ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 9 December 2022Ultimele Stiri

Tudor Chirilă, dezvăluiri despre operația dificilă prin care a trecut. Antrenorul de la „Vocea României” a apelat la medicii din Hamburg

9 December 2022 at 11:14

În luna septembrie, Tudor Chirilă (48 de ani) s-a operat la Hamburg, Germania, după ce a fost diagnosticat cu edem pe una dintre corzile vocale. La două luni după aceea, artistul a povestit cum a decurs intervenția care i-a salvat vocea. Este pentru a doua oară când se confruntă cu probleme care îl pun să-și anuleze concertele. 

În anul 2015, Tudor Chirilă (48 de ani) a fost diagnosticat cu un hematom în gât, care era aflat în apropierea corzilor vocale. Din luna februarie, a pus „stop” carierei, pentru investigații medicale. După ce medicii din România i-au sugerat să se opereze, solistul trupei VAMA s-a dus în Belgia pentru a cere părea specialiștilor.

La vremea aceea, antrenorul de la „Vocea României” a scăpat doar cu tratament și mai bine de trei luni de pauză vocală. Soarta nu a fost la fel de blândă cu Tudor Chirilă și anul acesta, când s-a operat de urgență în Hamburg, Germania, în luna septembrie. Problema, după cum a mărturisit artistul, a fost un edem de pe corzile vocale.

Tudor Chirilă povestește cum a decurs operația la corzile vocale

Antrenorul de la „Vocea României” a trecut cu bine peste operație, grație faptului că a fost ajutat de un chirurg extrem de bun din Hamburg. Echipa care s-a ocupat de Tudor Chirilă l-a făcut să-și poată susține, în continuare, concertele.

Tudor Chirilă a trecut cu bine peste operație (Sursa FOTO: Facebook)

„Când faci o intervenție chirurgicală, te interesează un chirurg specializat și care operează doar un anumit tip de afecțiune (în cazul meu, chist ori polip) sau, oricum, un chirurg care face doar laringe. Dacă omul ăla face 1000 de operații pe an, e bine. Apoi, ține și de tehnologia cu care poate lucra. Centrul din Hamburg, face doar intervenții pentru profesioniști vocali și au o echipă de terapie vocală formată din terapeut, osteopat și logoped – pentru alte cazuri”, a mărturisit Tudor Chirilă, pentru Revista VIVA!.

articolul original.
Ieri — 8 December 2022Ultimele Stiri

Este Germania expusă riscului de comploturi violente ale unor grupuri de extremă dreapta? | Extrema dreapta

8 December 2022 at 20:48
By: Stiri
image

Durata videoclipului 24 minute 30 secunde 24:30

Din: În interiorul poveștii

Poliția germană spune că a perturbat un complot de extremă-dreaptă de a răsturna violent guvernul.

Autoritățile germane au arestat 25 de persoane după ce au percheziționat 130 de locații din toată țara, ca parte a unei investigații îndelungate.

Poliția spune că deținuții erau lideri, inclusiv un prinț în vârstă de 71 de ani, un ofițer militar superior pensionat, un judecător și un fost parlamentar de extremă dreapta.

Procurorii cred că grupul plănuia un atac asupra parlamentului.

Europa a văzut partide de extremă dreaptă câștigând câștiguri politice în ultimii ani, în special în Italia, unde conduc guvernul de coaliție condus de premierul Giorgia Meloni.

Deci, ce se află în spatele câștigurilor politice ale extremei drepte în Europa? Și aceste succese sunt aici pentru a rămâne?

Prezentator: Nastasya Tay

Vizitatori:

Ben Aris – Fondator și redactor-șef al bne IntelliNews

Eleonora Poli – Șefa centrelor de analiză pentru rețeaua de politici europene

Paul Jackson – profesor de istoria radicalismului și extremismului la Universitatea din Northampton

Sursa: www.aljazeera.com

articolul original.

Germania și Luxemburg SAR „la gâtul” Austriei pe tema intrării României în Schengen: Amenință cu blocarea accesului Croației în spațiu

8 December 2022 at 13:09

Germania și Luxemburg SAR „la gâtul” Austriei pe tema intrării României în Schengen: Amenință cu blocarea accesului Croației în spațiu

Se dau lupte grele la Consiliul JAI după ce Austra și-a anuțat decizia de a bloca accesul României și Bulgariei în Schengen. Un jurnalist acreditat la JAI susține că Germania și Luxemburg amenință Austria cu blocarea accesului Croației în Schengen în cazul în care austriecii vor bloca România și Bulgaria.

”Miniștrii Afacerilor Interne din UE nu reușesc să găsească unanimitatea pentru a conveni asupra accesului Schengen pentru . Acum se despart pentru negocieri separate.

Am auzit că Germania și Luxemburg amenință că vor bloca accesul Croației dacă vetourile nu sunt ridicate împotriva Bulgariei și României.”

articolul original.

Un bistrițean, dispărut în Germania, este căutat de familie

8 December 2022 at 12:50

Momente dificile pentru o familie din Bistrița. În urmă cu trei luni de zile, Marin Rus, tată a trei copii, a plecat să lucreze la un hotel din Germania pentru a-și ajuta familia, iar de vineri nu se mai știe nimic despre el.

„A lucrat la o firmă și acum la un hotel din Nürnberg. Eu am rămas acasă cu cei doi copii – o fată de 17 ani și un băiețel de 12 ani. Și mai avem o fată, de 23 de ani, din prima lui căsătorie, că soția i-a murit. Vineri seara am vorbit cu el și a zis că așteaptă să îi dea banii și vine acasă că îi e dor de noi”, a povestit, pentru Bistrițeanul.ro, Nadia, soția lui Marin.

De vineri seara, însă, nimeni nu a mai auzit de el. Nu s-a prezentat nici la microbuzul care luni ar fi trebuit să îl aducă acasă.

„A fost și ginerele meu acolo. Dar el a venit acasă. Și fata a vorbit cu șoferul care l-a adus pe ginere să-l ia și pe Marin să-l aducă acasă. Numai că luni, la 14.30, când șoferul a trecut pe acolo să-l ia, i s-a spus că Marin nu mai e, că a plecat. Am înțeles că au fost ceva certuri, a băut cu un prieten, apoi și-a făcut bagajele și a plecat, dar nimeni nu știe unde!”, a explicat Nadia.

Femeia a fost inclusiv la poliție și a sesizat dispariția.

„Mi-au spus că au anunțat poliția din Germania și acuma așteptăm. Să aflăm ceva despre el. Poate este arestat, poate e bolnav – că punem răul înainte. Dar măcar să știm unde e, să aflăm ceva de el!”, a concluzionat Nadia.

Reprezentanții IPJ BN au confirmat pentru publicația citată că s-a dispus căutarea la nivel național și internațional a bistrițeanului. Cine poate oferi informații despre Marin este rugat să anunțe Poliția.

Citește și: Daniel Suciu: Poveștile cu imigrația, o poveste de fentă pentru proști! Răule împărat, mai devreme sau târziu, ca-n istorie, roata se va învârti!

articolul original.

Un fost premier al României bate cu pumnul în masă: ‘Ajunge! Orice compromis sau soluție parțială înseamnă că iar am pierdut’

8 December 2022 at 12:45
image

Fostul premier Florin Cîţu afirmă că România nu trebuie să accepte un compromis sau o soluţie parţială în ceea ce priveşte aderarea la Schengen.

„AJUNGE! România nu trebuie să accepte un compromis sau o soluţie parţială. Orice compromis sau soluţie parţială înseamnă că iar am pierdut. România MERITĂ să fie membru cu drepturi depline în spaţiul Schengen. Aceleaşi drepturi pe care le au Germania, Franţa, Olanda, Austria etc”, a scris fostul lider liberal, joi, pe pagina sa de Facebook.

Situaţia actuală a spaţiului Schengen şi posibila extindere a zonei de liberă circulaţie din Uniunea Europeană prin aderarea Croaţiei, României şi Bulgariei se află pe agenda reuniunii miniştrilor europeni de Iterne de joi de la Bruxelles. Aceştia analizează, printre altele, rutele de migraţie şi situaţia refugiaţilor ucraineni, informează agerpres.ro

articolul original.

Adrian Cioroianu, după reacția Germaniei la vetoul Austriei: „Toate variantele sunt deschise. Eu nu îi văd dând înapoi pe austrieci, și-ar pierde o parte din credibilitate pe plan intern” (VIDEO)

8 December 2022 at 12:54
image

Toate variantele sunt deschise, a declarat Adrian Cioroianu, fost ministru al afacerilor externe, joi, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, acolo unde a comentat veste că Germania și Luxemburg ar condiționa aderarea Croației la spațiul Schengen de ridicarea vetourilor care blochează intrarea României și a Bulgariei.

România se confruntă cu opoziția Austriei, iar în cazul Bulgariei se opun atât Austria, cât și Olanda.

Adrian Cioroianu, pe B1 TV: „Eu nu îi văd pe austrieci dând înapoi”

Întrebat la ce ne putem aștepta, fostul șef al diplomației române a afirmat: „Toate variantele sunt deschise. Eu nu îi văd dând înapoi pe austrieci… și dacă ar face-o, la toate presiunile care s-ar putea extinde asupra lor, ar încasa-o probabil acasă, adică și-ar pierde o parte din credibilitate pe plan intern – și asta cred că îi determină. Până la urmă, să fiu foarte deschis cu dumneavoastră, nu aș fi deloc supărat pe Croația dacă intră cu 100 de zile, cu 200 de zile înaintea noastră (…). Dacă ne-ar lua-o înainte Croația, n-ar fi o dramă„

„Oricum, repet, știm astăzi sau vom ști la sfârșitul zilei mai mult decât știam ieri. Nu aveam nicio certitudine. Ani de zile n-am avut nicio certitudine. Acum se discută despre calendarul care ne interesează, în condițiile în care marea parte a partenerilor noștri ne susțin – și, iată, înțeleg că Germaniei i s-a alăturat și Luxemburgul în a condiționa aderarea tuturor celor trei”, a continuat el.

„Să fim sinceri cu noi înșine. Până acum era Croația și, pe cealaltă parte, eram România și Bulgaria, noi cu Bulgaria suntem în tandem în toată istoria aderării noastre europene. A fost tandemul acesta, ne place, nu ne place (…). Eh, acum, iată, sunt țări care spun, nu, domne`, ori trei, ori le amânăm pe toate. Deci noi nu ieșim în pierdere din povestea asta. Sigur că e frustrant, sigur că ne-am fi bucurat să fi intrat cu cât mai repede, cu atât mai bine, dar oricum vom avea un calendar, ceea ce înseamnă mai mult decât aveam”, a mai spus Adrian Cioroianu.

Întrebat dacă se știe sigur că va exista un calendar, Adrian Cioroianu a adăugat: „Eu am înțeles că Austria a venit cu ideea acestui calendar”.

articolul original.

Germania și Luxemburg amenință că vor bloca aderarea Croației la Schengen dacă nu intră și România, și Bulgaria (VIDEO)

8 December 2022 at 12:21
image

Germania și Luxemburg au amenințat, joi, la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne de la Bruxelles, că vor bloca aderarea Croației la spațiul Schengen dacă nu sunt ridicate vetourile care împiedică intrarea României și a Bulgariei în zona de liber schimb, susține jurnalistul Jack Parrock.

„Miniștrii de afaceri interne din UE nu reușesc să găsească o unanimitate pentru a cădea de acord pe accesul la Schengen pentru Croația, România, Bulgaria. Se despart acum pentru negocieri separate. Aud că Germania și Luxemburg amenință că blochează accesul Croației dacă nu sunt ridicate vetourile împotriva Bulgariei și României”, a scris jurnalistul Jack Parrock, într-o postare pe Twitter.

NEW: EU home affairs ministers are unable to find unanimity to agree on Schengen access for 🇭🇷🇷🇴🇧🇬.They’re now breaking up for separate negotiations.

I’m hearing Germany and Lux are threatening to block Croatia’s access if vetos aren’t lifted against Bulgaria and Romania.

— Jack Parrock (@jackeparrock) December 8, 2022

Austria, singura țară care împiedică aderarea României la spațiul Schengen

Austria este singura țară care a anunțat public că se opune aderării României la spațiul Schengen, o decizie justificată de guvernul Karl Nehammer prin argumente despre migrația ilegală care au fost respinse drept false de politicienii români și infirmate de statisticile oficiale ale instituțiilor europene de resort.

„Orice argument cu trimitere la România este nerealist, nu reprezintă realitatea și evident că este tendențios. Avem toate motivele să ne pregătim pentru o acțiune în instanță, pentru că, în cazul în care doar Austria se va opune și va oferi aceleași argumente pe care le-am auzit ieri în discuția cu cancelarul austriac, evident că este o poziție discriminatorie și nu are nimic în comun cu realitatea”, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, joi dimineață, la Știrile B1 TV prezentate de Ștefan Pășcuță.

În schimb, în cazul Bulgariei se opun atât Austria, cât și Olanda.

articolul original.

Germania susține aderarea României în Schengen

8 December 2022 at 09:30

Germania susţine candidaturile Bulgariei, Croaţiei şi României de a adera la spaţiul Schengen, a declarat joi, la Bruxelles, înainte de Consiliul JAI, ministrul german de interne Nancy Faeser, care a subliniat că nu împărtăşeşte opoziţia Austriei faţă de extinderea spaţiului de liberă circulaţie, relatează Reuters.

„Nu pot înţelege poziţia Austriei în această privinţă”, a declarat Nancy Faeser reporterilor înainte de discuţiile cu omologii săi din UE. „Ştiu că Austria are mari dezbateri interne pe această temă”, a adăugat ea.

„Vom susţine Croaţia, România şi Bulgaria, toate trei”, a punctat reprezentanta Germaniei.

Declaraţii similare a făcut şi ministrul de interne al Franţei, în timp ce Austria îşi menţine veto-ul faţă de România şi Bulgaria, scrie News.ro.

Citește și: Aproape 62 milioane euro autorizați la plată de APIA din FEGA și FEADR

articolul original.

Germania lansează un proces de fraudă Wirecard pentru lipsa de 2 miliarde de dolari | Știri de afaceri și economie

8 December 2022 at 10:27
By: Stiri
image

Procesul de fraudă Wirecard din Germania a început, cu fostul CEO Markus Braun și doi foști directori în acuzația pentru rolurile lor în cel mai mare scandal contabil din țară.

Procesul de la Monaco a început joi, la doi ani și jumătate după ce compania de plăți digitale s-a prăbușit spectaculos, în urma recunoașterii că 1,9 miliarde de euro (2 miliarde de dolari) lipsă din conturile sale nu existau de fapt.

Cancelarul Olaf Scholz, care era ministrul de Finanțe la acea vreme, a descris scandalul drept „fără precedent” în istoria Germaniei de după război.

Acuzatul

În mod remarcabil, din sala de judecată a fost fostul șef de operațiuni al Wirecard, Jan Marsalek, o figură întunecată, cu legături cu agențiile de informații străine.

Marsalek a scăpat de arestare în 2020, organizând o evadare îndrăzneață din Austria cu un avion privat. La începutul acestui an s-a raportat că s-a ascuns în Rusia.

Veteranul CEO al Wirecard, Braun, aflat în custodie din iulie 2020, se confruntă cu acuzații de fraudă de bande comerciale, încălcare a încrederii, fraudă contabilă și manipulare a pieței.

Bărbatul de 53 de ani neagă acuzațiile și susține că este o victimă a fraudei, înfățișându-l pe Marsalek drept creierul.

Coinculpații săi sunt fostul contabil șef Stephan von Erffa și Oliver Bellenhaus, fostul șef al filialei Wirecard din Dubai.

Bellenhaus a recunoscut fapta greșită și va servi drept martor cheie pentru acuzare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, trioul riscă pedepse lungi cu închisoarea.

Un bărbat trece pe lângă standul Wirecard la târgul de jocuri pe computer Gamescom din Köln [File: Wolfgang Rattay/Reuters]

Ziua de deschidere a procesului de mare profil, desfășurat într-o clădire întinsă a închisorii din München, va consta în principal în procurorii care citesc rechizitoriul de 90 de pagini.

Instanța a programat 100 de termene de judecată pentru acest caz complex.

Cazul acuzării se concentrează pe acuzația că directorii Wirecard au umflat câștigurile companiei, cel puțin începând cu 2015, fabricând fluxuri de venituri din tranzacții cu o rețea de companii partenere.

Aceste așa-numite companii de achiziții de la terțe părți (TPA) din Dubai, Filipine și Singapore au reprezentat o mare parte din vânzările și profiturile Wirecard conform cărților sale.

Dar „toți inculpații știau” că veniturile din aceste afaceri TPA „nu existau”, se arată în rechizitoriu, adăugând că inculpații au folosit documente false pentru a acoperi înșelăciunea.

Scopul a fost „să crească puterea financiară a companiei și să o facă mai atractivă pentru investitori și clienți”, au spus procurorii.

Preferatul investitorilor

Fondată în 1999 ca o companie care procesează plățile cu cardul de credit pentru site-uri porno și jocuri de noroc, Wirecard a devenit un jucător de renume în sectorul „fintech” (tehnologie financiară) în plină dezvoltare.

Un favorit al investitorilor, a intrat în indicele DAX al blue-chips-urilor germane în 2018 și a fost evaluat la peste 24 de miliarde de euro (25 de miliarde de dolari) la vârf, depășind-o pe gigantul Deutsche Bank.

În ciuda speculațiilor ocazionale cu privire la infracțiunile corporative, ascensiunea fulgerătoare a lui Wirecard a continuat.

Dar necazurile lui au început serios în 2019, când Financial Times a publicat o serie de articole explozive care detaliază neregulile contabile.

Înșelătoria s-a dezvăluit în cele din urmă când auditorul de lungă durată EY a descoperit o gaură de 1,9 miliarde de euro (2 miliarde de dolari) în conturile sale în iunie 2020.

Banii, care reprezentau un sfert din bilanțul Wirecard, urmau să fie plasați în conturi fiduciare la două bănci din Filipine.

Dar banca centrală a Filipinelor a spus că banii nu au intrat niciodată în sistemul său monetar și ambele bănci asiatice, BDO și BPI, au negat că au vreo tranzacție cu Wirecard.

Cerere de insolvență

Prețul acțiunilor Wirecard s-a prăbușit și a depus insolvență la scurt timp după, lăsând în urmă datorii de 3 miliarde de euro (3,1 miliarde de dolari) pe care creditorii este puțin probabil să le recupereze.

Prăbușirea companiei a generat unde de șoc în Germania și a determinat o revizuire de către organul de supraveghere financiar Bafin, care a fost puternic criticat pentru că a ignorat avertismentele timpurii despre Wirecard.

Mulți oameni pur și simplu „nu au vrut să creadă că fraudătorii sunt la lucru” într-o companie de mult salutată ca campioană germană, a spus Volker Bruehl, profesor la Centrul de Studii Financiare din Frankfurt.

„Scandalul Wirecard a afectat reputația Germaniei ca centru financiar”.

Sursa: www.aljazeera.com

articolul original.

Doi români cerșesc în Germania deghizați în Charlie Chaplin. Dorm pe străzi și visează la un Crăciun călduros, alături de copii

8 December 2022 at 09:30
image

Deghizați în Charlie Chaplin, doi cerșetori români opresc traficul de pe străzile unui oraș din Germania, apoi așteaptă ca oamenii generoși să le dea ceva.

O poveste tristă cu o familie rămasă fără locuri de muncă

Cei doi români au fost observați la semafoarele de pe Frankenschnellweg și la sistemul de facturare din Fürth.

Unul dintre cei doi Chaplini este o româncă, Maria, în vârstă de 28 de ani, iar celălalt este soțul ei, de 30 de ani.

Împreună au două fiice, de 8 și 12 ani, și un băiat de 11 ani. Cei doi se plâng că în România nu au un loc de mună, de aceea au venit în Germania, la cerșit. „Pur și simplu nu există nicio muncă acolo”, a declarat Maria, conform site-ului german Bild.

„Practic, cerșitul nu este interzis”, explică purtătorul de cuvânt al Poliției din zonă, Michael Petzold. „Intervenim doar atunci când există cerșetorie agresivă sau pretenții false. De exemplu, când cineva imită o persoană cu dizabilități, dar care se dovedește că este sănătos”.

În cazul familiei Chaplin este vorba de o performanță artistică, motiv pentru care astfel de cerșetori nu sunt deranjați.

Noaptea, cei doi soți dorm pe străzi și speră ca de Crăciun să aibă bani de cadouri pentru copiii, pentru a putea petrece sărbătorile în familie, acasă.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Acord între Germania și China în privința administrării unor vaccinuri anti-Covid. Ce prevede acordul dintre Berlin și Beijing

7 December 2022 at 22:23
image

Ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a semnat o autorizaţie prin care permite vaccinului chinezesc anti-Covid-19 Sinovac să fie importat în Germania începând de miercuri.

Dozele vor putea fi administrate însă doar rezidenţilor chinezi care trăiesc în această ţară, a relatat săptămânalul german Der Spiegel.

„Prin această aprobare, vrem să ne asigurăm că rezidenţii chinezi sunt protejaţi printr-un vaccin propriu aici, în Germania”, a declarat ministrul Lauterbach.

Vaccinarea se va face la ambasadele și consulatele Chinei din Germania

În urma anunţului de miercuri, vaccinul Sinovac va putea fi importat şi administrat exclusiv cetățenilor chinezi care trăiesc în Germania.

Decizia ministrului Lauterbach se bazează pe o analiză efectuată de Institutul Paul Ehrlich, autoritatea germană din domeniul vaccinurilor, care a anunţat că vaccinul Sinovac poate fi administrat doar sub coordonarea şi responsabilitatea ambasadei şi consulatelor Chinei.

Anterior au existat îngrijorări cu privire la siguranța Sinovac

Potrivit Lauterbach, rezervele au fost eliminate după evaluarea PEI, iar acum există suficiente date cu privire la vaccin. Pe această bază, poate fi administrat în prezent „fără dar și poate”, conform publicației germane; o eventuală autorizare a vaccinului Sinovac şi pentru cetăţenii germani nu este însă posibilă.

Introducerea Sinovac este o concesie pentru cetățenii chinezi din Germania iar persoanele care au primit preparatul Sinovac vor fi considerate vaccinate în Germania, în viitor. Anterior, acest statut era disponibil doar persoanelor care au fost imunizate cu vaccinuri recunoscute în Germania.

În spatele acțiunii se află un posibil acord pentru a putea livra Chinei, în curând, vaccinul BioNTech

În călătoria sa în țară, cancelarul Olaf Scholz a convenit asupra unei cooperări mai strânse cu China în combaterea pandemiei și a menționat, printre altele, că vaccinul BioNTech ar putea fi administrat cetățenilor germani și europeni din China.

Până în prezent, liderul chinez Xi Jinping nu a acceptat vaccinurile occidentale și, prin urmare, țara a urmat o politică strictă zero-Covid, care a stârnit nemulțumiri din cauza restricțiilor inumane. Dar, recent, conducerea chineză a anunțat unele relaxări, menționează Der Spiegel.

articolul original.

Lovitură de stat dejucată în Germania. Mai mulți extremiști și foști militari plănuiau să ocupe Parlamentul și să preia puterea

7 December 2022 at 15:39

Autoritățile germane au arestat 25 de oameni suspectați că plănuiau o lovitură de stat. Grupul format din extremiști de dreapta și foști militari plănuia să ia cu asalt clădirea Parlamentului și să preia puterea în Germania, scrie BBC.

Potrivit Digi24, șeful grupului ar fi un cetățean german în vârstă de 71 de ani, numit Heinrich XIII și căruia i se spune „prinț”. Printre complotiști se numără membri ai grupării extremiste Reichsburger (Cetățenii Reichului), care se afla de mai multă vreme în atenția poliției germane din cauza unor atacuri violente și a teoriilor conspiraționiste pe care le promovau. În plus, ei refuzau să recunoască statul german modern. Grupul ar fi format din 50 de bărbați și femei care ar încerca să răstoarne republica și să o înlocuiască cu o nouă formă de stat pe modelul Germaniei de la 1871.

Potrivit procuraturii federale, grupul plănuia o lovitură de stat violentă de un an, din noiembrie 2021. Printre membrii grupării se numărau și foști militari din trupele speciale. Complotiștii aveau stabilite planurile pentru a conduce Germania. Potrivit procuraturii, membrii grupării au înțeles că își pot îndeplini scopurile doar „prin mijloace militare și violență împotriva reprezentanților statului”, incluzând chiar și omoruri.

Mișcarea Reichsbürger, cu care această rețea teroristă ar avea legătură, este formată din mai multe organizații mici și persoane fizice, în principal în landurile Brandenburg, Mecklenburg-Pomerania de Vest și Bavaria. Acestea nu acceptă legalitatea Republicii Federale Germania și nu recunosc autoritățile sale guvernamentale. Mișcarea susține că niciodată constituția germană de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial nu a fost anulată în mod corespunzător și că, prin urmare, formarea fostei Germanii de Vest în 1949 și, în prezent, a Germaniei reunificate nu a fost niciodată validă, potrivit libertatea.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Mugur Ciuvică: ‘Dacă e vinovat Iohannis, certați-l! Nu ar fi putut să schimbe cu nimic nebunia asta cu Austria care a apărut acum două săptămâni’

7 December 2022 at 15:45
image

Mugur Ciuvică, preşedintele GIP, a vorbit despre intrarea României în Schengen și gestul Austriei de a se opune vehement. 

„Domnul Iohannis, cât ar fi el de slab, nu are nicio vină, nicio legătură. Nu ar fi putut să schimbe cu nimic nebunia asta cu Austria care a apărut acum două săptămâni. Nu are nicio legătură cu Iohannis. Nu avea de unde să ştie. Ideea este că, de două săptămâni, s-a trezit cancelarul din Austria – că preşedintele din Austria a spus că el ar vrea să intrăm în Schengen, dar nu e treaba lui. Vice-cancelarul vrea să intre România în Schengen, dar cancelarul şi ministrul de Interne au zis că nu. Ei sunt cei care decid, până la urmă, într-un fel sau altul. Faptul că ăştia s-au trezit acum două săptămâni n-are nicio legătură cu Iohannis, ci cu diverse combinaţii de-ale lor, chestii mai complicate care au tot apărut, în ultima vreme.

Iohannis nu e responsabil de o chestie absolut aberantă, pentru că ce face Austria acum este absolut aberant. Asta cu intrarea în Schengen este un premiu, cumva, acordat României, în special pentru comportamentul de când a început războiul. Asta este Schengen, acum, pentru noi. Toată a lumea a zis „da, nene, să intre!”. S-a rezolvat cu Olanda, a apărut Austria. Franța a început cu Schengenul, a fost ideea lor din exerciţiul trecut. Au zis „hai, să lărgim Schengen”. Germania care s-a opus, până acum, a zis să intrăm. Am înţeles că americanii, de la mii de kilometri totuşi, au făcut lobby uriaş pentru intrarea României în Schengen. În condiţiile astea, Austria s-a trezit că nu. Dacă e vinovat Iohannis, certaţi-l!”, a spus Mugur Ciuvică, conform dcnews.ro

articolul original.

Cea mai șocantă știre a momentului: Ce ascunde tentativa de puci din Germania?

7 December 2022 at 14:59
image

Cea mai stupefiantă știre a momentului de pe mapamond își face cu greu loc în media noastră printre altele infinit mai sterpe: țară-locomotivă a Europei, Germania, a trebuit să se întrebuințeze azi din greu pentru a bloca o lovitură de stat!

Ultima oară cînd am auzit așa ceva – puci în inima Europei – a fost în filmul ”Salamandra” din 1981, unde un grup de extremiști, militari și aristocrați plănuiau o lovitură de stat în Italia.

Dar acum ni se spune că e versiunea reală și halucinantă, în același timp. Ce se întîmplă în Germania? Ce se întîmplă în Europa, în ansamblu? Și ce legătură ar putea avea lovitura de stat cu războiul mut dintre europeni și americani?

O grupare teroristă ar fi planificat o lovitură de stat în Germania, relatează Deutsche Welle. 25 de persoane au fost arestate. Gruparea ar fi încercat să atragă de partea sa poliţişti şi militari ai Bundeswehr. Organele de anchetă au destructurat o grupare teroristă acuzată că planifică de minimum un an o lovitură de stat în Germania. În zorii zilei de azi, au fost arestaţi 22 de prezumtivi membri ai grupării, precum şi trei prezumtivi susţinători, a comunicat Procuratura Federală din Karlsruhe. Concomitent, în 11 landuri federale au fost percheziţionate mai bine de 130 de imobile, locuinţe şi birouri. Potrivit Procuraturii Federale, persoanele arestate sunt aşa-numiţi „Reichsbürger”, care nu recunosc legitimitatea Republicii Federale Germania.

Gruparea a încercat să atragă de partea sa poliţişti şi militari ai Bundeswehr. Ea şi-a format un „braţ militar” şi un consiliu, condus de „Heinrich XIII P. R.” Acesta este, potrivit mass media, un nobil din Frankfurt am Main, întreprinzător în branşa imobiliară, care deţine un castel de vânătoare în localitatea Bad Lobenstein din landul Turingia.

Gruparea plănuia alcătuirea unui guvern interimar, care trebuia, „potrivit narativului clasic al Reichsbürger-ilor”, să negocieze cu puterile învingătoare în cel de-al Doilea Război Mondial noua ordine de stat în Germania. Din perspectiva grupării, partenerul central de discuţii nu putea fi decât Federaţia Rusă. „Heinrich XIII P. R.” ar fi intrat deja în contact cu reprezentanţi ai Federaţiei Ruse în Germania. Dar, „potrivit cercetărilor de până acum, nu există indicii că partenerii săi de discuţii ar fi reacţionat pozitiv la planurile sale”, a mai comunicat Procuratura Federală.

În percheziții au fost implicați peste 3.000 de polițiști și forțe de securitate din 11 landuri, mai aflăm din presa externă.

Șoc și groază. Cu 3000 de polițiști germani ataci și cucerești o țară baltică.
Dacă cifra e reală, situația e dramatică. O lovitură de stat în inima UE e ceva de neimaginat. Răsturnarea puterii la Berlin ar avea consecințe inimaginabile, mult peste invadarea Ucrainei de către ruși.

Ce este adevăr și ce este joc de imagine în imensul scandal din Germania?

Situația se știe că e gravă în țara lui Schoz: populația e cu nervii întinși la extrem din cauza facturilor, a inflației șamd; mai-marii industriei sunt furibunzi din cauza perspectivelor prăbușirii economice a țării, pe fondul crizei energetice; tot mai multe informații de culise susțin că în rîndul armatei, poliției, serviciilor secrete și chiar al magistraților crește revolta împotriva politicii servile în raport cu Washington; guvernul de la Berlin se mai ține într-un fir de ață.

Exact într-un asemenea moment, cel mai grav pentru Germania de după război, vine informația tentativei de lovitură de stat, una pregătită de mai mulți ani, ni se spune.

Oare chiar a fost o tentativă de puci, sau asistăm, mai degrabă, la o manevră germană de imagine prin care să se scoată la lumină exact creșterea exponențială a nemulțumirii cetățenilor germani față de vasalitatea în raport cu SUA?

Scandalul vine în timp ce ia amploare alt mare scandal, unul care pune în pericol însuși conceptul de piață liberă, după ce Biden a decis să aloce industriei americane subvenții de stat de aproape 400 de miliarde de dolari, deghizate în stimulente ecologice. Macron a mers urgent la Casa Albă pentru a cere anularea deciziei, care va lovi dramatic industria europeană; nu a repurtat niciun succes, doar vagi promisiuni. Imediat după discuțiile sterile, Scholz a anunțat abandonul investiției masive în înarmarea țării sale, așa cum stabilise după izbucnirea invaziei ruse în Ucraina.

Germania, și nu doar ea, scria ieri Politico.eu, se pregătește de manevre similare celei americane, de investit bani în salvarea propriilor industrii.

„Ultimul mare apărător al comerțului liber bazat pe reguli – Uniunea Europeană – este pe cale să cadă. Se întâmplă cu încetinitorul și impactul va fi dureros. Dacă cel mai mare bloc comercial din lume renunță la conceptul de piață liberă, întreaga economie globală va fi rănită. Dar un astfel de rezultat pare din ce în ce mai probabil, pe măsură ce Comisia Europeană și puternicul său departament comercial sunt supuse unei presiuni intense pentru a se alătura Chinei și Statelor Unite într-un joc de interes economic și protecționism” scrie Politico.eu.

Este prezumtivul puci din Germania un mod al Berlinului de a transmite lumii că situația e gravissimă și că ar putea scăpa de sub control dacă nu se iau măsuri hotărîte, inclusiv stoparea războiului din Ucraina?

E doar o ipoteză, deocamdată. Scandalul loviturii de stat trebuie urmărit cu atenție, în opinia noastră, în perioada care urmează, pentru că e greu de crezut că e un simplu balon de săpun.

articolul original.

Tentativă de lovitură de stat în Germania: 25 de suspecți arestați, în legătură cu Rusia

7 December 2022 at 13:15
By: -
image

O grupare teroristă ar fi planificat o lovitură de stat în Germania. 25 de persoane au fost arestate. Gruparea ar fi încercat să atragă de partea sa poliţişti şi militari ai Bundeswehr.

Organele de anchetă au destructurat o grupare teroristă acuzată că planifică de minimum un an o lovitură de stat în Germania. În zorii zilei de miercuri, au fost arestaţi 22 de prezumtivi membri ai grupării, precum şi trei prezumtivi susţinători, a comunicat Procuratura Federală din Karlsruhe.

Concomitent, în 11 landuri federale au fost percheziţionate mai bine de 130 de imobile, locuinţe şi birouri. Potrivit Procuraturii Federale, persoanele arestate sunt aşa-numiţi "Reichsbürger", care nu recunosc legitimitatea Republicii Federale Germania.

Arestările au avut loc în diferite localităţi din landurile Baden-Württemberg, Bavaria, Berlin, Hessa, Saxonia Inferioară şi Turingia.

De asemenea, un suspect a fost arestat în Austria, la Kitzbühl, şi un altul în Italia, la Perugia.

Percheziţii au fost efectuate şi în landurile Brandenburg, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat şi în Saarland. Potrivit Procuraturii Federale, aceste percheziţii au vizat alţi 27 de învinuiţi.

"Heinrich XIII P. R." este principalul suspect

Potrivit Procuraturii Federale, gruparea a încercat să atragă de partea sa poliţişti şi militari ai Bundeswehr. Ea şi-a format un "braţ militar" şi un consiliu, condus de "Heinrich XIII P. R."

Acesta este, potrivit mass media, un nobil din Frankfurt am Main, întreprinzător în branşa imobiliară, care deţine un castel de vânătoare în localitatea Bad Lobenstein din landul Turingia.

Potrivit Procuraturii Federale, un alt lider al grupării este Rüdiger v. P., fost comandant al unor trupe de paraşutişti, după cum informează presa.

Pe acuzaţi îi uneşte "o profundă respingere a instituţiilor de stat şi a ordinii constituţionale, libere şi democratice, a Republicii Federale Germania", mai precizează Procuratura Federală.

Pentru împlinirea planurilor pe care le-au pus la cale, ei ar fi fost dispuşi să recurgă la mijloace militare, violenţă împotriva unor reprezentanţi ai statului şi chiar să comită crime. 

Rusia, ca principal partener de discuţii

Potrivit Procuraturii Federale, gruparea plănuia alcătuirea unui guvern interimar, care trebuia, "potrivit narativului clasic al Reichsbürger-ilor", să negocieze cu puterile învingătoare în cel de-Al Doilea Război Mondial noua ordine de stat în Germania.

Din perspectiva grupării, partenerul central de discuţii nu putea fi decât Federaţia Rusă.

"Heinrich XIII P. R." ar fi intrat deja în contact cu reprezentanţi ai Federaţiei Ruse în Germania. Dar, "potrivit cercetărilor de până acum, nu există indicii că partenerii săi de discuţii ar fi reacţionat pozitiv la planurile sale", a mai comunicat Procuratura Federală.

articolul original.

Germania a fost la un pas de o lovitură de stat!

7 December 2022 at 10:22

Detalii uluitoare venite chiar acum de la Berlin! Cea mai mare economie a Europei era aproape să se confrunte cu un scenariu halucinant: o lovitură de stat. Poliţiştii au fost nevoiţi să intervină în forţă, pentru a anihila întregul complot.

Astfel, Berlinul a fost la un pas să se confrunte cu o lovitură de stat. 25 de persoane suspectate că au plănuit o lovitură de stat au fost deja arestate de autorităţile germane.

Cei care au pus la cale acest complot sunt extremiști de dreapta și foști militari. Ei aveau de gând să ia cu asalt clădirea Parlamentului german şi să preia puterea în ţară, notează BBC.

Liderul acestui grup ar fi un cetătean german cunoscut drept Heinrich XIII, căruia i se spune „prinţ”. Bărbatul ar avea 71 de ani.

Concret, membrii grupării extremiste Reichsburger (Cetățenii Reichului) se află şi ei printre complotişti. Această grupare a intrat în vizorul poliţiei germane de mai mult timp, având în vedere atacurile violente şi teoriile conspiraţioniste pe care le promovează.

Mai mult, gruparea Reichsburger refuză să recunoască statul german modern.

Cei aproximativ 50 de complotişti plănuiau să răstoarne republica şi să impună o nouă formă de stat

În contextul politic, grupul care plănuia acum o lovitură de stat la Berlin era format din circa 50 de persoane, atât bărbaţi, cât şi femei, care încercau să răstoarne republica. Soluţia lor: să înlocuiască totul cu o nouă formă de stat pe modelul Germaniei de la 1871.

Foști militari din trupele speciale se aflau şi ei printre membrii grupării care plănuia totul.

Astfel, „Nu avem încă un nume pentru această grupare”, a declarat un purtătorul de cuvânt al Procuraturii federale germane.

Aceste planuri privind o lovitură de stat violentă în Germania ar fi fost iniţiate încă din luna noiembrie a anului trecut, a mai transmis Procuratura federală.

Un mesaj a venit şi din parte ministrului german al Justiţiei, Marco Buschmann. Într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, acesta a vorbit despre o importantă operaţiune teroristă, precizând că „un atac armat asupra corpurilor constituționale a fost plănuit”.

Din informaţiile presei germane, un fost parlamentar extremist de dreapta făcea şi el parte din grupul de complotişti. Bărbatul urma să devină ministrul Justiţiei, iar Prințul Heinrich să fie conducătorul noii Germanii.

Aşadar, gruparea avea stabilită planuri foarte clare pentru modul în care urmau să conducă Germania. Complotiştii înțeleseseră că își pot îndeplini scopurile doar „prin mijloace militare și violență împotriva reprezentanților statului”, incluzând chiar și omoruri, au mai explicat reprezentanţii Procuratorii.

articolul original.

Lovitură de stat dejucată în Germania

7 December 2022 at 11:34
image

Autoritățile germane au arestat 25 de persoane suspectate că plănuiau o lovitură de stat. Grupul, format din extremiști de dreapta și foști militari, plănuia să ia cu asalt clădirea Parlamentului și să preia puterea în Germania.

Mii de polițiști au efectuat miercuri o serie de percheziții în mare parte din Germania împotriva unor presupuși extremiști de extremă-dreapta, care ar fi încercat să răstoarne statul prin forță.

Procurorii federali au declarat că aproximativ 3.000 de ofițeri au efectuat percheziții în 130 de locuri din 11 din cele 16 landuri germane împotriva adepților așa-numitei mișcări „Cetățenii Reichului”. Unii membri ai acestei grupări resping Constituția postbelică a Germaniei și au cerut răsturnarea Guvernului.

Procurorii au declarat că 22 de cetățeni germani au fost reținuți sub suspiciunea de „apartenență la o organizație teroristă“. Alte trei persoane, inclusiv un cetățean rus, sunt suspectate că susțin organizația, au precizat aceștia.

Un purtător de cuvânt al serviciului de contrainformaţii militare MAD a precizat că între suspecţi se numără şi un soldat, membru activ al Comandamentului forţelor speciale (KSK) al Bundeswehr, precum şi mai mulţi rezervişti. Casa militarului şi baraca sa din cadrul unităţii militare Graf Zeppelin, din landul Baden-Württemberg, au fost percheziţionate în cadrul raidurilor anunţate. Ministrul justiţiei, Marco Buschmann, a menţionat pe Twitter o „largă operaţiune antiteroristă“, sub „bănuiala că era prevăzut un atac armat împotriva organelor constituţionale“, relatează Agerpres.

Pe lângă reținerile din Germania, procurorii au declarat că o persoană a fost reținută în orașul austriac Kitzbuehel și o alta în orașul italian Perugia.

Procurorii au declarat că suspecții lideri, identificați doar ca Heinrich XIII P. R. și Rüdiger v. P., sunt acuzați că anul trecut au fondat o „organizație teroristă cu scopul de a răsturna ordinea de stat existentă în Germania și de a o înlocui cu propria lor formă de stat, care era deja în curs de a fi fondată“.

Suspecții erau conștienți de faptul că scopul lor putea fi atins doar prin mijloace militare și cu forța, au declarat procurorii.

Aceștia ar fi crezut într-un „conglomerat de teorii ale conspirației constând în narațiuni ale așa-numiților Cetățeni ai Reichului, precum și în ideologia QAnon“, potrivit unei declarații a procurorilor. Mișcarea QAnon a fost foarte prezentă în Statele Unite și promovează teoria conspirației.

Mişcarea este alcătuită din mai multe grupuri mai mici, denumite „Confederaţia Reich-ului german” sau „Regatul Germaniei”, şi are circa 21.000 de adepţi, conform estimărilor serviciilor de informaţii.

articolul original.

Germania: 25 de persoane, reținute pentru că ar fi complotat pentru răsturnarea guvernului

7 December 2022 at 08:59
image

În Germania, 25 de persoane au fost reținute în urma unor pecheziții, fiind suspectate că pregăteau un complot pentru răsturnarea guvernului. Suspecții sunt membrii unei grupări teroriste de extremă dreapta, care se afla de mult timp în atenția polițiștilor.

Membrii grupării de extremă dreapta planificaseră să ia cu asalt clădirea Parlamentului german și să preia puterea, scriu jurnaliștii BBC, în vreme ce agenția Reuters menționează că atacul era plănuit de anul trecut.

Au fost percheziții în 11 din cele 16 landuri din Germania, iar printre cei reținuți se află și persoane din Austria și Italia.

Gruparea este alcătuită din mai multe grupuri mici, cum ar fi Confederația Reich-ului german sau Regatul Germaniei și are peste 20.000 de adepți, potrivit serviciilor de informații.

BBC notează că printre cei reținuți de polițiști s-ar afla membri ai mișcării extremiste Reichsbürger (Cetățeni ai Reichului), aflată de mult timp în vizorul poliției germane din cauza atacurilor violente și a teoriilor conspiraționiste rasiste.

Potrivit procurorilor germani, membrii grupării nu acceptă legitimitatea statului german modern, refuză frecvent plata impozitelor, colectează arme ilegale și nu exclud recurgerea la violență pentru a-și atinge obiectivul principal: răsturnarea ordinii de drept.

Foto: Shutterstock

Citește și: Holodomor, calificat de Germania drept genocid | AUDIO

articolul original.

Polonia s-a sucit iar și acceptă sistemele Patriot germane pe teritoriul său

7 December 2022 at 07:24
By: -
image

Polonia va accepta pe teritoriul său sistemele de apărare antiaeriană Patriot oferite de Germania, pe care anterior a sugerat să fie transferate în Ucraina.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat că a discutat cu omologul sau german, Christine Lambrecht, şi „a acceptat cu dezamăgire decizia sa de a refuza să sprijine Ucraina”.

"Desfăşurarea sistemelor Patriot în vestul Ucrainei ar fi sporit securitatea polonezilor şi ucrainenilor. Prin urmare, luăm decizii de lucru cu privire la plasarea bateriilor în Polonia şi conectarea acestora la sistemul nostru de comandă", a indicat el, pe Twitter.

Informaţia a fost confirmată rapid de Ministerul german al Apărării.

"Ministrul federal Christine Lambrecht şi colegul său polonez au avut o discuţie serioasă despre oferta germană de a desfăşura sisteme Patriot germane în Polonia şi au fost de acord în principiu", a declarat un purtător de cuvânt, într-un e-mail adresat AFP.

"Detalii precum posibilele locaţii de desfăşurare şi infrastructura necesară sunt în prezent discutate la nivel tehnic şi este prevăzut să se trimită imediat o echipă de recunoaştere în Polonia", a adăugat el.

Pe 21 noiembrie, Germania s-a oferit să ofere Poloniei sisteme Patriot în urma unui incident în care un proiectil a lovit teritoriul polonez la frontiera estică, pe fondul unui asalt rusesc asupra Ucrainei, provocând moartea a două persoane.

Iniţial, Mariusz Blaszczak a salutat propunerea, apoi s-a răzgândit, sugerând ca sistemele Patriot să fie desfăşurate de partea ucraineană a frontierei.

Germania a răspuns că această soluţie ar trebui să fie discutată în cadrul NATO. Dar secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a declarat că decizia îi revine guvernului de la Berlin.

Schimbarea de atitudine a autorităţilor poloneze, percepută ca o respingere diplomatică a ofertei Berlinului, a fost criticată de opoziţia liberala poloneză, care a pus-o pe seama orientării antigermane a conservatorilor naţionalişti la putere.

Această orientare a fost ilustrată din nou recent de afirmaţiile liderului partidului la putere, Jaroslaw Kaczynski, care a denunţat "dominaţia germană" în Europa.

Ţările membre ale NATO au furnizat deja Ucrainei arme în valoare de miliarde de dolari pentru a o ajuta să lupte împotriva invaziei ruse, inclusiv sisteme moderne de apărare aeriană.

Germania a furnizat Kievului sistemul Iris-T cu rază medie de acţiune. Dar Statele Unite şi alţi aliaţi ai NATO au evitat să trimită în Ucraina sistemul Patriot cu rază lungă de acţiune.

Acest sistem american este un element-cheie al apărării Alianţei pe flancul său estic. Washingtonul a desfăşurat deja rachete Patriot în Polonia, iar Berlinul le-a instalat în Slovacia.

articolul original.
❌