ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Avertisment din Rusia pentru NATO: Dacă vor face acest lucru, ar deveni imediat o țintă legitimă a forțelor noastre armate

29 November 2022 at 21:15
image

Vicepreşedintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, a transmis marți că dacă NATO va furniza Ucrainei sisteme de apărare Patriot împreună cu personal NATO, aceştia ar deveni imediat o ţintă legitimă a forţelor armate ruse.

„Dacă, aşa cum a lăsat să se înţeleagă (secretarul general al NATO, Jens) Stoltenberg, NATO va furniza fanaticilor ucraineni sisteme Patriot împreună cu personal NATO, aceştia ar deveni imediat o ţintă legitimă a forţelor noastre armate”, a scris Medvedev pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Din mesajul său, notează Reuters, nu reiese clar dacă se referea la sistemele Patriot, la forţele ucrainene sau la faptul că personalul NATO ar deveni o ţintă.

„Lumea civilizată nu are nevoie de această organizaţie. Ea trebuie să se simtă vinovată faţă de umanitate şi să fie dizolvată ca entitate criminală”, a scris el într-o altă postare anterioară.

Ucraina le-a cerut partenerilor săi occidentali sisteme de apărare aeriană, inclusiv sisteme Patriot de producţie americană, pentru a se proteja de atacurile ruseşti asupra infrastructurii sale energetice.

Miniştrii de externe ai NATO au condamnat la Bucureşti ceea ce ei numesc „atacurile persistente şi inconştiente ale Rusiei asupra infrastructurii civile şi energetice ucrainene” şi au promis că îşi vor intensifica sprijinul pentru Kiev, scrie news.ro

articolul original.

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, surprinde din nou: Kievul este pur și simplu un oraș rusesc!

20 November 2022 at 21:15
image

Actualul vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, fost președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a transmis duminică pe canalul său de Telegram, că având în vedere legăturile istorice ale Kievului cu Rusia și URSS,  acesta este pur şi simplu un oraș rusesc.

Medvedev a făcut duminică o postare pe canalul său de Telegram, aceasta fiind de fapt un răspuns la amenințările ucrainene de a „recupera Crimeea”, peninsulă pe care rușii o ocupă din 2014.

„În insectariul din Kiev se înmulțesc diverși gândaci care amenință în mod constant cu „recuperarea Crimeii”. Scopurile sunt clare: să înveselească insectele îmblânzite din jur și să arate proprietarului insectariului că acestea sunt încă foarte capabile să alerge după o bucată de mâncare. Aproape ca și gândacul preferat, Janissary, din piesa „Fuga” a celebrului kievianist Mihail Bulgakov.

1. Kiev este capitala Rusiei antice.

2. Kievul este un important oraș mic rusesc din cadrul Imperiului Rus.

3. Kievul a fost capitala republicii ca parte a URSS.

Și, în sfârșit, Kievul este pur și simplu un oraș rusesc în care s-a gândit și s-a vorbit întotdeauna limba rusă.

Pentru a fi foarte clar, ce și cum ar trebui să fie returnat…”, a scris Dmitri Medvedev pe pagina sa de Telegram, conform romaniatv.net

articolul original.

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev: ‘Statele Unite, NATO și Uniunea Europeană nu vor o ruptură definitivă cu Rusia, de teama celui de-al Treilea Război Mondial’

20 November 2022 at 08:15
image

Vicepreședintele Consiliului Național de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a spus că Occidentul nu vrea o ruptură completă cu Rusia, de teama celui de-al Treilea Război Mondial și că acesta ar fi de fapt, adevăratul motiv pentru care împinge Kievul să negocieze cu Moscova.

Medvedev afirmă că președintele ucrainean Volodimir Zelenski se împotrivește negocierilor și nu recunoaște „colapsul Ucrainei”.

Oficialul rus susține că „toată lumea s-a săturat de regimul de la Kiev” și că nimeni, nici măcar polonezii, care sunt „cei mai rusofobi”, nu a acceptat să atribuie Rusiei racheta căzută pe teritoriul lor.

„Statele Unite, NATO și Uniunea Europeană nu vor o ruptură definitivă cu Rusia, de teama celui de-al Treilea Război Mondial. De aici, încercările frecvente de a convinge Kievul să accepte negocieri. Zelenski nu vrea negocieri din motive evident egoiste. Până la urmă, dacă nu recunoști realitatea colapsului Ucrainei, nu are rost să te așezi la masă (a negocierilor – n.r.). Iar dacă recunoști (colapsul), propriii tăi naționaliști, care sunt în legătură cu conducerea armatei, te vor ucide”, a scris Dmitri Medvedev pe Telegram, conform agenției TASS.

Decizia de a negocia cu Rusia îi revine Ucrainei”

Purtătorului de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al preşedinţiei americane, John Kirby, a transmis vineri că SUA a reiterat că decizia de a negocia cu Rusia îi revine Ucrainei şi că în niciun caz nu face presiuni asupra preşedintelui  Volodimir Zelenski pentru a se aşeza la masa negocierilor cu Vladimir Putin.

„Acest război s-ar putea încheia astăzi, dacă domnul Putin ar face ceea ce este corect. Evident, (Putin) nu s-a arătat dispus să-şi retragă trupele şi toţi suntem de părere că un acord diplomatic negociat este cel mai bun lucru pe care îl poate face Putin”, a declarat Kirby.

Mai mult, oficialul american a subliniat că misiunea de a stabili când este pregătit să negocieze şi sub ce format îi revine lui Volodimir Zelenski.

„Nimeni din SUA nu face presiuni şi nu insistă sau îl împinge să se aşeze la masa negocierilor”, a dat asigurări Kirby, conform româniatv.net

articolul original.

Câtă influență au „șoimii” Rusiei asupra Kremlinului: Medvedev, Kadîrov și Prigojin îi dau târcoale lui Putin

11 November 2022 at 17:12
image

Cu cât se prelungește invazia Rusiei în Ucraina, cu atât mai multă greutate capătă gruparea războinicilor la Moscova. Aproape că nu trece o zi fără vreo declarație a „șoimilor” Rusiei care se hrănesc cu proclamații antioccidentale. Toți trag în aceeași direcție, dar fiecare are interesul lui.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, oligarhul Evgheni Prigojin și fostul președinte rus Dmitri Medvedev constituie nucleul dur al susținătorilor războiului și s-au consacrat prin declarațiile belicoase la adresa Vestului. Dar întrebarea esențială pe care o ridică Moscow Times este dacă ei au câștigat, realmente, mai multă influență prin această atitudine. În fond, în sistemul de putere din Rusia importanța cuiva nu este determinată de activitatea mediatică, ci de un singur om: Vladimir Putin.

La începutul "operațiunii militare speciale", elita rusă era divizată între tabăra războinicilor și cea a pacifiștilor. Ultima includea mulți tehnocrați, puținii liberali din sistem și oamenii de afaceri influenți. Aceștia au fost șocați de decizia lui Putin de a începe războiul, apoi au fost nevoiți să tacă și să suporte consecințele conflictului.

În schimb, discursul public a fost acaparat de partizanii războiului, îndeosebi de Kadîrov, Medvedev, Prigojin, șeful Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, și de omul lui Putin din fruntea partidului Rusia Unită, Andrei Turciak. În această tabără nu există o ierarhie, iar grupul nu este consolidat. Tot ce au în comun membrii săi e faptul că sunt susținători activi ai campaniei militare a Rusiei și atacurile înveninate la adresa Occidentului.

Supranumiți de presă "șoimii Rusiei", acești oameni exploatează discursul patriotic în scop propriu, concurând între ei pentru a arăta cine este mai puternic. În perioada în care Putin se întâlnea personal cu foarte puțini oameni, aceste personaje au izbutit să rămână lângă el, având grijă să arate în presă și pe rețelele de socializare că au acces privilegiat la Kremlin.

Fiecare dintre acești "șoimi" are atuurile sale. Și propriile interese.

Medvedev a trecut la limbajul dur

Înainte de război, activitatea fostului președinte Medvedev ca adjunct al șefului Consiliului de Securitate al Rusiei rareori suscita interes public. În martie, după invadarea Ucrainei, el și-a făcut cont pe Telegram și de atunci tună și fulgeră contra Vestului, folosind deseori un limbaj vulgar la adresa Ucrainei și a liderilor occidentali.

Fiecare postare are, în medie, peste 2,25 de milioane de vizualizări, o audiență la care multe publicații pot doar să viseze, ceea ce denotă că mesajul său are aderență. E citat frecvent în presa rusă și cea din străinătate, iar încrederea publică în el a crescut de la 20%, înainte de război, la 40%.

Apropiații fostului președinte spun că tonul și vocabularul pe care le folosește nu-l caracterizează și sunt uimiți de transformarea lui. E posibil ca Medvedev să fi simțit că schimbarea imaginii i-ar da ocazia de a mai fi vreodată președinte, șansă care înaintea războiului era nulă, notează publicația citată.

Medvedev e privit acum ca un candidat al aripii moderate a elitei politice, iar retorica lui este menită să-i atragă atenția lui Putin, dacă liderul de la Kremlin va decide să-și nominalizeze un succesor la alegerile prezidențiale din 2024. Iar Medvedev are avantajul că s-a mai aflat în această poziție.

Kadîrov, "ayatollahul" Rusiei

Liderul cecen era deja o figură controversată cu mult înaintea izbucnirii războiului și folosește acum conflictul pentru a-și întări poziția în rândul elitelor ruse. El este singurul lider regional care își permite să vorbească liber (și frecvent) despre chestiuni care îi depășesc aria de competență, precum politica externă. A mers până într-acolo încât l-a criticat fățiș pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, fiind doar dojenit cu blândețe de Kremlin.

Înainte de război, contul de Telegram al liderului cecen avea 60.000 de urmăritori și aborda mai mult afacerile oficiale. De la declanșarea invaziei, audiența lui a crescut la trei milioane de oameni.

Ramzan Kadyrov on Kherson

I totally agree with Mr Prigozhin's view on Surovikin's decision. Evgeny Viktorovich noted very precisely that Surovikin saved a thousand soldiers who were in a de facto encirclement. pic.twitter.com/4NiGQdFtZN

— ConstanZe (@Constanze2022)
November 11, 2022

Ambițiile lui Kadîrov depășesc funcția de guvernator regional. Și el țintește mai sus, dar trebuie să convingă elitele de la Moscova, iar aici are o problemă: nu este bine văzut în cercurile militare și de securitate. Cu toate acestea, retorica lui ultranaționalistă și acțiunile batalioanelor de luptători ceceni pe care le-a trimis în Ucraina i-au creat o bază solidă de pe care poate ataca cursa pentru funcția de președinte al Rusiei.

Prigojin, stăpânul mercenarilor

Adversitatea lui Kadîrov la adresa ministrului Apărării a fost susținută activ de oligargul Evgheni Prigojin. Acesta a avut un conflict cu Șoigu, înainte de război, când ministrul a vrut să pună capăt contractelor armatei cu firma de catering Concord, deținută de omul de afaceri.

În Ucraina, mercenarii din Grupul Wagner, fondat de Prigojin, s-au dovedit mai eficienți decât diviziile armatei.

Russian oligarch Yevgeny Prigozhin: "Gentlemen, we interfered, we are interfering, and we will interfere… Accurately, precisely, surgically, and the way we do it, the way we know how to"

Journalists were sued in the English courts for writing this truth https://t.co/KNoxKH73wE

— Peter Jukes (@peterjukes)
November 7, 2022

Spre deosebire de Medvedev și Kadîrov, Prigojin nu are canal de Telegram. Compensează, în schimb, cu o rețea de instituții media și o armată de troli care se asigură că el nu rămâne niciodată în afara prim-planului și în rapoartele de presă ale președinției ruse.

Potrivit Moscow Times, e greu de spus dacă acești "șoimi" au căpătat o influență mai mare asupra lui Putin. Ei încearcă să-l împingă pe liderul de la Kremlin pe un culoar al escaladării războiului din Ucraina, o cale care l-ar obliga să mărească miza. Însă nu există indicii că Putin le dă credit - de altfel, nici Kadîrov, nici Prigojin nu au participat vreodată la ședințele Consiliului de Securitate.

În plus, niciunul dintre acești rivali nu deține elementele necesare pentru a fi considerat de membrii elitelor drept unul dintre ei.

Transformarea popularității în mass-media într-o influență reală nu a fost ușoară pe timp de pace, iar în vremea războiului nu contează, subliniază Moscow Times. Politicianul Dmitri Rogozin e un bun exemplu pentru ceea ce pot păți cei mai aprigi "șoimi" când sunt luați la țintă: fostul șef al Roscosmos, agenția spațială rusă, postează mesaje în rafală pe Twitter și este constant citat în media. Dar asta nu l-a ajutat să-și găsească o slujbă; el n-a mai avut o funcție din vară.

articolul original.

Medvedev vrea să reintroducă pedeapsa cu moartea în Rusia: Trădătorii trebuie uciși pe loc, fără proces

2 November 2022 at 17:44
image

Dmitri Medvedev, vicepreședintele interimar al Consiliului de Securitate al Rusiei, dorește reintroducerea pedepsei capitale.

El a declarat că sabotori „galben-albaștri”, care se opun politicii de stat rusești cu privire la invazia Ucrainei, au început să opereze în Rusia, comițând atacuri teroriste, scrie Kyiv Independent.

Medvedev a spus că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a existat o singură sentință „pentru astfel de nenorociți – execuție pe loc, fără proces”.

„Dacă ești un trădător care a comis o astfel de crimă în timpul războiului, nu ai nici vârstă, nici naționalitate, nici măcar dreptul de a-ți proteja propria viață”, a spus Medvedev.

Potrivit acestuia, în această categorie intră și cetățenii ruși care au incendiat birourile militare de recrutare și au cauzat daune altor clădiri ale statului.

Reintroducerea pedepsei cu moartea este posibilă chiar și în cadrul actualei Constituții a Rusiei, a adăugat Medvedev.

La mijlocul lunii martie, Rusia a părăsit Consiliul Europei, ceea ce înseamnă că cetățenii ruși nu mai pot aduce cauze la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

articolul original.

Dimitri Medvedev: Numai o victorie a Rusiei în Ucraina poate preveni conflictul global spre care Occidentul împinge lumea

2 November 2022 at 07:13
Foto: hotnews.ro

În Rusia, Dimitri Medvedev, şeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a scris că numai o victorie a Rusiei în Ucraina poate preveni conflictul global spre care Occidentul împinge lumea.

În plus, acesta este de părere că Occidentul forțează Rusia să apeleze la armele nucleare.

În mesajul său, „Numai o victorie deplină și finală a Rusiei în Ucraina este o garanție de protecție împotriva conflictului global spre care Occidentul împinge lumea”, a scris acesta marți, 1 noiembrie, pe canalul său Telegram.

Pacea mondială depinde de victoria Rusiei

Mai mult, „Să numim lucrurile pe nume. Țările occidentale împing lumea spre un război global. Și numai o victorie completă și finală a Rusiei este o garanție împotriva unui conflict global”, a scris politicianul, făcând o aluzie la faimoasa teză conform căreia „Rusia nu poate fi lăsată să câștige războiul” a țărilor occidentale.

În contextul socializării, Medvedev și-a îndemnat abonații să abordeze problema într-un mod logic. Politicianul a declarat că dacă Ucraina câștigă războiul, se va rupe de Rusia, ceea ce constituie o amenințare la adresa integrității acesteia.

Astfel, „Dacă nu Rusia va câștiga, se pare că va câștiga Ucraina. Scopul Ucrainei în război este numit de regimul de la Kiev – returnarea tuturor teritoriilor care i-au aparținut anterior.

Adică să le smulgă din Rusia. Aceasta este o amenințare la adresa existenței statului nostru și a dezintegrării actualei Rusii”, a spus acesta.

Politicianul acuză Occidentul că plănuiește un război nuclear

Iar, concluzia la care a ajuns Medvedev este că o astfel de dispoziție reprezintă un motiv direct pentru a aplica clauza 19 din Cadrul politicii de stat a Rusiei pentru descurajarea nucleară.

În întrebarea sa, „Și atunci cine plănuiește un conflict nuclear, pot să întreb? Ce este aceasta, dacă nu o provocare directă a unui război mondial cu ajutorul armelor nucleare?”, a pus el o întrebare retorică.

În contextul legal, potrivit punctului 19 din documentul menționat de Medvedev, condițiile care determină posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare sunt primirea unor informații fiabile despre lansarea de rachete balistice care atacă teritoriul Rusiei sau al aliaților săi, utilizarea de arme nucleare sau alte arme de distrugere în masă pe teritoriul Rusiei și al aliaților săi, impactul inamicului asupra unor instalații critice de stat sau militare ale Federației Ruse, a căror dezactivare ar perturba răspunsul forțelor nucleare.

În plus, punctul 19 citează ca o astfel de condiție agresiunea împotriva Rusiei cu ajutorul armelor convenționale, în cazul în care este amenințată însăși existența statului, la care Medvedev face apel în postarea sa.

articolul original.

Medvedev propune Ucrainei curent în schimbul recunoașterii anexării teritoriilor sale

28 October 2022 at 16:39
By: -
image

Dacă vrea să nu mai aibă probleme cu energia, Ucraina ar trebui să recunoască anexarea de către Rusia a 19% din teritoriul său, citează The Moscow Times o declaraţie făcută vineri de vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev.

Încercările Ucrainei de a cumpăra energie electrică din Europa "nu vor asigura stabilitatea dorită", întrucât aceasta nu va duce decât la creşterea preţului la energie în Europa, explică Medvedev într-o postare pe Telegram, după bombardamentele masive asupra infrastructurii energetice ucrainene de către Rusia.

"Calea către stabilizarea aprovizionării cu energie electrică este alta. Trebuie recunoscută legitimitatea cerinţelor Rusiei în cadrul 'operaţiunii militare speciale' şi rezultatele ei, reflectate în Constituţia noastră. Şi atunci se va rezolva şi problema curentului", susţine Medvedev în postarea sa.

Cu o zi în urmă, traderul de stat ucrainean "Compania energetică din Ucraina" (JSC Energy Company of Ukraine) a achiziţionat pentru prima oară, în regim de test, curent electric din Slovacia pentru a "susţine sistemul energetic ucrainean în cazul unui deficit de capacitate de generare".

"Ca urmare a atacurilor cu rachete ruseşti şi a avarierii infrastructurii energetice, riscurile pentru traversarea stabilă din punct de vedere termic şi energetic a sezonului rece au crescut semnificativ", a explicat directorul general al companiei, Viktor Butenko.

Distrugerea sistemului energetic

Rusia se axează pe distrugerea masivă a sectorului energetic al Ucrainei din 10 octombrie. Oficial, preşedintele rus Vladimir Putin a legat aceste bombardamente de reacţia Moscovei la explozia de pe podul peste strâmtoarea Kerci, în urma căruia o bandă auto şi una feroviară au fost avariate, catalogată drept ''atentat terorist'' de Moscova şi atribuit serviciilor speciale ucrainene.

Pe parcursul acestei perioade de atacuri cu rachete de croazieră şi drone iraniene, Rusia a avariat peste 30% din instalaţiile energetice din întreaga Ucraină, notează Moscow Times.

Potrivit companiei naţionale de energie Ukrenergo, echipamentele reţelei principale a sistemului de distribuţie a energiei electrice în regiunile centrale au fost deteriorate.

Din această cauză, consumul de energie este restricţionat la Kiev şi în împrejurimi, precum şi în regiunile Cernigov, Cerkasî şi Jitomir. Kirill Timoşenko, adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, a recomandat întreruperi mai drastice de furnizare a curentului electric, după un bombardament nocturn în 27 octombrie, când o instalaţie energetică critică a fost grav avariată.

Anexarea celor patru regiuni

Rusia a anexat regiunile Doneţk, Lugansk (est), Zaporojie şi Herson (în sud) în urma unor aşa-zise "referendumuri" pe care ONU le-a calificat drept "nelegitime". Ceremonia oficială de anexare a avut loc la 30 septembrie la Kremlin cu lideri numiţi de Moscova în aceste regiuni ucrainene.

După aceea, patru noi regiuni au fost introduse în Constituţia Rusiei, dar autorităţile ruse nu s-au lămurit între ce graniţe le-au anexat: niciuna dintre ele nu este în totalitate ocupată şi controlată de forţele ruse, notează Moscow Times. Mai mult, de la data anexării, suprafaţa controlată de trupele ruse în cele patru regiuni s-a redus, după ce armata rusă s-a retras în faţa avansului forţelor ucrainene.

La Kiev, oferta lui Medvedev, fost preşedinte între 2008 şi 2012, a fost considerată drept o recunoaştere din partea Moscovei că utilizează atacurile asupra infrastructurii energetice pentru şantaj, potrivit Unian.

articolul original.

Dmitri Medvedev a izbucnit la adresa Occidentului: ‘Nu sperați! Producția de arme și echipamente speciale este în creștere, de la tancuri și tunuri la rachete de înaltă precizie și drone. Așteptați!’

24 October 2022 at 20:00
image

Fostul preşedinte al Rusiei Dmitri Medvedev a declarat, luni, că producţia militară rusă de arme şi echipamente este în creştere, transmite CNN.

Anunţul a fost făcut într-o declaraţie pe canalul său Telegram.

Medvedev, un aliat fidel al preşedintelui rus Vladimir Putin, a reacţionat la rapoartele recente ale analiştilor occidentali din domeniul apărării care sugerează că Rusia este în criză de rachete şi vehicule blindate de care are nevoie pentru a-şi continua invazia în Ucraina.

„Citind analizele inamicilor, am întâlnit în mod repetat declaraţii potrivit cărora echipamentele militare şi armele din Rusia se vor epuiza în curând. Ca şi cum totul a fost deja epuizat”, a declarat Medvedev.

 „Nu speraţi! Producţia de arme şi echipamente speciale este în creştere, de la tancuri şi tunuri la rachete de înaltă precizie şi drone. Aşteptaţi!”, a adăugat el.

Medvedev a adăugat că, luni, în urma instrucţiunilor date de Putin, a avut loc o verificare de control a producţiei de tancuri la corporaţia Uralvagonzavod din Nijni Tagil, care este cel mai mare producător rus de vehicule blindate.

„Au fost discutate aspecte legate de accelerarea livrării de echipamente către trupe pentru a fi utilizate în timpul operaţiunii militare speciale”, a mai declarat Medvedev, conform news.ro

articolul original.

Guvernul israelian nu va furniza arme Ucrainei

18 October 2022 at 10:42

După ce ministrul israelian al Diasporei, Nachman Shai, a scris pe contul său de Twitter că „ a venit timpul ca Israelul să trimită arme Ucrainei, așa cum fac SUA și țările NATO”, fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev a transmis că o asemenea mișcare „ar distruge toate legăturile dintre Ierusalim și Moscova”. Surse din Ministerul de Externe israelian au transmis astăzi, conform The Times of Israel, că părerea lui Shai „nu reprezintă un punct de vedere oficial” și că Israelul NU va trimite niciun fel de armament Ucrainei.

Într-un tweet postat duminică, ministrul Diasporei a scris că „Iranul urmează să livreze rachete balistice Rusiei,” și, ca atare, „nu mai e niciun dubiu de partea cui ar trebui să se situeze Isarelul în acest conflict sângeros”

This morning it was reported that Iran is transferring ballistic missiles to Russia. There is no longer any doubt where Israel should stand in this bloody conflict. The time has come for Ukraine to receive military aid as well, just as the USA and NATO countries provide.

— נחמן שי- Nachman Shai (@DrNachmanShai)
October 16, 2022

„ A sosit momentul ca Ucraina să primească și ajutor militar, așa cum oferă SUA și țările NATO”, a scris Nachman Shai.

Surse guvernamentale au subliniat luni pentru mai multe instituții de presă israeliene că opinia lui Shai nu reflectă politica guvernamentală, Israelul neavând nicio declarație oficială cu privire la vreun plan de a trimite ajutor militar Ucrainei. Comentariile au venit după ce un raport al presei de stat ruse a legat direct tweet-ul lui Shai de avertismentul lui Dmitri Medvedev de luni împotriva trimiterii de arme în Ucraina.

„Se pare că Israelul va furniza arme regimului de la Kiev. O mișcare foarte nesăbuită. Va distruge toate relațiile diplomatice dintre țările noastre”, a scris Medvedev pe Telegram.

Medvedev este în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și este considerat un aliat cheie al președintelui rus Vladimir Putin. Foto Kremlin

Comentariile sale au venit la scurt timp după ce drone sinucigașe încărcate cu explozivi, inclusiv Shahed-uri de fabricație iraniană, au lovit capitala Ucrainei, ucigând cel puțin patru persoane și determinând Kievul să ceară UE să aplice sancțiuni asupra Teheranului.

Din 24 februarie, de la declanșarea războiului, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și alți oficiali ucraineni au presat constant Israelul să le furnizeze arme. Ierusalimul a trimis transporturi de ajutor umanitar în Ucraina, dar a respins în mod repetat cererile Kievului pentru arme de apărare, în special sisteme de apărare antirachetă care ar putea fi folosite pentru a opri atacurile aeriene rusești, în ciuda faptului că oficiali guvernamentali israelieni și-au exprimat compasiunea pentru situația dificilă a țării.

Luna trecută, Zelensky, șocat, a spus că Israelul nu a dat țării sale „nimic” care să o ajute să se apere, indicând că liderii săi au fost necinstiți respingându-i cererile pentru sisteme de apărare aeriană.

Refuzul Israelului este văzut ca o încercare a Ierusalimului de a menține legăturile cu Moscova, din cauza controlului Rusiei asupra spațiului aerian sirian, unde forțele aeriene israeliene au efectuat sute de ieșiri împotriva presupuselor transporturi de arme iraniene și pentru a anihila grupările susținute de Teheran. În multe cazuri, Rusia a închis ochii în privința asupra atacurilor aeriene israeliene. Un înalt oficial ucrainean a declarat că Israelul furnizează Ucrainei „informații de bază” cu privire la dronele sinucigașe iraniene desfășurate de armata rusă.

Potrivit unor surse Q Magazine din comunitatea de intelligence, interesele Israelului sunt mult mai complexe în raport cu Rusia. La nivelul schimburilor de informații, rușii sprijină acțiunile israeliene, în timp ce evreii au sprijinit Moscova să prevină multe atacuri teroriste în țări aflate în siajul Rusiei. În plus, oficialii israelieni, care au o situație politică foarte volatilă, uneori păstrarea unui guvern la putere stând în foarte puține voturi ale Knesetului, urmăresc păstrarea unei securități esențiale pentru țara înconjurată de state arabe, aliate oficial cu Rusia. Un alt aspect esențial este cel al celor cca două milioane de israelieni de origine rusă, majoritatea cu familii în Rusia, pe care niciun guvern nu dorește să și-i ostilizeze. Din rândul acestora provin inclusiv membri ai Executivului, ai Knesetului, ai IDF, și, nu în ultimul rând, al serviciilor de informații israeliene.

În spatele ușilor închise, Israelul știe că cine le poate garanta obiective naționale de securitate în raport cu Iranul-cel mai mare dușman- sau de colaborare tacită cu Arabia Saudită, Qatar și alte state arabe, este Rusia, nu Statele Unite.

Săptămâna trecută, ziarul american The New York Times a citat o sursă anonimă ucraineană care a declarat că o firmă privată de securitate israeliană le-a oferit ucrainenilor imagini prin satelit ale pozițiilor militare ruse. Totuși, concret și oficial, Israelul a trimis cca 100 de tone de ajutor umanitar și a înființat un spital de campanie în vestul Ucrainei timp de șase săptămâni la începutul războiului. De asemenea, a livrat 2.000 de căști și 500 de veste anti-glonț despre care Ministerul Apărării a spus că vor fi date forțelor de salvare ucrainene și organizațiilor civile.

Mai mult, potrivit siteului de informații ynet, soția purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Tatiana Navka, a fost văzută recentpet recându-și vacanța în Israel, în timp ce refugiații ucraineni întâmpină dificultăți în a obține vize pentru această țară. Ministerul de Externe a declarat că nu cunoaște acest caz.

Informația a fost făcută publică de ONG-ul „Prietenii israelieni ai Ucrainei”, care a precizat că Navka, fostă campionaă olimpică la patinaj în 2006, a fost cazată la hotelul David Kempinski din Tel Aviv, asta deși ca soțul ei, Dmitry Peskov, și alte personalități ale elitei ruse se află pe lista de sancțiuni impusă de UE, SUA, Canadam Australia și Japonia. Cetățenii ruși nu au nevoie de viză pentru a călători în Israel.

Potrivit unor publicații străine, Navka deține mai multe companii și proprietăți în Peninsula Crimeea, anexată ilegal de Federația Rusă în 2014.

articolul original.

Sezonul tăticilor în tenis: După Nadal și Monfils, Medvedev a anunțat nașterea primului său copil

16 October 2022 at 09:04

Daniil Medvedev a anunțat pe pagina personală de Instagram că a devenit tată. Fostul lider al ierarhiei ATP a dezvăluit și numele fetiței.

Medvedev a primit multe felicitări, iar conaționalul Karen Khachanov i-a urat bun venit „în clubul părinților” (Karen este tatăl unui băiețel).

În vârstă de 26 de ani, Medvedev le-a spus fanilor săi și numele fetiței: Alisa. Copilul a venit pe lume vineri, la Nisa, rusul fiind rezident în Monaco.

Medvedev este al treilea jucător de tenis care devine părinte în ultimele zile, după Rafael Nadal și Gael Monfils.

articolul original.

Medvedev, Șoigu și Zaharova, puși de SBU pe lista persoanelor căutate: „Se ascund de ancheta preliminară”

10 October 2022 at 16:20
image

Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a pus pe lista persoanelor căutate pe vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, se arată în baza de date a Ministerului ucrainean de Interne.

Pe portal se precizează că acesta „se ascunde de ancheta preliminară”, cu precizarea datei „dispariției”: 1 martie 2022. Fostul președinte rus este acuzat în baza articolului 110 din Codul penal al Ucrainei: „Încălcarea integrității teritoriale și a inviolabilității Ucrainei”.

Maria Zaharova, pe lista persoanelor căutate

Și Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei a fost adăugată pe lista persoanelor căutate.

Pe site-ul Ministerului ucrainean de Interne au fost publicate informații despre Maria Zaharova ca fiind „ascunsă de ancheta preliminară”, precizând data „dispariției” acesteia: 14 martie 2022. Ea este acuzată tot în baza articolului 110 din Codul penal ucrainean pentru: „Violarea integrității teritoriale și a inviolabilității Ucrainei.”

În aceeași situație se află și ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, pus și el pe lista persoanelor căutate de SBU, la fel ca purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konașenkov.

Aleksandr Lukaşenko a acuzat Polonia, Lituania şi Ucraina că pregătesc atacuri „teroriste” în Belarus

Lukaşenko a acuzat luni Ucraina că pregăteşte un atac asupra Belarusului şi a menţionat că, drept consecinţă, Minsk va desfăşura un grup militar comun alături de Moscova, fără a preciza locul exact. Moscova a refuzat să confirme anunţul preşedintelui belarus.

„Pregătirea în Polonia, Lituania şi Ucraina a luptătorilor, inclusiv a radicalilor din Belarus, pentru a efectua sabotaj, acte teroriste şi o revoltă militară în ţară, devine o ameninţare directă”, a spus Lukaşenko în timpul întâlnirii cu oficialii militari.

„Interacţiunea în diverse domenii, inclusiv în apărare, este discutată constant în cursul contactelor bilaterale dintre Putin şi Lukaşenko”, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

articolul original.

(VIDEO) Momentul în care Medvedev l-a surprins pe Djokovic

8 October 2022 at 14:54
By: (V.N.)

Novak Djokovic s-a calificat sâmbătă în finala turneului ATP 500 de la Astana, după ce Daniil Medvedev a abandonat la finalul setului secund al semifinalei. Medvedev a câștigat primul set (6-4), dar Nole a reușit să trimită partida în decisiv după un tie-break încins – 7-6(6). La încheierea setului 2, când Djokovic se îndrepta spre bancă, rusul l-a anunțat pe Novak că nu mai continuă, deși nu părea accidentat.

„Chiar sper că nu este ceva serios. Îl știu pe Daniil, este un tip grozav, un luptător. Nu s-ar retrage dintr-un meci dacă nu ar simți că mai poate continua sau dacă ar ști că nu i-ar agrava accidentarea. Am fost surprins că s-a retras. Arăta destul de bine. Poate că în ultimele 6-7 puncte a fost mai lent. Mi-a spus că are probleme la mușchii adductori.
A fost un meci foarte strâns, mai ales în setul secund. Aș spune chiar că a fost jucătorul mai bun în ambele seturi. Am luptat și am încercat să găsesc soluții. Am găsit o soluție în setul secund, dar sunt trist pentru turneu, pentru toți acești oameni care s-au bucurat de această bătălie și pentru Daniil, pentru că a trebuit să se termine în acest mod”, a declarat Novak Djokovic la finalul semifinalei de la Astana.

În finală sârbul va juca împotriva lui Stefanos Tsitsipas.

articolul original.

 „Lucia di Lammermoor”, în regia lui Andrei Șerban, și baletul „Corsarul”, în prima săptămână din stagiunea ONB

4 October 2022 at 06:59

Prima săptămână din noua stagiune a Operei Naționale București propune spectatorilor opera „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, în regia lui Andrei Șerban, și baletul „Corsarul” de Adolphe Charles Adam, în coregrafia lui Vasily Medvedev.

Sâmbătă, 8 octombrie, ora 18:30 este programat la Opera Națională București spectacolul cu opera „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti. Bazată pe romanul lui Walter Scott, „Bride of Lammermoor”, opera lui Donizetti redă povestea de dragoste tulburătoare a Luciei, sora Lordului Enrico Ashton, obligată de acesta să se căsătorească pentru a salva onoarea familiei. Pentru această reprezentație, tenorul Florin
Guzgă va fi invitat în rolul Sir Edgardo di Ravenswood. Conducerea muzicală îi va aparține maestrului Ciprian Teodorașcu.

Lucia de Lammermoor este cea mai celebră tragedie donizettiană și o mare capodoperă a romantismului italian. Foto ONB


Duminică, 9 octombrie, ora 18:30, are loc spectacolul de balet „Corsarul” de Adolphe Charles Adam, o poveste de dragoste transpusă în balet, un spectacol deosebit de solicitant, atât din punct de vedere tehnic, cât și interpretativ. ,,De-a lungul ultimilor ani, în lumea baletului interesul pentru dansul clasic a crescut în mod evident. Atmosfera de sărbătoare și frumusețea acestui stil sunt mereu prezente în spectacol. Publicul este încântat de puritatea și fragilitatea baletului clasic ca și de uimitoarele performanțe și abilități ale balerinilor formați în ultimii ani. Limbajul coregrafic este unul ușor de înțeles de către public. Corsarul, care are deja 150 de ani de când este dansat a rămas pe gustul spectactorilor îndrăgostiți de baletul clasic.”, a spus coregraful Vasily Medvedev despre actuala montare de pe scena ONB.

Libretul baletului Corsarul a fost scris de Jules-Henri de Saint-Georges după poemul The Corsair de Lord Byron. Foto ONB


Bilete pot fi cumpărate online de aici și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

articolul original.

Medvedev vrea să apere cu arme nucleare teritoriile rupte Ucrainei

22 September 2022 at 11:39

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat, joi, că orice arme din arsenalul Moscovei, inclusiv arme nucleare strategice, ar putea fi folosite pentru a apăra teritoriile ucrainene anexate de Rusia.

citizencitizen

Medvedev a precizat că vor avea loc referendumuri în zone mari din teritoriul ucrainean ocupat de ruși și că „nu există cale de întoarcere”. „Republicile Donbas (Donețk și Lugansk) și alte teritorii vor fi acceptate în Rusia”, a spus fostul președinte, citat de Reuters.

Protecția tuturor teritoriilor va fi întărită semnificativ de forțele armate ruse, a subliniat Medvedev.

„Rusia a anunțat că nu numai capacitățile de mobilizare, ci și orice arme rusești, inclusiv arme nucleare strategice și arme bazate pe principii noi, ar putea fi folosite pentru o astfel de protecție”, a punctat el.

citizencitizen

Referendumurile care urmează să aibă loc începând de vineri în zonele conduse de Rusia din provinciile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, precum și o parte a provinciei Nikolaev, se așteaptă să producă rezultate care să susțină într-un mod covârșitor aderarea la Rusia.

citizencitizen

Voturile, organizate cu câteva zile înainte, sub ocupație militară, au fost etichetate drept o farsă de către Kiev și aliații săi occidentali.

Dacă vor fi admise oficial în Federația Rusă, teritoriile ocupate, unde contraofensivele ucrainene au accelerat în ultimele săptămâni, vor avea dreptul la protecție împotriva armelor nucleare rusești, conform doctrinei nucleare a Moscovei.

Moscova nu controlează pe deplin niciuna dintre regiunile pe care încearcă să le anexeze. Doar aproximativ 60% din Donețk și 66% din Zaporojie sunt deținute de armata rusă.

Medvedev a făcut în mod regulat declarații agresive la adresa Occidentului și Ucrainei în ultimele luni.

articolul original.

Medvedev triumfă în Mexic

7 August 2022 at 07:22
image

Jucătorul rus de tenis Daniil Medvedev (1 ATP, principal favorit) a câştigat duminică turneul ATP 250 de la Los Cabos (Mexic), dotat cu premii totale de 822.110 dolari, după ce l-a învins lejer în finală, în două seturi, 7-5, 6-0, pe britanicul Cameron Norrie (12 ATP, favorit nr. 3).

Rusul Medvedev, liderul mondial, care a revenit în competiţie la Los Cabos după o pauză de o lună şi jumătate, a avut nevoie de doar o oră şi 20 de minute pentru a-şi adjudeca victoria. El a reuşit 5 aşi şi a făcut o dublă greşeală, britanicul neavând vreun as, dar comiţând trei duble greşeli.

Medvedev a câştigat setul 2 în doar 25 de minute.

Norrie era deţinătorul trofeului, obţinut anul trecut după finala cu americanul Brandon Nakashima (6-2, 6-2)

articolul original.

Ziar polonez: în Dmitri Medvedev a intrat fantoma lui Jirinovski

29 July 2022 at 07:00
image

Agenția rusească Tass urmează linia Kremlinului și scrie că „Ucraina ar putea dispărea de pe harta lumii ca urmare a evenimentelor actuale,” citându-l pe Medvedev.

„După lovitura de stat din 2014, Ucraina și-a pierdut independența de stat, a căzut sub controlul direct al Occidentului colectiv și a început să creadă că NATO îi va garanta securitatea,” a mai scris Medvedev pe Telegram, potrivit Tass.

Medvedev a mai afirmat că „criminalii ucraineni vor fi cu siguranță urmăriți penal pentru atrocitățile comise împotriva poporului Ucrainei și Rusiei”.

”Medvedev a visat din nou la dezintegrarea țării, chiar a publicat o hartă”

Iată un titlu din Pravda Ucraina. De ce este importantă postarea politicianului de la Kremlin? „În acest fel, Dmitri Medvedev a recunoscut încă o dată că scopul Rusiei este distrugerea Ucrainei, că motivul războiului nu este reprezentat de populația din Donbas, nu stă nici în amenințarea din partea NATO și cu atât mai puțin în biolaboratoare imaginare și dezvoltări nucleare”.

Odessa Jurnal: interesant, Medvedev nu a lăsat cu harta sa, nici o bucată din Ucraina pentru Belarus

Tot despre dezmembrarea Ucrainei ca vis al lui Medvedev scrie și odessa-journal.com.

„Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a publicat o hartă pe care Ucraina nu există, iar teritoriile sale fac parte din alte țări. Desigur, cea mai mare parte a Ucrainei aparține Federației Ruse,” constată ziarul.

„Pe harta imaginară a lui Medvedev, Ucraina este împărțită între Rusia, Polonia, România și Ungaria. Interesant, el nu a lăsat nici o singură regiune a Ucrainei, Belarusului,” adaugă jurnaliștii de la odessa-journal.com.

„Astfel, în fanteziile sale, tot estul și sudul Ucrainei aparține Federației Ruse, vestul – Poloniei, nordul este împărțit între Rusia și Polonia, Ungariei i-ar reveni  regiunile Uzhgorod, iar României – Cernăuți și Vinnytsia. Ucraina ar exista doar din regiunea Kiev.”

Propaganda de la Kremlin acuză periodic Polonia că vrea dezmembrarea Ucrainei

„Politicianul șochează constant cu comentariile sale despre război. De data aceasta, a bătut din nou o notă deja cunoscută din discursul său - împărțirea Ucrainei,” aflăm din ziarul polonez wprost.pl.

Jurnaliștii polonezi amintesc și comentariul făcut de Dmitri Medvedev față de apariția acestei hărți: „în creierul președintelui ucrainean, distrus de psihotrope, a apărut următoarea imagine a viitorului strălucit al țării sale,” a spus fostul președinte rus.

Aceasta este „narațiunea repetată a Kremlinului despre presupusa dependență de droguri a lui Volodimyr Zelenski, neconfirmată de fapte.”

„Analiștii occidentali cred că într-adevăr va fi așa, spune fostul președinte rus. Cu toate acestea, Medvedev nu numește autorii hărții la care se referă. Acest lucru face posibilă îndoiala că în spatele ei nu se află altcineva decât el însuși.”

„Interesant, afirmații false similare despre intenția Poloniei de a împărți Ucraina sunt repetate din când în când în propaganda de la Kremlin. În mai, un consilier al președintelui Zelenski a răspuns la afirmații similare ale fostului președinte rus Dmitri Medvedev.”

„Mykhailo Podljak a apreciat că fantoma lui Jirinovski a intrat în Medvedev și că răspândește informații false despre planurile imperiale ale Poloniei”. „Lumea civilizată este diferită. Polonia este un mare prieten, aliat și partener al Ucrainei, ” a scris Podolak. „Varșovia nu ne înjunghie în spate ca Moscova, ci ne dă o mână de ajutor. Nu toți sunt barbari”, a adăugat el.

”Iată harta: Moscova ar dezmembra Ucraina și ar da și Ungariei o felie”

Acesta este un titlu din ziarul unguresc Index.

Pe lângă povestea cu harta, jurnaliștii maghiari amintesc și comentariile din acest post, față de Europa.

„Întreaga politică europeană actuală față de Rusia este un cocktail dezgustător de bufonerie arogantă, infantilism adolescent și prostie primitivă,” spune Medvedev la începutul postării sale.

Potrivit acestuia, ei au anunțat mai întâi „că vor să pedepsească Rusia pentru că dorește să protejeze oamenii de suferință și să le susțină interesele,” iar apoi au luat decizia de a „face economia rusă bucăți, de a o priva de bani din energie și exporturi (...) Mai târziu au realizat că iarna nu este departe și că aprovizionarea alternativă cu gaz, petrol și cărbune este scumpă,” a mai spus Medvedev potrivit Index.

articolul original.

Dmitri Medvedev: Imperiul gras şi obscen al SUA nu mai are mult timp de trăit

15 July 2022 at 07:36
image
Foto: hotnews.ro

În prezent, Dmitri Medvedev, unul dintre apropiaţii lui Vladimir Putin şi fost preşedinte al Federaţiei Ruse în perioada în care Putin a deţinut funcţia de premier, a afirmat, într-o postare pe contul său de Telegram, că imperiul american, pe care l-a numit gras şi obscen, nu mai are mult de trăit.

Astfel, „E din ce în ce mai greu pentru Statele Unite să „dicteze regulile pentru restul Planetei. Ambiţiile imperiale exagerate şi nejustificate sunt un semn sigur că imperiul, gras şi obscen, nu are mult timp de trăit”, a afirmat actualul vicepreşedinte al Consiliului de Securitate de la Moscova.

Medvedev: Lumea nu mai e dispusă să traiască după regulile anglo-saxone, puterea e în altă parte acum

În opinia sa, oficialul rus a adăugat că multe persoane vor continua să creadă în misiunea SUA şi în faptul că americanii sunt un popor de excepţie, însă asta nu va fi de mare ajutor, iar ordinea mondială pe care Washingtonul a impus-o se va nărui, în cele din urmă.

Astfel, „Lumea gata să trăiască după regulile anglo-saxone se micşorează din ce în ce mai mult.

Nici măcar bani şi focoase nucleare nu sunt necesare. Poate pentru că puterea este în altă parte”, a mai declarat Dmitri Medvedev.

Americanii, ameninţaţi recent cu „mânia lui Dumnezeu” de către oficialul rus

De altfel, nu este prima oară când Medvedev se lansează într-o tiradă la adresa Statelor Unite.

Recent, oficialul rus avertiza SUA Unite că asupra lor s-ar putea abate „mânia lui Dumnezeu” dacă vor continua să pledeze pentru înființarea unei instanțe internaționale care să investigheze acțiunile Rusiei din Ucraina.

În viziunile sale, „Încă de pe vremea subjugării populației indienilor băștinași, întreaga istoria a SUA nu reprezintă decât o serie de războaie sângeroase”, a afirmat Medvedev, amintind apoi de bombardamentul nuclear al SUA în Japonia din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și de războiul din Vietnam.

Acesta se întrabă, „A fost oare cineva tras la răspundere pentru acele crime? A condamnat vreun tribunal marea de sânge creată de SUA acolo? (…)

Statele Unite și măscăricii lor de nimic trebuie să-și amintească cuvintele Bibliei: „Nu judeca, și atunci nu vei fi judecat… astfel încât marea zi a mâniei Sale nu se va abătea într-o zi asupra căminelor lor” ”, a adăugat Dmitri Medvedev.

articolul original.
  • There are no more articles
❌