ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 24 June 2022Ultimele Stiri

Dan Alexa, prezentat oficial la FC Brașov. Chirurgul nu e deloc modest: „Sunt cel mai bun din Liga 2”

24 June 2022 at 14:01
By: M.Ex.

FC Brașov l-a prezentat oficial pe noul ei antrenor, Dan Alexa. În vârstă de 42 de ani, fostul mijlocaș a semnat un angajament pe un sezon cu FC Brașov, iar obiectivul este accederea în play-off.”A fost o decizie destul de grea, dar sntem bucuroși că am reușit să finalizăm această problemă cu antrenorul. Am avut discuții cu trei antrenori, iar în ultimele zile au rămas variantele Dan Alexa si Vali Suciu. Noi l-am ales pe Dan Alexa, ne-am asumat și avem mare încredere în el. Sper să facem performanță împreună”, a spus Marin Mitran, președintele clubului.
Contractul lui Alexa este pe un an, cu opțiune de prelungire.” Ca antrenor nu durata contactului e importanta, dacă nu ai rezultate pleci!”, a spus Alexa, care a precizat ca nu a fost reprezentat de Anamaria Prodan la negocierile cu FC Brașov. „Singur am negociat cu cei de la FC Brașov. Cu Ana nu știu daca am vorbit de două ori in ultimii doi ani. Pentru transferuri vom lucra cu orice impresar care are jucători buni”, a declarat Chirurgul.

Obiectiv clar: play-off-ul
Dan Alexa si-a prezentat planurile ambitioase la FC Brașov.
„Mă bucur că cei de la FC Brașov s-au hotărât si m-au ales ca antrenor. Vin la o echipă de tradiție, cu state vechi în Liga 1, foarte motivat, iar împreună cu staff-ul tehnic si cei din conducere, vreau sa formăm o echipă bună care să se bată la primele locuri. Îl apreciez foarte mult pe Vali Suciu, un antrenor foarte bun, iar echipele sale joaca un fotbal bun. Prin venirea mea este clar ca obiectivul nu poate fi decât play-off-ul. Eu nu pot veni la o echipă și sa-mi propun locurile 8-10 sau reconstrucția echipei pentru sezonul viitor. Am mare încredere ca putem reuși si sunt premise bune ca putem îndeplini obiectivele. Fotbalul românesc are nevoie de echipe de tradiție si ne dorim sa readucem Brașovul în elita fotbalului. Important este să ne întărim lotul, asta e condiția de bază. Vreau 5-6 jucători care sa intre în primul 11. Ideal ar fi sa jucam un fotbal care sa pună probleme, dar, in același timp, să nu fim o echipă naiva”, a spus Alexa, care a precizat ca nu este un antrenor scump si a trimis câteva săgeți către Timișoara. „Imi place să antrenez, sa fiu in prim plan, iar fotbalul este viata mea. Am antrenat Poli Timișoara, am fost manager si antrenor, cu zero lei salariu! Cred că e un caz unic. Mai mult am adus si bani pentru ca Timișoara este casa mea. Anul trecut, cu un buget mult mai mic, Poli a jucat play-off – ul, acum a retrogradat!”

Cel mai bun din Liga 2!

Antrenorul Brașovului a lăsat modestia deoparte si spune că este cel mai bun tehnician din Liga 2. „Fără falsă modestie, în cinci ani de Liga 2, am trei promovări si două play-off-uri. S-a schimbat puțin Liga 2, este un campionat mai puternic, se investesc foarte mulți bani și sunt antrenori foarte buni, cu nume, Bogdan Andone la Timișoara, Dorinel Munteanu la Oțelul, Daniel Oprița la Steaua, Claudiu Niculescu la Iași, Costel Enache la Slobozia, si chiar nu vreau sa omit pe cineva. Cu tot respectul pentru ei, niciunul nu are o promovare la Liga 1. Din punctul asta de vedere, pe cifre, sunt numarul 1 la Liga 2. Ceilalți antrenori din Liga 2 nu trebuie sa supere, cifrele spun asta”, spus Alexa.

Staff-ul lui Alexa
Stefan Grigorie și Rareș Forika vor fi cei doi secunzi ai lui Alexa, iar staff-ul tehnic este completat de Cătălin Voicu (preparator fizic) și Andrei Șanta (antrenor de portari). Ca antrenor principal, Dan Alexa a reușit în cariera sa trei promovări din Liga 2 în Liga 1 cu echipele ACS Poli Timișoara (2015) și Rapid (2016) și Dunărea Călărași (2018). În cariera sa a condus echipele ACS Poli Timișoara, Rapid, FCM Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Astra, din nou Rapid, Poli Timișoara și CSM Reșița.

articolul original.

El e sponsorul lui FC Brașov: Horațiu Țepeș de la Bilka

24 June 2022 at 05:06
By: M.Ex.

Autor: Adi MARICA

l Unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Brașov a ținut în viață clubul în ultimele luni
l „Îi voi mulțumi toată viața acestui om care ne-a ajutat“, a spus Ioan Mărginean, fostul președinte al clubului

Se știe că în acest an, deși bugetul lui FC Brașov a fost aprobat, plățile nu s-au făcut. În aceste condiții, din luna ianuarie, oficialii clubului au căutat soluții și au găsit un sponsor extrem de puternic. Este vorba de Horațiu Țepeș (41 de ani), patronul de la Bilka, unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din Brașov. Dezvăluirea a fost făcută de actualul președinte al clubului, Marin Mitran, în prima sa conferință de presă la Brașov. „Știu că sponsorul nostru, Horațiu Țepeș, a ajutat și a susținut clubul foarte mult. Chiar și în ultima vreme cu plata datoriei către Ilie Stan și nu numai“, a spus Mitran. Și fostul președinte al clubului, Ioan Mărginean recunoaște sprijinul financiar din partea omului de afaceri brașovean. „Am fost legat de mâini și de picioare atunci când nu am avut finanțare la FC Brașov. Îi voi mulțumi toată viața acestui om care ne-a ajutat, lui Horațiu Țepeș de la Bilka“, a spus Limoniu.
Conform Ziarul Financiar, producătorul de acoperişuri Bilka din Braşov, deţinut de antreprenorul Horaţiu Ţepeş, a trecut de 1,1 miliarde de lei cifră de afaceri în 2021, după o creștere cu circa 40% faţă de anul anterior, când înregistrase venituri de 795 mil. lei. Se pare că până acum, omul de afaceri brașovean a sprijinit clubul cu peste 400.000 de euro!

La antrenamentul de joi, de la Metrom, au participat 27 de jucători. La ședința de pregătire condusă de Adrian Szabo au fost prezenți și Ștefan Nicolau, Bogdan Cîrstian și George Linguraru, care au primit acordul celor de la SR Brașov să revină la pregătiri cu FC Brașov, dar și Andronic, Burlacu, Negrean și Laurențiu Popescu. Dacă portarul Popescu și Burlacu vor continua la Brașov, iar Negrean este dorit și el în continuare la echipă , în schimb Andronic va mai bifa câteva antrenamente, iar la finalul lunii va fi liber de contract. Mijlocașul Vasile Constantin a ajuns joi după amiaza la Brașov, iar astăzi va intra în programul echipei.

articolul original.
Ieri — 23 June 2022Ultimele Stiri

E Dan Alexa! FC Brașov are antrenor

23 June 2022 at 18:30
By: M.Ex.

Autor: Adi MARICA

Finala dinte Vali Suciu si Dan Alexa pentru postul de antrenor la FC Brașov a fost câștigată de „Chirurg”
Alexa a ajuns la un acord, în această seară, cu șefii clubului, iar mâine va fi prezentat oficial ca antrenor principal la FC Brașov. „Am avut de ales între Alexa si Suciu. A fost o alegere dificilă, pentru ca ambii sunt antrenori buni. Mergem le mâna lui Alexa”, a declarat Marin Mitran, președintele lui FC Brașov. Din staff-ul lui Alexa vor face parte, Ștefan Grigorie, Cătălin Voicu si Andrei Santa.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Vali Suciu i-a luat faţa lui Dan Alexa şi este favorit să antreneze FC Brașov. Reacția „Chirurgului “

22 June 2022 at 18:14
By: M.Ex.

Vali Suciu este ca și instalat la FC Brașov. Suciu a ajuns în această seară la Brașov și a purtat o primă rundă de discuții cu șefii lui FC Brașov, iar joi, cele două părți ar putea bate palma. În cariera de antrenor, Valentin Suciu (41 de ani) a mai antrenat FC Zagon, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și AFK Miercurea Ciuc. Dan Alexa a fost luni la Brașov și a purtat negocieri pentru preluarea postului de antrenor la FC Brașov. Cele două părți nu au ajuns la un acord. „În cinci ani de Liga a 2-a ca antrenor am trei promovări și două play-off -uri jucate. La Brașov nu a fost vorba de pretenții exagerate, asta vă spun cu siguranță“, a declarat Dan Alexa.

articolul original.

Marin Mitran s-a prezentat singur!Coliban si Bădulescu au lipsit de la prezentarea noului președinte de la FC Brașov. Marian Ivan, manager general?

22 June 2022 at 15:05
By: M.Ex.

Marin Mitran a sustinut astazi, prima conferința de presă in calitate de președinte la FC Brașov. Dacă in vara trecută, Ioan Marginean a fost prezentat cu mult fast de Allen Coliban si Sebastian Bădulescu, acum Mitran a fost singur! „Nu mă compar eu cu domul Mărginean, el e mult mai experimentat😀”, a parat Mitran. Acesta a dezvaluit cum a ajuns la FC Brașov. „Prima oară am fost contactat telefonic de Sebastian Bădulescu. Am fost deschis la discuții. A doua oară m-a contactat primarul Allen Coliban. Am venit cu gânduri bune la Brașov și sper ca împreună cu colegii mei din club și cu cei din conducerea orașului sa îndeplinim obiectivul: accederea in play – off. Sper să rezolvăm joi si cu antrenorul si apoi vom începe sa aducem jucători. Vrem un lot de 25 – 26 de jucători dintre care trei portari” a spus Mitran, care a precizat că Marian Ivan ar putea prelua funcția de manager general. „Voi avea o discuție cu Marian Ivan pentru postul de manager general la FC Brașov „. La primul antrenament au fost prezenți 20 de jucători. Ședința de pregătire a fost condusă de Adrian Szabo, ajutat de Rares Forika, Cătălin Voicu si Andrei Santa.

articolul original.

Reunire fără antrenor și cu multe absențe la FC Brașov

22 June 2022 at 04:44
By: M.Ex.

La FC Brașov se sună azi adunarea în vederea începeri pregătirii noului sezon de Liga 2. Marin Mitran, fost director sportiv la FC Buzău în sezonul trecut, va fi prezentat oficial în funcția de președinte, în locul lui Ioan Mărginean, însă acesta nu va putea prezenta și antrenorul.
Cum numirea antrenorului se amână, iar șefii clubului nu s-au decis pe cine să aleagă între Dan Alexa si Valentin Suciu, antrenamentul va fi condus de stafful cu care echipa a încheiat sezonul, plus directorul tehnic Adrian Szabo.

Mulți jucători cu care FC Brașov a încheiat primul sezon în Liga 2 nu vor fi prezenti la startul pregătirilor. Jucătorii au fost anunțați doar marti seara că miercuri este programat primul antrenament!
Jucătorii străini nu au cum să ajungă la reunire. Atacantul bulgar Milcho Angelov, cel care și-a prelungit contractul, a fost învoit. Fundașul Ivan Fustar are programată sâmbătă nunta în Croația, iar Luka Maric și Zakaria El Azzouzi își vor putea căuta alte echipe.
O situație specială este cu cei doi jucători împrumutați de la U Craiova, Laurențiu Popescu și Vasile Constantin. Cei doi termină contractele la finalul acestei luni și se poartă negocieri cu șefii clubului din Bănie pentru ca aceștia să rămână la Brașov și în sezonul viitor.

articolul original.
  • There are no more articles
❌