ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 27 January 2023Ultimele Stiri

Propagandistul Kremlinului îi ceartă pe generalii ruși: „De ce a creat statul un stoc nuclear? Cu ce scop? Ca să-i fie frică să-l folosească?”

27 January 2023 at 12:09
image

O secvență din emisiunea moderată de Soloviev a fost postată pe Twitter de Anton Gherașcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne.

Răbufnind în stilul său caracteristic, Vladimir Soloviev le-a transmis un mesaj autorităților și liderilor militari ruși, acuzându-i indirect de lașitate în privința escaladării nucleare a invaziei din Ucraina.

„Războiul nu are loc pe Twitter, Telegram sau Facebook. Războiul este pe pământ. Orașele noastre sunt țintite, pământul nostru. Mor soldați ruși, mor ruși. Naziștii triumfă. Cum vom răspunde? Spunând că nu va fi niciun război nuclear? De ce a creat atunci statul un stoc nuclear? Cu ce scop? Ca să-i fie frică să-l folosească? Sau pentru ca acei generali cu stele uriașe să se codească și să spună «În niciun caz!»? Vreți un război nuclear? Vreți să distrugeți Rusia cu arme convenționale? Ce doriți?”, a tunat Soloviev.

Într-o emisiune de zilele trecute, Soloviev a amenințat Germania legat de aprovizionarea trupelor ucrainene cu tancuri Leopard.

„Berlinul va fi distrus dacă Germania va preda armele Ucrainei. Aceasta este o răzbunare pentru deciziile politice.”

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Cum s-a folosit URSS de revistele de benzi desenate care ilustrau viața în spațiul cosmic?

25 January 2023 at 15:00
image

Benzile desenate SF care circulau în Rusia, în perioada sovietică, nu au fost create pentru a amuza și întreține poporul, cât pentru a educa și promova proiectele comuniste.

Oamenii de știință, astronauții și inginerii în aeronautică au fost considerați legende, încă din momentul când spațiul cosmic a devenit un deziderat atât de important în Uniunea Sovietică.

„Progresele URSS în ceea ce privește spațiul au devenit o armă puternică a propagandei”, a spus Alexandra Sankova, director și fondator al Moscow Design Museum.

Atunci când grafica răspunde nevoilor sistemului

„Cu mult înainte ca visul unui zbor în spațiu să devină posibil, inventatorii și filosofii erau convinși că o călătorie printre planete sau chiar printre universuri poate fi realizată odată cu trecerea timpului. În Rusia, aceste idei au fost răspândite după ce au fost publicate lucrările lui Konstantin Tsiolkovsky. Acolo, omul de știință și-a exprimat convingerea că viața inteligentă există nu doar pe pământ, ci în tot universul”, a spus Alexandra Sankova, potrivit Atlas Obscura.

Iar grafica folosită în benzile desenate apărute în Rusia sovietică a răspuns nevoilor sistemului. Unul dintre motivele pentru care acest domeniu a fost pe val a fost acela că posterele, revistele, cărțile și broșurile erau un instrument eficient al propagandei. Ele erau, de asemenea, rapid și ieftin de realizat, iar mesajul era prezentat într-un mod atrăgător și viu datorită elementelor vizuale ușor de înțeles.

Spațiul a devenit laitmotiv în ce privește designul anilor 1960. Așa-numitul „stil cosmic” („cosmic style”) a câștigat teren . Casele și instituțiile publice erau construite în așa fel încât să semene cu nave spațiale sau farfurii zburătoare, școlile erau decorate cu stele și galaxii, iar la metrou au tot aparut imagini cu cosmonauți.

De ce oamenii apăreau foarte rar în benzile desenate?

„În anii 1950, ilustrațiile din reviste deveneau realiste. Romantizarea spațiului și anticiparea unor noi descoperiri au fost înlocuite cu imaginile cu universul, obținute în urma cercetărilor. După ce primul satelit artificial a fost lansat, el a devenit protagonistul celor mai populare reviste de știință, apărând constant pe copertă. Ilustratorii revistelor Science and Life și Knowledge is Power au descris tot mai mult cele mai noi versiuni de rachete și nave și au transmis detalii surprinzător de credibile ”, a mai spus Sankova.

Cu toate acestea, imaginile cu oamenii erau extrem de rare în reviste. Iar când aceștia totuși apăreau, se aflau încadrați de un peisaj futurist pentru a induce ideea că omul nu este decât un simplu locuitor al unei planete pe care a aterizat mulțumită unei mașinării. Mici excepții erau în revista „Technology for the Youth”.

După ce americanii și sovieticii au avut primele deplasări în spațiu, ilustrațiile din reviste au fost imediat înlocuite cu zborul spațial (apăreau andocau, priveau prin orificii sau pășeau prin orașe de pe alte planetă).

Însă imaginile vii au dispărut, devenind tot mai sumbre. Până în anii 1980, nu mai exista nici măcar o urmă a aspirațiilor futuriste promovate în 1969 și 1970.

articolul original.

Volodimir Zelenski, dat în judecată de unul dintre preoții români căruia i-a revocat cetățenia ucraineană. De ce a luat această decizie președintele Ucrainei

18 January 2023 at 18:12
image

Un preot român din Ucraina îi deschide proces preşedintelui Zelenski după ce unui număr de 13 prelaţi li s-a suspendat cetățenia ucraineană, potrivit presei ucrainiene.

De asemenea, aceștia sunt bănuiți că au legături cu forțele ruse și că ar face propagandă rusă.

Serviciile secrete din Ucraina au descins în mai multe locații din diverse parohii pentru a găsi documente care să dovedească faptul că acești preoți au legături cu Rusia sau că au cetățenie rusă.

Presa ucraineană susține că Mitropolitul Meletie al Cernăuților și Bucovinei este cel care îl dă în judecată pe Zelenski, cerând să fie anulat ordinul prezidențial prin care îi este revocată cetățenia, care a intrat în vigoare la sfârșitul anului trecut.

Câți români se află pe teritoriul Ucrainei

De asemenea, pe teritoriul Ucrainei sunt aproximativ 500.000 de mii de români.

Informația despre retragerea cetățeniei a fost deja transmisă Serviciului de Stat de Migrație, iar oamenii bisericii ar putea fi deportați din Ucraina.

Totodată, persoanele care au rămas fără cetățenie ucraineană sunt mitropoliți, vicari, arhiepiscopi, episcopi și protoierei ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene, care s-a desprins canonic de Moscova după invadarea Ucrainei de către Rusia, potrivit Antena3.ro.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
articolul original.

Propaganda lui Vladimir Putin, scenariu pentru țara noastră: ‘Pentru Rusia – România ar putea fi folosită ca bază pentru armatele NATO care vor intra în Ucraina. Forțele ruse vor riposta prin distrugerea întregii infrastructuri’

17 January 2023 at 21:02
image

Potrivit propagandiștilor Moscovei, operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina nu este altceva decât contraofensiva Moscovei împotriva lumii atlantice conduse de SUA.

“Acest război prin procură între Statele Unite și Federația Rusă poate face ca nu numai Ucraina, ci și un număr de alte state europene să se destrame și să dispară.

Să fim sinceri: SUA nu vor îndrăzni niciodată să intre în război direct cu Rusia după înfrângerea Ucrainei. Asta înseamnă că vor folosi alți intermediari pentru a continua conflictul. Nu lipsesc candidații, ci Polonia, Lituania, România și Finlanda par a fi cele mai probabile. Desigur, totul depinde de ruși…”, se spune în articol.

Potrivit Pravda, Varșovia folosește toate modalitățile posibile pentru a-și evidenția preocupările cu privire la ideea războiului cu Rusia.

Desigur, liderii polonezi nu sunt suficient de nebuni pentru a intra singuri în luptă. Ideea unei coaliții occidentale anti-ruse pare să fie foarte tentantă pentru Polonia.

Dacă Statele Unite vor prezenta o astfel de idee, Polonia va fi bucuroasă să o accepte. Cu toate acestea, se poate spune cu un grad ridicat de probabilitate că Polonia va putea lupta singură, în timp ce SUA vor profita de pe urma vânzărilor sale de arme”.

În privința Lituaniei, propaganda rusă scrie că nu va decide niciodată să declanșeze un conflict armat cu Moscova. Vilnius este predispus să ia decizii provocatoare care ar putea forța în cele din urmă Moscova să zdrobească “această fostă stăpânire a Imperiului Rus”.

La urma urmei, Lituania există doar datorită acordului grațios al Rusiei de a o cumpăra de la suedezi”.

Despre România, Pravda scrie că SUA intenționează să o folosească ca berbec împotriva Rusiei.

Fiind membră NATO, România prezintă câteva amenințări:

pentru Federația Rusă — România ar putea fi folosită ca bază pentru armatele NATO care vor intra în Ucraina și vor fi dislocate la Odesa pentru a împiedica rușii să elibereze orașul;

pentru Transnistria — SUA ar putea împinge acest teritoriu într-un război cu Moldova, în care o garnizoană rusă de mai puțin de 2.000 nu ar avea nicio șansă.

În oricare dintre aceste scenarii, Rusia va riposta prin distrugerea întregii infrastructuri, conform b1tv.ro.

articolul original.

Aeronave AWACS aterizează în România

13 January 2023 at 17:35

Aeronave AWACS (Airborne Warning and Control System) din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control (NATO Airborne Early Warning & Control Force – NAEW&C) cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania, vor ateriza marți, 17 ianuarie, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în contextul aplicării măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianței în regiunea Mării Negre.

Ca răspuns la agresiunea ilegală a Rusiei în Ucraina, NATO a sporit prezența aeriană în flancul estic al Alianței cu avioane de luptă suplimentare, avioane de supraveghere și avioane cisternă.

Din februarie 2022, aeronavele AWACS au efectuat patrule regulate în estul Europei și în regiunea Mării Baltice pentru a urmări avioanele rusești în aropierea granițelor NATO.

Aeronavele AWACS vor executa, în perioada următoare, zboruri de recunoaștere și supraveghere pe teritoriul Alianței.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment sunt rugați să transmită până luni, 16 ianuarie, ora 14.00, la adresa de e-mail um01961@roaf.ro datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon), precum și datele de identificare ale autovehiculului de transport.

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați marți, 17 ianuarie, între orele 13.00-13.30, la sediul Bazei 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu” (str. Zborului nr.1, localitatea Otopeni, județul Ilfov).

Persoană de contact: comandor Mihai Albu, tel. 0722734412.

***

MApN – Biroul presă

articolul original.

MApN, recrutare – Cursul de Formare a Subofițerilor în Activitate, 2022-2023

12 January 2023 at 17:00

Ești soldat/gradat profesionist (SGP) în activitate în Ministerul Apărării Naționale, ai cel puțin studii postliceale și îți dorești o promovare?

Până la data de FEBRUARIE te poți înscrie la CURSUL DE FORMARE A SUBOFIȚERILOR ÎN ACTIVITATE

 Se scot la concurs 306 locuri (suplimentare pentru anul școlar 2022-2023), astfel:

  • 181 de locuri la Şcoala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I”, Pitești
  •  50 de locuri la Şcoala de Instruire pentru comunicații, tehnologia informației și apărare cibernetică, Sibiu
  •  75 de locuri la Şcoala de Instruire pentru logistică, Chitila
 CRITERII DE RECRUTARE pentru cursul de formare a SUBOFIȚERILOR în activitate:
  • Vârsta maximă: 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie la finalizarea cursului de formare.
  • Studii: absolvent al învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat ȘI al învățământului postliceal (nivelul 5 de calificare) sau universitar de licență, cu una dintre specializările corespunzătoare armelor pentru care se fac înscrieri.
  • Vechime: cel puţin 1 an vechime în serviciu ca soldat/gradat profesionist în activitate (calculată de la data absolvirii programului de instruire şi până la data începerii cursului de formare a ofiţerilor în activitate) și să fi fost apreciat în ultimul document de evaluare profesională anuală cu calificativul cel puţin „Foarte bun”.
Înscrierile se fac mergând personal, la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar al județului/sectorului în care se află unitatea militară la care ești încadrat.
SELECȚIA în perioada: 16.01-10.02.2023 .
Selecția aptitudinală constă în:
– probe psihologice (test de aptitudini și de personalitate);
– probe fizice (traseu utilitar-aplicativ barem 1 min. și 45 sec. ; alergare 2000 m cu barem de 9 min. și 45 de sec.);
– interviu de evaluare finală.
 Termen limită întocmire dosar: 17 februarie 2023.
Foto: Ciprian Irimia, arhivă 2022
articolul original.

Iranul construieste un portavion(elicopter) de drone, pe baza unei nave cargo…dupa o idee furata de la Razvan Mihaeanu?

4 January 2023 at 12:18

Viata bate filmul.

Pe social media au aparut niste poze interesante anul trecut…cu privire la Shahid Mahdavi, o nava cargo ce se pare ca este convertita intr-un portavion/portelicopter(?)/portdronator(!) 🙂 la Iran Shipbuilding & Offshore Industries Complex Co (ISOICO) din Bandar Abbas, langa Stramtoarea Ormuz.

Nu ar prima data cand se intampla ceva de genul acesta. Tinand cont de tehnologiile americane cu privire la forte expeditionare, marina iraniana si IRGCN au transformat nave comerciale – cum ar fi, de exemplu, IRI(N)S Makran, devenita nava de luptape care insa iranienii nu le-au putut folosi din cauza sanctiunilor internationale.

Shahid Mahdavi (fosta Sarvin) se afla în docul uscat din luna mai, fiind supus conversiei de la o nava comerciala la o nava de razboi (n.r. – se pare ca vor fi doua nave surori, Mahdavi si Perarin), a raportat The Maritime Executive.

Noile fotografii arata puntea navei comerciale indepartata inainte de instalarea unei suprafete pentru lansarea aeronavelor.

„Conversia adauga o punte de zbor mare in consola pe babord. In prezent, nu este clar daca alta va fi adaugata si la tribord”, a scris H I Sutton, contributor al USNI News.

„Faptul ca suprastructura se intinde pe puntea originala inseamna ca un aspect traditional al portavionului nu este posibil. De asemenea, unghiurile de pe puntea de zbor adaugata nu sunt „traditionale”. Este posibil ca acest lucru sa sugereze o punte de zbor care trece de la babord la tribord in fata suprastructurii.”

Sursa si articolul complet: USNI News

Sarvin (IMO: 9209348, MMSI 271003000) este o nava de containere construita in 2000 si care navigheaza sub pavilionul Iranului. Capacitatea de incarcare este de 3280 TEU (TEU = 20-foot equivalent units) si pescajul ei actual este raportat la 7,7 metri. Lungimea ei totala (LOA) este de 240,2 metri (788 picioare) si latimea ei este de 32,2 metri (106 picioare). Tonajul ei brut este de 36 014 tone, cu un DWT de vara: 41 971 tone.

_____

Ideea schematica pe care am avut-o in urma cu ceva ani, a unui portavion (dar si nava de desant) de tip „arrowhead” (varf de sageata), cu insula mutata la centru-pupa (precum navele comerciale/cargo), pe baza portavionului francez Charles de Gaulle si America class (dar cu „well deck” pentru LCACs samd) a celor de la USMC…deoarece ambele tipuri de vase au aproximativ aceleasi caracteristici cand vine vorba de deplasament si lungime (peste 40 000 de tone si 260 de metri lungime):

PS – stiam eu ca Iranul ma are in vedere din 2008, de cand am cumparat un Peugeot 206 Sedan+, made in Persia. 🙂

articolul original.

Federația Rusă folosește Sărbătorile pe post de propagandă antieuropeană într-un video difuzat de televiziunea de stat rusă: Crăciun fericit antirușilor!

26 December 2022 at 17:45
image

Federația Rusă folosește sărbătorile de iarnă pentru a difuza un mesaj de propagandă anti Europa, printr-o publicitate difuzată de postul Russia Today (RT). În video se arată că europenii au petrecut 2021 în abundenţă, în 2022 au făcut sărbătorile în beznă, iar în 2023 vor fi constrânşi să-şi mănânce animalele de companie.

Acest clip promoţional, difuzat pentru prima oară în Europa de către jurnalistul Francis Scar de la BBC Monitoring, se doreşte un avertisment adresa cetăţenilor europeni în privinţa consecinţelor energetice ale susţinerii Ucrainei de către Uniunea Europeană (UE), în contextul în care războiul rus lansat de Kremlin durează de zece luni.

În prima secvenţă – o scenă din 2021, o familie sărbătoreşte Crăciunul, iar o fetiţă primeşte cadou un hamster care poartă un papion.

În anul următor, în aceeaşi perioadă, tatăl fetei este nevoit să construiască un sistem prin care să transforme roata hamsterului în generator, pentru a ilumina bradul de Crăciun.

În ultima secvenţă, în 2023, familia trăieşte în mod evident în cea mai mare sărăcie şi frig. tatăl găseşte în supă papionul hamsterului, care sugerează că soţia sa a fost nevoită să gătească animalul de companie pentru ca familia să supravieţuiască.

”Crăciun fericit «antiruşilor»! Dacă presa voastră nu vă spune totul, RT este disponibil cu un VPN”, scrie la sfârşitul clipului.

Difuzarea Russia Today (RT) este interzisă în statele membre UE de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, la 24 februarie.

”Rusia nu încearcă nici măcar să-şi disimuleze şantajul economic”, reacţionează corespondentul France 24, Dave Keating, la fel ca istoricul militar Cédric Mas.

UE este şantajată energetic de către Moscova, un important furnizor de gaze naturale la nivel mondial, vizat de de sancţiuni europene de la începutul războiului din Ucraina şi care ameninţă să perturbe, ca represalii, aprovizionarea cu gaze naturale, eventuală să o taie de tot.

La începutul lui decembrie, preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat Occidentul să ”reducă producţia” de petrol rusesc, ”atât de de necesar”, la câteva zile după ce UE, G7 şi Australia au plafonat preţul petrolului rus la 60 de dolari barilul, cu scopul de a limita veniturile obţinute de Moscova în vederea finanţării ofensivei sale militare în Ucraina.

Europenii caută să cumpere gaze naturale, în cantitate mai mare, de la alţi furnizori din lume, precum Norvegia, Qatar sau Algeria, după ce aliatul lor american a anunţat recent că nu-şi poate creşte în mod semnificativ exporturile de gaze naturale lichefiate (GNL), din cauza capacităţii de producţie limitată.

Riscul penuriei de energie afectează mai multe state membre UE, care şi-au îndemnat cetăţenii să reducă consumul în această iarnă, precum Germania şi ţări din Europa de Est, foarte dependente de gazele naturale ruseşti, scrie news.ro

articolul original.

Discurs halucinant la Kremlin. Cu zâmbetul pe buze, propagandista șefă îi spune lui Putin că îl va ajuta „să îi extermine pe canibali”

21 December 2022 at 06:23
image

Dictatorul rus Vladimir Putin i-a decorat, la Kremlin, pe propagandiștii regimului. Printre cei decorați de liderul rus se numără și redactorul-șef al postului rusesc de televiziune Russia Today, Margarita Simonian. Aceasta a primit „Ordinul de Onoare”, după care a susținut un discurs halucinant în fața lui Putin.

„Nu am emoții să vorbesc în public în mod normal, dar acum văd în fiecare zi ce se întâmplă în Donețk și nu pot să nu mă îngrijorez. Vă mulțumesc pentru că, cu durere și sânge, smulgeți oamenii noștri din gura însângerată a acestor canibali. Vă mulțumesc că v-ați decis să faceți asta. Și noi vă vom ajuta să-i exterminați pe acești canibali atâta timp cât va fi nevoie. Slujesc Rusia”, a declarat Margarita Simonian, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare din Rusia. 

🤡 Putin awarded Simonyan the "Order of Honor"

But we have another question: what is going on with Putin? Is he imitating a sexual act? Or did someone in the Kremlin forget to close the windows?

Simonyan's speech about "cannibals" requires special attention. pic.twitter.com/fWZaLq93q1

— NEXTA (@nexta_tv)
December 20, 2022

În lunile de când Putin a invadat Ucraina, Simonian s-a remarcat în repetate rânduri prin declarațiile făcute. În luna mai, șefa RT spunea că războiul „este pentru totdeauna” și că cine studiază în Occident „merge direct în iad”, asta deși chiar Simonian a studiat în Statele Unite.

Marți, Putin i-a decorat și pe liderii proruși ai celor patru regiuni ucrainene – Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, anexate ilegal de Moscova în septembrie. Doi dintre cei decorați, liderul din Lugansk și cel din Doneţk au primit ”Ordinul pentru Merit al Patriei”, gradul I. Ceilalți doi care asigură conducerea în Zaporojie şi Herson, au primit acelaşi ordin, dar în gradul III, potrivit transmisiunii în direct a ceremoniei solemne desfăşurate în Sala Sf. Ecaterina a Marelui Palat al Kremlinului.

articolul original.

20 Decembrie: Ziua în care Timișoara a devenit primul oraș liber de comunism

20 December 2022 at 03:59

Revoluția Română din 1989 | De ce nu a renunțat Nicolae Ceaușescu la putere

1989 – În august, Polonia a renunțat în mod pașnic la comunism. În octombrie, a urmat Ungaria. În noiembrie, a sosit rândul Germaniei de Est, Bulgariei și Cehoslovaciei. În decembrie, și în România se auzea rostit cu glas tare cuvântul „libertate”. E însă singura țară din Europa de Est în care eliberarea de comunism a însemnat în ’89 moartea unor oameni. Istoricii spun că vina pentru aceasta se găsește la Nicolae Ceaușescu.

Destinul dictatorului a stat în propriile sale mâini. Ar fi avut ocazia să se retragă și să schimbe modul în care a fost scrisă, în decembrie 1989, istoria României.

Ceaușescu nu a plecat însă. S-a prăbușit.

https://romania.europalibera.org/a/revolutie-1989-nicolae-ceausescu/32182619.html

articolul original.

H175M walkaround

19 December 2022 at 16:15

https://www.airbus.com/en/products-services/helicopters/military-helicopters/h175m

articolul original.

Bună dimineața la Moș Krampus! Ne boicotați sau nu ne boicotați?

9 December 2022 at 15:05

Si Olanda ne-a dat cu flit la votul pentru Schengen (dar au facut o minuta ca cica ”din cauza Bulgariei”).

articolul original.

Textron/Bell V-280 Valor a fost ales ca noul Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA) al US Army

6 December 2022 at 00:02

Providence, R.I. (5 decembrie 2022) –  Textron Inc (NYSE: TXT) a anunțat astăzi că Bell Textron Inc., o companie Textron, a primit contractul de dezvoltare pentru programul Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA) al Armatei SUA. Acesta este tiltrotorul Bell V-280 Valor, care a fost dezvoltat și testat ca parte a programului Joint Multi-Role Technology Demonstrator (JMR TD) care a început în 2013. V-280 a progresat prin proiectare, producție și mai mult de trei ani de teste riguroase de zbor care au furnizat date extinse ce validează avantajele tehnice și operaționale ale aeronavei pentru misiunea de asalt pe distanță lungă.

„Suntem onorați că armata SUA a selectat Bell V-280 Valor ca aeronava de asalt de ultimă generație”, a declarat Scott C. Donnelly, președintele și directorul executiv al Textron. „Intenționăm să onorăm această încredere prin construirea unui sistem de arme cu adevărat remarcabil și transformațional pentru a îndeplini cerințele misiunii Armatei. Suntem încântați să jucăm un rol important în viitorul aviației armatei.

„Acesta este un moment interesant pentru armata americană, Bell și Team Valor, pe măsură ce modernizăm capabilitățile aviatice ale armatei pentru deceniile următoare”, a declarat Mitch Snyder, președinte și CEO al Bell. „Bell are o istorie lungă în sprijinirea aviației armatei și suntem gata să echipăm soldații cu viteza și raza de acțiune de care au nevoie pentru a concura și a câștiga folosind cel mai matur, fiabil și mai accesibil sistem de arme de asalt cu rază lungă de acțiune de înaltă performanță din lume.”

Acest succes se bazează pe un deceniu de progres al V-280 Valor prin proiectare, producție și testare amănunțită pentru a demonstra că această aeronavă va îndeplini cerințele programului FLRAA. Bell și partenerii săi din industrie au validat sistematic aeronava V-280 și abordarea lor modulară a sistemelor deschise în colaborare cu Armata.

„În ultimii  ani echipa Bell a demonstrat capacitățile operaționale excepționale, sinergiile digitale și îmbunătățirea accesibilității platformei oferite de V-280”, a declarat Keith Flail, vicepreședinte executiv, Advanced Vertical Lift Systems la Bell. „Bell este pregătit cu facilitățile noastre de producție de clasă mondială pentru a pune în aplicare experiența noastră de aproape șapte decenii de tiltrotor pentru a livra armatei o flotă FLRAA modernă.”

Contractul inițial rafinează proiectarea sistemului de arme, susținerea, întreprinderea digitală, producția, integrarea sistemelor, testarea în zbor și calificarea navigabilității.

Bell Textron Inc.

articolul original.

B-21 Raider, dezvaluit in jurul orei 2:20, ora Bucurestiului (3 Decembrie)

2 December 2022 at 15:48

Poze oficiale:

B-21 Raider

articolul original.

Gata Oricând!

29 November 2022 at 22:08
image

https://gata-oricand.cinemagix.ro/

articolul original.

Florin Cîțu acuză Guvernul de propagandă pe bani pentru China

29 November 2022 at 10:07

Fostul premier, Florin Cîțu, a scris pe o rețea de socializare că în Executivul condus de Nicolae Ciucă există persoane care au făcut propagandă, pe bani, pentru China.

”Aceasta este încă o diferenţa majoră cu guvernările liberale din 2020 şi 2021. Guvernările liberale nu ar fi permis niciodată ca cineva care a lucrat pentru propagandă chineză să facă parte din echipa guvernamentală. Toate dictaturile au un termen de expirare”, afirmă el.

Cîţu a amintit, marţi, într-o postare pe Facebook, că în 2021 a aprobat ordonanţa 25 care excludea firmele din China din toate contractele cu statul român, arătând că România este singură ţară din UE care a luat această decizie, deşi în prezent tot mai multe ţări, cel mai recent Marea Britanie, ”decid să meargă în această direcţie”.

”Din păcate, în guvernul de astăzi de la Bucureşti există oameni care au făcut propagandă pe bani pentru China. Când astfel de oameni sunt puşi (şi acceptaţi de instituţiile statului) să ia decizii în numele nostru, să nu ne mire că situaţia economică este dezastruoasă. Aceasta este încă o diferenţa majoră cu guvernările liberale din 2020 şi 2021. Guvernările liberale nu ar fi permis niciodată ca cineva care a lucrat pentru propagandă chineză să facă parte din echipa guvernamentală. Toate dictaturile au un termen de expirare. Poate se aude şi la noi pentru că şi aici sunt mulţi care prefera un astfel de regim”, a susţinut Cîţu.

Citește și: Președintele Partidului Ecologist Român a fost trimis în judecată de DNA

articolul original.

Misiune de însoțire aeriană a delegației NATO

28 November 2022 at 13:03

Forțele Aeriene Române au executat luni, 28 noiembrie, o misiune de însoțire aeriană a aeronavei TAROM care a asigurat transportul delegației NATO, participante la Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe ale statelor membre ale NATO, eveniment ce se va desfășura la București în zilele de 29 și 30 noiembrie.

Două aeronave F-16 Fighting Falcon, din dotarea Bazei 86 Aeriene „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă”, Borcea, au escortat, pentru aproximativ 30 de minute, aeronava TAROM de la intrarea în țară până la aterizarea pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, Otopeni.

Misiunea pentru asigurarea securității zborului aeronavei care a transportat delegația NATO a fost efectuată la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe și executată în deplină siguranță, cu respectarea întocmai a cerințelor și a prevederilor legale.

Biroul presă – MApN

Mulțumim Forțelor Aeriene Române @MApNRomania pt. escortarea avionului care a adus delegația SG @jensstoltenberg, @NATO & ambasadorii aliați la București pt. #ForMin_Bucharest care începe în 1️⃣zi, când vom avea discuții consistente,incl. pt. securitatea la Marea Neagră #WeAreNATO pic.twitter.com/ogqFwEofQF

— Bogdan Aurescu (@BogdanAurescu) November 28, 2022

Landed in #Bucharest 🇷🇴 with @jensstoltenberg for the meeting of #NATO foreign ministers.

Welcome by a #Romanian F16.#WeAreNATO #AvGeek pic.twitter.com/DMbjeV032l

— Oana Lungescu (@NATOpress) November 28, 2022

articolul original.

Rusia interzice complet „propaganda gay”. Orice menționare despre cuplurile de același sex va fi cenzurată

24 November 2022 at 11:54
By: -
image

Legislativul de la Moscova a adoptat, joi, forma finală a legii care extinde interzicerea propagandei LGBT de la copii la persoanele de orice vârstă.

Potrivit noii legislații, orice eveniment sau acțiune considerată încercare de promovare în public sau în mediul online a homosexualității, inclusiv în filme, cărți sau publicitate, va fi pedepsită cu o amendă consistentă.

Amenzile vor fi cuprinse între 50.000 de ruble (815 dolari) și 400.000 de ruble (6.600 de dolari) pentru persoanele fizice și pot ajunge la 5 milioane de ruble (82.000 de dolari) în cazul instituțiilor și companiilor. Cetățenii străini pot primi 15 zile de arest și apoi să fie expulzați din Rusia, relatează US News.

Actul normativ votat de parlamentarii ruși este o formă înăsprită a legii din 2013 care considera o infracțiune propaganda LGBT în rândurile copiilor. Decizia de extindere a efectelor legii de la copii la adulții de orice vârstă a fost votată în unanimitate în Duma de Stat, notează BBC.

Oficialii de la Moscova au făcut apel la membrii camerei inferioare a parlamentului rus să adopte extinderea legii pe care o consideră o componentă importantă a războiului cultural cu Occidentul și o justificare a deciziei de a invada Ucraina.

Potrivit legii, informațiile despre "stilul de viață netradițional" sau "respingerea valorilor familiei" vor fi echivalate cu pornografia, promovarea violenței sau alimentarea tensiunilor etnice, rasiale și religioase.

Legea interzice explicit și "promovarea pedofiliei", pe care guvernul rus o asociază cu homosexualitatea. dar și informațiile care "i-ar putea determina pe minori să dorească schimbarea sexului", făcând referire la persoanele transgender.

Actul normativ prevede, de asemenea, că toate informațiile pe teme LGBT difuzate pe Internet în Rusia vor fi blocate, iar filmele care prezintă pozitiv homosexualitatea vor fi interzise.

Potrivit militanților pentru drepturile omului și grupurilor LGBT, extinderea legii înseamnă, de fapt, că orice mențiune la cuplurile de același sex este interzisă.

Susținătorii legii spun că informațiile despre persoanele LGBT difuzate în Rusia fac parte dintr-un "război hibrid" al Occidentului împotriva țării.

Aleksandr Khinștein, șeful comisiei de informații a Parlamentului de la Moscova, a afirmat că soldații ruși care luptă în Ucraina sunt acolo pentru a apăra valorile tradiționale ale creștinismului.

Criticile sale la adresa Vestului au vizat și filmele de animație "South Park" și "Peppa Pig", prezentându-le colegilor secvențe din aceste programe, despre care a spus că fac parte din "războiul purtat împotriva țării". El a dat ca exemplu episodul din "Peppa Pig" în care personajul Penny the Polar Bear este prezentat alături de părinții săi, două femei.

Khinștein, membru al partidului Rusia Unită, condus de Putin, a spus la dezbaterile din Dumă că "operațiunea specială" se duce "nu doar pe câmpul de luptă, ci și în mințile și în sufletele oamenilor".

Retorica lui o confirmă pe cea a președintelui rus Vladimir Putin, care a făcut din atacurile anti-gay o piatră de temelie a agendei sale și a regimului autoritar pe care l-a impus.

În discursul de la începutul toamnei în care a anunțat anexarea a patru teritorii ucrainene, Putin a vorbit despre "familiile cu părintele numărul unu și părintele numărul doi", o exprimare critică fățișă la adresa cuplurilor de același sex.

Conducătorul Bisericii Ortodoxe a Rusiei, patriarhul Kiril, este un alt susținător important al noii legislații anti-LGBT. El a prezentat războiul Rusiei în Ucraina ca o bătălie între cei care susțin agenda occidentală pro-gay și cei care o resping.

Ziua 274 de război: Operație pe cord sub bombardamente. Polonia refuză rachetele de la nemți. Macron face contact direct cu Putin

T.D.

articolul original.

16 Noiembrie – Ziua Transporturilor Militare

16 November 2022 at 12:59

În 1880, la această dată, odată cu înfiinţarea celui de-al doilea batalion de geniu, prin Înaltul Decret nr. 2550, s-a constituit şi câte o companie de căi ferate, primele asftel de subunităţi din Armata României, potrivit volumului „Calendarul Tradiţiilor Militare” (2010).

Primul Batalion de Căi Ferate a fost înfiinţat în 1887, iar în 1898 a fost aprobat primul regulament asupra transporturilor militare pe calea ferată, potrivit rft.forter.ro.

La mulți ani tuturor celor care își desfășoară activitatea în acest domeniu!

Autostrăzi, căi ferate și poduri avem?

articolul original.
❌