ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

RAJA: Atenție, se oprește apa în orașul Căzănești!

7 December 2022 at 15:15
image

În vederea executării lucrărilor de conectare a instalațiilor hidraulice aferente Stației de Pompare din orașul Căzănești, județul Ialomița, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei din noaptea de joi – 08 decembrie 2022, ora 22.00, până vineri – 09 decembrie 2022, ora 05.00.

În acest interval de timp, vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii din localitate.

Investiția face parte din Contractul de lucrări  CL 45 Surse de apă Căzănești, Fetești, Țăndărei. Stații de tratare Căzănești, Dridu, Fierbinți Târg, Fetești, Țăndărei. Reabilitare rezervoare Fetești, Țăndărei, Căzănești. Reabilitare stații de pompare Căzănești, Dridu, Fetești, Țăndărei, în valoare totală de aproximativ 60 milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție ale constructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în timp operativ.

Totodată, rugăm utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Amintim consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții.

Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.

 Biroul de Comunicare RAJA SA CONSTANTA

articolul original.

Slobozia: A intrat cu mașina în gardul cimitirului și a părăsit locul accidentului. Avea permisul de conducere suspendat.

24 November 2022 at 12:05
image

La data de 23 noiembrie, poliţiştii Biroului Rutier Slobozia au fost sesizaţi prin S.N.UA.U. 112, despre faptul ca pe şoseaua Ciulniţei, din municipiul Slobozia, s-a produs un eveniment rutier, în urma căruia a fost distrus gardul cimitirului din localitate, iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului.

Din verificările efectuate, poliţiştii au identificat la scurt timp conducătorul autoturismului, un bărbat de 37 de ani, din municipiul Slobozia, care avea dreptul de a conduce suspendat.

A fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având dreptul de a conduce cu restrictii-suspendat”.

Reținut de poliţişti pentru tentativă la furt calificat

 La data de 23 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Griviţa au reținut, un tânăr de 19 ani, din comuna Griviţa, bănuit de săvârșirea a două infracțiuni de tentativă la furt calificat.

 În fapt, în cursul serii de 23 noiembrie a.c., tânărul ar fi pătruns în curţile a doi consăteni, cu scopul de a sustrage ovine şi alte bunuri, însă, a fost surprins de unul dintre proprietarii imobilelor și depistat, ulterior, de polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 2 Griviţa în apropierea locului faptei.

În baza probatoriului administrat, față de tânărul de 19 ani a fost continuată urmărirea penală pentru tentativă la furt calificat şi violare de domiciliu, fiind luată măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 ore.

Cel în cauză a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Ialomița.

Polițiștii ialomițeni au emis în ultimele 24 de ore, două ordine de protecție provizorii, pe numele a doi bărbați de 62, respectiv 68 de ani

În primul caz, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie ar fi fost agresată de soţul său.

Polițiștii au stabilit că bărbatul de 62 de ani, din municipiul Slobozia, ar fi lovit-o pe femeia de 58 de ani, pe fondul unui conflict spontan, în timp ce se aflau la locuinţa comună, de pe raza localităţii.

Polițiștii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Stelnica au fost sesizați, cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 62 de ani, ar fi fost agresată de soţul său, un bărbat de 68 de ani.

În urma verificărilor s-a stabilit că între cei doi ar fi izbucnit un conflict spontan, în urma căruia bărbatul ar fi agresat-o pe soţia sa în timp ce se aflau la domiciliul comun situat pe raza comunei Movila.

În ambele cazuri polițiștii au întocmit formularul pentru evaluarea riscului iminent asupra vieții și integrității victimelor, reieșind faptul că se impune emiterea unor ordine de protecție provizorii.

Pe numele bărbaților au fost emise ordine de protecție provizorii, pentru o perioadă de 5 zile, fiind de asemenea întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”.

articolul original.

Excelența în educație, sprijinită de Consiliul Județean Ialomița. Număr record de olimpici și profesori premiați

24 November 2022 at 08:57

Miercuri, 23 noiembrie, în foaierul Sălii „EUROPA”, s-a desfășurat ceremonia de semnare a contractelor de finanțare cu privire la granturile acordate unităților de învățământ pentru olimpicii ialomițeni și cadrelor didactice îndrumătoare, pentru anul școlar 2021-2022.

Granturi Invatamant Ialomita Cji

Valoarea totală a granturilor oferite de către Consiliul Județean Ialomița este de 218.700 lei  pentru 490 de elevi premiați  și 175 de profesori îndrumători din 28 de unități de învățământ.

În  semn de recunoaștere a meritelor deosebite pentru performanțele obținute la etapa județeană a olimpiadelor în anul școlar 2021-2022, conducerea Consiliului Județean Ialomița a transmis felicitări atât elevilor olimpici, cât și cadrelor didactice îndrumătoare.

„Avem un record ca sumă de finanțare. Vă felicit pe fiecare în parte pentru ceea ce faceți, și o faceți cu dedicație. Sunteți, până la urmă, „răspunzători” de ceea ce înseamnă viitorul nostru, dumneavoastră ne asigurați viitorul prin educația pe care o faceți și o dați zi de zi copiilor noștri, modul în care știți să îi formați și să îi îndrumați, să descoperiți binele care există în diverse forme în fiecare dintre noi, îi dezvoltați, îi îndrumați și îi transformați în cetățenii de mâine ai județului nostru, ai țării noastre, ai Europei. Vă felicit pentru activitatea dumneavoastră. Știu că aveți buzunarele pline de felicitări, nu astea sunt cele mai importante, dar lucrând cu dumneavoastră, discutând cu dumneavoastră, știu că până la urmă cel mai  important lucru este recunoașterea, pentru fiecare dintre noi, dincolo de chenzină, dincolo de activitatea noastră de zi cu zi, cel mai important lucru și pentru mine și pentru alții, este ca cineva, de regulă și de dorit tot mai mulți, să ne recunoască activitatea și rezultatele pe care le avem, pentru că sunt lucruri care rămân și ceea ce dăinuie”, a transmis Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Consiliul Județean Ialomița sprijină de șapte ani excelența în educație, iar anul acesta suma acordată pentru premierea elevilor olimpici și profesorii îndrumători este fără precedent. Mai mult decât atât, în viitorul apropiat, și unitățile de învățământ vor putea fi sprijinite de Consiliul Județean.

„Este un record și ca sumă acordată și ca număr de elevi și cadre didactice. Dacă anul trecut, din cauza pandemiei, nu au fost premiați decât 27 de elevi și 22 de cadre didactice, iar suma a fost modică, de doar 22.000 de lei, iar acum doi ani aveam 150.000 lei, 378 de elevi și 125 de cadre didactice, acum avem 218.700 de lei, 490 de elevi și 175 de cadre didactice. Se pare că programul, îndrăznim să spunem cu modestie, își face efectul și, după șapte ani, contribuie, alături de efortul cadrelor didactice, al elevilor, al părinților, al dumneavoastră ca manageri, la bunul renume al Ialomiței la nivel național”, a declarat Cătălin Grigore, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița.

De menționat faptul că pe primele locuri, cu cele mai mari sume primite de la Consiliul Județean, prin programul de excelență pentru olimpicii ialomițeni din învățământul preuniversitar de stat, se află Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia, cu 44.700 lei,  urmat de Colegiul Național „Mihai Viteazul”, care a primit un grant în valoare de 36.600 lei.

Totodată, unitățile de învățământ preuniversitar din județ vor putea primi finanțare prin PNRR pentru dotarea cu mobilier, echipamente digitale și materiale didactice.

„Consiliile Județene oferă aceste granturi pentru achizițiile pe care le-am menționat, pe baza unei adrese de nevoi realizată la nivel local și centralizată la nivel județean. Va exista un parteneriat între Consiliul Județean și toate unitățile de învățământ. (…) Va exista o echipă tehnică la nivelul Consiliului care se va ocupa de pregătirea acestui proiect (…)”, a spus și Alexandru Potor, administratorul public al județului Ialomița.

Nu în ultimul rând, prin programul „Elena”, un program de finanțare pentru pregătirea proiectelor de eficiență energetică a clădirilor publice, 35 de clădiri din județ sunt cuprinse în final în acest program după procesul de selecție din partea ADR Sud Muntenia. Dintre cele 35 de clădiri, 27 sunt unități de învățământ.

„Este o performanță absolută, dacă ne comparăm cu toate celelalte județe din regiune. Județul Ialomița are un buget de investiții programat de peste 19 milioane de euro, iar vestea bună este că din discuțiile pe care le-am purtat cu reprezentanții ADR (…), prin încadrarea în programul Elena, este asigurată finanțarea. Consiliul Județean va acționa ca integrator al tuturor celor 35 de proiecte, este și un contributor financiar, cu o parte din cofinanțarea utilizată în aceste proiecte și sunt sigur că vom avea un parcurs extraordinar de frumos”, a adăugat Alexandru Potor.

articolul original.

Campania de cercetare arheologică sistematică din acest an de la Piscul Crăsani s-a încheiat!

10 November 2022 at 08:58
image

PAȘI ÎN ISTORIA IALOMIȚEANĂ

Campania de cercetare arheologică sistematică din acest an de la Piscul Crăsani s-a încheiat!

Situl arheologic de la Crăsanii de Jos-Piscul Crăsani, situat pe arealul comunei ialomițene Balaciu, reprezintă una dintre cele mai vechi cercetări arheologice din țară, primele săpături fiind întreprinse încă din 1870, sub coordonarea lui D. Butculescu. De-a lungul timpului, începând cu anul 1923, cercetarea a continuat, implicând personalități marcante ale arheologiei românești, precum: Ioan Andrieșescu, Radu Vulpe, Vladimir Dumitrescu, Niță Angelescu, sau Niculae Conovici.

Muzeul Județean Ialomița a reluat cercetarea sistematică a davei de la Piscul Crăsani în anul 2010, în colaborare cu  un colectiv de specialiști de la Muzeul Brăilei „Carol I”, Institutul de arheologie „Vasile Pîrvan” București și Muzeul Dunării de Jos din Călărași.

În campania arheologică 2022 s-au urmărit două obiective principale:

 1. Stabilirea densității locuirii și a stratigrafiei în partea de sud-est a platoului;
 2. Determinarea formei, a dimensiunilor, structurii și cronologiei sistemului de fortificare.

În acest scop, au fost deschise șase secțiuni de lucru,  în care au fost identificate 10 complexe arheologice: două locuințe de suprafață, o vatră exterioară, șase gropi getice și un șant (cel mai probabil cu rol de delimitare).

De remarcat este faptul că toate complexele analizate sunt de epocă geto-dacică (sec. II-I a.Chr), însă a fost cercetat și un consistent nivel de locuire medieval, datat în sec. IX-X p.Chr.

Dintre descoperirile acestei campanii, menționăm vase ceramice fragmentare sau intregibile, unelte, arme din os și fier și alte elemente, dovezi de necontestat ale continuității și evoluției comunităților umane în aceasta parte a Câmpiei Bărăganului!

Gigi Constantin, referent Muzeul Județean Ialomița

articolul original.

Ialomița: Stimulente pentru rezultatele excepţionale obţinute de elevi la examenele naţionale

10 November 2022 at 08:50

În acord cu Hotărârea Guvernului nr. 1282/2022 privind aprobarea acordării de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, sesiunea 2022, şi la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, recompensa financiară  arată după cum urmează:

 1. a) în valoare de 2.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională, sesiunea 2022;
 2. b) în valoare de 5.000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022.

La nivelul judeţului Ialomiţa, doi elevi au obţinut nota 10 (zece) în cadrul Evaluării Naţionale, aceştia fiind reprezentanţi ai Liceului Teoretic „Paul Georgescu” Ţăndărei şi ai Şcolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” Feteşti. La examenul de Bacalaureat, un elev al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Slobozia a realizat performanţa obţinerii notei 10 (zece).

Stimulente Financiare Elevi - Ialomita
Stimulente Financiare Elevi Ialomita

Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa felicită elevii, profesorii coordonatori şi părinţii care au facilitat accesul la o educaţie de calitate, asigurându-i de statutul de partener atent şi implicat în viaţa şcolii.

INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN IALOMIŢA

articolul original.

ISJ Ialomița: Situația acordării burselor pentru anul școlar 2022 – 2023

5 November 2022 at 16:07
image

În conformitate cu Ordinul M.E. nr. 5379/07.09.2022 pentru aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar, elevii înscriși la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat, nivel gimnazial, liceal și profesional, beneficiază lunar de burse de performanță, burse de merit, burse de studiu și burse de ajutor social, denumite în continuare burse.

Acestea reprezintă atât o formă de stimulare a elevilor care obțin rezultate foarte bune la învățătură, la diferite discipline/domenii de studiu, cât și o formă de sprijin al elevilor din medii dezavantajate socioeconomic, în vederea participării la educație a acestora și a prevenirii abandonului școlar. În acest sens, bursele se asigură de la bugetul de stat din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate cu această destinație, prin bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale.

La nivelul judeţului Ialomiţa, pentru anul şcolar 2022-2023, situaţia acordării burselor arată astfel:

 • Bursă de perfomanţă: 52 de beneficiari
 • Bursă de merit: 2833 de beneficiari
 • Bursă de studiu: 957 de beneficiari
 • Bursă de ajutor social: 4355 de beneficiari

De asemenea, programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu”, derulat de Ministerul Educaţiei începând cu anul 2004, înregistreză 215 beneficiari din şcolile ialomiţene. Prin intermediul acestui program, fiecare elev primește lunar, pe toata durata cursurilor, în situația respectării tuturor conditiilor legale prevăzute, suma de 250 lei ca formă de sprijin în vederea continuării/finalizării studiilor. Numărul total de beneficiari de la nivelul judeţului Ialomiţa este egal cu numărul de solicitanți eligibili.

articolul original.

Incendii la Fetești, Coșereni, Mărculești și Luciu

5 November 2022 at 15:57

În perioada sezonului rece, numărul de incendii produse la locuinţele şi gospodăriile cetățenilor crește, iar pagubele materiale sunt de cele mai multe ori însemnate.  Uneori, flăcările iau vieți omenești. Acest lucru se întâmplă, de cele mai multe ori, din neglijența oamenilor, care nu își iau toate măsurile pentru evitarea acestor tragedii.

Cauze precum sisteme de încălzire defecte, mijloace de încălzire improvizate sau lăsate în funcțiune fără supraveghere, coșuri și burlane de fum defecte ori necurățate sau cenușa, jarul și scânteile sărite din sistemul de încălzire pe materiale combustibile din apropiere, conduc la statistici îngrijorătoare în județul Ialomița.

Doar în ultimele 72 de ore, salvatorii ialomițeni au intervenit pentru lichidarea a patru incendii produse la gospodăriile unor cetățeni, astfel:

 • În data de 01.11.2022, pompierii ialomițeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească, în municipiul Fetești. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuit electric. Au fost deteriorate elemente de mobilier și electrocasnice.
 • În data de 02.11.2022, echipajele operative din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o anexă gospodărească, în comuna Gura Ialomiței, sat Luciu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un mijloc de încălzire improvizat. Au ars acoperișul din lemn pe o suprafață de aproximativ 25 metri pătrați și 2 metri liniari de gard.
  Incendiu Luciu 2
  Incendiu Luciu
 • În data de 02.11.2022, trei echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din comuna Mărculești. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric. Au ars aproximativ 4 plăci OSB și 10 grinzi din lemn. Din fericire nu s-au înregistrat victime.
 • În data de 03.11.2022, patru echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească, în localitatea Coșereni. Din nefericire, incendiul s-a extins la un adăpost de animale și la locuință înainte de ajungerea forțelor de intervenție. Incendiu a fost lichidat în limitele găsite, însă au ars anexa construită din lemn, adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, acoperișul locuinței, plante furajere aproximativ 10 tone și au fost deteriorate articole de mobilier și bunuri electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Incendiu Cosereni
  Incendiu Cosereni 2

Pentru evitarea incendiilor care pot lăsa familii pe drumuri sau pot produce pagube materiale însemnate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al județului Ialomița vine in sprijinul cetăţenilor cu următoarele măsuri de prevenire:

– asigurați, cel puțin o dată pe an, obligatoriu înaintea începerii sezonului rece, controlul instalațiilor și al sistemelor de încălzire, în vederea înlăturării defecțiunilor și asigurării funcționării la parametri normali;

– înainte de utilizare, sobele trebuie verificate, reparate şi curăţate pentru a fi în perfectă stare de funcţionare;

– se interzice folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;

– în faţa uşiţelor de alimentare a sobelor, pardoseala combustibilă se protejează cu tablă metalică având dimensiunile de cel puțin 0,70 x 0,50 m;

– verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;

– coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale acoperişului (grinzi, astereală şi alte asemenea);

–  nu utilizaţi aparate electrice, cabluri electrice, prize, întrerupătoare, dispozitive de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

–  nu suprasolicitaţi reţeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori;

–  nu lăsaţi nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;

–  nu utilizaţi aeroterme, radiatoare, calorifere electrice construite artizanal sau defecte ca urmare a suprasolicitării, folosirii îndelungate sau lovirii;

–  nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

–  nu folosiţi chibrituri, lumânări, lămpi de iluminat cu petrol, în spaţii cu pericol de incendiu, cum sunt: depozite de furaje, grajduri, magazii, poduri şi altele asemenea;

–  nu aşezaţi sau păstraţi butelii de gaze în apropierea oricăror surse de căldură;

–  nu folosiţi butelii de gaze lichefiate fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete;

–  nu folosiţi flacără pentru verificarea etanşeităţii buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului/conductei de gaz; verificarea se face numai cu emulsie de apă cu săpun;

–  nu încălziţi cu flacără buteliile şi nu le folosiţi culcate, răsturnate sau înclinate;

– nu transvazaţi gazul din butelie în orice alte recipiente şi nu folosiţi butelii improvizate;

–  nu lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată. Luaţi-o de la încălzit dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, mai ales dacă s-ar putea ivi întârzieri neaşteptate;

–  asiguraţi-vă că aţi oprit din funcţionare cuptorul şi aragazul după ce aţi terminat de gătit;

–  nu păstraţi surse de foc (chibrituri, brichete, lumânări, lămpi cu gaz etc) în locuri în care au acces copiii;

–  este obligatorie supravegherea copiilor, fiind interzisă blocarea lor în casă cu lumânări aprinse, sobe, plite şi/sau aparate electrice aflate în funcţiune;

– este interzisă depozitarea de materiale combustibile sau inflamabile în podurile clădirilor;

– este interzisă folosirea afumătoarelor improvizate ori amplasarea acestora în magazii, poduri, remize, sub şoproane sau lângă materiale combustibile; afumătorile se confecţionează din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi se amplasează independent de celelalte construcţii din gospodărie.

Prin respectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor şi adoptarea unei atitudini preventive se pot evita evenimentele negative, vă puteți proteja viața și bunurile şi, implicit, va creşte gradul de siguranţă al cetăţeanului, mediului şi bunurilor.

 Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

articolul original.

Ialomița: 186 de agenți economici cu obligații restante, publicați pe site-ul ANAF. Un total de peste 375 de milioane de lei.

4 November 2022 at 08:35
image

Publicarea pe site-ul ANAF a contribuabililor, persoane juridice, cu obligații fiscale restante la 30 septembrie 2022

Administraţia Judeţeana a Finanţelor Publice informează că în conformitate cu prevederile art. 162 alin. (1) și (2) din Legea nr. 22015 07/privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, la data de 31.10.2022 au fost publicate pe pagina proprie de internet a Agenției Naționale de Administrare Fiscală listele de contribuabili persoane jurdice care înregistrau obligații fiscale restante la data de 30.09.2022 și neachitate până la data publicării.

Astfel la nivelul județului Ialomița au fost publicaţi pe site-ul ANAF un număr de 186 agenţi economici, care figurau cu obligaţii restante la bugetul general consolidat, la data de 30.09.2022, în sumă totală de 375,57 milioane lei, neachitate până la data de 30.10.2022.

Raportat pe fiecare subunitate teritoriala, situația se prezintă asfel:

 • – 12 contribuabili mijlocii cu un debit total de 86,90 milioane lei;
 • – 85 de contribuabili administrați de Activitatea de colectare persoane juridice și fizice Slobozia cu un debit total de 195,43 milioane lei;
 • – 68 de contribuabili administrați de Serviciul Fiscal Municipal Urziceni cu un debit total de 55,36 milioane lei;
 • – 21 de contribuabili administrați de Serviciul Fiscal Municipal Fetești cu un debit total de 37,88 milioane lei.

Mentionăm ca suma totală a obligatiilor fiscale principale neachitate este de 258,42 milioane lei, iar accesoriile calculate la aceste debite sunt de 117,15 milioane lei.

Cei interesaţi pot verifica dacă contribuabilii, persoane juridice, au obligații fiscale restante la bugetul general consolidat accesând următorul link:

 https://www.anaf.ro/restante/ .

articolul original.

Accident rutier la Coșereni

27 October 2022 at 09:08
image

Trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme, un microbuz și șase persoane.

În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale SAJ Ialomița.

În urma impactului au rezultat trei victime (doi adulți și un copil), conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au fost evaluate și monitorizate de echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind preluate și transportate la Spitalul Municipal Urziceni. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului și sablarea carosabilului.

sursa: ISU Ialomița

articolul original.

RAJA: Citirea consumurilor de apă la gospodării se va face trimestrial

27 October 2022 at 08:40
image

Din luna octombrie 2022, angajații societății RAJA SA vor efectua citirea indexului de pe apometrele de branșament la gospodării o dată la trei luni.

Ca și la ceilalți furnizori de utilități, facturarea lunară, între citiri, a serviciului de furnizare apă potabilă și/sau canalizare se va face pe baza indexului autocitit transmis de către abonat. Dacă clientul final nu transmite indexul lunar, în termenul stabilit pe factură, determinarea cantității de apă facturată se stabilește pe baza unei medii estimate de către RAJA, în funcție de consumul din perioada similară a anului precedent.

Pentru o facturare corectă, îi sfătuim pe abonații noștri care dețin gospodării să comunice lunar indexul contorului de apă. Transmiterea se poate face fie telefonic, la numărul de telefon 0241.924, tasta 1, fie online în contul de client www.contulmeu.rajac.ro sau în aplicația de mobil RAJA MyAccount.

Totodată, pentru cazurile de neconformitate privind valoarea indexului transmis/facturat, consumatorii serviciilor RAJA ne pot comunica aspectele semnalate prin intermediul formularului de contact https://rajac.ro/contactati-ne/.

Subliniem încă o dată necesitatea comunicării indexului de către abonați, prin Call Center, în perioada aflată pe versoul facturii, pentru o facturare cât mai corectă a consumului din luna respectivă.

articolul original.

Sesiuni de prim ajutor pentru jandarmii ialomițeni

27 October 2022 at 08:19

Acordarea primului ajutor este foarte importantă și poate face diferența dintre viață și moarte.

Prim Ajutor Jandarmi (1)
Prim Ajutor Jandarmi (2)

Pentru a veni în sprijinul jandarmilor, care uneori ajung primii la o situație de urgență, la nivel național, se derulează sesiuni de pregătire a personalului în acordarea primului ajutor de bază.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au participat la activitățile de instruire, susținute de paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Ialomița.

Obiectivul principal al acestui curs de pregătire este acela de a dobândi deprinderile necesare pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de acordare a primului ajutor de bază, fără echipamente speciale.

Activitățile de instruire constau în pregătirea teoretică și practică, iar cu ajutorul manechinelor sunt exersate cele mai importante tehnici de salvare a vieții în situații grave: ventilația artificială și masajul cardiac, mai precis resuscitarea cardio – pulmonară, precum și alte situații în care viața unei persoane poate fi pusă în pericol prin obstrucția căilor respiratorii, când persoana nu mai poate respira și nici vorbi, deci nu poate cere ajutorul, iar cei din jur trebuie să reacționeze imediat. Pentru astfel de situații jandarmii au învățat care sunt manevrele pentru dezobstrucția căilor respiratorii la adult, copil și sugar.

Activitățile de instruire au debutat în luna octombrie și fac parte dintr-un plan de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne în acordarea primului ajutor de bază.

 

articolul original.

Patru persoane arestate preventiv pentru trafic de droguri. Le vindeau consumatorilor din județele Ialomița și Constanța

22 October 2022 at 07:31
image

La data de 19 octombrie, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Ialomița, au fost reținute, pentru 24 de ore, 4 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri și efectuarea de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul anilor 2021 – 2022, persoanele bănuite, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în mod repetat, ar fi deținut și comercializat droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori din județele Ialomița și Constanța.

În urma activităților desfășurate în cauză, au fost descoperite și ridicate mai multe terminale mobile, un cântar electronic de precizie, o pungă cu proiectile din plastic de culoare albă, aproximativ 140 de grame de fragmente de plante de cannabis, peste 15 grame de cannabis, 2 arme tip airsoft și 4.100 de lei.

Cele patru persoane reținute au fost prezentate, ulterior, magistraților din cadrul Tribunalului Ialomița, care și-au însușit propunerea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Ialomița, emițând pe numele acestora mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița și Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

articolul original.

Slobozia: Percheziții domiciliare la persoane bănuite de infracțiuni economice

19 October 2022 at 04:42
image

6 PERCHEZIȚII DOMICILIARE LA PERSOANE BĂNUITE DE SĂVÂRȘIREA DE INFRACȚIUNI ECONOMICE

În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița pun în aplicare 6 de mandate de percheziție domiciliară, dintre care 5 în municipiul Slobozia și 1 în municipiul București.

De asemenea, vor fi puse în executare 4 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Activitățile de cercetare penală sunt efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, pentru comiterea infracțiunilor de delapidare, înșelăciune, abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale.

La activitățile desfășurate participă luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ialomița.

articolul original.

Debut al echipei masculine de șah a ACS Satori Art Slobozia în Divizia A, urmărit de neșansă

17 October 2022 at 08:05
image

În perioada 7-13 octombrie 2022, în stațiunea Amara, s-a desfășurat Campionatul național de șah pe echipe, masculin – Divizia A.

Turneul a fost organizat de instructorul de șah al ACS Satori Art Slobozia, Nițu Daniel, în parteneriat cu Consiliul Județean Ialomița, Primăria Amara și Federația Română de Șah.

Duelul minților s-a dat între componenții a nouă echipe din cele cincisprezece calificate anul trecut, pe parcursul a nouă meciuri, după cum urmează: CS Sergentul-Radical Grup Vaslui, LPS Satu Mare, Acs Pheonix Buzău, Acs Viitorul Urziceni, Acs Minerva Brăila, Acs ACB Ineu, SCM Gloria Buzău, Acs Satori Art Slobozia, Acs Tinerii Spartani Tg Jiu.

Din păcate, echipa noastră a retrogradat în Divizia B, ocupând penultimul loc din clasament, ultimul loc fiind ocupat de ACS Tinerii Spartani Târgu Jiu. Menționăm că din componența echipei Satori, care anul trecut a calificat echipa în Divizia A, nu a jucat nici măcar un jucător.

Echipele care au promovat în Super Ligă sunt: CS Sergentul-Radical Grup Vaslui și ACS Phoenix Buzău.

Ne bucură totuși faptul că echipa Urziceniului a reușit să își mențină locul în Divizia A.

Felicitări tuturor și așteptăm următorul turneu din noiembrie,  organizat de Nițu Daniel, deja consacratul Concurs Internațional de Șah Satori Art!

articolul original.

Atenție, se oprește apa în orașul Fetești!

17 October 2022 at 06:49
image

De marți – 18 octombrie 2022, ora 23.00, până miercuri – 19 octombrie 2022, ora 05.00, în municipiul Fetești, județul Ialomița, se vor realiza lucrări de conectare a sistemului de alimentare cu apă nou executat la rețeaua existentă. Prin urmare, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din toată localitatea.

 Investiția face parte din CL25 – Rețele apă și aducțiuni Fetești. Rețele de canalizare Fetești, în valoare de 41.991.727,10 lei cu TVA, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție ale constructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

          Amintim consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții. Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.

Biroul de Comunicare, RAJA SA CONSTANTA

articolul original.

26 de percheziții domiciliare în municipiul Urziceni și comuna Bărbulești.

14 October 2022 at 06:13
image

Peste 37.000 de lei, 4000 de euro, 1 pistol, 3 arme tip airsoft, obiecte contondente precum și documente de interes operativ au fost ridicate în urma celor 26 de percheziții domiciliare efectuate de polițiștii ialomițeni, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor

La data de 13 octombrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale și al jandarmilor, au pus în executare 26 de mandate de percheziții domiciliare, în municipiul Urziceni și comuna Bărbulești.

Forțele de ordine au descins la locuințele unor persoane bănuite că ar deține arme și muniții letale fără drept, precum și pentru descoperirea și indisponibilizarea tuturor bunurilor deținute ilegal.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor 1 pistol, 3 arme replici airsoft, 11 recipiente/butelii CO2, mai multe obiecte contondente, sume de bani, respectiv 4.000 de euro și 37.950 de lei, precum și mai multe documente și bunuri care au legătură cu dosarul instrumentat.

Au fost puse în executare 15 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri.

În cadrul acțiunii desfășurate, cercetările au fost extinse cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni constatate în flagrant, două privind furtul de energie electrică și una de camătă.

Totodată, la una din locațiile vizate în municipiul Urziceni au fost identificați 2 bărbați, de 21 și 33 de ani, pe numele cărora autoritățile judiciare din Germania au emis mandate europene de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

Aceștia au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Ialomița.

Activitățile de cercetare penală sunt efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni.

sursa: IPJ Ialomița

articolul original.

AJOFM Ialomița: Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți – 14 octombrie 2022

10 October 2022 at 10:10
image

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa va organiza în data de 14 octombrie 2022 „Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți”, eveniment ce va avea loc la Slobozia – Centrul Cultural UNESCO “IONEL PERLEA”, începând cu ora 9.00.

Agenţii economici care dispun de locuri de muncă şi doresc încadrarea de personal calificat sau necalificat, sunt aşteptaţi să depună oferta de locuri de muncă vacante la sediul AJOFM Ialomiţa sau la sediile punctelor de lucru, precum şi la adresa de e-mail – ajofm.il@ anofm.gov.ro sau fax 0243231785.

Până la această dată, în cadrul acțiunii se regăsesc oferte pentru locuri de muncă vacante în următoarele meserii:

 • arhitect clădiri
 • inginer construcții civile, industriale și agricole
 • tehnician proiectant în constructii
 • desenator tehnic
 • operator în domeniul proiectarii asistate pe calculator
 • contabil
 • stivuitorist
 • șef depozit
 • sudor cu arc electric cu electrod fuzibil în mediu de gaz protector
 • sudor
 • operator mașini multiplicat
 • muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidarie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet
 • confectioner-asamblor articole din carton
 • vânzator
 • operator introducere, validare și prelucrare date
 • fierar betonist
 • sudor manual cu arc electric
 • șofer de autoturisme si camionete
 • lăcătuș mecanic
 • montator pereți și plafoane din ghips-carton
 • dulgher (exclusiv restaurator)
 • ajutor bucatar
 • bucătar
 • ospătar (chelner)

Invităm agenții economici care doresc să participe la această acțiune să ne contacteze iar persoanele care doresc să ocupe un loc de muncă și nu au reușit să se înscrie în evidențele noastre, se pot prezenta la bursă, înscrierea putând fi făcută pe loc.

Pentru relaţii suplimentare, vă puteti adresa AJOFM Ialomiţa la numerele de telefon 0243/231.809, 0243/230.224, sau direct in locaţiile susmenţionate.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița

articolul original.

Festivalul-Concurs de Tradiție Culinară Ialomițeană „LA CASA TUDORII” și-a desemnat câștigătorii!

10 October 2022 at 09:28

TROFEUL FESTIVALULUI a revenit la ediția din acest an, cea cu numărul zece a manifestării, echipajului „MUNTENAȘII” din comuna Munteni Buzău, pentru originalitatea prezentării produselor culinare și a calității acestora.

Castigatori Concurs Culinar La Casa Tudorii

Iată în continuare tabloul complet al premiilor:

TROFEUL FESTIVALULUI – „MUNTENAȘII” – Munteni Buzău

Categoria ELEVI

Secțiunea MÂNCĂRURI CALDE

Locul I – Școala Profesională „Ion Man” Ion Roată

Locul II – Liceul Tehnologic „Înălțarea Domnului” Slobozia

Locul III – Școala Gimnazială „Constantin Ștefan” Albești

Secțiunea PREPARATE CULINARE RECI (ANTREURI)

Locul I – Școala Profesională „Areta Teodorescu” Grivița

Locul II – Școala Profesională Bordușani

Locul III – Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Fetești

Secțiunea PREPARATE DE PATISERIE ȘI COFETĂRIE

Locul I – Colegiul Național „Mihai Viteazul” Slobozia

Locul II – Palatul Copiilor Slobozia

Locul III – Școala Gimnazială „Sf. Ierarh Nicolae” Bucu

Secțiunea PREPARATE CONSERVATE ȘI SEMICONSERVATE

Locul I – Școala Gimnazială Ciulnița

Locul II – Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Fetești

Locul III – Liceul Tehnologic „Al.I. Cuza” Slobozia

Categoria ADULȚI

Secțiunea MÂNCĂRURI CALDE

Locul I – „Bucătarii pricepuți” – Primăria Giurgeni

Locul II – Echipajul ISU Slobozia

Locul III – Primăria Țăndărei

Secțiunea PREPARATE CULINARE RECI (ANTREURI)

Locul I – Primăria Ciulnița

Locul II – „Mărculeștencele iscusite” – Mărculești

Locul III – Căminul Cultural Bordușani

Secțiunea PREPARATE DE PATISERIE ȘI COFETĂRIE

Locul I – „Veteranele” – Luciu

Locul II – „Bucătarii salvatori” – ISU Țăndărei

Locul III – Marioara Jipescu – Gheorghe Lazăr

Secțiunea PREPARATE CONSERVATE ȘI SEMICONSERVATE

Locul I – „Gospodinele iscusite” – Stelnica

Locul II – „Conacul lui Noro” – Gimbășani

Locul III – Adela și Nineta Mihuț – Poiana.

În semn de prețuire pentru contribuția adusă în timp la promovarea și continuitatea festivalului, oraganizatorii au acordat două plachete de onoarea domnului Ilie Cioacă și doamnei Elena Gîrbacia.

Ediția 2022 a manifestării, organizată de Consiliul Județean Ialomița, Muzeul Județean Ialomița, Centrul Cultural „Ionel Perlea” Ialomița, Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița și Muzeul Național al Agriculturii, a avut parte în cele trei zile de câteva mii de vizitatori.

Seara a treia a evenimentului s-a încheiat cu un regal artistic susținut de Maria Răducanu și LUPII LUI CALANCEA alături de Surorile Osoianu din Chișinău!

Gigi Constantin, referent Muzeul Județean Ialomița

articolul original.

PROGRAM FESTIVALUL – CONCURS „LA CASA TUDORII”

4 October 2022 at 12:52

Consiliul Județean Ialomița în colaborare cu Muzeul Județean Ialomița organizează în perioada 7 – 9 octombrie 2022, Festivalul – concurs de tradiție culinară ialomițeană „La Casa Tudorii”.

Desfășurat la Baza de cercetare arheologică și expunere muzeală de la Orașul de Floci, comuna Giurgeni, festivalul ajuns la cea de-a X-a ediție debutează pe raza municipiului Slobozia în data de 7 octombrie 2022 conform următorului PROGRAM:

 • 7 OCTOMBRIE – Parada Festivalului: (reprezentanți ai asociațiilor culturale care vor realiza reconstituiri ale unor momente istorice purtând costume din  perioada medievală: valahi, otomani, târgoveți, pedeștri cât și călare)
  • Ora 17:00 PLECARE: intersecția Breteaua șoselei de centură cu B-dul. Matei Basarab/zona stației de transport în comun  MB-uri deplasare pe B-dul Matei Basarab către Esplanada Centrului Cultural „Ionel Perlea” (alocuțiuni ale organizatorilor despre semnificația Festivalului „La Casa Tudorii”)  deplas‎area Paradei  pe B-dul Matei Basarab către Muzeul Național al Agriculturii Strada Gării B-dul Unirii Casa de Cultură a Sindicatelor B-dul. Chimiei  până la intersecția cu B-dul. Matei Basarab.
  • Ora 18.30 SOSIRE (defluirea participanților în curtea Muzeului Județean Ialomița).
 • 8 OCTOMBRIE – „Orașul de Floci”- Giurgeni

11:00-14:00 – Activități culturale, spectacole tematice, reconstituiri istoric

14:00-16:00 – SPECTACOL ARTISTIC:

 • Ansamblul Folcloric „Doina Bărăganului” cu soliștii Nicoleta Rădinciuc Vlad, Ionuț Cocoș și Nicole Dumitrașcu,
 • Formația de dansuri Giurgeni,
 • Grup instrumental mandoline Giurgeni,
 • Grup vocal bărbătesc „Colina Jilavele”

17:00-18:00 – Ansamblul Etnofolcloric „PLĂIEȘII” Chișinău

 9 OCTOMBRIE – „Orașul de Floci” – Giurgeni

Concursul de Tradiție Culinară Ialomițeană „LA CASA TUDORII”

9:00-11:00   – primirea concurenților

11:00-12:30   – jurizarea produselor culinare din concurs

12:30-13:00  –  Deschiderea Oficială A Ediției/ Festivitatea De Premiere

13:00-16:00 – SPECTACOL ARTISTIC:

 • Formația de dansuri fete „Florile Bărăganului” Făcăieni,
 • Formația de dansuri fete „Fuiorul” M. Kogalniceanu,
 • Ansamblul folcloric „Miorița” Țăndărei, cu soliștii vocali Bianca Bălașa și Alexandra Simoiu,
 • Ansamblul Folcloric „Cununa Bărăganului” Săveni cu soliștii vocali Cristina Stanciu și Iuliana Gheorghiță,
 • Grup vocal bărbătesc Ciocile/Brăila

16:00- 17:00 –  Maria Răducanu

17:00- 18:00 –  Lupii lui Calancea și SURORILE OSOIANU/CHIȘINĂU

La Casa Tudorii 2022Consiliul Județean Ialomița vă invită la cea de a X-a ediție a Festivalului – concurs de tradiție culinară ialomițeană „La Casa Tudorii” și pune la dispoziția doritorilor transport  gratuit în intervalul orar 10:00-18:30 astfel:

8 și 9 octombrie

SLOBOZIA – ORAȘUL DE FLOCI/Giurgeni

plecare de pe B-dul Matei Basarab din fața Consiliului Județean, ORA:  10:00;  12:30

 ORAȘUL DE FLOCI/Giurgeni- SLOBOZIA

plecare de la Baza de cercetare arheologică și expunere muzeală de la Orașul de Floci, comuna Giurgeni, ORA: 16:00;  18:30

Menționăm că transportul va fi gratuit în limita locurilor disponibile autocar/microbuz.

Vă așteptăm!

Consiliul Județean Ialomița

articolul original.
❌