ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 28 November 2022Ultimele Stiri

Cum poti alege cel mai bun cazan termic?

28 November 2022 at 08:36

Cazanele termice unt o sursa de incalzire importanta pentru locuinte si pentru apa menajera si sunt foarte populare in zonele rurale, acolo unde nu exista posibilitatea bransarii la gaze. Astfel, aceste cazane termice sunt cele care asigura un randament foarte bun si costuri lunare de intretinere mici. Cu cazane pe combustibil vei obtine un randament mai bun decat cu soba sau cu alte mijloace de incalzire.

Pentru ce au fost concepute cazanele termice pe baza de combustibil?

Cazanele termice pe baza de combustibili solizi sunt concepute cu scopul de a incalzi diverse cladiri si camre acolo unde este instalat un sistem de incalzire cu calorifere, incalzire cu apa menajera sau incalzire prin pardoseala. De asemenea, se pot face si toate astea impreuna. Cazanul poate sa functioneze cu tiraj natural sau cu tiraj fortat, cu sistem variat.

Cazanele pe combustibil solid sunt formate din 2 cilindri in partea din fata a cazanului, acolo unde se afla regulatorul bitermic de tiraj. Cazanul are usi care ajuta la incarcara combustibilului pentru a scoate cenusa si pentru a evacua fumul. Acesta este prevazut cu un racord pentru alimentarea cu lemne, cu o deschidere suficient de mare pentru a permite incarcarea cazanului cu combustibil de diferite dimensiuni.

Alegerea cazanului pe combustibil depinde in mare parte de modul in care acesta va fi utilizat si de dimensiunile spatiului care sunt deservite. Este important ca fiecare dispozitiv ale sa fie dimensionat corespunzator pentru a oferi caldura si apa calda intregii case.

De asemenea, este recomandat ca fiecare cazan sa fie ales de la producatori recunoscuti pe piata de profil astfel incat sa se evite problemele eventuale care ar putea sa apara cu aceste produse. Producatorii recunoscuti in domeniu sunt cei care ofera numeroase avantaje si care au produsele realizate din materiale de buna calitate, special concepute pentru o buna durabilitate in timp.

Cumparatorii ar trebui sa fie atenti la toate detaliile cum ar fi garantia, dimensiunile, functiile speciale ale cazanului, materialele din care aceste produse sunt confectionate, tipul de combustibil acceptat si modul in care se va instala cazanul in casa, odata ce a fost cumparat.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Ce efecte are sezonul rece asupra parului tau si cum il poti proteja?

24 November 2022 at 21:26

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/7OMJMlwNkG4

Iarna vine insotita de temperaturi tot mai mici, chiar daca adesea zapada se lasa asteptata, iar aceste temperaturi afecteaza totul, inclusiv pielea si parul femeilor. Este bine cunoscut faptul ca pentru o ingrijire adecvata a podoabei capilare trebuie sa se tina cont de tipul acesteia si de anotimpul prezent, pentru care se recomanda produse de curatare si styling adecvate.

Ce efecte are frigul asupra parului?

Cu cat temperaturile sunt mai scazute, cu atat si umezeala din aer este mai mica, situatie care se reflecta si la nivelul firului de par. Drept urmare, una dintre principalele probleme cu care se confrunta femeile iarna este un par uscat si casant, ca urmare a schimbarilor bruste de temperatura la care acesta este supus.

De asemenea, caciulile folosite pentru a proteja capul impotriva frigului afecteaza si ele parul, prin favorizarea transpiratiei si acumularea de sebum la nivelul scalpului. In plus, acestea pot agresa si rupe firul de par, care va afecta aspectul estetic al intregii podoabe capilare, caciulile din materiale sintetice fiind cele mai agresive.

Toate aceste vor duce la obtinerea unui par uscat si tern, lipsit de volum, friabil si cu fire despicate, motiv pentru care trebuie luate masurile potrivite.

Cum pot fi prevenite sau ameliorate efectele frigului asupra parului?

In primul rand, pe timpul iernii, parul va avea nevoie de hidratare. Astfel ca pe langa o hidratare optima a organismului, este indicat sa se foloseasca si produse de ingrijire hidratante, cum ar fi o masca pentru par uscat, care contine ingredientele potrivite pentru a-i reda acestuia aspectul placut.

Si obiceiurile de ingrijire ar trebui sa fie adaptate la anotimp, caz in care se recomanda folosirea mai rara a instrumentelor de coafat cu caldura, iar temperatura folosita pentru uscarea parului ar trebui sa fie mai scazuta. In acest fel se va evita eliminarea apei din firul de par si contribuirea la uscarea acestuia.

Totodata, varfurile ar trebui tunse mai des deoarece sunt mai predispuse la despicare din cauza efectului de frecare cu suprafata hainelor. Prin urmare, parul are nevoie de o atentie mai mare in anotimpul rece, pentru al pastra frumos si sanatos.

articolul original.

Digitalizarea medicinei și orașul viitorului,   două teme importante dezbătute la summit-urile Virtualized  din 23 și 24 noiembrie 2022

22 November 2022 at 15:14

Săptămâna aceasta are loc ediția de toamnă Virtualized, primul concept de expo- conferințe B2B din România, desfășurate exclusiv în mediul online, care au drept scop informarea și educarea mediului internațional de afaceri.

Pe 23 și 24 noiembrie 2022, specialiștii și profesioniștii din domeniile IT, sănătate, pharma, sustenabilitate, green energy, smart city sunt invitați să participe la două conferințe online organizate în premieră în România, eHealth Summit – Enhancing Life, Excelling in Digital Care și Sustainability Summit – High-Tech Sustainability in our DNA.

Accesul la aceste expoziții este gratuit și se face prin înscrierea pe platforma oficială https://www.virtualized.ro/.

Asemenea unui eveniment offline, expo – conferințele Virtualized cuprind:

 • conferințe online susținute de către experți internaționali,
 • panel-uri unde profesioniști de top dezbat Live subiecte de actualitate din domeniile în care activează;
 • pauze de networking, în timpul cărora participanții pot interacționa în timp real între ei sau cu reprezentanții companiilor participante, accesând chat-ul public, din platforma MyConnector.

Noutatea evenimentelor din această toamnă este faptul că atât speakerii cât și audiența sunt internaționale. Printre țările participante vor fi: România, Italia, Germania, Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Norvegia, Portugalia, Spania, Lituania, Turcia, Indonezia, Grecia, Ucraina sau Arabia Saudită.

Partenerul principal al evenimentelor Virtualized, organizate de Universum Expo, este certSIGN, cel mai important producător și dezvoltator de soluții criptografice din România, în conformitate cu cerințele Regulamentului eIDAS.

În cadrul evenimentelor, certSIGN va prezenta o serie de soluții proiectate special pentru necesitățile specifice mediului de business și pentru facilitarea relațiilor cu instituțiile publice, având o contribuție esențială la trasformarea digitală a acestora.

Digitalizarea medicinei, un viitor foarte apropiat

Miercuri, 23 noiembrie, orele 11:00 – 17:00, are loc eHealth Summit – Enhancing Life, Excelling in Care 

Prima conferință internațională de eHealth, organizată în România, va face o radiografie completă a ecosistemului global de sănătate, aducând în prim plan tehnologia ca element ce revoluționează medicina sub toate aspectele sale, de la diagnosticare și medicina preventivă, la relația dintre medic și pacient și până la sănătatea publică, în general.

Summit-ul se adresează profesioniștilor din industria medicală și farmaceutică, celor a căror activitate este legată de producția și distribuția de dispozitive medicale, precum și amatorilor de dispozitive de evaluare a stării de sănătate.

Din Agenda eHealth Summit 

De la subiecți la co-creatori: implicarea cu succes a pacienților în dezvoltarea de soluții eHealth, Dr Christine Jacob, Lector și Cercetător în domeniul sănătății la Universitatea de Științe Aplicate și Arte Northwestern Switzerland FHNW și Steve Bourke,Fondator și CEO la PersonalPulse GmbH. 

 • Christine Jacob este lector și cercetător în domeniul sănătății la Universitatea de Științe și Arte Aplicate din Elveția. Cu peste 20 de ani de experiență în industrie, Christine este un manager experimentat în domeniul sănătății, care a deținut mai multe poziții de conducere la nivel internațional în marile companii farmaceutice precum Roche și Novartis. Cariera ei a cuprins mai multe roluri de strategie digitală, scopul ei fiind să sprijine părțile cointeresate să adopte strategii inovatoare de implicare a utilizatorilor, pentru a crea soluții relevante și durabile de eHealth și strategii de implementare a acestora.
 • Steven Bourke, CEO și fondator PersonalPulse GmbH. Bourke este avocat și reprezintă interesele pacienților. Lucrează împreună cu pacienții la crearea de instrumente de asistență medicală care sunt relevante, utilizabile și durabile. El a lucrat cu o serie de parteneri din ecosistemul sănătății, mari companii farmaceutice, inclusiv Roche și Novartis. Este co-fondator RheumaCura Foundation, organizație ce are drept misiune: Bolile reumatice și musculo-scheletice pot fi prevenite si vindecate.

Viitorul Sănătății a fost ieri, Jens Koegler, Healthcare Industry Director EMEA, VMware

 • Jens Koegler este directorul VMware pentru industrie medicală în EMEA.

El oferă suport clienților din domeniul sănătății pentru a dezvolta și implementa aplicații moderne, stimulând astfel inovația și asigurând o îngrijire mai bună a pacienților. Jens joacă astfel un rol cheie în a ajuta clienții să înțeleagă modul în care noile aplicații, dispozitive, cele mai recente tehnologii IT și transformarea digitală stimulează inovația în domeniul sănătății.

AI în Sănătate: schimbări cruciale, Dr Ligia Kornowska, Președinte al Consiliului, Data Lake

 • Ligia Kornowska, Director general al Federației Spitalelor din Polonia, cea mai mare organizație de spitale din această țară. Lider al „Coaliției AI în domeniul sănătății” pentru Polonia. Kornowska este nominalizată printre „100 de persoane cele mai influente din domeniul sănătății poloneze”, în ultimii 3 ani și a deținut poziții de conducere în startup-uri medicale poloneze de conducere.

Care este rolul tehnologiei în domeniul sănătății publice?, Dr. Jhonatan Bringas Dimitriades, Educator și Consilier în Digital Health, Fondator și CEO Lapsi Health

 • Jhonatan Bringas Dimitriades este medic, manager și consilier în Digital Health. El lucrează cu o echipă complexă de tehnologi, dezvoltatori, profesioniști din domeniul medical și pacienți, pentru a oferi soluții digitale și tehnice ce au drept scop îmbunătățirea diagnosticului, tratamentului, recuperării și calității vieții pacienților din întreaga lume. Jhonatan este totodată una dintre cele mai influente 50 de voci din domeniul sănătății, conform topului realizat de Medika Life.

Viitorul diagnosticării: Asistență medicală personalizată și preventivă în Europa, Dr. Aiden Hannah, Research Analyst, Deloitte UK Centre for Health Solutions

 • Aiden Hannah este Research Analyst la Centrul pentru Soluții de Sănătate Deloitte, unde aplică cunoștințele despre științele vieții și industria sănătății pentru a ajuta la găsirea de soluții pentru provocările care afectează industria și pentru a genera previziuni pentru viitor.

Joi, 24 noiembrie, orele 11:00 – 17:00, are loc Sustainability Summit: High-Tech Sustainability in our DNA

Chiar dacă este încă la început în România, domeniul sustenabilității are o mare importanță atât pentru dezvoltarea economiei cât și pentru a asigura un viitor umanității în sine.

Plecând de la această premisă, summit-ul reunește printre cei mai buni specialiști internaționali, pentru a dezbate împreună modalitățile de a transforma afacerile într-unele sustenabile și a rămâne profitabile totodată. În același timp, Sustainability Summit va prezenta o perspectivă a orașului viitorului, un oraș verde, sustenabil, realizat cu ajutorul tehnologiei.

Evenimentul se adresează directorilor generali, antreprenorilor, managerilor de produs, oamenilor de marketing, pasionați de tehnologie și sustenabilitate.

Din Agenda Sustainability Summit

Digitalizarea – salvator curat sau dușman murdar?, Jacek Hutyra, Climate Officer, Orange Polonia

 • Jacek Hutyra este responsabil pentru proiectarea, implementarea și animarea strategiei și acțiunilor transversale #OrangeGoesGreen în domeniul protecției mediului. Obiectivul general, bazat pe știință, al companiei este zero emisii de carbon până în 2040.

Bazându-se pe experiența companiei Orange Polonia, sesiunea lui Jacek va răspunde la întrebări precum care ar trebui să fie legăturile și care este echilibrul între responsabilitatea reducerii emisiilor la zero și crearea de valoare pentru părțile interesate?

Parteneriate inovatoare și tehnologie durabilă: legăturile dintre tehnologie și facilitarea virtuală pentru ODD, Dr Paola Fiore, Fondator & Director ETICAMBIENTE

 • Paola Fiore, fondator și director. Pionier al sustenabilității. Specialist CSR, expert și consultant în mediu și schimbări climatice, educator și ambasador al organizației TeachSDGs la Națiunile Unite. Sesiunea sa va răspunde la toate întrebările despre dezvoltarea durabilă.

Drumul spre orașe liniare, Joaquim Alvarez, Head of digital cognitive construction, NEOM

 • Poate una dintre cele mai interesante sesiuni din cadrul evenimentului va fi susținută de către Joaquim Alvarez, Head of digital cognitive construction NEOM, compania ce a imaginat și va construi primul oraș al viitorului. Proiectul, Alteța Sa Regală, Prințul Moștenitor Mohammed bin Salman, reimaginează viața urbană, plecând de la principiul mersului pe jos. Comunitățile vor fi construite pe un strat mixt de infrastructură fizică și digitală care conține utilități esențiale și servicii de transport integrate sub suprafață. NEOM va fi un hub pentru inovare, unde companiile globale consacrate și jucătorii emergenți pot cerceta, incuba și comercializa tehnologii inovatoare pentru a accelera progresul uman.

Plasticul nu crește pe copaci, dar ar putea, Max Mohammadi, Co-Fondator, Co-founder, CTO & Președinte, PlaticFri

 • Max Mohammadi, co-fondator, CTO și preşedinte al Plastic Fri. Max este creatorul PlasticFri, o companie GreenTech stabilită în Suedia, cu misiunea de a pune capăt catastrofei poluării cu plastic. În calitate de lider orientat spre valori și antreprenor social vizionar. Ca inovator, Max a primit numeroase premii inclusiv premiul Alfred Nobel pentru inovație, medalia de aur, premiul pentru cel mai bun inventator, marele premiu suedez pentru inginerie și premiul „Europeanul anului”.

Situația sustenabilității și ce se va întâmpla în viitor?, Erik Solheim

 • Erik Solheim a fost ministrul norvegian al Mediului și Dezvoltării Internaționale în perioada 2005-2012. Erik a fost președintele executiv al Comitetului de asistență pentru dezvoltare al OCDE (principalul organism al donatorilor mondiali) în perioada 2012-2016 și director executiv al ONU pentru Mediu între 2016 și 2018.În prezent, este consilier principal la World Resources Institute și președinte al Institutului de Dezvoltare Verde Belt and Road din Beijing. Totodată, el este mentorul șef al Alianței Globale pentru Planetă Durabilă și Președintele Consiliului de Administrație al Fundației Afroz Shah din Mumbai.

Sesiunea sa va oferi o privire de ansamblu asupra situației globale a sustenabilității și va oferi perspectivele de viitor în acest domeniu.

Formele multiple ale impactului tehnologiei informației și a comunicării asupra mediului înconjurător, Pernilla Bergmark, Cercetător principal, Ericsson

 • Pernilla Bergmark este cercetător principal la Ericsson, axat pe impactul tehnologiei informației și a comunicării asupra sustenabilității. Interesele cercetărilor sale includ dezvoltarea metodologiei și evaluările legate de impactul asupra protecției mediului, economia circulară, granițele planetare și obiectivele globale.

Sesiunea sa va prezenta consecințele directe și indirecte  ale tehnologiei informației și a comunicării asupra mediului înconjurător în tranziția către Net Zero.

Participarea este gratuită, cu înregistrare pe www.virtualized.ro

La expo-conferințele Virtualized doritorii trebuie să se înscrie cu informațiile de business (e-mail de companie/ telefon/ job title).

Organizatorul își rezervă dreptul de a selecta participanții.

 

Pentru informații suplimentare, urmăriți platformele oficiale:

https://www.virtualized.ro/

https://www.instagram.com/virtualized/

https://www.linkedin.com/company/virtualized

https://www.facebook.com/Virtualized

Despre Universum 

UNIVERSUM este o companie construită în jurul conceptului de arhitectură de evenimente corporate cu o experiență de peste 10 ani în România, aflându-se printre cele mai mari companii din acest domeniu.

UNIVERSUM deține sub umbrela sa un întreg ecosistem de soluții pentru companii. De la organizarea de team buildingurilor recunoscute internațional, evenimente la scară largă precum: conferințe, competiții sportive, lansări de produse și festivaluri, la soluții software complete, dedicate organizării de evenimente.

Virtualized este prima expo-conferință virtuală din România, compusă dintr-o serie de evenimente online, organizate cu scopul informării și educării mediului de business autohton. În cadrul evenimentelor se abordează în timp real provocările cu care se confruntă specialiștii din mediul de afaceri și se oferă soluții rapide.

Bucharest Tech Week reprezintă festivalul care transformă Bucureștiul în capitala internațională a tehnologiei și care reunește atât profesioniștii cât și pasionații de tehnologie și inovații.

GoTech World (anterior denumit Internet & Mobile World) este cea mai amplă expo-conferință și casa economiei digitale din Europa Centrală și de Est, în care profesioniștii din întreaga regiune au acces la soluții tech B2B, insight-uri pe diferite arii digitale și o oportunitate de networking.

Târgul Imobiliarium Universitate reunește pe parcursul celor 3 zile peste 50 de proiecte rezidențiale noi din București și împrejurimi.

MyConnector este o platformă flexibilă care permite organizarea de evenimente, conferințe și expoziții online, dar și interacțiunea live între participanți.

Pentru informații suplimentare contactați alexandra.dinu@universum.ro, 0722233114.

articolul original.

Edenred lansează Edenred BIZTRO Club, platforma dedicată antreprenorilor și IMM-urilor din România

21 November 2022 at 14:24

Edenred, liderul pieței de beneficii extrasalariale din România, anunță lansarea Edenred BIZTRO Club, platformă creată pentru afacerile antreprenoriale și companiile mici și mijlocii, care oferă acces gratuit la resurse și informații practice pentru înființarea și dezvoltarea afacerii și starea de bine a angajaților, prin platforma dedicată www.edenred.ro/biztroclub și alte activități conexe. Sub umbrela Afacerea ta începe în Edenred BIZTRO Club, Edenred susține antreprenorii și IMM-urile să depășească mai ușor dilemele și dificultățile de care se lovesc când vine vorba de: taxe și legislație, oportunități financiare, digitalizare, strategie de business, promovare și comunicare cu publicul, susținerea și motivarea angajaților și a echipei.

Platforma include informații și resurse structurate pe patru secțiuni: Taxe și Legislație, Dezvoltarea afacerii, Starea de bine a angajaților și Dezvoltare personală. Utilizatorii au acces la materiale care îi ajută atât la începutul afacerii, cât și pe parcurs, pentru depășirea provocărilor cu care se întâlnesc. Toate acestea sunt puse la dispoziție în parteneriat cu Mastercard și cu o serie de specialiști în domeniile menționate.

„Afacerile de mai mici dimensiuni au o structură foarte diferită de marile organizații și își desfășoară activitatea pe baza unor principii și provocări specifice. De cele mai multe ori, antreprenorii și managerii de IMM-uri trebuie să gestioneze singuri aspectele legale și fiscale, echipa și așteptările oamenilor, procesele operaționale. Ei sunt și IT, și HR, și contabili și așa mai departe – și este firesc să se lovească de necunoscute la tot pasul. Sau să nu cunoască anumite facilități, așa cum sunt avantajele fiscale asigurate de beneficiile  extrasalariale. Prin interacțiunile cu acest segment de business, am ajuns să le cunoaștem provocările, așa că ne-am propus să aducem aproape de ei resursele și specialiștii care le pot da rapid răspunsurile corecte și pe înțelesul tuturor – reuniți în același loc, în Edenred BIZTRO Club. Și suntem mândri că avem alături parteneri care au decis să pună cunoștințele și resursele lor în slujba acestei misiuni cu care rezonăm cu toții”, a declarat Codruț Nicolau, Director General Edenred România și Benefit Systems.

Taxe și Legislație, pe înțelesul tuturor

Orice afacere trebuie să se desfășoare cu o organizare juridică stabilită de lege și să urmeze anumite reguli fiscale. Nomenclatura și procedurile pot ridica dificultăți pentru un antreprenor sau manager la început de drum. Ana-Maria Udriște, fondator Avocatoo, unul din primele top 3 site-uri de profil juridic din România și cel mai premiat avocat din industria MarComm, traduce domeniul juridic pe înțelesul antreprenorilor din Edenred BIZTRO Club. Un alt aspect esențial pentru desfășurarea activității companiei este gestionarea capitalului de lucru și a investițiilor. De aceea, utilizatorii Edenred BIZTRO Club au acces la expertiza experților BCR: Roxana Năstase, Manager Programe de finanțare, Ștefan Corcodel, Expert Programe de finanțare, și Daniel Nanu, Head of Micro Sales și Director Zonal Retail, vin cu informații despre managementul financiar și accesarea programelor cu garanții de stat și granturi cu fonduri europene. Iar aspectele financiar-contabile și fiscale pe care trebuie să le coordoneze orice companie sunt explicate de Iancu Guda, expert financiar, lector asociat la Institutul Bancar Român (IBR) și la Institutul de Studii Financiare (ISF), unde predă cursuri de analiză financiară avansată și finanțe corporative în cadrul programului CEFA.

Dezvoltarea afacerii, promovare și design thinking

Pandemia a demonstrat că business-urile mici sunt, adesea, mai agile și mai rapide. Și, pentru că succesul unei afaceri depinde și de strategia de promovare și comunicare cu publicul, care asigură vizibilitate și diferențierea față de competiție, materialele din această secțiune sunt semnate de agenția de relații publice GOLIN. Roxana Dibă, Managing Director, asigură informații pentru poziționarea, identificarea mesajelor potrivite și consolidarea reputației unei afaceri, iar Adriana Georgescu, Digital Strategist, și Adrian Anghel, Senior Digital Manager, vin cu recomandări practice pentru promovare în spațiul digital, de la deschiderea unei pagini de social media la folosirea platformelor digitale pentru atingerea obiectivelor de business. Iar o metodologie inovatoare care susține identificarea soluțiilor creative pentru rezolvarea problemelor, plecând de la nevoia clientului și menținându-l pe acesta în centrul întregului proces este design thinking-ul. De la expertul Dragoș Gavrilescu, inițiatorul primei comunități de profil din România și co-fondator al Design Thinking Society, antreprenorii învăță cum pot adapta conceptul la afacerile de mici dimensiuni, prin exemple concrete.

Starea de bine a angajaților, de la adoptarea unei culturi organizaționale pozitive la mental health și o alimentație sănătoasă

Cultura organizațională reprezintă un set de valori și norme, care se naște odată cu înființarea companiei, pornește de la fondatori și urmărește adopția în rândul tuturor angajaților. Iulia Buciuman, Executive Coach și co-fondator HUMANISTIC, va învăța antreprenorii cum să construiască un mediu echilibrat, bazat pe valori sănătoase. Pandemia a generat o serie de schimbări la nivelul organizațiilor, precum și în viața de zi cu zi, ceea ce a dus adesea la burnout sau chiar la depresie în rândul angajaților, iar angajatorii s-au confruntat cu fenomene precum the Great Resignation și quiet quitting. Starea de bine a angajaților a devenit, mai mult ca oricând, un subiect de actualitate în companii de toate mărimile, iar Dr. Mihai Bran, medic primar psihiatru, psihoterapeut și doctorand, co-fondator al platformei de sănătate și wellbeing ATLAS, vorbește despre sănătatea mintală și importanța acesteia, în contextul actual. Edenred și-a asumat misiunea să promoveze obiceiurile nutriționale sănătoase în viața profesională și personală, cel mai cunoscut și apreciat produs Edenred fiind cardul de masă, utilizat pentru achitarea mesei sau pentru achiziţionarea de produse alimentare, un instrument ideal pentru o pauză de prânz așa cum trebuie, de 1 oră, la job. Dr. Laura Davidescu, medic specialist Igienă, cu competențe în nutriție și siguranță alimentară, oferă utilizatorilor Edenred BIZTRO Club sfaturi importante despre nutriție și despre cum pot antreprenorii să ajute angajații să aibă un stil alimentar sănătos, care se va reflecta atât în eficiența acestora, cât și în cea a companiei.

Comunicare și dezvoltare personală

În secțiunea Comunicare și dezvoltare personală antreprenorii și managerii vor găsi metode prin care pot construi echipe bine sudate și prin care pot îmbunătăți abilitățile de relaționare în cadrul echipei. Informațiile sunt prezentate de Mihai Zânt, Executive Coach, Trainer și Partener co-fondator Career Shift.ro și HUMANISTIC, cu o experiență de peste 15 ani în conducerea echipelor și a comunităților, concentrându-și activitatea pentru a crea organizații care învață.

Materiale asociate Edenred BIZTRO Club se găsesc și în secțiunea dedicată realizată de Revista Biz, partener media al proiectului.

▬▬

 

Despre Edenred

 

Edenred este lider de piaţă ca platformă de servicii şi plăţi şi este partenerul de zi cu zi al întregului ecosistem al pieţei muncii, conectând peste 50 de milioane de angajaţi şi 2 milioane de comercianţi parteneri prin intermediul a peste 900.000 de clienţi corporativi în 46 de ţări. 

 

Edenred oferă soluţii de plată cu destinaţii specifice pentru alimentaţie (tichete de masă), vacanta, flote auto şi mobilitate (soluţii multi-energy, mentenanţă, taxe de drum, parcări şi vouchere de transport), stimulente (vouchere şi carduri cadou, platforme dedicate angajaţilor) şi plăţi corporative (carduri de plată virtuale). Edenred sprijina de asemenea fenomenul cultural prin cardurile culturale.

În concordanţă cu misiunea grupului, „Enrich connections. For good.”, aceste soluții sporesc bunăstarea și puterea de cumpărare a utilizatorilor. Îmbunătățesc atractivitatea și eficiența companiilor și animă piața muncii și economia locală. De asemenea, favorizează accesul la o alimentație mai sănătoasă, produse mai sustenabile și soluții de soft mobility.

Cei 10.000 de angajaţi Edenred sunt conduşi de misiunea comună de a transforma piaţa muncii într-un ecosistem interconectat, mai sigur, mai eficient şi mai prietenos zi de zi.

În 2021, datorită activelor sale tehnologice globale, Grupul a gestionat un volum de afaceri de aproape 30 de miliarde de euro, efectuat, în principal, prin aplicaţii mobile, platforme online şi carduri. 

Edenred este cotată la bursa de valori Euronext Paris şi este inclusă în următorii indicatori: CAC Next 20, CAC Large 60, Euronext 100, FTSE4Good şi MSCI Europe.

 

Logo-urile şi alte denumiri comerciale menționate şi prezentate în acest comunicat de presă sunt mărci înregistrate ale Edenred SE, ale subsidiarelor sale sau ale unor terțe părți. Acestea nu pot fi utilizate în scopuri comerciale fără acordul prealabil scris al proprietarilor lor.

articolul original.

Studiu Storia.ro și Re:Rise: peste 80% dintre români subestimează impactul unui cutremur

10 November 2022 at 14:47

Cel mai recent cutremur resimțit în România e de 2818 ori mai mic decât cel mai puternic seism din secolul XX, din 10 noiembrie 1940

București, 10 noiembrie 2022

Astăzi se împlinesc 82 de ani de la cel mai puternic cutremur din secolul XX, din data de 10 noiembrie 1940, de 7,7 grade, respectiv de la primul semnal de alarmă cu privire la vulnerabilitatea seismică a clădirilor înalte de beton armat din România. Cu acest prilej, dar mai ales în contextul celui mai recent cutremur resimțit în România pe 3 noiembrie, Storia.ro – platforma de imobiliare cu cele mai multe anunţuri din piaţă, împreună cu Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic (Re:Rise) readuc în atenția publică importanța cunoașterii informațiilor esențiale despre riscul seismic, dar și percepția oamenilor despre cutremure, printr-un studiu relevant la nivel național. Studiul a fost realizat pe platformele Storia.ro și OLX, în perioada 4-9 noiembrie 2022 și a colectat 1576 de răspunsuri.

Cutremurul din 3 noiembrie 2022 a fost de 2818 ori mai mic decât cel din 10 noiembrie 1940

Întrebați de câte ori a fost mai mic cutremurul de pe 3 noiembrie 2022 (Mg 5,4) față de cel din 10 noiembrie 1940 (Mg 7,7), peste 80% dintre respondenții studiului nu au răspuns corect sau au declarat că nu știu. Deși cel mai popular răspuns a fost că diferența este de 2,3 ori, experții spun că diferența reală e de 2818 ori.

Explicația? Magnitudinea cutremurelor se măsoară pe o scară logaritmică, astfel încât diferența la fiecare grad în plus reprezintă o creștere de 32 de ori a energiei eliberată. Fără cunoașterea acestui lucru, putem tinde să subestimăm forța unui cutremur cu adevărat puternic (de peste 7,0 grade), când îl comparăm cu unul mic, de 5,0 – 6,0 grade, precum cel din 3 noiembrie 2022, conform informațiilor Re:Rise.

Riscul seismic și efectele cutremurelor – între mit și realitate

52% dintre respondenții studiului declară că au luat în considerare riscul seismic al clădirii în care s-au mutat, preponderent cei din regiunile extracarpatice (București-Ilfov, Dobrogea, Moldova, Muntenia și Oltenia).

Întrebați dacă sunt de părere că afirmația „Cutremurele mici detensionează plăcile tectonice” este adevărată sau falsă, 76% dintre respondenți au răspuns afirmativ. Un cutremur înseamnă detensionarea pe moment a unei cantități de energie, însă aceste cantități de energie sunt atât de variate cu fiecare cutremur în amploare și specificități încât nu pot fi un indiciu cu privire la mișcări seismice viitoare.

Deși 55% dintre respondenți consideră că seismele mici reduc șansele apariției unui cutremur mare, în realitate acesta este un mit, crezut de asemenea preponderent de cei cu vârste peste 45 de ani. În realitate, cantitatea de energie dintr-un cutremur major este mult prea mare pentru a fi eliberată prin cutremure mici. Ar fi nevoie de 126.000 de cutremure de 4,0 grade, pe care abia le simțim, pentru a elibera energia unui cutremur de tipul celui din 1977. Cu alte cuvinte, ar fi nevoie de 3 astfel de cutremure mici în fiecare zi, zi de zi, timp de 115 ani, pentru a elibera această energie.

47% dintre respondenții studiului, în special cei peste 55 de ani, consideră că în România există clădiri cu 0 risc seismic. Conform reprezentanților Re:Rise, însă, orice clădire dintr-o zonă geografică expusă cutremurelor va avea un anumit grad de risc seismic. În cazul în care un imobil nu apare pe lista celor expertizate tehnic, acest lucru indică faptul că acel imobil nu a fost expertizat, nicidecum că nu ar prezenta risc seismic. În situația în care un imobil a fost expertizat și catalogat conform normelor, imobilul intră automat în clasa de Risc Seismic IV (respectiv cea mai sigură).

Rezultatele studiului confirmă faptul că vârsta respondenților influențează greșit percepția acestora despre cutremure. Cu cât crește vârsta respondenților, cu atât este mai mare și tendința de a crede în mituri. În plus, seismele par să fie un factor din ce în ce mai puțin relevant pe măsura înaintării în vârstă.

O evaluare corectă făcută de mai mult de 66% dintre respondenți este cea a numărului de clădiri cu risc de colaps la următorul cutremur major – peste 2.000 dintre cele expertizate tehnic. Bucureştiul este și capitala europeană care prezintă cel mai mare risc seismic, cu clădiri extrem de vulnerabile la cutremur. În prezent, pe lista Primăriei, deci doar a clădirilor expertizate, figurează peste 2000 de imobile foarte vulnerabile la următorul cutremur, incluse in categoriile Risc Seismic grad I, Risc Seismic grad II și în categoriile de urgență conform vechii legi din anii ’90 – U1, U2 și U3 – care ar fi încadrate la Risc Seismic I în proporție covârșitoare în cazul unei re-expertizări.

Ce este bine să facem în cazul unui cutremur

În eventualitatea producerii unui cutremur major, este bine să urmăm toți pașii prezentați mai jos, deși, conform studiului, doar 15% dintre respondenți au considerat că toate măsurile prezentate mai sunt corecte în cazul unui seism.

 1. Să ne adăpostim într-un loc sigur: lângă un perete interior sau sub o masă solidă

(variantă aleasă de 84% dintre respondenții studiului)

 1. Să ne depărtăm de ferestre, pereți exteriori ai clădirii sau obiecte suspendate

(variantă aleasă de 66% dintre respondenții studiului)

 1. Dacă suntem acasă, să ne luăm aproape kit-ul de urgență, pentru a-l avea cât mai la îndemână

(variantă aleasă de 52% dintre respondenții studiului)

 1. Să ne liniștim cu exercițiul 3-3-3: inspirăm pentru 3 secunde, ținem aerul în piept 3 secunde, expirăm pentru 3 secunde, apoi repetăm.

(variantă aleasă de 29% dintre respondenții studiului)

 1. Să apelăm la schema Drop-Cover-Hold și să așteptăm până încetează mișcarea seismică.

(variantă aleasă de 26% dintre respondenții studiului)

Cu scopul conștientizării riscurilor unui posibil mare seism, dar mai ales pentru a contribui la o informare corectă a populației, Storia.ro și Re:Rise au creat un GHID cu măsuri simple și aplicabile de către oricine în cazul unui cutremur. Totodată, mai multe informații suplimentare și recomandări corecte pot fi găsite pe platformele https://antiseismic.info/ și https://fiipregatit.ro, prin bot-ul @cutremurinfo de pe Twitter și prin canalele de alerte ale Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) de pe Telegram.

***

Despre Storia.ro

Storia.ro e platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri din piață, putând fi accesată atât de pe desktop, cât și prin aplicațiile de iOS și Android. Storia.ro își propune să îi ajute pe români în găsirea acelei case pe care o pot transforma în acasă. Repede, ușor, informat, prin intermediul unei platforme complexe, ce răspunde tuturor cerințelor din piață și simplifică, totodată, procesul de căutare. În 2022, Storia.ro a lansat T.R.A.I. Index, o inițiativă ce vine în întâmpinarea unor nevoi încă neacoperite ale românilor în găsirea unei locuințe: standardul de viață, dincolo de cei 4 pereți ai casei. T.R.A.I preia date relevante de la specialiști, precum nivelul de poluare a aerului, intensitatea traficului, varietatea punctelor de interes și costul mediu pe metru pătrat, oferind o viziune de ansamblu asupra bunăstării fiecărui cartier în parte.

Despre Re:Rise

Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic (Re:Rise) este prima organizație din România dedicată reducerii riscului seismic, prin aplicarea de proiecte și soluții concrete, campanii publice de conștientizare și acțiuni de coagulare a implicării civice. Este răspunsul oamenilor la nevoia urgentă de scădere a vulnerabilității seismice din România.

articolul original.

Bergenbier lansează campania “Prietenii Aerului” împreună cu Airly

9 November 2022 at 15:18

Cinci senzori de monitorizare a calității aerului au fost instalați în zone verzi din Ploiești, cu ajutorul Primăriei Municipiului Ploiești

București, 9 noiembrie 2022: Bergenbier S.A., parte a grupului Molson Coors Beverage Company, una dintre cele mai importante companii de pe piața berii din România, lansează campania “Prietenii Aerului”,  cu sprijinul Airly, companie globală de monitorizare a calității aerului.  Prin acest parteneriat, Bergenbier și Airly, cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploiești, au montat cinci senzori de monitorizare a calității aerului în parcuri din municipiu. Campania face parte din platforma de sustenabilitate „Prietenii știu să fie responsabili”, lansată de Bergenbier anul acesta, împreună cu a treia ediție a Raportului de Sustenabilitate pentru anul 2021.

“Comunitățile în care ne desfășurăm activitatea reprezintă un punct de interes pentru noi și, implicit, un loc unde acționăm cu grijă față de oameni și mediu. Unul dintre pilonii strategiei noastre de sustenabilitate este grija față de mediul înconjurător, iar în acest context, cu ajutorul partenerului Airly și cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploiești am ales să montăm cinci senzori de monitorizare a calității aerului în municipiul în care avem și fabrica Bergenbier. Parteneriatele strategice pe care le dezvoltăm contribuie la dezvoltarea unei amprente pozitive a companiei noastre, fiind în linie cu cei trei piloni ai responsabilității sociale Bergenbier: oamenii, planeta și consumul responsabil de alcool.”, declară Alexandra Barroso, Legal and Corporate Affairs Director al Bergenbier S.A.

Campania Prietenii Aeruluiare drept scop conștientizarea importanței menținerii și creșterii calității aerului în cinci parcuri din Ploiești: Parcul Dendrologic Mihai Viteazul, Parcul din fața Halelor Centrale, Parcul Tineretului (Sala Sporturilor), Parcul Memorial Constantin Stere (Zoo Bucov), Parcul Libertății.

Ca producător de top pe piața locală de bere, parte din misiunea Bergenbier este aceea de a acționa în mod concret pentru a proteja resursele, contribuind la dezvoltarea durabilă a unei lumi sustenabile. Astfel, în fabrica din Ploiești, Bergenbier eficientizează în mod continuu consumul de utilități (apă, energie electrică, abur, CO2) și crește procentul de valorificare a deșeurilor, concentrându-se pe micșorarea amprentei de carbon. Din 2019, fabrica Bergenbier din Ploiești a revalorificat energetic și prin reciclare cantitatea de deșeu menajer în proporție de 100%. De asemenea, odată cu anul 2022, întreaga cantitate de electricitate achiziționată și folosită în fabrică este în totalitate energie verde.

Proiectele de sustenabilitate Bergenbier S.A. sunt îndreptate către trei direcții principale: oameni responsabili, grija față de planetă în ceea ce privește resursele de apă, clima și packaging, precum și consumul responsabil de alcool. Mai multe informații și pe prieteniresponsabili.ro

**

Despre Bergenbier S.A.

Parte a grupului Molson Coors Beverage Company, compania Bergenbier S.A. a fost fondată în 1994, iar cea mai importantă marcă din portofoliul său, Bergenbier, a fost lansată un an mai târziu. Astăzi, Bergenbier S.A. este în top trei companii producătoare de bere din România, având o fabrică modernă la Ploieşti şi o reţea performantă de distribuţie naţională.  Prin fiecare lucru pe care îl facem, încântăm băutorii de bere din România. De aceea, Bergenbier S.A. acordă o atenție sporită impactului pe care îl are în comunitate și asupra mediului. Fiecare bere produsă lasă o urmă, iar aceasta ajută compania să creeze un viitor sustenabil. Portofoliul companiei cuprinde mărci care acoperă toate segmentele pieţei. Pe lângă berile produse la Ploiești – Bergenbier, Fresh, Praha, Staropramen, Staropramen Unfiltered, Stella Artois, Beck’s, Noroc, Löwenbräu– compania importă și distribuie în exclusivitate specialitățile pragheze Staropramen Dark și Granat, berile de abație belgiene Leffe și Hoegaarden, berea americană Miller Genuine Draft, cea mai iubită bere mexicană, Corona, precum, berea albă germană nefiltrată Frazinskaner și Fresh,  cel mai nou mix de bere cu suc de fructe.

Despre Molson Coors

De peste două secole, Molson Coors fabrică băuturi care aduc oamenii împreună pentru a se bucura de toate momentele vieții. De la Coors Light, Miller Lite, Molson Canadian, Carling și Staropramen la Coors Banquet, Blue Moon Belgian White, Saint Archer Gold, Leinenkugel’s Summer Shandy, Creemore Springs și multe altele, Molson Coors produce unele dintre cele mai îndrăgite și emblematice mărci de bere realizate vreodată. În timp ce istoria companiei este înrădăcinată în bere, Molson Coors oferă un portofoliu modern care se extinde dincolo de industria berii cu cocktail-uri carbonatate, cafea, vin, kombucha, cidru și multe altele. Molson Coors Beverage Company este o companie cotată la bursă care operează prin Molson Coors America de Nord și Molson Coors Europe și este tranzacționată la New York și la bursa canadiană (TAP). Angajamentul companiei de a ridica standardele industriei și de a lăsa o amprentă pozitivă asupra angajaților noștri, consumatorilor, comunităților și mediului se reflectă în Our Beer Print și în obiectivele noastre de sustenabilitate 2025. Pentru a afla mai multe despre Molson Coors Beverage Company, vizitați molsoncoors.com sau pe Twitter @MolsonCoors.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi stefania.batrinca@molsoncoors.com  sau roxana.glont@publicadvisors.ro

articolul original.

Cu sprijinul tehnologic al Zitec, organizația Narada a facilitat accesul la educație modernă pentru peste 1 milion de copii din România

8 November 2022 at 12:05

București, 08 noiembrie 2022 – Organizația Narada, în strânsă colaborare cu Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, oferă elevilor din întreaga țară acces neîngrădit la educație, adaptat la contextul tehnologic al secolului 21. Dacă în perioada incipientă, Narada avea un impact pozitiv asupra câtorva sute de elevi din România, din 2020 și până în prezent, beneficiile propuse de către organizație au ajutat peste 1 milion de copii din țară.

Proiectele Narada au fost dezvoltate pornind de la nevoia acută de democratizare a accesului la educație, în condițiile în care educația primește cel mai mic buget din ultimii 30 de ani: 2,5% din PIB în 2021 și 3,11% în 2022. Totodată, 24% dintre copii nu sunt ajutați de nimeni atunci când nu se descurcă la teme. Unul din trei elevi a suferit din cauza stărilor de anxietate și a avut nevoie de consiliere și suport psiho-emoțional în 2021.

Platforma HartaEdu, unul dintre proiectele Narada, se dovedește utilă pentru identificarea școlilor din România unde este nevoie de soluții urgente privind infrastructura și accesul la tehnologie. Societatea civilă și mediul de afaceri local au posibilitatea de a se implica direct în rezolvarea acestor probleme. În paralel, platforma Naradix este un real ajutor pentru învățarea online, găzduind gratuit conținut educativ adaptat nevoilor curente ale elevilor. Mai bine de 40 de profesori, alături de membri din echipa Narada, au pregătit cursuri online pentru clasele 0 – 8, la disciplinele Română, Matematică, Istorie și Geografie. Cu timpul, însă, varietatea de cursuri disponibile a crescut la 12 materii, copiii putând învăța chiar și despre dezvoltare personală sau siguranța pe internet.

Cum arată impactul platformelor HartaEdu și Naradix în cifre

Într-un an de la lansare, platforma HartaEdu.ro a dus la rezolvarea unui număr de aproximativ 200 de alerte, cu o valoare a investițiilor de 2.752.651 lei, aproximativ 29.000 de elevi din aproximativ 150 de unități de învățământ beneficiind de aceste îmbunătățiri. Printre alertele rezolvate se regăsesc cele de echipare cu  tehnologie, rechizite și echipamente didactice, lucrări de renovare și amenajarea unor curți exterioare. De asemenea, au fost cumpărate și două microbuze școlare pentru două unități de învățământ.

Naradix a sprijinit în 2022 învățarea online pentru un număr de peste 31.000 de elevi, care au avut acces la 6.600 de cursuri și 160 de teste. 2.354 de profesori din România au predat cu ajutorul platformei și au invitat și elevii să învețe astfel. În Naradix s-au înregistrat în această vară un total de 224.095 de lecții terminate, cu o medie de 12.34 per elev, 78.403 de teste rezolvate și 52.604 de teste trecute.

Cum funcționează colaborarea dintre Narada și Zitec

În urmă cu 3 ani, în cadrul Zitec se înființează echipa CIS (Continuous Improvement Services). Aceasta preia, menține și îmbunătățește site-urile clienților pe mai multe tehnologii: Magento, WordPress, Symfony, PHP Custom și Laravel. Astfel, o echipă multifuncțională de specialiști livrează soluții digitale inovatoare, răspunsuri prompte și cele mai noi practici de dezvoltare. CIS oferă o gamă largă de servicii în diverse industrii incluzând retail și distribuție, logistică și transporturi, tehnologie, finanțe, sănătate și asistență medicală. Din portofoliul CIS enumerăm clienți precum Arctic, Sameday, iELM, Credit Europe Bank, Electrica Furnizare și Narada, printre alții.

Parteneriatul dintre Narada și Zitec a luat naștere odată ce organizația cu misiune educațională a înțeles că soluțiile sustenabile pe care dorește să le implementeze au nevoie să fie scalabile. Platformele HartaEdu și Naradix au fost dezvoltate in-house de către Narada, însă acum acestea se bucură din plin de experiența Zitec în materie de WordPress pentru funcționalitatea de zi cu zi. Echipele de WordPress și Design din cadrul companiei de software au intrat în acest parteneriat demarând un audit al platformelor și oferind apoi soluții concrete de îmbunătățire. Parteneriatul a devenit atât de solid încât, în prezent, Zitec și Narada operează ca o echipă unitară, în care deciziile se iau rapid și întotdeauna în beneficiul grupului-țintă, anume elevii din România.

”Pentru orice aplicație sau site nou lansat, echipa CIS se asigură că acestea funcționează corect, că au actualizările la zi și că repară într-un timp rapid micile probleme care inevitabil vor apărea. Ideea unui parteneriat cu Narada ne-a bucurat încă de la început, pentru că am știut că ne va da ocazia să ne folosim atât cunoștințele și aptitudinile, cât și  soluțiile tehnologice pe care le dezvoltăm constant. Toate acestea, în vederea unui scop cât se poate de nobil: sprijinirea copiilor care își doresc și care au dreptul la o educație de calitate, modernă. Colaborarea dintre Zitec și Narada a fost mereu una strânsă și ne încântă să vedem rezultate reale pe care organizația le are în școlile din România”, a declarat Ionuț Cociaș, Continuous Improvement Services Manager.

Zitec acționează preventiv de cele mai multe ori, pentru ca Narada să nu întâmpine probleme de funcționare ale platformelor sale. Chiar și în situații limită, ajutorul este la doar un apel telefonic distanță, iar soluțiile sunt oferite în cel mai scurt timp posibil. Zitec se preocupă și de aspecte de securitate cibernetică, având în vedere că astfel de amenințări au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimii ani, iar platformele Narada pot ajunge, inevitabil, ținte ale atacatorilor. De asemenea, compania este pregătită să furnizeze rapid soluții de scalare în cazul lansării unor campanii care adună pe o platformă, în scurt timp, un număr mare de utilizatori interesați.

Parteneriatul dintre Narada și echipa WordPress din Zitec este într-o continuă dezvoltare, iar planurile pentru 2023 sunt demne de urmărit. Organizația Narada lucrează intens la finalizarea actualei etape de îmbunătăţire a infrastructurii şi experienţei utilizatorilor care accesează platformele deja active ce au ca scop sprijinul unui număr cât mai mare de elevi din România, pe parcursul lor educațional.

###

Despre Zitec

Lider pe piața IT & Digital Marketing din România, cu birouri în București și Brașov, Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, aplicații mobile, blockchain, precum și servicii de digital marketing.

Zitec este una dintre puținele companii românești certificată Google Cloud Premier Partner, Microsoft Application Development, Microsoft Gold Cloud Platform, Amazon AWS Technology Partner și furnizor al platformei de soluții eCommerce în cloud VTEX, precum și Adobe Solution Bronze Partner.

În 2021, Zitec s-a clasat printre cele 15 finaliste ale programului ‘Made in Romania’ lansat de Bursa de Valori București, o recunoaștere a contribuției active la dezvoltarea industriei IT din România și la accelerarea transformării digitale în companii și instituții publice. Zitec a primit și premiul ‘Shining Star 2021’ oferit de Inspiring Employers pentru cultura organizațională bazată pe comunicare deschisă, dezvoltare continuă și recunoaștere.

De asemenea, a câștigat titlul de ‘Angajatorul anului’ la Romanian Business Services Forum & Awards doi ani consecutivi, în 2020 și 2021. Totodată, Zitec s-a clasat pe locul al doilea în „Top angajatori 2021”, clasament realizat de platforma Undelucram.ro.

Pentru serviciile de digital marketing, compania a fost nominalizată în topul agențiilor de digital din România conform Forbes în 2019, 2020 și 2021 înregistrând o creștere a cifrei de afaceri de peste 60% în 2021 față de anul precedent. Zitec a fost inclusă în topul agențiilor SEO în 2022 care oferă soluții de succes companiilor în mediul online. Pentru activitatea sa din 2021, Zitec a fost desemnată ‘Compania Anului’ la Gala ANIS România 2022, primind această distincție și în anul 2020. Zitec este partener al Comunității Europene prin prisma proiectelor europene finalizate sau aflate în faza de implementare în cadrul programelor Ambient Assisted Living și Erasmus +.

articolul original.

Începe GoTech World 2022

3 November 2022 at 02:08

Pe 3 și 4 octombrie, la București, are loc cel mai mare eveniment de business din domeniul IT & Digital al Europei Centrale și de Est

Azi începe GoTech World, cel mai mare eveniment de business din domeniul IT & Digital din Europa Centrală și de Est, ce are loc pe 3 și 4 noiembrie, la Romexpo (Pavilion B1).

Peste 80 de companii de top, cunoscute la nivel național și mondial prezintă produse și servicii în premieră și în exclusivitate la cea de-a 11-a ediție a GoTech World.

Deschiderea oficială a evenimentului are loc joi, 3 noiembrie, de la ora 10.00, pe scena principală, în prezența reprezentanților Administrației Prezidențiale și ai guvernelor României și Republicii Moldova. Astfel, discursul de deschidere aparține lui Cosmin Ștefan Marinescu, Consilier Prezidențial în cadrul departamentului Politici Economice și Sociale al Administrației Prezidențiale. Acesta va transmite mesajul președintelui României, Klaus Iohannis.

Despre viitorul în IT și tehnologia în procesele de business, în deschiderea GoTech World vor vorbi și:

 • Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării
 • Iurie Țurcanu, Viceprim-ministrul pentru Digitalizare din Republica Moldova
 • Sabin Sărmaș, Președintele Comisiei IT&C din cadrul Camerei Deputaților
 • Vlad Stoica, Președintele Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM)
 • Alexandru Măxineanu, Managing Partner, Universum Expo, organizatorul evenimentului.

Cea de-a 2-a zi a GoTech World, vineri, 4 noiembrie, se deschide cu declarația lui Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, despre provocările inovației și tehnologiilor în politicile și programele de securitate ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

Programul GoTech World 2022 se desfășoară în două mari zone: cea de conferințe și zona expozițională, între orele 10.00 și 18.00.

122 de sesiuni au loc pe cele 11 scene de conferințe: Main Stage, E-Business & Digital Marketing, Retail & E-Commerce, IT Ops, Cybersecurity, Java, DevOps, .NET, UX/UI, Smart City și Business Transformation. Conferințele sunt susținute de peste 130 dintre cei mai importanți speakeri, inovatori, influenceri, experți și antreprenori din domeniile IT & Digital, recunoscuți la nivel global și național. Agenda sesiunilor de pe fiecare scenă poate fi consultată pe site-ul evenimentului, www.gotech.world

Zona Expozițională reunește 84 dintre cele mai importante companii IT, dezvoltatori web și agenții de comunicare online, furnizori și utilizatori importanți din domeniu. La standurile acestora, amenajate în Pavilionul B1 Romexpo, vizitatorii vor primi informații și vor testa cele mai noi proiecte și soluții dedicate sectorului de business. De asemenea, vor avea loc demostrații live, unele dintre produsele și serviciile prezentate fiind lansate în premieră.

Participarea la GoTech World se face pe baza unui bilet de acces ce poate fi achiziționat direct de pe www.gotech.world

În funcție de beneficiile pe care le primește un participant, există trei categorii de bilete: Standard Pass 109 EUR, Content Pass 279 EUR, VIP Pass 349 EUR.

Speakeri de renume, pe scena principală a GoTech World

Cele două zile ale evenimentului de la Romexpo vor fi marcate de participarea unor speakeri renumiți la nivel internațional, care vor împărtăși publicului din experiențele lor ca manageri în companii de anvergură, care au schimbat lumea prin inovațiile lor și prin ideile pe care le promovează.

Unul dintre acești speakeri este și Nick Rosa – Metaverse Strategy Lead Europe, Accenture, care pe 3 noiembrie, de la ora 17.15 va susține sesiunea intitulată Understanding the Metaverse. În cadrul acesteia, se va face o introducere cuprinzătoare pentru înțelegerea Metaversului și se va pune accent pe idei privind principalele sale componente experiențiale și straturi tehnologice, ceea ce este real și ce nu este real, implicațiile etice și de ce este foarte important atât pentru interacțiunile cu clienții, cât și pentru transformarea unei companii.

Nick Rosa este un designer cu experiență și specialist în transformarea digitală, care a lucrat anterior pentru companii renumite, ca: Google, Spotify, IBM IX, Yahoo! și Atari. În prezent, el face parte din grupul de afaceri Metaverse Continuum al companiei Accenture, unde este liderul strategiei Metaverse pentru Europa și Asia-Pacific. Nick este, de asemenea, președintele consiliului British Interactive Media Association (BIMA) pentru Immersive Technologies. El deține și funcția de director la Academy of International Extended Reality (AIXR), o entitate non-profit care produce premiile anuale VR (Virtual Reality). Prima carte a lui Nick „Înțelegerea metaversului: un ghid de afaceri și etică” a fost publicată și distribuită în întreaga lume de editura Wiley, pe 24 octombrie 2022.

 • Balerina fizician, care dansează cu roboții 

La GoTech World va fi speaker pe scena principală (Main Stage) una dintre cele mai interesante figuri ale lumilor științifice și artistice, Dr. Merrit Moore, denumită și balerina cuantică (quantum ballerina).

Merritt este balerină profesionistă, de talie mondială, dar și fizician cu specializare în fizică cuantică. Ea devenit celebră în ultimii ani, cu precădere în perioada pandemiei, prin conceperea și realizarea de coregrafii cu roboți industriali. Reprezentanțiile sale unice, ce combină arta și tehnologia robotică, au fost prezentate în prestigioasele publicații TIME, Financial Times, BBC și Vogue.

Merritt Moore a absolvit magna cum laude facultatea de fizică de la Harvard și un doctorat în fizică atomică și laser la Universitatea din Oxford. De asemenea, are o impresionantă carieră ca balerină, ea activând în companii internaționale renumite de balet din: Zurich, Boston, Marea Britanie și Norvegia.

Dr. Merritt Moore va face cunoștință cu publicul din România din postura de speaker vedetă la GoTech World, vineri, 4 noiembrie, orele 10:45, pe Main Stage, prezentată de Orange Business Services.

Video – Dansuri Merrit Moore și roboții

https://www.youtube.com/shorts/YTLI60g6WEI  

https://www.youtube.com/shorts/x7M3LLqHCJ0  

https://youtu.be/aitU6qh1_Ho  

https://youtu.be/gelIPeVkH7E  

https://youtu.be/-lMSCeTbqM0 

 • Despre tehnologia spațială și astronauți

Vineri, 4 noiembrie, pe Main Stage, în Pavilionul B1 Romexpo, de la ora 12.00, va fi prezentă ca speaker și Christina Korp, una dintre cele mai puternice voci internaționale din domeniul promovării tehnologiei spațiale. Christina este manager de astronauți, consilier spațial, fondator al ONG-ului SPACE For a Better World. Ea este și președinte al companiei Purpose Entertainment. Timp de 12 ani, Christina s-a ocupat de imaginea unor foști astronauți NASA și a creat campanii de brand, licențiere și marketing în spațiu. Printre foștii astronauți de a căror promovare s-a ocupat se numără și Buzz Aldrin, al doilea om ce a pășit pe Lună, după coechipierul său Neil Armstrong, în cadrul renumitei misiuni spațiale Apollo 11.

De asemenea, Christina Korp lucrează și cu astronauții Charlie Duke, moonwalker-ul misiunii Apollo 16, Nicole Stott, Susan Kilrain și astronautul SpaceX Dr. Sian Proctor. Ea a fost producătoare a  numeroase gale organizate la Centrul Spațial Kennedy, prin care s-au celebrat misiunile Apollo. Ultima dintre acestea a fost AIM HIGHER GALA, care a avut loc în mai 2022, la Muzeul Științei din Londra, la care au participat 11 astronauți din întreaga lume, marcându-se 50 de ani de la desfășurarea Apollo 16, cea de-a cincea și penultima dintre misiunile spațiale pe lună ale SUA. Korp are peste 18 ani de producție de evenimente, concerte, gale, spectacole de premii, videoclipuri și conținut promoțional.

În ultimul deceniu, ea s-a concentrat pe schimbarea lumii prin inițiative legate de spațiu și a făcut tot posibilul pentru a ajuta la promovarea conștientizării curente a modului în care spațiul are impact asupra lumii. În acest sens ea a lansat mai multe ONG-uri, printre care și fundația familiei Aldrin, ShareSpace și SPACE For a Better World.

Ideile pe care Korp le susține în mod frecvent pleacă tocmai de la conștientizarea faptului că tehnologia spațială de astăzi și ce se dezvoltă pentru viitor poate fi utilizată pentru monitorizarea combaterea efectelor negative ale schimbărilor climatice.

De aceea sesiunea susținută de Christina Korp, pe 4 noiembrie, la Romexpo, aduce în discuție tema “cum tehnologia spațială ar putea fi cheia pentru salvarea planetei Pământ” (How Space Technology Could Be the Key to Saving Planet Earth). 

 • Metaverse-ul purtabil 

Ryan Gentz, CEO și cofondator al CuteCircuit, primul brand de modă din lume cu tehnologie purtabilă, vine la GoTech World, vineri, 4 noiembrie și susține sesiunea The Wearable Metaverse, pe Main Stage, cu începere de la ora 16.00. Alături de Francesca Rosella (fost designer al casei de modă Valentino), Gentz poate fi considerat un pionier în acest domeniu al hainelor inteligente, compania celor doi, CuteCircuit, împletind designul de modă cu tehnologiile emergente și țesăturile smart, ceea ce duce la produse care nu numai că arată frumos, dar au și capabilități interactive “magice”. Cofondatorii lui CuteCircuit, Francesca Rosella și Ryan Genz, provin dintr-o moștenire a couture în designul vestimentar (Valentino) și, respectiv, în designul de interacțiune și antropologia.

După un deceniu și jumătate de inovație, marca deține o serie de brevete în domeniul tehnologiei purtabile, una dintre acestea fiind bluza care te îmbrățisează, The Hug Shirt™. Este vorba de o cămașă care permite trimiterea de îmbrățișări la distanță, deoarece dispune de niște dispozitive de acționare, care recreează senzația de atingere și emoția unei îmbrățișări a unei persoane dragi aflate oriunde în lume.

Hug Shirt™ se conecteaza prin bluetooth-ul telefonului printr-o aplicație și înregistrează o îmbrățișare ca și cum s-ar înregistra un film, apoi transmite datele prin rețea către telefonul celui pe care vrei să-l îmbrățișezi. De asemenea, se pot îmbrățișa prietenii sau rudele din întreaga lume, în timp real, dacă toți utilizatorii au aplicația HugShirt deschisă în același timp.

 • Fermele viitorului 

Despre cum arată agricultura viitorului și locul ei în orașe va vorbi pe Main Stage fondatorul companiei Floating Farm (Ferma Plutitoare), Peter van Wingerden, care va susține conferința Transfarmarea, viitorul agriculturii urbane (Transfarmation, The future of city farming).

Astfel Peter va împărtăși publicului GoTech World din experiența sa de manager al unei ferme de produse lactate înființată pe apă și care produce și trimite alimente sănătoase și durabile direct din portul Rotterdam către consumatori. Această fermă reprezintă un concept al economiei circulare inovatoare la scară mică, care abordează simultan bunăstarea animalelor, producția sustenabilă de alimente, condițiile în schimbare ale peisajului și gestionarea apelor uzate.

GoTech World 2022, locul soluțiilor IT & Digital de ultimă generație

În zona expozițională a evenimentului, vizitatori GoTech World vor avea acces la o varietate de produse și servicii digitale care se adresează mediului de business, companiilor de stat și comunităților de afaceri locale și internaționale.

Printre soluțiile propuse de companii în zona de expoziție se numără:

 • Soluții de Smart City, cloud și securitate cibernetică și servicii inovatoare dedicate companiilor care au nevoie de protecția sistemelor informatice
 • Tehnologii sigure, eficiente, inteligente și accesibile, pentru viitorul unei mobilități sustenabile și al industriei automotive. Printre acestea vor fi și aplicații de mobilitate, ce vor fi lansate pentru piața din România chiar în cadrul evenimentului, dedicate flotelor urbane de autoturisme
 • Sisteme automate de garanție-returnare, de preluare a ambalajelor. Aceste sisteme destinate comercianților.
 • Soluții pentru procesele E-Commerce, care centralizează și automatizează activități ca: listare produse pe marketplace, generare facturi, emitere AWB-uri și sincronizare stocuri și prețuri.
 • Soluții digitale pentru furnizorii de servicii și instituțiile din sectorul sănătății.
 • Aplicații și soluții robotizate pentru retail cum ar fi scannerele inteligente care corectează erorile de etichetare din magazine.
 • Tehnologiile de cloud și inovația din acest sector digital
 • Soluții de creare a rețelelor Wi-Fi de înaltă performanță, capabile să funcționeze la cele mai înalte standarde de securitate.

Partener principal: Orange Business Services

Business Transformation Stage: Dell Technologies

Smart City Stage: Continental

IT Ops Stage: Booking Holdings Center of Excellence

Cybersecurity Stage: certSIGN

E-Business & Digital Marketing Stage: Adapta Robotics

Retail & E-commerce Stage: Carrefour

DevOps Stage: METRO.digital

Java Stage: Cognizant Softvision

.NET Stage: UiPath

UX/UI Stage: Google

Cybersecurity Networking Partner: CryptoDATA

Development Networking Partner: Endava

Sponsors: Luxoft, HCL Technologies, ASUS, Swissquote, Inetum, M247, Electronic Arts Romania, ANCOM, Urbaniqe, Accenture, Up Romania, Future WorkForce, 123FormBuilder, White Image, E.ON

VIP & Coffee Partner: L’OR

Car Partner: Renault

Experience Partner: IQOS

Internet Partner: Viva Telecom

Smart City Stage Curator: Asociația Română pentru Smart City

Office Business Partner: Globalworth

Media Center Partner: Profit News

Main Media Partners: KISS FM, VOYO

Media partners: Cariere, Blitz TV, Pheonix Media, The Recursive, hotnews.ro, wall-street.ro, go4it, iqads.ro, prwave.ro, retail-fmcg.ro, marketingromania.ro, marketingfocus.ro, greennews.ro, digitalio.ro, devjob.ro, HR Manager, newsbucuresti.ro, economica.net

Pentru informații suplimentare despre eveniment și keynote speakeri, urmăriți platformele oficiale:

https://www.gotech.world/

https://www.facebook.com/gotechworld

https://www.linkedin.com/company/gotechworld/

https://www.instagram.com/gotech_world/

https://twitter.com/gotech_world

Despre: Universum, este o companie construită în jurul conceptului de arhitectură de evenimente corporate cu o experiență de peste 10 ani în România, aflându-se printre cele mai mari companii din acest domeniu.

UNIVERSUM deține sub umbrela sa un întreg ecosistem de soluții pentru companii. De la organizarea de team buildingurilor recunoscute internațional, evenimente la scară largă precum: conferințe, competiții sportive, lansări de produse și festivaluri, la soluții software complete, dedicate organizării de evenimente.

Virtualized este prima expo-conferință virtuală din România, compusă dintr-o serie de evenimente online, organizate cu scopul informării și educării mediului de business autohton. În cadrul evenimentelor se abordează în timp real provocările cu care se confruntă specialiștii din mediul de afaceri și se oferă soluții rapide.

Bucharest Tech Week reprezintă festivalul care transformă Bucureștiul în capitala internațională a tehnologiei și care reunește atât profesioniștii cât și pasionații de tehnologie și inovații.

GoTech World (anterior denumit Internet & Mobile World) este cea mai amplă expo-conferință și casa economiei digitale din Europa Centrală și de Est, în care profesioniștii din întreaga regiune au acces la soluții tech B2B, insight-uri pe diferite arii digitale și o oportunitate de networking.

Târgul Imobiliarium reunește pe parcursul celor 3 zile peste 50 de proiecte rezidențiale noi din București și împrejurimi.

MyConnector este o platformă flexibilă care permite organizarea de evenimente, conferințe și expoziții online, dar și interacțiunea live între participanți.

Pentru informații suplimentare, contactați alexandra.dinu@universum.ro, 0722233114.

articolul original.

România, în fruntea eforturilor europene de obținere a independenței energetice. Urmează construcția celui mai mare parc fotovoltaic din Europa

2 November 2022 at 02:37

Parcul fotovoltaic achiziționat de la Monsson, cu o putere instalată de 1.044 MW, va fi situat în Județul Arad și va genera mai mult de 500 de noi locuri de muncă în zonă

 

Parcul, a cărui dare în folosință este așteptată pentru 2025, va furniza energie verde pentru aproximativ 1 milion de oameni

 

 

Monsson, cel mai mare dezvoltator de proiecte de energie verde din România, a semnat un acord cu Rezolv Energy pentru finalizarea celui mai mare parc fotovoltaic din Europa până la finalul primului trimestru din 2023, ce va situat în județul Arad. Proiectul va avea o putere instalată de 1.044MW, având în plan să includă o soluție de ultimă generație de stocare a energiei. Producția anuală de energie a acestui parc fotovoltaic va acoperi necesarul de energie pentru peste 1 milion de gospodării și va genera peste 500 de noi locuri de muncă în următorii trei ani. Energia generată va fi vândută către consumatori comerciali și industriali prin Acorduri de Cumpărare de Energie pe termen lung.

“Suntem mândri să facem parte din procesul de tranziție al României către energia regenerabilă. Credem că România poate fi un exemplu în vremuri așa de interesante ca cele pe care trăim acum. Energia verde este mai ieftină și mai curată și nu creează dependență față de alții. Noi ne bazăm pur și simplu pe soare și pe vânt”, a afirmat Sebastian Enache, Head of M&A, Monsson.

Jim Campion, Chief Executive, Rezolv, a spus: “Ne îndreptăm către o epocă nouă pentru energia regenerabilă din Europa. Asemenea proiecte ne vor permite să furnizăm energie curată, foarte competitivă, fără subvenții și la un preț stabil pentru consumatorii industriali și comerciali. De asemenea, proiecte de genul acesta vor avea o contribuție importantă și în atingerea celor două obiective pe care România și le-a asumat: creșterea independenței energetice și reducerea emisiilor nete la zero”.

Parcul fotovoltaic se află în etapa finală de dezvoltare, urmând ca până în iunie 2030 să înceapă construcția. Rezolv Energy evaluează deja soluții tehnologice și opțiuni de finanțare prin împrumut. Monsson și Rezolv au planuri mari și în ceea ce privește reconversia profesională a oamenilor din zonă și implicarea cât mai mare a forței de muncă locale în lucrările de construcții și operarea parcului fotovoltaic.

Parcul fotovoltaic va fi proiectat, construit și operat la cele mai mari standarde sociale, de mediu și de guvernanță (ESG), cu un accent deosebit pe integrarea activităților agricole din perimetru. Mare parte din terenul agricol de slabă calitate va fi transformat în pășune, fiind astfel controlată vegetația în exces. Cercetări recente din Statele Unite au demonstrat beneficiile acestei soluții, confirmând că randamentul general al pășunilor din cadrul parcurilor fotovoltaice este similar cu cel al pășunilor din câmp deschis. Proiectul va căuta, de asemenea, să încorporeze apicultura și alte măsuri pentru a crește biodiversitatea.

Înființat la începutul acestui an, Rezolv Energy beneficiază de o echipă de conducere experimentată, care a mai dezvoltat și gestionat anterior un portofoliu important de proiecte de energie în Europa Centrală și de Sud Est, inclusiv parcul eolian de la Chirnogeni. Luna trecută compania a anunțat parteneriatul cu Low Carbon pentru livrarea parcului eolian ”Vis Viva”, cu o putere instalată de 450 MW, aflat la sud de Buzău.

În această tranzacție, KPMG a fost consultantul principal pentru fuziune și achiziție (M&A), în colaborare cu echipa Berechet Rusu Hirit în calitate de consultant juridic principal, în timp ce  Biris Goran a fost consultantul juridic al Monsson, iar Clifford Chance consultantul juridic al Rezolv Energy.

 

Despre Rezolv Energy

Rezolv Energy este un producător independent de energie regenerabilă cu o experiență bogată în domeniu. Compania dezvoltă proiecte de energie verde, fără subvenții, la un preț stabil, pe termen lung, pentru utilizatorii industriali și comerciali și pentru alți beneficiari care operează în Europa Centrală și de Sud-Est.

Având un management cu o experiență de 15 ani în domeniul energiei verzi, compania investește în proiecte de energie regenerabilă – eoliene, solare și stocare – de la stadiul de dezvoltare până la construcție și până la funcționarea pe termen lung.

Cu sprijinul investițiilor pe termen lung din partea Actis, unul dintre cei mai importanți investitori în energie din lume, Rezolv Energy construiește un portofoliu de multi-gigawaţi care va ajuta companiile și țările să-și satisfacă nevoile energetice de astăzi și în viitor. Mai multe informații aici: https://rezolv.energy/

Despre Monsson

Monsson este un jucător major în domeniul energiei regenerabile și a apei din 2004, cu proiecte de peste 7000 MW în dezvoltare. Printre poveștile noastre de succes se numără peste 2000 MW deja construiti (1100 MW eolian și 1000 MW fotovoltaic), dintre care cea mai importantă realizare este cel mai mare parc eolian on-shore din lume, cu excepția SUA, de 600 MW și acum cel mai mare parc fotovoltaic din Europa.

Presiunea globală de adaptare la schimbările climatice este cea mai stringentă problemă de astăzi care va influența condițiile de viață de mâine de pe Pământ.

Considerăm energia regenerabilă de importanță majoră pentru asigurarea generării de electricitate în viitorul apropiat și vedem Natura ca singura soluție viabilă pentru problema energetică de astăzi și de mâine.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://www.monsson.eu/

articolul original.

DRUID lansează Aplicațiile de Business Conversaționale pentru eliberarea întregului potențial al relației simbiotice dintre oameni și tehnologie

26 October 2022 at 03:03
image
Londra, 25 octombrie 2022. DRUID anunță lansarea aplicațiilor de business conversaționale (Conversational Business Applications sau CBA) o nouă categorie pe piața soluțiilor de AI conversațional sub forma unei platforme care se integrează cu orice sistem tehnologic existent într-o companie pentru a oferi cea mai naturală experiență angajaților și clienților. Astfel, DRUID îmbină capabilitățile esențiale ale tehnologiei de AI conversațional cu automatizări complexe pentru a oferi o conexiune perfectă cu sistemele utilizate în companii și cu tehnologiile RPA pentru a automatiza realizarea naturală a task-urilor de business.

„Asistenții virtuali bazați pe AI conversațional devin, treptat, o componentă esențială a mediilor de business din diferite industrii, iar eficiența crescută și economiile de costuri ce derivă din implementarea lor sunt incontestabile. Cu toate acestea, suntem convinși că acesta reprezintă doar începutul. Valoarea pentru companii constă în valorificarea adevăratului potențial al acestei tehnologii, folosite nu doar pentru a livra extensii conversaționale pentru aplicațiile existente, ci pentru a crea adevărate Aplicații de Business Conversaționale, care să acopere de la început la final toate procesele dintr-o anumită zonă de activitate. Această nouă abordare presupune o conexiune mai strânsă între om și tehnologie – într-o relație simbiotică – prin care provocările din business sunt rezolvate corect și în timp real”, explică Liviu Drăgan, CEO DRUID.

Aplicațiile de Business Conversaționale DRUID înseamnă îmbunătățirea abilităților tehnologice ale soluțiilor de AI conversațional de a înțelege contextul de afaceri, de a declanșa acțiuni inteligente și de a interacționa cu utilizatorii. Unul dintre cele mai semnificative beneficii ale schimbării majore de direcție a DRUID este acela că un asistent virtual inteligent DRUID poate fi aplicat în orice mediu tehnologic existent, fără a le impune companiilor să-și înlocuiască investițiile anterioare, indiferent că este vorba de sisteme ERP sau CRM, implementări RPA sau alte procese digitale.

Abordarea DRUID presupune creșterea capacității acestor sisteme prin adăugarea unui strat conversațional care să le apropie de utilizatori și să le facă mai ușor de utilizat în contexte multi-canal (chat conectat, mobil, website etc.), crescând eficiența realizării task-urilor zilnice. Aplicațiile de Business Conversaționale DRUID pot fi aplicate în orice mediu tehnologic și în orice segment de activitate, oferind în același timp o platformă low-code/no-code care le permite chiar și utilizatorilor fără cunoștințe de IT extinse să construiască și să implementeze automatizări și aplicații pentru orice proces din companie. Mai mult, aceiași utilizatori pot alege din sute de configurații predefinite disponibile în biblioteca de soluții a companiei.

Începând cu DRUID 5.0 Symbiosis, clienții DRUID vor avea acces și la un nou element, numit Digital Workspaces. Astfel, utilizatorii din companie vor avea acces în camere virtuale specializate pe anumite subiecte de business, cum ar fi, spre exemplu, HR sau vânzări, unde un asistent inteligent DRUID le va oferi suport non-stop, răspunzând la întrebări, realizând task-uri, declanșând automatizări RPA, colectând și prezentând date relevante de business, sau chiar recomandând cele mai bune acțiuni viitoare.

În plus, DRUID oferă acum o suită mai cuprinzătoare de indicatori de performanță, cu peste 50 de KPI personalizabili care pot fi comandați și grupați în diferite forme pentru a oferi informații instantaneu. Platforma DRUID poate transforma milioane de interacțiuni zilnice în sute de valori, diagrame și tabele preconfigurate, reflectând rezultatele de afaceri și rentabilitatea investiției. Abilitățile de analiză le pot indica utilizatorilor sursa datelor și îi pot sprijini în luarea de decizii mai bune. În plus, tabloul de bord sugerează acțiuni și le permite utilizatorilor să identifice și să rezolve rapid și corect problemele la sursă.

DRUID este o platformă end-to-end pentru construirea de aplicații de business conversaționale bazate pe inteligență artificială, aplicații concepute pentru a-i ajuta pe angajați să atingă următorul nivel de productivitate și pentru a crea o experiență totală pentru clienți în cel mai intuitiv mod. Asistenții virtuali inteligenți DRUID permit interacțiuni rapide, personalizate, susținute pe o multitudine de canale diferite și hiper-automatizate, disponibile în limba fiecărei organizații datorită capacității de a se integra cu orice sisteme enterprise și tehnologii RPA existente. Începând cu 2018, DRUID își construiește mod activ viziunea de a oferi fiecărui angajat un asistent virtual inteligent, creând o rețea globală extinsă de parteneri, printre care și UiPath, și deservind peste 150 de clienți din întreaga lume.

articolul original.

TOT CE E BINE SA STITI DESPRE SEDINTE

25 October 2022 at 03:25

Şedinţe

Angajatul modern tipic consumă, în medie, mai mult timp participând la diferite întâlniri decât pentru activitatea propriu-zisă. Oricine a lucrat vreodată într-un birou ştie cât de neplăcute pot fi şedinţele: îţi întrerup munca, perturbă activitatea zilei şi permit colegilor extrovertiţi să vorbească fără întrerupere. Deşi şedinţele ocupă din ce în ce mai mult din ziua noastră de muncă, mulţi dintre noi nu mai vedem beneficiile pe care le aduc şi resimţim doar frustrarea de a fi deranjaţi din activitate.

Cu toate acestea, dacă sunt programate şi organizate corespunzător, şedinţele reprezintă modalitatea optimă pentru comunicarea în interiorul echipei, consolidarea unei viziuni comune, îmbunătăţirea abilităţilor angajaţilor. Iată de ce trebuie să ţineţi cont pentru a eficientiza şedinţele şi pentru a vă asigura că nu pierdeţi timpul oamenilor şi nu irosiţi bani companiei:

 1. participarea trebuie să fie voluntară – dacă un angajat spune că nu dorește să participe la o întâlnire, respectați acest lucru. Favorizați o cultură organizaţională în care angajații iau inițiativa de a citi în prealabil agenda unei întâlniri și de a decide dacă participă sau nu la o şedinţă. Un angajat bine organizat poate să îşi dea seama când nu poate contribui semnificativ la o întâlnire.
 2. ordonaţi punctele de pe agendă în funcţie de importanţa lor – studiile psihologice au demonstrat că subiectele care sunt discutate la începutul unei şedinţe tind să primească cel mai mult timp şi atenţie, indiferent cât de complexe ar fi acestea.
 3. cu cât o şedinţă este mai lungă, cu atât este mai ineficientă – acest lucru se datorează unui fenomen cunoscut sub numele de Legea lui Parkinson, care prevede că durata necesară pentru a finaliza o sarcină se va extinde sau se va contracta în funcție de timpul alocat. Având în vedere acest lucru, încercați să vă scurtați următoarea întâlnire cu câteva minute și veţi vedea că discuţiile se vor focaliza pe subiectul important, pentru a se încadra în intervalul de timp mai redus.
 4. nu vă supraevaluaţi abilitatea de a modera o şedinţă. Cei care conduc o şedinţă o evaluează de obicei mai pozitiv decât participanții. Conform unor studii, cu cât vorbește mai mult cineva într-o ședință, cu atât va fi mai pozitivă impresia pe care şi-o formează despre acea întâlnire. Şi de obicei, persoanele care vorbesc cel mai mult în întâlniri sunt cele care o organizează şi coordonează. Așadar, pentru a obține o estimare mai realistă a abilităților dvs., va trebui să întrebați persoanele care participă la întâlnirile pe care le organizaţi despre ce cred cu adevărat despre ele.
 5. reduceţi numărul de persoane care participă la o şedinţă. Întâlnirile cu multe persoane sunt cele mai bune prietene ale chiulangiilor: dacă vrei să stai linştit, să te relaxezi şi să asculţi alte persoane vorbind, o şedinţă cu mulţi participanţi este oportunitatea ideală. Dacă doriţi ca echipa dvs. să facă progrese, trebuie să reduceţi drastic lista de invitaţi. Chiar dacă intuiţia ne-ar putea spune că o şedinţă poate beneficia de contribuţia mai multor minţi, știința dezvăluie că invitarea participanților în plus este de fapt contraproductivă. Indivizii au tendinţa de a-şi reduce eforturile şi motivaţia atunci când lucrează în grup. Chiar și atunci când participanții fac tot posibilul pentru a fi productivi, studiile sugerează că grupurile mari au dificultăţi în a lua decizii. Dacă un grup creşte peste şapte persoane, fiecare individ în plus scade eficienţa decizională a grupului cu 10%. Aşadar, şapte participanți reprezintă numărul ideal de oameni pentru luarea deciziilor.
articolul original.

Începe Târgul Național Imobiliar TNI 28-30 octombrie 2022, Palatul Parlamentului

21 October 2022 at 14:20

25.000 de oferte imobiliare cu prețuri între 8.120 euro și 6 milioane de euro!

NOUTĂȚI, OFERTE ȘI RECORDURI IMOBILIARE

Persoanele aflate în căutarea de locuințe, pasionații de real estate, dar și cei care sunt interesați de achiziții imobiliare cu scop investițional sunt invitați să viziteze Târgul Național Imobiliar TNI ce începe vineri,          28 octombrie, ora 10.00, la Palatul Parlamentului. Evenimentul are loc până duminică, 30 octombrie, iar accesul se realizează din Calea 13 Septembrie, poarta B3 (autobuze 117, 136, 385, stația Casa Academiei), vizitatorii ce se deplasează cu mașina personală având posibilitatea de a parca gratuit în curtea interioară a Palatului Parlamentului.

               Recomandăm vizitatorii să instaleze aplicația de mobil TNI ce facilitează schimbul datelor de contact cu participanții târgului în mod rapid și sigur. În plus, vizitatorii au acces gratuit în baza Qr codului generat de aplicația de mobil TNI. Aplicația este disponibilă pe GOOGLE PLAY și APP STORE! Descarcă ACUM aplicația TNI și INTRI GRATUIT!

 

TNI: Eveniment cu portofoliu imobiliar variat și beneficii multiple pentru vizitatorii !

Ediția TNI ce are loc în perioada 28-30 octombrie la Palatul Parlamentului reunește 120 de companii expozante ce au pregătit peste 25.000 de oferte de locuințe noi, dar și vechi : garsoniere, apartamente, vile, case de vacanță din București, ILFOV, Sebeș, Constanța, Năvodari, Mamaia, Valea Prahovei, Dubai, Cipru și Franța. Cea mai ieftină locuință are prețul de 29.200 euro și este o garsonieră de 24mp din Drumul Taberei, ofertată de Remax Activ, iar cea mai scumpă proprietate promovată la târg costă 6 milioane de euro și este o vilă individuală în Dubai, complet mobilată, utilată, dotată cu piscină în interior și facilități de lux, din portofoliul Emax Real Estate.

Pentru cei interesați de achiziția de terenuri, prețurile pornesc de la 8.120 euro, pentru un teren intravilan cu suprafața de 812mp în Brebu, Valea Prahovei, din portofoliul Mervani Invest și ajung până la 3,5 milioane de euro, teren intravilan cu suprafață de 32.400mp în Popești Leordeni, ce este promovat de Re/MAX IMPACT.

               Vizitatorii Târgului Național Imobiliar au acces pe durata celor 3 zile de eveniment la imobile cu prețuri speciale și diverse bonusuri oferite de expozanții TNI. Printre acestea menționăm: reduceri de 15% la apartamentele dezvoltate de OBA Different by Luxury, discount de 3.600 euro pentru montarea kitului de panouri solare și 2.000 euro discount din prețul standard al caselor din VillaNova Residence; reduceri de până la 10% la vilele din ansamblul Valea Cireșilor, reduceri de până la 150 euro/mp la apartamentele din EnVogue Residence, prețuri promoționale în funcție de avansul achitat pentru apartamentele cu 2 și 3 camere din ansamblul Uranus1, voucher cadou în valoare de 2500 euro oferit de ImobiliareDubai.ro, discount 5% la vilele din Bella Vitta Residence, reduceri de 2.700 euro la apartamentele cu 2 camere (50mp utili) și respectiv 3.300 euro la apartamentele de 2 camere ( 60mp utili) din Panorama City faza III, discount de 2.500 euro și excursie în Dubai pentru clienții Emax Real Estate, alături de multe alte surprize și beneficii pentru vizitatorii TNI,” declară Cristina Bercea, PR Manager al Târgului Național Imobiliar.

Cunoscuți pentru conceptul investițiilor imobiliare cu randament anual garantat de 7% în stațiuni la mare și la munte și proprietăți imobiliare care s-au apreciat cu peste 130%, Nordis Group oferă la târgul imobiliar           CEC-uri de investiție cu discount procentual instant. „Ne bucură participarea la Târgul Național Imobiliar, întrucât, într-o perioadă cu inflație de aproape 16%, investițiile imobiliare au dovedit că sunt cea mai sigură opțiune dintre toate cele existente pe piață. La TNI vom oferta cu prioritate studiouri de la 63.900 euro +TVA, dar mai ales cele 10 apartamente cu valoare cuprinsă între 600.000 lei și 700.000 lei, care în prezent beneficiază de 5% TVA, dar din 2023, vor fi taxate cu 19% TVA, pentru că ne dorim ca investitorii noștri să facă cele mai profitabile alegeri. Rezervarea unei proprietăți până la finalul anului oferă investitorilor un avantaj financiar de 14% în 2 luni de zile. Îi așteptăm pe toți cei interesați să obțină CEC-ul de investiție, cu discount procentual unic, valabil 10 zile de la încheierea târgului imobiliar”, susține Florin Poștoacă, Sales Manager Nordis Group.

Printre companiile și proiectele imobiliare prezente la târgul imobiliar se numără: Axxis Nova Resort & Spa, Plaza Residence, Northcoast Properties Cyprus, UniCredit Bank, White Titanic,  Metropolitan Developments, Timpuri Noi Residence, Banca Transilvania, Trio Bridge View, Siena Residence, Saba Residence, First Bank, Citta del Lago, Magnolia Urban Residence, Imobiliare Dubai, Dimmer, OTP Advisors, Quantum Garden, Panorama City, Militari Residence, Central Address, iResidence, Ansamblul Valea Cireșilor, RE/MAX IMPACT, Homebond Dubai, Ocean Art Design, Ideal Residence, Prestige Residence, 123Credit, Ego Rezidențial, A|B Imobiliare, Logicassa, Nataela Residence, IIDF Romania, etc.

IMOPEDIA.ro este partenerul tradițional al TNI, iar la ediția din 28-30 octombrie continuă acțiunile pentru #oLumeImobiliaraMaiBuna. Localizarea exactă a proprietății este principala cerință a cumpărătorilor, iar imopedia.ro oferă acest serviciu prin parteneriatul cu MLS.ro. Totodată, imopedia.ro continuă acțiunile de informare a cumpărătorilor prin emisiunile ZAI la o Cafea, susținute de Răzvan Muntean.

 

TNI: Situația prețurilor în imobiliare și nivelul cererii de locuințe

Piața imobiliară din țara noastră este matură și reușește să se adapteze actualei situații marcate de inflație și evoluția dobânzilor. Oscilațiile de preț sunt inevitabile în aceste condiții, dar se mențin în cote normale,  creditele deși sunt mai scumpe, în continuare sunt accesibile, iar numărul de tranzacții imobiliare începe să își revină după o evidentă contracție ce s-a resimțit în perioada de vară.  Conform datelor publicate de ANCPI, numărul de tranzacții imobiliare realizate în luna precedentă a fost de 62.054, în creștere cu 3.668 față de luna august, cele mai multe vânzări înregistrându-se în București, ILFOV și Timiș.

Conform indicelui Imobiliare.ro, la nivel național prețul mediu solicitat pentru o locuință a ajuns la valoarea de 1.705 euro/mp, în capitală valoarea media este de 1737 euro/mp, iar Clujul se menține orașul din țară cu cel mai scump preț pe mp, respectiv 2.394 euro/mp. ,,Este o perioadă în care piața rezidențială caută un punct de echilibru și inevitabil vom continua să avem oscilații de preț specifice de la o lună la alta. Chiar dacă în septembrie am înregistrat scăderi de preț în jurul a 1%, față de aceeași perioadă a anului trecut, diferențele de preț sunt în continuare peste rata inflației. Ne așteptăm ca pe segmentele mass-market și rezidențialul vechi acest reglaj inerent să fie mai vizibil, în vreme ce prețurile pentru locuințele premium, cu localizare privilegiată, proiectele calitative, în general, cel mai probabil vor continua să se consolideze, reprezentând o bună alternativă investițională în perioada cu inflație mare.” Daniel Crainic, Director Marketing Imobiliare.ro.

TNI: Actualii cumpărători de locuințe apelează la specialiști

Clienții și-au schimbat în urma pandemiei nu doar preferințele, ci și comportamentul. Actualii cumpărători preferă locuințele mai spațioase, chiar dacă sunt mai departe de centrul orașului, pun accent pe spații exterioare generoase, optează pentru facilități multiple, caută inovație și sustenabilitate. Procesul de decizie este mai lung și de multe ori apelează la specialiști pentru recomandări și verificări suplimentare.

,,În ultimele luni cererea pe piața imobiliară s-a contractat semnificativ din cauza incertitudinilor și a inflației. Cu toate că oamenii au nevoie de locuințe, aceștia sunt mai reticenți decât în trecut, alegând să se informeze mult mai bine înainte de a achiziționa un imobil.RE/MAX Action va fi prezent în cadrul TNI cu un portofoliu foarte variat, de peste 2500 de proprietăți, pentru toate bugetele, iar prețurile locuințelor încep de la 25.000 de euro. În aceste momente îndemnăm oamenii să apeleze la profesioniștii care le pot oferi consultanță în cumpărarea de locuințe și soluții pentru creditare, astfel încât să le satisfacă stilul de viață.Adrian Rus, Broker/Owner RE/MAX Action

TNI: Dezvoltatorii sunt mai preocupați de calitatea imobilelor livrate

Pentru a se adapta noilor cerințe ale cumpărătorilor de locuințe, dezvoltatorii cresc calitatea imobilelor construite. „În proiectarea ansamblului de pe Bulevardul Iuliu Maniu am acordat o atenție deosebită atât confortului, cât și siguranței viitorilor rezidenți. Acesta este motivul pentru care am decis ca fiecare clădire să dispună de propriul adăpost antiatomic – o facilitate care este foarte greu de găsit pe piața rezidențială autohtonă. De asemenea, complexul este realizat cu materiale premium, iar apartamentele sunt mai spațioase decât ce se consideră a fi «norma» pe acest segment de piață: garsonierele au peste 42 de metri pătrați utili, unitățile cu două camere depășesc, de regulă, 60 de metri pătrați, cele cu trei camere, 92 de metri pătrați, iar cele cu patru camere, 140 de metri pătrați. În plus, oferim clienților Târgului Național Imobiliar (TNI) reduceri semnificative la achiziția de apartamente, în cuantum de până la 150 de euro pe metru pătrat. Raportat la valoarea totală a unei unități locative, discountul poate depăși suma de 13.000 de euro.”Radu Dumitrescu, Sales Manager EnVogue Residence

TNI: Piața chiriilor din România urmează modelul american

Cererea pentru închiriere este în continuă creștere, iar România a ajuns să urmeze modelul deja consacrat în Statele Unite ale Americii, unde ansambluri rezidențiale întregi sunt destinate exclusiv închirierii.

Ultimii doi ani au adus schimbări majore în piața imobiliară, românii dând dovadă de mult mai multă mobilitate și flexibilitate, cu predilecție segmentul de studenți și tineri profesioniști, care reprezintă o proporție covârșitoare de 95-96% din totalul chiriașilor noștri. Prețurile cu chiria în complexul rezidențial Vitan Estates, ce este destinat exclusiv închirierii, încep de la 350 euro/luna, iar costurile de întreținere sunt direct proporționale cu consumul fiecărei locuințe, toate apartamentele având contoare individuale pentru apă, gaz și energie electrică, centrală proprie sau de bloc eficientă, de ultimă generație, dar și aer condiționat.” Violeta Niculae, Director Operatiuni Vitan Estates

 

TNI: Interes crescut pentru investiții imobiliare în țară

În ultimii ani s-a putut observa în cadrul edițiilor Târgului Național Imobiliar interesul crescut al românilor pentru achiziția de case de vacanță în țară. Aceștia cumpărau proprietăți pe litoralul românesc sau la munte cu scopul de se bucura de unul maxim doua sejururi în locație, închiriindu-le în restul timpului. Odată cu apariția fenomenului work from home și a noului mod de lucru hibrid, românii s-au putut bucura de mai mult timp petrecut în locuințele de vacanță ce a dus la evidențierea trendului second home și la noi în țară, precum și încurajarea dezvoltatorilor români să investească în acest segment de piață.

Ridicarea structurii pentru Madrid, primul dintre cele 6 blocuri ale ansamblului integrat AXXIS Nova Resort & SPA, din Mamaia Nord, a ajuns la etajul al nouălea. La fel ca și lucrările de construcție, vânzările la proiect avansează conform planului, cele mai căutate locuințe fiind studiourile și apartamentele cu două camere, cu vedere directă la mare – poziționarea în prima linie pe malul Mării Negre fiind, în mod evident, unul dintre principalele noastre atuuri. Prețurile de achiziție pornesc de la 79.000 de euro pentru studiouri, de la 120.000 de euro pentru două camere, respectiv 199.900 pentru trei camere. De menționat ar fi că majoritatea clienților cu care am discutat au în vedere, cel puțin la modul potențial, valoarea investițională a unei proprietăți în AXXIS Nova Resort & SPA, chiar dacă pentru unii primează dorința de a avea o casă de vacanță pentru uzul propriu.” Daniel Cârstocea, dezvoltator AXXIS Nova Resort & SPA

După litoralul românesc, următoarea zonă preferată de români pentru investiții imobiliare o reprezintă Valea Prahovei. „Preferințele clientilor sunt îndreptate către apartamentele cu 2 și 3 camere, dar la fel de interesați sunt și de casele vechi, mai mici, care au o suprafață de teren de 200-500mp. Prețurile ofertelor imobiliare au crescut față de anul anterior cu 10-15%, iar in viziunea noastră pe termen mediu și lung, prețurile vor stagna.

Agenția Mervani Invest prezintă în cadrul TNI proiecte noi care se vor finaliza în primăvara anului 2023, spre exemplu la Bteni apartamentele cu 2 și 3 camere au prețul de 1500 euro/mp construit, în Sinaia zona semicentrală apartamentele cu 2 camere au prețul de 1300 euro/mp construit, în timp ce apartamentele cu 2 camere din Sinaia, zona centrală au prețul de 2300 euro/mp construit. Cea mai accesibilă ofertă din portofoliu este o garsonieră în Bușteni în proiect nou ce are  prețul de 50.000 euro, iar la polul opus regăsim un teren cu suprafața de 2400mp în Predeal, zona ultracentrala ce are prețul de 2,4 milioane euro.  Livia Popa, agent imobiliar Mervani Invest

TNI: Românii cu situație financiară bună investesc în străinătate

Interesul pentru achiziții în străinătate a crescut brusc odată cu declanșarea conflictului în Ucraina, iar în cadrul ediției Târgului Național Imobiliar din 28-30 octombrie vizitatorii au acces la oportunități de investiții în  Dubai, Cipru, iar pentru prima dată la un eveniment din România și din Franța: Paris, Montpelier și Nisa prin intermediul agenției franco-române IIDF România.

Prețurile locuințelor din Dubai vor crește constant cel puțin și în următorii doi ani, fiind impulsionate de cererea investitorilor străini! Investițiile în Dubai sunt puternic încurajate de către stat prin facilități precum TVA zero pentru proprietăți rezidențiale și zero taxe pe venit, în plus investitorii pot obține facil și rezidența. În cadrul TNI, Emax Real Estate Dubai, pune la dispoziție proprietăți de calitate din Dubai, cu perspective de apreciere a valorii de piață, cu prețuri începând de la 150.000 euro, cu posibilitate de plată eșalonată, direct la dezvoltator. Toți clienții care vor rezerva în cadrul ediției TNI din 28-30 octombrie o proprietate din portofoliul Emax vor beneficia de un voucher de discount în valoare de 2500 euro și o excursie în Dubai pentru două persoane.Andreea Popa, Director General Emax Real Estate

Alături de multiple oferte de investiții în Dubai, compania Northcoast Properties este încântată să prezinte în cadrul TNI multitudinea de oportunități care sunt disponibile în Cipru de Nord, atât pentru investitori cât și pentru cei care au în vedere stabilirea pe această insulă sigură și pașnică, ce se bucură de peste 320 de zile însorite pe an. “Prin achizițiile off-plan de la cei mai buni dezvoltatori, la momentul potrivit înseamnă că puteți obține o apreciere de capital de peste 50% în doar 2 ani. Piața de închirieri imobile este stabilă, în creștere în fiecare an și beneficiați de venituri garantate din chirii, de până la 8% într-un an, pe o perioadă de 4 ani. De asemenea, dezvoltatorii oferă rate cu 0% dobândă pe o durată de până la 7 ani pentru proprietățile achiziționate off-plan și servicii de administrare a proprietăților. Mădălina Stănescu, Co-fondator  Northcoast Properties

TNI: Trendul tiny houses ia amploare în România

Conceptul de case mici mobile este consacrat în Statele Unite, având la bază filozofia de a trăi armonios cu spațiul și natura. Pentru că în ultima perioadă s-a constatat și la noi în țară un interes crescut mai ales în peisajul turistic, pentru acest tip de case mici, mobile, la TNI vizitatorii vor găsi inclusiv oferte atractive pentru tiny houses. “Cu arhitectură modernă, interior amenajat pentru a crea spații ergonomice și avantajul amplasării versatile, un tiny house îți oferă ieșirea din cotidian și intimitatea de care ai nevoie. Tehnologiile inovatoare și modalitățile inteligente de utilizare a spațiului sunt caracteristice în proiectarea și construcția caselor mici. Ocean Art Design prezintă la Târgul Național Imobiliar case mobile, model Vagoon House ce pot fi poziționate departe de agitația orașului și îți oferă o experiență inedită pentru întreaga familie, sau pot reprezenta o opțiune modernă și economică pentru spații de cazare, showroom, atelier, café-bar, street-food. Construită și utilată cu materiale de înaltă calitate, având un consum redus de energie, casa mobilă este o soluție eficientă, iar prețurile promoționale valabile pe durata târgului pornesc de la 11.000 euro.Hayrettin Cetinturk, General Manager Ocean Art Design

TNI: Alternativă inedită- casele pe timberframe

Sistemul timberframe este bine cunoscut și folosit de mulți ani în numeroase țări din Europa. O astfel de construcție are numeroase avantaje precum rapiditatea cu care poate fi construită și montată în șantier, gradul de eficiență energetică ridicat, dar și impactul redus asupra mediului înconjurător. „Ne bucurăm să vedem că din ce în ce mai mulți români sunt interesați să construiască case eficiente energetic și iau în calcul sistemul timberframe. O clădire eficientă energetic nu mai reprezintă un moft, ci o necesitate, mai ales dacă luăm în considerare criza de energie actuală. Ne dorim să sprijinim oamenii să construiască mai bine, mai ușor, mai rapid, mai economic, dar și mai prietenos cu mediul înconjurător. ” Andrada Ioniță, Marketing Manager Dimmer

TNI: Târg imobiliar cu finanțare inclusă

Pentru a veni în sprijinul cumpărătorilor și a facilita tranzacțiile imobiliare, în cadrul târgului imobiliar din 28-30 octombrie de la Palatul Parlamentului, vizitatorii primesc consultanță financiară gratuită în vederea obținerii de credite avantajoase de la reprezentanții: UniCredit Bank, Banca Transilvania, First Bank, OTP Advisors, 123Credit, The Money Advisor.

TNI: Pavilion dedicat locuințelor verzi

Vizitatorii TNI sunt invitați la standul dedicat locuințelor verzi – Green Homes certified by Romania Green Building Council. Colaborăm cu peste 50 de dezvoltatori de proiecte rezidențiale, certificarea Green Homes fiind cea mai cunoscută certificare pentru ansambluri rezidențiale din România. Există în prezent peste 16.000 de locuințe certificate sau în curs de certificare cu o valoare de piață de aproape 3 miliarde de euro. Locuințele certificate de Romania Green Building Council sunt eligibile pentru finanțare prin creditele imobiliare verzi oferite de cele 9 bănci partenere: Raiffeisen Bank, Alpha Bank, BCR, Libra Bank, Vista Bank, Garanti Bank, Banca Transilvania, BRD și Procredit Bank. Monica Ardeleanu, Executive Director and Research Director, Romania Green Building Council

 

 

TNI:  brand 100% românesc cu renume european și parteneriate internaționale

Târgul Național Imobiliar – TNI este evenimentul de referință pentru piața imobiliară din România, ce reunește într-un singur loc, timp de 3 zile: dezvoltatori, agenții imobiliare, instituții financiar-bancare, instituții de asigurări, management imobiliar, industrii conexe, asociații profesionale, investitori strategici și instituționali, precum și presa de specialitate. TNI este cel mai mare eveniment imobiliar din România și  unul dintre cele mai relevante din Europa de Est. Având deja o tradiție de 18 ani în acest segment, brandul TNI este internațional și se bucură de încrederea și sprijinul celei mai importante organizații imobiliare din lume. National Association of REALTORS® (NAR) este cea mai mare Asociație Imobiliară din lume, cu peste 1,6 milioane de membri, din care peste 6000 în afara SUA. NAR are relații bilaterale globale cu 109 instituții locale și asociații imobiliare din 74 de țări și este Partener Internațional al Târgului Național Imobiliar TNI încă din anul 2019. Misiunea NAR este de a împuternici și a implica toate comunitățile de REALTORI® prin furnizarea de cunoștințe, resurse și experiențe de încredere care să ridice succesul și profesionalismul membrilor. ” Dan A. Negulescu, Ambasador NAR pentru Europa de Est

În România, NAR este prezentă prin Parteneriatul Bilateral cu Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România (APAIR), toți membrii acesteia având calitatea de REALTORI®. APAIR, este prezentă și la această ediție a celui mai relevant eveniment de profil din România, TNI. În cadrul standului Asociației, vizitatorii târgului vor putea afla informații relevante despre piața imobiliară, trendurile actuale, evoluția prețurilor și a interesului din domeniu. În plus, cei interesați vor putea discuta direct cu profesioniști pregătiți să le ofere consultanță și sfaturi celor care doresc să vândă, să cumpere sau să închirieze o proprietate imobiliară. ” Daniel Dobre, Vicepreședinte APAIR

Lansarea de carte în cadrul TNI

În cadrul ediției TNI din 28-30 octombrie se lansează cartea „Cum să ai succes în imobiliare”, scrisă de unul dintre cei mai creativi oameni din imobiliare, Alex Printz.  „Această carte este un ghid eficient de a-ți construi o carieră de succes în domeniul imobiliar. Mulți agenți începători pleacă la drum cu ambiție și tenacitate, uitând să își asigure o bază solidă de start în acest domeniu 100% antreprenorial. Unii nu îți șlefuiesc abilitățile, nu au un plan de învățare sau o abordare strategică a afacerii, renunțând după primele 6 luni de activitate. Cartea este structurată în 6 capitole, fiecare având ca focus un segment strategic al domeniului imobiliar. Vei trece astfel prin exerciții de identificare și slefuire a abilităților necesare acestui domeniu, îți vei construi o strategie de învățare eficientă, vei lucra la primul tău plan de afaceri și îți vei implementa prima ta strategie de marketing. Alex Printz CO-founder și Head of Strategy Mr Exclusivitate, autorul cărții Cum să ai succes în imobiliare

 

Pentru a marca un eveniment de real succes, vă invităm să descoperiți ofertele imobiliare din cadrul TNI alături de un pahar de șampanie oferit de Vinexpert !  ,,Nu există un produs în lumea aceasta care, la nivel colectiv, să fi fost prezent la mai multe sărbători, succese, secrete și povești istorisite de regi, președinți și oameni influenți, decât șampania.” Dragoș Ghinea, degustător expert și Wine Guru al Vinexpert

 

Pentru detalii despre ediția Târgului Național Imobiliar din 28-30 octombrie vă invităm să descărcați

aplicația de mobil TNI disponibilă gratuită pentru Android și IOS.

Mai multe informatii : www.targulnationalimobiliar.ro

Parteneri Internaționali: National Association of REALTORS® (NAR), Emax Real Estate Dubai

Parteneri: Axxis Nova Resort & Spa, EnVogue Residence, Exigent Unique Properties, Imobiliare.ro

Eveniment realizat cu sprijinul: Imopedia.ro

Powered by: Storia

Parteneri Media: Titirez.ro; Misiunea Casa; Real Estate Magazin; Casa și grădina; Agerpres; Mediafax; Bursa Construcțiilor; Telegrama.ro; Practic-Idei pentru casă, grădina și apartament; Arena Construcțiilor; Jurnalul de Afaceri; Business Adviser; Business Point; Ziare.com; Business 24; ȘtirileImobiliare.ro; Caseșigrădini.ro; Rezidențial.net; Anunțul.ro; TopEstate.ro; etc.

articolul original.

Fericirea la locul de muncă, un obiectiv Principal(33)

18 October 2022 at 14:43

Oamenii care sunt mai fericiți la locul de muncă sunt mai implicați în organizația lor, ajung mai rapid la poziții de conducere, sunt mai productivi și creativi și suferă mai puține probleme de sănătate. Din ce în ce mai mult, cercetările sugerează că inducerea sentimentului de fericire, în rândul propriilor angajați, ar trebui să fie un obiectiv esențial pentru companii.

Un studiu realizat în rândul reprezentanților Generației Z, care până în 2030 va reprezenta aproximativ 30% din forța de muncă a lumii, relevă că peste 60% dintre aceștia dezvoltă un atașament pentru companiile pentru care lucrează în funcție de conexiunile umane dezvoltate la nivel organizațional și de sentimentul de fericire pe care îl trăiesc la locul de muncă. Trendul este susținut și de către angajatori, care au început să includă în procesul de recrutare găsirea de candidați pentru pozițiile de CHO (Chief Happiness Officer), tocmai acei manageri responsabili de satisfacția angajatului.

Compania de software Principal33 își propune să dezvolte o întreagă cultură organizațională în jurul conceptului de fericire, prin noua poziționare ”FUN to get things DONE”. Principiul care stă la baza poziționării companiei constă în generarea sentimentului de fericire, prin colectivul de muncă și interacțiunile umane pe care angajatul le dezvoltă, zi de zi, la job, dar și prin satisfacția profesională, de a-ți duce la capăt sarcinile, cu succes, având susținerea totală a colegilor și a companiei.

„A fi parte din Principal33 înseamnă a lucra pentru o companie care te prețuiește ca persoană, îți permite să crești ca profesionist, lucrând pentru cele mai importante companii din Europa și, nu în ultimul rând, îi pasă ca tot ceea ce se întâmplă la locul de muncă să fie într-un mod vesel, pozitiv. Distracția la locul de muncă este permisă” – Ignacio Santiago – CEO @Principal33

Componenta de FUN, care definește noua cultură organizațională a Principal33, a fost integrată inclusiv în procesul de recrutare. Prin campania „A Fun Start @Principal33”, desfășurată în luna iulie, compania și-a mutat interviurile de angajare la un festival, tocmai pentru ca prima interacțiune cu candidații să se desfășoare într-un mediu relaxant, în care candidatul scapă de orice trac sau presiune.

Numărul de aplicanți și succesul inițiativei au reprezentat un argument solid în a da continuitate campaniei: „Ne-au surprins total candidații care au aplicat pentru un job la Principal33 și reacțiile lor cu privire la o campanie curajoasă, de a începe procesul de recrutare la un festival. A fost exact elementul-cheie care i-a determinat pe candidați să vină la o primă întâlnire cu noi. Prin urmare, am luat decizia de a continua campania – A Fun Start @Principal33 – , în sezonul de iarnă, de această dată pe pârtiile de schi din România.” – Paul Duna – COO @Principal33

Descoperă pozițiile disponibile în cadrul companiei, accesând secțiunea de Cariere (https://principal33.com/careers), și convinge-te cât de FUN este să lucrezi la Principal33!

articolul original.

300 milioane de europeni afectați de boli digestive

17 October 2022 at 15:26

Datele unui nou studiu paneuropean privind povara bolilor digestive, prezentat pe 10 octombrie la Săptămâna United European Gastroenterology (UEG) 2022 și publicat în United European Gastroenterology Journal, evidențiază o creștere îngrijorătoare a prevalenței mai multor boli digestive începând cu anul 2000. Printre acestea se numără bolile hepatice cronice, pancreatita, boala de reflux gastroesofagian, gastrita, tulburările vasculare intestinale și boala celiacă la copii. În plus, ratele de incidență și mortalitate pentru toate cancerele digestive combinate au crescut cu 26% și, respectiv, 17% în perioada 2000-2019.

Consumul de alcool și obezitatea – factori de risc

Raportul identifică faptul că bolile digestive afectează peste 300 de milioane de persoane din Europa și din zona mediteraneană și că, de asemenea,  costurile economice asociate sunt substanțiale. Incidența și prevalența multor boli digestive sunt cele mai ridicate în rândul persoanelor foarte tinere și în vârstă și, pe măsură ce populația europeană îmbătrânește, această povară a bolilor va crește în mod inevitabil. Incidența și mortalitatea standardizate pe vârstă pentru cancerul hepatic și pancreatic au crescut în majoritatea țărilor europene începând cu anul 2000, iar consumul de alcool, obezitatea și alți factori modificabili ai stilului de viață au fost identificați ca fiind factori-cheie care contribuie la o mare parte din povara globală a acestor afecțiuni digestive. Creșterea incidenței cancerului colorectal în rândul adulților tineri reprezintă, de asemenea, un motiv de îngrijorare. Cercetătorii de la Universitatea din Liverpool, Marea Britanie, care au realizat studiul în numele UEG, au observat tendințe de creștere a poverii bolilor digestive datorate unui indice de masă corporală (IMC) ridicat pe întregul continent. Și, deși s-au înregistrat unele progrese în reducerea poverii atribuibile alcoolului începând cu anul 2000, consumul de alcool rămâne un contribuitor major la povara bolii. Un element de noutate pozitivă care reiese din acest studiu este scăderea poverii pentru sănătate legate de fumat în aproape toate țările europene, în urma strategiilor naționale de intervenție. Un factor cheie evidențiat în raport este faptul că diferențele sociale și economice la nivelul populației dintre țări explică o mare parte din diferențele în ceea ce privește povara bolilor digestive, țările mai dezavantajate, măsurate în funcție de indicele de dezvoltare umană, înregistrând o povară mai mare din cauza majorității bolilor digestive.

 Bolile digestive „costă” UE 20 miliarde de dolari

În ceea ce privește povara economică a bolilor digestive, raportul UEG constată că, în medie, costul estimat al furnizării de servicii medicale în regim de internare (cu excepția tratamentului și a diagnosticării) pentru bolile digestive, ca procent din produsul intern brut (PIB), a fost de 0,12% în cele 31 de țări incluse în studiu. Acest lucru se traduce printr-un cost potențial în întreaga UE de aproximativ 20 de miliarde de dolari în 2021. „Povara socială, economică și de sănătate a bolilor digestive este în creștere într-un ritm alarmant”, spune Helena Cortez-Pinto, președintele UEG. „Sistemele de sănătate și economiile noastre se află deja într-o stare fragilă și este nevoie de acțiuni urgente pentru a aborda aceste poveri, prin educație publică, modularea alegerilor privind stilul de viață și cercetare, pentru a inversa aceste tendințe alarmante.” Potrivit raportului, dacă, în cele 31 de țări europene, mortalitatea prematură legată de bolile digestive ar putea fi redusă cu 25%, atunci economiile estimate din prevenirea pierderilor de productivitate s-ar ridica la un total de 11,4 miliarde de euro (în 2019). Această sumă crește la 22,8 miliarde EUR și 34,2 miliarde EUR pentru reduceri de 50 % și, respectiv, 75 %.

 Inegalități între țările din Europa de Est și cele din Vest

Povara bolilor digestive, măsurată prin anii de viață ajustați în funcție de dizabilitate (DALY), tinde să fie mai mare în țările din Europa Centrală și de Est în comparație cu cele din Europa de Vest și de Sud, în special în cazul bolilor hepatice cronice, al pancreatitei, al gastritei și al duodenitei, al tulburărilor vasculare intestinale și al ulcerului gastroduodenal. Luigi Ricciardiello, președintele comitetului de cercetare al UEG, declară: „În Europa persistă inegalități grave în materie de sănătate și, având în vedere provocările economice emergente, ne așteptăm ca aceste inegalități să se agraveze și mai mult. Din nefericire, în ciuda prevalenței lor substanțiale și a impactului global, multe boli digestive sunt încă slab înțelese și atrag relativ puțină atenție, fie din perspectiva politicilor, fie din cea a finanțării.”

UEG a realizat un studiu similar în 2014, care a evidențiat sarcini similare și, cu îmbunătățiri limitate de atunci, rezultatele și rezultatele acestui ultim studiu UEG vor contribui la accelerarea progreselor în reducerea poverii tulburărilor digestive. De asemenea, va contribui la identificarea domeniilor prioritare în care sunt necesare cercetări și investiții în întreaga Europă, precum și în fiecare națiune în parte. Tanith Rose, cercetător principal al studiului comandat de UEG, concluzionează: „Lipsa de progres din ultimele două decenii în ceea ce privește reducerea incidenței bolilor digestive subliniază necesitatea unei mai mari adopții a unor strategii preventive eficiente. Factorii sociali și economici contribuie la diferențe importante în ceea ce privește povara majorității bolilor digestive, iar eforturile de reducere a poverii care nu țin cont de acești factori vor avea probabil un succes limitat.”

Bogdan Guță

articolul original.

SOFTONE Group achiziționează cosmoONE

13 October 2022 at 14:06

 

SOFTONE Group, lider în industria business software din Grecia și Europa de Sud-Est, prezent pe piața locală prin intermediul subsidiarei SoftOne România, achiziționează pachetul majoritar de acțiuni cosmoONE.  Astfel, SOFTONE Group anunță achiziția a 61.73% din acțiunile cosmoONE, cel mai mare dezvoltator de soluții electronice pentru achiziții B2B din Grecia, deținute anterior de OTE Group.

cosmoONE a fost înființată în anul 2000 și este principalul furnizor de soluții software dedicate achizițiilor electronice B2B de pe piața elenă. Compania dezvoltă o gamă largă de aplicații specializate pentru toate etapele ciclului de achiziție, începând cu licitații, comenzi și până la integrarea și arhivarea facturilor în sistemele ERP.

Portofoliul de clienți cosmoONE include cele mai mari companii din sectorul privat, din industrii precum telecomunicații, financiar-bancar, asigurări, comerț, dar și organizații din sectorul public. Noua achiziție creează un cadru solid de oportunități pentru SOFTONE, grupul integrând acum în portofoliu cele mai avansate aplicații de facturare electronică și de achiziții electronice, astfel încât să susțină întreprinderile mijlocii și mari în efortul lor de a-și reduce semnificativ costurile operaționale prin digitalizarea tuturor operațiunilor B2B.

„Noua achiziție se aliniează complet cu strategia noastră, aceea de a investi în soluții tehnologice avansate. cosmoONE dezvoltă și comercializează soluții B2B recunoscute care, împreună cu celelalte aplicații din portofoliul SOFTONE Group, creează sinergii solide ce susțin viziunea noastră de a dezvolta cea mai mare platformă de conectare a afacerilor în Cloud. Prin intermediul acestei achiziții ne-am consolidat capacitatea de a pătrunde pe piața companiilor mijlocii și mari cu cele mai avansate soluții, astfel încât să susținem organizațiile să își digitalizeze complet toate procesele B2B”, a afirmat Panos Martinis, Chief Executive Officer, SOFTONE Group.

Despre SoftOne România

SoftOne România este prezentă pe piața locală de peste 8 ani. Compania își desfășoară operațiunile la nivel național prin intermediul unei rețele de parteneri ce numără peste 40 de companii software în 35 de județe, care oferă servicii software Cloud integrate companiilor mici, mijlocii și mari din toată țara. 

Grupul SoftOne are peste 300 de angajați și o rețea formată din mai mult de 600 de parteneri, deservind peste 47.000 de clienți în patru țări (Grecia, Cipru, Bulgaria, România). Având o experiență îndelungată în crearea celor mai inovatoare tehnologii, SoftOne dezvoltă soluții Cloud și Enterprise Mobility de ultimă generație, asigurând transformarea digitală a companiilor de talie mică, medie, cât şi a organizaţiilor mari. Pentru mai multe informații, vă rugă să vizitați https://www.softone.ro/.

articolul original.

Directorii generali globali văd o recesiune „uşoară și scurtă” şi rămân optimiști cu privire la perspectivele economiei globale pe un orizont de timp de 3 ani

12 October 2022 at 12:34

KPMG a publicat recent raportul “Perspectivele directorilor executivi 2022” (2022 CEO Outlook), care a întrebat peste 1.300 de directori executivi din cele mai mari companii din lume despre strategiile și perspectivele lor. Acesta a reliefat că 58% dintre lideri se așteaptă ca o recesiune să fie ușoară și scurtă. Paisprezece la sută dintre directorii executivi indică recesiunea ca fiind printre cele mai presante preocupări în prezent – în ușoară creștere față de începutul anului 2022 (9 la sută), în timp ce oboseala cauzată de pandemie se află în fruntea listei (15 la sută).

 

Pe parcursul anului următor peste 8 din 10 (86%) directori generali globali anticipează o recesiune, 71% prevăzând că aceasta va afecta veniturile companiei cu până la 10%. Majoritatea directorilor executivi cred că o recesiune va afecta creșterea prognozată (73 la sută). Trei sferturi (76 la sută) au luat deja măsuri de precauție pentru o eventuală recesiune.

În ciuda acestor preocupări, directorii executivi sunt mai încrezători în reziliența economiei în următoarele 6 luni (73 la sută) decât au fost în februarie (60 la sută), când KPMG a chestionat 500 de directori executivi pentru sondajul “CEO Outlook Pulse”. Mai mult, 71% dintre lideri sunt încrezători în perspectivele de creștere a economiei globale în următorii 3 ani (în creștere de la 60% la începutul lui 2022) și aproape 9 din 10 (85%) sunt încrezători în creșterea organizației lor în următorii 3 ani.

Bill Thomas, Global Chairman & CEO, KPMG, a declarat: „Aspecte ce se ivesc o dată la o generație – o pandemie globală, tensiuni geopolitice, presiuni inflaționiste și dificultăți financiare – s-au succedat rapid și au afectat optimismul directorilor executivi globali. Deși nu este surprinzător faptul că mediul economic constituie astăzi principala preocupare pentru liderii de afaceri, este încurajator să vedem niveluri rezonabile de încredere pe care directorii le au în propriile companii și în perspectivele acestora de creștere pe termen lung.

„Evenimentele din ultimii ani au creat adevărate turbulențe pentru comunitatea de afaceri. Concluziile noastre ar trebui să ofere un optimism prudent că, în lupta cu aceste provocări și depășirea acestora, directorii sunt mai încrezători în reziliența companiilor lor și sperăm că piețele vor avea o abordare similară și vor atenua unele dintre incertitudinile foarte reale cu care ne confruntăm astăzi.”

Înghețarea angajărilor și reducerea numărului de angajați sunt avute în vedere de către directorii executivi

 

In faţa turbulențelor economice continue, există semne că “Marea Demisie” şi-a atins limitele, 39% dintre directori executivi implementând deja o înghețare a angajărilor în timp ce 46% iau în considerare reducerea forței de muncă în următoarele 6 luni. Cu toate acestea, perspectiva pe trei ani este mai optimistă, doar 9% așteaptă o reducere suplimentară a numărului de angajați.

Incertitudinea influenţează transformarea digitală pe termen lung

 

În timp ce incertitudinea actuală îi determină pe directorii executivi să continue să acorde prioritate transformării digitale, 40% dintre companii și-au întrerupt strategiile de transformare digitală și alte 37% plănuiesc să ia astfel de măsuri în următoarele 6 luni.

Pe termen lung, mai mult de un sfert consideră că avansarea digitalizării și a conectivității mediului de afaceri este vitală pentru atingerea obiectivelor de creștere în următorii 3 ani. Șaptezeci și patru la sută sunt, de asemenea, de acord că investițiile strategice în digitalizare și ESG (environmental, social, governance – i.e. mediu, social, guvernanta) sunt indisolubil legate.

Concentrarea atenţiei către riscurile reputaționale și tehnologice

 

Tehnologia emergentă și disruptivă a fost desemnată ca fiind cel mai mare risc pentru creșterea afacerilor în următorii 3 ani. Suplimentar, directorii executivi au identificat alte câteva domenii care prezintă riscuri majore pentru creștere: reputație, probleme de reglementare și operaționale și schimbările climatice.

Riscul de reputație – cum ar fi nealinierea cu opiniile clienților sau ale publicului larg – stârnește mai multă îngrijorare în rândul directorilor executivi comparativ cu începutul anului 2022 (10% în august față de 3% în februarie). Ca răspuns la provocările geopolitice, 51% dintre organizații au întrerupt colaborarea cu Rusia și 34% plănuiesc să facă acest lucru în următoarele 6 luni.

Securitatea cibernetică nu mai este cea mai mare amenințare a corporațiilor, mai multe companii fiind pregătite pentru atacuri

In ultimul an securitatea cibernetică a căzut din topul primele 5 riscuri asociate dezvoltării afacerilor, doar 6% dintre directori executivi numind-o drept cel mai mare risc (17% în februarie 2022). Cu toate acestea, mediul cibernetic evoluează, 77% spunând că organizația lor consideră securitatea informațiilor o funcție strategică și o potențială sursă de avantaj competitiv. Repercursiunile incertitudinii geopolitice asupra atacurilor cibernetice corporative ridică de asemenea îngrijorări, potrivit a 7 din 10 directori executivi (73%).

Aproape trei sferturi din organizații (72%) au un plan de a gestiona atacurile ransomware. Cu toate acestea, mai mulți directori executivi recunosc că sunt slab pregătiți pentru un atac cibernetic, aproape un sfert (24%) recunoscând acest lucru în 2022, comparativ cu 13% în 2021.

Presiunea părților implicate crește responsabilitatea în ESG

 

Când au fost întrebați care a fost principala lor provocare în comunicarea performanței ESG către acţionari aproape o cincime (17 la sută) dintre directori au indicat scepticismul acţionarilor în legătură cu activităţile de “greenwashing”, în creștere de la 8 la sută în 2021. Mai mult de o treime (38 la sută) dintre directorii executivi spun că organizațiile lor au probleme în a articula o strategie ESG convingătoare. Aproape trei sferturi dintre repondenți (72%) cred, de asemenea, că atenţia părților interesate faţă de problemele ESG — egalitatea de gen, impactul asupra climei etc. — va continua să se intensifice.

În ceea ce privește talentul, comparativ cu începutul anului 2022, mai mulți directori executivi consideră că a avea talentul și abilitățile potrivite este, de asemenea, cheia pentru atingerea ambițiilor climatice de emisii cu target net zero – sau similare. Aproape un sfert (22 la sută) spun că lipsa de competențe și expertiză împiedică implementarea soluțiilor – o creștere de la 16 la sută la începutul acestui an.

Presiunea economică încetinește ambițiile ESG

Directorii generali globali recunosc importanța inițiativelor ESG pentru afacerile lor, mai ales când vine vorba de îmbunătățirea performanței financiare și de stimularea creșterii. De fapt, 69% dintre directorii executivi au remarcat o cerere crescută din partea acţionarilor pentru raportare și transparență ESG sporite – 58% în 2021.

Aproape jumătate (45 la sută) dintre directorii generali sunt de acord că progresul în domeniul ESG îmbunătățește performanța financiară corporativă, în creștere de la 37 la sută cu doar un an în urmă. Cu toate acestea, pe măsură ce incertitudinea economică continuă, jumătate întrerup sau își reconsideră eforturile ESG existente sau planificate în următoarele 6 luni, iar 34% au şi făcut-o deja.

Mediul de afaceri autohton rămâne optimist pe termen foarte scurt

“Există un nivel ridicat de similitudine între constatările identificate la nivel global cu tendințele care se observă în prezent în economia românească. În prima jumătate a anului economia românească a avansat cu 5,8%, cu mult peste așteptările inițiale. Mai mult decât atât, indici recenţi de sentiment ai mediului de afaceri arată că, în medie, companiile au aşteptări mai degrabă pozitive în ceea ce privește condițiile economice viitoare pe termen foarte scurt. Aceasta, în ciuda incertitudinii geopolitice continue, cauzate preponderent de razboiul din Ucraina, de accelerarea rapidă a prețurilor la energie și de creșterea ratelor dobânzilor, ca urmare a avansului inflației,” afirmă Ramona Jurubiță, Country Managing Partner, KPMG în România.

Perspectivele pieței muncii sunt oarecum similare cu cele privind activitatea economică. Rata șomajului a scăzut la 5,1% în august, atingând nivelul înregistrat înainte de pandemie. Acest lucru a exacerbat unele probleme de pe piața muncii. Penuria de forță de muncă şi de talent precum și nepotrivirea competențelor profesionale au fost resimțite mai accentuat în mai multe sectoare în ultimul timp, inclusiv în activităţile  de producție şi servicii. Mediul de afaceri indică de asemenea acești factori ca fiind o provocare pentru planurile lor de dezvoltare. Tendințele de ocupare a forței de muncă pe termen scurt sunt în mare parte neutre, deși unele rămân pozitive, în special în sectoarele comerțului cu amănuntul și al transporturilor, unde nevoile de angajare sunt marginal mai mari.

“Investițiile în tehnologie par să susțină tendința deja consolidată. Digitalizarea companiilor, de exemplu, beneificiază de fonduri pentru investiții disponibile în următorii ani prin intermediul Facilității de Redresare și Reziliență. La nivel național, cheltuielile pentru tehnologia informației și comunicațiilor (ITC) au crescut deja substanțial în ultimii ani, urmând o tendință care s-a accelerat în timpul pandemiei. Dacă în 2019 sectorul de ITC a reprezentat aproximativ 10% din creșterea PIB-ului României, acesta a crescut constant de atunci, ajungând la 13,6% în 2021 și la un impresionant 29% în a doua jumătate a anului 2022. Acest lucru indică atenția sporită pe care economia o acordă investițiilor în tehnologie ca mijloc de îmbunătățire atât a productivității, cât și a experienței clienților,” încheie Ramona Jurubiță.

Despre KPMG

KPMG este o organizație globală de firme independente de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor. Ne desfăşurăm activitatea în 145 de ţări şi aveam la finalul anului financiar 2021 aproape 236.000 de angajaţi în firmele membre din întreaga lume. Fiecare firmă KPMG este din punct de vedere legal o entitate separată şi distinctă si se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privată engleză cu răspundere limitată la garanții. KPMG International Limited și entitățile sale nu oferă servicii pentru clienți.

În România şi Republica Moldova, KPMG îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şase birouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Chişinău. În prezent dispunem de un număr de peste 1000 de profesionisti, atât cetăţeni români, cât şi străini.

articolul original.

Huawei lansează campania „O viață mai lungă pentru dispozitivul tău HUAWEI”

10 October 2022 at 15:02

București 10 octombrie 2022 – Huawei Consumer Business Group aduce beneficii surprinzătoare utilizatorilor săi sub umbrela campaniei „O viață mai lungă pentru dispozitivul tău HUAWEI”. Utilizatorii se pot bucura acum de un preț cu mult mai mic pentru înlocuirea bateriei dispozitivelor preferate, pornind de la 99 de lei. Fie că este vorba despre smartphone, tabletă sau laptop, nu mai există limite, nici măcar cea a garanției. Mai mult, utilizatorii își pot înlocui bateria dispozitivului fără să părăsească confortul casei.

 

Campania „O viață mai lungă pentru dispozitivul tău HUAWEI” vine în sprijinul tuturor pasionaților de tehnologie, cu posibilitatea de prelungire a duratei de viață a dispozitivelor pe care aceștia le dețin. Bateriile utilizate sunt modele originale Huawei, asigurând calitate și fiabilitate, iar utilizatorii pot solicita serviciul de înlocuire pentru dispozitivele aflate în afara garanției la prețul de doar 99 lei pentru smartphone-uri, 139 lei pentru tablete și 199 lei pentru laptopuri. Utilizatorii se pot bucura de prețul fix în funcție de categoria produsului, indiferent de modelul acestuia.

Pentru a beneficia de acest serviciu de înlocuire a bateriei, utilizatorii trebuie să îl achiziționeze de pe Huawei Store și să aleagă una dintre cele două modalități de revendicare. Aceștia pot fie să meargă la unul din centrele de service autorizate HUAWEI participante la promoție pentru a beneficia de reparație la fața locului, fie să apeleze serviciul de asistență telefonică Huawei la numărul de telefon 0800 400 896 pentru a solicita un curier, iar acesta va ridica dispozitivul de la adresa indicată, pentru a beneficia de transport gratuit. După achiziționare, beneficiul are o valabilitate de 30 de zile, iar dacă acesta nu este revendicat în termenul respectiv, în contul utilizatorului se va face o returnare automată.

De asemenea, serviciul HUAWEI Door-to-Door este disponibil și pentru utilizatorii ale căror produse se află încă în garanție și se aplică pentru toate dispozitivele Huawei.

Utilizatorii își pot aduce în continuare dispozitivele și la centrele autorizate de service, unul dintre acestea fiind centrul Huawei de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, iar al doilea centrul de service Huawei de pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 7. Lista modelelor eligibile pentru care se aplică beneficiul de înlocuire a bateriei este una extinsă, mai multe detalii și lista completă de produse găsindu-se aici:

https://consumer.huawei.com/ro/support/battery-service/.

Despre Huawei Consumer BG

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind o treime din populația lumii. Compania deţine 14 centre R&D în ţări precum Germania, Suedia, India şi China. Huawei Consumer BG este una dintre cele 3 filiale ale companiei și include smartphone-uri, computere și tablete, dispozitive din gama wearable și servicii cloud, etc. Cu aproape 30 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, Huawei oferă tehnologii inovatoare consumatorilor de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați https://www.huawei.com/en

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

Youtube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Community: Comunitatea Huawei

articolul original.

Camera bucureșteană a premiat excelența în afaceri la Topul firmelor

6 October 2022 at 13:51

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat în Aula Carol I din sediul său istoric cea de a XXIX-a ediție a TOPULUI FIRMELOR DIN BUCUREŞTI, eveniment tradițional pentru cea mai dinamică și solidă comunitate de afaceri a țării, cea din Capitală.

La ceremonia de înmânare a premiilor au participat, alături de manageri ai celor mai performante companii bucureştene, membri ai Guvernului, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi mass-media. Printre personalităţile care au onorat invitaţia Camerei bucureştene s-au aflat: prof. univ. dr. Emil Constantinescu, fost președinte al României; Gabriel Bunduc, secretar de stat în Ministerul Transporturilor; Toni Greblă, prefectul Capitalei; Corneliu Cârstea, secretar general adjunct în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT), co-președinte al Consiliului de Export al României, Mihai Daraban președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR); Ovidiu Silaghi, secretarul general al Camerei Naționale; Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București; Mihai Ionescu, președintele Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România, co-președinte al Consiliului de Export; prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, președintele CECCAR, prof. univ. dr. Dorel Paraschiv, prorector al Academiei de Studii Economice.

Dintre cele 156.777 firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanţul aferent anului 2021, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 56.760 firme, în creștere cu 15,6% față de anul precedent și au fost premiate 7.251 firme (+4,2%, comparativ cu ediția precedentă), în cadrul a șapte secțiuni: servicii, comerţ, industrie, construcţii, cercetare-dezvoltare și high-tech, turism şi agricultură.

„Remarc cu bucurie ca a crescut semnificativ gradul de performanţă şi eficienţă al companiilor bucureştene laureate. Astfel, cifra de afaceri cumulată a acestora s-a majorat faţă de ediţia precedentă cu 15%, atingând 96 mld. euro, în timp ce profitul din exploatare, în valoare de 9,6 mld euro, este mai mare cu 31% comparativ cu cel consemnat anul trecut. De asemenea, aș vrea să punctez că mediul de afaceri al Capitalei este unul stabil, prin prisma faptului că 820 de firme, adică 11,3% din totalul premianților, s-au calificat pentru a primi TROFEUL DE EXCELENŢĂ pentru clasarea, timp de cinci ani consecutiv, pe primele trei poziții ale Topului nostru”, a declarat în deschidere președintele Camerei bucureștene, Iuliu Stocklosa.

„Economia funcționează pe bază de încredere: în oamenii de afaceri, în instituțiile financiare și în instituțiile statului. Fără încredere nu vom putea consolida acest indicele de dezvoltare pe care îl avem”, a afirmat prof. univ. dr. Emil Constantinescu, fost președinte al României. Cu acest prilej, președintele Constantinescu a lansat și un îndemn la sprijinirea cercetării și a învățământul superior, ca soluție pentru o dezvoltare durabilă a economiei românești.

Tot în deschiderea Galei, președintele CCIR a vorbit despre polarizarea puternică a economiei românești, punctând faptul că 0,55% din numărul total total de firme care au depus bilanțul anul acesta realizează 65% din cifra de afaceri la nivelul întregii țări. Totodată, Mihai Daraban subliniat necesitatea scăderii deficitului balanței comerciale. „Cred că trebuie să ne axăm pe atragerea de investiții în producția de bunuri de larg consum și pe reducerea dependenței de importuri”, a declarat Mihai Daraban.

Corneliu Cârstea, secretar general adjunct în cadrul MAT a invitat companiile prezente să acceseze programele Ministerului, dintre care a amintit: Start-Up, Femeia-Manager, pe cele de promovare a exporturilor și incoming.

Pe lângă distincţiile acordate pentru rezultatele economice obţinute în anul 2021, în cadrul evenimentului au fost decernate trofee de excelenţă companiilor care în ultimii cinci ani s-au clasat pe primele trei poziţii în competiţia elitelor, trofeul „George G. Assan”, pentru „Brandul românesc al anului” companiei Aaylex One SA, pentru brandul CoCoRiCo, și trofeul „Ioan V. Socec”, Ziarului Financiar, precum şi o serie de premii speciale unor companii multinaționale și cu capital autohton, precum și unor instituții de presă.

Biroul de Presă al CCIB

 

articolul original.

ANIS și bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ lansează Ghidul ESOP în România

5 October 2022 at 13:00

Companiile de tehnologie au acum o imagine mai clară asupra instrumentelor de remunerare a angajaților cu acțiuni sau părți sociale

București – 4 octombrie 2022: ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), alături de bpv Grigorescu Ștefănică, lansează Ghidul privind ESOP – Stimulent pentru performanța societății, un instrument de remunerare pe termen mediu și lung a personalului-cheie, angajați și/sau membri ai organelor de conducere ale societăților, care oferă acestora posibilitatea de a dobândi acțiuni sau alte titluri de participare în companie.

 

Resursa umană este crucială pentru creșterea performanței, iar în contextul competiției pentru personalul IT și al deficitului de 15-20.000 de oameni în industria locală de software, remunerarea și beneficiile extra-salariale devin cu atât mai importante. Un element important în atragerea și retenția angajaților-cheie, a managerilor sau membrilor organelor de conducere este includerea lor într-un program ESOP (Employee Stock Option Plan).

Ce este ESOP? Care sunt avantajele unui astfel de instrument și cum poate stimula el performanța companiilor? Care este legislația aplicabilă în România?

Răspunsurile la toate aceste întrebări sunt detaliate în noul Ghid ESOP realizat de bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ, în colaborare cu Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), lansat astăzi. Documentul este conceput cu scopul de a facilita companiilor IT membre ANIS și nu doar acestora, înțelegerea acestui instrument de remunerare, identificarea provocărilor pe care le pot întâmpina la implementarea unui astfel de program ESOP, respectiv cunoașterea pașilor pe care experții bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ îi recomandă în planificarea ESOP. Ghidul este disponibil gratuit aici.

 

Potrivit unui studiu efectuat de European Federation of Employee Share Ownership, procentul societăților europene care au lansat astfel de noi planuri de remunerare pentru angajați a fost în creștere de-a lungul anilor, cu 32% în 2021, ceea ce înseamnă un nou plan la fiecare 3 ani. De asemenea, în același an, 94% dintre marile societăți europene aveau implementată o formă de participare a angajaților la capital, iar 60% dintre acestea aveau implementate planuri de tip ESOP, cele mai multe fiind situate în vestul Europei. Țările din Europa Centrală și de Est au înregistrat ponderi mai reduse, aceste instrumente de remunerare fiind relativ noi peste aceste piețe.

Am gândit acest ghid ca un instrument practic, ușor de urmărit, care să sprijine societățile în procesul de evaluare și de decizie cu privire la implementarea planurilor stock option. Ultimii ani au relevat un interes tot mai crescut pentru ESOP, având în vedere contribuția semnificativă pe care o pot avea aceste planuri în atragerea și păstrarea angajaților valoroși, dar și în creșterea performanţei angajaților și a societăților care aleg să le implementeze (inclusiv în perioade marcate de dificultăți economice). Pe lângă rolul informativ al ghidului care are scopul de a cultiva potențialul insuficient exploatat al planurilor stock option, ghidul își propune să fie și un instrument pentru planificarea ESOP. Întrucât în acest domeniu nu există o soluție de tipul one-size-fits-all, ghidul oferă sprijin în identificarea elementelor esențiale ce trebuie definite anterior procesului de implementare și în înțelegerea mecanismelor de implementare, care pot fi diferențiatori majori pentru alegerea unei structuri ESOP optime”, a spus Cătălin Grigorescu, Managing Partner bpv Grigorescu Ștefănică.

„În perioada pandemică s-a putut observa cu precădere o apetență crescută pentru acest tip de instrumente, de participare a angajaților la capital, întrucât implementarea acestui plan se dovedește benefică în momente marcate de o perioadă dificilă economic. Potrivit unui studiu din SUA, majoritatea firmelor care implementează astfel de planuri s-au bucurat de o performanță semnificativ mai bună, raportată la păstrarea locurilor de muncă, salarii, beneficii acordate și sănătatea la locul de muncă, comparativ cu cele care nu aveau astfel de instrumente”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

 

Beneficiile ESOP pentru angajatori și angajați

 

Printre beneficiile ESOP pentru angajatori se numără:

 • Creșterea motivației angajaților în atingerea obiectivelor individuale și ale societății;
 • Creșterea retenției angajaților prin dezvoltarea sentimentului de apartenență, derivat din proprietatea asupra titlurilor de participare ale societății;
 • Creșterea competitivității remunerației angajaților;
 • Poate duce la dezvoltarea unei guvernanțe sustenabile, la creșterea transparenței, la îmbunătățirea dialogului social, procesului de recrutare, precum și al performanței globale și profitabilității societății.

Pe de altă parte, printre beneficiile ESOP pentru angajați se regăsesc:

 • Participarea directă la succesul societății în același fel în care participă oricare acționar sau asociat;
 • Dobândirea unei componente de remunerație cu potențial nelimitat de apreciere în timp;
 • Participarea angajaților la procesul decizional are posibilitatea de a îmbunătăți performanța organizațională și calitatea vieții profesionale a angajaților și poate, de asemenea, să acționeze ca instrument de inovare la locul de muncă;
 • Creșterea circulației informațiilor în cadrul societății și ameliorarea nivelurilor de încredere dintre angajatori și angajați.

###

                                                    

Despre ANIS

 

24 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 175 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Peste 47.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Peste 3,87 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor plasează ANIS în zona actorilor cheie în ceea ce privește amprenta economică pe plan local. Cumulat, membrii ANIS au o cifră de afaceri de peste 65% din totalul veniturilor generate de industria IT la nivel național.

Pentru mai multe informații, accesați pagina Asociației – www.anis.ro

Despre bpv GRIGORESCU STEFANICA

bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ este o societate de avocatură cu o ofertă completă de servicii pentru tranzacții și litigii complexe, îmbinând în mod unic competențe juridice și fiscale. Fondată în 2006, societatea este recunoscută internațional pentru expertiza în sectorul tehnologiei și practica în arii precum drept societar, fuziuni și achiziții, drept fiscal, dreptul muncii, achiziții publice, servicii medicale, energie și infrastructură.

Echipa bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ este menționată constant pe poziții superioare printre firmele de avocatură recomandate de către prestigioasele publicații internaționale de specialitate precum Chambers & Partners, Legal 500, IFLR1000, ITR World Tax.

bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ este membru fondator a alianței regionale de societăți independente de avocați bpv Legal care oferă servicii juridice transfrontaliere în Europa Centrala și de Est. Membrii alianței sunt societăți partenere din Bratislava, Bruxelles, București, Budapesta, Praga și Viena.

Pentru mai multe informații, accesați www.bpv-grigorescu.com

articolul original.
❌