ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 1 December 2022Ultimele Stiri

Ce caută pe Google românii din diaspora: rețete de sarmale, cum să văd ProTV online, subtitrare limba română

Ce caută pe Google românii din diaspora: rețete de sarmale, cum să văd ProTV online, subtitrare limba română

Pentru 9 din 10 români din diaspora este important să rămână conectaţi cu România prin conţinut media din ţară/în limba română iar peste 70% dintre ei urmăresc conţinut românesc frecvent (de cel puţin 2-3 ori pe săptămână), arată un studiu realizat de Google cu privire la modul în care românii din diaspora folosesc tehnologia pentru a rămâne conectaţi cu ţara.

Potrivit studiului, românii din diaspora ascultă muzică românească (57%), stau pe reţele de socializare (56%), urmăresc canale TV din România - pe cablu sau pe platforme online (53%), citesc publicaţiile online din România (51%) sau ascultă radiouri româneşti (26%). YouTube este una dintre platformele de conţinut video cele mai utilizate de românii din diaspora pentru a urmări conţinut în limba română. Aproape 90% dintre respondenţii studiului spun că se uită cel puţin o dată pe săptămână la video-uri în limba română pe YouTube.

Şi căutările lor pe internet, pe motorul de căutare Google, se desfăşoară în special în limba română. Studiul arată că 70% dintre respondenţi caută pe Google mai ales în limba maternă. Ştirile sunt principalul conţinut consumat în limba română de către diaspora - 81%, urmat de divertisment - 51%, chestiuni practice (tutoriale, reţete, etc) - 46%, sport - 32%, cultură - 28%, dezvoltare personală - 26% şi conţinut pentru copii - 21%.

Ce caută cel mai mult pe Google românii din diaspora:

Potrivit datelor Google , cele mai căutate subiecte în limba română ale diasporei sunt legate de instrumente de traducere - în special pentru limba germană (şi mai puţin pentru franceză, engleză şi spaniolă), posturi TV din România pe care să le urmărească online (precum ProTV sau TVR), filme online şi radio-uri din România (precum Radio Zu sau Radio România Actualităţi). Reţetele de mâncare sunt printre cele mai populare subiecte de căutare ale românilor din diaspora. În 2022, cele mai căutate au fost, în ordine, sarmale, gogoşi, ardei copţi, plăcintă cu mere, salam de biscuiţi, chec pufos, mămăligă, salată orientală, chiftele şi cremă de zahăr ars.

Conexiunea diasporei cu cei dragi din ţară se face în special prin aplicaţiile dedicate de mesagerie. 57% dintre respondenţii studiului comunică zilnic cu cei de acasă pe apeluri voce şi text prin astfel de aplicaţii, iar 51% au apeluri video zilnice cu cei din ţară. Apelurile telefonice clasice pe număr sunt folosite zilnic de 3 din 10 respondenţi - 11% nu folosesc deloc apelurile celulare pentru a suna în ţară, iar numai 2 din 10 trimit zilnic mesaje SMS.

Studiul a fost realizat de către agenţia de cercetare de piaţă IZI data pe un eşantion de 392 chestionare online autoadministrate, pe o populaţie de români, femei şi bărbaţi peste 18 ani, rezidenţi în Germania, Spania, Italia şi Marea Britanie, utilizatori de internet. Perioada de colectare a datelor: 11 - 16 noiembrie 2022.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Ce filme noi poți vedea în cinematografele Cineplexx în mini-vacanța de 1 Decembrie

Ce filme noi poți vedea în cinematografele Cineplexx în mini-vacanța de 1 Decembrie

Cinci filme noi vor fi lansate la finalul acestei săptămâni în cinematografele Cineplexx și în majoritatea celorlalte mari rețele din România, ”Crăciun de Coșmar”, cu David Harbour, fiind capul de afiș.

CRĂCIUN DE COȘMAR

 • PREMIERĂ: 2 decembrie
 • VERSIUNI DISPONIBILE: 2D subtitrat în limba română, 2D dublat în limba maghiară
 • GEN: Actiune, Thriller, Horror
 • DISTRIBUȚIE: David Harbour, John Leguizamo, Beverly D'Angelo, Brendan Fletcher
 • SINOPSIS: Când un grup de mercenari atacă domeniul unei familii înstărite, Moș Crăciun face pasul în față pentru a salva situația (și sărbatorile de iarnă).

HAI HUI ÎN TIMP

 • PREMIERĂ: 2 decembrie
 • VERSIUNI DISPONIBILE: 2D dublat în limba română
 • GEN: Fantastic, Familie, Mister
 • DISTRIBUȚIE: Cosmin Seleși, Constantin Cotimanis, Mirela Zeța, Gabriel Spahiu
 • SINOPSIS: Într-o lume în care părinții nu mai petrec suficient timp alături de copii, aceștia vor face orice să recâștige acest lucru prețios. Cei cinci prieteni, Maria, Ioana, Mihai, Radu și Andrei, vor porni într-o aventură plină de farmec unde, alături de noii lor amici dintr-o lume fantastică din trecut, Ain și Ara, vor reuși cu inteligență să își atingă țelul.

CORSET

 • PREMIERĂ: 2 decembrie
 • VERSIUNI DISPONIBILE: 2D subtitrat în limba română
 • GEN: Biografic, Dramă
 • DISTRIBUȚIE: Colin Morgan, Vicky Krieps, Finnegan Oldfield, Alma Hasun, Jeanne Werner
 • SINOPSIS: Împărăteasa Elisabeta a Austriei este admirată pentru frumusețea ei, iar stilul ei unic declanșează adevărate frenezii în modă. În 1877 „Sissi” împlinește 40 de ani și este forțată să se conformeze unei imagini publice care o încorsetează din ce în ce mai strâns, în toate sensurile. Existența ei se reduce la un rol strict reprezentativ la curtea imperială, deși Elisabeta și-a dorit o viață plină de activități și provocări. Curând, împărăteasa se revoltă împotriva propriei imagini hiperbolizate și croiește un plan prin care să-și exprime adevărata identitate.

OMUL LUI DUMNEZEU

 • PREMIERĂ: 2 decembrie
 • VERSIUNI DISPONIBILE: 2D subtitrat în limba română
 • GEN: Biografic, Drama
 • DISTRIBUȚIE: Tonia Sotiropoulou, Alexander Petrov, Aris Servetalis, Manos Gavras
 • SINOPSIS: Exilat în mod injust, umilit și condamnat fără să aibă parte de un proces. Man of God prezintă patimile Sfântului Nectarie din Eghina, care trebuie să îndure ura vrăjmașilor lui în timp ce duce mai departe cuvântul lui Dumnezeu.

GATA ORICÂND! – EROII DE LA PODUL JIULUI

 • PREMIERĂ: 2 decembrie
 • VERSIUNI DISPONIBILE: 2D dublat în limba română
 • GEN: Istoric, Drama
 • DISTRIBUȚIE: Liviu Cheloiu, Cătălina Romaneț, Daniel Nuță
 • SINOPSIS: În dimineața zilei de 14 octombrie 1916, când un tânăr cercetaș descoperă că temuta armată germană a ajuns nestingherită aproape de Târgu-Jiu, îl anunță în grabă pe comisarul orașului Ioan Popilian și, împreună cu câțiva polițiști și cercetași, ajutați de câțiva civili rămași în orașul deja evacuat, luptă la Podul Jiului pentru a opri ocuparea orașului de inamic până la sosirea armatei române. Ocuparea podului ar fi dus la ocuparea gării, lucru ce ar fi permis armatei germane să oprească retragerea armatei române. Un film după o întâmplare reală.
articolul original.

Zaga Brand, Best Digital PR în 2022

Zaga Brand, Best Digital PR în 2022

Agenția Zaga Brand a câștigat Gold pentru Digital PR la gala aniversară Romanian PR Award. Cea de-a XX-a ediție a competiției s-a bucurat de susținerea unui juriu international și național de top, reunind competențe în comunicare din 15 țări.

Nominalizată la 5 categorii și cu premii la patru dintre ele, Zaga Brand a câștigat Golden Award for Excellence pentru Digital PR cu una dintre cele mai complexe campanii derulate pe parcursul anului 2022, „Rucsacul cu Povestiri de pe Via Transilvanica”, realizată alături de Raiffeisen Bank.

De pe scena Romanian PR Award, jurnalistul Victor Kapra a spus despre ideea și implementarea Zaga Brand că reprezintă „o campanie complexă, exemplu de intrat în cartea de istorie a PR-ului românesc actual”.

Agenția a câștigat argintul la trei categorii: Corporate Communication, Media Relations & Influencer Relations și Events. Proiectele care au impresionat publicul national și international sunt „Treasure Games in the Park” și „Rucsacul cu povestiri de pe Via Transilvanica”.

„Puterea poveștilor a făcut ca generația digitală să se lase introdusă într-un long read, să descopere cel mai lung traseu cultural românesc sau cel mai nou Geoparc UNESCO din România cu ajutorul unor creatori de conținut care au știut să traducă într-un mod atractiv experiențele lor pe cărare, întâlnirile cu antreprenori, meșteșugari și artiști. La Zaga Brand am învățat să construim proiecte bazate pe storytelling prin care să aducem la un loc generații mai noi cu baby boomers. Am transformat subiecte care păreau neatractive pentru generațiile X, Y și Z în subiecte de conversație între ele.

Mulțumim Raiffeisen Bank pentru că face posibilă călătoria pe acest drum care unește, acum și în mediul digital, Via Transilvanica pentru sursa infinită de inspirație, echipei de proiect din cadrul agenției Andrei Voinea, Toader Paun, Cristian Teodorescu, Dina Dănilă, Alexandra Bumbăcaru și Denisa Andrada Gheorghe și în special presei, jurnaliștilor și creatorilor de conținut care s-au alăturat unei cauze care merită păstrată și dată mai departe: punerea în lumină a poveștilor autentice despre producători locali, meșteșugari, antreprenori și comunități, subliniindu-le unicitatea culturală și economică.

Mulțumim celor mai faini prieteni care au pornit și în acest an cu noi pe drumul care unește, Via Transilvanica: Adrian Dan, Bogdan Buzuleac, Silviu Barbul, Emilia Morariu, Ana Dumitru, Ana Rubeli, Radu Nita, Dan Posea, Diana Popescu, Dragoș Vasile, Cosmin Dragomir, Andreea Juganaru, Răzvan Moței.
Mulțumim tuturor jurnaliștilor, partenerilor, clienților și ambasadorilor Cronicari Digitali, platforma culturală creată de Zaga Brand, care ne ajută să arătăm că PR-ul se poate face cu responsabilitate, implicare, grijă pentru comunități și o gândire strategică integrată natural cu valorile și obiectivele companiilor”, declară Silvia Teodorescu, managing partner Zaga Brand.

Fondată în 2005, agenția de comunicare creativă Zaga Brand și-a propus și a reușit să creeze un mediu de lucru productiv în care imposibilul s-a transformat într-o provocare. Agenția a generat rezultate pentru clienți B2B și B2C prin servicii complete de PR, Creative concepts și BTL.

Misiunea Zaga Brand este de a crea o comunicare reală între comunitate și branduri. Onest, cu rezultate măsurabile, având la bază acțiuni de comunicare, în special cu focus pe storytelling și digital PR.

De la primul reality show în social media din România, la concerte LIVE pe trenuri în mișcare, concursuri naționale de creație, campanii de CSR sau silent disco în autobuze și metrou, Zaga Brand caută permanent să vină cu abordări creative. Alături de Asociația Human Made Art, Zaga Brand a creat și platforma culturală Cronicari Digitali, care generează numeroase proiecte creative în zona culturală, adresate generației digitale, inclusiv cel mai popular podcast de profil din România.
.

articolul original.

Andi Moisescu și Alex Coteț sunt gazdele IAB MIXX Awards,  pe 7 decembrie, la Teatrul Recul

Andi Moisescu și Alex Coteț sunt gazdele IAB MIXX Awards,  pe 7 decembrie, la Teatrul Recul

Oameni de marketing din companii, freelanceri și angajați din agenții de media, de creație, sau de PR, jurnaliști și publisheri, toți sunt invitați pe 7 decembrie, de la ora 18:00, la IAB MIXX Awards România, la un „teambuilding” al industriei și pentru a afla care sunt marii câștigători ai competiției naționale. Printre ingredientele unei seri de neratat sunt Andi Moisescu și regizorul Alex Coteț, în calitate de gazde, dar și Matei Oprina, DJ-ul oficial. IAB MIXX Awards va avea loc la Teatrul Recul, din București, Splaiul Unirii nr. 160, iar cei care doresc să participe trebuie să se înscrie pe site-ul: bit.ly/ICEvents-MIXX.

„Anul acesta juriul are cea mai grea misiune. Avem doar lucrări de top susținute de case-uri pe care eu personal le-aș înrăma și le-aș expune. Ele sunt înscrise într-o competiție în care locul al doilea și al treilea nu există. Astfel, la gală vom afla ce a considerat juriul că reprezintă «la crème de la crème» în industrie. Anul trecut, România a obținut, la IAB MIXX Awards Europe, 4 premii printre care și Grand Prix-ul. Am toată încrederea că vom fi în cărți și pentru cel de anul viitor. E o gală unde ne-am propus să facem spectacol. Intrarea este gratuită pentru că vrem să vă vedem pe toți. Accesul se va face pe bază de lista de invitați pentru care doar trebuie să vă înscrieți, ca să știm câte pahare scoatem pe masă”, a spus Andrei Dragu, Event Director IAB MIXX Awards și vicepreședinte IAB România.

Anul acesta au fost înregistrate peste 100 de înscrieri din partea a 28 de agenții și 36 de branduri în competiția IAB MIXX Awards. Astfel, numărul total al proiectelor jurizate în cele 11 ediții IAB Mixx Awards România de până acum a ajuns la 717. Organizatorii au remarcat un nivel mai ridicat față de anii precedenți al argumentării fiecărei înscrieri în parte, dovedind o nouă etapă de evoluție a pieței. Pe lângă decernarea premiilor, pe 7 decembrie, la Teatrul Recul, în cadrul IAB MIXX Awards, vor avea loc 3 dezbateri pe temele: Anatomia Eficienței, Talentul cere Talent și Bucătăria internă a creativității. Printre invitații celor 3 paneluri se numără:

 • Sandra Bold - Chief Creative officer @ Wunderman Thompson Benelux
 • Mihai Gongu - Executive Creative Director SEE @Cheil Worldwide
 • Șerban Alexandrescu - Creative Director @Headvertising
 • Dan Petre – Partner @D&D Research
 • Ana Vișian – Marketing Manager@BestJobs
 • Alexandra Caciur – Head of Data & Business Intelligence @Digitas/ Publicis
 • Sergiu Gruiță - Industry Director @Teads România
 • Cătălina Bălășoiu - Country Manager @Httpool România

Festivalul IAB MIXX Awards România din 2022 nu ar fi posibil fără sprijinul partenerilor:

 • Sponsori principali: Pepsi, Lay’s, YOXO;
 • Sponsori: Httpool, Teads, RTB House, INCA a GroupM Company, glo, United Media Services, Youtube;
 • Parteneri media: Wall-Street, Cariere, IQads, Voyo;
 • Parteneri logistici: Therefour - Brand Strategists, DEV51, IC.events, Data Revolt, Absolut Vodka, Kozel, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, WET Hardseltzer;
 • și al echipei IAB MIXX Awards România alcătuită din Alexa Constantinescu - Communication Director, Doina Radicof - Partnerships Director, Gabriel Pătru - Președinte IAB, Andreea Furtună - Content Specialist, Mihai Neacșu - Communication Manager, ​​Alexandra Neagu - Social Media Manager, Andrei Dragu - Event Director MIXX Awards & Vice Președinte IAB România.

Pentru mai multe detalii, vizitați site-ul https://www.mixxawards.ro/.

Persoană de contact: Andreea Retea | PR Consultant | andreea@retea.eu | 0723.619.910

articolul original.

BBC First se lansează în rețeaua DIGI

BBC First se lansează în rețeaua DIGI

BBC Studios a anunțat lansarea BBC FIRST în rețeaua DIGI, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din România, marcând, în premieră, intrarea canalului de seriale britanice premium pe piața din România.

BBC First se va alătura canalului BBC Earth, deja disponibil pe platforma DIGI și va fi disponibil tuturor abonaților, ca parte a pachetului de bază.

BBC FIRST va oferi telespectatorilor români pasionați de seriale britanice premium cele mai îndrăgite producții originale din Marea Britanie, având ca personaje principale actori celebri și purtând semnătura unor creatori premiați la nivel internațional. Unele dintre cele mai cunoscute seriale disponibile abonaților DIGI - Time, The Pursuit of Love, Ragdoll, This is Going to Hurt- prezintă povești de neuitat care provoacă și distrează în același timp, imersând telspectatorul într-o atmosferă britanică.

Canalul se lansează cu o serie de seriale apreciate de critici, printre care comedia romantică The Pursuit of Love (din 23 noiembrie, de la ora 21:30), avându-i actori principali pe Lily James (Linda), Emily Beecham (Fanny), Dominic West și Andrew Scott. Adaptat și regizat de actrița premiată, Emily Mortimer, serialul spune povestea a doua verișoare din anii 1920, Linda Radlett și Fanny Log, care sfidează așteptările tuturor, aruncându-se cu capul înainte în fiecare experiență pe care viața și iubirea o au de oferit.

Tot începând cu această lună, telespectatorii se pot bucura de The Cleaner (lansat în 12 noiembrie, de la ora 21:30) cu Greg Davies, câștigătorul BAFTA, în rolul personajului principal (Wicky), o comedie cu adevărat captivantă, bazată pe multi-premiatul serial-hit german Der Tatortreiniger. Wicky nu este un personaj ca oricare altul. Meseria lui îl aduce în contact cu cei mai ciudați oameni, cei care cunoșteau victimele și, uneori, chiar ucigașii înșiși. Dar pentru că este un om vorbăreț, el tinde să bârfească mai mult decât să curețe.

Luna decembrie va aduce pe BBC FIRST, în premieră, Chelsea Detective (din 12 decembrie, de la ora 21:30), un serial contemporan ce se desfășoară într-un cartier luxos din Londra precum și cel de-al 24-lea sezon din Silent Witness (6 decembrie, la ora 21:30) - cel mai longeviv serial polițist din Marea Britanie aflat în prezent la TV, cu Emilia Fox în rolul doctorului Nikki Alexander, patolog criminalist, care, împreună cu echipa sa, are misiunea de a dezvălui adevărul din spatele crimelor și morților accidentale care aduc fiecare „martor tăcut” la morgă.

La începutul anului 2023, publicul va avea parte de titluri ca Time, o prezentare reprezentativă a vieții din închisoare scris de Jimmy McGovern, cu Sean Bean, câștigătorul premiilor Emmy și BAFTA și Stephen Graham, actor nominalizat de patru ori la BAFTA. Un alt serial captivant ce îi va bucura pe telespectatori este Ragdoll, un thriller psihologic rafinat venint de la producătorii serialului Killing Eve.

În următoarea parte a anului BBC First va lansa în premieră: Beyond Paradise, un spin-off al mult iubitei serii Death in Paradise, Sherwood, un thriller politic despre o comunitate sfâșiată de două crime șocante și This is going to Hurt, o adaptare a memoriilor bestseller ale lui Adam Kay despre viața de medic tânăr avându-l pe Ben Whishaw ca vedetă principală, câștigător al Globulului de Aur, Emmy și BAFTA.

Line-up-ul canalului va fi format din cele mai mari titluri, favorite ale publicului: Father Brown, Call the Midwife și Death in Paradise. Toate serialele vor fi disponibile în limba engleză cu subtitrare în limba română.

Partenerul de comunicare BBC FIRST pe piața locală este Ogilvy România.

articolul original.

Noul film Avatar ajunge chiar și în China. O raritate pentru industrie

Noul film Avatar ajunge chiar și în China. O raritate pentru industrie

Mult aşteptata continuare a blockbusterului regizorului James Cameron ''Avatar'' va fi lansat în cinematografele din China continentală la data de 16 decembrie, a anunţat 20th Century Studios, citat de Reuters și preluat de Agerpres.

"Avatar: The Way of Water" va fi lansat în China în aceeaşi zi în care va avea loc lansarea la nivel global a peliculei, a indicat studioul pe contul său oficial de pe reţeaua socială chinezească Weibo.

Lungmetrajul devine astfel unul dintre puţinele filme străine care intră pe piaţa din China în ultimele luni, printre celelalte numărându-se cel mai recent film din franciza "Minions" şi "Where the Crawdads Sing" de la Sony Pictures.

Pentru filmele străine nu este uşor să obţină acceptul pentru lansarea în China continentală din cauza cotelor stricte privind numărul de producţii internaţionale cărora le este permis să fie proiectate pe marile ecrane, multe dintre ele fiind blocate din cauza conţinutului considerat nepotrivit de autorităţile chineze de reglementare.


Producţii de succes de la Hollywood au avut recent dificultăţi în obţinerea autorizaţiei pentru a fi proiectate în China. Cele mai recente şase filme Marvel nu s-au bucurat de lansare în China, iar la începutul acestui an pelicula "Black Panther: Wakanda Forever" a fost la rândul său refuzată.

Examinarea mai atentă a filmelor de la Hollywood vine în contextul unei creşteri a numărului de studiouri de film din China care produc propriile versiuni ale blockbusterelor americane.

Filmele realizate în China, precum franciza "Wolf Warrior" şi succesul de anul trecut "The Battle at Changjin Lake", s-au dovedit populare în rândul publicului chinez dornic să vadă pe marele ecran mai multe producţii centrate pe ţara lor.

După ce încasările obţinute în urma proiecţiilor filmelor pe piaţa din China au depăşit pentru prima dată vânzările de bilete la cinematografele din Statele Unite, în 2020, piaţa de film din ţara asiatică a fost afectată de restricţiile asociate COVID-19. Cinematografelor din China li se solicită frecvent să îşi suspende funcţionarea sau să îşi limiteze capacitatea.

În condiţiile în care numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească, locuitorii din multe oraşe din China renunţă să meargă la cinematografe.

Suma totală de la box office-ul din China din acest an a atins doar 28,27 miliarde de yuani (4 miliarde de dolari), conform aplicaţiei de specialitate Dengta, notează Reuters. O scădere bruscă comparativ cu cele 64,15 miliarde de yuani din 2019 sau chiar şi cei 47,04 miliarde de yuani de anul trecut.

articolul original.

Efectul Musk: oamenii au început să posteze filme și seriale pe Twitter fiindcă nu mai are cine să le șteargă

Efectul Musk: oamenii au început să posteze filme și seriale pe Twitter fiindcă nu mai are cine să le șteargă

Măsurile luate de Elon Musk după ce a preluat controlul Twitter au cele mai nebănuite efecte – printre care și acela că încurajează pirateria online.

Pe rețeaua socială au început să fie postate episoade din seriale și chiar filme întregi. Nu este vorba de linkuri către site-uri de piraterie, ci despre filme postate ca video – în general, în mai multe părți, chiar și de 2 minute, așa cum s-a întâmplat cu o peliculă din seria ”Fast & Furious” sau cu ”Need for Speed”.

So we can post full movies now? Okay
Need for Speed
1/66 pic.twitter.com/77fwo4qU0Y— Need for Speed movie (@NFSpeedMovie) November 20, 2022

Politicile de utilizare Twitter interzic astfel de practici, iar în mod normal clipurile ar fi fost șterse în câteva secunde iar cei care le-au postat ar fi primit ”ban”. Se pare că, în urma valului de concedieri și demisii ce a urmat preluării companiei de către Elon Musk, platforma nu mai are suficienți angajați pentru moderarea conținutului.

Teoretic, sistemul anti-piraterie este automat, dar faptul că postările de acest fel rezistă zile întregi dovedește că este nevoie și de aprobarea unui moderator.

Musk anunțase chiar că ar putea permite video-uri de până la 40 de minute pentru utilizatorii ”premium”, dar cum și această facilitate ar putea fi utilizată pentru piraterie, probabil că nu va mai fi introdusă, scrie Mashable. În plus, Twitter ar putea acum adăuga la probleme și o serie de procese pentru încălcarea drepturilor de autor.

articolul original.

KFC îi provoacă pe clienți să alerge la restaurant pentru un discount

KFC îi provoacă pe clienți să alerge la restaurant pentru un discount

McCann Worldgroup România a realizat o campanie pentru KFC prin care clienții pot scana coduri QR vizibile în reclame (TV sau OOH) și pot primi reduceri în funcție de cât de repede ajung ulterior la un restaurant.

”Ideea este simplă:Vezi reclama KFC (pe TV sau OOH), scanezi codul QR, ești geo-localizat și intri în cursa către cel mai apropiat restaurant. Cu cât ajungi mai repede, cu atât recompensa este mai mare”, se menționează într-un comunicat al McCann.

Clienții KFC pot primi astfel reduceri de 10 – 30%, în funcție de rapiditate. Promoția poate fi folosită o dată în fiecare zi.

“Am dat oamenilor un tool digital prin care să fie răsplătiți pentru toate momentele în care își urmează pofta de KFC. Ne-am dorit să construim o experiență interactivă și rewarding, iar implicarea consumatorilor a fost peste așteptări”, menționează Adriana Staicu, Brand Manager KFC România

Grupul de food service Sphera Franchise Group, proprietarul francizelor KFC, Taco Bell și Pizza Hut în Romînia, a înregistrat un profit net de 24,3 milioane lei în trimestrul trei al acestui an, în creştere cu 6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce EBITDA normalizat a fost de 37 milioane lei, în urcare cu 24%

articolul original.

Noi funcționalități la Twitter, anunțate de Elon Musk. Ce trebuie să știe utilizatorii

Noi funcționalități la Twitter, anunțate de Elon Musk. Ce trebuie să știe utilizatorii

Elon Musk, noul proprietar al Twitter anunță schimbări pentru platforma pe care tocmai a achiziționat-o pentru 44 de miliarde de dolari. După ce a concediat directorul executiv, cel financiar, dar și jumătate din angajații rețelei sociale din întreaga lume, cel mai bogat om al Planetei anunță schimbări la nivel de funcționalități ale Twitter.

Elon Musk a spus că Twitter va adăuga curând posibilitatea ca textele introduse în cadrul unei postări să fie mai lungi pentru a pune capăt astfel acelor texte „absurd” de scurte.

Twitter va adăuga în curând posibilitatea de a ataşa texte mai lungi la tweet-uri, punând capăt absurdităţii capturilor de ecran”, a scris acesta pe rețeaua socială recent cumpărată.

Twitter will soon add ability to attach long-form text to tweets, ending absurdity of notepad screenshots— Elon Musk (@elonmusk) November 5, 2022

După implementarea acestei modificări la nivel de texte, Elon Musk a mai transmis că va urma, de asemenea și o schimbare la nivel de conținut. Miliardarul spune că va găsi o cale prin care va monetiza creatorii de conținut de pe Twitter.

Reamintim că la o săptămână după ce a fost cumpărat de Elon Musk, Twitter a început să concedieze jumătate din angajații săi, lansând în urmă proiecte de anvergură. Disponibilizările din cadrul Twitter au fost atât de haotice, încât un angajat a fost dat afară chiar în mijlocul unei ședințe, acesta fiind poate cel mai bun exemplu de „Cum să nu faci concedieri într-o companie”.

"Aproximativ 50% din personal va fi afectat" de disponibilizările în curs de desfăşurare în cadrul Twitter,arată un document transmis angajaţilor reţelei de socializare.

Elon Musk a promis că va favoriza libertatea de exprimare în detrimentul a ceea ce el consideră a fi politicile excesive de moderare a conţinuturilor practicate de reţeaua de socializare, acuzată până în prezent că a cenzurat astfel opinii conservatoare, inclusiv prin suspendarea contului fostului preşedinte republican american Donald Trump.

articolul original.

Mediapost Martech și monday.com devin parteneri pentru a extinde capacitățile de work management în Europa Centrală și de Est

image

În ultimii doi ani, companiile au fost nevoite să se adapteze multor provocări neașteptate - pandemia COVID 19, întreruperea lanțurilor de aprovizionare, fenomenul great resignation și multe altele. Schimbările au loc atât de rapid, încât a fi adaptabil și agil devin sinonim cu succesul și creșterea afacerii. Versatilitatea monday.com ca work OS permite companiilor să-l utilizeze pentru managementul facil al tuturor proiectelor interne. Mediapost Martech va susține astfel echipele, indiferent de domeniul în care activează, să realizeze mai mult, împreună.

„Automatizarea afacerilor nu este a one man job: pentru ca business-urile să obțină cele mai bune rezultate, este necesar un efort de echipă și un efort constant la toate nivelurile companiei”, a declarat Adrian Alexandrescu, Managing Partner Mediapost Martech. „Obiectivul nostru de business a fost întotdeauna să devenim un lider de piață în servicii de automatizare a activității de zi cu zi pentru companii din Europa Centrală și de Est. Astăzi, din ce în ce mai multe business-uri simt nevoia să optimizeze nu numai procesele front-end, cum ar fi vânzările sau relațiile cu clienții, ci și pe cele back-end, îmbunătățind experiența și eficiența echipelor.”

„Suntem bucuroși să continuăm să creștem rețeaua noastră de parteneri în Europa Centrală și de Est și să colaborăm cu Mediapost Martech ca partener strategic pentru a sprijini cât mai multe companii în călătoria lor de transformare digitală”, a declarat Kirill Kapranov, Channel Partner Manager monday.com. „Mediapost Martech s-a dovedit a fi un partener entuziast care împărtășește filosofia de piață a monday.com. Împreună, ne dorim un impact de durată, care să ajute companiile să-și îmbunătățească work managementul, să-și automatizeze procesele interne și să construiască echipe de succes.”

Despre Mediapost Martech
Mediapost Martech oferă servicii de onboarding și consultanță automatizare prin intermediul platformelor HubSpot, Salesforce și monday.com pentru întregul spațiu EMEA. Acoperim exclusiv cu resurse interne toate fazele unui proiect de automatizare: consultanța inițială, arhitectura bazei de date, implementare efectivă, integrări, training personalizat și suport post-implementare.

Despre monday.com
Monday.com Work OS este o platformă deschisă care democratizează puterea software-ului, astfel încât organizațiile să-și poată dezvolta cu ușurință instrumente de work management și aplicații software potrivite fiecărei nevoi. Platforma conectează în mod intuitiv oamenii cu procese și sisteme, oferind putere echipelor să exceleze în fiecare aspect al muncii lor, creând, în același timp, un mediu de transparență a afacerii. monday.com are echipe în Tel Aviv, New York, San Francisco, Miami, Chicago, Londra, Kiev, Varșovia, Sydney, São Paulo, Singapore și Tokyo. Platforma este complet personalizabilă și scalabilă la nivel vertical în orice companie, și este utilizată în prezent de peste 152.000 de clienți din peste 200 de industrii din 200 de țări și teritorii.

articolul original.

Netflix face prima mișcare în războiul cu utilizatorii care împart un cont. Ce le propune, pentru a ”intra în legalitate”

Netflix face prima mișcare în războiul cu utilizatorii care împart un cont. Ce

Netflix a început să le trimită utilizatorilor mail-uri prin care le propune să facă profiluri noi pentru cei cu care împart un cont pe platforma de streaming.

Potrivit Fox10, numeroși utilizatori din Statele Unite au primit mesaje de la Netflix prin care li se sugerează să își ”transfere profilul”. Practic, este vorba de o opțiune care-ți permite să-ți copiezi istoricul de filme și seriale urmărite și preferințele (chiar și imaginea de profil) de pe un cont pe care-l împarți cu alți utilizatori pe un alt cont nou, independent, pe care îl faci doar pentru tine. Evident, este nevoie de acceptul titularului primului cont și nu se transferă și datele de plată.

Ce trebuie să faci dacă ai primit mail de la Netflix să-ți transferi profilul

De asemenea, mailul nu implică faptul că utilizatorul e obligat să facă transferul de profil. Neflix urmează să introducă și varianta împărțirii unui cont cu alți utilizatori, dar cu un cost suplimentar de aproximativ 15 lei.

Practic, Netflix vrea să îi stimuleze pe utilizatorii care împart un cont să renunțe și să își facă propriile abonamente, simplificând procesul, astfel încât să nu-și piardă preferințele. Nu contează, de asemenea, dacă noul abonament este premium sau noua variantă de abonament Netflix, mai ieftină, care vine cu reclame (circa 4-5 minute de publicitate pe oră).

Compania a prezentat noua opțiune de transfer al profilului și pe blogul oficial Netflix, spunând că aceasta ”păstrează constantă experiența de vizionare”. Este, de fapt, prima mișcare vizibilă făcută de Netflix în războiul cu utilizatorii care împart un cont la mai multe adrese. Există la ora actuală inclusiv site-uri care oferă celor care nu vor să plătească abonamentul integral posibilitatea de a se ”combina” la un cont.

De ce nu te mai lasă Netflix să împarți contul cu alți utilizatori

Strategia gigantului streaming-ului s-a schimbat din cauza scăderii dramatice a numărului de abonați la începutul acestui an. Reprezentanţii companiei au estimat că 2022 va fi încheiat de către concurenţi cu pierderi operaţionale combinate de "cu mult peste 10 miliarde de dolari", comparativ cu profitul operaţional anual aşteptat al Netflix, între 5 şi 6 miliarde de dolari.

Scăderea de popularitate a Netflix vine pe fondul creșterii altor platforme de streaming ca Disney Plus sau HBO GO, dar și al contextul ridicării restricțiilor COVID-19 și reducerii numărului de utilizatori care lucrau de acasă. În România, numărul persoanelor ce au un abonament la Netflix este de circa jumătate de milion.

articolul original.

Netflix introduce de luna viitoare un abonament mai ieftin, dar cu reclame în timpul filmelor

Netflix introduce de luna viitoare un abonament mai ieftin, dar cu reclame în timpul filmelor

Netflix a declarat că va introduce un plan de streaming cu reclame pentru aproximativ 7 dolari pe lună din luna noiembrie. Mișcarea este menită să atragă noi abonați după ce compania a pierdut clienți în prima jumătate a anului, notează Reuters.

Costul de 6,99 dolari pentru planul "Basic with Ads" este cu 3 dolari mai mic decât cel mai ieftin abonament Netflix fără reclame. Noua opțiune va fi lansată în 12 țări, inclusiv în Statele Unite, Brazilia, Germania, Japonia și Coreea.

Abonații la acest plan vor vedea aproximativ patru până la cinci minute de publicitate pe oră, a precizat Netflix. Filmele nou lansate vor avea publicitate limitată pentru a păstra experiența cinematografică.

Aproximativ 5% până la 10% din programele Netflix nu vor fi disponibile pe alternativa cu suport publicitar, din cauza restricțiilor de licență, a declarat Greg Peters, directorul de operațiuni al Netflix.

Timp de ani de zile, directorii Netflix s-au opus categoric adăugării de reclame la serviciul lor. Aceștia au anunțat că s-au răzgândit în aprilie, când compania a uimit Wall Street prin scăderea numărului de abonați în primul trimestru și a prezis alte pierderi de abonați.

"Noi, la Netflix, avem în față o oportunitate uriașă de a ne crește unitatea și de a atrage mai mulți abonați. Iar o parte din acest lucru constă în a avea o gamă largă de planuri tarifare", a declarat Peters joi.

articolul original.

Electric Castle 2023: Românii vor putea face camping cu rulota la festival

Electric Castle 2023: Românii vor putea face camping cu rulota la festival

Participanții la Electric Castle 2023 vor avea opțiunea de a face Car Camping, adică vor putea să închirieze un spațiu de 24 mp în EC Village, orașul în miniatură construit la festival.

Ediția a 9-a a festivalului Electric Castle va avea loc între 19 și 23 iulie 2023. Odată cu anunțarea datelor de desfășurare, organizatorii vin și cu primele noutăți pentru fanii festivalului din Bonțida.

Organizatorii Electric Castle susțin că 10.000 de participanți și-au achiziționat deja abonamentele pentru 2023 chiar la finalul ediției din iulie anul acesta. În prezent, mai sunt disponibile biletele din a doua etapă de vânzare, în care abonamentele pornesc de la 119 euro.

„Răspunsul entuziast pe care l-am avut din partea studenților ne-a convins să menținem, și pentru ediția din 2023, oferta specială pentru tinerii de până în 21 de ani. Vrem ca experiența unui festival de top să fie accesibilă tuturor, iar Youth21 Pass, la doar 99 de Euro, este modul în care îi încurajăm să descoperă ce înseamnă un eveniment unic pentru piața din România”, spune Tudor Costinaș, Head of Communication Electric Castle.

La castel, festivalierii se vor bucura de același EC Village, orașul în miniatură construit, an de an, pentru cei care vor să rămână 24/24 în aria festivalului, având toate facilitățile, inclusiv o scenă proprie,chiar lângă spațiul de cazare. Noutatea anului 2023 va fi Car Camping, opțiunea prin care participanții își pot închiria un spațiu de 24 mp în Village. Aici vor putea parca mașina și instala cortul personal, o variantă ideală pentru cei care vin de la distanțe mai mari.

Opțiunile de căsuțe, glam camp sau RV Camping rămân și ele disponibile, iar organizatorii au extins până la 17.000 de locuri capacitatea din camping, sold out la ultima ediție de festival.

articolul original.

UNTOLD 2023: Organizatorii anunță oficial datele festivalului de anul viitor

Organizatorii UNTOLD anunță oficial datele festivalului de anul viitor

UNTOLD 2023 va avea loc în intervalul 3-5 august 2023, au anunțat organizatorii festivalului de muzică.

După festivalul UNTOLD 2022, peste 60 milioane de euro au rămas în Cluj-Napoca, potrivit organizatorilor festivalului. Astfel, cei 270.000 de participanţi veniţi din afara judeţului Cluj au cheltuit, în medie, cel puţin 225 Euro.

"La un prim calcul realizat în baza cifrelor estimate şi de către partenerii comerciali ai festivalului, hotelieri locali, proprietari de restaurante, centre comerciale, etc, cei 270.000 participanţi veniţi din afara judeţului Cluj au cheltuit, în medie, în cele 4 zile de festival, cel puţin 225 euro. Aceşti bani au mers către cazare, transport, mâncare, plimbări şi cumpărături în oraş.

Astfel, la un calcul simplu, acest lucru înseamnă o infuzie de capital în comunitatea locală de peste 60 milioane euro. Banii cheltuiţi de cei care au venit la festivalul UNTOLD se vor regăsi în impozitele şi taxele locale, încasări pentru afacerile locale sau proprietari de apartamente şi case care şi-au pus la închiriat proprietăţile", se arată în comunicatul citat.

Bugetul festivalului s-a ridicat la 17 milioane de euro. Cea de-a şaptea ediţie a festivalului UNTOLD a avut loc între 4 şi 7 august 2022, în program fiind prezenţi peste 200 de artişti, naţionali şi internaţionali

articolul original.

McCann Worldgroup Romania îi promovează pe Ionela Buta și Cătălin Dobre în poziția de Co-CEO

McCann Worldgroup Romania îi promovează pe Ionela Buta și Cătălin Dobre în poziția de Co-CEO

McCann Worldgroup Romania a anunțat promovarea Ionelei Buta (fot mijloc) – actualul Chief Operations Officer și a lui Cătălin Dobre (foto stânga) – actualul Chief Creative Officer – în pozițiile de Co-CEO.

Ionela și Cătălin și-au început cariera în McCann Worldgroup Romania în urmă cu 10 și respectiv 20 de ani. Promovarea celor doi vine în contextul încheierii mandatului de CEO al lui Sagit Tzur Lahav (foto dreapta), care a condus grupul de comunicare timp de 13 ani, dintre care patru au fost pe poziția de COO iar nouă pe poziția de CEO.

În timpul mandatului lui lui Sagit Tzur Lahav, McCann Worldgroup Romania a fost desemnată Agency Of The Year de 5 ori la cel mai important festival de creație din Europa Centrală și de Est - Golden Drum și a obținut 39 de premii, în 10 ani consecutivi, la cel mai important Festival de Creativitate global, Cannes Lions.

În prezent, grupul de comunicare are în portofoliu unii dintre cei mai mari clienți de pe piața locală, inclusiv parteneriate de lungă durată cu Vodafone, KFC, Dedeman, Dorna, Kandia fiind de-a lungul timpului hub regional de creație și business pentru Mastercard, Coca-Cola, Beko sau Microsoft.

‘’Mulțumim, Sagit, pentru un deceniu de colaborare! Cele mai frumoase schimbări și momente importante în istoria McCann, s-au întâmplat având-o pe Sagit în funcția de CEO. Acum ne focusăm pe noua generație, care a crescut în McCann și a contribut în fiecare zi la consolidarea brandului agenției în ochii industriei, ai clienților și ai echipei. Cătălin și Ionela au crescut și influențat cultura internă și cred cu tărie că o vor face și mai departe.” a declarat Bogdan Enoiu, General Managerul grupului McCann.

McCann Worldgroup România este parte a McCann WorldGroup – una dintre cele mai puternice reţele de advertising cu birouri în 205 oraşe din 132 de ţări.

articolul original.
 • There are no more articles
❌