ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 30 September 2022Ultimele Stiri

Incredibil! Claudiu Niculescu nu și-a însoțit echipa la meciul din Cupa României pentru a fi prezent la un amical cu un adversar din Liga 4!?

30 September 2022 at 19:40
image

Politehnica Iași a organizat, vineri, o conferință de presă în care antrenorul Claudiu Niculescu și jucătorul Tudor Telcean au prefațat meciul de sâmbătă, cu Minaur Baia Mare, din etapa a 8-a a Ligii 2.

Firesc, antrenorul Iașiului s-a referit și la absența sa de la meciul din Cupa României cu CSC Dumbrăvița și a încercat să ofere explicații. Iar acestea au fost incredibile și pun într-o lumină și mai proastă decizia sa de a nu face deplasarea în județul Timiș alături de elevii săi.

Claudiu Niculescu nu a mers la meciul de Cupă cu Dumbrăvița pentru a fi prezent la un amical cu o echipă din Liga 4!?

Niculescu a preferat să stea acasă și să organizeze un amical cu titularii, în compania unei echipe din Liga a 4-a, decât să meargă la un meci oficial cu un adversar chiar din Liga 2!

”Eu sunt un om foarte asumat, nu fug de responsabilități niciodată. Dacă s-a pierdut meciul, ok, vinovatul principal este antrenorul. Și e normal să fie așa. Chiar dacă am fost criticat, spun eu pe nedrept, nu ați cunoscut situația. Și voi explica acum. Din momentul când s-a tras la sorți și am aflat când se joacă meciul de Cupă, ni s-a dat peste cap tot programul. Duminică aveam programat un meci amical cu FC Botoșani. Având în vedere că jucam marți, am încercat să mutăm amicalul sâmbătă, pentru că era un joc foarte util pentru noi, ne ajuta foarte mult. Din păcate, a căzut acel meci și am încercat să luăm altul, cu o echipă de Liga a 3-a sau a 4-a. A rămas pe marți cu o echipă de Liga a 4-a. Am căutat o modalitate de transport la Timișoara, care să ne facă să mergem să câștigăm meciul și să ne întoarcem cu prospețime acasă. Nu s-a găsit nicio modalitate de transport. De aceea am decis ca echipa să plece cu două zile înainte. Un drum dintr-o bucată dura peste 14 ore. Nu mă îngrijorează dusul, ci întorsul, pentru că la trei zile distanță aveam un meci foarte important. Acestea au fost considerentele pentru care s-a luat această hotărâre. Eu sunt un simplu angajat la Poli și am un obiectiv clar, să duc Iașiul acolo unde îi este locul. Pur și simplu nu am avut altă variantă, ar fi însemnat ca de duminică să nu mă mai văd cu echipa până joi”, a explicat Niculescu, deși putea găsi un bilet de avion pentru a face deplasarea la Timișoara, dus-întors, în 24 de ore. Doar pentru el, dacă ar fi vrut să fie alături de titulari, la Iași, în cel mai scurt timp.

”Am luat decizia împreună cu stafful și cu conducerea”

Buzăul a făcut deplasarea la Lipova, în Arad, cu Cristian Pustai cu tot, Baia Mare a mers până la Cernavodă, în Constanța, cu Ciprian Danciu, iar UTA a fost la Suceava cu Ilie Poenaru. Trei exemple de echipe care au jucat în Play-off-ul Cupei României, au avut deplasări lungi și au mers cu tot cu antrenorul principal. În afară de Slatina, care a batjocorit Cupa, Poli Iași a fost singura care a mers fără antrenorul ei principal la meci. Un gest incalificabil pentru o echipă care se respectă și declară prin președintele ei că are ca obiectiv inclusiv Cupa României!

”Nu desconsider absolut deloc această competiție, după cum bine știți am câștigat Cupa atât ca jucător, cât și ca antrenor și era o competiție foarte importantă. Nu am încercat să desconsider absolut deloc competiția, indiferent de ce părere au alții. Am luat decizia împreună cu stafful și cu conducerea și am decis că e cea mai bună variantă. Așa am crezut”, a continuat Niculescu.

Amicalul cu o echipă de județ i-a dat planurile peste cap

Întrebat de ce nu a luat în calcul să plece luni la Dumbrăvița, Niculescu a răspuns că astfel ar fi ratat amicalul stabilit marți, în compania echipei de Liga a 4-a Agronomia.

”Ratam meciul amical de marți, deci faceți diferența între antrenament și meciul amical. Ăsta a fost lucrul care de fapt a încurcat. Meciul amical de marți după amiază. Crezi că mie nu îmi pare rău că echipa a pierdut? În general nu prea regret, dar asta ar fi însemnat să las patru zile echipa aici. Acum contează mai puțin dacă sunt regrete sau nu…”, a mai spus Niculescu.

Niculescu, criticat de către un consilier local. ”Aștept cu interes reacția celor care sunt plătiți regește”

Absența de pe bancă a antrenorului principal a ajuns și la urechile consilierilor locali, organismul care susține financiar clubul. Bogdan Crucianu, liderul consilierilor PSD din Consiliul Local, a taxat gestul lui Niculescu.

”Ca fost membru al galeriei Politehnicii, înțeleg perfect supărarea uriașă a fanilor „alb-albaștri” după rușinoasa noastră eliminare din Cupa României! Mai ales că drumul spre grupele Cupei a fost stopat de o înfrângere suferită în fața formației unei comune! Grav este faptul că eșecul care i-a privat pe ieșeni de posibilitatea de a vedea meciuri cu grupări de top ale țării este consecința modului lipsit de respect și de profesionalism în care a fost pregătită partida de la Dumbrăvița. Din generală, de când sunt fanul lui Poli, nu îmi amintesc să se fi întâmplat vreodată ca un antrenor principal să nu însoțească echipa la un meci oficial! Înfrângerea, care nu are nicio scuză, a generat și pierderi financiare consistente clubului care ar trebui să respecte mult mai mult eforturile ieșenilor, dat fiind că de la bugetul local s-au alocat milioane de euro, două numai în acest an. A te baza doar pe banii publici și a nu face eforturi să obții fonduri din rezultatele sportive este de neacceptat! Grupul consilierilor locali PSD, care a susținut permanent fotbalul ieșean, votul nostru fiind chiar decisiv în momente în care Politehnica risca desființarea, cere public conducerii clubului să ia măsuri urgente pentru ca la echipa-fanion a Iașului să nu mai apară fel de fel de episoade care trădează lipsă de respect față de suporteri și față de banul public.
Aștept cu interes reacția celor care sunt plătiți regește pentru a avea grijă de fondurile și sentimentele ieșenilor și doresc mult succes echipei în partida de sâmbătă, cu Minaur Baia Mare. Hai, Poli! Ieșenii vă vor învingători”, a scris Bogdan Crucianu.

Niculescu crede că niciun meci nu e ușor pentru Poli Iași: ”Minaur Baia Mare este o echipă periculoasă”

Poli Iași a scăpat de adversarii ”grei”, cu pretenții la play-off și va întâlni, cel puțin în următoarea lună, formații aflate în partea a doua a ierarhiei, ori în subsol, între care și două nou-promovate.

Firesc, pe lângă puncte, suporterii și conducerea așteaptă și un joc mai consistent din partea echipei din Copou, asta în condițiile în care Iașiul a dezamăgit până acum prin joc.

Înaintea partidei cu nou-promovata Minaur Baia Mare, antrenorul Claudiu Niculescu a atras atenția că Poli nu va avea niciun meci ușor în acest sezon și a catalogat adversarul de sâmbătă, din etapa a 8-a, ca fiind unul periculos.

”Meciul va fi unul greu, deși părerile sunt altele. Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche și să credem că dacă suntem favoriți pe hârtie asta înseamnă că meciul este câștigat dinainte. Din contră, meciul va fi foarte greu, mai ales că oaspeții vin după un rezultat nu foarte bun în campionat (n.r. eșec acasă cu Dumbrăvița), așa că vor veni să dea totul aici. Întâlnim o echipă foarte periculoasă, de aceea trebuie să tratăm meciul cu maximă seriozitate și să ne îndeplinim obiectivul, acela de a câștiga punctele puse în joc”, a declarat Niculescu.

 • De la Iași la Dumbrăvița sunt 634 de kilometri. Claudiu Niculescu a stat ”acasă” pentru un amical în loc să însoțească echipa.
 • De la Baia Mare la Cernavodă sunt 751 de kilomeri. Ciprian Danciu și-a însoțit echipa la acest meci, iar Minaur a câștigat.

Aceeași ironie la adresa jurnaliștilor

Întrebat dacă va juca mai ofensiv în fața unei formații care are a doua cea mai slabă apărare din campionat, Niculescu a izbucnit în râs și a răspuns ironic unei întrebări pertinente legate și de lipsa de eficacitate a echipei sale în prima parte a meciului. Atitudine afișată nu doar acum, ci de la venirea la Iași.

”Doamne, eu când aud asta cu statisticile. Ce spune că nu am marcat în prima repriză? Că nu dau goluri în prima repriză înseamnă că ratează echipa. O pun pe seama ghinionului. O coincidență supărătoare. Lucrăm la antrenamente, dar jocul nu seamănă cu antrenamentul”, a spus Niculescu.

Tudor Telcean: ”Sper ca anul viitor să joc cu Iașiul în Liga 1”

La rândul său, Tudor Telcean nu-și explică motivul pentru care nu a fost lăsat să plece mai devreme de la ”U” Cluj: ”A fost o situație destul de dificilă la Cluj. Nu am intrat deloc în planurile antrenorului, nici nu am fost lăsat să plec de la echipă. Eu nu am ținut să rămân, dar nu mi s-a dat drumul decât în ultima zi. Mergeam la antrenamente, dar făceam separat, cu preparatorul fizic. Nu eram în planurile antrenorului, dar conducerea nu m-a lăsat să plec, probabil pentru că eram un jucător de viitor. A fost o situație destul de complicată, dar mă bucur că am reușit să plec. Nu am avut niciun conflict cu nimeni acolo. Am ales Iașiul pentru că este o echipă foarte serioasă și sper ca anul viitor să fiu alături de Iași în Liga 1”, a declarat Tudor Telcean.

Din informațiile Liga2.ro, Telcean a fost lăsat să plece de ”U” Cluj abia după ce și-a plătit clauza de reziliere, altfel, probabil și acum era la echipa ardeleană.

Poli Iași va juca și pentru Paul!

La conferința de presă a participat și Paul Tănase, un suporter care are nevoie urgentă de o sumă de bani pentru o operație costisitoare și pe care clubul Poli Iași s-a oferit să îl ajute.

Căpitanul din sezonul trecut, Florin Plămadă, i-a oferit lui Paul un tricou cu autografele colegilor săi, iar echipamentul va fi scos la licitație. De asemenea, spectatorii prezenți sâmbătă la meci vor putea dona sume de bani pentru Paul, în niște urne mobile.

”Sper ca Paul să treacă cu bine peste această încercare grea a vieții. Noi te susținem, Paul, și sper ca anul viitor să vii la meciurile noastre, în Liga I! Acestea sunt meciurile importante ale vieții”, a spus la final Claudiu Niculescu.

Meciul dintre Poli Iași și Minaur Baia Mare are loc sâmbătă, de la ora 11:00, în Copou, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2. Moldovenii au 14 puncte și sunt pe locul 4, în timp ce maramureșenii sunt pe locul 13, cu 8 puncte.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Axiopolisul lui Petre Grigoraș, pregătit să producă o nouă surpriză în Cupa României: ”Pentru Cernavodă este meciul deceniului.” Analiza experimentatului antrenor înaintea jocului cu Minaur Baia Mare

27 September 2022 at 10:48
image

Singura echipă din Liga a 4-a rămasă în actuala ediție a Cupei României, sezonul 2022-2023, Axiopolis Cernavodă, întâlnește în faza Play-off-ului divizionara secundă Minaur Baia Mare. Partida are loc astăzi seară, de la ora 19:00, pe stadionul Ideal din Cernavodă, în nocturnă, așa cum a organizat și precedentele trei jocuri din această competiție.

Echipa antrenată de Petre Grigoraș, pentru care evoluează și fiul ”principalului”, Alexandru Grigoraș, este ultima dintre cele șapte câștigătoare ale Fazei Regionale rămasă încă în competiție și care își dorește să producă o nouă surpriză și să acceadă în faza grupelor.

Petre Grigoraș, înaintea meciului dintre Axiopolis și Minerul Baia Mare: ”Pentru Cernavodă este meciul deceniului”

Petre Grigoraș (58 de ani) consideră că acest meci este unul al deceniului pentru Cernavodă. În turul precedent, Axiopolis a trecut de o divizionară secundă, de Unirea Constanța.

”Este clar că plecăm cu șansa a doua, pentru că întâlnim o echipă din Liga a 2-a, cu alt ritm și intensitate și un buget de 1,8 milioane euro. Va fi infinit mai greu decât cu Unirea Constanța, pentru că Baia Mare are jucători foarte puternici și masivi. Nu ne ajută faptul că au pierdut în ultima etapă și la clubul lor a fost o situație tensionată, vorbindu-se despre schimbarea antrenorului. Trebuie să jucăm la capacitate maximă și să încercăm să facem istorie cu o calificare în grupe. Este al nouălea meci pe care-l jucăm în Cupa României în acest sezon. Indiferent de rezultat, va fi o sărbătoare și ne dorim ca la final să ieșim cu fruntea sus pentru că am dat totul pe teren. Dacă ne vom bucura, va fi ceva extraordinar ca o echipă din Liga a 4-a să meargă la acest nivel. Dacă nu, nimeni nu trebuie să fie supărat, pentru că ne-am depășit condiția și am ajuns până în play-off. Pentru Cernavodă este meciul deceniului”, a spus experimentatul antrenor citat de Constanța Sport.

Stadionul Ideal din Cernavodă se anunță din nou arhiplin

Cel mai probabil, stadionul Ideal din Cernavodă, cu 750 de locuri, va fi plin și cu ocazia acestui joc, așa cum a fost și la precedentele. Publicul i-a impulsionat pe Alexandru Moise și compania și la fel se va întâmpla și contra băimărenilor.

”Cea mai mare bucurie este că stadionul va fi din nou plin. Și-au anunțat prezența și fani din împrejurimi și din Constanța, astfel că va fi din nou o atmosferă extraordinară”, a mai declarat Petre Grigoraș.

Jocul dintre Axiopolis Cernavodă și Minaur Baia Mare va putea fi urmărit și pe internet, în direct pe pagina de Facebook a clubului și pe Constanța Sport, cât și pe Liga2.ro.

Axiopolis, echipa cu cele mai multe meciuri disputate în actuala ediție a Cupei României

În această ediție a Cupei României, Axiopolis Cernavodă a disputat până acum cele mai multe meciuri, șase la număr.

În Faza Regională a obținut două victorii în grupă, 12-0 la Victoria Traian (Liga 4 Brăila) și 7-2 pe teren propriu cu CSL Victoria Gugești (Liga 4 Vrancea), iar finala a câștigat-o în fața celor de la Unirea Braniştea (Liga 3), cu 2-1.

În Turul 1 a trecut cu 2-1 de Gloria Albeşti (Liga 3), în Turul 2 a învins cu 3-1, după prelungiri, Agricola Borcea (Liga 3), iar în Turul 3 a eliminat Unirea Constanţa (Liga 2) cu o victorie cu 3-1.

Adversarul din Play-off, Minaur Baia Mare a evoluat până acum în Cupa României doar în Turul 3, unde a învins cu 2-1 echipa CSM Satu Mare.

articolul original.

Cu un parcurs nu foarte bun în Liga 2, Minaur Baia Mare merge cu teamă pe terenul echipei Axiopolis Cernavodă. Ciprian Danciu laudă formația din Liga 4 antrenată de Petre Grigoraș

26 September 2022 at 12:42

Minaur Baia Mare nu are cel mai bun parcurs în ultima perioadă, înregistrând două eșecuri în ultimele două partide din Liga 2, 0-3 cu FK Miercurea Ciuc și 3-4 cu CSC Dumbrăvița, motiv pentru care e prudentă înaintea confruntării din play-off-ul Cupei României, cu Axiopolis Cernavodă.

Minaur Baia Mare tratează serios partida cu Axiopolis Cernavodă, din play-off-ul Cupei României

Chiar dacă întâlnește o echipă din Liga 4, Ciprian Danciu se teme de partidă, mai ales pentru că drumul de la Baia Mare la Cernavodă e unul lung, 10 ore cu autocarul. În plus, Axiopolis Cernavodă are un antrenor cunoscut la nivelul primei ligi chiar, Petre Grigoraș, lucru remarcat și de Ciprian Danciu înaintea confruntării din play-off-ul Cupei României.

Deși Minaur Baia Mare ar trebui să meargă în grupe fără probleme, Danciu e convins că victoria din turul 3 al Cupei României obținută de Axiopolis Cernavodă, cu Unirea Constanța, nu e una întâmplătoare și că formația din Baia Mare va avea probleme.

Ciprian Danciu, înainte de Axiopolis Cernavodă – Minaur Baia Mare: ”Mergem acolo să ne calificăm, să intrăm în grupe”

”Principalul” formației din Liga 2 a analizat Axiopolis Cernavodă și a remarcat faptul că e una agresivă, acesta fiind unul dintre cele mai importante argumente pentru care echipa sa va avea un duel greu.

Mergem în deplasare la Cernavodă, va fi un joc dificil prin prisma drumului în primul rând, al deplasării, iar în al doilea rând al emulației de la Cernavodă. E un club care, chiar dacă evoluează în Liga 4, are o bancă tehnică solidă, chiar foarte bună și pentru Liga 2. Acolo e Grigoraș, care are ani în spate de Liga 1, cu rezultate foarte bune.

Ne va aștepta un joc foarte dificil, întâlnim o echipă agresivă. Nu e o întâmplare că a eliminat Unirea Constanța. Am urmărit și e o echipă agresivă acolo, iar publicul susține din minutul unu. Nu va fi un meci ușor, ne vor aștepta minute de foc, dar sper să tranșăm meciul după primele 90 de minute.

Va fi o noapte lungă, drum lung, sper ca băieții să nu fie obosiți. Mergem acolo să ne calificăm, să intrăm în grupe, vrem să aducem echipe din Liga 1 la Baia Mare, cum a fost și anul trecut. E benefic pentru noi ca județ, pentru băieții noștri tineri. Să demonstreze că pot să joace la un nivel bun indiferent de adversar, de competiție.

Acum, trebuie să fim foarte bine marți, să tranșăm partida. Sper să jucăm bine din primul minut și să ne calificăm în grupe”, a spus Ciprian Danciu în privința partidei din Cupa României, cu Axiopolis Cernavodă, conform Baia Mare Sport.

Minaur Baia Mare, două eșecuri la rând în Liga 2

Runda a 7-a, ultima disputată în Liga 2 înainte de întreruperea campionatului, a adus pentru Minaur Baia Mare o nouă înfrângere a sezonului, 3-4 cu CSC Dumbrăvița. Echipa lui Ciprian Danciu are 8 puncte adunate până acum, mai înregistrând două egaluri, 1-1 cu FC Brașov și 1-1 cu Ripensia, două eșecuri, 0-3 cu Unirea Slobozia și 0-3 cu FK Miercurea Ciuc, și două victorii, 1-0 cu Metaloglobus și 2-1 cu CSM Slatina.

În runda a 8-a, Minaur Baia Mare, acum pe locul 13 din 20 de echipe, va întâlni Poli Iași, locul 4 cu 14 puncte, în deplasare.

Axiopolis Cernavodă, pe locul 1 în Liga 4 Constanța

Axiopolis Cernavodă domină până acum Liga 4 Constanța, având, după șapte meciuri, 21 de puncte, victorii pe linie așadar, dar și un golaveraj incredibil, de 51 de goluri marcate și numai șapte primite. Formația pregătită de Petre Grigoraș are un ecart de trei puncte peste locul 2, CS Năvodari.

Foto: Minaur Baia Mare

articolul original.

Se reia campionatul în Liga Florilor

21 September 2022 at 09:37
image

Etapa a 5-a din Liga Florilor se reia, astfel că miercuri, 21 septembrie 2022, vor fi disputate mai multe partide.

Campionatul de handbal feminin a fost întrerupt pentru a putea fi reunit lotul național, în scopul desfășurării trofeului Carpați, care se va disputa la sfârșitul acestei luni, la Bistrița.

Miercuri după-amiază, sala sportutilor Lascăr Pană din Baia Mare va fi gazda partidei disputate înte CS Minaur Baia Mare și HC Dunărea Brăila, în cadrul etapei a 5-a din Liga Florilor. Este primul meci al lui Costică Buceschi pe banca tehnică a formației brăilene. Revenit la HC Dunărea după cinci ani de zile, Buceschi a spus că echipa sa are un joc dificil în această etapă însă merge la Baia Mare pentru a obține un rezultat pozitiv.Înaintea acestei runde, HC Dunărea are 7 puncte și se află pe locul al 5-lea, în timp ce adversara sa, cu 6 puncte, ocupă poziția a 8-a.

“Primul obiectiv este acela de a scoate un rezultat pozitiv la Baia Mare. Pentru mine e de două ori mai dificilă etapa aceasta având în vedere că eu am antrenat echipa băimăreană. Avem un lot de jucătoare foarte bun la Brăila iar când o să revină și celelalte fete accidentate totul va intra în normal”, a declarat  antrenorul Buceschi.

Costică Bucerschi a antrenat câteva luni echipa masculină de handbal HC Minaur Baia Mare, dar a fost o lungă perioadă antrenor al echipei feminine de handbal din localitate, HCM Baia Mare și, ulterior, CS Minaur Baia Mare.

Tot miercuri , la Cisnadie , echipa din localitate intalneste campioana Romaniei , Rapid Bucuresti . Un meci important pentru ambele echipe , in care niciuna dintre ele nu isi permit pasi gresiti . Rapid are 7 puncte si se afla pe locul al 6 – lea , in timp ce Magura ocupa pozitia a 9 –a. Etapa a 5-a se va desfășura miercuri, joi și duminică, după următorul program:
CS Minaur Baia Mare – HC Dunărea Brăila (miercuri, 21 septembrie, 17.00)
Măgura Cisnădie – Rapid București (miercuri, 17.30, Pro Arena)
SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București (joi, 22 septembrie, 17.30, Pro Arena)
CSM Galați – Gloria Bistrița (duminică, 25 septembrie, 11.00)
HC Zalău – SCM Gloria Buzău (duminică, 11.00)
SCM Craiova – Dacia Mioveni (duminică, 18.00)
CSM Târgu Jiu – CSM Slatina (duminică, 18.00)

articolul original.

Minaur Baia Mare, meci de coșmar cu CSC Dumbrăvița! Ciprian Danciu și-a trimis ”secundul” la interviuri, care și-a cerut scuze ”publicului, oamenilor din oraș, conducerii și municipalității”

19 September 2022 at 13:14
image

Minaur Baia Mare a avut parte de o partidă de coșmar în etapa a 7-a, cu CSC Dumbrăvița, de pe teren propriu. A pierdut duelul nou-promovatelor cu 3-4, dar diferența s-a făcut de la pauză, când oaspeții conduceau gruparea lui Ciprian Danciu cu 4-1.

Minaur Baia Mare, condusă cu 0-3 de CSC Dumbrăvița

După doar 20 de minute avea CSC Dumbrăvița 3-0, în urma golurilor marcate de Toma Bodri (min. 9), Dragan Paulevici (min. 13) și Patrick Pascalău (min. 20). A venit și primul gol pentru Minaur Baia Mare, prin autogolul lui Toma Bodri (min. 30), dar ulterior adversarii au mai marcat un gol, prin Costel Zurbagiu (min. 39).

În partea a doua, Minaur Baia Mare, în urma schimbării strategiei staffului tehnic, lucru remarcat la finalul duelului de antrenorul secund Vlad Ungureanu, a pus presiune pe CSC Dumbrăvița. E adevărat, însă, că a și profitat de faptul că adversarii s-au retras și au fost atenți cu organizarea în zona defensivă.

S-a făcut 2-4 în minutul 52, când a marcat, Viorel Chinde, iar Minaur Baia Mare spera la cel puțin un egal cu jumătate de oră înaintea finalului de partidă, când a punctat și Sergiu Ciocan, de la 11 metri.

Vlad Ungureanu, antrenorul secund al echipei Minaur Baia Mare, scuze în fața suporterilor și conducerii

Vlad Ungureanu, ”secund”, a venit la interviuri în locul ”principalului” Ciprian Danciu și și-a găsit cu greu cuvintele în fața camerelor. Una din concluzii a fost aceea că, în primele 45 de minute în special, jucătorii Minaurului Baia Mare au tratat superficial CSC Dumbrăvița, iar din acest motiv au și luat patru goluri.

În altă ordine de idei, Ungureanu și-a cerut scuze în fața fanilor, conducerii și autorităților locale.

Mi-e greu să găsesc cuvinte în momentul de față. E dezamăgire mare, avem o responsabilitate față de public, față de oamenii din orașul ăsta și astăzi nu ne-am achitat de ea. Ținem cont de foarte multe aspecte, ne gândim la toate lucrurile și competiția e lungă. Așa a judecat stafful azi echipa de start.

Nu avem ce spune, e clar că toți suntem responsabili și poate că dacă ar mai fi… dar nu se poate da timpul înapoi. Le-am cerut jucătorilor să aibă atitudine, pentru că eram conștienți că va fi un meci greu. A pierdut cu Slobozia, cu Buzău, cu Steaua, a câștigat cu Viitorul Pandurii, nu era o echipă pe care trebuia să o tratăm ușor, chiar dacă avea doar 4 puncte.

Nu știu dacă jucătorii s-au conectat din primul moment, iar asta ne-a costat. Le-am cerut jucătorilor la pauză să nu mai greșim, le-am cerut să nu mai luăm gol, pentru că știam că vor apărea problemele în apărarea adversarilor și vom profita de ele.

Vreau să felicit jucătorii pentru atitudinea din repriza a doua, au luptat, au avut dăruire. Suntem total dezamăgiți dintr-o parte, dar e ciudat, pentru că avem jucători care își doresc și poate meritam un punct. Dacă aveam mai mult inspirație în repriza a doua, poate făceam un egal.

Ne cerem scuze publicului și oamenilor din oraș, conducerii clubului, municipalității care ne susține și e alături de noi”, a declarat Ungureanu.

 • Minaur Baia Mare, cu CSC Dumbrăvița: Al. Costache – Ct. Alexe, Dav. Simion (Rz. Lazăr 26), Mondragon (cpt.), Al. Stoian (Ius. Neacșu 26), Gneba, Donca, Raph. Stănescu (Bakare 46), Rotar (Ciocan 26), Mărieș (Chinde 26), Chitaș
  Rezerve neutilizate: Băilă – Oiță, Muacir, Cip. Stanciu
   

Minaur Baia Mare așteaptă meciul din runda a 8-a pentru revanșă

Urmează pauza în Liga 2, pentru meciurile echipelor naționale, iar Vlad Ungureanu crede că vine într-un moment greu pentru Minaur Baia Mare. I-ar fi plăcut ca săptămâna de pauză să vină în urma unui succes pentru echipa pe care o reprezintă, pentru ca atmosfera să fie una pozitivă.

Poate e rău că vine pauza, poate era bine să ne luăm revanșa în următorul meci, să fim concentrați pentru următorul meci. Ne-am fi dorit să avem o victorie în pauză. Trebuie să refacem moralul jucătorilor, să ne gândim la meciul care vine, să vedem ce a fost bine, ce nu a fost bine.

Să analizăm greșelile individuale, colective, poate au fost și greșeli ale băncii. În momentul de față, pentru noi toate meciurile sunt dificile, dar ne pregătim cât putem de bine și încercăm să facem surprize când nu suntem favoriți”, a mai declarat ”asistentul” lui Ciprian Danciu.

Minaur Baia Mare, locul 13 în Liga 2

Runda a 7-a a adus, așadar, pentru Minaur Baia Mare o nouă înfrângere a sezonului. Echipa lui Ciprian Danciu are 8 puncte adunate până acum, mai înregistrând două egaluri, 1-1 cu FC Brașov și 1-1 cu Ripensia, două eșecuri, 0-3 cu Unirea Slobozia și 0-3 cu FK Miercurea Ciuc, și două victorii, 1-0 cu Metaloglobus și 2-1 cu CSM Slatina.

În runda a 8-a, Minaur Baia Mare, acum pe locul 13 din 20 de echipe, va întâlni Poli Iași, locul 4 cu 14 puncte, în deplasare.

Foto: Minaur Baia Mare
Video: Baia Mare Sport

articolul original.

A plouat cu goluri în Dealul Florilor: Dumbrăvița a învins Minaur cu 4-3! Cosmin Stan, din nou asumat și fair-play: ”Spre final, am tras de timp un pic exagerat”

17 September 2022 at 12:56

CSC Dumbrăvița s-a impus cu scorul de 4-3 pe terenul echipei Minaur Baia Mare, tot o nou-promovată în Liga 2, după un meci în care jucătorii echipei timișene a marcat cinci dintre cele șapte goluri, deoarece au avut și un autogol.

Trupa bănățeană are acum 7 puncte în clasament, obținute toate pe teren advers, în timp ce formația maramureșeană rămâne deasupra ei, cu 8 puncte.

Antrenorul Cosmin Stan a admis după joc că elevii săi au avut și momente în care au tras de timp pentru a obține acest al doilea succes în Liga 2.

CSC Dumbrăvița a început meciul de la Baia Mare ca din pușcă!

După o perioadă mai dificilă în campionat, CSC Dumbrăvița a început curajos meciul din etapa a 7-a a Ligii 2, din care a și obținut ce a vrut. În minutul 9, Toma Bodri a driblat nu mai puțin de patru adversari și a marcat cu un lob peste portar. Diferența a crescut rapid, în minutul 13, când geamănul Luca Bodri a centrat, iar Dragan Paulevici, revenit după o accidentare, a înscris cu capul din 7 metri.

Jocul curajos al timișenilor a continuat, iar în minutul 20 a marcat și Patrick Pașcalău cu capul, după un corner. După zece minute, Toma Bodri s-a dovedit înger și demon, căci a împins mingea în propria poartă, din fața lui Chinde, după o centrare din dreapta. Dar la pauză s-a intrat cu 1-4 pe tabelă, după ce, în minutul 39, Costel Zurbagiu a combinat cu Paulevici și a reușit să-l învingă pe portar.

Joc de rezistență în repriza secundă

Baia Mare nu a capitulat la acest scor și a luptat serios pentru egalare, cu atât mai mult cu cât se făcuseră patru schimbări din minutul 25, de la 0-3.

În minutul 52, a reușit și Minaur să marcheze practic primul gol, al doilea însă în poarta lui Mikloș. Viorel Chinde a înscris din 5 metri, dintr-un unghi închis, sub transversală. În minutul 60, s-a marcat pentru 3-4, după un penalty ”comis” de Toma Bodri, care l-a faultat pe Chițaș. Sergiu Ciocan a executat în plasa porții, dar gazdele nu au mai putut egala.

În minutul 90+1, maramureșenii au rămas și fără Răzvan Lazăr, care a văzut al doiela cartonaș galbne și, implicit, pe cel roșu, după o intrare dură la Ghinescu.

Cosmin Stan recunoaște că elevii săi au tras de timp

În repriza a doua, când nu a mai putut juca la fel de dezinvolt ca în prima jumătate a meciului, Dumbrăvița a avut momente când a tras de timp. Pașcalău a luat și ”galben” pentru că ieșea lent în minutul 81, la schimbare. Cosmin Stan nu a încercat să fie ipocrit în privința asta.

”Când vii după trei înfrângeri consecutive, când nu ai curaj – pentru că în ultimele jocuri am pierdut mult din încredere și curaj – vă dați seama că am făcut orice pentru a câștiga acest meci. Chiar dacă, spre final, am tras de timp un pic exagerat. Dar dacă Baia Mare ar fi fost în această situație, nu ar fi făcut oare la fel?
Cei din partea de vest a țării mă cunosc, sunt tipul de antrenor care schimbă mult de la o etapă la alta, chiar și în cazul victoriilor. Avem un lot de 26 de jucători, spre deosebire de anul trecut, când lotul a fost foarte restrâns. Vreau să îi capacitez, să dea cât mai mult, pentru că ei până în ultima clipă nu știu dacă sunt titulari sau rezerve. Pe de o parte, cred că e un lucru bun, dar pe de altă parte e o problemă pentru omogenizarea primului 11. Dar eu merg pe această idee, să fie concurență cât mai bună pe posturi”, a declarat antrenorul alb-verzilor timișeni.

Remarcații: Paulevici și Zurbagiu

Antrenorul bănățean a vorbit și despre doi dintre jucătorii care au reprezentat scheletul echipei și în Liga 3, înainte de promovoare.

”Paulevici vine după trei luni de absență, în zece zile a jucat trei meciuri. Azi a fost de departe cel mai bun de pe teren! Eu nu pot să-mi dau seama de unde are băiatul acesta atâta forță în el. După ce a avut ligamentele colaterale interne parțial rupte… După numai două săptămâni de antrenamente să fie azi cel mai bun de pe teren și să alerge necontenit până la final… Mare păcat pentru el că nu a făcut mai repede pasul la un nivel superior. Zurbagiu e și căpitan, și antrenorul de teren, asta e clar. S-a văzut că, din momentul în care a coborât în apărare, adversarii nu au mai avut ocaziile pe care și le creaseră până atunci. M-ați întrebat și de Pașcalău… La 16 ani și jumătate, acest copil a marcat în ambele meciuri din această săptămână”, a spus Stan despre cei doi.

Banii puțini se dau și înainte de ziua de salariu

Întrebat de jurnaliștii băimăreni despre bugetul echipei, Cosmin Stan a fost foarte laudativ cu conducerea clubului. Totuși, trebuie punctat că CSC Dumbrăvița nu a făcut cantonament vara trecută, iar un alt aspect deloc de lăudat e că antrenorul e și profesor de sport într-un alt sat din județ.

De asemenea, la stadion nu există o tabelă de scor, aspect care nu presupune o investiție colosală, dar, totuși, nefăcută de conducerea clubului, în speță, directorul Radu Suciu, ex-ripensist.

”E foarte important că toți banii care se promit la echipă vin la timp. Uneori chiar înainte de datele scadente! Acest lucru crează liniște în vestiar, o liniște de care eu sunt foarte mulțumit. Un antrenor căruia clubul îi oferă toate condițiile și liniște, e un antrenor mulțumit”, a răspuns Stan.

CSC Dumbrăvița în meciul cu Minaur: Mikloș – Bura-Koț, Gîsă (I. Tănase 61’), C. Toma – T. Bodri, Andr. Olaru, Zurbagiu (cpt.), Martinov (Ghinescu 61’), L. Bodri (Tismonar 66’) – Paulevici, Pașcalău (Curea 81’). Rezerve neutilizate: Trifon – Simon, Blickling, Ad. Ungureanu, Dav. Popa.

CSC Dumbrăvița a urcat pe locul 15 într-un clasament intermediar al Ligii 2, cu 7 puncte, la egalitate cu Concordia Chiajna.

Echipa nu va disputa niciun amical săptămâna viitoare, când campionatul este întrerupt pentru meciurile echipelor naționale.

În schimb, va primi vizita Politehnicii Iași în play-off-ul Cupei României, cel mai probabil miercuri, 28 septembrie. Apoi, probabil în ziua de 1 octombrie, e gazdă la derby-ul local cu Ripensia, în etapa a 8-a a Ligii 2.

Foto: CSC Dumbrăvița și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

articolul original.

CSC Dumbrăvița speră să câștige la Baia Mare, unde nu a reușit nimeni sezonul acesta. Cosmin Stan a făcut o ”analiză la sânge”

16 September 2022 at 17:18
image

Nou-promovata CSC Dumbrăvița va juca sâmbătă pe terenul lui Minaur Baia Mare, echipă neînvinsă pe teren propriu.

Supărat că echipa nu a strâns puncte, Cosmin Stan a făcut o analiză la început de săptămână, iar ulterior, echipa a câștigat în Cupa României, astfel că antrenorul crede că sunt motive de optimism.

Cosmin Stan vrea mai mult de la echipa sa

Cosmin Stan vrea multe de la Dumbrăvița și poate uită că totuși, bugetul este mic, iar unele carențe sunt chiar nepermise la acest nivel, spre exemplu, absența unei tabele de scor pe stadionul de acasă.

”Am început săptămâna cu o analiză la sânge și o analiză în care s-au spus lucrurilor pe nume despre ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni. Analiza nu a fost doar așa, de curtoazie. Trecând peste faptul că am avut adversari grei, în ultimul timp nu am fost noi, în meciurile cu Buzău și Slobozia. Jocul nostru obișnuit nu s-a mai văzut. Am avut doar momente de joc bun. Rezultatele analizei cred că s-au văzut a doua zi la joc”, a spus Stan, despre victoria cu 1-0 obținută la Avântul Periam.

Speriați de ploaie

Despre meciul de la Baia Mare, antrenorul crede că va fi un joc de luptă.

”Întâlnim un adversar care a avut un început de sezon bun, având în vedere că este o echipă nou-promovată. Au făcut 10 puncte (n.r. au făcut, de fapt, 8) până în momentul de față. Chiar dacă pare un meci mai ușor față de alte meciuri, va fi un meci de luptă din cauza vremii, a terenului. De ieri plouă în continuu la Baia Mare. Problema e că terenul va fi moale. Avem nevoie să fim o echipă de luptă, să fim așa cum am fost noi. Adversarul este o echipă care se apropie de noi ca identitate, ca joc. Au început bine sezonul, chiar dacă au început cu o înfrângere s-au redresat. Anul acesta pe teren propriu nu au pierdut niciun meci acasă”, a spus antrenorul despre Minaur.

Vestiarul vorbește de seriozitate

Jucătorii se așteaptă și ei la un meci greu.

”E un meci greu. Trebuie să dăm toți 100 la sută, avem nevoie fiecare dintre noi să fim la capacitate maximă. Meciurile trebuie tratate cu seoriozitate maximă. Cred că dacă vom da toți 100%, cred că va fi un rezultat pozitiv. Eu aștept să marchez, dar cred că mai importantă este echipa. Aștept victoria mai mult decât să marchez”, a spus David Popa.

Patrick Pașcalău, jucător de 16 ani, a marcat recent primul său gol pentru Dumbrăvița. ”E un meci greu. Trebuie să avem atitudinea bună. Cred că acel slogan despre victoriile care aduc victorii se va adeveri. Personal, sper să facem un meci bun și să ne întoarcem cu cele 3 puncte”, a spus Pașcalău.

Minaur Baia Mare are 8 puncte și ocupă locul 13 în campionat după șase etape. Cu 4 puncte, CSC Dumbrăvița e pe locul 17. Meciul din Dealul Florilor, de la Baia Mare, are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: CSC Dumbrăvița

articolul original.

Ciprian Danciu n-a mai încetat cu laudele la adresa echipei FK Miercurea Ciuc, care a învins Minaur categoric. Discursul i-a făcut pe ciucani să încalce regula internă și să comunice în română: ”Nu le pot cere jucătorilor să se bată cu Fer

12 September 2022 at 12:05

FK Miercurea Ciuc demonstrează că ar putea să comunice și în română, dar doar atunci când clubul e lăudat și pus pe un piedestal. Reporterul care realizează interviurile pentru formația din Liga 2 a arătat, recent, că stăpânește bine și limba română.

La finalul partidei dintre FK Miercurea Ciuc și Minaur Baia Mare, scor 3-0, Ciprian Danciu nu a mai încetat cu laudele la adresa adversarilor, dorind parcă să explice motivele pentru care echipa sa a pierdut.

Ciprian Danciu, darnic cu laudele după ce FK Miercurea Ciuc i-a învins echipa cu 3-0. Reacția antrenorului formației Minaur Baia Mare

Ca în puține cazuri, ca să nu spunem deloc, FK Miercurea Ciuc a redat pe pagina de Facebook videoclipul în care antrenorul Minaurului are cuvinte la superlativ la adresa clubului advers, chiar dacă acesta a vorbit în limba română, nu în maghiară.

Formația ciucană redă în foarte puține momente interviurile antrenorilor adverși (iar interviurile cu propriul antrenor nu sunt transmise în română, ci în maghiară), dar de data aceasta nu s-a putut abține, date fiind cuvintele laudative ale lui Danciu. Ca o nevinovată remarcă, descrierea a fost redactată în limba maghiară.

Laudele lui Ciprian Danciu au făcut clubul să treacă peste o regulă impusă public de președintele Zoltan Szondy anul trecut. Concret, Danciu a comparat FK Miercurea Ciuc cu un Ferrari când a venit vorba de raportul de forțe cu echipa sa, dorind astfel să remarce, intenționat sau nu, lipsurile pe care le are la Minaur Baia Mare, comparativ cu condițiile de top în care se ”lăfăie” Francisc Dican.

Ciprian Danciu, după FK Miercurea Ciuc – Minaur Baia Mare 3-0: ”Nu pot să le cer jucătorilor mei să se bată cu Ferrari, nu?”

Surprins a rămas Danciu când a văzut și jucătorii adverși, fizicul lor, spunând despre ei că sunt rugbiști.

Un joc frumos, deschis, o zi foarte frumoasă de duminică, eu cred că ambele echipe au făcut spectacol. Am venit să jucăm fotbal, dar atât s-a putut, am întâlnit o echipă solidă din toate punctele de vedere, de la administrativ până la tehnic. Noi am încercat să scoatem măcar un punct, dar nu s-a putut. Atât s-a putut azi.

Vom vedea săptămâna următoare dacă putem face mai mult. M-am uitat la jucătorii de la FK Miercurea Ciuc și parcă fac alt sport. Și au am jucat fotbal, dar parcă sunt rugbiști. Nu știu, vitaminizarea, selecția e extraordinară aici. Centrul de copii și juniori e și el la un nivel, dar jucătorii aduși au fizic impunător.

Nu pot să le cer jucătorilor mei să se bată cu Ferrari, nu? Față de noi, cam așa e Miercurea Ciuc. E o bază extraordinară, sunt toate condițiile pentru a se face performanță, dacă nu s-ar face ar fi o problemă.

Noi ne zbatem în anonimat, abia am promovat, ne zbatem de un an să construim, atât baze, cât și condiții pentru jucători, pentru copii. Miercurea Ciuc pune bazele, foarte mult, pe copii, noi încă nu reușim. Sperăm ca în viitor să reușim. O spun din nou, ne-am băut cu un colos, dacă mă întrebați”, a punctat Ciprian Danciu, care, spre finalul interviului, în câteva cuvinte, după ce a terminat laudele pentru adversari, a vorbit și despre meci în sine.

Ciprian Danciu, despre prestația echipei sale cu FK Miercurea Ciuc

Danciu a remarcat faptul că modul în care a jucat echipa sa l-a mulțumit doar până în momentul în care FK Miercurea Ciuc a deschis scorul, în minutul 18, prin Lorant Kovacs, de la 11 metri. A sesizat apoi că jocul Minaurului a scăzut, fotbaliștii fiind afectați la capitolul moral.

Celelalte goluri ale partidei de la Miercurea Ciuc au fost marcate de Klemen Nemanic, în minutul 32, și Raul Șandor, în repriza a doua, în prelungiri, în minutul 90+2.

Am început meciul de la 0-0, aveam tupeu, aveam încredere în băieți, dar a venit acel penalty. Eu zic că până la penalty am jucat destul de îndrăzneț. O să văd faza, dar cred că lovitura de la 11 metri a fost acordată destul de ușor”, a mai declarat Ciprian Danciu.

 • Minaur Baia Mare, cu FK Miercurea Ciuc: Băilă – Ct. Alexe (Potcoavă 64′), Mondragon, Dav. Simion, Al. Stoian – Donca, D. Matei (Raph. Stănescu 64′), Rotar, Chinde (Chițaș 72′) – Bakare (Cip. Stanciu 72′), Muacir (Ciocan 57′)
  Rezerve neutilizate: Al. Costache – Rz. Lazăr, Oiță, Ius. Neacșu

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

articolul original.

FK Miercurea Ciuc leagă victoriile și urcă în clasamentul Ligii 2. Succes la scor cu Minaur Baia Mare, iar Francisc Dican a lăudat ultimele două achiziții: ”S-au integrat foarte bine”

12 September 2022 at 11:24

FK Miercurea Ciuc are un parcurs foarte bun în ultimele etape, după un start de campionat dezastruos. În etapa a 6-a, pe teren propriu, a reușit să învingă fără probleme nou-promovata Minaur Baia Mare, scor 3-0, înregistrând al patrulea succes la rând.

FK Miercurea Ciuc, victorie fără probleme cu Minaur Baia Mare

FK Miercurea Ciuc a pus presiune încă din primele minute și a reușit să deschidă scorul destul de repede, în minutul 18, atunci când Lorant Kovacs a transformat o lovitură de la 11 metri, după ce Cătălin Alex l-a lovit cu brațul în figură pe Petre Ivanovici.

Ciucanii au rezolvat partida, în mare parte, chiar înainte de pauză, în minutul 32, atunci când au marcat prin Klemen Nemanic. Recent venit la Miercurea Ciuc, Paul Pîrvulescu a avut un aport important la golul al treilea, din minutul 90+2, atunci când a făcut o fază bună în partea stângă, a pasat în careu, iar Raul Șandor a făcut 3-0.

Francisc Dican, laude pentru Paul Pîrvulescu și Szilard Vereș

Szilard Vereș abia a revenit la FK Miercurea Ciuc, dar a făcut și el o partidă bună cu formația din Baia Mare. La fel ca pe Paul Pîrvulescu, antrenorul Francisc Dican a avut cuvinte frumoase și la adresa lui Vereș.

O victorie binemeritată împotriva unei echipe care a luptat până la capăt, a jucat agresiv. Diferența de două goluri a fost stabilită în prima repriză. Cu toate acestea, ar fi trebuit să atacăm mai mult în actul al doilea.

Cele două noi transferuri, Vereș și Pîrvulescu, s-au integrat foarte bine, parcă erau jucători din lot de mai mult timp, dar au și experiență importantă. Pîrvulescu a dat pasă la finalul unei frumoase acțiuni din ultimele minute. Sper că amândoi ne vor fi de folos în viitor.

(N.r. – Referitor la întâlnirea cu Minaur Baia Mare, echipă pentru care a jucat) Aceasta este soarta antrenorilor. A fost un meci nostalgic, dar noi, antrenorii, ne facem treaba”, a spus Dican, conform Szekely Sport, într-o declarație tradusă din maghiară.

 • FK Miercurea Ciuc, în partida cu Minaur Baia Mare: Gyenge – Gal-Andrezly, Kelemen, Nemanic, Apro – P. Ivanovic (Schieb 68′), L. Kovacs, Csuros (Vereș 68′) – Jebari (P. Pîrvulescu 77′), El Sawy (Șandor 46′), T. Suciu (Bărăbaș 85′);
  Rezerve neutilizate: Moga – Takacs, Panos, Csiszer;

FK Miercurea Ciuc a urcat pe locul 5 în clasamentul Ligii 2

Pe locul 5 se află FK Miercurea Ciuc în urma victoriei cu Minaur Baia Mare, având 12 puncte. A urcat două locuri în clasament în urma succesului, iar în runda a 7-a va evolua pe teren advers, cu Ripensia, locul 16 din 20 de echipe.

Trecând în revistă rezultatele înregistrate de formația din Miercurea Ciuc până acum, ciucanii au pierdut la un gol în primele două etape de Liga 2. În prima rundă au cedat cu 1-2 în disputa cu Unirea Dej, după care cu 0-1 în duelul cu Concordia Chiajna.

FK Miercurea Ciuc, patru victorii la rând în Liga 2

Apoi a urmat victoria surprinzătoare și categorică împotriva Stelei, scor 4-0, pentru ca apoi să treacă de Gloria Buzău, scor 3-2, în runda a 5-a să învingă pe terenul Unirii Slobozia, scor 1-0, o pretendentă la promovare, iar acum să bifeze un nou succes, cu 3-0 Minaur Baia Mare.

Foto: FK Miercurea Ciuc

articolul original.

Francisc Dican mai vrea o victorie, pe a patra la rând pentru FK Miercurea Ciuc în Liga 2. Antrenorul, analiza duelului cu Minaur Baia Mare de pe teren propriu

9 September 2022 at 11:04

FK Miercurea Ciuc se află într-un moment foarte bun în Liga 2, având trei victorii în ultimele trei meciuri din divizia secundă, marcând opt goluri și primind doar două. În runda a 6-a, ciucanii vor juca pe teren propriu, duminică de la ora 11:30, contra Minaur Baia Mare.

Francisc Dican, antrenorul formației din Miercurea Ciuc, se așteaptă la un meci complicat contra nou-promovatei, mai ales că și Minaur Baia Mare are un parcurs bun în ultimele două etape, două victorii la rând, 1-0 cu Metaloglobus și 2-1 cu CSM Slatina.

Francisc Dican mai vrea o victorie, pe a patra la rând pentru FK Miercurea Ciuc. Antrenorul își dorește trei puncte din duelul cu Minaur Baia Mare

”Principalul” gazdelor de duminică a remarcat la gruparea lui Ciprian Danciu jucători valoroși care pot face diferența în disputa din runda a 6-a. E convins că, datorită încrederii acumulate de FK Miercurea Ciuc, jucătorii săi pot obține un nou succes, al patrulea la rând.

Echipa este bine atât fizic, cât și din punctul de vedere al încrederii. Ne confruntăm cu un adversar care a luat șase puncte în ultimele două jocuri, are și el încredere. Trebuie să facem tot ce putem pentru a câștiga acest meci din toate punctele de vedere, să fim bine în apărare și atac.

Vrem să câștigăm, dar trebuie să muncim mult pentru a obține cele trei puncte. Însă, ei au fotbaliști de calitate, încearcă să joace și sunt periculoși pe contre”, a spus Francisc Dican potrivit site-ului oficial al ciucanilor, într-o traducere din limba maghiară.

FK Miercurea Ciuc e pe locul 7 în Liga 2, înainte de startul rundei a 6-a. Minaur Baia Mare e pe 8

Pe locul 7 se află FK Miercurea Ciuc în urma victoriei cu Unirea Slobozia din runda trecută, cu 9 puncte. În runda a 6-a va evolua, așadar, din nou pe teren propriu, cu o nou-promovată, Minaur Baia Mare.

Reamintind, ciucanii au pierdut la un gol în primele două etape de Liga 2. În prima rundă au cedat cu 1-2 în disputa cu Unirea Dej, după care cu 0-1 în duelul cu Concordia Chiajna. Apoi a urmat victoria surprinzătoare și categorică împotriva Stelei, scor 4-0, pentru ca apoi să treacă de Gloria Buzău, scor 3-2, iar în runda a 5-a să învingă pe terenul Unirii Slobozia, scor 1-0, o pretendentă la promovare.

Minaur Baia Mare se află, înainte de startul etapei, pe locul 8, cu 9 puncte.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

articolul original.

Minaur Baia Mare a câștigat duelul nou-promovatelor din etapa a 5-a! A învins CSM Slatina, iar tânărul Alexandru Stoian a fost decisiv: ”Am reușit s-o scoatem la capăt și am luat punctele”

4 September 2022 at 13:13

Minaur Baia Mare a mai adunat trei puncte în clasamentul Ligii 2 după runda a 5-a, după ce a reușit să învingă, pe teren propriu, o altă nouă-promovată din Liga 3, CSM Slatina, cu 2-1. Formația din Baia Mare a fost condusă pentru o bună perioadă de timp.

Minaur Baia Mare, la a doua victorie a sezonului de Liga 2: 2-1 cu CSM Slatina

Oltenii au marcat la mijlocul primei reprize, în minutul 24, prin Andrei Trașcu, reușită cu ajutorul căreia au intrat la cabine în avantaj. Minaur Baia Mare a forțat în partea a doua, dar golurile au picat târziu, când mai era un sfert de oră din meci.

Formația lui Ciprian Danciu a restabilit egalitatea abia în minutul 74, prin Alexandru Stoian, iar succesul a fost adus de Bogdan Rotar, care a marcat patru minute mai târziu, în minutul 78 mai exact.

Alexandru Stoian, gol în Minaur Baia Mare – CSM Slatina, la debutul ca titular în Liga 2

La numai 18 ani, aflat la al doilea meci în Liga 2 și la primul din poziția de titular, Alexandru Stoian și-a pus amprenta pe scorul final al partidei jucate în Baia Mare, în ciuda poziției pe care evoluează, în linia defensivă.

Jucătorul venit la Minaur Baia Mare în vară, de la CFR Cluj, a declarat la finalul duelului cu echipa din Slatina că se bucură mult că a reușit să ajute echipa să câștige chiar cu un gol și e convins că succesul va aduce în mod evident un plus la nivelul moralului său și al colegilor lui.

Mă bucur că am reușit să înscriu și că am reușit să întoarcem rezultatul. Mă bucur pentru mine și pentru echipă. A fost un meci dificil, pe un teren cu apă, doar că am reușit să o scoatem la capăt și e bine că am luat cele trei puncte.

Atmosfera la echipă e una bună, băieții sunt mulțumiți. Sperăm ca de acum să avem doar victorii.

(N.r. – Despre partida următoare, cu FK Miercurea Ciuc) Sper să ne prezentăm bine, să mergem acolo cu gândul la victorie și să sperăm că vom aduce punct sau puncte acasă”, a spus tânărul Alexandru Stoian, conform Baia Mare Sport.

 • Minaur Baia Mare, în partida cu CSM Slatina: Băilă – Ct. Alexe, Rz. Lazăr, D. Simion, Al. Stoian, Gneba, Donca, Raph. Stănescu (Muacir 46′), Chinde (Oiță 90+1′), Ciocan (Rotar 68′), Cip. Stanciu (cpt.) (Bakare 46′);
  Rezerve neutilizate: Al. Costache – D. Matei, Ius. Neacșu, Chitaș, Potcoavă;

Minaur Baia Mare a ajuns la 8 puncte în Liga 2. A mai învins Metaloglobus

Runda a 5-a a adus, așadar, pentru Minaur Baia Mare a doua victorie a sezonului, după succesul cu Metaloglobus, din deplasare, scor 1-0. Echipa lui Ciprian Danciu are 8 puncte adunate până acum, mai înregistrând două egaluri, 1-1 cu FC Brașov și 1-1 cu Ripensia, și un eșec în chiar prima rundă a stagiunii, 0-3 cu Unirea Slobozia.

Minaur Baia Mare va juca în etapa care vine, a 6-a, pe teren străin, cu FK Miercurea Ciuc.

Foto: Minaur Baia Mare

articolul original.

CSM Slatina a pierdut la Baia Mare după ce a condus și a avut două mari situații să se desprindă. Daniel Oprescu: ”Aşa se întâmplă când le permiţi adversarilor să vină peste tine”

3 September 2022 at 13:09
image

CSM Slatina a condus timp de 50 de minute în meciul de la Baia Mare, disputat sâmbătă, în cadrul etapei a 5-a a Ligii 2.

Minaur a întors însă rezultatul în patru minute, pe final de joc, și s-a impus cu 2-1 în fața oltenilor care rămân în partea a doua a clasamentului Ligii 2.

Minaur a întors scorul cu Slatina în repriza a doua, una în care barele au fost lovite de trei ori

Meciul dintre nou-promovatele din Baia Mare și Slatina a avut de suferit din cauza terenului îmbibat cu apă al stadionului ”Viorel Mateianu”. Oltenii au reușit însă să deschidă scorul după 24 de minute, când Doman, nemarcat, a centrat cu ușurință din dreapta careului, iar Andrei Trașcu, și el liber, s-a demarcat excelent în fața careului mic, de unde a pus capul din 6 metri și a înscrie simplu.

În partea secundă, în care ambele echipe au lovit bara, Minaur prin Ciocan, de două ori, în minutele 55 și 68, iar Slatina prin debutantul Alexandre Oliveira (58), maramureșenii au dat semnalul revenirii după minutul 70. Mai întâi Dorin Toma a respins de pe linie o reluare din careul mic a lui Stoian (73), iar imediat mai apoi Bakare i-a lăsat lui Muacir, acesta a pasat pe culoar pentru Alexandru Stoian (74), iar fundașul a rămas singur cu Pop și l-a învins cu un șut plasat. La scurt timp, Bogdar Rotar (78) a punctat și el din afara careului, după o centrare din stânga a lui Stoian, iar echipa din Baia Mare a preluat conducerea și a legat a doua victorie consecutivă în Liga 2.

Daniel Oprescu și-a urecheat jucătorii: ”Trebuia să stăm mai sus, nu am reuşi acest lucru şi era inevitabil…”

Rămasă fără căpitanul și principalul ei jucător din ofensivă, Cătălin Doman, înainte de finalul primei reprize, din cauza unei accidentări, Slatina a mai avut o mare ocazie de gol în partea a doua a întâlnirii. În minutul 60, Marius Neicu putea dubla avantajul pe tabelă al echipei sale, însă din numai 5 metri, cu poarta goală în față, a trimis peste.

Antrenorul Daniel Oprescu crede că echipa sa a pierdut și din cauza faptului că jucătorii s-au retras prea mult în partea a doua a meciului, pe lângă cele situații bune în care a ratat desprinderea, prin Neciu și Alexandre Oliveira.

”Pe lângă ratări, ne-am retras prea mult cu linia de mijloc, iar adversarii au pus presiune… Trebuia să stăm mai sus, nu am reuşi acest lucru şi era inevitabil… Când le permiţi adversarilor să vină peste tine, să centreze, pe un astfel de teren alunecos din cauza ploii, aşa se întâmplă. Bineînţeles, a cântărit destul de mult şi accidentarea lui Cătălin Doman, e un jucător care ţinea de minge, care îşi putea pune oricând colegii în evidenţă”, a declarat Daniel Oprescu, citat de News Flux, la finalul jocului de la Baia Mare.

CSM Slatina în eșecul cu Minaur Baia Mare: I. Pop – Gherghe, Trașcu (Necșușescu 76′), Sălcianu – Mitran, Al. Dinu – Doman (cpt.)(Alexandre Oliveira 41′), Al. Popovici (Neicu 53′, M. Manea 76′), D. Toma, Dav. Oprescu (C-tin. Radu 53′) – Trancă. Rezerve neutilizate: Preduț – A. Stan, Necșulescu, Cr. Dinu, Leață.

În urma acestui eșec, CSM Slatina a rămas cu 5 puncte și este pe locul 12 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu FC Brașov, care are un galaveraj mai slab, 3-4 față de 7-6. În etapa a 6-a, echipa lui Daniel Oprescu va evoluat pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Ripensia (locul 14, 4 puncte).

Foto: News Flux

articolul original.

Handbal (f) | Flori Stanciu şi Ana Paula Rodrigues, fericite după victoria cu Minaur

28 August 2022 at 13:03
image

Echipa feminină de habal SCM Craiova s-a impus sâmbătă, pe teren propriu, scor 31-24, în faţa formaţiei Minaur Baia Mare, într-o partidă contând pentru etapa inaugurală din Liga Florilor.

La finalul jocului, antrenorul secund al grupării din Bănie, Flori Stanciu, a fost foarte bucuroasă şi a explicat ce a stat la baza acestui succes extrem de important.

„Ne aşteptam să fie un început greu, aşa cum a fost prima repriză. Dar atât timp cât stăm ca o echipă şi urmăm toate indicaţiile, rezultatul este întotdeauna pozitiv. Cred că apărarea şi poarta, în special, au făcut ca a doua repriză să fie extraordinară. Şi, bineînţeles, un atac disciplinat. Emoţiile nu au fost mari. Va fi un sezon greu, lung, dar nu am nicio emoţie, atât timp cât fetele sunt sănătoase şi vor pune în practică ceea ce lucrăm zi de zi“, a declarat Flori Stanciu.

La rândul său, handbalista Ana Paula Rodrigues a subliniat dorinţa de victorie şi aportul publicului: „Cred că a fost un meci foarte greu, în special în prima repriză. În cea de-a doua parte ne-am făcut treaba mai bine, ne-am desprins şi am câştigat. Sezonul va fi dificil pentru toate formaţiile, pentru că toate sunt bune şi nu va exista ideea de meci uşor. Trebuie să luptăm şi să câştigăm fiecare meci, să strângem cât mai multe puncte. Eu mă simt bine aici, mă bucur de suportul fanilor, care ne-au împins mereu de la spate“.

Citeşte şi: Handbal (f) / SCM Craiova a debutat cu o victorie în noul campionat

articolul original.

Ripensia a obținut la Baia Mare primul ei punct din actualul sezon de Liga 2, grație unui autogol. Iulian Muntean: ”Rezultatul este unul echitabil”

20 August 2022 at 18:18
image

Ripensia Timișoara a obținut primul egal și primul punct în actuala ediței de campionat, după meciul terminat la scorul de 1-1, pe terenul băimărenilor de la Minaur.

Jhon Mondragon a fost principalul actor al jocului, după ce a marcat în ambele porți, a doua oară, greșind la șutul lui Tudor Călin.

Iulian Muntean a apreciat la final că rezultatul e echitabil, deși elevii săi nu au reușit să marcheze.

Ripensiștii au avut câteva ocazii la Baia Mare

John Mondragon a deschis scorul în minutul 11, după ce a înscris cu capul, în urma unei centrări din corner. În prima repriză, Ripensia a fost periculoasă prin Piftor, care a trimis pe lângă portar, dar un fundaș a intervenit salvator. Golul de 1-1 s-a marcat în minutul 42, după ce Călin a tras de la distanță, mingea probabil se ducea pe lângă, dar Mondragon a încercat să blocheze și a trimis balonul în propria poartă, păcălindu-l pe Băilă. În prelungirile primei reprize, același jucător băimărean a tras în transversală, spre dezamăgirea publicului.

În debutul reprizei secunde, a fost rândul lui Gavra să fie periculos, dar portarul Băilă a scos de sub transversală. Piftor a mai avut o ocazie importantă pentru bănățeni în minutul 73, dar a trimis peste buturi. Donca putea da lovitura pentru Minaur, dar Dobre a parat execuția sa în minutul 84.

Iulian Muntean consideră că rezultat cu Minaur e echitabil

Antrenorul principal de facto al timișorenilor, Iulian Muntean, trecut preparator sportiv pe raport, a apreciat că rezultatul a fost echitabil, iar Ripensia a plătit tribut lipsei de experiență.

”Rezultatul este unul echitabil. Începutul de meci le-a aparținut clar celor de la Minaur, dar echipa noastră și-a revenit după pauză de hidratare și a început să controleze meciul și să mute jocul spre poarta lor. A doua parte am început-o și mai bine, se poate spune că am dominat prima jumătate a reprizei secunde. Apoi, partida s-a reechilibrat, tot după o pauză de hidratare, Minaur fiind mai activă și după ce a efectuat trei schimbări. Finalul le-a aparținut gazdelor, care au beneficiat de mai mute faze fixe, noi încercând să lovim pe contraatac. Dacă eram mai experimentați, puteam să fructificăm șansele avute, dar trebuie să fim corecți și să spunem că în primele 20 de minute cei din Baia Mare puteau să mai înscrie cel puțin o dată”, a spus Muntean.

Ripensia în meciul cu Minaur: Șt. Dobre – Zamfirescu (Andr. Macrițchii 46’), Țieranu, Fridrich, Gladun – Stoi (cpt.), Tud. Călin (Szimionaș 66’) – Mogoș (Rob. Stoica 89’), Mihart (Vermeșan 55’), Piftor – Gavra. Rezerve neutilizate: Toroc – Lalic.

Multe probleme de lot la Ripensia

Timișorenii au avut doar șase rezerve pe foaie, deși regulamentul permite nouă, și au avut nu mai puțin de patru absențe medicale. De aceea, Muntean e bucuros că Andrei Macrițchii își revine după o perioadă lungă în care a fost accidentat, dar și unii dintre cei mai tineri jucători fac față.

”Mă bucur că a revenit Andrei Macrițchii într-un meci oficial, după o pauză de nouă luni cauzată de o accidentare. Mai ales că a fost un meci în care nu i-am putut folosi pe Ene, Vidrăsan și Morariu, indisponibili, iar Mitrov nu a făcut deplasarea din cauza unor problem la gleznă. De asemenea, este îmbucurător că am încheiat meciul cu doi jucători de 2006, Vermeșan și Szimionaș, proveniți din Academie”, a mai spus Muntean.

Cu acest punct, primul obținut în trei etape în noul sezon de Liga 2, Ripensia este momentan pe locul 17, cu golaveraj 2-4, la egalitate cu Metaloglobus, care are golaveraj 2-5. Etapa viitoare, a 4-a, va juca tot în deplasare, la FC Brașov (locul 15, 2 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Minaur Baia Mare

articolul original.

Autogolul lui Jhon Mondragon amână prima victorie pentru Minaur. Căpitanul lui Ciprian Danciu, în centrul atenției în meciul cu Ripensia, dar antrenorul nu l-a criticat: ”Suntem o echipă de moral, cu jucători din Liga 3”

20 August 2022 at 12:50

Minaur Baia Mare a ajuns la 2 puncte după etapa a 3-a din Liga 2, când a avut primul meci pe teren propriu, cu Ripensia, sâmbătă. Formația lui Ciprian Danciu a făcut 1-1 cu timișorenii, dar la finalul confruntării antrenorul a precizat că jucătorii săi meritau mai mult, victoria.

Minaur Baia Mare, remiză cu Ripensia în primul meci pe teren propriu în acest sezon de Liga 2. Reacția lui Ciprian Danciu 

Nu a fost atât de multă lume în tribunele stadionului din Baia Mare, chiar dacă a fost prima confruntare acasă pentru Minaur. Fanii nu s-au înghesuit pe stadion, rămânând foarte multe locuri libere, dar cu toate acestea nou-promovata a făcut un meci bun.

A marcat relativ repede Minaur Baia Mare, prin Jhon Mondragon, în minutul 11, acesta punctând cu o lovitură de cap, în urma unei centrări venite din stânga, dintr-un corner. Același Mondragon a fost trecut pe lista marcatorilor și la reușita Ripensiei, când a deviat decisiv un șut de la distanță.

Călin Tudor a tras de la aproximativ 25 de metri, fundașul gazdelor a încercat să blocheze, dar mingea a sărit nefericit și s-a dus lob direct în poartă.

 • Minaur Baia Mare, cu Ripensia: Băilă – Alexe, Simion, Mondragon (cpt.), Neacșu, Gneba, Donca, Rotar (Chițaș 55’), Chinde (Mărieș 80’), Văsălie (Lazăr 80’), Kevin Bakare (Muacir 80’);
  Rezerve neutilizate: Costache –Potcoavă, Stoian, Stănescu, Stanciu;

Ciprian Danciu, despre Minaur Baia Mare: ”Suntem o echipă de moral, o echipă 90 la sută formată din jucători din Liga 3”

A fost 1-1 la final, dar Ciprian Danciu a afirmat la finalul jocului că neșansa și modul în care au tratat jucătorii săi partea finală a fazelor a contribuit la scor. Minaur Baia Mare putea marca după ce a deschis scorul, a ratat ținta, iar golul venit din partea Ripensiei a turnat plumb în picioarelor jucătorilor gazdelor, după cum a afirmat chiar Danciu.

Lipsa de experiență a fost pusă de antrenor pe seama modului în care au fost tratată ultima parte a acțiunilor.

Era frumos să onorăm primul meci la Baia Mare cu o victorie, să facem fericiți fanii. Ne-am dorit foarte mult, băieții și-au dorit foarte mult, cred că s-a și văzut, în prima repriză am avut trei-patru ocazii, dar naivitatea și neșansa au făcut ca ratările să se răzbune. Au avut apoi un șut pe poartă deviat, gol!

Suntem o echipă de moral, o echipă 90 la sută formată din jucători din Liga 3. Schimbările au fost doi juniori, în rest am început cu echipa cu care am promovat, mai avem nevoie de jucători experimentați. Să vedem cum facem, cum întărim lotul.

E nevoie de jucători cu experiență, pentru că anumiți băieți încă au trac. Trebuie să avem răbdare cu ei, pentru că au calitate și mi-aș dori să aibă și realizări pentru că merită. Am câștigat seria în Liga 3 cu cel mai bun atac, cele mai multe goluri date, în rest avem ocazii și în Liga 2.

Avem un joc consistent, un joc bun, iar azi adversarii au intrat cu greu în treimea noastră. Dacă fructificam cele două ocazii pe care le-am avut, jocul ar fi fost mult mai simplu.

Fizic stăm bine, dar trebuie să marcăm din ocaziile pe care le avem, parcă avem plumb în picioare. Ne revenim destul de greu apoi, dar n-am avut șansă, nu avem maturitatea necesară să facem diferența.

Eu sper că dacă suntem uniți, dacă ne vom pregăti și mai bine, vom aduna și victorii. Dacă noi marcam la ocaziile pe care le aveam, câștigam clar. Însă nu am marcat, ne-am descoperit și au avut și ei apoi câteva oportunități.

Dacă aveam o diferență mai mare la pauză, nu cred că mai aveau ei apoi ocazii”, a spus Ciprian Danciu la finalul partidei.

Minaur Baia Mare mai aduce un atacant și un mijlocaș de creație

În aceste zile Minaur Baia Mare încearcă să întărească lotul, fiind nevoie, după cum a recunoscut Danciu, de câțiva fotbaliști pe zona de atac, un atacant de careu și un mijlocaș de creație, care să facă diferența în ultimii metri.

Încercăm să schimbăm, avem un lot numeros, valoros. Toți jucătorii merită șanse, toți dau silința să joace cât mai bine, dar cine va avea o formă mult mai bine va intra. Toți jucătorii merită șansă, avem nevoie de toți în acest campionat.

Am avut discuții cu domnul Miriuță, căutăm jucători care să ne ajute foarte mult. Suferim la finalizare, în spatele vârfului, dar eu sper că o să găsim repede”, a continuat antrenorul, care apoi a vorbit și despre partida următoare din Liga 2.

Minaur Baia Mare, meci cu Metaloglobus în runda a 4-a. Ciprian Danciu vrea cel puțin un punct

În runda cu numărul 4, Minaur Baia Mare are o nouă partidă în deplasare, la Metaloglobus. Danciu a precizat că echipa sa va merge acolo pentru un nou rezultat pozitiv, victorie sau remiză:

Noi vom încerca să nu pierdem niciun meci, să încercăm să scoatem cât mai mult din ele. Suntem în etapa a 3-a și cred că până acum am avut un cuvânt greu de spus, cu Slobozia, cu Brașov și cu Ripensia. Jocul a fost destul de bun”.

Minaur Baia Mare, peste Ripensia în clasamentul Ligii 2

Minaur Baia Mare are 2 puncte până acum în Liga 2. A pierdut cu 0-3 confruntarea cu Unirea Slobozia, iar apoi a făcut 1-1 cu FC Brașov și 1-1 cu Ripensia Timișoara.

Ripensia a adunat primul punct în acest sezon. În primele două etape a cedat cu Gloria Buzău, scor 0-1, și Unirea Slobozia, scor 1-2. În runda a 4-a, formația de pe Bega va întâlni FC Brașov pe teren propriu.

Partida integrală dintre Minaur Baia Mare și Ripensia

Foto: Minaur Baia Mare
Video: Minaur Baia Mare

articolul original.

Ripensia merge încrezătoare la Baia Mare: ”Avem toate atuurile să venim de acolo cu punct sau puncte.” Unul dintre jucătorii timișorenilor are amintiri de coșmar de pe terenul Minaurului

18 August 2022 at 18:50
image

Ripensia Timișoara va juca, după înfrângerile cu Gloria Buzău (0-1) și Unirea Slobozia (1-2), pe terenul nou-promovatei Minaur Baia Mare, în etapa a 3-a a Ligii 2.

Roș-galbenii se așteaptă la un meci foarte dificil cu echipa antrenată de Ciprian Danciu, chiar dacă maramureșenii jucau sezonul trecut în Liga 3, acolo unde și patronul bănățenilor pretindea că vrea să-și ducă echipa. Minaur nu a strălucit nici ea în debutul sezonului, pierzând drastic la Slobozia (0-3) și remizând la Brașov (1-1).

Ripensia schimbă tactica după ce în primele două etape nu a obținut niciun punct

După două runde în care echipa nu a obținut niciun punct, la declarații a venit antrenorul secund Călin Mada, cel care deține Licența B și e, deci, în regulă pentru postul său, spre deosebire de așa-zisul antrenor principal Iulian Munteanu.

Mada a punctat că echipa va schimba ceva din abordarea tactică. El consideră că meciul cu Minaur nu e mai ușor ca precedentele. ”Pe hârtie, da, dar pe teren, nu. Chiar i-am studiat și pe Baia Mare. Au avut două meciuri în care au jucat nu bine, ci foarte bine. În ultimul meci de la Brașov au scăpat victoria printre degete. Mergem încrezători. Avem toate atuurile să venim de acolo cu punct sau puncte. Cu siguranță încercăm altceva. Trebuie să schimbăm, nu putem să mergem pe aceeași temă ca până acum. Schimbăm ceva din registrul tactic. Ideea este că vrem să spargem gheața și să aducem primele puncte la Timișoara”, a precizat Mada.

Răzvan Morariu este în continuare accidentat, iar Raul Vidrăsan și Mihai Ene sunt incerți.

Alexandru Mogoș a jucat de curând cu Minaur și spune că îl știe bine

Unul dintre cei doar trei jucători nou-achiziționați de Ripensia vara aceasta, Alexandru Mogoș, a jucat cu Minaur la barajul pentru promovarea în Liga 2, din postura de jucător al Hunedoarei. Nu are amintiri frumoase de la Baia Mare, ci chiar de coșmar, după ce echipa sa a pierdut singurul meci în întreg sezonul și a ratat accederea în eșalonul secund, 1-4, după 2-1 la Hunedoara.

Tânărul știe că Ripensia va avea viață grea. ”Suntem încrezători, ne-am pregătit bine săptămâna aceasta. Eu știu că am mai jucat cu Baia Mare, la baraj, când eram la Hunedoara. Este o echipă care joacă foarte mult pe contraatac, stabilă. Dar noi ne-am antrenat bine și mergem să luăm cele trei puncte. Baia Mare este o echipă compactă. Au jucători de valoare. Au un mijlocaș central, Donca, ce a promovat acum ceva timp cu Slatina. Sunt jucător de valoare și trebuie să luăm ca atare chestia aceasta.Venim după două înfrângeri nemeritate. Sperăm să fim mai atenți pe viitor, să ne aranjăm, să facem totul cum trebuie, și să nu mai facem greșeli atât de ușoare”, a declarat Mogoș.

Înainte de debutul etapei a 3-a a Ligii 2, Minaur Baia Mare ocupă locul 16, cu 1 punct, în timp ce Ripensia e pe poziția a 18-a, cu 0 puncte. Meciul de la Baia Mare, de pe stadionul ”Viorel Mateianu”, are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Declarații Călin Mada și Răzvan Mogoș înainte de Minaur Baia Mare – Ripensia Timișoara:

Foto și video: Ripensia Timișoara

articolul original.

FC Brașov – Minaur Baia Mare 1-1. Dan Alexa pune tunurile pe arbitraj: ”Am avut două penalty-uri. Lucrurile sunt evidente”

15 August 2022 at 10:21
By: M.Ex.

După fluierul final al jocului FC Brașov – Minaur Baia Mare, scor 1-1, antrenorul Dan Alexa a mers la centrul terenului și le-a reproșat mai multe decizii arbitrilor George Roman și Marilena Nan.
”Am avut două penalty-uri neacordate, la fel ca la Vâlcea! Chiar nu ai ce să mai spui! Mi-am propus să nu mai comentez arbitrajul, însă lucrurile sunt evidente. I-am reproșat centralului cele două penalty-uri neacordate și faptul că a dat doar patru minute de prelungiri, asta deși oaspeții au tras de timp încă din minutul 60. Chiar mă așteptam să fie măcar 5-6 minute de prelungiri!”, a spus Alexa. FC Brașov a obținut doar un punct după primele două etape.
Alexa spune că echipa este în reconstrucție totală și că are mare încredere în lotul format în această vară. ”Nu e bilanțul la care mă așteptam, dar suntem o echipă în reconstrucție totală, cu mulți jucători nou-veniți. Pentru mulți jucătri care are au venit în ultimele 10 zile, acesta a fost primul joc în ultimele trei luni! Avem un lot bun, dar avem mult de muncă pentru a aduce echipa la un nivel bun de pregătire. În primul rând trebuie să creștem de la meci meci. Avem probleme din punct de vedere al omeginătății, al pregătirii și aceste lucruri trebuie să le rezolv în cel mai scurt timp”, a mai spus Dan Alexa.

articolul original.

Miriuță, verde-n față: ”Un joc modest al ambelor echipe.” Ciprian Danciu crede că remiza dintre FC Brașov și Minaur e echitabilă: ”Dacă eram puţin mai atenţi plecam cu toate punctele”

14 August 2022 at 16:43

Nou-promovata Minaur Baia Mare a solicitat federației ca în prima etapă a Ligii 2 să nu joace acasă. Programul stabilit prin tragere la sorți i-a adus însă un debut cu două deplasări.

În prima etapă a pierdut cu 0-3 la Unirea Slobozia, iar în a doua, astăzi, duminică, a remizat pe stadionul Tineretului din Brașov, 1-1 cu FC Brașov.

Băimărenii au fost însă aproape de o victorie în fața echipei lui Dan Alexa. Au deschis scorul, cu ceva noroc, în prelungirile primei reprize, prin Bogdan Rotar (45+1), pe final de joc puteau da lovitura prin Chinde, în două rânduri, și Bakare, dar au fost egalați la ultima fază de Eduard Lambrinoc (90+4).

Vasile Miriuță, după remiza de la Brașov: ”La 1-0 am avut două-trei șanse a închide jocul. Când au egalat m-a luat, așa, pe șira spinării, o undă rece!”

După joc, directorul tehnic al Minaurului, Vasile Miriuță, a spus că jocul de la Brașov a fost unul modest.

”Este primul punct în Liga a 2-a, după o partidă dificilă, așa cum vor fi toate în acest campionat. Am întâlnit o echipă cu un antrenor bun. Brașovul a avut mai multe ocazii de gol, însă la 1-0 am avut două-trei șanse a închide jocul. Dacă marcam, meciul era gata! Așa, pe final, o neatenție ne-a costat victoria. Când a marcat Brașovul m-a luat, așa, pe șira spinării, o undă rece! Una peste alta, un joc modest făcut de ambele echipe. La noi, poate e vorba și de tracul unor jucători care au jucat doar la nivelul Ligii a 3-a. Eu sper să se obișnuiască rapid cu nivelul Ligii a 2-a. Cred că jucătorilor le trebuie mai multă încredere și tupeu! Calitate au! Sper să să bifăm prima victorie, etapa viitoare, cu Ripensia”, a spus Miriuță, care inclusiv el a antrenat echipa în sezonul trecut, când a ratat promovarea la baraj încă din faza semifinală.

Ciprian Danciu: ”Un rezultat care este echitabil, dar dacă eram puţin mai atenţi puteam să plecăm cu toate cele trei puncte”

În schimb, antrenorul Ciprian Danciu spune că punctul obținut la Brașov este unul echitabil.

”Un punct câştigat, păcat că am primit gol în ultima fază. Per total, un joc bun, organizat, am preconizat că jocul va fi de maniera asta. A fost și neşansa ocazilor ratate la 1-0. Făceam 2-0 și nu mai conta acest gol din prelungiri. Până la urmă e un punct câştigat. Când munceşti sau alegi 93 – 94 de minute şi îţi lipseşte concentrarea în ultima fază e clar că nu ai vrut să realizezi asta. Trebuie să ţinem capul sus, suntem o echipă care acum a promovat. Pe fondul lor de precipitare, pentru că brașovenii îşi doreau foarte mult să înscrie, noi am avut trei-patru ocazii mari. Un rezultat care este echitabil, dar dacă eram puţin mai atenţi puteam să plecăm cu toate cele trei puncte. Vrem să facem cât mai multe meciuri bune şi să ne salvăm. Baia Mare merită să aibă echipă în Liga a 2-a”, a spus Danciu.

Minaur Baia Mare în meciul cu FC Brașov: Băilă – Potcoavă, Rz. Lazăr, Dav. Simion, Ius. Neacșu (Al. Stoian 82′) – Gneba, Raph. Stănescu (K. Bakare 70′), Donca – Rotar (Mărieș 59′), Cip. Stanciu (cpt.), Chinde. Rezerve neutilizate: Al. Costache – Văsălie, Jucan, D. Matei, Muacir, Ct. Alexe.

Minaur are un punct obținut după două etape și ocupă locul 16 în Liga 2, cu 1-4 golaveraj. În etapa a treia joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, cu Ripensia (locul 18, 0 puncte, 1-3 golaveraj).

Foto: Minaur Baia Mare și FC Brașov

articolul original.

FC Brașov, un punct în prelungiri cu Minaur! Dan Alexa, supărat pe jocul echipei și furios pe arbitraj: ”Am avut două penalty-uri neacordate”

14 August 2022 at 15:08
image

FC Brașov a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), meciul disputat pe teren propriu cu Minaur Baia Mare, cu un gol marcat în prelungiri, la ultima fază, de Eduard Lambrinoc!

Dan Alexa a făcut trei schimbări în primul 11 față de meciul din prima etapă cu CS Comunal Șelimbăr (scor 0-1). Astfel, Jovanovic, Dan Spătaru și Chică-Roșă au intrat în primul 11, iar Burlacu, Marc și Lambrinoc au fost trimiși pe bancă.

Cu goluri marcate în prelungiri, FC Brașov și Minaur au terminat meciul la egalitate

Brașovenii au început tare primul meci de pe teren propriu din noul sezon, iar Chică-Roșă a ieșit la rampă în minutul 7, atunci când a reluat peste transversală din 6 metri, după o centrare bună a lui Sorsa. Același Chică-Roșă a tras primul șut pe spațiul porții (16), în timp ce băimărenii au fost periculoși la lovitura liberă executată de Stanciu de la 20 de metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă vinclul porții lui Micu (19).

După startul animat de meci, jucătorii ambelor echipe au început să se întreacă în gafe, cu multe greșeli neforțate, pase simple greșite, iar Chică-Roșă a ieșit în evidență prin trei lufturi din situații mai mult decât favorabile! Dumbravă i-a dat emoții lui Băilă cu un șut deviat la colțul scurt, iar oaspeții au dat lovitura în prelungirile primei reprize prin Bogdan Rotar, cu un șut de la marginea careului, deviat nefericit de Jovanovic!

Alexa a mutat la pauză cu Covalciuc și Amorim, iar prima ocazie i-a aparținut lui Angelov, însă bulgarul a finalizat modest. Oaspeții au replicat prin Donca, șut de la 25 de metri respins de Micu în corner. Brașovenii au cerut în două rânduri penalty, la Fustar și Chică-Roșă, însă, de fiecare dată, centralul George Roman a lăsat jocul să continue.

Dan Alexa a fost un car de nervi și s-a ales cu un galben pentru proteste.

Finalul meciului a oferit momente de stand-up comedy cu Chică-Roșă și Gneba în rolurile principale, iar Chinde, în două rânduri, și Bakare au ratat ocazii uriașe de a închide meciul în favoarea băimărenilor.

Eduard Lambrinoc a salvat un punct în prelungirile meciului, după o fază confuză în careul oaspeților. S-a terminat 1-1, iar cele două echipe au bifat primul punct din acest sezon. Totul după un joc modest.

Dan Alexa: ”Supărarea mea este că am arătat rău în ultima jumătate de oră”

Dan Alexa a obținut doar un punct cu FC Brașov în primele două etape. Antrenorul spune că echipa este în reconstrucție totală și că are mare încredere în lotul format în această vară.

”Nu e bilanțul la care mă așteptam, dar suntem o echipă în reconstrucție totală, cu mulți jucători nou-veniți. Pentru mulți jucătri care are au venit în ultimele 10 zile, acesta a fost primul joc în ultimele trei luni! Avem un lot bun, dar avem mult de muncă pentru a aduce echipa la un nivel bun de pregătire. În primul rând trebuie să creștem de la meci meci. Avem probleme din punct de vedere al omeginătății, al pregătirii și aceste lucruri trebuie să le rezolv în cel mai scurt timp”, a spus Dan Alexa.

”Am început bine jocul, am avut multe situații, dar am ales tot timpul procedeul greșit. Ne-a lipsit ceva acolo. Apoi s-a văzut lipsa de pregătire a unor jucători, iar în ultimele 25 de minutre am arătat chiar foarte rău. Am reușit să egalăm pe final, iar atunci când reușești să egalezi în ultimul minut ești mulțumit și cu un punct. Supărarea mea este că am arătat rău în ultima jumătate de oră”, a comentat Alexa despre joc.

Alexa a făcut reproșuri arbitrului: ”Am avut două penalty-uri. Lucrurile sunt evidente”

După fluierul final al jocului, Dan Alexa a mers la centrul terenului și le-a reproșat mai multe decizii arbitrilor George Roman și Marilena Nan.

”Am avut două penalty-uri neacordate, la fel ca la Vâlcea! Chiar nu ai ce să mai spui! Mi-am propus să nu mai comentez arbitrajul, însă lucrurile sunt evidente. I-am reproșat centralului cele două penalty-uri neacordate și faptul că a dat doar patru minute de prelungiri, asta deși oaspeții au tras de timp încă din minutul 60. Chiar mă așteptam să fie măcar 5-6 minute de prelungiri!”, a spus Alexa.

FC Brașov și Minaur au obținut primul lor punct în acest sezon de Liga 2, după două etape, iar în runda a treia vor juca cu Poli Timișoara (20 august, ora 11:00, deplasare), respectiv Ripensia (20 august, ora 11:00, acasă).

FC BRAȘOV – MINAUR BAIA MARE 1-1

Eduard Lambrinoc 90+4′ / Bogdan Rotar 45+1′

FC Brașov: Micu – Sorsa, Fustar, Jovanovic, Dumbravă (cpt.)(Tud. Oltean 71′) – Spătaru (Lambrinoc 55′), R. Lazăr, Rz. Iorga (Covalciuc 46′, Martinov 71′), Saim Tudor (Joao Amorim 46′) – Chică-Roșă, Angelov
Rezerve neutilizate: D. Mutu – M. Burlacu, Vas. Constantin, Marc
Antrenor: Dan Alexa

Minaur Baia Mare: Băilă – Potcoavă, Rz. Lazăr, Dav. Simion, Ius. Neacșu (Al. Stoian 82′) – Gneba, Raph. Stănescu (K. Bakare 70′), Donca – Rotar (Mărieș 59′), Cip. Stanciu (cpt.), Chinde
Rezerve neutilizate: Al. Costache – Văsălie, Jucan, D. Matei, Muacir, Ct. Alexe
Antrenor: Ciprian Danciu

Stadion: Tineretului (Brașov). Arbitru: George Cătălin Roman (Timişoara). Asistenți: Nicușor Marin (Suseni – Argeş) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria). Rezervă: Claudiu Ștef (Târgu Mureş). Observator arbitri: Ioan Duma (Sibiu). Delegat joc: Ciprian Prisăcaru (Târgovişte).

Foto: FC Brașov

articolul original.
❌