ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Reguli stricte la funerariile de la Londra: președinții nu au voie cu limuzine sau elicoptere

12 September 2022 at 06:52
image

Şefilor de stat care se vor deplasa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a li s-a solicitat să facă deplasarea la Londra cu zboruri comerciale, fără elicoptere, informează Politico.com,

Sursa susţine că a obţinut documente în care sunt precizate regulile stricte de protocol pentru demnitarii străini.

Fără elicoptere și limuzine: accesul doar cu autocare la înmormântare

La funeralii pot participa doar şefii de stat sau delegații acestora

Aglomeraţia în Westminster Abbey va face imposibilă participarea a mai mult de două persoane (demnitarul şi soţia, eventual) din fiecare ţară – menţionează sursa amintită – iar șefii de stat care nu pot fi prezenţi pot delega un premier sau ministru pentru eveniment.

Referitor la sosirea în Marea Britania, oficialităților sosite li se recomandă folosirea unor zboruri comerciale; aeroportul Heathrow nu va fi disponibil pentru zboruri private.

Avioanele private vor fi nevoite să se orienteze către alte aeroporturi din zonă însă transferul cu elicopterul între orice destinaţii este interzis din cauza traficului aerian intens din perioada funerariilor.

articolul original.

Chestiunea gazelor în cursa pentru postul de premier al Marii Britanii: reduceri de taxe sau pomeni de la stat?

26 August 2022 at 16:27
image

Presiunile sunt resimțite în toată Europa dar în Marea Britanie, dependentă de gaz, creșterile de prețuri sunt alarmante: facturile la energie ale britanicilor vor crește cu 80%, cu o medie de peste 4.200 de euro pe an începând din octombrie, a anunțat autoritatea de reglementare.

Principala companie de prognoză, Cornwall Insight, a estimat că este posibil ca prețurile să explodeze din nou în 2023.

Directorul general al Ofgem, Jonathan Brearley, a declarat că această creștere va avea un impact masiv asupra gospodăriilor din Marea Britanie fiind probabilă o altă creștere în ianuarie din cauza decizia Rusiei de a limita aprovizionarea Europei.

Creșterea facturilor la gaze a împins inflația la un maxim al ultimilor 40 ani iar Banca Angliei a avertizat asupra unei recesiuni de durată.

Scăderi de taxe sau „pomeni”?

Politica Marii Britanii referitoare la criza gazelor a fost îngreunată de cursa pentru înlocuirea premierului Boris Johnson, care se desfășoară până pe 5 septembrie.

Partidul Laburist, aflat în opoziție, a propus înghețarea prețurilor la energie ceea ce ar putea costa aproximativ 60 miliarde de lire sterline anual. În replică, ministrul de externe Liz Truss, aflat în cursa pentru postul de premier, preferă să reducă taxele decât ca statul să dea „pomeni”.

articolul original.

Marea Britanie va intra în recesiune, anunță Banca Angliei

7 August 2022 at 06:00
image

Banca Angliei a avertizat că Marea Britanie va intra în recesiune, în condițiile în care a efectuat cea mai mare majorare de dobândă din ultimii 27 de ani.

Instituția preconizează că economia se va contracta în ultimele trei luni ale acestui an și va continua să se micșoreze până la sfârșitul anului 2023, scrie BBC.

Ratele dobânzilor au crescut la 1,75%, în timp ce banca se luptă să oprească creșterea vertiginoasă a prețurilor, inflația urmând să ajungă la peste 13%.

Marea Britanie va intra în recesiune

Principalul motiv al inflației ridicate și al creșterii scăzute este creșterea determinată de invazia Rusiei în Ucraina.

O gospodărie obișnuită va plăti aproape 300 de lire sterline pe lună pentru energie până în octombrie, a avertizat Banca.

Cea mai lungă recesiune

Recesiunea așteptată ar fi cea mai lungă recesiune din 2008, când britanic s-a confruntat cu un colaps, care a dus la oprirea creditării.

Criza nu va fi la fel de profundă ca acum 14 ani, dar ar putea dura la fel de mult.

Guvernatorul băncii, Andrew Bailey, a declarat că are „o mare simpatie și o mare înțelegere pentru cei care se luptă cel mai mult” cu costul vieții.

articolul original.
  • There are no more articles
❌