ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 5 December 2022Ultimele Stiri

Bărbat din Timișoara, prins furând o căciulă la Târgul de Crăciun. Polițiștii l-au ridicat imediat

5 December 2022 at 13:08

05-12-2022 | 15:20

Târg de Crăciun - Timișoara

A furat căciula, dar nu era a lui. Un bărbat din Timișoara a fost prins de polițiști imediat ce a sustras un produs aflat la vânzare pe o tarabă de la Târgul din Timișoara. El plecase cu o căciulă, fără să plătească.

autor

Polițiștii locali din Timișoara au prins un individ care a furat o căciulă de la un comerciant și au dat mai multe amenzi vânzătorilor ambulanți de baloane cu led și bețe de Moș Nicolae, arată publicația Tion.

În seara zilei de 30 noiembrie, în jurul orei 17.30, polițiștii locali care patrulau în Piața Victoriei au fost sesizați de un comerciant de la Târgul de Crăciun că o persoană a sustras din zona de expunere o căciulă. Persoana care a sustras bunul a fost identificată în persoana unui bărbat de 41 de ani, cu domiciliul în Timișoara, care a fost depistat de polițiștii locali și predat la Secția 1 Poliție”, transmit oamenii legii.

Alte 10 persoane care vindeau baloane cu led și bețe pentru Moș Nicolae au fost sancționate.

Sursa: Tion

Etichete: timisoara, targ de craciun, caciula,

Dată publicare: 05-12-2022 15:08

articolul original.

Oana Lis se gândește să-i facă lui Viorel Tik Tok? Fanii vor să-l revadă

5 December 2022 at 06:53
By: Sabrina
image

Viorel Lis a fost destul de absent de pe micile ecrane anul acesta, având în vedere că nu a fost cel mai fericit pentru el din punct de vedere al sănătății. Totuși, fanii i-au fost mereu aproape și au întrebat-o mereu pe Oana despre cum se simte acesta.

Fostul edil al capitalei este din ce în ce mai cerut pe micile ecrane. Oana se gândește serios dacă să îi facă acestuia cont de Tik Tok. Oare ce spune Viorel despre acest lucru?

„Eu tot îl rog să-i fac un TikTok, să-l mai filmez, lumea întreabă, oamenilor le e dor să-l mai vadă la emisiuni, le e dor de el, dar n-am reușit încă să-l conving. El urmărește acolo pe TikTok, se uită la alții.”, a declarat Oana Lis, potrivit spynews.ro.

Aparent Viorel Lis nu își dorește să-și reafișeze viața public.

„A scăpat de dureri, mulțumim oamenilor care ne-au ajutat cu donațiile. A făcut tot felul de terapii acasă, deoarece altfel nu mi le-aș fi permis, datorită acestui fapt a scăpat de dureri, ceea ce e foarte bine.

Așa e trist, de curând a murit tatăl Marei Bănică, iar Viorel a suferit foarte mult, că era prietenul lui din copilărie. A murit și Alexandru Arșinel, te afectează lucrurile acestea psihic. Eu încerc să-l susțin cât pot și mă bucur că nu mai are durerile acestea maxime, dar na, ca la 80 de ani, trebuie să te obișnuiești și cu bătrânețea.”, a mai spus Oana Lis, pentru sursa citată.

articolul original.

Motive de mândrie pentru Minodora! Ce calități a moștenit fiul său de la ea: „Nu știu dacă e de bine sau nu”

4 December 2022 at 06:32
By: Sabrina
image

Minodora este una dintre artistele cu cea mai longevivă carieră de la noi din țară. Chiar dacă anul 2022 nu a fost unul prea roz pentru ea, vedeta declară că este pregătită să-l încheie cu dreptul.

Ea a vorbit pentru prietenii noștri de la wowbiz.ro despre fiul său, despre trăsăturile pe care le moștenește de la ea, dar și despre cele pe care le moștenește de la tatăl său. Băiatul pare că îi seamănă leit și, cel mai probabil va urma și cariera mamei, căci face pian la Dinu Lipatti.

„Seamănă foarte mult cu mine pentru că este capricios. Asta a moștenit de la mine: e capricios și are atitudine. Nu știu dacă e o calitate foarte mare să fii capricios, dar așa sunt și nu am ce să fac.

De la tatăl soțul meu a moștenit diplomația. Dacă e cazul e și diplomat, iar acest lucru mie îmi lipsește. Eu mă străduiesc să fiu diplomată, dar nu îmi iese”, ne-a dezvăluit Minodora.

articolul original.

Programul Rabla pentru Electrocasnice. Voucherele se acordă de luni. Care sunt produsele incluse în prima etapă

5 December 2022 at 05:17
image

Persoanele fizice se pot înscrie de luni, de la ora 10.00, în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor destinate achiziţionării de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere/congelatoare.

Bugetul total este de 25 milioane lei.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că programul va fi regândit, iar cei care au solicitat vouchere şi nu le-au folosit vor primi interdicţie de a mai participa. De asemenea, ar putea fi majorată valoarea voucherelor şi, în funcţie de interesul manifestat de solicitanţi, anumite echipamente electrocasnice ar putea fi scoase din program.

”Începând de luni, 5 decembrie 2022, ora 10.00, persoanele fizice se pot înscrie în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase şi frigiderele/congelatoarele”, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu.

Bugetul primei etape este de 25 milioane lei, iar selecţia voucherelor se face în perioada 05.12.2022, ora 10:00 - 09.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.  

În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, astfel: 

►400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puţin noua clasă energetică C; 

►400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D; 

►400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E. 

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor dintr-o categorie este de cinci zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective. 

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit. 

Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. 

"Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o interdicţie de a mai participa pentru acelaşi tip de aparatura electrocasnică la următoarea sesiune. Acest lucru îi va descuraja pe cei care se înscriu, dar nu folosesc voucherul respectiv. (...) Se poate extinde fără nicio problemă. Până la urmă anul viitor, dacă continuăm programul, putem să spunem că cei care au blocat programul şi practic şi-au bătut joc de posibilitatea de a beneficia de un asemenea sprijin financiar din partea statului să nu mai aibă dreptul să participe”, a declarat recent ministrul Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a mai explicat că valoarea voucherelor ar putea fi majorată, ţinând cont că produsele eficiente energetic sunt din ce în ce mai scumpe.

Programul ar putea fi modificat după o analiză detaliată, iar unele categorii vor fi eliminate.

"Anul viitor cu siguranţă va trebui să reanalizăm şi condiţiile de piaţă, pentru că într-un an de zile se schimbă foarte multe lucruri. Există posibilitatea creşterii valorii. (...) Putem analiza şi eficienţa pe fiecare componentă, privind aspiratoarele sau aparatele de aer condiţionat, acolo unde nu există un interes mare putem să luăm aceeaşi decizie pe care am luat-o în cazul televizoarelor, de a scoate anumite echipamente electrocasnice din program şi să ne focusăm pe ce prezintă un interes şi au un efect mare asupra facturilor (la energie, n. red.)”, a mai anunţat ministrul Mediului.

Sursa: News.ro

Etichete: rabla pentru electrocasnice, electrocasnice,

Dată publicare: 05-12-2022 07:17

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Horoscopul lunii decembrie 2022

3 December 2022 at 08:44
image

Luna decembrie 2022 aduce surprize și schimbări semnificative pentru mai toți nativii. Astrologica.ro ne dezvăluie că unii o vor duce mai bine la capitolul bani, în timp ce alți nativi trebuie să ia decizii importante, iar fericirea începe să apară în viețile multora.

Berbec - În ceea ce privește dragostea, luna decembrie îți va da impresia că ești pus pe pauză. Dacă ești implicat într-o relație, nu vor exista modificări sau vești. Totul este plat și ar trebui să te bucuri de asta și să trăiești liniștea momentului. Doar dacă ești singur, viața ta amorosă va fi activă. Nu vei căuta o relație serioasă, ci mai degrabă relații sporadice. Nu uita să folosești protecție!

Și în ceea ce privește banii, va fi o lună fără schimbări. Vei căștiga bani care provin din salariul tău și nimic altceva. Dacă obișnuiai să primești comisioane sau să îți mărești numărul clienților, ceea ce reprezenta venituri mai mari, luna aceasta nu vei mai avea parte de asta. Totul parcă se oprește în loc. Rămâi așa, fără să modifici cursul firesc al lucrurilor, pentru că situația își va reveni de la sine în curând!

Taur - Viața sentimentală continuă să îți ofere cele mai mari satisfacții. Te vei descurca foarte bine, iar tu și partenerul de viață vă veți simți fericiți. Vei continua să îi împărtășești totul și asta e de bine, deoarece comunicarea este foarte bună. Viața ta amoroasă este foarte activă și satisfăcătoare. Dacă ești singur, vei atrage sexul opus și te vei distra cu puterea ta de seducție.

Banii vor fi prioritatea ta luna aceasta. Situația economică mondială se schimbă și va trebui să te adaptezi. Te va costa scump această adaptare, dar o vei face și vei avea beneficii de pe urma ei, treptat. Îți vei da seama cât de mult ai greșit în trecut, dar corectarea este înțeleaptă. Vei căuta noi surse de venit, probabil vei avea două locuri de muncă pentru a câștiga mai mult.

Gemeni - În dragoste, îți va merge fantastic în decembrie. Acum începi o etapă romantică foarte importantă pentru viața ta de cuplu, una mai plină de înțelegere și romantism. Dacă ești singur, vei avea atât de multe oportunități de aventură, dar și de relații serioase, încât nu vei avea timp să te întâlnești cu toți cei pe care îi placi. Îi poți întâlni oriunde te duci: la muncă, activități culturale sau sportive, în cartier, prin intermediul prietenilor. Profită de asta!

Din punct de vedere financiar, va continua să îți meargă bine, dar trebuie să fii puțin mai chibzuit. Acum, că banii câștigați vor fi mai mulți, obișnuiește-te să ții o evidență clară, astfel încât să nu ai parte de surprize neplăcute. Acum este momentul să îți pui banii la adăpost sau să îi investești cu înțelepciune.

Rac - Dacă ești implicat într-o relație, luna aceasta va exista mai mult dialog în cuplu. Acest lucru se întâmplă din cauza unor probleme legate de munca sau sănătatea persoanei iubite. Vă veți susține reciproc, iar problemele vă vor uni la fel de mult ca și iubirea. Dacă ești singur, aceasta nu va fi o lună bună pentru a-ți căuta marea iubirea, ci mai degrabă să te axezi pe relații pasagere sau aventuri de-o noapte.

Din punct de vedere financiar, în luna decembrie o vei duce bine. Astrele ți-ar putea aduce un flux neașteptat și consistent de bani, care te face să te simți extrem de fericit. Chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla, banii nu îți vor lipsi, stai fără grijă.

Leu - Astrele te sfătuiesc să pui capăt acelei situații sentimentale complicate cu care te confrunți de ceva vreme. Acționează după cum îți dictează inima și totul va fi bine într-un final. Nu vei putea să îți ascunzi supărarea la locul de muncă, însă lasă explicațiile pentru când te vei mai liniști.

Situația ta financiară începe să se stabilizeze în această lună și poți merge mai departe cu mai multă încredere. Totul devine accelerat în viața ta și vei căuta noi surse de venit. Ai putea chiar avea două locuri de muncă, astfel banii se vor înmulți simțitor și vei reuși să depășești criza economică.

Fecioară - Dacă ești implicat într-o relație, totul rămâne la fel. Armonia și bunăstarea merg mână în mână cu dragostea dintre tine și partenerul de viață. Relaxați-vă în lumea voastră de vis. Dacă ești singur, nu este un moment bun pentru a căuta un partener sau pentru a începe o relație. Vei fi concentrat mai mult asupra prietenilor și familiei tale.

Situația ta financiară va fi excelentă în decembrie. Surprinzător, venitul tău crește din surse precum loteria. Cu toate acestea, va trebui să muncești foarte mult pentru a obține rezultatele dorite pe plan profesional. De asemenea, dacă ești implicat în afaceri, acestea ar putea cunoaște rezultate pozitive și profituri promițătoare.

Balanță - Dacă ești implicat într-o relație sau ești căsătorit, relația ta se va îmbunătăți încetul cu încetul și certurile și confruntările se vor diminua. La sfârșitul lunii, poți spune că ai recăpătat armonia și romantismul cu partenerul de viață. Dacă ești singur, decembrie îți va aduce o relație pasageră, dar nu o relație serioasă precum ți-ai dori.

Situația financiară va fi stabilă luna aceasta. În primele trei săptămâni din decembrie, vei experimenta un boom economic semnificativ. Profită și economisește, în fond e perioada cadourilor și vei avea nevoie de bani cât de curând. De asemenea, vei avea posibilitatea de a-ți vinde actuala locuință și de a-ți achiziționa alta. Spre finalul lunii, ai putea rămâne cu buzunarele goale și te vei vedea nevoit să reduci din cheltuieli.

Scorpion - Iubirea este din abundență și, cel mai important lucru, este reciprocă. Persoana iubită îți urmează calea. Tu ești cel care ține frâiele, iar partenerul de viață are încredere în tine. Trăiește aceste momente de fericire la maximum. Dacă ești singur, nu vei duce lipsă de admiratori. Poți seduce pe oricine îți propui, ceea ce îți hrănește orgoliul. Începând din a treia săptămână a lunii, ai putea să te îndrăgostești de cineva și să începi o relație cu acea persoană.

În luna decembrie, situația ta financiară va fi mult mai șubredă. Părinții tăi sau partenerul de viață vor avea probleme financiare care te vor afecta direct. Deci, ar trebui să fii foarte chibzuit cu cheltuielile pe tot parcursul lunii.

Săgetător - Dacă ești implicat într-o relație sau ești căsătorit, va fi o lună grea. Vor exista tensiuni între tine și persoana iubită, deoarece problemele care vor apărea produc divergențe din cauza diferențelor de opinie și a furiei. Te vei certa din cauza muncii și a banilor. Dacă ești singur, a doua săptămână din decembrie va fi mai bună decât prima. Vei întâlni pe cineva la fel de spiritual ca tine.

Cu banii vei sta destul de bine luna aceasta. Este un moment bun pentru a face economii, deoarece în această lună vei câștiga mai mulți bani decât de obicei. Astfel, vei putea să faci lucrurile pe care le aveai în plan sau să îți satisfaci unele capricii. Dacă vrei să investești în ceva, fă-o și lasă-te purtat de intuiție.

Capricorn - Dacă ești căsătorit sau într-o relație, va fi o lună a schimbărilor. Viața ta amoroasă va fi afectată de conjuncțiile planetare, astfel încât va fi ba liniște, ba ceartă. Uneori te vei simți extrem de bine cu partenerul de viață, alteori dezacordurile și controversele vă pot conduce la discuții aprinse. Dacă ești singur și ieși, farmecul tău ar putea face ravagii. Profită și lasă-te iubit.

Veniturile tale vor rămâne aceleași luna aceasta, însă cheltuielile vor crește. Vei fi nevoit să controlezi și să gesionezi cu o mai mare responsabilitate situația financiară. Nu va fi o lună deosebit de bună. Fii prudent și nu cheltui prostește.

Vărsător - Dacă ești căsătorit sau într-o relație, o a treia persoană apare în peisaj. Ești total concentrat pe muncă și familie și omiți lucruri cu adevărat importante. Încearcă să te apropii de partenerul de viață și să creezi mai multe momente de intimitate, altfel vor apărea probleme. Afecțiunea și detaliile romantice sunt importante. Dacă ești singur, nimic nu te va împiedica să rupi inimile celor din jur.

În ceea ce privește banii, va trebui să îți regândești economia și să acționezi cu totul diferit de acum. Situația financiară scapă de sub control și trebuie să îi acorzi prioritate. Nu este momentul pentru capricii. Dacă ai copii, ei vor fi cauza multor cheltuieli pe care le ai.

Pești - Dacă ești implicat într-o relație sau ești căsătorit, te vei descurca mai bine acum decât luna trecută. Vei fi mai puțin exploziv și mai tolerant cu privire la partenerul de viață. De asemenea, vei da dovadă de mai mult romantism decât de obicei. Dacă ești singur, volumul mare de muncă nu te va împiedica să ieși să te distrezi și să seduci peste tot pe unde ajungi. Cu toate acestea, nu e o lună bună pentru a te îndrăgosti.

Situația financiară se va îmbunătăți simțitor luna aceasta datorită muncii asidue din ultima perioadă. Totuși, asta nu înseamnă că poți cheltui așa cum vrei, dar înseamnă că vei avea mai multe venituri și vei putea să îți achiți datoriile. Trebuie să faci unele schimbări în economia ta dacă vrei să trăiești în liniște. Se zărește o posibilă promovare și implicit o creștere salarială la sfârșitul lunii. (L.P.)

Lucreția Pop

articolul original.

Bărbat din Botoșani reținut după ce a încercat timp de două luni să convingă o tânără să întrețină relații sexuale cu el

3 December 2022 at 10:43

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Botoşani pentru hărţuire sexuală după ce i-a propus în ultimele două luni în mod repetat unei tinere de 25 de ani să întreţină cu el raporturi sexuale.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 46 de ani din municipiul Botoşani pentru comiterea infracţiunii de hărţuire sexuală, potrivit News.

Hărțuire comisă în perioada octombrie- noiembrie

“Din cercetări, a reieşit faptul că, în perioada octombrie- noiembrie 2022, acesta, i-ar fi propus în mod repetat, unei tinere, de 25 de ani, să întreţină raporturi sexuale cu el şi ar fi efectuat acte cu caracter obscen în acest scop”, a anunţat IPJ Botoşani.

Citește și

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Botoşani.

Sursa: News.ro

Etichete: barbat, botosani, hartuire sexuala,

Dată publicare: 03-12-2022 12:43

articolul original.

Ce obișnuia să facă Raluca Bădulescu în trecut de 1 decembrie și ce iubește foarte mult la România

2 December 2022 at 10:34
By: Sabrina
image

Raluca Bădulescu este un fashion icon al României. Vedeta este dovada vie că dacă ești determinat și ambițios, poți câștiga orice fel de luptă, chiar și cea cu kilogramele în plus. Jurata de la Bravo ai stil a vorbit recent despre trecutul ei, despre ce iubea mai demult să facă de 1 decembrie, dar și ce iubește foarte mult la România.

Starul de la Kanal D a vorbit deschis despre ce îi plăcea să facă cu 10 ani în urmă de 1 decembrie alături de fiul ei.

„Pe vremuri, când era copilul mai mic, că acum are 20 de ani, nu ratam absolut nicio defilare la Arcul de Triumf. Mergeam în fiecare an, îmi plăcea. De când s-a făcut mare, de vreo 10 ani, nu am mai fost la niciun fel de defilare. De când s-a făcut copilul mai mare, uite așa, dintr-una într-alta, nu am mai apucat să mergem la parada militară, într-un cadru festiv. Dar 1 decembrie e o zi specială de care ne bucurăm în mod deosebit!”, a mărturisit Raluca Bădulescu, în exclusivitate, pentru WOWbiz.ro. 

De asemenea, Raluca Badulescu a vorbit și despre locurile preferate din România.

„Bâlea Lac! Este ceva divin. Am avut ocazia să merg acolo o singură dată cu Cătălin Botezatu, care se duce foarte des acolo. Am văzut locuri foarte frumoase în România. Acum, ultima mea dragoste este Oradea. Ador Oradea! Efectiv sunt îndrăgostită de oraș, de oameni. Așadar, cea mai recentă iubire a mea este Oradea, iar locul care m-a marcat, Bâlea Lac.”, a spus Raluca Bădulescu, în exclusivitate, pentru WOWbiz.ro.  

articolul original.

Cerere în căsătorie cu peripeții, în stil „Titanic”. Un bărbat s-a aruncat disperat în apă înainte de a rosti marea întrebare

3 December 2022 at 07:00

O cerere în căsătorie a intrat, la propriu, la apă, iar emoţiile au fost mult mai mari şi mai variate decât se aşteptau cei doi protagonişti.

Un bărbat din Florida, care a pregătit în detaliu momentul, a ajuns în apă, în încercarea de a recupera inelul de logodnă pierdut pe neașteptate.

Scena s-a petrecut fix înainte să rostească marea întrebare.

În ziua cea mare, Scott și-a atras aleasa inimii în partea din față a bărcii, ca să recreeze renumita scenă din filmul "Titanic".

Dar, în cazul de față, singurul care a zburat a fost inelul de logodnă pe care bărbatul l-a scos din buzunar.

Citește și

Într-o fracțiune de secundă, Scott s-a aruncat după bijuterie.

A avut noroc că inelul a rămas în cutia în care fusese ambalat și nu a apucat să se scufunde. În tot acest timp, viitoarea soție se prăpădea de râs pe barcă.

Ud leoarcă, i-a adresat iubitei întrebarea, iar raspunsul a fost cel dorit. Viitoarea mireasă a ținut apoi să le arate tuturor frumusețea de inel care era cât pe ce să se piardă în adâncul oceanului.

Spre bucuria bărbatului, povestea a avut un final fercit.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: casatorie, inel, titanic,

Dată publicare: 03-12-2022 09:00

articolul original.

De ce a fost aleasă Viva Magenta culoarea anului 2023. "Este o nuanță neconvențională"

3 December 2022 at 06:45

Noul an va fi definit prin optimism şi bucurie. Cel puțin asta a decis Institutul American Pantone, care a ales nuanța Viva Magenta drept culoarea lui 2023.

"Este o nuanță neconvențională, pentru o perioadă neconvențională", au spus experții despre această culoare, ce prezintă un echilibru între cald și rece.

Numeroase vedete au ales de-a lungul anilor să poarte Viva magenta - de exemplu Prinţesa de Wales, când l-a primit pe preşedintele Africii de Sud.

Nuanta anului 2023 a fost inspirată din coloranții naturali proveniți de la o specie de insecte, folosiți încă din secolul al II-lea î.Hr.

"Viva Magenta ne reconectează la materia originală, invocând forțele naturii, ajutându-ne sa ne construim puterea interioară", au spus reprezentanții Institutului Pantone.

Citește și

De peste două decenii, aceștia stabilesc anual o culoare dominantă.

Sursa: Pro TV

Etichete: Viva Magenta, Culoarea anului 2023,

Dată publicare: 03-12-2022 08:45

articolul original.

Un bărbat din Drobeta și-a turnat benzină în cap și voia să-și dea foc, dar a căzut de la etaj de frica polițiștilor

2 December 2022 at 18:34

Un bărbat din Drobeta care amenința că își dă foc a căzut de la etaj, speriat de polițiștii care se pregăteau să intervină. Bărbatul se stropise cu benzină și amenința cu autoincendierea, ca să-și convingă soția să nu-l părăsească.

Bărbatul de 39 de ani, din Drobeta Turnu Severin a fost rănit, vineri, după ce a căzut de la etajul imobilului în care locuiește. Potrivit polițiștilor, bărbatul s-a stropit cu benzină și a amenințat că își dă foc, însă a căzut în gol, relatează Gazeta de Sud.

Bărbatul a recurs la acest gest pentru că nu era de acord să se despartă de soția sa.

„La data de 2 decembrie, ora 04.10, Poliția Municipiului Drobeta Turnu-Severin a fost sesizată de o femeie de 32 de ani, cu privire la faptul că soțul său, un bărbat, în vârstă de 39 de ani, amenință că își dă foc, încuindu-se într-o cameră a imobilului, pe motiv că nu este de acord să se despartă. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică, împreună cu echipaje SAJ și ISU Mehedinți. Ulterior, a fost solicitată prezența unui negociator, dar și prezența polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Întrucât acesta și-a turnat benzină pe corp, polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au intervenit, iar bărbatul s-a speriat și a căzut de la etajul 1 al imobilului, fiind rănit ușor”, au precizat polițiștii.

Citește și

Bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri mediiale. De asemenea, a fost emis un ordin de protecție provizoriu, pentru 5 zile.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: foc, politia romana, drobeta turnu severin,

Dată publicare: 02-12-2022 20:34

articolul original.

EXPOZIȚIE LEGO, DESCHISĂ LA BISTRITA, la sediul Muzeului județean

2 December 2022 at 13:04

Reporter special : Crina Moldovan

S-a deschis expoziția de LEGO! Bucuria copiilor, în special, dar și a pasionaților de LEGO , adulți

Asociația Brickenburg în parteneriat cu Complexul Muzeal Bistrița Năsăud, vă așteaptă începând de astăzi, vineri, 2 decembrie până duminică, 5 decembrie, la Muzeul din Bistrița, din strada General Grigore Bălan nr 19, între orele 9 și 17.

Prețul unui bilet de adult este de 8 lei, iar pentru copil de 2 lei.

Tema principală a expoziției din acest an pune accentul pe cucerirea spațiului cosmic, însă printre exponate se numără și construcții de sezon, brăduți , căsuțe, chiar și trenulețe funcționale.

Și de această dată, vizitatorii au posibilitatea de a testa elementele LEGO, în cadrul atelierelor de creație organizate pe durata expoziției.

Elementele LEGO System se adresează copiilor cu vârste mai mari de 4 ani.

Părinții sau însoțitorii copiilor sunt rugați să îi supravegheze, cât timp aceștia experimentează prin joc, diverse construcții din piesele LEGO puse la dispoziție de către organizatori.

Asociatia Brickenburg, cu sediul în Cluj-Napoca, este una din cele mai importante organizații de fani ai sistemului LEGO, recunoscută oficial la nivel mondial prin creațiile realizate de membrii săi, prezentate în țară și străinătate, precum și prin evenimentele pe care organizează.

articolul original.

SAN INVEST BUILDING SRL – CONSTRUCTII CU SUFLET

1 December 2022 at 16:56
image

Servicii complete în domeniul construcțiilor civile și industriale, de la fundatii pana la placari de gresie.

O echipa dinamica și temeinic pregatită în domeniul construcțiilor și amenajărilor, care vă stă la dispoziție în orice moment, special pentru a vă satisface cele mai diverse dorințe si necesități, cu respectarea standardelor, normelor și a legislației în vigoare.

Calitateaprofesionalismul si rapiditatea reprezintă principiile de bază ale firmei noastre, astfel încât clienții să fie multumiți de serviciile oferite, precum și de colaborarea cu societatea noastră.

Stim că întotdeauna e loc de mai bine și de aceea acceptăm și aplicăm idei noi și moderne întrevăzând chiar și o colaborare cu alte societăți din țară sau de peste hotare.

SAN INVEST BUILDING SRL
BISTRITA Str Valentin Raus nr 11

CONSTRUCTII CU SUFLET


Contact : (0754) 689 662

articolul original.

1 DECEMBRIE – ROMÂNIA CREȘTINĂ, ROMÂNIA RENĂSCUTĂ își face auzită vocea!

1 December 2022 at 12:39
image

1 Decembrie – România creștină, România renăscută!

Bucuresti, 1 decembrie 2022 , comunitatea Profides, una dintre cele mai mari comunități creștine din Romania, care reuneste, deopotrivă, ortodocși, catolici, penticostali, baptiști si din orice altă ramura creștinească, organizează în premieră, în parcul Izvor din Bucuresti, evenimentul România creștină, România renăscută!

Organizatorul Marșului Apărătorilor Credinței, evenimentul din București care a reunit în data de 22 octombrie peste 10.000 de participanți din toata țara, organizează de Ziua Națională a României un nou eveniment la care sunt așteptați să participe peste 10.000 de români care iși iubesc patria și care împărtășesc valorile creștine.

În vremuri de război, acest popor a înțeles că Singurul care poate oferi protecție, pace și liniște românilor este Dumnezeu.


„Omenirea se află la o mare răscruce istorică.Traim niște vremuri prin care omenirea nu a mai trecut in ultimii 2000 de ani, cu atacuri ingrozitoare la adresa valorilor creștine influențate în mod direct de cele 5 crize suprapuse. Vorbim despre o criză economică, una de securitate planetară (razboi), o criză energetica, o criză de ordin financiar și o criză a valorilor umane. Realitatea ne-a confirmat faptul că liderii mondiali au eșuat pe rând, iar națiunile și-au pierdut încrederea în conducătorii lor.

Cu toții ne întrebăm în fiecare zi: Ce e de făcut? Cât va dura? Cum putem depăși aceste obstacole fără sfârșit?” a declarat Toni Berbece, organizator al evenimentului și Pastor al Bisericii Profides.

În plină criză planetară de resurse, în plină foamete și sărăcie mondială, Dumnezeu ne oferă soluțiile pentru prosperitate națiunii noastre, dacă vom renunța la lăcomie, ne smerim și căutăm fața Lui, după cum Scriptura ne învață că de la El vin ploaia, roadele pământului si bogățiile lui.

„Observăm cu toții că lepădarea de credință a început și va fi tot mai intensă, dar pentru cei ce doriți să rămâneți fermi, haideți să ne adunăm cu mic, cu mare și să arătăm că ne pasă.


După organizarea Marșului Credinței, presa românească ne-a numit “Noua Forță”, dar eu zic că suntem “Forța lui Hristos” care lupta cu păcatul si degradarea societății.

Haideți, dragi români, încă o data să facem baricadă din corpurile noastre sfinte în fața nelegiuirii!

Vă aștept pe 1 Decembrie, în Parcul Izvor (lângă Casa Poporului), de la ora 18:00, să ne închinăm Regelui Hristos!” a declarat Toni Berbece, organizator al evenimentului si Pastor al Bisericii Profides.

Cu prețuire,
Toni Berbece, organizator al evenimentului

Toni Berbece este absolvent al Institutului Teologic, Pastor al Bisericii Creștin Independente Profides București (cu filii în alte patru orașe din țară și din afara țării), compozitor, scriitor și nu în ultimul rând soț al Gabrielei și tatăl a doi copii minunați, pe care dorește să-i crească într-o societate curată si liberă.

articolul original.

Bia Khalifa, declarații tulburătoare despre emisiunea Sunt celebru, scoate-mă de aici! Ce a putut spune

30 November 2022 at 07:34
By: Sabrina
image

Bia Khalifa este poate singura concurentă de la Sunt celebru, scoate-mă de aici! din România care a fost eliminată din cauza comportamentului nepotrivit. Celebra a avut câteva reprize dure cu Ami pe care a desconsiderat-o încă de la prima apariție în emisiune.

După ce filmările s-au încheiat, după ce a fost aflat câștigătorul reality show-ului, se pare că Bia Khalifa a mai avut anumite declarații de făcut. Iată despre ce este vorba.

A fost mișto pentru mine, nu știu pentru alții. Am cunoscut oameni mișto. Eu nu am venit nepregătită, neînvățată. Probabil am dezvoltat niște chestii pe care le știam deja. Nu pot să zic că am învățat ceva. Și nici nu am avut de la cine. Se pare că i-am învățat pe mulți din emisiune câte ceva, un pic din toate. Au încercat să mă atace că sunt dezbrăcată, că sunt nu știu cum.

Arăt bine! Îmi pare foarte rău că arată… ca naiba toate! Și îmi pare rău pentru ele. Și ele ar vrea să fie că mine, sau, nu știu, poate, unii ca Giani. Și Cristi consider că merita să ajungă în finală. Îmi pare foarte rău că nu a ajuns printre finaliști.”, a povestit vedeta pentru FANATIK.

articolul original.

Rod Stewart este în doliu. A murit Bob, fratele celebrului cântăreț

30 November 2022 at 15:41

30-11-2022 | 17:45

Rod Stewart
Imago

Rod Stewart a anunțat, miercuri, pe rețelele sociale, că frayele său Bob a murit marți seară, la doar două luni după decesul celuilalt frate, Don, informează Daily Mail.

autor

„Cu mare tristețe, anunț moartea fratelui meu Bob, care s-a alăturat acum fratelui meu Don pe marele teren de fotbal din cer. În decurs de două luni, mi-am pierdut doi dintre cei mai buni prieteni”, a transmis Rod Stewart, pe contul său de Instagram.

„Atât de trist… cele mai profunde condoleanțe. Odihnește-te în pace Bob”, a transmis jurnalistul Piers Morgan, după ce a aflat despre decesul din familia lui Rod Stewart.

În luna septembrie, celebrul cântăreț a anunțat că fratele său mai mare, Don, a murit la vârsta de 94 de ani.

Rod Stewart mai are două surori, pe Peggy și pe Mary.

Citește și

Sursa: Daily Mail

Etichete: deces, rod stewart,

Dată publicare: 30-11-2022 17:41

Citește și...

Recomandări

Stiri externe

Alertă în Spania, după o explozie la ambasada Ucrainei din Madrid. Cel puțin un angajat a fost rănit

Un angajat al ambasadei Ucrainei la Madrid a fost rănit uşor, miercuri, de o explozie survenită în sediul misiunii în timp ce manipula o scrisoare, a informat o sursă din cadrul poliţiei, transmite Agerpres, care citează AFP şi Reuters.

Stiri externe

Bruxellesul propune un plan pentru confiscarea activelor îngheţate ale Rusiei

Comisia Europeană a propus miercuri confiscarea activelor îngheţate ale Rusiei pentru a pedepsi Moscova pentru invazia Ucrainei, explorând opţiuni legale cu partenerii UE pentru a compensa Kievul pentru pagubele aduse ţării, scrie Reuters.

articolul original.

Un bar din Bistrița-Năsăud s-a transformat în câmp de luptă. Mai mulți tineri s-au luat la bătaie. Momentul a fost filmat

30 November 2022 at 15:33

Un bar dintr-o comună din județul Bistrița-Năsăud s-a transformat într-un câmp de luptă, după ce mai mulți tineri s-au luat la bătaie.  

Petrecăreții au folosit mesele și scaunele pe post de arme, iar încăierarea generală a fost surprinsă de camerele de supraveghere.

Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere

Scenele surprinse în imagini s-au petrecut în barul din comuna Telciu. Acolo și-a făcut apariția și un grup de tineri din satul vecin, care ar fi abordat insistent o fată. Când au văzut că glumele devin agasante, în apărare tinerei au sărit cei din Telciu. Imediat s-au format două tabere, iar în scurtă vreme, barul a fost devastat. În imagini se vede cum mai mulți indivizi lovesc sau aruncă cu scaunele, iar unii reușesc chiar să obțină câteva bare metalice. La un moment dat, se vede cum tânăra în cauză încearcă să îi potolească sau măcar să îi ajute pe cei care i-au sărit în apărare. Încearcă timid cu o coadă de mătură, însă fără succes.

Polițiștii au fost cei care i-au potolit, în final, pe scandalagii. Doi dintre ei au ajuns la spital cu mai multe contuzii, însă au fost lăsați să plece acasă, după câteva ore.

În acest caz, a fost deschis și un dosar penal in rem pentru lovire, distrugere și amenințare.

Citește și

Sursa: StirilePROTV

Etichete: bataie, bar,

Dată publicare: 30-11-2022 17:33

articolul original.

Surpriză neplăcută pentru o șoferiță din Constanța. Mașina lăsată neasigurată a plonjat cu botul într-un lac

30 November 2022 at 15:32

30-11-2022 | 17:44

O șoferiță din Constanța a avut parte de o supriză nu tocmai plăcută. Pornită spre mall, și-a lăsat autoturismul foarte aproape de malul lacului Tăbăcărie, într-o parcare amenajată.  

autor

Însă a uitat, cel mai probabil, să o asigure, iar mașina a plecat de pe loc și a căzut cu botul în lac.

Din fericire, în mașină nu se afla nimeni.

Mai mulți martori ai incidentului au sunat la numărul de urgență 112, iar la fața locului au ajuns echipajele de la ISU Dobrogea.

Șoferița a refuzat, însă ajutorul echipelor de intervenție și a ales să solicite o firmă de tractare.

Citește și

Sursa: StirilePROTV

Etichete: constanta, lac, masina,

Dată publicare: 30-11-2022 17:32

Citește și...

Recomandări

Stiri externe

Alertă în Spania, după o explozie la ambasada Ucrainei din Madrid. Cel puțin un angajat a fost rănit

Un angajat al ambasadei Ucrainei la Madrid a fost rănit uşor, miercuri, de o explozie survenită în sediul misiunii în timp ce manipula o scrisoare, a informat o sursă din cadrul poliţiei, transmite Agerpres, care citează AFP şi Reuters.

Stiri externe

Bruxellesul propune un plan pentru confiscarea activelor îngheţate ale Rusiei

Comisia Europeană a propus miercuri confiscarea activelor îngheţate ale Rusiei pentru a pedepsi Moscova pentru invazia Ucrainei, explorând opţiuni legale cu partenerii UE pentru a compensa Kievul pentru pagubele aduse ţării, scrie Reuters.

articolul original.

Trei prostituate din Bistrița, judecate după ce își drogau clienții și le goleau cardurile

30 November 2022 at 15:32

Trei prostituate din Bistrița și individul care le „proteja” vor fi judecate, după ce au drogat mai mulți bărbați, cărora le-au furat bunurile de valoare și banii de pe card.

Există și circumstanțe agravante, pentru că una din victime a ajuns la spital și a fost în pericol să-și piardă viața, din cauza cantității mari de droguri puse în băutură.

Cele trei prostituate și individul care obținea foloase de pe urma lor au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, arată publicația Bistrițeanul.

Potrivit anchetatatorilor, cele trei femei racolau bărbați și îi invitau la un pahar de alcool, prilej cu care strecurau droguri în băutura acestora. Aflați sub influența substanțelor amestecate cu alcoolul, femeile îi lăsau pe aceștia fără bani, bunuri și carduri. Unul dintre bărbați ar fi ajuns la spital din cauza drogurilor consumate involuntar.

„Totul se petrecea foarte rapid de la momentul ingerării alcoolului ce conţinea respectiva substanță narcotică, pe fondul servirii alcoolului de către inculpați și încurajării consumului de alcool, timp în care inculpatele le făceau avansuri sexuale victimelor. În a doua etapă, victimele ajungeau într-o vădită stare de neputință psihică și fizică și erau deposedate, fără să-și dea seama, de bani și bunuri, realizând de cele mai multe ori cele întâmplate abia a doua zi“, se arată în rechizitoriu

Citește și


Prostituatele au ajuns până acolo încât i-au dus pe bărbați la bancomate pentru a scoate bani de pe cardurile deținute, au mai stabilit anchetatorii.

Sursa: Bistriteanul

Etichete: bistrita, carduri, prostituate,

Dată publicare: 30-11-2022 17:32

articolul original.

Cine a fost Sfântul Andrei. De ce este considerat ocrotitorul României și ce tradiții și obiceiuri se respectă astăzi

30 November 2022 at 10:38

Sfântul Andrei, ocrotitorul poporului român, este sărbătorit în fiecare an pe 30 noiembrie. Fiind o mare sărbătoare, creștinii respectă o serie de tradiții și obiceiuri.

Sfântul Andrei a fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus și este cunoscut în tradiția creștină ca „Cel Întâi Chemat" și patronul spiritual al mai multor țări, inclusiv al românilor.

Sfântul Andrei este a doua sărbătoarea importantă din Postul Crăciunului, în care credincioșii au dezlegare la pește.

Viața Sfântului Andrei

Sfântul Andrei s-a născut în Betsaida, un oraș situat în apropierea lacului Ghenizaret din Galileea. El avea un frate, pe Simon Petru, devenit și el apostol al lui Iisus.

Înainte de a fi ales apostol al Mântuitorului, Andrei a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul.

Citește și

A doua zi după botezul lui Iisus în Iordan, Ioan Botezătorul a spus: „Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii” (Ioan 1, 29). Astfel, Andrei l-a lăsat pe Ioan și l-a urmat pe Iisus spunându-i fratelui său Petru ”Am găsit pe Mesia!”.

Sfântul Andrei a fost martor la toate faptele săvârșite de Iisus. A plâns la moartea acestuia și și-a întărit credința în Dumnezeu în ziua Învierii Mântuitorului.

Potrivit tradiției creștine, după Înălţarea Domnului la cer şi după Cincizecime, apostolii au tras la sorţi şi au mers în toată lumea, pentru a predica Evanghelia.

În cărțile bizantine se menționează că Sfântul Andrei a propovăduit creștinismul în Asia Mică, iar de acolo a venit în ținuturile dintre Dunăre și Marea Neagră și i-a creștinat pe geto-daci, romani și greci. După ce a plecat din Dobrogea, a propovăduit în Tracia, Bizanț și Macedonia și a numit câte un episcop în fiecare ținut prin care a trecut.

Potrivit tradiției, în perioada în care a stat în Dobrogea, Sfântul Andrei a locuit o perioadă într-o peșteră, identificată ulterior de tradiția creștină drept grota de lângă satul Ion Corvin din județul Constanța.

Moartea Sfântului Andrei

Aflat în orașul Patras din Grecia, Andrei a fost condamnat la moarte prin răstignire. Potrivit tradiției creștine, Apostolul a considerat că nu este demn să fie răstignit la fel ca Iisus și a cerut să i se facă o cruce diferită. Astfel, Sfântul Andrei a fost răstignit pe o cruce în formă de X, căreia i s-a spus „Crucea Sfântului Andrei”.

În anul 357, moaştele sale au fost mutate la Constantinopol, dar capul Sfântului a fost trimis înapoi la Patras în secolul al IX-lea.

După cucerirea Constantinopolului de către cruciaţi, în anul 1204, moaştele au fost duse în Italia, la Amalfi.

În 1460, pentru a nu fi luat de păgâni, capul Sfântului Andrei a fost dus la Roma. Iar în 1956 oficialii de la Vatican au trimis capul Sfântului înapoi la Patras.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în 1995 ca ziua prăznuirii Sfântului Apostol Andrei să fie trecută în calendarul bisericesc cu cruce roşie, iar doi ani mai târziu a fost proclamat Ocrotitorul României.

Cu această ocazie, ziua de 30 noiembrie a devenit sărbătoare naţională, iar Sfântul Andrei a fost ales drept ocrotitorul Catedralei Mântuirii Neamului.

Tradiții și obiceiuri

Potrivit tradiției creștine, în ajunul sărbătorii Sfântului Andrei, hotarul dintre lumea celor vii și cea a morților de deschide, iar sufletele celor adormiți se întorc pe pământ și își vizitează locurile natale. Odată cu sufletele bune se întorc și cele rele, numite popular strigoi. 

Și pentru că este o noapte magică, unele animale încep "să vorbească", dar acest lucru nu este de bine. Se spune că lupii pot "să vorbească" și să spună secrete groaznice. Cei care îi vor auzi vor fi atacați de animale și se vor transforma în vârcolaci. Nici alte animale care vorbesc în această noapte nu trebuie ascultate. Se spune din bătrâni că cei care vor asculta animalele vorbind vor muri.

Pentru a se apăra de spiritele rele, oamenii de la sat așează împletituri de usturoi pe porți sau pe ușile de la grajduri.

Un alt obicei străvechi spune că fetele care vor să cucerească inima unui bărbat, trebuie să întoarcă un ulcior de lut cu gura în jos și să pună pe fundul vasului trei cărbuni încinşi şi să rostească o incantaţie.

De asemenea, în alte zone din țară, fetele care vor să-şi vadă ursitul trebuie să stea goale între două oglinzi, la miezul nopţii, cu două lumânări aprinse în mâni. Potrivit credinței străvechi, în oglinda din spate vor vedea scene din viitorul lor, inclusiv chipul celui care le va fi soţ.

În dimineața de Sfântul Andrei, creștinii merg la biserică la slujbă și pe urmă se întorc acasă și dau de pomană pentru sufletele celor adormiți.

În ziua sărbătorii, femeile nu au voie să facă treabă prin casă, să spele, să coasă sau să facă curățenie, iar bărbații nu au voie să meșterească prin gospodărie.

Superstiții legate de ziua Sfântului Andrei

De Sfântul Andrei se pune grâu la încolţit, pentru ca gospodarii să afle cum va fi recolta de anul viitor și câtă prosperitate va fi în casă și în familie.

De asemenea, vremea din noaptea de Sfântul Andrei ne va spune dacă vom avea o iarnă blândă sau geroasă.

În această zi, gospodarii duc în casă crenguțe de vișin și le pun în apă. Dacă vor înflori până de Crăciun, este un semn de an bogat.

Tot în această zi se face un ”calendar” din coji de ceapă. Se iau 12 coji de la o ceapă și se pun în pod, unde se păstrează până de Crăciun. Cojile stricate sunt semn de lună ploioasă, iar cele încolțite, reprezintă lunile cu belșug.

Sursa: crestinortodox.ro

Etichete: traditii si obiceiuri, sarbatori, postul craciunului, sfantul andrei,

Dată publicare: 30-11-2022 12:38

articolul original.
❌