ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Breșă de securitate în WhatsApp: 360 de milioane de numere de telefon, expuse

1 December 2022 at 15:23
image

Numerele de telefon a aproximativ 360 de milioane de utilizatori WhatsApp dintr-un total de 108 țări au fost expuse în urma unei breșe de securitate.

Breșă de securitate WhatsApp

Numerele de telefon au fost deja puse în vânzare pe darknet, potrivit datelor furnizate joi de compania de securitate cibernetică Check Point, scrie rivaltimes.

Surse din WhatsApp au declarat, totuși, că „nu este vorba de o încălcare a datelor” și și-au exprimat „dezamăgirea” că firma de securitate cibernetică a „cumpărat o listă de telefoane care circulă pe internet pentru a repeta afirmații nefondate în scopul de a obține publicitate gratuită”.

Compania Check Point a difuzat joi rezultatele analizei sale cu privire la arhivele privind datele utilizatorilor acestei aplicaţii şi a dat asigurări că în ultimele patru zile aceste arhive, care includ prefixe de apelare, s-au pus în vânzare pe darknet „şi sunt distribuite la liber în rândul delincvenţilor cibernetici”.

Printre consecințele imediate ale acestei „breșe”, compania a citat posibilitatea ca aceste numere să fie folosite ca parte a unor atacuri de „phishing” prin intermediul aplicației în sine.

Cele mai frecvente atacuri după obținerea accesului la date sunt „vishing” (victima este păcălită să dea informații prin telefon) și „smshing”, care se realizează prin intermediul mesajelor „sms”.

articolul original.

Facebook aduce schimbări majore începând cu 1 decembrie

23 November 2022 at 05:30
image

Platforma de socializare Facebook începe să trimită notificări utilizatorilor pentru a-i avertiza că în curând nu vor mai fi afișate date privind opiniile politice, orientarea religioasă, orientarea sexuală („interesat de”) și adresa privată. Facebook va elimina cele patru câmpuri de informații din profilurile utilizatorilor începând cu 1 decembrie, porivit www.businessinsider.com.

În lipsa unui comunicat oficial din partea Meta, site-ul Techcrunch a obținut o declarație din partea purtătorului de cuvânt al gigantului american: „Ca parte a eforturilor noastre de a face Facebook mai ușor de utilizat, eliminăm câteva câmpuri de profil: interesat de, opinii religioase, opinii politice și adresă. Trimitem notificări persoanelor care au completat aceste câmpuri, informându-le că vor fi eliminate. Această modificare nu afectează capacitatea nimănui de a împărtăși informații despre sine în altă parte sau pe Facebook”.

Schimbarea a fost observată pentru prima dată de consultantul Matt Navarra, care a postat pe Twitter o captură de ecran a notificării pe care a primit-o. Datele care vor fi eliminate nu sunt prezente pe platformele concurente, cum ar fi Twitter sau TikTok, care se concentrează în schimb pe biografii mai simple, lipsite de detalii specifice.

articolul original.

De ce să cumperi și un monitor PC, chiar dacă ai laptop?

9 November 2022 at 09:09
image

Un laptop este ideal pentru a fi utilizat în deplasare, însă ecranul său nu este foarte mare. Dimensiunea maximă a unui laptop este de 17 inci, ceea ce este prea mic pentru o întreagă zi de lucru. Un monitor PC lângă laptop crește spațiul pe ecran și are numeroase avantaje, de exemplu pentru a crea o poziție de ședere ergonomică. În acest articol, vom explica avantajele unui monitor PC alături de laptop.

De ce să alegi un monitor PC lângă laptop?

Atunci când conectezi un laptop la un monitor PC, acesta se va transforma practic într-un mic birou. Vei avea mai mult spațiu pe ecran pentru lucru sau pentru un joc, vei putea face mai ușor multitasking și vei putea crea o poziție ergonomică de ședere în timp ce lucrezi. De asemenea, previi durerile de gât și de spate după o zi lungă de lucru. O dispunere mai bună a filelor și a ferestrelor îți asigură o imagine de ansamblu mai clară a muncii tale. În plus, un monitor PC este ușor de conectat. Îl poț conecta adesea prin intermediul unui cablu HDMI sau USB-C. Pe scurt, oferă mai multă comoditate.

Care sunt cele mai importante avantaje?

  • Mai mult spațiu pentru ferestre

Datorită dimensiunilor mici ale unui laptop, poți deschide mai puține ferestre și file una lângă alta. Aceste ferestre nu vor fi clar lizibile și va trebui să alegi pe care dintre ele vrei să le afișezi mai mare. Pe un monitor PC, vei avea mai mult spațiu pentru acest lucru. Un monitor PC de 27 de inci are suficient spațiu pentru 3 fisiere sau ferestre alăturate. În acest fel, nu va trebui să schimbi atât de des ferestrele și poți lucra într-un mod organizat.

  • O experiență de vizionare și o ergonomie mai bună

Un ecran mai mare oferă automat o experiență de vizionare mai bună. Vei vedea mai mult din film sau joc, ceea ce este, de asemenea, mai bine pentru ochii tăi. Pe un ecran mai mic, ochii tăi trebuie să se concentreze mai mult. Acest lucru poate provoca încordarea ochilor. Pe un ecran mai mare, nu vei avea această problemă. Asta pentru că monitorul ocupă mai mult din câmpul tău vizual.

  • Încarci în timpul lucrului

În timpul zilei de lucru, bateria laptopului se epuizează încet. Un monitor cu Power Delivery rezolvă cu ușurință această problemă. Conectează laptopul la monitor prin intermediul unui cablu USB-C și asta e tot. Un monitor PC cu cel puțin 65 W de Power Delivery este adesea suficient. Nu uita că laptopul tău trebuie să aibă un port USB-C sau că aveți nevoie de un adaptor. În caz contrar, nu va funcționa.

Alte avantaje ale unui monitor PC alături de laptop

Pe lângă un ecran mai mare și condiții mai bune pentru ochi, un monitor PC are și alte avantaje. Atunci când faci o prezentare, de exemplu. Oglindește imaginea laptopului pe monitor și oamenii vor putea privească doyă ecrane în același timp. Vrei să prezinți ceva în timpul unui apel video? Deschide prezentarea pe monitor și efectuează apelul video prin intermediul laptopului. În acest fel, vei vedea totul mai bine în loc să vezi totul pe un ecran mai mic în timpul apelului. Acest lucru este util și atunci când urmărești un film sau un serial. Deschide filmul pe un ecran și rămâi la curent cu rețelele sociale pe celălalt.

De ce ar trebui să ții cont atunci când alegi un monitor PC?

Înainte de a cumpăra un monitor PC, este important să iei în considerare câteva lucruri. Laptopul și monitorul trebuie să aibă un port care să se potrivească. Dacă laptopul tău are doar un port HDMI, alege un monitor PC cu un port HDMI. De asemenea, gândește-te la tipul de monitor. Dacă alegi un monitor PC pentru biroul tău, asigură-te că are dimensiunea potrivită. Sau alege un monitor portabil dacă te deplasezi mult și nu ai un loc de muncă fix, de exemplu.

articolul original.

Așteptarea utilizatorilor a luat sfărșit. Instagram implementează opţiuni pentru programarea postărilor

8 November 2022 at 09:36
image

Instagram introduce opțiunea de programare a postărilor, pe care utilizatorii o așteptau de multă vreme. Cu noua facilitate, din cadrul aplicaţiei pot fi programate fotografii şi Reel-uri pe o perioadă de până la 75 de zile.

Spre deosebire de Facebook, care oferă de mulţi ani această facilitate pentru pagini, Instagram o lansează cu mare întârziere şi o oferă, cel puţin deocamdată, doar anumitor conturi, potrivit economedia.ro.

Instagram implementează opţiuni pentru programarea postărilor

După testele din ultimele săptămâni, Instagram a decis să lanseze funcţia de programare a postărilor. Din păcate aceasta va fi disponibilă doar pentru creatorii de conținut și pentru branduri, cel puțin într-o primă fază.

Astfel, creatorii de conţinut şi brandurile vor putea să programeze postările direct din aplicaţie, fără să mai apeleze la alte soluţii.

Opţiunile pentru programare pot fi găsite în cadrul procesului de publicare, la „Advanced Settings”. Acolo, se aleg ora şi data dorite, după care se revine la fluxul normal de publicare.

Cu toate că nu este cel mai simplu proces posibil de programare al postărilor, scuteşte utilizatorii de apelarea la soluţii terţe sau la aplicaţia Creator Studio dezvoltată separat de Meta.

articolul original.

Omul viitorului, deformat din cauza tehnologiei. Cum ar arăta următoarele generații: spatele cocoșat, a doua pleoapă, mâini clește (FOTO)

3 November 2022 at 12:10
image

Omul viitorului va arăta diferit față de noi, deoarece evoluția se va baza pe tehnologia care va controla corpul uman, atât fizic cât și psihic.

Potrivit unui model computerizat recent, spatele cocoșat, mâinile ca niște clești și a doua pleoapă ar putea fi caracteristici comune ale anatomiei umane în viitor.

Se pare că acest raport avertizează că utilizarea excesivă a tehnologiei ar putea orienta evoluția umană într-o direcție în care oamenii vor avea un aspect diform în comparație cu ceea ce considerăm astăzi a fi normal.

Ce efect are cu adevărat tot acest timp petrecut în fața ecranului asupra corpului uman

Cercetătorii au lucrat cu un designer 3D pentru a crea imagini ale unui „viitor om” care să țină cont de toate problemele pe care le poate cauza utilizarea tehnologiei pe termen lung.

Astfel, ele au fost inspirate de un sondaj care a demonstrat că americanul tipic folosește internetul timp de șapte ore pe zi.

Având în vedere acest lucru, echipa a examinat o gamă largă de studii științifice și opinii ale experților care evaluează schimbările fizice și mentale care rezultă în urma expunerii constante la smartphone-uri, laptopuri și televizor. Rezultatele au fost șocante, notează studyfinds.org.

Proiectul de cercetare a dus la dezvoltarea modelului 3D, numit „Mindy”

Potrivit cercetătorilor, munca de birou și faptul că oamenii își apleacă gâtul pentru a se uita la smartphone-uri vor face ca, în viitor, aceștia să aibă spatele cocoșat.

Pentru a se uita în jos la telefoanele lor, oamenii își ajustează în mod constant poziția. Studiile arată că acest lucru tensionează părți ale corpului care afectează postura.

„Petrecerea orelor uitându-te în jos la telefon îți încordează gâtul și îți dezechilibrează coloana vertebrală. În consecință, mușchii din zona gâtului trebuie să depună un efort suplimentar pentru a-ți susține capul. A sta în fața calculatorului la birou ore în șir înseamnă, de asemenea, că trunchiul tău este tras în fața șoldurilor, în loc să fie așezat drept și aliniat”, a declarat Caleb Backe, expert în sănătate la Maple Holistics, într-o declarație de la TollFreeForwarding.

👩🏻‍💻📲#LoMásYI | Espalda encorvada, manos de garra y cráneo grueso son características que la empresa TollFreeForwarding incluyó en #Mindy, un prototipo que muestra cómo podría evolucionar el cuerpo humano con el uso excesivo de la tecnología. https://t.co/7ZoQmtOee7 pic.twitter.com/xpEM9342hu

— Yo influyo (@Yoinfluyo) October 31, 2020

Una dintre cele mai vizibile schimbări este apariția „text claw”

„Text claw” este un nou termen care descrie modul în care mâna începe să ia permanent forma unui clește datorită faptului că ține în mod constant un smartphone.

Totodată, este posibil ca oamenii din viitor să evolueze până a avea un cot la 90 de grade datorită utilizării excesive a telefoanelor mobile pentru a efectua apeluri.

„Felul în care ne ținem telefoanele poate cauza tensiune în anumite puncte de contact – cauzând «mâinile clește» și «cotul de 90 de grade», cunoscut și sub numele de sindromul tunelului cubital”, a spus Dr. Nikola Djordjevic de la Med Alert Help.

👩🏻‍💻📲 | Espalda encorvada, manos de garra y cráneo grueso son características que la empresa TollFreeForwarding incluyó en #Mindy, un prototipo que muestra cómo podría evolucionar el cuerpo humano con el uso excesivo de la tecnología. https://t.co/7ZoQmtOee7 pic.twitter.com/pglo1EYsmt

— Yo influyo (@Yoinfluyo) October 27, 2020

Omul viitorului va avea o a doua pleoapă

Modelul „Mindy” prezice că oamenii ar putea ajunge să dezvolte o apărare unică împotriva luminii albastre, mai exact o a doua pleoapă.

Studii anterioare au constatat că expunerea la lumina albastră poate perturba tiparele de somn, ducând la insomnie și alte probleme de sănătate.

„Este posibil ca oamenii să dezvolte o pleoapă interioară mai mare pentru a preveni expunerea la lumină excesivă sau ca lentila ochiului să fie dezvoltată evolutiv, astfel încât să blocheze lumina albastră care intră, dar nu și alte lumini cu lungime de undă mare, cum ar fi cea verde, galbenă sau roșie”, a susținut Kasun Ratnayake de la Universitatea din Toledo.

Timpul excesiv petrecut în fața ecranului poate duce, de asemenea, la dureri de cap, încordare a ochilor și chiar la o vedere mai slabă, în special în rândul copiilor.

Gât tehnologic și creiere mai mici

Proiectul de cercetare dezvăluie că oamenii viitorului vor suferi probabil de un caz grav de „tech neck”, în care mușchii cresc pentru a limita daunele cauzate de o postură proastă.

Mai mult decât atât, craniul lui „Mindy” este mai gros pentru a ajuta la protejarea corpului uman de undele de radiofrecvență dăunătoare care ar proveni de la smartphone-uri.

Potrivit studiilor, un stil de viață sedentar poate reduce capacitatea creierului uman. Ținând cont de acest lucru, „Mindy” are, de asemenea, un creier mai mic decât cel al oamenilor din zilele noastre.

„Tehnologia ne oferă atât de multe. Comoditate, conectivitate, divertisment și atât de multe altele – dar există un compromis. Supraexpunerea la tehnologie poate veni uneori în detrimentul sănătății noastre”, a mai spus Jason O’Brien, COO al TollFreeForwarding.com.

articolul original.

Elon Musk a anunțat cât va costa abonamentul pentru Twitter. Care sunt utilizatorii vizați și ce li se oferă în schimbul banilor

1 November 2022 at 21:14
image

Abonamentul la Twitter va costa 8 dolari lunar, a anunțat noul proprietar al platformei, Elon Musk, dar se va aplica numai utilizatorilor care vor să dețină conturi „verificate”. Musk a anunțat politica sa tarifară printr-un mesaj pe plaformă, marți.

Preţul abonamentului urmează a fi ajustat în funcţie de ţară

Abonamentul de 8 dolari la Twitter este destinat utilizatorilor care vor să-şi certifice autenticitatea contului şi să fie mai puţini expuşi la publicitate, relatează AFP.

În prezent, doar pentru unele dintre profiluri se poate solicita „badge-ul” albastru, bifa care semnalează autenticitatea contului, adică în special pentru guverne, companii, personalităţi politice, culturale sau sportive, şi acestea o pot pierde dacă nu respectă regulile platformei.

Musk a mai arătat că abonaţii vor avea şi alte avantaje – ca afişarea prioritară a mesajelor, postarea de mesaje video şi audio mai lungi şi expunerea la „de două ori mai puţină publicitate”.

Elon Musk a insistat de la bun început că schimbările preconizate urmăresc să susţină funcţionarea Twitter ca „loc public” esenţial pentru democraţie şi să „ajute omenirea”, rentabilitatea nefiind o prioritate.

articolul original.

Aplicația WhatsApp nu a funcționat câteva ore în această dimineață, românii și-au păstrat simțul umorului: „Whatsapp nu mai poate fi interceptat, vorbiți acum!”

25 October 2022 at 09:52
image

Potrivit companiei Meta, care deţine aplicaţia, WhatsApp este folosită de peste două miliarde de oameni din întreaga lume. Cele mai multe probleme în țara noastră au fost înregistrate în Bucureşti, însă probleme cu aplicația au fost raportate şi din Iaşi, Oradea sau Cluj-Napoca.

Utilizatorii aplicației WhatsApp au postat comentarii amuzante pe Facebook: „Whatsapp nu mai poate fi interceptat, vorbiți acum!”

Toată lumea pare că a fost afectat[ într-un fel sau altul de defecțiunea META însă mulți utilizatori au ales să facă haz de necaz: „Și… cum e viață fără WhatsApp?” sau „Pentru că whatsapp necooperant, comunicarea în cuplu s-a întors la forma primară: mailul. Nu am fost chiar atât de sălbatici încât să ne sunăm”, „Rușii sunt de vină”; „A picat WhatsApp. Acum e momentul să ieșiți din grupurile enervante” și „Căderea WhattsApp a fost pusă la cale de bărbați, într-o încercare disperată de a evita întrebarea: De ce nu mi-ai scris toată ziua?”.

Rapoarte cu problemele aplicației WhatsApp au fost înregistrate şi în SUA, de peste 7.000, în Italia, de peste 17.000, în Marea Britanie, de peste 43.000 şi în Franţa, de peste 4.000.

Primele probleme ar fi apărut la discuțiile din grupuri, după care nici în mesageria privată nu au mai putut fi trimise și primite mesaje.

„Suntem conștienți de faptul că mai mulți oameni întâmpină probleme la trimiterea mesajelor și ne străduim să restabilim WhatsApp pentru toată lumea cât mai repede posibil”, a spus pentru Reuters un reprezentant al META, compania care deține WhatsApp.

articolul original.

#BookTok: Literatura și-a găsit un partener neașteptat în TikTok, la Târgul de Carte de la Frankfurt

23 October 2022 at 08:10

Tendința #BookTok a explodat în ultima vreme, cu un număr tot mai mare de cititori care postează recenzii și se implică în discuții cu scriitorii, în timp ce autorii o folosesc pentru a-și promova cărțile, anunță AFP.

Videoclipurile cu hashtag-ul au adunat miliarde de vizualizări și au contribuit la creșterea popularității unor cărți și autori

Pentru unii, pare contra-intuitiv ca o platformă cunoscută pentru videoclipuri scurte și adesea facile să fie locul cel mai potrivit pentru a încuraja o activitate precum lectura, care necesită o concentrare profundă.

Târgul de carte Frankfurt 2022, sursă foto: captură YT

Dar videoclipurile cu hashtag-ul au adunat miliarde de vizualizări și au contribuit la creșterea popularității unor cărți și autori, astfel încât acum librăriile se grăbesc să instaleze standuri unde creatorii de conținut pot filma videoclipuri.

Această tendință, în care adesea creatorii de conținut social media postează recenzii încărcate de emoție ale cărților, a fost deosebit de eficientă în atragerea unui nou public de cititori mai tineri.

Impact asupra vânzărilor de cărți

Potrivit TikTok – care este deținută de compania chineză ByteDance – #BookTok are peste 84 de miliarde de vizualizări video până în prezent pe platformă.

„#BookTok a devenit locul unde se recomandă și se descoperă cărți, precum și unde se împărtășesc recenzii și se exploatează cultura fanilor”, a declarat Tobias Henning, director general al TikTok Germania și Europa Centrală și de Est.

De asemenea, „are un impact real asupra vânzărilor de cărți la nivel global”, a adăugat el.
Unul dintre succesele atribuite #BookTok este cel al romanului „It Ends With Us” al autoarei americane Colleen Hoover, ale cărui vânzări au crescut vertiginos după ce a câștigat popularitate în cadrul comunității.

O recenzie video arată o femeie care plânge în timp ce citește romanul, cu muzică pe fundal și o voce care spune: „Nu am plâns niciodată atât de mult timp citind o carte”.

Având în vedere influența tot mai mare a #BookTok, târgul anual de la Frankfurt, cel mai mare eveniment editorial din lume, a făcut pentru prima dată un parteneriat cu TikTok.

articolul original.

Numărul urmăritorilor de pe Facebook a scăzut brusc pentru toată lumea. Mark Zuckerberg a rămas cu doar 9997 urmăritori

12 October 2022 at 10:11

Un virus de pe Facebook a eliminat urmăritorii de pe paginile utilizatorilor: Milioane de urmăritori au dispărut de pe paginile și conturile oamenilor de pe Facebook noaptea trecută, inclusiv din România.

Un virus a „mâncat” utilizatorii tuturor?

La început părea că acest lucru s-a întâmplat doar în cazul câtorva conturi sau pagini, dar dimineața numărul conturilor afectate a început să devină din ce în ce mai mare.

De fapt, încă de dimineață, utilizatorii Facebook și-au postat nemulțumirile pe tot internetul, inclusiv pe Twitter. Se presupune că din cauza unui virus Facebook, numărul de urmăritori ai conturilor oamenilor a scăzut brusc și semnificativ.

Interesant este faptul că nici contul lui Mark Zuckerberg, CEO al Meta, compania care deține Facebook, nu a fost scutit de acest virus. Fondatorul și directorul general al Meta, Mark Fondatorul și directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, a pierdut peste 119 milioane de urmăritori, ceea ce a dus la scăderea numărului de urmăritori la sub 10.000.

Fondatorul și directorul general al Meta, Mark Fondatorul și directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, a pierdut peste 119 milioane de urmăritori, ceea ce a dus la scăderea numărului de urmăritori la sub 10.000, surs[ foto> Facebook

Contactat, un purtător de cuvânt al Meta a declarat: „Suntem conștienți de faptul că unele persoane văd un număr inconsistent de urmăritori pe profilurile lor de Facebook. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient”.

Știm că Facebook elimină periodic „urmăritorii falși” de pe paginile și conturile existente pe platforma sa. Prin urmare, la începutul acestei situații, majoritatea celor afectați s-au gândit la posibilitatea unei activități similare.

Unii utilizatori de Facebook din România cred că sunt speciali și au mai inventat o teorie a conspirației ciudată

„Facebook ciordește! Facebook mi-a furat peste 47.000 (patruzecișișapte mii) de urmăritori!!!Nu e o întâmplare. Nici un accident! Asta s-a întâmplat simultan și cu prietenii de incorectitudine politica și suveranism. Și mulți, foarte mulți “incomozi”! Toți in aceeași zi!!! Face parte din politica de cenzura și limitare a impactului vocilor ne-“corect politice”!!! Nu contează! Noi mergem #PânăLaCapăt! #CuOricePreț! #PentruNațiune!” – scrie un astfel de abonat Facebook.

Evident că nu e cazul, de altfel așa cum scriam mai sus, au rămas fără urmăritori milioane de utilizatori din întreaga lume, unii care aveau conținut cât se poate de mainstream, inclusiv cei care au postat, încă din prima zi de când aveau contul, doar poze cu bebeluși și pisici.

Toată lumea care avea peste 10.000 de urmăritori pe profil a rămas cu un număr mai mic decât acesta. Se pare că este vorba doar despre o eroare masivă a Facebook, care va fi remediată.

articolul original.

Meta, compania care deține Facebook și Instagram, a fost inclusă oficial pe lista organizațiilor extremiste și teroriste în Rusia

12 October 2022 at 05:06
image

Autoritățile ruse au adăugat Meta, compania care deține Facebook și Instagram, pe lista organizațiilor extremiste și teroriste, relatează agenția rusă Interfax, potrivit BBC.

Cele două platforme au fost interzise în Rusia pentru „ruosofobie”, în luna martie.

Decizia venea în contextul în care Meta anunțase că va permite postări de genul „moarte invadatorilor ruși”, însă nu și amenințări credibile la adresa civililor.

Meta a atacat decizia, dar ea a fost menținută prin hotărârea pronunțată de o instanță de la Moscova în luna iunie.

Interdicția nu se aplică și în cazul WhatsApp, o altă platformă deținută de Meta.

Gigantul american din sectorul de tehnologie a respins acuzațiile cum că ar promova un sentiment anti-rus.

În martie, un oficial Meta declara pentru BBC News că se face o excepție temporară de la politicile normale, pentru a le permite celor afectați să exprime „sentimente violențe la adresa forțelor armate invadatoare”.

Meta, inclusă oficial pe lista organizațiilor extremiste și teroriste în Rusia

Potrivit Interfax, odată adăugată pe lista organizațiilor extremiste, băncile pot îngheța fondurile Meta din Rusia.

Facebook nu este o platformă atât de importantă în Rusia, acolo unde există o copie destul de populară, VK, însă notorietatea Instagram este uriașă, iar utilizarea pe scară largă a rețelelor private virtuale, așa-numitele VPN, înseamnă că interzicerea platformei în ultimă instanță nu i-a împiedicat pe oameni să o și folosească.

Totuși, încadrarea ca organizație „teroristă” ar putea să schimbe situația. Practic, de acum este o infracțiune să folosești Instagram în Rusia, chiar și prin VPN.

Este neclar deocamdată dacă încadrarea va viza și WhatsApp.

articolul original.

VIBES COMMUNITY FEST – un eveniment de succes care are în centrul său o comunitate unită

31 August 2022 at 17:38
By: nagym
image

Vibes community Fest a fost prima ediție a festivalului organizat de Agenția Metropolitană Brașov (AMB), care a adus în atenția a peste 3000 de tineri și adulți brașoveni prezenți în Piața Sfântul Ioan pe parcursul zilei de 25 august programele pe care AMB le derulează în colaborare cu partenerii săi.

Prin Vibes community Fest comunitatea a avut parte de o zi plină de experiențe sub mesajul “celebrăm prezentul și construim viitorul, împreună!”. Alături de partenerii Agenției Metropolitane Brașov și prin programele Voluntariat Brașov sau Generația Tech, comunitatea metropolitană Brașov are astăzi la dispoziție cadru sustenabil pentru implicare civică, pentru formare continuă în zona de IT și marketing digital, pentru dezvoltarea personală.

Festivalul a reunit mentori, parteneri, o multitudine de puncte de experiență interactive

Festivalul a reunit mentori, parteneri, o multitudine de puncte de experiență interactive, foto video 360, formații (DJ Tennebrek, Pedestrians, Mihail) și bucuria a ceea ce înseamnă o comunitate unită.

“VibesFest a reunit comunitatea în jurul unor mesaje cheie, care ne-au motivat în a da viață acestui eveniment și care ghidează Agenția Metropolitană Brașov în fiecare zi: construim comunități, modelăm viitorul, credem în educație, credem în puterea tinerilor de a schimba viitorul!

A fost o mare bucurie pentru mine să coordonez acest eveniment, am lucrat cu super profesioniști și le mulțumim mult tuturor celor care ne-au fost alături, zecilor de voluntari și echipelor partenerilor noștri”- a declarat Medeea Petrovan, coordonatorul evenimentului.

Vibes Fest a fost oficial deschis pe scenă printr-un mesaj de încurajare din partea dlui Primar, Allen Coliban: “e foarte important sa arătăm tuturor ca suntem o comunitate, o comunitate unită care este implicată si pe care se va baza Brașovul de azi înainte. Avem nevoie de fiecare dintre voi în tot ceea ce înseamnă proiectele noastre!”
Momentul a fost urmat de experiențele propuse de Digital Nation prin Programul Generația Tech. Acest program se află pentru al doilea an în Brașov.

Sute de tineri brașoveni vor beneficia de participarea gratuită pentru dezvoltarea competențelor

În cadrul Vibes Community Fest, s-a lansat această a doua ediție, prin care sute de tineri brașoveni vor beneficia de participarea gratuită pentru dezvoltarea competențelor digitale. Nu mai puțin de 420 de tineri brașoveni au beneficiat anul trecut de acest program, iar 50% dintre ei sunt acum angajați sau freelanceri.

Pe fundalul vizual al graffiti-urilor spectaculoase din piața istorică, mentorii Generația Tech au interacționat cu tinerii în insulele special amenajate, răspunzând tuturor curiozităților celor care vor face parte din al doilea val al programului în Brașov: Java și Javascript, Digital Marketing și Project Management, Angajabilitate și Freelancing.

Momentul special de pe scenă, semnat Generația Tech a completat vibe-ul evenimentului printr-o serie de conversații scurte cu principalii parteneri ai programului. Fiecare dintre reprezentanții organizațiilor și companiilor invitate pe scenă au răspuns live unor întrebări adresate de Andi Cucu, manager executiv Generația Tech, despre aspirații, viitor, puterea unei comunități, rolul tehnologiei și cum aceasta modelează o societate și o generație.

Programul Generația Tech este implementat la Brașov în parteneriat public – privat

Programul Generația Tech este implementat la Brașov în parteneriat public – privat, cu implicarea AMB, a Primăriei Brașov și cu sprijinul mai multor companii, precum Pentalog, Kronsoft Development, Atos, Bepco, Siemens Industry Software, BearingPoint.

Programul Festivalului a continuat cu un moment important pentru comunitate – recunoașterea și celebrarea implicării civice prin Gala Voluntariat Brașov, organizată cu ocazia împlinirii unui an de la lansarea platformei Voluntariat Brașov.

Astfel, după un an de implicare, creștere și sute de activități care au mobilizat peste 4000 de voluntari, au fost acordate premii celor top 10 voluntari, top 5 coordonatori, top 3 organizații și celui mai popular voluntar, votat în timp real de către participanți, în Piața Sf. Ioan.

Puterea platformei Voluntarbv.ro s-a văzut și în cadrul Vibes Fest, acesta fiind organizat cu sprijinul unei echipe de peste 50 de voluntari care au oferit sprijin Agenției Metropolitane și partenerilor Academic Art Events, AP Studio și Digital Nation în facilitarea experiențelor la fața locului.

Agenția Metropolitană Brașov dorește să continue acest proiect, a doua ediție fiind planificată a se derula pe o perioadă de 3 zile și cu implicarea activă a întregii comunități metropolitane.

articolul original.

S-a deschis prima fabrica din România ce produce sisteme complet automatizate tip dulap stradal pentru industria de curierat

26 August 2022 at 18:46
By: nagym
image

ARKA, cea mai performantă fabrică din România pentru producția de sisteme complet automatizate și inteligente tip dulap stradal, destinate preluării și livrării coletelor 24/7, care folosește tehnologie de ultima generatie în automatizari pentru segmentul de livrari și-a deschis oficial porțile la Brașov.

Vineri, 26 august ora 14.00, a avut loc deschiderea oficială a celei mai performante fabrici din România pentru producția echipamentelor automatizate de tipul Smart Lockers.

Compania ARKA va produce sisteme automatizate și inteligente tip dulap stradal, destinate preluării și livrării coletelor 24/7, o soluție inovativă și sustenabilă pentru livrararea coletelor.

Producția este destinată celor mai importanți jucători din piața locală și europeană a serviciilor poștale și de curierat.

Noua fabrică cu capital integral romanesc s-a realizat cu o investiție de peste 2 milioane euro și generează peste 50 de noi locuri de muncă în Brașov, doar in primul an de funcționare.

Fabrica se află pe str Panselelor nr. 9 (în cadrul parcului industrial Roman).

Stefanini EMEA a susținut compania de automatizare industrială ARKA

Stefanini EMEA, companie specializată în furnizarea de servicii şi soluţii IT în regim outsourcing a susținut compania de automatizare industrială ARKA în realizarea ambițiilor sale de a transforma livrarea de colete în toată România.

Lucrând în parteneriat cu Stefanini, ARKA a lansat Smart Parcel Locker, care este un dulap de colete complet personalizabil care oferă în același timp o modalitate simplă de a gestiona livrările în diferite zone geografice. De asemenea, optimizează sarcinile și permite partenerilor comerciali ai companiei de curierat să efectueze livrări direct la dulapuri, fără a fi nevoiți să plătească pentru servicii de curierat externe. Smart lockerele sunt distribuite în toată România – și în special în zonele dens populate.

Stefanini a creat anterior o aplicație de predictibilitate și un asistent digital personal pentru industria de curierat, ceea ce a oferit o experiență valoroasă în timpul angajamentului cu ARKA.

articolul original.

Ana Dumbravă, cea mai bună jucătoare de CS:GO din lume, vine la Gaming Marathon

16 June 2022 at 19:39
By: nagym
image

Jucătoarea româncă de Counter-Strike:Global Offensive, Ana Dumbravă, cea mai bună jucătoare din lume în acest moment, participă în premieră la Gaming Marathon, pe 19 iunie. Ana a obținut săptămâna trecută titlul de MVP (Most Valuable Player) și, alături de echipa sa Nigma Galaxy Female, a câștigat prima ediție a ESL Impact League Season 1, competiție ce a avut loc în Dallas, cu premii totale de 123.000 de dolari. În timpul stream-ului ei din cadrul maratonului, Ana va povesti despre experiența din Statele Unite și cât de important este acest trofeu pentru cariera ei de jucătoare profesionistă de esports.

“Trofeul câștigat în Statele Unite nu este important doar pentru mine, ci și pentru fetele pasionate de esports care doresc să urmeze o carieră în acest domeniu. Sper ca povestea mea să le încurajeze să aleagă această cale și mai mult decât atât, să arătăm publicului din România, dar și autorităților, că avem jucători români valoroși, care doresc să facă performanță în esports și în România, nu doar peste hotare”, a declarat Ana Dumbravă.

La Gaming Marathon, copiii și părinții lor concurează să fie cei mai buni gameri

În cadrul editiei de vară a Gaming Marathon, copiii și părinții lor concurează să fie cei mai buni gameri. Gaming Marathon este prezentat de Vodafone și George și are loc duminică, 19 iunie, începând cu ora 10:00, pe www.gaming-marathon.ro.

“Ne dorim să convingem părinții să se joace videogames cu ai lor copii așa cum jucam și noi, când eram mici, rummy sau scrabble. Astfel, nu doar că se crează o legătură mult mai stânsă între ei, dar părintele poate și controla într-un mod neintruziv ce, cât și cu cine se joacă copilul său”, spune Tudor Dăescu, co-organizator Gaming Marathon.

Streamerii din Good Gaming League, liga care face gaming de bine, se vor întâlni online pentru a purta discuții legate despre cum jocurile video pot lega prietenii între copii și părintii lor. Antonia, Gannicus, IceManLucky, Ovvy, Amyclaire, Mădălin, Jaxi, ZaSami și Tedereu vor intra în direct cu părinții lor pentru a împărtăși experiențe trecute din relația lor, cum au fost susținuți de către părinți și despre cât de mult a contat acest suport în dezvoltarea lor profesională. Ana Dumbravă va participa și ea la această discuție, ea alăturându-se de curând Good Gaming League.

Jaxi va organiza un turneu de CS:GO dedicat copiilor și părinților

Sub sloganul “Tatăl meu e gamer mai bun decât tatăl tău”, o acțiune Vodafone, Jaxi va organiza un turneu de CS:GO dedicat copiilor și părinților lor. Turneul va avea un format Playoff (sferturi-semifinale-finală), iar premiul cel mare va fi un PS5. La final, echipa câștigătoare va juca un meci demonstrativ împotriva echipei formate din Jaxi și tatăl său. Înscrierile la turneu se vor face în cadrul live-ului de duminică, din timpul stream-ului lui Jaxi.

Într-un eveniment special dedicat jocurilor copilăriei, Antonia, Tedereu, AlexaTV și IceManLucky vor da meciurile de pe PC pe jocuri offline, așa că se vor întâlni într-un spațiu special amenajat unde se vor lupta pentru victorie în Nu te supăra frate, Activity și Exploding Kittens. Meciurile vor fi comentate de Werty, cel mai bun caster de CS:GO din România.

Pe parcursul evenimentului, gamerii din toată țara se vor putea înscrie la o multitudine de turnee de CS 1.6, Brawl Stars, FIFA 22, Fornite și multe alte jocuri.

Gaming Marathon va aduna la linia de start peste 30 de streameri care vor interacționa cu comunitățile lor mai mult de 15 ore. Detalii despre Gaming Marathon, line-up-ul complet și programul jocurilor se găsesc pe www.gaming-marathon.ro.

articolul original.
  • There are no more articles
❌