ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Invățare prin recreere

22 September 2022 at 10:13
By: Regie

Prin intermediul polițiștilor de șiguranță școlară, a celor de la  prevenire, poliția rutieră și nu numai, polițiștii din cadrul IPJ Sălaj sunt  nelipsiți din mijlocul copiilor, indiferent că sunt preșcolari, școlari, adolescenți sau liceeni.

Pentru a fi receptate cât mai bine și cât mai eficient  informațiile utile  despre cum să nu devină victime ale violenței, cum să respecte regulile rutiere, de comportare la școală, în familie și societate, polițiștii din casrul IPJ Sălaj au desfășurat o serie de activități  de prevenție și recreative, destinate copiilor din comunele Buciumi și Agrij.

Inspectorul de poliție Ioana Rus, ne-a declarat pentru Sălăjeanul Info :

”Copiii reprezintă centrul oricărei comunități, motiv pentru care, când vine vorba de siguranța lor, cu toții de unim forțele pentru a preveni victimizarea și a le asigura un mediu propice dezvoltării lor armonioase.

Prin intermediul polițiștilor de șiguranță școlară, prevenire, rutieră și nu numai, suntem nelipsiți din mijlocul copiilor, indiferent că sunt preșcolari, școlari, adolescenți sau liceeni.

Ne dorim ca de la o vârstă fragedă, copiii să înțeleagă că polițiștii le sunt prieteni, că veghează la siguranța lor și a celor dragi, dar mai ales că sunt mereu dispuși să le sară în ajutor atunci când se află în situații dificile.

O nouă acțiune informativ-preventivă, dar și recreativă au desfășurat ieri, 21 septembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, beneficiari fiind copiii și elevii școlilor din comunele Buciumi și Agrij.

Astfel că, polițiști de siguranță școlară, rutieri, criminaliști, de ordine publică, dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale le-au oferit copiilor informații utile  despre cum să nu devină victime ale violenței, regulile rutiere, de comportare la școală, în familie și societate.

Cu ajutorul laboratorului mobil de educație rutieră, cei mai mici au fost învățați cum să circule în siguranță ca pietoni, care este locul lor în autoturism și cum trebuie să fie asigurați în acesta, dar și cum și unde pot folosi bicicleta, rolele sau trotineta. Aceste activități s-au suprapus Proiectului Eurpean Roadpol Safety Days, derulat în perioada 16- 22 septembrie, destinat tuturor categoriilor de participanți la trafic, în vederea reducerii accidentelor rutiere.

Au fost abordate și subiecte precum siguranța lor când se află la locurile de joacă, ori când sunt singuri acasă sau cum să procedeze atunci când s-au rătăcit într-un supermarket.

Cu cei mai mari, discuțiile s-au concentrat asupra faptelor în care pot fi implicați în cadrul unităților de învățământ, fiindu-le prezentate modalități prin care să nu ajungă să fie victime ale infracțiunilor care se pot comite în rândul lor.

De asemenea, cu cei mai mari polițiștii au discutat despre efectele nocive ale consumului de tutun, alcool, dar și de substanțe psihoactive.

Luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale le-au prezentat dotările și tehnica folosite le intervențiile în forță, iar o colegă criminalist le-a prezentat trusa de amprentare și, spre bucuria lor,  i-a amprentat pe cei mai mici.

La activitate au participat apriximativ 180 de copii și cadre didactice, iar o contribuție mare în organizarea evenimentului au avut polițiștii Postului de Poliție Buciumi.

Polițiștii și-au luat rămas bun de la copii și au plecat cu promisiunea că se vor reîntâlni doar la astfel de ocazii și că vor ține cont de sfaturile acestora.”

articolul original.

A fost prins de polițiștii ieșeni în piața Dacia în timp ce comercializa 4 cățeluși, cu vârsta de 7 săptămâni

19 September 2022 at 07:12

A fost prins de polițiștii ieșeni în piața Dacia în timp ce comercializa 4 cățeluși, cu vârsta de 7 săptămâni!

Ieri, 18 septembrie a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Iaşi și Poliției Municipiului Iași, împreună cu polițiști locali și reprezentanți ai D.S.V.S.A. Iași au desfăşurat o nouă acțiune preventivă, pe raza municipiului Iași, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în materie de protecţie a animalelor.

Acțiunile au fost derulate în perioada 16 – 18 septembrie, pentru creșterea siguranței cetățenilor în spațiile publice și reducerea riscurilor producerii unor evenimente negative în care sunt implicate animale, atât prin desfășurarea de activități preventive, cât și prin aplicarea cu fermitate a prevederilor legale din acest domeniu, atunci când se constată abateri de la normele legale incidente.

A fost prins de polițiștii ieșeni în piața Dacia în timp ce comercializa 4 cățeluși, cu vârsta de 7 săptămâni

Astfel, la data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, în cadrul acțiunii derulate în piața agroalimentară Dacia, din municipiul Iași a fost depistat un bărbat, din județul Vaslui, în timp ce comercializa 4 exemplare de tineret canin, cu vârsta de 7 săptămâni. Având în vedere că despărțirea puilor de mamă până la vârsta de minimum 8 săptămâni de viață reprezintă un act de cruzime față de animale, iar această faptă reprezintă infracțiune, în cauză a fost întocmit un dosar penal, conform art. 25, alin. 1, lit. b, din Legea nr. 205/2004, privind protecția animalelor, iar cercetările continuă.

articolul original.

Bărbat cercetat penal pentru că și-a însușit un telefon mobil uitat pe o bancă în parc

15 September 2022 at 09:33
image

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Sălaj au identificat persoana bănuită de comiterea infracțiunii de însușirea bunului găsit. Este vorba de un bărbat, de 43 de ani, din comuna Sâg, care și-a însușit un telefon mobil uitat pe o bancă în parc.

Urmare a sesizării unei femei care și-a uitat pe o bancă un telefon mobil, iar când s-a întors pentru a-l recupera, persoane necunoscute și-l însușiseră, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al IPJ Sălaj au efectuat cercetări și au identificat persoana bănuită că și-a însușit bunul găsit.

Inspectorul de poliție Ioana Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, ne-a declarat:

”La data de 14 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat persoana bănuită de comiterea, la data de 5 iulie a.c., infracțiunii de însușirea bunului găsit.
În fapt, la data de 5 iulie a.c., o femeie din comuna Agrij, aflându-se în zona centrală a municipiului Zalău, și-a uitat pe o bancă un telefon mobil, iar când s-a întors pentru a-l recupera, persoane necunoscute și-l însușiseră.
Femeia a sesizat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău, care au efectuat investigații și cercetări, iar ieri, 14 septembrie, au identificat persoana bănuită că și-a însușit bunul găsit.
Este vorba de un bărbat, de 43 de ani, din comuna Sâg.
Telefonul a fost recuperat și predat persoanei vătămate, iar polițiștii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora dosarul penal să fie înaintat parchetului cu propuneri legale.
Vă reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art.243 din Codul penal: Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său constituie infracțiune și se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

Sfaturi de la polițiști, pentru a nu deveni victima hoților:

Evitaţi să purtaţi banii, portofelul sau telefonul la vedere, în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei sau în sacoşa de cumpărături;

Acordați o mai mare atenție poșetei decât plaselor de cumpărături; siguranța poșetei/portofelului să fie o grijă permanentă pentru dumneavoastră;

Purtați rucsacul / poșeta în partea din față a corpului, unde le aveți în raza vizuală și le puteți proteja. Nu le lăsați niciodată nesupravegheate, de exemplu în coșul de cumpărături;
când staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;Evitaţi conversaţiile cu persoane necunoscute; hoţii care fură din poșete/genţi şi buzunare pot „lucra” în grup, iar rolul unuia dintre ei este acela de a distrage atenţia în timp ce altul acţionează;

Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea;
Nu vă lăudaţi în public că deţineţi asupra dumneavoastră sume mari de bani;

Manifestaţi o grijă sporită pentru a nu vă fi sustrase cardurile de debit sau de credit, de tip „contactless” întrucât acestea se pot utiliza la cumpărături fără introducerea unui cod PIN pentru sume mai mici de 100 de lei;

Aveți grija la folosirea cardurilor, la extragerea de numerar din bancomate; exista riscul sa fiți urmărit și să vă fie sustrasă suma de bani;

Evitați să numărați banii pe stradă sau când sunt mai multe persoane în jurul dumneavoastră, printre cetățeni pot fi și infractori, cărora le oferiți singuri pontul;
Acordați atenție sporită copiilor, cărora trebuie să evitați să le oferiți bunuri de valoare (telefoane mobile, sume mari de bani).”

articolul original.

Bărbat arestat pentru infracțiuni rutiere

15 September 2022 at 09:25
image

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au introdus în arest un bărbat de 27 de ani, din comuna Crasna, condamnat pentru infracțiuni rutiere. Și alte infracțiuni au fost constatate de polițiștii secțiilor rurale din cadrul IPJ Sălaj

Conducerea autovehicolului neînmatriculat, conducere fără permis și uz de fals, au atras deschiderea unor dosare penale pentru cei care au săvârșit aceste infracțiuni.

Inspectorul de poliție Ioana Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, a declarat pentru Sălăjeanul Info:

”La data de 14 septembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis și uz de fals.
În fapt, polițiștii au oprit în trafic, pe Drumul Național 1F, în comuna Hereclean, un autoturism, condus de un tânăr, de 20 de ani, din comuna Florești.

La solicitarea documentelor, conducătorul auto a prezentat un permis de conducere, aparent eliberat de autoritățile italiene. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că documentul nu prezenta elementele de siguranță și nici condițiile de fond și formă ale unui permis autentic eliberat de autoritățile italiene, existând suspiciunea de a fi contrafăcut.De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că tânărul nu figurează ca posesor de permis de conducere.În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru conducere fără permis și uz de fals.

Noaptea trecută, 14 spre 15 septembrie, polițițștii Secției 5 Poliție Rurală Hida au întocmit un dosar penal cu privire la comiterea infracțiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
Polițiștii au identificat în trafic, pe strada Traian, din Jibou, un autoturism cu numere de înmatriculare provizorie. La volanul acestuia a identificat un bărbat, de 33 de ani, din comuna Bălan.

În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat că, autorizația de circulație provizorie era expirată din data de 7 august a.c., autovehiculul fiind neînmatriculat.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar la finalizarea cercetărilor dosarul va fi înaintat unității de parchet competente, cu propuneri legale.
Ieri, 14 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au introdus în arest un bărbat, de 27 de ani, din comuna Crasna, condamnat pentru infracțiuni rutiere.

În fapt, în luna ianuarie 2020, bărbatul a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice, prin localitatea Ratin, fără a poseda permis de conducere.
Instanța de judecată l-a condamnat definitiv pe bărbat la 3 ani și 4 luni închisoare, iar polițiștii l-au introdus în arestul IPJ Sălaj, urmând să fie transferat într-un penitenciar unde își va executa pedeapsa.”

articolul original.

Trei persoane bănuite de tâlhărie reținute de polițiști

9 September 2022 at 09:06
By: Regie
image

Joi, 8 septembrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de trei persoane,  bănuite de tâlhărie calificată.

În fapt, la data de 7 septembrie a.c., la ora 23:15, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău au fost sesizați de către un bărbat, de 38 de ani, din Zalău cu privire la faptul că, în seara respectivă, în jurul orei 21:00, trei persoane necunoscute au pătruns într-un adăpost improvizat în care se afla, situat în zona străzii Simion Bărnuțiu, din Zalău și prin exercitarea de violențe i-au sustras suma de 320 de lei și mai multe produse alimentare.

În urma probatorului administrat, ieri, 8 septembrie, polițiștii de investigații criminale au identificat persoanele bănuite de comiterea faptei.

Este vorba de un tânăr și o tânără, de 21, respectiv 18 ani, din Jibou și un altul de 19 ani, din Șimleu Silvaniei.

Față de aceștia, ieri, 8 septembrie, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii continuă cercetările în dosarul penal privind infracțiunea de tâlhărie calificată, în vederea administrării întregului probatoriu și dispunerii măsurilor legale.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

articolul original.

Persoane reținute de Serviciul de Investigații Criminale Sălaj

8 September 2022 at 11:23
By: Regie
image

Marți, 7 septembrie 2022, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sălaj au reținut, pentru 24 de ore, două persoane bănuite că au spart 10 autoturisme în municipiul Zalău, în noaptea de 2 spre 3 septembrie a.c.

Sâmbătă, 3 septembrie a.c., 10 persoane au sesizat polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj cu privire la faptul că, în noaptea de 2 spre 3 septembrie a.c., persoane necunoscute le-au spart geamurile autoturismelor de unde au sustras diverse sume de bani și bunuri. Prejudiciul total cauzat a fost de aproximativ 9.000 de lei.

În urma investigațiiilor de specialitate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au identificat persoanele bănuite de comiterea faptelor.

Este vorba de trei tineri, doi de 16 ani (un băiat și o fată) și unul de 20 de ani, toți din municipiul Zalău. Dintr-un autoturism au fost sustrase mai multe scule, care au fost recuperate și predate persoanei prejudiciate.

În baza probatoriului administrat polițiștii au dispus marți, 7 septembrie 2022, reținerea,pentru 24 de ore, față de cele două persoane de sex masculin, care au fost introduse în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Sălaj, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea administrării întregului probatoriu și dispunerii măsurilor legale. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

articolul original.

Polițiștii sălăjeni participă la cursuri de prim ajutor

8 September 2022 at 06:43
By: Regie

A început programul național de pregătire a personalului structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru acordarea primului ajutor de bază. Astfel miercuri, 7 septembrie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj a debutat prima serie de cursuri de prim ajutor adresate polițiștilor sălăjeni, desfășurate de asistentul medical coordonator S.M.U.R.D. Sălaj din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj.

Miercuri, 7 septembrie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj a debutat prima serie de cursuri de prim ajutor adresate polițiștilor sălăjeni, desfășurate de asistentul medical coordonator S.M.U.R.D. Sălaj din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj.

Structurile operative ale Poliției intervin deseori primele la evenimente soldate cu răniri de persoane, astfel că până la sosirea personalului medical specializat în acordarea asistenței medicale, polițiștii și jandarmii pot contribui la salvarea de vieți, prin acordarea primului ajutor victimelor.

În multe situații, este esențial ca, până la sosirea unui echipaj medical, personalul M.A.I. să intervină pentru a acorda primul ajutor de bază victimelor aflate în situații medicale critice.

De aceea, însușirea cunoștințelor cu privire la modalitatea de acțiune în diferite situații și dobândirea deprinderilor practice le vor fi de un real folos colegilor noștri pentru a putea oferi primul ajutor necesar celor a căror viață este pusă în pericol.

Obiectivele principale ale acestor cursuri constau, atât în dobândirea deprinderilor pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de acordare a primului ajutor fără echipamente, cât și în formarea deprinderilor de utilizare a defibrilatoarelor semiautomate care vor fi amplasate în spațiile publice.

Activitățile fac parte dintr-un program național de pregătire a personalului Ministerului Afacerilor Interne, beneficiari fiind toți polițiștii, indiferent de structurile din care fac parte.

articolul original.

Polițiștii și jandarmii acționează în mediul rural pentru prevenirea faptelor antisociale

7 September 2022 at 10:01
By: Regie

În această toamnă, ca în fiecare an, polițiștii și jandarmii sălăjeni acționează cu efective mărite în mediul rural, pentru a preveni furturile de produse agricole și pentru a menține un climat de ordine și siguranță publică în rândul comunităților rurale.

În perioada 31 august-2 septembrie a.c., polițiști de ordine publică, protecția animalelor și rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj au acționat în comuna Surduc pentru a preveni și combate faptele antisociale de orice natură și a menține ordinea și liniștea cetățenilor comunei.

Efectivele angrenate în activități au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, care au fost în diferite domenii, respectiv la regimul rutier, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare, dar și la Legea nr.205/2004 privind protecția animalelor. Valoarea totală a scancțiunilor aplicate a fost de aproape 10.000 de lei.

Totodată, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus ridicarea și plasarea în adăpost a unei cabaline aflate într-o stare de pericol, deoarece era nesupravegheată pe drumurile publice.

De asemenea, în cadrul activităților întreprinse, la data de 31 august a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Jibou au depistat în flagrant delict un bărbat, de 41 de ani, din județul Maramureș, care ar fi sustras dintr-un utilaj de construcții, aparținând societății la care era angajat, cantitatea de 55 de litri de motorină, pe care a depozitat-o în canistre de 30 de litri, respectiv de 25 de litri.

Combustibilul a fost confiscat, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, faptă prevăzută de art.228 alin1. din Codul penal.

Zilele acestea, 6-8 septembrie, polițiștii și jandarmii sălăjeni acționează cu efective mărite în zona de competență a Secției 5 Poliție Rurală Hida, în special în comuna Dragu.

Acțiunile noastre au ca scop prevenirea faptelor antisociale și asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte legislația în vigoare, drepturile și libertățile semenilor lor, dar și propritetatea publică sau privată.

articolul original.

POLIȚIȘTII ȘI JANDARMII AU FOST PREZENȚI, ÎN FIECARE UNITATE DE ÎNVĂȚĂMÂNT, LA DESCHIDEREA NOULUI AN ȘCOLAR

6 September 2022 at 11:31
By: Regie

Cu ocazia deschiderii anului școlar preuniversitar 2022-2023, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au transmis mesajul instituțional și au desfășurat activități pentru menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică în proximitatea unităților de învățământ, în scopul prevenirii faptelor antisociale, cooperând totodată cu dispozitivele realizate de către Jandarmerie sau Poliție Locală, după caz.

Monitorizarea fluxului de participanţi la festivitățile prilejuite de deschiderea noului an școlar, patrularea în zona unităților de învățământ, avându-se în vedere și traseele de afluire/defluire, spre/dinspre acestea, au fost măsurile aplicate pentru deschiderea anului școlar în conditii optime și pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a cadrelor didactice.

De asemenea, polițiștii rutieri au fost prezenți în proximitatea unităților de învățământ pentru prevenirea accidentelor rutiere, evitarea blocajelor și fluidizarea circulației rutiere.

În județul nostru, 90 de unități de învățământ au organizat festivități de deschidere a anului școlar, polițiștii sălăjeni fiind alături de elevi, părinți și cadre didactice în prima zi de școală, pentru a le transmite acestora mesajul Poliției Române.

De asemenea, pentru a ne asigura că recomandările pentru păstrarea climatului de siguranță în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ ajung la cât mai mulți elevi și părinți, încă de la început de an școlar, Biroul Siguranță Școlară din cadrul I.P.J.Sălaj, vin în întâmpinarea elevilor cu o serie de măsuri de protecție adresate elevilor, pentru a-i ajuta să evite situațiile neplăcute:

 • fiți atenti la modul în care comunicați, folosiți un limbaj corespunzator și emanați respect în jurul vostru;
 • respectați regulile de circulație, NU traversați prin locuri nepermise și asigurați-vă temeinic când vă angajați în traversarea străzii;
 • nu vă expuneți bunurile de valoare (bijuterii, telefoane, căști sau ceasuri) și să nu le lăsați nesupravegheate;
 • nu acceptați prieteniile persoanelor necunoscute în mediul virtual, în spatele
 • unui ecran putând să se ascundă o persoană rău intenționată;
 • realizarea, deținerea sau distribuirea de fotografii cu minori în ipostaze indecente reprezintă o faptă gravă și este pedepsită de legea penală;
 • respectați regulamentele de ordine interioară ale școlilor, cu accent pe intrarea/ieșirea din perimetrul școlii și folosirea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs.

Din educația pe care părinții ar trebui să le-o acorde copiilor lor, nu ar trebui să lipsească îndrumări precum:

 • fiecare copil este diferit, nu se fac glume pe seama particulatităților unui individ referitoare la greutate, înălțime, naționalitate, etnie, religie etc
 • nu excludem copiii care sunt lipsiți de posibilități financiare;
 • învățați-l pe copil să prețuiască sinceritatea și bunul simț al colegului său;
 • interesați-vă constant de anturajul copilului dumneavoastră, urmăriți-l îndeaproape pentru a-i supraveghea comportamtentul și a redresa eventualele devieri;
 • explicați-le că empatia este sentimentul care ar trebui să primeze în colectivul clasei sale, învățați-l să fie tolerant și cooperant;
 • dezbateți împreună proverbul “ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”;
 • explicați-le că rolul fiecarei persoane este de a contribui la crearea unei societăți în care fiecare să regăsească siguranță, încredere și respect;
 • constant, copiii trebuie să afle de la părinți că, școala este pilonul principal în formarea unui adult responsabil și civilizat și să acorde maximă implicare în procesul de învățământ.

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj este alături de elevi, părinți și cadrele didactice în noul an școlar, pentru creșterea gradului de siguranță în unitățile de învățământ și în zona adiacentă acestora, unde vor desfășura permanent activități de prevenire și combatere a faptelor antisociale.

articolul original.

O nouă acțiune în trafic a polițiștilor sălăjeni

6 September 2022 at 08:31
By: Regie
image

În perioada 2-5 septembrie politistii din Cehu Silvaniei și Simleul Silvaniei au întocmit 4 dosare penale pentru alcolemie și conducere cu permisul suspendat ori reținut. Astfel vineri dimineata politistii din cadrul orașului Cehu Silvaniei au depsiat în trafic un bărbat, având o alcoolemie peste limita legală. În cauză, a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

1,38 MG/L ALCOOLEMIE, 1,38 METRI CUBI DE MATERIAL LEMNOS FĂRĂ DOCUMENTE DE PROVENIENȚĂ

Sâmbătă seara, 3 septembrie, la ora 23:18, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Crasna au oprit în trafic un tractor, condus de un bărbat, de 41 de ani, din comuna Horoatu Crasnei, care avea o alcoolemie peste limita legală și transporta material lemnos fără documente de proveniență.

Bărbatul a condus un ansamblu de vehicule format din tractor și remorcă, pe Drumul Comunal 79, prin localitatea Hurez.

Polițiștii i-au făcut semnale regulamentare de oprire, iar după ce au stabilit identitatea conducătorului de vehicul, i-au solicitat să prezinte documentele de transport și proveniență ale materialului lemnos transportat.

Bărbatul nu deținea documente legale, astfel că a fost sancționat cu amendă de 1.000 de lei, iar lemnele au fost ridicate în vederea confiscării.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcotest, rezultatul fiind 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea administrării întregului probatoriu, sub supravegherea unității de parchet competente.

 MARAMUREȘEAN CU 0,54 MG/L ALCOOL PUR ÎN AERUL EXPIRAT

Vineri dimineața, la ora 06:17, polițiștii din cadrul orașului Cehu Silvaniei au depsiat în trafic un bărbat, având o alcoolemie peste limita legală.

Bărbatul, de 32 de ani, a fost oprit de polițiști în timp ce conducea un autoturism, pe strada Avram Iancu, din Cehu Silvaniei.

Testarea cu aparatul Etilotest a indicat faptul că acesta consumase alcool înainte de a se urca la volan, respectiv avea 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii l-au condus la cea mai apropiată unitate medicală, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

ȘOFER CU 0,52 MG/L ALCOOL PUR ÎN AERUL EXPIRAT, ÎN ȘIMLEU SILVANIEI

La data de 3 septembrie a.c., ora 06:48, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei au întocmit dosar penal unui bărbat, pentru conducere sub influența alcoolului.

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, din Șimleu Silvaniei a fost oprit în timp ce conducea un autoturism prin oraș. Acesta a fost testat cu aparatul alcoolscop, rezultatul fiind 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii l-au condsus la cea mai apropiată unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub suparvegherea unității de parchet competente.

AUTOVEHICUL NEÎNMATRICULAT ÎN MUNICIPIUL ZALĂU

Sâmbătă, 3 septembrie, la ora 17:00, polițiștii Biroului Rutier Zalău au depistat în trafic un tânăr, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

Șoferul, un tânăr, de 23 de ani, din comuna Sâg, a condus un autoturism, pe Bulevardul Mihai Viteazu, din municipiul Zalău.

Din verificările efectuate de polițiști a rezultat că, autoturismul condus avea numerele de înmatriculare provizorie expirate, din data de 21 august a.c..

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările, în vederea administrării întregului probatoriu.

ȘOFER MARAMUREȘEAN CU PERMISUL SUSPENDAT

La data de 4 septembrie a.c., ora 07:10, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cehu Silvaniei au depistat în trafic un bărbat, din Baia Mare, având permisul de conducere suspendat.

Șoferul, de 39 de ani, conducea un autoturism, pe Drumul Județean 196, prin localitatea Horoatu-Cehului.

Din verificările polițiștilor a reieșit că, bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis, faptă prevăzută de art.335 alin.2 din Codul penal.

MOTOCICLETĂ NEÎNMATRICULATĂ PRIN LOCALITATEA SUB CETATE

Duminică, 4 septembrie, la ora 19:45, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău au oprit în trafic o motocicletă neînmatriculată, condusă de un tânăr, din comuna Plopiș.

Tânărul, de 22 de ani, conducea un motocross, prin localitatea Sub Cetate, comuna Valcău de Jos.

Motocross-ul nu avea aplicată plăcuța cu numărul de înmatriculare, iar din verifcările efectuate în bazele de date a reieșit că acesta figura neînmatriculat.

Polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

CONDUCERE CU PERMISUL REȚINUT -ȘIMLEU SILVANIEI

Luni, 5 septembrie, la ora 08:40, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei au întocmit un dosar penal pentru conducere cu permisul reținut.

În fapt, polițiștii au depistat în trafic, pe strada Gheroghe Lazăr, din Șimleu Silvaniei, un tânăr de 24 de ani, din comuna Plopiș, care nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, întrucât îi fusese reținut permisul de conducere, în luna iunie a.c., pentru conducere cu permisul suspendat.

Polițiștii au întocmit un nou dosar penal și continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

articolul original.

Persoană dispărută

6 September 2022 at 06:41
By: Regie

Polițiștii din cadrul IPJ Sălaj caută un bărbat de 35 de ani din Zalău, care este dat dispărut din data de 4 septembrie 2022.

Polițiștii din Sălaj caută un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Zalău, județul Sălaj – TERHEȘ SERGIU-OCTAVIAN-, după ce aceasta a plecat, la data de 4 septembrie a.c., de la domiciliu și nu a mai revenit.

SEMNALMENTE: înălţime  aproximativ 1,80 m, greutate 90 de kg., păr negru, ochi căprui.

ÎMBRĂCĂMINTE: la data dispariției, bărbatul era îmbrăcat cu o cămașă albastră, sacou de culoare maro cu carouri, blugi bleumarin și pantofi maro.

Bărbatul a plecat cu un VW Passat, de culoare gri, având numărul de înmatriculare SJ-05-DVV

Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul de telefon 112!

articolul original.

L-AȚI VĂZUT? Poliţiştii ieşeni caută un minor de 9 ani care a plecat de acasă și nu a mai revenit

31 August 2022 at 10:00
image

Poliţiştii ieşeni caută un minor de 9 ani care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la găsirea acestuia sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la numărul de urgenţă 112.

La data de 31 august a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au fost sesizaţi de un bărbat cu privire la faptul că, la data de 29 august a.c., fiul său, AGAPE ȘTEFAN, în vârstă de 9 ani a plecat de la domiciliul, din municipiul Iași și nu a mai revenit.

Semnalmentele minorului: înălţime 1,45 m, 40 de kilograme, păr blond, tuns scurt, ochi albaștri, față rotundă, prezintă o cicatrice pe nas.

La data plecării, acesta era îmbrăcat cu tricou negru și pantaloni lungi tip jeans, fiind încălțat cu pantofi sport negri.

Persoanele care deţin informaţii care pot conduce la găsirea acestuia sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.

articolul original.

Infracțiuni de braconaj piscicol pe malul drept al fluviului Dunărea

30 August 2022 at 12:31
image

Poliţiştii de frontieră brăileni efectuează cercetări cu privire la doi bărbați care desfășurau activități de pescuit comercial neautorizat.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila-I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat pe malul drept al fluviului Dunărea, în zona brațului Măcin – km 16, o barcă cu doi cetățeni, în vârstă de 42 respectiv 43 de ani, care desfășurau activități de pescuit comercial.

Infracțiuni de braconaj piscicol

În urma controlului efectuat, polițiștii de frontieră au constatat că persoanele sunt cetățeni români şi că desfașoară  activități  de pescuit comercial folosind plase de tip monofilament,  fără a deține autorizație sau licență de pescuit.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producere, import, deţinere, comercializare sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Bunurile folosite la săvârșirea infracțiunii, respectiv  ambarcațiunea  şi plasele de pescuit în valoare totală de 700 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

articolul original.

Polițiști la datorie

30 August 2022 at 07:19
image

Polițiștii Serviciului Rutier Sălaj au desfășurat o serie de acțiuni menite să protejeze siguranța în trafic a tuturor participanților, fie ei conducători auto sau pietoni.

Polițiștii Serviciului Rutier Sălaj au desfășurat o serie de acțiuni menite să protejeze siguranța în trafic a tuturor participanților, fie ei conducători auto sau pietoni. Pentru aceasta ,în weekendul care s-a încheiat, au fost prezenți pe raza județului Sălaj, într-o serie de localități. Purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Ioana Rus, ne-a transmis:

”La data de 26 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei au depistat în trafic un bărbat, având dreptul de a conduce „cu restricții-reținut”.
Bărbatul, de 32 de ani, din Zalău a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Național 1H, în localitatea Pericei, cu viteza de 136 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este 70 km/h.
La momentul opririi, conducătorul auto a motivat că nu are permisul de conducere asupra sa, fiind sancționat contravențional, atât pentru depășirea limitei de viteză, cât și pentru că nu avea asupra sa permisul de conducere.
Ulterior, polițiștii au efectuat verificări și au constatat că bărbatul figura în bazele de date ca având dreptul de a conduce cu restricții-reținut.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu și luarea măsurilor legale.”

articolul original.

Bărbat bănuit de furt calificat, reținut de polițiști

19 August 2022 at 07:26

Joi, 18 august, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de furt calificat.
În cursul zilei de joi, 18 august, un bărbat, din Zalău a sesizat poliția despre faptul că, în noaptea de 17 spre 18 august, persoane necunoscute au pătruns, prin efracție și prin scoaterea din funcțiune sistemul video, în incinta societății sale comerciale, situată în Zalău, de unde au sustras două televizoare LCD, cauzându-i un prejudiciu de 3.500 de lei.

În urma investigațiilor de specialitate, în scurt timp de la sesizare, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei. Este vorba de un bărbat, de 40 de ani, din municipiul Pitești.
Bunurile sustrase au fost recuperate și predate persoanei prejudiciate.

Față de bărbat polițiștii au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca un cursul zilei de astăzi, 19 august, acesta să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările pentru furt calificat, sub supravegherea unității de parchet competente.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

articolul original.

Infracțiuni constatate de polițiștii sălăjeni

18 August 2022 at 09:28
By: Regie
image

CONDUCERE CU PERMISUL REȚINUT ȘI FURT ÎN SCOP DE FOLOSINȚĂ

La data de 17 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier Sălaj au depistat în trafic un tânăr cu permisul reținut, în timp ce conducea un autourism pe care l-ar fi sustras cu scopul de a-l folosi pe nedrept.

Tânărul, de 22 de ani, din Zalău a fost depistat în flagrant delict, pe Drumul Național 1F, în localitatea Zimbor, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce „Cu restricții-Reținut”.

Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că, tânărul ar fi sustras autoturismul, din municipiul Zalău, fără acordul proprietarului acestuia, cu scopul de a-l folosi pe nedrept, pe ruta Zalău- Cluj-Napoca.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art.335 alin.2 din Codul penal și furt în scop de folosință, faptă prevăzută de art.230 alin.1 din Codul penal.

MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE LA UN CLUJEAN

În această dimineață, 18 august, polițiștii Serviciului Rutier Sălaj au depistat în trafic o autoutilitară încărcată cu material lemnos, fără documente de transport.

Polițiștii  au oprit autoutilitara în trafic, pe Drumul Județean 108G, în localitatea Cizer, la ora 05:00,  iar la volanul acesteia a fost identificat un bărbat, de 45 de ani, domiciliat în Ciucea, județul Cluj.

Bărbatul nu a putut prezenta aviz de însoțire a mărfii, iar transportul nu era înregistrat în bazele de date.

Polițiștii au confiscat materialul lemnos, în volum de 2,5 metri cubi și i-au aplicat conducătorului auto o sancțiune contravențională, confom Legii nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

PERSOANE BĂNUITE DE ÎNȘELĂCIUNE, IDENTIFICATE DE POLIȚIȘTII DE INVESTIGAȚII CRIMINALE

Miercuri, 17 august, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au identificat două persoane bănuite de înșelăciune în dauna unor sălăjeni.

Una dintre fapte s-a comis în anul 2019, când un bărbat din Zalău a fost indus în eroare  de persoane necunoscute cu privire la efectuarea unui transport intracomunitar, respectiv acesta a contratat, contra sumei de 2370 de lei, servicii de transport din Belgia către România.

Bărbatul din Zalău a plătit cotravaloarea transportului, care, însă nu a mai fost onorat.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști, a reieșit că, persoana bănuită de înșelăciune este un tânăr, de 21 de ani, din județul Teleorman.

Cea de-a doua faptă de înșelăciune s-a comis în anul 2020, când un bărbat, din Zalău a postat pe un site faptul că solicită serviciul de transport al unei autorulote din Germania în România.

Persoane necunoscute l-au contactat pentru efectuarea transportului, iar bărbatul a plătit un avans de 1.000 de lei, însă a fost înșelat, întrucât transportul nu a mai fost efectuat.

Polițiștii au descoperit că, persoana bănuită de comiterea faptei este un bărbat, de 37 de ani, din municipiul Pitești.

În ambele cazuri, polițiștii continuă cercetările, în vederea administrării întregului probatoriu și luării măsurilor legale.

MATERIAL LEMNOS CONFISCAT POLIȚIȘTII SECȚIEI SÂNMIHAIU ALMAȘULUI

În această dimineață, 18 august, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au depistat un transport de material lemnos, fără documente de proveniență.

Patrula mixtă formată din polițist și jandarm au depistat în trafic, pe Drumul Județean 108A, în localitatea Bogdana, o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 44 de ani, din Ciucea, județul Cluj, care transporta material lemnos, fără documente de proveniență.

Polițiștii au confiscat materialul lemnos, în volum de 3 metri cubi și au aplicat conducătorului auto amendă de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010.

 DOUĂ PERSOANE RĂNITE ÎN URMA UNUI ACCIDENT CU MOTOCULTOR

În această dimineață, 18 august, la ora 08:45, pe Drumul Județean 108E, în localitatea Peceiu s-a produs un accident de circulație, soldat cu rănirea ușoară a două persoane.

Din primele verificări efectuate de polițiștii a reieșit că, un bărbat, de 67 de ani, din comuna Bănișor, în timp ce conducea un motocultor pe drumul public sus-menționat, tractând o semiremorcă, din cauza neatenției, pe o porțiune de drum în pantă și curbă la dreapta, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanțul de colectare a apei pluviale.

În urma evenimentului, atât conducătorul vehiculului, cât și o femeie, de 43 de ani, din comuna Bănișor, pasageră în semiremorcă, au suferit leziuni și au fost transportați la o unitate medicală, pentru a li se acorda îngrijiri de spacialitate.

Polițiștii continuă cercetările pentru vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a cauzei și împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Polițiștii rutieri vă reamintesc faptul că, conform legislației în vigoare, nu aveți voie să conduceți pe drumurile publice vehiculele din acestă categorie (motcultoare).

articolul original.

Accident soldat cu rănirea unui pieton

17 August 2022 at 09:45
image

Miercuri, 17 august, la ora 09:35, pe Drumul Național 1F, în afara localității Ciumărna, s-a produs un accident de circulație, soldat cu rănirea unui pieton.

Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit faptul că, un autoturism, condus de un bărbat, de 33 de ani, din Zalău, pe Drumul Național 1F, la kilometrul 72+650 de metri, în zona Meseș, în afara localității Ciumărna, a surprins și accidentat un pieton, aflat în traversarea părții carosabile.

În urma evenimentului pietonul, o femeie, de 63 de ani, din Zalău a suferit leziuni, fiind transportată cu ambulanța la o unitate medicală, pentru a i se acorda îngrijiri de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conținută cercetările pentru a stabili cauza și împrejurările în care s-a produs accidentul.

articolul original.

Tânăr de 17 ani, depistat cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive

17 August 2022 at 06:37
By: Regie
image

Joi seara, 11 august, polițiștii Biroului Ordine Publică Zalău au depistat, pe Bulevadrul Mihai Viteazu, un tânăr care avea asupra sa substanțe vegetale susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Polițiștii, aflați în activitatea de patrulare, au observat, pe Bulevardul Mihai Viteazu, din Zalău, pe trotuar, doi tineri având un comportament suspect.

În urma legitimării, polițiștii au stabili că, tinerii au 17 ani și locuiesc în Șimleu Silvaniei, iar în urma controlului corporal, asupra unuia dintre ei  a fost descoperită o folie din nylon ce conținea substanță vegetală uscată, de culoare verde-olive, cu miros înțepător, susceptibilă de a avea efecte psihoactive și de a fi interzisă la deținere.

De asemenea, asupra acelui tânăr a mai fost descoperită o țigaretă, parțial consumată, cu privire la al cărei conținut exista suspiciunea că ar proveni dintr-o substanță interzisă, susceptibilă de a avea efecte psihoactive.

Bunurile și substanțele descoperite au fost ridicate și înaintate Serviciului de Combatere a  Criminalității Organizate Sălaj, în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj împreună cu specialiștii Centrului Antidrog Sălaj desfășoară a campanie intensă de prevenire și combatere a consumului de droguri.

Nu cădeți pradă drogurilor din cauza curiozității sau dorinței de integrare în anumite grupuri. Drogurile nu vă ajută la nimic, ba mai mult vă afectează pe plan psihic, emoțional, social și financiar!

Rămâneți cu picioarele pe pământ-conștienți și bucurați-vă de toate momentele frumoase alături de cei dragi!

Sâmbătă noaptea, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ileanda au intervenit la un scandal în familie, în comuna Poiana Blenchii și au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat, ordin pe care bărbatul l-a încălcat în aceeași noapte.

Sâmbătă noaptea, la ora 23:15, o femeie, de 58 de ani, din comuna Poiana Blenchii a sesizat polițiștii cu privire la faptul că, soțul său, de 54 de ani, a amenințat-o cu acte de violență și i-a creat o stare de temere.

Polițiștii au intervenit imediat la fața locului, au aplanat conflictul și au emis împotriva bărbatului ordin de protecție provizoriu, întrucât, în urma completării formularului de evaluare a riscului, a reieșit că există risc iminent asupra vieții și intergrității victimei.

Printre obligațiile impuse prin ordinul de protecție provizoriu, polițiștii au stabilit ca bărbatul să nu se apropie la o distanță mai mică de 50 de metri față de soția sa.

În aceeași noapte, puțin înainte de ora 02.00, bărbatul a încălcat obligațiile impuse și a încercat să pătrundă în locuința în care se afla soția sa, motiv pentru care polițiștii au întocmit dosar penal pentru nerespectarea măsurilor dispuse în ordinul de protecție provizoriu.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru amenințare și nerespectarea măsurilor dispuse în ordinul de protecție provizoriu.

Duminică, 14 august, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău au întocmit dosar penal unui bărbat, de 30 de ani, din Zalău, care a încălcat ordinul de protecție emis de instanță.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău a fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, din Zalău, să intervină, deoarece fostul concubin a mers la domiciliul său,  unde se manifestă violent și a amenințat-o cu acte de violență.

Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că, bărbatul, de 30 de ani, din Zalău ar fi lovit cu un scaun gratiile geamului locuinței femeii, ar fi lovit cu picioarele în ușa de acces și ar fi amenințat-o pe fosta sa concubină cu acte de violență, cu toate că împotriva acestuia instanța de judecată a emis un ordin de protecție față de femeie, pentru o perioadă de 4 luni, respectiv din 23 iunie a.c., până în 23 septembrie a.c.

Printre obligațiile impuse bărbatului s-a numărat și aceea de a păstra o distanță minimă de 20 de metri față de victimă și de reședința acesteia.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

Duminică noaptea, 14 august,  polițiștii Biroului Rutier Zalău au întocmit dosar penal pentru alcoolemie unui tânăr, de 19 ani, din comuna Hereclean.

În fapt, la data de 14 august a.c., ora 23:45, polițiștii au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, un autoturism circulă haotic, pe strada Lazuri, din municipiul Zalău, conducătorul auto aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii s-au deplasat imediat în zonă și au depistat autoturismul reclamat. La volanul acestuia a fost identificat un tânăr, de 19 ani, din comuna Hereclean, care avea o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările, în vederea administrării întregului probatoriu.

articolul original.

Olt: Șoferi fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice

13 August 2022 at 13:09

Ieri, 12 august a.c., poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfășurat activități pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, dar și pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 158 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 45.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice, dar și pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Ca măsură complementară a unor abateri constatate, polițiștii au reținut 17 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Tânăr de 25 ani de ani prins fără permis

În cadrul activităților, în jurul orei 21.00, polițiștii Poliției Municipiului Slatina au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 25 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.

Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tânăr de 37 de ani cu alcoolemie de 0,81 mg/l

De asemenea, în jurul orei 22.00, polițiștii Secției nr. 7 Poliție Rurală Dănesa, în timp ce desfășurau activități pe strada Nicolae Titulescu, din comuna Văleni, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 37 de ani.

Întrucât la înmânarea documentelor, polițiștii au sesizat că bărbatul aflat la volan avea un comportament agitat, i-au solicitat acestuia testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șofer de autoutilitară cu alcoolemie mare

Ulterior, în jurul orei 00:00, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Corabia, în timp ce se aflau pe Drumul Județean 642, în comuna Izbiceni, au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat, în vârstă de 38 de ani.

Și în cazul acestuia, la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost unul pozitiv, fiind indicată valoarea de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători auto au fost conduși la unități medicale, în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Activitățile polițiștilor vor continua și în perioada următoare!

articolul original.
❌