ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Atenție șoferi! Proiectul ROADPOL Safety Days pe străzile din județul Sălaj

16 September 2022 at 10:25
By: Regie
image

În perioada 16 – 22 septembrie a.c., Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere– ROADPOL va realiza Proiectul ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Polițiștii rutieri vor desfășura activități informativ – preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Totodată, polițiștii rutieri vor purta discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

Participarea la proiect presupune asumarea unui angajament de respectare a normelor rutiere, ce poate fi transmis de orice persoană interesată, prin completarea numelui și a unei adrese de e-mail validă, la secțiunea Pledge, pe site-ul www.roadpolsafetydays.eu.

articolul original.

Cea mai mare viteză surprinsă pe radar în România

4 September 2022 at 14:54
By: (R.C.)

Poliţiştii rutieri care monitorizau traficul pe tronsonul Pecica – Nădlac au surprins cu radarul un şofer ceh care mergea cu 281 km/h, a anunţat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

„În perioada 3-4 septembrie, pe tronsonul Pecica-Nădlac, a fost desfăşurată o acţiune pentru monitorizarea vitezei de deplasare. În cadrul activităţilor, au fost aplicate 77 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 68.000 de lei, dintre care 58 pentru depăşirea vitezei legale de deplasare. 26 de conducători auto au rămas fără permis pentru 90 de zile (au depăşit viteza legală maximă cu +51 km./h.) şi în cazul a 21 de conducători de autoturisme a fost suspendată exercitarea dreptului de conduce pentru 120 de zile (au depăşit cu +71 km./h. viteza maximă admisă)”, a precizat sursa citată.

Cu cea mai mare viteză de deplasare, 281 km/h, a fost depistat un cetăţean ceh, de 38 de ani, care se deplasa pe un tronson de drum limitat la 100 km/h. Acesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2.900 de lei şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

Poliţiştii rutieri recomandă participanţilor la trafic să respecte viteza de deplasare pe autostradă, aceasta fiind una din cauzele principale de producere a accidentelor grave şi mortale.

articolul original.

Polițiștii și specialiștii antidrog continuă campania de prevenire a consumului de droguri

1 August 2022 at 08:35
By: Regie

Săptămâna 25-31 iulie, polițiștii rutieri sălăjeni și cei de siguranță școlară, împreună cu specialiștii antidrog Sălaj au fost prezenți în mijlocul tinerilor pentru a-i face să conștientizeze riscurile consumului de droguri, dar și cele rutiere, cauzate de nerespectarea regulilor.

O astfel de activitate a avut loc și în localitatea Ciglean, comuna Creaca, într-un cadru de poveste, amenajat special pentru tinerii din comună. Colegii noștri au desfășurat activități interactive împreună cu tinerii, pentru a-i face să înțeleagă, într-un mod plăcut și adecvat vârstei lor, efectele consumului de droguri, alcool și tutun.

De asemenea, polițiștii rutieri le-au prezentat tinerilor laboratorul de siguranță rutieră, regulile de circulație în imagini, dar și pistolul de măsurare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Colegii de la antidrog au pus la dispoziția tinerilor ochelarii speciali ce simulează starea de ebrietate și consumul de droguri, cu scopul de a informa și conștientiza riscurile pe care le presupun consumul de alcool și substanțe psihoactive, precum lipsa atenției și concentrării în cazuri în care se impune a avea mintea limpede, cum ar fi conducerea unui vehicul.

Riscul de a comite infracțiuni, dar și de a fi victima unor fapte ilegale crește proporțional cu cantitatea de alcool și/sau droguri consumată.

Astfel, tinerii de toate vârstele au fost îndemnați să stea deoparte de astfel de riscuri și să își petreacă timpul liber în alte moduri care nu le pun în pericol viața, sănătatea, dezvoltarea, dar și libertatea.

Acțiunile polițiștilor sălăjeni împreună cu specialiștii antidrog, în zone de agrement, școli de vară, tabere, dar și la evenimentele publice din județ, vor continua pe tot parcursul vacanței de vară, pentru a reduce, pe cât posibil, consumul de substanțe interzise, dar și faptele asociate consumului de alcool.

articolul original.
  • There are no more articles
❌