ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Circ și demagogie în Consiliul Local…s-a votat bugetul pe anul 2023 !

2 February 2023 at 21:13
By: M.Ex.

Peste 8 ore de dezbateri sterile, câteodată parcă desprinse din filme proaste, astăzi, în Consiliul Local Brașov. Bugetul municipiului Brașov pe anul 2023 a fost supus atenției și aprobării Consiliului Local. Moment propice pentru a fi etalate grijile aleșilor față de localitate. Plus subprefectul PSD Lucian Pătrașcu, posibil candidat la poziția de primar din partea partidului menționat.Nu este foarte clar în ce calitate a venit subprefectul, care a fost consilier local în acest mandat, înainte să fie un fel de reprezentant al guvernului în județ. Pentru că reprezentant al Guvernului este prefectul.
Domnul Pătrașcu a venit cu o listă de cereri din partea PSD. Cereri pe care le-a prezentat, în mod repetat și pe rețele de socializare. A cerut gratuitate pe mijloacele de transport din Brașov pentru toată lumea. Pentru că bugetul poate să acopere 70-80 de milioane…de la noi, de la domnul Pătrașcu, gratuitate pentru toți. Dincolo de faptul că, din punct de vedere legal, acest lucru nu este posibil, RAT Brașov, fără banii din bilete, ar trebui să ia alți bani de la buget pentru mentenanța vehiculelor. Oricum, biletele nu acoperă decât 50% din cheltuielile societății. Astfel încât , noi, cetățenii Brașovului, ar trebui să acoperim 150 de milioane de lei, costurile de funcționare ale RAT ! Acum plătim doar 80 de milioane, din taxele pe care le plătim.
Domnul Pătrașcu mai vrea și un orășel al copiilor în Parcul Tractorul. Foarte frumos, doar că în parc nu mai e loc să arunci un ac. Plus că partea dinspre Biroul Pașapoarte și până la liniile de cale ferată este proprietate privată. Același domn solicită, pe bună dreptate, construirea unui pasaj în Bartolomeu. Este evident că este necesar. Subprefectul mai vrea și podul hobanat de la gară, chiar dacă brașovenii nu au fost interesați de acest proiect iar studiile au arătat că ar face mai mult rău decât bine. În fapt, o mulțime din propunerile PSD sunt cuprinse în bugetul pe 2023, așa cum a remarcat și consiliera PSD Alexandra Crivineanu. Care, la rândul ei, a venit cu un amendament la buget, respectiv tăierea fondurilor Agenției Metropolitane Brașov ( cei care se ocupă de o mulțime de proiecte de dezvoltare în municipiu și județ). Așadar, viziune este : dăm gratuitate la brașoveni pe RAT, iar dezvoltarea proiectelor nu este o prioritate pentru noi.

Intră în scenă PNL! Actor principal în acest film prost : Pamela Diaconu

După ce reprezentanții PSD au terminat cu cererile populiste ( numite amendamente), a venit rândul celor de la PNL.
Care au demonstrat că PSD-iștii din Consiliul Local sunt absolut decenți !
Grupul PNL, prin viceprimarul Sebastian Rusu a propus :
-tăierea fondurilor Clubului Sportiv Corona Brașov de la 29 de milioane la 22 de milioane. Chiar dacă Alexandru Dedu, fostul mare handbalist și președinte al clubului, care a înființat secții noi, de volei și de baschet, i-a explicat că nu poți să faci performanță cu resurse tăiate
Prin consilierul local Cătălin Anton :
-100.000 de lei pentru studiu de fezabilitate pentru înființarea unei cantine la Școala 30 din Brașov
-100.000 de lei pentru studiu de fezabilitate pentru înființarea unei cantine la Școala 13 din Brașov
-100.000 de lei pentru studiu de fezabilitate pentru înființarea unui ”parc multifuncțional” pe Dealul Melcilor
-325.000 de lei pentru studii preliminare legate de înființarea unui campus școlar pe Platforma Rulmentul
-750.000 de lei pentru creșterea valorii tichetelor Dar din Suflet pentru seniori de la 150 de lei la 200.000
Prin consilierul local Andrei Solomon :
-30.000 de lei pentru un container de depozitare la Școala 19
Tot din partea PNL a venit și propunerea de tăiere a fondurilor pentru reprezentare juridică a municipalității de la 500.000 de lei la 150.000 de lei pe an. Primăria comunei Budila are la dispoziție 40.000 de lei, prin buget, pentru reprezentare juridică… !
După care a venit rândul consilierei locale PNL Pamela Diaconu. Doamna Diaconu a fost cireașa de pe tort în acest film prost. Dânsa a venit cu propunerea să se taie 2 milioane de lei dintr-un contract aflat în derulare, ca să aibă bani pentru proiectele pe care le avea în cap. Dar, un proiect aflat în derulare nu poate fi schimbat, decât cu plată de penalități majore. Consiliera PNL a fost nemulțumită că primăria a decis să cumpere 14 toalete automate, pentru 4 milioane de lei. Dar, surpriză : tocmai consiliul local a alocat această sumă, exact pentru acest proiect. Proiect votat de consilierii locali ! Primarul nu poate să cheltuie bani pentru un astfel de proiect dacă nu are aprobarea consiliului local. Consiliera Diaconu nu a înțeles că un proiect în derulare nu poate fi modificat, astfel încât a vrut neapărat ca amendamentul ei să fie pus la vot! Să dispară 2 milioane de la toaletele automate și să facem latrine prin parcuri. Unele cu mai multe locuri !
Mai mult, Pamela Diaconu a propus și diminuarea fondurilor Fundației Monumentelor Istorice din Brașov, care se ocupă de renovarea fațadelor clădirilor istorice. În plus, de anul acesta, fundația se ocupă și de cele 10 turnuri și bastioane ale Brașovului, care trebuie să intre într-un proces de reabilitare. Deși membră în consiliul director al fundației, Diaconu crede că cei 2 angajați ai Fundației se pot ocupa și de fațade, și de proiecte pentru modernizarea și reabilitarea turnurilor și bastioanelor. Astfel încât a propus tăierea a 300.000 de lei din bugetul fundației. În proiectul de buget pentru anul acesta erau prevăzute fonduri pentru angajarea a încă 2 persoane la Fundație, pentru ca nevoile să fie acoperite. Dar aleasa poporului a decis că nu e nevoie de ei!
Cu banii economisiți de la toaletele moderne, Pamela Diaconu plănuia să rezolve probleme aleșilor pe care-i reprezintă. Astfel încât, după aberația tăierii banilor de la toalete, a venit cu propunerile proprii de amendamente:
-100.000 de lei pentru studii de fezabilitate pentru mansardarea școlii nr. 8
-100.000 pentru pentru studii de fezabilitate ”construcție sală sport” la Seminarul Teologic Dumitru Stăniloaie
-500.000 pentru modernizarea extinderea și modernizarea grădiniței nr. 5
-800.000 de lei pentru creșterea valorii trusoului pentru nou născuți de la 1.500 de lei la 2.000 de lei/nou născut

PSD Brașov, dovadă de înțelepciune, din nou !

După tot acest circ demagogic, s-a trecut la vot. Cu ajutorul PSD Brașov, inițiativele aberante ale PNL propuse de diverși consilieri au picat la vot, respectiv : tăierea cheltuielilor judiciare ale Municipalității, blocarea unui contract în derulare pentru toaletele automate și diminuarea bugetului Fundației Monumentelor Istorice. Consilierii PSD au înțeles că unele lucruri chiar nu se pot face !
Restul amendamentelor au trecut, pentru că este an pre-electoral și aleșii trebuie să se îngrijească de alegători : trusouri de 2.000 de lei, tichete valorice de 200 de lei, bani pentru studii de fezabilitate în zona de interes a unor consilierilor locali.
Au fost tăiate 7 milioane de lei de la Clubul Corona și 1,7 milioane de lei de la Agenția de Dezvoltare Metropolitană, cu promisiunea că , dacă apar proiecte la AMB și dacă echipele brașovene promovează în A, consilierii locali vor mai analiza bugetele celor 2 entități.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Comprest-ul nu-și face treaba, primăria Brașov e amendată pentru carambolul de pe podul Dârste! Polițiștii confirmă că drumul era necurățat!

5 December 2022 at 12:04
By: M.Ex.

Polițiștii care au fost prezenți la anchetarea carambolului de ieri dimineață de pe podul de la Dârste au tras primele concluzii : drumul nu era întreținut corect de contractorul ”Comprest”. Mai precis, era patinoar, ca urmare accidentul în lanț ! Iată ce au comunicat polițiștii :
”Ca urmare a evenimentului rutier produs pe podul din zona Dârste, în dimineața zilei de 04 decembrie 2022, în care mai multe autovehicule s-au tamponat, rezultând avarierea acestora, în conformitate cu prevederile OUG nr 195/2002, administratorul drumului public a fost sancționat contravențional pentru neasigurarea stării de viabilitate a părții carosabile”. Administratorul drumului public este municipalitatea Brașov, astfel încât amenda în valoare de 3.045 de lei va fi plătită din bugetul local.
Reprezentanții primăriei au confirmat ieri că, dacă poliția va decide că drumul nu era curățat corespunzător, Comprest SA, cei care prin contract trebuie să se ocupe de starea drumurilor din municipiul Brașov, va trebui să plătească orice daune generate de acest incident.
Iată rezultatul activității Comprest :

articolul original.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Primăria Brașov, iluminată în culoarea mov în această seară !

3 December 2022 at 14:10
By: M.Ex.

Astăzi, clădirea Primăriei Brașov va fi luminată în culoarea mov, pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.
Brașovul se alătură astfel celei de-a 3-a ediții a PURPLE NIGHT ROMANIA, o inițiativă a Romanian Diversity Chamber of Commerce (RDCC) ce a luat naștere în 2020, prin care, în colaborare cu membri, parteneri, ambasade, insituții publice și alți actori interesați, se iluminează România în mov, culoarea oficială a acestei cauze.
În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite începând cu anul 1992, pentru a promova o mai bună înțelegere a problemelor cu care se confruntă această categorie de persoane.
Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.

articolul original.
  • There are no more articles
❌