ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 1 February 2023Ultimele Stiri

Erin Hobin: Nicio cantitate de alcool nu e bună pentru sănătate

1 February 2023 at 07:52
Foto:g4media.ro

În cadrul studiu  de sănătate publicat  realizat recent de Centrul canadian pentru Consumul și Dependența de Substanțe (CCSA), avertizează că nicio cantitate de alcool nu este sigură pentru sănătate.

În cazul în care canadienii nu se pot abține să bea, li se recomandă să nu consume mai mult de două pahare de alcool pe săptămână.

În contextul recomandării anterioare, publicată în anul 2011, spunea că femeile au voie să bea 10 pahare de alcool pe săptămână, iar bărbații 15. În ghidul recent, finanțat de Health Canada, a sugerat aplicarea etichetelor obligatorii de avertizare pentru toate băuturile alcoolice.

Astfel, „Mesajul principal, din noul ghid, este acela că nicio cantitate de alcool nu e bună pentru sănătate”, a spus Erin Hobin, cercetător la Public Health Ontario, membru al grupului de experți care a elaborat ghidul. „Cu cât bei mai puțin, cu atât este mai bine”, a declarat el, potrivit CBC.

Riscuri majore chiar și când bem cantități mici de alcool

În alcătuirea sa, de centrul canadian pentru consumul și dependența de substanțe, ghidul detaliază numeroasele riscuri pentru sănătate, asociate cu ceea ce era considerat, anterior, un consum redus de alcool.

În contextul CCSA, mai mult de două pahare de alcool, fiecare având echivalentul a 341 ml (0,6 halbe de bere cu alcool 5%) sau 142 ml (un pahar de vin cu 12% alcool) pot duce la boli precum cancerul de sân și de colon.

În precizările sale,„Noul ghid este, oarecum, șocant”, admite dr. Hobin. „Cred că este o informație surprinzătoare faptul că trei pahare de alcool pe săptămână pot crește riscul de cancer la cap și gât. Iar acest risc crește cu 15%, cu fiecare pahar în plus”, susține el.

Rezultatul unor cercetări vaste făcute în ultimii ani

În plus, experții canadieni spun că schimbarea drastică a ghidului privind consumul de băuturi alcoolice este rezultatul unor cercetări vaste, făcute de-a lungul timpului. Cercetătorii au dezvăluit că, la nivel global, în anul 2021, aproximativ 741.300 de cazuri de cancer au fost cauzate de alcool.

Ei au sugerat că etichetele cu alcool ar trebui să conțină avertismente împotriva cancerului și că ar trebui să existe impozite mai mari pe alcool. În timp ce majoritatea cazurilor de cancer cauzate de alcool au fost legate de consumul intens sau „riscant”, s-a estimat că și nivelurile moderate sau scăzute de consum de alcool au cauzat cancer.

Aşadar, ultimele date indică faptul că consumul de până la 10 g de alcool pe zi, echivalent cu o jumătate de halbă sau pahar de vin, a contribuit undeva la între 35.400 și 145.800 de cazuri la nivel global.

articolul original.

În România, vârsta de pensionare pentru femei va crește gradual din ianuarie 2023

1 February 2023 at 07:26
Foto: evz.ro

În sistemul unitar de pensii publice din România, o veste importantă vine pentru românii care se pregătesc să iasă la pensie. În contextul actual al legii, acest aspect se va mai modifica în timp, lucru care îi va afecta.

Astfel, pentru femeile în pragul pensionării sau care se pregătesc să iasă la pensie în următorii ani. Din păcate, vârsta de pensionare a început să crească constant, chiar din această lună.

Concret, în conformitate cu Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, vârsta de pensionare pentru femei crește de la 61 la 62 de ani, pentru început.

Vârsta de pensionare pentru femei va crește gradual din ianuarie 2023

În cazul acestora, în contextul legal, se aplică o creștere graduală a vârstei de pensionare, până în ianuarie 2030, când aceasta va atinge 63 de ani, respectiv 65 de ani în 2035.

Totodată, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, iar cel complet de cotizare pentru femei va urca la 32 de ani de la 31 de ani și 11 luni.

În 2030, femeile se vor pensiona la 63 de ani, urmând ca în 2035 vârsta de pensionare să ajungă la 65 de ani.

Astfel, „Noi suntem acum pe punerea în aplicare a legii care a fost implementată începând cu ianuarie 2011 (…). Vârsta de pensionare creşte până la 63 de ani, conform legii.

Detalii oferite de la vârful Casei de Pensii

În precizările sale, „Am avut o creştere a vârstei de pensionare, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Dacă la bărbaţi au crescut vârstele de pensionare de la 56 de ani la 65 de ani, în cazul femeilor vârstele de pensionare au început să crească de la 55 de ani, ajungând la 63 de ani în anul 2023.

Apoi, urmează egalizarea vârstelor de pensionare în cazul femeilor cu bărbaţii la 65 de ani, în orizontul de timp 2035. Acest lucru se întâmplă peste tot în sistemele de pensii publice în lume, tocmai pentru că speranţele de viaţă ale oamenilor au crescut, dar nu la fel de mult ca în alte ţări”, a explicat recent Doina Pârcălabu, fost şef la Casei de Pensii, la Antena 3 CNN.

Cu cât urmează să crească vârsta de pensionare pentru femei?

Exact, vârsta de pensionare la femei va crește, de-a lungul următorilor ani, după cum urmează:

● 2022 – 61,9 ani
● 2023 – 62 de ani
● 2030 – 63 de ani
● 2035 – 65 de ani

Oficial, vârsta de pensionare în România este de 63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi, iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani şi stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

Dacă doriți să aflați exact când veți putea ieși la pensie, nu trebuie decât să intrați pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice și să completați data nașterii și sexul.

articolul original.
Ieri — 31 January 2023Ultimele Stiri

Imbunatatirea sigurantei alimentelor cu ajutorul solutiilor de ambalare din plastic cu izolare termica

31 January 2023 at 15:38
By: Stiri
image

‍Siguranta alimentara este unul dintre cele mai importante aspecte ale productiei de alimente. Asigurarea faptului ca alimentele sunt pastrate in siguranta si fara contaminare este o parte esentiala a oricarui proces de productie alimentara. De aceea, este important sa se utilizeze tipul potrivit de ambalaj pentru a se asigura ca alimentele raman sigure si securizate. Solutiile de ambalare din plastic izolate termic sunt o modalitate eficienta de a asigura pastrarea alimentelor in siguranta. In acest blog, vom analiza avantajele utilizarii solutiilor de ambalare din plastic cu izolare termica, avantajele utilizarii cutiilor Schoeller Allibert si sfaturi pentru selectarea solutiilor de ambalare adecvate.

Solutiile de ambalare din plastic termoizolat sunt o modalitate eficienta de a proteja alimentele de schimbarile de temperatura si de contaminare. Aceste solutii sunt concepute pentru a preveni ca alimentele sa se incalzeasca sau sa se raceasca prea tare si pentru a le feri de bacterii si alti contaminanti. Materialul izolator utilizat in aceste solutii este de obicei fabricat din polistiren sau spuma poliuretanica, care sunt usoare si durabile. Acest material izolator ajuta la mentinerea constanta a temperaturii alimentelor si previne deteriorarea acestora.

Solutiile de ambalare din plastic cu izolare termica pot fi utilizate intr-o varietate de aplicatii, inclusiv transportul alimentelor, depozitarea alimentelor si prepararea alimentelor. Acestea reprezinta o alegere ideala pentru industriile care necesita ca alimentele sa fie pastrate la o anumita temperatura, cum ar fi restaurantele si companiile de catering. Solutiile de ambalare cu izolare termica sunt, de asemenea, utilizate in domeniul sanatatii si in mediile medicale, unde mentinerea alimentelor la o anumita temperatura este esentiala pentru siguranta pacientilor.

Cutiile Schoeller Allibert sunt concepute pentru a indeplini cele mai inalte standarde de siguranta alimentara. Acestea sunt fabricate din materiale durabile si usoare, care sunt concepute pentru a pastra alimentele in siguranta si fara contaminare. Materialul izolator utilizat in aceste termoboxuri Schoellerallibert este foarte eficient in mentinerea alimentelor la temperatura dorita si previne deteriorarea acestora. Cutiile sunt, de asemenea, usor de transportat si pot fi personalizate pentru a raspunde unor nevoi specifice.

Cutiile Schoeller Allibert sunt, de asemenea, concepute pentru a fi usor de utilizat. Acestea dispun de capace usor de utilizat, care pot fi deschise si inchise rapid si usor. Acest lucru le face ideale pentru utilizarea in restaurante si in companiile de catering, unde alimentele trebuie sa fie transportate rapid si in siguranta. Cutiile sunt, de asemenea, stivuibile, ceea ce ajuta la economisirea spatiului si le face usor de depozitat.

Cutiile pot fi folosite si pentru a depozita alimentele in conditii de siguranta si securitate. Capacele de pe cutii pot fi folosite pentru a pastra alimentele proaspete si fara contaminare. Acest lucru este deosebit de important atunci cand se transporta alimente, deoarece ajuta la asigurarea faptului ca alimentele raman sigure si securizate.

Utilizarea cutiilor Schoeller Allibert pentru a imbunatati siguranta alimentelor are o serie de beneficii. In primul rand, aceste cutii sunt usoare si usor de transportat, ceea ce le face ideale pentru transportul si depozitarea alimentelor. In al doilea rand, materialul izolator utilizat in aceste cutii este foarte eficient in mentinerea temperaturii alimentelor. Acest lucru ajuta la asigurarea faptului ca alimentele raman sigure si fara contaminare. In al treilea rand, cutiile sunt, de asemenea, foarte durabile si pot rezista la o gama larga de temperaturi, ceea ce le face ideale pentru depozitarea pe termen lung. In cele din urma, cutiile sunt, de asemenea, relativ ieftine si pot fi usor de personalizat pentru a raspunde unor nevoi specifice.

Atunci cand selectati solutii de ambalare din plastic termoizolat, este important sa luati in considerare o serie de factori. In primul rand, este important sa se ia in considerare tipul de alimente care vor fi depozitate in cutii. Diferite tipuri de alimente necesita temperaturi diferite, astfel incat este important sa alegeti solutii de ambalare care sunt concepute pentru a mentine temperatura dorita a alimentelor. De asemenea, este important sa luati in considerare dimensiunea si greutatea alimentelor, deoarece acesti factori vor determina dimensiunea si greutatea solutiei de ambalare. In cele din urma, este important sa se ia in considerare costul total al solutiei de ambalare, deoarece acest lucru va contribui la asigurarea faptului ca solutia se incadreaza in buget.

Sunt disponibile mai multe tipuri diferite de solutii de ambalare din plastic termoizolat. Aceste solutii variaza in ceea ce priveste dimensiunea, greutatea si materialul izolator utilizat. Cele mai comune tipuri de solutii de ambalare sunt cutiile de unica folosinta, care sunt concepute pentru o singura utilizare si pot fi aruncate dupa utilizare. Sunt disponibile si cutii cu utilizare multipla, care sunt concepute pentru utilizari multiple si pot fi reutilizate de mai multe ori. In cele din urma, exista, de asemenea, cutii personalizate, care sunt concepute pentru a raspunde unor nevoi specifice si pot fi personalizate pentru a satisface cerinte specifice.

Desi solutiile de ambalare din plastic termoizolat sunt extrem de eficiente in mentinerea sigurantei alimentelor, exista cateva provocari comune care trebuie luate in considerare. In primul rand, este important sa va asigurati ca materialul izolator utilizat in solutia de ambalare este de cea mai buna calitate. Materialul izolator de calitate slaba poate reduce eficienta solutiei de ambalare si poate duce la deteriorarea alimentelor. In al doilea rand, este important sa ne asiguram ca solutia de ambalare are dimensiunea si greutatea potrivite pentru alimentele care trebuie sa fie depozitate. Daca solutia de ambalare este prea mare sau prea grea, aceasta poate duce la deteriorarea alimentelor. In cele din urma, este important sa ne asiguram ca solutia de ambalare este potrivita pentru tipul de alimente care trebuie depozitate. Diferite tipuri de alimente necesita temperaturi diferite, astfel incat este important sa alegeti o solutie de ambalare care este conceputa pentru tipul specific de alimente.

Solutiile de ambalare din plastic izolate termic sunt o modalitate eficienta de a asigura ca alimentele raman sigure si fara contaminare. Cutiile Schoeller Allibert sunt o alegere ideala pentru industriile care necesita ca alimentele sa fie pastrate la o anumita temperatura, cum ar fi restaurantele si companiile de catering. Aceste cutii sunt usoare, usor de transportat si foarte eficiente in mentinerea temperaturii alimentelor. Atunci cand selectati solutii de ambalare din plastic cu izolare termica, este important sa luati in considerare tipul de alimente care vor fi depozitate, dimensiunea si greutatea alimentelor si costul total al solutiei. Luand in considerare acesti factori, este posibil sa gasiti cele mai bune solutii de ambalare in plastic la Schoeller Allibert.

articolul original.

Cabinetul de avocatură AVM Consult – avocat dreptul muncii care vă poate îndruma la nevoie

31 January 2023 at 08:45
By: Stiri
image

Pe tot parcursul vieții există fel și fel de situații pe care le putem întâmpina, atât la locul de muncă, cât și în viața personală. Nu putem ști cu exactitate momentul, dar putem lua măsuri pentru a le rezolva așa cum trebuie, pe cale amiabilă de preferat.

Având în vedere că schimbăm mai multe locuri de muncă pe parcursul vieții, mai pot apărea anumite discrepanțe pe care le întâmpinăm cu diverși angajatori. Când situațiile se complică este bine să apelăm la un avocat dreptul muncii care ne poate ajuta să lămurim lucrurile și să primim și despăgubiri, dacă este cazul. AVM Consult, un cabinet de avocatură înclinat către nevoile și cererilor oamenilor, se poate ocupa de astfel de cazuri și poate remedia situațiile, indiferent de gravitatea lor.

De ce este bine să apelăm la un avocat de la AVM Consult

Un avocat în dreptul muncii, parte din echipa de la AVM Consult poate oferi asistență juridică și reprezentare pentru probleme legate de contracte de munca, salarii, discriminare la locul de muncă, probleme de pensii și beneficii, răspunderea patronului, conflicte sindicale și alte probleme legate de locul de muncă. Ei pot ajuta atât angajatorii, cât și angajații să înțeleagă și să respecte drepturile și obligațiile legale în ceea ce privește raporturile de muncă.

Este bine să apelăm la un avocat pentru ca acesta poate oferi asistență juridică specializată și poate reprezenta interesele în fața autorităților, instituțiilor și în fața altor persoane. Un avocat poate ajuta la interpretarea și aplicarea legilor și regulamentelor în cazuri specifice, poate negocia și poate apăra drepturile și obligațiile în fața instanțelor de judecată. De asemenea, un avocat poate oferi sfaturi și recomandări pentru a evita problemele legale în viitor. Este important să avem un avocat atunci cand ne confruntăm cu probleme juridice importante sau când simțim că drepturile ne sunt încălcate.

AVM Consult dispune de o echipă profesionistă de avocați care se pot ocupa de mai multe probleme care necesită rezolvare în instanță. Divorțuri, servicii juridice pentru clienți străini, avocații din cadrul AVM vorbesc limba engleză și germană și pot comunica ușor, totodată aici cei interesați găsesc o echipă de avocati specializati in litigii bancare.

AVM Consult – avocați pliați pe nevoile oamenilor

Nevoia și circumstanțele ne împing să apelăm la ajutor specializat din partea unor avocați care ne pot sfătui și ne pot pune la curent cu eventualele riscuri la care suntem expuși. O parte din oamenii care nu apelează la un avocat atunci când au probleme cred că aceștia au onorarii mari, ei bine în cadrul AVM Consult se vor stabili de la început sumele de bani care vor servi drept onorarii. Acestea diferă și de la caz la caz, de gravitate și complexitate.

În pagina oficială avmconsult.ro se găsesc mai multe informații și detalii despre serviciile de care se pot ocupa avocații din cadrul AVM Consult. Tot aici cei care își doresc să își înființeze firme o pot face fără prea multe probleme. Se vor discuta de la început condițiile și termenii acceptați și se vor putea încheia contracte de colaborare.

Date de contact:

avocat@christianamondea.ro

articolul original.

Cea mai frumoasă surpriză de Valentine’s Day se găsește în inima Bucureștiului

Cea mai frumoasă surpriză de Valentine’s Day se găsește în inima Bucureștiului

Tic tac! E ticăitul ceasului, sunt bătăile inimii. Căci se apropie o nouă ediție a sărbătorii Valentine’s Day, o zi care celebrează iubirea în întreaga lume. Am îmbrățișat și noi, românii, această sărbătoare simbolică și an de an toți îndrăgostiții se străduiesc să își surprindă jumătatea cu gesturi diverse, mai simple, mai pompoase, dar toate cu un singur scop. Să își arate dragostea și să se bucure de timp frumos alături de persoana iubită.

De cele mai multe ori, ideile clasice sunt cele mai de efect. Important este să profiți de orice ocazie pentru a îți exprima iubirea, forța care aduce tot ce e mai bun în viață.

Anul acesta, vă propunem o super idee care ne-a ispitit, o escapadă romantică, la Sheraton Bucharest Hotel. Sub conceptul Love Story @Sheraton, hotelul a pregătit o ofertă completă, perfectă pentru răsfățul tuturor simțurilor, tradusă în 24 de ore dedicate iubirii.

Îndrăgostiții se pot bucura de o experiență de 5 stele, ce include cazarea pentru o noapte la hotel, mic dejun romantic în cameră, acces la SPA, cină romantică la restaurantul Avalon, cu un meniu gourmet creat de Chef Ashlie Dias și multe alte surprize. Iar seara de 14 februarie va fi cu adevărat specială, întrucât cina va fi acompaniată de un spectacol de muzică live la saxofon, cu Lorin Sax.

Puteți alege între pachetul complet, cu cazare, disponibil la prețul de 1070 Lei/cuplu sau pachetul cu cina, “My Heart is Yours” dinner by Chef Ashlie Dias, disponibil la 470 Lei/cuplu, ce include o sticlă de vin oferită din partea casei.
Pentru detalii și rezervări puteți accesa oferta completă pe site, la link-ul https://explorebucharest.ro/en/love-story-city-escape-2/

articolul original.

Ansamblu joacă pisici – Cât costă?

Ansamblu joacă pisici – Cât costă?

Ai o pisica și vrei să o răsfeți, oferindu-i un mediu confortabil și distractiv în care să își petreacă timpul? Un ansamblu de joacă o va face, cu siguranță, fericită! Datorită versatilității ansamblurilor de joacă și faptului că pisicilor le place foarte mult să își petreacă timpul în ele, acestea sunt investiții pe care ar trebui să le iei în considerare pentru companionul tău blănos.

Ansamblurile de joacă sunt special concepute pentru ca pisicile să se joace și să se relaxeze înăuntru. Acestea sunt disponibile într-o varietate de forme și dimensiuni, de la structuri mici, simple, până la modele mari, prevăzute cu mai multe niveluri, cu zone speciale pentru de ascuțit gheruțele, ascunzātori, culcușuri sau jucării agățate. Indiferent de tip, ansamblurile de joacă sunt ideale pentru a le pune la dispoziție pisicilor un mediu stimulativ în care să își petreacă activ puținul timp în care nu dorm. Iar acest lucru aduce beneficii importante asupra sănătății felinelor.

Pentru a află cât costă un ansamblu de joacă pentru pisici, am consultat oferta unui magazin online cunoscut pentru calitate, prețuri accesibile și promoțiile pe care le desfășoară, PetVet Shop. Iar concluzia este certă: poți cumpără ansambluri de la PetVet și dacă nu dispui de un buget foarte mare.

Ansambluri de joacă pentru toate buzunarele

Dacă ești proaspătul stăpân al unei pisici, probabil că ești copleșit de toate cheltuielile pe care le-a implicat adopția: control la veterinar, deparazitări, vaccinurile inițiale, geantă de transport, litieră etc. De aceea, s-ar putea să fii tentat să amâni achiziționarea unui ansamblu de joacă. Pe de altă parte, pisica ta merită să fie primită într-o casă în care se simte iubita și răsfățată. Așadar, dacă bugetul este un impediment, poți alege să îți îndrepți atenția către acele ansambluri de joacă mai puțîn costisitoare, cel puțîn temporar.

În general, prețul ansamblurilor de joacă variază în funcție de mai multe aspecte, pe care le vom detalia în cele ce urmează.

Dimensiunea, designul și complexitatea modelului

Ansamblurile de joacă mai mari și mai complexe vor costă, în general, mai mult decât modelele mai mici și mai simple. De asemenea, caracteristicile suplimentare, precum nivelurile multiple, jucăriile interactive încorporate sau sisalurile adăugate sub formă de stâlp vor crește prețul.

Pentru a îți face pisica fericită nu este neapărat necesar să îți îndrepți atenția spre cele mai mari ansambluri de joacă. Stăpânii de animale trebuie să ia în calcul atât mărimea pisicilor, cât și spațiul pe care îl au la dispoziție în casă pentru amplasarea ansamblurilor, alegând o varianta suficient de spațioasă pentru că felină să se poată desfășura confortabil, dar nu una de dimensiuni prea mari, care ocupă jumătate din spațiul din camera.

Materialul din care este făcut ansamblul

Tipul de material folosit pentru realizarea ansamblurilor de joacă pentru pisici poate afecta prețul. De exemplu, cele făcute din lemn masiv vor fi de obicei mai scumpe decât cele făcute din materiale mai ieftine, cum ar fi cartonul sau plăcile aglomerate.

Investiția în ansambluri de joacă făcute din lemn masiv nu se justifică. Cele realizate din materiale mai accesibile la preț pot fi suficient de rezistente, dacă sunt calitative. În schimb, îți recomandăm să alegi un ansamblu de joacă dintr-un material ușor de curățat, care este prevăzut și cu sisal, pentru a nu fi nevoit să faci o cheltuiala în plus.

Furnizorul

Cei care cumpără ansambluri de joacă din magazine fizice pentru animale plătesc, de obicei, un preț mai mare. Același produs poate fi achiziționat dintr-un petshop online la un preț mai mic, deoarece sunt eliminate costurile care țîn de chiria furnizorului, de exemplu. Mai mult decât atât, un magazin online pentru animale așa cum este PetVet Shop oferă livrarea gratuită în funcție de suma totală a comenzii, ceea ce înseamnă că vei economisi și mai mult.

La PetVet Shop găsești ansambluri de joacă pentru pisici cu preț super accesibil, care respectă cele mai înalte standarde pentru siguranță pisicilor. Sunt robuste, rezistente și stabile, fără margini ascuțite care pot răni pisica și fără părți mici, pe care felină le-ar putea ingera.

Intră chiar acum pe site-ul petshop-ului online PetVet și alege ansamblul de joacă ce corespunde cel mai bine nevoilor pisicii tale, dar și bugetului tău!

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

7 uleiuri esențiale pentru o piele sănătoasă și strălucitoare

30 January 2023 at 09:31
By: Stiri
image

Există un ulei esențial care poate rezolva fiecare dintre problemele de îngrijire a pielii, dacă îl alegeți pe cel potrivit pentru dvs.

Este important să rețineți că unele uleiuri esențiale pot provoca iritații, așa că cel mai bine este să întrebați un dermatolog înainte de a le adăuga în rutina dumneavoastră. Medicii sugerează să faceți un test de plasture și să testați fiecare ulei esențial pe antebraț timp de 24 de ore înainte de a-l folosi.

1) Ulei esențial de lavandă

Aroma calmantă a lavandei o face ideală pentru baie și un element de bază pentru îngrijirea personală. Este un antiinflamator care poate reduce roșeața și este un hidratant natural care poate repara pielea uscată. De asemenea, ajută la diferite iritații ale pielii, tăieturi, zgârieturi, arsuri și poate, de asemenea, să calmeze pielea stresată.

2) Ulei esențial de neroli

Uleiul de neroli se presupune că este citofilactic și ajută la regenerarea celulelor, făcându-l un ingredient excelent anti-îmbătrânire. Neroli este un ulei esențial minunat folosit pentru a trata tipurile de piele devitalizată, matură, îmbătrânită și sensibilă. De asemenea, are proprietăți antibacteriene și poate fi utilă în tratamentul acneei. Proprietățile de întinerire ale Neroli înseamnă că poate fi folosit pentru cicatrici și vergeturi.

3) Ulei esențial de ylang ylang

Ylang-ylang-ul echilibrează producția de sebum și este util pentru tratarea pielii grase sau uscate. Aroma sa exotică vă poate stimula și starea de spirit. Stimulează creșterea celulelor și ajută la combaterea diferitelor semne de îmbătrânire.

4) Ulei esențial de salvie

Dacă suferiți de acnee, includeți câteva picături de ulei de salvie în rutina dvs. Este uleiul esențial de preferat pentru controlul excesului de sebum. Nu numai că poate combate semnele vizibile ale îmbătrânirii, dar și reglează producția de ulei atât pentru pielea uscată, cât și pentru cea grasă.

5) Ulei de arbore de ceai

Este prima alegere pentru acnee și tenul gras. Are proprietăți antifungice și antibacteriene care reduc bacteriile de la suprafața pielii, ciupercile și virușii. Ajută la tratarea virușilor, ciupercilor și bacteriilor de pe suprafața pielii și la controlul erupțiilor. Uleiul de arbore de ceai poate trata, de asemenea, tăieturi minore, zgârieturi și afecțiuni ale pielii.

6) Ulei esențial de geranium

Geraniumul este un ulei versatil care echilibrează producția de ulei, condiționează pielea și este excelent pentru toate tipurile de piele. Geranium poate fi adăugat la cremele hidratante pentru a ajuta la producția excesivă sau insuficientă de ulei. Proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii ajută, de asemenea, la evitarea infecțiilor.

7) Ulei esențial de lemn de santal

Cunoscut pentru aroma sa și folosit în mod tradițional în India de secole, acesta este și un ulei reparator. Calmează eficient inflamația cauzată de pielea uscată. Și este un antiseptic care poate reduce hiperpigmentarea și apariția cicatricilor.

Uleiurile esențiale au multiple efecte benefice asupra sănătății și calității vieții noastre. Este important să ne asigurăm că utilizăm doar uleiuri de calitate, pure, achiziționate din surse sigure. Prin inscriere doTERRA vă asigurați accesul la o mulțime de informații valoroase cu privire la uleiurile esențiale și aromaterapie, precum și la uleiuri de cea mai bună calitate, la prețuri foarte avantajoase.

articolul original.

Locuri în care sa vă petreceţi Valentine’s Day

30 January 2023 at 09:30
By: Stiri
image

Anul acesta, de Valentine’s Day, du-ți jumătatea într-o călătorie romantică pe care nu o va uita prea curând. Iată care sunt oraşele considerate cele mai romantice destinaţii din Europa.

Paris, Franţa

Nici măcar nu poți să vorbești despre romantism fără a include Parisul! Petreceţi cea mai reuşită Zi a Îndrăgostiților cu o plimbare romantică prin orașul pitoresc al luminilor. Minunați-vă de emblematicul Turn Eiffel și de Arcul de Triumf, savurați o cafea la o cafenea în aer liber sau vedeți un spectacol la Moulin Rouge. Orice veţi face, va fi cu adevărat o zi de dragoste pariziană.

Veneţia, Italia

De la o plimbare privată cu gondola și mersul mână în mână în timp ce exploraţi labirintul orașului de poduri și canale ascunse, până la o cină cu spaghete la lumina lumânărilor, Ziua Îndrăgostiților nu va mai fi niciodată la fel după o excursie în Veneţia.

Bruges, Belgia

Considerat „Veneția de Nord” – cu labirintul său sinuos de canale și arhitectura conservată excelent – nu este greu de înțeles de ce Bruges este refugiul romantic perfect pentru Ziua Îndrăgostiților. Sărbătoriţi cu ciocolată belgiană topită, plimbaţi-vă prin piețele de artizanat istorice și pierdeţi-vă în superba arhitectură medievală a orașului.

Budapesta, Ungaria

Fie că este vorba de arhitectura uimitoare din secolul al XIX-lea sau de viața de noapte vibrantă, Budapesta are totul. Surprinde-ți persoana iubită cu ciocolată făcută manual, tratamente spa sau o croazieră romantică de-a lungul Dunării. Buget redus? Faceți un tur gratuit pe jos al Budapestei!

Dubrivnik, Croaţia

Răsfățați-vă cu o vacanță potrivită pentru familia regală în această Zi a Îndrăgostiților. Țineți-vă de mână hoinărind pe străzile vechi de un secol și printre zidurile albe ale fortărețelor care au inspirat Kings Landing în serialul Game of Thrones. Îmbrățişați-vă în timp ce priviți apusul peste imaginea uluitoare a orașului şi a Mării Adriatice. Vizitați orașul cu un scuter pentru doi și veți vedea de ce Dubrovnik este pe lista noastră!

Florenţa, Italia

Italia își ia în serios romantismul și Florența ar putea fi considerată „crema della crema” (cu toate acestea, italienii ar spune-o probabil în franceză). Cu arhitectura renascentistă magnifică, muzee de artă de talie mondială si bucătărie de top – veţi avea o Zi a Îndrăgostiţilor de care vă veţi aminti multă vreme.

Praga, Cehia

Nu există nimic care să facă inima să tresară mai mult decât să vă țineţi de mână în timp ce faceţi o plimbare de-a lungul Podului Carol, mai ales când răsare soarele! Petreceţi un weekend plin de pasiune, începând cu un tur al oraşului, cină peste râu și terminând cu o bere cehă delicioasă pentru a încheia noaptea.

Lisabona, Portugalia

Du-ți partenerul înapoi în timp cu priveliștile uimitoare ale Lisabonei și arhitectura pitorească. Vizitați restaurantele cosmopolite și scenele muzicale vibrante noaptea, după o zi de explorare. Și nu uitați să mergeți cu telecabinele în sus și în jos prin orașul deluros.

Braşov, România

Oraşul înconjurat de munţi, Piaţa Sfatului şi Biserica Neagră, străduţele înguste din Centrul Istoric, cafenelele şi restaurantele, o plimbare pe Tâmpa sau până în Poiana Braşov şi Postăvaru, sunt doar câteva din lucrurile pe care le puteţi face sau vedea în Braşov, de Valentine’s Day. Iar pentru a duce romantismul la un nou nivel, rezervaţi pe Brasov Sweet Retreat un apartament cu jacuzzi propriu în aer liber şi şemineu.

articolul original.

Care este salariul lui Raed Arafat?

30 January 2023 at 09:57
Foto: hotnews.ro

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a spus direct cât de mult câștigă pe lună.  Astfel, şeful DSU a menționat că are salariul unui secretar de stat, iar  aceste sume sunt publice.

Cât de mare este salariul lui Raed Arafat?

În precizările sale, „Salariul meu este salariu de secretar de stat, oficial aproape de 10.000 de lei. Asta este de câțiva ani, înainte era 5.000, dar după ce au crescut salariile și s-a făcut legea salarizării am ajuns la 9.700 și ceva, plus norma de hrană.

Astea sunt la Ministerul de Interne, se învârte pe la 10.000″, a dezvăluit șeful DSU.

Raed Arafat, despre informațiile false răspândite despre el: S-a spus ca am fost condamnat la moarte…

În plus, Raed Arafat a vorbit și despre informațiile false care se răspândesc despre el fără a fi verificate. Unii au spus că ar fi fost comdamnat la moarte în Palestina sau că ar deține un hotel de lux în Constanța, ambele cazuri fiind complet neadevărate, după cum afirmă șeful DSU.

Astfel, „S-a spus ca am fost condamnat la moarte în Palestina și am fugit în România. Mi-a plăcut odată, cineva îmi spune că la Constanța au fost în fața unui hotel iar vis-a-vis se făcea o construcție, un resort, nu știu cum se numea. Și vine paznicul și spune: Asta e a lui Arafat! Și persoana mă cunoștea. Și spune chiar e al lui, de unde știți?

Da, e al lui și vine săptămânal să o verifice. Și persoana aceea mă suna apoi îmi spune: uite ce zice paznicul! Acum… că paznicul o zicea din prostie sau ca să răspândească un fake news intenționat, nu am de unde să știu.  Astea sunt lucruri pe care le-am auzit, m-am distrat cu ele, dar asta este!”, a mai spus Raed Arafat, în cadrul unui podcast.

În contextul profesional, Raed Arafat a ocupat funcția de subsecretar de stat în Ministerul Sănătății din august 2007 până în octombrie 2012. A fost, apoi, ministrul interimar al Sănătății din octombrie până în decembrie 2012.

Din decembrie 2012 până în ianuarie 2014, a fost secretar de stat în ministerul Ministerul Sănătății.

Din ianuarie 2014 și până în prezent, ocupă funcția de secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne.

articolul original.

Victor Ciutacu, reclamat pentru propagandă rusă: „Nătărăul ăsta cu trecut incert…”

29 January 2023 at 07:23
By: (S.P.)

Scandal între Victor Ciutacu, moderator România TV, și deputatul Pavel Popescu, după ce parlamentarul liberal l-a acuzat de propagandă de război rusă, făcând o reclamație la CNA.

„Nătărăul ăsta cu trecut incert și prezent penibil încearcă să facă, pe cont propriu, ce nu i-a reușit nici măcar lui Băsescu în vremea când călărea haiducește tot Sistemul. Dacă stai să te iei după mintea lui puțintică, eu, Cristoiu și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Putin ce mai destabilizăm Ucraina. Altfel proaspăt stabilizată de promisiunea livrării de tancuri Leopard și Abrams. Dincolo de faptul că-și atrage partidul într-o presiune politică directă pe CNA (teoretic autoritate autonomă), cerându-i să sancționeze la comandă un post tv sau mai multe, mai are un pic și propune, după model Maia Sandu, înființarea unei comisii guvernamentale care să ne declare dușmani ai statului și să ne suspende pe termen nelimitat licența de emisie. Și, după aia, să ne și aresteze. Sau înainte, depinde de prioritățile de siguranță națională ale statului eșuat…”, i-a transmis Victor Ciutacu liberalului.

Conform site-ului România TV, deputatul Pavel Popescu i-a reclamat la CNA pe Victor Ciutacu și Ion Cristoiu că aduc informații false despre războiul din Ucraina și că fac propagandă pro-rusă.

a folosit în interpelarea lui cuvinte precum terorism, periclitarea sănătății publice, acțiuni ostile, propagandă de război.

articolul original.

Papa Francisc – Cum e cu căsătoria

27 January 2023 at 19:07
By: (N.C)

Căsătoria creştină este cea dintre un bărbat şi o femeie, iar familia se bazează pe aceasta, a declarat vineri papa Francisc care a primit în audienţă reprezentanţi ai tribunalului apostolic „Rota Romana”, cu ocazia inaugurării anului judecătoresc, transmite agenţia ANSA.

În discursul său, papa Francisc a spus că „în Biserică şi în lume există o mare necesitate de a redescoperi sensul şi valoarea uniunii conjugale dintre un bărbat şi o femeie, pe care se întemeiază familia”.

„De fapt”, a adăugat liderul de la Vatican, „un aspect cu siguranţă nu secundar al crizei care afectează atât de multe familii este ignoranţa practică, atât personală, cât şi colectivă, cu privire la căsătorie”.

La începutul acestei săptămâni, papa Francisc a declarat că homosexualitatea este un păcat, dar nu este o infracţiune, precizând că unii episcopi catolici care susţin legi ce incriminează sau discriminează persoanele LGBTQ greşesc.

Într-un interviu pentru Associated Press (AP), Papa Francisc a revenit la subiectul comunității gay. „A fi homosexual nu este o infracţiune”, a spus liderul de la Vatican, precizând că unii episcopi catolici care susţin legi ce incriminează sau discriminează persoanele LGBTQ greşesc. Aceşti reprezentanţi ai bisericii ar trebui „să aibă un proces de conversie” şi să manifeste „sensibilitatea” pe care „Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi”, a ținut să completeze Suveranul Pontif.

Biserica Catolică nu recunoaşte căsătoria între persoane de acelaşi sex, notează ANSA.

articolul original.

Cauzele care determină mirosul neplăcut al unei persoane

27 January 2023 at 14:08

Pe lângă transpirația care, în cantități moderate, este perfect normală, există anumite condițiile medicale, emoții sau mâncăruri care pot face ca o persoană să emane un miros neplăcut.

Nimănui nu-i place să miroasă urât, iar acest lucru poate crea un disconfort uriaș atât pentru persoana în cauză, cât și pentru cei din jurul său. Uneori facem greșeli de igienă fără să ne dăm seama, deși cei mai mulți dintre noi facem tot posibilul să rămânem curați pe tot parcursul zilei.

Felul în care mirosim spune despre noi mai multe decât am crede. Mirosul pe care îl emanăm variază în funcție de schimbările de la nivelul sistemului imunitar și diferă în funcție de sex, vârstă, alimentație și metabolism, astfel că starea generală de sănătate poate fi determinată de mirosul transpirației, respirației, urinei și a sângelui.

Fiecare dintre noi are o amprentă olfactivă unică, emanată de diferite părți ale corpului, care poate varia în funcție de stilul de viață, alimentație și înaintarea în vârstă, care poate fi un bun indicator al stării de sănătate.

Unele afecțiuni au un miros caracteristic, emanat din diferite părți ale corpului unui om bolnav. Mirosul emanat de o persoană este repugnant atunci când persoana în cauză suferă de o afecțiune”, afirmă Mats Olsson, psiholog experimental în cadrul Institutului Karolinska din Suedia.

Astfel, nu doar pielea capătă un miros neplăcut, ci și respirația, urina și sângele bolnavului.

Cauze frecvente ale respirației urât mirositoare

Microbii orali care emit gaze sunt de departe cea mai frecventă cauză a respirației urât mirositoare (halitoza). Peste 700 de specii de microbi au fost identificate în gură. Dacă nu sunt respectate metodele adecvate de îngrijire orală, acești microbiomi orali cresc rapid și încep să se hrănească cu resturile alimentare care se blochează în gingii și dinți. Compușii toxici pe care îi produc, dezvoltă în cele din urmă un miros urât. Periajul, folosirea aței dentare și curățarea limbii în fiecare zi pot ajuta la reducerea numărului de bacterii orale și la neutralizarea oricăror acizi și compuși erodanți.

Disfuncția glandelor salivare expune gura provocărilor erozive prezentate de streptococcus mutans sau alți microbi care produc acizi care erodează smalțul dentar, ducând la carii și, implicit, la halitoză. Problemele orale au ca rezultat, de asemenea, producția redusă de ioni de fosfat de calciu din glandele salivare, care ajută la neutralizarea compușilor volatili de sulf (VSC) din alimente și microbi.

Infecția orală poate favoriza apariția halitozei, deoarece provoacă o inflamație crescută, care creează pungi gingivale în care se ascund bacterii și alte microorganisme care determină respirația urât mirositoare. Parodontita, gingivita, cancerul oral, herpesul bucal și veziculele febrile sunt bolil și infecții asociate cu halitoza.

Consumul de tutun, pe lânga faptul că provoacă pete dentare, iritarea gingiilor și scade capacitatea de a gusta alimente și băuturi, provoacă și un miros urât al respirației.

Alimente care pot determina mirosul neplăcut al unei persoane

Alimentele și băuturile acidulate sau care conțin cantități mari de proteine, glicoproteine sau zahăr și băuturile acidulate pot provoca respirație urât mirositoare, majoritatea microbilor orali hrănindu-se cu zahăr și proteine.

Mâncărurile picante. Ardeii iuți conțin capsaicină, o substanță chimică care te face să simți o senzație intensă de fierbinte. Cu toate acestea, principalii vinovați pentru mirosul neplăcut sunt, de obicei, usturoiul și ceapa folosite în mâncărurile picante.

Usturoiul și ceapa. Aceste două legume folosite în majoritatea mâncărurilor eliberează compuși chimici asemănători sulfului, atunci când sunt digerate. Aceștia vor fi apoi eliberați prin pori și prin respirație. Specialiștii spun însă că respirația mirositoare de usturoi și ceapă poate fi neutralizată mâncând mere crude, mentă și salată verde, care pot fi de mare ajutor.

Legumele crucifere. Broccoli, conopida și varza pot contribui și ele la mirosul neplăcut emanat de o persoană. Aceste  alimente conțin anumite subtanțe precum sulful, care sunt apoi eliberate prin pori. Legumele crucifere sunt foarte bogate din punct de vedere nutrițional, așa că eliminarea lor din dietă ar putea să nu fie o idee grozavă. Fierberea lor în apă sărată înainte de a le găti ar putea ajuta la neutralizarea substanțelor chimice care provoacă acel miros neplăcut.

Carnea. Consumul excesiv de carne poate avea, de asemenea, un impact asupra modului în care miroși. S-a demonstrat că persoanele care nu consumă carne în exces sunt considerate semnificativ mai atractive.

Boli „vinovate” de mirosul emanat

Diabetul. A avea o afecțiune precum diabetul poate avea un impact asupra respirației tale. Respirația cu miros de acetonă este cauzată de cetoacidoza diabetică, care este momentul în care organismul începe să producă acizi numiți cetone. Acesta este un semn de avertizare că organismul începe să rămână fără insulină, așa că dacă suferi de diabet și observi că respirația ta are un miros de fruct stricat, asemănător cu acetona, solicită imediat asistență medicală.

Tricomicoza. Este o infecție bacteriană care afectează de obicei axilele și alte zone în care crește părul corporal, cum ar fi zona inghinală. Această afecțiune este de obicei nedureroasă, dar poate produce transpirație excesivă și implicit un miros puternic și neplăcut. Tratamentul include de obicei menținerea acestor zone curate și uscate, eliminarea părului prin epilare sau bărbierire și utilizarea cremelor antibiotice topice sau a tratamentelor ce se administrează pe cale orală.

Boala de reflux gastroesofagian poate fi o altă cauză a respirației și transpirației urât mirositoare. Excesul de acid gastric, ce apare în afecțiuni precum boala de reflux gastroesofagian, cancerul de stomac, gastrita provoacă mirosul neplăcut. Pentru eliminarea acestui simptom neplăcut, este necesară tratarea cauzei.

Alte cauze care stimulează mirosul urât

Schimbarile hormonale pot favorizata apariția plăcii bacteriene, dar influențează și flora intestinală. De aceea, în perioada pubertății sau înaintea menstruației, la femei, se recomandă o igienă riguroasă.

Stresul te poate face să emani un miros mai puțin plăcut. Un tip de glande sudoripare numite glande apocrine, situate în zonele cu păr corporal, de exemplu axile, poate contribui într-adevăr la producerea unui miros neplăcut. Aceste glande devin mai active atunci când te simți stresat, iar bacteriile care interacționează cu transpirația pot produce substanțe chimice care să te facă să miroși urât.

Apneea în somn. Este o afecțiune care cauzează incapacitatea de a mai respira în timpul somnului. Pe lângă faptul că afectează calitatea somnului, afecțiunea poate provoca și respirație urât mirositoare.

Și unele medicamente pot contribui la apariția mirosului neplăcut sau îl pot face mai pronunțat. Un  studiu de specialitate arată că administrarea unui medicament care conține dimetil sulfoxid, cisteamină, disulfiram, suplatast tosilat, oxid nitric sau penicilamină este posibil să favorizeze anumite mirosuri specifice. Anumite medicamente, inclusiv cele pentru tensiunea arterială, antihistaminele și antidepresivele pot cauza xerostomia (gura uscată) sau pot elibera substanțe chimice urât mirositoare.

Mirosurile neplăcute indică probleme de sănătate

Studiile de specialitate confirmă faptul că mai multe afecțiuni deteremină un miros specific, iar acest miros trebuie să constituie un semnal de alarmă pentru persoana în cauză, dar și pentru cei din jur. Spre exemplu, persoanele care suferă de febră tifoidă emană un miros similar cu cel al pâinii coapte, iar cele ce suferă de febră galbenă emană un miros de carne crudă. Aceste mirosuri, mai mult sau mai puțin proeminente, pot fi percepute de cei care au un simț olfactiv dezvoltat sau antrenat pentru a identifica aceste boli, însă orice om poate simți repulsie la percepția acestor mirosuri, iar aceasta este o reacție a organismului, menită să ne protejeze împotriva bolilor.

Cercetările realizate de oamenii deștiință din cadrul institutului american „Monell Chemical Senses Center”, specializat în cercetarea gustului și mirosului, contribuie la conștientizarea și responsabilizarea persoanelor cu privire la starea proprie de sănătate. „Oamenii ar trebui să fie capabili să detecteze atunci când mirosul unei persoane indică prezența unei boli contagioase”, spune Mats Olsson, psiholog experimental, Institutul Karolinska, Suedia. Începând din 2014, el a cercetat modul în care organismul uman răspunde la perceperea mirosurilor neplăcute și a descoperit că dezgustul pe care îl simțim atunci când percepem un miros neplăcut declanșează o reacție a sistemului nostru imunitar, care ne protejează în fața afecțiunii specifice acelui miros. „Dezgustul pe care îl avem față de anumite mirosuri este în favoarea noastră, pentru a ne menține sănătoși”, a adăugat cercetătorul.


articolul original.

AU ÎNCEPUT PREGĂTIRILE PENTRU MASSIF 2023. CUM ARATĂ MASSIF? ORGANIZATORII AU DEZVĂLUIT HARTA FESTIVALULUI

AU ÎNCEPUT PREGĂTIRILE PENTRU MASSIF 2023. CUM ARATĂ MASSIF? ORGANIZATORII AU DEZVĂLUIT HARTA FESTIVALULUI.

Se apropie festivalul Massif, iar organizatorii au început pregătirile în Poiana Brașov pentru cel mai nou și așteptat eveniment al iernii. Prima ediție Massif va avea loc între 3 și 5 martie 2023, iar echipa aduce în premieră o producție specială pentru Poiana Brașov.

Producția și amenajarea festivalului vor completa performance-urile live și show-urile surpriză ale artiștilor și DJ-ilor de pe cele 7 scene, indoor și outdoor, amplasate la baza pârtiei Bradu și la cele mai renumite apres-ski-uri din România, îndrăgite de pasionații de distracție extremă și munte: KUPA Apres-Ski Bar, NUBA Chalet și YAGER Chalet.

Organizatorii așteaptă zilnic 12.000 de participanți, iubitori ai sporturilor de iarnă, ai muzicii, distracției, aventurii și experiențelor exclusiviste. Massif este un concept de festival nou și unic pentru Europa Centrală și de Est.

Fanii se vor putea întâlni cu artiștii sau DJ-ii lor preferați pe pârtii, să ia micul dejun împreună în hotelurile din Poiana Brașov sau să fie surprinși de aparițiile lor speciale la una dintre scenele de la apres-ski-uri sau la afterparty.

1 SCENĂ PRINCIPALĂ ȘI 2 SCENE SECUNDARE, AMPLASATE LÂNGĂ CENTRUL DE AGREMENT DIN POIANA BRAȘOV

Pentru prima ediție Massif vor fi amplasate 7 scene: 3 lângă centrul de agrement din Poiana Brașov, 3 în parteneriat cu apres-ski-urile din Poiană și o scenă de afterparty în stațiune, cu program special și invitați surpriză.

Fiecare scenă are stiluri de muzică diferite, propriul concept și design. Unii artiști vor îmbina mai multe genuri și vor crea mixuri eclectice de neuitat. Fanii se vor bucura de experiențe muzicale unice la prima ediție Massif, în timp ce urcă sau coboară de pe pârtie și își aleg locul preferat de petrecere.
1. Mainstage-ul festivalului va fi în aer liber, lângă centrul de agrement din Poiana Brașov. Dimitri Vegas, MATTN, Nicky Romero, Quintino, Kadebostany, Inna, Delia, Grasu XXL, Dirty Nano, B.U.G. Mafia, Pascal Junior și Killa Fonic se numără printre artiștii care vor face show-uri pe mainstage.

2. La baza pârtiei, organizatorii vor crea și o scenă indoor, G.O.A.T. (Greatest of All Time), pentru cei care vor să se bucure de cele mai mari hituri din istoria muzicii, de mixuri noi și inedite. Pe lângă decorul tematic, fanii vor primi aici și selecții muzicale speciale, ce redau atmosfera anilor ‘60, ‘70, ‘80, ‘90 și 2000, și hituri din prezent. Mai mult decât atât, această scenă va găzdui artiști din diverse genuri muzicale, care vor crea fusion-uri între hip-hop, trap, pop, rock, muzică electronică și folclor autentic. Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor, David Ciente și DJ-i români pregătesc surprize pentru primele lor show-uri la Massif.
3. Retro Fantesia, a treia scenă de la baza pârtiei Bradu, le aduce fanilor cele mai fine mixuri și remixuri retro. DJ-i români se vor juca pe această scenă cu cele mai cunoscute piese rock, pop și dance ale anilor ‘90 și 2000. Retro Fantesia este un concept creat de UNTOLD și este una dintre cele mai îndrăgite scene ale festivalului din Cluj-Napoca, care adună timp de 4 zile și 4 nopți zeci de mii de fani.
TAKE-OVER MASSIF LA APRES-SKI-URILE DIN POIANA BRAȘOV: NUBA BEMASSIF CHALET, YAGER BEMASSIF CHALET ȘI KUPA BEMASSIF

Trei dintre cele mai cunoscute apres-ski-uri din România vor găzdui scene Massif. În fiecare zi, de la prânz la miezul nopții, vor fi petreceri unice la Nuba BeMassif Chalet, Yager BeMassif Chalet și Kupa BeMassif. Fie că vor o pauză de la turele de ski sau snowboard, ca să se încarce cu o doză de muzică, distracție și adrenalină, fie că vin direct pregătiți de party, fanii acestor scene vor găsi la apres-ski-uri petrecerile perfecte la înălțime.

Massif va avea și o scenă dedicată afterparty-urilor, denumită K2 Alpin. Aceasta va fi în Poiana Brașov, la fostul local Favorit, care va fi reamenajat. Organizatorii pregătesc un design special și un line-up surpriză.

Abonamentele pentru prima ediție Massif sunt disponibile pe site-ul bemassif.com. Prețurile pornesc de la 79 euro plus taxe General Access și urcă până la 250 euro plus taxe pentru VIP. Tot pe site-ul festivalului, fanii găsesc și cazare în Poiana Brașov pentru perioada evenimentului. Peste 100 de artiști, trupe și DJ-i vor urca pe scenele Massif între 3 și 5 martie.

articolul original.

Cele mai grave afecțiuni la câini pot fi prevenite prin vaccin veterinar: află mai multe despre asta

26 January 2023 at 12:43
By: Stiri
image

La fel ca și la oameni, vaccinurile veterinare contribuie la prevenția bolilor contagioase, de la cele mai ușoare, la cele mai complexe, unele dintre ele chiar fatale.

Despre schema de vaccinare a animalului tău de companie vei discuta cu medicul tău veterinar, dar venim în întâmpinarea ta cu informațiile de care ai nevoie pentru a înțelege importanța unui vaccin veterinar. Schema standard de vaccinare implică vizita la medicul veterinar în mai multe etape de creștere a câinelui: la 7 – 9 săptămâni, la 11 – 13 săptămâni, la 15 – 17 săptămâni, dar și peste 15 luni. Iată care sunt principalele boli pe care le poți preveni prin vaccin.

 

Hepatita canină, leptospiroza, parvoviroza – pe lista afecțiunilor care se pot preveni prin vaccinare

Parvoviroza este o afecțiune extrem de contagioasă, care atacă – în primul rând – sistemul gastrointestinal al câinelui, ducând la deschidratarea completă a câinelui. Există cazuri severe, în care deshidratarea se instalează în maxim 72 de ore, fiind fatală pentru animalul infectat. Parvoviroza canină se previne prin vaccinare, la fel ca și hepatita. Hepatita canină determină congestia mucoaselor stomacale, dilatarea stomacului, reducerea numărului de globule albe și este o afecțiune extrem de serioasă. Tot în această listă se înscrie și leptospiroza: o boală care este cauzată de bacteriile din urina rozătoarelor și care se manifestă prin: letargie, icter, dureri musculare, insuficiență renală, diaree, pierderea apetitului și o slăbiciune generală severă. Vaccinarea împotriva parvovirozei,a leprospirozei și a hepatitei canine este obligatorie. Discută cu medicul veterinar despre schema de vaccinare pentru animalul tău de companie.

Vaccinurile împotriva rabiei și a tusei canine: opționale, dar foarte recomandate de medicii veterinari

Chiar dacă nu se regăsesc în schema obligatorie de vaccinare, vaccinurile împotriva rabiei și a tusei canine sunt de o importanță majoră. Rabia este o boală fatală, atât pentru oameni, cât și pentru câini și se poate preveni prin vaccinare. Simptomele rabiei sunt: salivarea excesivă, comportament agresiv, dureri la nivelul gâtului, mers nesigur, convulsii are mușchilor faciali. Mușcătura urmată de imposibilitatea de a slăbi maxilarele este un semn care poate indica faptul că animalul tău de companie suferă de rabie. Tusea canină este o afecțiune care, de asemenea, se poate preveni prin vaccinare. Această boală este deosebit de contagioasă și se preia prin contactul cu alți câini. Boala cauzează tuse extrem de severă, care poate determina alte simptomatologii, în funcție de vârsta animalului. Cel mai adesea, tusea canină se răspândește în timpul expozițiilor canine sau în contexte unde câinii – din diferite medii – intră în contact.

Veteco.com, locul unde găsești cele mai bune suplimente veterinar, vaccinuri și antiparazitare

Cu peste 20 de ani de experiență în domeniul veterinar, Veteco.com se remarcă prin profesionalismul și dragostea pentru animale. Acest distribuitor veterinar vine în întâmpinarea iubitorilor de animale cu o gamă variată de produse, atent selecționate, pentru îngrijirea corectă (prevenție și tratament) a necuvântătoarelor.

În oferta Veteco.com se găsesc suplimente veterinar, vaccinuri, produse de igienă, dar nu numai. Pe platforma web a acestui distribuitor, produsele sunt structurate pe secțiuni: antiparazitare, terapeutice, ortopedie, cardiologie, dermatologie, bunăstare și îngrijire, suplimente nutritive, igienă și așa mai departe. Veteco.com vinde produse de ultimă generație, cu performanțe care au fost dovedite științific, atât pentru îngrijirea câinilor și a pisicilor, cât și pentru îngrijirea puilor de găină și nu numai. Merită!

articolul original.

Ce efort financiar presupune investiția într-un dulap frigorific de top?

26 January 2023 at 12:21

Traversăm vremuri critice, în care inițiativele antreprenorilor și investițiile acestora sunt descurajate de instabilitatea și riscurile care „planează” deasupra mediului de afaceri, din cauza pandemiei de coronavirus (ale cărei efecte se resimt în continuare), războiului desfășurat practic la granițele țării noastre (și care ar putea escalada oricând), dar mai ales a crizei economice care se prefigurează și care poate izbucni în orice moment. Totuși, dacă lucrați în industria ospitalității, un dulap frigorific nu intră la capitolele anterioare, întrucât vorbim despre un echipament HoReCa de o utilitate certă, practic obligatoriu într-o bucătărie profesională, iar costurile achiziționării sale se amortizează foarte rapid.

Un dulap frigorific este „responsabil” cu menținerea preparatelor la o temperatură constantă, ideală pentru prelungirea termenului lor de valabilitate, ceea ce se traduce în economii și evitarea risipei pentru localul dumneavoastră, indiferent că dețineți ori administrați un restaurant, un bar, un fast-food, o cantină etc. Aceste echipamente dezvoltă temperaturi de refrigerare ori congelare, oferă un control foarte precis al umidității și sunt destinate utilizării intensive, fără necesitatea unor pauze pentru lucrări de mentenanță. În ciuda capacității mari de depozitare, ele garantează un consum redus, iar agentul refrigerant respectă toate normativele europene aflate în vigoare la acest moment.

Un furnizor de top din industrie, cu o experiență îndelungată și maximum de profesionalism, așa cum este Fresco Expert, care susține inovația în bucătăriile restaurantelor din România încă din anul 1992, pune la dispoziția clienților săi numeroase modele de dulap frigorific. Acestea provin exclusiv de la branduri renumite la nivel internațional, ceea ce le asigură calitatea, fiabilitatea, ușurința în utilizare și durata îndelungată de viață. Fără alte introduceri, iată câteva exemple de produse, care vă vor ajuta să estimați impactul financiar asupra bugetului business-ului dumneavoastră din domeniul HoReCa:

Dulap frigorific, 1 ușă vitrată – 6.615 lei

Capacitate: 400 litri / Temperatură de lucru: între -2 și +8 grade Celsius / Răcire ventilată / Dezghețare automată, picioare reglabile / Putere: 0,29 kW;

 

Dulap congelare, 2 uși – 10.525 de lei

Capacitate: 1.400 de litri / Temperatură de lucru: între -10 și -30 de grade Celsius / Răcire ventilată;

 

Dulap congelare, 2 uși vitrate – 15.090 de lei

Capacitate: 1.400 de litri / Include 6 grilaje GN 2/1 / Temperatură de lucru: între -10 și -25 de grade Celsius / Răcire ventilată / Sistem automat de dezghețare și evaporare a condensului, picioare reglabile;

 

Dulap frigorific, 3 uși și 2 compartimente – 20.500 de lei

Capacitate: 700 + 1.400 litri / Include 9 grilaje GN 2/1 / Temperatură de lucru: între -2 și +8 grade Celsius / Răcire ventilată / Sistem automat de dezghețare și evaporare a condensului, picioare reglabile.

 

Toate modelele de echipamente enumerate anterior sunt „acoperite” de garanție Base Care inclusă în preț (montaj, 12 luni piese de schimb și manoperă). Aceasta poate fi extinsă, contra cost, la Performance Care – 175 de lei (Base + revizie anuală, training utilizare, intervenție în 72 de ore) sau Premium Care – 310 lei (Performance + extinderea la 24 de luni a perioadei pentru piese de schimb și manoperă, intervenție în 48 de ore). Acum, puteți estima costurile investiției, bucurându-vă de un echipament cu adevărat de top – mult succes!

articolul original.

Uniunea Europeană vrea să trimită imigranții înapoi în Africa, Orientul Mijlociu și Asia

26 January 2023 at 11:06

Miniștrii Migrației din Uniunea Europeană (UE) se vor întâlni joi, 26 ianuarie 2023, pentru a discuta despre restricțiile privind vizele și coordonarea din interiorul blocului comunitar pentru a putea trimite persoanele fără drept de azil în Europa înapoi în statele lor de origine din Africa, Asia și Orientul Mijlociu.

Astfel, miniștrii Migrației din UE se vor întâlni să vorbească despre acest subiect cu două săptămâni înainte de reuniunea de la Bruxelles a liderilor statelor din UE, reuniune în cadrul căreia se va discuta despre migrație.

În declaraţia lor, „Este nevoie de acțiuni rapide pentru a asigura returnări eficiente din Uniunea Europeană către țările de origine, folosind ca pârghie toate politicile relevante ale UE”, se arată într-un proiect al declarației comune ale miniștrilor Migrației din UE.

În ciuda acestui fapt, în interiorul blocului comunitar, resursele și coordonarea între diferitele părți ale Executivului UE sunt insuficiente pentru a se asigura că fiecare persoană fără drept de ședere este returnată sau deportată în mod eficient.

„Cooperarea insuficientă a țărilor de origine reprezintă o provocare suplimentară”, a transmis Comisia Europeană (CE), menționând probleme precum recunoașterea și eliberarea documentelor de identitate și de călătorie a imigranților.

În prezent, Austria și Ungaria protestează împotriva imigrației neregulamentare, în principal a imigrației musulmane din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord, în timp ce Germania se numără printre statele din UE care încearcă să își deschidă piața muncii pentru oamenii din alte state.

UE a convenit să restricționeze vizele pentru țările care nu cooperează pentru a-și lua oamenii înapoi

La trei ani distanță după ce Uniunea Europeană (UE) a convenit să restricționeze vizele pentru țările care nu cooperează pentru a-și lua oamenii înapoi, doar Gambia a fost sancționată în mod oficial. Executivul Comisiei Europene (CE) a propus măsuri similare față de Irak, Senegal și Bangladesh. Doi oficiali eurpeni au declarat că cooperarea cu Guvernul Bangladesh-ului în ceea ce privește returnarea persoanelor s-a îmbunătățit de atunci. Cu toate acestea, rata globală de returnare efectivă a Uniunii Europene (UE) s-a situat la 21% în 2021, potrivit celor mai recente date ale Eurostat.

„Acesta este un nivel pe care statele membre îl consideră inacceptabil de scăzut”, a spus un oficial european, citat de agenția de presă Reuters.

Imigrația este un subiect sensibil din punct de vedere politic în cadrul blocului comunitar, unde statele ar prefera să discute despre intensificarea returnărilor și despre reducerea imigrației ilegale din UE; decât să reînvie disputele cu privire la modul de împărțire a sarcinii de îngrijire a celor care ajung în Europa și își câștigă dreptul de a rămâne.

„Stabilirea unui sistem eficient și comun al UE pentru returnări este un pilon central al unor sisteme de migrație și azil care funcționează bine și sunt credibile”, scrie într-un document de discuție pentru miniștrii Migrației din UE.

În contextul Organizației Națiunilor Unite (ONU), anul trecut, aproximativ 160.000 de persoane au reușit să traverseze Mediterana, principala rută spre Europa pentru persoanele care fug de războaiele și sărăcia din Orientul Mijlociu, Africa și Asia de Sud-Est. În plus, aproape opt milioane de refugiați ucraineni au fost înregistrați în UE.

articolul original.

IBM a anunțat că va concedia 3.900 de angajați

26 January 2023 at 08:38

În data de 25-01-2023, IBM a anunțat că va concedia 3.900 de angajați și că a ratat ținta anuală de numerar, atenuând astfel depășirea estimărilor privind veniturile obținute în trimestrul al patrulea.

Astfel, James Kavanaugh, directorul financiar de la IBM, a explicat că firma este în continuare „angajată în cercetare și dezvoltare în relația cu clienții”, relatează agenția de presă Reuters.

Concret, aceste concedieri de la IBM, care sunt legate de divizarea afacerii sale Kyndryl și a unei părți din unitatea de inteligență artificială Watson Health, vor cauza o taxă de 300 de milioane de dolari americani în perioada ianuarie-martie, a precizat compania respectivă.

În contextul financiar, fluxul de numerar al IBM pentru 2022 a fost de 9,3 miliarde de dolari americani, fiind sub ținta de 10 miliarde de dolari americani din cauza nevoilor de capital de lucru mai mari. IMB a prognozat deja o creștere anuală a veniturilor sale mai slabă decât cea de 12% pe care a raportat-o anul trecut, în condițiile în care cererea de digitalizare a afacerilor, cerere generată de pandemie provocată de coronavirus, a făcut loc unor cheltuieli prudente din partea clienților, pe fondul temerilor tot mai mari legate de recesiune.

În luna octombrie 2022, IBM a semnalat o slăbiciune în ceea ce privește noile rezervări în Europa de Vest, în timp ce Accenture Plc (companie similară) a remarcat reducerea activității de consultanță. În noiembrie 2022, Cognizant Technology Solutions Corp și-a redus prognoza pentru 2022 din cauza unei scăderi a contractelor.

Veniturile totale au rămas stabile la 16,69 miliarde de dolari americani în perioada menționată, comparativ cu estimările analiștilor economici de doar 16,40 miliarde de dolari americani, potrivit Refinitiv. Pentru 2022, IBM a înregistrat o creștere a veniturilor sale de 5,5%, cea mai mare din ultimul deceniu.

Alphabet va concedia circa 12.000 de angajați, reprezentând 6% din forța de muncă

La rândul său, Alphabet, compania-mamă a Google, a anunțat recent că va elimina aproximativ 12.000 de locuri de muncă, reprezentând 6% din forța sa de muncă.

În opinia sa, Sundar Pichai, directorul general al Alphabet, a scris într-o notă adresată personalului companiei că Alphabet și-a mărit rapid numărul de angajați în ultimii ani „pentru o realitate economică diferită de cea cu care ne confruntăm astăzi.”

Astfel, „Îmi asum întreaga responsabilitate pentru deciziile care ne-au condus aici”, a spus el, relatează sursa citată anterior.

Anunțul Alphabet a fost făcut la câteva zile distanță după ce Microsoft, rivalul său, a transmis că va concedia 10.000 de angajați.

În contextul muncii, concedierile de la Alphabet afectează echipe din întreaga companie, inclusiv recrutarea și unele funcții corporative, plus unele echipe de inginerie și produse. Aceste concedieri sunt globale și au impact imediat asupra personalului din Statele Unite ale Americii. Alphabet a trimis deja un e-mail angajaților afectați de aceste concedieri. Procesul va dura mai mult în unele state din cauza legilor și practicilor locale de angajare.

Acest anunț a venit într-o perioadă de incertitudine economică, dar și de promisiuni tehnologice, în care Google și Microsoft au investit în inteligență artificială generativă.

articolul original.

Care sunt şi ce reprezintă „numerele îngerilor” ?

25 January 2023 at 12:34
Foto: Garbo

Poate că ai auzit, la un moment dat, de anumite cifre care poartă numele de „numerele îngerilor”. Însă, ce înseamnă asta, de fapt?

Ce-i drept, „numerele îngerilor” reprezintă un concept un pic abstract, însă asta nu înseamnă că nu se întâmplă nimic interesant în spatele fenomenului.

Adevărata explicație pentru ele, totuși, nu constă în matematică, ci în psihologie: este o manifestare a efectului foarte real și susținut științific, cunoscut sub numele de apofenie.

Ce este apofenia și cum te afectează

În explicaţiile sale, „Apofenia este o eroare de percepție: tendința de a interpreta modelele aleatoare ca fiind semnificative”, a explicat John W. Hoopes, profesor de antropologie în științe sociale și comportamentale, de la Universitatea din Kansas, într-un articol pentru Psychology Today.

Comparabil, „Pareidolia este apofenie vizuală. Un exemplu ar fi să vezi chipul lui Iisus într-un sandwich, pe Fecioara Maria pe un perete, etc”, scrie el.

În opinia sa, „Când o fotografie a Turnurilor Gemene de la World Trade Center te face să atribui o semnificație specială numărului 11, aceasta este apofenie. Când ceva indistinct de pe cer este interpretat ca fiind o navă spațială extraterestră, tot apofenie înseamnă”, s-a mai declarat.

Unii sunt de părere că astrologia ar fi un derivat al aceleiași afecțiuni.

„În anul 2005, locuitorii Italiei au experimentat un tip ciudat de isterie în masă cunoscută sub numele de febră ‘53. Nebunia s-a centrat pe loteria țării. Cândva, în 2003, numărul 53 pur și simplu a încetat să mai apară, ceea ce i-a determinat pe pariori să mizeze pe numere din ce în ce mai mari, cu certitudinea că acesta trebuie să reapară în curând”, s-a declarat, de asemenea.

În concluzie, dacă apofenia provoacă probleme atât de mari, de ce nu o tratăm? La urma urmei, ea nu pare, din punct de vedere științific, să aibă vreun beneficiu.

Totuși, recunoașterea modelelor este o parte extrem de importantă a vieții și se aplică, în mare măsură, și în modul de lucru al inteligenței artificiale.

În cadrul unui experiment realizat în anul 1948, psihologul B. F. Skinner a introdus porumbei înfometați în cuști, oferindu-le alimente la intervale regulate. Pe măsură ce porumbeii au devenit disperați, au început să repete anumite comportamente bizare.

În ciuda faptului că accesul la hrană nu a fost afectat de comportamentul lor, aceste acțiuni au continuat „ca și cum ar exista o relație cauzală între comportament și prezentarea hranei”, a înregistrat Skinner. Cu alte cuvinte, porumbeii au conectat anumite acțiuni cu accesul la hrană, ceea ce s-ar înscrie, într-o oarecare măsură, în acest model.

Așadar, în consecință, ființele tind să devină obsedate de anumite modele, ceea ce ar explica inclusiv noțiunea de „numerele îngerilor”.

articolul original.

Buzoienii și-au dat „mână cu mână” la Centrul Muzeal „I.C. Brătianu”

24 January 2023 at 12:16

De la manifestările care au marcat Ziua Unirii Principatelor, la Buzău, au lipsit politicienii locali, prezenți la București sau la Iași, astfel că singurul care s-a adresat buzoienilor a fost președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Buzău, în premieră, în curtea interioară a Centrului Muzeal „I.C. Brătianu”, inaugurat recent, după consolidarea, reabilitarea și modernizarea clădirii fostului spital cu același nume, realizate de Consiliul Județean Buzău, cu fonduri europene.

În ciuda gerului, buzoienii au participat în număr mare la celebrarea celor 164 de ani de la realizarea Unirii Principatelor Române, așteptând evenimentul cu emoție, cu bucurie și cu steaguri în mâini, după doi ani în care restricțiile impuse de pandemie au împiedicat sărbătorirea Micii Uniri așa cum se cuvine.

Alături de participanții de toate vârstele, în prima parte a zilei s-au prins în Hora Unirii de la Buzău, organizatorii și artiștii care au reconstituit momentele istorice cheie care au dus la înfăptuirea Micii Uniri.

Petre Emanoil Neagu

Momentele artistice, susținute pe scena amplasată în curtea interioară a Centrului Muzeal „I.C. Brătianu”, au fost organizate de Consiliul Județean Buzău, împreună cu Muzeul Județean, Teatrul George Ciprian și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău.

Programul oficial a debutat la ora 10.30, cu un scurt discurs al președintelui Petre Emanoil Neagu, care s-a adresat buzoienilor amintindu-le că „uniți, românii au reușit să treacă cu bine peste cele mai dificile momente ale istoriei acestui neam”, că „suntem datori să ne cinstim înaintașii și să nu uităm că s-au scarificat pentru țară și pentru ca noi să trăim vremuri mai bune”, dar și că în urmă cu 164 de ani, buzoienii au luat parte cu „entuziasm” la evenimentele considerate a reprezenta „primul pas” către înfăptuirea României Mari.

Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a poposit în această urbe la scurt timp după ce a fost ales Domn al Principatelor Unite și a fost întâmpinat cu „o primire triumfală”, după cum relatează cronicile vremii.

O reconstituire a momentelor cheie care au condus la unirea Moldovei cu Țara Românească, i-a avut ca protagoniști pe actorii Tetrului „George Cprian”, care au interpretat, în cadrul proiectului „Mari români”, momentul întâmpinării lui Cuza la Buzău, de către delegația unionistă, și o scenetă care l-a avut ca protagonist pe domnitorul Mihai Viteazul, de numele căruia se leagă realizarea primei uniri a tuturor Țărilor Române, în anul 1600.

Între 24 şi 25 ianuarie 1859, buzoienii au ieşit pe străzi, în grădini şi în pieţele publice, bucuroşi la aflarea veştii alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca Domn al Ţării Româneşti, după ce fusese ales Domn al Moldovei, act care genera unirea Principatelor. Cel mai reuşit banchet a fost dat în ziua de 29 ianuarie, de căpitanul Nicolae Sabovici, la Cazarma Militară, unde s-a jucat Hora Unirii. Cmitetul unionist, constituit la nivelul Districtului Buzău, la 16 martie 1857, era compus din Scarlat Voinescu, Costache Ciochinescu şi Costache Moglan, care au militat pentru Unire.

Primirea lui Cuza la Buzau

Pe 6 februarie 1859, în drumul său de la Iași la București, Alexandru Ioan Cuza a poposit în Târgul Buzăului, unde a avut parte de o primire „triumfală”. La Poşta Câlnău, înaltul oaspete a fost aşteptat de administratorul districtului, împreună cu „o deputăţie din partea junimei districtului, compusă din 200 de călăreţi”.

Au ţinut discursuri Dimitrie Racoviţă şi Irina Marghiloman, mama lui Alexandru Marghiloman, viitorul prim-ministru al României.

Sub impresia strălucitelor evenimente prin care țara noastră se ridică astăzi la trapta ce i se cuvine, salutând în Voi neatârnarea glorioaselor zile antice, când mamele române strigau fiilor lor să moară sau să fie învingători, ne socotim ferice de a vă prezenta expresia viilor sentimente de bucurie și de orgoliu național cu care mamele și femeile din acest district vin a vă aduce prin noi omagiile lor respectuase și sincere. Trăiască Măria sa Alexandru I-ul, Domn stăpânitor al României Unite!, a fost mesajul transmis lui Cuza, de Irina Marghiloman, în numele femeilor buzoiene.

În apropierea oraşului Buzău, relatează ziarul „Steaua Dunării”, din 17 februarie 1859, domnului Cuza i s-a prezentat comanda dorobanţilor, cu cocardul tricolor ce a făcut mare impresie Măriei Sale Prinţul”, după care Măria Sa fu primit de orăşeni în mare număr şi de toată treapta”. „Printr-un discurs al municipalităţii, i s-au prezentat pâinea şi sarea, simboale ale îndestulării, după care Alexandru Ioan Cuza a ajuns apoi la Episcopie, unde a rămas peste noapte.

În seara aceleiaşi zile, atmosfera în oraş a fost feerică: Torţe aprinse, globuri luminoase, feluri de transparenţe artificiale şi osebite tablouri reprezentând Unirea Principatelor Unite, a armelor lor, a iniţialelor M.S. prinţul, diferite alte embleme şi inscripţii”, scria corespondentul ziarului „Românul”, în numărul din 17 februarie 1859. (Ghe. Petcu –  Judeţul Buzău, legende şi istorie).

Actorii care au dat viață personajelor – simboluri ale unirii, în curtea Centrului Muzeal, au fost, la rândul lor, aplaudați de mulțimea entuziastă, din zilele noastre.

După interpretarea momentelor artistice, invitații, organizatorii și publicul s-au prins, simbolic, în tradiționala Hora Unirii, dându-și „mână cu mână”, într-un moment ce constituie un arc de suflet, peste timp, nelipsit în cadrul manifestărilor care au loc, anual, pe 24 ianuarie.

Aproximativ o mie de buzoieni au fparticipat la eveniment, iar momentele artistice susținute ulterior de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă, de Muzica reprezentativă a Diviziei 2 Infanterie „Getica” și de invitați de peste Prut au fost îndelung aplaudate.

Artiștii basarabeni ai Ansamblului Plăieșii, împreună cu Zinaida Julea, au susținut un concert în aer liber, la Centrul Muzeal „I.C. Brătianu”, iar altul, după-amiază, la Sala Mare a Consiliului Județean.

Sursă foto: CJ Buzau / Teatrul G. Ciprian/ Facebook


articolul original.
❌