ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 26 September 2022Ultimele Stiri

Laboratoare de informatică și cursuri de digitalizare pentru 600 de copii de la 3 școli din mediul rural, cu sprijinul Fundației Te Aud România și al companiei 3M

26 September 2022 at 14:46

Proiectul ”Educație digitală după școală” va începe în această lună și se va derula pe o perioadă de aproximativ 12 luni. Scopul principal este de a echipa cu abilități digitale de bază un număr aproximativ de 600 de copii, cu domiciliul în zone rurale din județul Suceava, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Fiecare școală participantă la proiect va beneficia de un laborator IT complet echipat și de o serie de cursuri față în față, dar și online, de digitalizare, susținute de voluntari 3M România.

Fundația Te Aud România va derula, timp de aproximativ 12 luni, un proiect de educație digitală în rândul a trei școli din mediul rural, din județul Suceava. Acest proiect este finanțat de către compania 3M România, printr-un grant global de susținere a comunității.

Educația digitală sau, mai degrabă, lipsa ei în mediul rural reprezintă în continuare o provocare a secolului în care trăim, iar organizația humoreană, prin parteneriatul cu 3M România, își propune să contribuie activ la creșterea nivelului de educație digitală în rândul unităților școlare sprijinite. În urma consultărilor din teritoriu, finanțatorii au ales Școala Gimnazială ”Ieremia Valahul” Sasca Mare, Școala Gimnazială nr. 2 Iaslovăț și Școala Gimnazială Fântânele ca și beneficiari direcți ai grantului.

”Am primit recomandări din partea organizațiilor și instituțiilor din județ, referitoare la potențiale școli. În urma consultărilor interne ale celor implicați în proiect din cadrul companiei noastre, am ales aceste trei școli, datorită numărului de beneficiari, dar mai ales a poziționării geografice ale acestora. Ne propunem ca acest proiect sa fie unul sustenabil și să poată deservi și alte școli, după finalizarea implementării”, transmite Ionela Dinu, din cadrul Departamentului de Resurse Umane al companiei 3M.

”Educație digitală după școală”, așa cum a fost denumit proiectul strategic, va începe în această lună și se va derula pe o perioadă de aproximativ 12 luni. Scopul principal este de a echipa cu abilități digitale de bază un număr aproximativ de 600 de copii, cu domiciliul în zone rurale din județul Suceava, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Fiecare școală participantă la proiect va beneficia de un laborator IT complet echipat și de o serie de cursuri față în față, dar și online, de digitalizare, susținute de voluntari 3M România.

”În zilele noastre, abilitățile digitale nu mai sunt un moft, ci o necesitate a vieții de zi cu zi. Acești copii pe care vrem să îi sprijinim acum vor deveni liceeni, în zone urbane, unde se va simți și mai mult lipsa unor competențe digitale de bază. Prin acest proiect, venim în sprijinul incluziunii sociale a copiilor din mediul rural, cu o componentă de sustenabilitate pe termen mediu și lung. Ne propunem ca laboratoarele de IT să sprijine beneficiarii să se dezvolte personal și să le crească performanța școlară ulterioară. Suntem foarte recunoscători companiei 3M România pentru susținerea acestui proiect în comunitatea suceveană”, transmite Gabriela Popescu, președinte Te Aud România. Astfel, în urma implementării proiectului se urmărește achiziția unui număr de 45 de sisteme desktop, 3 videoproiectoare, dar și derularea a 6 workshop-uri față în față și 45 de sesiuni online de educație digitală, coordonate de voluntari și angajați 3M România. ”Proiectul <Educație digitală după școală> este al doilea pe care îl derulăm cu organizația Te Aud România și suntem recunoscători colegilor de la 3M Global că au ales să ne susțină pe noi, echipa din România, în derularea acestui proiect. La nivel global, 3M își propune să îmbunătățească viețile oamenilor prin știință. Suntem toți foarte încântați să avem un impact real în comunitățile din România și de abia așteptăm întâlnirile cu copiii. Împreună, valorificăm puterea oamenilor, a ideilor și a științei pentru a reinventa posibilul”, a transmis Flavius Brătucu, coordonatorul proiectului din partea 3M România. Compania va implica un număr mare de voluntari în desfășurarea activităților, atât online, cât și offline, coordonați, alături de Flavius, și de Ionela Dinu și Mădălina Tudor. (O. N.)

articolul original.

Premii pentru corala de fete de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” la Festivalul internațional de coruri din Kalamata, Grecia

26 September 2022 at 14:43

Elevele colegiului au reînceput pregătirile pentru această competiție în martie, ulterior unei etape de selecție, iar acum au reușit performanța de a fi câștigătoarele categoriei la care au participat – Coruri de tineri pe voci egale, obținând diploma de argint, nivel de dificultate VIII. De asemenea, a fost decernat Premiul Special pentru cel mai bun solist al concursului Adrianei-Ioana Iacob, alături de care fetele au interpretat melodia ”Floare Albastră”.

Corala de fete ”Ciprian Porumbescu” de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava a participat în perioada 20-27 septembrie a.c. la 4th Kalamata International Choir Competition and Festival, în Kalamata, Grecia. Elevele au câștigat diploma de argint la categoria la care au participat – Coruri de tineri pe voci egale.

La această competiție au participat 22 de coruri din întreaga lume: Danemarca, Spania, Estonia, Finlanda, Marea Britanie, Grecia, Croația, Letonia și Norvegia.

”Perioada pandemică a fost nefavorabilă pentru muzica corală ștefanistă, situația incertă și învățământul mutat în mediul on-line nepermițând activităților artistice din cadrul Colegiului a se desfășura. Fetele, eleve ale Colegiului Național <Ștefan cel Mare> Suceava, au reînceput pregătirile pentru această competiție în martie, ulterior unei etape de selecție, iar astfel fenomenul ștefanist a reluat avânt. Și așa au ajuns acum, la finele lunii septembrie, performanța de a fi câștigătoarele categoriei la care au participat: Coruri de tineri pe voci egale, obținând cu 17,96 de puncte diploma de argint – nivel de dificultate VIII. Alături de acest succes s-a adăugat și decernarea Premiului Special pentru cel mai bun solist al concursului, Adrianei-Ioana Iacob, alături de care fetele au interpretat melodia Floare Albastră”, au transmis reprezentanții colegiului.

În perioada desfășurării Concursului-Festival, Corala a participat la Concertul Prieteniei, susținut în Kalamata Music School  ”Maria Callas”; la Gala Concert, ca invitați speciali, în incinta ”Kalamata Dance Megaron – Great Hall” și s-a alăturat cu mândrie în a reprezenta România în cadrul Paradei Corurilor. Elevele au promovat Bucovina și Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” din Suceava, împărțind tuturor celor prezenți steaguri și broșuri conținând informații privind orașul Suceava.

Din partea Inspectoratului Școlar Județean Suceava a fost prezentă ca însoțitoare a delegației inspector școlar arte prof. Ceică Loredana Mihaela. Elevele au fost însoțite de către cinci cadre didactice: părintele profesor dirijor Lucian Tablan Popescu, profesor Tablan Popescu Valentina Maria, părintele profesor Hostiuc Gheorghe-Florin, profesor Frîncu Adrian-Mihai, Ceică Dan și profesor Camară Ioana.

Municipiul Suceava a încheiat un parteneriat cu Asociația ”Creștinii Bucovinei” Suceava, pentru perioada 6 septembrie-7 octombrie a.c., în vederea finanțării și realizării în comun a acțiunilor de interes local cuprinse în proiectul ”Promovarea culturii muzicale sucevene la Festivalul-Concurs Internațional de coruri din Kalamata”. Activitățile sunt susținute cu ajutorul financiar acordat de Consiliul Local Suceava și sponsorii Burger Time, Darex Suceava, Medieval Gurmand, Delicatese Larisa, La căruța cu plăcinte, Souvlaki Yanaki, Klass Shaorma, Container Suceava și Sav-Com Suceava. (O. N.)

articolul original.

Cele mai mari note la proba de interviu de luni au fost acordate candidatelor la funcțiile de conducere vacante de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava

26 September 2022 at 14:37

Este vorba despre profesoarele Silvia Nuțu, candidata la postul de director, și Gabriela Cazac, care a candidat pentru postul de director adjunct. Din cele 15 interviuri programate luni, au avut loc 13, deoarece doi candidați s-au retras. Un singur candidat, evaluat în cadrul a două interviuri, a luat note mici și nu a promovat proba. Marți sunt programate 12 interviuri, fiind vizate 7 posturi vacante de director și unul de director adjunct. Rezultatul probei de evaluare a interviului se poate contesta în termen de maximum 24 de ore de la afișarea rezultatului.

Primele evaluări de la proba de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat au avut loc luni. Din cele 15 interviuri programate, au avut loc 13, deoarece doi candidați s-au retras – cel pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale Măriței și al doilea candidat la funcția vacantă de director adjunct de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava. În acest caz, candidatul susținuse deja proba de interviu pentru funcția de director prim al colegiului, pentru care a obținut nota 9,70, funcția fiindu-i asigurată pentru că a obținut nota 9 la proba scrisă, cea mai mare din această sesiune a concursului, și nu are contracandidat. Candidatul pentru postul de director adjunct la colegiul ”Pedagogic” a promovat proba cu 9,90, astfel că cele mai mari note la proba de interviu de luni au fost acordate candidatelor la funcțiile de conducere vacante de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava. Este vorba despre profesoarele Silvia Nuțu, candidata la postul de director, și Gabriela Cazac, care a candidat pentru postul de director adjunct.

Un singur candidat, evaluat în cadrul a două interviuri, a luat note mici și nu a promovat proba de luni. Este vorba despre candidatul care a exprimat 3 opțiuni în această sesiune a concursului, și anume una pentru postul vacant de director adjunct de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, pentru care a fost notat la interviu cu 4, a doua pentru postul de director la Școala Gimnazială Bivolărie, fiind notat cu 5,80, iar a treia pentru postul de director la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava – proba de interviu pentru această funcție vacantă are loc marți.

Alți trei candidați au obținut notă foarte mare – 9,60, doi dintre aceștia candidând pentru cele două funcții de conducere vacante de la Liceul Tehnologic ”Vasile Gherasim” Marginea, iar al treilea este candidatul pentru postul de director adjunct la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava.

A mai fost acordată o notă de 9,20, unuia din cei doi candidați la postul de director de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, și o notă de 9, pentru candidatul la postul de director la Școala Gimnazială Bivolărie.

Marți sunt programate 12 interviuri, fiind vizate posturile vacante de director la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava, Școala Gimnazială nr. 6 Suceava, Școala Gimnazială ”Ion Barbir” Capu Câmpului, Școala Gimnazială Burla, Școala Gimnazială Găinești, Școala Gimnazială ”Constantin Blănaru” Cornu Luncii și Școala Gimnazială ”I. G. Sbiera” Horodnic de Jos, dar și postul de director adjunct de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava.

Interviul este evaluat cu punctaje exprimate prin numere de la 0 la 10 de către fiecare membru al comisiei, iar nota minimă de promovare este 7. Rezultatul probei de evaluare a interviului se poate contesta în termen de maximum 24 de ore de la afișarea rezultatului. Soluționarea contestațiilor se realizează la nivelul comisiilor constituite în alt județ decât cel în care are loc proba de interviu, conform repartizării realizate de comisia națională de monitorizare și coordonare a concursului. (Oana NUȚU)

articolul original.

Nutriționist: Cel mai puternic antioxidant este glutationul, produs de organism. Lista alimentelor care ajută la producerea lui

26 September 2022 at 14:12

Nutriționistul Adina Rusu a declarat pentru AGERPRES că, oricât de mult ne-am dori, nu există o soluţie miraculoasă pentru a ne întări sistemul imunitar în aşteptarea sezonului rece, soluţia ideală şi de durată fiind adoptarea unui stil de viaţă sănătos. În opinia sa, renunţarea la fumat, evitarea excesului de alcool, menţinerea unei greutăţi corporale optime, evitarea sedentarismului şi, nu în ultimul rând, adoptarea unei alimentaţii echilibrate reprezintă bazele pentru o bună funcţionare a organismului.

“De la coacăze la broccoli, de la ardeiul gras la ouă, de la usturoi la pătrunjel, primul ajutor pentru sistemul imunitar vine din alimentaţie. Alimentele conţin o multitudine de molecule care intervin pentru a întări şi pentru a stimula buna funcţionare a sistemului imunitar, dar dintre acestea, cu siguranţă, cea mai mare eficienţă o au antioxidanţii, compuşi capabili să contracareze stresul oxidativ, procesul care duce la formarea radicalilor liberi şi care este implicat în numeroase patologii”, a precizat nutriţionistul.

Cel mai puternic antioxidant pe care corpul nostru îl are pentru a se apăra de agresiunile externe, ne spune Adina Rusu, este glutationul.

“Glutationul este un compus alcătuit din trei aminoacizi (glicină, glutamat şi cisteină), cu funcţie hepatoprotectoare, ce apără ficatul de efectele proceselor oxidative. Glutationul este produs de corpul nostru, dar unii dintre precursorii săi îi putem găsi în alimente, cum ar fi cruciferele (în special broccoli), avocado, sparanghelul, spanacul, merele. De asemenea, toate alimentele bogate în seleniu (cum ar fi peştele gras, gălbenuşul de ou, laptele şi carnea) şi în sulforafan (usturoiul, ceapa şi cruciferele) stimulează producţia endogenă de glutation”, a explicat Adina Rusu.

În opinia sa, un alt antioxidant important pentru imunitate este acidul ascorbic sau vitamina C, compus pe care îl găsim în alimente precum ardeiul iute, ardeiul gras, coacăzele negre, pătrunjelul, rucola, kiwi, precum şi citrice şi crucifere (broccoli, varza, conopida). Vitamina E sau tocoferolul, compus prezent în uleiurile vegetale şi în special în uleiul de măsline extravirgin, avocado, fructele uscate, seminţele oleaginoase şi cerealele integrale, este, de asemenea, un aliat excelent pentru sistemul imunitar. Alţi doi antioxidanţi importanţi sunt vitamina D şi beta-carotenul, precursor al vitaminei A. Principala sursă pentru vitamina D o reprezintă razele solare, în timp ce la nivel alimentar acest compus este prezent în uleiul de ficat de cod, în peştele gras (macrou, sardine, ton şi somon), crustacee, gălbenuş de ou, brânzeturi şi unt. Beta-carotenul este prezent în uleiul de ficat de cod, ficat, ardei iute, fructe şi legume galben-portocalii (de exemplu în morcov şi în dovleac), în broccoli şi în varza verde.

Însă, subliniază Adina Rusu, pentru un răspuns imunitar echilibrat al organismului nu trebuie neglijate nici sursele alimentare de vitamine din complexul B, cum ar fi carnea şi cerealele integrale, dar şi leguminoasele, ouăle, peştele şi lactatele.

“Există şi unele alimente al căror consum ar trebui limitat, deoarece pot declanşa un proces proinflamator care poate sta la baza unor patologii. Dintre acestea, amintim carbohidraţii rafinaţi, produsele de panificaţie, produsele procesate, dulciurile ambalate şi zahărul. De asemenea, pentru o bună imunitate ar trebui să se acorde o atenţie deosebită şi microbiotei intestinale. Probioticele şi prebioticele sunt esenţiale pentru starea de eubioză, pentru echilibrul microbiotei intestinale. Prin urmare, alimentaţia trebuie să includă şi un aport optim de alimente fermentate, precum chefir sau iaurt sau chiar murături. În ceea ce priveşte prebioticele, fibre alimentare nedigerabile care hrănesc microorganismele benefice de la nivelul intestinului, acestea sunt prezente în alimente precum usturoiul, ceapa, prazul, bananele şi grâul”, a arătat nutriţionistul dietetician.

Aceasta a menţionat că, pentru a avea un sistem imunitar echilibrat, este bine să includem în meniul zilnic o cantitate mare de legume proaspete şi fructe, variate şi cât mai colorate, cereale integrale, proteine de bună calitate şi puţine grăsimi, desigur, dintre cele benefice pentru organism.

articolul original.

Dolarul bate un nou record: A ajuns la 5,11 lei

26 September 2022 at 13:46

Dolarul american bate un nou record în raport cu moneda națională. A urcat luni la 5,11 lei, față de 5,06 lei, nivelul de vineri.

În schimb, euro s-a depreciat ușor la cursul BNR, la 4,94 lei. Moneda americană este considerată o monedă de refugiu în perioade tensionate din punct de vedere geopolitic.

Dollar Index, care măsoară evoluţia monedei americane în raport cu un coş format din alte şase valute, a urcat cu 0,2% până la 113,87 puncte, un nou maxim în raport cu euro, care a ajuns la 1,04 dolari.

În schimb, lira sterlină s-a prăbușit la cel mai scăzut nivel din istorie față de dolar, după ce Guvernul britanic a anunțat noile măsuri legate de reducerea taxelor. A scăzut cu până la 4,9% în fața dolarului, la 1,0327 dolari.

articolul original.

Scădere semnificativă a numărului de cazuri noi și a deceselor de COVID în ultimele săptămâni

26 September 2022 at 11:40

În săptămâna 19-25 septembrie 2022 au fost înregistrate 8.860 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Au fost raportate de către INSP 60 decese în același interval.

Situația îmbolnăvirilor noi raportate arată o descreștere accelerată din săptămâna aferentă mijlocului lunii august și până în prezent. Dacă în săptămână 15-21 august erau raportate aproape 30.000 de îmbolnăviri noi, în intervalul 19-25 septembrie numărul acestora a ajuns la 8.860.

În privința deceselor cauzate de virusul SARS-CoV-2, statistica arată, de asemenea, o scădere semnificativă.

Între 15 august și 25 septembrie au fost raportate oficial în România 624 de decese din cauza COVID, numărul acestora scăzând de la 143 la 60 săptămânal.

articolul original.

PressOne: Cum legiferează Sorin Cîmpeanu în interes propriu: a plagiat în 2006, ca universitar, iar în 2022, ca ministru, încearcă să-și auto-amnistieze plagiatul

26 September 2022 at 10:10

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și-a însușit în 2006, cu modificări neînsemnate, 92 pagini din munca a doi universitari alături de care a semnat în 2000 – ca al patrulea autor – nouă pagini dintr-un curs universitar, conform unei investigații semnată de Emilia Șercan în  PressOne.

În 2006, Cîmpeanu a reprodus în toate privințele, sub propria semnătură, 13 capitole semnate anterior de doi autori: ca structură, ca text, ca imagini, ca date prezentate în tabele; în privința titlurilor, contribuția din 2006 a autorului Sorin Cîmpeanu se reduce la eliminarea a cinci cuvinte din totalul de 117 incluse în titlurile capitolelor semnate, cu doar șase ani în urmă, de alți autori, se mai arată în investigație.

Dacă legea învățământului superior promovată de Sorin Cîmpeanu ar intra în vigoare, fapta sa de plagiat din 2006 ar fi prescrisă încă din 2009 – alături de toate faptele similare, comise până în 2019, de toți cei care și-au clădit carierele universitare prin fraudă academică.

„Numim tipologic un astfel de personaj «fraudeur»”, spune prof. Marian Popescu, membru în board-ul unui institut din Geneva specializat în studiul fraudei și plagiatului academic.

Investigația semnată de Emilia Șercan pe PressOne

articolul original.

UPDATE: Atac armat la o școală din Rusia. 13 oameni uciși, dintre care 7 elevi, și alți 20 răniți

26 September 2022 at 08:54

UPDATE: Oficialii anunță 13 morți în urma atacului, inclusiv 7 copii, arată agenția Nexta pe Twitter.

Un bărbat înarmat a intrat într-o școală din centrul Rusiei și a început să tragă. Cel puțin 9 oameni au fost uciși, din care 5 sunt elevi, 2 profesori și doi agenți de securitate, iar alți 20 au fost răniți, conform autorităților ruse, citate de BBC. Atacatorul s-ar fi sinucis, conform primelor informații, iar pe rețelele sociale se spune că ar fi un bărbat care a primit ordin de mobilizare.

Atacul a avut loc în orașul Ijevsk, iar forțele de ordine și ambulanțele au ajuns la locul faptei. Atacul a avut loc la școala cu numărul 88, în care se aflau în jur de 1000 de elevi și 80 de profesori. Printre victime se numără elevi și un agent de securitate.

Dintre cele nouă persoane ucise, cinci ar fi elevi, doi ar fi profesori, iar alți doi agenți de securitate.
Școala se află în centrul orașului Ijevsk, de aproximativ 650.000 de locuitori, și este în apropiere de clădirile guvernamentale. Conform primelor informații, atacatorul s-a sinucis. Nu există detalii cu privire la posibilul motiv al sângerosului atac.

Pe rețelele sociale au apărut informații conform cărora atacatorul ar fi fost un soldat mobilizat care nu voia să meargă la război în Ucraina.

Atacatorul ar fi fost înarmat cu două pistoale, conform autorităților ruse. În presa rusă și pe rețelele sociale au fost distribuite clipuri filmate în școală în timpul atacului.

articolul original.

Echipa probabilă  cu care România intră pe teren pentru partida cu Bosnia, luni seară

26 September 2022 at 06:21

România va înfrunta luni seara Bosnia pe stadionul Giulești, în ultima etapă de Nations League 2022, cu Bosnia deja câștigătoare de grupă și promovată în Liga A, iar cu România luptând să evite retrogradarea.

Față de meciul cu Finlanda, selecționerul Edi Iordănescu trebuie să facă schimbări în formula de start. În primul rând, Marius Marin este suspendat în urma avertismentului primit în jocul de la Helsinki, iar în locul său, cel mai probabil va intra Olaru, iar în defensivă, în locul lui Rațiu și Bancu vor intra Camora și Manea, jucătorii de la CFR Cluj.

Atacul ar putea fi constituit din tripleta Alibec – Tănase – Cordea, după ce ultimul a intrat foarte bine la Helsinki, după cum anunță cei de la cotidianul Gazeta Sporturilor.

Iată cum ar putea arăta primul 11 de luni cu Bosnia: I. Radu – Cr. Manea, Ad. Rus, Burcă, Camora – R. Marin, Olaru, Stanciu – Cordea, Alibec, Fl. Tănase.

Meciul va începe de la 21,45, se va disputa pe Stadionul Giulești și va fi televizat pe Antena 1.

articolul original.

Topul celor mai bine plătite staruri de pe Instagram. 1.735.000 de dolari pe postare

26 September 2022 at 04:47

Lista celor mai bine plătite celebrități în funcție de sumele pe care le primesc pentru o postare sponsorizată pe Instagram a fost dată publicității de către Hopper HQ, notează Just Jared.

Celebrităților și influencerilor li se cere adesea să posteze conținut sponsorizat pe Instagram, iar sumele uriașe pe care le percep le reflectă popularitatea. Cea mai recentă „Instagram Rich List” prezintă cele mai mari nume de la Hollywood, din muzică și din sport, iar Kylie Jenner a fost detronată de pe prima poziție, notează profm.ro.

La capitolul muzicieni, clasamentul este condus de Selena Gomez, cu 1.735.000 de dolari per postare. O urmează Ariana Grande (1.687.000 dolari), Beyonce ($1.393.000), Justin Bieber ($1.281.000), Taylor Swift ($1.142.000), Jennifer Lopez ($1.130.000), Nicki Minaj ($1.031.000), Katy Perry ($1.029.000), Miley Cyrus ($928.000).

Top 20 celebrități de pe Instagram, în funcție de postările sponsorizate:

1. Cristiano Ronaldo

Umăritori: 478 milioane
Cost per postare: 2.397.000 de dolari

2. Kylie Jenner

Umăritori: 368 milioane
Cost per postare: 1.835.000 de dolari

3. Lionel Messi

Umăritori: 358 milioane
Cost per postare: 1.777.000 dolari

4. Selena Gomez

Umăritori: 344 milioane
Cost per postare: $1.735.000

5. Dwayne “The Rock” Johnson

Umăritori: 335 milioane
Cost per postare: $1.713.000

6. Kim Kardashian

Umăritori: 329 milioane
Cost per postare: $1.689.000

7. Ariana Grande

Umăritori: 329 milioane
Cost per postare: $1.687.000

8. Beyonce

Umăritori: 274 milioane
Cost per postare: $1.393.000

9. Khloe Kardashian

Umăritori: 269 milioane
Cost per postare: $1.320.000

10. Kendall Jenner

Umăritori: 255 milioane
Cost per postare: $1.290.000

11. Justin Bieber

Umăritori: 256 milioane
Cost per postare: $1.281.000

12. Taylor Swift

Umăritori: 223 milioane
Cost per postare: $1.142.000

13. Jennifer Lopez

Umăritori: 220 milioane
Cost per postare: $1.130.000

14. Virat Kohli

Umăritori: 212 milioane
Cost per postare: $1.088.000

15. Nicki Minaj

Umăritori: 201 milioane
Cost per postare: $1.031.000

16. Katy Perry

Umăritori: 171 milioane
Cost per postare: $1.029.000

17. Kourtney Kardashian

Umăritori: 196 milioane
Cost per postare: $964.000

18. Neymar

Umăritori: 177 milioane
Cost per postare: $945.000

19. Miley Cyrus

Umăritori: 181 milioane
Cost per postare: $928.000

20. Kevin Hart

Umăritori: 152 milioane
Cost per postare: $780.000.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele din România

25 September 2022 at 17:27

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele din ţară, furnizorul solicitând rechemarea voluntară a produselor după depistarea bacteriei Listeria Monocytogenes.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), furnizorul Nordic Import Export a recurs la rechemarea voluntară a mai multor tipuri de crenvurşti Wudy vândute în România. Este vorba de crenvurşti Wudy clasic, la diferite gramaje, crenvurşti din pui şi curcan, crevurşti premium cu brânză/clasic, crenvurşti grill, crenvurşti hot dog Pavo.

”Această decizie a fost luată ca urmare a detectării Listeria Monocytogenes, ca măsură de precauţie, retrăgându-se în mod voluntar toate loturile de crenvurşti Wudy din toate punctele de vânzare din România pentru loturile şi sortimentele menţionate (…)”, au arătat reprezentanţii firmei.

Clienţii care au cumpărat unul dintre aceste produse sunt rugaţi să nu îl consume şi să-l returneze la Serviciul clienţi din magazinul de la care l-au achiziţionat, urmând să li se restituie contravaloarea acestuia. Prezentarea bonului fiscal nu este necesară.

articolul original.

Aproximativ 300.000 de firme din România nu au cont bancar

25 September 2022 at 17:15

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a afirmat că în România sunt aproximativ 300.000 de firme care nu au cont bancar, dintr-un total de 1,6 milioane de firme. Heiuş a precizat că se lucrează la modificarea Codului de procedură fiscală, însă aceste firme nu pot fi obligate să îşi deschidă conturi.

Întrebat, într-o emisiune difuzată duminică, de Digi 24, dacă a crescut gradul de conformare voluntară la plată, şeful ANAF, Lucian Heiuş, a precizat că acesta a ajuns la 86 la sută.

”Astăzi putem să discutăm de un grad de conformare la declarare de 95 la sută, de conformare la plată de 86 la sută”, a declarat Lucian Heiuş. Întrebat, de asemenea, dacă a devenit mai uşor de plătit, şeful ANAF a explicat că nu este greu, dar că sunt foarte multe firme care nu au cont bancar.

”Nu mi se pare greu. Nu este greu astăzi să faci o declaraţie şi să o depui, nu este greu nici să faci o plată. În schimb, am constatat, făcând diverse analize, există undeva în jur de 300.000 de agenţi economici care nu au cont bancar. ANAF nu are nicio vină. Nu au cont bancar prin care să îşi ruleze plăţile, veniturile, lucrează numai prin numerar. Am fost la fel de surprins. Mai mult, o parte dintre ei sunt înregistraţi în scopuri de TVA. Totalul este 1,6 milioane. O firmă din patru din România nu are cont bancar”, a subliniat Heiuş.

Şeful ANAF a adăugat că lucrează la modificarea Codului de procedură fiscală. ”Acum lucrez la o modificare la Codul de procedură fiscală prin care încerc să reglementez acest aspect. Îmi este teamă că s-ar putea să ne lovim de nişte directive europene, nu poţi să îi impui cuiva să îşi deschidă un cont bancar.

Pe de altă parte mi se pare anormal să înfiinţezi o firmă, primeşti toate înregistrările, dar nu te mai duci să deschizi un cont curent la bancă cum este normal. Şi vii în data de 25, dacă vii, cu plăsuţa şi plăteşti nişte impozite cash la trezorerie. Cei care nu au cont bancar sunt prinşi într-o analiză de risc că ceva se întâmplă acolo”, a declarat Lucian Heiuş.

articolul original.

Cei mai sexy bărbați din lume, în opinia lui Brad Pitt

25 September 2022 at 15:51

Brad Pitt, într-o nostimă discuție pe care a avut-o cu cei de la „Vogue”, a recunoscut candid care sunt cei mai frumoși bărbați, în viziunea sa.

Primul pe care l-a menționat este actorul Paul Newman, după care a actualizat lista, desigur, cu prietenul său, George Clooney, glumind că a convenit cu el să-și facă reclamă reciproc.

Brad este ți un om de afaceri foarte prosper. Recent și-a lansat o linie de produse anti-aging, care va fi de folos femeilor și bărbaților care doresc să-și mențină elasticitatea.

Gama se numește Le Domaine și conține trei produse: ser, cremă și demachiant. Pitt recunoaște că s-a inspirat de la prima lui soție, Gwyneth Paltrow, care are mare succes cu proiectul Goop!. De altfel, și a doua soție, Jennifer Aniston, deține o linie de îngrijire.

Formulele Le Domaine conțin un ingredient secret: extract de strugure de la Chateau Miraval, podgoria pe care o deține în Franța și de unde scoate deja profit, căci este producător de vin.

articolul original.

Alegeri în Italia. Giorgia Meloni ar putea deveni noul premier al guvernului radical de dreapta

25 September 2022 at 15:30

Italienii își aleg duminică un nou Parlament și va fi instalat noul guvern, care e posibil să aibă în componență un partid etichetat de extremă dreaptă. Giorgia Meloni, liderul formațiunii Frații Italiei, ar putea deveni prima femeie prim-ministru a țării.

Partidul Fratelli d’Italia (Frații Italiei – n.red.), condus de Giorgia Meloni, este o formațiune politică despre care presa și comentatorii susțin că are rădăcini fasciste. În 2018, la precedentul scrutin general, partidul a obținut doar 4% din sprijinul alegătorilor. Acum este cotat la aproximativ 25% din intențiile de vot.

Mai puţin de 20% dintre alegătorii italieni eligibili votaseră până duminică la prânz la scrutinul parlamentar , într-o zi ce pare a avea şanse mari să devină un record negativ de participare, relatează dpa, potrivit Agerpres. Urnele s-au deschis la ora locală 07.00 (05.00 GMT). La ora locală 12.00, prezenţa la vot era de 19%, în scădere faţă de alegerile din 2018, la care s-a înregistrat cea mai scăzută prezenţă de după Al Doilea Război Mondial, cu o participare generală de 73%, potrivit Ministerului de Interne de la Roma. Alegerile de duminică ar putea înregistra o prezenţă chiar mai scăzută, experţii prognozând o participare la vot de sub 70%.

Giorgia Meloni ar putea deveni prima femeie prim-ministru din Italia, aflată la conducerea celui mai radical guvern după cel de-Al Doilea Război Mondial. În vârstă de 45 de ani, Meloni a crescut într-un cartier muncitoresc din Roma, mai bine cunoscut pentru cultivarea activiștilor de stânga decât pentru producerea de politicieni de extremă dreapta.

Partidul ei, Frații Italiei, are rădăcini în mișcarea neofascistă, ideologie ce a apărut din ruinele celui de-al Doilea Război Mondial. Steagul partidului Giorgiei Meloni include o flacără tricoloră, fost simbol al fascismului la începutul secolului al XX-lea. Noul premier italian a refuzat să îndepărteze flacăra de pe sigla partidului.

Așa-numita „coaliție de centru-dreapta” a dominat sondajele din ultima lună și este formată din partidul Fratelli d’Italia condus de Giorgia Meloni, partidul Liga Nordului condus de Matteo Salvini, partidul Forza Italia condus de Silvio Berlusconi și partidul Noi con l’Italia condus de Maurizio Lupi.

Giorgia Meloni folosește în discursul său politic un stil retoric de dreapta, care pune accent pe „Dumnezeu, patrie și familie”.

Între 2008 și 2011, Meloni a fost ministru pentru tineret în guvernul condus la acea vreme de Silvio Berlusconi. În cartea sa din 2021 „Eu sunt Giorgia”, Meloni subliniază că nu este fascistă, dar se identifică cu moștenitorii lui Mussolini: „Am preluat ștafeta unei istorii de 70 de ani”, spune aceasta. Meloni a fost, dintotdeauna, eurosceptică, în trecut vorbind despre scoaterea Italiei din zona euro precum și părăsirea Uniunii Europene.

articolul original.

Au început referendumurile în Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie. Care e întrebarea de pe buletinul de vot

23 September 2022 at 07:49

Au început „referendumurile” privind aderarea la Federația Rusă a zonelor controlate în totalitate sau parțial de Moscova în Ucraina. Kievul și Occidentul califică procesul drept o „farsă”.

În condițiile în care luptele continuă, „autoritatea electorală” a separatiștilor din Donețk a declarat că „din motive de securitate” votul se va desfășura în principal din ușă în ușă timp de patru zile, secțiile de votare urmând să se deschidă „doar în ultima zi”, marți, pe 27 septembrie.

Guvernatorul regiunii Lugansk transmite că autoritățile ruse din regiunile controlate au interzis populației locale să părăsească orașul între 23 și 27 septembrie, în timp ce secretarul consiliului orașului Zaporojie declară că rezidenților locali li se promit recompense în numerar și aparate de uz casnic pentru furnizarea datelor pașapoartelor și obținerea cetățeniei Federației Ruse.

Presa de stat rusă relatează că votul a început în teritoriile ocupate de ruși în Ucraina. Agenția de presă Tass spune că „votul a început la ora 08:00 (ora locală) în Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk, precum și în regiunea Herson și în teritoriile eliberate din regiunea Zaporojie”. Guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Haidai, a susținut într-o postare pe Telegram că forțele ruse constrâng locuitorii să voteze și le interzic să părăsească zona. „Conform informațiilor disponibile, ocupanții creează grupuri armate care să meargă din casă în casă și să forțeze oamenii să participe la așa-numitul referendum”, a spus oficialul ucrainean. Haidai precizează că are informații că „cei care nu vor lua parte la vot vor fi automat concediați de la locul de muncă”. În altă parte, „autoritățile au interzis populației locale să părăsească orașul între 23 și 27 septembrie”, mai spune guvernatorul regiunii Lugansk.

Secretarul consiliului orașului Zaporojie, Anatoli Kurtev, a declarat vineri că s-a intensificat „desfășurarea așa-numitului „referendum”. „Rezidenților locali li se promit recompense în numerar și aparate de uz casnic pentru furnizarea datelor pașapoartelor și obținerea cetățeniei Federației Ruse”, a spus Kurtev. Ce scrie pe buletinele de vot ale referendumurilor organizate în regiunile din Ucraina ocupate de Rusia

Conform presei de stat din Rusia, citată de The Guardian, în regiunile Donețk și Lugansk, despre care Putin a susținut înainte de invazie că erau „independente” față de Ucraina, rezidenții vor trebui să răspundă dacă susțin „alipirea republicii la Rusia”. Pe buletinele de vot din regiunile Herson și Zaporojie apare întrebarea: „Sunteți în favoarea desprinderii de Ucraina, formării unui stat independent și aderării acestuia la Federația Rusă ca subiect al Federației Ruse?” Voturile vor fi colectate de autoritățile selectate de Rusia, care vor merge din ușă în ușă în primele patru zile, iar secțiile de votare vor fi deschise până marți, 27 septembrie. Referendumurile au fost condamnate ca fiind false și ilegale de Ucraina și de Occident. Ele amintesc de referendumul din 2014 care a dus la anexarea ilegală a peninsulei Crimeea. Acel vot, criticat la nivel internațional și descris drept unul trucat, a avut un rezultat oficial de 97% în favoarea anexării oficiale.

Mykhailo Podolyak, consilier al președintelui Ucrainei, a evidențiat pe twitter poziția Ucrainei cu privire la „referendumurile” care au început vineri în Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie. „Astăzi, nu există o acțiune legală numită „referendum” în teritoriile ocupate. Există doar 1 – Spectacol de propagandă pentru recrutare. 2 – Teritoriul Ucrainei care are nevoie de o eliberare imediată”, a scris Podolyak.

articolul original.

Jurnalista CNN Christiane Amanpour a refuzat să poarte văl la un interviu cu președintele Iranului, iar acesta a anulat întâlnirea

23 September 2022 at 05:38

Jurnalista vedetă a postului de televiziune CNN Christiane Amanpour a afirmat joi că a refuzat să poarte un văl pentru a-l intervieva la New York pe preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, ceea ce a provocat, potrivit ei, anularea întâlnirii faţă în faţă cu şeful statului iranian, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit mesajelor pe Twitter ale şefei secţiei internaţionale a CNN, un consilier al preşedintelui iranian a venit să o vadă ”la 40 de minute după ora la care interviul ar fi trebuit să înceapă”, pentru a-i spune că Ebrahim Raisi ”sugera” ca jurnalista să poarte un văl, ”întrucât sunt lunile sfinte Mouharram şi Safar”.

Amanpour a refuzat să dea curs cererii, iar consilierul iranian i-a explicat că în aceste condiţii interviul, care urma să se desfăşoare în marja Adunării Generale a ONU, nu va avea loc.

”Interviul nu a avut loc. În contextul în care manifestaţiile continuă în Iran şi sunt ucişi oameni, ar fi fost important de vorbit cu preşedintele Raisi”, a conchis Christiane Amanpour, care a postat o fotografie cu ea în faţa unui fotoliu gol.

În ultima săptămână, iranienii au ieşit în stradă în mai multe oraşe din ţară pentru a protesta în legătură cu moartea tinerei Mahsa Amini, petrecută în timp ce se afla în custodia poliţiei, care o reţinuse pentru că ţinuta ei nu ar fi respectat normele islamice.

Manifestaţiile s-au soldat cu 17 morţi, potrivit guvernului iranian, însă organizaţia neguvernamentală Iran Human Rights (IHR, cu sediul la Oslo) a evocat cel puţin 31 de civili ucişi în ultimele şase zile.

sursa foto: cnn.com

articolul original.

Noua iubită a lui Johnny Depp e o avocată a sa. Joelle are 37 de ani și e în divorț

23 September 2022 at 05:32

US Weekely dezvăluie că noua iubită a lui Johnny Depp este avocata lui, o femeie măritată de 37 de ani.

Nu este vorba despre celebra Camille Vasquez, care l-a apărat pe Johnny Depp în procesul cu fosta soție, Amber Heard, ci despre Joelle Rich.

Este o avocată britanică de 37 de ani care l-a reprezentat pe actorul din „Pirații din Caraibe” într-un proces pierdut contra tabloidului britanic The Sun în 2020.

Joelle Rich este măritată și are doi copii, iar în acest moment s-ar afla în proces de divorț cu soțul ei Jonathan.

Joele Rich este partener la firma Schillings, care îi reprezintă, printre alții, și pe Prințul Harry și pe soția lui Meghan, având venituri estimate la 250 de mii de lire sterline pe an.

articolul original.

Proiectil de artilerie descoperit în zona Eforie Nord

22 September 2022 at 14:28

O grupă de scafandri militari EOD din compunerea Forţelor Navale Române a intervenit, joi, pentru neutralizarea unui proiectil de artilerie descoperit în zona Eforie Nord. Proiectilul era prins în capul unei freze de foraj a unui utilaj maritim civil, care desfăşura lucrări de amenajare a plajei la distanţă de o milă marină în larg.

“În jurul orei 11,00, scafandrii EOD au început deplasarea cu o ambarcaţiune rapidă, din portul militar Constanţa, iar la ora 12,20, comandantul grupei EOD a raportat că încercarea de extragere a proiectilului prin mijloace mecanice a prezentat dificultăţi care nu au permis executarea acesteia conform procedurilor specifice. Pentru eliminarea proiectilului, scafandrii EOD au folosit o încărcătură redusă de explozibil pentru neutralizarea prin spargere a proiectilului blocat în freza de foraj, fără a pune în pericol personalul ambarcat sau siguranţa de navigaţie a utilajului maritim”, se arată într-un comunicat al Forţelor Navale Române.

Conform aceleiaşi surse, procedura utilizată de specialiştii EOD a fost executată în conformitate cu standardele specifice şi cu acordul comandantului navei solicitante, iar intervenţia a fost finalizată la ora 14,00. Secţia de scafandri EOD din subordinea Centrului de Scafandri este unica structură din România specializată să intervină la dispozitivele explozive neexplodate găsite sub apă.

articolul original.

Avocatul Liviu Mihai, decanul Baroului Suceava, a primit prestigiosul Premiul ”Avram Iancu” pentru sprijinul acodat refugiaților din Ucraina

22 September 2022 at 10:41

Premiul a fost înființat în 1924 de Consiliul Baroului Dolj, ordin din care a făcut parte și marele erou Avram Iancu, și este acordat anual unor personalități din domeniul științelor juridice și avocaturii. De asemenea, avocatul sucevean a primit zilele trecute o Diplomă de Merit acordată de Uniunea Avocaților din Moldova,  pentru contribuția sa la creșterea prestigiului profesiei de avocat și dezvoltarea relațiilor profesionale și prietenești între avocații din România și Republica Moldova.

Avocatul Liviu Mihai, decan al Baroului Suceava, a primit zilele trecute din partea Consiliului Baroului Dolj premiul ”Avram Iancu”, pentru anul 2022. Conform avocatului Lucian Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj, Consiliul acestui Barou a decis în data de 15 septembrie 2022 să acorde acest premiu decanului Baroului sucevean ”în considerarea acțiunilor specifice  pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina, în relocarea și integrarea lor în România și pentru a ajuta poporul ucrainean afectat de război”.

”Premiul ”Avram Iancu” a fost înființat de Consiliul Baroului Dolj în 1924, spre cinstirea și eternizarea Marelui Erou al Națiunii Române Avram Iancu, care a făcut parte din ordinul nostru profesional și este acordat anual unei personalități din domeniul științelor juridice și avocaturii”, a explicat avocatul  Lucian Bernd Săuleanu.

Conform acestuia, printre laureații Premiului din ultimii ani se regăsesc personalități ale lumii juridice, precum prof. univ.dr. av. Gheorghe Piperea, prof. univ. dr. av.  Valeriu Stoica – fost ministru al Justiției -, av. Călin Andrei Zamfirescu – președinte de onoare al Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) -, av. Daniel Fenechiu – vicepreședinte UNBR -, av. Traian Briciu – președintele UNBR și senatorul Robert Marius Cazanciuc – fost ministru al Justiției.

De asemenea, pe 9 septembrie 2022, data declarată în Republica Moldova Ziua Avocaturii Moldovenești, avocatul Liviu Mihai, decanul Baroului din Suceava, a primit din partea Uniunii Avocaților din Moldova o Diplomă de Merit, acordată în semn de ”apreciere a performanței, profesionalismului și contribuției aduse la creșterea prestigiului profesiei de avocat și  dezvoltarea relațiilor profesionale și prietenești între avocații din România și Republica Moldova”. (O.S.)

articolul original.
❌