ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 29 September 2022Ultimele Stiri

Trofeul Carpați la handbal feminin a debutat la Bistrița

29 September 2022 at 12:26
image

Naţionalele de handbal feminin ale României, Serbiei, Spaniei şi Austriei se vor duela la Trofeul Carpaţi,care se va desfășura la Bistrița în perioada 29 septembrie – 1 octombrie.

Trofeul Carpați la handbal feminin  este primul eveniment care se va desfășura în noua Sală Polivalentă recent inaugurată la Bistrița. Complexul Sportiv Polivalent Unirea reprezintă o investiție care cuprinde o sală polivalentă cu aproximativ 3.000 de locuri, trei terenuri de sport și o pistă de atletism exterioară, precum și un centru de cazare. Suma investită pentru acest complex sportive polivalent este de 27,5 milioane euro, iar investiția a fost realizată în mai puțin de 3 ani.

Meciurile disputate în cadrul Trofeului Carpați la handbal feminin reprezintă, practic, debutul la cârma naționalei a noului  selecționer, Florentin Pera ,care a fost validat în august, de Comisia Tehnică a FR Handbal, în funcţia de antrenor al naţionalei feminine de handbal. Florentin Pera are 42 de ani şi a antrenat sezonul trecut pe ŢSKA Moscova, echipă pe care a refuzat s-o părăsească după începerea conflictului armat cu Ucraina.

În prima zi a competiției sunt programate partidele dintre Serbia – Spania (ora 17.30) şi România – Austria (20.00), în 30 septembrie se vor duela Austria – Spania (17.30) şi România – Serbia (20.00). În ultima zi a Trofeului Carpaţi vor avea loc meciurile dintre Serbia – Austria (17.30) şi România – Spania (20.00).

„Ne bucurăm să fim primii care pășim în noua sală polivalentă din Bistrița, ne așteaptă trei meciuri grele la Trofeul Carpați. Aș vrea, pe această cale, să îi rog pe oameni să vină în număr cât mai mare alături de noi. Cred că și această sală, care arată de cel mai înalt nivel, merită să fie plină la prima competiție”, a declarat Cristina Neagu.

”Îmi doresc o echipă națională unită care să lupte pentru fiecare minge și să joace cu determinare, pentru suporteri și cu inima pt România. Este o suprafață de joc foarte bună aici, sunt condiții extraordinare de performanță, felicit toți factorii implicați. Ne simțim bine la Bistrița și sperăm să jucăm un handbal de calitate care să bucure toți suporterii echipei naționale a României”, a declarat Florentin Pera.

Tricolorele pregătesc participarea la Campionatul European din acest an, la care vor juca în grupa C, cu reprezentativele Olandei, Macedoniei de Nord şi Franţei.

Naţionala României va participa pentru a 14-a oară la turneul final al CE, iar ediţia din 2022 va avea loc între 4 şi 20 noiembrie şi va fi găzduită de oraşele Ljubljana, Celje, Skopje şi Podgorica.

articolul original.

Un ghid complet pentru a găsi cele mai bune case de pariuri online din România pentru 2022

29 September 2022 at 07:32
By: -

În ultima vreme, industria pariurilor sportive din România a prins aripi. Competiția din industrie este din ce în ce mai acerbă, iar competitori noi își fac frecvent apariția pe piața. Totuși, nou nu înseamnă neapărat bun, astfel, pentru a ajunge pe lista de top case de pariuri sportive online din România, un operator trebuie să îndeplinească o serie de cerințe:

• Licență ONJN
• Metode de plată populare
• Limite de pariere și taxe rezonabile
• Selecție mare de sporturi și competiții
• Accesul de pe mobil
• Bonusuri și promoții realizabile

Cele mai bune case de pariuri online din România sunt și cele mai sigure, conform Înselătorie.ro. Având în vedere că se lucrează cu datele personale și, în multe cazuri, cu cele ale contului bancar, alegerea unei case de pariuri online este un proces care merită să fie luat în serios de toți pasionații de jocuri de noroc. Așa că te invit să citești acest articol.

Top 5 site-uri de pariuri sportive din România – o privire mai atentă asupra clasamentului

Conform criteriilor de mai sus am selectat și cei 5 operatori pe care o să îi prezentăm. Având în vedere că sunt peste 20 de site-uri de pariuri sportive în legalitate disponibile pe teritoriul României, misiunea nu a fost una foarte ușoară. Înainte de toate, am evitat platformele relativ noi și am mizat pe unele care au deja experiență în domeniu.

888sport
Bonus Bun-Venit: 100% până la 500 RON
Caracteristici:
– platformă variată
– promoții Champions League
– cele mai multe metode de plată
Link Sigur: Vizitează 888sport!

Unibet
Bonus Bun-Venit: Pariu fără risc până la 300 RON + 150 rotiri gratuite
Caracteristici:
– secțiune nouă de pariuri virtuale
– aplicații destinate iOS și Android
Link Sigur: Vizitează Unibet!

NetBet
Bonus Bun-Venit: Pariu fără risc până la 500 RON
Caracteristici:
– ofertă variată de pariuri
– cote atractive
– pariuri live SnapBet
Link Sigur: Vizitează NetBet!

Winbet
Bonus Bun-Venit: 50% până la 450 RON
Caracteristici:
– selecție amplă a sporturilor
– ofertă bogată eSports
– promoții săptămânale
Link Sigur: Vizitează Winbet!

Betano
Bonus Bun-Venit: 100% până la 500 RON
Caracteristici:
– platformă sigură
– cote bune la pariurile antepost
– promoții speciale fotbal
Link Sigur: Vizitează Betano!

Caractestici cheie pentru case de pariuri online sigure

Dacă ești pasionat de sport și de pariuri sportive este important să știi cum să alegi case de pariuri online sigure. Primul lucru pe care trebuie să îl verifici este dacă operatorul la care dorești să joci deține o licență de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Fără o licență de la ONJN, niciun operator nu poate funcționa legal pe teritoriul României, indiferent dacă deține licențe de la comisii de jocuri de noroc din alte țări. Acest lucru asigură jocuri corecte, protecția datelor cu caracter personal și accesul la bonusuri și promoții legitime.

Sigla ONJN și alte certificate obținute de o casă de pariuri online, se află, de obicei, în josul paginii, loc în care se pot găsi și metodele de plată acceptate, respectiv premiile obține de platforma respectivă.

Toți operatorii autorizați să ofere servicii de jocuri de noroc în România sunt obligați să se supună legilor în vigoare. Astfel, este bine de știut că procedurile de verificare a contului sunt o practică standard la toți operatorii care funcționează pe teritoriul României. Acest lucru este necesar pentru politica de protecție a jucătorilor, dar și pentru faptul că pragul legal la jocurile de noroc este de 18 ani.

Pentru a înțelege importanța unei licențe de la ONJN, trecem în revistă principalele obiective ale organismului de reglementare, precum: protejarea datelor cu caracter sensibil, protejarea datelor bancare, prevenirea activitaților criminale, stabilirea standardelor pentru oferte, corectitudinea cotelor și a jocurilor. ONJN verifică constant dacă un operator cu licență valabilă respectă aceste standarde și în cazul unor nereguli își rezervă dreptul de a aplica amenzi usturătoare sau revendica licența.

De asemenea, operatorii licențiați, sunt obligați să susțină organizații non-profit care îi ajută pe jucătorii care dezvoltă o dependență. Casele de pariuri online investesc mult în prevenire și, la indicațiile oferite de organizații precum Joc Responsabil, GamCare și GambleAware, își instruiesc angajații să repereze jucătorii cu probleme și să le ofere soluții. Toate acestea vin pe lângă limite de pariere personalizate și alerte privind timpul propriu-zis petrecut pe platformă.

Un alt aspect important pe care trebuie să îl îndeplinească orice site-uri de pariuri sportive de încredere este să aibă la dispoziția jucătorilor un serviciu de asistența clienți. O casă de pariuri online este obligată să aibă acest serviciu pentru a funcționa legal. Nu se cere ca acesta să fie non-stop, însă trebuie să fie disponibil măcar într-un interval orar.

În mod evident, cele mai bune case de pariuri sportive online, bifează cu brio toate criteriile pe care le-am subliniat mai sus. Nimeni nu poate contesta faptul că acestea funcționează 100% în legalitate. Clienți nemulțumiți există și vor exista mereu, însă nici aceștia nu pot să aducă în discuție cazuri de înșelătorie sau fraudă.

888sports – Aprobat de: ONJN. Număr licență: L1160654W000324. Joc responsabil: Da. Asistență clienți: Da.
Unibet – Aprobat de: ONJN. Număr licență: L1160657W000330. Joc responsabil: Da. Asistență clienți: Da.
NetBet – Aprobat de: ONJN. Număr licență: L1160651W000195. Joc responsabil: Da. Asistență clienți: Da.
Winbet – Aprobat de: ONJN. Număr licență: L1183150W000826. Joc responsabil: Da. Asistență clienți: Da.
Betano – Aprobat de: ONJN. Număr licență: L1170664W000663. Joc responsabil: Da. Asistență clienți: Da.

Cum să te înregistrezi la cele mai sigure case de pariuri online din România

Fluxul zilnic de utilizatori noi care vine spre cele mai bune case de pariuri sportive online din România este unul impresionant, mai ales în perioada în care se desfășoară evenimente sportive de calibru, precum Cupa Mondială de fotbal sau fazele superioare ale UEFA Champions League. În aceste condiții, este cumva natural ca procesul de înregistrare să fie simplu și eficient.Practic, după ce apeși butonul care te duce direct la înscriere, ai nevoie doar de datele pe care le găsești pe Cartea de Identitate și contul este ca și făcut. Validarea acestuia vine prin e-mail, astfel, tot procesul durează maxim câteva minute.

În schimb, pentru a avea acces la bonusurile de bun-venit, în majoritatea cazurilor, ești nevoit să mergi la secțiunea “caserie” și să faci o depunere cu bani reali. Dar dacă ești decis să joci, nici depunerea nu îți va da mari bătăi de cap, având în vedere că top site-uri de pariuri sportive 2022 nu vor să piardă niciun client și au varietate în ceea ce privește metodele de plată.

Metode de plată de încredere pentru casele de pariuri sportive online

În jocurile de noroc sunt implicate tranzacții bancare, care trebuie neapărat să fie verificate în prealabil pentru a nu aduce eventuale neplăceri. În aceste condiții, este normal ca metodele de plată să aibă în unele cazuri o importanță mai mare decât oferta de sporturi sau selecția efectivă de jocuri.

Pe lângă existența unei anumemetodei tale de plată, este important să știi că fiecare operator în parte își alege propriile limite de depunere și retragere. De asemenea, unele metode de plată nu sunt eligibile pentru bonusuri și promoții. Pentru top case de pariuri sportive online din România, cele mai populare metode de plată sunt:

• Card Bancar – Visa, Mastercard, Maestro;
• Portofel Electronic – Skrill, Neteller; MuchBetter
• Card preplătit – paysafecard, Entropay;
• Cash – TopPay, Cashpay;
• Aplicații mobile – Revolut, Apple Pay;
• Altele – Transfer Bancar, Trustly, Smith&Smith.

Cardurile bancare sunt cea mai comună metodă de plată în România, dar aplicațiile mobile și portofele câștigă în popularitate. Este bine să știi când faci o prima depunere cu gândul la bonusul de bun-venit, că Skrill și Neteller nu se iau în calcul pentru obținerea acestuia. În cazul în care ești loial unei singure metode de plată, este important să te asiguri că aceasta este disponibilă atât la depunere, cât și la retragere.

În ceea ce privește limitele de depunere și retragere, la cele mai bune case de pariuri sportive online din România nu trebuie să îți faci mari probleme. Acestea sunt destul de variate și potrivite pentru orice buzunar și orice stil de joc. Totuși, este indicat să le analizați înainte să alegeți o platformă.

Accesul de pe mobil la casele de pariuri online

Toate top site-uri de pariuri sportive 2022 pot fi accesate de pe mobil direct din browser, indiferent dacă aveți un dispozitiv iOS sau Android. Mai mult de atât, operatorii și-au demonstrat experiența și au înțeles importanța unei aplicații mobile pentru toate sistemele de operare. În toate cazurile, aceasta are o calitate bună și un timp de latență mic, lucru esențial în cazul pariurilor live.

Toate aplicațiile sunt gratuite. Un lucru care nu ar trebui să ne surprindă deloc având în vedere ca ultimele studii din industria jocurilor de noroc pe plan global spun că peste 50% din utilizatori provin de pe dispozitive mobile. În marea majoritate a cazurilor, aplicațiile destinate sau site-urile de pariuri pe care le accesezi direct din browser au același bonus, exact aceleași cote și aceeași ofertă ca și varianta desktop.

În vremurile în care trăim, accesul de pe mobil la casele de pariuri sportive este mai mult decât esențial. Calitatea și conexiunea la net trebuie să fie foarte bune, altfel experiența jucătorului poate lăsa de dorit, mai ales dacă joacă la pariuri live sau la cele pe sporturi virtuale. La cele mai bune case de pariuri sportive online aplicațiile destinate sunt updatate și îmbunătățite constant pe baza feedback-urilor date de utilizatori.

Bonusuri și promoții realizabile

Bonusurile și promoțiile de la casele de pariuri online fac parte din strategia de marketing a fiecărui operatorul, scopul lor este să atragă cât mai mulți utilizatori noi. De aceea este important să știți că un bonus consistent nu este neapărat potrivit pentru tine și stilul tău de joc.

Înainte de a accepta un bonus trebuie să citești cu atenție termenii și condițiile, pe care operatorul este obligat legal să le expună. Aspectele la care trebuie să fii cel mai atent sunt cerințele de pariere, valabilitatea, suma minimă la depozit, cota minimă de pariere, respectiv ce evenimente participă la rularea bonusului.

Bonusul ideal, cel care îți poate oferi un start bun, trebuie să nu aibă cerințe foarte mari de pariere și o valabilitate decentă, pentru a nu te forța să plasezi anumite pariuri de care nu ești foarte sigur. De asemenea, acesta trebuie să fie potrivit pentru evenimentele pe care îți faci plăcere să parierezi.

De exemplu, dacă ești genul de jucător care joacă la pariuri live și bonusul pe care l-ai acceptat se poate rula doar pe pariuri pentru rezultat final, este clar că acesta nu se pliază bine pe stilul tău de joc și te obligă să ieși din zona ta de confort.

Caracteristici top case de pariuri sportive online din România

Este normal ca și în cazul top case de pariuri sportive online din România strategia de marketing să fie diferită. Așadar, fiecare operator în parte are un stil propriu și se evidențiază fața de competitori prin diferite aspecte.

Toți operatorii prezentați în acest articol stau bine la capitolul varietate, însă unii se axează mai mult pe pariuri live sau pe metode noi și inovative de pariere, în timp ce alții preferă să rămână fideli stilului clasic și să iasă în evidență doar prin cote atractive, bonusuri bune și o bună acoperire a evenimentelor sportive.

• Cele mai bune oferte la pariuri – 888sports
• Cea mai bună aplicație mobilă – Unibet
• Cele mai populare metode de plată – Betano
• Cel mai bun pentru pariuri eSports – Winbet
• Cel mai bun pentru cote – Unibet
• Cel mai bun site cu pariuri live – NetBet
• Cel mai bun pentru pariuri tenis – NetBet
• Top site pentru pariuri formula 1 – 888sports
• Cel mai bun site nou de pariuri – Winbet
• Top site pariuri fotbal – Betano

Toate platformele prezentate sunt foarte complete și de încredere. Totuși, este normal să existe diverse avantaje și dezavantaje, astfel, tu trebuie să decizi, conform stilului tău de joc, pentru care dintre ele să optezi.

Dacă ești mai aventuros și pariezi pe mai multe evenimente sau ai mai multe preferințe, nu este neapărat să ai cont doar pe o singură platformă. Poți să urmărești ofertele de pe mai multe platforme și să folosești fiecare dintre ele pentru ceva anume.

De exemplu, dacă ești pasionat de tenis și eSports. Winbet și Netbet sunt alegerea perfectă pentru tine. Selecția de eSports a primului operator include evenimente de Fifa, Counter Strike, League of Legends, Overwatch și multe altele. Între timp, pariurile live pe tenis de la NetBet au un timp de latență excelent, multe opțiuni și cote foarte bune.

888sports propune o ofertă foarte bună, aceasta include cote atractive și pariuri sezoniere pentru evenimentele din formula 1, ceea ce face operatorul potrivit pentru tine dacă ești un fan al sportului vitezei. Dacă nu ai un calculator/laptop sau preferi să pariezi exclusiv de pe telefonul mobil, cu siguranță, aplicația de la Unibet nu te va dezamăgi, aceasta, pe lângă faptul că este de calitate, este practică și intuitivă, ceea ce înseamnă că nu îți va da bătăi de cap.

Cel mai bun site pentru pariurile pe fotbal

În România, fotbalul este cel mai popular sport. Așa că este normal ca sportul rege să fie și cel care atrage cele mai multe pariuri și cel mai mare interes din partea pasionaților de sport. De altfel, la nivel internațional, Cupele Mondiale de fotbal și UEFA Champions League sunt printre cele mai pariate evenimente sportive.

Cele mai bune case de pariuri sportive online din România știu că fotbalul este principala lor resursă și, fără excepție, toate stau foarte bine la acest capitol. Fiecare are o strategie proprie, evenimente pe care se axează mai mult și evenimente pe care se axează mai puțin. De asemenea, deși nu cu aceeași frecvență, toate au promoții speciale dedicate exclusiv fotbalului.

Mai nou, atât în țara noastra, cât și la nivel internațional, toate casele de pariuri sportive care se respectă se implică în mod direct în fotbal. Astfel, fie că vorbim de sponsorizarea anumitor echipe de fotbal sau chiar de afilierea cu diverse ligi, top case de pariuri sportive online din România nu se abat de la regulă.

Acestea fiind spuse, părerile despre cel mai bun site pentru pariurile pe fotbal pot fi împărțite. Mie personal, Betano mi-a lăsat o părere pozitivă asupra acestui aspect. De la apariția pe piața din România, în anul 2017, operatorul s-a ridicat organic și a crescut treptat și bine gândit oferta de pariere pentru fotbal.

Un alt aspect care m-a impresionat este oferta de pariuri antepost, aceasta este imensă și include evenimente sportive de top, dar și, pentru cei cărora le place să riște, competiții interesante, dar de un nivel mult mai scăzut, precum liga a doua a Scoției sau campionatul din Peru.

Competițiile din România sunt și ele prezente în oferta antepost a operatorului. Pe lângă clasicul pariu pe câștigătoare competiției există și alte pariuri antepost interesante, precum Head to Head între rivale sau ordinea corectă a echipelor la final de sezon.

Ofertele exclusive pentru fotbal nu lipsesc. Mai mult de atât, unele se adaptează vremurilor pe care sportul le traversează. Una dintre acestea este “Asigurarea Var”, care se aplică în piața de pariuri “Oricând Marcator” pentru Liga 1, în toate tipurile de pariuri care au fost plasate înaintea golului.

Aceasta nu este singura oferta exclusivă pentru fotbal propusă de Betano, site-ul are mai multe astfel de promoții care merită descoperite. Nu uita ca înainte să accepți o ofertă să citești termenii și condițiile pentru a te asigura că aceasta este potrivită stilului tău de pariere.

Concluzii

Pariurile sportive sunt o activitate permisivă, care este perfectă și pentru începătorii în lumea jocurilor de noroc. O întreagă paletă de case de pariuri online profită de acest lucru, astfel, putem spune cu lejeritate că ai de unde alege.

Dacă ești indecis și nu vrei să alegi din lista cu cele mai bune case de pariuri sportive online din România, ar fi bine să ții cont de recomandarea noastră, să pui siguranța pe primul plan și să joci doar la operatori licențiați și reglementați de ONJN.

Totuși, ar trebui să iei în calcul și că alegerea acestora nu a fost aleatorie, trierea s-a realizat pe mai multe criterii, prezentate pe larg în articol, care te pot ajuta și în general când vine vorba de alegerea unei case de pariuri de încredere și, în același timp, potrivită pentru tine.

Întrebări și răspunsuri despre top site-uri de pariuri sportive 2022

Procesul pentru verificarea caselor de pariuri online este ușor, dar necesită puțină meticulozitate și timp. De aceea am decis să facem o selecție a celor mai frecvente întrebări întâlnite în rândul utilizatorilor. Sperăm ca răspunsurile să fie de ajutor, atât jucătorilor cu experiență, cât și jucătorilor noi.

Cum să aleg cele mai bune case de pariuri sportive online din România?

În primul rând, siguranță este cea mai importantă. De aceea recomandăm vehement să nu joci la case de pariuri care nu sunt reglementate și licențiate de ONJN. Cele mai bune case de pariuri online din România sunt alese pe baza a mai multor criterii, toate prezentate în articol.

Care este cel mai bun site pentru pariuri sportive?

La această întrebare este dificil de dat un răspuns clar. Am întocmit o listă cu top case de pariuri sportive online din România, în aceasta se regăsesc operatori cu experiență care excelează în diferite aspecte caracteristice unui site de pariu bun.

Care este cea mai bună casă de pariuri pentru fotbal?

Având în vedere că fotbalul este cel mai pariat sport în România, majoritatea top site-uri de pariuri sportive 2022 au această secțiune foarte bine pusă la punct. Totuși, personal, în prezent, înclin să cred că Betano se diferențiază puțin față de competitori.

Există bonusuri pentru jucători la casele de pariuri din România?

Toți operatori aflați pe lista de case de pariuri online sigure au inclus în strategia de marketing un bonus de bun-venit. Mai mult de atât, deși nu cu aceeași frecvență, toate au promoții speciale dedicate exclusiv anumitor sporturi sau evenimente.

Pot să accesez de pe mobil casele de pariuri online din România?

Cele mai bune case de pariuri sportive online din România pot fi accesate de pe mobil direct din browser, indiferent dacă aveți un dispozitiv iOS sau Android. Mai mult de atât, operatorii și-au demonstrat experiența și au înțeles importanța unei aplicații mobile pentru toate sistemele de operare.

articolul original.

Cum o dai, nu-i bine!

29 September 2022 at 09:52
By: (V.N.)

Fostul internaţional francez Thierry Henry este de părere că utilizarea arbitrajului video (VAR) în timpul meciurilor de fotbal consumă prea mult timp, sporeşte controversele şi „ucide bucuria jocului”, informează AFP.

Chestionat pe această temă în cadrul reuniunii „Leaders Week sport business”, care a reunit peste 3.000 dintre cei mai înalţi responsabili ai industriei mondiale a sportului, între 29 şi 29 septembrie la Londra, Henry a spus că nu are nimic împotriva tehnologiei, în general, dar că este deranjat de pierderea de timp în momentul vizionării fazelor controversate, în comparaţie cu alte sporturi.

Fostul atacant al lui Arsenal Londra, în vârstă de 45 de ani, crede că VAR creează noi controverse cu privire la deciziile arbitrilor în loc să le reducă.

„În fotbal suntem mereu în urmă, avem atât de multe de învăţat. Ceea ce pot vedea în fotbalul american, rugby, cricket, tenis este că deciziile sunt instantanee”, a regretat el.

În prezent consultat de televiziune şi antrenor secund la selecţionata Belgiei, Thierry Henry a detaliat: „Ceea ce mă enervează la VAR este că nu e suficient de rapid. Apoi, este întotdeauna vorba de decizia cuiva care se află într-un camion sau altundeva, pentru că nu VAR-ul decide. VAR-ul nu face decât să amintească situaţia”.

Şi, în cele din urmă, recurgerea la VAR împiedice orice celebrare spontană în cazul unui gol, potrivit lui: „După ce ai marcat, nici nu ştii dacă trebuie să sari de bucurie. Sar? Mă bucur? Nu mă bucur? Omoară bucuria jocului”, a regretat Thierry Henry.

articolul original.

Copil înecat în piscină, mama sfâșiată de durere și-a pus capăt zilelor: Iubiți-i ca și când lumea se va sfârși azi

29 September 2022 at 09:30

Un copil de patru ani a murit înecat în piscina din curtea casei, iar mama, distrusă de vestea aceasta, a fugit în pădure, unde s-a spânzurat.

O familie din orașul dâmbovițean Găești trăiește o tragedie greu de imaginat: copilul de doar patru anișori a fost găsit mort în piscina din curtea casei. Tânăra mamă a fost găsită spânzurată, nu departe de casa ei. Femeia a fugit în pădure imediat după ce a primit verdictul crunt din partea medicilor, scrie Adevărul.

Ce a postat înainte de tragedie

Înainte de tragedie, femeia a postat pe contul de Facebook un mesaj al unui psiholog, prin care le îndeamnă pe celelalte mămici să își iubească odraslele până când „lumea se va sfârși”.

„Dormiți cu copiii voștri, îmbrățișați-i cât mai puteți sub pături, nu vă fie frică de această dependență. Copiii sunt mici o singură dată, apoi când vor crește își vor găsi drumul și propriile spații. Dormiți inimă lângă inimă, până le simți respirația, căci nu există nimic mai frumos decât asta. Bucurați-vă de copilărie și de compania lor, iubiți-i ca și când lumea se va sfârși azi pentru că mâine vor crește, și veți crede că nu mai aveți timp să-i pupați. Mama și mândră”, a postat Camelia.

Copil înecat în piscina din curtea casei

Bunicii copilului sunt consternați de cele întâmplate și nu își pot explica momentul în care copilul a dispărut și nu a mai avut nicio șansă de salvare.

„M-a sunat băiatul și am venit și eu. Atunci îl resuscita ambulanța. A stat o perioadă lângă el, și după aceea a plecat cumnata mea, și a dispărut și ea”, spune tulburat bunicul patern.

Nimic nu prevestea cele întâmplate. Toți vecinii au numai cuvinte de laudă la adresa familiei. Camelia Năstase, mama lovită de dramă, deținea o cofetărie în Găești.

„Pentru el își dădea și viața”

„Era sufletul familiei copilul. E cea mai mare tragedie. Speram, ne-am rugat la bunul Dumnezeu, ca măcar pe ea să o găsim, să o scoatem din șoc, să trecem toți împreună de acest necaz. Era cea mai minunată mamă. Pentru el își dădea și viața, nici nu se pune problema. Era singurul copil, și l-a dorit din tot sufletul. Nu putem să o condamnăm pe mamă, a fost un necaz”, spun prietenii familiei.

Distrusă de durere, mama copilului a plecat de acasă, fiind căutată timp de mai multe ore de zeci de polițiști, jandarmi și voluntari. Oamenii legii au bănuit că femeia vrea să își pună capăt zilelor în pădurile din apropiere.

Temerile echipelor de căutare s-au confirmat, din păcate. Oamenii legii au găsit-o pe femeie spânzurată într-un copac, potrivit IPJ Dâmbovița.

Trupurile neînsuflețite ale copilului și mamei lui au fost transportate la morga din Târgoviște în vederea efectuării necropsiei, iar polițiștii continuă cercetările în acest caz.

articolul original.

Rapperul ​​Coolio a murit la vârsta de 59 de ani. El era cunoscut pentru piesa „Gangsta’s Paradise”

29 September 2022 at 05:47
image

Știrea morții rapperului american Coolio a fost dată de managerul acestuia. Artistul, al cărui nume real este Artis Leon Ivey Jr, a câștigat un Grammy pentru piesa Gangsta’s Paradise. și a fost unul din cele mai mari nume ale hip-hop-ului din anii 1990.

El a murit în casa unui prieten din Los Angeles, a declarat managerul lui Coolio, Jarez Posey, pentru Associated Press, dar cauza nu a fost precizată.

Coolio a fost nominalizat la alte cinci premii Grammy în timpul carierei sale care a început la sfârșitul anilor 1980. De asemenea, el a ajuns pe locul al treilea în cea de-a șasea serie din UK Celebrity Big Brother în 2009 și s-a alăturat distribuției Ultimate Big Brother anul următor, ultima serie a emisiunii difuzată pe Channel 4.

Conform hotnews.ro, Coolio s-a născut în Pennsylvania, dar mai târziu s-a mutat în Compton, California, unde a lansat primul său single în 1987. El a înregistrat Gangsta’s Paradise pentru filmul din 1995 Dangerous Minds, cu Michelle Pfeiffer, și a devenit una dintre cele mai de succes cântece rap din toate timpurile.

 

articolul original.

Copil de 4 ani, înecat în piscina din curte. După incident, mama acestuia și-a pus capăt zilelor

29 September 2022 at 05:27
image

Un copil de 4 ani s-a înecat, miercuri, în piscina din curte, în timp ce se afla în îngrijirea mamei, iar aceasta a fugit de acasă după incident, fiind extrem de tulburată. Ulterior, femeia a fost găsită spânzurată.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au fost sesizaţi, prin 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că un copil s-a înecat. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde, din primele verificări, au constatat că un minor de 4 ani, care se afla în grija mamei, ar fi căzut într-o piscină situată în curtea locuinţei. Din nefericire, a fost declarat decesul copilului, cadavrul fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Mama unui copil de 4 ani, găsit decedat miercuri într-o piscină din curtea casei, a fost găsită joi dimineață spânzurată într-un copac, anunță polițiștii. Aceasta ar fi fugit de acasă după ce s-a găsit corpul copilului în piscină.

articolul original.
Ieri — 28 September 2022Ultimele Stiri

Schimbări în topul 400 Forbes. Mark Zuckerberg nu se mai află printre primii 10 miliardari americani

28 September 2022 at 17:53
By: -
image

Averea celor mai bogați 400 de americani s-a diminuat în 2022 pe fondul creșterii inflației și al scăderii piețelor, relatează Adevărul.ro. Ca grup, miliardarii americani din topul 400 realizat de Forbes sunt mai săraci decât anul trecut.

Averea lor netă totală se ridică la 4.000 de miliarde de dolari, în scădere cu 11% față de anul trecut.

Pentru prima dată de la Marea Recesiune încoace ultrabogații Americii nu sunt mai bogați decât în anul precedent. Forbes a calculat averea netă pe baza prețurile acțiunilor din 2 septembrie 2022.

Cei mai afectați sunt magnații americani din domeniul tehnologiei, care au pierdut împreună 315 miliarde de dolari, pe măsură ce prețul acțiunilor companiilor lor s-a prăbușit. Printre cei ce au ieșit din top se numără cofondatorul și fostul CEO al Yahoo!, antreprenorul și programatorul taiwanezo-american Jerry Yang.

Mark Zuckerberg, aflat anul trecut pe locul 3, a ieșit din top 10 pentru prima dată din 2014. El este cu 76,8 miliarde de dolari mai sărac decât în urmă cu un an, fiind miliardarul din topul Forbes care a pierdut cei mai mulți bani în 2022.

Elon Musk se află în fruntea topului Forbes 400 al miliardarilor americani. Averea lui Musk a crescut cu aproximativ 60,5 miliarde de dolari în acest an, datorită saltului de 11% al acțiunilor Tesla și primirii a noi runde de finanțare pentru SpaceX. El l-a detronat pe Jeff Bezos, ajuns pe locul 2, după ce acțiunile Amazon s-au devalorizat cu 27%. Bill Gates a urcat un loc, până pe 3, în ciuda faptului că a donat 20 de miliarde de dolari fundației sale la începutul acestui an, în mare parte datorită anului prost al fondatorului Facebook.

Printre cei reveniți în clubul de elită al Forbes se numără legenda curselor de mașini Roger Penske, cofondatorul Uber Travis Kalanick și Donald Trump.

Sursa: adevarul.ro.

articolul original.

Aeroportul Brașov devine oficial frontieră de stat

28 September 2022 at 14:25
By: M.Ex.

Terminalul de pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav devine oficial punct de trecere al frontierei de stat pentru persoane și mărfuri. Acest lucru este confirmat într-un proiect de HG, inițiat de Ministerul Afacerilor Interne, care este pus în dezbatere publică pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.
Odată cu deschiderea punctului de trecere a frontierei, se înființează și autoritatea vamală din cadrul aeroportului, cu număr maxim aprobat de posturi de 3.072.

Conform documentului semnat de premierul României, punctul de trecere a frontierei va fi deschis pentru persoane
și mărfuri, iar în ceea ce privește programul de funcţionare acesta va fi permanent, în intervalul orar
00.00-24.00 atât pentru punctul de trecere a frontierei, cât pentru biroul vamal de frontieră, dar și
pentru Aeroport.
„Instituțiile care trebuie să asigure personalul necesar pentru efectuarea controlului la trecerea
frontierei de stat sunt: Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliţiei de
Frontieră Române, Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică a Județului Brașov,
structurile teritoriale ale Ministerului Finanţelor, ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
și ale Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Spaţiile şi utilităţile necesare pentru desfăşurarea activităţilor de control la trecerea frontierei
de stat, pentru activitatea vamală şi pentru desfăşurarea activităţilor de control sanitar-uman şi
fitosanitar se asigură de către Regia Autonomă „Aeroport Internațional Brașov – Ghimbav” în
calitate de administrator, cu respectarea prevederilor Anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr.
791/2009 privind condițiile pentru certificarea aeroporturilor civile internaționale sau deschise
traficului aerian international, cu modificările și completările ulterioare.
Cheltuielile de personal, pentru dotări și alte amenajări specifice se suportă de către fiecare
ordonator de credite, pentru instituțiile care desfășoară activități în punctul de trecere a frontierei,
potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat
a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările și completările
ulterioare, cu încadrarea în creditele de angajament și creditele bugetare anuale aprobate, potrivit
legii, din bugetul ordonatorilor principali de credite.
Posturile necesare efectuării controlului la frontiera de stat vor fi asigurate prin suplimentarea
numărului de posturi aprobat Poliției de Frontieră Române din numărul de posturi aprobat
Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin suplimentarea numărului de posturi aprobat
Autorității Vamale Române”, se mai arată în Nota de fundamentare.

articolul original.

Explorado.ro urează bun venit cumpărătorilor cu reduceri de 25% la primele comenzi

28 September 2022 at 10:28

Explorado.ro, prima platformă românească de Live Shopping și Lifestyle, urează bun venit tuturor pasionaților de shopping cu 25% reducere la primele comenzi prin codul EXPLORADO25.

Reducerea se aplică pentru un număr nelimitat de comenzi din catalogul Explorado cu peste 20.000 de produse de la branduri de top din categoriile fashion, home & deco, beauty, gadgeturi, tech și puericultură.

Începând cu luna septembrie, Explorado.ro se lansează ca primul magazin online din România care include conceptul de Live Commerce în ADN-ul experienței, aducând pe aceeași platformă influenceri și creatori de conținut consacrați și branduri exclusive și de renume.

În prezent, printre brandurile pe care utilizatorii le pot găsi pe platformă se numără Desigual, Sprayground, Liu Jo, Scotch & Soda, Skechers, Karl Lagerfeld, Lancôme, Urbanista, Samsung, Under Armour, Guess, Valentino, Michael Kors, Superdry, Crocs, NUK și multe altele.

Explorado.ro prezintă în premieră și propria linie de îmbrăcăminte sub brandul Kings & Clowns. Colecția include articole vestimentare pentru femei, bărbați și copii create de echipa de designeri vestimentari Explorado.

Primii clienți Explorado pot beneficia de 25% reducere la primele comenzi, indiferent de valoare, folosind codul de reducere EXPLORADO25 la plasarea comenzii.

Despre proiectul Explorado.ro

Explorado.ro se lansează după doi ani de dezvoltare de la zero a platformei și tehnologiilor proprii și este un proiect finanțat 100% cu capital românesc.

Investiția în platforma Explorado.ro este susținută integral de către International Alexander Holding, una dintre cele mai performante companii românești de transport și logistică. Deținută de oamenii de afaceri Simion și Loredana Apreutese, International Alexander Holding își marchează prin această investiție extinderea lor în zona de retail online business to consumer.

International Alexander Holding și-a propus să creeze un ecosistem de eCommerce adaptat la tehnologiile și nevoile actuale din universul de online shopping. Astăzi, proiectul Explorado.ro este Live și își propune să ofere utilizatorilor săi experiențe de cumpărături captivante, adaptate nevoilor lor și să creeze experiențe mai tangibile cu produsele vândute, comparat cu experiența limitată oferită până acum de comerțul online.

Explorado.ro este primul magazin online generalist de acest calibru lansat în ultimii ani în România.

articolul original.

Proiect de lege. Gata cu fumatul în parcuri și nu numai! Ce amenzi riscă minorii dacă sunt prinși fumând

28 September 2022 at 08:56
By: -
image

Fumatul în spații publice precum parcuri, stadioane, autogări, aeroporturi, printre altele, dar și în preajma acestora va putea aduce tinerilor cu vârste de până la 18 ani amenzi de câteva sute de lei, potrivit unui proiect de lege aflat, de luni, în dezbaterea senatorilor.

Prin proiectul de lege de la Senat se dorește introducerea în legislație a posibilități de sancționare a consumului de tutun în rândul minorilor, așa cum se-ntâmplă în cazul consumului de alcool, potrivit inițiatorilor.

“Se interzice consumul de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani, în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat”, scrie, mai exact, în viitoarea lege.

În plus, minorilor le va fi interzis fumatul și în jurul acestor obiective, pe o rază de 200 de metri.

Tinerii cu vârsta sub 18 ani ce nu vor respecta viitoarea regulă vor putea fi sancționați cu amendă contravențională cuprinsă între 100 și 500 de lei.

Practic, minorilor li se vor aplica aceleași sancțiuni care se aplică acum pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii sau în unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului, de stat și private.

Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice sancționează identic, adică cu amendă de la 100 la 500 de lei, consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani în spațiile publice amintite mai sus.

Inițiatorii motivează apariția propunerii prin faptul că “legislația din România nu conține prevederi prin care să fie sancționat consumul produselor din tutun de către minori și, drept urmare, eforturile autorităților, cadrelor didactice și persoanelor implicate în prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun (fumatului) de către această categorie sunt lipsite de rezultate”.

Atenție! Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie să fie adoptat de Parlament, promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul oficial.

sursa: avocatnet.ro

articolul original.

Scurgerile de gaz din conductele Nord Stream: tot mai multe suspiciuni de sabotaj

28 September 2022 at 06:21
image

Le Monde transmite că "navigarea pe o rază de cinci mile marine (aproximativ 9 kilometri), precum și survolul pe o rază de un kilometru au fost interzise. Potrivit autorităților daneze, incidentele nu au consecințe asupra siguranței sau sănătății locuitorilor din insulele daneze vecine Bornholm și Christianso.

Impactul asupra mediului ar trebui să fie local și limitat, conform evaluărilor inițiale. Totuși, ziarul nu a uitat să precizeze că prim-ministrul danez  Mette Frederiksen a inaugurat, marți, alături de omologii săi norvegian și polonez Baltic Pipe, o conductă de gaze care leagă Polonia de Norvegia și care trece prin teritoriul și apele Danemarcei".

The New York Times informează că "autoritățile încearcă să stabilească cauza scurgerilor în două conducte de gaze care circulă din Rusia către Germania sub Marea Baltică, după ce în ambele s-a constatat o scădere bruscă a presiunii. Niciuna dintre conductele Nord Stream 1 și 2 nu fusese activă, dar ambele erau umplute cu gaz natural atunci când au înregistrat luni o scădere bruscă a presiunii".

Prea multe coincidențe

„Incidențele de pe conductele Nord Stream s-ar putea datora unor acte rău intenționate", crede ziarul german Der Tagesspiegel.

„O astfel de manevră ar putea permite Moscovei să semene puțin mai multă teamă sau chiar să crească din nou prețul gazelor, pentru a agrava criza energetică, care s-a domolit ușor în ultimul timp".

Dar există și luări de poziție ale unor oficiali care invocă posibilitatea unui act de sabotaj, observă Financial Times :

"Danemarca, Germania și Polonia avertizează asupra sabotajului după scurgerile Nord Stream. Copenhaga sporește securitatea la instalațiile energetice, după deteriorarea conductelor de gaz rusești, în plină criză de aprovizionare a Europei. Analiștii energetici au spus că nu este clar cine va beneficia de scurgeri într-un moment în care niciuna dintre linii nu era operațională. Dar unii bănuiesc o posibilă legătură cu pornirea planificată a unei noi legături între Norvegia – acum cel mai mare furnizor de gaz al Europei – și Polonia".

Este  „greu de imaginat" că  scurgerile uriașe ale conductei Nord Stream sunt o coincidență, spune premierul danez Mette Frederiksen, citat de Politico.

"Nord Stream 2, care nu este în funcțiune, a fost totuși umplut cu 117 milioane de metri cubi de gaze naturale – în valoare de 213 milioane de euro la prețurile curente – pentru a aduce presiunea în conductă până la 300 de bari".

Politico amintește că Germania a înghețat aprobarea conductei după invadarea Ucrainei de către Rusia. "La intrarea în Germania, presiunea conductei a fost de 7 bari, a declarat luni autoritatea germană de reglementare a infrastructurii".

Potențial pericol pentru mediu

Și Euronews transmite că "temerile de sabotaj cresc după ce peste noapte au fost identificate mai multe scurgeri de gaz pe conductele Nord Stream operate de Rusia. Premierul danez tocmai vorbea în Polonia, unde a participat la ceremonia de deschidere unei noi conducte pentru transportul de gaz norvegian pentru Danemarca și Polonia. Coincidența dintre ceremonie și scurgeri a alimentat teoriile atacurilor deliberate. Comisia Europeană a declarat marți că este încă prematur să speculeze".

CNBC remarcă faptul că scurgerile, care ar putea veni în urma unor acte de sabotaj, apar după ce Rusia a spus că are „dreptul" de a folosi arme nucleare :

 „Mai multe surse din UE au spus că sabotajul este plauzibil. Nicio conductă nu furniza gaz comercial în momentul scurgerii. Și totuși, ambele conducte se aflau sub presiune. Fiecare are capacitatea de a transporta aproximativ 165 de milioane de metri cubi de gaz metan pe zi", au spus sursele europene, citate de CNBC. Canalul american de business atrage atenția asupra unui "pericol sever pentru siguranță și mediu, în special dacă Rusia nu încetează pomparea gazului în sistem”.

articolul original.

Medicamentele expirate se consideră deşeuri periculoase. Proiectul a fost adoptat de Parlament

28 September 2022 at 05:20
By: -
image

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege potrivit căruia medicamentele expirate şi cele neutilizate sunt încadrate ca deşeuri periculoase, potrivit Agerpres.ro.

Proiectul de lege modifică şi completează Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, astfel încât utilizatorii de produse farmaceutice să fie atenţionaţi cu privire la necesitatea returnării şi a eliminării corespunzătoare a medicamentelor expirate în farmacii, acestea fiind considerate deşeuri periculoase.

„Orice material publicitar destinat publicului larg trebuie să includă cel puţin următoarele informaţii: denumirea medicamentului, precum şi denumirea comună dacă medicamentul conţine o singură substanţă activă, informaţiile necesare pentru utilizarea corectă a medicamentului, o invitaţie expresă, lizibilă, de a citi cu atenţie instrucţiunile din prospect sau de pe ambalaj, formulată după cum urmează: Acest medicament se poate elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informaţiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Medicamentele expirate şi cele neutilizate se consideră deşeuri periculoase”, stipulează proiectul.

Parlamentarii au adăugat în acest proiect de lege mai multe articole referitoare la funcţionarea farmaciilor.

„Universităţile de medicină şi farmacie pot acredita farmacii comunitare pentru a desfăşura activitate de pregătire practică a studenţilor, asociată activităţii didactice. (…) Farmaciştii care sunt şi cadre didactice în domeniu pot desfăşura activitate integrată, asociată activităţii didactice, în farmacii, inclusiv farmacii universitare. Farmaciile universitare se înfiinţează de universităţile de medicină şi farmacie acreditate. Numărul acestora depinde de numărul de studenţi din cadrul facultăţii de farmacie, fiind de o farmacie până la 500 de studenţi şi de maxim două la facultăţile cu peste 500 de studenţi”, mai prevede iniţiativa legislativă.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Sursa: Agerpres.ro.

• Citește și: Important: ce faci cu medicamentele expirate?

articolul original.

Nicolae Ciucă, despre creșterea pensiilor: „Avem mai multe ipoteze, de la 10% la 15%, la 11%”

28 September 2022 at 04:59
By: -
image

Nicolae Ciucă spune că își păstrează „partea de responsabilitate” când vine vorba despre un anunț referitor la creșterea pensiilor, pentru că „nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea aşteptări, şi aşa sunt destul de necăjiţi”. Premierul a afirmat că sunt mai multe ipoteze cu privire la majorarea pensiilor, „de la 10% la 15%, la 11%”. Pe de altă parte, Marius Budăi a anunțat, tot marți seara, că „de la 1 ianuarie 2023 cresc pensiile în România” și că „în termenul cel mai scurt se va decide (cu ce procent vor fi majorate – n.red.), informează Digi24.

Întrebat cu cât ar putea crește pensiile, premierul a explicat că există mai multe ipoteze în acest sens. „Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea aşteptări, pentru că şi aşa sunt destul de necăjiţi, şi aşa au problemele pe care le ştim cu toţii. Eu îmi păstrez partea de responsabilitate. Îmi doresc foarte mult, ca prim-ministru, şi nu cred că există cineva care să nu-şi dorească să poată să acopere această rată a inflaţiei prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viaţă activă şi lucrează într-un domeniu sau altul, cetăţenilor vulnerabili. Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat Nicolae Ciucă la Antena 3.

Marius Budăi, ministrul Muncii, și-a luat angajamentul față de pensionari. Veniturile seniorilor României vor fi majorate cu cel puțin 10%, de la 1 ianuarie 2023. Premierul Nicolae Ciucă (PNL) și președintele PSD, Marcel Ciolacu, susțin majorare pensiile, a anunțat Marius Budăi.

Citește mai mult pe Digi24.ro.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Este Meloni viitorul?

27 September 2022 at 05:57
image

Ce ne așteaptă acum? – întreabă La Repubblica:

"Criza prelungește sezonul populismului. Este o victorie anunțată, dar care schimbă istoria țării.

Constituția va fi schimbată prin calul troian al prezidențialismului, instrumentul perfect pentru discursul populist, care dorește identificarea între lider și popor. Și întregul peisaj instituțional, cu echilibrele sale delicate, va trebui să se adapteze ierarhiei puterilor".

L'Obs notează, însă, că "în această țară cu instabilitate guvernamentală cronică, experții sunt deja de acord asupra speranței scurte de viață a coaliției victorioase, o căsătorie de conveniență între trei aliați cu ambiții concurente".

Puterea nu va veni de la sine

Și Le Monde atenționează că de-abia după victorie încep adevăratele dificultăți:

"Nu înseamnă că puterea îi va cădea în brațe, ca un fruct copt.

Provocarea  cea mai urgentă, pe termen scurt, va fi consolidarea alianței dreptei, traversată de contradicții profunde care nu vor ezita să apară în zilele următoare. Pentru că cei doi parteneri ai săi, Forza Italia și Liga riscă în zilele următoare să-i complice misiunea".

În Germania, Die Zeit insistă asupra spațiului limitat de manevră de care dispune Italia, o „țară foarte îndatorată care nu poate ignora cele 192 de miliarde de euro din planul de redresare al UE". (Sursa: Toute L'Europe)

Corriere della Sera scrie că "odată cu rezultatele italiene, care vin în urma celor suedeze, există temeri legate de un efect de domino, cu o revigorare a suveranismului și o bunăvoință sporită față de Rusia, datorită prezenței Lega și Forza Italia în coaliție.(...) Dar direcția va deveni clară odată cu primele declarații ale învingătorilor privind relația cu Europa și sancțiunile împotriva regimului Putin."(Sursa: Eurotopics).

Libération vede în "Italia postfascistă, o amenințare la adresa valorilor europene"

Ziarul francez se întreabă în ce măsură aceste alegeri riscă să ducă la paralizie sau chiar la implozie în Europa:

"Este mai mult decât îndoielnic. Giorgia Meloni a promis viitorilor săi parteneri europeni, cercurilor de afaceri și opiniei publice italiene, moderându-și criticile antieuropene: nu se pune problema unei „Italexit" sau a unei ieșiri din euro. Nici măcar nu este vorba de încălcarea tratatelor, așa cum vor să facă în Franța Adunarea Națională și Franța Nesupusă. Dar este clar că Roma nu va da undă verde unei reforme a tratatelor europene, așa cum își dorește Parisul.

Dispare și speranța unui consens pentru a trece de la votul unanim la cel cu majoritate calificată  în cadrul Consiliului de Miniștri în anumite domenii strategice".

Răbdarea italienilor se poate epuiza rapid

În sfârșit, BBC comentează că  "Italia este iubită în lume pentru mâncare, artă, istorie și cultură, dar pur și simplu nu funcționează pentru o mare parte a propriei populații.

O economie în perpetuă stagnare a contribuit la alimentarea unui exod masiv de creiere.

Gerontocrația politică a provocat o dorință masivă de schimbare. Pentru mulți italieni, Giorgia Meloni reprezintă asta - în bine și în rău.

Rigiditatea ei în ceea ce privește drepturile LGBT și imigrația își găsește susținători în Italia, o țară în care conservatorismul catolic încă este prezent și care a suportat povara crizei migrației.

Și în timp ce ea insistă că partidul ei a trimis fascismul în istorie, o țară care nu a avut niciodată echivalentul denazificării Germaniei a lăsat ca urmele trecutului său întunecat să se mențină în politica sa de după război.

Există, fără îndoială, o secțiune a bazei lui Meloni care încă îl glorifică pe Il Duce [dictatorul fascist Benito Mussolini].

Dar ea știe că acum îi revine sarcina să-i asigure pe italieni - și pe europeni - că a trecut cu adevărat mai departe.

Meloni este, oare, viitorul? Cel puțin pentru o vreme, cu siguranță. Dar într-o țară ale cărei guverne durează în medie puțin peste un an, ea știe că răbdarea italienilor se poate epuiza rapid".

articolul original.

Valoarea ROBOR se menţine la minimum de peste 35 de zile

27 September 2022 at 16:25

(P) O veste care circulă de câteva zile printre români tine de valoarea indicelui ROBOR ce timp de 35 de zile se menţine la o medie minimă, surprinzător ţinând cont de raţă inflaţiei. BNR a afirmat oficial ca ROBOR, indicele folosit la calcularea creditelor Prima Casă acordate înainte de luna mai 2019, a scăzut până la 7,90%. 

Timp de 3 zile valoarea acestuia nu a depăşit 7,91%, având parte de încă o scădere de 0,1%. Încă de la începutul lunii august 2022, când reprezentantul Mugur Isărescu a atras atenţia băncilor cu privire la valoarea exagerată a ROBOR, indicele a suferit schimbări, punând în avantaj creditorii atât pentru prima casă, cât şi pentru alte tipuri de împrumuturi bancare. Totuşi, cum va evolua acest indice al dobânzii?


Ce este ROBOR, indicele folosit la calcularea creditelor Prima Casă acordate înainte de luna mai 2019?


Ca şi IRCC, indicele folosit la calcularea creditelor ipotecare, ROBOR este un alt indice ce ia parte la stabilirea unei dobânzi în cazul împrumuturilor. Fiecare creditor are dreptul să îşi aleagă acest indice ce variază în funcţie de raţă inflaţiei. Însă, cert este că de la o vreme, din cauza evenimentelor suferite de către România, pandemia şi mai nou, războiul Rusia-Ucraina, aceşti indici au avut parte de schimbări de valoare. Evident, din cauza inflaţiei ce a crescut progresiv în ultimele luni din anul 2022. Problema apare în cazul persoanelor ce au un credit pentru prima casă sau orice alt contract cu banca, pentru că ratele se schimbă dacă nu sunt de tip, fixe”, asta din cauza indicilor.


ROBOR sau IRCC- ce indice domina în prezent şi care se va afirma în anul 2023?


Indicele ROBOR este direct proporţional cu inflaţia. Mai exact, dacă aceasta are parte de o creştere, şi ROBOR îşi va majora valoarea, ceea ce s-a şi întâmplat, lucru ce a speriat pe cei mai mulţi dintre români. Creditorii nu au stat pe gânduri şi au întocmit cereri către bănci prin care să îşi schimbă indicele din ROBOR în IRCC. De ce? IRCC este un indice ce scade odată cu majorarea inflaţiei, însă, dacă cei mai mulţi au considerat benefică trecerea, lucrurile nu stau aşa.


De ce este totuşi avantajos indicele ROBOR?


Este luată în calcul scăderea inflaţiei la sfârşitul anului, ceea ce va conduce la scăderea ROBOR, lucru care deja se observa, valorea lui fiind minimă de circa 35 de zile. Odată ce inflaţia scade, IRCC creşte, ratele putând să atingă sume enorme, total un dezavantaj pentru un creditor ce a ales să schimbe cei doi indici între ei. Experţii încurajează oamenii să aibă o perspectivă pe o mai lungă durată de timp. Chiar dacă pare avantajos IRCC pentru prezent, în detrimentul ROBOR, peste câteva luni diferenţa se va remarca vizibil, ratele în IRCC fiind din ce în ce mai mari.


ATENŢIE! Conform Financer.com, dacă un creditor alege să schimbe ROBOR cu IRCC, procesul este ireversibil. Schimbarea din IRCC în ROBOR nu va mai fi posibilă.
Drept urmare variaţiei de inflaţie şi a faptului că indicele ROBOR nu este unul fix, precum şi IRCC, creditele bancare vor avea de suferit, fie în bine, fie în rău, pe viitor. Cert este că, în momentul actual au loc mari schimbări, iar pentru 2023 cel mai avantajos ar fi un indice ROBOR pentru creditele ipotecare.


 

articolul original.

Iustin Cionca, întâlnire cu ministrul Educației și ministrul Dezvoltării, la Arad

27 September 2022 at 13:27
image

Comunicat. O zi importantă pentru învățământul superior arădean și pentru comunitatea arădeană, în general! Universitatea „Aurel Vlaicu” a inaugurat noul cămin studențesc, în prezența ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu și a directorului general al Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu. Cei trei demnitari s-au întâlnit și cu Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, cu care au discutat proiectele de investiții ale Aradului.


Citește și: Noul cămin al UAV, inaugurat în prezența ministrului Educației. Rectorul Ramona Lile: „Un moment important pentru dezvoltarea instituțională a UAV” – Special Arad · ultimele știri din Arad


După întâlnirea cu miniștrii, Iustin Cionca a declarat: „Astăzi am inaugurat cel mai modern cămin studențesc din vestul țării, și unul dintre cele mai moderne din România, la Universitatea Aurel Vlaicu. Investiția a fost finanțată prin Compania Națională de Investiții. Faptul că doi miniștri au venit la Arad pentru acest eveniment, însoțiți de directorul general al CNI, demonstrează anvergură națională a investiției. Este primul cămin predat de Compania Națională de Investiții unei universități din țară. Are 110 locuri, camere cu câte două paturi, săli de mese, spălătorii, uscătorii și, la fel de important pentru noi, repune în circuitul public o zonă a orașului. O felicit pe doamna rector Ramona Lile și felicit și colegii domniei sale pentru capacitatea de a atrage acești bani la Arad și pentru investițiile majore pe care Universitatea Aurel Vlaicu le-a realizat în ultimii ani în municipiu!”

La Inspectoratul Școlar al Județului Arad, președintele Consiliului Județean, ministrul Sorin Câmpeanu și inspectorul școlar general Marius Göndör au punctat faptul că urmează transferarea Palatului Copiilor către Consiliul Județean, și tot Consiliul va prelua și cluburile elevilor din județ și cluburile sportive, dacă Legea Educației, în formula de propusă, va trece de votul Parlamentului. A avut loc și o ședință de lucru cu toți inspectorii școlari din județ, în care ministrul a prezentat proiectul Legii Educației, insistând și pe mobilierul școlar, aparatura IT care urmează să fie cumpărată pentru școli, dotările laboratoarelor, prin PNRR. Inspectorul școlar general Marius Göndör a detaliat în cadrul întâlnirii situația investiției la Palatul Copiilor și pista de karting.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a efectuat și o vizită la Consiliul Județean Arad, unde a discutat cu conducerea instituției despre proiectele Consiliului Județean depuse spre finanțare. Domnului ministru i s-a prezentat fișa investițiilor Consiliului Județean în proiectele finanțate prin Compania Națională de Investiții și pe Programul Național de Reziliență și Redresare. Discuțiile au vizat noul complex Matern-Pediatrie, modernizarea clădirii spitalului de Psihiatrie din municipiu și construirea noului sediu pentru Medicina Legală, modernizarea clădirii principale a fostului Spital Municipal. De asemenea, ministrului Dezvoltării i-a fost prezentată direcția de acțiune pentru extinderea rețelelor de piste de biciclete din județul Arad, rețele care vor conecta municipiul și marile localități din județ de frontiera maghiară.

articolul original.

Noul cămin al UAV, inaugurat în prezența ministrului Educației. Rectorul Ramona Lile: „Un moment important pentru dezvoltarea instituțională a UAV”

27 September 2022 at 12:18
image

Comunicat. Noul cămin al UAV a fost inaugurat în prezența ministrului Educației, dl. Sorin Câmpeanu, a ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dl. Cseke Attila, și a directorului Companiei Naționale de Investiții, dna. Manuela Irina Pătrășcoiu, a parlamentarilor arădeni, autorități județene și locale, a rectorului UVVG.

Slujba de sfințire a obiectivului a fost oficiată de IPS Timotei Seviciu.

Investiția de 16 milioane lei derulată prin Compania Națională de Investiții a fost preluată ieri de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.
Conform declarațiilor ministrului Cseke Attila, acesta este primul cămin din cele 30 la nivel național, care a fost predat de CNI, beneficiarului.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a menționat Aradul, Universitatea „Aurel Vlaicu”, ca un exemplu de bună practică pentru modul în care s-au derulat lucrurile în acest proiect și felul în care au colaborat cu autoritățile locale și județene.

„Este un moment important pentru dezvoltarea instituțională a universității noastre. O investiție care a adus 110 locuri noi de cazare în condiții excepționale pentru studenții UAV. Mulțumim tuturor pentru suportul și munca depusă, pentru efortul pe care l-au făcut ca acest obiectiv să fie finalizat” a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.
Parlamentarii arădeni, autoritățile locale și județene au punctat necesitatea investițiilor în educație și buna colaborare cu universitatea de stat din Arad.

articolul original.

Suedia și Danemarca confirmă două breșe și scurgeri de gaze din conducta rusă Nord Stream 1 și încă una în Nord Stream 2

27 September 2022 at 08:56
By: -
image

Autoritatea Maritimă a Suediei a emis în această dimineață o avertizare privind scurgerile din Nord Stream 1: „Există două scurgeri ale conductei – una în zona economică marină a Suediei și una în zona economică marină a Danemarcei. Cele două scurgeri sunt la o distanță relativ mică între ele”, a transmis purtătorul de cuvânt al instituției, citat de Reuters și Biziday. Oficialul a precizat că, mai exact, cele două scurgeri se află la nord-est de insula daneză Bornholm, unde autoritățile din Danemarca au anunțat o scurgere de gaze din conducta Nord Stream 2.

Totodată, în această dimineață și ministrul danez al Energiei, Dan Jorgensen, a cerut companiilor și autorităților din domeniul energetic și al gazelor naturale să fie în alertă și pregătite de o eventuală reacție rapidă în urma scurgerilor.

În acest context, cotația gazului TTF Amsterdam a crescut marți cu 5%, la peste 180 de euro pe megawatt oră, după patru zile consecutive de pierderi. Totuși, prețurile sunt în continuare aproape de minimele din ultimele două luni, în condițiile în care stocurile de gaze ale Europei sunt ridicate.

În timp ce conducta Nord Stream 2 nu a fost niciodată pornită, Nord Stream 1 este oprită de aproape o lună, operatorul rus invocând probleme tehnice la turbinele care împing gazul din Rusia spre Germania.

Sursa: Biziday

articolul original.

Care sunt cele mai căutate joburi în domeniul IT din țară și care sunt salariile medii aferente

27 September 2022 at 07:16

Cele mai căutate funcții din domeniul IT în România sunt cele de dezvoltator interfețe, inginer software, specialist în securitate, analist big data, specialist asigurarea calității, arată datele Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din România.

Salariile medii aferente celor mai căutate cinci joburi din domeniul IT sunt:
-Dezvoltator interfețe: 7.520 lei;
-Inginer software: 9.210 lei;
-Specialist securitate: 7.360 lei;
-Analist big data: 5.200 lei;
-Specialist în asigurarea calității: 6.330 lei.

Informațiile cu privire la salarii sunt obținute prin intermediul Salary Report, un instrument complex, destinat specialiștilor din HR, lansat de Undelucram.ro. Utilizatorii Undelucram.ro își comunică transparent și deschis salariile în cadrul platformei. Toate aceste informații salariale sunt analizate de o echipă asistată de un algoritm de inteligență artificială care exclude datele nerelevante și extrage metrici actualizați și preciși: medie de salarii, mediană salarii, quartile, percentile etc.

articolul original.
❌