ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Ford recheamă în service peste 600.000 de SUV-uri din toată lumea. Fisuri la injectoare, risc de incendiu

24 November 2022 at 18:05

 Ford a decis joi, 24 noiembrie, să recheme la service peste 634.000 de vehicule de teren (SUV) vândute în întreaga lume, din cauza riscului de incendiu ca urmare a unor fisuri la injectoarele de combustibil, transmite Reuters.

Al doilea mare producător american de automobile a precizat că retragerea afectează modelele de teren Bronco Sport şi Escape produse în perioada 2020-2023. Toate aceste automobile au motoare de 1,5 litri şi trei cilindri. Sunt vizate 520.000 de vehicule din SUA şi aproximativ 114.000 de vehicule în alte ţări.

Ford a precizat că atunci când motoarele acestor SUV-uri funcţionează, este posibil ca o fisură la injector să provoace scurgeri de combustibil, ceea ce ar putea conduce la un incendiu sub capotă.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan, cu aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume. În Europa, Ford este responsabilă pentru producerea, vânzarea şi întreţinerea vehiculelor marca Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 45.000 de angajaţi la unităţile sale deţinute în totalitate şi la întreprinderile mixte consolidate şi aproximativ 59.000 de oameni când sunt incluse afacerile neconsolidate.

articolul original.

Ford recheamă în service 634.000 de vehicule de teren

24 November 2022 at 17:15
image

Constructorul auto american Ford Motor Co. a decis joi să recheme la service peste 634.000 de vehicule de teren (SUV) vândute în întreaga lume, din cauza riscului de incendiu ca urmare a unor fisuri la injectoarele de combustibil, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Al doilea mare producător american de automobile a precizat că retragerea afectează modelele de teren Bronco Sport şi Escape produse în perioada 2020-2023. Toate aceste automobile au motoare de 1,5 litri şi trei cilindri. Sunt vizate 520.000 de vehicule din SUA şi aproximativ 114.000 de vehicule în alte ţări.

Ford a precizat că atunci când motoarele acestor SUV-uri funcţionează, este posibil ca o fisură la injector să provoace scurgeri de combustibil, ceea ce ar putea conduce la un incendiu sub capotă. Cu toate acestea, Ford nu a recomandat proprietarilor să înceteze să mai conducă vehiculele deoarece incendiile sunt rare şi în general nu au loc atunci când motorul este oprit.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan, cu aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume. În Europa, Ford este responsabilă pentru producerea, vânzarea şi întreţinerea vehiculelor marca Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 45.000 de angajaţi la unităţile sale deţinute în totalitate şi la întreprinderile mixte consolidate şi aproximativ 59.000 de oameni când sunt incluse afacerile neconsolidate.

În luna martie, constructorul auto Ford a transferat proprietatea fabricii de la Craiova către partenerul său Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, acest proces fiind condiţionat de aprobările autorităţilor relevante şi ca urmare a consultărilor. Ford şi Ford Otosan speră ca procesul de transfer al proprietăţii să fie finalizat în cel de-al treilea trimestru al anului 2022.

articolul original.

Cercetătorii au creat mini-măduva osoasă în laborator pentru tratamente anti-cancer

21 November 2022 at 12:00
image

Cercetătorii de la Oxford University și de la University of Birmingham, ambele din Anglia, au creat primele „organoide” ale măduvei osoase care surprind caracteristicile cheie ale măduvei osoase umane. „Mini-măduva osoasă”, care face obiectul unei cereri de brevet depusă de University of Birmingham Enterprise, va permite screeningul mai multor medicamente anti-cancer în același timp, precum și testarea tratamentelor personalizate pentru pacienții cu cancer.

Un studiu, publicat în revista Cancer Discovery, descrie noua metodă, care are ca rezultat un organoid care modelează fidel caracteristicile celulare, moleculare și arhitecturale ale măduvei osoase mielopoietice (producătoare de celule sanguine).

Cercetările au arătat, de asemenea, că organoizii oferă un micro-mediu care poate accepta și susține supraviețuirea celulelor de la pacienții cu afecțiuni maligne ale sângelui, inclusiv celule de mielom multiplu, care sunt notoriu de greu de menținut în afara corpului uman.

Mini-măduva osoasă care arată precum cea reală

„În mod remarcabil, am descoperit că celulele din organoizii din măduva osoasă seamănă cu celulele reale ale măduvei osoase nu doar în ceea ce privește activitatea și funcția lor, dar și în relațiile lor arhitecturale; tipurile de celule se ‘auto-organizează’ și se aranjează în interiorul organoizilor la fel ca în măduva osoasă a umană din organism”, a spus Dr. Abdullah Khan, de la Institute of Cardiovascular Sciences al University of Birmingham și prim autor al studiului.

Această arhitectură similară cu cea reală i-a permis echipei să studieze modul în care celulele din măduva osoasă interacționează pentru a susține producția normală de celule sanguine și cum aceasta este perturbată în fibroza măduvei osoase (mielofibroză), unde țesutul cicatricial se acumulează în măduva osoasă, provocând insuficiență medulară.

Fibroza măduvei osoase se poate dezvolta la pacienții cu anumite tipuri de cancer de sânge și rămâne incurabilă, scrie Medical Xpress.

Un mod mai bun de a studia cancerul

„Pentru a înțelege corect cum și de ce se dezvoltă cancerul de sânge, trebuie să folosim sisteme experimentale, precum creată în laborator, care seamănă îndeaproape cu modul în care funcționează adevărata măduvă osoasă umană, pe care nu le-am avut până acum”, a spus prof. Bethan Psaila, de la Oxford.

„Este foarte interesant să avem acum acest sistem grozav, deoarece, în sfârșit, suntem capabili să studiem cancerul direct folosind celule de la pacienții noștri, în loc să ne bazăm pe modele animale sau alte sisteme mai simple care nu ne arată cum se dezvoltă cancerul în măduva osoasă la pacienții reali”, a adăugat ea.

Un uriaș pas înainte

„Acesta este un pas înainte uriaș, permițând noi perspective asupra modelelor de creștere a și, potențial, o abordare mai personalizată a tratamentului. Acum avem o platformă pe care o putem folosi pentru a testa medicamente pe o bază de ‘medicament personalizat’”, spune dr. Khan.

„Dezvoltarea și validarea modelului este primul pas crucial, iar în munca noastră de colaborare continuă, vom lucra cu alții pentru a înțelege mai bine cum funcționează măduva osoasă la oamenii sănătoși și ce merge prost atunci când au boli de sânge”, continuă cercetătorul.

„Sperăm că această nouă tehnică va ajuta la accelerarea descoperirii și testării de noi tratamente pentru cancerul de sânge, aducând pentru pacienții noștri la studiile clinice mai rapid”, a concluzionat prof. Psaila.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Câți bani aduc, de fapt, fericirea? Un profesor de la Oxford răspunde!

19 November 2022 at 18:00
image

Câți bani aduc fericirea? Există, într-adevăr, o legătură între fericire și bani, sunt de părere specialiștii, dar aceasta este mult mai puternică atunci oamenii privesc fluturașul de salariu.

Toți cei care au venituri mici vor spune fără să ezite că banii aduc fericirea. Dar întrebarea care se ridică, de fapt, este cât de multă fericire aduc câștigurile mari? Directorul Centrului de Cercetare a Bunăstării din cadrul Universității Oxford, Jan Emmanuel de Neve, a încercat să răspundă la această întrebare, apelând la cifre și  la date concrete.

Iar intervenția profesorului este mai mult decât binevenită în această perioadă, pe măsură ce costul traiului de zi cu zi este tot mai ridicat . Din cauza crizei financiare, în prezent, oamenii îmbrățișează ideea „supraviețuirea are prioritate, fericirea o lăsăm mai târziu”.

Fericirea vine odată cu dublarea salariului

Ceea ce contează de fapt este modul nostru de raportare la calitatea vieții pe care o avem, de aceea există o. Dar aceasta se reflectă în salariu. Concret, starea de bine privind banii atinge un nivel ridicat atunci când un salariu de 20.000 de lire pe an crește până la 40.000 de lire pe an. Și pentru a avea același nivel al stării de fericire, trebuie ca salariul să crească în același ritm, de la 40.000 de lire pe an la 80.000 de lire – și tot așa. Deci pentru a avea același impact și pentru a fi la fel fericit, salariul ar trebui să fie dublat de fiecare dată. Or, acest lucru este posibil de foarte puține ori.

Un studiu efectuat în anul 2010 de Angus Deaton și Daniel Kahneman, doi laureați ai Premiului Nobel, au subliniat că cifra magică pentru fericire este de 50.000 de lire pe an. Iar diferența între cei care câștigă această sumă și cei care au un venit mai mic nu stă în nivelul fericirii, ci în numărul mai mic de griji. Însă, de atunci, inflația a crescut și semnele de întrebare sunt și mai multe cu privire la aceste aspecte, potrivit The Guardian.

Adolescenții fericiți vor câștiga mai mulți bani

„Cred că cea mai importantă întrebare nu este dacă banii te fac mai fericit, ci dacă oamenii fericiți fac mai mulți bani? S-a demonstrat că, dacă analizezi adolescenții și nivelul lor de fericire, poți anticipa vor câștiga în viitor”, a spus profesorul de la Universitatea Oxford.

Acesta mai subliniază că analiza nu trebuie să inducă ideea potrivit căreia unii oameni se nasc cu abilitatea de a câștiga mulți bani; de fapt, adulții ar trebui să se asigure că tinerii și copiii au un mod de gândire pozitiv.

Una dintre soluțiile pentru a atinge fericirea indiferent de nivelul venitului este renunțarea la grijile privind produsul intern brut și aplecarea asupra unei gândiri mai pozitive.

„Evoluția doar de dragul evoluției nu se traduce, mai târziu, în bunăstare. Dar cu o creștere susținută – prin imbunătățirea oportunităților educaționale și prin eliminarea inechităților din sistem – poți crește nivelul bunăstării”, a mai explicat Jan Emmanuel de Neve.

articolul original.

Producția Dacia și Ford din România a crescut în primele zece luni ale anului 2022 cu 27%

16 November 2022 at 13:50

Producția Dacia și Ford din România a crescut în primele zece luni ale anului 2022 cu 27%

Datele ACAROM arată că în octombrie 2022, în România au fost produse 43.452 de autoturisme, 28.941 dintre acestea fiind produse în uzina Dacia de la Mioveni și 14.511 de unități au fost produse de uzina Ford de la Craiova.

Pe primele zece luni din 2022, producţia de autoturisme în România a atins volumul de 425.423 unităţi (258.569 DACIA + 166.404 FORD):

– în creştere cu +27.7% faţă de perioada similară din 2021 (333.179 unităţi);

– în creştere cu +19.35% faţă de perioada similară din 2020 (356.421 unităţi);

– în creştere cu +4.3% faţă de perioada similară din 2019 (407.931 unităţi).

În primele zece luni din acest an, rezultatul este mai mare decât în perioada similară a lui 2020 și chiar față de 2019, atunci când nu exista nici pandemie și nici criza semiconductorilor.

În acest ritm, totalul de la finalul acestui an se poate apropia de 500.000 de mașini.

sursa: antena3.ro

articolul original.

Cum arată „cursa” dintre Dacia și Ford în acest moment

16 November 2022 at 10:37
image

Dacia şi Ford au asamblat 425 423 de autoturisme în primele zece luni ale acestui an, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Astfel, volumele din primele zece luni sunt cu 4,3% peste cele din 2019, ultimul an fără probleme în industria auto europeană când producţia nu era afectată nici de pandemia de coronavirus şi nici de lipsa componentelor electronice.

În acest moment, producţia este susţinută puternic de noile modele intrate în producţie – Ford Puma cu noile sale versiuni, dar şi Duster facelift sau noul Jogger la Dacia. În 2019 Dacia avea un singur model nou – Duster II, iar Ford producea la Craiova numai EcoSport.

Dacia a urcat în primele zece luni cu 24% în condiţiile în care 2022 este primul an complet pentru Jogger la Mioveni, 24 de procente însemnând deja 50.000 de maşini în plus asamblate în România de către Dacia.

La Craiova uzina Ford a marcat în 2022 o creştere de 33% a producţiei, la nivelul primelor 10 luni faţă de perioada similară din 2021, fiind produse 40.000 de maşini în plus.

Acesta este cel mai ridicat volum de producţie atins vreodată pe piaţa locală în condiţiile în care pentru prima dată în ultimii trei ani nici pandemia şi nici lipsa componentelor electronice nu au mai afectat puternic producţia uzinelor Dacia şi Ford.

articolul original.

Rowan Atkinson, omul care a făcut o lume întreagă să râdă fără să scoată o vorbă

13 November 2022 at 15:00
image

Britanicul Rowan Sebastian Atkinson (67 de ani), interpretul celebrului personaj Mr. Bean, a fost numit de The Observer drept unul dintre cei mai amuzanți 50 de actori britanici și printre cei mai buni 50 de actori de comedie din toate timpurile. A jucat în 20 de filme artistice, peste 30 de seriale și în câteva reclame de televiziune.

Încă din copilărie, Atkinson a suferit de bâlbâială, motiv pentru care, mai târziu în viață, evita să stea de vorbă cu jurnaliștii. Din fericire, rolul Mr Bean i-a venit mănușă, având în vedere faptul că jocul său actoricesc nu a implicat replici vorbite.

În 2001, a fost la un pas să sfârșească într-un accident aviatic în care se aflau mai multe persoane, avionul personal pe care nu-l pilota el fiind pe cale să se prăbușească.

Din fericire, Atkinson a dat dovadă de stăpânire de sine și pricepere în ale tehnicilor de pilotaj, a preluat manșa reușind să redreseze avionul și să aterizeze în siguranță.

Foarte timid în tinerețe

nu era foarte diferit de felul în care era actorul în viața sa de zi cu zi. Când și-a cunoscut prima soție, Sunetra Sastry, pe la finalul anilor 1980, era atât de timid și de timorat încât la prima întâlnire tot ce a putut auzi Sunetra de la el a fost „te rog să-mi dai și mie ketchup-ul”. După 24 de ani de căsnicie, în 2015, Atkinson a divorțat de Sunetra, cu care are doi copii, pentru a fi împreună cu actrița Louise Ford (mai tânără cu 30 de ani decât Ronan), cea care, în 2017, i-a dăruit, la rândul ei, un copil.

Fiind unul dintre apropiații casei regale britanice, actorul a fost invitat la două dintre nunțile care s-au organizat la palatul Buckingham: cea a actualului Rege Charles al III-lea cu soția sa Regina consoartă Camilla și la nunta prințului William cu ducesa Kate.

Iubește mașinile

Foarte pasionat de mașini, încă de când era mic, a condus de-a lungul timpului diverse bijuterii pe patru roti, de la Honda NSX, la Rolls Royce Phantom Coupe, Ferrari 456GT, Bentley Mulsanne, Acura NSX – Honda Civic Hybrid, Aston Martin DB7 Vantage Zagato, Ford Falcon, McLaren F1, Land Rover Defender 90 Heritage, Skoda Superb, Audi A8 și multe altele, favorite dintre toate fiind McLaren F1, mașină pe care a cumpărat-o în 1997 și la volanul căreia s-a aflat 17 ani. În filmul Johnny English, Rowan Atkinson a condus propriul Aston Martin.

„Ce mi-a plăcut la ea era faptul că aproape nimeni nu era interesat să o cumpere, în momentul în care am achiziționat-o eu. De altfel, nu se fabricaseră decât vreo 100 de exemplare ale acestui model. Atunci când am vândut-o, și-a schimbat statutul. De la mașina unui milionar devenise mașina unui miliardar”, spunea Atkinson într-un interviu.

Coleg de școală cu Tony Blair

Până la vârsta de 20 de ani, Atkinson a crezut că va deveni inginer electrician. Născut în Consett, lângă Newcastle, într-o familie bogată de fermieri, a fost educat la Choriser School din Durham (școală în care învăța în același timp cu el și Tony Blair, fostul prim ministru britanic) și apoi la St Bees, o școală privată din apropierea Mării Irlandei. Își amintește că era un copil „rezonabil de fericit”, dar destul de tăcut, oarecum introvertit și cam singuratic, trăsături de caracter care s-au estompat odată ce a început să practice meseria de actor, găsind o modalitate de a fi „extrem de nesfios”.

Rowan a terminat ingineria electrică la Universitatea din Newcastle și are un master obținut la Oxford. Destinul a făcut ca Atkinson, în timp ce studia la Oxford, să-l întâlnească și să se împrietenească cu Richard Curtis, devenit mai apoi scenarist, actor, producător și regizor, cunoscut pentru filmele Patru nunți și o înmormântare, Jurnalul lui Bridget Jones, Notting Hill, și Pur și simplu dragoste, dar și pentru sitcomurile Blackadder, Mr. Bean și Vicarul de Dibley. Curtis a fost omul care i-a schimat lui Atkinson coordonatele în viață. Într-un apartament mare de la marginea Oxfordului, cei doi au scris scenariul unei comedii.

Cum și-a început cariera de actor?

„Richard m-a identificat ca pe cineva care ar putea da viață scenariilor, iar eu l-am identificat ca pe cineva care ar putea scrie scenarii. Între noi a existat de la început o conexiune firească. Ne înțelegeam teribil de bine și râdeam foarte mult împreună. Pur și simplu, a funcționat la maxim treaba între noi”.

Atkinson și-a început cariera de actor la Edinburg Festival Fringe, totul pornind de la un hobby și transformându-se apoi într-o carieră adevărată.

Rolurile pe care le-a interpretat de-a lungul timpului i-au adus faimă și milioane de dolari în conturi. Averea sa, care este estimată la peste 150 de milioane de dolari, îl plasează pe actor în topul celor mai bogați comedianți din lume.

Cum a apărut Mr. Bean?

Mr. Bean a fost lansat pe micile ecrane la 1 Ianuarie 1990, era faimos înaintea apariției acestui personaj care într-un timp foarte scurt a devenit foarte popular în toată lumea. Numele inițial al personajului nu a fost Mr. Bean, ci Mr. White. Însă cum producătorii serialului îi tot sugerau nume de legume, printre care și Mr. Cauliflower, într-un final s-a votat o variantă de legumă cu un nume scurt. Mr Bean. Sursa de inspirație în crearea lui Bean a fost chiar Atkinson în tinerețea lui, în special în perioada în care era student la Oxford. După ce a performat într-un scheci pe scena unui teatru local, Ronan, în căutarea inspirației, în fața oglinzii, a început dintr-o dată să se strâmbe. A avut încredere în mimica lui și din acel moment jocul mișcărilor faciale a devenit principalul său fel de a se exprima în show-urile și filmele care au urmat.  După finalizarea serialului, Mr. Bean a mai apărut sub forma a două producții cinematografice, un serial animat, un joc video și câteva cărți.

„Bean are multe în comun cu mine. Este penibil în societate, egoist și lipsit de maniere – însă poate fi dulce, inocent și bine intenționat.” (Rowan Atkinson)

Surse:

https://www.britannica.com/biography/Rowan-Atkinson

https://www.independent.co.uk/news/in-the-news-rowan-atkinson-the-recluse-who-engineered-his-way-to-stardom-1149340.html

https://www.gq-magazine.co.uk/cars/article/rowan-atkinson-favourite-car-mcclaren-f1

https://brightside.me/wonder-people/9-facts-about-rowan-atkinson-a-man-who-made-the-whole-world-laugh-without-saying-a-word-796412/

articolul original.

Angajații Ford și Dacia își dau mâna și ies în stradă! Lipsa măsurilor de plafonare a facturilor la energie – unul dintre motive

10 November 2022 at 09:31
image

Angajații Ford și cei ai Dacia vor ieși în stradă, pentru a protesta împotriva Guvernului PNL-PSD-UDMR. Sindicaliștii de la Ford sunt nemulțumiți de nerespectarea promisiunilor guvernamentale privind modificarea legislației muncii.

Totodată, ei anunță că sunt nemulțumiți și din cauza lipsei măsurilor de plafonare a facturilor la energie.

„Angajații FORD se alătură la protestului organizat de angajații DACIA

Sindicatul #FORD Automobile Craiova, afiliat la Blocul National Sindical, anunță că se alătură protestului organizat de angajații fabricii #DACIA Pitești. Sindicatul Ford va pune la dispoziția celor interesați autocare pentru transportul la mitingul la care sunt așteptați peste 5.000 de oameni.

Principalele nemulțumiri sunt legate de nerespectarea promisiunilor guvernamentale privind modificarea legislației muncii.
De asemenea, membrii #BNS sunt nemulțumiți și de lipsa măsurilor de plafonare a facturilor la energie.

Manifestația va avea loc între orele 13:00 și 14:00, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni, în data de 17 noiembrie 2022”, transmite Sindicatul Ford.

articolul original.

Cindy Crawford pozează pentru revista Vogue și la 56 de ani. Care a fost ținuta riscantă adoptată de supermodel

2 November 2022 at 22:07

Cindy Crawford va apărea pe coperta celei mai recente ediții a revistei Vogue, din Polonia.

Cindy a fost una dintre cele mai populare modele din anii 90, iar în ședința foto a revistei Vogue, din Polonia, a demonstrat că deși a împlinit 56 de ani și-a păstrat atuurile de model.

Ținuta ,,riscantă”

Cindy Crawford s-a folosit de o ţinută neagră care să îi pună silueta de invidiat în evidenţă, pe care a completat-o cu un machiaj dramatic care să îi avantajeze ochii fumurii.

Supermodelului a surprins plăcut pe toată lumea cu această apariție mai ales datorită faptului că a împlinit 56 de ani recent.

articolul original.

HOLLY HUMBERSTONE a lansat proiectul CAN YOU AFFORD TO LOSE ME?

29 October 2022 at 13:53
image

Încheind capitolul de început al uneia dintre cele mai interesante povești ale muzicii din memoria recentă, Holly Humberstone a lansat “Can You Afford To Lose Me?”, o colecție extinsă de cântece care urmăresc călătoria ei muzicală senzațională.
Proiectul este condus de noua piesă principală – o ardere lentă devastatoare purtată de bătăile inimii conduse de pian și vocea corului.

Păstratand tipul de autenticitate lirică care a fost un element de bază în compoziția lui Holly încă din prima zi, piesa este o odă sfâșietoare pentru o relație care se grăbește spre încheierea ei. De la primul ei single „Deep End” până la piese din EP-ul de debut uimitor “Falling Asleep At The Wheel” și al doilea EP aclamat “The Walls Are Way Too Thin”, colecția de unsprezece melodii nu este doar o reflectare asupra originilor lui Holly, ci și a evoluției ei, de la un artist necunoscut provenit din micul oraș rural Grantham, până la apariția ca unul dintre cele mai mari talente din ultimii doi ani.

Proiectul oferă fanilor un punct culminant al trecutului și prezentului cântăreței și compozitorului, în timp ce privește 2023 și lansarea iminentă a albumului ei de debut foarte așteptat.

„Ultimii doi ani au fost un vârtej și rareori am șansa de a reflecta la tot ce s-a întâmplat. În ultimele luni, m-am uitat înapoi; la muzica pe care am făcut-o, oamenii pe care i-am cunoscut, experiențele incredibile pe care le-am împărtășit împreună și spre unde mă îndrept la nivel personal. Cântând melodiile mele în turneu, văzându-le în lume și felul în care i-au afectat diferit pe oameni, m-a făcut să vreau să le dau o altă viață atât de mult încât le-am pus împreună în ordinea în care le-aș asculta acum – o o nouă evoluție a primelor mele două EP-uri. Am adăugat și o melodie nou-nouță numită Can You Afford To Lose Me? care este, probabil,  una dintre melodiile mele preferate pe care le-am scris vreodată. Simt că m-am schimbat destul de mult de când am lansat unele dintre melodiile mele, așa că am decis să nu includ câteva dintre ele – deși voi iubi mereu acele melodii, am vrut să le evidențiez pe cele care rezonează cel mai mult cu locul în care am sunt în viața mea în acest moment. Sper că puteți asculta aceste melodii în moduri noi, la fel ca și mine.”, a declarat Holly.

CAN YOU AFFORD TO LOSE ME? TRACKLIST
1.    Can You Afford To Lose Me?
2.    Overkill
3.    Scarlett
4.    Please Don’t Leave Just Yet
5.    Deep End
6.    Haunted House
7.    Thursday
8.    Vanilla
9.    The Walls Are Way Too Thin
10.    Falling Asleep At The Wheel
11.    Friendly Fire

articolul original.

Ford consolidează traiectoria europeană către o amprentă neutră de carbon până în 2035

25 October 2022 at 10:28

Ford a anunțat astăzi noi pași pentru a asigura asigurarea de oțel cu amprentă scăzută de carbon în Europa pentru produsele de vânzare viitoare și pentru a contribui la atingerea obiectivului de a avea o amprentă neutră de carbon până în 2035. Compania încheie înțelegeri cu Salzgitter Flachstahl GmbH, Tata Steel Nederland BV și ThyssenKrupp Steel Europe AG pentru a-și asigura furnizarea de oțel cu amprentă de carbon.

Cei trei furnizori strategici ai Ford au planuri individuale de a crește producția de oțel cu amprentă redusă de carbon în următorii ani. Pe baza relațiilor cu acești parteneri, Ford va avea semnificativ amprenta de CO 2 a lanțului de aprovizionare, producția de oțel fiind o componentă cheie. Ca primă aplicație, Ford intenționează să folosească oțelul cu amprenta redusă de CO 2 pentru producția noului său crossover complet electric, începând din 2023.

Reducerea emisiilor de CO 2 din lanțul de aprovizionare este un element cheie în planul Ford de a viza o amprentă neutră a carbonului în Europa, la nivel de fabrici, logistică și furnizori până în 2035. Pentru a atinge acest obiectiv ambițios, Ford analizează întregul lanț. valoric pentru a produce vehicule eficiente. La Centrului de Electrificare din Köln au loc actualizări majore la instalația de producție cu noi soluții eficiente energetic, care vor reduce emisiile cu peste 2.000 de tone de CO 2 și consumul cu mai mult de 2.600 MWh de energie electrică pe an.

Companiile siderurgice vor folosi hidrogenul verde și energiile regenerabile în noile procese de producție pentru a-și reduce treptat amprenta de CO 2 în producția de oțel . În acest fel, voi contribui la European Green Deal, cu scopul de a atinge emisiile nete zero în toate sectoarele până în 2050.

„Clienții noștri, ca și noi, vor să aibă grijă de planeta noastră și facem pașii necesari în acest călătorie, oferind vehicule de care au nevoie pentru a aduce o contribuție împotriva schimbărilor climatice, produse într-un mod pozitiv mai durabil”, a spus. Sue Slaughter, director de aplicarei și sustenabilitate a lanțului de aprovizionare. „Îmbunătățirile în cadrul lanțului nostru de aprovizionare sunt esențiale și, odată cu utilizarea oțelului cu amprentă neutră de carbon, vom face un pas major către reducerea amprentei de CO 2 a vehiculelor noastre.”

articolul original.

Henry Kissinger, un laureat Nobel contestat

24 October 2022 at 16:00
image

Născut pe 27 mai 1923 la Fürth, în Germania, și stabilit în 1938 la New York, împreună cu familia, Henry Kissinger a fost secretar de stat al Statelor Unite și consilier pe probleme de securitate națională în timpul președințiilor lui Richard Nixon și a lui Gerald Ford.

Henry Kissinger a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru contribuțiile pe care le-a adus la încetarea războiului din Vietnam.

Distincția este una controversată, având în vedere faptul că deși acțiunile sale au fost recunoscute pe plan mondial, unii comentatori politici au contestat premiul considerându-l pe Kissinger un criminal de război.

De ce l-au numit unii criminal de război?

Student la istorie și științe politice, licențiat în arte și doctorand în filosofie la Harvard, Henry Kissinger a fost, pe rând, consilierul de securitate națională și șef al diplomației americane ai președinților Richard Nixon și Gerald Ford. Există o serie de realizări care i se atribuie acestui om politic, începând cu rolul de negociator pe care l-a avut în calmarea tensiunilor dintre , apoi performanța de a stabili o întâlnire între Nixon și fostul președinte al Chinei Mao Zedong și implicarea în negocierile de pace dintre SUA și Vietnam. Acest episod a fost unul destul de controversat și i-a atras multe critici unele dintre ele referindu-se la planul secret privind bombardarea Cambodgiei, Kissinger aprobând toate dintre cele 3875 de bombardamente din Cambodgia, între 1969 și 1970 (după cum apare scris în rapoartele din 1973 arhivate de Pentagon).

În urma atacului au uciși peste 100.000 de civili. Plan a fost aspru criticat de multe figuri din politica internă și externă americană, consecințele bombardamentelor determinându-i pe unii să-l declare pe Kisinger un criminal de război.

Realizările lui Henry Kissinger pe plan politic

Cu toate aceste critici și acuzații, diplomatul american a primit în 1973, alături de vietnamezul Le Duc Tho, membru al Biroului Politic al Partidului Nord Vietnamez, pentru contribuțiile comune aduse în rezolvarea conflictului din Vietnam. Le Duc a refuzat distincția argumentând faptul că acordul de la Paris de încetare a focului nu a dus la oprirea războiului, prin urmare nu se consideră îndreptățit să primească premiul. La ceremonia de decernarea a premiilor Nobel nu s-a mai prezentat nici Kissinger, deși acesta acceptase distincția.

Printre realizările lui Kissinger pe plan politic se mai află și negocierile pentru încetarea războiului arabo-israelian din 1973,  Războiului de Yom Kippur, început prin invazia peninsulei Sinai de către Egipt și a platoului Golan de către Siria.

La 11 septembrie 1973, CIA se implică în politica din Chile, debarcându-l pe Salvador Allende, președintele țării, și oferindu-I susținere lui Augusto Pinocher, cel care avea să-l înlocuiească pe Allende. A fost suspectat faptul că în spatele acestui scenariu s-ar fi aflat și Henry Kissinger, lucru negat de diplomatul american.

Tragedia de la Timor

În decembrie 1975, Kissinger și președintele Gerald Ford au avut o întâlnire în Indonezia cu președintele țării Suharto, ocazie prin care reprezentanții de la Washington își declarau suportul pentru Suharto în invadarea Timorului de Est. Operațiunea, cunoscută în Indonezia sub numele de Operațiunea Lotus, a început pe 7 decembrie 1975, iar violențele produse au dus la un număr înfiorător de mare de victime. Aproape 200.000 de mii de morți în rândul militarilor și civililor, printre aceștia aproape jumătate decedând de boli și foamete. Kissinger a declarat atunci că nu știa de intențiile președintelui Suharto legate de atacurile asupra Timorului, spunând că invazia fusese cu mult timp înainte plănuită, în cele mai mici amănunte, iar aportul său la această campanie fiind nul. Cu toate acestea, declarațiile lui Kissinger nu au fost destul de convingătoare pentru unii analiști politici.

„Bye bye” Casa Albă

Misiunea lui la Casa Albă s-a încheiat în 1976, odată cu numirea lui Jimmy Carter în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii. În perioada care a precedat, Kissinger a fost în continuare implicat în diplomația americană, având roluri mai puțin semnificative în administrațiile Regan și Bush. În 2002, președintele George W. Bush l-a numit pe Kissinger în funcția de conducere a unei comisii care s-a ocupat de investigarea evenimentelor din 11 septembrie 2001, moment care l-a adus din nou pe Kissinger în mijlocul unui iureș, în condițiile în care acesta a ales să prezinte publicului informațiile despre tragedia 11 septembrie „doar atât cât are nevoie să cunoască”.

„Kissinger este unul dintre cei mai respectați și experimentați funcționari cu rang înalt de la noi din țară”, spunea atunci, președintele Bush. Kissinger a demisionat din comisie pe 13 decembrie 2002.

Henry Kissinger a scris de-a lungul carieri sale în diplomație 17 cărți, cele mai multe cu implicații în politica externă, a scris trei memorii, este în continuare implicat în problemele de politică externă fiind un editorialist și un comentator activ, are o avere estimată la aproape 50 de milioane de dolari și se spune că ar  fi cel mai bine plătit conferențiar pe subiecte politice.

Kissinger are 2 copii cu fosta soție Ann Fleischer. În prezent, trăiește în Connecticut, alături de Maginnes Kissinger, cea de-a doua soție a lui și conduce o firmă de consultanță ce-i poartă numele. Fiul său David este președintele grupului media NBC.

Surse:

https://www.britannica.com/biography/Henry-Kissinger

https://edition.cnn.com/2013/01/18/us/henry-kissinger-fast-facts/index.html

https://www.nobelprize.org/prizes/peace/1973/kissinger/facts/

articolul original.

La 80 de ani, Harrison Ford va juca în noul film „Captain America” din universul Marvel

18 October 2022 at 14:40

Starul american Harrison Ford (80 de ani) va debuta în Universul Cinematografic Marvel odată cu interpretarea personajului Thaddeus „Thunderbolt” Ross din filmul „Captain America: New World Order” (2024), în care starul hollywoodian îl va înlocui pe regretatul actor William Hurt, informează revista Variety, citată de Agerpres.

Cel de-al patrulea film din seria cinematografică Captain America va fi o continuare a evenimentelor prezentate în serialul The Falcon and the Winter Soldier, lansat în 2021 pe platforma de streaming Disney+.

Scenaristul principal al acelui serial, Malcolm Spellman, a scris scenariul viitorului film în colaborare cu Dalan Musson. Filmul Captain America: New World Order va fi regizat de Julius Onah şi va ajunge pe marile ecrane în 2024.

Nu se ştie deocamdată dacă Harrison Ford va juca şi în „Thunderbolts”, un film cu antieroi Marvel, programat să fie lansat după al patrulea opus din seria cinematografică „Captain America”.

Actorul William Hurt a interpretat personajul Thaddeus „Thunderbolt” Ross în cel de-al doilea lungmetraj produs vreodată de Marvel Studios, The Incredible Hulk (2008).

articolul original.

Criza semiconductorilor lovește industria auto românească: Angajații Ford Craiova, trimiși în șomaj tehnic

18 October 2022 at 19:23

Criza semiconductorilor lovește industria auto românească: Angajații Ford Craiova, trimiși în șomaj tehnic

Angajaţii Ford Craiova au fost trimiși în această săptămână în şomaj tehnic din cauza crizei globale de pe piaţa semiconductorilor.

Problema nu este una nouă. Şi anul trecut, compania a oprit producţia de mai multe ori, ultima dată în luna mai.

Ford a produs până acum, la Craiova, peste un milion de vehicule şi peste 1,5 milioane de motoare de la preluarea fabricii, în 2008, scrie Rador.

articolul original.

Angajații Ford Craiova intră, din nou, în șomaj tehnic

17 October 2022 at 10:11

Angajaţii de la Ford Craiova sunt trimişi din nou în şomaj tehnic. Măsura se aplică din cauza crizei de semi-conductori

Astfel, săptămâna aceasta, vor sta acasă și vor fi plătiți cu 78 la sută din salariu.

Problema persistă încă de anul trecut. De atunci, producția în fabrica din Craiova a fost oprită de mai multe ori. Ultima dată – în mai, când, tot din cauza crizei semiconductorilor, compania a lăsat acasă, timp de o săptămână, mare parte din angajați.

În prezent, fabrica Ford din Craiova produce în paralel modelul Puma, care e cel mai bine vândut SUV de clasa mică la nivel european, modelul EcoSport, dar şi motorul de 1.0 l EcoBoost.

Ford a anunţat în martie că producţia SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport se va încheia până la finalul acestui an, deoarece fabrica de la Craiova se va concentra tot mai mult pe un viitor construit pe producţia de vehicule comerciale şi electrice. În data de 14 martie, compania Ford a anunţat că joint-venture-ul Ford Otosan va prelua uzina Ford din Craiova, începând cu al treilea trimestru din 2022, în urma unui transfer de proprietate

articolul original.

ACAROM precizează că producția de autoturisme din România a înregistrat o creștere de 21,2%

17 October 2022 at 09:18

În prezent, datele publicate luni 17 octombrie, de Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) arată că producția de autoturisme din România a înregistrat o creștere de 21,2% în primele nouă luni ale anului.

Producția de autoturisme din România a crescut în primele nouă luni ale anului

Concret, producția de autoturisme înregistrată în România, în perioada de referinţă, a fost de 381.971 de unităţi, potrivit datelor publicate de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Iar, din acest total, numărul de 230.078 de unităţi au fost marca Dacia, iar 151.893 producţie Ford.

Înmatriculările de autoturisme s-au majorat cu aproape 8%

În contextul auto, la nivelul lunii septembrie 2022, în România au fost produse 51.578 de autoturisme, dintre care 30.575 de unităţi la uzina Dacia de la Mioveni, iar 21.003 unităţi la uzina Ford de la Craiova.

În ceea ce priveşte înmatriculările de autoturisme, datele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor (DRPCIV), citate de ACAROM, relevă faptul că, în intervalul ianuarie – septembrie 2022, acestea s-au majorat cu aproape 8%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2021. Astfel, au fost înregistrate 95.276 de înmatriculări autoturisme noi, mai multe cu 7,94%, raportat la perioada similară a anului precedent, când au fost consemnate 88.262 de unităţi.

În clasamentul mărcilor înmatriculate, în perioada ianuarie – septembrie 2022, pe primul loc de află Dacia, cu 27.709 de unităţi, urmată de Toyota – cu 7.802 de unităţi, Hyundai (7.473), Ford (6.845), Skoda (6.405), Volkswagen (6.136), Renault (5.429), Peugeot (2.802) şi Mercedes (2.669).

La capitolul autoturisme second hand, înmatriculate pentru prima oară în România, sunt raportate 241.992 de unităţi, cu 20,69% mai puţine decât în perioada similară din anul precedent (305.140 de unităţi).

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut în România cu peste 33% în luna septembrie

Tot la nivelul lunii septembrie a anului 2022, statistica oficială arată că înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 33,38%, faţă de aceeaşi lună din 2021, până la un volum de 11.927 de unităţi.

Concret, pe primele nouă luni din acest an, aceleaşi înmatriculări au atins valoarea de 95.276 de unităţi, în creştere cu 7,94%, raportat la perioada similară a anului anterior, când au fost consemnate 88.262 de unităţi.

De altfel, în clasamentul mărcilor înmatriculate în perioada ianuarie – septembrie 2022, pe primul loc de află Dacia, cu 27.709 de unităţi, urmată de Toyota – cu 7.802 de unităţi, Hyundai (7.473), Ford (6.845), Skoda (6.405), Volkswagen (6.136), Renault (5.429), Peugeot (2.802) şi Mercedes (2.669).

În ceea ce priveşte autoturismele second hand, înmatriculate pentru prima oară în România, volumul acestora a atins un număr de 28.579 de unităţi, în prima lună de toamnă din acest an, în scădere cu 18,63% comparativ cu septembrie 2021.

articolul original.

În România, producţia Ford şi Dacia a crescut cu 21% față de anul trecut

17 October 2022 at 05:41
image

În România au fost produse în nouă luni peste 380.000 de mașini la Mioveni și la Craiova, în creștere cu 66.000 față de perioada similară a anului trecut.

Luna trecută a adus cifre mult peste medie, producția cumulată a Dacia și Ford fiind cu 78% mai mare față de septembrie 2021, arată datele ACAROM.

În septembrie 2022, au fost produse în România un număr de 51.578 autoturisme. Dintre acestea, 30.575 unități au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni și 21.003 unități au fost produse de uzina Ford de la Craiova,, conform HotNews.

În septembrie 2021, au fost produse în România 29.077 autoturisme

În septembrie 2021, au fost produse în România 29.077 autoturisme, dintre care 21.921 la Dacia și 7.156 unități la Ford. Luna trecută creșterea a fost de 78%.

Pe primele nouă luni din 2022, producția de autoturisme în România a atins volumul de 381.971 unități (230.078 Dacia + 151.893 Ford):

în creștere cu +21.2% față de perioada similară din 2021 (315.115 unități)

în creștere cu +25.2% față de perioada similară din 2020 (305.073 unități)

în creștere cu +7% față de perioada similară din 2019 (354.812 unități)

articolul original.

UMF „Iuliu Hațieganu”, singura universitate de medicină și farmacie din România listată în clasamentul World University Rankings 2023

13 October 2022 at 04:00

Universitatea de Medicină și Farmacie clujeană este listată pentru a patra oară între cele mai performante 1.000 de universități din lume și se situează pe locul al doilea în topul universităților din România.

UMF Cluj – Anca Buzoianu

Universitatea noastră se situează pe locul al doilea în topul universităților din România și este singura universitate de medicină și farmacie din țară listată între cele mai performante 1.000 de universități din lume, în clasamentul World University Rankings 2023, realizat de Times Higher Education (THE).

În clasamentul dat publicității miercuri, 12 octombrie 2022, sunt incluse 20 de universități din România, dar numai două se află printre primele 1.000 de instituții de învățământ superior din lume – Academia de Studii Economice București, care se află în intervalul 501-600 la nivel mondial și ocupă locul întâi la nivel național, și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, poziționată în intervalul 801-1000 la nivel mondial și pe locul al doilea la nivel național.

„UMF «Iuliu Hațieganu» Cluj-Napoca a obținut scoruri peste mediană la indicatorii de performanță care măsoară citările (poziția 623) și perspectiva internațională (poziția 628)”, subliniază rectorul Anca Dana Buzoianu.

Între universitățile românești cu specific medical sau medical-veterinar, în intervalul 1201-1500 la nivel glovbal și pe locul 7 la nivel național apare USAMV Cluj-Napoca, în intervalul 1501+ apar UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș  (locul 11 național) și UMF Grigore T. Popa (locul 13 național).

Prof. dr. Anbca Dana Buzoianu

Topul global este condus, anul acesta, de Universitatea din Oxford, Universitatea Harvard și Universitatea din Cambridge. Ediția din acest an a THE World University Ranking include 1.799 de universități din 104 țări și regiuni, fiind cel mai extins clasament realizat de Times Higher Education până acum. 

UMF «Iuliu Hațieganu» Cluj-Napoca este listată pentru a patra oară în acest clasament și ne bucurăm să constatăm că ne menținem pe aceeași poziție fruntașă în topul universităților din România și că ne situăm printre primele 1.000 cele mai bune instituții de învățământ superior din lume. Chiar dacă numărul universităților incluse în acest ranking a crescut de la an la an, cu 140 doar în ultimul an, universitatea noastră a reușit să se mențină pe aceeași poziție, cu un scor general crescut. Pe lângă prestigiul câștigat, o astfel de recunoaștere internațională reprezintă o oportunitate extraordinară de a dezvolta noi proiecte, în special în domeniul cercetării, precum și programe educaționale avansate, ce vor duce la creșterea valorii universității noastre”, afirmă prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF Cluj, care transmite „Felicitări întregii comunități academice pentru această performanță!

World University Rankings este cel mai mare și divers clasament internațional din domeniul academic, care reunește 1.799 de universități de elită din 104 țări și regiuni. Potrivit THE, clasamentul este bazat pe 13 indicatori de performanță grupați în mai multe categorii: predare (pondere 30%), cercetare/citări (câte 30%), perspectivă internațională (7%) și transfer de cunoștințe (2,5%), potrivit metodologiei anunțate.

În Top 10, inclusiv pe prima poziție, figurează 3 universități din Marea Britanie: University of Oxford – locul 1, University of Cambridge – locul 3 și Imperial College London – locul 10.

Clasamentul global este dominat de universitățile americane, care și-au revendicat nu mai puțin de 7 locuri în Top 10 THE World University Ranking 2023: Harvard University – locul 2, Stanford University – locul 3 (poziția a 4-a, cu punctaj foarte apropiat de Cambridge), Massachusetts Institute of Technology – locul 5, California Institute of Technology – locul 6, Princeton University – locul 7, University of California, Berkeley – locul 8 și Yale University – locul 9.

Cele 20 de universități românești incluse în clasament sunt: ASE București (501-600), UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca (801-1000), Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj (1001-1200), Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava (1001-1200), Universitatea din București (1201-1500), Universitatea Transilvania din Brașov (1201-1500), USAMV Cluj-Napoca (1201-1500), iar în intervalul 1501+ regăsim, în ordine, Universitatea Al. I. Cuza din Iași, Universitatea din CraiovaUniversitatea Dunărea de Jos, Universitatea George Emil Palade din Târgu Mureș, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, UMF Grigore T. Popa Iași, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea din Oradea, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, cărora li se adaugă două mențiuni – Universitatea de Arhitectură Ion Mincu din București și Universitatea Valahia din Târgoviște.

Față de anul trecut, România are anul acesta mai mult cu 4 universități incluse în clasament, dar și la nivel global sunt cu aproximativ 200 de universități în plus.

Clasamentul global complet poate fi consultat AICI:


articolul original.

FOTO! Accident rutier în zona Rond Vechi din Nicolina! Impact între un Mercedes şi un Ford

10 October 2022 at 07:01

Un accident rutier s-a produs duminică seară, în jurul orei 21.00, în zona Rond Vechi din Nicolina.

Un Mercedes a lovit frontal un Ford. Polițiștii au testat alcoolscopic cei doi șoferi iar rezultatele au fost negative. În urma impactului nimeni nu a fost grav rănit, însă maşinile au fost puternic avariate. În acest caz a fost deschis un  dosar penal.

Sursa foto-info: ZDI

articolul original.
❌