ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 5 October 2022Ultimele Stiri

Cel puțin 30 la sută din banii alocați de autoritățile locale în sport vor fi direcționați către programe dedicate copiilor şi juniorilor. FRF și ministrul Eduard Novak au salutat proiectul de lege aprobat: ”Eu aş plusa la această reglement

5 October 2022 at 14:25
image

Autoritățile locale care vor aloca bani pentru sport sunt obligate de acum înainte ca din suma aprobată cel puțin 30 la sută să fie îndreptată către programe dedicate copiilor şi juniorilor.

Proiectul de lege iniţat de USR a fost votat marţi, 4 octombrie 2022, de către Camera Deputaţilor și completează Legea educaţiei fizice şi a sportului. Poate fi finanțată orice ramură sportivă şi orice tip de structură sportivă, de drept public sau privat, cu o singură condiţie: să se afle pe raza unităţii teritorial-administrative respective, informează Agerpres, care precizează și că vor putea fi finanţate şi structurile sportive şcolare ce aparţin de unităţile de învăţământ din respectivul UAT, măsură care vizează în special localităţile cu un număr mai mic de copii şi tineri.

Aprobarea proiectului a fost salutat de Federația Română de Fotbal, iar ministrul Sportului, Eduard Novak, a făcut comentarii asupra sa.

FRF: ”Salutăm această modificare legislativă care vine în sprijinul dezvoltării sportului românesc, în general”

FRF a salutat prin intermediul site-ului oficial acest proiect aprobat de Camera Deputaților.

”Camera Deputaților a aprobat azi proiectul de Lege pentru completarea art.181 din Legea educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000.
Conform noii reglementări, autoritățile locale care decid să aloce bani pentru sport vor fi obligate prin lege să aloce 30% din suma respectivă și către susținerea financiară a secțiilor de copii și juniori.
Federația Română de Fotbal salută această modificare legislativă, care vine în sprijinul dezvoltării sportului românesc, în general, dar implicit și al fotbalului din țara noastră, pentru consolidarea bazei de selecție pentru înalta performanță, dar și pentru încurajarea sportului amator.
Proiectul de lege a primit 274 de voturi pentru, trecând astfel de Camera Deputaților, for decizional în acest caz. Va intra în vigoare odată cu promulgarea în Monitorul Oficial”, a transmis FRF.

Eduard Novak: ”Bravo! Mă bucur că a fost adoptată această lege. Eu aş plusa la această reglementare”

Ministrul Eduard Novak a declarat pentru Agerpres că acest proiect de lege aprobat este binevenit, dar și că intenţionează să vină cu o completare a acestuia prin Strategia Naţională pentru Sport.

”Nu mai zic că a fost iniţial ideea mea… dar acum a fost iniţiativa USR. Bravo! Mă bucur că a fost adoptată această lege, pentru că, dacă e să ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani cu cluburile municipale, vedem că primarii s-au grăbit să înfiinţeze cluburile acestea pentru a putea concura în Liga 2 sau Liga a 2-a, dar, neavând cunoştinţă în domeniul sportului, nu au investit bani deloc în copii şi juniori. Aveau echipa de seniori şi absolut nimic la nivel de copii şi juniori, nu au creat secţii speciale. Odată cu această regulă de acordare a 30 la sută din suma pe care o alocă sportului către copii şi juniori primăriile vor fi obligate să investească şi la nivel de copii şi juniori”, a declarat Novak.

”Eu aş plusa la această reglementare prin Strategia Naţională pentru Sportului, astfel încât o cotă parte din investiţiile în sport să fie direcţionate către sporturile prioritare. Deci vor fi 10 sporturi individuale, plus sporturile de echipă. Pentru că este important ca toate forţele noastre să fie îndreptate către această direcţie. Şi atunci, oricine aplică pentru aceste programe de la consiliile locale, trebuie să investească la copii şi juniori. Astfel vom putea asigura şi baza de selecţie. Deci este binevenită această lege. Ea există şi în Ungaria, deşi acolo mi se pare că e vorba de 20 la sută”, a mai spus Eduard Novak pentru sursa citată.

În Liga 2, majoritatea cluburilor au bugetele formate din bani publici, cele mai ”bogate” fiind Poli Iași, Concordia Chiajna, Gloria Buzău, Steaua, FC Brașov sau Unirea Slobozia. În eșalonul secund sunt cinci cluburi care au o formă de organizare de drept public și nu au drept de promovare în prima ligă: Steaua, CS Comunal Șelimbăr, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare.

articolul original.
Ieri — 4 October 2022Ultimele Stiri

INTERVIU cu Ștefan Odoroabă, artizanul revelației CSM Alexandria: ”Oamenii erau sceptici, întrebau cine sunt, dar jucătorii m-au crescut în ochii lor”. E gata de grupele Cupei României: ”Poate facem surpriza”

4 October 2022 at 13:48

CSM Alexandria este, în mod clar, una dintre echipele care atrag atenția în acest sezon de Cupa României, ținând cont că s-a calificat în grupele competiției și va juca împotriva unor formații din SuperLigă, ”U” Cluj și Farul, poate cele mai importante meciuri din istoria clubului.

Antrenorul Ștefan Odoroabă a vorbit pentru Liga2.ro despre parcursul excelent al CSM Alexandria.

CSM Alexandria, printre revelațiile de Cupa României! Clubul din Liga 3 e în grupe și va întâlni ”U” Cluj și Farul

Ștefan Odoroabă (41 de ani) a venit în vară la CSM Alexandria și a reușit, pe lângă calificarea din Cupa României, să o facă principala favorită la promovare în Seria 6 a Ligii 3, fiind pe primul loc după șase etape, fără eșec, cu cinci victorii și un rezultat de egalitate.

În ceea ce privește rezultatele din turul 3 și play-off-ul din Cupa României, victoriile cu Progresul Spartac, scor 2-1, după ce a fost condusă, și FK Miercurea Ciuc, la loviturile de departajare, după 1-1 la finalul celor 90 și 120 de minute, Ștefan Odoroabă a afirmat în dialogul cu reporterul Liga2.ro că nu se aștepta la o astfel de performanță. Avea încredere că Alexandria are șansa ei, dar avea speranțe limitate în privința calificării în grupele de Cupa României.

 • CSM Alexandria, după victoria din Cupa României cu FK Miercurea Ciuc

Ștefan Odoroabă, despre parcursul echipei CSM Alexandria în Cupa României și ce urmează: ”Avem șansa noastră cu echipele din Liga 1, poate facem surpriza”

Prima partidă din grupe, cu Farul, cea mai bună echipă a României în acest moment, liderul SuperLigii, va avea loc la Turnu Măgurele și nu la Alexandria.

Arena din Alexandria nu are nocturnă, iar meciul va avea loc marți, 18 octombrie, și va începe în jurul orei 15:30, astfel că, dacă vor fi prelungiri, partida nu s-ar mai fi putut disputa din cauza întunericului. Astfel, s-a ajuns la varianta Turnu Măgurele.

Am pregătit bine meciurile (n.r. – cu Progresul Spartac și FK Miercurea Ciuc), băieții au făcut ce am stabilit, ce am vorbit. Nu am jucat chiar cu aceiași jucători cu care am evoluat și în campionat. Cu Progresul Spartac am avut șase oameni diferiți față de meciul din campionat, am avut și prospețime. În rest, cu multă muncă am reușit să ne calificăm.

Le-am zis băieților că avem meciuri grele, cu echipe cu stiluri diferite. Spartac, o echipă tehnică, pasează foarte bine, Csikszereda, pe forță. M-am așteptat să ne calificăm, dar cu rezerve, am jucat cu echipe mai valoroase. Nu pot să spun că eram chiar sigur că vom putea învinge.

Am pregătit meciurile în funcție de ideile mele. Am tratat meciurile cum am făcut-o de fiecare dată, am presat cât am putut și nu am schimbat nici sistemul, nimic.

Am avut șansa noastră, și acum avem șansa noastră, cu echipe din Liga 1, poate facem surpriza.

Cu Farul vom juca marți, 18 octombrie, de la ora 15:30. O să fie sărbătoare! O să se joace la Turnu Măgurele meciul. Ar fi nevoie, poate, de nocturnă și de aceea cred că nu se poate juca la Alexandria. În plus, e un teren mai bun la Turnu Măgurele decât cel de la noi, a început Ștefan Odoroabă dialogul cu reporterul Liga2.ro.

Ștefan Odoroabă nu se aștepta la o astfel de traiectorie pentru CSM Alexandria: ”Oamenii au fost sceptici la început, poate s-au întrebat cine sunt. Jucătorii m-au făcut să cresc în ochii lor”

Ștefan Odoroabă a surprins în vară, când a revenit în România după o scurtă experiență în afara țării, la Al Shoalah, în Arabia Saudită. După discuțiile cu conducerea a fost convins să semneze cu divizionara a treia, pentru că oamenii i-au garantat un proiect serios.

Acum, când a văzut că lucrurile se fac așa cum au discutat, se felicită pentru alegere, iar promovarea este un obiectiv pe care și-l asumă. E convins că și el ca antrenor poate avea realizări din perspectivă singulară, întrucât lumea din oraș a început să aibă încredere în el, deși la început, așa cum a declarat în cele ce urmează, numele său aducea scepticism.

Ștefan Odoroabă, laude pentru proiectul CSM Alexandria: ”De când am venit, totul e la secundă. De la organizare, până la salarii plătite la zi”

Ștefan Odoroabă este încântat de cum se fac lucrurile la CSM Alexandria, profesionist, iar echipa începe să joace, etapă de etapă, cu tribunele pline, cu câte 1.000 de spectatori la fiecare partidă, fie în Liga 3, fie în Cupa României.

Cu siguranță, la partida cu Farul tribunele arenei din Turnu Măgurele, cu capacitate de 2.000 de locuri, vor fi pline.

(N.r. – Despre secretul Alexandriei) ”Secretul… secretul e că toți din club vrem să facem lucrurile cât mai bine, să muncim fiecare pe partea lui. Eu îmi văd de antrenorat, conducătorii de treaba lor, jucătorii de partea lor. Aici, la Alexandria, fiecare își vede de munca lui. Antrenorul nu se bagă peste conducător și invers. Fiecare are fișa lui bine stabilită și își vede de treabă.

Am și întâlnit un grup valoros de jucători, pe care l-am găsit aici, dar am făcut și transferuri bune. Am închegat un lot și o echipă unită. Dacă nu eram valoroși, nu ajungeam pe primul loc în Liga 3.

(N.r. – Despre spectatori) În prima etapă au venit 350 de oameni, apoi au venit mai mulți și tot așa. De trei etape, vin câte 1.000 de oameni, cât ar putea să vină cel mai mult pe stadion. De la un meci la altul, vin tot mai mulți spectatori, sunt alături de echipă, aplaudă. Și când ne-a condus Spartac au susținut echipa, la fel și cu Miercurea Ciuc.

Au fost sceptici la început, poate s-au întrebat cine e Odoroabă Ștefan, dar acum, cu ajutorul conducerii, jucătorilor, am reușit această performanță. Jucătorii m-au făcut să cresc în ochii oamenilor.

Nu mă așteptam ca lucrurile să meargă atât de bine, e greu să se întâmple așa! Am primit doar un gol în șase etape, nu pot spune că mă așteptam să fie atât de bine. Am dominat în toate meciurile, chiar și în prima etapă când nu am câștigat. Nu m-am așteptat să fie așa, dar am luat-o pas cu pas și am făcut cât mai bine lucrurile, am ajuns unde suntem acum.

De când am venit, totul e la secundă să fiu sincer. De la organizare, până la salarii plătite la zi. Am nevoie de x lucru, mi se aduce, vreau nu știu ce deplasare, se respectă. Am condiții, dar am și responsabilități. Punctualitatea pe mine m-a ajutat, am putut să cer de la jucători tot ce am vrut.

Se fac lucrurile profesionist, văd aici asta. Două mese pe zi, jucătorii au cazare, au de toate! Nu există scuze la Alexandria, de aceea și tragem să câștigăm. Nu avem scuze când nu ne ies lucrurile.

(N.r. – Despre obiectivul echipei) Obiectivul e promovarea, clar! Vrem să mergem mai întâi în play-off, apoi la baraj, iar apoi să urcăm în Liga 2. Când am venit, obiectivul acesta a fost trasat, promovarea”, a mai declarat antrenorul echipei din Alexandria, pentru Liga2.ro.

CSM Alexandria, locul 1 în Seria 6 a Ligii 3

În Seria a 6-a din Liga 3, CSM Alexandria este lider cu 16 puncte (cinci victorii și o remiză, golaveraj 14 goluri marcare și unul primit), cu un ecart de patru puncte peste locul 2, Cetatea Turnu Măgurele, principala contracandidată în lupta pentru primul loc la finalul sezonului regular și play-off-ului, cu care a jucat chiar în runda din weekendul trecut.

CSM Alexandria a tranșat, surprinzător, clar disputa cu poziția secundă, de pe teren propriu, scor 6-1. Reacția lui Ștefan Odoroabă în privința succesului:

”I-am bătut pe teren, fără scandal. Am o relație bună cu antrenorul lor (n.r. – Costin Lazăr), conducătorii se respectă între ei. E o rivalitate în limita normalului și de aceea o să și jucăm partida cu Farul acolo, la Turnu Măgurele”.

CSM Alexandria a ajuns în grupele Cupei României în urma traseului:

 • Turul 1: vs. Cetatea Turnu Măgurele (deplasare), 1-1 după 90 de minute și 2-1 după prelungiri
 • Turul 2: vs. Unirea Bascov (deplasare), 3-0
 • Turul 3: vs. Progresul Spartac (acasă), 2-1
 • Play-off: vs. FK Miercurea Ciuc (acasă), 1-1 după 90 și 120 de minute, 4-2 la loviturile de departajare

CSM Alexandria se află în Grupa C a Cupei României, cu CFR Cluj, Farul Constanța, Rapid, Universitatea Cluj și CSC Dumbrăvița. În prima etapă va întâlni Farul, în etapa a 2-a va juca împotriva Universității Cluj, iar în ultima va evolua în compania celor de la CSC Dumbrăvița.

Primele două dueluri, cu formațiile din SuperLigă, vor avea loc pe teren propriu, iar ultimul în deplasare.

Cine e Ștefan Odoroabă?

Odoroabă a activat și sezonul trecut în Liga 3, la CS Tunari (echipă din Seria 4), dar de care s-a despărțit în martie, când a dat curs propunerii lui Eusebiu Tudor, de a fi ”secundul” acestuia la echipa Al Shoalah FC.

În cariera sa, Odoroabă a mai fost antrenor principal o perioadă scurtă la Academica Clinceni, la începutul anului 2017, iar ”secund” a fost la Al Shoalah (Arabia Saudită, altă experiență, în 2014), Academica Clinceni și Al Khaleej (Arabia Saudită).

Foto și video: CSM Alexandria

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Schimbări de antrenori pe bandă rulantă în Liga 3. Abia a trecut etapa a 4-a, dar ACS Muscelul Câmpulung Elite și-a demis și ea ”principalul”. UPDATE: Un jucător din lot, numit în funcție

1 October 2022 at 15:22
image

UPDATE: În urma demiterii lui Alecsandru Popovici, ACS Muscelul Câmpulung Elite a decis să numească în funcția de ”principal” un fotbalist din lot, pe Vasile Slăninoiu, în vârstă de 35 de ani. Acesta a condus două partide din noua funcție, de antrenor-jucător, pe cele din ultimele două etape ale Ligii 3, cu Real Bradu și SC Popești Leordeni, ambele pierdute, 0-1, respectiv 1-2.


Informațiile inițiale, în privința demitirii lui Alecsandru Popovici 

Multe schimbări de antrenori în Liga 3, deși s-au scurs doar patru etape din acest sezon. Tot mai multe echipe anunță că reziliază contractele cu ”principalii” alături de care au început întrecerea, demonstrând că nu au luat cele mai bune decizii în vară.

ACS Muscelul Câmpulung Elite a schimbat și ea antrenorul. Contractul cu Alecsandru Popovici, reziliat!

ACS Muscelul Câmpulung Elite, pe locul 8 în Seria 4 a Ligii 3, a anunțat despărțirea de Alecsandru Popovici, pe motiv că viziunea asupra fotbalului dintre antrenor și club e una diferită, așa cum i s-a răspuns pe pagina de Facebook unei persoane care urmărește activitatea grupării din divizia a treia.

Rezultatele înregistrate până acum de ACS Muscelul Câmpulung Elite nu au fost cele mai bune, iar în patru meciuri a adunat doar 4 puncte, în urma unei victorii, unui rezultat de egalitate și a două eșecuri. De altfel, prin punctajul acumulat, ACS Muscelul Câmpulung Elite ocupă locul 8, antepenultimul al seriei, sub ea mai fiind doar Unirea Bascov și Astra Giurgiu.

ACS Muscelul Câmpulung Elite și Alecsandru Popovici, viziuni diferite

Sâmbăta trecută a făcut public clubul din Liga 3 anunțul despărțirii de Alecsandru Popovici, dar nu și cine a preluat rolul acestuia, nici înaintea etapei a 5-a, când ACS Muscelul Câmpulung Elite primește vizita formației Real Bradu.

Conducerea echipei FC Muscelul Câmpulung anunța rezilierea contractului de comun acord cu antrenorul principal Alecsandru Popovici , ii mulțumim pentru munca depusă la echipa noastră , ii suntem recunoscători pentru tot ce a făcut și ii uram mult succes !”, a anunțat ACS Muscelul Câmpulung Elite pe pagina de Facebook.

Foto: FC Muscelul Câmpulung

articolul original.

INTERVIU | Dan Roman, la prima performanță ca antrenor: s-a calificat cu o echipă din Liga 3 în grupele Cupei României. ”Unii jucători au venit la meci direct de la muncă”. Cât se câștigă la CS Ocna Mureș

1 October 2022 at 12:18

Dan Roman (36 de ani) s-a apucat de antrenorat și a produs una din surprizele acestei ediții a Play-off-ului Cupei României.

CS Ocna Mureș a profitat de maniera înjositoare în care divizionara secundă CSM Slatina a tratat principala competiție organizată de Federația Română de Fotbal și a câștigat la scor, cu 3-0, fiind, la acel moment, prima formație din Liga 3 calificată în faza grupelor Cupei României.

 • Ulterior, CSM Alexandria a eliminat și ea, la lovituri de departajare, divizionara secundă FK Miercurea Ciuc și a devenit a doua echipă din Liga 3 calificată în grupe.

Dan Roman spune cum s-a apucat de antrenorat și cum a ajuns la CS Ocna Mureș

Fostul atacant cu peste 130 de meciuri în prima ligă, la CFR, FC Botoșani sau Gaz Metan, povestește cum s-a decis să se facă antrenor și explică cum vrea să ajungă de la fotbaliști plătiți cu 2.600 de lei și care lucrează în ziua meciului, la antrenor în prima ligă a României.

Dan, ai crezut că vă puteți califica?
Speram. Am ambiții destul de mari și tind mereu spre mai mult. Vreau să progresez. Am încercat să capacitez jucătorii toată săptămâna să nu aibă frică, trac de joc, pentru că jucăm cu o ligă superioară și mă bucur că am reușit. Am dominat meciul de la cap la coadă și am jucat un fotbal frumos. Asta încerc să implementez și băieții sunt receptivi.

Când te-ai decis să te faci antrenor?
Când am suferit o nouă accidentare la Sănătatea Cluj. Am mers la centru de copii la Viitorul Cluj și în doi ani am ajuns de la under 12 la under 19. Am simțit că mi-au fost recunoscute meritele și că au apreciat că sunt devotat și dispus să învăț.

Cum ai ajuns la CS Ocna Mureș?
M-au dorit și ca jucător și m-a propus un jucător în vară. A fost decizia conducerii. Mă știau ca fotbalist și au zis că riscă. Am acceptat din prima, cu toate că dacă era rău aș fi rămas ”pe drumuri”. La Academie la Viitorul Cluj nu era presiune și puteam continua ca antrenor la juniori. Era un loc ”călduț”, dar îmi plac provocările. Mi-am asumat un risc și știu că dacă sunt serios pot progresa.

”Sunt salarii mici, este al doilea job, dar sunt implicați”

Jucătorii sunt amatori?
Mulți dintre ei lucrează 6-8 ore, apoi vin la antrenament. Am reușit să-i conving că trei antrenamente pe săptămână nu sunt suficiente. Am schimbat și intensitatea antrenamentelor și mă bazez mult pe posesie.

Ce salarii au?
Nu există un salariu mai mare de 2600 de lei. Sunt salarii mici, este al doilea job, dar sunt implicați. Se implică cum trebuie, pentru că sunt băieți deosebiți, cu caracter. Așa i-am ales. Unii dintre ei au fost la muncă și în ziua jocului și chiar au jucat titulari.

”Principal, secund și preparator fizic”

Ești și antrenor secund și preparator fizic?
Da, din păcate nu avem un staff foarte numeros. Sunt eu și antrenorul cu portarii. Dar așa este la echipele mici. Mă ajută asta să mă pot dezvolta și să mă descurc în orice situație. Conducerea ne oferă toate condițiile pe care poate să le ofere, dar este o echipă mică. Pentru oraș este cea mai mare performanță în tot ce înseamnă fotbal. Sper să ne calificăm și în play-off la Liga 3. Am jucători valoroși pentru Liga 3, care m-au acceptat, m-au respectat, chiar dacă sunt foarte apropiați de vârsta mea.

Faceți față în grupe?
Este un bonus pentru noi. Sperăm să ne ridicăm la valoarea echipelor pe care le întâlnim și să avem ambiție. Ambiția va mai echilibra lucrurile. Ne mai ajută și că vom juca toate meciurile acasă. Este greu pentru o echipă mică, cu un lot de 17 jucători și trei portari, dar se va vedea plăcerea de a juca fotbal.

În cât timp crezi că vei ajunge să poți antrena în prima ligă?
Targetul meu nu e să ajung la Liga 1 cât mai repede. Nu vreau să ard etapele. Nu le știu pe toate și poate greșesc de multe ori. Încerc să studiez, să învăț tot felul de sisteme, să învăț psihologia jucătorilor din ziua de azi, pentru că e diferită față de când jucam eu și încerc mereu să mă adaptez. Acum fac cursuri pentru Licența B și în 3-4 ani sper să am Licența PRO.

Ce stil de antrenor ești?
Ofensiv. Nu-mi place să mă apăr și asta se vede și la echipă. Marcăm două-trei goluri pe meci, ceea ce denotă că jucăm ofensiv. Pun mult accent pe dueluri individuale și cer implicare maximă.

CS Ocna Mureș va juca cu U Craiova, Chindia și Minaur Baia Mare în grupele Cupei României

Fiindcă nu are licență, Dan Roman este legitimat la CS Ocna Mureș doar ca jucător. Antrenorul principal din acte al echipei este Valentin Șandru, deținător de licență A. În staff sunt și Alexandru Vigh (director sportiv), Andrei Copândean (kinetoterapeut), Ștefan Barsos (delegat) și Mircea Pavelescu (medic).

În campionat, CS Ocna Mureș ocupă locul 6 din 10 în Seria a 9-a, cu 7 puncte acumulate după cinci etape, fiind la opt puncte în spatele liderului Corvinul Hunedoara.

CS Ocna Mureș, singura echipă din Alba rămasă în acest sezon în Cupa României, și-a aflat ieri, 30 septembrie 2022, adversarii din faza grupele. Va întâlni prim-divizionarele Universitatea Craiova și Chindia Târgoviște și divizionara secundă Minaur Baia Mare. Toate jocurile vor trebui găzduite de echipa din Liga 3, iar cele care vor fi stabilite în noctură ar putea să fie disputate la Zlatna.

Foto: Ziarul Unirea

articolul original.

Încă o echipă fruntașă din Liga 3 surprinde și își schimbă antrenorul. CS Blejoi s-a despărțit de Marius Vișan

30 September 2022 at 16:01

După Gilortul Târgu Cărbunești, din Seria 7, o altă echipă bine clasată în acest start de sezon de Liga 3 își schimbă antrenorul principal. Este vorba despre prahovenii de la CS Blejoi, din Seria a 5-a, care ieri seară, 29 septembrie 2022, cu aproape două zile înainte de meciul oficial din runda a 6-a a campionatului, au anunțat despărțirea de Marius Vișan.

Vișan, fost și la CSM Râmnicu Sărat, a fost instalat în funcția în aprilie 2022, după ce mandatul lui Răzvan Vlad a fost ”închis” după mai bine de opt ani de prezență pe banca tehnică.

Marius Vișan s-a despărțit de CS Blejoi după doar șase luni

După șase luni petrecute ca antrenor principal la CS Blejoi, Marius Vișan și echipa de lângă Ploiești au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă.

Despărțirea vine într-un moment în care echipa la care fostul petrolist Cristi Vlad este manager sportiv are un start aproape perfect de campionat, cu patru victorii și un egal în primele cinci etape.

”După şase luni, de comun acord, colaborarea dintre clubul nostru şi antrenorul Marius Vişan a încetat.
Îi mulƫumim pentru munca depusă şi rezultatele obƫinute, urându-i mult succes pe mai departe”, a transmis CS Blejoi pe pagina sa de Facebook, tot acolo unde răspunde și uneia dintre întrebările puse de cei care au văzut mesajul.

”Schimbați antrenorul după 5 meciuri, dintre care 4 victorii și 1 egal, deci neînvinși în campionat. De ce?!”, a întrebat Horia Bura, iar CS Blejoi i-a răspuns: ”Nu a fost schimbat. Antrenorul a solicitat încetarea colaborării.”

Vișan a plecat din cauza lui Cristi Vlad?

Larisa Andreea Goga, chiar partenera de viață a lui Vișan, a dezvăluit mai multe detalii despre această despărțire surprinzătoarea, având în vedere rezultatele echipei, fără să numească pe cineva din conducere: ”Asemenea caractere nu sunt compatibile cu «sistemele dictatoriale», astfel că aleg să rămână fidele principiilor care le guvernează activitatea profesională.”

Aceasta este completată de Dinu Bogdan, suporter al Petrolului: ”Cât timp este Cristi Vlad acolo se întâmplă numai… vezi perioada Petrolul.”

Despre această despărțirea din Vișan și Blejoi, Gazeta de Prahova scria în urmă cu două zile. Publicația mai preciza faptul că ”până la alegerea și numirea unui alt tehnician principal, de antrenamente și de derbiul de la Plopeni, contra CSO, din runda cu numărul șase, se va ocupa… team managerul Irinel Dumitru, consiliat de către managerul sportiv numit pe 7 ianuarie a.c., ex-petrolistul posesor de licență A Cristian Vlad”.

Și Ziarul Prahova a scris despre această ruptură: ”Marți seară a avut loc o ședință de analiză, în care nemulțumirile și problemele care «mocneau» de câteva săptămâni au ieșit la suprafață, iar Vișan a părăsit echipa!”

Marius Vișan nu rămâne însă departe de fotbal, fiindcă el este și președintele echipei Tricolorul Breaza, actualul lider al Ligii a 4-a Prahova.

CS Blejoi, neînvinsă în acest sezon de Liga 2 și de două ori lider în Seria 5 în primele cinci etape

CS Blejoi a mers aproape perfect în acest debut de sezon de Liga 3, în primele patru etape câștigând toate jocurile (2-0 cu AFC Odorheiu Secuiesc, 2-0 la Olimpic Cetate Râșnov, 2-1 cu SR Brașov și 5-0 la CS Blejoi), iar în runda din weekendul trecut remizând acasă surprinzător cu ultima clasată KSE Târgu Secuiesc, scor 2-2.

Echipa a fost lider în etapele 2 și 4, iar acum se află pe locul 2, cu 13 puncte, golaveraj 13-3, la două puncte în spatele liderului CSO Plopeni (15 puncte).

CS Blejoi joacă în etapa din acest weekend chiar cu liderul CSO Plopeni, pe terenul acesteia, sâmbătă, de la ora 15:00.

În Cupa României, echipa din Blejoi a trecut de CSO Plopeni (1-0 în deplasare), în Turul 1, și de Metalul Buzău (0-0 după 90 și 120 de minute și 5-4 la lovituri de departajare, acasă), în Turul 2, fiind eliminată de divizionara secundă Gloria Buzău (0-4 acasă), în Turul 3.

Foto: CS Blejoi

articolul original.

Liga 3, etapa 6 | CSM Reșița suferă primul eșec, chiar acasă. Dunărea Călărași pierde și ea. Astra și Brăila, umilite din nou. Corvinul, victorie la limită cu Ungheni

1 October 2022 at 16:03
image

Etapa a 6-a a Ligii 3, sezonul 2022-2023, debutează vineri, 30 septembrie, și se încheie duminică, 2 octombrie. Jocurile de vineri, 16 la număr, au loc începând de la ora 17:00, iar celelalte, programate în primele două zile ale lunii octombrie se vor desfășura de la ora 15:00, ora oficială de start a partidelor acestei luni.

Din campionatul Ligii 3 sunt două echipe proaspăt calificate în faza grupelor Cupei României. Este vorba despre CS Ocna Mureș, din Seria 9, care în play-off a trecut de divizionara secundă CSM Slatina, și despre CSM Alexandria, din Seria 6, care a eliminat-o la lovituri de departajare pe FK Miercurea Ciuc, tot din Liga 2.

În Play-off-ul Cupei, tot din Liga 3, au mai evoluat și Șoimii Lipova, Foresta Suceava, Jiul Petroșani, CSM Reșița, Gloria Bistrița Năsăud și CS Afumați, însă acestea au fost eliminate de adversari din prima ligă sau a doua.

CSO Plopeni, CSM Reșița și Corvinul Hunedoara, singurele rămase punctaj maxim după primele cinci etape

După primele cinci etape ale noului sezon al Ligii 3, doar trei echipe din totalul de 100 mai au punctaj maxim. Acestea sunt CSO Plopeni (Seria 5), CSM Reșița (S8) și Corvinul Hunedoara (S9).

Înainte de runda trecută erau nouă formații în această postură, însă Foresta Suceava (S1), CSM Râmnicu Sărat, Metalul Buzău (ambele din S2), CS Blejoi (S5), Gilortul Târgu Cărbuneşti (S7) și CSM Satu Mare (S10) și-au întrerupt seria de victorii consecutive.

Neînvinse au rămas 12, în scădere de la 16.

În acest moment, înaintea desfășurării etapei a 6-a, liderii celor zece serii sunt următoarele echipe: Foresta Suceava (S1, 13 puncte), CSM Râmnicu Sărat (S2, 13p), Recolta Gheorghe Doja (S3, 10p), CS Tunari (S4, 12p), CSO Plopeni (S5, 15p), CSM Alexandria (S6, 13p), Gilortul Târgu Cărbuneşti (S7, 12p), CSM Reșița (S8, 15p), Corvinul Hunedoara (S9, 15p) și CSM Satu Mare (S10, 12p). La vârf s-au produs modificări doar în trei serii, aceleași în care se produceau modificări și înainte de runda trecută, acum fiind devansate CS Afumați (S3), CS Dinamo București (S4) și CS Blejoi (S5).

REZULTATE ETAPA 1, 2, 3, 4, 5 sezonul regular Liga 3, ediția 2022-2023

Meciuri etapa 6 Liga 3, sezon 2022-2023:

SERIA 1, etapa 6

vineri, 30 septembrie 2022, ora 17:00
FK Miercurea Ciuc 2 – Dante Botoşani 0-2
Georgică Popovici (27), Mihai Asofiei (70)

sâmbătă, 1 octombrie 2022, ora 15:00
Ştiinţa Miroslava – Ceahlăul Piatra Neamţ 3-1
Franck Tchassem (52, 66), Abraham Ayemantey (75) / Patrick Petre (16 – penalty)
Foresta Suceava – CSM Bacău  2-0
Daniel Muntean (63, 67)
Bucovina Rădăuţi – Şomuz Fălticeni  1-2
Alexandru Aftanache (32) / Eduard Ciobanu (49), Eduard Julei (66)
Rapid Brodoc – CSO Viitorul Darabani 3-0
Călin Ciobanu (17, 37), Vasile Hagiu (54)

SERIA 2, etapa 6

vineri, 30 septembrie 2022, ora 17:00
Aerostar Bacău – Unirea Braniştea 4-1
Andrei Pavel (14), Andrei Gavrilă (45+1 – penalty), Cătălin Vraciu (64), Ionuţ Chirilă (87) / Gabriel Răducan (11)

sâmbătă, 1 octombrie 2022, ora 15:00
CSM Focşani – Voinţa Limpeziş  6-1
Daniel Rogoveanu (8), Alin Dascălu (25, 32), Sergiu Arnăutu (53), Alexexandru Florian Zaharia (55 – penalty), Cosmin Pasăre (90+1) / Alexandru Lemnaru (44)
Viitorul Ianca – Sporting Lieşti 1-1
Rareș Ciochină (90+1) / Alexandru Stan (72)
Metalul Buzău – Dacia Unirea Brăila  9-1
Antonio Marcu (18), Marius Tudorică (24), Paul Batin (25, 28, 57), Adrian Moldovan (36), Marius Cocîrlă (63), Cristian Onțel (67, 81) / Valentin Robu (59)
Dinamo Bacău – CSM Râmnicu Sărat 0-2
Mădălin Socol (64, 82)

SERIA 3, etapa 6

vineri, 30 septembrie 2022, ora 17:00
Înainte Modelu – CS Amara 4-0
Rareș Toader (57), Liviu Gheorghe (75), Ștefan Istrati (81, 82)

sâmbătă, 1 octombrie 2022, ora 15:00
FC Voluntari 2 – Farul Constanţa 2  4-0
Robert Popescu (13), Alexandru Munteanu (19), Cristian Licsandru (44), Iulian Ilie (87)
Agricola Borcea – Dunărea Călăraşi 3-1
Florin Bratu (1, 26, 87) / Marian Apostol (13)
Recolta Gheorghe Doja – Gloria Albeşti  3-4
Mihăiță Năstase (16, 63 – penalty), Giordano Lungu (70) / Mihai Zugravu (2), Cristian Stoian (52), Alexandru Muscă (83, 90+3)
Gloria Băneasa – CS Afumaţi 0-3
Ștefan Stîngă (23), Cezar Beșleagă (29), Mario Ionică (79)

SERIA 4, etapa 6

vineri, 30 septembrie 2022, ora 17:00
FC Pucioasa – Flacăra Moreni  2-2
Tiberiu Calofir (51), Narcis Marina (69 – penalty) / Viorel Vîrtej (60), Iulian Drăgan (61)
Astra – Unirea Bascov  0-12
Ștefan Tudose (24), Roberto Hațegan (37, 52, 68, 87), Darius Ciurea (44, 56, 64, 90), Ovidiu Cataramă (50, 69), Theodor Butoiu (71)
FCSB 2 – CS Tunari  0-2
Ghinea Ștefan (72), Bogdan Barbu (90+1)
Real Bradu – CS Dinamo Bucureşti 3-2
Adelin Voinescu (41, 76), Aurel Pîrciu (54) / Cristian Chiriță (4), David Savu (89)

sâmbătă, 1 octombrie 2022, ora 15:00
SC Popeşti Leordeni – Muscelul Câmpulung Elite 2-1
Onur Kaplan (20), Valentin Niculae (75) / Andrei Stelea (25)

SERIA 5, etapa 6

sâmbătă, 1 octombrie 2022, ora 15:00
Olimpic Zărneşti – SR Braşov 0-2
Mihai Ion (3), Marius Savu (63)
CS Păuleşti – Olimpic Cetate Râşnov  0-1
Bogdan Roșu (36)
KSE Târgu Secuiesc – AFC Odorheiu Secuiesc  1-0
Robert Fabian (78)
CSO Plopeni – CS Blejoi  0-0
Kids Tâmpa Braşov – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 2-0
Iulian Nechita (3), Marian Kerekes (73)

SERIA 6, etapa 6

vineri, 30 septembrie 2022, ora 17:00
Universitatea Craiova 2 – Petrolul Potcoava 0-2
Andrei Cîrciumaru (51), Marius Șofaru (59)

sâmbătă, 1 octombrie 2022, ora 15:00
Sporting Roşiori – Minerul Costeşti 5-0
George Ivan (10, 26), Florin Cazan (18, 72), Marius Matei (75)
Cozia Călimăneşti – Flacăra Horezu 0-1
Vlad Mocioacă (25)
Viitorul Dăeşti – Vediţa Coloneşti 1-0
Cristian Munteanu (31)

duminică, 2 octombrie 2022, ora 15:00
CSM Alexandria – Cetatea Turnu Măgurele

SERIA 7, etapa 6

vineri, 30 septembrie 2022, ora 17:00
CSM Deva – Progresul Ezeriş  4-0
Alexandru Ionuț Popescu (23), Erwin Bloj (38), Brian Lemac (76, 84)
Gilortul Târgu Cărbuneşti – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2  2-1
Dragoș Săulescu (37), Bogdan Dănăricu (48 – penalty) / Andrei Istrate (63)
Aurul Brad – ACSO Filiaşi 1-2
Ionuț Filipaș (15) / Moses Baidoo (67), Cosmin Calu (90 – penalty)

sâmbătă, 1 octombrie 2022, ora 15:00
Voinţa Lupac – Jiul Petroşani  1-0
Emanuel Jinga (69)
Retezatul Hațeg – Viitorul Şimian 0-3
Fabio Trip (10), Robert Lică (26), Gelu Velici (55 – penalty)

SERIA 8, etapa 6

vineri, 30 septembrie 2022, ora 17:00
Şoimii Lipova – Crişul Chişineu Criş  0-1
Cătălin Barbu (50)
Phoenix Buziaş – Avântul Periam 2-1
Andrei Rus (49), Claudiu Matiș (66) / Andrei Sîntean (79 – penalty)

sâmbătă, 1 octombrie 2022, ora 15:00
Gloria Lunca Teuz Cermei – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii  1-1
Michel Vlad (16 – penalty) / Mihai Hecsko (81)
CSM Reșița – Pobeda Star Bisnov  1-2
Alexandru Avramovici (61) / Răzvan Solomon (66), Valentin Grigore (73)
Progresul Pecica – ACB Ineu 4-1
Alexandru Capătă (5, 30, 48), Samir Borcea (57) / Nchida Cahill (84)

SERIA 9, etapa 6

vineri, 30 septembrie 2022, ora 17:00
CS Universitatea din Alba Iulia – CSM Unirea Alba Iulia  1-1
Adnan Benkirat (89 – autogol) / Emanuel Codrea (54)
Avântul Reghin – Metalurgistul Cugir 0-0

sâmbătă, 1 octombrie 2022, ora 15:00
Viitorul Cluj – ACS Târgu Mureş 2-1
Mihai Dolghi (7), Dragoș Cârcă (17 autogol) / Ruben Vecerdea (81)
Corvinul Hunedoara – Unirea Ungheni  1-0
Claudiu Borțoneanu (49)
CS Ocna Mureş – Sănătatea Cluj 0-0

SERIA 10, etapa 6

vineri, 30 septembrie 2022, ora 17:00
Lotus Băile Felix – Sportul Şimleu Silvaniei 1-1
Claudiu Codoban (83) / Darius Marina (45 – penalty)

sâmbătă, 1 octombrie 2022, ora 15:00
CSM Sighetu Marmaţiei – CSM Satu Mare  1-1
Leonardo Mitruscsak (70) / Denis Baior (28)
FC Bihor Oradea – Gloria Bistriţa Năsăud  1-1
Daniel Stan (87) / Antoniu Manolache (72)
SCM Zalău – CFR Cluj 2  2-0
Sergiu Pop (15 – penalty), Cristian Jalbă (60)
Victoria Carei – Minerul Ocna Dej 1-3
Ervin Kinczel (85) / Ionuț Rus (22), Raul Vitan (29), George Gligor (40)

REZULTATE ETAPA 1, 2, 3, 4, 5 sezonul regular Liga 3, ediția 2022-2023

articolul original.

CS Ocna Mureș a picat să joace cu U Craiova, Chindia și Minaur în faza grupele Cupei României. ”Va fi o adevărată sărbătoare”. Echipa din Alba s-a decis unde joacă acasă dacă e programată în nocturnă

30 September 2022 at 13:32
image

CS Ocna Mureș, singura echipă din Alba rămasă în acest sezon în Cupa României, și-a aflat astăzi, 30 septembrie 2022, adversarii din faza grupele.

Clubul din Liga 3 va întâlni prim-divizionarele Universitatea Craiova și Chindia Târgoviște și divizionara secundă Minaur Baia Mare.

Ioan Paul, despre adversarii pe care CS Ocna Mureș îi întâlnește în grupele Cupei României: ”Cele trei meciuri sunt cadou pentru Ocna Mureș”

Toate jocurile vor trebui găzduite de CS Ocna Mureș, conform regulamentului Cupei României, deoarece este echipa care în sezonul trecut a fost mai slab clasată decât adversarele care i-au fost acum atribuite în urma tragerii la sorți efectuate la Casa Fotbalului.

”Nu-i deloc puțin lucru ca Ocna Mureș să fie într-o asemenea companie selectă. Pentru noi va fi o adevărată sărbătoare, să găzduim trei jocuri cu adversari din eșaloanele superioare. Sunt practic cadoul nostru pentru oraș și suporteri. În plus, Universitatea Craiova reprezintă una dintre echipele de tradiție din fotbalul românesc. O să ne bucurăm de fotbal, a precizat, citat de Ziarul Unirea, Ioan Paul, președintele ocnamureșean prezent la tragerea la sorți.

Dan Roman: ”Vor fi jocuri în care nu avem ce pierde”

Aflată ultima în Urna 3 valorică, CS Ocna Mureș a fost extrasă a patra din bol de fostul internațional Marius Niculae și repartizată în Grupa D, alături de Universitatea Craiova, Campionii FC Argeș, Chindia Târgoviște, FC Hermannstadt și Minaur Baia Mare.

Regulamentul și programul jocurilor gândit de FRF i-a adus trupei din Alba ca adversari în această grupă echipele Chindia, U Craiova și Minaur.

”Vor fi jocuri în care nu avem ce pierde. Ne dorim să ne prezentăm la cel mai bun nivel posibil. Cred că putem obține o victorie. Nicio grupă nu era accesibilă, încercăm să ne jucăm șansa la fiecare meci, iar băieții să simtă ce înseamnă să joace cu Liga 1”, a spus și antrenorul nelicențiat al echipei, Dan Roman.

Zlatna, varianta pentru meciurile programate în nocturnă

Primul meci, cu Chindia, va fi în jurul datei de 19 octombrie, cel cu U Craiova are loc în perioada 8-10 noiembrie, iar al treilea, cu Minaur, are loc în perioada 6-8 decembrie.

Oltenii au propus deja ca întâlnirea să se desfășoare în Bănie, pe stadionul lor, însă CS Ocna Mureș ia în calcul stadionul ”Minaur” din Zlatna, în cazul în care jocul va fi în nocturnă, scrie Ziarul Unirea.

La Zlatna a jucat în Cupa Tomâniei, tot în noctură, și Unirea Alba Iulia, cu FCSB.

Până în prezent, ”Soda dragă” a strâns 15.000 de euro pentru că a ajuns în primele 24 de echipe din țară la acest nivel, iar fiecare punct cucerit în grupă este premiat cu 4000 de euro.

 • CS Ocna Mureș și CSM Alexandria sunt singurele formații din Liga 3 prezente în grupele Cupei României, alături de 16 formații din SuperLigă și alte șase din Liga 2.
 • Patru adversari a eliminat CS Ocna Mureș în actuala ediție a Cupei României: CSM Unirea Alba Iulia (Liga 3, 3-1), Metalurgistul Cugir (Liga 3, 4-3), Unirea Ungheni (Liga 3, 1-1, 1-1, 4-1 la lovituri de departajare) și CSM Slatina (Liga 2, 3-0).

Foto: Ziarul Unirea

articolul original.

Gilortul, liderul din Seria 7 a Ligii 3, și-a anunțat noul antrenor chiar în ziua meciului. Cel care a dus echipa pe primul loc a obosit să facă naveta

30 September 2022 at 12:50

Liderul surpriză din Seria a 7-a a Ligii 3 s-a despărțit joi, 29 septembrie, de antrenorul principal și la doar o zi distanță și-a numit un nou conducător al staffului tehnic, dar și un antrenor secund.

Gilortul Târgu Cărbuneşti a încheiat prematur colaborarea cu Alexandru Stoica, iar a doua zi l-a numit ca antrenor principal pe Mario Găman, care a venit alături de colaboratorul său Dan Staicu.

Echipa din Gorj este pe primul loc în Seria a 7-a a Ligii 3, în runda trecută suferind primul eșec în acest sezon, după ce începuse cu patru victorii consecutive.

Alexandru Stoica s-a despărțit de Gilortul din cauza ”oboselii acumulate”

Gilortul a anunțat joi dimineață, pe pagina sa de Facebook, faptul că s-a despărțit amiabil de antrenorul Alexandru Stoica, cu care începuse colaborarea la finalul lunii ianuarie a acestui an 2022.

Fiul mult mai cunoscutului antrenor Ștefan Stoica mai avea contract până în vară, iar trupa din Târgu Cărbunești spune că ruptura s-a produs din cauza faptului că ”principalul” obosise de atâta navetă zilnică făcută de la Craiova.

”Alex Stoica și Gilortul au încetat colaborarea
Gilortul a ajuns la un acord cu antrenorul Alexandru Stoica cu privire la încetarea contractului, care era valabil până în vara anului viitor. Din cauza oboselii acumulate în urma deplasărilor zilnice de la Craiova la Târgu Cărbunești și înapoi, și pentru a dedica un timp mai mare familiei, Alex Stoica a decis să se despartă de Gilortul de comun acord cu conducerea clubului nostru. În plus, Alex Stoica mai pregătește și o grupă de copii la Craiova.
Clubul nostru doreşte să-i mulţumească lui Alex Stoica pentru munca depusă la Gilortul. Acesta a încheiat sezonul trecut cu echipa noastră pe locul 2 în play-out-ul seriei a 7-a și lasă echipa pe locul 2 în sezonul 2022-2023, cu 12 puncte după 5 etape, 4 victorii și o singură înfrângere.
Îi dorim lui Alex Stoica sănătate și mult succes în carieră!”, a transmis Gilortul.

Între Craiova și Târgu Cărbunești sunt 90 de kilometri.

Înainte să semneze cu echipa din Târgu Cărbunești, Alexandru Stoica a condus ca antrenor echipa secundă a Universității Craiova, fiind înlocuit cu Corneliu Papură.

Mario Găman și Dan Staicu revin la Gilortul după doi ani

Gilortul nu a stat însă mult timp fără antrenor, deoarece a doua zi după despărțirea de Stoica, vineri, 30 septembrie, a anunțat că a ajuns la un acord cu un ”principal” și un ”secund”.

Este vorba despre Mario Găman și Dan Staicu, care au mai condus echipa în sezonul 2019-2020 și care acum revin după ce între timp au mai antrenat echipele ACSO Filiași și Pandurii Târgu Jiu, tot în Liga 3.

”Mario Găman și Dan Staicu au preluat Gilortul
După despărțirea de Alex Stoica, conducerea Gilortului a ajuns la un acord cu Mario-Sergiu Găman și Dan-Iulian Staicu pentru a prelua banca tehnică a echipei noastre. Astfel, Mario Găman este noul antrenor principal al Gilortului, iar Dan Staicu va ocupa funcția de antrenor secund.
Cuplul de antrenori a mai pregătit Gilortul în sezonul 2019-2020. Cei doi tehnicieni au semnat contracte cu Gilortul valabile până în vara anului viitor. Aceștia vor putea sta pe banca echipei noastre chiar de la meciul de azi cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2.
Le urăm bun venit celor doi antrenori, mult succes și cât mai multe rezultate pozitive cu Gilortul!”, a comunicat trupa din Târgu Cărbunești.

Gilortul Târgu Cărbuneşti, lider în Seria a 7-a a Ligii 3

După ce în sezonul trecut s-a clasat pe locul 2 în play-out-ul Seriei a 7-a a Ligii 3, echivalentul locului 6 din 10 la general, Gilortul are un parcurs mult mai bun în această nouă ediție de campionat.

Echipa din județul Gorj are 12 puncte acumulate în primele cinci etape, acum venind chiar după primul eșec, 0-3 în deplasare la ACSO Filiași. În primele patru etape câștigase tot: 1-0 cu Voința Lupac, 4-3 cu Aurul Brad, 1-0 la Retezatul Hațeg și 4-0 cu Viitorul Șimian.

În această ediție a Cupei României, Gilortul a trecut în Turul 1 de Viitorul Șimian, cu 3-0, acasă, și a pierdut în Turul 2 în deplasare la Jiul Petroșani, cu scorul de 0-2.

După cum puteți remarca în anunțul despărțirii de Alexandru Stoica, clubul din Târgu Cărbunești susține că este pe locul 2 în clasament, nu pe 1. Într-adevăr, CSM Deva nu a jucat în etapa trecută și ar trebui, în mod normal, să câștige la ”masa verde” partida cu Viitorul Pandurii 2, la care nu a fost ambulanță cu medic, și ar acumula un total de 13 puncte, însă Comisia de Disciplină și Etică a FRF nu s-a pronunțat până acum în acest caz, astfel că nici rezultatul nu este unul omologat. Din partea FRF se poate întâmpla orice, astfel de cazuri ca la Viitorul Pandurii 2 – Deva s-au mai întâlnit și meciurile au fost reprogramate.

În aceste condiții, Gilortul încă ocupă locul 1 în Seria a 7-a, iar în etapa a 6-a joacă chiar astăzi, de la ora 17:00, pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii 2 (locul 7, 5 puncte).

articolul original.

Liga 3, etapa 6. Olimpic Zărnești – SR Brașov, un nou derbi local / Kids Tâmpa înfruntă pe Sepsi OSK II / Cetate Râșnov va juca la Păulești

30 September 2022 at 12:15
By: M.Ex.
Foto: SR Brasov

Runda a 6-a din C5 programează un derbi local la Zărnești între echipa locală Olimpic și SR Brașov. Zărneștenii, antrenați de Mihai Stere, nu au mai câștigat din prima etapă, astfel că Mariean și compania au mare nevoie de victorie pentru a ieși din subsolul clasamentului. De cealaltă parte, brașovenii merg la Zărnești cu un moral bun după victoria din runda trecută de la Râșnov, scor 2-1.„Va fi un meci greu de campionat pe care trebuie să-l câștigăm. Cu siguranță va fi spectacol atât în tribune cât și pe teren“, a spus Mihai Stere, antrenorul zărneștenilor. De cealaltă parte, Florin Dîrvăreanu, antrenorul echipei brașovene, a spus, pentru site-ul oficial al clubului, că „principalele atuuri ale noastre ar trebui să fie în registrul colectiv: disciplina de joc, concentrarea și dorința de confirmare. Dacă la aceasta adăugăm și elanul transmis de suporteri, cred că vom reuși să facem o figură bună la Zărnești”.

Kids Tâmpa, duel pe ICIM cu Sepsi OSK II
ACS Kids Tâmpa va juca sâmbătă, de la ora 15.00, pe teren propriu cu Sepsi OSK II. „Un meci ce se anunță echilibrat pentru că și cei de la Sepsi au mulți jucători tineri talentați. Jucăm acasă și vrem să legăm două victorii consecitibe în acest campionat“, a spus Ciprian Anghel, unul dintre antrenorii echipei brașovene.


Cetate Râșnov, după puncte la Păulești

Cetate Râșnov va juca în această rundă la Păulești. La prima vedere un meci accesibil, dar râșnovenii sunt pățiți în acest start de campionat în care au strâns doar 5 puncte în 5 meciuri. Antrenorul Petre Lucian așteaptă o reacție de orgoliu de la jucătorii săi. „Sper să ne trezim!“, a spus Petre Lucian.

Liga 3, etapa 6
Sâmbătă, ora 15.00
Olimpic Zărnești – SR Brașov, CS Păulești – Cetate Râșnov, KSE Tg, Secuiesc – AFC Odorheiu Secuiesc, CSO Plopeni – CS Blejoi, ACS Kids Tâmpa – Sepsi OSK II.
Clasament:1. CSO Plopeni 15p, 2. CS Blejoi 13p , 3. Kids Tâmpa 7p, 4. CS Păuleşti 7p, 5. Odorheiu Secuiesc 6p, 6. SR Brașov 6p, 7. Sepsi OSK 5p, 8. Cetate Râșnov 5p, 9. Olimpic Zărnești 4p, 10. KSE Tg. Secuiesc 2p.

articolul original.

Au fost stabilite grupele din Cupa României, însă nu și meciurile care vor avea loc! Tragere la sorți halucinantă din partea FRF

30 September 2022 at 09:26

Federația Română de Fotbal a stabilit astăzi, 30 septembrie 2022, în premieră, componența grupelor Cupei României, ediția 2022-2023. Nu au fost decise însă și meciurile care vor avea loc!?

Cele 24 de echipe calificate în această fază a competiției KO au fost repartizate, în funcție de clasarea lor în sezonul trecut de campionat, în trei urne valorice. La tragerea la sorți efectuată la Casa Fotbalului au fost decise cele patru grupe, însă nu și meciurile care vor avea lor, acestea urmând a fi ”fabricate” după bunul plac al federalilor, nu în mod obiectiv, tot prin tragere la sorți organizată public!

Conform regulamentului noului format al Cupei României, din grupele decise toate formațiile vor juca trei meciuri, unul cu o echipă extrasă din Urna 1, o echipă din Urna 2 și o echipă din Urna 3. Tocmai aceste partide și modul în care sunt ele decide nu a clarificat FRF la această tragere la sorți, așa cum ar fi trebuit în mod normal.

De exemplu, în Grupa A, Dinamo, care a fost parte a Urnei 3 valorice, va avea un meci cert cu Unirea Slobozia. Nu știe însă cu cine va juca din Urna 1, dintre Sepsi OSK sau FC Voluntari, sau din Urna 2, dintre ”FC U” Craiova sau Petrolul.

”Dorim mult succes echipelor participante în acest nou format al Cupei României și menționăm faptul că prima rundă se va desfășura începând cu 19 octombrie 2022. Programul complet îl veți regăsi pe site-ul Federației Române de Fotbal”, a transmis, la final, Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF.

Au fost stabilite grupele Cupei României

La tragerea la sorți au fost prezenți Gabriel Bodescu, Felix Grigore și Mihai Andrieș, din partea FRF, iar extragerea propriu-zisă au făcut-o trei foști fotbaliști: Miodrag Belodedici, Lucian Sănmărtean și Marius Niculae.

Marius Niculae a extras, pe rând, din Urna C, echipele Dinamo, SC Oțelul Galați, CSC Dumbrăița și CS Ocna Mureș. Bodescu a transmis că în grupe cu aceste echipe extrase vor fi puse altele din aceeași urnă, ținând cont de un așa-zis criteriu geografic. Astfel, cu Dinamo a fost pusă Slobozia, cu Oțelul a fost pusă Buzăul, cu Dumbrăvița a fost pusă Alexandria, iar cu Ocna Mureș a fost pus Minaur. Halucinantă tragere la sorți!?

Lucian Sănmărtean a extras, pe rând, din Urna B, echipele ”FC U” Craiova, Petrolul, CS Mioveni, UTA Arad, Rapid, Universitatea Cluj, Chindia Târgoviște și FC Hermannstadt.

Miodrag Belodedici a extras, pe rând, din Urna A, echipele Sepsi OSK, FC Voluntari, FCSB, FC Botoșani, CFR Cluj, Farul Constanța, Universitatea Craiova și Campionii FC Argeș.

Grupa A: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FC Voluntari, ”FC U” Craiova, Petrolul, Dinamo, Unirea Slobozia
Grupa B: FCSB, FC Botoșani, CS Mioveni, UTA Arad, SC Oțelul Galați, Gloria Buzău
Grupa C: CFR Cluj, Farul Constanța, Rapid, Universitatea Cluj, CSC Dumbrăvița, CSM Alexandria
Grupa D: Universitatea Craiova, Campionii FC Argeș, Chindia Târgoviște, FC Hermannstadt, CS Ocna Mureș, Minaur Baia Mare

Prima etapă se joacă între 18 și 20 octombrie, a doua are loc între 8 și 10 noiembrie și a treia se joacă între 6 și 8 decembrie.

Gazdele vor fi echipele mai slab clasate în sezonul trecut.

Meciurile din faza grupelor Cupei României

UPDATE: FRF avea în sertar un program al meciurilor, modul în care vor fi acestea determinate, însă nu l-a expus și în public, să fie cunoscut de absolut toată lumea, inclusiv de cluburile participante în competiție. Acesta nu a fost pus pe site-ul FRF în precedentele articole în care au fost anunțate echipele calificate în grupe, respectiv componența urnelor și când are loc tragerea la sorți.

Programul meciurilor este următorul:

Etapa 1: 3b – 1b, 2b – 1a, 3a – 2a
Etapa 2: 2a – 1b, 3a – 1a, 3b – 2b
Etapa 3: 1a – 1b, 2a – 2b, 3a – 3b

”1a” reprezintă prima echipă extrasă din Urna 1, ”2a” înseamnă a doua echipă extrasă din Urna 1. La fel și în cazurile echipelor extrase din Urna 2, respectiv Urna 3.

Tragerea la sorți a fazei grupelor Cupei României:


Textul inițial:

Meciurile disputate joi în cadrul Play-off-ului Cupei României au stabilit ultimele patru echipe calificate în faza grupelor, ediția 2022-2023.

În total sunt 16 echipe care merg mai departe după ce au evoluat în Play-off, iar în grupe acestora li se alătură și cele mai bune opt formații din sezonul trecut al primei ligi.

Urnele valorice au fost stabilite, iar cele patru grupe vor fi determinate prin tragere la sorți vineri, 30 septembrie, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului.

Șase echipe din Liga 2 și două din Liga 3 participă în prima ediție a Cupei României în care se joacă faza grupelor

CSC Dumbrăvița, ”FC U” Craiova, Gloria Buzău, Chindia Târgoviște, Minaur Baia Mare, UTA Arad, CS Mioveni, CS Ocna Mureș, SC Oțelul Galați, Unirea Slobozia, Petrolul Ploiești, Rapid, FC Hermannstadt, CSM Alexandria, Universitatea Cluj și Dinamo sunt cele 16 echipe calificate din Play-off-ul Cupei României.

Acestora li se alătură în faza grupelor echipele CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, FC Voluntari, Farul Constanța, Campionii FC Argeș, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FC Botoșani.

În grupe vor participa toate echipele din Superligă, 16, șase din Liga 2 și două din Liga 3.

Componența urnelor valorice pe baza cărora sunt formate grupele din Cupa României sunt următoarele:

URNA 1: CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, FC Voluntari, Farul Constanța, Campionii FC Argeș, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FC Botoșani
URNA 2: Rapid, ”FC U” Craiova, UTA Arad, CS Mioveni, Chindia Târgoviște, Petrolul Ploiești, FC Hermannstadt, Universitatea Cluj
URNA 3: Dinamo, Unirea Slobozia, Gloria Buzău, SC Oțelul Galați, Minaur Baia Mare, CSC Dumbrăvița, CSM Alexandria, CS Ocna Mureș

Patru grupe cu câte șase echipe. Fiecare formație va juca trei meciuri în faza grupelor Cupei României

Cele 24 de echipe vor fi împărțite în patru grupe a câte șase formații, cu capi de serie: Urna 1 (primele opt echipe din sezonul trecut de Liga 1), Urna 2 (următoarele opt echipe în funcție de clasament) și Urna 3 (ultimele opt echipe în funcție de clasament).

Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din Urna 1, o echipă din Urna 2 și o echipă din Urna 3, la nivelul fiecărei grupe. Deci vor fi câte trei jocuri de fiecare echipă.

Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în faza sferturilor de finală.

Faza sferturilor de finală: 8 echipe din grupe

Locul 1 Grupa A – Locul 2 Grupa B
Locul 1 Grupa C – Locul 2 Grupa D
Locul 1 Grupa D – Locul 2 Grupa C
Locul 1 Grupa B – Locul 2 Grupa A

Faza semifinalelor: 4 echipe din ”sferturi”:

Locul 1 Grupa A – Locul 2 Grupa B vs. Locul 1 Grupa C – Locul 2 Grupa D
Locul 1 Grupa D – Locul 2 Grupa C vs.  Locul 1 Grupa B – Locul 2 Grupa A

Finala: 2 echipe calificate din semifinale


Meciurile disputate marți în Play-off-ul Cupei României: 

marți, 27 septembrie 2022, ora 14:30
CSC Dumbrăvița – Politehnica Iași 0-0, 0-0, 7-6 după lovituri de departajare
Au marcat de la loviturile de departajare: Răzvan Ghinescu, Cristian Grancea, Toma Bodri, Petre Simon, Ionuț Tănase, Sebastian Bura-Koț, Alexandru Martinov / Alex Hrib, Paul Fosu-Mensah, Ștefan Ștefanovici, Anton Karachanakov, Pawel Tomczyk, Tudor Telcean
Au ratat de la loviturile de departajare: Andrei Olaru / Francisc Cristea, Christ Kouadio

Cosmin Stan / Mugurel Cornățeanu / Opinie despre Poli Iași

marți, 27 septembrie 2022, ora 16:00
Ripensia Timișoara – ”FC U” Craiova  0-4
Marcatori: Vlad Achim 9′, Sekou Sidibe 73′, Ionuț Zanfir 76′, Radu Negru 89′

Iulian Muntean / Lorenzo Paramatti

marți, 27 septembrie 2022, ora 16:30
Șoimii Lipova – Gloria Buzău 2-2, 2-4 după prelungiri
Marcatori: Ovidiu Bulza 40′, Sebastian Susan 72′ / Alexandru Boiciuc 15′, Mihai Neicuțescu 76′, Ariel Lopez 104′, Rareș Uțiu 119′

Cronica / Adrian Abrudean și Cristian Pustai

marți, 27 septembrie 2022, ora 18:45
Steaua – Chindia Târgoviște 1-2
Marcatori: Adrian Popa 5′ / Daniel Popa 49′, Cristian Cherchez 84′

Daniel Oprița / Adrian Popa și Valentin Bărbulescu / Anton Petrea

marți, 27 septembrie 2022, ora 19:00
Axiopolis Cernavodă – Minaur Baia Mare 4-4, 4-5 după prelungiri
Marcatori: Alexandru Grigoraș 9′, Iulian Carabela 52′, Iulian Carabela 90+2′ – penalty, Cosmin Dane 90+3′ / Vasile Chitaș 32′, Mircea Donca 34′, John Mondragon 39′, George Rusu 76′ – autogol, Sergiu Ciocan 96′

Petre Grigoraș

Meciurile disputate miercuri în Play-off-ul Cupei României:

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 16:00
Foresta Suceava – UTA Arad 0-1
Marcator: Raul Șteau 10′

Dorin Goian / Cronică și Marin Dună

Jiul Petroșani – SC Oțelul Galați 1-1, 2-2, 0-3 după lovituri de departajare
Marcatori: Gabby Batchabi 75′, Mihai Istratie 100′ / Yevhen Bokhashvili 90+1′, 92′
Au marcat de la loviturile de departajare: … / Vanja Markovic, Mihai Adăscăliței, Valmir Berisha
Au ratat de la loviturile de departajare: Sean Aerts, Bogdan Keszeg, Stephane Ferhaoui / …

Dorinel Munteanu

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 16:30
CSM Reșița – CS Mioveni 0-4
Marcatori: Valentin Coșereanu 3′, Cornel Ene 44′ – penalty, Blerim Krasniqi 52′, Andrei Burlacu 75′

Călin Cheregi / Flavius Stoican

CS Ocna Mureș – CSM Slatina 3-0
Marcatori: Andrei Coman 16′, Andrei Ceaca 31′, 62′

Dan Roman / Bătaie de joc CSM Slatina

Gloria Bistrița Năsăud – Unirea Slobozia 0-0, 0-0, 2-3 după lovituri de departajare
Au marcat de la loviturile de departajare: Antoniu Manolache, Paul Copaci / Ionuț Dinu, Florinel Ibrian, Serges Ekollo
Au ratat de la loviturile de departajare: Carl Davordzie, Ovidiu Covaciu, Adam Adbul Wahab / Robert Silaghi

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 18:45
CS Comunal Șelimbăr – Petrolul Ploiești 0-4
Marcatori: Marian Huja 55′, Mihai Velisar 79′, Simon Măzărache 89′, 90+3′

Eugen Beza / Alexandru Curtean

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 21:30
CS Afumați – Rapid 0-3
Marcatori: Alexandru Ciucur 8′ – autogol, Jayson Papeau 14′, Xian Emmers 38′

Vasile Neagu / Adrian Mutu

Meciurile disputate joi în Play-off-ul Cupei României:

joi, 29 septembrie 2022, ora 16:00
FC Brașov – FC Hermannstadt 1-1, 1-1, 3-5 după lovituri de departajare
Marcatori: Milcho Angelov 42′ / Petrișor Petrescu 58′ – penalty
Au înscris la loviturile de departajare: Rareș Lazăr, Milcho Angelov, Kirill Kirilenko / Valentin Buhăcianu, Alexandru Oroian, Ionuț Biceanu, Matko Babic, Raul Opruț
A ratat la loviturile de departajare: Diogo Izata / …

Cronica

joi, 29 septembrie 2022, ora 16:30
CSM Alexandria – FK Miercurea Ciuc 1-1, 1-1, 4-2 după lovituri de departajare
Marcatori: Robert Jerdea 71′ / Balazs Csiszer 42′
Au înscris la loviturile de departajare: Eduard Sîrbu, Cosmin Ciocoteală, Vladimir Georgescu, Gabriel Preoteasa / Lorant Kovacs, Claudiu Apro
Au ratat la loviturile de departajare: … / Klemen Nemanic, Richard Jelena

joi, 29 septembrie 2022, ora 18:45
Concordia Chiajna – Universitatea Cluj 0-2
Marcatori: Mamadou Thiam 18′, Lorand Fulop 59′

Eugen Trică

joi, 29 septembrie 2022, ora 21:30
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Dinamo 0-1
Marcator: Alexandru Darius Pop 34′

articolul original.

Cum să-ți bați joc de Cupa României: modelul CSM Slatina!

29 September 2022 at 20:32

Poli Iași a desconsiderat Cupa României, mai mult prin decizia antrenorului Claudiu Niculescu de a nu merge cu echipa în deplasarea de la Dumbrăvița, preferând să rămână în Copou alături de majoritatea jucătorilor titulari din campionat neincluși acum în lot, însă ceea ce a putut face CSM Slatina la meciul ei din Play-off este o dovadă de batjocură față de adversarul întâlnit și de principala competiție organizată de Federația Română de Fotbal.

CSM Slatina s-a prezentat la Ocna Mureș cu un lot format în mare parte din tineri jucători care până acum nici nu au prins lotul primei echipe a clubului, iar stafful tehnic a fost format dintr-un delegat și un antrenor de la juniori! ”Principalul” Daniel Oprescu și nici măcar vreun ”secund” de-ai săi nu au fost la joc!

În aceste condiții, echipa din Liga 3 CS Ocna Mureș a defilat în fața Slatinei, a câștigat cu 3-0 și a devenit prima echipă din acest eșalon calificată în faza grupelor Cupei României.

CSM Slatina a avut un lot experimental, în mare parte doar cu juniori, și un antrenor de la juniori la meciul din Cupa României

În condițiile în care nu a jucat în campionatul Ligii 2 în weekendul trecut, competiția fiind oprită pe perioada meciurilor echipelor naționale, dar mai ales având în vedere faptul că nu are dreptul de a promova în prima ligă, fiind un club de drept public, astfel că singurul obiectiv real în acest sezon era un parcurs cât mai lung în Cupa României, decizia CSM Slatina de a se prezenta la Ocna Mureș cu juniorii și fără stafful tehnic al primei echipe este o dovadă clară că această competiție a fost desconsiderată.

Daniel Oprescu a rămas acasă cu majoritatea lotului, în timp ce la jocul din Cupa României au mers antrenorul de la juniori Constantin Grădinaru, 15 jucători care s-au aflat la prima convocare la prima echipă a clubului, cât și cinci care au prins lotul cel puțin o dată în campionat în acest sezon de Liga 2.

În primul ”11” aliniat s-au aflat și aceștia cinci din urmă (Simion Velcu, Radu Necșulescu, Marius Neicu, Abel Stan și Alexandru Dinu), dintre care doat trei au evoluat în acest sezon (Necșulescu, Neicu și Dinu).

Cu o astfel de echipă în față, CS Ocna Mureș, clasată abia pe locul 6 din 10 în Seria a 9-a a Ligii 3 după cinci etape, a defilat pe propriul teren. Andrei Coman (16) și Andrei Ceaca (31 și 62) au marcat golurile victoriei cu 3-0 și trupa din Alba scrie istorie în Cupa României, profitând de necombatantul Slatinei. În caz contrar, dacă folosea măcar jucătorii care au evoluat mai puțin acest sezon de Liga 2, ”rezervele”, atunci CS Ocna Mureș avea șanse mici să se califice mai departe.

Slatina, nicio explicație către suporteri despre acest eșec rușinos

Probabil conștientizând că desconsideră Cupa României și adversarul din Play-off, dar și ceea ce va urma, CSM Slatina a decis ca la acest meci să nu comunice pe pagina sa de Facebook, principalul canal de transmitere de informații către suporterii ei, nici măcar echipa utilizată. De obicei, clubul oltean nu numai că își publica jucătorii folosiți și rezervele, însă transmitea în direct pe canalul de YouTube partida sa, inclusiv din deplasare.

A comunicat ceva despre meci, însă după finalul ei, fără nici măcar o explicație față de ce s-a întâmplat de s-a pierdut meciul cu echipa din Liga 3.

”Echipa noastră pierde, scor 3-0, pe terenul celor de la Ocna Mureş, în play-off-ul Cupei României. Duminică, 2 octombrie, de la ora 11.00, întâlnim în deplasare FC Braşov, în cadrul etapei a VIII-a a Ligii a II-a”, atât a comunicat CSM Slatina după umilința în fața formației din Liga 3 și eliminarea rușinoasă din Cupa României.

Dacă ar fi tratat serios acest meci, Slatina putea obține o calificare ușoară în faza grupelor, unde putea întâlni cel puțin un adversar din prima ligă, pe care să-l aducă pe propriul stadion și să-și încânte spectatorii cu un astfel de duel.

 • Pentru calificarea în Play-off, în urma victoriei cu 3-1 cu Petrolul Potcoava, CSM Slatina a primit 4.000 de euro. O calificare în faza grupelor, cu o victorie cu CS Ocna Mureș, i-a fi adus echipei finanțate exclusiv din bani publici alți 8.000 de euro premiu din partea FRF. În faza grupelor, unde ar fi jucat trei meciuri, punctul câștigat i-ar fi adus 4.000 de euro în cont.

Doar trei jucători au evoluat pentru CSM Slatina în acest sezon de Liga 2 dintre cei utilizați în meciul cu CS Ocna Mureș

CSM Slatina în meciul cu CS Ocna Mureș: Velcu – Șubașu (Apipie 88′), A. Stan, Hagiu, Al. Dinu – I. Iancu (Boicea 71′), Al. Neagu (Gab. Grădinaru 77′), Necșulescu (cpt.), Dav. Ciobanu (Biră 74′) – Neicu, Palade. Rezerve neutilizate: Andr. Șerban – Tîrîș, Tecucianu, Negurescu, Andr. Dumitrașcu.

Numele jucătorilor, anul în care sunt născuți și meciurile disputate pentru prima echipă a Slatinei în acest sezon, în campionat:

CSM Slatina: Simion Velcu (născut 2000 – 0 meciuri) – Radu Necșulescu (1990 – 6 m)(cpt.), Laurențiu Hagiu (2003 – 0 m), Alexandru Neagu (1993 – 0 m), Marius Neicu (2003 – 5 m și 1 gol), Abel Stan (2003 – 0 m), Alexandru Dinu (2004 – 4 m), David Palade (2004 – 0 m), David Ciobanu (2005 – 0 m), Ianis Iancu (2005 – 0 m), Florentin Șubașu (2004 – 0 m)
Rezerve: Andrei Șerban (2006 – 0 m) – Dragoș Tîrîș (2004 – 0 m), Alin Apipie (2004 – 0 m), Mihai Tecucianu (2005 – 0 m), Gabriel Grădinaru (2005 – 0 m), Relu Boicea (2005 – 0 meciuri), Adelin Biră (2004 – 0 m), Marius Negurescu (2006 – 0 m), Andrei Dumitrașcu (2005 – 0 m)
Din stafful tehnic au făcut parte Constantin Grădinaru (antrenor) și Zoltan Erdei (delegat).

 • Neicu a fost utilizat în primele cinci etape, în singurele în care a prins lotul, în toate intrând din postura de rezervă.
 • Stan a prins lotul în primele două etape, fără să fie utilizat.
 • Necșulescu a prins lotul în toate cele șapte etape din campionat, de fiecare dată a fost rezervă, iar în șase meciuri a fost introdus pe teren.
 • A. Dinu a prins lotul în șase etape, exceptând-o pe prima, în trei jocuri a fost titular și într-unul din cele trei în care a fost rezervă a fost introdus pe teren.
 • Velcu a prins lotul, fără să joace, în etapa a treia.

CSM Slatina a luat în râs Cupa și s-a făcut de râs

În campionat, după primele șapte etape, CSM Slatina se află chiar la mijlocul clasamentului, pe locul 10, cu 11 puncte.

Echipa antrenată de Daniel Oprescu pare, în urma evoluțiilor din acest sezon, să nu se înscrie prinde cele care vor avea emoții în privința retrogradării.

Fără această grijă și fără dreptul de a promova în prima ligă, Slatina nu avea nicio scuză să nu trateze în mod serios Cupa României și să încerce să urce cât mai sus în această competiție. A preferat însă să o ia în râs și să se facă de râs.

Următorul meci al Slatinei în campionat va avea loc duminică, de la ora 11:00, în deplasare la FC Brașov, echipă care i-a dat o replică excelentă în Cupa României, inclusiv în inferioritate numerică timp de 75 de minute, surprizei din prima ligă FC Hermannstadt. Brașovenii au cedat însă la loviturile de departajare.

Foto: CSM Slatina

articolul original.

Play-off Cupa României | Dinamo este ultima echipă calificată în faza grupelor. Surpriză la Alexandria, unde echipa din Liga 3 a câștigat la lovituri de departajare

29 September 2022 at 20:28
image

Ultimele patru meciuri din Play-off-ul Cupei României, ediția 2022-2023, sunt programate să se dispute astăzi, joi, 29 septembrie 2022.

În primele două jocuri ale zilei s-a ajuns la lovituri de departajare. FC Hermannstadt a învins-o în deplasare pe FC Brașov, iar CSM Alexandria a trecut pe teren propriu de FK Miercurea Ciuc, echipa din Liga 3 reușind surpriza și devenind a doua formație și ultima din acest campionat calificată în faza grupelor Cupei României.

La Chiajna, Universitatea Cluj a deschis rapid scorul în meciul cu Concordia și a obținut și ea biletele în faza următoare a competiției KO.

În uItimul joc al zilei, Dinamo a învins-o în deplasare pe Viitorul Pandurii Târgu Jiu cu 1-0.

CS Ocna Mureș, marea surpriză de până acum din Play-off-ul Cupei României

Marți, s-au disputat primele cinci jocuri, iar echipele calificate mai departe, în faza grupelor, au fost CSC Dumbrăvița (după lovituri de departajare), ”FC U” Craiova, Gloria Buzău (după prelungiri), Chindia Târgoviște și Minaur Baia Mare (după prelungiri). Au părăsit competiția Poli Iași, Ripensia, Șoimii Lipova, Steaua și Axiopolis Cernavodă.

Joi au fost programate șapte meciuri. UTA Arad, CS Mioveni, CS Ocna Mureș, SC Oțelul Galați, Unirea Slobozia, Petrolul Ploiești și Rapid au obținut și ele calificarea în faza grupelor Cupei României, după ce au trecut de Foresta Suceava, CSM Reșița, CSM Slatina, Jiul Petroșani, Gloria Bistrița Năsăud, CS Comunal Șelimbăr și CS Afumați. Dintre acestea, SC Oțelul și Unirea Slobozia au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de adversari din Liga 3.

Opt echipe din SuperLigă sunt calificate din oficiu în faza grupelor Cupei României

În faza grupelor Cupei României vor intra și ultimele opt echipe din prima ligă: CFR Cluj, FCSB, U Craiova, FC Voluntari, Farul Constanța, Campionii FC Argeș, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FC Botoșani.

În Play-off-ul Cupei României participă un total de 32 de echipe, 24 calificate din Turul 3 și 8 din SuperLigă. Cele 8 sunt din prima ligă, 15 din Liga 2, 8 din Liga 3, iar una este din Liga 4. Aceasta din Liga 4, Axiopolis Cernavodă, este una dintre cele șapte câștigătoare ale Fazei Regionale a Cupei României.

 • Jocurile se desfășoară într-o singură manșă, pe terenul echipei mai slab clasate sezonul trecut. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Meciurile programate joi în Play-off-ul Cupei României:

joi, 29 septembrie 2022, ora 21:30

VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU – DINAMO 0-1

Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj).
Arbitru central: Andrei Moroiță (Ploieşti). Arbitri asistenți: Nicușor Marin (Suseni – Argeş) și Claudiu Șchiopeţ (Braşov). Arbitru de rezervă: Nicolae Breoi (Ploieşti). Observator arbitri: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea). Delegat joc: Dragoş Ionescu (Bucureşti).

Viitorul Pandurii: Krupenschi – I. Sîrbu, Core, Ad. Stoian, Băican – Micle (Vl. Toma 61′), Brînzan, Răsdan (Vespe 82′), P. Mitrică (Al. Dulca 61′) – Vulpe (Dodoi 46′), Cl. Dragu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Geantă – Seb. Chelariu, Rogac, Godja, Banu
Antrenor: Florin Stîngă  

Dinamo: Oncescu (Dujmovic 44′) – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Buleică (A. Șerban 85′) – Iglesias (Delciu 44′), Gorka Larrucea, N. Roșu – Bani (Borcea 76′), Al. D. Pop, Ghezali
Rezerve neutilizate: – Bena, Dudea, Iul. Roșu, Val. Lazăr, Buhăescu
Antrenor: Ovidiu Burcă

Dinamo se impune de această dată cu Viitorul Pandurii, cu 1-0, și este ultima echipă calificată în faza grupelor Cupei României
♦Min 85 Dujmovic e depășit de minge, De Moura respinge cu capul din fața liniei porții și o salvează din nou pe Dinamo de gol primit
Min 79 Roșu primește la 14 metri central, e în poziție ideală de a înscrie, o face cu întârziere, pe jos, Core intră prin alunecare, deviază și balonul se duce pe lângă poartă, în corner
Min 63 Dodoi șutează de la 22 de metri, Dujmovic prinde fără probleme
Min 45 Centrare dintr-un corner din stânga, Core reia cu capul din 6 metri central, Dujmovic e bătut, însă Moura e pe linie lângă bara din stânga și respinge cu capul. Gorjenii cer gol, considerând că mingea a trecut de linie, însă nu sunt nici măcar pe aproape. Moura a întins capul în față și a respins, el fiind chiar pe linia porții
Min 44 Denis Oncescu se accidentează și este înlocuit cu Filip Dujmovic. Înainte de această schimbare trebuie făcută alta, care să mențină regula under. Astfel, Daniel Iglesias este înlocuit cu Cristian Delciu
Min 34 0-1 Gorka Larrucea e în careu, pasează printre, Alexandru Darius Pop preia, se întoarce și trage din 7 metri ușor lateral dreapta printre picioarele lui Krupenschi, iar Dinamo deschide scorul
Min 29 Minge trimisă pe culoar în careul gazdelor, Pop țâșnește, însă Krupenschi iese la 13 metri și reține din fața atacantului
Min 28 Gorka Larrucea șutează cu dreptul de la circa 25 de metri central, mingea îl șterge pe unul dintre adversari, pe spate, e deviat ușor, iar Krupenschi reține
Viitorul Pandurii e pe locul 9 în Liga 2, cu 12 puncte acumulate în șapte jocuri, iar Dinamo se află pe poziția a 16-a, cu 6 puncte. Cele două echipe s-au întâlnit în etapa a 3-a, în data de 20 august, chiar pe același stadion, iar gorjenii au câștigat cu 2-0 prin golurile marcate de Claudiu Dragu (56) și Alex Micle (85).
Min 23 Centrare din dreapta a lui Pop, Krupenschi ratează ieșirea, Ghezali câștigă duelul aerian din fața careului mic, ușor în lateral stânga, însă mingea trimisă cu capul se duce pe lângă poartă, mult în dreapta

joi, 29 septembrie 2022, ora 18:45

CONCORDIA CHIAJNA – UNIVERSITATEA CLUJ 0-2

Stadion: Concordia 2 (Chiajna – Ilfov).
Arbitru central: Valentin Porumbel (Olteniţa). Arbitri asistenți: Alexandru Filip (Constanţa) și Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa). Arbitru de rezervă: Mihai Laurențiu Ene (Bucureşti). Observator arbitri: Eduard Dumitrescu (Piteşti). Delegat joc: Aurel Ionescu (Bucureşti).

Concordia Chiajna: Chudy – R. Simion, Palmeș (cpt.), Stănică, Bușu (Leo. Alexandrescu 10′) – Ndiaye (Alb. Voinea 72′), Codrea, Pațurcă (Skytte 63′), Ad. Voicu (Vl. Mihalcea 63′) – Llullaku (Mustacă 72′), Rusescu
Rezerve neutilizate: Chesneau – Călințaru, Maric, E. Oancea
Antrenor: Eugen Trică

”U” Cluj: Iliev – Șt. Vlădoiu (I. Filip 61′), Fl. Ilie (D. Ispas 46′), Nowak, Chipciu (cpt.)(Briceag 55′) – Remacle, Gab. Simion, Bic – Hofman (Haită 76′), L. Fulop, Thiam (Ely Fernandes 55′)
Rezerve neutilizate: Gorcea – Al. Fărăgău, Romario Pires, Ad. Bălan
Antrenor: Eugen Neagoe

Universitatea Cluj se impune fără mari probleme în meciul cu Concordia Chiajna, cu 2-0, și obține și ea biletul pentru grupele Cupei României.
Min 59 0-2 Vlădoiu îl fentează ușor în dreapta careului pe Ndiaye, centrează în fața porții, Lorand Fulop se înalță singur la prima bară și reia cu capul la colțul lung. Mingea lovește bara și intră în poartă
Min 51 Ndiaye deviază cu călcâiul pentru Rusescu, experimentatul atacantul preia și își face mingea pentru un șut cu stângul, din fața careului, din poziție ideală, însă e blocat în ultimul moment și balonul se duce în corner, în stânga
Min 18 0-1 Centrare din stânga a lui Remacle, pe bara a doua, Hofman intră prin alunecare și pune latul din 4 metri, dar trimite direct în bara din fața sa. Mingea revine în joc, în centru, iar Mamadou Thiam șutează violent din 12 metri și înscrie sub transversală
După Sammy Solitaire Siddharta Skytte, un danez adus de curând, Concordia Chiajna are la acest joc încă o noutate în lot. Este vorba despre basarabeanul Evgheni Oancea, de 26 de ani, fost ultima dată la Noah, în Armenia, dar și fost jucător în Republica Moldova, la Sheriff Tiraspol și FC Sfîntu Gheorghe, cât și în Rusia, la SKA Khabarovsk
Min 11 Trică e forțat să facă o primă schimbare. Leonard Alexandrescu intră pe teren în locul lui Sorin Bușu, accidentat de câteva minute și ieșit afară de pe teren

joi, 29 septembrie 2022, ora 16:30

CSM ALEXANDRIA – FK MIERCUREA CIUC 1-1, 1-1, 4-2 la lovituri de departajare

Stadion: CSS Peco (Alexandria – Teleorman).
Arbitru central: Robert Avram (Piteşti). Arbitri asistenți: Răzvan Claudiu Tudor (Craiova) și Vasilică Viorel Dobre (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeş). Observator arbitri: Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe). Delegat joc: Cătălin Eugen Popescu (Ploieşti).

CSM Alexandria: Cristică – Iakabfi, Lupoaică, Vl. Georgescu, Ed. Sîrbu, Al. Nicola, Ciocoteală, Dobrică, Mih. Stancu, C. Neagu (cpt.), I. Voicu
Rezerve: Dohotariu – Chiriceanu, Preoteasa, Sultana, M. Vlad, Jerdea, Laur. Ana, Defta, I. Teodorescu
Antrenor: Ștefan Odoroabă

FK Miercurea Ciuc: Karacsony – R. Takacs, Kelemen (cpt.), Apro, Vita, Vereș, Panos, Csiszer, Bărăbaș, Schieb, Jelena
Rezerve: Moga – Nemanic, T. Hadnagy, L. Kovacs, Bara, Tajti, Stancic, T. Suciu
Antrenor: Francisc Dican

Au înscris la loviturile de departajare: Eduard Sîrbu, Cosmin Ciocoteală, Vladimir Georgescu, Gabriel Preoteasa / Lorant Kovacs, Claudiu Apro
Au ratat la loviturile de departajare: … / Klemen Nemanic, Richard Jelena

CSM Alexandria câștigă cu 4-2 la loviturile de departajare, după ce un sloven și un maghiar de la FK Miercurea Ciuc nu l-au putut învinge pe portarul advers. Echipa din Teleorman este a doua din Liga 3 calificată în grupele Cupei României, după CS Ocna Mureș
CSM Alexandria și FK Miercurea Ciuc n-au mai înscris în reprizele de prelungiri, astfel că vor executa lovituri de departajare pentru desemnarea calificatei în faza grupelor Cupei României
Nu s-a mai înscris în timpul regulamentar de joc, astfel că meciul de la Alexandria intră în cele două reprize de prelungiri
Min 71 1-1 Robert Jerdea egalează pentru echipa din Alexandria
♦Min 42 0-1 Bărăbaș interceptează, rezistă atacului lui Neagu la 30 de metri central, avansează și pasează în dreapta pentru pătrunderea în careu a lui Balazs Csiszer, care preia și șutează din colțul careului mic la bara a doua
Min 22 Neagu pătrunde în careu, e talonat de un fundaș, pasează în stânga pentru Dobrică, iar acesta, doar cu Karacsony în față, șutează din circa 8 metri direct în portar, care a sărit ca la handbal și a parat cu corpul

joi, 29 septembrie 2022, ora 16:00

FC BRAȘOV – FC HERMANNSTADT 1-1, 1-1, 3-5 la lovituri de departajare

Stadion: Tineretului (Brașov – Brașov).
Arbitru central: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov). Arbitri asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea). Arbitru de rezervă: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti). Observator arbitri: Marcel Savaniu (Satu Mare). Delegat joc: Vlad Căluşer (Voiniceni).

FC Brașov: Micu – Jovanovic, Marc, Tud. Oltean (Diogo Izata 46′), M. Burlacu – R. Lazăr, Dumbravă (cpt.), Vas. Constantin (Joao Amorim 108′) – Angelov, Chică Roșă (Fustar 46′), Tudor Saim
Rezerve neutilizate: Mikulic – Negrean, Lambrinoc, Spătaru, Kirilenko, Mbombo
Antrenor: Dan Alexa
Eliminat: Alexandru Tudor Saim 45′ (roșu direct)

FC Hermannstadt: Muțiu – Medina, Bejan, Antoche, Issah (Opruț 46′) – Al. Răuță (Biceanu 76′), Dr. Iancu (Babic 46′) – P. Petrescu (cpt.)(Balaure 100′), I. Năstăsie (Mino Sota 76′), C. Popescu (Al. Oroian 88′) – Buhăcianu
Rezerve neutilizate: Al. Uțiu – I. Stoica, Bucuroiu
Antrenor: Marius Măldărășanu

Au înscris la loviturile de departajare: Rareș Lazăr, Milcho Angelov, Kirill Kirilenko / Valentin Buhăcianu, Alexandru Oroian, Ionuț Biceanu, Matko Babic, Raul Opruț
A ratat la loviturile de departajare: Diogo Izata / …

FC Hermannstadt câștigă cu 5-3 loviturile de departajare și se califică în faza grupelor Cupei României. FC Brașov e eliminată după ce a condus și a jucat începând din a doua repriză în inferioritate numerică, evoluând inclusiv împotriva arbitrului central care a luat mai multe decizii pro echipa din Sibiu.
Nu s-a înscris nici măcar o dată în cele două reprize de prelungiri, astfel că echipa calificată în faza grupelor se decide în urma loviturilor de departajare.
Min 108 Pasă lungă de la mijlocul terenului, pentru pătrunderea în careu, pe stânga, a lui Opruț, acesta îl are în fața sa doar pe Micu, încearcă să-l lobeze din 7 metri, dar trimite de puțin peste transversală
Nu se înscrie nici în minutele de prelungiri și jocul de la Brașov intră în reprizele de prelungiri. FC Brașov a rezistat fără mari probleme în fața prim-divizionarei chiar dacă joacă de o repriză în inferioritate numerică. FC Hermannstadt nu a avut nicio ocazie clară de gol, iar golul egalizator l-a dat după o simulare a lui Buhăcianu la care arbitrul a dictat penalty
Min 90 Arbitra de rezervă Trandafir arată doar 4 minute de prelungiri, cu toate că meciul a fost întrerupt mult mai multe minute din cauza accidentărilor și a multiplelor schimbări. ”Secundul” Grigore gesticulează către Cristina Trandafir și spune ceva de genul că s-a convins asupra obiectivității lor, a arbitrilor di nacest meci
Min 89 Matko Babic e depășit de minge în marginea careului Brașovului și întinde piciorul în spate pentru a încerca să-l agațe cu talpa, cu călcâiul. Babic îl lovește cu talpa direct în față pe Marc, care a pus capul să respingă. Abia la insistența lui Dumbravă arbitrul scoate cartonașul din buzunar și îl arată doar pe cel galben. Andrei Marc e la pământ și are sânge pe față, fiind tăiat pe față de crampoanele lui Babic. Arbitrul vede sângele și nu scoate nici de aceast ădată cartonașul roșu. Halucinant arbitrajul lui Ovidiu Robu!?
Min 84 Biceanu nu-l poate deposeda pe Lazăr, la mijlocul terenului, chiar la marginea terenului, în fața băncii de rezerve a Brașovului, iar mijlocul trupei sibiene șutează violent în mingea aflată sub jucătorul Brașovului, jocul fiind oprit pentru fault. Atac violent cu intenția de a lovi adversarul, după fluierul arbitrului, însă Robu dictează doar cartonașul galben pentru Biceanu și Dan Alexa izbucnește din nou pe marginea terenului. Ovidiu Robu e total depășit de meci
Min 75 Dumbravă avansează singur pe stânga și șutează puternic de la distanță, puțin pe lângă bara a doua. Publicul scandează: ”Steagu’, Steagu’!”
Min 61 Dan Alexa primește și el cartonașul galben pentru proteste, după ce în urmă cu două minute l-a văzut și secundul Ștefan Grigore. De pe banca Brașovului continuă protestele față de decizia arbitrului de a dicta penalty
Min 58 1-1 Petrișor Petrescu bate penalty-ul cu stânge rece, în stânga, sus, fără speranțe pentru portarul Micu, sărit în partea opusă
Min 57 Centrare din dreapta în careul Brașovului, Igor Jovanovic și Buhăcianu sunt în duel în 6 metri, atacantul Hermannstadtului se aruncă, mingea trece peste cei doi jucători și arbitrul Ovidiu Robu dictează penalty și cartonaș galben pentru fundașul Brașovului. Arbitrul, impresionat de căderea lejeră a lui Buhăcianu, abia atins cu pieptul de Jovanovic, arată punctul cu var
Min 53 Angelov reia din foarfecă din mijlocul careului și mingea trece pe lângă poartă, în stânga. Brașovul are prima ocazie a reprizei secunde, cu toate că până acum FC Hermannstadt a controlat jocul în această parte, profitând și de omul în plus pe care îl are pe teren
Prima repriză se încheie cu avantaj minim pentru FC Brașov, însă echipa lui Dan Alexa va evolua repriza secundă în inferioritate numerică după eliminarea lui Saim Tudor pentru o intrare violentă. Sibienii au jucat și ei ultimele minute din prima repriză în inferioritate, fiindcă n-au introdus un nou jucător în locul lui Issah, care încă se află în ambulanță, în spatele uneia dintre porți
Min 45+3 Saeed Issah se ridică singur în picioare după ce i-a fost pus guler cervical, e aplaudat de spectatori, jucătorul se pune pe targă și este urcat în ambulanță
Min 45 Alexandru Tudor Saim primește direct cartonașul roșu după ce intervine târziu chiar la mijlocul terenului și îl lovește violent cu piciorul în gură și apoi în piept pe Issah. Fundașul sibienilor are nevoie de îngrijiri medicale
Min 42 1-0 Milcho Angelov interceptează la 25 de metri central o minge preluată de Chică-Roșă, dă balonul pe lângă un adversar, marcajul lui Issah e larg, pătrunde în careu ușor prin stânga și finalizează plasat, pe jos, pe lângă portar. Balonul lovește bara din dreapta și intră în plasă în partea opusă, în plasa laterală din stânga
Min 18 Prima mare ocazie aparține Brașovului. Jovanovic centrează din dreapta în centrul careului, Angelov câștigă duelul aerian cu Antoche și reia din 9 metri cu capul, deviind pe spate, iar mingea trece razant pe lângă vinclul din stânga


Meciurile disputate marți în Play-off-ul Cupei României: 

marți, 27 septembrie 2022, ora 14:30
CSC Dumbrăvița – Politehnica Iași 0-0, 0-0, 7-6 după lovituri de departajare
Au marcat de la loviturile de departajare: Răzvan Ghinescu, Cristian Grancea, Toma Bodri, Petre Simon, Ionuț Tănase, Sebastian Bura-Koț, Alexandru Martinov / Alex Hrib, Paul Fosu-Mensah, Ștefan Ștefanovici, Anton Karachanakov, Pawel Tomczyk, Tudor Telcean
Au ratat de la loviturile de departajare: Andrei Olaru / Francisc Cristea, Christ Kouadio

Cosmin Stan / Mugurel Cornățeanu / Opinie despre Poli Iași

marți, 27 septembrie 2022, ora 16:00
Ripensia Timișoara – ”FC U” Craiova  0-4
Marcatori: Vlad Achim 9′, Sekou Sidibe 73′, Ionuț Zanfir 76′, Radu Negru 89′

Iulian Muntean / Lorenzo Paramatti

marți, 27 septembrie 2022, ora 16:30
Șoimii Lipova – Gloria Buzău 2-2, 2-4 după prelungiri
Marcatori: Ovidiu Bulza 40′, Sebastian Susan 72′ / Alexandru Boiciuc 15′, Mihai Neicuțescu 76′, Ariel Lopez 104′, Rareș Uțiu 119′

Cronica / Adrian Abrudean și Cristian Pustai

marți, 27 septembrie 2022, ora 18:45
Steaua – Chindia Târgoviște 1-2
Marcatori: Adrian Popa 5′ / Daniel Popa 49′, Cristian Cherchez 84′

Daniel Oprița / Adrian Popa și Valentin Bărbulescu / Anton Petrea

marți, 27 septembrie 2022, ora 19:00
Axiopolis Cernavodă – Minaur Baia Mare 4-4, 4-5 după prelungiri
Marcatori: Alexandru Grigoraș 9′, Iulian Carabela 52′, Iulian Carabela 90+2′ – penalty, Cosmin Dane 90+3′ / Vasile Chitaș 32′, Mircea Donca 34′, John Mondragon 39′, George Rusu 76′ – autogol, Sergiu Ciocan 96′

Petre Grigoraș

Meciurile disputate miercuri în Play-off-ul Cupei României:

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 16:00
Foresta Suceava – UTA Arad 0-1
Marcator: Raul Șteau 10′

Dorin Goian / Cronică și Marin Dună

Jiul Petroșani – SC Oțelul Galați 1-1, 2-2, 0-3 după lovituri de departajare
Marcatori: Gabby Batchabi 75′, Mihai Istratie 100′ / Yevhen Bokhashvili 90+1′, 92′
Au marcat de la loviturile de departajare: … / Vanja Markovic, Mihai Adăscăliței, Valmir Berisha
Au ratat de la loviturile de departajare: Sean Aerts, Bogdan Keszeg, Stephane Ferhaoui / …

Dorinel Munteanu

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 16:30
CSM Reșița – CS Mioveni 0-4
Marcatori: Valentin Coșereanu 3′, Cornel Ene 44′ – penalty, Blerim Krasniqi 52′, Andrei Burlacu 75′

Călin Cheregi / Flavius Stoican

CS Ocna Mureș – CSM Slatina 3-0
Marcatori: Andrei Coman 16′, Andrei Ceaca 31′, 62′

Dan Roman / Bătaie de joc CSM Slatina

Gloria Bistrița Năsăud – Unirea Slobozia 0-0, 0-0, 2-3 după lovituri de departajare
Au marcat de la loviturile de departajare: Antoniu Manolache, Paul Copaci / Ionuț Dinu, Florinel Ibrian, Serges Ekollo
Au ratat de la loviturile de departajare: Carl Davordzie, Ovidiu Covaciu, Adam Adbul Wahab / Robert Silaghi

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 18:45
CS Comunal Șelimbăr – Petrolul Ploiești 0-4
Marcatori: Marian Huja 55′, Mihai Velisar 79′, Simon Măzărache 89′, 90+3′

Eugen Beza / Alexandru Curtean

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 21:30
CS Afumați – Rapid 0-3
Marcatori: Alexandru Ciucur 8′ – autogol, Jayson Papeau 14′, Xian Emmers 38′

Vasile Neagu / Adrian Mutu

articolul original.

Dorinel Munteanu, mai obosit după partida cu Jiul Petroșani decât după jocurile din Liga 2. SC Oțelul, calificare pe muchie de cuțit în grupele Cupei României: ”Foarte mari emoții am avut la penalty-uri, n-am putut să mă uit”

29 September 2022 at 12:22

SC Oțelul a trăit într-un mod dramatic partida cu Jiul Petroșani, din deplasare, din play-off-ul Cupei României. După 1-1 după 90 de minute și 2-2 după 120 de minute, gălățenii au obținut calificarea în grupe la loviturile de departajare.

SC Oțelul, calificare la loviturile de la 11 metri în grupele Cupei României, în partida cu Jiul Petroșani

SC Oțelul a tras serios în duelul cu Jiul Petroșani, mai ales că prima parte s-a terminat la egalitate, 0-0. În plus, în ultimul sfert de oră din timpul regulamentar de joc a venit prima reușită, chiar în minutul 75, când gazdele au făcut 1-0 prin Gabby Batchabi.

Până la final a condus trupa lui George Zima, care s-a văzut egalată la una din ultimele faze, în minutul 90+1, când Yevhen Bokhashvili a rămas singur în careu și l-a învins pe portarul Mureșan.

S-a intrat în reprizele adiționale, unde SC Oțelul a marcat repede, în minutul 92, prin același Yevhen Bokhashvili. Reușita care a făcut 2-2 și a dus partida la loviturile de departajare a venit din partea lui Mihai Istratie.

Dorinel Munteanu, mai obosit ca după meciurile din Liga 2, după partida Jiul Petroșani – SC Oțelul

A fost dramatism total la loviturile de la 11 metri pentru Dorinel Munteanu, pentru că emoțiile și tensiunea l-au făcut să stea pe banca de rezerve și să nu privească seria. Însă, SC Oțelul a demonstrat mai multă stăpânire de la punctul cu var, terminând execuțiile cu 3-0.

La finalul partidei, Dorinel Munteanu a oferit o scurtă declarație. Avea vocea răgușită, iar Jiul Petroșani a reușit să îi dea mari emoții, mai mari decât a avut când a întâlnit anumite formații din Liga 2.

Știam că e o echipă foarte agresivă pe teren propriu, cu jucători cu calitate. Ne-a surprins adversarul cu începutul de meci, când putea să marcheze, dar după am echilibrat. Am demonstrat caracter, am egalat la ultima fază a primelor 90 de minute, am marcat apoi pentru 2-1, dar am primit un gol pe care nu trebuie să îl primim.

Am controlat jocul, Jiul a egalat și o felicit pentru cum a jucat. Pentru noi au fost multe lucruri bune azi, dar și lucruri mai puțin bune. Îmi felicit echipa și sper să câștigăm meciul din Liga 2.

Foarte mari emoții am avut la loviturile de la 11 metri, pentru că țin mult la club. Nu am putut să mă uit la execuții, dar am văzut reacția staffului și a băieților, s-au bucurat. Felicit și Jiul Petroșani, a făcut un meci foarte bun”, a spus Dorinel Munteanu.

 • SC Oțelul: R. Pop – Ilieș (Andr. Rus 58′), Mih. Adăscăliței, Sîrghi (cpt.)(Azinovic 105′), D. Panait (A. Nica 58′) – Gorovei (Berisha 66′), Markovic, D. Cireș (Kip 78′) – Mitoi (Laur. Maxim 58′), Bokhashvili, Farcaș
  Rezerve neutilizate: Paharnicu – Bordun, Rîpan

Dorinel Munteanu, laude și reproșuri pentru Rareș Pop

Referitor la portarul Rareș Pop, care a ghicit colțurile adversarilor la loviturile de la 11 metri, pe toate, Dorinel Munteanu l-a lăudat, dar a recunoscut că au fost momente în meci când a greșit și că rezultatul de la finalul celor 120 de minute a fost și din cauza prestației sale.

Rareș a făcut lucruri fantastice la 11 metri, dar am fost supărat pe el în tot timpul jocului. S-a scos la final. Acum nu pot să spun decât că sunt bucuros, dar bucuria durează numai în seara asta, pentru că vom începe pregătirea jocului de duminică (n.r. – cu Viitorul Pandurii) ”, a mai afirmat Dorinel Munteanu.

SC Oțelul, duel cu Viitorul Pandurii în etapa 8 din Liga 2

SC Oțelul este pe locul 1 în Liga 2, cu 15 puncte acumulate în urma a patru victorii și trei rezultate de egalitate, înaintea rundei a 8-a. Gălățenii devansează următoarele patru clasate, Unirea Slobozia, CS Comunal Șelimbăr, Poli Iași și Unirea Dej, cu numai un punct.

Așadar, în etapa a 8-a a Ligii 2, SC Oțelul va juca pe teren propriu, la Galați, cu Viitorul Pandurii, locul 9 cu 12 puncte.

Foto: Adrian Farcaș / Jiul Petroșani
Video: SC Oțelul

articolul original.

Flavius Stoican a eliminat CSM Reșița din Cupa României și și-a amintit de perioada în care a antrenat în Valea Domanului

29 September 2022 at 12:11

CS Mioveni nu a avut nicio emoție și a triumfat, miercuri, cu scorul de 4-0 în Valea Domanului, cu echipa din Liga 3 CSM Reșița, în Play-off-ul Cupei României.

Pentru Flavius Stoican, revenirea în Banatul de munte a fost una fericită nu doar datorită scorului, ci și pentru că a rămas în relații bune cu cărășenii, în condițiile în care a antrenat la Reșița acum peste un deceniu.

 • Valentin Coșereanu (3′), Cornel Ene (44′ – penalty), Blerim Krasniqi (52′) și Andrei Burlacu (75′) au marcat golurile echipei CS Mioveni în victoria cu 4-0 cu CSM Reșița.

Flavius Stoican se mulțumea și cu o victorie la limită la Reșița

Stoican, nu de foarte mult timp antrenorul prim-divizionarei CS Mioveni, a spus că diferența de scor nu reflectă neapărat ce s-a jucat și că el era mulțumit și cu o victorie cu 1-0, care să aducă calificarea formației sale.

”Chiar dacă scorul este destul de mare, pe teren lucrurile nu au stat așa. Am întânit o echipă arțăgoasă, o echipă bună, care s-a apărat bine, o echipă care putea oricând să ne surprindă pe contraatac. Ceea ce mă bucură este faptul că am reușit să marcăm în prima repriză. La sfârșitul primei reprize am terminat cu 2-0 și cred că jocul a devenit mai simplu. Sincer, mă bucura și un 1-0, pentru că voiam să mergem mai departe. Ne dorim lucrul acesta, respectăm competiția. De aceea am aliniat și un prim «11» care e cu tot mai aproape de cel din campionat”, a spus Flavius Stoican.

Reșița, a doua echipă antrenată în carieră de Stoican

Actualul antrenor al Mioveniului a antrenat la Reșița și nu a uitat asta. După Minerul Mehedinți, în perioada 2010-2011, a pregătit-o pe CSM Școlar. De altfel, înainte de meci, antrenorul oltean a vorbit minute în șir cu președintele actualei echipe din Reșița, Cristian Bobar, cu care are o relație bună. El a punctat că e bucuros că a revenit în Valea Doamnului.

”Am amintiri frumoase, plăcute, cu oameni deosebiți. Chiar m-am bucurat că i-am reîntâlnit”, a punctat Flavius Stoican.

CS Mioveni, cu gândul la meciul din SuperLigă

Stoican a fost adus pentru a salva trupa din Mioveni de amenințarea retrogradării. De altfel, după succesul de la Reșișa gândul său fugea deja la partida de campionat.

”Ne ajută și la moral. Cel mai important e ca sâmbătă să ne refacem. Avem un meci important cu cei de la FCU Craiova. Avem un drum lung acasă . Trebuie să fim foarte atenți la refacerea organismului. Chiar dacă la începutul jocului a arătat foarte bine, pe parcursul jocului s-a deteriorat și a arătat destul de greu”, a mai spus Stoican.

CS Mioveni își află vineri adversarii din faza grupelor Cupei României. În campionat, echipa argeșeană joacă sâmbătă, de la ora 19:00, pe teren propriu cu ”FC U” Craiova. Mioveniul este pe locul 15, penultimul în prima ligă, cu 6 puncte acumulate în 11 meciuri.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

articolul original.

CS Ocna Mureș, surpriza actualei ediții a Cupei României. Dan Roman conduce echipa din Liga 3 calificată în faza grupelor: ”Trăim ceva unic, facem istorie”

29 September 2022 at 11:00

CS Ocna Mureș este echipa surpriză din actuala ediție a Cupei României, 2022-2023, fiind singura din Liga 3 calificată până acum în grupele competiției. Una singură mai poate realiza acest lucru, CSM Alexandria, dacă trece joi, pe teren propriu, de divizionara secundă FK Miercurea Ciuc.

”Soda dragă” s-a distrat în meciul din Play-off cu mare parte din juniorii divizionarei secunde CSM Slatina, prezentă la Ocna Mureș inclusiv cu un antrenor de la juniori, impunându-se net, scor 3-0 (2-0), și așteaptă să primească pe ”stadionul Dragostei” pe CFR Cluj, Rapid, ”U” Cluj sau FCSB în faza grupelor.

Regretele de după tragerea la sorți a Play-off-ului, când ”alb-albaștrii” visau să fie gazde pentru o dispută cu Rapid sau ”U” Cluj au fost înlocuite de fericirea calificării între primele 24 de formații din țară în a doua competiție națională.

Dan Roman, omul care scrie istorie cu CS Ona Mureș: ”Este ceva unic ce am realizat”

Patru adversari a eliminat CS Ocna Mureș în actuala ediție a Cupei României: CSM Unirea Alba Iulia (3-1), Metalurgistul Cugir (4-3), Unirea Ungheni (1-1, 1-1, 4-1 la lovituri de departajare) și CSM Slatina (3-0). În aceste jocuri golurile au fost marcate de Daniel Ghiță și Andrei Ceaca (câte trei), Alexandru Giurgiu (două), Florin Socaci, Cătălin Creț și Adrian Coman (câte unul).

Cu CSM Slatina au marcat Andrei Coman (16) și Andrei Ceaca (31 și 62).

Miracolul ocnamureșenilor se poate sintetiza simplu: antrenorul Dan Roman, omul care în 3 luni a făcut istorie la echipa din orașul salin. CS Ocna Mureș are 10 partide disputate în acest sezon, în Liga 3 și Cupa României, și numai două pierdute, în Seria 9 (0-4 cu Corvinul Hunedoara și 3-4 la Metalurgistul Cugir).

”Așteptăm Rapid, «U» Cluj, Steaua (n.a. – FCSB) sau CFR Cluj! Ne-am atins obiectivul și este ceva unic ce am realizat, să intrăm în grupe. Băieții au șansa să se simtă fotbaliști, să joace împotriva unor echipe din Liga 1. Mă bucur că am făcut istorie aici, că am ajuns așa departe și rămâne ceva în urma mea”, a apreciat, citat de Ziarul Unirea, Dan Roman (36 de ani), care în acest meci nu a mai intrat și el pe teren.

”Ocna Mureș a devenit un adversar greu și în campionat ne propunem să intrăm în play-off. Revenind la partida cu CSM Slatina, în teren au fost jucători din lotul de Liga 2 (n.r. – doar trei aveau meciuri în Liga 2 în acest sezon), dar noi am arătat un fotbal total, cu posesie și ocazii, a spus fostul atacant din Liga 1.

 • CS Ocna Mureș are, însă, în acte un alt antrenor principal, pe Valentin Șandru, Dan Roman nefiind nici măcar antrenor secund sau deținător al vreunei alte funcții în stafful tehnic, chiar dacă el este cel care i-a deciziile.

Alexandru Giurgiu: ”Am reușit un nou meci miracol”

Alexandru Giurgiu este cel mai experimentat jucător al echipei din Alba, căpitanul ei și cel în jurul căruia gravitează jocul ocnamureșenilor.

”Am reușit un nou meci miracol și continuăm surpriza plăcută din această toamnă. Ne-am dorit foarte mult să ne calificăm, ne bucurăm pentru fani că reușim să aducem echipe de Liga 1 la Ocna Mureș. Chiar dacă nu dispunem de un efectiv numeros, suntem uniți, jucători de caracter și un antrenor foarte bun, aflat la început de drum, a spus, citat de Ziarul Unirea, Alexandru Giurgiu (30 de ani), care a trecut prin Liga 1 la CS Turnu Severin, Astra și Dinamo.

Vineri, CS Ocna Mureș își află adversarii din faza grupelor Cupei României.

În campionat, CS Ocna Mureș ocupă locul 6 din 10 în Seria a 9-a a Ligii 3, cu 7 puncte acumulate în primele cinci jocuri, iar în etapa a 6-a va juca sâmbătă, de la ora 15:00, pe teren propriu cu Sănătatea Cluj (locul 7, 6 puncte).

CS OCNA MUREȘ – CSM SLATINA 3-0

Andrei Coman 16′, Andrei Ceaca 31′, 62′

CS Ocna Mureș: R. Stângă – Gorba (Bucșă 72′), Cimpoeșu, Paleoca (Al. Țăranu 72′), Mic – Al. Giurgiu (cpt.), Socaci (Cioargă 67′) – Ad. Coman, Guț (D. Ghiță 67′), Creț – Ceaca (Oprinca 86′)
Rezerve neutilizate: Cadar – D. Roman, Coltor
Antrenor: Valentin Șandru

CSM Slatina: Velcu – Șubașu (Apipie 88′), A. Stan, Hagiu, Al. Dinu – I. Iancu (Boicea 71′), Al. Neagu (Gab. Grădinaru 77′), Necșulescu (cpt.), Dav. Ciobanu (Biră 74′) – Neicu, Palade
Rezerve neutilizate: Andr. Șerban – Tîrîș, Tecucianu, Negurescu, Andr. Dumitrașcu
Antrenor: Constantin Grădinaru

Stadion: Soda (Ocna Mureș – Alba). Arbitru central: Marius Daniel Bădoiu (Craiova). Arbitri asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Daniel Ștefan Lar (Baia Mare). Arbitru de rezervă: Liviu Rasteanu (Craiova). Observator arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat joc: Teodor Biriş (Hunedoara).

Foto: Ziarul Unirea

articolul original.

CSM Reșița, fără șanse în fața prim-divizionarei CS Mioveni în Cupa României. Călin Cheregi: ”Mă bucură nespus de mult reacția de după meci a spectatorilor, a galeriei”

29 September 2022 at 09:40

CSM Reșița a fost eliminată din Cupa României în urma înfrângerii suferite miercuri cu CS Mioveni, acasă, cu 0-4.

Diferența de două eșaloane dintre cele două echipe a fost evidentă, iar, în acest context, antrenorul Călin Cheregi a spus că a fost mulțumit de atitudinea jucătorilor săi, dar și parcursul din acest sezon în competiția KO.

Dominare clară în Valea Domanului a formației din Mioveni

Din minutul 23, Mioveniul a avut avantaj în Valea Domanului, după un gol marcat de Valentin Coșereanu cu capul. Jucătorii echipei din Liga 1 au mai avut câteva ocazii, prin Krasniqi și Buziuc.

CSM Reșița a avut o ocazie importantă abia în minutul 40, când fostul rapidist Drăghiceanu a trimis puțin pe lângă poartă din lovitură liberă. Chiar înainte de finalul primei reprize, Buziuc a fost fault de Ardei în careu, iar din penalty-ul acordat Cornel Ene a majorat diferența pe tabelă la două goluri.

Cu ”cel mai periculos” scor în fața, Călin Cheregi a făcut trei modificări la pauză, dar în zadar pentru echipa din Liga 3. Din minutul 52, avantajul argeșenilor a crescut, după un gol reușit de Blerim Krasniqi, în urma unei pase primite de la Blănaru.

Cărășenii au avut o altă ocazie importantă tot din fază fixă, în minutul 64, după o lovitură liberă bătută de Bărboianu. Mingea s-ar fi dus pe poartă, dar a fost deviată în corner.

Scorul final l-a stabilit în minutul 75 Andrei Burlacu, prietenul fiicei antrenorului său, după ce a scăpat singur cu Zimmermann.

Călin Cheregi, bucuros că fanii au susținut Reșița până la final, în ciuda rezultatului

La final, antrenorul Reșiței, Călin Cheregi, nu a putut fi altfel decât dezamăgit din cauza rezultatului. ”Principalul” a fost însă bucuros că publicul a susținut echipa până la final.

”Sunt puțin dezamăgit de faptul că am pierdut, dar, în același timp, vreau să-i felicit pe jucători pentru ceea ce au arătat. Am încercat să ne ridicăm la valoarea adversarului, un adversar de Liga 1. Știam că este un adversar cu jucători de calitate. Mă bucură nespus de mult reacția de după meci a spectatorilor, a galeriei, care ne-au aplaudat și ne încurajează în continuare, ceea ce ne dă încredere pe viitor că vom face lucrurile mult mai bune decât le-am făcut azi. Un teren greu, care ne-a obturat ceea ce suntem obișnuiți să jucăm. Dar trebuie să avem capul sus. Noi trebuie să o luăm de la capăt, să ne focusăm pe campionat și să vedem ceea ce urmează în continuare”, a punctat Cheregi.

”Cred că ne-am prezentat onorabil, chiar și azi, cu toate că am pierdut”

Antrenorul care a preluat echipa de seniori în vară, după plecarea lui Dan Alexa, a precizat că și lotul mai restrâns numeric a făcut ca posibilitățile de a ”jongla” în alcătuirea formulelor de start să fie limitate.

”Nu pot să spun că nu sunt mulțumit. Clar, ne doream să producem, dacă putem fi și azi o surpriză. Dar, una peste alta, coroborat cu lotul destul de scurt pe care îl avem, nu am avut posibilitatea să împart în două. În mare măsură, cu acești jucători cu care am jucat în Cupă am jucat și în campionat. S-a acumulat și o oarecare oboseală. Dar, una peste alta, cred că ne-am prezentat onorabil, chiar și azi, cu toate că am pierdut. Pe această cale țin încă o dată să-i felicit pe băieți”, a mai adăugat Cheregi.

CSM Reșița părăsește, astfel, această ediția a Cupei României în faza Play-off-ului, unde a cedat cu 0-4 pe teren propriu în fața prim-divizionarei CS Mioveni. Anterior, echipa din Valea Domanului trecuse de Voinţa Lupac (Liga 3), cu 6-0, în Turul 2, și Poli Timișoara (Liga 2), cu 2-0, în Turul 3.

CSM REȘIȚA – CS MIOVENI 0-4

Valentin Coșereanu 3′, Cornel Ene 44′ – penalty, Blerim Krasniqi 52′, Andrei Burlacu 75′

CSM Reșița: Zimmermann – Bărboianu, Ardei, Rimovecz, Fota, I. Popescu (Curescu 46′), Breșneni (cpt.), Rob. Petre (Velcotă 46′, Erhard 78′), Drăghiceanu, Al. Negru (Chera 46′), Gakou (Avramovici 60′)
Rezerve neutilizate: Ct. Căpățână – Veca, Domil, Szijj
Antrenor: Călin Cheregi

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Oancea (Rădescu 66′), Scarlatache (cpt.)(Al. Iacob 60′), C. Ene, D. Șerbănică – Blănaru (Andr. Burlacu 60′), Andr. Panait, D. Toma, Coșereanu (Cârnaț 60′) – Buziuc, Krasniqi (Kabananga 83′)
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Burnea, Mih. Lixandru, Cr. Dumitru
Antrenor: Flavius Stoican

Stadion: ”Mircea Chivu” (Reșița – Caraș-Severin). Arbitru central: Mircea Ardelean (Arad). Arbitri asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad). Observator arbitri: Ioan Mureșan (Timişoara). Delegat joc: Dorin Micșa (Timişoara).

CSM Reșița se poate concentra de acum înainte numai pe campionat, unde după primele cinci etape este lider în Seria a 8-a a Ligii 3 cu maximum de puncte, 15. În etapa a 6-a joacă sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 15:00, pe teren propriu cu Pobeta Star Bisnov (locul 2, 12 puncte).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

articolul original.

Dorin Goian a analizat eșecul Forestei din Cupa României, cu UTA: ”În fața unei echipe de Liga 1 ai nevoie de puțin noroc și luciditate, dar sunt mândru de jucătorii mei!” Mesajul pentru suporteri

28 September 2022 at 18:23

Foresta Suceava a primit gol de la UTA în minutul 10 al confruntării din cadrul Play-off-ului Cupei României, dar a rămas în joc pe tot parcursul meciului cu o echipă cu două eșaloane mai bună.

Mai mult, moldovenii au avut două ocazii mari de a egala și a trimite jocul în prelungiri la capul lui Chika (37) și lovitura liberă bătută în bară de Samson (71).

În ultimele minute, jucătorii lui Goian au abuzat de baloane aruncate în careul arădenilor, pradă ușoară pentru Erico sau Benga, printre puținii utiști care merită notă de trecere după jocul de la Suceava.

 • În fața a 3500 de spectatori prezenți pe stadionul Areni, UTA s-a impus la limită, cu 1-0, după un gol rapid înscris de juniorul echipei sale Raul Șteau.

Dorin Goian: ”Astăzi se putea mai mult, tot timpul se poate mai mult”

Dorin Goian crede că echipei sale i-a lipsit puțină șansă, dar și luciditatea, pentru a putea trece de o formație de SuperLigă.

”Astăzi se putea mai mult, tot timpul se poate mai mult. Ca echipă de Liga 3 am fi avut nevoie și de puțin noroc și un plus de luciditate în fața unei formații de prima ligă, cu jucători cu experiență, care joacă la o altă intensitate. În primul rând, vreau să felicit echipa adversă pentru victorie și le urez multă baftă în viitor și în Cupa României, dar vreau să-mi felicit și băieții, care astăzi s-au luptat. Asta le-am spus și în vestiar că vrem să abordeze fiecare meci așa cum au făcut-o astăzi și sunt sigur că acești jucători tineri vor progresa mai mult. Sunt sigur că, de altfel, a fost o experiență grozavă pentru mulți dintre ei și eu sper ca pe viitor, de ce nu, mai mulți jucători din lotul nostru care să facă pasul spre un nivel superior și chiar să-i vedem la televizor la Liga 1”, a menționat antrenorul celor de la Foresta.

”A fost o experiență frumoasă pentru jucătorii mei, i-am felicitat”

Fostul fundaș central al celor de la Palermo a apelat la jucătorii mai experimentați din lot, dacă asta se poate spune de fotbaliști născuți în 1997, 1999 sau 2000. Doar Netbai (30 de ani) și Căinari (34 de ani) ies din tiparele de vârstă ale sucevenilor.

”Am profitat și de regula Underilor care ne permitea să jucăm și cu un jucător de 2000 în teren și mi-am dorit să joc cu cel mai bun 11 pe care-l am la dispoziție. Pe Mihalciuc și Nițu nu am vrut să-i bag de la început pentru că am avut soluții pe posturile lor și amvrut, oarecum, să-i țin proaspeți și pentru meciul de sâmbătă. Sunt jucători tineri cărora le este greu să ducă o intensitate mare de joc și mai ales din trei în trei zile. Vă spun sincer că pe final, când am făcut schimbările, eram într-un moment destul de bun, dar am vrut să-i bag și pe ei ca să joace cu o echipă de prima ligă. Îmi pare, totuși, rău că nu am reușit să- bag pe toți copiii, pentru că sunt convins că toți au vrut să joace. Cât despre Karime (n.a. Makongo) este un jucător esențial pentru echipa noastră și poate să joace și la închidere iar cu el am câștigat și la capitolul talie, pentru că știam că sunt destul de periculoși la fazele fixe. Lăsând la o parte rezultatul, sunt mândru de jucătorii mei, a fost o experiență frumoasă pentru ei. I-am și felicitat în vestiar, dar mult mai important e acum jocul de sâmbătă, unul deosebit de greu cu CSM Bacău, o echipă bine organizată. Iar la noi e important cum ne revenim din punct de vedere fizic după acest joc, știind că în anii trecuți un meci de Cupă cu o echipă de prima ligă ne cam punea în cap în următoarea perioadă și nu vreau să repetăm greșeala asta și să abordăm meciul de sâmbătă în cea mai bună formă. Sperăm ca și Chika să fie bine, va face un consult amănunțit, un RMN, are ceva probleme la umăr. Vreau să fie bine, căci este un jucător esențial pentru noi, cum – de fapt – toți sunt la fel de importanți, fie că joacă 5 sau 10 minute”, a adăugat Goian.

”Ne pare rău că i-am dezamăgit din punctul de vedere al rezultatului, dar cred că au plecat cu un gust plăcut de la stadion”

Aproximativ 3500 de spectatori au luat loc în tribunele stadionului ”Areni” pentru vizita UTA-ei. Și-au încurajat frenetic favoriții, dar la final copiii au ținut să aibă autografe din partea fotbaliștilor mai cunoscuți ai arădenilor, precum Claudiu Keseru sau Alexandru Benga.

Ne-ar plăcea să jucăm fiecare meci acasă cu atâta lume în tribună. A fost și vreme bună astăzi, ne pare rău că i-am dezamăgit din punctul de vedere al rezultatului, dar eu cred că au plecat cu un gust plăcut de la stadion. Sper că au văzut și ei ceea ce am văzut și eu azi, o echipă ce a fost în joc timp de 95 de minute, care s-a bătut pentru fiecare minge cu posibilitățile noastre. Iar atitudinea pe care au avut-o băieții a văzut-o, cred eu, și publicul, ea a ieșit în evidență”, a mai remarcat Dorin Goian.

Foresta are trei zile la dispoziție să se recupereze din punct de vedere fizic, căci vineri la Suceava vine CSM Bacău, echipa lui Cristi Popovici, de pe locul 4 a Seriei 1 a Ligii 3. Trupa lui Goian e prima și are cu 5 puncte mai multe decât băcăuanii.

Foto: ArTIStul și Denis Grosu (Sport Pictures)

articolul original.

UTA a tremurat în fața echipei din Liga 3 Foresta Suceava pentru calificarea în grupele Cupei României. Marin Dună: ”Ne-am chinuit până aproape de final”

28 September 2022 at 17:27

În cadrul Play-off-ului Cupei României, UTA a trebuit să se deplaseze până la Suceava, unde era așteptată de Foresta, liderul Seriei 1 a Ligii 3, cu 13 puncte din 15 posibile.

”Roș-albii” pierduseră acasă ultimul joc din Superligă, 1-2 contra celor de la Hermannstadt, și nu concepeau să mai bifeze un eșec, cu atât mai mult cu cât întâlnea o formație mult mai slab cotată, iar Cupa României e un obiectiv la Arad în acest sezon.

În fața a 3500 de spectatori prezenți pe stadionul Areni, UTA s-a impus la limită, cu 1-0, după un gol rapid înscris de juniorul echipei sale Raul Șteau.

Raul Șteau, la primul gol pentru UTA, dar arădenii au stins apoi lumina

Fiindcă a avut și absențe, respectiv internaționalii Vukcevic, Abeid, Isac și Pop, iar Cascini e suspendat pentru jocul de duminică cu Farul, Ilie Poenaru a făcut un mix între titulari și rezerve în nordul Moldovei, unde Dorin Goian a apelat la tot ce avea mai bun.

”Bătrâna Doamnă” părea să aibă un meci simplu, din moment ce a deschis scorul repede, la – de altfel – prima situație de poartă. În minutul 10, Ubbink a primit o minge în adâncime în dreapta, a pasat în 12 metri, unde Raul Șteau a câștigat duelul fizic cu Samson și a trimis cu stângul în dreapta lui Niga. A fost primul gol al mijlocașului de 21 de ani sosit de la Gaz Metan, apoi, portarul gazdelor a mai avut de lucru la un șut centrare al lui Otele, scos din vinclu, după care arădenii au stins lumina tot restul reprizei.

Foresta a fost cea care a atacat și chiar și-a creat ocazii. Căinari a executat puțin peste poartă o lovitură liberă de la 20 de metri, iar reluarea lui Botezatu la capătul unui corner a fost atenuată de un utist înainte de a ajunge în brațele lui Balauru. În minutul 37, însă, goalkeeperul arădenilor chiar a avut meritul să rețină balonul chiar pe linia de poartă, la o reluare a lui Chika din doar 5 metri.

Bara i-a salvat pe arădeni de prelungiri

Așadar, UTA scăpa fără gol primit în primele 45 de minute, dar jocul ei nu s-a îmbunătățit nici la revenirea de la cabine. Într-adevăr, Otele a avut ocazia să facă 0-2 cu o lovitură de cap la centrarea perfectă a lui Anton, însă atât. Noroc că nici sucevenii nu au avut forță în atac și, până la urmă, e de înțeles atâta timp cât evoluează în Liga 3-a.

Și totuși, Foresta putea egala în minutul 71, când Samson a bătut cu efect o lovitură liberă de la 22 de metri, iar bara l-a salvat pe Balauru. Nici intrările lui Keseru și Postolachi nu au adus nimic bun pentru atacul „roș-albilor”, care au mai pus o singură dată probleme la șutul lui Stahl de la marginea careului, ușor deviat în corner.

În ultimele minute, gazdele au abuzat de baloane aruncate în careul arădenilor, pradă ușoară pentru Erico sau Benga, printre puținii utiști care merită notă de trecere astăzi.

Poenaru poate fi îngrijorat în vederea meciurilor de foc ce urmează

S-a terminat 0-1 și singurul lucru pozitiv pentru UTA este că a evitat surpriza neplăcută, așa cum nu a făcut-o în urmă cu un an la Filiași, în fața unei alte divizionare terțe.

Altfel, Ilie Poenaru nu are motive să fie prea liniștit înainte de seria de foc din Superligă: Farul, CFR Cluj, FCSB, U Craiova.

În fine, Foresta a ieșit din Cupă cu capul sus și se poate concentra pe campionat, unde va încerca să ajungă din nou la barajul de promovare în Liga 2.

Marin Dună: ”Ne-am chinuit până aproape de final, bine că ne-am calificat”

Despre meciul de pe stadionul Areni a vorbit antrenorul principal din acte al echipei UTA, Marin Dună, și, evident, a găsit destule probleme în jocul trupei sale.

”Îi felicit pe cei de la Foresta pentru atitudine, au avut o atitudine pozitivă pe toată durata partidei. Cred eu că noi am avut un început bun de repriză, primele 20-25 de minute, când am și marcat. Ne-am mai creat câteva situații, nu neapărat ocazii, dar după aceea am intrat puțin în jocul lor. Am greșit foarte multe pase la mijlocul terenului, băgând mult mingea în centru, nejucând în spatele apărării adverse unde, practic, ne-am creat acele situații prin Otele și Șteau. Drept dovadă, ne-am chinuit până aproape de final, am mai avut câteva situații pe final de meci, unde puteam să închidem jocul. E tipicul meci de Cupă, cu o echipă inferioară, teoretic. Dar, asta e, una peste alta e bine că ne-am calificat mai departe și sper să ajungem cât mai departe în această competiție. Pentru noi a fost și un drum foarte lung, cu multe ore pierdute, deși am venit cu avionul până la București, apoi București – Suceava. Am ajuns aseară târziu, pe la 23:30”, a spus cel care este, neoficial, ”secund” lui Ilie Poenaru. Ambii vor fi judecați din nou de Comisia de Disciplină și Etică a FRF după ce au fost pârâți de către Școala Federală de Antrenor fiindcă încalcă regulamentul.

FORESTA SUCEAVA – UTA ARAD 0-1

Raul Șteau 10′

Foresta: Niga (cpt.) – Grosu, Cimbru, Botezatu, M. Filip (M. Ilie 85′) – Makongo, Samson – Netbai (Ș. Nițu 61′), Căinari, Mirică (Mihalciuc 85′) – Chika (D. Muntean 78′)
Rezerve neutilizate: Cuciureanu – Al. Ionescu, Cucoș, Andr. Tănasă, Rob. David
Antrenor: Dorin Goian

UTA: Balauru – Dobrescu, Erico, Al. Benga, Hoxhallari – Cascini, P. Anton (Batha 61′) – Șteau (Negoescu 46′), Ubbink (cpt.)(Postolachi 74′), Otele (Stahl 61′) – Ademi (Keșeru 61′)
Rezerve neutilizate: Mociu – Cr. Maxim, Andr. Chindriș, Jobello
Antrenor principal: Marian Dună / Antrenor secund: Ilie Poenaru

Stadion: Areni (Suceava). Arbitru central: Mihai Amorăriței (Câmpina). Arbitri asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Andrei Diaconu (Iaşi). Arbitru de rezervă: Ciprian Aelenei (Iaşi). Observator arbitri: Adrian Voica (Bistriţa). Delegat joc: Andrici Ilie (Cerviceşti – Botoşani).

Foto: ArTIStul și Denis Grosu (Sport Pictures)

articolul original.

Play-off Cupa României | Rapid a avut nevoie de câteva minute să decisă jocul cu Afumați, Petrolul a executat Șelimbăr. SC Oțelul și Unirea Slobozia au tremurat pentru victorii. Cele 12 echipe calificate în faza grupelor

28 September 2022 at 20:20
image

A doua zi în care se joacă în Play-off-ul Cupei Românie, ediția 2022-2023, sunt programate șapte meciuri în patru intervale diferite de timp. Primele două jocuri au loc de la ora 16:00, la Suceava și Petroșani, de la ora 16:30 încep meciurile de la Reșița, Ocna Mureș și Bistrița, de la ora 18:45 se joacă la Mediaș, iar ziua se încheie cu partida stabilită să înceapă de la ora 21:30.

UTA Arad, CS Mioveni, CS Ocna Mureș, SC Oțelul Galați, Unirea Slobozia, Petrolul Ploiești și Rapid au obținut și ele calificarea în faza grupelor Cupei României, după ce au trecut de Foresta Suceava, CSM Reșița, CSM Slatina, Jiul Petroșani, Gloria Bistrița Năsăud, CS Comunal Șelimbăr și CS Afumați. Dintre acestea, SC Oțelul și Unirea Slobozia au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de adversari din Liga 3.

Ieri, marți, s-au disputat primele cinci jocuri, iar echipele calificate mai departe, în faza grupelor, sunt CSC Dumbrăvița (după lovituri de departajare), ”FC U” Craiova, Gloria Buzău (după prelungiri), Chindia Târgoviște și Minaur Baia Mare (după prelungiri). Au părăsit competiția Poli Iași, Ripensia, Șoimii Lipova, Steaua și Axiopolis Cernavodă.

 • În faza grupelor Cupei României vor intra și ultimele opt echipe din prima ligă: CFR Cluj, FCSB, U Craiova, FC Voluntari, Farul Constanța, Campionii FC Argeș, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FC Botoșani.

Ultimele meciuri din Play-off-ul Cupei României au loc joi

Ultimele patru jocuri din această fază a competiției care din această vară are un nou format se vor disputa joi, la Brașov, Alexandria, Chiajna și Târgu Jiu.

În Play-off-ul Cupei României participă un total de 32 de echipe, 24 calificate din Turul 3 și 8 din SuperLigă. Cele 8 sunt din prima ligă, 15 din Liga 2, 8 din Liga 3, iar una este din Liga 4. Aceasta din Liga 4, Axiopolis Cernavodă, este una dintre cele șapte câștigătoare ale Fazei Regionale a Cupei României.

 • Jocurile se desfășoară într-o singură manșă, pe terenul echipei mai slab clasate sezonul trecut. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Meciurile programate miercuri în Play-off-ul Cupei României:

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 21:30

CS AFUMAȚI – RAPID 0-3

Stadion: Rapid Giuleşti (Bucureşti – Bucureşti).
Arbitru central: Claudiu Marcu (Constanţa). Arbitri asistenți: Erchian Ionus (Medgidia) și Marian Carson (Constanţa). Arbitru de rezervă: Iurgen Ciprian Lică (Constanţa). Observator arbitri: Liviu Ciubotariu (Galaţi). Delegat joc: Daniel Scânteie (Bacău).

CS Afumați: Obretin – Ciucur, Robicek, M. Leca, A. Oprea – Zaina (cpt.), Șt. Stîngă (Buliga 63′) – Beșleagă (S. Alexe 80′), Băciuț (Vl. Tudorache 80′), Iamandache – Cocoș (Rz. Avram 63′)
Rezerve neutilizate: Chioveanu – Bg. Matei, Ad. Neacșu, T. Nicolae, I. Ionică
Antrenor: Vasile Neagu

Rapid: Drăghia – Belu-Iordache (Dussaut 46′), Dr. Grigore, P. Iacob, Fl. Ștefan – Emmers (Val. Costache 46′), Al. Albu (Crepulja 46′), Andr. Ciobanu – Pănoiu (Despa 65′), Luckassen (Dugandzic 71′), Papeau
Rezerve neutilizate: C. Sandu – Junior Morais, Onea, Cr. Ignat
Antrenor: Adrian Mutu

Rapid n-a mai înscris în repriza secundă, astfel că se impune doar cu 3-0 în meciul de pe teren propriu, în care a fost oaspete, în fața trupei din Liga 3 CS Afumați
Min 58 Costache, fost jucător la Afumați, șutează bine din afara careului, mingea lovește bara și revine în joc
Min 49 Zaina pasează pentru Stîngă, care trage frumos din 19 metri ușor lateral stânga, spre vinclul colțului scurt, însă Drăghia deviază cu palmă și respinge peste poartă
Min 38 0-3 Pănoiu trimite în stânga pentru Papeau, acesta pasează din prima înspre dreapta, pentru Luckassen, care lasă mingea să treacă. Xian Emmers urmărește și trage din 14 metri ușor lateral dreapta la colțul lung, lângă bara din stânga. Obretin a plonjat, însă nu a ajuns mingea să o respingă
Min 19 Ciobanu șutează pe jos din marginea careului, Obretin reține aproape de bara din dreapta sa
Min 17 Beșleagă șutează bine din fața careului, mingea trece de puțin pe lângă bara din dreapta. Se joacă pe contre, în încurajările obișnuite ale galeriei Rapidului, care aproape a umplut peluza rezervată ei
Min 14 0-2 Luckassen deviază în fața careului pentru Ciobanu, acesta trimite scurt pentru Jayson Papeau, care preia, se întoarce, pătrunde și finalizează cu șpițul pe lângă Obretin
Min 8 0-1 Pănoiu avansează în dreapta careului, întoarce înapoi pentru șutul lui Albu, acesta trage la poartă din 18 metri, Alexandru Ciucur deviază și schimbă direcția, Kevin Luckassen șterge și el fin balonul și acesta se duce în plasă pe lângă bara din dreapta. Opretin, prins pe picior greșit, rămâne nemișcat pe linia porții
Min 5 Ocazie bună pentru Afumați. Stîngă interceptează la 20 de metri ușor lateral stânga și trage frumos la colțul lung, Drăghia se întinde și scoate greu în lateral

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 18:45

CS COMUNAL ȘELIMBĂR – PETROLUL PLOIEȘTI 0-4

Stadion: Gaz Metan (Mediaș – Sibiu).
Arbitru central: Sorin Vădana (Cluj-Napoca). Arbitri asistenți: George Suciu (Câmpia Turzii) și Mihaela Țepușă (Buzău). Arbitru de rezervă: Octavian Ciucanu (Braşov). Observator arbitri: Aron Huzu (Sibiu). Delegat joc: Felix Grigore (Bucureşti).

CS Comunal Șelimbăr: Silveanu – Monea, Natea (Vișa 76′), Dandea (cpt.), D. Tătar – Cărăruș (Tud. Man 80′), Curtean, Buzan (Oct. Ursu 59′), Mir. Manole – Ciocâlteu (Raicea 59′), Gele (Cârstean 80′)
Rezerve neutilizate: Bumbar – Al. Luca, D. Ursu, Riza
Antrenor: Eugen Beza

Petrolul: Leitner – Mathaus (Meijers 63′), Gab. Tamaș, Huja – Pashov, Cebotaru (cpt.)(Seto 80′), Tucaliuc, Velisar – Manzala (Cioiu 27′), Ivanovscki (Măzărache 80′), Grozav (M. Bratu 80′)
Rezerve neutilizate: Moroz – Alb. Olaru, L. Dumitriu, Borța, Cioiu
Antrenor: Nicolae Constantin

CS Comunal Șelimbăr a primit patru goluri într-o repriză de la Petrolul și părăsește și ea Cupa României. Echipa ploieșteană se califică în faza grupelor
Min 90+3 0-4 O nouă fază de contraatac a Petrolului, Măzărache primește și avansează spre poartă, vrea să-i ofere golul lui Cioiu și pasează în stânga pentru cursa sa, însă o face prea tare. Cioiu ajunge la minge, însă nu trage la poartă din unghiul în care se afla, ci întoarce înapoi pentru Simon Măzărache, care șutează puternic din 6 metri și înscrie fără speranțe pentru Silveanu, sub transversală
Min 89 0-3 Fază de contraatac, Tucaliuc pasează din propria jumătate în stânga, Cioiu are o cursă în viteză, pătrunde în careu și centrează în fața porții, la bara a doua, unde Simon Măzărache e singur după ce Vișa a strâns la colțul scurt și pune latul din 3 metri și înscrie și el
Min 79 0-2 Mihai Velisar prinde un șut puternic, în diagonală, de la circa 23 de metri ușor lateral stânga și îl învinge la colțul lung pe Silveanu. Velisar înscrie primul gol de la revenirea la Petrolul și marchează din nou după ce ultima dată a făcut-o în august 2019, tot pe același stadion, la Mediaș, pe când evolua la Gaz Metan și echipa sa câștiga cu 4-0 cu FCSB
Min 69 Manole rămâne singur cu portarul după ce primește o pasă bună din dreapta de la Monea, trage din 6 metri lateral dreapta pe lângă Leitner, la colțul lung, însă mingea trece razant pe lângă bară
Min 62 Pasă bună printre, cu exteriorul, a lui Curtean, Gele pătrunde în careu și trage puternic, însă Leitner respinge în față și apoi mingea este degajată
Min 55 0-1 Centrare dintr-un corner din dreapta, din duelul aerian dintre Tamaș și Dandea mingea sare din spatele fundașului petrolist pe bara a doua, acolo unde apare nemarcat Marian Huja și care înscrie cu capul dintr-un metru
Min 48 Cioiu întoarce pentru șutul lui Cebotaru, acesta trage din 16 metri, Silveanu parează în dreapta, de unde Grozav reia din 8 metri lateral pe lângă bara a doua
Min 42 Portarul Alexandru Silveanu iese mult în față, la 20 de metri, mingea sare prea sus și nu ajunge să degajeze, însă îl lovește cu piciorul pe Grozav, care urmărea balonul și putea scăpa spre poartă. Arbitrul acordă doar cartonaș galben pentru goalkeeper, nu roșu, fiindcă înspre poartă se retrăsese Tătar. Lovitura liberă e executată de Grozav, mingea e deviată de zid și apoi degajată
Min 38 Minge centrată dintr-un corner din dreapta, Tamaș reia cu capul din 6 metri, la colțul scurt, de puțin pe lângă bară
Felix Mathaus și Andreas Leitner au fost legitimați în această săptămână de Petrolul și debutează în acest meci de la Mediaș
Min 4 Minge respinsă în fața careului, Gele preia la 17 metri și trage cu stângul în plasa laterală, în exterior, gol turcesc care face spectatorii de la tribuna opusă să creadă că a fost gol

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 16:00

JIUL PETROȘANI – SC OȚELUL GALAȚI 1-1, 2-2, 0-3 după lovituri de departajare

Stadion: ”Petre Libardi” (Petroșani – Hunedoara).
Arbitru central: Marius Naidin (Piteşti). Arbitri asistenți: Mihăiță Necula (Bucureşti) și Gheorghiță Bălan (Piteşti). Arbitru de rezervă: Claudiu Andrei Filip (Craiova). Observator arbitri: Iulian Spătaru (Timişoara). Delegat joc: Ovidiu Iosif Tâlvan (Sibiu).

Jiul: Leo. Mureșan – Kis, M. Matei, Torkos (Aerts 81′) – Jurcuț (Istratie 90′), R. Sandu (cpt.)(Caralicea 114′), L. Pop, Keszeg – Ferhaoui – G. Dănăilă (Bădărău 90′), Cocină (Batchabi 71′)
Rezerve:
Antrenor: George Zima

SC Oțelul: R. Pop – Ilieș (Andr. Rus 58′), Mih. Adăscăliței, Sîrghi (cpt.)(Azinovic 105′), D. Panait (A. Nica 58′) – Gorovei (Berisha 66′), Markovic, D. Cireș (Kip 78′) – Mitoi (Laur. Maxim 58′), Bokhashvili, Farcaș
Rezerve neutilizate: Paharnicu – Bordun, Rîpan
Antrenor: Dorinel Munteanu

Au marcat de la loviturile de departajare: … / Vanja Markovic, Mihai Adăscăliței, Valmir Berisha
Au ratat de la loviturile de departajare: Sean Aerts, Bogdan Keszeg, Stephane Ferhaoui / …

SC Oțelul se impune la lovituri de departajare în fața echipei din Liga 3 Jiul Petroșani, cu 3-0, după ce a fost 1-1 după 90 de minute și 2-2 după 120 de minute. Jucătorii echipei din Petroșani au ratat toate cele trei execuții de la punctul cu var, în timp ce cei ai trupei gălățene le-au transformat pe toate trei avute la dispoziție
Min 116 Kip prinde un șut bun, din vole, de la 25 de metri ușor lateral dreapta, Mureșan e spectator, însă balonul lovește bara din stânga și se duce în lateral
Min 100 2-2 Minge trimisă în față, la bătaie, Mihai Istratie e mai rapid decât Adăscăliței, pătrunde în careu și din 7 metri ușor lateral dreapta ciupește balonul din fața lui Pop și îl trimite în poartă, la colțul lung
Min 92 1-2 Nica avansează în stânga, șutează din marginea careului la poartă, Mureșan intervine prost și scapă mingea în față, iar Yevhen Bokhashvili e atent și pune latul din 7 metri central și trimite în poarta goală
Meciul de la Petroșani intră în reprizele de prelungiri după ce SC Oțelul a egalat în minutele de prelungiri. Jiul trebuia să primească penalty la ultima fază
Min 90+5 Adăscăliței îi dă peste picior lui Istratie, care urmărea mingea în careul Oțelului, iar arbitrul lasă jocul să continue în loc să dicteze penalty
♦Min 90+1 1-1 Minge aruncată lung, în față, în careul Jiului, balonul e respinsă din 6 metri direct la Yevhen Bokhashvili, care e nemarcat, preia și trage fără speranță din 7 metri central, sus, sub transversală
Min 75 1-0 Jurcuț centrează cu stângul din marginea stângă a careului, Gabby Batchabi, abia intrat pe teren, câștigă duelul aerian cu Sîrghi și înscrie cu capul din 5 metri, pe lângă Pop
Min 55 Ocazie colosală pentru Jiul. Dănăilă centrează din dreapta careului, Cocină e singur singurel cu Pop, trimite din 7 metri central pe lângă portar, însă ratează incredibil. Mingea șterge bara din stânga și se duce în aut de poartă
Fără gol în prima repriză, iar actualul lider al Ligii 2, SC Oțelul, nu a jucat mai nimic în fața adversarului din Liga 3, neavând nici măcar o ocazie la poarta lui Mureșan
Min 7 Centrare frumoasă a lui Dănăilă, din stânga, cu exteriorul, spre înapoi, Ferhaoui reia pe poartă din voleu, din 10 metri, Pop salvează din nou și respinge în față. Început mai bun de meci pentru echipa din Liga 3
♦Min 4 Prima ocazie a meciului aparține gazdelor. Centrare dintr-o lovitură liberă din dreapta, Keszeg se demarcă excelent pe centru și deviază cu exteriorul piciorului stâng, însă trimite pe centrul porții, iar Pop respinge în lateral

FORESTA SUCEAVA – UTA ARAD 0-1

Stadion: Areni (Suceava – Suceava).
Arbitru central: Mihai Amorăriței (Câmpina). Arbitri asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Andrei Diaconu (Iaşi). Arbitru de rezervă: Ciprian Aelenei (Iaşi). Observator arbitri: Adrian Voica (Bistriţa). Delegat joc: Andrici Ilie (Cerviceşti – Botoşani).

Foresta: Niga (cpt.) – Grosu, Cimbru, Botezatu, M. Filip (M. Ilie 85′) – Makongo, Samson – Netbai (Ș. Nițu 61′), Căinari, Mirică (Mihalciuc 85′) – Chika (D. Muntean 78′)
Rezerve neutilizate: Cuciureanu – Al. Ionescu, Cucoș, Andr. Tănasă, Rob. David
Antrenor: Dorin Goian

UTA: Balauru – Dobrescu, Erico, Al. Benga, Hoxhallari – Cascini, P. Anton (Batha 61′) – Șteau (Negoescu 46′), Ubbink (cpt.)(Postolachi 74′), Otele (Stahl 61′) – Ademi (Keșeru 61′)
Rezerve neutilizate: Mociu – Cr. Maxim, Andr. Chindriș, Jobello
Antrenor principal: Marian Dună / Antrenor secund: Ilie Poenaru

UTA se impune la limită, doar cu 1-0, în meciul de la Suceava cu echipa din Liga 3 Foresta
Min 87 Căinari cade în careu în duel cu Cascini, dar e avertizat pentru simulare în loc de penalty
Min 86 Stahl trage puternic de la marginea careului, mingea e ușor deviată și e corner, corner ce rămâne fără rezultat
Min 71 Samson bate o lovitură liberă de la 22 de metri, ușor lateral dreapta, bara de la colțul lung îl salvează pe Balauru
Min 51 Anton centrează din dreapta, Otele reia cu capul peste poartă din numai 8 metri
Min 37 Ocazie imensă pentru Foresta. Nebai centrează din dreapta, mingea ajunge în 5 metri la Chika, care reia cu capul spre poartă, Balauru prinde balonul chiar pe linie
Min 34 După un corner, Botezatu reia spre poartă, dar mingea e atenuată de blocajul arădenilor și e prinsă de Balauru
Min 28 Chika reia cu capul mult pe lângă poartă un aut de margine executat în 7 metri
Min 21 Căinari execută de puțin peste poartă o lovitură liberă de la 21 de metri, ușor lateral stânga
Min 17 Otele trimite un șut-centrare din stânga careului, Niga respinge mingea de la colțul scurt
♦Min 10 0-1 Ubbink primește în adâncime de la Erico, pasează în 12 metri, unde Raul Șteau câștigă duelul fizic cu Samson și trimite un șut cu stângul cu efect, în dreapta lui Niga

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 16:30

CSM REȘIȚA – CS MIOVENI 0-4

Stadion: ”Mircea Chivu” (Reșița – Caraș-Severin).
Arbitru central: Mircea Ardelean (Arad). Arbitri asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad). Observator arbitri: Ioan Mureșan (Timişoara). Delegat joc: Dorin Micșa (Timişoara).

CSM Reșița: Zimmermann – Bărboianu, Ardei, Rimovecz, Fota, I. Popescu (Curescu 46′), Breșneni (cpt.), Rob. Petre (Velcotă 46′, Erhard 78′), Drăghiceanu, Al. Negru (Chera 46′), Gakou (Avramovici 60′)
Rezerve: Ct. Căpățână – Veca, Domil, Szijj
Antrenor: Călin Cheregi

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Oancea (Rădescu 66′), Scarlatache (cpt.)(Al. Iacob 60′), C. Ene, D. Șerbănică – Blănaru (Andr. Burlacu 60′), Andr. Panait, D. Toma, Coșereanu (Cârnaț 60′) – Buziuc, Krasniqi (Kabananga 83′)
Rezerve: Ius. Popescu – Burnea, Mih. Lixandru, Cr. Dumitru
Antrenor: Flavius Stoican

CS Mioveni și-a arătat superioritatea și s-a impus lejer în fața echipei din Liga 3 CSM Reșița, cu scorul de 4-0
Min 75 0-4 Andrei Burlacu scapă singur și îl execută pe Zimmermann cu un șut din careu
Min 64 Lovitură liberă din fața careului mare lateral stânga. Bărboianu bate bine, dar portarul respinge în față, iar Rimovecz nu reușește să reia periculos
Min 52 0-3 Blănaru oprește mingea la 16 metri, pasează pentru Blerim Krasniqi, care înscrie. Reșița nu mai are la ce să spere
Min 44 0-2 Cornel Ene marchează din penalty, acordat după un fault în careu. Cornel Ardei l-a faultat pe Buziuc și a primit și cartonașul galben
Min 40 Drăghiceanu bate razant pe lângă bara din stânga o lovitură liberă aproape de pe linia de 16 metri, ușor lateral dreapta
Min 37 Buziuc prinde un șut foarte bun din 12 metri, deviat peste transversală într-un corner ulterior neconcretizat
Min 34 Krasniqi trage în forță de la marginea careului, portarul respinge în corner de sub transversală
Min 23 0-1 Valentin Coșereanu deschise scorul cu capul, din 6 metri, în urma unei centrări din flancul drept de atac

CS OCNA MUREȘ – CSM SLATINA 3-0

Stadion: Soda (Ocna Mureș – Alba).
Arbitru central: Marius Daniel Bădoiu (Craiova). Arbitri asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Daniel Ștefan Lar (Baia Mare). Arbitru de rezervă: Liviu Rasteanu (Craiova). Observator arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat joc: Teodor Biriş (Hunedoara).

CS Ocna Mureș: R. Stângă – Gorba (Bucșă 72′), Cimpoeșu, Paleoca (Al. Țăranu 72′), Mic – Al. Giurgiu (cpt.), Socaci (Cioargă 67′) – Ad. Coman, Guț (D. Ghiță 67′), Creț – Ceaca (Oprinca 86′)
Rezerve neutilizate: Cadar – D. Roman, Coltor
Antrenor: Valentin Șandru

CSM Slatina: Velcu – Șubașu (Apipie 88′), A. Stan, Hagiu, Al. Dinu – I. Iancu (Boicea 71′), Al. Neagu (Gab. Grădinaru 77′), Necșulescu (cpt.), Dav. Ciobanu (Biră 74′) – Neicu, Palade
Rezerve neutilizate: Andr. Șerban – Tîrîș, Tecucianu, Negurescu, Andr. Dumitrașcu
Antrenor: Constantin Grădinaru

CS Ocna Mureș a profitat că CSM Slatina s-a prezentat în mare parte cu o echipă de juniori, inclusiv cu antrenor de la juniorii clubului, și s-a impus cu 3-0, fiind singura echipă din Liga 3 calificată până acum în faza grupelor
♦Min 62 3-0 Andrei Ceaca reușește să mai înscrie o dată, acum cu un șut plasat din 10 metri, pe lângă portar, la colțul lung, în dreapta. A fost o fază de contraatac purtată pe dreapta, o minge ridicată în centru și o pasă decisivă a lui Coman
♦Min 31 2-0 Centrare înaltă și lungă din flancul stâng, a lui Giurgiu, Andrei Ceaca se demarcă bine între cei doi fundași centrali și reia din prima cu piciorul drept, din 10 metri central, lângă bara din stânga. După gol, masivul atacant a mers la gard și a celebrat golul alături de soție și copil
♦Min 16 1-0 Creț trece lejer în flancul drept de Hagiu, pasează în centru, ușor înapoi, Andrei Coman avansează fără marcaj până la 16 metri, de unde reia modest, pe jos, mingea se scurge spre poartă și îl surprinde pe Velcu, întrând în gol pe lângă bara din stânga
♦FRF ar trebui să se sesizeze în cazul CSM Slatina și să penalizeze clubul pentru această batjocură aducă competiției pe care o organizează. Se cunosc însă prea bine legăturile existente și faptul că această penalizare nu se va întâmpla niciodată.
Nu numai Poli Iași și-a desconsiderat adversarul și competiția, ci și CSM Slatina, oltenii chiar într-un mod și mai urât. Slatina are o mulțime de jucători în lotul pentru acest meci care nici măcar nu au prins lotul primei echipe până acum. În plus, antrenorul Daniel Oprescu nu a făcut deplasarea, locul său fiind luat de Constantin Grădinaru, un antrenor din cadrul clubului, nici măcar secund al ”principalului” primei echipe. Din primul ”11”, în acest sezon de Liga 2 au evoluat doar Necșulescu, Neicu și Al. Dinu.

GLORIA BISTRIȚA NĂSĂUD – UNIREA SLOBOZIA 0-0, 0-0, 2-3 după lovituri de departajare

Stadion: ”Jean Pădureanu” (Bistrița – Bistrița Năsăud).
Arbitru central: Răzvan Negară (Vaslui). Arbitri asistenți: Cosmin Cercel (Piatra Neamţ) și Cosmin Vițelaru (Vaslui). Arbitru de rezervă: Bogdan Florea (Piatra Neamţ). Observator arbitri: Ionel Popa (Paşcani). Delegat joc: Cristian China (Baia Mare).

Gloria: Fl. Bodea – Bactăr, Copaci, Ant. Manolache, Trifan, Runcan, Covaciu, Bg. Vasile, Buia, Stoianof (cpt.), N. Popescu
Rezerve: Bănuță – Curtuiuș, Adbul Wahab, Hașnăș, Rz. Tănasă, Davordzie, Al. Iul. Stoica, Sulici, Al. Georgescu
Antrenor: Adrian Falub

Unirea Slobozia: Păduraru – Dorobanțu, Perju, Gab. Lazăr (cpt.), M. Ciobanu, Coadă, Afalna, Cruceru, Ben Levy, Bolohan, Golda
Rezerve: Ciupercă – I. Dinu, Mih. Lemnaru, D. Radu, Ibrian, Ekollo, Rob. Silaghi
Antrenor: Constantin Enache

Au marcat de la loviturile de departajare: Antoniu Manolache, Paul Copaci / Ionuț Dinu, Florinel Ibrian, Serges Ekollo
Au ratat de la loviturile de departajare: Carl Davordzie, Ovidiu Covaciu, Adam Adbul Wahab / Robert Silaghi

Unirea Slobozia se impune cu 3-2 la lovituri de departajare în fața echipei din Liga 3 Gloria Bistrița Năsăud. Jucătorii lui Falub au fostmai emotivi la execuțiile de la punctul cu var, ratând de trei ori, în timp ce ialomițenii au ratat doar o dată
0-0 și după cele două reprize de prelungiri, astfel că meciul de la Bistrița se va decide la loviturile de departajare
Min 120+2 Covaciu bate o lovitură liberă din fața careului, poziție centrală, cu piciorul stâng, mingea șterge transversala și se duce peste, iar arbitrul fluieră finalul prelungirilor
Min 80 Acțiune periculoasă în careul Sloboziei, mingea e respinsă în față, Adbul Wahab avansează și șutează puternic din 12 metri, Lazăr deviază și mingea se duce razant pe lângă bara din dreapta, în corner. Păduraru era bătut. A fost cea mai mare ocazie a meciului


Meciurile programate joi în Play-off-ul Cupei României:

joi, 29 septembrie 2022, ora 16:00
FC Brașov – FC Hermannstadt
Stadion: Tineretului (Brașov – Brașov)

joi, 29 septembrie 2022, ora 16:30
CSM Alexandria – FK Miercurea Ciuc
Stadion: CSS Peco (Alexandria – Teleorman)

joi, 29 septembrie 2022, ora 18:45
Concordia Chiajna – Universitatea Cluj
Stadion: Concordia 2 (Chiajna – Ilfov)

joi, 29 septembrie 2022, ora 21:30
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Dinamo
Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj) 

Meciurile disputate marți în Play-off-ul Cupei României: 

marți, 27 septembrie 2022, ora 14:30
CSC Dumbrăvița – Politehnica Iași 0-0, 0-0, 7-6 după lovituri de departajare
Au marcat de la loviturile de departajare: Răzvan Ghinescu, Cristian Grancea, Toma Bodri, Petre Simon, Ionuț Tănase, Sebastian Bura-Koț, Alexandru Martinov / Alex Hrib, Paul Fosu-Mensah, Ștefan Ștefanovici, Anton Karachanakov, Pawel Tomczyk, Tudor Telcean
Au ratat de la loviturile de departajare: Andrei Olaru / Francisc Cristea, Christ Kouadio

Cosmin Stan / Mugurel Cornățeanu / Opinie despre Poli Iași

marți, 27 septembrie 2022, ora 16:00
Ripensia Timișoara – ”FC U” Craiova  0-4
Marcatori: Vlad Achim 9′, Sekou Sidibe 73′, Ionuț Zanfir 76′, Radu Negru 89′

Iulian Muntean / Lorenzo Paramatti

marți, 27 septembrie 2022, ora 16:30
Șoimii Lipova – Gloria Buzău 2-2, 2-4 după prelungiri
Marcatori: Ovidiu Bulza 40′, Sebastian Susan 72′ / Alexandru Boiciuc 15′, Mihai Neicuțescu 76′, Ariel Lopez 104′, Rareș Uțiu 119′

Cronica / Adrian Abrudean și Cristian Pustai

marți, 27 septembrie 2022, ora 18:45
Steaua – Chindia Târgoviște 1-2
Marcatori: Adrian Popa 5′ / Daniel Popa 49′, Cristian Cherchez 84′

Daniel Oprița / Adrian Popa și Valentin Bărbulescu / Anton Petrea

marți, 27 septembrie 2022, ora 19:00
Axiopolis Cernavodă – Minaur Baia Mare 4-4, 4-5 după prelungiri
Marcatori: Alexandru Grigoraș 9′, Iulian Carabela 52′, Iulian Carabela 90+2′ – penalty, Cosmin Dane 90+3′ / Vasile Chitaș 32′, Mircea Donca 34′, John Mondragon 39′, George Rusu 76′ – autogol, Sergiu Ciocan 96′

articolul original.
❌