ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Magazinul IKEA din Timișoara are peste 250 de posturi disponibile

1 February 2023 at 11:06

În România, IKEA cel mai mare retailer mondial de mobilă pentru casă, a lansat programul de recrutare în masă, deschizând peste 250 de locuri de muncă în cadrul viitorului magazin IKEA Timișoara.

Compania a angajat deja aproximativ 50 de persoane pentru noul magazin, iar în prezent caută să recruteze încă 250. Există mai multe roluri disponibile în departamentele operaționale, precum vânzări, logistică, relații cu clienții, restaurant. Viitorii colegi sunt invitați să verifice posturile vacante pe www.IKEA.ro, secțiunea Lucrând pentru IKEA.

În precizările sale, „Suntem foarte entuziasmați de perspectiva întâmpinării noilor colegi, care vor avea nenumărate oportunități în cadrul unei companii globale”, a declarat Nicoletta Muscinelli, Market Manager IKEA Timișoara.

IKEA promite șanse egale în ceea ce privește recrutarea și dezvoltarea angajaților

Astfel, „Ne-am luat angajamentul să ne ridicăm la nivelul așteptărilor colegilor noștri și, acolo unde se poate, chiar să depășim aceste așteptări.

Tocmai de aceea, oferim o gamă largă de beneficii profesionale și un mediu de lucru care are în centrul său bunăstarea angajaților, asigurându-ne în același timp că rămânem fideli misiunii noastre de a ajuta cât mai mulți oameni să își împlinească visele legate de amenajarea locuinței”, afirmă aceasta.

În plus, compania oferă multiple oportunități de creștere pe plan profesional, dar și pe plan personal, asigurând șanse egale în ceea ce privește recrutarea și dezvoltarea angajaților.

Colegii de la IKEA beneficiază de un pachet complet de beneficii, care include abonament medical la o clinică privată, asigurare de viață, tichete de masă, decontare lunară parțială a cheltuielilor de transport, vouchere de vacanță, concediu de odihnă suplimentar, indemnizație suplimentară pentru turele de weekend și de noapte, bonusuri de performanță și planuri de pensie, în funcție de vechimea în cadrul companiei.

Magazinul din Timișoara, următoarea etapă în planul de expansiune al companiei

În oraşul Timişoara, magazinul IKEA reprezintă următoarea etapă, după București, în planul de expansiune al IKEA România și IKEA Europa de Sud-Est, iar compania depune toate eforturile pentru a asigura condițiile necesare deschiderii. IKEA își propune să deschidă magazinul din Timișoara în vara acestui an, astfel încât să ofere posibilitatea tuturor oamenilor din vestul României de a se bucura de soluțiile de amenajare bine concepute, funcționale, durabile și sustenabile cu care IKEA și-a obișnuit clienții: o multitudine de servicii, accesibilitate online si offline și o experiență plăcută pentru toată familia!

Aşadar, IKEA Timișoara va fi al treilea magazin al suedezilor în România și primul din afara Capitalei.

Centrul comercial are un regim de înălţime S+P+1E, construcția urmărind cerinţele de certificare de clădire sustenabilă, conform criteriilor BREEAM.

Va folosi energie regenerabilă, fiind echipată cu panouri fotovoltaice pe acoperişul magazinului şi va utiliza, pentru consumul de energie, o centrală geotermală, pentru încălzirea şi răcirea clădirii.

articolul original.

În România, munca de la distanţă a devenit parte a „noii normalităţi”

1 February 2023 at 09:36

În ultima perioadă, sistemul de lucru hibrid, care îmbină activitatea de la distanță cu prezența la birou pentru întreaga echipă, a fost adoptat deja de multe dintre companii, arată datele unui sondaj realizat de Colliers în rândul reprezentanților din conducere sau decidenților din 75 de companii cu activitate în diverse sectoare economice și echipe de la câteva zeci până la sute de angajați.

În prezent, procentul de peste 80% dintre angajatori au o prezență la birou de mai puțin de jumătate dintre salariați într-o zi normală de lucru, iar respondenții sondajului Colliers nu se așteaptă la schimbări semnificative pe parcursul acestui an.

Regândirea biroului pentru a nu mai fi doar un simplu spațiu de lucru

În viitorul birourilor, relevanţa rămâne ridicată, multe companii înțelegând prioritatea reamenajării lor, astfel încât să răspundă nevoilor generate de schimbarea modului de lucru.

Astfel, „Trei din patru decidenți din companiile mari, cu peste 500 de angajați, se așteaptă la o prezență scăzută la birou anul acesta, de sub 30%, față de doi din patru respondenți din partea IMM-urilor.

În acest sens, se conturează astfel o subtendință interesantă, deoarece companiile mai mari ar putea dori să creeze mai multe insule de birouri în același spațiu, ceea ce le permite să aibă o eficiență sporită a costurilor și flexibilitate, în funcție de numărul de angajați care lucrează de la birou.

Acest lucru înseamnă regândirea biroului pentru a nu mai fi doar un simplu spațiu de lucru, ci mai mult un spațiu care să susțină colaborarea și spiritul de echipă, să accelereze creativitatea, dar și să atragă și să păstreze talentele.

Deja aproape jumătate dintre respondenți și-au renovat biroul pentru a-l face mai în ton cu noul mod de lucru, care permite în viitor flexibilitatea și ușurința chiriașilor de restrângere sau extindere a spațiului”, explică Silviu Pop, Director CEE & Romania Research la Colliers.

Lună de lună, indicii Eurostat privind intențiile de angajare pe termen scurt arată valori solide pentru România, care a depășit majoritatea statelor membre ale UE, iar un element comun regăsit în mai multe întrebări din sondajul Colliers arată că aproximativ 60% dintre respondenții din IT&C plănuiesc să își extindă forța de muncă în următorul an, față de o rată medie de răspuns de 44% pentru toți respondenții.

Totodată, marea majoritate a respondenților caută un mod de lucru flexibil pentru angajații lor și au o deschidere mai mare în acest sens decât aveau în urmă cu doi ani. Concret, în octombrie 2020, aproximativ 53% dintre companii le ofereau angajaților lor 1-2 zile de lucru la distanță pe săptămână, pe când în acest moment, angajatorii vorbesc despre 3-4 zile lucrătoare la distanță. Doar 4% dintre respondenții la sondajul Colliers le cer angajaților să lucreze permanent de la birou.

Probleme pentru IMM-uri, faţă de companiile mari

În prezent, pentru majoritatea companiilor, productivitatea angajaților a rămas neschimbată în linii mari chiar și în contextul noului mod de lucru hibrid, doar 21% dintre respondenți consideră că munca remote are un impact negativ asupra productivității forței de muncă, față de 40% care consideră că aceasta reprezintă chiar o îmbunătățire.

Aceleași date arată că IMM-urile au întâmpinat mai multe dificultăți în a asigura productivitatea muncii la distanță, 34% dintre companiile cu mai puțin de 500 de angajați observând o creștere a randamentului, față de 43% în cazul companiilor mari.

În afirmaţiile sale, „Deși există încă incertitudini privind întreg contextul economic și geopolitic actual, jumătate dintre companiile respondente au declarat că au păstrat deja sau intenționează să-și mențină neschimbată suprafața de birouri, iar  aproximativ 10% au în plan chiar să-și extindă suprafața.

La polul opus, aproape 39% dintre respondenți intenționează să își reducă sau și-au redus deja suprafața ocupată de birouri. Pentru a putea implementa cu ușurința restrângerile sau extinderile de spațiu de lucru în viitor, acesta trebuie regândit și amenajat de la început într-un mod cât mai flexibil, astfel încât să nu fie afectate productivitatea angajaților sau utilizarea spațiilor interioare”, punctează Daniela Popescu, Director | Tenant Services & Workplace Advisory | Office 360.

Creșterea cifrei de afaceri rămâne unul dintre cele mai relevante obiective ale oricărei companii, mai arată sondajul Colliers, din care mai reiese că deși nu există o abordare „universală” pentru creșterea productivității sau în ceea ce privește munca la distanță, diversele inovații care vizează creșterea digitalizării locului de muncă pot duce la îmbunătățirea eficienței costurilor și a productivității.

Cum se creşte satisfacţia privind “workplace experience”?

Concret, consultanții Colliers dau exemplu aplicațiilor de booking pentru spațiile de lucru, spațiile de intalnire din cadrul biroului, cat și ale locurilor de parcare, care oferă o vizibilitate mai bună și predictibilitate în ceea ce privește gradul de ocupare al spațiului de birou, gradul de folosire, dar și creșterea satisfacției privind “workplace experience”.

Toate acestea pot duce la creșterea colaborării dintre angajați, pentru că știi mereu care sunt colegii care vin la birou, o mai bună organizare a echipelor, cât și o prezență fizică mărită în cadrul biroului.

Concret, Colliers inovează și răspunde provocărilor actuale și nevoilor viitoare pe piața de birouri prin intermediul Office 360°, o abordare holistică a spațiilor de birouri. Pornind de la identificarea nevoilor fiecărei companii, se continuă cu identificarea soluțiilor disponibile și a implicațiilor mergând până la implementarea proiectului de amenajare, pentru a răspunde nevoilor și planurilor strategice ale companiilor.

Mecanismul Colliers de control al costurilor în fiecare etapă a transformării biroului generează economii suplimentare care depășesc de multe ori 10-15% în raport cu valorile obținute de obicei de la contractori, în cadrul negocierilor din etapa de licitație.

articolul original.

Sute de slujbe disponibile pentru șomeri

1 February 2023 at 08:38

Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) în această săptămână sunt disponibile 528 de slujbe pentru șomeri.

Astfel, angajatorii din Botoșani pun la dispoziția șomerilor sau celor care vor să își schimbe locul de muncă joburi din domeniul construcțiilor, confecţii şi alimentaţie publică. Sunt, însă, şi slujbe pentru cei cu studii superioare. Astfel, se caută contabil șef, inginer agronom, inginer confecții piele și înlocuitori, inginer tehnolog prelucrări mecanice sau inginer automatist.

Lista integrală a locurilor de muncă disponibile poate fi consultată AICI

image
Articolul precedent
articolul original.

În România, vârsta de pensionare pentru femei va crește gradual din ianuarie 2023

1 February 2023 at 07:26
Foto: evz.ro

În sistemul unitar de pensii publice din România, o veste importantă vine pentru românii care se pregătesc să iasă la pensie. În contextul actual al legii, acest aspect se va mai modifica în timp, lucru care îi va afecta.

Astfel, pentru femeile în pragul pensionării sau care se pregătesc să iasă la pensie în următorii ani. Din păcate, vârsta de pensionare a început să crească constant, chiar din această lună.

Concret, în conformitate cu Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, vârsta de pensionare pentru femei crește de la 61 la 62 de ani, pentru început.

Vârsta de pensionare pentru femei va crește gradual din ianuarie 2023

În cazul acestora, în contextul legal, se aplică o creștere graduală a vârstei de pensionare, până în ianuarie 2030, când aceasta va atinge 63 de ani, respectiv 65 de ani în 2035.

Totodată, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, iar cel complet de cotizare pentru femei va urca la 32 de ani de la 31 de ani și 11 luni.

În 2030, femeile se vor pensiona la 63 de ani, urmând ca în 2035 vârsta de pensionare să ajungă la 65 de ani.

Astfel, „Noi suntem acum pe punerea în aplicare a legii care a fost implementată începând cu ianuarie 2011 (…). Vârsta de pensionare creşte până la 63 de ani, conform legii.

Detalii oferite de la vârful Casei de Pensii

În precizările sale, „Am avut o creştere a vârstei de pensionare, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Dacă la bărbaţi au crescut vârstele de pensionare de la 56 de ani la 65 de ani, în cazul femeilor vârstele de pensionare au început să crească de la 55 de ani, ajungând la 63 de ani în anul 2023.

Apoi, urmează egalizarea vârstelor de pensionare în cazul femeilor cu bărbaţii la 65 de ani, în orizontul de timp 2035. Acest lucru se întâmplă peste tot în sistemele de pensii publice în lume, tocmai pentru că speranţele de viaţă ale oamenilor au crescut, dar nu la fel de mult ca în alte ţări”, a explicat recent Doina Pârcălabu, fost şef la Casei de Pensii, la Antena 3 CNN.

Cu cât urmează să crească vârsta de pensionare pentru femei?

Exact, vârsta de pensionare la femei va crește, de-a lungul următorilor ani, după cum urmează:

● 2022 – 61,9 ani
● 2023 – 62 de ani
● 2030 – 63 de ani
● 2035 – 65 de ani

Oficial, vârsta de pensionare în România este de 63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi, iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani şi stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

Dacă doriți să aflați exact când veți putea ieși la pensie, nu trebuie decât să intrați pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice și să completați data nașterii și sexul.

articolul original.

Natalia Intotero: Subiectele ar trebui să fie făcute la nivel național, de către minister, aşa cum s-a făcut şi până acum

1 February 2023 at 07:13
Foto: glasulhunedoarei.ro

Președintele comisiei de învățământ din Camera Deputaților, Natalia Intotero, consideră că subiectele pentru examenul de evaluare națională ar trebui făcute de ministerul Educației, la nivel național. Deputatul social-democrat spune că nu este de acord cu examenul separat și punctează că „putem asista la evenimente nedorite”.

Astfel, în opinia deputatul PSD, Natalia Intotero, preşedinte al comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, aceasta a declarat marţi, că nu este de acord cu examenul separat de evaluarea naţională pentru liceu şi consideră că este nevoie de subiecte la nivel naţional. Ea a punctat că ne putem trezi că unii părinţi care au posibilităţi financiare să îşi dea copiii la meditaţii şi alții să nu aibă aceste posibilităţi.

Subiectele ar trebui să fie făcute la nivel național

Concret, Natalia Intotero a declarat despre examenul separat de evaluarea naţională, pentru intrarea la liceu, că „putem asista la evenimente nedorite”.

În precizările sale, „Ştiţi că în momentul de faţă legislaţia prevede că profesorul care predă la o clasă nu are voie să dea meditaţii, dar un profesor de la liceu poate da meditaţii. Ne putem trezi ca unii părinţi care au posibilităţi financiare să îşi dea copiii la meditaţii şi alţii să nu aibă aceste posibilităţi”, a spus Intotero.

Ea consideră că subiectele ar trebui să fie făcute la nivel național, de către minister, aşa cum s-a făcut şi până acum.

În afirmaţiile sale, „Ceea ce îmi doresc eu de la legile educaţiei este ca tinerii, dacă îşi aleg o formă de învăţământ superioară, să şi-o aleagă pe baza vocaţiei. Luând exemplele ţărilor care au scris istorie pe educaţie”, a mai afirmat preşedintele comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor.

În plus, ea a afirmat că în sesiunea trecută a solicitat unele deplasări din partea comisiei în ţări exemplu pe educaţie, şi un singur partid politic a refuzat să meargă, USR.

Prioritățile privind legile educației

În contextul educaţional, Natalia Intotero a arătat că au fost în Israel, în Portugalia, unde sunt exemplu pentru copiii cu cerinţe speciale, incluşi în sistemul de masă. O altă deplasare a fost în Estoria, exemplu pe digitalizare, iar în Elveţia se lucrează cu elevul de la 4 ani pentru descoperirea vocaţiei.

Deputatul PSD a prezentat şi priorităţile PSD privind aceste legi ale educaţiei.

Aşadar, „Ne dorim continuarea politicilor pentru stoparea abandonului şcolar, masa caldă, transport gratuit, burse şcolare, acces gratuit la educaţie pentru toţi copii, stimularea copiilor care obţin rezultate bune, să fie încurajaţi prin premii, dezvoltarea învăţământului dual, formarea viitorilor adulţi. Nu mai avem forţa de muncă calificată, aici e nevoie de o colaborare bună a Ministerului Educaţiei cu celelalte ministere, ne dorim copiii din diaspora să revină acasă. (..) Ne dorim cadre didactice, încurajarea acestora, să fie mai bine plătite, aici trebuie o discuţie serioasă cu Ministerul Finanţelor”, a mai spus Intotero.

articolul original.

Locuri de muncă disponibile în orașul TEIUȘ, la data de 31 ianuarie 2023

31 January 2023 at 09:05

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 31 ianuarie 2022, pe raza orașului TEIUȘ.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției judetene pentru ocuparea forței de muncă, de domiciliu sau resedintă.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul TEIUȘ și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
SOCAR PETROLEUM S.A. FOCHIST PENTRU CAZANE DE ABUR SI DE APA FIERBINTE 1 madalina.necea@socarpetroleum.ro
articolul original.

Locuri de muncă disponibile în comuna SÂNTIMBRU, la data de 31 ianuarie 2023

31 January 2023 at 08:49

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 31 ianuarie 2023, pe raza comunei SÂNTIMBRU.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției judetene pentru ocuparea forței de muncă, de domiciliu sau resedintă.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în comuna SÂNTIMBRU și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
ROVETS HELP SRL ASISTENT VETERINAR 1 0743173073
ROVETS HELP SRL FEMEIE DE SERVICIU 1 0743173073
ROVETS HELP SRL LUCRATOR COMERCIAL 1 0743173073
ROVETS HELP SRL MEDIC VETERINAR 1 0743173073
articolul original.

Ionuţ Stroe: Programul de guvernare nu se schimbă cu rotativa din coaliție

31 January 2023 at 07:38

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL a declarat că orice introducere de noi taxe va fi discutată mai întâi în coaliție și doar dacă există un acord, acestea pot fi promovate și discutate apoi cu mediul de afaceri. Acesta a punctat însă că introducerea de noi prevederi care țin de Codul Fiscal sunt deocamdată „premature”.

Partidul PNL afirmă, prin vocea purtătorului de cuvânt al formaţiunii, Ionuţ Stroe, că discuţii referitoare la introducerea de noi prevederi care ţin de Codul Fiscal sunt „premature” având în vedere că noul act normativ în domeniul fiscalităţii a intrat în vigoare de doar câteva săptămâni.

Purtătorul de cuvânt liberal a precizat că programul de guvernare nu se va schimba odată cu rotativa din cadrul coaliției de guvernare, pentru că asupra acestuia au convenit toate părțile implicate.

Astfel, „Să lămurim un lucru. Avem un nou Cod Fiscal care practic a intrat în vigoare de câteva săptămâni. A generat, la vremea respectivă, foarte mult interes public şi a existat chiar, din păcate, o competiţie de idei în cadrul coaliţiei în raport cu propunerile care s-au făcut. Din punctul nostru de vedere e prematur să vorbim de alte modificări ale Codului Fiscal, mai ales că, practic, nu există niciun fel de evaluare sau rezultate concrete ale măsurilor deja adoptate în noul Cod Fiscal.

Doi la mână: să nu-şi imagineze cineva că guvernarea sau programul de guvernare se va schimba odată cu rotativa în cadrul coaliţiei. Nu există o agendă a unui anume partid politic care va fi implementată, există un numitor comun şi anume programul de guvernare asupra căruia cu toţii am convenit şi l-am agreat şi îl vom implementa”, a afirmat Ionuţ Stroe, luni seară, în cadrul unei declaraţii de presă, întrebat fiind despre eventuala introducere a unei taxe de solidaritate pentru companii.

Orice modificări care afectează mediul de afaceri trebuie discutate

În plus, acesta a ţinut să sublinieze că orice proiect care afectează mediul de afaceri trebuie discutat cu acesta şi agreat în cadrul coaliţiei.

Aşadar, „Orice fel de discuţii referitoare la introducere de noi taxe, adăugarea, eu ştiu, modificarea filosofiei fiscale sau mărirea taxării capitalului, pentru că auzim lucruri de genul ăsta din ce în ce mai des, trebuie discutate în cadrul coaliţiei. Şi abia după ce există un acord acolo le poţi promova şi, atenţie, discuta cu mediul de afaceri, cu zona căreia i se adresează, trebuie să existe predictibilitate.

Acuma agenda politică a fiecărui partid, evident că cel puţin în dialogul intern contează foarte mult. Dar ce se întâmplă în termeni reali în cadrul guvernării e un lucru mult mai serios”, a adăugat oficialul PNL.

articolul original.

Un număr tot mai mare de angajați au fost concediați de marile companii Big Tech

30 January 2023 at 10:20

S-a dat startul la concederi Big Tech în SUA. După Microsoft și Amazon, Google anunță și ea concedieri masive. Disponibilizările din industria tehnologică americană continuă să țină prima pagină și în acest an.

În ultimul an, peste 70.000 de oameni au fost disponibilizați de companiile Big Tech, pe măsură ce bugetele se reduc. Ce a dus, exact, la acest val masiv de concedieri? Și ce înseamnă asta pentru industrie? La aceste întrebări încearcă să răspundă un articol publicat de DailyHunt.

În prezent, sectorul Big Tech din SUA continuă să fie afectat de valuri puternice de concedieri. În timp ce peste 150.000 de locuri de muncă au fost deja desființate în SUA în ultimul an, acum a venit rândul Google să anunțe că își va reduce forța de muncă. Gigantul californian a anunțat că va face 12.000 de concedieri la nivel mondial.

De la sfârșitul angajărilor din timpul pandemiei, un număr tot mai mare de angajați au fost concediați de marile companii de tehnologie, inclusiv de Alphabet (12.000 de angajați), Amazon (18.000), Meta (11.000), Twitter (4.000), Microsoft (10.000) și Salesforce ( 8.000).

Alte companii intră sub lumina reflectoarelor cu concedieri pe bandă rulantă, inclusiv Tesla, Netflix, Robin Hood, Snap, Coinbase și Spotify, dar disponibilizările de aici sunt semnificativ mai mici decât cele menționate mai sus.

Efectele secundare ale acestui tsunami vor fi resimțite în consultanță, marketing

În contextul muncii, aceste cifre nu includ disponibilizările agenților de publicitate, pe măsură ce cheltuielile publicitare se reduc, sau reducerea numărului de producători, pe măsură ce comenzile de produse tehnologice scad. Efectele secundare ale acestui tsunami vor fi resimțite în consultanță, marketing, publicitate și producție, pe măsură ce companiile reduc cheltuielile și le redirecționează către inovația în IA.

De ce a pornit acest val de concedieri

Multe companii de tehnologie sunt finanțate prin publicitate. Atâta timp cât fluxul de venituri a fost unul sănătos (mai ales în anii care au precedat pandemia COVID), la fel au fost și cheltuielile cu personalul. Pe măsură ce veniturile din publicitate au scăzut, anul trecut, parțial din cauza temerilor legate de o recesiune globală declanșată de pandemie, disponibilizările au devenit inevitabile. Apple este o excepție pentru că a rezistat creșterii numărului de angajați în ultimii ani și, prin urmare, nu trebuie să dea afară.

Ce înseamnă pentru consumatori

Disponibilizările din Big Tech nu vor afecta consumatorii, industria fiind una în expansiune. Chiar și Twitter, despre care mulți au spus că va dispărea, caută să-și diversifice fluxurile de venituri. Dar, unele proiecte de companie, cum ar fi Metaverse a lui Mark Zuckerberg, nu vor mai putea fi dezvoltate în continuare, așa cum au sperat inițial șefii lor.

Industria nu se predă. Cel mai bun exemplu: Microsoft

Având în vedere că profesioniștii cu experiență caută din nou de lucru, este posibil ca salariile să scadă și vor fi necesare niveluri mai ridicate de experiență. Companiile care reduc numărul angajaților sunt, însă, printre cele mai bogate firme din lume și se pot lăuda cu profituri uriașe.

Acești giganți din Silicon Valley stau pe munți de numerar. Microsoft a încercat să cumpere producătorul de jocuri video Activision Blizzard, anul trecut, înainte ca autoritățile federale de reglementare să intervină pentru a contesta acordul. Prețul oferit de Microsoft: 69 de miliarde de dolari în numerar.

articolul original.

Care este salariul lui Raed Arafat?

30 January 2023 at 09:57
Foto: hotnews.ro

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a spus direct cât de mult câștigă pe lună.  Astfel, şeful DSU a menționat că are salariul unui secretar de stat, iar  aceste sume sunt publice.

Cât de mare este salariul lui Raed Arafat?

În precizările sale, „Salariul meu este salariu de secretar de stat, oficial aproape de 10.000 de lei. Asta este de câțiva ani, înainte era 5.000, dar după ce au crescut salariile și s-a făcut legea salarizării am ajuns la 9.700 și ceva, plus norma de hrană.

Astea sunt la Ministerul de Interne, se învârte pe la 10.000″, a dezvăluit șeful DSU.

Raed Arafat, despre informațiile false răspândite despre el: S-a spus ca am fost condamnat la moarte…

În plus, Raed Arafat a vorbit și despre informațiile false care se răspândesc despre el fără a fi verificate. Unii au spus că ar fi fost comdamnat la moarte în Palestina sau că ar deține un hotel de lux în Constanța, ambele cazuri fiind complet neadevărate, după cum afirmă șeful DSU.

Astfel, „S-a spus ca am fost condamnat la moarte în Palestina și am fugit în România. Mi-a plăcut odată, cineva îmi spune că la Constanța au fost în fața unui hotel iar vis-a-vis se făcea o construcție, un resort, nu știu cum se numea. Și vine paznicul și spune: Asta e a lui Arafat! Și persoana mă cunoștea. Și spune chiar e al lui, de unde știți?

Da, e al lui și vine săptămânal să o verifice. Și persoana aceea mă suna apoi îmi spune: uite ce zice paznicul! Acum… că paznicul o zicea din prostie sau ca să răspândească un fake news intenționat, nu am de unde să știu.  Astea sunt lucruri pe care le-am auzit, m-am distrat cu ele, dar asta este!”, a mai spus Raed Arafat, în cadrul unui podcast.

În contextul profesional, Raed Arafat a ocupat funcția de subsecretar de stat în Ministerul Sănătății din august 2007 până în octombrie 2012. A fost, apoi, ministrul interimar al Sănătății din octombrie până în decembrie 2012.

Din decembrie 2012 până în ianuarie 2014, a fost secretar de stat în ministerul Ministerul Sănătății.

Din ianuarie 2014 și până în prezent, ocupă funcția de secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne.

articolul original.

Cât câștigă un curier și un șofer de tir

30 January 2023 at 09:42

În domeniul transport și distribuție au fost peste 2.600 de joburi postate de angajatori de la începutul anului și până acum pe eJobs.ro.

Acesta fiind unul dintre domeniile care recrutează masiv, dar și care atrage, lunar, un număr mare de aplicări , peste 60.000 înregistrate doar în luna ianuarie.

Astfel, cele mai multe dintre aceste joburi se adresează candidaților entry level și fără experiență, urmați de cei mid level (care au între doi și cinci ani de experiență în domeniu). Mult mai puțin sunt căutați, la acest început de an, seniorii și managerii.

În afirmaţiile sale, „Asta se întâmplă pentru că vorbim despre un domeniu cu fluctuație mare de personal pe aceste segmente – entry și mid level. În plus, volumele de business ale angajatorilor din sector au crescut considerabil în ultimii doi ani, astfel încât și de aici a venit nevoia unor extinderi firești ale echipelor. Spre exemplu, numai pentru curieri, unul dintre cele mai căutate profile de candidați din transport și distribuție, avem în acest moment peste 700 de joburi deschise în platformă”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

Din datele Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu al celor care lucrează în transport și distribuție este de 3.500 de lei pe lună. Un promoter câștigă 2.800 de lei, în timp ce media pentru un dispecer auto ajunge la 4.000 de lei.

Șoferii au salarii medii de 2.700 de lei, însă acest plafon este aplicabil doar celor a căror activitate nu implică deplasări în alte orașe sau în afara țării.

„În ceea ce-i privește pe șoferi, plaja salarială este foarte largă și depinde de program, de timpul de autovehicul condus și, desigur, de distanțele pe care trebuie să le parcurgă. Astfel, salariul unui șofer de camion urcă la o medie de aproape 3.800 de lei pe lună, iar cel a unui șofer de tir pe curse internaționale poate depăși 13.000 – 14.000 de lei, precizează Roxana Drăghici.

Deși media salarială din acest domeniu este de 3.500 de lei și mai mult de jumătate dintre pozițiile deschise vizează candidați entry level, pentru joburile de specialiști sau manageri, salariile oferite pot ajunge să depășească media generală pieței pentru poziții similare.

Astfel, au fost introduse și salarii de 20.000 de lei pentru funcția de director economic, 18.000 de lei pentru Chief Technological Officer, 16.000 de lei pentru project manager sau 13.000 de lei pentru un director administrativ.

În ultima lună, pe eJobs.ro au fost înregistrate 61.000 de aplicări pentru locurile de muncă din transport & distribuție. 90% dintre aplicări sunt pentru joburile din țară și 5,3% pentru cele din străinătate. Pentru locurile de muncă entry level, diferența de salarizare dintre România și țări din vestul Europei poate fi și de 1 la 5. 4,7% din aplicări sunt pentru joburile remote.

Cele mai mici salarii medii nete introduse până în acest moment de către angajații din transport și distribuție sunt pentru:

 • Operator calculator – 2.300 de lei
 • Curier – 2.500 de lei
 • Gestionar depozit – 2.700 de lei
 • Tehnician – 2.700 de lei
 • Contabil junior – 2.800 de lei

Orașele cu cele mai mici salarii medii nete din transport & distribuție sunt:

 • Galați: 1.800 de lei
 • Vaslui: 2.300 de lei
 • Buzău: 2.500 de lei
 • Brăila: 2.500 de lei
 • Zalău: 2.700 de lei

Orașele cu cele mai mari salarii medii nete din transport & distribuție sunt:

 • București : 4.000 de lei
 • Cluj – Napoca: 3.800 de lei
 • Timișoara: 3.500 de lei
 • Sibiu: 3.300 de lei
 • Arad: 3.000 de lei

Pozițiile pentru care s-au înregistrat cele mai mari valori salariale din acest domeniu:

 • Director economic: salariul mediu net la nivel național – 6.500 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 20.000 lei
 • Project manager: salariul mediu net la nivel național – 6.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 16.000 lei
 • Director transporturi: salariul mediu net la nivel național – 6.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 15.000 de lei
 • Dispecer transport: salariul mediu net la nivel național – 4.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 13.000 lei
 • Specialist recrutare: salariul mediu net la nivel național – 3.500 lei, salariul maxim introdus în Salario – 12.000 lei
articolul original.

Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE: „Noi practic finanţăm forţa de muncă pentru alte state, ceea ce nu e corect” – VIDEO

27 January 2023 at 15:40

[unable to retrieve full-text content]

Fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici a discutat la BZI LIVE despre rezultatele unui studiu ce spune că este 58 % dintre români vor să-și schimbe job-ul în 2023 și ce înseamnă asta pentru […]

Articolul Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE: „Noi practic finanţăm forţa de muncă pentru alte state, ceea ce nu e corect” – VIDEO apare prima dată în BZI.ro.

articolul original.

Din ce în ce mai mulți muncitori străini decid să se stabilească în România: Ce îi determină să plece din țările natale

27 January 2023 at 18:18

Din ce în ce mai mulți muncitori străini decid să se stabilească în România: Ce îi determină să plece din țările natale

Cum forța de muncă locală lipsește, angajatorii au cerut, anul trecut, peste 100.000 de lucrători din afara Uniunii Europene.

Într-un abator din apropierea Capitalei lucrează 70 de muncitori străini. Cei mai mulți au venit din Sri Lanka și și-au adus aici și soțiile.

Dhananjani sau Dana cum îi spun acum colegii români a venit în decembrie. S-a căsătorit recent acasă, unde era profesoară de limba engleză, dar la noi însă câștigă mai bine.

Dhananjani Fernando, muncitor străin: „Îmi place clima și îmi place țara aceasta. Am visat să vin într-o zi într-o țară europeană”.

Soțul ei, Dinesh, a învățat limba română de când e aici și e cucerit de mâncarea românească.

Dinesh Ranasinghege: „Este multă mâncare la cantină, sarmale, mămăligă, pilaf, carne. Toată îmi place. La mine în țară toată mâncarea e picantă, aici nu e picantă”.

Anil, este angajat în România de 5 ani deja. Iar de o lună colegă de muncă îi este chiar soția lui. Planul lor este să se stabilească definitiv aici.

Anil Pahala, muncitor străin: „În timpul liber mergem în București și călătorim. Am mers la Brașov, București, am fost deja în Timișoara. Îmi place serviciul meu și compania mea m-a ajutat să o aduc aici și pe soția mea”.

Peste 100.000 de cetățeni din afara Uniunii Europene se află în România
În România sunt 117.000 de cetățeni din afara Uniunii Europene care au un permis de ședere valabil, arată datele Inspectoratului General pentru Imigrări.

În 2022, angajatorii au cerut aproape 140.000 de avize de angajare, cu 40% peste limita stabilită de Guvern. Iar nevoia cea mai mare este în domeniul construcțiilor, unde sunt cel putin 27.000 de cereri. In ciuda solicitarilor, contingentul a rămas tot de 100.000 de muncitori non UE și pentru acest an.

Elena Panțiru, Cofondator Patronatul Importatorilor de forță de muncă: „Din 28 noiembrie, noi avem o lege care, la schimbarea de angajator, un cetățean străin care este pe teritoriul României și se mută la alt angajator consumă din contingenul de 100.000, ceea ce nu se întâmpla până acum. Contingentul ăla de 100.000 pe care noi îl avem va fi epuizat cred că până la jumătatea lunii mai”.

Angajații străini de la noi plătesc contribuții identice cu cele plătite de români. Adică sănătate, somaj și pensie. Cu toate acestea, ei ar putea beneficia de pensie doar dacă devin rezidenți și au lucrat la fel ca cetățenii români. Dacă se întorc în țara de origine, pot beneficia de bani numai dacă există un acord cu România sau cu Uniunea Europeană. Deocamdată, se discută despre asta.

articolul original.

În ce scop, Diana Șoșoacă a sesizat Avocatul Poporului?

27 January 2023 at 09:37
Foto: mediafax.ro

Diana Șoșoacă a anunțat că a sesizat Avocatul Poporului și vrea să-i tragă la răspundere pe cei care au realizat privatizarea Petrom. Senatorul punctează că adevăratul contract secretizat este la Senat și anunță „de mâine am alte surprize”.

Astfel, în ziua de joi 26 ianuarie, senatorul Diana Șoșoacă a anunțat că a început demersurile pentru a-i trage la răspundere pe cei care au făcut privatizarea Petrom.

Din afirmaţiile senatorului, există la Senat „adevăratul contract secretizat, anexele, 17 volume, peste 8.000 de file”.

Diana Șoșoacă a sesizat Avocatul Poporului

În precizările sale, „Am sesizat Avocatul Poporului cu privire la aspecte de neconstituționalitate la Legea 555/2004. Are dreptul să atace la Curtea Constituțională. Noi nu putem să facem. Am făcut o sesizare amplă, de 16 pagini. Am luat legătura cu foști parlamentari și personal care a lucrat în Parlamentul României.

Eu am solicitat biroului permanent al Senatului, mai ales că săptămâna viitoare începe o nouă sesiune, să înregistreze raportul 1872 cu privire la privatizarea Petrom. O cerere să mi se remită raportul de privatizare Petrom, dar și stenogramele comisiei de anchetă pentru că s-au strecurat câteva chestiuni de extremă importanță.

Am căutat în arhivă. Într-un ziar – România Mare, Vadim Tudor a sesizat că Năstase a luat o șpagă.

În spatele acestui contract există adevăratul contract secretizat, anexele, 17 volume, peste 8.000 de file. Este înregistrat la Senat, la comisia care a anchetat Petrom. Deja se fac săpături, iar de mâine am alte surprize. Se lucrează intens în echipa mea de avocați. Voi reveni către Camera Deputaților cu inițiativa prin care am solicitat abrogarea Legii 555/2004. Voi reveni în prima ședință să se introducă pe ordinea de zi. Dacă într-adevăr își iubesc țara și vor să sancționeze Austria vor vota inițiativa mea”, a spus Diana Șoșoacă.

Se va vedea că este ajutor de stat mascat

În contextul legal, Diana Șoșoacă a precizat că a consultat contractul de privatizare al Petrom și a constat că, în timpul semnării contractului, nu exista Legea 555, cea în baza căreia funcționează contractul respectiv. Ea a fost adoptată abia în 2004, la un an de la privatizarea companiei.

În contextul spuselor sale, contractul încalcă toate normele dreptului românesc și ale dreptului comercial internațional, iar dacă se va face public acest contract, mai mult ca sigur că Romania va fi sancționată de Uniunea Europeană, va avea parte de infringement și s-ar putea să intre în conflict cu oficialii europeni. În plus, s-ar putea ca Petrom să nu mai aparțină nici României, nici OMV-ului, ci altcuiva.

Aşadar, „Se va vedea că este ajutor de stat mascat. Noi vom fi sancționați grav și vom plăti tot noi, românii. Și s-ar putea ca Petrom să nu mai fie nici al OMV, ci al altcuiva. În acest moment, cu un an înainte de alegeri, când există un război Rusia-NATO, există cineva care va fi privilegiat dacă acest contract va cădea. Odată ce legea aplicabilă contractului nu era adoptată în Parlament, legea 555/2004 va fi abrogată. Legea comercială nu se retroactivează, iar acest contract va fi lovit de nulitate”, conchide aceasta.

articolul original.

80% din români vor să îşi schimbe locul de muncă, din cauza salariilor mici

26 January 2023 at 09:22
image

Un număr de 8 români din 10 şi-ar schimba locul de muncă pentru venituri mai mari şi oportunităţi mai bune de dezvoltare, potrivit unui studiu realizat de un consultant de business.

Românii vor să fie plătiți corect pentru munca lor

8 din 10 români  vor să-şi schimbe jobul, procentul lor fiind egal cu media globală. Un salariu mai mare, beneficii extrasalariale mai bune (80%), oportunităţi mai bune de a progresa în carieră (37%) sau o poziţie mai interesantă, ce presupune un anumit nivel de experienţă (36%) sunt printre cele mai importante beneficii la care candidaţii se aşteaptă în ofertă”, se arată într-un comunicat BestJobs, potrivit Agerpres.

Totodată, 60% ar refuza o ofertă bună dacă, în timpul procesului de recrutare, au o experienţă negativă. Potrivit cercetării, românii îşi doresc mai mult un echilibru între job şi viaţa privată şi aprecierea meritelor la locul de muncă, comparativ cu media globală.

Astfel, în ceea ce priveşte mediul de lucru şi cultura organizaţională, aprecierea din partea şefilor pentru munca depusă este mai mult un factor determinant în căutarea unui job pentru români, decât pentru candidaţii din alte state (33% faţă de 14%), în timp ce echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată este important pentru 41% dintre români faţă de 19% dintre candidaţi la nivel global.

Studiul evaluează viitorul recrutării din 160 de ţări, printre care şi România. Printre descoperiri se mai numără faptul că salariul şi bonusurile reprezintă un „deal breaker” pentru 53% dintre români şi 21% dintre candidaţii din alte ţări, în timp ce pentru 48% dintre români versus 14% dintre candidaţii din alte ţări un factor determinant este timpul liber plătit.

Salariul, bonusurile şi echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată sunt mai presus de siguranţa locului de muncă pentru 35% dintre români şi 15% dintre candidaţi la nivel global.

Cu toate acestea, persoanele din diferite categorii ţintă apreciază în mod diferit flexibilitatea locului de muncă şi/sau a programului de lucru. Spre exemplu, persoanele care lucrează în IT pun preţ mai mare pe flexibilitate, spre deosebire de persoanele care nu îşi desfăşoară activitatea profesională la un birou (45% versus 22%).

La fel ca alte state, românii preferă modelul de muncă hibrid, urmat fiind în topul preferinţelor de munca exclusiv de la birou.

În plus, 73% dintre români şi-ar dori un loc de muncă stabil şi un echilibru între viaţa profesională şi cea privată, astfel încât să aibă timp pentru familie, prieteni şi hobby-uri, faţă de 69% dintre candidaţii din alte state.

Studiul a fost realizat în perioada august-septembrie 2022 pe un eşantion de peste 90.000 de oameni din 160 ţări din întreaga lume.

La sondaj au răspuns 1.121 de români cu vârsta de peste 21 de ani. În ceea ce priveşte ultimul nivel al studiilor absolvite, 12% sunt absolvenţi de liceu, 40% au absolvit o facultate, iar 37% au studii de master.

articolul original.

IBM a anunțat că va concedia 3.900 de angajați

26 January 2023 at 08:38

În data de 25-01-2023, IBM a anunțat că va concedia 3.900 de angajați și că a ratat ținta anuală de numerar, atenuând astfel depășirea estimărilor privind veniturile obținute în trimestrul al patrulea.

Astfel, James Kavanaugh, directorul financiar de la IBM, a explicat că firma este în continuare „angajată în cercetare și dezvoltare în relația cu clienții”, relatează agenția de presă Reuters.

Concret, aceste concedieri de la IBM, care sunt legate de divizarea afacerii sale Kyndryl și a unei părți din unitatea de inteligență artificială Watson Health, vor cauza o taxă de 300 de milioane de dolari americani în perioada ianuarie-martie, a precizat compania respectivă.

În contextul financiar, fluxul de numerar al IBM pentru 2022 a fost de 9,3 miliarde de dolari americani, fiind sub ținta de 10 miliarde de dolari americani din cauza nevoilor de capital de lucru mai mari. IMB a prognozat deja o creștere anuală a veniturilor sale mai slabă decât cea de 12% pe care a raportat-o anul trecut, în condițiile în care cererea de digitalizare a afacerilor, cerere generată de pandemie provocată de coronavirus, a făcut loc unor cheltuieli prudente din partea clienților, pe fondul temerilor tot mai mari legate de recesiune.

În luna octombrie 2022, IBM a semnalat o slăbiciune în ceea ce privește noile rezervări în Europa de Vest, în timp ce Accenture Plc (companie similară) a remarcat reducerea activității de consultanță. În noiembrie 2022, Cognizant Technology Solutions Corp și-a redus prognoza pentru 2022 din cauza unei scăderi a contractelor.

Veniturile totale au rămas stabile la 16,69 miliarde de dolari americani în perioada menționată, comparativ cu estimările analiștilor economici de doar 16,40 miliarde de dolari americani, potrivit Refinitiv. Pentru 2022, IBM a înregistrat o creștere a veniturilor sale de 5,5%, cea mai mare din ultimul deceniu.

Alphabet va concedia circa 12.000 de angajați, reprezentând 6% din forța de muncă

La rândul său, Alphabet, compania-mamă a Google, a anunțat recent că va elimina aproximativ 12.000 de locuri de muncă, reprezentând 6% din forța sa de muncă.

În opinia sa, Sundar Pichai, directorul general al Alphabet, a scris într-o notă adresată personalului companiei că Alphabet și-a mărit rapid numărul de angajați în ultimii ani „pentru o realitate economică diferită de cea cu care ne confruntăm astăzi.”

Astfel, „Îmi asum întreaga responsabilitate pentru deciziile care ne-au condus aici”, a spus el, relatează sursa citată anterior.

Anunțul Alphabet a fost făcut la câteva zile distanță după ce Microsoft, rivalul său, a transmis că va concedia 10.000 de angajați.

În contextul muncii, concedierile de la Alphabet afectează echipe din întreaga companie, inclusiv recrutarea și unele funcții corporative, plus unele echipe de inginerie și produse. Aceste concedieri sunt globale și au impact imediat asupra personalului din Statele Unite ale Americii. Alphabet a trimis deja un e-mail angajaților afectați de aceste concedieri. Procesul va dura mai mult în unele state din cauza legilor și practicilor locale de angajare.

Acest anunț a venit într-o perioadă de incertitudine economică, dar și de promisiuni tehnologice, în care Google și Microsoft au investit în inteligență artificială generativă.

articolul original.

Agenția Națională a Funcționarilor Publici modifică modul de recrutare pe funcția public

25 January 2023 at 13:03
Foto: bihoreanul.ro

Începând cu anul acesta se va organiza, prin concurs național, noua modalitate de recrutate în funcția publică, dezvoltată după modelul de recrutare aplicat în administrațiile publice la nivel european (EPSO).

Astfel,„Pentru a atrage cât mai mulți tineri, aceștia vor avea prioritate”, explică Felix Cozma, președintele ANFP.

Numărul de 155 de autorităţi şi instituţii publice din administrația publică centrală au solicitat Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) avizul prealabil și obligatoriu pentru stabilirea unui procent de minimum 10% funcții publice vacante de grad profesional debutant din totalul funcțiilor publice de execuție vacante.

Noul model de recrutare în funcția publică are la bază principiile competiţiei

Concret, noul model de recrutare în funcția publică are la bază principiile competiţiei, transparenţei, competenţei și egalităţii accesului la funcţiile publice pentru fiecare cetăţean care îndeplineşte condiţiile legale și va conduce la un proces corect de recrutare, cu scopul de a profesionaliza funcția publică și, implicit, de a crește performanța serviciilor publice.

Recrutarea va cuprinde două etape, respectiv etapa de recrutare la nivel național (concursul național), organizată de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici și etapa de selecție (concursul pe post), organizată de autoritățile și instituțiile publice în structura cărora se regăsesc posturile vacante.

Concursul național va fi  pilotat într-o primă etapă, în primul semestru al anului 2023, pentru categoriile de funcții publice debutanți și înalți funcționari publici, iar lecțiile învățate vor sprijini extinderea acestui model de recrutare la alte categorii de funcții publice de stat și teritoriale, cu excepţia celor care beneficiază de statuturi speciale în condiţiile legii, începând cu semestrul II 2023.

În afirmaţiile sale, Vasile-Felix COZMA, președintele ANFP, spune: „Avem nevoie de tineri în rândul funcționarilor publici. Raportările ANFP privind managementul funcției publice și al funcționarilor publici au evidențiat o îmbătrânire a corpului funcționarilor publici: vârsta medie a funcționarilor publici a crescut relativ constant din 2012, când se situa la valoarea de 45 de ani, până la 48 de ani în 2021.

Prin stabilirea unui procent de minimum 10% funcții publice vacante pentru debutanți, venim în întâmpinarea acestui decalaj. Scopul nostru este să atragem în administrația publică tineri competenți, al căror dinamism să contribuie la modernizarea și creșterea performanței administrației publice, de aceea, tinerii au prioritate”.

Acesta a adăugat: “Prin intermediul unei noi platforme informatice de concurs punem transparența pe primul plan. Concursurile pe funcție publică vor fi mai transparente ca oricând. Aceste proiecte implementate sunt un prim semn că banii europeni au fost folosiți în mod benefic”.

articolul original.

Locuri de muncă disponibile în orașul TEIUȘ, la data de 25 ianuarie 2023

25 January 2023 at 10:20

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 25 ianuarie 2022, pe raza orașului TEIUȘ.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției judetene pentru ocuparea forței de muncă, de domiciliu sau resedintă.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul TEIUȘ și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
SOCAR PETROLEUM S.A. FOCHIST PENTRU CAZANE DE ABUR SI DE APA FIERBINTE 1 madalina.necea@socarpetroleum.ro
articolul original.

Locuri de muncă disponibile în comuna SÂNTIMBRU, la data de 25 ianuarie 2023

25 January 2023 at 10:14

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 25 ianuarie 2023, pe raza comunei SÂNTIMBRU.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției judetene pentru ocuparea forței de muncă, de domiciliu sau resedintă.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în comuna SÂNTIMBRU și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
ROVETS HELP SRL ASISTENT VETERINAR 1 0743173073
MATIAS FEMEIE DE SERVICIU 1 contact@rustiq.ro
ROVETS HELP SRL FEMEIE DE SERVICIU 1 0743173073
MATIAS INFIRMIER/INFIRMIERA 1 contact@rustiq.ro
ROVETS HELP SRL LUCRATOR COMERCIAL 1 0743173073
ROVETS HELP SRL MEDIC VETERINAR 1 0743173073
articolul original.
❌