ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 24 June 2022Ultimele Stiri

Neversea anunță o nouă campanie prin care premiază excelența în educație: “Student de 10”

24 June 2022 at 11:06
image

Studenții de la universitățile de stat care termina cu 10 toate examenele din sesiunea de vară primesc abonamente gratuite la festival

Organizatorii celui mai mare festival de pe o plajă din Europa, Neversea, răsplătesc studenții de 10 ai României cu intrare gratuită în cele 4 zile de festival. Astfel, studenții care termină cu 10 sesiunea din această vară vor avea ocazia să-i vadă pe cei mai îndrăgiți artiști ai momentului și să se bucure de experiențe de neuitat la malul mării.

Aflată la prima ediție, “STUDENT DE 10” este o campanie de promovare și de susținere a performanței în educație care continuă proiectul “BAC de 10” inițiat de UNTOLD în 2015. “BAC de 10” este cunoscută drept cea mai longevivă și de succes campanie de susținere a tinerilor care excelează la învățat. În toți acești ani, Neversea a premiat cu intrare gratuită la festival și amintiri unice peste 1.000 de absolvenți de liceu de nota 10, în cadrul campaniei “BAC DE 10”, iar acum vor să conducă demersul mai departe către studenți.

Inițiatorii campaniei cred că tinerii studenți trebuie răsplătiți, iar efortul celor care au reușit să exceleze în educație trebuie susținut. Așa că toți studenții de la universitățile de stat din România care termină sesiunea de vară cu notă maximă, primesc abonament gratuit la Neversea.

În plus, toți studenții care au promovat toate examenele din sesiunea de vară, vor putea achiziționa abonamentul Neversea la un preț special de 80 euro + Taxe. Absolvenții care doresc să fie răsplătiți pentru performanță lor, în cadrul campaniei, o pot face accesând link-ul http://neversea.com/studentde10. Acolo vor putea completa formularul care îi va înscrie în campanie.

Studenții de 10 își vor putea ridică brățară de access, în baza unei dovezi, din zona de Acreditări a Neversea. Campania “STUDENT DE 10” se desfășoară cu sprijinul Kaufland România.

EDY CHEREJI, director de comunicare UNTOLD UNIVERSE: “După succesul campaniei “BAC DE 10”, de această dată premiem performanță în educație și la nivel universitar. Toți studenții de la universitățile de stat din România care termină cu 10 în sesiunea din această vară vor fi răsplătiți cu acces gratuit la festivalul Neversea. Și pentru că vrem să ii incurajăm pe toti studenții care încă sunt, sau au avut sesiune în această vară, integraliștii vor primi și ei o reducere la abonamentul Neversea. ”

ESTERA ANGHELESCU, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România: “Susținerea campaniei “STUDENT DE 10” a reprezentat un pas firesc pentru Kaufland România, venind în completarea unei inițiative de tradiție, “BAC DE 10”, care recompensează rezultatele deosebite ale liceenilor. De data aceasta, ne-am dorit să susținem nu doar reușitele academice excepționale, ci și eforturile, seriozitatea și implicarea studenților care promovează toate examenele, aceștia beneficiind de un discount consistent pentru a se bucura de experiența Neversea.  În plus, sprijinim tinerii care își doresc să facă un prim pas spre o carieră de succes cu un pachet atractiv de programe și joburi dedicate tinerilor, toate acestea fiind accesibile printr-un proces rapid de aplicare online, pe cariere.kaufland.ro. Și pentru că știm cât de important este un program flexibil pentru studenții care aleg să urmeze un internship sau care își doresc să se angajeze, aceștia au inclusiv opțiunea de a opta pentru un job part-time, care le permite să dedice timp studiilor sau pasiunilor lor.”

Neversea este cel mai mare festival de muzică din Europa organizat pe o plajă. Aflat la cea de-a patra ediție, Neversea 2022 aduce la Constanța, între 7 și 10 iulie, peste 150 de artiști români și internaționali. Pe scenele festivalului Neversea 2022 vor urca artiști precum: Black Eyed Peas, Dimitri Vegas & Like Mike, TYGA, Alan Walker, Don Diablo, Alesso, Steve Aoki, Timmy Trumpet, Ummet Ozcan, Tujamo, Claptone, Nicky Romero, Nervo, Quintino, Parov Stelar și mulți alții. Detalii pe neversea.com.

articolul original.
Ieri — 23 June 2022Ultimele Stiri

Brad Pitt și-a șocat fanii cu fotografiile din ultimul număr al revistei GQ: "Arată ca și cum ar fi murit"

23 June 2022 at 16:42
image

Este considerat unul dintre cei mai frumoşi bărbaţi din lume, chiar şi acum când se apropie de 60 de ani, cu toatea acestea, Brad Pitt şi-a şocat fanii cu fotografiile din ultimul număr al revistei GQ.

 Actorul e palid la faţă şi plutește pe apă, înconjurat de flori.  "Arată ca o statuie de ceară care se topește" sau "Brad Pitt arată ca și cum ar fi murit" sunt doar câteva dintre comentariile de pe contul de Instagram al revistei.

Nici interviul cu actorul nu e prea optimist. Starul a mărturist că a ajuns în ultima etapă a carierei sale şi se gândeşte serios să se retragă din actorie.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

CLAPART: Artă și blockchain

21 June 2022 at 15:51

Este primul proiect românesc care aduce tehnologia blockchain și criptomonedele pe piața de media & entertainment, printr-un ecosistem descentralizat în care artiștii se vor putea adresa direct publicului larg pentru investiția în dezvoltarea și promovarea operei lor, iar fanii vor putea investi direct în proiectele artiștilor, în schimbul unor redevențe. Am aflat mai multe detalii de la Tudor Fornea, CEO, și Radu Fornea, COO CLAPART.      

CLAPART este primul proiect românesc care aduce tehnologia blockchain și criptomonedele pe piața de media & entertainment. Unde ați găsit inspirația și ce reprezintă pentru voi să fiți primii cu această poziționare?

Tudor Fornea: Mi-am găsit inspi­rația din experiențele generate de rolurile diferite pe care le am, ca fan, producător și artist, din nenumăratele discuții cu creatori talentați, din poveștile reale pe care le-am auzit direct de la creatori din toate formele de artă, ce țin de problemele pe care le întâmpinau în mediul lor.

Fiecare aspect în parte și toate la un loc m-au făcut să înțeleg unde este problema și să-mi dau seama că nici măcar nu ține de mediul creatorilor. Ideea de a uni fanii cu creatorii, cu idolii lor, vine din povești și nevoi reale. Am creat CLAPART, un ecosistem unic care reunește universul tuturor artelor. Îmi doresc ca ceea ce am creat noi să fie o oportunitate pentru toți artiștii, consacrați sau stele în devenire, dar și pentru fanii lor.

Tudor Fornea, CEO CLAPART

Cât de interesați credeți că sunt străinii de artiștii din România și cum îi va ajuta pe artiștii locali această deschidere?

Tudor Fornea: Chiar din prima zi, CLAPART a pornit la drum ca un proiect internațional adresat tuturor creatorilor de artă din lumea întreagă, iar România este doar punctul de start. Pentru că și nevoia de a sparge zidul acesta invizibil dintre fani și creatori este o nevoie universală, nu locală, iar tehnologia ajută la interconectare mai mult ca oricând.

Beneficiile pe care le vor avea artiștii români – ca fiind primii cu acces pe platforma noastră – ar fi deschiderea către un public/fanbase mai larg, interacțiunile sau chiar colaborările dintre creatori și accesul mai facil la creatori internaționali, la promovare și expunere pe piețe internaționale, la un nivel mult mai mare.

Care au fost criteriile pe baza cărora ați ales creatorii de conținut și ambasadorii pe care i-ați abordat?

Tudor Fornea: Nu gândim în criterii sau în șabloane, ne uităm mai degrabă la lucrurile care ne unesc. Dorim să fim locul în care se reunesc cei talentați cu cei care iubesc arta, vizionarii artistici și creatorii de artă cu investitorii și admiratori, mai ales că mulți dintre noi putem avea, rând pe rând, fiecare din aceste roluri. Mă bucur să văd că am atras din prima zi creatori și ambasadori foarte talentați, dar care sunt cu adevărat și iubitori de artă.

Tudor, spuneai ca ideea CLAPART a venit pe baza experienței tale de artist și producător, dar și ca fan al unor artiști extraordinari pe care îi apreciezi. Care sunt artiștii pe care îi apreciezi cel mai mult și sunt aceștia implicați în proiecte cu tehnologie blockchain, în NFTs?

Tudor Fornea: Ca iubitor de artă în toate formele ei, ca inițiator al unui proiect care se adresează artiștilor și creatorilor din orice domeniu, nu aș putea face această diferențiere. Apreciez în egală măsură pe toți creatorii și artiștii talentați care se manifestă în orice domeniu artistic. Privind însă relația dintre artiști și tehnologie blockchain sau fenomenul NFT, este evident că aceasta a devenit mult mai strânsă, mai ales în ultimii doi ani. Când se anulau și suspendau concerte și evenimente artistice cu spectatori, mulți artiști au fost forțați să devină creativi pentru a găsi noi modalități de a intra în legătură cu publicul lor.

Pentru unii, acest lucru s-a întâmplat prin utilizarea unor platforme sociale noi, pentru alții a însemnat proiectarea de noi produse, iar pentru cei mai agili – a însemnat utilizarea noilor tehnologii (precum NFT-urile). Indiferent dacă doar explorează pentru că vor să fie în trend sau deja sunt implicați în NFT cu proiecte proprii de dezvoltare, progresele tehnologice și contextul au generat schimbări semnificative asupra modului în care artiștii și creatorii interacționează cu fanii lor.

Tehnologia în general și blockchain-ul în special au devenit mai mult decât un cuvânt la modă pe limba investitorilor din lumea întreagă. Blockchain-ul este deja o verigă importantă în industriile creative și artistice.

Cât a durat de la idee până la găsirea de soluții și la implementare?

Tudor Fornea: Am început să mă gândesc la această platformă încă de acum 7 ani, chiar dacă la acel moment ideea era într-o formă mult mai brută și părea ceva total non la îndemână și greu de făcut. Și de multe ori, ajungem să amânăm în viețile noastre lucrurile care sunt mai greu de făcut până când se produce declicul. Ideea a devenit tot mai posibilă pe măsură ce internetul s-a schimbat, cu tot ceea ce însemnă metaverse, crypto, descentralizare, blockchain, web3 etc.

Această nouă eră face acest vis, această idee nu doar posibilă, ci și accesibilă. Au fost o grămadă de piese de puzzle pe care le-am aranjat și s-au potrivit ca să putem ajunge cu produsul unde suntem acum, inclusiv echipa atât de profesionistă și creativă. Împreună, sunt sigur că putem să facem imposibilul posibil de fiecare dată așa cum am reușit și până acum.

Care au fost cele mai mari pro­vocări ale acestui proiect până acum și cum le-ați depășit?

Tudor Fornea: Au fost destul de multe provocări și sunt convins că vor mai fi și altele – pentru că vrând-nevrând, ­cumva, provocările merg mână în mână cu inovația. Dac-ar fi să dau doar un ­exemplu clar îmi vine în minte întrebarea despre cum să facem posibil din punct de vedere tehnic transferul dintre creatori și fani. Însă și satisfacția este pe măsură când găsești o soluție nouă, care nu s-a mai făcut. În cazul CLAPART, așa a luat naștere protocolul RST (Royalty Share Token) care permite în mod automat și instant să se dea mai departe redevențele cuvenite celui care a achiziționat o parte din arta creatorului preferat.

Care a fost reacția pieței până în prezent?

Radu Fornea: Reacția pieței a fost spec­taculoasă. La momentul la care răspund acestei întrebări sunt peste 1.000 de ­creatori din 5 țări diferite care își ­doresc să vină alături de noi pe platformă. ­CLAPART este deja validat dincolo de granițele țării. Simt că oamenii au înțeles că asta este misiunea noastră și mă bucură enorm să văd că vin organic din ce în ce mai mulți creatori din toate domeniile alături de noi. Este fabulos.

Care sunt categoriile de public cel mai des­chise către a apela la tehno­logia oferită de voi?

Radu Fornea: Răspunsul la această întrebare ține de esența ideii de fan. Ce înseamnă, până la urmă, să fii un fan al cuiva? Nu tocmai să îl susții, să te bucuri de prezența acestuia în viața ta?! Cumva, cred că dintotdeauna fanii și-au dorit să nu existe acest zid între ei și idolii lor, creatorii lor preferați. Zidul care nu le dădea posibilitatea să se implice cu totul alături de vedetele lor prefe­rate. Să investească în ei și să câștige alături de ei.

Asta face CLAPART. Schimbă radical o paradigmă. Acum, ­fanii pot în mod real să fie asociații ­vedetelor lor preferate. Pot investi alături de ei în creațiilor lor și pot coparticipa la câștig. Este ca și cum ai avea o firmă împreună cu un creator. Și din acest motiv, consider că proiectul ­CLAPART se adresează oricui. Cred că toți admirăm pe ­cineva și ne dorim să fim parteneri cu succesul.

Radu Fornea, COO CLAPART

Care sunt avantajele unui business antreprenorial de familie?

Radu Fornea: Fără pic de modestie, îți dă satisfacția deplină că ești un om împlinit. Cine nu și-ar dori să schimbe ceva în lumea asta alături de oamenii pe care îi iubește cel mai mult? Și mai este și acel sentiment de încredere și energia aceea creatoare pe care ți-o dau cei care îți sunt alături în fiecare zi.

Îmi place să spun că poate cel mai important lucru pe care mi l-a dat CLAPART este că sunt recompensat în moneda cea mai importantă de pe planeta noastră – respectiv timpul prețios pe care îl petrec și îl cheltuiesc alături de cei dragi schimbând lucrurile în bine. Înrudiți sau nu, la CLAPART chiar suntem toată echipa o mare familie și ne mândrim cu asta.

Ce vă doriți de la următoarele runde de finanțare?

Radu Fornea: Obiectivul principal este același ca până acum, respectiv să transmitem atâta încredere încât să-i aducem alături de noi pe cei care cred în ideea noastră. Trust și trust money sunt extrem de importante pentru noi ca afacere, pentru că vorbesc despre valoare. Vrem ca oamenii care investesc în noi să creadă în ideea noastră, să o susțină în mediul lor și să o îmbunătățim împreună.

Ce planuri aveți pentru 2022-2023?

Radu Fornea: Lansarea platformei și scalarea CLAPART la nivel global. Este cel mai important obiectiv pe care ne concentrăm întreaga atenție, iar milestone-urile sunt doar chei de verificare în vederea ­îndeplinirii acestui obiectiv. Ca pionieri în ceea ce facem, ne dorim să facem cât mai bine acest proiect pentru a putea fi adoptat organic, pentru ca ­CLAPART să devină în mod ­natural ceva ce trebuie să facă parte din viața lor.

A avut pandemia vreun rol în decizia lansării proiectului?

Radu Fornea: Fără niciun doar și poate! Un proiect de această anvergură este energofag și un mare consumator de timp. Iată că odată cu pandemia, alături de Tudor, artizanul și fondatorul CLPARAT, am găsit și timpul și mediul propice prin creșterea adopției web3 și a tehnologiei blockchain ca să punem în practică ideile acestea.

În plus, adopția în masă a remote work-ului a contat enorm și i-a ajutat pe oameni să conștientizeze că distanța nu contează și că te poți conecta și lucra cu oricine din orice parte a globului. Nouă ne-a permis să găsim această echipă și să ne sudăm ca echipă. Deci da, per ansamblu, pandemia a fost clar un catalizator și moment decisiv pentru CLAPART.

Extra info

CLAPART este platforma revoluționară descentralizată prin care fanii pot investi în lucrările artiștilor și creatorilor lor preferați, în schimbul unor redevențe. CLAPART a fost deja evaluat în primul trimestru al acestui an la 50 milioane de dolari prin încheierea cu succes a unei runde private de finanțare (seed round) la care au participat business angels din România și un fond de investiții internațional. Proiectul a lansat recent cea de-a doua rundă de finanțare, direct pe site-ul www.clapart.com.

Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 364 (16 iunie – 17 iulie 2022). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.

articolul original.

Unul dintre cei mai urmăriți artiști din lume, rapperul Tyga, vine în această vară la festivalul Neversea

21 June 2022 at 09:54

Organizatorii anunță line-up-ul complet pentru cel mai mare festival de pe o plajă din Europa. Mai sunt doar 15 zile până la cea de-a patra ediție Neversea, care aduce în România peste 150 de artiști din peste 20 de țări.

Mai sunt 15 zile până la cel mai mare festival de pe o plajă din Europa, Neversea. Organizatorii vin cu noutăți și anunță line-up-ul complet pentru toate scenele festivalului, unde vor urca peste 150 de artiști din peste 20 țări din Europa, SUA, America de Sud și Egipt. Timp de 4 zile și 4 nopți, între 7 și 10 iulie, zeci de mii de oameni vor trăi cea mai frumoasă poveste de la malul Mării Negre, cu apusuri și răsărituri deosebite pe plajă, cu artiști și DJ-i din întreaga lume, care aduc în România genuri, stiluri muzicale și culturi diferite de pe mapamond.

Rapperul fenomen Tyga este cap de afiș în această vară la cea de-a patra ediție Neversea și vine pe mainstage cu un concert special. DJ-ul și producătorul spaniol Danny Avila revine în iulie la malul mării cu un show electrizant. Lista DJ-ilor de pe mainstage este completată de Arias, DJ Dark & Mentol, Madeon (DJ Set), Manuel Riva și Partydul Kiss FM & WRS (Special Guest).

Tot pe scena principală vor urca și artiști români de top precum Delia, Carla’s Dreams, Smiley și The Motans. Trio-ul fenomen de la One True Singer, format din Rareș, Adi și Erika Isac, vine pentru prima oară în această vară la festivalul Neversea.

Programul pe zile va fi dezvăluit în curând. Până atunci, artiștii naționali și internaționali care vor urca pe cea mai mare scenă a festivalului sunt: Alan Walker, Alesso, Alexandra Stan, Arias, Azteck, B Jones, Black Eyed Peas, Brennan Heart, Carla’s Dreams, Danny Avila, Delia, Dimitri Vegas & Like Mike, DJ Dark & Mentol, Don Diablo, KSHMR, Madeon DJ Set, Manuel Riva, NERVO, Nicky Romero, One True Singer (Rareș, Adi, Erika Isac), Parov Stelar, Partydul Kiss FM & WRS (Special Guest), Quintino, Smiley, Steve Aoki, Tchami, The Motans, Timmy Trumpet, Tujamo, Tyga, Ummet Ozcan, W&W și ZHU.

Tyga este unul dintre cei mai urmăriți și ascultați rapperi din lume. În vârstă de 32 de ani, artistul american are zeci de milioane de fani pe rețelele sociale și sute de milioane de ascultări pe platformele de streaming. Situat în top 10 chart-uri mondiale, Tyga are în palmares Discul de Platină și Discul de Aur pentru vânzări record și o nominalizare la Grammy. La MTV Music Awards a fost selectat la categoriile: Best US Act, Favorite Rap/Hip-Hop Artist, World’s Best Male Artist și World’s Best Entertainer of the Year.

Piesa Taste este unul dintre marile succese ale rapperului american. După lansare, a ajuns direct pe locul 8 în Billboard Hot 100, fiind primul cântec de Top 40, de după ,,Ayo” (2015), la care a lucrat cu Chris Brown. Videoclipul oficial al single-ului Taste a depășit un miliard de vizualizări online. Hitul a fost și single-ul de promovare pentru albumul cu numărul 7 al lui Tyga – Legendary, lansat în 2019. În același an, artistul a lansat și single-ul Ayy Macarena, care a devenit rapid un hit global și a depășit sute de milioane de vizualizări pe platformele de streaming și la radio.

În 2022, Tyga a avut o colaborare cu Doja Cat, care s-a materializat în single-ul Freaky Deaky. În mai puțin de trei luni de la lansare, piesa a depășit 100 de milioane de vizualizări și ascultări pe platformele de streaming. În această vară, fanii Neversea se vor bucura live de muzica lui Tyga și de spectacolul pe care îl pregătește la mare.

Fiecare scenă a festivalului Neversea are propriul concept și vine cu genuri muzicale diverse de la techno, house, deep house, tech house, la chill, ambientale, tribale, rap, trap, hip-hop, trip-hop, dubstep, drum & bass și liquid.

Scena Temple este casa genului techno și tech house și găzduiește artiști în premieră precum Paul Kalkbrenner sau Amelie Lens. Pe această scenă vor mai urca Arapu, Cezar B2B Praslea, Jamie Jones, Mahony, Milo Spykers, Nina Kraviz, Priku, Raresh, Richy Ahmed, Sit și Sublee B2B Cap.

Fenomenul românesc de trap va fi prezent pe scena The Ark cu Ian, Yny Sebi, AlbertNbN, Arkanian x Arael x Zannidache, Oscar, Zo, Phunk B, Rava, Marko Glass ft. Bvcovia, Nane, Connect-R & Johny Romano. Tot aici se va auzi dubstep de la Borgore și DJ Shiver, și drum & bass și liquid de la Dirtyphonics, DJ Wicked și Netsky. Pe scena The Ark vor cânta și rapperul bbno$, care vine pentru prima oară la festivalul Neversea, și mulți alți artiști români printre care Culese din Cartier și Grasu XXL.

Scena Daydreaming, locul de unde fanii pot admira răsăriturile perfecte, îi aduce pe Audiofly, Christian Loffler, Day Dreamers (Marwan, Dub FX & Mr Woodnote), HVOB, Hernan Cattaneo, Hot Oasis, Kerala Dust, Lee Burridge, Marwan, Oliver Kolektzi, Sebastian Leger și mulți alții.

Pe scena Oasis urcă DJ români și internaționali apreciați din lumea tech house și deep house, printre care Claptone, Anna Tur, Kasia, Korolova, Le Twins, Ferreck Dawn, Moonsound, Pascal Junior, Paul Damixie, Rosario Internullo. Lista întreagă de artiști este disponibilă aici.

În festival vor exista și alte music spots și activări interactive ale partenerilor, zone instagramabile, fashion corners cu branduri românești, zone de make-up, hairstyle și tatuaje. 50 de vendori vor fi prezenți cu o varietate de mâncăruri, de la pizza la paste, burger, noodles, sushi, mâncare mexicană, mâncare columbiană, hummus, fructe de mare, shaorma, hot dog, sandviciuri, mâncare vegană, clătite, vafe sau înghețată.

Cea de-a patra ediție Neversea are loc între 7 și 10 iulie în Constanța. Fanii pot cumpăra bilete de o zi sau abonamente pentru cele 4 zile și 4 nopți de festival, online, de pe https://neversea.com/tickets/.

articolul original.
  • There are no more articles
❌