ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Accident rutier la Roșiori, incendii la Giurgeni și Andrășești.

16 September 2022 at 06:46

Acordarea de prim ajutor și stingerea incendiilor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 22 misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 24 de ore (15.09.2022). La nivel județean, 18 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

În perioada de referință, trei echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească, în comuna Giurgeni.

Incendiu Giurgeni 2
Incendiu Giurgeni

Au ars anexa gospodărească, furaje, lemne de foc și aproximativ 10 metri liniari de gard. În sprijin a intervenit și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical pentru două persoane, ulterior acestea fiind transportate la spital de către echipajele SMURD și  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.

De asemenea, în data de 15.09.2022, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier în care a fost implicat un ATV și o bicicletă, în comuna Roșiori.

Accident Roșiori

În urma evenimentului rutier au rezultat două victime, doi minori răniți ușor. În sprijin a intervenit și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea primului ajutor, pacienții au fost monitorizați, transportați și predați la Spitalul Municipal Urziceni de către echipajele SMURD și SAJ Ialomița.

În data de 15.09.2022, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la groapa de deșeuri menajere din comuna Andrășești.

Incendiu Andrășești
Incendiu Andrășești 2

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise. Au ars deșeuri menajere pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

sursa: ISU Ialomița

articolul original.

Accidente rutiere la Slobozia, Urziceni si Făcăeni

14 September 2022 at 14:08
image

Acordarea de prim ajutor și intervenția în cazul accidentelor rutiere, reprezintă doar câteva exemple dintre cele 14 misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 24 de ore (13.09.2022).

La nivel județean, 11 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

 • În perioada de referință, două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier, produs în comuna Făcăeni, în care au fost implicate două autoturisme și 4 persoane. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, o victimă a fost transportată la Spitalul Municipal Fetești pentru investigații medicale suplimentare. Pentru celelalte 3 persoane nu a fost necesar transportul la spital.
 • În data de 13.09.2022, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Slobozia, în care au fost implicate două autoturisme, în urma căruia a rezultat o victimă. După acordarea primului ajutor medical la fața locului aceasta a refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
 • De asemenea, în data de 13.09.2022, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Urziceni, în care au fost implicate două autoturisme, în urma căruia au rezultat 2 victime conștiente și neîncarcerate. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, victimele au refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Compartimentul Informare și Relații Publice – ISU Ialomița

articolul original.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița participă la cursuri de prim ajutor

14 September 2022 at 13:18

Serviciul de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița desfășoară cursuri de prim ajutor adresate polițiștilor din Ialomița, organizate în colaborare cu personalul S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița.

Cursuri Prim Ajutor Politisti - Foto 03

 Viața unei persoane aflate în pericol, ca urmare a producerii unor accidente ce provoacă vătămări corporale, depinde, de multe ori, de momentul acordării primului ajutor și priceperea celui care intervine primul la fața locului.

Pregătirea polițiștilor în domeniul intervenției reprezintă o prioritate instituțională, sens în care, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, prin structura de pregătire profesională, începând cu luna septembrie 2022 sunt organizate periodic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița, sesiuni de instruire pe linia acordării primului ajutor de bază, care se adresează, cu prioritate, polițiștilor ce acționează în segmentul stradal (ordine publică și poliție rutieră).

Rațiunea organizării unor astfel de activități rezidă din faptul că, de cele mai multe ori, primii ajunși la fața locului, în cazul producerii unor evenimente din care au rezultat victime, sunt polițiștii de ordine publică, rutieră sau transporturi care se pot afla în situația de a acorda prim-ajutor persoanelor rănite, înaintea personalului specializat, cunoștințele de bază în acest domeniu fiind esențiale pentru salvarea vieților omenești.

Activitățile sunt desfășurate în baza unui calendar stabilit de comun acord între Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Ialomița.

Obiectivele principale ale acestor cursuri constau, atât în dobândirea deprinderilor pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de acordare a primului ajutor fără echipamente, cât și în formarea deprinderilor de utilizare a defibrilatoarelor semiautomate care sunt sau vor fi amplasate în spațiile publice.

Activitățile fac parte dintr-un program național de pregătire a personalului Ministerului Afacerilor Interne, beneficiari fiind toți polițiștii, indiferent de structurile din care fac parte.

sursa: IPJ Ialomița

articolul original.

Marți 13 – Ziua informării preventive

13 September 2022 at 15:11
image

Credința populară acordă alăturării datei de 13 cu ziua de marți, o conotație nefastă, marcată de ghinion. Luna aceasta, data de 13 se asociază cu ziua de marți, pentru prima oară în acest an.

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a alăturat iniţiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marţi 13 să fie organizată „Ziua Informării Preventive”. Desfăşurate sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile ce au loc în această zi urmăresc informarea cât mai facilă și detaliată a cetățeanului în ceea ce privește modul de comportare în fața riscurilor cotidiene şi familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viaţa şi bunurile.

În cadrul activităților organizate în zonele cu public numeros, la nivelul municipiului Slobozia, echipe mobile de informare preventivă formate din salvatori  vor distribui afişe și flyere, ocazie cu care vor fi aduse la cunoştinţa populaţiei informaţii despre măsurile de pregătire a locuinţei în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală şi a familiei pentru a face faţă unui seism, comportamentul care trebuie adoptat pe durata şi după producerea acestuia, precum și conștientizarea adulților cu privire la responsabilitatea ce le revine în ceea ce privește respectarea măsurilor de siguranță în locuințe, obiectiv principal al campaniei naționale “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”. Totodată, vor fi organizate activități de informare în localitățile în care s-au înregistrat multe victime și/sau situații de urgență în ultima perioadă și în care comunitățile sunt vulnerabile în fața manifestării tipurilor de riscuri identificate.

Demersul nostru este orientat spre această latură de informare şi educare a populaţiei, astfel încât prin măsurile întreprinse, să transmitem mesajul corect, în aşa fel încât, populaţia să fie pregătită.

Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!

https://fiipregatit.ro/
http://risc.info.ro/
http://nutremurlacutremur.ro/
http://www.isujialomita.eu/en/inspectia-de-prevenire/informare-preventiva
http://www.isujialomita.eu/en/inspectia-de-prevenire/pagina-copiilor

ISU Ialomița

articolul original.

Rezultatele misiunilor jandarmilor ialomițeni – luna august 2022

13 September 2022 at 13:39
image

Creșterea gradului de siguranță al cetățenilor prin asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cu public numeros și participarea la misiuni de menţinere în sistem integrat au fost principalele obiective ale Jandarmeriei Ialomița în luna august 2022.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au executat, în cursul lunii trecute, 660 misiuni de ordine publică și 785 misiuni pe linie de pază instituțională. Dintre misiunile de ordine publică, 25 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări de protest, sportive, religioase și cultural artistice, iar 418 misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice, prioritatea fiind asigurarea unui climat de normalitate civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni.

Jandarmii ialomițeni au asigurat intervenția la 136 evenimente semnalate prin sistemul unic de urgență 112 sau prin alte mijloace. De asemenea, au participat la 34 de acțiuni în cooperare cu alte instituții și au fost puse în aplicare un număr de 11 mandate de aducere a unor persoane.

În urma misiunilor executate, au fost aplicate 337 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 72.550 lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În perioada analizată au fost constatate 47 de infracțiuni: 26 în mod independent (exemple: „loviri sau alte violențe”, „amenințare”, „furt”, ,,distrugere”, ,,deținere droguri de risc”, ,,neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin”, ,,violență în familie”, etc.)., iar 21 în cooperare cu poliția.

Reamintim cetățenilor faptul că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor aflați în dispozitivele de ordine publică sau prin apelarea numărul unic de urgență 112.

sursa: IJJ Ialomița

articolul original.

„Porți deschise” la ISU Ialomița – Slobozia, Fetești, Țăndărei și Urziceni. 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România.

12 September 2022 at 09:11

Sărbătorim la 13 septembrie Ziua Pompierilor din România, un eveniment prin care, de 174 de ani se perpetuează amintirea eroismului dovedit pe câmpul de luptă de către înaintașii noștri.

Ziua Pompierilor 2022

Povestea pompierilor-eroi începe la 13 septembrie 1848, pe fondul Revoluţiei Paşoptiste, când o oaste turcă pătrunde pe teritoriul românesc cu intenţia declarată de a înnăbuşi Revoluţia. Este momentul de referinţă pentru istoria pompierilor, un reper fundamental în conştiinţa naţională a românilor.

Bătălia din Dealul Spirii, săvârşită sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, purtată împotriva trupelor contrarevoluţionare otomane a evidenţiat legătura strânsă  între pompieri şi popor, hotărârea corpului de cadeţi şi a trupei de a respinge agresiunea străină. Animaţi de dragostea de ţară, pompierii au dovedit pe timpul încleştării, vitejie, curaj, măiestrie în rezolvarea oportună a situaţiilor de luptă, capacitate şi spirit de sacrificiu în inegala confruntare cu inamicul.

În bogata carte a tradițiilor de luptă a pompierilor militari români s-au înscris și alte glorioase pagini:

– pe timpul Războiului de Independență, când ostașii pompieri, constituiți în baterii de artilerie teritorială sau în coloane de transport muniții au contribuit la recâștigarea suveranității României;

– în momentele de cumpană ale făuririi Statului Național Unitar Român de la 1 Decembrie 1918, când, la retragerea armatei române în Moldova, corpul pompierilor a rămas în teritoriul vremelnic ocupat de inamic, îndeplinind în grele condiții misiunea de apărare a vieții oamenilor și bunurilor împotriva incendiilor;

– pe timpul celui de-al doilea Război Mondial, companiile de pompieri au intervenit eroic pentru stingerea incendiilor declanșate de bombardamentele inamice, atât în Valea Prahovei, cât și în București sau alte localități ale țării.

Acum, ca și atunci, pompierii sunt însuflețiți de aceleași idealuri și valori, și poartă mai departe crezul lor, prin profesionalismul şi abnegaţia cu care îşi îndeplinesc misiunile.

Pompierii reprezintă în zilele noastre speranța de salvare pentru cei aflaţi în pericol. Au un rol esenţial în menţinerea siguranţei publice, în buna gestionare a situaţiilor de urgenţă, dar şi în protejarea mediului înconjurător, în unele cazuri chiar cu prețul vieții.

Frontul de lucru al pompierilor este mai mult decât o meserie, noi avem o viaţă dedicată vocaţiei de a face bine, de a ajuta şi de a ne pune în slujba celorlalţi.

La ceas aniversar, trecem în revistă întreaga noastră activitate și vă invităm să ne cunoaștem, printr-o serie de activități legate de sărbătorirea a 174 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, după cum urmează:

Marți, 13.09.2022, în intervalul orar 10.00-14.00, sediile subunităților de intervenție Slobozia, Fetești, Țăndărei și Urziceni își vor deschide porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, să cunoască aspecte importante legate de activităţile, rolul şi principalele atribuţii ale structurilor de intervenție.

De asemenea, participanții vor avea ocazia să vizualizeze tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative și, totodată, să cunoască măsurile și modul de comportare pe care trebuie să le adopte în cazul producerii unor situații de urgență.

Cu acest prilej, dorim să mulțumim cetățenilor pentru încrederea acordată constant și îi asigurăm că pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” al județului Ialomița sunt mobilizați permanent pentru a interveni în sprijinul semenilor și pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență.

La Mulţi Ani tuturor pompierilor militari şi civili din judeţ şi din ţară, pentru activitatea depusă şi rezultatele profesionale obţinute, alături de sincere urări de sănătate, fericire şi împliniri în plan personal și profesional!

Vă așteptăm alături de noi în zi de sărbătoare!

sursa: ISU Ialomița

articolul original.

Misiunile pompierilor ialomițeni din acest weekend

12 September 2022 at 09:02
image

Stingerea incendiilor și acordarea de prim ajutor, reprezintă doar câteva exemple dintre cele 49 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (09-11.09.2022). La nivel județean, 39 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

 • În perioada de referință, trei echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire dezafectată, în municipiul Fetești. A ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 • În data de 10.09.2022, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier produs în municipiul Slobozia, în care au fost implicate două autoturisme și 5 persoane. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, toate persoanele implicate au refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
 • De asemenea, în data de 11.09.2022, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier produs în municipiul Slobozia, în care a fost implicat un autoturism și o autoutilitară, în urma căruia au rezultat 3 victime conștiente și neîncarcerate. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, victimele au refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
 • Tot în data de 11.09.2022, salvatorii ialomițeni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier produs pe raza comunei Gheorghe Lazăr, pe DN 2A. În urma evenimentului rutier au rezultat 5 victime fără urme traumatice, neîncarcerate și conștiente. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, victimele au refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
 • În perioada de referință, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință, în orașul Amara. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane care prezenta o plagă la nivelul membrului superior, și altor două persoane care au suferit un atac de panică. Au fost deteriorate elemente de mobilier, electrocasnice, articole textile și acoperișul pe o suprafață de 10 metri pătrați.

În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 4 incendii înregistrate la nivel județean.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

articolul original.

Incendiu produs la tribuna oficială a Stadionului Municipal din Slobozia

3 September 2022 at 07:15
image

În jurul orei 00:30, salvatorii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la tribuna oficială a Stadionului ,,1 Mai” din municipiul Slobozia.

După o intervenție de aproximativ două ore incendiul a fost lichidat. Au ars:scaunele tribunei (aproximativ 130 de bucăți), tavanul construit din lambriu PVC pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, tâmplărie termopan pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați.

Cel mai probabil incendiul a fost generat de trăsnet.

ISU Ialomița

articolul original.

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o clădire dezafectată, în municipiul Slobozia

2 September 2022 at 08:07

Salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit azi, în jurul orei 10:10, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu care a cuprins acoperișul unei clădiri dezafectate, ce se afla în curs de reabilitare, din municipiul Slobozia.

Incendiu SloboziaLa fața locului au fost dislocate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de primă intervenție și comandă, o autoscară și un echipaj SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta mocnit, fără flacără deschisă, însă cu degajare mare de fum.

A ars acoperișul construit din astereală de lemn și învelit cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați.

Nu au fost surprinse victime.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. sursa: ISU Ialomița

articolul original.

O zi de tabără la Jandarmeria Ialomița

1 September 2022 at 15:55

Pentru ca astăzi, 1  septembrie, se împlinesc 129 de ani de la înființarea Jandarmeriei Rurale, jandarmii ialomițeni au sărbătorit alături de copii de la grupul de cateheză „Doar noi…?” al Parohiei Sfântul Nicolae din Amara.

Foto 09

Denisa, Adina, Gabi și Nicușor, alături de coordonatoarea lor, Andreea, au petrecut o zi de tabără alături de jandarmi. Curioși și plini de entuziasm, copiii au descoperit diferite fețe ale meseriei de jandarm, partea de ordine și siguranță publică, fiind alături de grupa de intervenție, partea de pază și protecție instituțională, aflând cum se face accesul la un obiectiv din competență sau partea de management operațional, descoperind traseul unui apel la 112.

S-a îmbinat partea educativă cu cea distractivă și le-au fost prezentate tehnica din dotare și materialele specifice, făcând  cunoștință și cu PEJ și HUGO, colegii noștri, câinii de serviciu.

Marea surpriză a fost faptul că au participat la două exerciții demonstrative, la început fiind aproape convinși că este o intervenție reală.

A fost o zi specială pentru jandarmii ialomițeni, fiind răsplătiți cu zâmbete, energie și multă bucurie, putând spune că au îndeplinit misiunea cu succes și au câștigat prieteni noi, poate chiar viitori colegi.

sursa: IJJ Ialomița

articolul original.

Misiunile pompierilor ialomițeni din acest weekend

29 August 2022 at 12:38

Stingerea incendiilor și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 47 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (26-28.08.2022). La nivel județean, 34 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Accident Dn21
Accident Rutier Dn 21

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

 • Sâmbătă, în jurul orei 11:40, pe DN21 –  km 71, patru echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, în care a fost implicat un autoturism, în urma căruia au rezultat patru victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate. În sprijinul acestora au intervenit și trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, trei persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru investigații medicale de specialitate, iar cea de-a patra victimă a refuzat transportul la spital .
 • În perioada de referință, trei echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu produs la o hală de producție, în comuna Ograda. În sprijin a intervenit și Detașamentul de pompieri Slobozia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autocisternă și membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență ai localității.
  Au ars hala de producție în totalitate, utilajele din interiorul acesteia și materia primă care se folosea la confecționarea ușilor și ferestrelor din PVC. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical pentru două persoane care prezentau plăgi superficiale la membrele inferioare. Ulterior, o victimă a fost transportată la spital, iar pentru cea de-a doua nu a fost necesar transportul la spital.
 • În data de 26.08.2022, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un utilaj agricol (combină), în comuna Jilavele. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost neprotejarea termică necorespunzătoare. Au ars aproximativ 50 de kg de pleavă, reziduri de floarea soarelui.

Pentru a evita izbucnirea unor incendii pe timpul campaniei de recoltare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al Județului Ialomița vă recomandă:

 1. Maşinile (tractoarele, combinele, motoarele statice cu combustie internă, motoarele electrice, autovehiculele de transport, alte utilaje agricole) ce se vor folosi la recoltarea cerealelor vor fi revizuite din timp, înlăturându-se toate defecţiunile ce ar putea genera incendii.
 2. Înainte de a intra în campania de recoltare, maşinile vor fi verificate de personal calificat. Se va încheia pentru fiecare maşină câte un proces-verbal în care va consemna că aceasta corespunde din punct de vedere tehnic al prevenirii incendiilor şi că este dotată cu mijloacele tehnice pentru stingerea acestora. Un exemplar din procesul verbal va însoţi maşina respectivă pe tot timpul campaniei, aflându-se asupra conducătorului auto/mecanicului care o are în primire.
 3. Persoanele care participă la campania de recoltare a cerealelor vor fi instruite în sensul cunoaşterii pericolelor de incendiu, măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, utilizării stingătoarelor/mijloacelor tehnice.
 • De asemenea, un echipaj de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 2 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.
 • Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier, produs în comuna Colelia, în care a fost implicat un autoturism.
 • În data de 28.08.2022, un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei a intervenit la un accident rutier, produs între un autoturism și o motocicletă, în comuna Gura Ialomiței. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă neîncarcerată, coonștientă și cooperantă care, după acordarea primului ajutor medical la locul solicitării a fost transportată la Spitalul Orășenesc Țăndărei.
 • Pompierii militari au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor și măsuri de prim ajutor la patru evenimente publice, repectiv:
  1. În data de 27.08.2022, în comuna Adâncata- Evenimentul „Campionatul Național de Anduranță”, pe circuitul Motorpark Adâncata;
  2. În data de 27.08.2022, în comuna Gheorghe Doja- Meciul de fotbal dintre echipele ACS Recolta Gheorghe Doja și Înainte Modelu;
  3. În data de 27.08.2022, în orașul Amara- Festivalul tinerelor talente „Teens of the summer”;
  4. În data de 28.08.2022, în comuna Adâncata- Evenimentul „Campionatul Național de Anduranță”, pe circuitul Motorpark Adâncata;

În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 6 incendii înregistrate la nivel județean.

Din totalul celor 6 incendii care au avut loc în perioada menționată, la nivel județean, patru intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectate peste 3 hectare de teren.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, facem apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor la arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale:

 • desfăşurarea arderii numai pe timp de zi și în condiţii meteorologice fără vânt;
 • arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate sau pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii şi stingerea jarului după terminarea activităţii;
 • colectarea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în grămezi, astfel încât arderea să poată fi controlată;
 • executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
 • curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri;
 • asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
 • supravegherea permanentă a arderii;
 • stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;
 • se interzice acoperirea focarelor cu pământ.

 În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

articolul original.

Bărbatul care a agresat un medic de la Spitalul municipal „Anghel Saligny” din Fetești, dar și o femeie, au fost reținuți

25 August 2022 at 14:44
image

În noaptea de marți spre miercuri (23/24 august), la Camera de Gardă a Spitalului Municipal „Anghel Saligny” din Fetești s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 27 de ani, cu o problemă medicală la picior.

În timpul investigației medicale, bărbatul a devenit agresiv cu medicul de gardă (pneumolog), o femeie în vârstă de 31 de ani, lovind-o cu pumnii peste față. Acesta s-a enervat, se pare, după ce medicul i-ar fi recomandat să se adreseze pentru investigații suplimentare unei alte unități medicale pentru efectuarea unei radiografii la piciorul cu probleme, deoarece Laboratorul de Radiologie al Spitalului Fetești nu avea program de lucru la acea oră.

Femeia a ajuns în stare destul de gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântu Apostol Andrei” din Constanța.

Atât bărbatul în vârstă de 27 de ani, cât și o femeie, în vârstă de 47 de ani, din orașul Țăndărei, au fost reținuți pentru 24 de ore.

„În continuarea cercetărilor privind incidentul petrecut la Spitalul Municipiului Fetești, în urma probatoriul administrat, față de bărbatul în vârstă de 27 de ani, din orașul Țăndărei, care ar fi lovit medicul de gardă în timpul unei investigații medicale, s-a pus în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințarea și lovirea sau alte violențe asupra unui cadru medical și tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore. De asemenea, aceeași măsură a fost luată și față de o femeie, în vârstă de 47 de ani, din orașul Țăndărei. Cei doi au fost conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Ialomița”, a transmis inspector de poliție Ludmila Dascălu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița.

articolul original.

Exercițiu de nivel tactic TIP JOINT, la un operator economic din SLOBOZIA, cu declanșarea PLANULUI ROȘU

25 August 2022 at 11:35
image

Astăzi, 25 august 2022, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu” al județului Ialomița va desfășura un exercițiu de nivel tactic tip JOINT, în vederea antrenării forțelor și perfecționării modului de intervenție, la un operator economic din municipiul Slobozia.


UPDATE FOTO & VIDEO


Scenariul stabilit presupune stingerea unui incendiu produs în urma unei explozii și salvarea persoanelor  surprinse în timpul deflagrației, în zona de livrare marfă și pe acoperișul spațiului comercial.

Potrivit scenariului exercițiului, în data de 25 august 2022, ora 21.00, după încheierea programului de lucru, o echipă de lucru s-a deplasat pe acoperișul magazinului pentru efecturea unor lucrări de reparații la instalația de climatizare a clădirii. Din cauza neatenției unei persoane din echipa de intervenție a fost avariată conducta de gaz natural ce se afla în apropiere, producându-se o explozie ce a afectat clădirea în zona acoperișului și a zonei de livrare marfă, rezultând 3 victime pe acoperiș și 6 victime în zona de livrare marfă.

Alertate, forțele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița s-au deplasat la locul intervenției, au executat recunoașterea, au constituit echipe de căutare-salvare, au instalat punctul medical avansat, au realizat evacuarea victimelor și au asigurat asistența medicală și transportul victimelor la spital.

Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns a fost declanșat Planul Roșu de intervenție și s-a solicitat suplimentarea forțelor de intervenție.

Exercițiul cuprinde trei situații tactice, a doua situație tactică având loc în jurul orei 23.00, când, din cauza nerespectării normelor de prevenire și stingere a incendiilor de către salariați, în zona de recepție marfă unde erau depozitate elemente de mobilier și mase plastice s-a produs un incendiu.

Nerespectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor de către participanții la trafic a condus la situația tactică numărul trei, izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată pe un teren viran din apropierea spațiului comercial. Incendiul s-a propagat cu repeziciune pe o suprafață de 200 de metri pătrați de vegetație uscată și la depozitul de materiale termoizolante (poliestire). În urma degajărilor mari de fum două persoane au suferit intoxicații cu gaze toxice, necesitând îngrijiri medicale.

Exercițiile de acest tip sunt absolut necesare și urmăresc modul de acţiune a structurilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unor situaţii de urgenţă (explozie urmată de incendiu), precum şi verificarea viabilităţii planului operativ de intervenţie şi planurilor de cooperare cu celelalte structuri implicate în managementul şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Toate operațiunile de salvare se vor derula în conformitate cu scenariul exercițiului alături de personal și tehnică din: Comitetul județean pentru situații de urgență, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomița, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ialomița, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Ialomița,  Spitalul Județean de Urgență Slobozia, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Slobozia, Distrigaz Sud Rețele, Enel Energie și personal din cadrul operatorului economic.

Exercițiul are ca obiective:

 • realizarea în bune condiţii a acţiunilor de limitare şi înlăturare a efectelor produse în cazul unei explozii urmată de producerea unui incendiu;
 • verificarea viabilităţii sistemului informaţional-decizional la nivelul structurilor angrenate în cazul producerii unui astfel de eveniment;
 • verificarea modului de răspuns al tuturor instituţiilor cu atribuţiuni în managementul şi gestionarea situaţiilor de urgenţă la nivelul judeţului;
 • stabilirea gradului de acoperire cu forţe şi mijloace, în cazul manifestării unor situaţii de urgenţă cu efecte deosebite;
 • realizarea unei informări complete a populaţiei, privind modul de protecţie și de comportare în cazul producerii unui astfel de eveniment, precum şi informarea societăţii civile asupra modului de acţiune al forţelor de intervenţie, în vederea stimulării voluntariatului în astfel de situaţii şi sublinierea importanţei solidarităţii umane în cazul producerii unor astfel de evenimente;
 • pregătirea psihologică a personalului de intervenţie şi a populaţiei pentru cunoaşterea modului de acţiune/comportare pe timpul operaţiunilor de căutare-salvare, acordarea primului ajutor medical, evacuare şi relocare temporară în situaţia creată, conform situaţiilor speciale create;
 • verificarea modului de informare operativă a eşaloanelor superioare, privind situaţia creată şi solicitarea sprijinului pentru suplimentarea cu forţe şi mijloace de intervenţie;
 • verificarea modului de aplicare a planului roșu de intervenție și a procedurilor de intervenție, în cadrul situaţiilor speciale create.

 În eventualitatea creării unui disconfort în spațiul public, asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate.

sursa: ISU Ialomița

articolul original.

Două persoane au decedat după ce au căzut într-un canal de colectare a dejecțiilor situat între Slobozia și Amara

21 August 2022 at 15:41
image

În această după-amiază, în jurul orei 15:30, pompierii ialomițeni au intervenit pentru salvarea unor persoane căzute într-un canal de colectare a dejecțiilor, situat între municipiul Slobozia și orașul Amara.

La locul evenimentului s-au deplasat de urgență patru echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autoscară și o autospecială de primă intervenție și comandă. În sprijinul acestora au acționat două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță ( una de tip B și una de tip C).

În urma evenimentului au rezultat trei victime.

Prima victimă (bărbat în vârstă de aproximativ 34 de ani) a fost găsită conștientă, cooperantă. Aceasta a fost monitorizată de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind preluată și transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru investigații suplimentare.

Din nefericire, pentru celelalte două victime (persoane de sex masculin, cu vârste de aproximativ 38 și 53 de ani) nu s-a mai putut face nimic. Ele au fost extrase din canal de către salvatori, cu ajutorul mijloacelor tehnice din dotare, inconștiente, necooperante, prezentând leziuni incompatibile cu viața.

Au fost predate echipajelor medicale aflate la locul intervenției, ulterior fiind declarate decedate.
Cazul a rămas în cercetarea organelor abilitate.

articolul original.

Incendiu izbucnit la o hală de sortare a deșeurilor menajere, în municipiul Slobozia. Intervin echipaje de la ISU Ialomița, ISU Călărași, ISU Buzău și ISU București-ILFOV

20 August 2022 at 21:47
image

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița a fost alertat de producerea unui incendiu izbucnit la o hală de sortare a deșeurilor menajere, în municipiul Slobozia, ieri în jurul orei 21:50

La locul solicitării s-au deplasat de urgență șapte echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială CBRN, o ambulanță SMURD, o autoscară și o cisternă.

În sprijinul acestora vor interveni: o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU Călărași, o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU Buzău și două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU București-ILFOV.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unei hale metalice, în suprafață de aproximativ 1600 de metri pătrați.

ora 00:30.  sursa: ISU Ialomița 

articolul original.

Distrugere de muniție rămasă neexplodată, în județul Ialomița

19 August 2022 at 14:07
image

Specialiștii pirotehniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,, Barbu Catargiu” al județului Ialomița au executat azi, 19 august, începând cu ora 10:00, o acțiune de distrugere controlată a unor elemente de muniție neexplodate, identificate în urma misiunilor de asanare executate în ultimele luni, pe raza județului.

Activitatea s-a desfășurat în poligonul amenajat din municipiul Fetești, cu sprijinul structurilor operative din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița, precum și a Inspectoratului de Poliție Județean.

Având în vedere tragediile ce pot fi provocate de munițiile rămase neexplodate, pompierii ialomițeni recomandă populației respectarea următoarelor măsuri:

 • – este interzisă atingerea muniției cu mâna sau alte obiecte;
 • – nu loviți sau mişcați muniţia găsită în pământ sau la suprafaţă;
 • – nu introduceți elementele de muniție în foc și nu demontați focoasele sau alte părţi componente;
 • – este interzisă joaca copiilor cu diferite muniţii ca: grenade, focoase, cartuşe, proiectile sau alte elemente pirotehnice;
 • – nu le transportați și nu le comercializați la centrele de deșeuri feroase sau neferoase.

Reamintim că, în cazul în care descoperiți elemente de muniție neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă, la numărul unic 112!

articolul original.

IPJ Ialomița: Acțiune de amploare la Țăndărei

19 August 2022 at 12:08
image

Peste 180 de autoturisme controlate, 63 de sancțiuni contravenționale aplicate, 3 permise de conducere și 15 certificate de înmatriculare reținute. Este bilanțul unei ample acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere şi combatere a faptelor antisociale desfășurată în cursul zilei de ieri, în orașul Țăndărei.

La data de 18 august, în intervalul orar 15:00 – 17:00, 41 de polițiști din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, criminalitate economică și investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale și al jandarmilor ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare, pe raza orașului Țăndărei, în vederea prevenirii infracționalității stradale și reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere pe fondul consumului de băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

Au fost controlate în trafic 185 de autovehicule și legitimate peste 240 de persoane.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 22.000 de lei, fiind reținute 3 permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare.

În cadrul filtrelor rutiere instituite, polițiștii au depistat în flagrant delict, un cetățean argentinian, în vârstă de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Țăndărei, fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

Totodată, forțele de ordine au desfășurat și activități de prevenire a consumului de droguri, fiind distribuite peste 150 de materiale informative cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive.

Și polițiștii de investigare a criminalității economice au acționat în cadrul raziei pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite, fiind efectuate verificări la 10 societăți comerciale de pe raza orașului Țăndărei.

Aceste acțiuni au un caracter permanent și vor continua și în perioada următoare pe raza întregului județ.

articolul original.

Persoană posibil înecată în râul Ialomița, în zona localității Crăsanii de Jos

17 August 2022 at 18:11

Două echipaje de salvatori din cadrul Detaşamentului de pompieri Urziceni au intervenit astăzi, 17 august, cu o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD și o barcă, pentru căutarea unei persoane (bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani), posibil înecată în râul Ialomița, pe raza localității Crăsanii de Jos (comuna Balaciu).

Misiune Cautare Foto 1
Misiune Cautare Foto 2

La locul evenimentului s-au deplasat, în sprijin, un echipaj de scafandri de la ISU București-Ilfov și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

Operațiunea de căutare a fost întreruptă pe parcursul nopții. Din păcate, trupul bărbatului nu a fost găsit.

UPDATE 18.02.2022: Persoana înecată în râul Ialomița a fost găsită pe raza localității Copuzu. Trupul neînsuflețit a fost scos la mal și predat Serviciului de Medicină Legală.

articolul original.

Un tânăr din Amara a fost depistat de jandarmi cu substanțe interzise asupra sa

15 August 2022 at 14:00

Cu toate acestea, în seara zilei de 14 august a.c., în jurul orei 23.00, o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița a depistat un bărbat în vârstă de 28 de ani, din orașul Amara, care avea asupra sa substanțe susceptibile de a fi interzise la deținere.

Tanar Droguri Amara

Tânărul, aflându-se în Parcul Dendrologic Amara, într-o vădită stare euforică, a fost oprit de jandarmi, legitimat, iar în urma efectuării controlului corporal preventiv au fost depistate asupra sa o țigară și 8 pliculețe cu substanțe susceptibile de a fi interzise la deținere.

În cauză au fost întocmite actele de depistare care, împreună cu substanțele ridicate în vederea confiscării, vor fi predate Serviciului pentru Combaterea Crimei Organizate Ialomița pentru continuarea cercetărilor.

sursa: IJJ Ialomița

articolul original.
❌