ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Sorin Grindeanu a făcut marele anunț! Cine se va ocupa de construcția lotului 3 al Autostrăzii de Centură București Nord

25 November 2022 at 21:59

Sorin Grindeanu a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook faptul că a fost desemnat un constructor pentru efectuarea lucrării a lotului 3 al Autostrăzii de Centură  București Nord. De execuția celor 8,6 km de autostradă se va ocupa un antreprenor chinez, care are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru terminarea lucrărilor. Bugetul construcției autostrăzii va fi pus la dispoziție din fonduri europene. 

Ministrul Transporturilor a făcut o postare mult așteptată în mediul online, prin care anunță cetățenii români că lotul 3 al Autostrăzii de Centură București Nord va fi proiectat și executat de către un constructor chinez.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a lansat anunțul. Cât va costa construcția autostradei de Centură București Nord

Sorin Grindeanu a anunțat că proiectul în valoare de 397,99 milioane de lei va fi finanțat din fondurie europene. În urma mai multor contestații și reevaluări ale ofertelor, CNAIR a decis astăzi, 25 noimebrie, câștigătorul proiectului, dar și faptul că întreaga construcție va costa 397,99 milioane de lei, fără TVA.

Sorin Grindeanu. Sursă foto: social media

,,Lotul 3 al Autostrăzii de Centură București Nord (A0 Nord) are constructor desemnat! După mai multe contestații și reevaluări de oferte, CNAIR a desemnat astăzi, conform deciziei Curții de apel București, câștigătorul pentru proiectarea și execuția celor 8,6 km ai acestui lot!

Constructorul chinez are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 18 pentru execuția lucrărilor.

În cadrul contractului antreprenorul va construi inclusiv 7 pasaje (două dintre acestea cu lungimi de 318,30 m, respectiv 466,50 m).

Construcția lotului 3 (Afumați -Pantelimon) va costa 397,99 milioane de lei (fără TVA) și este finanțată din fonduri europene.”, a fost anunțul făcut de Sorin Grindeanu, pe pagina de Facebook.

articolul original.

Bălan cere identificarea cât mai rapidă a podurilor din județul Suceava cu vulnerabilități ale structurii de rezistență, în vederea includerii în regim de urgență în planul de investiții

11 October 2022 at 04:53
image

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan,  cere ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, identificarea cât mai rapidă a podurilor din județul Suceava situate pe traseul drumurilor naționale care manifestă vulnerabilități ale structurii de rezistență, în vederea includerii în regim de urgență în planul de investiții al CNAIR. Totodată, el vrea să știe de la ministru care este data la care anticipează că va fi finalizat procesul de expertizare tehnică a siguranței podurilor rutiere de pe rețeaua de drumuri naționale și a podurilor feroviare din județul Suceava și să precizeze ce măsuri a dispus pentru asigurarea celui mai înalt grad de siguranță a infrastructurii de transporturi în condițiile în care unii constructori nu au realizat lucrări de consolidare de calitate.  Nu în ultimul rând parlamentarul liberal vrea să știe ce alocări bugetare vor fi pentru programele de investiții care vizează consolidarea/reabilitarea podurilor rutiere și feroviare având în vedere faptul că, în cursul lunii octombrie Guvernul va adopta proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2023.  ”Cea mai mare parte a podurilor situate pe traseul drumurilor naționale, precum și a podurilor feroviare din județul Suceava au fost construite în urmă cu 5-6 decenii, unele dintre acestea având urme vizibile de degradare. La nivelul județului a fost demarată, la dispoziția prefectului, o campanie de expertizare, însă, din cauza deficitului de personal înregistrat la nivelul Inspectoratului de Stat în Construcții, acest proces nu a avansat foarte mult.  Este necesară identificarea cât mai rapidă a podurilor care manifestă vulnerabilități ale structurii de rezistență, în vederea includerii acestora, în regim de urgență, în planul de investiții al CNAIR/C.F.R. Infrastructură”, a mai spus Ioan Bălan.

articolul original.

Autostrada Ploieşti-Braşov: A trecut un an şi jumătate din termenul prevăzut pentru studiul de fezabilitate și nu s-a făcut nimic

28 September 2022 at 13:42
By: M.Ex.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a dezminţit miercuri informaţiile potrivit cărora termenul pentru finalizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic la Autostrada Ploieşti-Braşov ar fi de cinci ani, menţionând că sunt prevăzuţi doi ani şi jumătate pentru studiul de fezabilitate şi încă un an pentru proiectul tehnic, conform agerpres.ro.

Pe de altă parte, el a susţinut că a trecut deja un an şi jumătate din termenul prevăzut pentru studiul de fezabilitate şi că „nu se întâmplă nimic” în cazul acestui contract.

„E vorba de studiul de fezabilitate şi proiect tehnic pentru Autostrada Ploieşti-Braşov. Termenele pentru această licitaţie au fost stabilite în mandatul dinainte de mandatul meu, era o licitaţie deja lansată, cu oferte depuse. Deci, oricum nu le-am stabilit eu. El (ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, n.r.) spune că le-am stabilit eu. Nu este adevărat. Dar termenele sunt de trei ani şi jumătate. A proferat în spaţiul public termenul de şapte ani, apoi termenul de cinci ani. Este trei ani şi jumătate. Doar partea de studiu de fezabilitate – care practic e cam munca întreagă – are doi ani şi jumătate. Dar partea mai tristă este că din acei doi ani şi jumătate deja s-au scurs un an şi jumătate. Un an în mandatul domnului Grindeanu şi nu se întâmplă nimic pe contract. Deci, nu e vorba de cât durează contractul, ci e vorba de faptul că nu se întâmplă nimic în contract”, a declarat liderul USR, fost ministru al Transporturilor.

El a menţionat că în timpul mandatului său ar fi existat „o activitate intensă” privind acest proiect, dar că de un an încoace „nu se întâmplă nimic”.

„Pe termenele contractuale, anul viitor, în septembrie – practic, peste 11 luni -, ar fi trebuit să avem studiul de fezabilitate livrat şi deja se putea lansa licitaţia pe o strategie de contractare de tip design and build. În loc de asta, de un an de zile nu se întâmplă nimic. Domnul Grindeanu nu reuşeşte să pună ordine în acest contract. În primele cinci luni de derulare a acestui contract a fost o activitate intensă – şi aici poate verifica oricine pe un site oficial al statului român care se numeşte Ploieşti-Braşov.ro. Cât am fost ministru am rugat ca ceea ce se întâmplă în fiecare săptămână pe acest contract să fie pus acolo”, a mai spus el.

Cătălin Drulă a precizat că în cazul unor autostrăzi realizate în zona de câmpie, studiile au avut durată similară, dar că în ce priveşte Autostrada Ploieşti-Braşov este vorba inclusiv de zonă montană, ceea ce presupune mai multe dificultăţi.

„Studiul de fezabilitate este doi ani şi jumătate, proiectul tehnic este încă un an peste. Este vorba despre sute de foraje geo-tehnice care trebuie realizate, modelarea terenului, proiectare. Pentru autostrăzi mult mai uşoare, în zona de câmpie, de exemplu, pe A7, care acum de-abia se lansează în licitaţie, paşii aceştia au durat cam trei ani şi jumătate. De prin 2018 a pornit şi abia acum s-a ajuns la finalizare. Dar în zona montană e chiar mai greu. Repet: nu sunt şapte ani, nu sunt cinci ani. Sunt trei ani jumate şi nici aceia stabiliţi în mandatul meu, ci în mandatul de dinainte, dar mai trist este că din aceşti trei ani şi jumătate au curs deja până acum un an şi jumătate – deci, ar mai fi doar un an până la livrarea studiului de fezabilitate, un an până la livrarea proiectului tehnic – dar statul poate alege ca după studiul de fezabilitate să lanseze deja la licitaţie, dacă vrea – şi nu se întâmplă nimic pe contract”, a mai declarat el.

articolul original.
  • There are no more articles
❌