ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 24 June 2022Ultimele Stiri

Dan Alexa, prezentat oficial la FC Brașov. Chirurgul nu e deloc modest: „Sunt cel mai bun din Liga 2”

24 June 2022 at 14:01
By: M.Ex.

FC Brașov l-a prezentat oficial pe noul ei antrenor, Dan Alexa. În vârstă de 42 de ani, fostul mijlocaș a semnat un angajament pe un sezon cu FC Brașov, iar obiectivul este accederea în play-off.”A fost o decizie destul de grea, dar sntem bucuroși că am reușit să finalizăm această problemă cu antrenorul. Am avut discuții cu trei antrenori, iar în ultimele zile au rămas variantele Dan Alexa si Vali Suciu. Noi l-am ales pe Dan Alexa, ne-am asumat și avem mare încredere în el. Sper să facem performanță împreună”, a spus Marin Mitran, președintele clubului.
Contractul lui Alexa este pe un an, cu opțiune de prelungire.” Ca antrenor nu durata contactului e importanta, dacă nu ai rezultate pleci!”, a spus Alexa, care a precizat ca nu a fost reprezentat de Anamaria Prodan la negocierile cu FC Brașov. „Singur am negociat cu cei de la FC Brașov. Cu Ana nu știu daca am vorbit de două ori in ultimii doi ani. Pentru transferuri vom lucra cu orice impresar care are jucători buni”, a declarat Chirurgul.

Obiectiv clar: play-off-ul
Dan Alexa si-a prezentat planurile ambitioase la FC Brașov.
„Mă bucur că cei de la FC Brașov s-au hotărât si m-au ales ca antrenor. Vin la o echipă de tradiție, cu state vechi în Liga 1, foarte motivat, iar împreună cu staff-ul tehnic si cei din conducere, vreau sa formăm o echipă bună care să se bată la primele locuri. Îl apreciez foarte mult pe Vali Suciu, un antrenor foarte bun, iar echipele sale joaca un fotbal bun. Prin venirea mea este clar ca obiectivul nu poate fi decât play-off-ul. Eu nu pot veni la o echipă și sa-mi propun locurile 8-10 sau reconstrucția echipei pentru sezonul viitor. Am mare încredere ca putem reuși si sunt premise bune ca putem îndeplini obiectivele. Fotbalul românesc are nevoie de echipe de tradiție si ne dorim sa readucem Brașovul în elita fotbalului. Important este să ne întărim lotul, asta e condiția de bază. Vreau 5-6 jucători care sa intre în primul 11. Ideal ar fi sa jucam un fotbal care sa pună probleme, dar, in același timp, să nu fim o echipă naiva”, a spus Alexa, care a precizat ca nu este un antrenor scump si a trimis câteva săgeți către Timișoara. „Imi place să antrenez, sa fiu in prim plan, iar fotbalul este viata mea. Am antrenat Poli Timișoara, am fost manager si antrenor, cu zero lei salariu! Cred că e un caz unic. Mai mult am adus si bani pentru ca Timișoara este casa mea. Anul trecut, cu un buget mult mai mic, Poli a jucat play-off – ul, acum a retrogradat!”

Cel mai bun din Liga 2!

Antrenorul Brașovului a lăsat modestia deoparte si spune că este cel mai bun tehnician din Liga 2. „Fără falsă modestie, în cinci ani de Liga 2, am trei promovări si două play-off-uri. S-a schimbat puțin Liga 2, este un campionat mai puternic, se investesc foarte mulți bani și sunt antrenori foarte buni, cu nume, Bogdan Andone la Timișoara, Dorinel Munteanu la Oțelul, Daniel Oprița la Steaua, Claudiu Niculescu la Iași, Costel Enache la Slobozia, si chiar nu vreau sa omit pe cineva. Cu tot respectul pentru ei, niciunul nu are o promovare la Liga 1. Din punctul asta de vedere, pe cifre, sunt numarul 1 la Liga 2. Ceilalți antrenori din Liga 2 nu trebuie sa supere, cifrele spun asta”, spus Alexa.

Staff-ul lui Alexa
Stefan Grigorie și Rareș Forika vor fi cei doi secunzi ai lui Alexa, iar staff-ul tehnic este completat de Cătălin Voicu (preparator fizic) și Andrei Șanta (antrenor de portari). Ca antrenor principal, Dan Alexa a reușit în cariera sa trei promovări din Liga 2 în Liga 1 cu echipele ACS Poli Timișoara (2015) și Rapid (2016) și Dunărea Călărași (2018). În cariera sa a condus echipele ACS Poli Timișoara, Rapid, FCM Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Astra, din nou Rapid, Poli Timișoara și CSM Reșița.

articolul original.
Ieri — 23 June 2022Ultimele Stiri

E Dan Alexa! FC Brașov are antrenor

23 June 2022 at 18:30
By: M.Ex.

Autor: Adi MARICA

Finala dinte Vali Suciu si Dan Alexa pentru postul de antrenor la FC Brașov a fost câștigată de „Chirurg”
Alexa a ajuns la un acord, în această seară, cu șefii clubului, iar mâine va fi prezentat oficial ca antrenor principal la FC Brașov. „Am avut de ales între Alexa si Suciu. A fost o alegere dificilă, pentru ca ambii sunt antrenori buni. Mergem le mâna lui Alexa”, a declarat Marin Mitran, președintele lui FC Brașov. Din staff-ul lui Alexa vor face parte, Ștefan Grigorie, Cătălin Voicu si Andrei Santa.

articolul original.

FC Brașov a dat drumul pregătirii cu 20 de jucători, dintre care mulți juniori, cu un nou președinte și fără antrenor. Printre numele noi din lot se numără un fundaș care a evoluat în Liga 1 pentru Academica Clinceni

23 June 2022 at 08:18

FC Brașov și-a reluat ieri, 22 iunie, pregătirile, iar la primul antrenament au fost prezenți 20 de jucători.

Singura noutate din lot a fost reprezentată de Ovidiu Sterian, un fundaș central de 18 ani care aparține de ACSM Codlea, iar în primăvară a jucat în Liga 1 la Academica Clinceni (6 meciuri, 262 de minute). Poreclit ”Toporul de la Codlea”, fotbalistul va fi testat de stafful tehnic al echipei brașovene.

”Toporul de la Codlea”, singura noutate de la reunirea FC Brașov. Adrian Szabo a condus primul antrenament

Prima ședință de pregătire a fost condusă de directorul tehnic Adrian Szabo, ajutat de Rareș Forika, Cătălin Voicu si Andrei Santa.

Cum era de așteptat, la primul antrenament au lipsit mulți fotbaliști aflați la final de contract. La antrenamentul de la Metrom au fost prezenți și Ștefan Nicolau, Bogdan Cîrstian și George Linguraru, jucători împrumutați de FC Brașov la SR Brașov. Cei trei mai au contract cu SR Brașov până în data de 30 iunie, astfel că au nevoie de acordul clubului susținut de suporterii ”stegari” pentru a începe pregătirile cu FC Brașov.

Și portarul David Gîrniță a fost prezent la stadion, însă mai are de așteptat până să revină la antrenamente fiind în recuperare după operația suferită la genunchi.

  • Antrenorului Călin Moldovan, cel care în vara trecută promova Corona în Liga 2, ulterior locul acesteia în campionat fiind luat de nou-înființata FC Brașov Steagul Renaște, căreia primăria i-a cedat brandul FC Brașov, și care a contribuit la menținerea în Liga 2 în urma unui baraj cu Poli Timișoara nu i s-a mai prelungit contractul. În locul său e favorit să fie numit Valentin Suciu, ultima dată la FK Miercurea Ciuc, după ce discuțiile cu Dan Alexa se pare că nu au ajuns la un consens.

Lotul de jucători pe care l-a avut FC Brașov la reunire:

portari: Daniel Mutu, Andrei Chiriac (j);
fundaşi: Iulian Drăgoi, Robert Gherghe, Daniel Dumbravă, Adrian Voicu, Ovidiu Sterian (j), Cezar Ciucă (j), Alexandru Dascălu (j);
mijlocaşi: Radu Leonte, Răzvan Iorga, Eduard Lambrinoc, Alex Mitroi, Horia Popa, Vlad Mihalcea, Vlad Boția, Andrei Lascu, Dragoș Cheleș, Alexandru Toderaşcu (j),
atacant: Bogdan Roșu.

Coliban și Bădulescu nu i-au fost alături lui Marin Mitran. Noul președinte al FC Brașov s-a prezentat singur

Marin Mitran a susținut ieri, prima conferința de presă în calitate de președinte al FC Brașov.

Dacă în vara trecută, Ioan Mărginean a fost prezentat cu mult fast de primarul Allen Coliban și consilierul Sebastian Bădulescu, acum Mitran a fost singur!

”Nu mă compar eu cu domnul Mărginean, el e mult mai experimentat”, a parat Mitran. Acesta a dezvăluit cum a ajuns la FC Brașov. ”Prima oară am fost contactat telefonic de Sebastian Bădulescu. Am fost deschis la discuții. A doua oară m-a contactat primarul Allen Coliban. Am venit cu gânduri bune la Brașov și sper ca împreună cu colegii mei din club și cu cei din conducerea orașului sa îndeplinim obiectivul: accederea în play – off. Sper să rezolvăm joi si cu antrenorul și apoi vom începe sa aducem jucători. Vrem un lot de 25 – 26 de jucători dintre care trei portari”, a spus Mitran, care a precizat că Marian Ivan ar putea prelua funcția de manager general: ”Voi avea o discuție cu Marian Ivan pentru postul de manager general la FC Brașov.”

Noul președinte al FC Brașov spune că bugetul pentru sezonul viitor de Liga 2 va fi de 1,7 milioane de euro din care 300.000 de euro vor fi alocați Centrului de Copii și Juniori al clubului. Mitran a plusat și a anunțat că va aduce din sponsorizări peste 500.000 de euro.

Laurențiu Popescu și Vasile Constantin rămân la Brașov

Mitran a anunțat că a ajuns la un acord cu U Craiova, iar Vasile Constantin și Laurențiu Popescu vor continua la FC Brașov, după ce cei doi jucători se întorseseră la clubul de care aparțin contractual.

Din organigrama clubului vor face parte Vasile Dochița (vicepreședinte), Cristian Mățău (secretar general), Adrian Szabo (director tehnic), Șerban Moraru (director sportiv), Ilie Luca (delegat tehnic, organizator de competiții), iar Mugurel Buga va coordona departamentul de scouting.

FC Brașov și-a stabilit patru amicale

FC Brașov va face un cantonament local de două săptămâni, iar până acum au fost perfectate și patru meciuri amicale: cu Farul Constanța, pe 29 iunie, cu FC Hermannstadt, la Sibiu, în 9 iulie, iar pe 15 și 19 iulie, la Brașov, cu Unirea Slobozia și SC Oțelul Galați.

Foto: FC Brașov

articolul original.

Marin Mitran s-a prezentat singur la FC Brașov! Primarul Coliban și consilierul Bădulescu au lipsit de la prezentarea noului președinte al clubului de sub Tâmpa. Marian Ivan, manager general?

22 June 2022 at 19:44

Marin Mitran a susținut astăzi, 22 iunie, prima conferința de presă în calitate de președinte al FC Brașov.

Dacă în vara trecută, la startul proiectului, Ioan Marginean a fost prezentat cu mult fast de primarul Brașovului Allen Coliban și consilierul local Sebastian Bădulescu, acum Mitran a fost singur singurel în fața presei! ”Nu mă compar eu cu domnul Mărginean. El e mult mai experimentat”, a grăit Mitran.

Marin Mitran s-a prezentat singur la FC Brașov, unde va fi președinte

Fostul director sportiv al FC Buzău în sezonul recent încheiat a dezvăluit cum a ajuns la FC Brașov.

”Prima oară am fost contactat telefonic de Sebastian Bădulescu. Am fost deschis la discuții. A doua oară m-a contactat primarul Allen Coliban. Am venit cu gânduri bune la Brașov și sper ca împreună cu colegii mei din club și cu cei din conducerea orașului să îndeplinim obiectivul: accederea în play-off. Sper să rezolvăm joi și cu antrenorul și apoi vom începe să aducem jucători. Vrem un lot de 25-26 de jucători dintre care trei portari”, a spus Mitran, care a precizat că Marian Ivan ar putea prelua funcția de manager general: ”Voi avea o discuție cu Marian Ivan pentru postul de manager general la FC Brașov.”

Anul trecut, președintele Ioan Mărginean și antrenorul Ilie Stan erau prezentați la FC Brașov de către primarul Allen Coliban și consilierul Sebastian Bădulescu. Conferința de presă avea loc la primărie. Anul acesta, Marin Mitran s-a prezentat singur la FC Brașov, ca președinte, după un sezon de Liga 2 în care clubul abia s-a salvat de la retrogradare și are în continuare o mulțime de probleme din cauza litigiilor.

Mitran a fost prezent la reunirea echipei, unde Adrian Szabo a condus prima ședință de pregătire

La primul antrenament pentru pregătirea noului sezon de Liga 2 au fost prezenți 20 de jucători. Ședința de pregătire a fost condusă de directorul tehnic Adrian Szabo, ajutat de Rareș Forika, Cătălin Voicu și Andrei Șanta.

Mitran a fost și el la reunire și le-a vorbit jucătorilor.

Antrenorului care a reușit menținerea echipei în Liga 2, în urma unui baraj cu Poli Timișoara, conducerea i-a ”mulțumit” prin neprelungirea contractului. Călin Moldovan a fost și cel care a promovat Corona Brașov în eșalonul secund, în vara trecută, club care avea să îi cedeze locul în Liga 2 nou-înființatei FC Brașov Steagul Renaște, căreia primăria i-a cedat apoi brandul FC Brașov.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Marin Mitran s-a prezentat singur!Coliban si Bădulescu au lipsit de la prezentarea noului președinte de la FC Brașov. Marian Ivan, manager general?

22 June 2022 at 15:05
By: M.Ex.

Marin Mitran a sustinut astazi, prima conferința de presă in calitate de președinte la FC Brașov. Dacă in vara trecută, Ioan Marginean a fost prezentat cu mult fast de Allen Coliban si Sebastian Bădulescu, acum Mitran a fost singur! „Nu mă compar eu cu domul Mărginean, el e mult mai experimentat😀”, a parat Mitran. Acesta a dezvaluit cum a ajuns la FC Brașov. „Prima oară am fost contactat telefonic de Sebastian Bădulescu. Am fost deschis la discuții. A doua oară m-a contactat primarul Allen Coliban. Am venit cu gânduri bune la Brașov și sper ca împreună cu colegii mei din club și cu cei din conducerea orașului sa îndeplinim obiectivul: accederea in play – off. Sper să rezolvăm joi si cu antrenorul si apoi vom începe sa aducem jucători. Vrem un lot de 25 – 26 de jucători dintre care trei portari” a spus Mitran, care a precizat că Marian Ivan ar putea prelua funcția de manager general. „Voi avea o discuție cu Marian Ivan pentru postul de manager general la FC Brașov „. La primul antrenament au fost prezenți 20 de jucători. Ședința de pregătire a fost condusă de Adrian Szabo, ajutat de Rares Forika, Cătălin Voicu si Andrei Santa.

articolul original.

Reunire fără antrenor și cu multe absențe la FC Brașov

22 June 2022 at 04:44
By: M.Ex.

La FC Brașov se sună azi adunarea în vederea începeri pregătirii noului sezon de Liga 2. Marin Mitran, fost director sportiv la FC Buzău în sezonul trecut, va fi prezentat oficial în funcția de președinte, în locul lui Ioan Mărginean, însă acesta nu va putea prezenta și antrenorul.
Cum numirea antrenorului se amână, iar șefii clubului nu s-au decis pe cine să aleagă între Dan Alexa si Valentin Suciu, antrenamentul va fi condus de stafful cu care echipa a încheiat sezonul, plus directorul tehnic Adrian Szabo.

Mulți jucători cu care FC Brașov a încheiat primul sezon în Liga 2 nu vor fi prezenti la startul pregătirilor. Jucătorii au fost anunțați doar marti seara că miercuri este programat primul antrenament!
Jucătorii străini nu au cum să ajungă la reunire. Atacantul bulgar Milcho Angelov, cel care și-a prelungit contractul, a fost învoit. Fundașul Ivan Fustar are programată sâmbătă nunta în Croația, iar Luka Maric și Zakaria El Azzouzi își vor putea căuta alte echipe.
O situație specială este cu cei doi jucători împrumutați de la U Craiova, Laurențiu Popescu și Vasile Constantin. Cei doi termină contractele la finalul acestei luni și se poartă negocieri cu șefii clubului din Bănie pentru ca aceștia să rămână la Brașov și în sezonul viitor.

articolul original.

Reunire pe repede înainte fără antrenor și cu multe absențe la FC Brașov

21 June 2022 at 20:37
image

La FC Brașov se sună miercuri adunarea în vederea începeri pregătirii noului sezon de Liga 2. Marin Mitran, fost director sportiv la FC Buzău în sezonul trecut, va fi prezentat oficial în funcția de președinte, în locul lui Ioan Mărginean, însă acesta nu va putea prezenta și antrenorul.

Cum numirea antrenorului se amână, iar șefii clubului nu s-au decis pe cine să aleagă între Dan Alexa si Valentin Suciu, antrenamentul de miercuri va fi condus de stafful cu care echipa a încheiat sezonul, plus directorul tehnic Adrian Szabo.

Jucătorii de la FC Brașov, anunțați marți seară că se vor reuni miercuri

Mulți jucători cu care FC Brașov a încheiat primul sezon în Liga 2 nu vor fi prezenti la startul pregătirilor. Jucătorii au fost anunțați doar marti seara că miercuri este programat primul antrenament!

Jucătorii străini nu au cum să ajungă la reunire. Atacantul bulgar Milcho Angelov, cel care și-a prelungit contractul, a fost învoit. Fundașul Ivan Fustar are programată sâmbătă nunta în Croația, iar Luka Maric și Zakaria El Azzouzi își vor putea căuta alte echipe.

O situație specială este cu cei doi jucători împrumutați de la U Craiova, Laurențiu Popescu și Vasile Constantin. Cei doi termină contractele la finalul acestei luni și se poartă negocieri cu șefii clubului din Bănie pentru ca aceștia să rămână la Brașov și în sezonul viitor.

De altfel, majoritatea jucătorilor echipei se află la final de contract, iar mulți dintre ei nu vor continua la Brașov.

articolul original.
  • There are no more articles
❌