ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

David Popovici își poate spulbera propriul record mondial

21 September 2022 at 11:00
By: Regie
image

David Popovici a cucerit toate medaliile posibile anul acesta în probele de 100 și 200 de metri liber. Experții încă încearcă să deslușească misterul din spatele deplasării unice în istorie. 

David Popovici (18 ani), înotătorul anului 2022 în lume, a devenit obiect de studiu în lumea natației.

David Rieder, expertul Swimming Magazine, susține că sportivul dinamovist are un o marjă uriașă de progres și a numit două variante concrete prin care își poate îmbunătăți recordul mondial la 100 de metri.

Rieder a remarcat că prima lungime de bazin a lui David este una modestă în comparație cu timpii rivalilor istorici. În cursa de record mondial de la Roma, Popovici a înotat primii 50 de metri în 22,74 secunde. În comparație, Cesar Cielo avea un timp de 22,17 secunde în cursa precedentă de record.

Analizând acești timp, expertul Swimming Magazine ridică întrebarea: ce se va întâmpla când Popovici își va îmbunătăți startul?

Celălalt posibil aspect aducător de progres este cel fizic. Campionul „tricolor” tocmai a împlinit 18 ani. Urmează o perioadă în care musculatura lui va suferi modificări importante și va căpăta putere.

Și publicația maghiară „Nemzeti Sport” a analizat performanțele lui David Popovici, sportivul anului în natația mondială.

Jurnaliștii maghiari sunt intrigați de performanțele sportivului „tricolor”. Într-un material special, publicat în ediția din septembrie a publicației Képes Sport și preluat de site-ul „Nemzeti Sport”, David este supranumit „Extraterestrul din bazin”.

Nu doar stilul unic de deplasare prin apă este lăudat, ci și personalitatea lui Popovici: „Este direct, uneori poate părea chiar arogant. Încrederea lui te lasă fără cuvinte”.

În continuare, lansează o mică dezbatere. Cum de un astfel de fenomen poate să răsară într-o țară în care bazinele sunt aproape inexistente?

„Ceva trebuie decriptat. David reprezenintă esența natației, dar provine dintr-o țară în care bazinele de înot profesioniste pot fi numărate pe degetele de la o mână”, au punctat maghiarii.

articolul original.

Iubita lui David Popovici, urare inedită pentru înotătorul multiplu medaliat: „La mulți ani, nebunule!” (GALERIE FOTO)

17 September 2022 at 19:41
image

David Popovici a împlinit 18 ani pe 15 septembrie. Omul momentului în sportul românesc a primit numeroase mesaje de felicitare, dar cu siguranță cea care l-a încântat cel mai mult a fost prietena lui, Taisia. Ea i-a transmis un mesaj simpatic și prin intermediul rețelelor sociale.

Imaginile din Galeria Foto pot fi văzute AICI.

Iubita lui David Popovici, mesaj de ziua înotătorului

Pe contul său de Instagram, Taisia i-a transmis un mesaj inedit: „Happy b-day loco„ (n.r. – „La mulți ani, nebunule”).

Ulterior, pe contul ei a apărut și un scurt videoclip în care cei doi dansau în sincron.

Taisia Nițuleasa și David Popovici învață la același liceu. Și ea e pasionată de sport, dar nu practică înotul, ci dansează foarte mult, notează PlaySport.

David Popovici a adunat în ultimele trei luni 13 medalii, 11 de aur şi două de argint – o performanţă istorică.

articolul original.

Astăzi este ziua de naştere a lui David Popovici. Sportivul împlineşte 18 ani. Își va sărbători majoratul alături de mii de suporteri

15 September 2022 at 08:07

Zi mare pentru sportivul anului în România, David Popovici. Acesta îşi sărbătoreşte astăzi, 15 septembrie, ziua de naştere, alături de câteva mii de suporteri ce vor fi prezenţi la meciul din EHF Champions League de la Sala Polivalentă.

Amintim că David Popovici este deţinătorul recordului mondial la 100 metri liber.

David a început înotul la vârsta de patru ani, la bazinul „Lia Manoliu“

Astăzi este ziua de naştere a lui David Popovici

Campionul mondial la înot, David Popovici își sărbătorește joi, 15 septembrie, majoratul. Pentru sportiv, anul 2022 a fost unul fantastic. Acesta a reușit în două luni și jumătate să obțină 13 medalii, dintre care 11 de aur, în cadrul celor patru mari competiţii la care a participat.

Campionul roman a uimit publicul cu ”dublă de aur” realizată în probele de 100 şi 200 m liber la Mondialul de seniori, Europeanul de juniori, Europeanul de seniori şi Mondialul de juniori.

Pe lângă toate aceste reușite, David Popovici este şi deţinătorul recordului mondial la 100 metri liber.

Născut în Bucureşti, David a început înotul la vârsta de patru ani, la bazinul „Lia Manoliu“. A ajuns la performanţa din zilele de astăzi, deoarece un medic ortoped i-a recomandat acest sport pentru a corecta scolioza aflată în stadiu incipient. Nimeni nu s-ar fi aşteptat ca de la un simplu tratament, tânărul va ajunge la pasiune şi performanţă.

La vârsta de 9 ani a început să se antreneze la Aqua Team Bucureşti, cu Adrian Rădulescu.

De altfel, faptul că părinții lui David Popovici s-au îngrijit în detaliu de sănătatea băiatului, a fost confirmat chiar și de Cristi Balaj, fost președinte al ANAD:

„Și dacă era nevoie ca David să-și pună niște picături în urechi, părinții contactau ANAD să se intereseze ce substanțe conțin picăturile, să nu facă vreo greșeală. E o linie directă, unde li se răspundea imediat sportivilor. Asta înseamnă prevenție. Părinții lui au dat și ei dovadă de cea mai înalta formă de profesionism, sunt un model de urmat și de alții.”, a spus actualul președinte de la CFR Cluj.

Clubul CS Dinamo, la care este legitimat sportivul, a anunţat că David Popovici va fi sărbătorit astăzi, 15 septembrie, la meciul din EHF Champions League de la Sala Polivalentă împreună cu câteva mii de suporteri.

David Popovici va fi sărbătorit astăzi, 15 septembrie, la meciul din EHF Champions League de la Sala Polivalentă

David Popovici este un campion adevărat

David Popovici a demonstrat că este campion în tot ceea ce face. Sportivul s-a implicat într-o acțiune caritabilă de strângere de fonduri pentru o mamă cu trei copii, grav bolnavă și fără casă. Înotătorul, în vârsta de 17 ani, s-a implicat de curând într-o acțiune caritabilă pentru Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj la juniori.

Campionul european și mondial la înot a reușit să strângă o sumă impresionantă pentru această cauză.

David Popovici și-a donat casca şi ochelarii cu care a câştigat cele două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta din acest an. Obiectele urmează să fie valorificate în cadrul unei acţiuni caritabile dedicate Florentinei Filipovic.

„Dacă pot ajută, nu stau niciodată pe gânduri. Iar dacă echipamentul cu care am concurat la Mondiale poate aduce bucurie, siguranţă şi puţîn bine, îl donez cu toată inima. Pentru a fi cât mai mulţi cei care ajută un fost sportiv de performanţă aflat într-o situaţie de viaţă dificilă, vă invit pe voi, cei care mă susţineţi şi spuneţi că îmi sunteţi aproape, că în aceste 2 zile să faceţi o donaţie de minim 25 de lei pentru căsuţa Florentinei”, a fost mesajul transmis de David Popovici pe rețelele de socializare.

Cu toate acestea, amintim că astăzi, 15 septembrie, sportivul David Popovici împlinește 18 ani.

articolul original.

David Popovici împlineşte azi 18 ani! „Un adevărat fenomen al înotului”

15 September 2022 at 07:56
By: M.Ex.

Cel mai bun înotător al lumii, David Popovici este de azi, 15 septembrie, major. David Popovici a avut un 2022 fantastic, cu 13 medalii cucerite, dintre acestea, 11 au fost de aur. David Popovici a primit joi un mesaj special din partea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.
„S-a născut în România și a uimit o lume întreagă. Privit cu respect de toți adversarii și urmărit cu admirație de toată planeta, David Popovici – un adevărat fenomen al înotului și al sportului mondial – atinge azi vârsta majoratului.
Un adevărat campion, un sportiv senzațional și un om de o calitate remarcabilă, David Popovici își serbează azi ziua de naștere. Campion european și mondial de juniori în probele de 100 m și 200 m liber, campion european și mondial de seniori în probele de 100 m și 200 m liber și deținător al recordului mondial de seniori în proba de 100 m liber, David împlinește azi frumoasa vârstă de 18 ani. „La mulți ani”, David! Îți mulțumim pentru toate bucuriile pe care ni le-ai adus, pentru toate emoțiile pe care ni le-ai generat, pentru toate nopțile albe în care ți-am ținut pumnii și abia așteptăm să aplaudăm următoarele tale succese!” – FRNPM, pe Facebook.

articolul original.

David Popovici la majorat! A devenit cel mai titrat înotător al planetei înainte de 18 ani

15 September 2022 at 07:42

David Popovici împlineșlte astăzi 18 ani. Vârstă la care uimitorul român a devenit cunoscut în întreaga planetă.

2022 a fost anul în care a reușit nu doar performanța de a demonstra că este cel mai rapid înotător de pe planetă (este deținătorul recordului  mondial la 100 metri liber). A cucerit medalie după medalie, 13 la număr, dintre care 11 au fost de aur (amintim dubla de aur la probele de 100 metri  și 200 metri liber de la Campionatul Mondial de Seniori și CM Juniori).  Intrat în lumea bună a sportului mondial, senzaționalul român are șansa să încheie acest an de glorie cu noi medalii, căci va participa la Campionatul Mondial de înot pentru junior în bazin scurt de la Melbourne (13-18 decembrie a.c.)

David Popovici la majorat: ”Nu mă gândesc la o provocare pe care să o fi depășit până acum cu dificultate

Campion mondial înainte de 18 ani,  David Popovici știe ce are de făcut pentru a-și atinge target-urile. „Sincer nu mă gândesc la o provocare pe care să o fi depășit până acum cu dificultate. Am pornit pe drumul performanței de ceva timp și m-am obișnuit cu, sa zicem, lucruri pe care alții poate nu le-ar face: trezitul foarte devreme, antrenamente zilnice intense sau un program riguros de la care nu te abați. Nu am renunțat la nimic și reușesc să le îmbin: mă întâlnesc cu prietenii, am timp să ascult muzica sau să văd un film, persoanele de lângă mine îmi cunosc orarul și știu că nu fac compromisuri de la el așa că se mulează ei după mine. Până acum nu a fost nevoie să depășesc, în sensul de greu, vreo provocare”, spune într-un interviu uimitorul român David Popovici, care astăzi împlinește 18 ani.

articolul original.

David Popovici atinge astăzi majoratul! Campionul va sărbători alături de mii de suporteri

15 September 2022 at 07:37
image

Sportivul anului în România, David Popovici împlinește astăzi 18 ani. Acesta va fi sărbătorit la meciul din EHF Champions League de la Sala Polivalentă, alături de câteva mii de suporteri.

David Popovici, sportivul care a câștigat trei medalii de aur la Mondialele de natație, a împlinit astăzi 18 ani. Tânărul a muncit mult pentru visul lui, iar la doar 10 ani a bătutut primul record național, iar câțiva ani mai târziu, a bătut recordul mondial.

Campionul mondial la înot, David Popovici își sărbătorește joi majoratul

Pentru David anul 2022 a fost unul fantastic în care a reușit în două luni și jumătate să obțină 13 medalii, dintre care 11 de aur, la cele patru mari competiţii la care a participat. David Popovici este campion european și mondial de junior la probele de 100 și 200 de metri liber, notează Spy News.

Născut în Bucureşti, David a început înotul la vârsta de patru ani, la bazinul „Lia Manoliu“, deoarece un medic ortoped i-a recomandat acest sport pentru a corecta scolioza aflată în stadiu incipient.

Clubul CS Dinamo, la care este legitimat sportivul, a anunţat că David Popovici va fi sărbătorit la meciul din EHF Champions League de la Sala Polivalentă împreună cu câteva mii de suporteri.

Mesajul de felicitare al FRNPM

Pe contul de Facebook al FRNPM a fost publicat un mesaj pentru David Popovici, cu ocazia zilei de naștere.

„La Mulți Ani”, David! S-a născut în România și a uimit o lume întreagă. Privit cu respect de toți adversarii și urmărit cu admirație de toată planeta, David Popovici – un adevărat fenomen al înotului și al sportului mondial – atinge azi vârsta majoratului. Un adevărat campion, un sportiv senzațional și un om de o calitate remarcabilă, David Popovici își serbează azi ziua de naștere.

Campion european și mondial de juniori în probele de 100 m și 200 m liber, campion european și mondial de seniori în probele de 100 m și 200 m liber și deținător al recordului mondial de seniori în proba de 100 m liber, David împlinește azi frumoasa vârstă de 18 ani. „La mulți ani”, David!

Îți mulțumim pentru toate bucuriile pe care ni le-ai adus, pentru toate emoțiile pe care ni le-ai generat, pentru toate nopțile albe în care ți-am ținut pumnii și abia așteptăm să aplaudăm următoarele tale succese”, se arată în mesahul postat e FRNPM pe Facebook.

articolul original.

„Regele“ David Popovici îşi serbează astăzi ziua de naştere! Mesaj emoţionant din partea FRNPM

15 September 2022 at 06:21
image

Joi, 15 septembrie, este o zi specială pentru sportivul care a doborât record după record în natație. David Popovici, sportivul supranumit  „Regele David”, „Magicianul”, și „Torpila României”, a împlinit 18 ani.

David Popovici a împlinit 18 ani, la scurt timp după ce a revenit de la Campionatul Mondial de juniori de la Lima, acolo unde a câștigat trei medalii de aur și una de argint, iar sportivul a fost felicitat de oficialii Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Pe contul oficial de Facebook al lui FRNPM a fost postat un mesaj special pentru David Popovici.

„S-a născut în România și a uimit o lume întreagă. Privit cu respect de toți adversarii și urmărit cu admirație de toată planeta, David Popovici – un adevărat fenomen al înotului și al sportului mondial – atinge azi vârsta majoratului. Un adevărat campion, un sportiv senzațional și un om de o calitate remarcabilă, David Popovici își serbează azi ziua de naștere.

Campion european și mondial de juniori în probele de 100 m și 200 m liber, campion european și mondial de seniori în probele de 100 m și 200 m liber și deținător al recordului mondial de seniori în proba de 100 m liber, David împlinește azi frumoasa vârstă de 18 ani.

„La mulți ani”, David! Îți mulțumim pentru toate bucuriile pe care ni le-ai adus, pentru toate emoțiile pe care ni le-ai generat, pentru toate nopțile albe în care ți-am ținut pumnii și abia așteptăm să aplaudăm următoarele tale succese!”, a fost mesajul FRNPM.

Citeşte şi: Turneu tare în Polivalentă pentru SCMU Craiova: „Ne aşteptăm la meciuri frumoase!“

articolul original.

Juniorii campioni la natație, întâmpinați de suporteri la revenirea de la Mondialele din Peru

7 September 2022 at 06:35
image

Delegația României care a participat săptămâna trecută la întrecerile Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima a revenit, marți seara, acasă în această seară.

Tinerii sportivi și antrenorii acestora au fost întâmpinați de suporteri pe Aeroportul Otopeni.

“Cu sau fără medalii, tinerii și talentații înotători români au lăsat o impresie frumoasă la Lima și au demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că natația din țara noastră are prezent, dar, mai ales, are viitor”, precizează Federaţia Română de Natație.

La Lima, tricolorii au cucerit opt medalii (4 de aur, 2 de argint și 2 de bronz), iar în clasamentul pe medalii, România s-a clasat pe locul patru!

“Cei care au cucerit medalii pentru România la Lima sunt:
AUR
România (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma, Patrick Sebastian Dinu) – ștafetă 4×100 m liber masculin – 3:18.84 min.;
David Popovici – 200 m liber – 1:46.18 min. (nou record al competiției);
David Popovici – 100 m liber – 47.13 s;
Bianca Costea – 50 m liber – 25.35 s;
ARGINT
Vlad Stancu – 400 m liber – 3:48.38 min.;
România (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea, Rebecca Diaconescu) – ștafetă combinată 4×100 m liber – 3:30.39 min.;
BRONZ
Vlad Stancu – 800 m liber – 7:56.14 min.;
Vlad Stancu – 1.500 m liber – 15:17.87 min.
Delegația României care a fost prezentă la Lima a avut următoarea componență:
SPORTIVI: David Popovici, Vlad Stancu, Bianca Costea, Patrick-Sebastian Dinu, Rebecca-Aimeee Diaconescu, Aissia-Claudia Prisecariu, Ștefan Cozma, Alexandru Constantinescu, Andra Denisa Gorecki”, precizează FRNP.

articolul original.

Trei noi medalii la CM natație

5 September 2022 at 10:31
By: Regie
image

Trei noi medalii au obținut sportivii români la Campionatul Mondial de natație pentru juniori de la Lima. David Popovici a luat aurul la proba de 100 metri liber, Bianca Costea (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 50 de metri liber și Vlad Ștefan Stancu (17 ani) a obținut  medalia de bronz în proba de 1.500 de metri liber la Campionatul Mondial de natație pentru juniori de la Lima.

David Popovici este campionul absolut. A obținut medalia de aur  și la 100 m liber la Campionatul Mondial de natație pentru juniori de la Lima, confitrmând astfel așteptările la Campionatul Mondial de natație pentru juniori care se desfășoară în Peru, la Lima. Patrick Sebastian Dinu, calificat și el în finală, a ieșit pe locul 5.
Campion mondial și la seniori la această probă a înotului și deținător al recordului mondial, David Popovici a terminat cursa în 47 de secunde și 13 sutimi, după ce se calificase în finală cu cel mai bun timp, 48 de secunde și 17 de sutimi. David Popovici a dominat clar finala, terminând cursa la peste două secunde față de locul secund, ocupat de croatul Jere Hribar (49,37 secunde). Pe locul trei s-a clasat Nikolas Antoniou din Cipru (49,91 secunde). Patrick Sebastian Dinu, care a ieșit pe locul al cincilea, a parcurs cele două lungimi de bazin în 50 de secunde și 9 sutimi.

Pentru David Popovici, aflat la ultima participare la un campionat mondial de juniori, este a treia medalie de aur pe care o câștigă în concursul de la Lima. Pe 15 septembrie, înotătorul de la Dinamo va împlini 18 ani. În 2023, cea mai importantă competiție pentru Popovici va avea loc în Japonia, Campionatul Mondial de seniori.

Bianca Costea (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 50 de metri liber. Calificată doar cu al 5-lea timp, sportiva „tricoloră” a avut un timp de reacție mai slab în comparație cu favoritele din finală. A înotat fantastic însă ultimii metri și a încheiat în 25,23 secunde, mai rapidă decât italiencele Sara Curtis și Matilde Biagiotii.

Vlad Stancu, medalie de bronz la 1.500 m liber la Campionatul Mondial de natație pentru juniori de la Lima. Vlad Ștefan Stancu a obținut  medalia de bronz, adăugându-și astfel în palmares încă o medalie câștigată în acest concurs, după argintul de la 400 m liber și bronzul de la 800 m liber. Vlad Stancu, care a împlinit luna trecută 17 ani, a fost unul din sportivii-revelație de la Europenele de înot pentru juniori. A câștigat 4 medalii, două de aur și două de argint.

articolul original.

România, 8 medalii la Campionatul de la Lima

5 September 2022 at 10:15
image

România a ocupat locul patru în clasamentul general pe medalii, la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima.

Cea de-a opta ediție a Campionatului de la Lima a fost una de excepție pentru delegația României. Sportivii români au reușit să cucerească opt medalii: 4 de aur, 2 de argint și 2 de bronz. Primele trei poziții în clasamentul pe medalii au fost ocupate astfel: Japonia – 19 medalii (7-8-4), Ungaria – 14 medalii (7-7-0), Polonia – 14 medalii (7-1-6).

Cele opt medalii ale României au fost câștigat de următorii:

AUR

România (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma, Patrick Sebastian Dinu) – ștafetă 4×100 m liber masculin – 3:18.84 min.;

David Popovici – 200 m liber – 1:46.18 min. (nou record al competiției);

David Popovici – 100 m liber – 47.13 s;

Bianca Costea – 50 m liber – 25.35 s;

ARGINT

Vlad Stancu – 400 m liber – 3:48.38 min.;

România (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea, Rebecca Diaconescu) – 3:30.39 min.;

BRONZ

Vlad Stancu – 800 m liber – 7:56.14 min.;

Vlad Stancu – 1.500 m liber – 15:17.87 min.

articolul original.

România din nou pe podium! David Popovici și Bianca Costea au cucerit medalii de aur la Mondialele de junior de la Peru

5 September 2022 at 06:54
image

România urcă din nou pe podium datorită unor copii cu adevărat speciali. Astfel, duminică, 4 septembrie 2022, înotătorii români David Popovici şi Bianca Costea au cucerit medalii de aur în ultima zi a Campionatelor Mondiale de juniori de la Lima, din Peru.

De asemenea, Vlad Stancu a obţinut o medalie de bronz la concurs.

David Popovici și Bianca Costea au cucerit medalii de aur, iar Vlad Stancu o medalie de bronz

David Popovici uimește din nou. „Argintul viu” al înotului a câştigat o medalie de aur la proba de 100 m liber, cu timpul de 47 sec 13/100, fiind urmat la peste două secunde de al doilea clasat, croatul Jere Hribar, 49 sec 37/100, în timp ce pe locul al treilea s-a clasat cipriotul Nikolas Antoniou, în 49 sec 91/100.

De asemenea, Patrick Sebastian Dinu a ocupat locul 5, în 50 sec 09/100.

În aceeași ordine de idei, la 50 m liber feminin, Bianca Costea a cucerit medalia de aur, în 25 sec 35/100, devansându-le pe italiencele Sară Curtis, 25 sec 53/100, şi Matilde Biagiotti, 25 sec 60/100.

Nu în ultimul rând, Vlad Ştefan Stancu a obținut o medalie de bronz în probă de 1.500 m liber, cu timpul de 15 min 17 sec 97/100, fiind devansat de spaniolul Carlos Garach Benito, 15 min 08 sec 14/100, şi de maghiarul Laszlo Galicz, 15 min 12 sec 71/100.

Locul patru pentru România în clasamentul pe medalii la Mondialele de juniori la înot

România se poate mândri că a ocupat locul 4 în clasamentul pe medalii la Mondialele de juniori. Tinerii români au obținut 4 medalii de aur, 2 de argint şi 2 de bronz. Medaliile de aur au fost cucerite în probă de ştafetă masculină 4×100 m liber (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma, Patrick Sebastian Dinu), prin David Popovici (200 m liber, 100 m liber) şi Bianca Costea (50 m liber), argintul a fost obţinut de Vlad Stancu (400 m liber) şi de ştafeta combinată 4×100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Rebecca Diaconescu, Bianca Costea), iar bronzul a fost adus de Vlad Stancu (800 m liber şi 1.500 m liber).

Mai mult decât atât, statul român a reușit să finalizeze în forţă o vară remarcabilă pentru înotul său, cu două medalii de aur la Mondialele de seniori de la Budapesta, ambele câştigate de David Popovici (100 m liber, 200 m liber), două medalii de aur la Europenele de seniori de la Roma, ambele obţinute de David Popovici (100 m liber şi 200 m liber), şi nouă medalii la Europenele de juniori de la Otopeni, cinci de aur şi patru de argint – aur prin David Popovici (50 m liber, 100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (1.500 m liber) şi ştafeta masculină de 4×100 m liber (David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma, Patrick Dinu), argint prin Vlad Stancu (400 m liber, 800 m liber), Bianca Costea (50 m liber) şi ştafetă combinată 4×100 m liber (David Popovici, Patrick Dinu, Bianca Costea, Rebecca Diaconescu, Ştefan Cozma, Anastasia Bako, Irina Preda).

Vă aducem aminte ca David Popovici s-a născut în București și a început înotul la vârsta de patru ani, la bazinul „Lia Manoliu“, la recomandarea unui medic ortoped pentru a corecta scolioza aflată în stadiu incipient. La vârsta de 9 ani a început să se antreneze la Aqua Team București, cu Adrian Rădulescu, fost înotător, doctor în performanță atletică, specializat în înot.

La 10 ani, Popovici a doborât primul său record național, la 50 m spate – record deținut timp de 24 de ani de Dragoș Coman, medaliat mondial cu bronz în 2003. La 14 ani a devenit cel mai rapid înotător sub 15 ani din istoria Festivalului Olimpic al Tineretului European, înotând 100 de metri în 49,82 secunde.

Astfel, imnul României a fost din nou auzit peste hotare datorită lui David Popovici și Biancăi Costea care au cucerit medalii de aur la înot.

articolul original.

CM: David Popovici a cucerit medalia de aur şi la 100 de metri

5 September 2022 at 04:10
By: (R.C.)

David Popovici a cucerit medalia de aur la proba de 100 m liber, la Campionatul Mondial de înot juniori de la Lima.

„Ce final frumos de reprezentaţie pentru David Popovici la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima! Sportivul român în vârstă de 17 ani a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber cu timpul de 47.13 s. David a dominat clar finala, terminând cursa la peste două secunde faţă de locul secund, ocupat de Jere Hribar (Croaţia) – 49.37 s. Pe locul trei s-a clasat Nikolas Antoniou (Cipru) – 49.91 s”, a transmis pe pagina de Facebook Federaţia Română de Nataţie.

Joi, David Popovici a cucerit şi medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima, stabilind un nou record al competiţiei.

articolul original.

Mondialele de natație pentru juniori: Alte 3 medalii pentru România, dintre care două sunt de aur

5 September 2022 at 00:34
image
articolul original.

Mondialele de natație pentru juniori: Popovici și Dinu, în finala de la 100 m liber

4 September 2022 at 05:32
image

David Popovici şi Patrick Sebastian Dinu s-au calificat, duminică, în finala de la 100 m liber de la Campionatul Mondial de Înot pentru Juniori de la Lima (Peru).

Popovici a reușit cel mai bun timp din semifinale, anume 48.17 secunde. Timpul lui Dinu a fost 50.22 secunde.

Finala probei de 100 metri liber masculin va avea loc în noaptea de duminică spre luni, de la ora 2 și 2 minute (ora României).

FOTO: Federaţia Română de Natație

articolul original.

David Popovici şi Patrick Sebastian Dinu s-au calificat în finala probei de 100 m liber la Campionatul Mondial de juniori

4 September 2022 at 05:18
image

David Popovici s-a calificat sâmbătă noaptea în finala probei de 100m liber din cadrul Campionatelor Mondiale de Natație pentru juniori, asta după ce a fost cel mai rapid înotător din semifinalele competiției de la Lima (Peru).

În ultimul act a ajuns și Patrick Sebastian Dinu, a anunțat Federația Română de Natație.

David Popovici și Patrick Sebastian Dinu s-au calificat în finala probei regină de 100m liber

Prima veste bună din Peru din această noapte ne-o dau David Popovici şi Patrick Sebastian Dinu, care s-au calificat împreună în finala probei de 100 m liber. După o semifinală fără emoţii, David a ajuns în finală cu cel mai bun timp din semifinale: 48.17 s”, anunţă Federaţia Română de Nataţie.

Tot în semifinale s-a calificat şi Patrick Sebastian Dinu. Timp său din serii a fost de 50.22 secunde.

De asemenea, în aceeași probă, Patrick Sebastian Dinu a trecut de semifinale. Timpul său din semifinale a fost de 50.22 secunde.

În finală s-au mai calificat cehul Tobias Kern (50.08), croatul Jere Hribar (50.12), cipriotul Nikolas Antoniou (50.13), francezul Nans Mazellier (50.27), italianul Francesco Lazzari (50.39) și argentinianul Matias Santiso (50.40).

Marea finală de la 100 m liber va avea loc luni, 5 septembrie, de la ora 02:02 (ora României).

Programul sportivilor români, în ziua a cincea, sesiunea de dimineață

17:54 – serii 100 m liber – Patrick Sebastian Dinu;

17:59 – serii 100 m liber – David Popovici;

18:15 – serii 100 m fluture – Andra Gorecki;

19:04 – serii 50 m liber – Bianca Costea;

articolul original.

David Popovici, al doilea în calificări pentru semifinale

3 September 2022 at 17:37
By: (R.C.)

Înotătorul român David Popovici s-a calificat, sâmbătă, cu al doilea timp din serii în semifinalele probei de 100 m liber, la Campionatele Mondiale pentru juniori de la Lima (Peru).

Popovici a fost cronometrat cu timpul de 49 sec 14/100, cel mai rapid fiind brazilianul Diogo Matos Ribeiro, 48 sec 67/100.

În semifinale s-a calificat şi Patrick Sebastian Dinu, cu al optulea timp, 50 sec 31/100.

Dinu va evolua în prima semifinală, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de la ora 02:25 (ora României), iar Popovici va lua startul în semifinala a doua, de la 02:30.

Andra Gorecki a prins semifinalele la 100 m fluture cu al 13-lea timp din serii, 1 min 03 sec 34/100, semifinalele fiind programate de la 02:36, respectiv 02:42.

Bianca Costea a reuşit al doilea timp din serii la 50 m liber, 25 sec 77/100, doar italianca Matilde Biagiotti fiind mai rapidă, 25 sec 58/100.

articolul original.

David Popovici domină înotul mondial. Vezi clasamentul

3 September 2022 at 13:19

Cu 10 medalii de aur câștigate în acest an, David Popovici este, fără îndoială, sportivul momentului. Federația Internațională de Natație (FINA) a întocmit un clasament care dovedește că românul nu are rival în proba de 100 de metri liber, scrie Adevărul.

Cel mai nou clasament al FINA arată parcursul spectaculos pe care tânărul înotător a reușit să îl obțină în competițiile din acest an, la categoria de 100 metri, scrie euronews.ro. Astfel, David Popovici reușește să se regăsească pe șapte din cele zece poziții ale clasamentului, în funcție de timpul obținut, prima fiind și cea cu care a stabilit noul record mondial, de 46,86 secunde.

Sportivul român își poate îmbogăți palmaresul excepțional, tot în proba de 100 metri liber, la Campionatele Mondiale de juniori de la Lima. El va înota în seria a 13-a, de la ora 18.59, apoi, în semifinale, în noaptea de sâmbătă spre dumnică, de la ora 3.30. Finala este programată în duminică spre luni, de la 3.02, când David va încheia un sezon fantastic.

Viitorul este pas cu pas şi construit cărămidă cu cărămidă. Sunt multe aspecte tehnice care necesită atenţia noastră şi multă muncă. Ocazional putem face ceva foarte frumos. Doborârea unui record mondial este cool, dar potenţialul de a fi mai rapid nu are limite. Deci de ce ne-am pune o limită pe noi înşine când ştim că putem realiza multe?”, a declarat înotătorul român într-o conferință de presă.

articolul original.

O nouă medalie la CM din Peru

2 September 2022 at 06:59
By: Regie
image

România a cucerit medalia de argint în proba de ștafetă combinată 4×100 m liber, la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima. Vicecampioană europeană de juniori, în această vară, ștafeta combinată a României a ocupat locul al doilea în finala găzduită de bazinul olimpic din incinta Videna Aquatic Center din Lima.

România a cucerit medalia de argint în proba de ștafetă combinată 4×100 m liber, la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima. Vicecampioană europeană de juniori, în această vară, ștafeta combinată a României a ocupat locul al doilea în finala găzduită de bazinul olimpic din incinta Videna Aquatic Center din Lima.

Delegația condusă de Camelia Potec a bifat a cincea medalie la Campionatul Mondial de juniori din Peru. Cu David Popovici în frunte, România a cucerit, vineri dimineață, medalia de argint în proba de ștafetă combinată 4×100 m liber. Timpul obținut de David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu a fost de 3:30,39 minute.

David Popovici a încheiat primul în 47.23, oferind un avans de 2.23 secunde. Patrick Dinu s-a ținut tare și a menținut un avans de peste 2 secunde.
A venit rândul fetelor. Bianca Costea a avut însă o misiune extrem de dificilă în fața campioanei de la 100m liber. Nikolett Padar a înotat într-un ritm amețitor și a anulat aproape în întregime avansul ștafetei noastre. Rebecca Diaconescu a avut doar 0.39 secunde în fața la startul ultimului schimb. A rezistat până aproape de final, însă Dora Molnar a reușit să îi ia fața pe ultimii metri.

Medalia de aur i-a revenit lotului Ungariei, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Italia.

Vlad Stancu (17 ani) a obținut vineri a doua medalie la Mondialele de Juniori de la Lima, Peru. Bronz la 800m liber, după ce în urmă cu 2 zile cucerise și argintul în proba de 400m liber.

România a ajuns acum, în a treia zi de concurs, la 5 medalii cucerite în cadrul Campionatelor Mondiale de înot pentru juniori de la Lima, două de aur, două de argint și una de bronz.

articolul original.

Ce noaptea! România, încă două medalii la Campionatul Mondial de juniori de la Lima

2 September 2022 at 04:22
image

Cea de-a treia zi de la Campionatul Mondial de juniori, defășurat în Peru, la Lima, a adus încă două medalii în contul delegației tricolore: argint la ștafeta mixtă de 4×100 de metri liber și bronz la 800 de metri liber, cucerit de Vlad Stancu.

Odată cu aceste noi distincții, România acumulează cinci medalii, notează gsp.ro.

România, argint la ștafeta mixtă de 4×100 de metri liber

După ce a obținut cel mai bun timp în calificări, ștafeta mixtă de 4×100 de metri liber, formată din David Popovici (17 ani), Patrick Dinu (17 ani), Bianca Costea (17 ani) și Rebecca Diaconescu (16 ani), a încheiat cursa cu timpul de 3:30.39, pe poziția a doua în marea finală, la doar 36 de sutimi în spatele învingătoarei Ungaria. Pe podium s-a mai clasat și Italia.

David Popovici a intrat primul în bazin și a fost cel dintâi după primul schimb, în 47.23, oferind un avans de 2.23 secunde României. Patrick Dinu a fost și el la înălțime și a menținut un avans de peste 2 secunde.

Fetele au avut o misiune și mai dificilă, Bianca Costea fiind nevoită să îi reziste campioanei de la 100m liber. Nikolett Padar a făcut legea în bazin și a anulat aproape în întregime avansul obținut de băieți.

Rebecca Diaconescu, ultima reprezentantă a României, a mai rămas cu doar 0.39 secunde în fața la startul ultimului schimb. Dora Molnar, din tabăra Ungariei, a reușit însă să se impună în secundele de final.

Vlad Stancu, bronz la 800 de metri liber

Tot noaptea trecută, delegația României a mai obținut încă o medalie. Vlad Stancu (17 ani) a pus mâna pe cea de-a doua medalie la Mondialele de Juniori de la Lima. După argintul cucerit în urmă cu două zile la proba de 400 de metri liber, Vlad și-a trecut în palmares și bronzul la 800 de metri liber.

A încheiat cursa în 7:56.14, la 3.41 secunde de spaniolul Carlos Garach Benito și la 53 de sutimi de locul 2, ocupat de turcul Batuhan Filiz.

Vlad Stancu va intra din nou în bazin duminică, la cursa de 1.500 de metri, acolo unde este campion european de juniori.

articolul original.
❌