ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Oana Roman trece prin momente extrem de dificile. Mama sa a fost operată din nou

20 September 2022 at 10:33
By: Sabrina
image

Oana Roman trece prin momente foarte dificile. Mama sa, Mioara Roman, a trecut printr-o operație destul de complicată în urmă cu câteva zile. Vedeta a oferit detalii despre stare de sănătate a mamei sale.

Oana Roman se simte neputincioasă. Nu are cum să își ajute mama, persoana care i-a dat viață. După o vizită la spital la mama sa, Oana le-a oferit fanilor săi detalii despre stare de sănătate. După operație, este nevoie de multă răbdare și voință pentru ca ședințele de recuperare să își facă efectul cât mai repede.

Problemele de sănătate ale mamei o copleșesc pe Oana Roman. Ea este conștientă că nu stă în puterea sa să își vindece mama, așa că tot ce îi rămâne de făcut este să își pună toată încrederea în medici.

„Azi am fost la mama. Aș da multe că să o văd iar pe picioare și mergând mai bine. Durează recuperarea după operație și mi se strânge inima! Astfel e bine, dar un pic frustrată că stă mult în pat.”, a declarat Oana Roman pe rețelele de socializare.

articolul original.

Cum a influențat-o gura lumii pe Mioara Velicu? ”Îmi pare extraordinar de rău!”

14 September 2022 at 15:01

Mioara Velicu slujește de mai bine de cinci decenii folclorul românesc. Postura de artist a determinat-o să ia însă anumite decizii de care nu este chiar mulțumită. Deși în prezent duce o viață lipsită de griji, pe Mioara Velicu încă o încearcă regretele. Căsătoria este unul dintre principalele motive. Din ce cauză? Ei bine, de frica “gurilor rele” cântăreața a luat o hotărâre nu tocmai pe gustul său.

Mioara Velicu și-a întâlnit sufletul-pereche abia la vârsta de 32 de ani, însă prejudecățile din popor au inclus-o pe artistă în categoria ”fetelor bătrâne”.

Iubirea dintre Mioara Velicu și campionul olimpic Nicolae Martinescu a plutit în aer încă din prima clipă, iar acest lucru i-a adus rapid în fața ofițerului stării civile.

Mioara Velicu regretă și acum că nu s-a îmbrăcat în rochie de mireasă (Foto: Facebook)
Mioara Velicu regretă și acum că nu s-a îmbrăcat în rochie de mireasă (Foto: Facebook)

Totuși, din cauza vârstei ușor înaintate pentru standardele vremii, Mioara Velicu a refuzat să îmbrace rochia de mireasă. Anii au trecut, dar acest regret încă îi tulbură gândurile cântăreței.

Curiozitatea de a se vedea în rochie albă de mireasă a încercat-o mult timp pe Mioara Velicu. Această dorință însă a rămas neîmplinită chiar și după căsătoria cu Nicolae Marinescu.

„Mi-am dorit foarte mult să mă căsătoresc și să nu vorbească lumea urât de mine”

După 38 de ani de iubire sinceră, soțul Mioarei Velicu a sfârșit într-un mod neașteptat. Pierderea soțului a fost cea mai mare cumpănă a vieții sale. Abia după un an de pauză, Mioara Velicu și-a adunat forțele și a revenit în lumina reflectoarelor.

Publicul a fost cel care i-a alinat rănile sufletului și a ajutat-o pe interpreta de muzică populară să își continue activitatea.

„M-am căsătorit la o vârstă mai înaintată. Aveam 32 de ani și, pe vremea aceea, erau alte concepții. Ziceam că la vârsta aceea nu mai are rost să port rochia de mireasă.

Îmi pare extraordinar de rău, pentru că mi-aș fi dorit foarte mult să văd cum arăt eu mireasă. Mi-am dorit foarte mult să mă căsătoresc și să nu vorbească lumea urât de mine.

M-am bucurat foarte mult că a fost și bărbatul meu de acord cu mine”, a povestit Mioara Velicu, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

articolul original.

Oficial. Adjunct nou la Inspectoratul Școlar Neamț. Din Târgu-Neamț

1 September 2022 at 08:49
image

Mesagerul de Neamț anunța în exclusivitate (detalii aici), că profesoara de limba română Claudia Manuela Barna, de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț, a câștigat lupta în PNL pentru ocuparea postul de inspector școlar adjunct. Confirmarea oficială a venit, ordinul de numire al ministerului a fost transmis IȘJ Neamț ieri și prevede că numirea în funcție este valabilă în anul școlar 2022-2023.

În ciuda faptului că numirea este una pornită politic, noul inspector școlar adjunct ne-a declarat astăzi că va fi parte a echipei. „Vin cu energia omului de la catedră care cunoaște realitatea școlii românești și problemele cu care se confruntă elevii, părinții și profesorii. Sunt un om care lucrează în echipă și voi încerca să schimb în bine fața învățământului nemțean” – afirmă Claudia Manuela Barna. Odată cu numirea semnată de ministrul Sorin Cîmpeanu, a fost transmis ieri și ordinul de eliberare din funcție a prof. Cătălin Bălțătescu. Fostul adjunct se întoarce la catedră, la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț.

În rest, actuala conducere a învățământului nemțean a fost reconfirmată de ministrul Sorin Cîmpeanu. Șefa IȘJ Neamț Florentina Luca-Moise face echipă și cu Dana Lăcrămioara Păiuș, iar la Casa Corpului Didactic Neamț rămâne Gabriela Banu.

Cristina Iordache

articolul original.

Demisii din Consiliul Local Bălțătești

31 August 2022 at 11:57
image

Doi consilieri locali și-au depus ieri demisiile din legislativul comunei Bălțătești. Este vorba despre Cristian Vițelaru și Ilie Bran, ambii din partea formațiunii PER (Partidul Ecologist Român).

Contactat telefonic pentru a afla motivul demisiei, domnul Ilie Bran ne-a declarat: „Mi-am depus demisia din motive personale. Așa am decis eu și colegul meu să demisionăm. Plus că nu prea sunt vremuri frumoase de a face politică. Și poate nici nu-s făcut pentru politica care se face în aceste vremuri”.

Următorii pe lista PER care ar trebui să-i înlocuiască pe cei doi demisionari în Consiliul Local sunt Lăcrămioara Olariu și Mihai Dochița.

Indemnizația lunară a unui consilier local de la Bălțătești este de 540 lei.

C.T.S.

articolul original.

Oana Roman, clipe de coșmar! Ce s-a întâmplat cu mama vedetei: „Am hotărât să chemăm salvarea”

20 August 2022 at 18:37

Oana Roman (46 de ani) i-a chemat de urgență ambulanța mamei sale. Mioara Georgescu (82 de ani) s-a simțit foarte rău, iar fiica și ginerele său i-au sărit în ajutor.

Oana Roman este una dintre vedetele mereu active pe rețelele de socializare. După cum zilele acestea a fost absentă, fanii au întrebat-o ce s-a întâmplat. Bombardată de mesaje de la urmăritori, fata lui Petre Roman a dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt. Vedeta a dezvăluit că mama ei s-a simțit rău și a decis să-i cheme ambulanța de urgență. 

Care este starea de sănătate a Mioarei. Ce a spus Oana Roman despre mama sa

Starea de sănătate a mamei Oanei Roman este departe de-a fi într-o formă bună. Mioara se află de multă vreme într-un centru unde are parte de îngrijiri speciale. 

Vineri seară, mama vedetei s-a simțit rău, dar paramedicii de pe ambulanță au considerat că nu este nevoie de spitalizare. 

Mioara Roman a împlinit 82 de ani Sursă foto: Instagram.com
Mioara Roman a împlinit 82 de ani Sursă foto: Instagram.com
articolul original.

Sfânta Maria, cea mai mare sărbătoare a verii. Zeci de mii de români se „cinstesc” astăzi de ziua numelui

15 August 2022 at 08:14
image

Sfânta Maria Mare (Adormirea Maicii Domnului) este prăznuită în fiecare an la 15 august. Creştin-ortodocşii au câteva obiceiuri populare, amintite de Irina Nicolau în cartea sa ”Ghidul Sărbătorilor Româneşti” (Humanitas, 1998).

Creştin ortodocşii prăznuiesc astăzi Adormirea Maicii Domnului. Această prăznuire a fost însoţită la români, de-a lungul timpului, de variate obiceiuri. Deşi Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie) este aproape calendaristic, Adormirea Maicii Domnului (Precistă, Zeiţa Mumă) este cu mult mai serbată. Se seamănă ce se mai poate, se schimbă pălăria pe căciulă, se adună oile dinspre munte, se bat nucii.

La pragul dintre vară şi toamnă, 15 august este una dintre sărbătorile cu dublă valoare. Durerea plecării dintre oameni a Fecioarei, dar şi bucuria că stă sufletul său printre cei curaţi.

Scrie Irina Nicolau în cartea sa ”Ghidul sărbătorilor româneşti” că întâi şi întâi, Sfintei Marii i s-a trimis înger să-i spună că se va înălţa la cei drepţi. Sfânta s-a închinat şi-a acceptat soarta, a dat de pomană haine şi de mâncare. Apoi, s-a aşezat în pat şi a aşteptat momentul. ”Se povesteşte că la Adormirea Maicii Domnului a fost jale mare. Pomii cu roadele lor s-au unit şi au închipuit un pom care a fost purtat în fruntea procesiunii. Bostanul şi porumbul au făcut un buchet din floarea soarelui care a fost pus pe coşciug. De atunci, bostanul şi porumbul se îngălbenesc de Sfânta Marie.” A venit tunet mare şi Apostolii lui Iisus i-au ţinut slujba. Apoi, a fost îngropată sus, pe Ghetsimani. Când Toma a venit după trei zile să cerceteze locul, Maria urcase la cer. De Sfânta Marie se merge la biserică şi se aminteşte de cei luaţi la Domnul şi li se dau de pomană struguri, prune şi faguri de miere, căci acesta este timpul lor de facere.

Este momentul în care românii se întorc din călătorii şi îşi tocmesc şi fac nunţile cele mari de peste vară. Fiindcă, se spune, doar Sfânta Marie este cea priveghetoare de căsnicie şi prunc bun.

Mulţi dintre cei care poartă numele de Maria sau Marin îşi serbează astăzi ziua de nume. Conform canoanelor, serbarea numelui ar trebui să aibă loc pe 8 septembrie, când se celebrează Naşterea Maicii Domnului şi nu pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului.

Cuvântul Maria, este în general considerat ca fiind de origine ebraică și ar proveni din Maryam sau Miryam, numele surorii mai mari a lui Moise, şi e compus din mar, care însemnă picătură, și yâm, care însemnă mare.

Special Arad transmite „La mulți ani” tuturor celor care poartă numele Maria, Marinela, Mariana, Mioara, Marina, Marilena, Mărioara, Măriuca, Măria, Marian sau Marin.

articolul original.

Spital Târgu Neamț: Candidații pentru funcțiile de director financiar-contabil și director medical

9 August 2022 at 14:40
image

La concursul pentru funcția de director medical la Spitalul Târgu Neamț miza se pare că nu a fost prea mare, din moment ce doar o singură candidată și-a depus dosarul de înscriere. Este vorba de dr. Lăcrămioara Ursuleanu, medic în cadrul biroului MCSM (Managementul Calității în Sănătate) din cadrul spitalului. Concursul va avea loc pe data de 18 august, atunci când candidatul va avea de susținut prima probă, respectiv cea scrisă.

La concursul pentru funcția de director financiar-contabil, ce va avea loc pe data de 22 august, s-au înscris doi candidați. Din surse credibile, aflăm că este vorba de doamna Doina Humulescu, aflată de mai mulți ani pe această funcție și de un domn din Iași, de profesie economist.

La ambeleconcursuri se vor susține trei probe: cea scrisă, prezentarea planului de management și interviul. Candidații trebuie să obțină minim nota 6, pentru a putea susține următoarea probă și trebuie să obțină minim nota finală 7, pentru a putea fi declarat câștigător. De menționat că, proba interviului va fi înregistrată video. (C.T.S.)

articolul original.

Povestea unei taximetriste de la Târgu Neamț

16 July 2022 at 13:00
image

Mioara Perju sau Alina, așa cum o cunosc toți colegii și apropiații, are 34 de ani și este șoferiță taxi la firma LUX TAXI din Târgu Neamț. De loc din satul Oglinzi, comuna Răucești, dar de curând locuitoare a orașului de sub Cetate, Alina reprezintă de câteva luni o atracție plăcută în peisajul rutier din zonă, devenind între timp și imaginea firmei de taxi la care este angajată.

Viaţa Alinei este una de poveste, cu accente dramatice. A trăit mai mulți ani la Petroșani, unde a fost căsătorită, iar după divorț a revenit pe meleagurile natale alături de cele două fete, băiatul rămânând cu tatăl său. Acolo a avut o afacere de familie, în 2015 deschizându-și o firmă de taximetrie. Deşi era administratorul firmei, în 2020 a obţinut atestat de taxi și a început să meargă la muncă pentru a câştiga un ban în plus. Cu toate că are permis de conducere doar de 8 ani, Alina simte că e la volan de-o viață întreagă. „Dacă tot iubesc să șofez, dacă tot iubesc meseria de taximetrist, de ce să nu fac și bani direct din şofat? Așa că din anul 2020 fac taximetrie”, mărturiseşte Alina.

Colegii o consideră egala lor

Din martie anul acesta a început să facă taximetrie la Târgu Neamț. „La început am lucrat la o altă firmă, dar după două luni am renunțat. Apoi am primit ofertă de la firma TAXI LUX și acum lucrez la ei cu carte de muncă. Aici este o echipă super frumoasă, în care există respect și se poate câștiga bine”, ţine să puncteze de la bun început.

Într-o meserie ce pare predestinată bărbaţilor, Alina insistă că această idee este o simplă prejudecată și ea muncește foarte mult, la fel ca bărbaţii: „Evident că am primit avansuri încă din primele zile, mai ales de la clienți, dar am știut să fac în aşa fel încât să nu depășească barierele și i-am pus pe mulți la punct. Într-un mod diplomatic, sau nu. Depinde de cum mi se adresează. Dacă îmi vorbesc vulgar, pot fi și eu vulgară la nevoie. Cum mi se vorbește, la fel răspund. Indiferent că îmi este coleg de muncă sau client. Să ştiţi, am avut clienți, chiar și femei, care în taximetru își varsă năduful și problemele de acasă ori de la serviciu. Îi ascult și chiar să conversez cu ei. Iar colegii mă respectă ca pe un coleg, nu ca pe o colegă. Mă văd egala lor. M-am integrat foarte ușor, poate pentru că mă impun și nu stau la povești cu ei.  Reușesc să am grijă de cele două fete care stau la mine. Băiatul e cu tatăl lui. Copiii sunt mândri de mine”.

Socoteala banilor câştigaţi la volan

Cât privește avantajele financiare din această meserie, Alina spune că taximetria este o loterie: „Poți câștiga într-o zi cât pentru patru zile sau poți ajunge seara acasă doar cu 50 de lei. Sunt zile și zile. În week-end se câștigă cel mai bine. Acum am în geantă doar euro, pentru că mulți români plecați în străinătate s-au întors și plătesc cu valută. Pentru stranieri eu reprezint o imagine nouă în Târgu Neamţ, au un șoc când mă văd. Ei se așteaptă să vină un bărbat pe maşină care să îi ducă din punctul A în punctul B și fac ochii mari când văd că eu sunt la volan. Să știți că și în trafic sunt respectată și mi se acordă prioritate. Însă și eu sunt o doamnă în trafic. Pot scoate 1.000 lei doar din ciubuc. Cel mai mare ciubuc pe care l-am primit a fost de 200 lei, cu repetiţie. Același client mi-a lăsat ciubuc de trei ori, pentru trei curse diferite cu el, câte 200 lei în afara prețului comenzii. De la alt client am primit o brățară de aur, de la alții am primit flori, ciocolată, cafea. Mulți dintre ei se simt parcă datori față de mine și mă servesc cu câte ceva”.

Însă Alina nu a avut parte doar de clienți domnoşi și darnici, pentru că meseria de taximetrist implică riscul de-a avea parte de ţepari şi clienți mai puțin educați: „Prima şi ultima țeapă pe care am luat-o în cei 3 ani de taximetrie a fost recent, la Păstrăveni. Era în jur de ora 4 dimineața. Îmi spune clientul că nu are toți banii necesari la el, dar că intră în casă și îmi aduce diferenţa. Ştiu de la colegi că e o replică des folosită de unii clienți. Nu a mai ieșit din casă. Așa că am pus de la mine 88 de lei pentru cursa respectivă. Un alt caz apropiat de o ţeapă a fost acum vreo săptămână și ceva, când un client avea glume proaste în repertoriu și după puțin timp l-am dat jos din mașină. A fost nesimțit. Eram plină de nervi”.

Pentru o clipă s-a văzut într-o baltă de sânge

Alina relatează şi o situaţie când viaţa i-a fost în pericol, cu un client care i-a pus un cutter la gât în timp ce conducea: „Lucram la cealaltă firmă de taxi, înainte de TAXI LUX, când am avut acest incident. S-a întâmplat tot anul acesta. Am luat un client de la Adormire și l-am dus spre Casa Arcașului. La început a vorbit frumos, dar la vreo 20 de metri de Casa Arcașului îmi spune să opresc. Trag frâna de mână, dau pe liber maneta schimbătorului de viteză. Când mă aplec să opresc aparatul de taxat, cu mâna stângă m-a luat de gât și cu mâna dreaptă mi-a pus cutter-ul la gât. Mi-au trebuit 4 secunde ca să realizez de ce fața lui este atât de aproape de fața mea, de ce mă strânge așa de tare și ce am pe gât ceva așa de rece. Era ora 10 seara. Mi-a zis: „Dacă nu faci ce spun eu, te omor”. Și l-am întrebat calm: „Ne cunoaștem de undeva? Te-am jignit? Te-am înjurat?” El a zis că nu. „Și atunci ce treabă ai cu mine?”, l-am întrebat. Atunci a început să mă jignească și să-mi vorbească urât. Nu aveam cu ce să mă apăr. Era noapte şi având stația între picioare i-am dat drumul. Toți colegii taximetriști și dispeceratul au auzit conversația. În timp ce discutam cu el, dădeam locația și spuneam numele străzii ca să audă colegii mei până să intervină. Eu nu mă prea conformam la ce îmi spunea el. Când mă pipăia, când îmi punea iar cutter-ul la gât. La un moment dat am crezut că-și va pierde controlul și mă va lăsa într-o baltă de sânge. Am încercat să-l fac din vorbe. Mi-a făcut o tăietură la mână și mi-a luat mâna și m-a sărutat unde sângeram. Mi s-a făcut rău. Mi-a zis că nu a vrut să-mi facă rău și apoi îmi spune să o iau înainte. M-am făcut că bag în viteza întâi, dar atunci abia am văzut în oglindă o mașină cu farurile aprinse staționând. Am tras frâna de mână și am fugit din mașină. Am alergat spre acea mașină. Înăuntru era un cuplu care făcea sex pe bancheta din spate. M-am urcat pur și simplu peste ei. Au sărit săracii în sus cu mine direct în plafon. M-am dat jos din mașină și l-am văzut pe agresor fugind spre pădure. Imediat au ajuns colegii mei taximetriști. L-au căutat, l-au găsit și au sunat la poliție. În acest moment este în arest. Am proces cu el. Dar mi-a trimis amenințări prin niște prieteni de-ai lui. El în sediul poliției de față cu polițiștii îmi spunea: „Zdreanțo, îți dau foc în oraș când te prind!”. În noaptea respectivă l-au lăsat liber. E inexplicabil. Ca să nu vă mai zic că polițiștii l-au lăsat pe el să iasă primul și când am ieșit mă aștepta în fața poliției. A mers în spatele mașinii mele, m-a urmărit. A doua zi l-au căutat și până la urmă l-au arestat. Acum este judecat în stare de arest. Dacă eram o femeie slabă, fără experiență de viață și dacă aș fi țipat sunt sigură că îmi tăia gâtul. Dar el nu s-a așteptat ca eu să am sânge rece și să discut cu el calm. Nu știu câți bărbați ar fi avut tăria mea. De atunci tot mi-am zis că îmi iau un spray paralizant pentru auto-apărare, dar nici până acum nu mi-am luat”.

În ciuda acestui incident, Alina își dorește să practice în continuare taximetria: „Când mă voi plictisi, poate voi lucra pe un TIR. Vom vedea. Deocamdată îmi e bine aici. Am și fetele care cresc, trebuie să fiu în preajma lor. Îmi petrec totuşi cam puțin timp cu ele, dar dacă stăm de vorbă 15 minute, contează foarte mult. Fac mâncare, fac curățenie și apoi plec la serviciu. Îmi doresc să am firma mea de taxi, să am casa mea din munca mea. Nu vreau teancuri de bani, vreau doar să nu am grija zilei de mâine. Și îmi doresc sănătate să pot munci”.

Pe lângă pasiunea de a șofa, Alina adoră să asculte muzică. Muzica este ca o terapie pentru ea. Dacă vreodată ar avea bani mulți, ar dori să facă un centru social unde să adune copii și bătrâni flămânzi, să le dea o masă caldă. E de părere că prea mulți copii adorm flămânzi seara.

Alina dă și un sfat femeilor care vor să practice meseria de taximetrist: „Trebuie să le placă mult să șofeze și să le placă să socializeze cu oamenii”.

C.T. STURZU

articolul original.
  • There are no more articles
❌