ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

A încălcat ordinul de protecție de ”dorul” soției. A intrat în casă și a pocnit-o. Polițiștii l-au băgat direct în arest

7 September 2022 at 10:36
image

O poveste de dragoste s-a încheiat urât între doi soți din Câmpulung Moldovenesc. Bărbatul a început să-și agreseze soția iar până la urmă aceasta nemaisuportând tratamentul a cerut ajutorul Poliției. Polițiștii au emis un ordin de protecție prin care soțul nu avea voie să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soție. Luni seară bărbatul nu a mai rezistat și a încălcat ordinul. A tăbărât în casă peste nevastă a altoit-o și i-a distrus și telefonul. A fost reținut de polițiști pentru 24 de ore după care Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

articolul original.

Tragicul accident cu doi morți și patru răniți grav din Pasul Mestecăniș produs de un șofer din Galați care a pătruns pe contrasens

31 August 2022 at 12:40
image

La data de 30 august  ora 11.40, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 17, pe raza comunei Iacobeni, un bărbat de 69 de ani din județul Galați a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de către un bărbat de 60 de ani din județul Iași, care a fost proiectat în autocamionul condus de un bărbat de 46 de ani.

Din accident a rezultat decesul conducătorului auto de 69 de ani și a unei femei de 83 de ani, pasager în autoturismul condus de bărbatul din județul Iași. De asemenea din evenimentul rutier a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul din județul Galați și a trei pasageri din autoturismul condus de bărbatul din județul Iași, care au fost transportați cu ambulanțele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto de 60 de ani și cel de 46 de ani au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Tragicul accident cu doi morți și patru răniți grav din Pasul Mestecăniș produs de un șofer din Galați care a pătruns pe contrasens, 8.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.

Polițiștii suceveni au împânzit județul pentru siguranța cetățenilor pe perioada minivacanței de Sf. Maria

13 August 2022 at 09:44
image

Peste 150 de polițiști sunt mobilizați în această minivacanță (13 – 15.08.2022) pentru ca evenimentele sociale și artistice organizate în această perioadă pe raza întregului județ să se desfășoare fără incidente.

În perioada imediat următoare, la nivelul județului Suceava sunt organizate peste 30 de evenimente publice la care se va înregistra un aflux sporit de persoane. Sunt organizate manifestări religioase de amploare (Hramul Mănăstirii Putna, pelerinajul de la Basilica Minor din Cacica, pelerinajul de la Mănăstirea Armenească Hagigadar și alte manifestări religioase de amploare), festivaluri (Festivalul Medieval de la Cetatea de Scaun din Suceava, Festivalul Păstrăvului Ciocănești, Festivalul Muntelui Rarău), activități sportive, manifestări cultural – artistice cu prilejul zilelor unor localități.

În toate zonele de organizare a evenimentelor sociale și artistice, polițiștii au dispus măsuri sporite de siguranță. Sunt prezente echipajele canine specializate din cadrul structurilor de poliție și jandarmi, iar echipajele de poliție rutieră sunt prezente pe căile adiacente de circulație pentru verificări și controale pe linie de alcool și substanțe interzise. Polițiști în ținută civilă sunt printre participanți pentru prevenirea faptelor cu violență, prevenirea furturilor din genți și buzunare și prevenirea traficului și consumului de substanțe interzise, prevenirea faptelor de înșelăciune.

În această perioadă polițiștii rutieri vor organiza activități tip blitz, punctual și pe perioade scurte și determinate de timp pentru identificarea șoferilor băuți sau sub influența substanțelor interzise sau a celor care conduc fără permis. Acțiunile vor fi organizate atât în mediul urban și rural, atât pe arterele principale cât și secundare de circulație.

În plus, echipe de polițiști și jandarmi, însoțite de polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului Siguranță Școlară – IPJ Suceava sunt prezenți la aceste evenimente și desfășoară activități de informare și responsabilizare pentru prevenirea consumului de droguri și alcool.

Scopul acestor activități la care participă și și jandami și specialiștii Agenției Naționale Antidrog – Centrul Regional Suceava este reprezentat de prevenirea și  conștientizarea efectelor consumului de droguri, riscurile la care se expun, dar și recunoașterea semnelor consumului de droguri.

În contextul participării la diferitele activități și manifestări publice organizate în această perioadă în locurile publice, polițiștii suceveni vă recomandă încă o dată:

  • Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.!
  • Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice !
  • Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate, pot fi persoane al căror scop este acela de a vă înşela !
  • Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112 – apel gratuit !
  • Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool sau substanțe psihoactive!
  • Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!
articolul original.

Trei transporturi ilegale de lemne au fost oprite de polițiștii suceveni

6 August 2022 at 15:49
image

Polițiștii au organizat, în zilele de 4 și 5 august, mai multe controale în în trafic pentru prevenirea și combaterea transmporturilor ilegale de material lemnos.

Astfel, la data de  4.08.2022, ora 22:30,  patrula de poliție din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei fiind în exercitarea seriviciului de patrulare pe raza de competență,  au depistat și oprit autoutilitara care transporta materiale lemnoase sub formă de cherestea. Conducătorului auto i s-a solicitat să prezinte documentele de însoțire a transportului. Față de acestă solicitare, acesta a precizat faptul că nu are documente. În continuare s-a procedat la verificarea prin aplicația sumal.control legalitatea transportului, stabilinduse faptul că transportul de materiale lemnoase depistat este fără proveniență legală. În continuare, autoutilitara a fost predată în custodia Ocolului Silvic Rîșca. Începând cu orele dimineții un delegat din cadrul Ocolului Silvic Fălticeni, a procedat la inventarierea materialului lemnos din autoutilitară, stabilind faptul că în autoutilitara se află cantitatea totală de 5,926 m3 cherestele tivite rășinoase specia brad.  Polițiștii au dispus sancționarea contravențională a numitului șoferului autoutilitarei în temeiul art. 5-7 din OG 2/2001 rap. la art. 19 alin. 2 lit a) din Legea 171/2010, iar în temeiul art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010, s-a dispus confiscarea  fizică a cantități 5,926 m3 cherestele tivite rășinoase specia Brad. Conform Ordinului 119/2022 materialul lemnos confiscat având o valoarea de  în valoare de  5.155,62 lei.

De asemenea, vineri după amiază, în baza Planului de Acțiune întocmit la nivelul Poliției Orașului Gura Humorului privind prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori şi a faptelor ilegale derivate din exploatarea, depozitarea, prelucrarea primară, transportul şi comercializarea materialului lemnos din fondul forestier al judeţului, polițiștii au oprit pentru control pe un drum comunal din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, o autoutilitară care transporta material lemnos, condusă de un localnic. Fiind întrebat, conducătorul auto a relatat faptul că nu deține documente specifice de transport conform prevederilor în vigoare.  Totodată, au fost efectuate verificări în aplicația SUMAL 2.0, ocazie cu care s-a constatat faptul că pentru autoutilitară nu a fost emis niciun aviz de însoțire. Având în vedere aspectele menționate  anterior, autoutilitara în cauză a fost însoțită la sediul Cantonului Silvic ,,Izvor”, ocazie cu care în urma inventarierii materialului lemnos a rezultat o cantitate de 2,60 mc lemn foc esență fag. Șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei în conformitate cu prevederile art. 19, alin. (2) lit. a), pct.1 din Legea nr. 171/2010, iar cantitatea de 2,60 m.c. lemn foc fag a fost ridicată în vederea confiscării şi predată organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului, fiind depusă în depozitul „Izvor” al acestei instituţii, valoarea acesteia fiind de 498,6 lei.

În aceeași zi, un echipaj al Poliției Milișăuți care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu și având în vedere Planul de acțiune pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale derivate din exploarea, depozitarea, prelucrarea primară, transportul și comercializarea materialului lemnos, a depistat pe DN 2H Milișăuți, o autoutilitară care transporta materiale lemnos. S-a procedat la legitimarea conducătorului auto, în persoana unui bărbat domiciliat în satul Marginea. Fiindu-i solicitate documentele justificative prevăzute de lege privind încărcătura de material lemons transportată, șoferul a relatat că are un aviz de însoțire a meterialului lemnos pe telefonul mobil, însă nu știe să folosească aplicația. S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL2.0 a numărului de  înmatriculare aparținând autoutilitarei care transporta materialul lemons în cauză, ocazie cu care s-a constatat că la data de 05.08.2022, a fost emis un aviz de însoțire a materialului lemons, respectiv ”lemn foc rotund” în cantitate de 3,44 mc, însă la verificarea fotografiei cu lemnul încărcat în autoutilitară nu corespunde cu cea din aviz. Conducătorul auto, fiind întrebat de ce sunt diferite fotografiile, acesta a relatat că a mai făcut un transport de material lemons, conform avizului, iar pentru încărcătura cu care a fost depistat acesta, a recunoscut că nu deține aviz de însoțire a materialului lemons. Autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Solca, unde, în prezența inginerului silvic din cadrul Ocolului Silvic Solca, s-a măsurat cantitatea 2,97 mc lemn foc fag, în valoare de 513,81 lei. În continuare s-a procedat la sancționarea contravențională a șoferului conform art. 19 alin 2 din Lg. 171/2010 cu amendă în valore de 1000 ron, precum și confiscarea cantității de 2,97 mc, lemn ce a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Solca.

articolul original.

Două gatere care funcționau fără autorizație de mediu au fost închise până la intrarea în legalitate

4 August 2022 at 16:06

În urma unei acțiuni efectuate la solicitarea Inspectoratului de Poliție Județean Suceava la instalații de debitare material lemnos, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Suceava, împreună cu specialiști din cadrul S.O.P. –B.P.F.F.P.– I.P.J. Suceava și din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au constatat desfășurarea de activități de debitare material lemnos fără deținerea autorizației de mediu la două asemenea instalații de pe raza județului.

În cauză au fost aplicate două sancțiuni contravenționale principale pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2005, în valoare totală de 20.000 lei, precum și două sancțiuni complementare de suspendare a activității de debitare material lemnos până la obținerea actelor de reglementare pe linie de mediu, conf. OG 2/2001.

De asmenea, în cauză au fost stabilite măsuri cu termene de realizare, în sarcina proprietarilor instalațiilor de debitare material lemnos, pentru intrare în legalitate.

articolul original.

Ștefan cel Mare i-a adus ghinion unui tânăr de 26 de ani din Suceava

26 July 2022 at 10:06
image

Luni la prânz un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Ștefan cel Mare din localitate, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 26 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

articolul original.
  • There are no more articles
❌