ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Pe urmele „alimentației științifice”: Lidl propune produse pe bază de plante, cu un impact pozitiv asupra mediului

31 January 2023 at 11:24
image

Grupul Lidl a adoptat la nivel global un pachet de măsuri menite să susțină o „alimentație echilibrată” în rândul consumatorilor. Astfel, retailerul își propune să vină în sprijinul clienților care adoptă acest stil alimentar cu o serie de produse mai sănătoase și sustenabile în viitor.

Plecând de la întrebarea „Cum se vor putea hrăni într-un mod sustenabil aproximativ 10 miliarde de oameni din întreaga lume în anul 2050, în limitele ecologice ale Pământului?”, un grup de oameni de știință din Comisia EAT-Lancet au dezvoltat un model de nutriție sănătoasă la nivel global: o alimentație bazată predominant pe plante și produse care au o amprentă mică de carbon. Pe baza acestui model de alimentație, grupul Lidl își propune ca până în 2025 să vină în sprijinul clienților cu o gamă de produse care să susțină un stil de viață „sustenabil”.

Extinderea sortimentului de produse pe bază de plante

„Producția de produse de origine animală are un impact negativ semnificativ asupra mediului, la nivel global. Cu cât consumul de produse pe bază de plante este mai mare, cu atât impactul pozitiv asupra mediului, biodiversității și sănătății este mai mare”, se arată într-un comunicat de presă al companiei. De aceea, până în 2025, grupul Lidl își propune să optimizeze constant sortimentul de articole care au ca sursă de proteină plantele, inclusiv gama de produse vegane, cum ar fi marca proprie „Vemondo”. Începând cu luna martie a anului 2023, grupul Lidl va calcula proporția surselor de proteine animale, în comparație cu cele pe bază de plante din produsele sale și va publica aceste informații.

Mai multe cereale integrale în produsele marcă proprie Lidl

Conform unor studii recente, cum ar fi Raportul Global de Nutriție, cerealele integrale sunt cel mai important factor atunci când vine vorba de adoptarea și întreținerea unui stil de viață sănătos. Produsele din cereale integrale conțin mai multe fibre, care susțin o bună funcționare a intestinului și ajută astfel la prevenirea diabetului și a bolilor cardiovasculare. Prin urmare, până în 2025, grupul Lidl va crește treptat proporția de cereale integrale în articolele de marcă proprie.

Noi standarde de promovare a produselor în rândul copiilor

Pornind de la premisa că o alimentație echilibrată ar trebui adoptată de la o vârstă fragedă, începând cu luna martie a anului 2023, cu excepția articolelor promoționale de Crăciun, Paște și Halloween, grupul Lidl nu va mai face publicitate destinată copiilor pe canalele adresate direct copiilor la alimente care sunt bogate în acizi grași saturați, zahăr sau sare. Prin această acțiune, grupul Lidl se aliniază la recomandările făcute de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în această direcție. În plus, retailerul va promova alimentația sănătoasă și sustenabilă în rândul copiilor.

 

articolul original.

Problema Germană. Primul pas al NATO spre Est

26 January 2023 at 22:07
image

La începutul anului 1990, în urma eliberării țărilor socialiste din orbita Kremlinului și a căderii zidului Berlinului, a reintrat în prim-plan o problemă majoră a relațiilor Est – Vest,  „problema germană” (slide 1)Al Doilea Război Mondial consacrase o metodă aparte de stabilire a păcii: la Conferința de Pace nu s-a încheiat un tratat  cu principala țară învinsă, Germania, ci numai cu aliații ei. În ceea ce privește Germania,  ea a rămas cu statutul de țară ocupată, stabilit la Conferința  de la Potsdam din 1945. Zonele de ocupație britanică, americană și franceză se uniseră la 23 mai 1949, formând Republica Federală a Germaniei; zona de ocupație sovietică, zona de est, s-a constituit, în același an,  la 7 octombrie 1949, sub denumirea de Republica Democrată Germană. Cu toate evoluțiile și convențiile ulterioare, suveranitatea celor două state germane era limitată de inexistența unui tratat de pace cu puterile învingătoare. Din punctul de vedere al jurisdicției militare, RFG era în NATO (din 9 mai 1955), RDG în Tratatul de la Varșovia  (de la 14 mai 1955, data înființării acestuia). Linia de front a Războiului Rece în Europa (Cortina de Fier”) era granița celor două state Germane. Un milion și jumătate de militari ai celor două blocuri erau masați de o parte și de alta a acestei linii. Relaxarea relațiilor Est-Vest, stabilirea unui climat de pace și cooperare în Europa, implica rezolvarea problemei germane, în primul rând semnarea unui tratat de pace între puterile învingătoare, Statele Unite, Uniunea Sovietică, Marea Britanie, Franța, pe de o parte, și Germania, pe de alta.

Problema germană era una extrem de sensibilă pentru statele europene care se confruntaseră în cele două războaie mondiale cu forța militarismului german și pentru cele limitrofe Germaniei (în special Polonia) care beneficiaseră de pe urma deplasării spre vest a frontierelor după cel de-al doilea război mondial.

Marea Britanie, Franța, Italia, Polonia, Cehoslovacia erau împotriva reunificării Germaniei. Primul ministru al Marii Britanii, „Doamna de Fier”, Margaret Thatcher a fost cel mai fervent și consecvent opozant al reunificării: „I-am învins pe germani de două ori! Și acum  sunt iarăși aici!” („We defeated the Germans twice! And now they‘re back!”[1].

Președintele G.W.H. Bush se situa la cealaltă extremă ─ era un susținător fără rezerve al reunificării Germaniei și anume în cadrul NATOGermania era punctul cel mai avansat și cel mai sigur al prezenței americane, prin intermediul NATO, pe continent. „Dacă Germania nu rămâne în NATO, e puțin probabil ca o altă țară europeană să accepte prezența trupelor noastre”, îi va spune  președintele G. W. H. Bush cancelarului  Kohl.

 Cancelarul Germaniei Federale, Helmut Kohl, era complet atașat vederilor președintelui Bush ─ Germania unită în NATO.

 Gorbaciov considera unificarea Germaniei ca un fapt inevitabil și natural în cadrul proiectului său ─ Casa Comună EuropeanăProiectul Casei Comune Europene trebuia să înceapă cu desființarea liniei de front dintre cele două pacte militare. Gorbaciov se exprimase: „Germania unificată este poarta spre Casa Comună Europeană.” Dar nu se grăbea deloc. Punctul lui de vedere era că unificarea Germaniei trebuia să fie un proces de durată, de câțiva ani de zile, care ar trebui să avanseze numai odată cu edificarea noilor structuri de securitate în Europa.

 Într-un articol de sinteză din Der Spiegel, din 2010, apare următoarea exprimare pertinentă și plastică a pozițiilor de la începutul lui 1990 în privința problemei germane:  „Europenii erau împotriva reunificării, americanii cereau (aproape) imposibilul, iar sovieticii se cambrau în fața obstacolului”[1].

În octombrie 1990, după câteva luni de confuzie pentru europeni și sovietici și de mare siguranță a jocului politic pentru președintele și administrația Bush, unificarea era încheiată. Bush obținuse „aproape imposibilul”: Germania unită în NATO; Statele Unite ─ putere dominantă pe continent; poarta expansiunii NATO spre est ─ potențial deschisă. Cum? Printr-o persuadare susținută a liderilor europeni și o „manipulare profesionistă a lui Gorbaciov[2] de către trioul Bush – Baker – Kohl.

Deja la 6 februarie 1990, Paul Nitze îi raporta președintelui Bush un succes obținut de americani în cadrul Forumului pentru Germania, care s-a desfășurat la Berlin cu participarea a 120 delegați din Europa de Vest și Europa de Est: „În prima zi a Forumului punctul de vedere majoritar era că unificarea trebuie să fie un proces de lungă durată, implicând concesii de ambele părți, inclusiv retragerea trupelor atât din Estul cât și din Vestul unei Germanii unificate. Dacă pactul de la Varșovia va fi dizolvat, NATO va trebui și el dizolvat… La încheierea Forumului consensul a fost radical schimbat. Aproape toți, cu excepția delegației sovietice, au fost de acord că ideea neutralității Germaniei unite este inoportună și inacceptabilă…” [3].

La 9 februarie 1990 secretarul de Stat american, James Baker, a fost primit la Moscova de către secretarul general al PCUS, Mihail Gorbaciov, în prezența ministrului de Externe al Uniunii Sovietice, Eduard Șevarnadze.  Discuțiile s-au purtat, în esență pe problema reunificării Germaniei [3]:

Baker: „Noi înțelegem că, nu numai pentru Uniunea Sovietică, dar și pentru alte țări europene, este important să aibă garanții că, dacă Statele Unite își păstrează prezența în Germania în cadrul NATO, nu va avea loc nici o extindere a  jurisdicției militare actuale NATO spre est («not an inch of NATO’s present military jurisdiction will spread in an eastern direction»)…. „(slide 2)Aș vrea să vă pun o întrebare ─ la care nu trebuie să-mi răspundeți acum. Presupunând că unificarea va avea loc, ce ați prefera: o Germanie unită, în afara NATO, absolut independentă și fără trupe americane, sau o Germanie unită, păstrând conexiunea cu NATO, dar cu garanții că jurisdicția și trupele NATO nu se vor extinde la est de actualele granițe?

Gorbaciov: „Vom reflecta asupra tuturor acestor lucruri. Intenționăm să le discutăm în profunzime  la nivel de șefi de state. Este de la sine înțeles  că lărgirea zonei NATO nu este de acceptat.”

Baker: „Suntem de acord cu aceasta.”

A doua zi după primirea lui Baker, la 10 februarie 1990, a sosit la Moscova cancelarul Kohl, însoțit de ministrul său de Externe și vice-cancelar, Hans-Dietrich Genscher. Baker i-a transmis lui Kohl un rezumat scris al  discuției sale cu Gorbaciov. În finalul acestuia, Baker indică marja de manevră a lui Kohl („implicit, NATO în zona ei prezentă ar putea  fi acceptabilă„).  În aceeași zi, Kohl a primit o scrisoare din partea președintelui Bush, în care acesta îl asigura de sprijinul său privitor la unificarea Germaniei în cadrul NATO. Între aceste două abordări, Kohl a ales să dicute cu Gorbaciov problema reunificării în variata „not an inch eastward”, deja acceptabilă liderului sovietic.

Cele două asigurări, din partea secretarului de Stat al Statelor Unite și a cancelarului Germaniei Federale, au avut o consecință strategică fundamentală: l-au determinat pe Gorbaciov să dea „undă verde” reunificării Germaniei. Aceste acorduri verbale nu depășeau, însă,  valoarea unui gentlemen‘s agreement …

Pentru moment unda verde” se referea la  aspectele interne ale unificării (alegeri libere în RDG, unificarea teritorială, unificarea monetară), urmând ca aspectele de politică externă să fie discutate în tratativele 2+4″ (miniștrii de Externe ai celor două Germanii și ai celor patru puteri învingătoare în cel de-al doilea război mondial).

La 24 februarie 1990 canclarul Kohl s-a întâlnit cu președintele Bush la Camp David, fără ministrul de Externe german, întrucât poziția lui Genscher în privința viitorului Europei diferea de a tandemului Bush – Kohl. În acest context, la nu mai târziu de două săptămâni de la acel „nici un pas spre est”  al secretarului său de Stat, președintele Bush își exprimă fără rezerve punctul de vedere:

„Vom câștiga acest joc, dar trebuie să procedăm cu înțelepciune («We are going to win the game, but we must be clever while we are doing it »)Sovieticii nu sunt în măsură să dicteze relațiile Germaniei cu NATO. Ceea ce mă îngrijorează sunt afirmațiile că Germania nu trebuie să fie în NATO. La naiba cu toate asteaNoi am câștigat, nu ei. Nu putem permite Sovietelor să smulgă victoria din fălcile înfrângerii («To hell with that. We prevailed and they didn’t. We cannot let the Soviets clutch victory from the jaws of defeat »)”[3]Această descărcare, în termeni, să zicem, colocviali, exprimă clar poziția președintelui Bush ─ sovieticii nu ne sunt parteneri, ci adversari înfrânți ─ poziție net diferită de cea a predecesorului său, Ronald Reagan („Ne-am despărțit ca parteneri în construirea unei lumi mai bune”). Realitatea era, de fapt, aceasta. Gorbaciov le-o oferise pe tavă.

 La 18 mai 1990, trei luni după ce Kohl obținuse de la Gorbaciov „unda verde” pentru reunificare, Baker, primit de Gorbaciov la Moscova, schimbă și el placa: „este plăcut să vorbim despre structuri pan-Europene de securitare și rolul CSCE… Este un vis minunat, dar numai un vis. În acest timp NATO există” [3].

Această modificare rapidă a situației și a raportului de forțe a devenit evidentă la summitul de la Washington/ Camp David din 31 mai – 2 iunie 1990. Tema principală a discuțiilor a fost colapsul economic al URSS și solicitarea lui Gorbaciov de ajutor financiar din partea Statelor Unite, la care Bush a răspuns, în final, prin încheierea unui tratat comercial, dar a refuzat acordarea vreunui împrumut.

Când Gorbaciov a avansat celebra variantă a „dublei ancorări” („two anchor„) ─  o Germanie unită, cu fosta RFG în NATO și fosta RDG în Tratatul de la Varșovia ─ replica lui Bush a fost tăioasă: „o asociere  schizofrenică”[3]. Iritarea lui Bush se explică prin faptul că o astfel de ancorare a celor două blocuri militare, prin intermediul Germaniei Unite, exprima o viziune asupra viitorului Europei, Casa Comună Europeană, de neacceptat pentru strategia Statelor Unite în Europa. Președintele Gorbaciov a cedat: „Poporul german are dreptul să-și aleagă alianța  pe care o dorește„. Deși această afirmație a mai fost făcută de către Gorbaciov, anume în cadrul întâlnirii cu Helmut Kohl din februarie 1990, ca una de principiu, ea avea acum o altă semnificație ─ cea a capitulării.

Înregistrările întâlnirilor și convorbirilor telefonice dintre liderii  americani, vest-europeni și sovietici, declasificate și publicate masiv după 2010, au fost preluate într-o multitudine de studii politologice referitoare la acea perioadă, cu interpretări diferite ale valorii asigurărilor verbale primite de către Gorbaciov. O concluzie unanimă, însă, a acestora este că președintele Bush și administrația sa au folosit un limbaj dublu în tratativele cu sovieticii („a two-pronged strategy”, „dual nature of U.S. strategy”, „a bifurcated strategy” [2], [4]): pe de o parte, Gorbaciov și staff-ul lui au fost „lăsați să creadă” (expresia îi aparține lui Robert Gates, director al CIA în acea perioadă) că dezideratele lor sunt respectate, pe de alta „Bush și administrația sa au presat urgentarea procesului de unificare, maximizând profitul Statelor Unite” [4].

Următoarea întâlnire determinantă în privința problemei germane este cea de la Moscova/Archyz-Caucaz, din iulie 1990,  dintre președintele Gorbaciov și cancelarul Kohl, fiecare cu echipele de lucru corespunzătoare. În prima zi, 15 iulie, tratativele s-au purtat la Moscova, în a doua la reședința lui Gorbaciov din Caucaz (slide 2).

Uniunea Sovietică, aflată în plin colaps economic, nu avea acces la piețele de capital occidentale; președintele Bush, cu două luni în urmă, la Camp David, refuzase și el un împrumut financiar. Kohl îi oferise deja lui Gorbaciov un împrumut vest-german și acoperirea financiară de către Germania a relocării în URSS a trupelor sovietice care urmau a fi retrase din RDG. Interesul lui Gorbaciov pentru un parteneriat cu cea mai puternică și tehnologizată economie europeană la acea dată, a RFG, era unul vital. Gorbaciov considera acest parteneriat ca unul strategic, la baza viitoarei Case Comune Europene, și era dispus să vină în întâmpinarea lui Kohl cu oferte majore.

Concluzia finală a acestor discuții a fost că, după unificare

– pe durata prezenței trupelor sovietice, pe teritoriul fostei RDG pot staționa trupe ale  Armatei Federale Germane, dar nu unități germane sub comandă NATO.

– după retragerea trupelor sovietice, pot staționa pe teritoriul fostei RDG și trupe germane aflate sub comandă NATOdar nu trupe străine și nu trupe dotate cu arme nucleare.

Aceasta este situația care va fi consacrată în urma negocierilor în formatul 2+4 de Tratatul reglementărilor finale cu privire la Germania, semnat la Moscova la 12 septembrie 1990. Pentru germani, prețul major al reunificării a fost recunoașterea frontierei cu Polonia pe linia Oder-Neisse, stabilită la Potsdam în 1945.

Ceremonia reunificării a avut loc la Berlin, în 3 octombrie 1990, într-un larg cadru festiv; la miezul nopții drapelul negru-roșu-galben al RFG, acum drapel al Germaniei reunificate, a fost ridicat deasupra Porții Brandenburg. După ratificarea tratatului de către statele implicate, Germania unită a devenit pe deplin suverană la 15 martie 1991. La 1 iulie 1991 Tratatul de la Varșovia s-a autodesființat.

Bush câștigase. Ocupase primul vid de putere lăsat de retragerea sovieticilor. Germania Unită va deveni capul de pod al expansiunii militare a Statelor Unite, via NATO, spre Est.

La 15 octombrie 1990, Mihail Gorbaciov a primit Premiul Nobel pentru Pace.

Himera lui, Casa Comună Europeană, va fi ștearsă din mersul Istoriei.

[1] K. Wiegrefe, An Inside Look at the Reunification Negociations, Der Spiegel, 29.09.2010.

[2] M. E. Sarotte, Not One Inch: America, Russia, and the Making of Post-Cold War Stalemate,Yale University Press, 2021.

[3]  S. Savranskaia and T. Blanton, Who Promissed What to Whom on NATO Expansion? What Gorbaciov Heard — Declassified documents, National Security Archive, Briefing Book 613, February 2010.

[4]  J. R. I. Shifrison, Deal or No Deal? The End of the Cold War and the Offer to Limit NATO Expansion, Quaterly Journal International Security, vol. 40, no.4, pp. 7-44

Prof. Dr. Tiberiu Tudor

articolul original.

Începutul poveștii unuia dintre cei mai mari patru creatori de modă americani: Tommy Hilfiger  

25 January 2023 at 18:45
image

Un vis care a devenit un succes global. Acesta este modul în care designerul Tommy Hilfiger își definește cariera și proiectul de viață.

 

La sfârșitul anilor 1960, The Beatles tocmai vizitaseră Statele Unite, iar trupe precum The Rolling Stones și The Who și cântăreți ca Jimmy Hendrix deveniseră un punct de referință pentru tinerii din acea vreme. Woodstock a transformat în modă părul lung, imprimeurile psihedelice și pantalonii cu clopoței, un stil care reflecta o tendință vestimentară specifică pentru acea generație. Thomas Jacob Hilfiger, un băiat din Elmira, New York, avea 18 ani și voia să se îmbrace ca starurile rock. Firea sa vizionară, talentul său de antreprenor și determinarea sa au făcut posibil visul său de a crea Tommy Hilfiger, un brand global care promovează optimismul și susține „cool-ul american clasic” cu o identitate proprie.

 

Avea părul lung și purta pantaloni evazați la școală. Văzând succesul pe care l-a stârnit în rândul colegilor săi de clasă, a decis să-și folosească economiile – 150 de dolari – pentru a cumpăra 20 de perechi de pantaloni și a le vinde prietenilor săi. În 1971, avea destui clienți și a decis să deschidă magazinul People’s Place în Elmira County, un loc unde oamenii puteau cumpăra piese retro, blugi, geci bărbați și femei și în care puteau asculta muzică bună.

 

Trei ani mai târziu, a deschis un al doilea magazin la intersecția dintre North Main și West Gray Street. Afacerea și magazinele au crescut rapid, iar în 1975 avea 10 puncte de vânzare. A fost dificil pentru Hilfiger să înțeleagă, atât de tânăr, afacerea de modă, așa că a ajuns în faliment. „Am dat faliment până la 25 de ani. A fost cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla, echivalentul unui MBA”, avea să spună designerul peste ani.

 

Povestea sa nu s-a oprit, însă, acolo. În 1985, un investitor pe nume Mohan Murjani l-a convins să lanseze o marcă de îmbrăcăminte sub propriul nume și să creeze pentru el însuși. De aici a început ascensiunea celui considerat unul dintre cei patru mari designeri ai Americii, alături de Calvin Klein, Ralph Lauren și Perry Ellis, giganți ai modei din acea vreme.

 

Era începutul anilor ’90, când tinerii purtau haine bărbați și haine femei sport, iar cântăreții de hip-hop alegeau hainele lui Tommy. Memorabilă a fost apariția rapperului Snoop Dogg în emisiunea Saturday Night Live, unde a purtat o geacă Tommy Hilfiger bărbați supradimensionată cu brandul Tommy inscripționat pe piept. Acel model de geaca Tommy Hilfiger barbati avea să fie epuizat apoi în câteva zile din magazine.

 

Astăzi, 33 de ani mai târziu, brandul Tommy Hilfiger este sinonimă cu stiluri de haine bărbați premium de cea mai înaltă calitate și cu accent pe stilul popular All-American din ultimele decenii. Tommy Hilfiger creează piese de designer în stil sportiv, în denim, adesea în culorile drapelului american și în corespondență cu binecunoscutul logo. Brandul acordă o mare importanță designului și producției durabile, motiv pentru care, printre altele, se folosește numai denim 100% reciclat.

 

Brandul Tommy Hilfiger are în prezent peste 15.000 de angajați în 100 de țări și peste 2.000 de magazine de vânzare cu amănuntul de haine barbati, haine femei și îmbrăcăminte pentru copii. Pe lângă marca principală „Tommy Hilfiger”, există și marca „Tommy Jeans”, care produce îmbrăcăminte din denim 100% reciclat. Întregul brand produce îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii și alte produse de înaltă calitate pentru copii și adulți și oferă, de asemenea, o gamă largă de parfumuri, ochelari și textile pentru casă.

 

Logo-ul Tommy Hilfiger: culori cu iz american

 

Logo-ul cunoscutei companii este format din culorile steagului american: albastru, roșu și alb, conform intenției designerului. Logo-ul bine-cunoscut nu s-a schimbat de la înființarea companiei și se presupune că se bazează pe originea, precum și pe stilul clasic american al mărcii. Faptul că litera „H” poate fi identificată în grafica logo-ului demonstrează încă o dată precizia și grija din spatele designului logo-ului și al companiei. Din 1985, acest logo celebru a împodobit fiecare îmbrăcăminte Tommy Hilfiger, simbolizând identitatea vizuală a brandului și originea americană, care este atât de importantă pentru Tommy Hilfiger.

 

Îmbrăcăminte: jachete, pantofi, genți și multe altele

 

Tommy Hilfiger oferă tot ceea ce își dorește inima ta în materie de modă și reîmprospătează stilurile în fiecare sezon cu cele mai noi colecții și articole de îmbrăcăminte. Brandul de lux este specializat în îmbrăcăminte în stil american și produce, de asemenea, îmbrăcăminte din denim, cum ar fi geci barbati și geci femei din denim, blugi și alte haine bărbați și femei din acest material popular. Pe lângă hainele pentru adulți – printre cele mai populare produse ale brandului este geaca Tommy Hilfiger bărbați -, dar există și o colecție pentru copii și bebeluși, precum și numeroase accesorii, cum ar fi ceasuri, bijuterii, genți și parfumuri.

articolul original.

Se apropie luna iubirii – februarie. Tu știi ce cadou să îi faci persoanei iubite?

25 January 2023 at 09:51
image

Fiecare perioada a anului are un moment special, in care oamenii isi reamintesc faptul ca trebuie sa fie mai atenti cu persoanele din jurul lor, mai ales cu persoana iubita. Astfel ca daca luna ianuarie reprezinta inceputul unui nou an, in care oamenii isi stabilesc noi rezolutii, urmatoarea luna este dedicata dragostei, in special dragostei dintr-un cuplu.
Luna februarie este speciala nu numai pentru ca este cea mai scurta luna din an, ci si pentru ca in anumite zile din aceasta se sarbatoreste dragostea. Indiferent ca se prefera varianta traditional romaneasca de Dragobete – care se sarbatoreste pe 24 februarie – sau se sarbatoreste Ziua Indragostitilor imprumutata de la americani – Valentines Day – ori poate chiar pe amandoua, romanii au de celebrat dragostea, in toate formele ei.

Cum sarbatoresc romanii Ziua Indragostitilor?
Cu toate ca este o sarbatoare imprumutata, ziua de Sfantul Valentin, cunoscuta si ca Ziua Indragostitilor, a cunoscut o popularitate foarte mare in ultimii ani, fiind sarbatorita la o scara mai larga decat Dragobetele, sarbatoarea traditional romaneasca prin care se celebreaza dragostea. De aceea exista si numeroase voci care contesta aceasta sarbatoare si autenticitatea sa.
Cu toate acestea, numarul romanilor care petrec de Sf. Valentin este tot mai mare, iar sectorul Horeca vine cu numeroase oferte si promotii tentante pentru acestia, indiferent ca isi doresc sa petreaca o noapte in oras sau un weekend la munte, de exemplu. In plus, majoritatea pub-urilor si restaurantelor organizeaza petreceri tematice in aceasta perioada, fiind un bun prilej pentru oameni de a iesi in oras si sa socializeze.

Ce cadouri pot fi oferite de Ziua Indragostitilor?
Orice modalitate de a petrece aleg sau in ce zi sa sarbatoreasca dragostea, nu pot lipsi cadourile facute in cuplu, care sa reaminteasca partenerului cat de important si iubit este. In ceea ce priveste cadourile care pot fi oferite cu aceasta ocazie, diversitatea este foarte mare, fiecare indragostit sau cuplu alegand in functie de preferintele sale.
De exemplu, un city break sau un weekend petrecut impreuna, intr-o locatie speciala, poate fi o idee de cadou pentru cei carora le place sa exploreze, pe cand romanticii vor aprecia intotdeauna un cadou personalizat, cum ar fi un set de cani personalizate cu nume, cu fotografie sau cu un mesaj special.
Cei mai practici insa pot opta pentru un cadou care sa fie si util, mai ales daca stiu ca partenerul lor de viata si-l doreste foarte mult. Daca in cazul barbatilor, un device electronic smart poate fi o idee foarte buna, pentru femei o piesa de imbracaminte sau o bijuterie va fi intotdeauna bine primita. In plus, acestea pot fi insotite si de o perna pufoasa, care sa le reaminteasca dragostea pe care si-o poarta.

De ce este contestata Ziua internationala a indragostitilor?
Celebrata pe 14 februarie, Ziua Indragostitilor este o sarbatoare care provine din occident si care a fost preluata de mai multe popoare, inclusiv cel roman. Tocmai pentru ca se sarbatoreste in mai multe tari, in aceeasi zi, aceasta mai este cunoscuta si ca Ziua internationala a indragostitilor.
Principalul motiv pentru care Ziua Indragostitilor este contestata de multi romani este faptul ca poporul roman avea deja o sarbatoare a iubirii, tot in luna februarie, pe 24, cunoscuta si ca Dragobetele. Ca urmare a cresterii popularitatii Sf. Valentin sau Zilei Indragostitilor, Dragobetele a devenit mai putin cunoscut si sarbatorit, aparand astfel teama ca se pierd tot mai multe traditii si obiceiuri populare.
Cu toate acestea, oamenii ar trebui sa profite de orice prilej pentru a celebra iubirea, iar faptul ca aceasta se poate face de doua ori nu ar trebui sa fie motiv de disputa, ci motiv pentru a se promova ambele sarbatori. Faptul ca acestea au loc in aceeasi luna au facut ca luna februarie sa fie denumita si luna iubirii.
Astfel, cu aceasta ocazie, oamenii ar trebui sa fie mai atenti si mai dragastosi cu partenerii lor de cuplu, mai ales ca in acest secol al vitezei si al tehnologiei, interactiunea si crearea unei conexiuni intre oameni este tot mai greu de realizat. De asemenea, orice prilej cu care se poate oferi si primi cadouri este un alt motiv pentru care ar trebui sa se profite de orice motiv de celebrare a iubirii, atat de Sf. Valentin, cat si de Dragobete.

articolul original.

Cele mai sigure site-uri cu jocuri de noroc online în România

20 January 2023 at 11:41

 


Nu-ți paria niciodată banii în cazinouri obscure, pentru că este mai mult decât probabil că vei fi păcălit și jecmănit. Pariul la jocuri de noroc online este o chestiune de distracție, nu de investigație, așadar îți recomandăm noi unde să joci în România la cele mai bune site-uri de jocuri de noroc online revizuit de experții Inselatie.ro. 

Cazinouri online sigure și legale din România pentru 2023

Cazinourile pe care le găsești în recomandarea noastră au fost deja testate de experți. În acest material vom vorbi în detaliu despre cinci dintre aceste cazinouri, exemple elocvente de platforme excelent elaborate, foarte sigure, ușor de navigat și care au rată mare de plată către jucători. 

1. Mr Bit Casino – Cel mai nou cel mai bun cazinou online

2. PokerStars Casino – Top cazinou de poker din România

3. 888casino – Cel mai sigur cazinou online românesc

4. Winbet Casino – Bonus de cazinou de top din România

5. MagicJackpot Casino – Cel mai bun cazinou cu sloturi din România 

Cum îți dai seama că ești pe un site de jocuri ilegal? 

Din 2010, când a fost reglementat domeniul jocurilor de noroc, pe piața online au fost depistate și închise 1.393 de site-uri care promovau ilegal jocurile de noroc pe bani. Acestea nu aveau licență de funcționare. Jucătorii plăteau pentru a paria, însă câștigurile nu erau rambursate, astfel jucătorii erau pur și simplu înșelați. 

Cel mai simplu mod prin care poți verifica legalitatea site-ului de jocuri de noroc online este prin numărul licenței de funcționare. Dacă numărul licenței de funcționare nu este afișat pe site, sau dacă nu poate fi verificat pe ONJN, atunci platforma nu este legală. Lipsa elementului de securitate al URL-ului sau structura nefuncțională sunt alte elementele de îngrijorare, la fel și oferta sărăcăcioasă de jocuri de noroc.  

Caracteristicile de bază cele mai bune site-uri de jocuri de noroc România 

Cazinourile cu jocuri de noroc online care au recomandarea noastră sunt cele mai bune din România. Aceste platforme au fost deja atent analizate, și-ți garantăm că nu vei fii înșelat, în aceste cazinouri pariezi la sigur. Pentru liniștea ta, atunci când deschizi un cazinou online, urmărește atent câteva caracteristici care-ți garantează că platforma este sigură:

1. La baza paginii de cazinou este afișat numărul de licență emis de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Copiază numărul, verifică-l pe site-ul autorității.

2. URL-ul cu numele site-ului are în dreptul lui celebrul lăcățel care indică faptul că platforma este securizată. Click pe lacăt, apoi pe connection is secure, și verifice certificatul de securitate.

3. Oferta de jocuri este variată. Cazinourile licențiate în general oferă mai mult decât păcănele online. Pot fi și site-uri doar cu jocuri de sloturi, dar cu siguranță nu sunt în topul cazinourilor.

4. Permit accesul utilizatorului pentru jocul cu bani reali, doar în baza unui cont real, cu username și parolă. Ulterior, în 30 de zile se cere validarea contului cel puțin cu actul de identitate.

5. Metode de plată sigure, de notorietate și diversificate. Un cazinou sigur va pune la dispoziția clienților posibilitatea plății cu cardul, cash sau prin intermediul portofelelor electronice.

6. Asistență asigurată pentru clientul cazinoului. Nu este admisibil ca un cazinou online să nu aibă disponibil un număr de telefon, număr de WhatsApp, chat sau email la care comunicare să fie disponibilă cel puțin pe timpul zilei.  

Ca să-ți faci lista cu cele mai bune site-uri de jocuri de noroc România, trebuie să fii dedicat și să investești timp. Dacă nu-l ai la dispoziție, poți citi recenziile de la afiliați dar și aici trebuie să alegi numai dintre cei care dețin licență ONJN pentru a promova jocurile de noroc. Așa vei știi că informațiile sunt actualizate și corecte.  

Mr Bit Casino – cazinoul cu număr record de păcănele online

Mr Bit Casino este pe piața online din 2022 și este unul din cele mai bune site-uri de jocuri de noroc din România. Are peste 2.500 de jocuri de noroc, majoritatea jocuri de păcănele. Funcționează sub licența acordată de ONJN, și are în ofertă sloturi interesante, jocuri de masă cu dealer live. Poți să joci la cele mai bune titluri de la furnizori de top, inclusiv nume mari precum EGT, Microgaming, Nolimit City, Play’n GO, iSoftBet. Este furnizor exclusiv pentru Push Gaming.  

Platforma cu cele mai bune jocuri online este disponibilă și sub forma unei aplicații pentru Android, poate fi descărcată pe telefonul mobil, iar elementele de siguranță acționează similar. Atât din browser, cât și pe mobil, site-ul de cazinou are un design uimitor, interfață ușor de utilizat, o mulțime de metode bancare securizate convenabile pentru jucătorii români. Mr Bit poate deveni cel mai bun loc de jocuri de noroc pentru fiecare pasionat de jocuri de noroc.  

Jucătorii pasionați, care investesc resurse serioase în jocul de noroc online, au posibilitatea de a accesa bonusul de bun-venit al cazinoului. Banii oferiți prin bonusul pus la bătaie de cazinou ajută clientul pe parcursul primelor trei depuneri. La prima depunere se oferă un bonus de 100% până la 1.000 RON + 200 rotiri gratuite, la al doilea depozit se oferă un bonus de 75% până la 500 RON + 100 rotiri gratuite.  

La a treia depunere 75% până la 1.000 RON + 100 rotiri gratuite, plus 100 rotiri gratuite pentru verificarea contului. Dacă accesezi bonusul pe site-uri de jocuri online neapărat accesează Termenii și condițiile de rulaj pentru bonusuri. Bonusul de bun venit pare foarte atrăgător, dar acest tip de bonus nu este neapărat gândit pentru jucătorii ocazionali, ci este un adresat jucătorilor care rulează mult 

Punct forte pentru Mr Bit Casino

Numărul mare de titluri de sloturi online, este punctul forte pentru Mr Bit Casino, datorită parteneriatelor cu cei mai buni producători de software online. Varietatea titlurilor pornește de la simple sloturi cu fructe la jocuri cu grafică fabuloasă și efecte speciale. Cele mai bune jocuri online de pe Mr Bit au mecanisme de joc care variază de la o configurație cu 3 role cu câteva linii de plată până la Clustere cu simboluri care cad în avalanșă. 

Principalele funcții ale sloturilor de la Mr Bit Casino:

Sloturi cu joc bonus 

Jocuri de noroc cu speciale

Păcănele cu re-spins și rotiri gratuite

Niveluri diferite de volatilitate, de la scăzut la extrem de ridicat.

RTP ridicat, care depășește în medie 96%. 

Mr Bit folosește un algoritm inteligent pentru a genera selecții personalizate de sloturi populare disponibile jucătorilor înregistrați. În plus, majoritatea sloturilor sunt jocuri bazate pe HTML5 compatibile cu toate dispozitivele mobile populare, astfel încât să poată fi jucate din mers. Mr Bit oferă, de asemenea, multe versiuni diferite de jocuri de cărți. 

Pokerstars Casino – cazinoul jucătorilor care pariază la mese

Jocurile clasice la masa de joc nu se vor demoda niciodată. Sunt jocuri care au atras interesul personalităților de calibru de-a lungul istoriei, au fost subiect de filme și romane. O variantă excelentă pentru cele mai bune jocuri online de masă este Pokerstars Casino, unde găsești jocuri clasice de cărți și de masă cum ar fi Baccarat, variante de Poker de cazinou, inclusiv jocuri pe care nu le găsești în altă parte, cum ar fi Ace and Eights.  

Nici la capitolul sloturi cazinoul nu stă rău deloc. Are peste 600 de titluri în ofertă, inclusiv jocuri ultra-moderne pline cu funcții bonus, pe care nu le poți găsi decât în cele mai bune site-uri de jocuri de noroc din România. Mese de cazinou live sunt furnizate de Evolution – cel mai apreciat furnizor de pe piață, care oferă experiența autentică de cazinou live.  

De la Ruletă live la Blackjack, variante de Poker, jocurile online de cazinou live sunt disponibile la mize diferite, foarte accesibile. Dealerii sunt profesioniști, iar mesele sunt numeroase, nu există posibilitatea de a nu găsi un loc liber la o masă de joc. Accesul la mesele de joc se face doar după înregistrare. Pentru că are o politică strictă de verificare a clienților, nu există pericolul ca minorii să își facă un cont personal și să joace.  

Punct forte pentru Pokerstars Casino 

Atuul acestui cazinou, care-l diferențiază de alte site-uri de jocuri online este faptul că pe platforma de cazinou poți să accesezi și <strong>secțiunea de Poker</strong>. Jucătorii de poker au la dispoziție o platformă excelentă, cu bonusuri de invidiat și condiții excelente de joc. Aplicația pentru Poker se poate descărca și pe telefon, iar în câteva minute poți juca cu competitori din toată lumea. 

Principalele beneficii ale platformei de Poker

 Platforma are sisteme extrem de elaborate de siguranță,

 Retragerile câștigurilor sunt rapide, accesul la bani se face în orice moment,

 Banii jucătorilor sunt păstrați în conturi separate, în perfectă siguranță,

 Limitele de depozit ușor de selectat, în funcție de buget,

 Serviciul este complet licențiat și reglementat.

888Casino – servicii la standarde superioare

Site-ul online 888casino poate părea elitist, și nu este tocmai greșit să spunem așa pentru că administratorii țin foarte tare la etichetă. Cazinoul nu oferă cele mai multe jocuri ca număr, dar selecția este foarte bine realizată din punct de vedere al temelor, caracteristici, exclusivitate și funcții bonus. Primează jocurile cu funcții bonus și Jackpoturi, achiziționate strict de la cei mai cunoscuți furnizori din lume.

Platforma 888casino este foarte bine structurată, aerisită, ușor de manevrat fie că o accesezi de pe laptop cu mouse-ul sau de pe telefon folosindu-te de degete. Îți recomandăm cu încredere să instalezi aplicația pe mobil pentru că este una dintre cele mai bune de pe piață, se încarcă repede, nu se blochează, este bine sistematizată.

Un lucru inteligent este delimitarea în trei site-uri diferite: 888casino, 888sport și 888poker, astfel clienții sunt focusați strict pe jocurile pe care le preferă. Site-urile 888 au aspect distinctiv, toate imaginile sunt aranjate pe un fond închis la culoare iar funcțiile și meniul site-ului sunt amplasate în partea stângă a ecranului.

Punct forte pentru 888casino

Un lucru care ne place mult la 888casino sunt jocurile de noroc pe bani cu titlu exclusiv. Site-ul de cazinou are o serie de sloturi exclusive, pe care nu le poți juca în altă parte. Sunt sloturi cu teme foarte populare, caracteristici speciale, în trending, cu Jackpoturi uriașe și posibilitatea de a cumpăra speciale sau bonusuri. Nu doar titlurile de sloturi au exclusivitate.

Principalele beneficii ale platformei 888casino

 Jocuri de păcănele exclusive cu Jackpot

 Jocuri de Blackjack cu variații exclusive

 Variații exclusive de Ruletă americană, franceză, europeană

 Șapte jocuri de Videopoker disponibile doar la 888casino

Winbet Casino – cazinoul cu bonus complet

Winbet este cazinoul sloturilor cu Jackpot, asta nu poate să conteste nimeni! Cum deschizi pagina de cazinou a site-ului de jocuri de noroc online privirea îți este captivată de oferta de jocuri de păcănele cu Jackpot. Pentru cei curajoși și foarte ambițioși sunt disponibile turnee la sloturile cu Jackpot.

Winbet Casino are cele mai multe jocuri 7777, cele mai multe oferte la jocurile cu Jackpot progresiv, rată de plată excelentă la sloturi, un bonus Happy Hour în rotiri gratuite la cele mai cunoscute jocuri de păcănele. Winbet nu este cunoscut doar pentru secțiunea de sloturi ci și pentru ofertele la Pariuri Sportive și mesele de pariuri live. Și bonusul este formulat în așa fel încât să motiveze orice jucător.

Cazinoul Winbet Casino are cel mai complet bonus de bun venit. Site-ul de jocuri online oferă un bonus în bani, rotiri gratuite, pariuri gratuite la Sport dar și pariuri gratuite la mesele live. Cu siguranță acest tip de pachet bonus este unic, foarte ofertant pentru jucătorii pasionați, care petrec mult în cazinou, și depun în general sume mari.

Ce primești la bonusul de bun venit Winbet

 până la 5.000 RON Bonus pentru primele 3 depuneri

 50 RON pariu gratuit la Sport, fără rulaj

 50 RON pariu gratuit pentru toate jocurile Live Casino, fără rulaj

 200 de rotiri gratuite de 0,2 RON pentru EGT Digital Versailles Gold, fără rulaj

MagicJackpot Casino – cazinoul rotirilor gratuite

Acest site de jocuri de noroc online are peste 900 de jocuri de păcănele și mese cu dealer live casino. Întâmpină clienții fideli cu Wheel of Magic la care poți să rotești pentru șansa la rotiri gratuite, bonusuri sau mega Jackpot. Sună bine, dar nu este singurul beneficiu pe care-l primești dacă îți faci cont la MagicJackpot. În afara bonusului de bun venit poți accesa alte trei tipuri diferite de bonusuri cu rotiri gratuite.

Rotirile gratuite la sloturi sunt cele mai râvnite tipuri de bonusuri ale jucătorilor, iar MagicJackpot știe exact acest lucru. A formulat un pachet consistent pentru bonusul de bun venit, 600 de rotiri gratuite. Bonusul poate fi revendicat la o primă depunere de 50 RON. Termenii și condițiile de accesare a celor trei tipuri de sunt acceptabili și implică rulajul banilor depuși plus bonus.

Sute de rotiri gratuite în bonusurile de la MagicJackpot

 Prima depunere: 200 rotiri gratuite la Shining Crown, oferite consecutiv, câte 40 pe zi! + 200 rotiri gratuite la Burning Hot, oferite instant după verificarea contului și prima depunere! 100% bonus: faci o primă depunere iar cazinoul egalează suma până la 900 RON.

 A doua depunere: 100 rotiri gratuite la Shining Crown, oferite instant pentru a doua depunere. 50% bonus: faci o a doua depunere în cont iar cazinoul îți oferă 50% bonus din suma maximă de 600 RON.

 A treia depunere: 100 rotiri gratuite la Shining Crown, oferite instant. Bonus 50%: la a treia depunere în cont, cazinoul oferă 50% Bonus din suma maximă de 500 RON.

Metode de plată pentru cele mai bune site-uri de jocuri de noroc din România

Dacă ești client al site-urilor de cazinou online un alt sistem de referință care creditează siguranța pentru jucător este varietatea metodelor de depunere a banilor. Un cazinou trebuie să ofere diversitate și să dea posibilitatea clientului să aleagă cea mai bună și mai eficientă metodă de plată pentru el. Cărțile de credit stau în topul preferințelor când vine vorba de alimentarea conturilor de jucător.

O metodă preferată și solicitată în ultimul timp de jucători este și depunerea cash sau cea prin intermediul stațiilor de plată, unde nu este nevoie de un transfer bancar. Retragerile se fac în majoritatea cazinourilor prin intermediul cărților de credit, dar sunt și cazinouri care permit și alte metode.

Metode de plată disponibile în top 5 site-uri de jocuri online

 Cărți de credit: Visa, Mastercard, Maestro

 Portofele electronice: Skrill, Netteler

 Plată la stații de încărcare: Paysafecard

 Plată iSO: Apple Pay

 Plată cash: CashPay, TopPay

Limite de pariere și taxe la jocuri de noroc online

Printre cazinourile propuse de noi, care se află în topul celor mai bune site-uri de jocuri de noroc din România, avem cu precădere platforme care se adresează jucătorilor pe mize mari. În niciun caz nu se pune problema excluderii jucătorilor care joacă pe mize mici. De la sloturi până la mesele live, limitele de pariere sunt variabile și deschise oricărui tip de jucător, însă aceste cazinouri nu sunt platforme pe care să te gândești că joci doar câte puțin, să faci economie.

Sunt două tipuri de taxe care se aplică obligatoriu la jocurile de noroc pe bani. Taxele sunt impuse de bugetul de stat, nu de cazinou, și se opresc la sursă, adică în momentul alimentării sau retragerii banilor din cont. Se plătește o taxă de 2% la depunerea banilor și una de 3% la retragerea banilor, când suma retrasă este sub 10.000 RON.

Reglementările legale generale

Jocurile de noroc pe bani sunt accesibile doar persoanelor majore. La deschiderea unui cont ai nevoie doar de un nume, user, parolă și o adresă de mail. Clienții au la dispoziție 30 de zile pentru a-și valida contul. Această regulă este valabilă pentru toate platformele de jocuri de noroc. Fără validare, contul va fi blocat și se va debloca doar în momentul în care se dovedește identitatea jucătorului prin încărcarea unui act de identitate și, la nevoie, a unei facturi de întreținere de la domiciliu.

Toate jocurile din oferta cazinourilor menționate sunt testate RNG și dețin certificate furnizate de autorități terțe, cum ar fi eCOGRA sau iTechLabs. Aceste companii sunt responsabile pentru verificarea corectitudinii jocurilor de pe site-urile de jocuri de noroc online prin testarea procentelor de returnare la jucător (RTP). Sistemele împotriva dependenței de jocuri de noroc sunt disponibile în toate cazinourile recomandate, și constă în posibilitatea impunerii limitelor de pariere.

Întrebări frecvente

Vrei să știi care sunt cele mai bune site-uri de jocuri de noroc România, care-ți oferă siguranță și servicii de calitate? Răspundem noi pe scurt acestor întrebări, iar argumentele elaborate le găsești în articolul nostru despre cazinourile online cu rată mare de încredere din partea clienților.

1️⃣ Care sunt caracteristicile obligatorii ale unui cazinou sigur?

Un cazinou sigur și legal trebuie să respecte o serie de caracteristici obligatorii de siguranță. Printre acestea se numără: licența de funcționare, jocurile acreditate, metode de plată sigre, cont de client securizat, dar mai sunt și altele, pe care le găsești detaliate în articol.

2️⃣ Care este cazinoul cu cele mai multe jocuri de noroc online?

Recomandăm doar cazinouri licențiate, cu servicii de top, care-și respectă clienții, deci toate cazinourile recomandate de noi îndeplinesc aceste condiții. La capitolul cele mai multe jocuri de noroc primează MrBit. Acesta are peste 2.500 de jocuri în ofertă.

3️⃣ Care sunt metodele de plată sigure pentru site-urile de noroc?

Cele mai des folosite metode de plată în cazinourile sigure sunt cărțile de credit și debit, dar nu sunt singurele metode de plată sigure pentru cazinouri. Vezi lista metodelor de plată acceptate în cazinourile recomandate în articol și alege înțelept.

4️⃣ Ce taxe legale se aplică în cazinourile online?

Orice cazinou legal plătește taxe la stat și nici utilizatorii nu sunt scutiți. Jucătorii plătesc taxele la sursă, la depunere sau retragerea banilor, iar banii colectați ajung la bugetul de stat. Vezi în articol ce taxe legale se aplică în cazinourile online.

5️⃣ Care sunt reglementările legale de bază în cazinouri online

Există câteva norme pe care niciun cazinou care desfășoară un business legal nu le încalcă. Principalele reglemetări legale în cazinouri online se referă la vârsta minimă de pariere, corectitudinea aparatelor și prevenirea dependenței de jocuri de noroc.

articolul original.

Program Happy Cinema Bacau, 20- 26 ian

20 January 2023 at 07:16
image

Vineri,20 Ianuarie
13:00 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Normal, AG
13:20 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
14:00 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
14:30 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Normal, AG
15:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
15:20 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
16:10 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Normal, N15
16:30 A Man Called Otto – Comedie, Dramă, Normal, N15
17:00 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
17:20 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
18:40 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
19:10 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
19:30 Phoenix. Har/Jar – Documentar, Premiera,
20:30 Babylon – Comedie, Dramă, Istoric, Premiera, N15
21:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:30 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
22:00 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Normal, N15

Sâmbătă,21 Ianuarie
10:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
10:20 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
10:40 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Normal, AG
12:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
12:00 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
12:30 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Normal, N15
13:00 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Normal, AG
14:20 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Normal, N15
15:00 Babylon – Comedie, Dramă, Istoric, Premiera, N15
15:10 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
16:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
16:30 A Man Called Otto – Comedie, Dramă, Normal, N15
17:20 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
18:40 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
19:10 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
19:30 Phoenix. Har/Jar – Documentar, Premiera,
20:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
20:30 Babylon – Comedie, Dramă, Istoric, Premiera, N15
21:30 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
22:00 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Normal, N15

Duminică,22 Ianuarie
10:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
10:20 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
11:00 Pinocchio – Familie, Premiera, AG
11:20 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Normal, AG
12:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
12:30 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Normal, N15
13:00 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
13:20 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Normal, AG
15:00 Babylon – Comedie, Dramă, Istoric, Premiera, N15
15:20 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
15:40 A Man Called Otto – Comedie, Dramă, Normal, N15
16:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
17:30 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
18:30 Phoenix. Har/Jar – Documentar, Premiera,
18:40 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
19:20 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
20:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
20:30 Babylon – Comedie, Dramă, Istoric, Premiera, N15
21:00 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Normal, N15
21:30 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15

Luni,23 Ianuarie
10:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
10:20 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
11:00 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Normal, AG
11:30 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
12:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
12:30 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Normal, N15
13:10 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Normal, AG
13:30 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
15:00 Babylon – Comedie, Dramă, Istoric, Premiera, N15
15:20 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
15:40 A Man Called Otto – Comedie, Dramă, Normal, N15
16:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
17:30 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
18:30 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Normal, N15
18:40 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
19:20 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
20:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
20:30 Babylon – Comedie, Dramă, Istoric, Premiera, N15
21:00 Plane – Acţiune, Thriller, Avanpremiera, N15
21:30 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15

Marţi,24 Ianuarie
10:30 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
11:00 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Normal, AG
11:30 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
12:00 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
12:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
13:00 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Normal, AG
13:30 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
14:10 Babylon – Comedie, Dramă, Istoric, Premiera, N15
15:00 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
15:40 A Man Called Otto – Comedie, Dramă, Normal, N15
16:20 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
17:30 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
18:00 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Normal, N15
18:30 What’s Love Got to Do with It? – Comedie, Romantic, Dragoste, Avanpremiera, AP12
19:20 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
20:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
20:30 Babylon – Comedie, Dramă, Istoric, Premiera, N15
21:00 Plane – Acţiune, Thriller, Avanpremiera, N15
21:30 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15

Miercuri,25 Ianuarie
13:00 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
13:30 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Normal, AG
14:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
15:00 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
15:20 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Normal, N15
15:40 A Man Called Otto – Comedie, Dramă, Normal, N15
16:20 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
17:30 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
18:00 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Normal, N15
18:30 What’s Love Got to Do with It? – Comedie, Romantic, Dragoste, Avanpremiera, AP12
19:20 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
20:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
20:30 Babylon – Comedie, Dramă, Istoric, Premiera, N15
21:00 Plane – Acţiune, Thriller, Avanpremiera, N15
21:30 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15

Joi,26 Ianuarie
13:00 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
13:30 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Normal, AG
14:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
15:00 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
15:20 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Normal, N15
15:40 A Man Called Otto – Comedie, Dramă, Normal, N15
16:20 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
17:30 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
18:00 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Normal, N15
18:30 What’s Love Got to Do with It? – Comedie, Romantic, Dragoste, Avanpremiera, AP12
19:20 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15
20:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
20:30 Babylon – Comedie, Dramă, Istoric, Premiera, N15
21:00 Plane – Acţiune, Thriller, Avanpremiera, N15
21:30 Taximetriști – Comedie, Premiera, N15

articolul original.

Economie sau sănătate. Ce alegi?

19 January 2023 at 10:15
image

Chiar dacă traversăm o perioadă cu temperature primăvăratice, frigul și facturile crescute determină tot mai multe persoane să conserveze căldura în case și să nu aerisească, crezând că așa fac economie. Asta favorizează apariția afecțiunilor respiratorii.

Specialiștii spun că respirăm aproape 12.000 de litri de aer pe zi, majoritatea în spații închise. Totul ar fi în regulă dacă aerisim aceste spații închise, însă, tot mai multe persoane sunt tentate, pe fondul frigului și al facturilor crescute, să nu deschidă ferestrele. Iar lipsa unui flux de aer curat favorizează apariția sau agravarea alergiilor și afecțiunilor respiratorii, din cauza alergenilor, prafului, impurităților sau bacteriilor din aer.

„Aerisirea este condiția esențială în lupta împotriva infecțiilor respiratorii. Este o greșeală să nu deschidem geamurile”, spun specialiștii. Medicii spun că o locuință în care geamurile stau închise mai tot timpul reprezintă cel mai bolnav micro-climat pentru specia umană. În acest sezon, în astfel de medii circulă mai mult de 40 de adeno-virusuri. Adică microorganismele care produc cel mai frecvent virozele respiratorii.

Deschiderea geamurilor și ușilor, chiar și pentru câteva minute, pentru crearea unui flux de aer, este de fapt prima măsură pe care o putem lua în lupta cu virusurile și bacteriile, pentru că odată reîmprospătat aerul înseamnă că eliminăm din aerul ambiental acele particule care sunt aerosolizate, care sunt suficient de mici astfel încât stagnează în atmosferă.

Numai că, unele persoane se tem tocmai de aerul de afară. De altfel, există studii care certifică faptul că poluanții atmosferici există în concentrații tot mai mari. În mediul natural, virusurile cu transmitere respiratorie au tendința să se disperseze și, de aceea, chiar dacă suntem răciți este absolut vital să ieșim în aer liber.

Aerisirea este importantă și seara. Pentru un somn liniștitor și odihnitor, camera trebuie să fie aerisită pentru o perioadă de aproximativ cinci-zece minute, în funcție de temperatura care se înregistrează afară. O gură de aer curat înainte de somn ne va ajuta să ne trezim bine dimineața.

Totodată, aerisirea este importantă și la locul de muncă. „Petrecem foarte mult timp în birouri, cuprinși de treburi și nu ne gândim la acest aspect, ba chiar mai mult, îl neglijăm total. La fel ca în locuință, și în birouri aerisitul joacă un rol foarte important. Acesta trebuie făcut la fiecare oră. Cinci minute sunt suficiente pentru schimbarea, oxigenarea și împrospătarea aerului”, adaugă specialiștii.

Mai mult decât atât, dispozitivele de încălzire duc la un aer uscat în locuinţă ceea ce provoacă o oboseală accentuată, de cele mai multe ori inexplicabilă pentru persoanele care simt starea de letargie şi senzaţia permanentă de neodihnă.

Chiar dacă aerisitul aduce la răcorirea atmosferei din locuință și implicit va trebui să încălzim din nou, dacă punem în balanță, credem că sănătatea e pe primul loc. Deci, economia să mai aștepte.

articolul original.

Program Happy Cinema Bacau, 13- 19 ian

13 January 2023 at 09:25
image

Vineri,13 Ianuarie
13:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
13:30 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Premiera, AG
14:00 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
14:30 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Premiera, AG
15:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
15:30 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
16:10 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
16:30 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Normal, N15
17:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
17:30 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Premiera, N15
19:10 A Man Called Otto – Comedie, Dramă, Premiera, N15
19:40 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
20:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:30 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Premiera, N15
22:00 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Normal, N15

Sâmbătă,14 Ianuarie
10:20 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
10:40 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Premiera, AG
11:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
12:00 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Premiera, AG
12:40 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
13:00 Man of God – Biografic, Dramă, Normal, AP12
13:10 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
14:00 A Man Called Otto – Comedie, Dramă, Premiera, N15
14:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
15:10 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
15:20 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Premiera, N15
16:40 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Normal, N15
17:10 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
17:30 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Premiera, AG
18:10 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
19:10 A Man Called Otto – Comedie, Dramă, Premiera, N15
19:40 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
20:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:30 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Premiera, N15
22:00 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Normal, N15

Duminică,15 Ianuarie
10:00 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Premiera, AG
10:20 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
11:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
11:30 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Premiera, AG
12:00 Man of God – Biografic, Dramă, Normal, AP12
12:30 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
13:10 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
13:30 A Man Called Otto – Comedie, Dramă, Premiera, N15
14:20 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
14:30 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Premiera, AG
15:10 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
16:10 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Normal, N15
16:30 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
17:10 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
18:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
18:20 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Premiera, N15
19:00 A Man Called Otto – Comedie, Dramă, Premiera, N15
20:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
20:30 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Premiera, N15
21:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:40 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Normal, N15

Luni,16 Ianuarie
13:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
13:20 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
14:00 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Premiera, AG
14:30 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
15:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
15:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
16:00 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Normal, N15
16:30 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Premiera, N15
17:20 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
18:30 A Man Called Otto – Comedie, Dramă, Premiera, N15
19:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
19:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:00 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Premiera, N15
21:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:30 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Normal, N15

Marţi,17 Ianuarie
13:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
13:20 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
14:00 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Premiera, AG
14:30 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
15:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
15:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
16:00 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Normal, N15
16:30 A Man Called Otto – Comedie, Dramă, Premiera, N15
17:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
18:30 Taximetriști – Comedie, Avanpremiera, N15
19:10 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Premiera, N15
19:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
20:40 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:00 Taximetriști – Comedie, Avanpremiera, N15
21:30 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12

Miercuri,18 Ianuarie
13:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
13:20 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
14:00 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Premiera, AG
14:30 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
15:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
15:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
16:00 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Normal, N15
16:30 A Man Called Otto – Comedie, Dramă, Premiera, N15
17:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
18:30 Taximetriști – Comedie, Avanpremiera, N15
19:10 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Premiera, N15
19:30 Babylon – Comedie, Dramă, Istoric, Avanpremiera, N15
20:40 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:00 Taximetriști – Comedie, Avanpremiera, N15
21:30 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12

Joi,19 Ianuarie
13:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
13:20 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
14:00 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Premiera, AG
14:30 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
15:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Normal, AG
15:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
16:00 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Normal, N15
16:30 A Man Called Otto – Comedie, Dramă, Premiera, N15
17:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
18:30 Taximetriști – Comedie, Avanpremiera, N15
19:10 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Premiera, N15
19:30 Babylon – Comedie, Dramă, Istoric, Avanpremiera, N15
20:40 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:00 Taximetriști – Comedie, Avanpremiera, N15
21:30 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Normal, AP12

articolul original.

Aragazul riscă să devină istorie. Cine vrea să îl interzică

12 January 2023 at 22:23
image

Gătitul acasă ar putea deveni istorie în Uniunea Europeană, după ce aragazul ar putea deveni un obiect interzis, sub pretextul că ne pune sănătatea în pericol. Astfel, am putea ajunge, curând, să mâncăm toți la cantine sociale, un vis pe care comuniștii n-au reușit să-l vadă realizat.

Uniunea Europeană ar putea să interzică aragazul pe baza unui studiu care susține că gătitul cu gaz metan, într-o bucătărie obișnuită, fără un sistem de aerisire mecanică, are efecte dăunătoare asupra sănătății, se arată într-un raport al Organizației pentru Cercetări Științifice Aplicate – TNO, potrivit căruia, gătitul la un aragaz conduce la poluarea locuinței cu dioxid de azot (NO2), peste normele impuse de UE.

Peste 100 milioane de cetățenii ai UE gătesc la aragaz

În raport se arată că în urma unor teste de laborator efectuate de TNO s-a descoperit faptul că aparatul pe bază de gaz metan produce monoxid de carbon, particule în suspensie, dar şi alţi poluanți care pot afecta grav sănătatea oamenilor, în special pe cea a copiilor. Doar în ultimul an, numărul micuților din UE cu simptome de astm provocate de gătitul cu gaz metan este estimat a fi de peste 700.000. Astfel, liderii Uniunii Europene se gândesc serios să interzică vânzările de aragazuri către populație.

Mai mult de 100 milioane de cetăţeni ai UE gătesc cu aragaze pe bază de gaz metan, incluzând mai mult de jumătate din gospodăriile din Italia, Franţa, Spania, Olanda, România şi Ungaria. Organizaţiile pentru sănătate se tem că situaţia ar putea deveni extrem de gravă din cauza crizei energetice din această iarnă, deoarece oamenii reduc aerisirea pentru a face economie la căldură şi la bani. Asociaţia Medicală Americană a subliniat recent că aragazele care folosesc gaz metan sporesc poluarea aerului în gospodărie precum şi riscul de astm şi severitatea acestuia la copii.

articolul original.

Top parfumuri damă de purtat iarna

11 January 2023 at 11:58
image

Multe femei au un parfum preferat, dar marea majoritate preferă să experimenteze parfumurile în funcție de schimbările din viața lor.

Ciclurile care ne marchează existența variază de la cele de zi cu zi, până la acele evenimente mari care, precum o furtună, intră în viața noastră și ne oferă noi provocări.

Aceste parfumuri evocă experiențe familiale calde și foarte emoționante; cu toate acestea, nimic nu este atât de personal ca parfumul tău, deoarece devine parte din tine, așa că nu te îndoi niciodată de instinctul tău atunci când alegi un parfum femei, dincolo de mode sau de preferințele generale.

În acest articol, îți prezentăm o listă cu cele mai bune parfumuri pentru femei pentru iarnă:

 1. Soir d’Orient de Sisley

Soir d’Orient de Sisley este un parfum inconfundabil al iernii, un parfum de care să te bucuri pentru notele sale accentuate care evocă noaptea.

Un parfum ideal pentru petreceri, cine și întâlniri de familie. Dacă vrei să evidențiezi prezența anotimpurilor prin parfumul tău, acest parfum femei este pentru tine. Notele sale încep cu parfumuri florale care evidențiază bergamotă și galbanum iranian care se intensifică cu piper negru ca note de inimă predominante și se combină extraordinar cu notele de bază de lemn de santal și patchouli, perfecte și pentru parfumuri de bărbați. Soir d’Orient este un parfum jovial, proaspăt, dinamic și de foarte lungă durată.

În timp ce unora li se pare foarte intensă, altora li se pare că are puterea de a se remarca în zilele reci cu multă personalitate. Cu doar câțiva ani de existență pe piață, această minunată creație a nasului lui Oliver Pescheux se remarcă drept un adevărat parfum femei de sezon, care ne permite să ne schimbăm precum anotimpurile, păstrându-ne esența cu o mireasmă maiestuoasă.

 1. Black Opium de Yves Saint Laurent

Casa Yves Saint Laurent este una dintre favoritele modei, iar acest parfum nu face excepție, așa că nu fii surprinsă dacă va deveni unul dintre preferatele tale pentru sezonul de iarnă. Intens și uluitor, îți permite să îți evidențiezi farmecul pe tot parcursul iernii și chiar și toamna.

Acest parfum femei debutează cu note puternice de piper roz și pară, pentru a te învălui în notele de inimă evidențiate de cafea și iasomie și în minunatele note de vârf de vanilie, lemn de cedru și cașmir.

Ele formează o combinație rafinată cu o intensitate mare, un traseu moderat și o lungime bună, perfectă pentru femeile pasionale și extrovertite. Creat în 2014, acest parfum femei se remarcă deja ca un parfum de început de iarnă, o creație a unei echipe extraordinare pe care numai casa YSL o poate prețui, formată din Nathalie Lorson, Marie Salamagne, Oliver Cresp și Honorine Blanc, cu un design fantastic, flaconul său enigmatic va fi cu siguranță secretul intim al trusoului tău.

 1. B de Balenciaga

Acesta este un parfum minunat, unul dintre parfumurile lemnoase preferate din lume și, deși este un parfum femei de iarnă, mulți mărturisesc că îl poartă de toamnă până primăvara.

Parfumul său pasional și foarte plăcut îl face un cadou ideal, în special pentru tinerele doamne, iar frumoasa sa prezentare într-un flacon delicat din roz, argint și cristal îl va face să iasă și mai mult în evidență printre bunurile tale.

Respirând minunatele sale note de vârf de crin de vale și frunze de violetă, apoi savurând notele de inimă care oferă acea plăcere lemnoasă a cedrului și notele de bază care difuzează mosc, ambretă și lemn de cașmir, îți permit să trăiești experiența care a făcut din acest parfum de iarnă un favorit al celor mai pretențioase femei.

O capodoperă din nasul lui Domitille Bertier, pe piață din 2014, acest parfum femei nu va dezamăgi și va deveni cu siguranță unul dintre preferatele tale.

 1. Lady Million de Paco Rabanne

Dacă vrei să cunoști parfumul succesului, înfășoară-te în Lady Million și bucură-te de întreaga noapte. Este complementul perfect pentru o personalitate copleșitoare.

A devenit unul dintre parfumurile preferate ale sezonului de iarnă, în special pentru viața de noapte. Notele sale sunt o combinație la fel de minunată ca și creatorii săi, o capodoperă dezvoltată prin reunirea a patru dintre cei mai buni parfumieri din lume: Anne Flipo, Beatrice Piquet, Dominique Ropion și Bruno Jovanovic, împreună cu stilul inovator și contemporan al maiestuosului Paco Rabanne și al casei de parfumuri Puig.

Notele sale de vârf sunt evidențiate cu lămâie de Amalfi și zmeură, notele de inimă sunt o mângâiere de iasomie și floare de portocal african, iar notele de vârf sunt în principal patchouli, creând un parfum unic, ca de diamant.

Cel mai probabil vei recunoaște și îți vei aminti de acest parfum, un parfum pentru femei la care să te întorci și să îți amintești momente de triumf și sărbătoare, un adevărat clasic pentru nasurile pretențioase, flaconul său inconfundabil în formă de piatră prețioasă va ieși în evidență în parfumeria ta.

articolul original.

Creează oaza perfectă în aer liber cu șezlonguri și băncuțe de grădină

9 January 2023 at 10:39

Ai simțit vreodată că spațiului tău de exterior îi lipsește ceva? Poate că este un pic prea arid și lipsit de culoare sau poate că mobilierul nu este chiar potrivit. Ei bine, nu te teme – cu câteva idei de șezlonguri, băncuțe de grădină ușoare și alte accesorii, poți crea oaza perfectă pentru spațiul tău de locuit în aer liber în cel mai scurt timp. Nu numai că vei avea un loc frumos în care să te relaxezi, dar vei adăuga și puțină culoare și viață atât de necesară spațiului tău. Așadar, ce mai aștepți? Alege câteva articole exterioare de mobilier și adaugă-le în peisajul tău pentru a crea oaza perfectă în aer liber.

Decide locația perfectă pentru oaza ta în aer liber

Atunci când alegi o locație pentru oaza ta în aer liber, este indicat să ai în vedere atât considerente practice, cât și estetice. Privește peisajul din jur și stabilește unde există surse evidente de verdeață. De asemenea, ia în considerare câtă lumină solară primește zona pe parcursul zilei. Asigură-te că alegi o zonă suficient de plană pentru ca amplasarea pieselor de mobilier de grădină să se poată face cu ușurință.

În cele din urmă, gândește-te la ce fel de atmosferă dorești să creezi în interiorul grădinii tale – liniștită și relaxantă într-un moment sau animată și distractivă în altul. Toți acești factori ar trebui luați în considerare atunci când alegi o locație pentru paradisul tău în aer liber.

Alege șezlongurile și băncuțele de grădină potrivite

Dacă ești în căutarea unui mod interesant de a adăuga viață și culoare spațiului exterior, ia în considerare mobilierul de grădină. Fie că alegi o masă sau un scaun simplu, fie ceva mai elaborat, cum ar fi un set mobilier de grădină cu perne sau un balansoar, mobilierul de grădină poate fi un plus extraordinar. Nu numai că va face ca spațiul exterior să arate răcoritor și relaxant, dar creează și un sentiment de comunitate în aer liber.

Băncile de grădină și șezlongurile sunt o modalitate excelentă de a adăuga o notă de lux spațiului exterior. Nu doar că arată grozav, dar sunt și funcționale. Băncuțele de grădină pot fi folosite ca scaune pentru un ceai de după-amiază sau un picnic, în timp ce șezlongurile reprezintă un loc perfect pentru o relaxare după o zi obositoare, sub razele plăcute ale soarelui.

Atunci când alegi băncuțe de grădină și șezlonguri, este important să iei în considerare nevoile tale. Asigură-te că băncuța este suficient de confortabilă pentru a sta în ea ore în șir, nu este prea moale sau tare, ci suficient de fermă pentru a te simți confortabil. În mod similar, alege sezlonguri care sunt robuste, dar ușoare, astfel încât să nu îți încordezi spatele atunci când stai jos.

În cele din urmă, explorează diferitele tipuri de materiale disponibile pe piață. Alege bancute de gradina VidaXL din lemn masiv sau metal, deoarece sunt alegeri populare, arată elegant și se simt naturale la exterior.

Adaugă plante și flori decorative

Completează spațiul cu plante și flori decorative pentru a contribui la îmbunătățirea aspectului oazei tale exterioare și o face mai atrăgătoare. Printre opțiunile populare se numără plantele agățătoare, cum ar fi iedera sau geraniile, lianele cățărătoare, ferigile și arbuștii cu flori, precum iasomia sau trandafirii.

Adăugând câteva băncuțe și șezlonguri în grădina ta, vei obține un spațiu unic, dar confortabil, pentru a primi oaspeți. Cu atât de multe opțiuni disponibile online, acum nu contează doar calitatea, ci și prețul accesibil. Asigură-te că alegi articole cu design deosebit, țesături de înaltă calitate și construcție durabilă înainte de a te hotărî asupra aranjamentului tău în aer liber.

articolul original.

Program Happy Cinema Bacau, 6- 12 ianuarie

6 January 2023 at 09:27
image

Vineri,6 Ianuarie
10:30 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
11:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
11:30 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Avanpremiera, AG
12:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
13:00 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
13:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
13:30 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Avanpremiera, AG
14:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
15:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
15:30 Finnick – Animaţie, Aventuri, Premiera, AG
15:30 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
16:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
17:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
17:30 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
17:40 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
18:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
19:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
19:30 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Premiera, N15
20:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
21:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
21:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
22:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
22:00 Lamborghini: The Man Behind the Legend – Biografic, Dramă, Normal, AP12

Sâmbătă,7 Ianuarie
10:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Premiera, AG
10:30 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Avanpremiera, AG
11:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
11:30 Finnick – Animaţie, Aventuri, Premiera, AG
12:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
13:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
13:20 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Avanpremiera, AG
13:40 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
14:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
15:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
15:30 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
16:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
17:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
17:30 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
17:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
18:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
19:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
19:30 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Premiera, N15
20:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
21:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
21:20 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
22:00 Lamborghini: The Man Behind the Legend – Biografic, Dramă, Normal, AP12
22:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12

Duminică,8 Ianuarie
10:00 Finnick – Animaţie, Aventuri, Premiera, AG
10:30 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Avanpremiera, AG
11:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
11:30 Finnick – Animaţie, Aventuri, Premiera, AG
12:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
13:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
13:10 Mummies – Animaţie, Comedie, Familie, Avanpremiera, AG
13:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
14:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
15:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
15:10 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
16:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
17:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
17:10 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
17:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
18:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
19:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
19:10 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Premiera, N15
20:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
21:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
21:20 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:40 Lamborghini: The Man Behind the Legend – Biografic, Dramă, Normal, AP12
22:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12

Luni,9 Ianuarie
12:30 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
13:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
13:30 Finnick – Animaţie, Aventuri, Premiera, AG
14:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
15:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
15:00 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
15:30 Finnick – Animaţie, Aventuri, Premiera, AG
16:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
17:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
17:10 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
17:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
18:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
19:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
19:10 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Premiera, N15
20:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
21:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
21:10 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:40 Lamborghini: The Man Behind the Legend – Biografic, Dramă, Normal, AP12

Marţi,10 Ianuarie
12:30 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
13:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
13:30 Finnick – Animaţie, Aventuri, Premiera, AG
14:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
15:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
15:00 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
15:30 Finnick – Animaţie, Aventuri, Premiera, AG
16:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
17:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
17:10 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
17:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
18:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
19:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
19:10 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Premiera, N15
20:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
21:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
21:10 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:40 Lamborghini: The Man Behind the Legend – Biografic, Dramă, Normal, AP12

Miercuri,11 Ianuarie
12:30 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
13:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
13:30 Finnick – Animaţie, Aventuri, Premiera, AG
14:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
15:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
15:00 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
15:30 Finnick – Animaţie, Aventuri, Premiera, AG
16:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
17:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
17:10 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
17:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
18:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
19:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
19:20 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Avanpremiera, N15
20:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
21:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
21:10 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:30 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Premiera, N15

Joi,12 Ianuarie
12:30 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
13:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
13:30 Finnick – Animaţie, Aventuri, Premiera, AG
14:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
15:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
15:00 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
15:30 Finnick – Animaţie, Aventuri, Premiera, AG
16:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
17:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
17:10 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Normal, AP12
17:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
18:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
19:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
19:20 M3GAN – Horror, SF, Thriller, Avanpremiera, N15
20:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
21:00 Romina, VTM – Comedie, Romantic, Dragoste, Premiera, AP12
21:10 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:30 Operation Fortune: Ruse de guerre – Acţiune, Thriller, Premiera, N15

articolul original.

Sfaturi pentru alegerea unei case de pariuri sportive online

5 January 2023 at 15:47
image

Pariurile sportive sunt o activitate extrem de des întâlnită în rândurile bărbaților, cu preponderență, mai cu seamă a iubitorilor de fotbal. 

Un site de încredere în care îți poți desfășura activitatea este globusbet.com, creat special pentru pasionații de adrenalină și strategie. Acest site îți oferă experiența sigură, fapt ce este extrem de important atunci când depui bani într-un cont online. 

 

Cum alegi o casă de pariuri online? 

 1. Caută pe internet lista de case de pariuri legale și acreditate din țară;
 2. Verifică dacă site-ul pe care vrei să îți faci cont este licențiat de ONJN (Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc)
 3. Poți citi politica site-ului în ceea ce privește depunerile, retragerile, modalitățile de verificare și de validare a identității, și chiar furnizorii de jocuri. 
 4. Este important să ai în vedere importanța serviciului de suport clienți, rapiditatea cu care aceștia răspuns solicitărilor tale și seriozitatea cu care tratează problemele pe care le-ai întâmpinat. O echipă mediocră de suport clienți te va face cu ușurință să nu mai ai încredere în respectiva casă de pariuri, determinându-te astfel să îți accesezi tot mai rar contul sau chiar să îl închizi definitiv. 
 5. Diversitatea jocurilor de cazino este foarte importantă când vine vorba de alegerea unei case de pariuri. Așadar, poți verifica dinainte ce jocuri îți sunt puse la dispoziție sau care sunt furnizorii acestor jocuri. 
 6. Pariurile sportive sunt, de asemenea, un criteriu important de selecție, deoarece un site de calitate îți va oferi diversitate în ceea ce privește categoriile de sporturi. Ție nu îți mai rămâne decât să alegi sportul preferat, să pariezi și să aștepți câștigurile. 

 

Când vine vorba de pariurile sportive, utilizatorii site-urilor de acest tip trebuie să procedeze cu atenție, deoarece acestea nu sunt simple pariuri, ci adevărate strategii, prospectare, răbdare și atenție. 

De asemenea, poți alege să plasezi un pariu simplu, pe un singur eveniment (disponibil doar la unele case de pariuri) sau poți paria pe un bilet cel puțin 3 evenimente. 

 

Un meci de fotbal îți oferă diverse variante de pariere, precum: 

 •       Numărul de goluri înscrise în cadrul meciului;
 •       numărul de cornere (la final sau la pauză)
 •       Loviturile de la 11 metri (numărul de penalty-uri la final sau la pauză)
 •       Scorul de la pauză sau de la final (în general, acest tip de pariu are o cotă mare, deoarece este destul de dificil să preconizezi scorul cu exactitate)
 •       Numărul de cartonașe galbene sau roșii.

 

O bună modalitate pentru a te asigura că ai șanse reale de câștig, mai ales dacă ești începător, este să pariezi sume mai mici pe cote mici. Trebuie să îți oferi timp să capeți experiență și mai apoi vei vedea că pronosticurile tale se vor adeveri din ce în ce mai des. 

Nu uita că pariurile sportive sunt considerate o știință, așa că ai răbdare și studiază cu atenție jucătorii și echipele. Astfel, vei avea reale șanse ca la sfârșit de lună să ai parte de câstiguri considerabile obținute din pariurile sportive. 

Și nu în ultimul rând, trebuie să fii foarte atent cu fondurile pe care decizi să le aloci în fiecare lună acestei activități. 

 

Este recomandat să nu depui mai mult decât 10% sau maximum 15% din veniturile lunare ale tale sau ale familiei. De asemenea, este indicat să fii atent la sumele pe care le reinvestești, păstrând cel puțin 50% din câștigurile acumulate. 

 

Menținerea unei evidențe lună de lună te va ajuta să îți faci o idee clară cu privire la câștigurile și pierderile aduse de perierea online, iar dacă resursele financiare devin o problemă pentru tine și familie sau constați la finalul câtorva luni că ai pierdut mai mult decât ai câștigat, este indicat să te oprești din a mai paria, înainte să ajungi în situații neplăcute și dificile. 

 

Având în vedere faptul că pariurile sportive sunt dedicate în majoritatea cazurilor bărbaților, aceștia trebuie, în primul rând, să învețe să piardă cu demnitate și bărbăție, pentru a putea câștiga mai apoi. 

Iar dacă nu vei risca, fără îndoială nu vei reuși să câștigi sume impresionante sau măcar să fii pe plus după o anumită perioadă de timp. 

 

Este important să încerci mai multe case de pariuri, pentru a vedea care este aceea potrivită pentru tine. Nu uita că un factor extrem de important al parierii sportive este reprezentat de cote. Caută să beneficiezi de cele mai bune cote pentru opțiunile tale, fapt ce se poate realiza dacă îți faci conturi la mai multe case de pariuri, simultan. 

 

Nu uita, cel mai important lucru pentru pasionații de pariuri online este capacitatea de autocontrol, care te va ajuta să te bucuri de adrenalina pe care această activitate o provoacă. Și cel mai important, pentru a te distra și relaxa oricând simți nevoia și pentru a câștiga. 

 

articolul original.

Sfaturi importante pentru îngrijirea câinilor

4 January 2023 at 12:53
image

Cainii sunt animale inteligente si sensibile care pot fi usor de antrenat. Insa, pentru a te asigura ca detii un caine fericit si sanatos, este important sa ii oferi acestuia o ingrijire corespunzatoare. Iata cateva sfaturi importante pentru ingrijirea cainilor:

Cainii au nevoie de activitate fizica pentru a se simti bine. Asadar, asigura-te ca ii oferi cainelui tau de jos de doua ori pe zi. In plus, joaca-te cu cainele tau de jos de 20 de minute pentru a-i stimula mintea si a te asigura ca are parte de o activitate fizica corespunzatoare.

Hraneste-l corespunzator. Cainii au nevoie de o dieta echilibrata si hranitoare pentru a fi sanatosi. Poti alege sa ii oferi cainelui tau hrana uscata sau umeda, insa este important sa alegi un produs de calitate, care contine toate substantele nutritive de care cainele tau are nevoie.

Asigura-te ca cainele tau are acces la apa proaspata. Apa este esentiala pentru sanatatea cainelui tau, asadar asigura-te ca are mereu la dispozitie o cana cu apa curata.

Ingrijeste-i dintii. Cainii au nevoie de o ingrijire corespunzatoare a dintilor pentru a fi sanatosi. Asadar, spala-i dintii cainelui tau de doua ori pe saptamana cu o periuta de dinti speciala pentru animale de companie si ofera-i de asemenea de mestecat diferite jucarii pentru a se asigura ca are parte de o ingrijire corespunzatoare a dintilor.

Fa-i baie. Cainii au nevoie de baie pentru a fi curati si pentru a se simti bine. Asadar, spala-l pe cainele tau de doua ori pe luna, folosind un sampon special pentru animale de companie. De asemenea, asigura-te ca ii usuci bine blana dupa ce il speli, pentru a preveni aparitia mucegaiului.

Tunde-i blana. Cainii au nevoie de o ingrijire corespunzatoare a blanii pentru a o mentine sanatoasa si pentru a se simti bine. Asadar, tunde-i blana cainelui tau de doua ori pe luna, folosind o perie speciala pentru animale de companie.

Asigura-te ca cainele tau are acces la un spatiu curat. Cainii au nevoie de un loc curat in care sa doarma si sa se joace. Asadar, asigura-te ca ai curatat intregul apartament in care locuiesti, inainte de a lasa cainele tau sa intre in el. De asemenea, asigura-te ca ii oferi cainelui tau un loc curat si uscat in care sa doarma, pentru a se simti cat mai confortabil.

Cainele tau are nevoie de atentie din partea ta. Cainii sunt animale inteligente si sensibile si au nevoie de atentie din partea ta. Asadar, asigura-te ca acorzi suficient timp jocului si interactiunii cu cainele tau, pentru a te asigura ca are parte de o ingrijire corespunzatoare.

articolul original.

Când ai jucat ultima dată un bilet la pariuri cu sistem?

4 January 2023 at 09:30

Unul dintre primele lucruri pe care le învață un jucător la pariuri este că poate juca diferite tipuri de bilete. Cele cu o singură selecție sunt „bilete single”, iar cele care inclus mai multe selecții sunt bilete multiple (de tip acumulator). Pe cele multiple se poate aplica un sistem pariuri. Cu alte cuvinte, se alege câte din meciurile puse pe bilet trebuie să iasă pentru ca pariul să nu fie pierzător. Nu are importanță ce selecții ies, ci numărul lor.

Un bilet în sistem conține mai multe variante de câștig. Pentru un bilet cu „n” meciuri, orice agenție de pariuri online oferă posibilitatea de a face combinații de „k” meciuri, „k” având valoarea între 1 și „n-1”. Miza totală a biletului se împarte între numărul de combinații, pentru a se calcula miza pe fiecare combinație în parte. Apoi fiecare parte de miză se înmulțește cu cota echivalentă fiecărei combinații pentru a afla câștigul pe variantă. Câștigul total se obține adunând câștigurile obținute de pe urma fiecărei variante în parte.

Ca să fie mai ușor de înțeles, să luăm un bilet cu cinci selecții din Premier League:

Liverpool vs Leicester 1 (cotă 1.39)

Newcastle vs Leeds 1 (cotă 1.47)

Brighton vs Arsenal 2 (cotă 2.12)

Tottenham vs Aston Villa 1 (cotă 1.65)

Nottingham vs Chelsea 2 (cotă 1.65)

Pentru acest bilet sunt disponibile următoarele sisteme:

1/5 (cel puțin un pronostic trebuie să fie câștigător) – 5 combinații posibile

2/5 (cel puțin două pronosticuri trebuie să fie câștigătoare) – 10 combinații posibile

3/5 (cel puțin trei pronosticuri trebuie să fie câștigătoare) – 10 combinații posibile

4/5 (cel puțin patru pronosticuri trebuie să fie câștigătoare) – 5 combinații posibile

Miza finală a biletului este miza pe care o pui per combinație ori numărul de combinații posibile. De exemplu, dacă pui 2 lei în dreptul sistemului 3/5, miza totală va fi de 2×10 = 20 de lei. Câștigul va fi produsul dintre miza per combinație și cotele selecțiilor incluse în combinație câștigătoare.

Să spunem că ai ales un sistem 3/5 și ies doar Newcastle, Tottenham și Chelsea. Câștigul biletului va fi 2 (cât este miza per combinație) x 1.47 x 1.65 x 1.65 = 8 lei. Așadar, miza totală nu este acoperită, însă nu sunt pierduți nici toți banii puși pe bilet. Lucrurile stau mai bine dacă ies patru pronosticuri. În cazul în care ies toate cinci, câștigul final va fi mai mic decât dacă ai fi plasat un bilet multiplu simplu (fără sistem), dar, dacă pui în balanță, este mai indicat să îți asiguri o „marjă de eroare”.

Multe agenții de pariuri online oferă sisteme britanice care conțin toate variantele, mai puțin pariurile single (1/5 din exemplul nostru):

Trixie – pentru un bilet cu 3 meciuri, conține 4 pariuri (3 duble și o triplă);

Yankee – pentru un bilet cu 4 meciuri, conține 11 pariuri (6 duble, 4 triple și un acumulator).

Super Yankee (Canadian) – pentru un bilet cu 5 meciuri, conține 26 de pariuri (10 duble, 10 triple, 5 combinații de câte 4 selecții și un acumulator).

Heinz – pentru un bilet cu 6 meciuri, conține 57 de pariuri (15 duble, 20 triple, 15 combinații de câte 4 selecții, 6 combinații de câte 5 selecții și un acumulator).

Super Heinz – pentru un bilet cu 7 meciuri, conține 120 de pariuri (21 duble, 35 triple, 35 combinații de câte 4 selecții, 21 combinații de câte 5 selecții, 7 combinații de câte 6 selecții și un acumulator).

Goliath – pentru un bilet cu 8 meciuri, conține 247 de pariuri (28 duble, 56 triple, 70 combinații de câte 4 selecții, 56 combinații de câte 5 selecții, 28 combinații de câte 6 selecții, 8 combinații de câte 7 selecții și un acumulator).

Nu este cazul să te complici cu bilete pe care să pui zeci de meciuri. Fiecare eveniment în plus înseamnă escaladarea riscului. Dacă vrei ca distracția la pariuri să se combine și cu niște satisfacții financiare, rezumă-te la maxim cinci selecții, pentru care să alegi un sistem 4/5.

articolul original.

Dezvăluirile Twitter şi viaţa noastră

29 December 2022 at 12:03
image

Când a cumpărat Twitter, Musk a cumpărat ceva mai mult decât o companie. A achiziţionat o magazie cu informaţii despre modul de acţiune a serviciilor secrete americane, distracţie care l-a costat o groază de bani, dar care se pare că-i face plăcere. Era cât se poate de clar că interacţiunea dintre companie şi autorităţi va lăsa urme, iar în cazul Twiiter aceastea sunt majore.

Tocmai ce-a fost lansat o nouă grămadă de documente, de data aceasta legate de instituirea terorii COVID. Citind documentele rămâi mut constatând cum o mână de oficiali au reuşit să impună la nivel mondial un narativ prin intermediul terorii răspândite prin reţea. La fel au funcţionat treburile şi la Facebook, mai ales că modul de acţiune e „tras la indigo”.

Povestea fişierelor probabil că o veţi vedea tradusă pe mai multe site-uri, de aceea nu insist asupra sa. În mod sigur zilele acestea veţi găsi traduceri ale materialului publicat de David Zweig. Ceea ce însă merită să analizăm este atmosfera sumbră care ni se deschide după ce toate aceste dezvăluiri au fost făcute.

Constatăm cât se poate de clar că într-o asemenea lume în care teroarea se exercită direct asupra ta ca individ, sentimentul că ai luat-o razna este mai facil de produs decât în societăţile comuniste în care întreg sistemul căuta să te suprime. Ştiu că poate părea paradoxal, dar tocmai faptul că întreaga luptă împotriva individului se duce cu tactici „soft power” are ca efect o teroare chiar mai mare. Asta deoarece în timpul unui regim dictatorial ştii că tu ai dreptate şi că sistemul este împotriva ta; transpare peste tot aceasta „fişă a sa de post”. Te afli într-o opoziţie făţişă cu sistemul, ştiind că undeva, în ţată şi-n afara ei, sunt oameni care-ţi dau dreptate.

În cazul tacticilor soft utilizate de tirania contemporană, sentimentul e unul sfâşietor deoarece ai impresia că eşti „singurul nebun de pe stradă, din oraş, din ţară şi de pe lume”. Încerci să-ţi găseşti suportul pe reţelele sociale, căutând cu disperare alţii ca tine şi constaţi nu doar că obţii efecte contrare ci, mai mult, că din cauza „comportamentului tău deviant” reţeaua socială „se vede nevoită” să-ţi închidă contul. Brusc devii oaia neagră nu doar a comunităţii virtuale, ci şi a celei reale. Surprinzi comentarii maliţioase la adresa ta(„ai văzut că ciudatului ăluia i-au închis contul de Facebook pentru că e un antivaccinist nebun?”). Şi, pe fondul de negare a ta ca persoană, intervin ucigător idioţii utili ai sistemului care continuă munca pe care, la Piteşti, o făceau deţinuţii recrutaţi pentru postul de torţionar. Te trezeşti înconjurat de mici torţionari care doar „îţi atrag atenţia” la momentele cheie că eşti un ciudat. Presiunea pe care o resimţi e din ce în ce mai mare şi asta mai ales în condiţiile în care constaţi că întreaga companie la care lucrezi este plină-ochi de idioţi utili sistemului gata să te crucifice pentru o opinie. Şi nu doar compania, ci şi cunoscuţii tăi pe care-i credeai apropiaţi. Mă rog, sentimente similare aveau şi dizidenţii sistemelor totalitare, cu diferenţa că ei ştiau că au dreptate, în timp ce tu eşti cuprins de îndoieli întrucât absolut totul e împotriva ta. Ce-ţi rămâne să faci în condiţiile în care, ştii cum se spune: „când doi îi spun că eşti beat, du-te şi te culcă!”?

Teroarea acţionează la fel indiferent dacă eşti cetăţean simplu sau expert. Cenzurarea opiniilor expeţilor ajunsese, în cazul Twitter, la decizia unor muncitori habarnişti din Filipine care aplicau „legea” cu străşnicie: orice părea că diferă de opinia CDC era catalogat imediat ca dezinformare, iar măsurile restrictive începeau să curgă. Aşa că nu conta dacă erai expert sau doar ageamiu cu intuiţie: armatele de cenzori ale reţelei sociale tăiau în carne vie.

Acelaşi mod de operare a fost utilizat şi în ceea ce priveşte subiectul laptopului lui Hunter Biden. Cu toate că subiectul era real, cu toate că gravitatea faptelor constatate era de competenţa unei armate de procurori, cazul a fost îngropat de cenzura pornită de la statul subteran american. Degeaba a explodat buba acum câtva timp. Publicul american a fost înşelat, iar alegerile au fost câştigate de „tata Biden”, ramolitul corupt până-n măduva oaselor care acum are toate pârghiile să acopere ticăloşiile făcute de deviantul său fiu.

E adevărat că acum avem o imagine completă care confirmă deplin intuiţiile pe care le-am avut. E drept că acum sunt tone de probe, însă nu ne ajută cu nimic. Tot ceea ce s-a întâmplat nu se constituie sub nicio formă ca o garanţie că aşa ceva nu se va mai petrece. În contră, lucrurile arată că totul e abia la început. Iată-ne în faţa unei dezinformări şi mai mari, anume războiul din Ucraina. Se operează la fel, dar cu tactici uşor modificate pentru a fi eficiente. Nu te mai elimină de pe reţea, se mulţumesc să-ţi pună ştampila de „informaţie falsă” şi să-ţi comprime audienţa. Asta în timp ce fake news-ul oficial se răspândeşte liber, ca adevăr deplin.

Din păcate asta e lumea în care trăim. Una din ce în ce mai tiranică, în care ţi se impune auto-cenzura. Altfel, rişti să zbieri ca nebunul în piaţă şi, pe măsură ce adevărurile pe care le spui sunt mai grave, pe atât de violenţi sunt boii care te arată cu degetul. Iată, Minunata Lume Nouă e aici pentru mult timp de-acum înainte. Asta, desigur, dacă nu nimerim în blocul orwellian al lui 1984. Ce-i de făcut?

În principal, mai nimic. Eşti victima soft power-ului centralizat deoarece nu ai o comunitate reală la care să te raportezi. Reţeaua socială a bunicilor noştri era formată din „colegii” de plug, de nuntă, de botez, de înmormântare, de Paşti, de Crăciun s.a.m.d., adică oameni reali, cu care interacţionau la toate evenimentele comunităţii. Era vorba, aşadar, de o comunitate, nu de o atomizare socială cum trăim acum. În sine, manipularea prin intermediul mass mediei în general sau a internetului ar fi zero în cazul unui corpus social solid. Noi însă trăim aproximativ, cu „prieteni” de complezenţă, cu care în realitate nu ne întâlnim. De aceea viaţa ne este superficială şi din ce în ce mai lipsită de sens.

Când ajungi trăieşti într-o enormă lipsă de sens, aproape că nu mai contează dacă eşti sau nu manipulat deoarece, indiferent de situaţie, viaţa îţi este ratată. Fără valori şi fără o comunitate cu care să împarţi acele valori, totul e pustiu.

Suntem la sfârşitul unui an agitat. Un altul şi mai provocator începe. Dacă vreţi să vă faceţi un plan pentru anul care vine şi pentru viaţa pe care-o mai aveţi de trăit, v-aş recomanda să vă gândiţi la aproapele pe care l-aţi pierdut şi pe care ar trebui să-l regăsiţi. Până la urmă de-aici începe totul!

Dan Diaconu

https://trenduri.blogspot.com/

articolul original.

De ce ai nevoie pentru a fi un bun fotograf?

27 December 2022 at 11:51
image

Surprinderea acelui moment special este fotografia de vis a fiecărui fotograf. Fără îndoială, este o abilitate. Pregătirea de calitate în domeniul fotografiei este o necesitate, deoarece s-ar putea să ai doar o clipă pentru a surprinde momentul potrivit extrem de important și cel mai bine este să știi ce faci. Dacă ești serios în privința fotografiei ca profesie, poate că ai putea fi interesat de ce tip de formare îți este disponibil.

Un fotograf adevărat este tipul creativ. Își fotografiază adesea subiectul în timp ce experimentează cu lumina, unghiurile camerei și vibrația potrivită, lucruri la care utilizatorul obișnuit al camerei foto nu se gândește deloc.

Ce înseamnă să fii un fotograf bun?

Nu oricine este făcut pentru a fi fotograf. În primul rând, trebuie să ai un interes real pentru domeniul fotografiei. Deoarece majoritatea se uită la o fotografie și cred că este drăguță, dar fotografii sunt fixați pe ceea ce le comunică fotografia. Ei se concentrează pe logistică și pe modul în care fotografia îi face să se simtă. În orice situație în care ai fost angajat să fotografiezi, trebuie să fii creativ. Abilitatea artistică este o necesitate. Cu excepția cazului în care abilitățile tale de fotografie se vor limita la obiecte neînsuflețite, de obicei va trebui să ai un interes real pentru oameni, evenimentele importante din viața lor, precum și cea mai bună modalitate de a le captura.

A fi fotograf necesită organizare. De asemenea, trebuie să fii orientat spre detalii. Înainte de o filmare, trebuie să aveți la dispoziție toate echipamentele de care aveți nevoie și, uneori, copii de rezervă, doar în cazul unei defecțiuni.

Poate un fotograf morocănos să obțină fotografia potrivită? În nici un caz! Abilitățile tale excelente interpersonale și capacitatea de a lucra cu ceilalți vor fi cheia succesului tău, fără îndoială.

Este necesară educația formală?

În general, în funcție de obiectivele tale finale, educația formală nu este necesară pentru a fi fotograf. Cu toate acestea, în unele situații, angajatorii vor solicita un certificat sau o diplomă de licență. Fotografii care desfășoară activități independente pot lucra într-o varietate de domenii, cum ar fi în domeniul jurnalismului, al artelor plastice sau în domeniul științei.

Fotografii sunt însărcinați să capteze imagini cu camere de calitate și să editeze imaginile utilizând un software special și, dacă ești cu adevărat serios în privința unei cariere ca fotograf, obținerea diplomei de licență în fotografie îți va oferi o sferă completă de pregătire.

Ce vei știi să faci cu o licență în fotografie?

Dacă obții o licență în fotografie, vei fi instruit cu privire la aspectele tehnice ale utilizării unui aparat foto, pe lângă istoria fotografiei și teoria fotografiei. Vei învăța despre compoziția fotografică, fotografia digitală, culoare, împreună cu fotografia alb-negru și fotografia de studio. Elevii învață, de asemenea, cum să stăpânească tehnologia digitală prin iluminare, unghiuri și lentile pentru a îmbunătăți fotografiile, precum și cum să stocheze corect fotografiile. Pentru absolvire, se așteaptă ca studenții să-și folosească cunoștințele în timpul necesar de studio pentru a câștiga experiență practică și pentru a construi un portofoliu al muncii lor. Acordă timp pentru a-ți îmbunătăți tehnica și pentru a te experimenta în această activitate. Pasiunea este tot ce îți trebuie când pornești la drum, apoi totul se va așeza pe un făgaș normal.

articolul original.

Program Happy Cinema Bacau, 23- 29 decembrie

27 December 2022 at 08:29
image

Vineri,23 Decembrie
12:30 Teddy’s Christmas – Familie, Normal, AG
13:00 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
13:30 Lilu, Lilu, Crocodilu (dub) – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Muzical, Premiera, AG
13:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
14:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
15:20 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
16:00 Lilu, Lilu, Crocodilu (dub) – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Muzical, Premiera, AG
17:10 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
17:30 Man of God – Biografic, Dramă, Normal, AP12
18:10 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
18:30 I Wanna Dance with Somebody – Biografic, Muzică, Premiera, N15
20:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:30 Violent Night – Acţiune, Comedie, Crimă, Horror, Thriller, Normal, N15
22:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12

Duminică,25 Decembrie
15:00 Teddy’s Christmas – Familie, Normal, AG
15:30 Lilu, Lilu, Crocodilu (dub) – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Muzical, Premiera, AG
16:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
16:30 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
17:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
18:00 I Wanna Dance with Somebody – Biografic, Muzică, Premiera, N15
19:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
20:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:30 Violent Night – Acţiune, Comedie, Crimă, Horror, Thriller, Normal, N15

Luni,26 Decembrie
11:00 Teddy’s Christmas – Familie, Normal, AG
11:20 Lilu, Lilu, Crocodilu (dub) – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Muzical, Premiera, AG
12:00 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
12:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
13:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
14:00 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub)2D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
14:30 Man of God – Biografic, Dramă, Normal, AP12
16:10 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
16:10 Lilu, Lilu, Crocodilu (dub) – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Muzical, Premiera, AG
17:00 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Avanpremiera, AP12
17:20 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
18:30 I Wanna Dance with Somebody – Biografic, Muzică, Premiera, N15
19:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
20:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:30 Lamborghini: The Man Behind the Legend – Biografic, Dramă, Avanpremiera, AP12

Marţi,27 Decembrie
12:00 Teddy’s Christmas – Familie, Normal, AG
12:30 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
13:00 Lilu, Lilu, Crocodilu (dub) – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Muzical, Premiera, AG
13:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
14:00 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub)2D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
14:40 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
16:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
16:10 Lilu, Lilu, Crocodilu (dub) – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Muzical, Premiera, AG
17:00 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Avanpremiera, AP12
17:20 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
18:30 I Wanna Dance with Somebody – Biografic, Muzică, Premiera, N15
19:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
20:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:30 Lamborghini: The Man Behind the Legend – Biografic, Dramă, Avanpremiera, AP12

Miercuri,28 Decembrie
12:00 Teddy’s Christmas – Familie, Normal, AG
12:30 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
13:00 Lilu, Lilu, Crocodilu (dub) – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Muzical, Premiera, AG
13:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
14:00 Lilu, Lilu, Crocodilu (dub) – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Muzical, Premiera, AG
14:40 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
16:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
16:30 I Wanna Dance with Somebody – Biografic, Muzică, Premiera, N15
17:00 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Avanpremiera, AP12
17:20 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
19:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
19:30 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Avanpremiera, AP12
20:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:30 Lamborghini: The Man Behind the Legend – Biografic, Dramă, Avanpremiera, AP12

Joi,29 Decembrie
12:00 Teddy’s Christmas – Familie, Normal, AG
12:30 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
13:00 Lilu, Lilu, Crocodilu (dub) – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Muzical, Premiera, AG
13:30 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
14:00 Lilu, Lilu, Crocodilu (dub) – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Muzical, Premiera, AG
14:40 Motanul încălțat: Ultima dorință (dub) 3D – Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Normal, AG
16:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
16:30 I Wanna Dance with Somebody – Biografic, Muzică, Premiera, N15
17:00 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Avanpremiera, AP12
17:20 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
19:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
19:30 Două inimi – Dramă, Romantic, Dragoste, Avanpremiera, AP12
20:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:00 Avatar: Calea apei 3D – Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Normal, AP12
21:30 Lamborghini: The Man Behind the Legend – Biografic, Dramă, Avanpremiera, AP12

articolul original.

Ce s-a descoperit pe șantierul Autostrăzii A7 Ploiești – Buzău

20 December 2022 at 13:17
image

Pentru proiectul de infrastructură Autostrada A7, Ploiești-Buzău, investigațiile arheologice planificate la faza studiului de fezabilitate au fost limitate, deoarece unele suprafețe din traseu nu erau expropriate și, din acest motiv, arheologii s-au aflat în imposibilitatea de a avea acces în teren, chiar dacă legislația prevede realizarea studiilor geotehnice, arheologice etc. pe întregul traseu al proiectului de infrastructură rutieră (încă din această etapă!).

Chiar și în această situație, pe lotul 1 al proiectului menționat, pe aproximativ 14 kilometri din cei 21 de kilometri, s-a putut realiza diagnosticul arheologic intruziv la faza studiului de fezabilitate și au fost identificate patru situri arheologice. Ulterior, prin finalizarea diagnosticului arheologic intruziv, în faza de execuție, au mai fost repertoriate alte patru situri.

Cercetarea arheologică preventivă a unuia dintre siturile identificate a livrat o descoperire de excepție, respectiv un mormânt princiar – al unui războinic – datat, pe baza inventarului, în epoca migrațiilor.

Mormântul suprinde prin inventarul variat și bogat, de la arme minuțios realizate și decorate până la piese de podoabă din aur atât pentru defunct, cât și pentru calul cu care acesta a fost înmormântat.

Cercetarea arheologică este realizată de specialiști din cadrul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” din București care s-au străduit, în condiții extrem de dificile din punct de vedere al stării vremii, să preleveze toate informațiile pe care le livrează acest tip de descoperire.

Inventarul funerar, precum și osemintele au fost colectate cu o deosebită atenție și, în acest moment, se află la laboratorul institutului pentru a fi curățate, conservate în condiții proprii și restaurate, urmând a fi expuse publicului în viitorul apropiat.

articolul original.
❌