ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Grindeanu afirmă că a câștigat pariul cu Drulă: Aștept sticla de vin

5 October 2022 at 20:24
By: FLUX 24

[unable to retrieve full-text content]

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, după ce liderul USR Cătălin Drulă i-a lansat public un pariu că îi dă o sticlă de vin dacă va cheltui 7 miliarde de lei pe infrastructura rutieră, că se vor cheltui 8,8 miliarde, deci îl aşteaptă cu sticla […]

The post Grindeanu afirmă că a câștigat pariul cu Drulă: Aștept sticla de vin appeared first on Flux24.ro.

articolul original.

Ramzan Kadîrov susţine că Putin l-a promovat general-colonel

5 October 2022 at 15:56
image

Ramzan Kadîrov, liderul autoritarist al Republicii ruse cecene, a anunţat miercuri că a fost promovat la gradul de general-colonel de către preşedintele rus Vladimir Putin, în timp ce forţele ruse suferă înfrângeri în Ucraina, relatează AFP, citată de News.ro.

”Preşedintele rus mi-a decernat gradul de general-colonel. Decretul a fost publicat (…). Vladimir Vladimirovici m-a informat personal şi m-a felicitat”, a anunţat Kadîrov într-o postare pe Telegram.

Liderul cecen se declară ”imens de recunoscător” pentru ”înalta apreciere a meritelor” sale.

Gradul de general-colonel este al treilea cel mai înalt grad de comandă în ierarhia militară rusă, după cele de general de armată şi mareşal.

Ramzan Kadîrov a fost promovat de trei ori general înaintea acestei din urmă promovări – al forţelor militare de interne, al poliţiei şi al Gărzii Naţionale a Ceceniei.

articolul original.

Premierul Ciucă anunță plafonarea prețului lemnelor de foc

5 October 2022 at 08:38
By: FLUX 24

[unable to retrieve full-text content]

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că Guvernul va adopta în şedinţă decizia de plafonare a preţurilor la lemnele de foc. Astfel, preţul la lemnul de foc va fi plafonat la 400 de lei pe metru cub, la 1.500 de lei pe tonă la brichetele de lemn şi la 2.000 de lei la peleţi. Discuţiile […]

The post Premierul Ciucă anunță plafonarea prețului lemnelor de foc appeared first on Flux24.ro.

articolul original.

Tomac: Republica Moldova se află într-un risc major și are nevoie de suport real. Tocmai de aceea, eu împreună cu foarte mulți europarlamentari, inclusiv din alte state, europarlamentari români, ieri am cerut Comisiei Europene să declanșeze un me

5 October 2022 at 08:24
By: FLUX 24

[unable to retrieve full-text content]

Rusia este o benzinărie confiscată de niște mafioți, declară la RFI eurodeputatul Eugen Tomac, președinte PMP. El anunță că a cerut Comisiei Europene să declanșeze un mecanism rapid de suport pentru Republica Moldova, amenințată de Gazprom cu sistarea livrărilor, astfel încât să poată achiziționa de pe piața liberă gaze necesare pentru a putea trece de […]

The post Tomac: Republica Moldova se află într-un risc major și are nevoie de suport real. Tocmai de aceea, eu împreună cu foarte mulți europarlamentari, inclusiv din alte state, europarlamentari români, ieri am cerut Comisiei Europene să declanșeze un mecanism rapid de suport pentru Republica Moldova appeared first on Flux24.ro.

articolul original.

E încălzire și nu e! Locuințele de pe zeci de străzi din Timișoara nu au încălzire

5 October 2022 at 09:51

Conform Colterm, livrarea agentului termic în locuințele din Timișoara a început, marți, 4 octombrie. Din păcate, situația pe teren e alta și mulți cetățeni, de exemplu, din cartierele Tipogafilor și Blașcovici, sunt revoltați că în apartamentelor lor nu a ajuns încălzirea.

Reprezentanții Colterm remintesc că, e adevărat, s-a dat drumul la încălzirea în Timișoara, dar există unele excepții, unde încă se lucrează pe rețea.

”Reiterăm faptul că, din 04 octombrie 2022, am pornit sezonul de încălzire, respectiv încep probele la cald pe raza municipiului Timișoara, timp de trei zile, urmând să furnizăm căldură la parametrii corelați cu temperaturile exterioare, cu excepția punctelor termice 7C, 37, 40, 72 și 75, unde se află încă în curs de execuție lucrări pe fonduri europene!”, a informat Colterm.

Astfel, vor fi afectați consumatorii care locuiesc pe următoarele străzi: BV.MIHAI EMINESCU , C.D. LOGA, GEORGE ENESCU, GHEORGHE ANDRAȘIU  ACADEMICIAN ALEXANDRU BORZA, CALEA ARADULUI, CAREI, CUGIR, DEJ,  FELIX, I.I. DE LA BRAD, MARTIR C-TIN ZABULICA,  C-TIN CEL MARE, LUMINIȚA BOȚOC,  SILISTRA,  SF. AP. PETRU ȘI PAVEL, MARTIR NUȚU IOTCOVICI,  MARTIR GABRIELA TAKO,  MARTIR ALEXANDRU GRAMA, CALEA LUGOJULUI,  SIMION BĂRNUȚIU, TELEGRAFULUI, TIBISCUM, CALEA DOROBANȚILOR,  GEORGE BACOVIA, ALEXANDRU MILETICI,  LALELELOR,  VIORELELOR,  OVIDIU,  EUGEN POP,  CORNEL LAZĂR, INTRAREA ZOLTAN KODALY. Inclusiv în zona Tipografilor mai sunt unele lucrări la rețea, dar se vor rezolva și acestea.

”Mai precizăm că, în perioada imediat următoare, se vor face verificări și vor începe probele la cald și la aceste punte termice, imediat ce instalațiile vor fi pregătite în vederea furnizării”, a mai subliniat Colterm, miercuri 5 octombrie.

Cu această ocazie, reprezentanții societății dau asigurări în privința stocurilor de combustibil. Pentru cărbune există contracte, pentru gaz ar mai fi nevoie de o treime și, așa cum se știa deja, va putea fi arsă și biomasă.

articolul original.

Au fost finalizate lucrările de modernizare a iluminatului stradal pe Aradului, Torontalului și Sever Bocu

5 October 2022 at 07:18

Miercuri, 5 octombrie, reprezentanții Primăriei Timișoara anunță că au fost finalizate lucrările de modernizare a iluminatului public pe trei artere din nordul orașului: Calea Torontalului, Calea Aradului și Calea Sever Bocu. Zilele viitoare urmează a fi și recepționate lucrările care au drept scop reducerea consumului cu până la 60%. Valoarea contractului de proiectare și execuție este 1,1 milioane de lei, TVA inclus.

„Avem proiecte în diferite stadii și lucrări de înlocuire a unei treimi din iluminatul public stradal din Timișoara, pentru a reduce semnificativ din cheltuielile la curent. Am finalizat o investiție cu peste 500 de corpuri de iluminat, mai avem în plan înlocuirea a încă 5.000. Investițiile respective sunt fie la faza de proiectare, fie în achiziție pentru proiectare plus execuție. Pe Aradului, Torontalului și Sever Bocu am finalizat lucrările și ne așteptăm în perioada următoare la reduceri de consum cu aproximativ 60% și 153 de tone de dioxid de carbon mai puțin să fie degajate în atmosferă. Concomitent, economiile pe care le realizăm prin aceste investiții ne permit să extindem iluminatul public în oraș, pe străzi precum Marcel Iancu sau Marginii. Iluminatul public nu este un moft, ci un serviciu ce ține de siguranța publică, deci nu vom face compromisuri aici”, transmite primarul Dominic Fritz.

În total, investițiile de modernizare a iluminatului public vizează 5562 de corpuri de iluminat pe 90 de străzi și artere, aproximativ 31% din numărul de lămpi stradale. Astfel, consumul energetic ar urma să fie mai eficient cu 60-70%. Sunt trei investiții separate: (1) modernizarea iluminatului de pe Aradului, Torontalului și Sever Bocu, (2) modernizarea iluminatului de pe străzile adiacente parcurilor din zona centrală și (3) modernizarea iluminatului de pe principalele bulevarde din interiorul inelului 4. În plus față de proiectele dedicate, investițiile majore de infrastructură, respectiv reabilitarea de pe Cetății, Bogdăneștilor și Stan Vidrighin, includ o componentă de iluminat public modern, cu LED. În paralel, în această lună are loc montarea primilor stâlpi de iluminat public pietonal din Parcul Botanic. Și aici, iluminatul va fi unul performant, cu LED și sistem de telegestiune. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

articolul original.

Fostul secretar de stat acuzat că ar fi furat curent a demisionat din PNL

4 October 2022 at 18:30
By: FLUX 24

[unable to retrieve full-text content]

Cătălin Boboc și-a dat demisia din PNL, pentru a nu afecta în vreun fel imaginea partidului. Este un fost senator, fost secretar de stat în Ministerul Muncii și – acum – fost membru al PNL, care nu se folosește de nicio calitate din CV-ul său pentru a influența în vreun fel limpezirea situației de care […]

The post Fostul secretar de stat acuzat că ar fi furat curent a demisionat din PNL appeared first on Flux24.ro.

articolul original.

Timişoara primeşte parte din finanţarea de la bugetul de stat, în valoare de 164 milioane lei, pentru investiţiile şi programul pentru instituţiile şi operatorii culturali

4 October 2022 at 17:14
By: zdv

Camera Deputaţilor a aprobat, decizional, legea prin care Capitala Culturală primeşte o parte din finanţare de la bugetul de stat, fiind vorba despre 164 de milioane de lei împărţite între Primărie, Consiliul Judeţean Timiş, Ministerul Culturii/Teatrul Naţional şi Asociaţia TM2023, a anunţat primarul Timişoarei, Dominic Fritz. Actul normativ merge la promulgare, scrie news.ro.

„Azi, Parlamentul a transmis un semnal important: Timişoara, Capitală Europeană a Culturii este un proiect strategic pentru România. Camera Deputaţilor a aprobat legea prin care Capitala Culturală primeşte o parte din finanţare de la bugetul de stat. Este vorba despre 164 de milioane de lei împărţite între Primărie, Consiliul Judeţean Timiş, Ministerul Culturii/Teatrul Naţional şi Asociaţia TM2023. Aceşti bani vor susţine atât investiţiile în infrastructura culturală, cât şi o parte din programul cultural al anului 2023. Noi nu am lăsat programul să stagneze, ci am finanţat de la bugetul local, atât investiţiile, cât şi programul pentru instituţiile şi operatorii culturali. Acum, când suntem în linie dreaptă cu pregătirile pentru 2023, o parte din bani vor veni şi de la bugetul de stat”, a scris Dominic Fritz, marţi pe pagina sa Facebook.

Edilul a adăugat că „e o veste care ne încurajează că anul viitor va fi unul de succes nu doar pentru Timişoara, ci şi pentru vizibilitatea României pe plan european”.

 „Sper că mediul politic a înţeles că susţinerea Timişoarei este o oportunitate uriaşă pentru toată lumea. Le mulţumesc parlamentarilor şi oamenilor politici care au înţeles importanţa strategică a acestui titlu şi au susţinut legea votată azi”, a conchis Fritz.

articolul original.

Directorul demis Liviu Cocean continuă dezvăluirile: Decizii „ilegale” ale consiliului de administrație privind o achiziție publică

4 October 2022 at 13:50

Liviu Concean, directorul demis pe 30 septembrie de consiliul de administrație al Piețe SA, se ține de promisiune și vine cu noi dezvăluiri. Dacă primul „episod” a vizat situația Pieței Bălcescu, în cel de-al doilea Cocean vorbește despre „ilegalitățile” făcute de consiliul de administrație la achiziția serviciilor de DDD (deratizare, dezinsecție, dezinfecție). În continuare, acesta consideră că adevărata sa demitere nu a avut legătură cu acuzațiile de „delapidare” aduse de același consiliu de administrație, ci de voința și interesele conducătorilor primăriei.

Fostul director spune că membrii consiliului de administrație au așteptat plecarea sa din localitate pentru a veni cu un caiet de sarcini care să favorizeze anumiți ofertanți. Printre altele, ar fi existat un vag criteriu de „raport calitate-preț”, dar nu și un plafon de preț. În același timp, Cocean vorbește și despre „interferențe de pe Loga 1 (din primărie – n.r.)” în tot acest proces.

Liviu Concean prezintă cronologic istoricul acestei „ilegalități”:

„Așa cum vă spuneam, cel mai important motiv pentru care s-a orchestrat și pus în aplicare revocarea mea din funcția de director general al PIEȚE S.A., a fost faptul că m-am opus punerii în aplicare a unor decizii ilegale

Episodul 2  Achiziția serviciilor de D.D.D. –  firul deciziilor cu scop clar

  1. Încă de la sfârșitul anului trecut, la scurt timp după «câștigarea» mandatelor de administratori ai societății, membrii CA PIEȚE și-au dezvăluit adevăratele intenții. Vă rog eu să îmi mai dați un nume de societate publică, unde pentru achiziții publice «caietul de sarcini se întocmește de către membrii Consiliului de Administrație, care totodată reprezintă și comisia de licitație»!
  2. În data de 13.04.2022, fiind plecat din localitate pentru a participa la înmormântarea bunicii mele, membrii CA PIEȚE, au ținut de cuviință să țină o ședință în care să hotărască ce ar trebui să prevadă caietul de sarcini pentru achiziția serviciilor de D.D.D. După cum puteți vedea din captura foto, cel mai important aspect urmărit și votat ( a.1) este de o ilegalitate strigătoare la cer.

«NU se face nicio ofertă privind suma totală, urmând ca viitorii ofertanți să stabilească suma totală a contractului»!

Ca să dubleze «filtrul» ofertelor, «băieții» mai adaugă un element discreționar (marca CD Loga 1): «Selecția ofertelor se va face în funcție de Raportul calitate – preț, și NU prețul cel mai mic»! Nu trebuie să fi expert în achiziții ca să realizezi că în lipsa unei matrici de selecție bine fundamentată, acest criteriu nu face altceva decât să «avantajeze pe cine trebuie». Ca totul să pară perfect legal «ofertele se depun în plic», de parcă după ce ai pus cele 2 condiții total discreționare de mai sus, condiția asta mai face diferența, când oricum cine trebuie să depună și să iasă se știe.

  1. Întors la lucru, le-am transmis că atâta timp cât eu sunt director general, asemenea ilegalități nu se vor face la societate, pentru că ar însemna drumul sigur spre pușcărie. Ca atare, în prima ședință de CA PIEȚE, le propun Administratorilor societății să înlăturăm partea ilegal/discreționară legată de lipsa «plafonului» la oferte (a.1), introducând o limită normală de achiziție, și să aplicăm în consecință criteriul de selecție PREȚUL CEL MAI MIC!

Credeți că această revenire la legalitate a trecut la vot ? NU ! În ciuda faptului că o parte a membrilor CA, au înțeles că se joacă cu focul, «interesul» a primat. De altfel, cel mai interesat de aceste aspecte, și-a mărturisit fățiș revolta față de propunerile mele, întrucât el fusese cel care făcuse propunerile inițiale și artizanul acestui demers (detaliile vor șoca)!

  1. Realizând probabil ilegalitatea deciziilor luate, la alte câteva zile, CA PIEȚE face un pas înapoi renunțând la mai multe amendamente, dar reconfigurează traseul făcând în același timp un pas înăuntru ședinței comisiei de licitație, unde «trage» și executivul pentru alibi, fără ca acest aspect să le fie solicitat. Trebuiau să fie acolo când se finaliza «demersul»!

CONCLUZII

   Faptul că nu am acceptat să se realizeze astfel de «licitații fără plafon», faptul că nu am «răspuns la comenzi», a determinat exercitarea asupra mea a unor presiuni fantastice, care au culminat cu mazilirea mea din funcție, pentru a nu le mai perturba interesele.

Mai mult, acesta a fost un moment care a accentuat presiunile exercitate asupra mea și a Biroului Achiziții Publice din cadrul PIEȚE S.A. Timișoara pentru «creșterea vitezei licitațiilor».

Și ca să fie clar: în perioada următoare voi pune la dispoziția instituțiilor competente, dovezile clare ale cunoașterii și coordonării din Palatul de Cioburi de pe Loga 1 a acestor aspecte. Veți putea auzi clar VOCEA STĂPÂNULUI, care va comanda: «Căutați un ALT om la Achiziții!»

Având în vedere aspectele prezentate mai sus, le dau ocazia, celor care știu foarte clar ce au făcut, să-și dea demisia înainte să le public numele și să prezint copii ale documentelor care confirmă cele prezentate acum, dar și în materialele care vor urma!”.

articolul original.

Întoarcerea la dosarele de cadre?

4 October 2022 at 06:12
image

Să începem totuși cu un exemplu clasic de dosar de cadre din anii 70. La un moment dat, Ceaușescu a vrut să-l facă ministru al Apărării pe generalul Nicolae Militaru. L-a chemat la el pe șeful Securității, i-a spus de intenție și i-a cerut să-i facă dosarul de cadre. Securitatea a făcut ce trebuia și l-a prins pe tovarășul general cu microfilme cu secrete militare la poarta Ambasadei Uniunii Sovietice. Ei, dacă nu i se făcea dosarul de cadre, armata română ar fi avut în fruntea ei un spion GRU. Dosarul de cadre cuprindea și CV-ul care trebuia să fie curat, și performanțele profesionale (mapa profesională de acum), dar și fidelitatea față de stat și, mă rog, de partid, cum era în socialism.

Acum, numirile în posturi cheie se face politic, de înțeles până la un punct, că de aia câștigă partidul alegerile. Dar, numirile astea sunt pe baza principiului „Îmi dai, îți dau!”. Cel care dă bani mulți partidului în campanie, clientul politic, e făcut senator, deputat sau ministru, fără se știe mare lucru despre el, ci doar pe baza CV-ului pe proprie răspundere, ca să zicem așa. Pe urmă, aflăm că e plagiator, violator, hoț patentat, escroc… O harababură.

Dar, nu e vorba numai de cei de mai sus, demnitari de reprezentare. Aș spune că mai curând dosare de cadre făcute profesionalism ar trebui să stea la baza numirii în posturi de șefi, șefi adjuncți etc. în domenii cheie: la Hidroelectrica, Regia de Gaz, Rezervele Statului, Apele Române, Parchete, Agențiile Naționale etc., domenii unde se lucrează cu secrete de serviciu sau cu secrete de stat. Ce se întâmplă în aceste zile, e un bun exemplu de ce dezordine e în țară. Opt persoane, români și străini, sunt anchetate de DIICOT pentru scurgere de informații secrete privind rezervele de petrol și gaze spre Moscova. Altfel zis, angajați români și străini ai NIS Petrol, sucursală a GAZPROM, fac spionaj industrial în favoarea Rusiei.

În timpul ăsta, SRI ce face? Ce știe el mai bine: dă diplome de doctorat, face vânătoare de vrăjitoare, se ocupă de răzbunări politice la ordin sau din proprie inițiativă, se mângâie reciproc pe cap cu Președintele țării. Alt exemplu, este cel al licitației pentru 600 de mașini BMW pentru Poliție. Există suspiciuni de mare aranjament, mai ales că președintele țării este prieten foarte bun cu acționarul principal Michael Smidt de la Automobile Bavaria. Exemple sunt cu duiumul. Cine ar trebui să știe și să ne lămurească dacă nu SRI?

În concluzie, să blamăm și să râdem cu gura până la urechi de dosarele de cadre de adineauri, dar să găsim ceva similar care să pună ordine în securitatea țării.

articolul original.

DIICOT: Patru angajați ai NIS Petrol, acuzați că au transmis date nedestinate publicităţii privind fondul de resurse din România către firma din acelaşi consorţiu din Serbia

4 October 2022 at 04:16
By: zdv

Patru angajaţi ai NIS Petrol din Timişoara şi Bucureşti sunt acuzaţi de procurorii DIICOT că au transmis date nedestinate publicităţii privind fondul de resurse din România către firma din acelaşi consorţiu din Serbia. Aceştia sunt cercetaţi pentru divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi transfer neautorizat de date informatice.  

Percheziţii vizând compania NIS Petrol în Timişoara şi Bucureşti/ Anchetatorii cercetează transmiterea ilegală de date informatice – surse CITEȘTE ȘI Percheziţii vizând compania NIS Petrol în Timişoara şi Bucureşti/ Anchetatorii cercetează transmiterea ilegală de date informatice – surse

”La data de 03.10.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu D.C.C.O. şi B.C.C.O. Timişoara au efectuat 9 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Bucureşti şi Timişoara, parte din acestea la sediul şi punctele de lucru ale unei companii multinaţională, într-o cauză ce având obiect comiterea infracţiunilor de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi transfer neautorizat de date informatice”, a transmis, luni seară, DIICOT, într-un comunicat de presă. 

Potrivit documentului citat, în urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe documente şi medii de stocare a datelor, 8 persoane fiind conduse, în vederea audierii, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

”Cu privire la 4 dintre persoanele conduse la audieri (cetăţeni străini şi români), procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au formulat acuzaţii sub aspectul comiterii infracţiunilor de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi transfer neautorizat de date informatice reţinându-se că, în calitate angajaţi ai unei filiale a unei companii multinaţionale (având responsabilităţi de natură managerială sau de altă natură în cadrul firmei ori, dimpotrivă, neavând autorizarea necesară desfăşurării anumitor operaţiuni în cadrul acestei firme), au eludat normele metodologice pentru aplicarea Legii petrolului, respectiv procedurile impuse de către Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi au transmis date nedestinate publicităţii privind fondul de resurse (rezerve minerale) din România către firma din acelaşi consorţiu din Serbia”, a mai transmis DIICOT. 

Cercetările sunt continuate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara.

Poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate din Timişoara şi jandarmii de la Trupele Speciale de Intervenţie au făcut luni mai multe percheziţii, printre care una la sediul NIS Petrol, companie sârbă, controlată de grupul rusesc Gazprom Neft.  

Anchetatorii spuneau că cercetează o posibilă scurgere de informaţii neautorizate, legate de prospecţiunile în zăcămintele de ţiţei şi gaze făcute începând din anul 2014, în judeţul Timiş.

Ancheta în acest dosar ar fi beneficiat de sprijinul SRI şi SIE.

articolul original.

Transformarea Pieței Traian. Cartierul istoric renaște din propria cenușă – foto

3 October 2022 at 15:47

Unul dintre cele mai prăfuite şi lăsate de izbelişte cartiere ale Timişoarei, istoricul Fabric, se va transforma spectaculos în câţiva ani, în urma unei investiţii de fonduri europene. Până atunci însă în Traian a început deja să se coaguleze o nouă pătură socială. Tinerii din grupul “Cetăţean de Traian” au început schimbarea. E vorba de tineri antreprenori, rezidenţi dorinici de pro-activism.

Obiectivul nu este unul uşor: transformarea unui cartier istoric şi emblematic, din cel mai ocolit în cel mai râvnit.

“În 2020 am început cu asociația și a evoluat totul repede. La început am fost eu cu soția mea și am dorit să ne promovăm mica noastră afacere pe care am deschis-o în zonă. Am găsit și alți negustori de tip nou și am început să ne promovăm reciproc pe Facebook, povesteam cât de fain e în Traian. Și iată că după nici doi ani organizăm un festival la o scară mare. Am vrut să profităm și de context, să facem ceva pentru Capitala Culturală Europeană”, a spus Sergiu Lazin, unul din membrii fondatori ai grupului Cetăţean de Traian, proprietarul cafenelei Am/Pm.

Festivalul Impuls, un succes

Încercarea de a da un imbold noţiunii de “comunitate” a continuat cu organizarea primului târg de Crăciun din Piaţa Traian. În week-end-ul care a trecut s-a desfășurat și primul festival din Traian, Festivalul Impuls.

“Festivalul nostru a ieșit așa cum trebuie să iasă un prim festival, să nu meargă totul strună. În prima zi a fost vreme perfectă, artiștii au fost excepionali, publicul a fost numeros. Seara s-a încheiat cu concertul cu Golan. A doua zi a plouat. Am avut circ stradal, teatru Basca și am avut Balkan Gipsy Orchestra din Barcelona și Malox din Israel. În ultima seară, am avut spectacolul cu Analia Selis și Orchestra Filarmonicii Banatul, Marton Hangacsi din Ungaria și trupa Lalala din Turcia. A fost o experiență intensă și interesantă. Ne-am făcut foarte mulți prieteni noi care au ieșit la concerte”, a mai spus Sergiu Lazin.  

Noii comercianți din Traian

Fabricul a fost cândva recunoscut pentru manufacturile sale, breslele şi meşteşugarii săi. În ultimele decinii Piaţa Traian trăia mai mult din amintiri. Toată lumea s-a orientat spre centrul istoric, economic, cultural sau social, acolo unde se întâmpla aproape totul.

Noii comercianţi din Traian s-au extins pe una dintre laturile pieţei, înşiraţi, unul lângă altul.

“Încercăm să atragem și alții. Tot timpul când se eliberează câte un spațiu comercial încercăm să-l promovăm. Lucrurile nu se mișcă așa cum ne dorim, pentru că ne paște și o criză. Spațiile se închid. Nu se mișcă lucrurile nici cu renovarea clădirilor istorice. Știm sigur că una intră în renovare, la nr.5, care va fi introdusă în circuitul HoReCa, la parter fi cafenele, un mic restaurant, iar la etaj cazări”, a mai spus Sergiu Lazin.

Poduri de legătură între oameni

Nu cu mult timp în urmă în zonă erau văzuţi în special persoane în vârstă, oameni cu condiţii materiale modeste. Zona pieţei a fost loc de refugiu pentru diverse persoane fără adăpost, mulţi s-au aciuit în clădirile nelocuite.

“Am vrut să face poduri de legătură între diversele categorii care trăiesc și în cartierul Fabric, dar și între restul orașului. Această categorie uneori mai defavorizată a participat la evenimentele noastre. Am făcut un eveniment mai de anvergură și în ideea de a atrage public nu doar din cartier. Activăm aici tot timpul și foarte multă lume ne spune că s-au săturat de centrul vechi, multă lume consideră că acest loc e o alternativă interesantă. Asta ne-am propus, o zonă alternativă față de centrul orașului. Vrem să o creștem cu afaceri mici, de familie, cu produse locale”, a mai declarat Lazin.

Marea reabilitare din Fabric

Patru pieţe şi 12 străzi din zona Traian vor intra într-un amplu proces de reabilitare, aşa cum s-a întâmplat cu zona centrală în urmă cu câiva ani: se vrea un loc de recreere şi relaxare pentru cetăţeni, cu multe scuaruri, spaţii publice, culturale, verzi, pietonale şi pentru biciclete.

“Noi am fost și la o sesiune de dialog înainte să se facă dezbaterea cu propunea proiectului de Primărie, înainte ca arhitecții să se apuce de proiect. A fost o întâlnire constructivă, ne-am spus punctul de vedere. Ne-am referit strict la Piața Traian, pentru că aici activăm, cum îl vedem ca un spațiu de evenimente culturale”, a mai afirmat Sergiu Lazin.

Piaţa Traian – centrul Fabricului, care s-a numit în trecut Kossuth ter şi Hauptplatz, a fost proiectată în 1740. Aici se desfăşurau târgurile săptămânale. La mijlocul secolului al XIX-lea, mai bine de jumătate din întreaga populaţie civilă a Timişoarei, locuia în Fabric.

articolul original.

EXCLUSIV | Șeful Centrului de Promovare Turistică Tulcea l-a atacat cu toporul pe iubitul fostei soții. Ambii bărbați au fost internați de urgență

2 October 2022 at 13:35
image

Șeful Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Tulcea este cercetat de polițiști după ce, sâmbătă seară, l-a atacat cu toporul pe iubitul fostei sale soții. În urma conflictului, ambii bărbați au fost internați în spital.

Polițiștii din Babadag au intervenit, de urgență, sâmbătă seară, după o bătaie sângeroasă, între doi bărbați, care s-ar fi încăierat pe stradă, într-o zonă circulată.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că bătaia s-ar fi produs între  Marius Strat, directorul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Tulcea și noul concubin al fostei sale neveste, de care acesta ar fi divorțat recent.

Sursele citate au precizat că Strat ar fi divorțat de soția lui, alături de care are un copil, în urmă cu aproximativ două sătămâni, cu toate că, în fapt, căsnicia s-ar fi destrămat de o bună bucată de vreme.

În acest context, fosta lui consoartă și-ar fi refăcut viața alături de un alt bărbat, însă, plecase din Tulcea și se mutase cu noul iubit, la Babadag, din cauza geloziei fostului soț.

Fosta nevastă, surprinsă, la braț, cu noul iubit

Sursele citate au precizat că, sâmbătă seară, Marius Strat se întorcea de Constanța la volanul mașinii sale. Drumul l-a dus prin Babadag și ghinoul a făcut să-și vadă fosta nevastă la braț cu prietenul ei. Cei doi ieșiseră la o plimbare romantică și tocmai își luaseră câte o înghețată.

Fotul soț ar fi oprit imediat automobilul de teren și ar fi ieșit înarmat cu o toporișcă pentru drumeții, fără să scoată teaca de protecție a lamei.

A urmat o încleștare care pe care, în urma căreia ambii bătăuși au fost răniți și au fost internați.

În urma incidentului, pe numele lui Strat a fost înregistrat un dosar penal pentru loviri și alte violențe. În același timp, conform anchetatorilor, la data de 28 august bărbatul atacat cu toporul făcuse, la Poliția Municipală Tulcea, o plângere pentru amenințare, pe numele lui Marius Strat.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
articolul original.

Primului mall din Timişoara, inaugurat în 1973. Bega avea lifturi și scări rulante și găseai de toate

2 October 2022 at 10:29

 Mall-ul face parte astăzi şi din viaţa românilor. A devenit un spaţiu complex, unde se poate mânca, se pot face cumpărături de orice fel, se practică sport, activităţi de relaxare, artistice sau de socializare. Este practic un mic orăşel. Primul mall în concepţia de azi a apărut la Timişoara în 2005. Este vorba de Iulius Mall. Al doilea, Shopping City, a fost inaugurat în 2016. 

Timişorenii îşi aduc aminte, însă, că în oraș a existat încă din timpul comunismului un fel de mall, care atunci se numea de fapt magazin universal.

Magazinul Bega Magazinul Bega a fost inaugurat în 1973. 

Clădirea a fost realizată după un proiectul celor de la Iprotim, avându-l ca şef pe arhitectul Vasile Oprişan.

Pe locul în care s-a ridicat magazinul se afla, cândva, o clădire în care funcţiona Casa Pompierilor. Iar zona purta numele de Piața Balaș.  

La Bega puteai putea găsi cam toată gama de produse. De la îmbrăcăminte, încălţăminte, marochinărie, electronice, obiecte de uz casnic, jucării sau articole sportive, bijuterii sau cosmetice. Cam tot ce găseşti acum şi într-un mall. 

Magazinului universal Bega era o construcție modernă pentru epoca socialistă. Regimul de înaltime era de e P+4, înaltimea maxima fiind atinsă de casele de lifturi, 27 metri.

Avea lifturi, dar şi scări rulante, ceea ce pentru acele vremuri era ceva ieşit din comun.

Conceptul „Rooftop” sau terasa pe acoperiş a pătruns în ultimii ani şi în România. Prima terasă la înălţime din Timişoara a fost amenajată la sfârşitul anilor ’70, pe acoperişul magazinului universal Bega. 

A funcţionat până la finele anilor ’90. A fost o cofetărie celebră în Timişoara socialistă.

După revoluție, ca urmare a privatizării societăţii – în 1997, centrul comercial Bega a fost achiziţionat de fraţii Marius şi Emil Cristescu, care  l-au transformat în Bega Shopping Center. 

În 1999, mini-mall-ul a primit premiul “Steaua de Aur” oferit de Business Initiative Direction (BID) din Spania.   

Aspectul clădirii a fost schimbat complet. Construcţia este formată din mai multe corpuri de clădire: unul principal şi două aripi secundare. 

Corpul principal, unde funcţioneză centrul comercial, este structurat pe subsol (unde se află Carrefour Market), parter şi patru etaje (la etajul trei se află food court-ul) având o suprafaţă comercială totală de 8.600 metri pătraţi.

În anul 2005 s-a finalizat şi dat în folosință un nou corp al Bega Shopping Center, care are o formă arhitectonică deosebită. Astfel a crescut și suprafaţa comercială, ajungând la 12.000 metrii pătraţi: scări rulante cu dublu sens, lifturi de mare capacitate pentru marfă şi persoane, instalaţie de sonorizare, sistem TV, sistem de securitate împotriva efracţiei, sistem de semnalizare incendiu etc.

articolul original.

Cosmin Tabără, despre „jocul ieftin” de la Piețe SA: „Raul Ambruș plătește polițe politice”

1 October 2022 at 10:05
Raul Ambruș

Vineri, 30 septembrie, Cosmin Tabără, viceprimarul liberal al Timișoarei, comentează scandalul de la Piețe SA, spunând că useriștii din conducerea primăriei i-au dat mână liberă „ex-liberalului” Raul Ambruș să „plătească polițe politice”. Vă amintim că joi Liviu Cocean a fost înlocuit la conducerea societății de Mirel Pop. Cu o zi în urmă, fostul director fusese acuzat de membrii consiliului de administrație de prejudicierea societății cu 30.000 de euro lunar. În urma acestor acțiuni, Cocean a promis că „noul său subiect favorit va fi Dominic Fritz”, anticipând o serie de dezvăluiri.

„În urmă cu mai bine de un an vă ceream să nu vă jucați cu desemnarea reprezentanților în CA-urile societăților din subordinea PMT. Ați ignorat total ce am dorit atunci – REFORMĂ! Ați bătut palma cu Raul Ambruș pentru o majoritate sigura în ședințele CL. Rezultatele se văd acum după un timp scurt. La Piețe e scandal… Nici la celelalte societăți lucrurile nu merg bine”, spune Tabără, la modul general.

Strict în ceea ce privește ultimul scandal, acesta adaugă: „La Piețe e un joc ieftin, în care Raul Ambruș plătește polițe politice pentru neascultare politică, cu girul vostru, al colegilor USR. Permițând toate lucrurile acestea nu faceți decât să îngreunați bunul mers al administrației. Nu vă mai mirați că alte orașe sunt așezate și funcționează, acolo masa reprezintă locul de dezbatere a problemelor, acolo actorii principali sunt preocupați de a aduce plus valoare și nu de a decide în unanimitate cu sprijinul parveniților”.

articolul original.

Un membru USR, fost candidat al partidului fondat de Monica Macovei, numit director la Unității de Achiziții Publice din subordinea Primăriei Timișoara

1 October 2022 at 06:17

Fostul candidat la Primăria Timișoara din partea partidului M10, fondat de Monica Macovei, și actual membru USR, Adrian Borugă, în prezent contabil-șef la Teatrul Maghiar, este noul director al Unității de Achiziții Publice din subordinea Primăriei Timișoara.

Adrian Borugă a absolvit Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu, specialitatea Financiar. În 2011, Borugă a demisionat din funcţia de șef birou la Servicul de Investigare a Fraudelor (Poliţia Economică) din cadrul I.P.J. Timiş, după ce funcţia de șef birou Financiar a fost desfiinţată.

El este ”specialistul” care se va ocupa de conducerea unui SRL înființat de Primăria Timișoara, care are ca scop realizarea centralizată a tuturor contractelor de furnizare de diferite bunuri pentru municipalitate și structurile din subordine.

Și nu oricum, ci pentru un salariu de 16.000 de lei brut.

Consilierii locali din opoziție au propus amendamente prin care indemnizația de 16.000 de lei brut să fie diminuată, dar amendamentele au fost respinse.

„Mi s-ar părea decent și cred că și îndestulător pentru o instituție nouă și care se hrănește exclusiv cu bani publici de la buget ca aceea remunerație lunară să coboare la 10.000 de lei brut, în jur de 2.000 de euro, acesta este amendamentul meu, care vine și într-un context de logică publică și de bun simt. În urmă cu o săptămână USR a atacat la CCR demersul PSD și PNL de mărire a salariilor primarilor, viceprimarilor, și mie mi se pare ca domnul pe care îl vom vota este tot asimilat cu o funcție publică, fiind exclusiv plătit tot din bani publici”, a spus, în cadrul ședinței de Consiliu Local, consilierul PSD Radu Țoancă.
Consilierii USR au votat însă salariul uriaș pentru colegul lor de partid.

Până acum Unitatea de Achiziții Publice din subordinea Primăriei Timișoara a lansat două licitații, una pentru papetărie, și una pentru produse de igienă. Niciuna dintre licitații nu a avut vreo finalitate concretă.

articolul original.

Plop și salcâm. Timișoara trece la încălzirea pe lemne. Colterm vrea să cumpere 5.000 de tone

30 September 2022 at 17:42
By: zdv

Colterm, operatorul sistemului centralizat de termoficare din Timișoara controlat de Consiliul Local și aflat în insolvență, vrea să cumpere 5.000 de tone de plop, salcâm, tocătură de lemn și deșeuri de biomasă, cu putere calorică inferioară de referință de 2.500 kcal/kg, pentru a fi utilizate drept combustibil în producția de energie termică și electrică la termocentrala CET Sud din municipiu.

″Biomasa ofertată trebuie să corespundă următoarelor categorii și specii, respectiv esențele de lemn și/sau deșeuri acceptate: 1. Plop; 2. Salcâm; 3. Fracțiunea biodegradabilă a produselor rezultate – din prelucrarea primară și secundară a lemnului; 4. Tocătură de lemn (din speciile menționate la pozițiile nr. 1, 2)″, se arată în documentația unei consultări de piață lansate de Colterm pentru a vedea cât ar costa 5.000 de tone de astfel de materie primă energetică

Potrivit sursei citate, diametrul trunchiurilor de arbori va fi de maximum 640 milimetri, iar ofertanții vor prezenta certificate de origine pentru biomasă provenită din agricultură și industriile conexe.

În iulie 2020, Primăria Timișoara anunța un proiect de retehnologizare a CET Sud, pentru ca unitatea să poată folosi drept combustibil și biomasa, scopul fiind înlocuirea a circa 10% din cărbunele folosit drept combustibil de către termocentrală.

Autoritatea locală preciza că biomasa va proveni din toaletarea arborilor din parcurile și spațiile verzi din municipiu, crengile, ramurile și fragmentele mari de lemn urmând a fi transportate către gospodăria de biomasă amplasată în perimetrul CET Sud, în imediata apropiere a benzilor de transportat cărbune. Conform companiei, retehnologizarea a fost finalizată încă de anul trecut, scrie profit.ro.

articolul original.

Românii și americanii au celebrat 25 de ani de parteneriat strategic, în Piața Unirii din Timișoara

30 September 2022 at 17:25

Românii și americanii au celebrat 25 de ani de parteneriat strategic, vineri, 30 septembrie, în Piața Unirii din Timișoara, lansând expoziția itinerantă de fotografie ”Noi, Poporul/We the People”, în prezența autorităților locale și județene.

Este vorba de președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, directorul Muzeului Național de Artă Timișoara Filip Adrian Petcu, viceprimarul Municipiului Timișoara, Cosmin Tabără și atașatul cultural al Ambasadei SUA, William O’Connor.

Cu acest prilej, Alin Nica a spus: “Județul Timiș a fost mereu un deschizător de drumuri. Ne place să fim pionieri în multe domenii. La anul când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană, ne-ar plăcea ca americanii să revină aici să organizeze alte evenimente alături de noi să arătăm că acest parteneriat strategic are și alte componente decât cea militară, de aceea dorim să dezvoltăm componenta culturală care să ne unească mai mult, dar și componenta economică astfel acest parteneriat strategic să se împlinească sub toate aspectele”.

Viceprimarul Cosmin Tabără a arătat importanța extraordinară a acestui parteneriat strategic cu SUA, care a oferit și oferă siguranță în această zonă și a făcut din România o țară foarte importantă care oferă stabilitate și încredere. “Mă întreb oare care ar fi fost situația României dacă nu a fi existat acest parteneriat cu SUA? Acum poate ne este ușor să discutăm, poate ne este ușor să ne poziționăm și să vorbim astăzi, aici, despre democrație, despre principii, despre valori, fără a avea emoția că, încheind discuția, să ne trezim cu bombe asupra noastră sau că suntem arestați, fiindcă este modul de manifestare a acestui lider care se află nu departe de noi și e modul în care s- a impus asupra Ucrainei. Lumea nu apară așa de mult Ucraina, cât principiile pentru care Ucraina luptă, sprijinită fiind de lumea liberă. Este vorba de independența, libertatea, suveranitatea. Prin acest parteneriat strategic, Romania poate sta in rândul statelor puternice, a statelor cu voce care pot să spună ceea ce gândesc și se manifestă așa cum doresc și simt. Prin parteneriatul strategic cu SUA, România a avansat în multe privințe, România a reușit să facă reforme în administrație, a făcut reforme economice, iar economia noastră este cu totul alta și datorită acestui parteneriat. Au fost reforme militare, vedem ce se întâmplă și cu aliații occidentali. Stabilitatea dată României prin acest parteneriat cu SUA  înseamnă și dorința celor două popoare de a colabora și a fi prietene. Este un parteneriat pe termen lung”.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada SUA, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al României – Unitatea Arhive Diplomatice, cu Agenția Națională de Presă Agerpres și în colaborare cu Universitatea din Craiova.

Parteneri din Timișoara au fost Muzeul de Artă și Biblioteca Județeană Timiș. De fapt, evenimentul a fost moderată de scriitorul Tudor Crețu, directorul BJT.

Manifestarea a inclus vizionarea expoziției în Piața Unirii, urmată de deschiderea oficială, în Sala Barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara, începând cu ora 17:30.

„Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic” este un eseu fotografic, tematic, care explorează relațiile diplomatice, de securitate, economice, culturale dintre poporul român și cel american. Această colecție de interacțiuni între cele două națiuni ilustrează faptul că parteneriatul strategic dintre Statele Unite și România este accesibil tuturor. Este o expoziție care surprinde pe larg interacțiunile dintre cele două popoare, încă de la începutul parteneriatului strategic în anul 1997. Cele 150 de fotografii cuprinse în această expoziție creează un cadru personal pentru parteneriatul strategic, din trecut și din prezent, și oferă posibilitatea de a experimenta prietenia și colaborarea între cele două popoare, într-un nou mod.

Expoziția se axează pe tema „Noi, Poporul”/ “We the People” care este faimosul preambul al Constituției Statelor Unite și întruchiparea legăturilor umane care formează punți de înțelegere și cooperare între popoare. Diplomația și prietenia bilaterală de succes se bazează pe aceste legături și pe valorile comune pe care le înglobează. Cunoscutul jurnalist, corespondent și ulterior diplomat american Edward R. Murrow spunea, despre rolul esențial al legăturilor dintre oameni: „Elementul cu adevărat esențial în schimburile internaționale îl reprezintă această ultimă distanță de un metru, rămasă între interlocutori, care poate fi depășită prin contact personal, atunci când o persoană îi vorbește celeilalte”.

Agenția Națională de Presă Agerpres a contribuit cu un număr de 20 de fotografii din fluxul de fotografie și din Arhiva Fotografică Agerpres. De asemenea, Unitatea Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a contribuit cu un număr de 13 fotografii. Expoziția fotografică va fi prezentă în Timișoara și în alte orașe, pe parcursul anului.

articolul original.

Alin Nica a primit amenințări voalate. Anunță că îl dă în judecată pe deputatul AUR, Titi Stoica pentru un film acuzator

30 September 2022 at 13:34

După ce deputatul AUR, Titi Stoica, l-a acuzat de numeroase ilegalități, prin intermediul unui film publicat pe internet, Alin Nica a anunțat că îl va da pe acesta în judecată și va cere să dovedească acuzațiile aduse. În respectivul film, Nica este acuzat că ar fi păgubit comuna Dudeștii Noi cu suma de trei milioane de euro, pe vremea când era primar acolo. De asemenea, președintele Cj Timiș a spus, în acest contest, că el ar fi primit o serie de amenințări voalate, care vor apărea în toamnă.

Nica spune că a decis să anunțe acest lucru pentru a nu ajunge din nou în situația în care a fost pus după episodul ”Dubai”, când a fost acuzat că a stat la masă cu interlopi și că încerca să le faciliteze acestora o afacere ”tun” cu Aeroportul Internațional Timișoara, partea de cargo.

Acum, Nica încearcă să prevină o serie de noi asemenea acuzații, de această dată el vorbește despre un filmuleț defăimător, pus în operă de deputatul de AUR, Titi Stoica,

”Mai multe voci m-au avertizat că mi se pregătește ceva. Nu i-am ascultat, de fapt i-am ascultat, dar nu am vrut să cred că politica noastă poate ajunge atât de jos”, a spus Nica.

Despre deputatul respectiv, el spune că îl va da în judecată.

„Îl voi da în judecată pe deputatul Ciprian Titi Stoica, sa probeze in instanta ce fapte de coruptie vede el, clare ca lumina zilei. Am vazut ca alti oameni de bine au facut plangeri la ANI pentru banii pe care i-am dat la biserici. Dacă ma uit pe sondaje, biserica, alături de armată, sunt instituții care se bucură de încredere în rândul populației. Astfel de atacuri sunt menite a șubrezi și a strica acest nivel de încredere si acest punct de sprijin din societatea noastră. Am finanțat biserica în calitate de primar, de prese dinte al CJT și voi face acest lucru”, a spus, vineri, Alin Nica.

El a vorbit despre episodul Dubai, despre faptul că cineva ar fi plătit bani buni pentru apariția acelor poze, iar acest nou filmuleț e parte a unui plan concret.

Dar e un episod care mi-a atras atenția, mă refer aici la episodul Dubai. La acțiunea Dubai, îi spun acțiune pentru că am aflat cum a fost pusă la cale, chiar de la câțiva apropiați care au construit această chestie. Știu de persoana care a fost trimisă să îi sucească mințile și să îi ia telefonul celui cu care m-am întâlnit, să zicem episodic atunci la Dubai, să facă print screen-uri din telefonul respectiv. Toate aceste lucruri s-au făcut pe bani grei. Am crezut că a fost un episod izolat și că lucrurile se vor opri. Dar am văzut ieri pe internet, iarăși o mizerie, și sunt convins că avem de afaceri cu un plan bine elaborat, sau cu mai multe planuri bine elaborate, în care se investesc mulți bani. Un deputat de la AUR, nici nu știu cum îl cheamă exact, domnul Stoica cred,  a postat un filmuleț. Unul făcut pe mulți bani, pentru că e făcut ca o știre, în care mă acuză de anumite fapte ilegale, de pe vremea când eram primar și comentează domnul Stoica  în subsolul acestui film: ”Dragi timișoreni, aceste fapte de corupție clare ca lumina zilei, nu mai pot continua. Duminică pe 2 octombrie haideți cu noi la București, la Universitate”, a spus Nica.

El susține că Stoica își ațâță susținătorii apelând la astfel de manifestări. Filmul în cauză făcea referire la o serie de operațiuni administrative, de vânzare sau schimb terenuri a unor bălti de desecare din Dudestii, din 2007. toate aceste operațiuni au fost deja verificate de DNA, de Parchet și de Curtea de Conturi și nu s-a găsit nicio problemă.

Nica spune că se gândește la familia sa când vede toate aceste ”uneltiri”.

„Am si eu informații, în politica nu sunt doar jigodii, interlopi ratati sau consumatori de droguri, sunt si oameni de calitate, oameni care nu se lasă prinși in acest joc murdar. Știu ce mă așteaptă și sunt imunizat, am trecut prin multe astfel de chestiuni, mi-am pregătit familia pentru ce va urma. Am doi copii și, vă mărturisesc că îmi este greu să le răspund atunci când ei se întreabă de ce tatăl lor este supus unui astfel de tratament, pentru că ei știu că intențiile mele sunt bune și curate” a mai declarat Nica.

Deocamdată nu are informații legate de amenințări la adresa familiei sale, dar că ar fi primit, voalat, asemenea amenințări la adresa sa.

articolul original.
❌