ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 1 February 2023Ultimele Stiri

Alfa Software, furnizorul de sisteme ERP din Cluj, și-a crescut cifra de afaceri în anul 2022, ajungând la 2,6 mil. euro

1 February 2023 at 11:49
image

Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice cu cea mai dinamică ascensiune pe piața din Transilvania, anunță o creștere a cifrei de afaceri cu 15% în 2022 față de anul precedent, depășind astfel creșterea de 10% care a avut loc în anul 2021 și ajungând la 2,6 mil. euro. Alfa Software s-a concentrat în această perioadă pe cinci verticale de business și anume: producție, construcții, servicii, transporturi și utilități.

Pe parcursul anului 2022, echipa Alfa Software și-a concentrat eforturile pentru a livra clienților sisteme ERP la cheie, reușind totodată să dezvolte funcționalități noi. Unele dintre acestea, mai exact SAF-T, eFactura și eTransport au la bază modificări legislative importante, cerute de statul român.

„Cu ajutorul acestor funcționalități, am venit în întâmpinarea nevoilor companiilor românești de a se alinia prevederilor legislative care au intrat în vigoare. De asemenea, am făcut încă un pas spre a îndeplini una dintre cele mai importante misiuni ale Alfa Software, aceea de a ajuta companiile de la noi din țară să devină companii paperless”, a spus Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.

Cele trei funcționalități noi au reprezentat o investiție totală de 64.000 euro, la care se adaugă o investiție substanțială, de 150.000 euro, pentru aplicația ASiS.TMS. ASiS.TMS este un sistem de management al transportului, parte a soluției de business - ASiS ERP, care ajută companiile, în principal de transport sau cu flotă proprie de mașini, să planifice, să execute și să optimizeze mișcarea fizică a mărfurilor. În plus, aproximativ 40.000 euro au fost direcționați spre dezvoltarea unor noi rapoarte/sinteze de Business Intelligence precum: Profit & Loss, Costuri, Situatii pe Centre de Profit, Contracte, Comercial – AgriBusiness. Totalul investițiilor s-a ridicat la peste 254.000 euro.

Anul 2022 a însemnat o creștere cu 28% a vânzărilor de licențe noi ASiS ERP . Au fost demarate peste 50 de proiecte noi de digitalizare anul trecut printre care putem aminti: Fartud Timișoara, Mega Titan Beclean, Madrugada Oradea, Global Mat Install București, Noodle Pack Cluj-Napoca, Ludwig Pfeiffer Timișoara, OrtoProfil Targu Mures, Far Foundation Bistrița, Deme Macarale Oradea, etc.

Pentru anul 2023, Alfa Software își propune să investească în continuare în migrarea clienților înspre cloud nativ Microsoft Azure. O altă componentă importantă devine cea de tip RPA – robotizare sau automatizare, inclusiv prin diverse interconectări via API. Prin aceasta datele din diverse formate structurate (roboți industriali, extrase bancare, etc) sunt introduse automat.

„La Alfa Software, noi credem în digitalizarea datelor direct de la sursă și interpretarea lor automată și nativă în ASiS ERP. Acest lucru nu înseamnă introducerea de pe hârtie în calculator, ci integrare directă cu extrase de bancă,  eFacturi primite, date structurate primite de la roboții din fabrică, etc. Anul 2023 va fi anul colectării automate a datelor. Inclusiv mișcările de stocuri în cadrul diverselor faze de producție le vom gestiona cu tehnologie de tip RFID. De asemenea, dorim să strângem și mai mult legatura dintre ASiS ERP și componenta de Business Intelligence prin oferirea posibilității de a introduce date din interfața de BI,  după ce a fost făcută o sumarizare a datelor existente și s-au luat niște decizii. De asemenea, investim în portal și aplicații native mobile pentru Angajați, Clienți, Colaboratori. Noi credem că interacțiunea dintre steakholderii companiilor poate fi făcută digital direct din portaluri specializate, dar și din aplicații mobile personalizate”, a mai spus Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.

Despre Alfa Software

Alfa Software este o companie de IT cu capital privat românesc, cu o vechime de 26 de ani pe piață. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, punct de lucru în Zalău și acoperire națională prin parteneri.

Compania este furnizor de soluții ERP simple și practice, aplicații intuitive, ușor de folosit, modulare și customizabile, care cresc randamentul business-ului prin digitalizare. Echipa de programatori care dezvoltă și implementează sistemul ASiS are experiență de peste 15 ani pe produs.

În prezent, compania are peste 600 de clienți și dezvoltă sisteme ERP pentru 5 verticale majore de business: producție, construcții, servicii, transporturi și utilități. Printre principalii clienți ai companiei se numără Cemacon, Brikston Leier, Ortoprofil, Deltamed, Arobs, Ardealul, Tirrena Scavi, Team Montage, Nova Grup, MG Tec Industry.

articolul original.

Țeapă de 4000 de lei cu o cabană de Crăciun în Beliș. Escrocul a fost reținut

1 February 2023 at 11:30
image

Un bărbat din Câmpeni a fost reţinut de poliţişti, pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce ar fi publicat un anunţ mincinos privind închirierea unei cabane şi ar fi încasat bani de la persoane care ar fi dorit să petreacă Crăciunul în Apuseni.

La data de 30 ianuarie 2023, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat două percheziţii, una la domiciliul unui bărbat de 31 de ani, din Câmpeni, bănuit de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi una la sediul unei societăţi comerciale administrată de acesta.

Se pare că, în luna decembrie a anului 2022, bărbatul ar fi postat, pe un site de internet, un anunţ mincinos prin care oferea, spre închiriere, pe perioada Crăciunului, o cabană situată în localitatea Beliş, judeţul Cluj.

Bărbatul ar fi încasat, în baza unei facturi false, suma de 4.000 de lei, de la două persoane din municipiul Bucureşti, cu titlu de avans, fără ca ulterior să pună la dispoziţia acestora serviciile promise. Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente şi dispozitive electronice.

Faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii, urmând ca în cursul zilei de azi, 31 ianuarie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

articolul original.

Sute de slujbe disponibile pentru șomeri

1 February 2023 at 08:38

Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) în această săptămână sunt disponibile 528 de slujbe pentru șomeri.

Astfel, angajatorii din Botoșani pun la dispoziția șomerilor sau celor care vor să își schimbe locul de muncă joburi din domeniul construcțiilor, confecţii şi alimentaţie publică. Sunt, însă, şi slujbe pentru cei cu studii superioare. Astfel, se caută contabil șef, inginer agronom, inginer confecții piele și înlocuitori, inginer tehnolog prelucrări mecanice sau inginer automatist.

Lista integrală a locurilor de muncă disponibile poate fi consultată AICI

image
Articolul precedent
articolul original.

Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț va fi legat la o rețea de drumuri naționale. Vama va fi conectată la principalele orașe din zonă (video)

1 February 2023 at 07:33

Două drumuri județene aflate în prezent în administrarea Consiliului Județean vor fi preluate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a lega Punctul de Trecere a Frontierei de la Racovăț (Pomârla) de rețeaua de drumuri naționale din județ.

Decizia a fost luată în ședința CJ de marți, 31 ianuarie a.c. cu unanimitate de voturi. Este vorba de DJ291C, care leagă Racovăț de municipiul Dorohoi, și de o porțiune din DJ 298 care leagă Racovăț de Dragalina.

„CNAIR ne-a transmis Memorandumul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii privind stabilirea unor măsuri de eficientizare a activității de transport rutier din zona Vămilor cu Ucraina și Republica Moldova, prin care s-a aprobat, justificat de situația deosebită a evoluției conflictului militar din Ucraina, necesitatea preluării de către Ministerului Transportului, prin CNAIR”, a spus președintele CJ Botoșani, Doina Federovici.

Modernizare în valoare de 60 milioane lei

Potrivit Memorandumului, CNAIR va aloca peste 60 de milioane de lei pentru modernizarea sectorului ce se întinde de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Racovăț și până la Dorohoi și alte 5 milioane de lei pentru reparații pe sectorul de drum Punctul Vamal Racovăț – Fundu Herța – Cristinești – Dragalina. Potrivit Memorandumului aprobat de Guvern, vor fi investite 1,5 milioane lei în platformele de staționare și dotările vamale de la Racovăț.

Cele două drumuri județene care vor trece în categoria drumurilor naționale vor asigura conectivitatea PTF Racovăț la principalul drum național din zonă – DN 29A – cel care leagă municipiul Dorohoi de Darabani și Suceava. În acest fel, cei care vor trece frontiera cu Ucraina pe la Racovăț vor avea acces la o rețea de drumuri naționale către Dorohoi – Botoșani, Dorohoi – Suceava și Dorohoi – Darabani, iar mai departe spre Punctul de Trecere a Frontierei de la Rădăuți – Prut, tot pe DN 29A.

La nivel macro, prin transferul celor două drumuri județene către CNAIR, punctele de trecere ale frontierei din județul Botoșani, de la Racovăț, Rădăuți Prut și Stânca, vor fi legate între ele printr-o rețea de drumuri naționale care va continua spre Iași fie pe DN24C, fie pe DN 28 B Botoșani – Târgu Frumos, modernizat în această perioadă. Totodată, ele vor lega de fapt trei state vecine – Ucraina, România și Republica Moldova.

Vamă închisă în 2010

Decizia privind redeschiderea PTF Racovăț a fost luată săptămâna trecută, în cadrul unei ședințe de Guvern. Închis în februarie 2010, punctul de trecere a frontierei a fost modernizat conform standardelor Schengen și va fi deschis pentru traficul internațional de persoane, în regim de trafic pietonal şi rutier, inclusiv autobuze și autovehicule transport marfă.

Punctul ar urma să fie deschis non-stop, dar operaționalizarea lui se va realiza gradual. Într-o primă etapă el va fi deschis pentru trecerea camioanelor fără încărcătură și a cisternelor cu combustibil, iar ulterior, în funcție de crearea condițiilor de infrastructură necesare, și pentru tranzitul altor tipuri de vehicule și de mărfuri. PTF Racovăț va fi singurul punct de trecere a frontierei din județ către Ucraina, celelalte două de la Rădăuți Prut și Stânca fiind deschise pe frontiera cu Republica Moldova.

image
Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Asaltul pacienţilor la Urgenţe ia proporţii

1 February 2023 at 06:40

Sistemul sanitar tot mai deficitar se observă cel mai bine la Urgențe. Zeci de mii de botoşăneni au luat cu asalt Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) în 2022.

Peste 82.000 de prezentări, faţă de 65.000 în 2021, şi aproape dublu faţă de 2020. Dovada că unii văd UPU ca pe o policlinică este şi numărul mic de internări din UPU, doar 15.000.

Deşi mulţi au spus că în timpul pandemiei pacienţii au evitat să meargă la spital, aceştia nu doar că nu au ezitat, ci au mers chiar în număr tot mai mare de la un an la altul. Astfel, în 2022, în cadrul UPU au fost 55.480 de prezentări, cu 5.000 mai multe decât în anul precedent. În acelaşi timp, în cadrul CPU Pediatrie au fost 27.182 de prezentări în cele 12 luni, cu 12.000 mai multe. În total, 82.500 de prezentări au fost înregistrate la Urgențe adulţi şi copii în 2022. Cu un an înainte, totalul prezentărilor a fost de doar 65.000.

Creştere semnificativă faţă de anii trecuţi

Creşterea este una semnificativă, având în vedere că în anul 2020 au ajuns la Urgenţe nici 45.000 de cazuri, în timp ce în 2019 au fost 63.000 de prezentări. Conform statisticilor, cele mai puţine prezentări au fost în lunile aprilie-mai, spre iunie, când au scăzut drastic prezentările şi ajungeau la Urgenţe doar pacienţii cu afecţiuni grave, botoşănenii bucurându-se mai mult de perioada concediilor faţă de anul precedent.

Dacă în toate judeţele vecine există spitale municipale foarte bine dezvoltate şi dotate, care pot prelua oricând o mare parte din pacienţii de la Spitalul Judeţean, acest lucru este aproape imposibil la Botoşani.

Spitalul Dorohoi este singura unitate dotată cu aparatură şi care are specialişti, în afară de Județean. Faptul că medicina de familie şi ambulatoriile nu lucrează la capacitatea la care ar trebui este dovedită de numărul mare de cazuri din Urgențe.

Bolnavi închipuiţi la Urgenţe

Medicii recunosc şi că multe dintre cazurile care ajung la UPU nu au nicio tangenţă cu urgenţele medico-chirurgicale. Astfel, au reapărut pacienţii care aglomerau de obicei serviciul şi ocupau din timpul şi resursele personalului medical. Drept dovadă pentru acest fapt stau şi internările prin Urgențe. Astfel, din cele 82,662 de prezentări, doar 15.778 de cazuri au fost şi internate.

„Automat, anumite cazuri precum atacuri de panică, dureri de degete, unghie încarnată, o bubiţă pe nas, m-a pişcat ţânţarul de obraz, m-am certat cu prietenul, acele aşa-zise tentative de suicid, toate acestea au crescut ca număr de prezentări. În 2022 nu au mai fost acele restricţii impuse de pandemie din anul 2020. Diferenţa se regăseşte şi în aceste cazuri, care de fapt nu erau cazuri de urgenţă. Foarte multe cazuri care se prezintă la noi sunt rezolvate de colegii noştri din UPU şi trimişi acasă cu recomandări. Deci sunt cazuri ce ar putea fi rezolvate în ambulator”, a explicat medicul primar în medicina de urgenţă Ramona Guraliuc, şeful UPU-SMURD Botoşani.

Tendinţa se menţine totuși în creștere şi în acest an. În luna ianuarie 2023 au trecut pragul Urgenţelor deja peste 5.000 de pacienți cu diverse afecţiuni.

image
Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Primii 20 de părinți au absolvit cursul de Prim Ajutor Pediatric organizat de UPU-SMURD Bistrița. FOTO

1 February 2023 at 07:47

Primii 20 de eroi ai copiilor au parcurs cu succes cursul de Prim Ajutor Pediatric organizat gratuit de colegii noștri din UPU-SMURD Bistrița.


După parcurgerea cursului teoretic susținut de Dr. Alex Borodi – medic specialist Medicină de Urgență, părinții au exersat manevrele salvatoare de viață pe manechin pentru a învăța cum să acționeze rapid și corect într-o situație de urgență, până la sosirea echipajelor medicale.

Mulțumim părinților pentru interesul manifestat față de cursul de Prim Ajutor Pediatric. Fiți cu ochii pe pagina noastră pentru a nu rata următorul curs gratuit pe care îl vom anunța curând!„, a scris pe contul său de Facebook, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

articolul original.

“Ianuarie românesc la Săcal (Körösszakál)”, manifestare culturală amplă în Ungaria

1 February 2023 at 08:45

La manifestări au participat peste 150 de invitați: cadre didactice și elevi români din Săcal și Apateu (Köröszegapáti)oaspeți din România și oficialități, între care s-au numărat Preasfințitul Părinte Siluan, episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria (EORU), însoțit de alți clerici din cadrul eparhiei; Florin Trandafir Vasiloni, consulul general al României la Gyula; Alina Pădurean, decanul Facultății de Științe Umaniste și Sociale, din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad; Palfi Tamas, primarul localității Săcal; Ioan Cozma, directorul Școlii Generale Bilingve din Săcal, gazda evenimentului; Gheorghe Cozma, președintele Autoguverrii pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU); Bertold Netea, vicepreședintele AȚRU; Eva Iova Șimon, redactor-șef la publicația „Foaia Românească”; Delia Covaci, directorul publicației „Cronica”, ș.a.

Despre semnificația și scopul manifestării a vorbit în cuvântul de deschidere consulul general al României la Gyula, ES Florin Trandafir Vasiloni. El s-a referit la Ziua Culturii Române, legată de nașterea lui Mihai Eminescu; Unirea Principatelor Române, dar și împlinirea a 72 de ani de la prima apariție a “Foii Românești”, publicație simbol a românilor din Ungaria. Au mai adresat cuvinte de salut Gheorghe Cozma, președintele AȚRU; doamna decan Alina Pădurean; primarul Palfi Tamas și dir. Ioan Cozma, care le-a mulțumit profesorilor și elevilor care au pregătit programul, dar și tuturor celor care au răspuns invitației sale. Un cuvânt de binecuvântare și de felicitare a transmis și Preasfințitul Părinte Episcop Siluan. 

Aurmatapoiun program artistic, cu versuri și cântece de Mihai Eminescu, prezentat pe rând de elevi de la Școala Bilingvă din Săcal și de la Școala dim Apateu și un moment cultural prezentat de studentul Ticula Alexandru, cu sprijinul Facultăţide Ştiinţe Umaniste şi  Sociale din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad. Cu această ocazie, elevii Școlii din Săcal au pregătit și o serie de desene cu Mihai Eminescu, care au fost prezentate publicului la Casa de Cultură.

La finalul programului de la Săcal, oficialitățile și invitații au participat la o ceremonie organizată la bustul din bronz al poetului Mihai Eminescu, amplasat în curtea Bisericii Ortodoxe Române din Apateu, unde Preasfințitul Părinte Episcop Siluan și ceilalți clerici au săvârșit o slujbă de pomenire, iar consulul general Florin Vasiloni; doamna decan Alina Pădurean și dl. Gheorghe Cozma au depus coroane de flori, din partea Consulatului General al României la Gyula, a Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria și a Universiții “Aurel Vlaicu” din Arad.

articolul original.

Sfaturi InfoCons : la ce trebuie să fim atenți când achiziționăm bijuterii ?

1 February 2023 at 08:39

Este 1 februarie, începutul unei luni dedicate dragostei și cadourilor prin prisma zilelor de 14, respectiv 24 februarie ! În acest context, InfoCons vine cu câteva sfaturi utile în sprijinul celor care doresc să surprindă persoana iubită pentru achiziționarea bijuteriilor și pietrelor prețioase

Pietrele prețioase nu se aseamănă cu achizițiile pe care le facem de ordin zilnic, acestea impunând o atenție și o responsabilitate mai sporită din partea consumatorilor. Atunci când achiziționăm pietre prețioase trebuie să fim atenți la următoarele:

– Asigurați-vă că locul de unde cumpărați beneficiază de o autorizație pentru vânzarea de obiecte din metale prețioase și pietre prețioase.

– Prețurile de vânzare a metalelor prețioase și a pietrelor prețioase nu sunt impuse de nici o instituție de stat.

– Evitați să cumpărați bijuterii de la persoane care „vă acosteaza” pe stradă sub diverse pretexte!

– Nu cumpărați obiecte din metale prețioase cu greutate suspectă!

– Cereți informații complete despre produs, preț, condiții de cumpărare (dacă acestea există) și, neapărat, precizarea că piatra este NATURALĂ.

– Feriți-vă de oferte de vânzări nesolicitate și de la persoane neautorizate.

– Asigurați-vă că veți primi un Certificat de calitate în original, însoțit de factură sau bon fiscal.

Află AICI ce trebuie să conțină certificatul de calitate

– Asigurați-vă că primiți factura fiscală sau bonul fiscal care să ateste cumpărarea produsului de la operatorul economic în cauză.

– Cereți informații suplimentare despre garanția oferită produsului și eventualele probleme de service care pot să apară.

– Verificați politica respectivei companii de returnare a bunurilor, în cazul apariției unor defecte ulterioare ce nu țin de cauze mecanice care pot interveni în momentul purtării.

– Pentru achiziționarea unor astfel de pietre, trebuie să știm că în categoria pietrelor prețioase se încadrează:

rubinele, diamantele, smarladele, safirele, precum și perlele naturale, perelele de cultură ori alte pietre fine (pietre semiprețioase).

Pe piață există trei categorii de pietre utilizate pentru bijuterii: pietre naturale, pietre sintetice și pietre artificiale. Pentru a putea identifica categoria pietrei pe care ne dorim să o achiziționăm, trebuie să fim atenți la următoarele caracteristici:

Pietre naturale: aceste pietre pot avea în compoziție un singur element, așa cum este în cazul diamantului ce etse compus integral din carbon pur sau mai multe elemente, precum în cazul turcoazului;

Pietre sintetice: aceste pietre sunt create în laborator, fiind reproduceri ale pietrelor naturale (vedem cazurile rubinelor sintetice sau safirelor sintetice);

Pietre artificiale: aceste pietre sunt produse în laborator, fiind, însă, diferite de orice alte pietre existe în natură, de exemplu cristalele sau cubic zirconia.

Pentru perle, trebuie avute în vedere două mari categorii, după cum urmează:

Perle naturale: vorbim aici despre perlele marine (găsite în scoicile din apa sărată) sau perlele de apă dulce (găsite în scoicile din apa dulce);

Perle de cultură: acestea se formează într-un mediu special amenajat și controlat, de exemplu bazine. Pe piața mondială, aceste perle sunt cel mai des întâlnite.

Ai grijă să nu achiziționezi produse contrafăcute!

În domeniul metalelor prețioase pot apărea adesea produse contrafăcute ce îmbracă diverse forme, precum imitații, umpluturi și acoperiri.

Imitațiile: metale extrem de asemănătoare ca aspect cu metalele prețioase. Pentru a se opera distincția dintre aceste metale și cele prețioase, trebuie realizată o analiză chimică.

Umpluturi: bijuteriile pot fi umplute cu metal comun, cu metal prețios cu titlu inferior ori alt metal prețios decât cel de la suprafață;

Acoperiri: articole din metal comun acoperite cu un strat subțire de metal prețios.

Când vorbim despre pietrele prețioase, trebuie avută în vedere o serie de contrafaceri, precum:

Pietre de imitație: reproduceri identice ori articole ce seamănă izbitor și nu pot fi depistate printr-o simplă analiză cu ochiul liber;

Dublete și triplete: pe lânga o piatră naturală sunt adăugate una sau două pietre cu o valoare mai scăzută sau chiar imitații.

Pietre tratate în laborator: pietre modificate chimic sau fizic (culoare, lustru, transparență), pentru a arăta precum pietrele prețioase.

articolul original.

Cum te angajezi azi în piața muncii?

1 February 2023 at 08:32

București – 1 februarie 2023. Jumătate din locurile de muncă care există astăzi în piața muncii posibil să nu mai existe până în 2055, conform ultimelor studii realizate de Institutul Global de Cercetare McKinsey. De aceea, angajatorii au început deja să puncteze importanța competențelor și aleg să investească intern în dezvoltarea angajaților.

O parte din companii însă au decis să facă un pas în față și să ajute tinerii chiar de pe băncile facultății să își dezvolte competențele necesare pentru angajare într-un mediu interactiv, energic și 100% practic. Peste 250 de studenți, profesori din toată țara și angajatorii SYKES România part of Sitel Group® s-au pregătit pentru piața muncii de azi și de mâine în cadrul programului FUTURE – Construiește cu pasiune, primul program de #EducatieAltfel din România. Timp de 3 luni, cei 3 piloni ai educației – studenți, profesori, angajatori – au lucrat practic pentru dezvoltarea acestor competențe soft în sesiuni de training săptămânale.

Corina Dăiescu, Head of Human Resources în cadrul companiei SYKES România cu peste 1800 de angajați prezintă tendințele în angajare azi în piața muncii.

Sunt foarte multe oportunități de angajare azi în piața muncii, însă procesul de a te angaja nu e chiar atât de ușor. Ce căutați azi la viitorii colegi?

 

E adevărat, pe de o parte sunt multe proiecte și posturi disponibile în piața muncii, pe de alta parte, multor candidați li se pare dificil procesul de selecție: uneori prea lung, alteori poate mai puțin clar din prisma pașilor de urmat și aici mai ales noi ca și angajatori avem o sarcina importantă de a simplifica procesele și de a oferi cât mai multă vizibilitate și feedback cât mai rapid.

Pentru noi este de interes să ne întâlnim în primul rând cu persoane deschise spre învățare și dezvoltareasta este prima trasatură „sine qua non” pentru ca la noi se vor întâlni cu etape de formare încă din primele săptămâni. Apoi ne dorim să cunoaștem persoane care stăpânesc foarte bine atât în scris cât și oral cel puțin o limbă străină, de circulație internațională.

Adaug și câteva dintre competentele de tip soft pe care am lucrat și în programul FUTUREautonomia, capacitatea de a-ți gestiona eficient timpul, munca în echipă. Aceasta este noua realitate în care operăm și acestea sunt noile date ale pieței de muncă: am câștigat dreptul de a lucra de acasă și acest drept vine cu avantajele și dezavantajele sale.

Studiile arată că noile generații se angajează mai greu în ciuda tuturor ofertelor de muncă. Care este perspectiva voastră?

 

În rândul tinerilor am observat că sunt încă mulți dintre ei ezitanți și neîncrezători. Emoțiile acestea de început vin adesea din faptul că încă nu își dau seama că deja au competențe și sunt valoroși, trebuie doar

să fie conștienți cum le pot identifica și valorifica cât mai bine.

Proiectele lor extra-curriculare sau de voluntariat, proiectele de echipa de la facultate, bursele Erasmus sau implicarea în organizațiile studențești, etc. – toate sunt oportunități de a-și dezvolta competențele cheie căutate de angajatori ca și noi – precum munca în echipe diverse, rezolvarea de probleme, managementul personal în condiții de stres sau munca sub presiunea unui termen limită, adaptabilitatea, comunicarea și persuasiunea, mai ales atunci cand sunt expuși la context.

 

 

Interviul de angajare: ne spui 3 tips & tricks?

 

  1. O pregatire temeinică legată de jobul la care aplică, compania, valorile sale și dacă pot să aibă și date din interior (poate de la un fost coleg de facultate sau o conexiune comuna de pe LinkedIN) – acest lucru ajuta mult.
  2. Să îți fie clar la interviu de ce vreau rolul acesta și cum mă ajută pe mine în raport cu planul meu personal și profesional. Motivația este foarte importantă și partea de autocunoaștere ca să pot să potrivesc competențele mele la cerințele postului este esențial.
  3. Cred că ajută să aibă un raport mai rațional față de etapa de interviu, să nu fie „totul sau nimic”. Recrutorii selectează dintr-un număr de candidați pe cel mai potrivit pentru rol (un refuz nu înseamnă că nu ești valoros, ci că nu erai tu potrivit pentru rolul ăsta, echipa asta sau în momentul ăsta).

 

 

Cum vezi viitorul în domeniul HR atât în recrutare, dar și în retenția tinerilor în companie?

 

Domeniul de resurse umane (HR) va trebui să se adapteze în continuare la noua realitate și să vină cu soluții, apropo de cum putem face procesele de selecție cât mai prietenoase, dar obiective (deși de cele mai multe ori nu mai dăm mâna cu candidații noștri).

Procesul de introducere sau de partea de onboarding – toate etapele sunt incredibil de importante ca să ne asigurăm că angajații noștri sunt bine primiți și au tot ce le trebuie în perioada (de obicei confuză) de la început.

Când discutam de retenție – aici purtăm cu totii o povara mai grea în era post-pandemica, pentru că fără doar și poate relațiile de muncă au devenit mai reci, mai tranzacționale și atunci cred că focusul trebuie să fie pe a ne identifica numitorii comuni, interesele comune; spre a crea oportunități prin care să facem proiecte cu sens pentru noi.

Un rol crucial, de exemplu, în tipul nostru de industrie îl are funcția de Team Leader care este liantul dintre companie și fiecare angajat, care creeaza „adeziunea”, lipiciul pentru echipa sa și care reușește să creioneze motivația la nivelul echipei – astfel angajamentul organizațional se transformă tot mai mult  într-un angajament pentru echipa în care mă aflu.

La nivel de HR soluția este să avem concentrarea pe zonele cele mai vulnerabile, mai ales cele de la început, iar la nivel de companie să avem cât mai multă grijă de angajamentul de la nivelul echipelor de lucru.

articolul original.

Concursului de recitări „Mihai Eminescu”, a ajuns la cea de-a șaptesprezecea ediţie

1 February 2023 at 08:15

Marți, 31 ianuarie 2023, începând cu ora 13.00, la Castelul Károlyi din Carei s-a desfășurat cea de-a șaptesprezecea ediţie a Concursului de recitări „Mihai Eminescu”, organizat de Centrul Cultural Carei cu sprijinul Direcției de Cultură a Municipiului Carei şi al Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Juriul a fost format din Renata Dragoș, profesoară de limba engleză la Liceul Teoretic Carei; Corina Nuna, director la Biblioteca Municipală Carei; Loredana Ille, profesoară de limba și literatura română la Școala Gimnazială Berveni; Valentin Sorian inspector școlar și profesor de limba și literatura română la Liceul „Simion Bărnuțiu” Carei și Dragoș Georgescu, manager în activități de turism la Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Concursul s-a desfășurat pe două categorii: clasele V-VIII şi clasele IX-XII, respectiv două secţiuni, limba română şi limbi străine (maghiară, germană și engleză).

Evenimentul a fost prezentat de Adrian Ștefănuți.

Juriul a avut o misiune dificilă, astfel, după centralizarea punctajului obținut, vă prezentăm clasamentul celei de-a  șaptesprezecea ediţii:

Clasele V-VIII, limba română

Loc I – Vandici Matei – Şcoala Gimnazială Nr. 1 Carei, 49,6 puncte

 

Loc II – Piscoi Jasmin – Şcoala Gimnazială  „Mihai Viteazul” Moftinu Mic, 48,9 puncte

 

Loc III – Dimofte Horea – Liceul de Arte „Aurel Popp” Satu Mare, 48,5 puncte

 

Mențiune – Dano Krisztina Boglarka – Şcoala Gimnazială Ciimești, 47,7 puncte

 

Mențiune – Heinrich Marina – Şcoala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei, 46,6 puncte

 

Clasele V-VIII, limba maghiară

Loc I – Vizer Kevin Tamás – Şcoala Gimnazială Foieni, 46,6 puncte

 

Loc II – Fleisz Ádám –  Şcoala Gimnazială Foieni, 44,8 puncte

 

Loc III – Bartha Hanna –  Şcoala Gimnazială Foieni, 44,6 puncte

 

Menţiune – Lakatos Fanny –  Şcoala Gimnazială Foieni, 44,4 puncte

Menţiune – Heinrich Réka –  Şcoala Gimnazială Foieni, 44,1 puncte

Clasele V-VIII, limba engleză

 

Loc I – Szulak Eduard – Şcoala Gimnazială Nr. 1 Carei, 50 puncte

Loc II – Nagy Erika –  Şcoala Gimnazială Nr. 1 Carei, 48,2 puncte

Loc III – Lunter Patricia – Şcoala Gimnazială Nr. 1 Carei, 47,7 puncte

Mențiune – Czine Noel – Şcoala Gimnazială Nr. 1 Carei, 47,5 puncte

Mențiune – Bodonea Luca – Şcoala Gimnazială Nr. 1 Carei, 44,7 puncte

Mențiune – Dan Denisa – Şcoala Gimnazială Nr. 1 Carei, 40 puncte

Clasele V-VIII, limba germană

 

Premiu special – Holczberger Aira – Şcoala Gimnazială Nr. 1 Carei

Premiu special – Popa Alexandra Maria – Şcoala Gimnazială Nr. 1 Carei

Clasele IX-XII, limba română

Loc I – David Bianca – Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, 50 puncte

 

Loc II – Popovici Agnes – Colegiul Național „Doamna Stanca” Satu Mare, 43,7 puncte

Loc III – Chiorean Casian – Liceul Teoretic Carei, 42,1 puncte

 

Menţiune – Susan Alexandra – Liceul Teoretic Carei, 40,6 puncte

Menţiune – Sabo Teodora – Liceul Teoretic Carei, 39,6 puncte

Premiile au constat în diplome şi cărţi oferite de Centrul Cultural Carei.

Organizatorii transmit felicitări tuturor participanților şi dascălilor acestora, pentru efortul depus şi mulţumesc totodată membrilor juriului pentru participare și sprijinul adus la buna desfășurare a concursului.

articolul original.

Incediu izbucnit la acoperișului unei case de locuit din Sătmărel

1 February 2023 at 08:03

În noaptea de întâi februarie, în jurul orei 00:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, a fost alertat să intervină la stingerea unui incediu izbucnit la nivelul acoperișului unei case de locuit din cartierul Sătmărel.

La locul incendiului au intervenit, 12 pompieri militari din cadrul Detașamentului Satu Mare, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului cu posibilitatea de extindere a flăcărilor la întreaga locuință.

Pompierii au localizat prompt incendiul, reușind oprirea propagării flăcărilor la restul locuinței.

După înlăturarea pericolului și asigurarea măsurilor PSI, pagubele constatate au fost următoarele: degradarea materialului lemnos la nivelul acoperișului și a podului pe o suprafață de 25 metri pătrați.

Din fericire, nu au existat victime. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, pompierii vă recomandă:

  • efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;
  • asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
  • nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.
articolul original.

(VIDEO) Zăpadă viscolită pe Transalpina

1 February 2023 at 07:12
image

Șoseaua Transalpina este acoperită la această oră cu zăpadă viscolită pe tronsonul cuprins între kilometri 20 și 34+800.

Se acționează cu utilaje de deszăpezire intre Novaci și Rânca.

Zona montană a județului Gorj se află în continuare sub avertizare de vreme severă. Este vorba de ninsoare și vânt puternic.

Codul galben încetează în jurul prânzului. Drumarii rămân în stare de alertă.

articolul original.

Deplasare la Odorheiu Secuiesc, prilej de puncte pentru "Lupii" Buzăului

1 February 2023 at 07:00

HC Buzau 2012Cu o situație nu tocmai roză in clasamentul la zi din Liga Națională de handbal masculin, HC Buzău 2012 are nevoie de cat mai multe puncte pentru a scăpa de emoții.

Cel mai bun prilej pentru a debuta cu victorie în 2023 îl reprezintă întâlnirea de la Odorheiu Secuiesc din etapa a 16-a, partida urmând să se dispute pe 4 februarie 2023.

"Lupii" Buzăului se deplasează la Odorheiu Secuiesc din postura de mari favoriți, iar cele trei puncte puse în joc sunt obligatorii.

Gazdele ocupă locul 13 cu doar 3 puncte, în timp ce HC Buzău 2012 se află pe poziția a 10-a cu 16 puncte.

Cătălin Păduraru

articolul original.

Pensionarii au parte de noi vești bune! Se dau 3.000 de lei – Cine sunt beneficiarii

1 February 2023 at 06:45
image

Veste uriașă pentru o categorie de pensionari români! Potrivit unui proiect unic în România  veți putea în posesia sumei de 3.000 de lei

Consiliul Judeţean Ilfov a aprobat azi în şedinţă, la iniţiativa preşedintelui Hubert Thuma, un proiect unic în ţară: sprijin financiar pentru pensionarii cu venituri mici, care vor să îşi refacă dantura-„Ilfov zâmbeşte”. Consiliul Judeţean Ilfov va deconta trei mii de lei din valoarea lucrărilor sau a protezelor dentare.

Hubert Thuma, preşedintele CJ Ilfov: ” Este un proiect la care ţin foarte mult. Ştiu cât de scumpe sunt lucrările dentare şi ştiu că nu mulţi şi le permit. Asta le afectează sănătatea şi le ia curajul de a zâmbi şi, în unele cazuri, chiar şi încrederea în sine. Dacă solicitările pentru acest proiect vor depăşi banii alocaţi de noi, atunci vom căuta resurse suplimentare. Sănătatea este cea mai importantă.”

Ajutorul financiar poate fi acordat femeilor cu vârsta peste 63 de ani şi bărbaţilor de peste 65 de ani, care locuiesc în Ilfov şi au o pensie de cel mult 1200 de lei.

Dosarele se depun la primărie şi trebuie să conţină cererea de acordare a ajutorului, dovada domiciliului, o copie după cuponul de pensie şi documente de la stomatolog, care să ateste necesitatea lucrării dentare sau a protezei.

articolul original.

Armata României recrutează! Centrului militar județean Buzău - înscrieri pentru învățământul universitar, postliceal și liceal militar

1 February 2023 at 06:00

recrutare armata CMJPotrivit comunicatului CMJ Buzau, au început înscrierile pentru învățământul universitar, postliceal și liceal militar – anul de învățământ 2023-2024. Termenele limită de înscriere:

Învățământul universitar de licență 199 de locuri: 31 mai 2023;

Perioada desfășurării selecției: 20.02 – 09.06.2023;

Se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu

diplomă de bacalaureat şi vârsta de cel mult 26 de ani (24 pentru aviaţie-naviganţi) împliniţi în cursul anului 2023.

Învățământul postliceal militar (1457 de locuri din care 186 în județul

Buzău la SMMMSFA Boboc): 02 iunie 2023; Perioada desfășurării selecției: 20.02 – 09.06.2023;

Se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu

diplomă de bacalaureat şi vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în cursul anului 2023. Învățământul liceal militar (816 locuri): 24 martie 2023;

Perioada desfășurării selecției: 06.02 – 11.04.2023;

Perioada examinării medicale: 20.02 – 13.04.2023;

Se pot înscrie elevii aflaţi în clasa a VIII-a și care au cel mult 16 ani

împliniți în acest an. Înscrierea se face de către candidat cu unul dintre părinți (sau tutore legal).

CONDIȚII și CRITERII de recrutare și selecție

În vederea obţinerii tuturor informaţiilor necesare (criterii generale și

specifice de recrutare, nr. de locuri pe instituții de învățământ, arme și specialități militare, probe de selecţie, bareme etc.), vă puteți adresa biroului informare[1]recrutare din cadrul Centrului militar județean Buzău, situat în B-dul Unirii nr. 140, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi, vineri între orele 08.00-16.00 și marți între orele 10.00-18.00 dar și la telefon 0238-720.620.

Pentru înscrierea la sediul biroul informare-recrutare potențialii candidați

se vor prezenta cu actul de identitate. Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.recrutaremapn.ro, unde candidații se pot înscrie online, după crearea unui cont de utilizator unic. Învățământul universitar de licență (3-6 ani):

https://www.recrutaremapn.ro/ofiter.php Învățământul postliceal militar (2 ani) de formare a maiștrilor militari:

https://www.recrutaremapn.ro/maistrumilitar.php

Învățământul postliceal militar (1 an) de formare a subofițerilor:

https://www.recrutaremapn.ro/subofiter.php

Învățământul liceal militar (4 ani):

https://www.recrutaremapn.ro/elev.php

I.G.

articolul original.

FOTO - Recensământul Populației și Locuințelor, runda 2021 - date provizorii pentru județul BUZĂU. DECLARATIE SUSPECTA - Cornelia Geambasu: "numarul buzoienilor este important "pentru accesarea Fondurilor UE si nu pentru numarul consilie

1 February 2023 at 05:00

statistica provizorie recensamant 2021 BuzauRezultatele provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 (RPL2021) arată o populație rezidentă a județului BUZĂU de 404 mii persoane (404979 persoane), în scădere cu 46 mii locuitori (46090 persoane) față de recensământul precedent (octombrie 2011). Majoritatea populației

rezidente este de sex feminin (208 mii, reprezentând 51,5%) și trăiește în mediul rural (249 mii, reprezentând 61,6%).

Din punctul de vedere al mărimii populaţiei rezidente, judeţul BUZĂU se situează pe locul 20 în ierarhia judeţelor.

Mai multe, in documentele FOTO atasate…

NOTA: Prezenta prin telefon, la o televiziune locala, Cornelia Geambasu, sef al Directiei Judetene de Statistica a recunoscut ca primarul Toma a avut "o ambitie" legata de "numarul" buzoienilor rezidenti in Municipiu (cel mai posibil a castigat "lupta" cu primarul comunei Maracineni, a carui localitate a scazut sub 10.000 de locuitori). De aemenea, Cornelia Geambasu a precizat ca numarul buzoienilor este important (pastrarea targetului de peste 100.000 de locuitori) "pentru accesarea Fondurilor UE si nu pentru numarul consilierilor sau al parlamentarilor" (cuvintele seamana izbitor de mult cu cele ale lui Toma faliment! Nu vi se pare ciudat?). Ultimele afirmatii (DECLARATII CEL PUTIN CIUDATE, CARE II EXCED PROFESIEI SALE) arata clar ca "s-a vrut" sau "s-a dat porunca" sa se atinga targetul si nu neaparat ca atat a iesitin chip real din numararea declaratiilor facute la referendum!

P.S. Statistica afisata a venit tocmai "la fix", de ziua Nababului Toma faliment...o fi cadou de ziua lui? Stim foarte bine cum datele ar putea foarte usor sa fie  manipulate de statisticieni, membrii marcant si vesnici ai PSD Buzau! (Nu este prima data cand se recurge la asa ceva in "Republica Buzau" - precedente sunt: AJOFM Buzau cu rata somajului si s anu uitam de zvonurile de "umflare cu peste 3000 de formulare" a recensamantului, unde au fost trimisi membri PSD Buzau... speram ca organele abilitate sa se autosesizeze)!

Vezi si: https://www.newsbuzau.ro/social/52207-ins-a-anuntat-rezultatele-provizorii-ale-recensamantului-populatiei-si-locuintelor-derulat-in-2021-judetul-buzau-are-404979-de-cetateni-rezidenti

https://reporterbuzoian.ro/buzaul-a-scazut-sub-100-000-de-locuitori-si-ar-urma-sa-fie-declasificat/

articolul original.

VIDEO - Ziua Internațională a Nonviolenței în Şcoli, transpusă în scenă, prin ochii liceenilor/ Elevii Colegiului Național ”B. P. Hasdeu” Buzău au regizat şi jucat o piesă de teatru cu tematică

1 February 2023 at 04:00

Stop Violentei Prevenire IPJÎn ziua de 30 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, în parteneriat cu reprezentanţii Colegiului Național ”B. P. Hasdeu” Buzău, au optat să marcheze Ziua Internațională a Nonviolenței în Şcoli într-un mod inedit - printr-un spectacol manifest, găzduit de Muzeul Județean Buzău, chiar de către elevii unităţii de învăţământ.

Cum mesajul ajunge cel mai bine la beneficiar atunci când este transmis chiar de către o persoană de aceeaşi generaţie, spectatorii au fost peste 100 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic ”Grigore C. Moisil”, Liceului Tehnic și Colegiului Național Pedagogic ”Spiru Haret”, toate din municipiul Buzău.

          Experiențele de viață ale liceenilor au fost transformate în acte artistice: piese de teatru, monologuri, dans și artă fotografică, cu scopul sensibilizării publicului participant și opiniei publice cu privire la formele de violență la care pot fi expuși adolescenții și tinerii, atât în mediul social, cât și în mediul școlar.

Evenimentul a fost denumit ”Noduri și Semne”, titlu inspirat de volumul de poezii al lui Nichita Stănescu, făcând trimitere către ceea ce simte victima violenței – ”nod în gât” și ”semne rămase în suflet”.

          Activitățile au avut scopul de a crește nivelul de siguranță al elevilor în unitățile de învățământ și totodată de a eficientiza modul de acțiune în domeniul prevenirii violenței fizice și psihologice (bullying).

Ziua Internațională a Nonviolenței în Şcoli, sărbătorită de ofiţerii de la Prevenire alături de elevi și preșcolari

Ieri, 30 ianuarie, pentru marcarea Zilei Internaționale a Nonviolenței în școli, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au organizat și desfășurat activități preventiv-informative cu elevii Școlii Generale „Sfântul Apostol Andrei” și preșcolarii unei unităţi de învățământ privat, ambele din municipiul Buzău.

Astfel, polițiștii de prevenire au discutat cu cei mici despre subiecte asociate vârstei și le-au prezentat diferite scenarii în care s-a putea afla. Copiii au fost provocaţi să le continue, astfel încât finalul scenariului să reprezinte un happy-end.

Prin această metodă, oamenii legii au urmărit să imprime în mod interactiv învăţăceilor noţiunile cu tematică preventivă, învățându-i despre efectele negative ale violenței, atât verbală, cât și fizică.

Elevii și preșcolarii au primit recomandări în vederea gestionării corespunzătoare a situațiilor tensionate, dar și pentru prevenirea discriminării de orice tip.

E.S.

articolul original.

Turda: Patinoarul din Parcul Central rămâne deschis și în perioada următoare

1 February 2023 at 06:55
image

Primăria Turda anunță faptul  că patinoarul din Parcul Central rămâne deschis și în perioada următoare, iar în funcție de condițiile meteo, ne dorim să asigurăm funcționarea lui și în perioada vacanței din 13-17 februarie.

Programul de funcționare rămâne același, cu prețuri accesibile pentru toate categoriile de vârstă: copii până în 7 ani - 5 lei, elevi/studenți - 8 lei, adulți - 12 lei.

Programul de funcționare al patinoarului este următorul:

Luni – Vineri: 14:00-21:00, cu serii programate între orele 14:00 și 21:00, cu pauze pentru refacerea gheții.

Sâmbătă-Duminică: 10:00-21:00, cu serii programate între orele 10:00 și 21:00, cu pauze pentru refacerea gheții.

Vă așteptăm pe gheață să ne bucurăm de sportul preferat de cei mici dar și cei mari!

articolul original.

Venituri mai mari și beneficii suplimentare pentru părinții cu nou născuți (P)

1 February 2023 at 00:50
image

Părinții vor primi mai mulți bani pentru creșterea copiilor și vor avea garantate creșteri anuale ale veniturilor, corelate cu rata inflației. Acesta este obiectivul noului proiect de lege depus săptămâna trecută de către deputatele USR Monica Berescu și Oana Țoiu.

Proiectul prevede că aceste beneficii suplimentare vor fi acordate atât părinților care se află în concediu pentru creșterea copilului cât și celor care aleg să se întoarcă la serviciu.

Cheltuielile și nevoile unei familii care are copii, cresc in fiecare an, indiferent de contextul politic, economic ori social. 

În țara cu una dintre cele mai scăzute natalități din UE, românii ezită să devină părinți, fiind veșnic îngrijorați de costurile pe care le presupune creșterea unui copil.

Acest proiect repară o nedreptate, oferind mai mulți bani părinților, atât de necesari în contextul actual. 

Una dintre cele mai importante prevederi este că indemnizația de creștere a copiilor, stimulentul de inserție și plafonul maxim se vor indexa cu inflatia, anual.

Avem grijă de copiii românilor și facem din asta o prioritate a statului român. Dacă cei de la putere spun că nu au bani, le reamintesc că pot desființa oricând pensiile speciale și pot anula primele de milioane din companiile de stat falimentare", declară Monica Berescu, co-inițiator, deputat USR si membru al Comisiei de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților.

Această inițiativă de modificare a legii este o consecință a faptului că anual scade numărul de nașteri dar și al părinților care aleg să se întoarcă mai repede la muncă, pentru a beneficia de suplimentul de reinserție profesională în valoare de 1.500 lei.

Demografia nu este o problemă zgomotoasă, dar trebuie să devină prioritate, altfel știm deja de la recensământ că suntem cu un milion mai puțini și devenim o țară îmbătrânită. Prețurile au luat-o razna și tinerii părinți au nevoie de soluții. Am depus legea care să crească în ritm cu inflația indemnizația de creștere a copiilor, stimulentul de inserție și plafonul maxim, anual. Pentru 2023, inclusiv cele în plată, asta înseamnă 11.325 lei plafonul maxim și 740 lei stimulentul. Și cele două luni pe care le poate lua celălalt părinte, cel mai adesea tatăl, luni care cel mai adesea se pierd, să poată fi luate împreună, pe modelul Suediei, astfel încât familiile să aibă flexibilitatea de care au nevoie. Resursele bugetare pentru creșterile beneficiilor provin din numărul mai mare de părinți care, cu aceste opțiuni și sprijin crescut, pot opta pentru întoarcerea în câmpul muncii, și estimăm o economie de 30 de milioane de lei anual față de costurile totale de acum”, declară Oana Țoiu, deputat USR și Președinta Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților în 2020-2021.

Proiectul depus de cele două deputate USR  prevede 4 modificări esențiale:

1. Creșterea plafonului maxim la 11.300 de lei. Acest rezultat provine din indexarea anuală cu inflația din 2017 când a fost setat la 8.500, plafon valabil și în prezent, deoarece nu a fost niciodată actualizat.

2. Actualizarea anuală, din oficiu, a indemnizației, a stimulentului de inserție și a plafonului maxim în raport cu rata inflației, ceea ce garantează creșterea veniturilor pentru părinți. Astfel, aceștia nu sunt ignorați timp de 4 ani între alegeri și să nu mai depind de pixul politic. Dacă ar fi actualizate cu rata medie a inflației, astăzi aceste cuantumuri ar fi în valoare de  1.700  lei, respectiv 740 de  lei.

3. Posibilitatea de a accesa stimulentul crescut o dată cu întoarcerea la muncă, în primul an al copilului, nu doar în primele șase luni.

4. Posibilitatea ca părinții să aibă simultan concediul pentru creșterea copilului pentru cele două luni care revin părintelui care nu a solicitat inițial acest drept (de regulă, tații). Astfel, cei doi părinți vor putea împărți responsabilitățile comune în ceea ce privește creșterea și dezvoltarea copilului, din primii ani de viață, cu beneficii în familie pe termen lung și în linie cu directiva europeană de echilibru între muncă și viața de familie. Iar tatăl nu va mai fi nevoit să renunțe la ce două luni la care are dreptul; acestea vor deveni un drept utilizat. 

O dată cu actualizarea anuală a indicatorului social de referință (ISR) cu inflația, doar cuantumul minim al indemnizației se modifică anual pe când celelalte mai mari ca acesta în baza contribuțiilor beneficiarelor, nu, și asta este o nedreptate.

Numărul beneficiarilor scade de la an la an deoarece scade numărul de nașteri. În 2022 au fost 170.266 de părinți cu o indemnizație medie de 2.736 RON, cu 7.000 de beneficiari mai puțin ca acum trei ani de exemplu.

Dintre părinții care se întorc la muncă, doar 13% dintre aceștia au optat să se întoarcă la accesând stimulentul crescut de 1500 de RON, ceea ce relevă că nu sunt optime intervalele actuale, care oferă această facilitate pentru doar primele șase luni ale copilului. 

Proiectul USR prevede dublarea intervalelor: 12 luni în loc de 6 luni, respectiv 2 ani în loc de 1 an în cazul copilului cu dizabilități.

Avem grijă de copiii românilor și facem din asta o prioritate a statului român. Dacă cei de la putere spun că nu au bani, le reamintesc că pot desființa oricând pensiile speciale și pot anula primele de milioane din companiile de stat falimentare”, completează Monica Berescu.

articolul original.
❌