ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”

29 January 2023 at 20:42
image

Ramona Bruynseels a anunțat că s-a înscris în AUR. Ea a ținut să precizeze că „AUR nu este nici extremist, nici pro-rus, nici un partid de huligani”.

În 2019, Bruynseels a candidat la alegerile prezidențiale din partea formațiunii lui Dan Voiculescu, remarcându-se în timpul campaniei electorale printr-o gafă. Ea a susținut la vremea respectivă că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”.

Înainte de a candida la prezidențiale, Bruynseels a ocupat funcții în guvernele PSD conduse de Viorica Dăncilă și Mihai Tudose.

Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR

Într-o postare pe Facebook, aceasta a scris că a ales AUR pentru că alternativele erau rele: „Ce variante aveam? Să merg pe ideea tradițională de creștere în politică, întrând într-o „familie” politică clasică, în care probabil că vocea mea s-ar fi pierdut, sau să o iau pe acest drum al unei formațiuni disruptive, unde sunt liberă și unde, împreună cu colegii mei, chiar încercăm să redăm oamenilor încrederea în România”.

Bruynseels a mai scris că în AUR și în președintele formațiunii, George Simion, a găsit „respectul pentru oameni și pentru țara noastră”.

Ea a admis că a luat în calcul și faptul că AUR deja a intrat în Parlament: „Am văzut cum e să fii în partide mici, să vorbești fără a fi luat în seama. Să vrei să faci dar să nu ai platforma necesară”.

Bruynseels a mai susținut că a discutat cu George Simion și a apreciat faptul că acesta e un lider care „se comportă normal și vorbește deschis”.

Ramona Bruynseels: AUR nu este nici extremist, nici pro-rus, nici un partid de huligani

„Dragii mei, AUR nu este nici extremist, nici pro-rus, nici un partid de huligani. A fi patriot nu înseamnă că ești extremist. De pro-rus nici nu vorbesc, știți și voi că nu aș fi putut intra într-o formațiune cu o astfel de viziune. lar despre huligani, eu una nu i-am întâlnit în AUR.

Am întâlnit în schimb tineri patrioți care visează la România Mare, doctori minunați, profesori universitari, antreprenori mai mici și mai mari, oameni cinstiți care muncesc din greu pentru a-și ține copiii la facultate, oameni necăjiți și dezamăgiți după multe minciuni și promisiuni nerespectate, doctori și doctoranzi pe bune în diverse domenii, români plecați din țară care suferă pentru că ar reveni dar le e frică să o facă pentru că nu mai cred în nimeni și nimic de aici”, a mai scris Ramona Bruynseels, pe Facebook.

articolul original.

Lista lui George Simion cu care dă peste pompă OMV

28 January 2023 at 13:33
By: (I.R.)

Liderul AUR, George Simion, i-a îndemnat pe fanii săi să alimenteze cu carburanți de la benzinării cu capital românesc, boicotând OMV din cauza refuzului Austriei de a-și da acordul pentru aderarea României la spațiul Schengen. El a numit astfel de benzinării.

„Ne-am oprit în Râmnicu Sărat, am descoperit o benzinărie românească, pe care nu o cunoșteam. Se cheamă Hades, am intrat în ea să alimentez, vă recomand și vouă și vreau să vă întreb ce alte benzinării românești mai cunoașteți.

Pe Valea Prahovei când te duci este ETU, am văzut Boromir la Vâlcea, la Slobozia, când faci spre Brăila și Galați este Octano, mai sunt Benzinăriile RO, în București în partea de nord am văzut multe Carbogazuri. În partea cealaltă, TSV-uri. Și la București am oprit și nu am observat numele.

Lăsați și voi în comentarii ce benzinării românești cunoașteți, din puzderia de benzinării cu acționat străin. E important să cumpărăm românește și inclusiv să arate lucrurile bine, așa cum arată în această benzinărie”, a declarat George Simion în videoclipul postat pe Facebook.

articolul original.

George Simion refuză să mai alimenteze la OMV- Petrom: Am descoperit o benzinărie românească, vă recomand și vouă și vreau să vă întreb ce alte benzinării românești mai cunoașteți

28 January 2023 at 11:30

sursa foto:  Hepta

În această săptămână, liderul AUR a îndemnat din nou românii să cumpere de la afaceriști locali, pentru ca banii să se întoarcă în economie. De asemenea, deputatul i-a provocat pe urmăritorii săi să numească benzinăriile din țara noastră cu capital românesc.

COMENTEAZĂ
articolul original.

Şeful AUR, în „control” la Taxe şi Impozite (video)

25 January 2023 at 16:50

Parlamentarul George Simion a făcut, miercuri, o vizită inopinată la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale a Municipiului Botoșani.

Liderul partidului AUR a fost prezent la Botoșani pentru a participa la inaugurarea sediului partidului la nivelul județului. Ulterior, acesta a traversat mai multe zone din oraş pe jos şi a trecut şi prin faţa sediului DITL. Cum câteva zeci de oameni erau adunaţi ciorchine în faţa clădirii, aglomerând intrarea, politicianul nu a ratat ocazia să încerce să mai câştige un pic de capital electoral, însă fără prea mare succes.

Simion a fost întâmpinat cu reticenţă şi oarecare ironie de unii botoşăneni care stăteau la coadă. Aceştia au întrebat dacă a venit să le achite el taxele şi impozitele. Alţii i-au spus să îşi ia şi el bon de ordine.

Parlamentarul a intrat în sediul DITL şi a solicitat să aibă o scurtă întrevedere cu directorul instituţiei. Acesta a mers în biroul directorului Lucian Lupu, unde cei doi au avut o discuţie de aproape 15 minute.

Ulterior, George Simion a ieşit din nou prin mulţimea de oameni, spunându-le acestora că i s-a comunicat că majoritatea oamenilor îşi pătesc taxele online în prezent, dar o parte încă preferă să vină fizic şi să aglomereze instituţia. Mai mult, pentru că ghişeele au fost închise timp de patru zile, miercuri s-a creat o coadă mai mare decât de obicei. Potrivit reprezentanţilor instituţiei primăriei, parlamentarul a intrat singur în incintă şi nu a încercat să facă zarvă prea mare.

image
Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Liderul AUR, George Simion, rupe tăcerea despre candidatura sa la alegerile prezidențiale: ‘Eu știu ce fac de 10 ani’

24 January 2023 at 21:37
image

Cei care spun că eu am instigat, probabil, nu au fost acolo. Secvențele îi arată pe domnul Ciolacu și pe domnul Ciucă venind. Cetățenii sunt supărați. O doamnă m-a apostrofat și pe mine.

O parte au fost și simpatizanți AUR. Eu am făcut apel la începutul manifestației ca indiferent ce sentimente nutrim să ne abținem în această zi să lăsăm adversarii politici.. dar au huiduit politicienii care au luat cuvântul la această manifestare. Am fost 2000 de participanți la marșul unirii. Venim cam de 20 de ani la aceste acțiuni. Au fost mulți ieșeni și români veniți din toate colțurie țării. Oamenii sunt frustrați. Vă dați seama sentimentele care îi încearcă pe români văzând că președintele nu a participat la aceste manifestații.

Eu, anul trecut, la Iași am primit în plină figură cerneală. Eu nu mi-am anunțat candidatura pentru Palatul Cotroceni. Eu știu ce fac de 10 ani pentru frații noștri basarabeni, pentru Cernăuți. Eu știu ce am făcut astăzi, am urcat pe scenă cu oameni care nu îmi plac, m-am dus în hora unirii riscând, ceilalți politicieni nu au fost acolo. Cu siguranță am reușit să fac din nimic o mișcare suveranistă. Am depus suficiente proiecte, dar au căzut în Parlament”, a spus George Simion, conform realitatea.net.

articolul original.

Lider AUR, acuzat de legături periculoase

16 January 2023 at 13:11

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în spatele lui George Simion se află fostul șef operativ al SRI, Florian Coldea. Liderul AUR neagă și spune că acuzțiile lui Dragnea sunt doar fabulații.

George Simion a declarat că nu l-a văzut niciodată pe Florian Coldea.

,,Îl consider unul dintre indivizii toxici pentru România, prietenul de șprițuri al lui Dragnea, cel care l-a înscăunat pe el și pe doamna Kovesi. Domnul Dragnea a distrus speranțele a milioane de români, din ce spun unii, la indicațiile lui Coldea. Restul sunt fabulațiile unui om care nu va mai conduce România niciodată, pentru că nu a fost în stare“, a spus liderul AUR, pentru QMagazine.

Simion îi răspunde astfel fostului lider PSD, Liviu Dragnea care susține că l-a întrebat direct pe Florian Coldea, iar acesta i-a confirmat că Simion este omul lui.

„Mentorul lui George Simion e Florian Coldea. A fost de la început și va fi mereu. Coldea mi-a spus. Prima discuție despre George Simion am avut-o cu Kelemen Hunor, prin 2014-2015, nu mai țin minte. Care mi-a zis: tu știi că unul din oamenii pe care îi folosește SRI să atace maghiarimea este Simion? Nu am știut…La câteva zile, l-am întrebat frontal pe Florian Coldea și a zis da“, a susținut Dragnea, într-o emisiune, la Realitatea Plus.

Fostul lider PSD a detaliat și a povestit un alt episod cu legături care duc la fostul șef SRI și la partidul lui George Simion.

,,Astă vară eram în casă, la un prieten, și stând cu el primește un telefon de la un cetățean bulgar implicat într-o firmă foarte puternică de PR de campanie electorală, printre cele mai bune din lume. L-a sunat să-l întrebe dacă știe un personaj din România pe nume Florian Coldea, că i-a contactat pentru a intermedia un contract de consultanță cu AUR. Banii adevărați nu veneau prin donații sau conturi bancare. Erau din partea SRI sau a firmelor apropiate. Acest băiat nu va putea să scape niciodată de legăturile cu Florian Coldea“, a mai declarat Dragnea.

El a adăugat că cei care susțin AUR, susțin, de fapt, revenirea lui Florian Coldea la conducerea României.

articolul original.

George Simion a răbufnit: ‘Pe piața celor care exploatează lemnul avem un cvasi-monopol al companiilor austriece, iar Consiliul Concurenței ar trebui să se ocupe de lucrul acesta’

16 January 2023 at 07:30

George Simion a răbufnit: 'Pe piața celor care exploatează lemnul avem un cvasi-monopol al companiilor austriece, iar Consiliul Concurenței ar trebui să se ocupe de lucrul acesta' - Bugetul.ro

image

NEWS ALERT

Liderul AUR, George Simion, a vorbit despre jaful pădurilor din România: ”Ei fură cu legea în mână pentru că avem legiuitori slabi, pentru că nu insistă nimeni să fie trase la răspundere aceste companii”.

COMENTEAZĂ

articole similareimage
articolul original.

George Simion, reacție după ce a fost acuzat că asociația la care a fost vicepreședinte a primit donații de la SPP și SRI: Am făcut solicitări la toată lumea

15 January 2023 at 07:15
image

Liderul AUR George Simion a vorbit sâmbătă seară, la Antena 3 CNN, despre liderii politici care au donat bani organizației sale.

„Am explicat jurnaliștilor care m-au sunat dar văd că de două zile – trei zile tot apar știri: Unitățile militare ale SRI și SPP l-au sponsorizat pe Simion. Era o organizație la care eram vicepreședinte. Eu am militat foarte mult timp ca activist pentru unirea celor două maluri de Prut, normal că pare cumva ciudat pentru cine nu știe.

Noi în momentul respectiv am făcut mai multe campanii. Campania de 2%, am răspândit formulare către toți care au lucrat în anii aceia la stat. Sunt redirecționări de 2%. Activist, rezervist, nu știu ce o fi fost domnul care a redirecționat 2%.

Cum e el, au mai fost alte sute de persoane că au venit și de la Trezoreria Sectorului 3, Trezoreria Sectorului 4, de la Trezoreria Vaslui. Doar că aceste unități militare probabil au trezoreria lor și s-au virat de la ele cei 2% către ONG. Despre asta e vorba în marea descoperire”, a spus George Simion.

„Şi la fel pentru parlamentari, europarlamentari. Erau de la toate partidele. Noi am trimis un email (…). Şi au dat fiecare cât au considerat de cuviinţă.

200 de lei, 300 de lei doamna Dăncilă, mai rău e că n-au dat mai mult, cred eu. Așa sume. Mai rău e că presa, de exemplu, nu zice ce finanțare are exact de la Ambasada Germaniei, zic eu”, a mai spus liderul politic.

Potrivit lui George Simion, organizaţia la care a fost vicepreședinte a făcut „solicitări la toată lumea pentru sponsorizări”.

„Noi milităm de când ne știm pentru unirea Basarabiei cu țara și am răspândit formulare de 2%, am făcut solicitări la toată lumea pentru sponsorizări”, a mai spus George Simion, preşedintele AUR, la emisiunea „Descoperiţi”.

articolul original.

O asociație la care George Simion a fost vicepreședinte a primit donații de la unități militare ale SPP și SRI (Presshub)

12 January 2023 at 15:14
image

Asociația „Onoare și Patrie”, unde actualul lider AUR George Simion a fost vicepreședinte, a primit donații și sponsorizări de peste 50.000 euro din partea unor lideri politici, a unor companii cu influență în spațiul public, dar și de la unități militare ale SPP și în legătură cu SRI, arată un articol PRESShub, care citează tranzacțiile financiare ale organizației.

Asociația „Onoare și Patria” a fost parte a platformei unioniste Acțiunea 2012, principala umbrelă sub care George Simion, în prezent co-președinte și deputat AUR, a militat pentru unirea Republicii Moldova cu România.

Printre unitățile militare care au donat se numără UM 0472 București (SRI) și UM 0149 (SPP).

Persoane care au deținut funcții importante în statul român apar pe lista celor care au donat organizației lui George Simion. Printre acestea, se numără: Vasile Dîncu, Gabriel Oprea, Viorica Dăncilă și Rodica Nassar, deputat PSD, fost președinte al Comisiei pentru sănătate și familie.

Printre companiile care au donat mișcării unioniste coordonată de George Simion se numără RCS&RDS (45.000 lei în februarie 2014), Luxten Lighting Company SA. O donație a venit și de la Fundația The Group, ONG al companiei de publicitate The Group, condusă de Mihaela Nicola care scria în 2014, la revista „Intelligence”, publicație deținută de SRI.

Citește tot articolul pe PressHub.ro

articolul original.

Un lider politic a răbufnit: ‘OMV a cumpărat toate figurile cheie în guvernele din România din 2003 până în prezent. Dacă acum nu punem control asupra resurselor țării, le vom pune gaj pentru împrumuturile actuale’

9 January 2023 at 20:46
image

„Din 2004 până în 2023 am avut o Românie care nu a avut politicieni. Contractul de privatizare al OMV nu s-a respectat. Situația continuă până azi, cu un ministru al energiei care semnează contracte în favoarea OMV.

În loc să modernizeze stații și să privatizeze Arpechim, l-a distrus. Suma de 3 miliarde de euro, cât valoreaază Petrom, trebuie redusă și prin ANAF. Trebuie să recuperăm ce este al nostru, dar pe căi legale. Trebuie și OMV să primească amenzi. E un lung șir de complicități din 2003 până acum. Primul pas este desecretizarea contractului de privatizare. Ce se întâmplă cu OMV ar trebui să se întâlmple cu toate resursele. Putem avea un minister al resurselor naturale, ca soluție. OMV a cumpărat toate figurile cheie în guvernele din România din 2003 până în prezent.

Acum, ministrul energiei semneaza acte de închidere a centralelor, iar terenurile ajung pe mâna OMV. ANRM poate să retragă licența celor de la OMV, justiția poate acționa. Într-o guvernare suveranistă cu oameni buni pe posturile lor din ministere. Nu știu dacă aș fi cel mai potrivit personaj din România să conducă lupta pentru suvernanitate de la noi. Nu vom avea liniște până nu vom redeveni proprietari în țara noastră. Dacă acum nu punem control asupra resurselor țării, le vom pune gaj pentru împrumuturile actuale”, a declarat în emisiunea ROMÂNIA SUVERANĂ liderul AUR George Simion, conform realitatea.net

articolul original.

George Simion cere ‘un like pentru deputatul PSD care se iubea cu falșii călugări’: ‘Nu, nu l-au dat afară’

8 January 2023 at 19:59

După ce AUR l-a exclus pe deputatul Dumitru Focșa, pentru că și-a bătut soția, George Simion ironizează Partidul Social Democrat.

Simion cere „un like pentru deputatul PSD care se iubea cu falșii călugări”. Președintele AUR afirmă că social-democrații nu l-au dat afară din grupul parlamentar.

„Vă rog un like pentru deputatul PSD care se iubea cu falșii călugări. Nu, nu l-au dat afară din grupul parlamentar, stă cumințel la locul lui”, spune Simion.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi barbă

Anterior, Simion a amintit că USR-ul lui Cătălin Drulă are în componența sa un parlamentar violent.

Este vorba despre Pop Virgil Marius, care, la o petrecere, a lovit un inspector fiscal. Simion reamintește că USR nu a luat nicio măsură împotriva parlamentarului violent.

În imagini îl aveți pe senatorul USR, Pop Virgil Marius, care, după cum se poate vedea, dă cu mobilul în capul unui inspector fiscal. A fost sancționat de către USR? Nu! Deloc. Nicio sancțiune! Activează în Senatul României”, a spus Simion.

articolul original.

Victor Ponta afirmă că l-a consiliat pe George Simion: ‘M-a întrebat de câteva ori, mi s-a părut că a înțeles, că-l interesează’

8 January 2023 at 18:47
image

Fostul premier al României, Victor Ponta, susține că l-a consiliat, din umbră, pe liderul Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion.

Ponta a declarat, duminică seara, că ar fi vrut să-i consilieze pe foștii săi colegi, din PSD, însă aceștia nu au avut nevoie de serviciile sale.

În schimb, fostul premier a afirmat că i-a oferit serviciile sale lui George Simion, pe probleme guvernamentale. Ponta susține că liderul AUR i-a cerut ajutorul de câteva ori.

„M-a întrebat de câteva ori, mi s-a părut că a înțeles, că-l interesează”, a spus, la România TV, Victor Ponta.

articolul original.

După ce l-a exclus pe deputatul Dumitru Focșa din AUR, pentru violență în familie, George Simion arată cu degetul către USR: ‘A fost sancționat? Nu!’

8 January 2023 at 17:01
image

Alianța pentru Unirea Românilor l-a exclus din partid pe deputatul Dumitru Focșa, după ce acesta și-a băut soția. Liderul AUR, George Simion, amintește, duminică, că USR-ul lui Cătălin Drulă are în componența sa un parlamentar violent.

Este vorba despre Pop Virgil Marius, care, la o petrecere, a lovit un inspector fiscal. Simion reamintește că USR nu a luat nicio măsură împotriva parlamentarului violent.

„În imagini îl aveți pe senatorul USR, Pop Virgil Marius, care, după cum se poate vedea, dă cu mobilul în capul unui inspector fiscal. A fost sancționat de către USR? Nu! Deloc. Nicio sancțiune! Activează în Senatul României”, a spus Simion.

Ieșirea lui Simion a venit în contextul în care USR a atacat AUR, după ce în  spațiul public au apărut informații că Dumitru Focșa și-a bătut soția.

Vezi VIDEO AICI!

articolul original.

AUR îl exclude pe deputatul Dumitru Focșa. Ce spune George Simion

7 January 2023 at 18:12
image

Președintele AUR, George Simion, a anunțat sâmbătă că Juriul de Onoare al partidului a constatat că deputatul AUR Dumitru Focșa „este vinovat de violenta domestica si trebuie exclus” din partid, după ce acesta a recunoscut că și-a agresat soția.

„A fost o decizie grea”, a precizat Simion, care i-a cerut lui Focșa să demisioneze și din Parlament. Deputatul spunea vineri că va renunța la mandatul de parlamentar, în urma acestui scandal, dacă i-o va cere AUR.

Conform AUR, gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focşa este incompatibil cu calitatea de membru de partid şi cu demnitatea de parlamentar.

„AUR respinge ferm orice formă de violenţă domestică şi se disociază de orice personaj care practică, promovează sau tolerează acest gen de manifestare.

Cerem pe această cale partidelor şi organizaţiilor publice din România să urmeze exemplul pe care îl dăm astăzi şi expună public toate cazurile de agresiune împotriva unor persoane lipsite de apărare”, subliniază formaţiunea.

articolul original.

George Simion, ieșire furtunoasă în scandalul momentului: ‘Românii din Ucraina trebuie lăsați să vorbească limba română, inclusiv în universități. Avem 500.000 de români în Ucraina’

23 December 2022 at 20:49
image

Avem 500.000 de români în Ucraina. Nu am apăsat (n.r. – la nivel de stat) foarte mult pedala drepturilor de care nu au beneficiat acești 500.000 de români, din partea Kievului, în ultimii ani. Odată, ar iesi prost în contextul războiului. Apoi, ne-am gândit că va exista o schimbare a Kievului față de acești români. După 300 de zile de război, nu s-a învățat nimic.

România, considerată o țară prietenă, este umilită de către Kiev. Eu, în locul lui Iohannis, aș fi luat atitudine și i-aș fi spus lui Zelenski că orice ajutor se termină dacă nu acordă drepturi minorității românești, așa cum România acordă minorității ucrainene, maghiare etc. Suntem un exemplu în acest sens. 

Ce a făcut Iohannis pentru români? Nimic. Nu a fost la Cernăuți, nu mai zic de Ismail (…) în diverse teritorii românești, care nu au vreo legătură cu Ucraina, a declarat George Simion, conform România TV.

Klaus Iohannis, principalul vinovat pentru noua umilință încasată de România, susține George Simion

Politicienii de la București trebuie să se trezească și să înceapă să apere Diaspora, susține Simion.

„Reacția ministrului Aurescu o consider salutară. Nu consider că e bine ce a făcut cu Schengen, dar a reacționat cum trebuie. Președintele Iohannis nu e deloc prezent. El coordonează politica externă. În ultima sa ieșire spunea că nu trebuie să boicotăm Austria. Ciolacu nu va face nimic, îl ascultă pe comandantul suprem, Klaus Werner Iohannis. El trebuie să-l cheme pe ambasadorul Ucrainei și să-i spună că nu e în regulă să facă așa ceva.

Românii din Ucraina trebuie lăsați să vorbească limba română, inclusiv în universități. Mă aștept la autoritățile statului româ să sprijine românii. Din păcate, avem slugi proaste, care nu fac nimic mai mult decât o declarație precum cea a ministrului de Externe. Îi trădează din nou pe români, a doua oară, după pactul Ribbentrop-Molotov.

(…) Cancelariile occidentale au demonstrat ce respect au față de noi, nu ne-au primit în Schengen”, a mai punctat liderul AUR.

Vezi și:

I se cere lui Klaus Iohannis să ia legătura imediat cu Volodimir Zelenski! ‘Refugiații de război primesc în prezent educație în limba ucraineană în România. Statul ucrainean are obligația să facă același lucru’

articolul original.

Legea privind minoritățile din Ucraina. George Simion cere oprirea ajutorului pentru Kiev

23 December 2022 at 17:00
image

Liderul AUR, George Simion, cere pe pagina sa de socializare, ca România să oprească ajutorul pentru Ucraina în condițiile în care minoritatea română este oprimată de guvernul de la Kiev, după adoptarea controversatei legi cu privire la statutul minorităților

„Noua lege a minorităților naționale din Ucraina, o dezamăgire pentru comunitatea românească. Problema educației în limba maternă, nerezolvată”, a transmis George Simion.

Rareş Bogdan, despre legea privind minorităţile naţionale din Ucraina: „Este nedrept și jignitor”

De asemenea, Rareș Bogdan condamnă decizia Radei Supreme din Ucraina, care a adoptat un proiect de lege prin care minoritățile naționale nu pot învăța în limba maternă.

Rareș Bogdan arată că este de neînțeles atitudinea Ucrainei, țară care vrea să adere la Uniunea Europeană și o țară care a fost ajutată enorm de către România, de la începutul războiului.

„Ei bine, NU!

Parlamentul de la Kiev a votat pe 13 Decembrie a lege a educației care limitează accesul minorităților la școală în limba maternă. Este nedrept și jignitor. Se mențin prevederile legii din 2017 care limitează accesul la educație al minorităților. Se stipulează ca, după clasele primare, se introduc cote proporționale pe criterii etnice, ceea ce face ca elevii români să aibă materii cu predilecție în ucraineană și termină liceul fără sa aibă competente solide in limba maternă.

Sunt mâhnit, deoarece după invadarea Ucrainei de către Putin, românii au arătat o solidaritate rară în lume, i-au considerat pe refugiați membri ai familiilor lor, și-au dat cămașa de pe ei, iar statul român a alocat resurse pentru facilitarea tranzitului către alte state UE, dacă au dorit. Președintele Ucrainei nu a promulgat legea, mă aștept să ceară modificări pentru a garanta copiilor români dreptul de a învăța în limba maternă la toate disciplinele, la toate nivelurile”, a transmis Rareș Bogdan.

MAE consideră inacceptabil faptul că partea ucraineană nu a ținut cont de drepturile românilor din Ucraina

articolul original.

După eșecul intrării României în Schengen, AUR se apropie periculos de PNL! Doar două procente între partidul lui George Simion și cel condus de Nicolae Ciucă! USR se prăbușește

22 December 2022 at 19:17

Un sondaj INSCOP arată că AUR, partidul condus de George Simion, a urcat semnificativ în sondaje, după ce România a ratat intrarea în Schengen.

Potrivit INSCOP, AUR a urcat la 18,1%, apropiindu-se PNL, care ar avea 20,2%.

PSR rămâne lider în preferințele alegătorilor, cu 31,5%.

USR a ajuns la 10,9%, conform INSCOP.

Evolutia in zig-zag a intentiei de vot pentru principalele partide parlamentare in ultimii 2 ani. Oscilatii numeroase pe masura multitudinii de crize suprapuse si succesive. Sinteza acestor evolutii ne arata ca 2023-2024 vor fi ani imprevizibili. De asemenea, coroborand aceste date cu altele mai de profunzime, cred ca la final, electoratul va premia munca serioasa/responsabilitatea si va taxa populismul/demagogia.

IMPORTANT: Datele din decembrie au fost culese partial inainte, partial dupa momentul Schengen. Scopul acestui grafic nu este de cauta un eventual impact emotional al unui eveniment anume, ci de a vedea evolutia in timp, tendintele neclare, in zig-zag, ale intentiei de vot in ultimii 2 ani”, a spus Remus Ștefureac, șeful INSCOP.

May be an image of text that says 'Evoluția intenției de vot pentru partide perioada Februarie 2021- Decembrie 2022 Cifrele opțiune de vot explicită PNL SD -USR AUR www.inscop.ro INSCOP RESEARCH 28.5% 30.2% 26.8% 25.9% 26.3% 25.9% 26.6% 2.0% 21.9% 16.5% 15.3% 15.4% 22.4% 20.1% 20.6% 31.5% 18.0% 14.2% 13.2% 19.9% 22.5% 17.0% 16.6% 22.3% 19.7% 18.9% 16.6% 19.6% 16.3% 20.8% 20.2% 17.2% Februarie 18.1% 16.1% Martie PNL 25.9% Aprilie 26.3% 25.9% AUR Octombrie 26.6% 16.7% 21.9% 10.9% 15.3% 18.9% Decembrie lanuarie 2022 Februarie 15.4% 14.2% 16.6% 36.0% 17.1% Martie2022 19.9% 18.0% lunie 2022 20.1% 19.7% 20.6% Nov. 22.4% 2022 18.9% 16.3% 20.2% 17.2% 22.3% 16.1% 18.1%'

articolul original.

George Simion, ironii la adresa Franței după înfrângerea din finala Cupei Mondiale. Liderul AUR a postat o versiune editată a unei caricaturi rasiste de la Charlie Hebdo (FOTO)

19 December 2022 at 08:44
image

Liderul AUR, deputatul George Simion, i-a ironizat pe francezi după înfrângerea suferită în finala Cupei Mondiale, postând o versiune editată a caricaturii rasiste pe care a publicat-o revista de satiră Charlie Hebdo după victoria Simonei Halep de la Roland Garros 2018.

George Simion, ironii la adresa Franței după înfrângerea cu Argentina din finala Cupei Mondiale

În versiunea postată de George Simion pe Facebook apare un personaj îmbrăcat în tricoul selecționatei franceze, care ridică trofeul Cupei Mondiale și strigă „fier vechi, fier vechi”.

„Felicitări!”, a scris, ironic, deputatul AUR în descrierea din postare, atașând mesajului drapelul Franței, un emoticon cu o inimă și drapelul României.

În 2018, când Simona Halep a cucerit Roland Garros, primul trofeu de Grand Slam din palmaresul său, revista de satiră Charlie Hebdo publicase o caricatură revoltătoare.

„O româncă a câștigat Roland Garros: «Fier vechi, fier vechi», era scris pe desenul Charlie Hebdo.

Franța a fost învinsă de Argentina în finala Cupei Mondiale, duminică, la loviturile de departajare după 3-3 în 120 de minute, și a ratat șansa de a cuceri trofeul suprem pentru a treia oară în istorie.

articolul original.

De senzație! Șoferul lui George Simion seamănă cu președintele Iohannis

16 December 2022 at 17:42
By: (I.R.)

România TV a prezentat imagini cu șoferul liderului AUR, George Simion, constatând că seamănă izbitor cu președintele României.

Sosia lui Klaus Iohannis (video AICI).

Simion a mers joi, cu o dubă, la sediul PSD pentru a le înmâna social-democraților semnăturile strânse pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis.

articolul original.
❌