ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Premieră pentru vinurile românești: eveniment dedicat în exclusivitate României în cadrul Mundus Vini

30 August 2022 at 15:25

Wines of Romania prezintă vinurile românești într-o degustare exclusivă la Mundus Vini, Germania

La inițiativa Wines of Romania, cinci producători de vin din România participă la cea de-a 31-a ediție Mundus Vini, una dintre cele mai importante competiții de vinuri din lume, ce va avea loc în perioada 1 – 4 septembrie 2022 în orașul Neustdat, Germania.

Domeniile Averești, Crama SERVE, Vintruvian Estates (Via Viticola și Domeniile Prince Matei), Crama Gramofon și Crama Jidvei își vor prezenta vinurile în cadrul unui eveniment dedicat exclusiv țării noastre care include un Masterclass introductiv susținut de Marinela Ardelean, fondator Wines of Romania, urmat de degustarea unor vinuri de top, din soiuri românești și internaționale.

Pentru prima oară în istoria competiției mondiale Mundus Vini, vinurile românești vor fi prezentate, jurizate și apreciate în cadrul unui eveniment de amploare dedicat țării noastre. Astfel, în 3 septembrie 2022, producătorii români propun participanților la degustare o selecție atentă și reprezentativă de vinuri, în care accentul va fi pus atât pe soiurile autohtone – Fetească neagră, Busuioacă de Bohotin, Zghihară de Huși, Tămâioasă românească, Fetească albă, Fetească regală – cât și pe soiuri internaționale ce s-au acomodat foarte bine în podgoriile noastre și din care se obțin vinuri de excepție.

Momentul dedicat României în cadrul concursului mondial Mundus Vini reprezintă o inițiativă Wines of România. WOR este un univers digital dedicat vinurilor românești, iubitorilor de vin, cumpărătorilor, producătorilor și investitorilor, care își propune să răspundă atât exigențelor iubitorilor de vin, cât și necesităților producătorilor, venind în întâmpinarea interesului exponențial manifestat de importatori, distribuitori, critici de vin și somelieri. Partenerul strategic pentru Wines of Romania este Carrefour România prin Deschidem Vinul Românesc, program național pe termen lung, a cărui misiune este sprijinirea industriei vinului românesc.

„Suntem convinși că aceasta este o ocazie unică a producătorilor din România de a vorbi în fața unora dintre cei mai importanți specialiști internaționali despre valențele și potențialul vinurilor noastre. Vinul vorbește despre locuri, oameni, tradiție, istorie, iar noi avem datoria de a-l arăta și a-l lăsa să vorbească în fața lumii. Acest eveniment este o invitație adresată nu doar celor care vor participa la degustare, ci tuturor acelora care, prin acest demers, au ocazia să afle mai multe despre noi. Preocuparea mea constantă în ultimii ani a fost aceea de a face cunoscut vinul românesc în lume. Acum, Wines of Romania, împreună cu Carrefour și cu cei cinci producători parteneri, au ocazia de a vorbi despre ce înseamnă astăzi vinul românesc, despre drumul pe care l-a parcurs spre recunoașterea mondială, dar și despre provocările pe care le presupune tranziția către producerea de vinuri de calitate, după decenii întregi în care producția a fost orientată către volume cât mai mari. Prin participarea la Mundus Vini, dorim să stabilim un reper pentru nivelul de excelență în prezentarea vinurilor românești”, a declarat Marinela Ardelean, fondator Wines of Romania.

„La ultimele ediții ale Mundus Vini, vinurile românești au demonstrat o creștere în calitate. Personal, găsesc interesantă această creștere corelată cu diversitatea manifestată în filosofia producerii vinurilor. Cu ocazia prezentării organizate anul acesta de Wines of Romania, experți din lumea întreagă vor avea ocazia să guste aceste vinuri nu doar în orb, așa cum se întâmplă în concurs, ci însoțite de detalii și de interacțiunea personală cu reprezentanții cramelor. Din degustările precedente de la Mundus Vini, cei mai mulți dintre ei sunt deja familiarizați cu calitatea vinurilor românești, dar fiind vorba de degustări în orb, nu puteau asocia până acum (gustul) cu un anumit vin sau producător. Aștept cu nerăbdare această seară fantastică, în care producătorii au șansa de a-și prezenta cele mai bune vinuri, iar experții noștri au șansa de a câștiga experiență și cunoștințe aprofundate, cu sprijinul Wines of Romania.” spune Christian Wolf, Director Degustări Mundus Vini.

Mundus Vini, unul dintre cele mai mari și importante concursuri de vin de nivel mondial, reunește an de an peste 11.000 de vinuri din întreaga lume, din cele mai importante regiuni viticole. Vinurile celei de-a 31-a edițiii Mundus Vini vor fi degustate și notate de un juriu format din 139 experți din 36 de țări – importatori, oenologi, somelieri, producători de vin, jurnaliști.

Vinurile producătorilor din România sunt premiate de mai mulți ani la această competiție prestigioasă, lucru care atestă atât calitatea acestora, cât și faptul că eforturile producătorilor români din ultimii ani au început să-și arate roadele. Organizarea în premieră, în istoria de 31 de ediții a Mundus Vini, a unui eveniment dedicat în exclusivitate României, în prezența atâtor specialiști reputați ai domeniului, este un prim pas către obiectivul declarat al Wines of Romania: „Ducem vinul românesc în lume, pe locul binemeritat!”

#winesofromania #MarinelaArdelean #MundusVini #DeschidemVinulRomanesc

articolul original.

Sfânta Maria, cea mai mare sărbătoare a verii. Zeci de mii de români se „cinstesc” astăzi de ziua numelui

15 August 2022 at 08:14
image

Sfânta Maria Mare (Adormirea Maicii Domnului) este prăznuită în fiecare an la 15 august. Creştin-ortodocşii au câteva obiceiuri populare, amintite de Irina Nicolau în cartea sa ”Ghidul Sărbătorilor Româneşti” (Humanitas, 1998).

Creştin ortodocşii prăznuiesc astăzi Adormirea Maicii Domnului. Această prăznuire a fost însoţită la români, de-a lungul timpului, de variate obiceiuri. Deşi Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie) este aproape calendaristic, Adormirea Maicii Domnului (Precistă, Zeiţa Mumă) este cu mult mai serbată. Se seamănă ce se mai poate, se schimbă pălăria pe căciulă, se adună oile dinspre munte, se bat nucii.

La pragul dintre vară şi toamnă, 15 august este una dintre sărbătorile cu dublă valoare. Durerea plecării dintre oameni a Fecioarei, dar şi bucuria că stă sufletul său printre cei curaţi.

Scrie Irina Nicolau în cartea sa ”Ghidul sărbătorilor româneşti” că întâi şi întâi, Sfintei Marii i s-a trimis înger să-i spună că se va înălţa la cei drepţi. Sfânta s-a închinat şi-a acceptat soarta, a dat de pomană haine şi de mâncare. Apoi, s-a aşezat în pat şi a aşteptat momentul. ”Se povesteşte că la Adormirea Maicii Domnului a fost jale mare. Pomii cu roadele lor s-au unit şi au închipuit un pom care a fost purtat în fruntea procesiunii. Bostanul şi porumbul au făcut un buchet din floarea soarelui care a fost pus pe coşciug. De atunci, bostanul şi porumbul se îngălbenesc de Sfânta Marie.” A venit tunet mare şi Apostolii lui Iisus i-au ţinut slujba. Apoi, a fost îngropată sus, pe Ghetsimani. Când Toma a venit după trei zile să cerceteze locul, Maria urcase la cer. De Sfânta Marie se merge la biserică şi se aminteşte de cei luaţi la Domnul şi li se dau de pomană struguri, prune şi faguri de miere, căci acesta este timpul lor de facere.

Este momentul în care românii se întorc din călătorii şi îşi tocmesc şi fac nunţile cele mari de peste vară. Fiindcă, se spune, doar Sfânta Marie este cea priveghetoare de căsnicie şi prunc bun.

Mulţi dintre cei care poartă numele de Maria sau Marin îşi serbează astăzi ziua de nume. Conform canoanelor, serbarea numelui ar trebui să aibă loc pe 8 septembrie, când se celebrează Naşterea Maicii Domnului şi nu pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului.

Cuvântul Maria, este în general considerat ca fiind de origine ebraică și ar proveni din Maryam sau Miryam, numele surorii mai mari a lui Moise, şi e compus din mar, care însemnă picătură, și yâm, care însemnă mare.

Special Arad transmite „La mulți ani” tuturor celor care poartă numele Maria, Marinela, Mariana, Mioara, Marina, Marilena, Mărioara, Măriuca, Măria, Marian sau Marin.

articolul original.

TOP sexy-vedete care au turnat în ele până când s-au făcut praf! Ia mai bea un păhărel…

6 August 2022 at 20:40

TOP mai puțin obișnuit al sexy-vedetelor! CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, ”piese” celebre ale showbizului care au ”comis-o”, la capitolul „păhărel”. Poate părea ciudat, dar bătălia pentru podium este mai strânsă decât atunci când ”profesionistele” își etalează formele sau fac giumbușlucuri pentru a ieși în evidență. Imaginile nu au nevoie de explicație, așa că… Tăvălește-te de râs, cititorule!

Nume cu greutate, din mai multe „discipline”, s-au întrecut, de-a lungul timpului, în licorile lui Bachus. Unele mai cu ”forță”, altele, mai ușurel, dar finalul … ”Ia mai bea un păhărel…” și, uite așa, bietele vedete cu chef de distracție au ajuns cărate în spate, să cadă din picioare și alte, și alte ipostaze…

E greu, Loredana! S-a prelins pe banchetă, dar șoferul e prieten bun, așa că drumul până acasă e sigur (Foto: CANCAN.RO)

Loredana și Flore, spectacol de zile mari!

TOP-ul pe care vi-l propunem are câteva scene care te-ar face să râzi în sala de ședințe, cu patronul de față. Băgăm mâna-n foc că n-ar zice nimic, indiferent cât de importantă ar fi ”consfătuirea”.

Păi ce-a făcut Loredana… Susținută – nu financiar, că n-are nevoie – pe fizic, de un bun-bun amic, că altfel nu-și punea nimeni spatele la bătaie, riscând o hernie de disc de toată frumusețea… Lori s-a lăsat dusă în brațe până la mașină, unde a „capotat”. S-a prelins de pe banchetă… Restul e CANCAN.

Dar Flore Salalidis… Greu poți uita scenele cu Poliția la ușă și ea, Flore, goală pușcă, făcând scandal

Tare din urmă vin Oana Mareș, ”lată” la Loft, Rita Mureșan, Delia, Cruduța, dar și Ana Maria Brânză care, săraca, a făcut și ea o noapte albă, una!, după atâtea medalii câștigate la scrimă. Și topul curge. ”Bini di tăt!”

Flore Salalidis e nemulțumită, așa că nu mai stă pe gânduri și reacționează (Foto: CANCAN.RO)

Dar iată care sunt sexy-vedetele care s-au „dat în stambă”, pe plajă sau în cluburi: Anna Lesko, Flore Salalidis, Andreea Popescu, Ana Maria Brânză, Monica Columbeanu, Agnes Matoko, Cristina ICH, Wanda, Andreea Popescu, Oana Mareș, Iulia Vântur, Patricia Vizitiu, Gina Pistol, Roxana Ionescu, Delia, Ramona Gabor, Alina Crișan, Rita Mureșan, Elena Gheorghe, Andreea Podărescu, Marinela Avădani, Adela Popescu, Ruxandra Dragomir, fetele de la Amadeus, Rodica Miron, Loredana Groza, Daniela Crudu.

articolul original.

Robert Nica, fostul lider al grupării Sportivilor, dat afară din casă după ce soția lui a chemat Poliția

5 August 2022 at 15:22
image

Robert Nica, fostul lider al grupării Sportivilor a fost dat afară din casă de magistrații Judecătoriei Cornetu, după ce soția lui a cerut autorităților un ordin de protecție. Cunoscut, în trecut, drept unul dintre cei mai temuți lideri interlopi bucureșteni, Nica a ajuns, astăzi, unul din cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din sudul Bucureștiului.

Lider incontestabil al grupării Sportivilor ani la rând, Robert Nica a făcut un pas în spate începând cu anul 2006, când organizația criminală a fost destructurată de polițiștii bucureșteni.

Ca urmare, Nica ar fi început să-și investească banii, mai întâi în mansardarea unor imobile, iar mai apoi în construirea unor adevărate cartiere.

În timp ce afacerile fostului lider interlop par să nu meargă prea bine, având în vedere numărul mare de decizii de executare silită ale instanțelor de judecată, acesta ar fi intrat în conflict și cu soția.

Conform portalului instanțelor de judecată, la data de 2 august magistrații Judecătoriei Cornetu au admis, în parte, cererea soției lui Robert Nica pentru emiterea unui ordin de protecție.

Robert Nica, obligat să achite cheltuieli de judecată

Judecătorii au decis că, pentru trei luni, Nica să fie evacuat, temporar, din locuință și a fost obliga să păstreze o distanță minimă de 200 metri faţă de soția lui, dar și față de casă, cu excepția situațiilor în care cei doi trebuie să se prezinte în fața instanței de judecată sau organelor de cercetare penală. Mai mult judecătorii i-au interzis lui Robert Nica inclusiv să-și sune nevasta ori să scrie.

Instanța i-a atras lui Nica atenția că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

În același timp, fostul lider interlop a fost obligat să-i plătească Danielei Marinela Nica 3.500 de lei, cheltuieli de judecată.

articolul original.
  • There are no more articles
❌