ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Proiectil de artilerie descoperit în zona Eforie Nord

22 September 2022 at 14:28

O grupă de scafandri militari EOD din compunerea Forţelor Navale Române a intervenit, joi, pentru neutralizarea unui proiectil de artilerie descoperit în zona Eforie Nord. Proiectilul era prins în capul unei freze de foraj a unui utilaj maritim civil, care desfăşura lucrări de amenajare a plajei la distanţă de o milă marină în larg.

“În jurul orei 11,00, scafandrii EOD au început deplasarea cu o ambarcaţiune rapidă, din portul militar Constanţa, iar la ora 12,20, comandantul grupei EOD a raportat că încercarea de extragere a proiectilului prin mijloace mecanice a prezentat dificultăţi care nu au permis executarea acesteia conform procedurilor specifice. Pentru eliminarea proiectilului, scafandrii EOD au folosit o încărcătură redusă de explozibil pentru neutralizarea prin spargere a proiectilului blocat în freza de foraj, fără a pune în pericol personalul ambarcat sau siguranţa de navigaţie a utilajului maritim”, se arată într-un comunicat al Forţelor Navale Române.

Conform aceleiaşi surse, procedura utilizată de specialiştii EOD a fost executată în conformitate cu standardele specifice şi cu acordul comandantului navei solicitante, iar intervenţia a fost finalizată la ora 14,00. Secţia de scafandri EOD din subordinea Centrului de Scafandri este unica structură din România specializată să intervină la dispozitivele explozive neexplodate găsite sub apă.

articolul original.

Scafandrii militari, intervenție pentru neutralizarea unui proiectil de artilerie istoric care fusese descoperit în zona Eforie Nord (FOTO)

22 September 2022 at 14:22
image

O echipă de scafandri militari EOD din compunerea Forțelor Navale Române a intervenit, joi, pentru neutralizarea unui proiectil de atilerie istoric care fusese descoperit în zona Eforie Nord.

Scafandrii militari, intervenție pentru neutralizarea unui proiectil de artilerie istoric

„O grupă de scafandri militari EOD din compunerea Forțelor Navale Române a executat joi, 22 septembrie, o misiune de extragere a unui proiectil de artilerie din capul unei freze de foraj a unui utilaj maritim civil, care desfășura lucrări de amenajare a plajei la distanța de o milă marină (aproximativ 2 km) de Eforie Nord”, au anunțat Forțele Navale Române, pe Facebook.

Scafandrii EOD au pornit din portul militar Constanța în jurul orei 11.

„În jurul orei 11.00, scafandrii EOD au început deplasarea cu o ambarcațiune rapidă, din portul militar Constanța, iar la ora 12.20, comandantul grupei EOD a raportat că încercarea de extragere a proiectilului prin mijloace mecanice a prezentat dificultăți care nu au permis executarea acesteia conform procedurilor specifice”, a adăugat Forțele Navale Române.

Procedura a fost executată în conformitate cu standardele specifice, spune Marina militară română.

„Pentru eliminarea proiectilului, scafandrii EOD au folosit o încărcătură redusă de explozibil pentru neutralizarea prin spargere a proiectilului blocat în freza de foraj, fără a pune în pericol personalul ambarcat sau siguranța de navigație a utilajului maritim. Procedura utilizată de specialiștii EOD a fost executată în conformitate cu standardele specifice și cu acordul comandantului navei solicitante, iar intervenția a fost finalizată la ora 14.00”, se arată în același comunicat.

„Secția de scafandri EOD din subordinea Centrului de Scafandri este unica structură din România special destinată să intervină la dispozitivele explozive neexplodate sub apă”, au mai precizat Forțele Navale Române.

articolul original.

Pur și simplu ireal! Ce a găsit o turistă româncă în frigiderul din camera unui hotel de 3 stele din Eforie Sud

15 September 2022 at 07:29

Deziluzie totală pentru turistă care a optat pentru litoralul românesc în concediul din acest an. A plătit 740 de lei, pentru două nopți de cazare într-un hotel cotat cu 3 stele din Eforie Sud. În schimb, a primit „o cameră horror”.

Femeia povestește că a plătit 740 de lei, pentru două nopți de cazare, însă „camera a fost insalubră indiferent de prețul plătit”.

„Camera a fost horror! Deși hotelul e renovat în 2022, camera mirosea urât, avea infiltrații în peretele comun al camerei cu baia. Când făceam duș, apa curgea pur și simplu din baie în camera, apa se auzea picurând la toaletă încontinuu. Praf pe tăblia de la pat”, susține turista.

Ce a găsit o turistă româncă în frigiderul din camera unui hotel de 3 stele din Eforie Sud

Dar asta nu e tot. Când a deschis ușa frigiderului din camera a avut o surpriză total neplăcută.

„Când am tras perdeaua, a picat șina. În frigider am găsit un prosop ud…care mirosea îngrozitor! Am sunat să ni se dea o altă camera și nu am primit. Piscina arată bine însă, deși se laudă că este încălzită, apă este rece! Nu recomand! O mare țeapă având în vedere ce prețuri au!”, a scris ea, pe un grup de Facebook destinat turiștilor .

Pur și simplu ireal! Ce a găsit o turistă româncă în frigiderul din camera unui hotel de 3 stele din Eforie Sud
Pur și simplu ireal! Ce a găsit o turistă româncă în frigiderul din camera unui hotel de 3 stele din Eforie Sud
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.

Surpriză pentru turiști! Plaja din Eforie Sud, modificată radical. ”În 12 săptămâni ar trebui să terminăm lucrarea”

6 September 2022 at 15:00
image

Plaja din Eforie Sud va avea parte de schimbări majore, iar turiștii vor fi surprinși de noile plaje care vor fi mult mai mari. Potrivit ministrului Mediului, Barna Tanczos, modificările ar trebui să fie gata până în luna decembrie a acestui an.

Pentru cei care frecventează stațiunea Eforie Sud, vin vești cât se poate de bune. Plajele vor fi mai mari și costurile mai mici!

Autoritățile române vor să-i atragă pe turiști pe malul Mării Negre, așa că s-au gândit să facă amenajări speciale pentru oamenii care abia așteaptă să se întoarcă în vacanță anul viitor.

Una dintre strategii se referă la mărirea plajelor.

Deja zona de nisip din stațiunea Mamaia a fost lărgită cu până la 150 de metri față de spațiul de promenadă. Acum a venit rândul plajelor din Eforie Sud.

Proiectul cu fonduri europene vizează reducerea eroziunii costiere pe litoralul românesc. Din decembrie 2022, plajele lărgite vor avea lăţimi între 100 şi 140 de metri pe o lungime de aproape 6 kilometri, potrivit Europafm.ro.

Plaja de la Eforie Sud și alte trei loturi de pe litoral fac parte din același proiect cu fonduri europene, iar valoarea investiției se ridică la 600 de milioane de lei.

Cât timp durează proiectul

„Viteza cu care se lucrează acum este una bună, în 12 săptămâni ar trebui să terminăm această lucrare. Este un termen scurt, dar se poate realiza obiectivul pentru că se lucrează cu utilaje de mare capacitate”, a declarat la Europa FM ministrul Mediului, Barna Tanczos.

Lucrările se fac cu protejarea biodiversităţii. Se are în vedere menținerea habitatelor marine pentru două specii de scoici, aflate sub protecție, potrivit oficialului.

„Se vor muta speciile care trebuie protejate temporar şi vor fi readuse după finalizarea lucrărilor. Aceste specii autohtone, caracteristice zonei, trebuie protejate”, a mai spus acesta

Ulterior, în primăvara anului viitor va fi plantată iarbă de mare.

articolul original.

Încă un turist și-a pierdut viața astăzi pe litoral. Trupul altui tânăr dispărut de două zile a fost găsit

2 September 2022 at 12:19
image

Încă un turist a murit, vineri, pe litoral, după ce s-a avântat în marea agitată. Salvatorii au încercat aproape două ore să îl resusciteze, însă, în cele din urmă, au declarat decesul.  

Tot vineri, au găsit trupul tânărului dispărut în valuri acum două zile, în Eforie Nord. Pe tot litoralul este arborat

În urmă cu puțin timp, medicii au declarat decesul unui turist. Acesta venise la mare din Slobozia, împreună cu familia acestuia. S-a avântat în apele mării, vineri dimineață, fără să țină cont de avertismentele salvamarilor. Un alt tânar care se plimba pe plajă l-a văzut zbătându-se în valuri și a alertat salvamarii. Aceștia au intrat imediat după el. Au reușit să îl aducă la mal foarte greu pentru că marea este furioasă.

Marea nu este prietenoasă

Vântul suflă cu putere, ridică valuri înalte, iar curenții sunt foarte puternici.

L-au adus, în cele din urmă, la mal și au început manevrele de resuscitare, manevre care au fost preluate ulterior de medicii de la ambulanță. Aceștia s-au străduit mai bine de o oră și jumătate să-l readucă în simțiri, însă, din păcate, nu au reușit și au fost nevoiți să declare decesul.

Tot vineri dimineață, trupul tânărului de 25 de ani dat dispărut în urmă cu două zile la Eforie Nord, a fost adus de mare la Eforie Nord.

Este o vreme urâtă pe litoral, este steag roșu pe toate plajele de la Năvodari și până la Vama Veche, iar salvamarii îi roagă pe cei care ajung la mare zilele acestea să țină cont de avertismentele lor și să nu se aventureze în apele mării.

Sursa: Știrile PROTV

articolul original.

Oana Roman, în vacanță fără Marius Elisei: „Ne-a lăsat singure. M-am dus eu cu Izabela”

1 September 2022 at 16:51

Oana Roman (46 de ani) a fost lăsată în vacanță fără soț. Fiica lui Petre Roman s-a dus într-un resort de lux din Eforie nord doar cu Izabela, după ce Marius Elisei (36 de ani) le-a refuzat. 

Chiar dacă este o diferență de zece ani între ea și soțul său, Oana Roman și Silviu Elisei se înțeleg de minune. Nici divorțul nu a putut să-i despartă pe cei doi, dar vacanțele par să nu fie chiar punctul lor comun. În timp ce fosta prezentatoare TV este împătimita excursiilor, iubitul ei pare să fie mai rezervat când vine vorba de plecările de acasă. Așa s-a întâmplat și anul acesta, când fiica lui Petre Roman a plecat cu Izabela în Eforie Nord, Silviu Elizei a preferat să rămână acasă. 

Vacanță cu peripeții pentru Oana Roman. Cum era să rămână fără concediu fosta prezentatoare TV

Înainte de a pleca în vacanță cu Izabela, mama Oanei Roman s-a simțit foarte rău, motiv pentru care vacanța a fost amânată cu o zi. Cele două au petrecut împreună clipe mamă-fiică la un mini resort de lux all inclusive. 

Oana Roman și fiica sa, Isabela Maria. Foto: Instagram

„Trebuia să plecăm la mare, îi promisesem Isei că mergem noi două câteva zile, era totul rezervat și pregătit, dar trebuie să rezolv cu mama și am amânat plecarea. Dacă este totul ok, poate plecăm diseară pentru că mama este foarte importantă, dar și copilul meu este la fel de important. 

articolul original.

Stațiunea de pe litoralul românesc, nerecomandată pentru familiile cu copii: „Mi-am făcut răni incredibile”

30 August 2022 at 08:00
image

Sezonul estival se apropie cu pași mari de final, însă chiar și așa mulți român vor lua cu asalt stațiunile de la malul mării și în luna septembrie. Printre aceștia se află și multe familii cu copii mici, care optează pentru lunile de toamnă, când vremea este mai blândă, aglomerația nu mai este atât de mare, iar prețurile încep să scadă.

Eforie Nord a fost, de departe, stațiunea vedetă a acestui an, luată cu asalt de mii de turiști din toate colțurile țării. Mamaia nu a mai stârnit interesul din anii precedenți și, în lipsa altor variante mai bune, Eforie Nord a însemnat stațiunea cu cel mai ridicat grad de ocupare.

Chiar și așa, condițiile lasă de dorit, iar românii care și-au încheiat deja vacanța în această stațiune nu vin cu un feed-back bun, acuzând autoritățile de lipsă de interes față de turiști, scrie Antena3.ro.

Eforie Nord, precum pomul lăudat

Deși a fost lăufată în numeroase rânduri, Eforie aduce dezamăgire în rândul celor care aleg să își petreacă acolo vacanța. Este și cazul unei românce care a povestit experiența mai puțin plăcută prin care a trecut într-un concediu, cu un copil mic.

Femeia a împărtășit pe un grup de Facebook, cu recenzii despre vacanțe, faptul că stațiunea Eforie Nord nu reprezintă o variantă potrivită pentru familiile cu copii.

„Nu recomand concediu de familie cu copil mic în Eforie Nord sub nicio formă. Nu ai acces cu căruciorul peste tot, pe plajă trebuie să cobori scări și pe unde se poate coborî e îmbulzeală mare sau trec mașini.

E foarte multă lume, manele pe plajă, șezlonguri atât de apropiate de mal încât își bagă ăia picioarele în apă (imaginați-vă cu cărucior într-o mână, copilul în alta, trecând prin apă, că nu poți să treci de șezlong).

Te obligă să iei 2 șezlonguri, adică 100 lei la zi, loc de cearşaf, cum zic ei, doar dacă te duci cu noaptea în cap, că toți stau îmbulziți.

Străzile, vai de ele străzi. Jeg, PET-uri sparte. Ce mai! O adevărată splendoare să umbli cu căruciorul. Pe faleză, servire în sictireală, plus manele sau sârbe aferente.

Unde a meritat e la centru de recuperare Techirghiol! Acolo un mare DA. 30 lei intrarea sau 10 intrări la 200 lei.

Șezlong inclus, dușuri, apă sărată caldă, nămol. Apropo, pe plajă dacă vrei să te duşezi e 5 lei taxa, mi-am făcut niște răni incredibile de la nisipul ăla la degete.

Nu recomand această stațiune pentru o familie cu copil mic.

Acum, noi nu ne-am dus la ultra all inclusive. Mai mult pentru copil să vadă marea, să se joace în apă și nisip.

Cazarea a fost super faină, deși cam departe, însă asta deja ne-am asumat. Sper că a ajutat această recenzie”, a scris românca pe pagina Vacanțe do it yourself, pe Facebook.

articolul original.

Un bărbat a băut doi litri de țuică și și-a atacat soția într-o toaletă publică din Eforie Nord

25 August 2022 at 07:21
image

Un bărbat a băut doi litri de țuică și și-a atacat soția într-o toaletă publică din Eforie Nord.

Imagini şocante surprinse de camerele de spraveghere cu atacul asupra femeii care a fost înjunghiată într-un camping din Eforie Nord. Atacatorul este chiar soţul ei, iar înainte de atac acesta ar fi băut doi litri de ţuică.

În scenele cumplite se vede cum tânăra a încercat să se refugieze în baia publica, dar nu a scăpat de loviturile soţului care a intrat peste ea şi a înjunghiat-o de mai multe ori.

În urma incidentului, tânăra a fost dusă la spital şi a ajuns direct pe masa de operaţie cu un plămân perforat. Medicii au reuşit la limită să îi salveze viaţa.

Cei doi sunt împreună de peste 13 ani şi au doi copii minori. Victima le-a povestit anchetatorilor că a mai fost bătută.

Bărbatul are dosare penale pentru tâlhărie şi consum de droguri.

Sursa: Antena3

Un copil de aproximativ 10 ani a fost surprins la volanul unei mașini pe un drum principal din Brașov. Tatăl său, aflat în dreapta îi spunea cum să conducă mașina. Avertizat de participanții la trafic, tatăl copilului a început să se certe cu ei.

Un băieţel de aproximativ 10 ani a fost filmat la volanul unei maşini aflată în mers. Tatăl său, aflat în dreapta îi spunea cum să conducă mașina

Incidentul s-a petrecut pe una dintre arterele principale ale orașului Brașov, o zonă des circulată, mai ales la orele de vârf.

În imaginile care au ajuns virale pe internet se observă cum la volanul unei mașini se află un copil în jurul vârstei de 10 ani. În dreapta este un adult, care îi spunea copilului ce să facă.

articolul original.

Tânără de 27 de ani, la un pas de tragedie într-un camping din Eforie Nord: ”S-a trezit cu foarfeca în mână”

25 August 2022 at 09:52
image

Turiștii din Eforie Nord au rămas șocați în momentul în care au fost martorii unei scene sângeroase. O femeie din camping a fost atacată și înjunghiată de un bărbat cu probleme serioase. Atacatorul era chiar partenerul de viață al victimei.

Au avut loc momente groaznice într-unul din camping-urile din Eforie Nord, după ce un bărbat venit în vacanță a început să își abuzeze partenera în timp ce toți ceilalți au fost nevoiți să asiste. Din păcate, viața tinerei de 27 de ani a fost pusă în pericol, ceea ce i-au făcut pe oamenii legii să ia măsuri împotriva agresorului.

Cine este bărbatul care și-a înjunghiat partenera într-un camping din Eforie Nord

Se pare că bărbatul a început să fie agresiv și violent cu partenera sa după ce a consumat o cantitate uriașă de băuturi alcoolice. Cei doi s-au certat în timp ce se aflau în cort, iar în momentul în care victima a încercat să fugă din cort, agresorul a apucat o foarfecă și a înjunghiat-o de mai multe ori.

Cei doi au împreună doi copii minori, care vor fi nevoiți să petreacă o perioadă fără părinții lor, deoarece tatăl a fost arestat, iar mama a ajuns de urgență la spital. Viața acesteia a fost pusă în pericol, deoarece foarfeca i-a perforat unul dintre plămâni.

„I-a provocat leziuni destul de grave, care au avut drept consecinţă un hemopneumothorax. Adică o leziune care pune în primejdie viaţa. Era într-o stare avansată de ebrietate, aşa încât a avut mai multe pierderi de memorie şi nu a oferit decât frânturi din ceea ce şi-a amintit. Ştia că s-a trezit la un moment dat cu foarfeca în mână”, a explicat procurorul citat de jurnaliștii de la Antena 1.

Nu este pentru prima dată când bărbatul în cauză atrage atenția polițiștilor și a turiștilor din zonă. Se pare că, în trecut, acesta a mai fost acuzat de tâlhării mărunte și consum de substanțe interzise. Scandalurile erau regulate în familia celor doi, mai ales în momentul în care bărbatul ajungea să consume cantități foarte mari de alcool.

articolul original.

Prețuri de weekend pe litoralul românesc. Cât costă cazarea pentru o noapte în Mamaia

20 August 2022 at 17:56
image

Chiar dacă sezonul estival este pe sfârșite, turiștii au umplut litoralul românesc și weekendul acesta. Prețurile nu par să scadă, după cum hotelierii de la Marea Neagră. 

Românii au ieșit în număr mare pe plajă. Aproape 170.000 de turiști vor își vor petrece aceste zile la Marea Neagră. Printre cele mai dorite stațiuni, se numără: Costinești, Eforie și Neptun, unde prețurile sunt mai accesibile. Nici Mamaia nu iese din top, după cum sâmbătă, la prânz, plajele erau pline. 

Pentru Mamaia și Năvodari, cazarea poate ajunge și până la 700 de lei pentru o singură noapte. La acest preț, se găsesc apartamente cu două camere, în care pot sta până la patru persoane. 

Ce se va întâmpla până pe 15 septembrie pe litoral. Cum vor fi prețurile în perioada următoare

Specialiștii estimează că prețurile de pe litoral vor scădea cu până la 20% în perioada următoare. Cu toate acestea, plajele ar putea fi pline chiar până la data de 15 septembrie, după cum se anunță o vreme bună de vacanță. 

„Tarifele mici şi vremea foarte bună care se anunţă în următoarea perioadă ne fac să credem că în următoarea lună litoralul va avea în continuare turişti. Sunt mulţi care au aşteptat aceste reduceri. Din anii trecuţi am observat că până pe data de 15 septembrie turiştii au considerat că este sezon estival şi litoralul a fost plin. 

articolul original.

AUGUST, încă o lună plină de distracție la Eforie Aqua Park

5 August 2022 at 12:55
image

Eforie Nord rămâne și anul acesta în top când vine vorba despre cea mai aglomerată stațiune de la malul Mării Negre, iar Eforie Aqua Park contribuie semnificativ la atragerea turiștilor în această zonă. Parcul acvatic nu se rezumă doar la tobogane și piscine, ci vine în întâmpinarea turiștilor cu un program complex de animație.

Vizitatorii parcului petrec, indiferent de zi, alături de personaje din desene animate, participă la show-uri de magie, sesiuni de face painting, party cu spumă, aqua zumba, concursuri pe tobogane gonflabile și multe alte surprize.

“La Eforie Aqua Park turiștii au parte zilnic de același program animat, pentru că în vacanță nu există luni sau duminică. Părinții sunt la fel de fericiți precum copiii atunci când ne vizitează. Ei pot sta relaxați pentru că avem pregătit non stop ceva distractiv pentru pitici”, a declarat Cosmina Melcea, managerul Eforie Aqua Park.

Unul dintre favoriți este instructorul de dans, Starlin Belen, ce antrenează zilnic sute de turiști la ora de aqua zumba. La fel de iubit este și magicianul Ciprian ce îi ține pe cei mici atenți pe tot parcursul reprezentației. “Ne mândrim cu o echipa minunată de animatori și primim zilnic recenzii pozitive cu privire la programul artistic”, a adăugat managerul parcului acvatic.

Siguranța și confortul turiștilor sunt pe primul loc, fapt pentru care parcul acvatic primește îmbunătățiri în fiecare an. Reprezentanții parcului au grijă ca piscinele și toboganele să fie supravegheate permanent de către salvamari. Zona de restaurante a fost de asemenea extinsă si renovată iar barurile au primit o nouă temetică.

“Venim în fiecare an la Eforie Aqua Park și mereu ne simțim la fel de bine. Ne place totul, de la muzică, la tobogane și până la mâncare”, a declarat unul dintre vizitatorii celui mai mare parc acvatic din sudul litoralului.

Turiștii și constănțenii dornici de distracție, bălăceală și adrenalină sunt așteptați zilnic, între orele 09:00-18.00, în Eforie Nord, Aleea Belona nr. 16, între Plaja Belona, Hotelul Europa și Lacul Belona.

articolul original.

După ce plaja din Mamaia a fost extinsă, a venit rândul plajei din Eforie Sud. Aceasta va avea 100 de metri lățime

5 August 2022 at 05:15
image

Lărgirea plajelor de pe litoral continuă.  La Eforie Sud a început montarea echipamentelor pentru extinderea plajelor, care ar urma să aibă 100 de metri lățime, înainte de finalul anului, relatează digi24.ro.

La Eforie Sud a început montarea echipamentelor pentru extinderea plajelor, care ar urma să aibă 100 de metri lățime, înainte de finalul anului.

Pe plaja din Eforie Sud au fost adus mai multe conducte care urmează să fie asamblate, așa cum sunt cele pe care le puteți vedea în imaginile de mai sus și cu ajutorul cărora se va extrage nisip din largul mării.

„În septembrie vom începe aici, apoi vom merge de-a lungul țărmului, mai spre sud. Înainte de decembrie vom termina”, spune Bennart Zijderveld, reprezentant al firmei care se ocupă de amenajarea plajei, pentru digi24.ro

Nisipul care va fi pompat din largul mării va umple fâșia de plajă care acum măsoară doar 10-15 metri lățime.

„Lotul Eforie are o lungime aproape de 6.000 de metri, mai exact 5.750 de metri. Se va lăți, plaja va avea o lățime de maxim 100 de metri”, explică Hristu Uzun, directorul ABADL (Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral).

„Era plaja foarte îngustă și de-aia trebuie să o lățească. Lumea să vină în țară, să nu plece afară la mare”, spune un turist.

Și localnicii sunt încântați. „Sunt porțiuni de plajă în care eroziunea a ajuns până aproape de balustradă și prin această operațiune de lărgire a plajelor cred că nu vom avea probleme 50 de ani de acum înainte”, arată un localnic.

Proiectul de reabilitare a plajelor ajunge în total la 800 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene. România va avea în plus peste 226 de hectare de plaje, de la Mamaia până la Mangalia, relatează digi24.ro

articolul original.

Marius Csampar, unul din criminalii în serie ai României, la mare pe banii Primăriei Balotești. „Arătați ucigător de bine”

3 August 2022 at 08:17

Marius Csampar, unul dintre cei mai cunoscuți criminali în serie din România, a mers la mare într-un program al primăriei Balotești. Bărbatul se bucură de atenția internauților, unde a primit numeroase aprecieri.

Unul dintre cei mai cunoscuți criminali în serie din România se bucură acum de libertate. Csampar a primit un job cu ajutorul primăriei, iar în timpul liber este vedetă pe rețelele sociale.

Marius Csampar a fost în Eforie, printr-un program al Primăriei Balotești. „Am fost săptămâna trecută o zi și acum iar. Ne duce și pe noi Primăria. De dimineața până seara”, a spus el, în timpul unui live pe TikTok.

Comentariile au apărut imediat: ”Vă dorim o vacanță criminală”. Arătați ucigător de bine”
”Nu mai fi supărat, că doar nu ai omorât pe nimeni”, ”Pozele sunt criminale”, ”O priveliște criminală”, ”Ești mortal, Mariuse”, au comentat fanii de pe internet.

Captură FOTO – TikTok

Csampar a fost condamnat la 99 de ani de închisoare

Marius Csampar a fost eliberat condiționat după 22 de ani de detenție, în 2020. Bărbatul a comis 6 crime în perioada 1994-1997.

Considerat unul dintre cei mai sadici criminali în serie din România, Marius a crescut fără părinți și viața lui a s-a îndreptat într-o direcție șocantă, bărbatul se apucase de tâlhării împreună cu alți indivizi.

Una dintre crime a vizat un membru al găștii în care intrase Marius Csampar. Respectivul a cerut și el parte din furtișaguri, amenințând că, în caz contrar, îi va da spune poliției,

Individul a fost atras într-un canal de termoficare, iar Csampar împreună cu o altă persoană au început să-l bată și l-au decapitat.

”L-am apucat cu mâna de cap şi cu mâna dreaptă i-am tăiat complet capul, pe care l-am aruncat în lacul IOR, iar corpul l-am ascuns într-un canal. Locul exact sau mai multe detalii le voi prezenta când voi fi dus la locul faptei”, este declarația lui Csampar în anul 2000.

articolul original.

Mină marină descoperită în Marea Neagră, la Eforie! Misiune contracronometru a scafandrilor români

31 July 2022 at 18:00
image

O mină marină a fost descoperită în Marea Neagră, în zona stațiunii Eforie. Scafandrii români au acționat contracronometru pentru distrugerea acesteia.

”O echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forțelor Navale Române, specializați în dezamorsarea și distrugerea dispozitivelor explozive, execută astăzi 31 iulie, o misiune de distrugere a unei mine marine, aflată în derivă, la o distanță de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul țărmului românesc, travers de Eforie.

Mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenția scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaționale naționale, specifice pentru astfel de situații.

Imediat, conducerea Forțelor Navale a ordonat Centrului 39 Scafandri să ia măsurile necesare pentru a trimite echipa de scafandri de intervenție în raionul maritim indicat, pentru investigarea situației și eliminarea pericolului din apele teritoriale românești.

Echipa Forțelor Navale și-a început misiunea in jurul orelor 19.30. Vom reveni cu detalii după finalizarea intervenției”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Forțele Navale Române.

articolul original.

O nouă mină marină a fost găsită și distrusă în largul țărmului românesc (Foto)

31 July 2022 at 17:45
By: -
image

O echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forţelor Navale Române, specializaţi în dezamorsarea şi distrugerea dispozitivelor explozive, au detonat, duminică, o mină marină, aflată în derivă, la o distanţă de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul ţărmului românesc, travers de Eforie, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenţia scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaţionale naţionale, specifice pentru astfel de situaţii.

Publicitate


Conducerea Forţelor Navale a ordonat Centrului 39 Scafandri să ia măsurile necesare pentru a trimite echipa de scafandri de intervenţie în raionul maritim indicat, pentru investigarea situaţiei şi eliminarea pericolului din apele teritoriale româneşti.

Echipa Forţelor Navale şi-a început misiunea în jurul orelor 19,30 și mina a fost distrusă în jurul orei 20:15.

Scafandrii militari au constatat că era o mină marină de tip YAM, care reprezenta un pericol pentru navigaţia în siguranţă, în apele teritoriale româneşti, au transportat mina într-un raion de siguranţă şi au distrus-o prin explozie. 

Publicitate

Nu este prima mină marină găsită în apropierea țărmurilor românești de la invazia Rusiei în Ucraina.

”După începerea agresiunii militare neprovocate de către Federaţia Rusă în Ucraina, la data de 24 februarie 2022, aceasta a fost cea de-a doua intervenţie a Forţelor Navale Române pentru distrugerea unei mine marine, care provine din raioanele maritime de la nord de România, unde se desfăşoară acţiunile de război”, informează ministerul.  

Prima mină marină, aflată în zona de responsabilitate a Forţelor Navale Române, a fost distrusă de scafandrii EOD ai Centrului 39 Scafandri, în luna martie, la 70 km travers de Capu Midia. 

articolul original.

O mină marină a fost descoperită în zona Eforie, la 3,6 kilometri de țărm

31 July 2022 at 17:52

Ministerul Apărării anunţă duminică seară o misiune de distrugere a unei mine marine, în raionul maritim Eforie. Mina plutea în derivă, la o distanţă de 3,6 km în largul ţărmului românesc.

„O echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forţelor Navale Române, specializaţi în dezamorsarea şi distrugerea dispozitivelor explozive, execută astăzi 31 iulie, o misiune de distrugere a unei mine marine, aflată în derivă, la o distanţă de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul ţărmului românesc, travers de Eforie”, a anunțat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenţia scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaţionale naţionale, specifice pentru astfel de situaţii, potrivit MApN.

„Imediat, conducerea Forţelor Navale a ordonat Centrului 39 Scafandri să ia măsurile necesare pentru a trimite echipa de scafandri de intervenţie în raionul maritim indicat, pentru investigarea situaţiei şi eliminarea pericolului din apele teritoriale româneşti”, a mai precizat ministerul.

Echipa Forţelor Navale şi-a început misiunea în jurul orelor 19.30.

articolul original.

Litoralul nostru – o Românie paralelă

17 July 2022 at 05:05
image

La plecare, sezonul încă nu începuse ca lumea. Din 853 de unități de cazare, mai mult de jumătate erau închise. Din 10 hoteluri, șase erau încă închise, iar terasele la fel. Iar unde era deschis, prețurile erau astronomice, și la mâncare, și la cazare, dar și la șezlonguri, și la parcare, chiar și la metrul pătrat de cearșaf pus pe nisip. Pentru că hotelierul român vrea să scoată profit maxim dintr-o activitate de exact două luni pe an: iulie și august. Nu degeaba circulă butada cu „Tassos – pământ românesc!” Ironiile românilor că toți românii merg la Marea Egee sau la Mediterana sau la Adriatica în Albania sunt superflue.

Acum, alt aspect aș vrea să subliniez: prețurile la imobile pe litoralul nostru. Și aici întrecem toate țările din jur cu turism tradițional. S-o luăm încet. La 2 Mai, un teren în extravilan plin de ciulini la sute de metri de plajă costă 50 de euro metrul pătrat. Dar un apartament la Constanța costă între între 1500 și 2000 de euro metrul pătrat. Priviți poza de mai sus: o stâncă de 895 de metri pătrați la Mangalia costă 600.000 de euro! Ca să faci viluța asta cu subsol, parter și etaj, plus un pod să poți ajunge pe faleză, te mai costă peste un milion de euro. Și asta e în România, unde salariul minim este sub 200 de lei, iar pensia medie pe la 1500.

Trăim sau nu în lumi paralele: România versus litoralul românesc al Mării Negre? Sigur că rămâne valabil principiul: E prost cine dă, e foarte deștept cine cere!

articolul original.

FOTO | Turiști alungați de pe plajă, la Eforie Sud. De la ce a pornit scandalul

13 July 2022 at 17:07
image

Scandal pe o plajă din Eforie Sud. Mai mulți turiști au fost alungați de un grup de constructori care se apucaseră să monteze câteva baldachine exact în locul în care oamenii erau așezați pe nisip. Oamenii au reacționat și au spus că nu li se pare normal ca pe o plajă a statului român să aibă parte de aşa ceva și au chemat poliția. 

O familie de turişti din Iaşi a ales ca loc de plajă staţiunea Eforie Sud. Pentru că sunt amatori de plajă pe cearşaf, ei au mers într-un loc unde nu existau şezlonguri şi nici indicatoare care să interzică accesul turiştilor.  Doar că, după puţin timp, turiştii s-au pomenit cu şanţuri săpate lângă ei.

Scandalul s-a oprit doar după intervenția poliției

Oamenii au chemat poliţia după ce constructorii le-au cerut să plece de pe plajă. Ei spun că nu li se pare normal ca pe o plajă a statului român să aibă parte de aşa ceva.

„Am ajuns în această dimineaţă (miercuri, 13 iulie n.red.) cu cearşaful pe plaja din Eforie Sud. Ne-am aşezat cu fetiţa la soare, dar, la scurt timp au venit doi băieţi vânjoşi şi au început să arunce nişte lemne pe plajă şi ne-au spus să ne mutăm că ei construiesc un fel de foişor. Au pus mâna pe cazma şi au început să sape în jurul nostru”, spune Mihaela.

Oamenii le-au spus celor doi bărbaţi că nu este normal ce fac şi că ei nu vor pleca de pe acea plajă, însă ei continuau să sape şanţuri, așa că un turist a chemat poliţia. Agenții au discutat cu patronul celor doi angajaţi care, spun turiştii, a venit acolo foarte deranjat că nu-şi poate realiza construcţia pe plaja concesionată de el. După ce și-a dat seama că lumea era agitată, bărbatul le-a cerut angajaţilor să strângă lemnele şi să construiască seara, după ce pleacă turiştii.

„Am vrut şi noi să stăm pe o plajă a statului român, pe cearşaf, la soare”, mai spune Mihaela, conform adevărul.ro.

Potrivit IPJ Constanţa, un angajat al unei firme care a închiriat acel sector de plajă a vrut să „monteze nişte baldachine. Mai mulţi turişti au fost deranjaţi de acest aspect. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au restabilit ordinea publică”.

articolul original.

Eforie Aqua Park, locul unde și constănțenii se simt turiști

6 July 2022 at 17:25
image

De dimineață până seara, cel mai mare parc acvatic din sudul litoralului animă persoanele ce îi calcă pragul. Turiștii spun ca Eforie Aqua Park este unul dintre puținele locuri de pe litoral unde nu au timp să se plictisească.

Personajele din desene animate ce se plimbă prin parc întreaga zi, magicianul Ciprian ce face deliciul publicului de câte ori urcă pe scenă, sesiunile de face painting, concursurile pe tobogane gonflabile si petrecerile cu spumă sunt doar câteva dintre activitățile ce au loc zilnic în incinta parcului acvatic din Eforie Nord. De asemenea, Starlin Belen vă invită zilnic la dans și distracție, la orele de aqua zumba. Un alt invitat special ce va anima frecvent parcul este mult îndrăgitul Wilmark ce face show de neuitat alături de colegii săi de la Wilmark Dance Academy.

„Este unul dintre cele mai frumoase aqua parcuri în care am fost. Sunt în tabără și mă simt foarte bine alături de colegii mei. Am dansat în apă, am făcut tot felul de jocuri distractive și, cel mai mult mi-a plăcut să mă dau în toboganul de mare viteză”, a declarat unul dintre vizitatorii Eforie Aqua Park.
Luna iulie a debutat cu temperaturi extrem de ridicate, drept urmare sunteți invitați să vă bălăciți pe numeroasele tobogane de diferite viteze, în piscine sau în marele jacuzzi cu capacitate de peste 20 de persoane. Doritorii de liniște se pot retrage în zona de lounge situată la etaj sau se pot răsfăța la o ședință de masaj.

În pauza de la bălăceală, turiștii pot savura pe marginea piscinei un coktail de la unul dintre cele șase baruri tematice sau pot lua masa la unul dintre restaurantele din incinta parcului, unde găsesc o mulțime de preparate delicioase, de la pizza, la supe și alte preparate gătite ca la mama acasă.

„Pe primul loc punem confortul clienților, motiv pentru care anul acesta am înlocuit cele 3000 de șezlonguri cu unele noi și am schimbat toate umbrelele din parc. Zona de mese a fost, de asemenea, extinsă și renovată. Atenție sporită oferim, de asemenea, siguranței clienților. Calitatea apei este testată continuu iar in jurul piscinei și la fiecare tobogan există savamari ce urmăresc ca jaca să se desfășoare în siguranță”, a declarat Cosmina Melcea, managerul Eforie Aqua Park.

Turiștii și constănțenii dornici de distracție, bălăceală și adrenalină sunt așteptați zilnic, între orele 09:00-18.00, în Eforie Nord, Aleea Belona nr. 16, între Plaja Belona, Hotelul Europa și Lacul Belona.

articolul original.
❌