ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Secretul străvechi din spatele Epocii Bronzului din China a fost descifrat

14 August 2022 at 12:00
image

Cercetătorii au identificat ingredientele din formulele pentru metal din cea mai veche enciclopedie tehnică cunoscută, Kaogong ji.

Kaogong ji, tradus ca Registrul meseriilor, Registrele de examinare a meșteșugarilor, Cartea meșteșugurilor, a fost scris în China pe la mijlocul primului mileniu î.Hr. și este cunoscută, care detaliază metodele utilizate pentru a face obiecte precum săbii și instrumente, inclusiv șase formule chimice pentru amestecarea bronzului.

Într-un studiu publicat în jurnalul Antiquity, o echipă de la Universitatea din Oxford consideră că i-a identificat pe Jin și Xi, despre care se credea anterior că sunt cuprul și staniul, două componente cheie ale bronzului.

Rețetele, folosite în cea mai mare industrie a bronzului din Eurasia

Studiul a analizat compoziția din perioada în care a fost scris Kaogong ji, indicând faptul că acestea au fost realizate prin diluarea cuprului cu staniu și plumb pentru a crea forma dorită de bronz prin amestecarea a două aliaje metalice pre-preparate: un cupru- aliaj de staniu-plumb și un aliaj de cupru-plumb.

„Aceste rețete au fost folosite în cea mai mare industrie a bronzului din Eurasia în această perioadă”, a spus dr. Ruiliang Liu de la British Museum.

„Încercările de a reconstrui aceste procese au fost făcute de mai bine de o sută de ani, dar au eșuat”.

Pe lângă faptul că a aruncat lumină asupra rețetei antice enigmatice, această descoperire indică și faptul că metalurgia antică chineză a fost mai complexă decât se aștepta, scrie Heritage Daily.

Rezolvarea unui mister de lungă durată

„Indică o etapă suplimentară – producția de aliaje pre-preparate – în procesul de fabricare a obiectelor din aliaje de cupru din China timpurie”, a spus dr. Liu.

„Acesta reprezintă un strat suplimentar, dar necunoscut anterior în rețeaua producției și furnizării

De asemenea, arată cum știința și analiza pot ajuta la rezolvarea misterelor lingvistice. Cercetătorii speră că studiile ulterioare ca acesta pot continua să arunce lumină asupra textelor antice.

Vă recomandăm să mai citiți și:

articolul original.

Comori impresionante din Epoca Bronzului, descoperite într-un sit funerar

8 August 2022 at 16:00
image

Arheologii de la Muzeul Szent István Király au excavat comori din Epoca Bronzului într-un cimitir din apropierea orașului Mány din Ungaria.

Săpăturile au fost efectuate în pregătirea pentru construcția autostrăzii M100, scoțând la iveală un cimitir care conține un număr mic de care datează din această perioadă.

Echipa a descoperit 8 înmormântări, dintre care una notabilă conținea rămășițele unei femei tinere cu vârsta de cel mult 20 de ani.

Aceasta a fost îngropată cu 38 de obiecte decorative , cum ar fi inele de aur, torțe, brățări spiralate, un inel de păr din aur, pe lângă câteva vase mici de ceramică.

Săpăturile au scos la iveală un cimitir din Epoca Bronzului

Cercetătorii cred că femeia a fost îngropată cu inele pe fiecare dintre degete, ceea ce indică faptul că era o persoană bogată care deținea un statut social ridicat în comunitatea sa.

Obiectele reprezintă, de asemenea, o cunoaștere avansată a prelucrării metalelor, dezvăluind noi informații despre hainele și accesoriile purtate de din regiune cu mii de ani în urmă.

După identificarea sitului, un sondaj de detectare a metalelor efectuat de un grup de arheologie local a fost folosit pentru a marca și înregistra locația obiectelor metalice, dar echipa crede că mai sunt încă multe alte obiecte care așteaptă să fie descoperite.

,,Nu putem ști niciodată ce se ascunde sub pământ”

Echipa a găsit, de asemenea, urme ale unei așezări din această perioadă și așezări din perioada Árpád care datează din secolele IX și X d.Hr.

,,Nu putem ști niciodată ce se ascunde sub pământ. Tehnologia există astfel încât să putem identifica anumite lucruri, dar astfel de descoperiri sunt scoase la suprafață doar în timpul săpăturilor arheologice sau în timpul unei anchete de detectare a metalelor. Dacă nu ar fi existat săpături arheologice înainte de investițiile majore, atunci cu siguranță multe astfel de obiecte ar fi fost distruse sau nu ar fi ieșit niciodată la lumină”, a declarat Krisztián Pokrovenszki, directorul Muzeului Szent István Király, potrivit Heritage Daily.

Vă recomandăm să mai citiți și:

articolul original.

Trei morminte din epoca bronzului au fost descoperite lângă Ploiești. Ce s-a găsit într-unul dintre ele

5 August 2022 at 14:46
image

Descoperire arheologică într-o localitate din apropiere de Ploiești. Trei morminte din epoca bronzului, care datează de mai bine de 5000 de ani, au fost descoperite de arheologi în comuna Blejoi de lângă Ploiești. Intr-unul dintre morminte au fost găsite osemintele unui bebeluș și un inel în formă de buclă, din aur.

Arheologii Muzeului de Istorie și Arheologie Prahova au descoperit la ieșirea din Ploiești spre Târgoviște, în comuna Blejoi, trei morminte din epoca bronzului, cu o vechime de aproximativ 5000 de ani.

Două dintre ele erau suprapuse, în cel de sus fiind înhumat un bebeluș, în timp ce în cel de dedesupt se afla un bărbat și un copil de aproximativ 5 – 6 ani.

Mormântul este orientat pe axa vest-est. Osemintele, care aparțin unui bărbat, vor fi duse la un laborator de antropologie unde vor fi analizate.

Săpăturile vor continua la marginea Ploieștiului, iar arheologii speră să găsească și alte podoabe. Mai ales că zona este cunoscută pentru vestigiile istorice.

Pentru a salva cât mai mult din relicve, arheologii depun adevărate eforturi. Se lucrează cu pensule fine și fiecare milimetru de pământ se îndepărtează cu mare atenție.

articolul original.
  • There are no more articles
❌