Timiș.

„La data de 31.01.2023, prin dispoziția Inspectorului General, domnul Comisar Șef de Poliție Bolboș Florin Mircea a fost reinvestit în funcția de adjunct al Inspectorului Șef al Inspectoratului de Politie Județean Timiș”, transmit reprezentanții IPJ Timis.

Acesta a revenit astfel în functia pe care o ocupase până la declanșarea anchetei procurorilor anticorupție.
Comisarul sef a fost acuzat în 2015 de abuz în serviciu și a stat mai bine de două luni în arest preventiv și la domiciliu.

Trei ani mai târziu a fost trimis în judecată pentru o presupusă faptă de protejare a unei rețele de evaziune din Timiș.

În decembrie anul trecut, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis însă că polițistul este nevinovat.

sursa: opiniatimisoarei.ro

articolul original.

Copil găsit inconștient în piscina unei pensiuni din Straja. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

1 February 2023 at 06:18
By: -
image

Un copil de 3 ani şi jumătate a murit, marţi, în spitalul din Lupeni, după ce a fost găsit inconştient într-o piscină interioară a unei pensiuni din staţiunea Straja, a informat Agerpres, citând Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Hunedoara.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

„Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că minorul era însoţit de părinţii săi, care se aflau la piscina situată în interiorul unei unităţi de cazare din staţiunea Straja şi a rămas nesupravegheat pentru o perioadă scurtă de timp, ulterior fiind găsit de către părinţi în stare de inconştienţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Carla Strujan.

articolul original.

Dolj, primele rezultate ale Recensământului 2022

1 February 2023 at 06:23

Datele ultimului recensământ realizat la nivel național arată că tot mai multe persoane din municipiul Craiova au ales, în ultimii 10 ani, să-și stabilească domiciliul în mediul rural.

Asta reiese dacă scoatem în evidență creșterea numărului de persoane recenzate în localitățile din proximitatea municipiului Craiova.

Conform datelor statistice oficiale, se constată că 10 localități, care fac parte din Zona Metropolitană Craiova, au înregistrat creșteri semnificative ale populației rezidente la 1 decembrie 2021, față de recensământul din anul 2011. Localitățile care au câștigat cel mai mare număr de locuitori între cele două recensăminte sunt cele din vecinătatea imediată a municipiului Craiova – Malu Mare, Cârcea, Pielești și Ghercești.

Astfel, Malu Mare a ajuns, în decurs de 10 ani, la o populație de 7548 de persoane, cu 99,7% mai mult decât cea înregistrată la recensământul din 2011. De asemenea, comuna Cârcea a câștigat un număr important de persoane între cele două recensăminte, având o populație actuală rezidentă de 4644 persoane în 2021, față de 3424 persoane înregistrate în 2011, creșterea fiind de peste 35 %.

Conform datelor statistice rezultate la recensământul din 2021, se constată că sunt cu 8737 mai multe persoane care și-au stabilit domiciliul în localitățile din proximitatea municipiului Craiova, față de recensământul din 2011, datorită exploziei de proiecte imobiliare dezvoltate în ultimii ani în zonele respective sau a extinderii zonelor industriale și/sau de servicii către periferie.

Datele complete și finale ale recensământului din 2021 vor fi făcute publice etapizat, în perioada mai – decembrie 2023.

Având în vedere că procentajul persoanelor care nu s-au recenzat (fie prin autorecenzare, fie prin intermediul recenzorului) a fost de 4,8 % din totalul populației rezidente la nivel național, reiese că și la nivelul municipiului Craiova a existat un număr aproximativ de 12.000 persoane care nu s-au recenzat, indiferent de motivația acestora.
Luând în calcul toți ceilalți indicatori, precum fenomenul de îmbătrânire demografică și menținerea negativă a sporului natural al populației la nivel național, procentul persoanelor nerecenzate și tendința de migrație către localitățile din Zona Metropolitană, estimăm că numărul real de persoane rezidente din municipiul Craiova, care a scăzut de la ultimul recensământ, este în jur de 5000 persoane.

articolul original.
Ieri — 31 January 2023Ultimele Stiri

Craiova: Primaria ridica alte 13 masini abandonate

31 January 2023 at 08:37

Primăria Municipiului Craiova anunţă că pentru următoarele vehicule care au fost ridicate de pe domeniul public sau privat  al Municipiului Craiova și care se află depozitate la locurile amenajate din incinta R.A.T. S.R.L Craiova situate pe str. Calea Severinului, nr. 23 și pe str. Prelungirea Bechetului  nr. 12, cu următoarele caracteristici tehnice de identificare, se va pune în aplicare procedura prevazută de Legea nr.421/2002, modificată cu prevederile Legii nr.97/2020.

1. Dacia, cu număr de înmatriculare DJ.05.LIL, de culoare roșie;
2. Dacia, cu număr de înmatriculare DJ.33.KGT, de culoare roșie;
3. Volkswagen, cu număr de înmatriculare CS.06.WJR, de culoare verde;
4. Dacia, cu număr de înmatriculare OT.05.GGZ, de culoare gri;
5. Daewoo Cielo,cu număr de înmatriculare DJ.53.MKY, de culoare galbenă;
6. Ford, cu număr de înmatriculare DJ.38.TMC, de culoare albastră;
7. Peugeot, cu număr de înmatriculare DJ.06984, de culoare gri;
8. Citroen cu număr de înmatriculare DJ.73.AIR, de culoare neagră;
9. Fiat, cu număr de înmatriculare DJ.77.YNS, de culoare verde;
10. Ford, cu număr de înmatriculare DJ.77.TAR, de culoare gri;
11. Mercedes, cu număr de înmatriculare DJ.88.CLK, de culoare gri;
12. Daewoo Cielo, cu număr de înmatriculare DJ.31.SIF, de culoare gri;
13. Daewoo Matiz, cu număr de înmatriculare DJ.19.LCL, de culoare albă.

Campania de ridicare a mașinilor care prezintă elemente ce pot duce la concluzia că ar putea fi abandonate sau fără stăpân se desfășoară în baza Legii nr. 421/2002, modificată de Legea 97/2020 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, în conformitate cu prevederile art.16 din Regulamentul privind procedura de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate și parcate neregulamentar pe domeniul public sau privat al Municipiului Craiova aprobat prin HCL nr.130/2017.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Ziua si demisia! Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, demisie din USR

30 January 2023 at 13:08

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță (Renew Europe) anunță plecarea din partidul Uniunea Salvați România, din motive ce țin de direcția actuală a formațiunii politice.

Am intrat în USR exact acum 6 ani. Zi de zi, am încercat să fac politică altfel, politică bazată pe valori, pe reguli, pe idei. Din păcate, direcția pe care o are de ani buni conducerea acestui partid este una pentru care eu nu pot gira. Nu am aceeași energie, am alte valori. Azi pun punct pentru că trebuie să merg mai departe. Trebuie să lupt pentru oamenii care se uită la mine din Sibiu și din România”, menționează Nicu Ștefănuță.

„Nu am uitat nicicând ce am spus că vom face, atunci când voi ne-ați ridicat în 2016, 2017 sau 2019. Voi, care ați înghețat pentru principii, ne-ați trimis în parlamente ca să transmitem vocea voastră răgușită. Să dăm o formă României altfel. Am crezut că atâta timp cât mai sunt oameni buni, lupta nu e pierdută. Și ei mai sunt cu miile – oameni inimoși, oameni principiali, oameni competenți. Din păcate, nu e a lor vocea care se aude, nu e a lor puterea. Acestor oameni le mulțumesc profund”, încheie Nicu Ștefănuță.

articolul original.

Victor Piţurcă şi şeful Romarm, reţinuţi de DNA

30 January 2023 at 13:02

Fostul selecționer Victor Pițurcă a fost reținut reținut, luni, de DNA, într-un dosar privind achiziţia de produse medicale în pandemie. În dosar, ar mai fi cercetat și directorul general al ROMARM, Gabriel Țuțu.

Pițurcă ar fi fost reținut în dosarul măștilor neconforme livrate în spitalele MAPN.

 În acest dosar a fost reţinut şi directorul general al Romarm, Gabriel Ţuţu.

Cei doi au fost reținuți într-un dosar în care este anchetată achiziția de măști neconforme ce au fost livrate în spitalele Ministerului Apărării (MApN), relatează G4Media.

Potrivit publicației, fostul selecționer și-ar fi exercitat influența pentru a-i facilita fiului său, Alexandru Pițurcă, accesul la contractul încheiat cu Ministerul Apărării, în valoare de 11 milioane de lei.

articolul original.

Medic pediatru timișorean, prins de polițiști în timp ce se pregătea să-i facă sex oral unui băiat

30 January 2023 at 12:31
By: -
image

Un medic pediatru din Timișoara a fost surprins de polițiști în timp ce se pregătea să-i facă sex oral unui băiat în vârstă de 16 ani. Totul s-a petrecut duminică seara, pe strada Locotenent Ovidiu Balea din Timișoara la ieșirea din oraș spre Săcălaz. Un echipaj al Secției 4 Poliție, aflat în patrulare, a observat într-un autoturism parcat sub podul peste calea ferată două persoane care le-au trezit suspiciuni.

Polițiștii au verificat mașina, iar în interior au dat peste un bărbat de 41 de ani și un tânăr în vârstă de 16 ani. Minorul avea șlițul desfăcut. Oamenii legii au aflat că cei doi s-au cunoscut pe aplicația Tinder și și-au dat întâlnire pentru a întreține raporturi sexuale. Minorul a susținut că i-ar fi spus bărbatului, medic la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, că are 18 ani și nu 16.

„În cursul zilei de ieri, 29 ianuarie 2023, în jurul orei 21:00, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat pe strada Ovidiu Bâlea, din municipiul Timișoara, un bărbat, în vârstă de 41 de ani și un tânăr, în vârstă de 16 ani, care se aflau într-un autoturism parcat, prezența acestora în acel loc fiind nejustificată. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi s-au întâlnit cu scopul de a întreține relații sexuale, faptă care nu a fost materializată. Cei doi bărbați au fost sancționați conform prevederilor Legii nr 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, a transmis IPJ Timiș.

Citeste mai mult pe: pressalert.ro

articolul original.

ACET anunță lucrări de remediere a unei avarii la stația de tratare a apei de la Măneuți pe 1 februarie. Alimentarea cu apă a localităților Rădăuți și Măneuți va fi afectată

30 January 2023 at 11:53
image

Operatorul regional de apă și canalizare, ACET, anunță că în data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona școlii gimnaziale ”Ion Pintilie” din localitatea Măneuți sunt programate lucrări în vederea lichidării unei avarii accidentale produse pe conducta de aducțiune DN 500 mm din stația de tratare Măneuți către sistemul de distribuție apă din municipiul Rădăuți și comuna Măneuți.  Ora estimată pentru finalizarea lucrărilor este 20.00. ”În funcție de evoluția lucrărilor de reparații și de constatările privind starea tehnică a conductei durata estimată pentru efectuarea lucrărilor de reparații poate fi extinsă”, transmite conducerea ACET Suceava. Serviciul de alimentare cu apă în toate zonele din municipiul Rădăuți va fi furnizat la parametri nominali începând cu ora 06.00 a zilei de 2 februarie.

articolul original.

Prognoza pentru următoarele două săptămâni în Oltenia

30 January 2023 at 12:41
rhdr

Temperaturile în timpul zilei vor creșteîn data de 2 februarie spre medii de 7 – 8 grade, apoi vor fi în scădere până la sfârşitul primei săptămâni, anunta meteorologii ANM.

”In Oltenia, valorile termice diurne vor creşte până în data de 2 februarie spre medii de 7 – 8 grade, apoi vor fi în scădere până la sfârşitul primei săptămâni, spre 4 grade. În a doua săptămână din interval valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de 5 – 6 grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii în jurul a -2 grade până în data de 3 februarie. Apoi, valorile nocturne vor avea tendinţa de scădere uşoară spre -5 grade.

Vor fi posibile precipitaţii mixte mai ales în intervalul 3 – 5 februarie.”

articolul original.

Se întrerupe apa în mai multe zone din municipiul Craiova

30 January 2023 at 10:46

S.C. Compania de Apă Oltenia S.A anunță întreruperea alimentării cu apă potabilă, MARȚI, 31.01.2023, în intervalul orar 10.00 – 14.00, în vederea unor lucrări urgente de intervenție la Stația de Pompare Bordei, în municipiul Craiova.

Vor fi afectați de oprire utilizatorii din următoarele zone:

Drumul Apelor și aleile adiacente
Plaiul Vulcănești și aleile adiacente
High – Tech Industry Park Craiova (Parcul Industrial)
Străzile Păuniței, Vidra, Elena Cornetti, Sergiu Celibidache, Dinu Lipatti, Hariclea Darclee, Pescărușului, Viitorului și Zorilor

Atenționăm utilizatorii de apă potabilă din zonele menționate că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calității apei potabile din punct de vedere al turbidității şi culorii. La apariția acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei.

Compania de Apă Oltenia S.A., prin Laboratoarele de analiză a apei potabile, va monitoriza permanent calitatea apei după repunerea în funcțiune a sistemului de distribuție.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulțumim pentru înțelegere.

articolul original.

Dolj: Tânăr bănuit de comiterea infracţiunii de viol, reţinut de poliţişti

30 January 2023 at 09:38

Polițiști din cadrul Secţiei nr.1 Poliţie Rurală Melineşti au reţinut, duminica, pentru 24 de ore, un bărbat, de 32 de ani, din municipiul Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de viol.

În fapt, acesta este bănuit că în ziua de 03 ianuarie, în jurul orei 12.15, în timp ce se afla în comuna Şimnicu de Sus, într-un autovehicul, prin exercitarea de acte de constrângere (atât de natură fizică cât şi morală), ar fi încercat să întreţină raporturi sexuale cu o tânără de 25 de ani, aceasta opunându-se.

În cursul zilei de 29 ianuarie, bărbatul a fost condus la audieri, iar în urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de viol, fiind introdus în centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

În cursul zilei de 30 ianuarie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea luării unei măsuri preventive.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

articolul original.

Doi răniți în urma unui accident pe autostrada A1

29 January 2023 at 20:29
By: -
image

Accident rutier, duminica seara, pe autostrada A1, pe sensul de mers Margina – Timisoara. Au fost implicate doua masini in care se aflau 5 oameni.

Accidentul s-a produs la ora 18.49, iar la fata locului au intervenit pompierii de la Faget cu o autospeciala de stingere, un echipaj SMURD si o ambulanta SAJ.

Doua persoane au fost ranite, ambele erau constiente. Este vorba de o femeie de 36 de ani care a fost preluata de SMURD si dusa la Spitalul din Faget. O a doua femeie, in varsta de 46 de ani a fost transportata de ambulanta la Spitalul Judetean Timisoara.

Politistii au deschis o ancheta si urmeaza sa stabileasca exact cum s-a produs accidentul.

Din primele date, de vina a fost un sofer in varsta de 20 de ani care a izbit masina din fata lui.

„Un barbat, in varsta de 20 de ani, a condus un autoturism pe autostrada A1 Deva-Nadlac, pe banda 1, sens de mers Margina-Timisoara, iar la kilometrul 437, in dreptul localitatii Traian Vuia, din judetul Timis, a intrat în coliziune fata-spate cu autoturismul care circula in fata sa, condus de un barbat, in varsta de 64 de ani.

In urma impactului, a rezultat ranirea a două femei, in varsta de 36 și 46 de ani, pasagere in autoturismul condus de barbatul, in varstă de 64 de ani.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

A fost intocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vatamare corporala din culpă„, transmit reprezentantii Politiei Timis.

sursa: opiniatimisoarei

articolul original.

Partidul lui Karl Nehammer a pierdut alegerile din Austria Inferioară, fieful formațiunii. OVP nu va mai avea majoritate parlamentară. Cel mai mare grup de migranți din regiune e format chiar din români

29 January 2023 at 18:15
image

Discursul antimigranți folosit de cancelarul Austriei, Karl Nehammer, pentru a câștiga alegerile din Austria Inferioară n-a fost deloc un succes, ba dimpotrivă. Partidul său, OVP, a luat sub 40% din voturi, conform rezultatelor parțiale, și a pierdut majoritatea în guvernul și în parlamentul regionale. Asta deși Austria Inferioară era chiar fieful formațiunii.

Amintim că Nehammer a încercat să câștige voturi având în centrul strategiei sale un discurs antimigrație. De altfel, el a și blocat intrarea României și a Bulgariei în Schengen invocând faptul că din cauza incapacității noastre de a proteja frontierele ei au o problemă cu migranții ilegali. Strategia de apărător în fața migranților nu l-a ajutat însă. Iar un motiv e că mulți dintre cei care au emigrat în Austria chiar au votat la acest scrutin.

Partidul lui Nehammer, eșec în alegerile din Austria Inferioară

Rezultatele parțiale după numărarea a 60% din voturi arată că OVP a luat 39,9%, extrema dreaptă, FPO, a ajuns la 25%, iar social-democrații au obținut 21%, informează presa locală.

Pentru OVP e cel mai prost rezultat din istorie. În schimb, FPO, Partidul Libertății, a produs surpriza, căci a crescut cu 10%.

Astfel, partidul popular pierde majoritatea în guvernul și în parlamentul regionale și va trebui să facă o înțelegere cu social-democrații sau cu extremiștii. De asemenea, nu este exclus ca aceștia din urmă să ajungă la un acord și popularii să rămână pe dinafară.

Rezultatul votului ar putea face ca Nehammer să piardă puterea la Viena, dat fiind majoritatea oricum fragilă de care dispune.

Românii, cel mai numeros grup de migranți din Austria Inferioară

De precizată că în Austria Inferioară sunt peste jumătate dintre imigranții care locuiesc în această țară, iar cel mai numeros grup e format chiar din români. O parte dintre acești oameni au și votat.

Aproape 1,3 milioane de alegători s-au prezentat la urne în cadrul alegerilor regionale din landul Austria Inferioară. Alegeri regionale urmează să mai aibă loc și în Carinthia, în luna martie, şi în Salzburg, în aprilie.

articolul original.

Accident mortal pe A1! Șoferul unui TIR, căutat de polițiști

29 January 2023 at 09:16
By: -
image

Un TIR a lovit mortal, duminică dimineața, un bărbat care se deplasa pe autostrada A1, dinspre Timișoara înspre Lugoj. Șoferul a părăsit locul accidentului, fiind căutat de polițiști.

Potrivit IPJ Timiș, duminică dimineața, în jurul orei 2.40, polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi A1 Deva-Nădlac au fost solicitați să intervină la un accident rutier petrecut pe autostrada A1, sens de mers Timișoara-Lugoj, în dreptul localității Remetea Mare din județul Timiș, soldat cu decesul unei persoane, informează Mediafax.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că, un bărbat de 38 de ani, în timp ce se deplasa pe autostrada A1, dinspre Timișoara înspre Lugoj, a fost surprins și accidentat de un autotren, care și-a continuat deplasarea după impact.

În urma impactului, pietonul a murit.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției sau a procurorului, cercetările fiind continuate în vederea identificării șoferului, stabilirii cauzelor producerii accidentului și luării măsurilor legale care se impun.

sursa: stiripesurse

articolul original.

Alegeri în landul Austria Inferioară, percepute drept un test pentru partidul la putere

29 January 2023 at 06:53
image

Un scrutin regional care are loc duminică în Austria este perceput drept un test al stării de spirit politice mai largi în contextul în care ţara se confruntă cu o serie de scandaluri care au afectat încrederea alegătorilor, relatează DPA.

În landul Austria Inferioară, care are cea mai mare populaţie de votanţi eligibili, în jur de 1,3 milioane de oameni îşi pot exprima votul.

Partidul Popular Austriac (OVP), conservator, a guvernat în acest land de decenii şi deţine în prezent majoritatea absolută, deşi sondajele indică faptul că o schimbare este iminentă, notează Agerpres.

Sondajele arată că sprijinul pentru partid, care este condus de Johanna Mikl-Leitner în acest land, ar putea pierde circa zece puncte procentuale şi ar putea cădea la circa 40%.

Formaţiunea de extremă dreapta FPO (Partidul Libertăţii), pe de altă parte, este în pragul unui succes istoric şi şi-ar putea dubla zestrea de voturi, de la 14% la circa 25%.

Ulterior, alegeri regionale urmează să aibă loc în Carinthia în marte şi în Salzburg în aprilie.

Alegerile vin în contextul unor semne de profundă criză de încredere în clasa politică. Numai 20 până la 25% dintre alegători au în continuare încredere în politică, după multe acuzaţii de corupţie, potrivit analistului politic Peter Filzmaier.

Unul din patru şi-ar putea imagina că “în anumite circumstanţe” un sistem cu un om puternic în frunte ar fi mai bun decât democraţia. Partidul Libertăţii beneficiază semnificativ de această stare de spirit “şi de memoria politică pe termen scurt”, a spus Filzmaier.

Investigaţiile pentru corupţie au început după un scandal implicând o înregistrare video secretă realizată în Ibiza în 2019, când fostul lider al Partidului Libertăţii a promis presupusei nepoate a unui oligarh rus contracte cu statul în schimbul sprijinului politic.

articolul original.

Viceprimarul Hunedoarei a murit la o zi după ce fusese internat la spitalul din Timișoara

29 January 2023 at 08:08
By: -
image

A murit viceprimarul municipiului Hunedoara, Cătălin Olar, în vârstă de 47 de ani. Acesta fusese internat de urgență la Spitalul Județean din Timișoara.

O veste tragică i-a luat, sâmbătă dimineață, 28 ianuarie, prin surprindere pe angajații din Primăria Hunedoara și pe apropiații lui Cătălin Florin Olar, viceprimarul Hunedoarei.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a murit, sâmbătă, 28 ianuarie, la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara. Aici ajunsese, spun apropiații săi, cu o zi în urmă, în urma unor probleme medicale, care s-au agravat în ultimele zile. Medicii nu i-au mai putut salva viața viceprimarului Hunedoarei.

Vestea tragediei a fost confirmată de Primăria Hunedoarei, într-un mesaj de condoleanțe publicat pe pagina de Facebook a instituției.

„Am pierdut un coleg, un prieten, un om bun: Cătălin – Florin Olar. Cu adâncă durere, suntem nevoiţi să anunţăm dispariţia prematură din lumea noastră a viceprimarului municipiului Hunedoara, Cătălin – Florin Olar. Pentru întreaga echipă a Primăriei municipiului Hunedoara a fost mai mult un coleg decât un şef, dispus mereu să ajute la bunul mers al activităţilor instituţiei. Ne este greu să vorbim despre el la trecut”, a transmis Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Mai multe detalii AICI

articolul original.

Copil de doar 10 ani lovit mortal de mașină, în Timișoara

28 January 2023 at 20:32
image

Sâmbătă Seara, în jurul orei 18:00, pe o stradă din municipiul Timișoara a avut loc un accident rutier mortal, în urma căruia un copil în vârstă de 10 ani a fost spulberat de o mașină.

Șoferul, un bărbat în vârstă de 34 de ani, se afla la volanul unui autoturism când brusc a surprins și accidentat un copil în vârstă de 10 ani, care se afla angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis, scrie pressalert.ro.

În urma impactului deosebit de violent, copilul a suferit răni incompatibile cu viața, iar medicii sosiți la locul tragediei au constatat decesul băiatului.

Polițiștii l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, iar rezultatul a ieșit negativ. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările urmează să fie continuate în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor producerii accidentului.

articolul original.

John Malkovich va juca într-un spectacol de teatru în Timișoara – Capitală Culturală Europeană

28 January 2023 at 16:45
image

Primarul Dominic Fritz a vorbit, sâmbătă, în emisiunea „Insider Politic” de la Prima TV despre evenimentele din acest an din Timișoara – Capitală Culturală Europeană și a dezvăluit, printre altele, că faimosul actor american John Malkovich va juca într-un spectacol de teatru în orașul vecin.

„O să fie cred că peste 1000 de evenimente în total, de la dans contemporan, la expoziţii, la teatru, la concerte. O să fie câteva high light-uri, adică câteva vârfuri care o să atragă mulţi oameni. Şi speranţa noastră este că o dată atraşi de un vârf, se uită şi la anumite proiecte şi evenimente mai mici. Acum începem cu nişte expoziţii mari, Adina Pintilie, care a câştigat Ursul de Aur la Berlin, care a avut pavilionul României la Bienala din Veneţia, care aduce expoziţia ei în Timişoara şi asta pentru câteva luni, sigur va atrage multă lume. În septembrie o să lansăm cea mai mare expoziţie Brâncuşi din ultimii 50 de ani, în România. Şi cred că singura mare expoziţie Brâncuşi dincolo de… nu ştiu, Paris şi Bruxeles şi Londra. Sunt lucrări de la Pompidou (Paris), de la Londra, din România, acuma nu ştiu exact dacă şi din New York, dar este o expoziţie serioasă cu lucrări serioase, care cu siguranţă va atrage oameni specific pentru asta. Asta avem pe partea de expoziţii. Nu putem să expunem doar arta şi cultura României, ci de aceea conceptul este să cuplăm de foarte multe ori un artist, un muzician, un actor, un regizor local sau din România cu un partener din Europa. Deci avem trupe de teatru din Europa care vin şi pun pe scenă o piesă cu o trupă locală, la fel cu orchestre. Avem un eveniment mare tot în septembrie în care o să fie peste 400 de de muzicieni pe scenă într-una dintre cele mai mari opere de muzică, în care o să vină o orchestră din din Germania. O să vină Orchestre Naţional de France, unde e Cristi Măcelaru timişorean este dirijorul. Va veni John Malkovich să joace o piesă de teatru”, a dezvăluit primarul Timişoarei.

„Avem şi nume mari, dar pentru mine miza nu este neapărat să facem acum chestii pe care le poţi face o dată. Atragi nume mari şi asta este. Miza este să folosim aceste vârfuri pentru a atrage lumea în Timişoara, apropo, nu doar din străinătate, ci şi din România”, a subliniat Fritz.

Acesta a mai afirmat că se aşteaptă ca anul acesta să sosească la Timişoara un milion de turişti.

articolul original.

Angajat al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, găsit decedat în birou

28 January 2023 at 10:50
image

Un bărbat de 62 de ani, angajat al departamentului de IT al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, a fost găsit decedat în biroul său de la aeroport, unde ar fi rămas să lucreze peste program.

Directorul Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara a confirmat incidentul, susținând că bărbatul în vârstă de 62 de ani, fost angajat SRI, trebuia să iasă dintr-o tură de 12 ore, dar a rămas la birou în afara orelor de program. Dimineața, văzând că bărbatul nu a ajuns acasă și nici nu răspunde la telefon familia i-a contactat pe reprezentanții aeroportului. În urma verificărilor, bărbatul a fost găsit decedat în birou. Potrivit lui Daniel Stamatovici, suspiciunile sunt că bărbatul a murit în urma unui infarct, dar cauzele exacte ale decesului încă nu au fost comunicate aeroportului.

La ora 7.00 seara trebuia să iasă din tură și a rămas la aeroport peste noapte pentru că a doua zi dimineața trebuia să fie pe aeoroport. A rămas peste noapte aici. În timpul nopții i s-a făcut rău, a căzut în birou și l-au găsit colegii”, a declarat Daniel Stamatovici pentru Adevărul. 

Directorul Aeroportului Timișoara a declarat că în urma incidentului s-a descoperit că bărbatul lucra part-time și pentru o firmă de pe aeroport.

articolul original.
❌