ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 5 December 2022Ultimele Stiri

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, desemnate echipajul anului

5 December 2022 at 04:35
By: (V.N.)

Sportivele Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au fost desemnate de Federaţia Internaţională de Canotaj câştigătoare la categoria „Echipajul Feminin al Anului”, la World Rowing Awards 2022.

“Felicitări! Suntem mândri de voi! Un veritabil exemplu demn de urmat! Ele sunt dovada vie a faptului că munca zilnică, determinarea, ambiţia, sacrificiile, curajul şi perseverenţa duc întotdeauna la succes!”, a notat pe Facebook FR Canotaj.

Ele sunt campioane olimpice la Tokyo 2020, duble campioane europene în 2022, atât la dublu vâsle feminin (W2x), cât şi la 8+1 feminin (W8+), dar şi campioane mondiale în 2022 la dublu vâsle feminin (W2x).

Ancuţa Bodnar a devenit campioană mondială în ziua în care a împlinit 24 de ani. Simona Radiş a câştigat două medalii de aur în mai puţin de o oră, în probele de dublu vâsle feminin (W2x) şi 8+1 feminin (W8+), performanţă istorică pentru România.

🏆 Simona Radis and Ancuta Bodnar, the Romanian 🇷🇴 Women’s Double Sculls are the 2022 Women’s Crew of the Year!#WorldRowingAwards pic.twitter.com/2M7P05wXZI

— World Rowing (@WorldRowing) December 4, 2022

articolul original.

Suceveanca Simona Bodnar și colega ei, Simona Radiș, desemnate „Echipajul Feminin al Anului” la World Rowing Awards

4 December 2022 at 21:53

Suceveanca Ancuţa Bodnar ​și coechipiera ei, Simona Radiş,  au fost desemnate de Federaţia Internaţională de Canotaj câştigătoare la categoria “Echipajul Feminin al Anului”, la World Rowing Awards 2022.

„Felicitări! Suntem mândri de voi! Un veritabil exemplu demn de urmat! Ele sunt dovada vie a faptului că munca zilnică, determinarea, ambiţia, sacrificiile, curajul şi perseverenţa duc întotdeauna la succes!”, a notat Federația Română de Canotaj pe Facebook.

Cele două sportive sunt campioane olimpice la Tokyo 2020, duble campioane europene în 2022, atât la dublu vâsle feminin (W2x), cât şi la 8+1 feminin (W8+), dar şi campioane mondiale în 2022 la dublu vâsle feminin (W2x).

Ancuţa Bodnar a devenit campioană mondială exact în ziua în care a împlinit 24 de ani. Simona Radiş a câştigat două medalii de aur în mai puţin de o oră, în probele de dublu vâsle feminin (W2x) şi 8+1 feminin (W8+), performanţă istorică pentru România.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Mai mare rușinea! Ce s-a ales de Ghiță Ciobanul, la 10 ani de la celebra reclamă la Vodafone

3 December 2022 at 11:33

Tu îți mai aduci aminte de Ghiță Ciobanul, bărbatul care apărea în reclamele de la televizor? Este și cel care a reușit să câștige simpatia publicului foarte repede, asta prin 2013. Acum, însă, lucrurile pare că s-au cam schimbat.

La o distanță de câțiva ani de la apariția sa pe micile ecrane, în reclamă, numele bărbatului ar fi apărut într-un dosar.

Ghiță Ciobanul a ajuns să joace în reclama respectivă, după ce l-a recomandat un prieten casei de producție.

Campania era menită să le transmită oamenilor că vor avea semnal bun de internet chiar și la stână.

”Lumea mă caută zilnic, din toată țara. Chiar și ieri au fost oameni din București, Timișoara, Alba și Sibiu. Au venit sute de persoane de când au apărut reclamele, iar pe unde mă duc toată lumea e pe mine.

Indiferent în ce oraș merg, în România, toată lumea mă cunoaște. Cum m-am dat jos din mașină îmi spun: Tu ești băiatul din reclamă, și se pozează cu mine. Români de peste graniță, din Franța, Spania, Italia, Germania, Olanda mi-au trimis mesaje pe Facebook”, spunea, în 2013, Gheorghe Dănulețiu.

Ciobanul „turnător”

Ghiță a cunoscut mai multe persoane importante din România, ba chiar și-a făcut apariția și la Chefi la Cuțite.

Sursă Foto – Facebook

La câțiva ani distanță de la apariția sa în reclamă, 12 persoane au ajuns în judecată, fiind vorba în special de crescători de animale, pentru fapte de corupție, iar Ghiță Ciobanul ar fi fost cel care i-ar fi „turnat” la DNA, potrivit Cancan.ro.

„În 30.06.2021 (vol.1 f.1-3), martorul ( ), autorizat în aceeași zi și colaborator în cauză, a formulat un denunț din care rezulta faptul că o persoană care utiliza numele „( ) ( )”, în realitate, inculpatul ( ), potrivit unui anunț publicitar de pe site-ul OLX.ro, vinde certificate zootehnice pentru berbeci de rasă pură Țurcană împreună cu mijloacele oficiale de indentificare aferente (crotaliile), fără berbecii pentru care au fost emise, contra sumei de 1000 de lei/certificat și crotalii.

Totodată, din cuprinsul denunțului a mai rezultat că scopul acestor vânzări fictive de berbeci de rasă pură Țurcană, mai exact doar a certificatelor zootehnice falsificate și a crotaliilor aferente, era acela de a fi cumpărate de diferiți crescători de ovine din țară, proprietari ai unor exploatații de ovine, pentru a le utiliza până în data de 01.09.2021, în procedura privind schema de plăți directe în cadrul Sprijinului cuplat în sectorul zootehnic-campania 2021 (în continuare SCZ), sumele alocate în schema de sprijin SCZ provenind din fonduri europene F.E.G.A..

Asemenea martorului denunțător (….), și martorul (….), a precizat că există un fenomen în rândul crescătorilor de ovine, de notorietate, care face și obiectul prezentei cauze, constând în aceea că, între crescătorii de ovine din România se vând certificate zootehnice și crotalii nefolosite, atribuite unor animale inexistente, principalii responsabili de această situație fiind proprietarul acestor ovine, medicul veterinar de liberă practică împuternicit, în special cu ocazia identificării ovinelor, controlorii din cadrul asociaților de profil care efectuează activitatea de COP precum și funcționarii din cadrul ANZ care ar trebui să facă o serie de controale, mai serioase, în vederea prevenirii acestui fenomen, pentru ca România să aibă un Program real de ameliorare a rasei și cu efecte de durată, în conformitate cu Regulamentul UE nr. 1012/2016.

Din situația de fapt care se va expune la punctul II din prezentul rechizitoriu, se constată că toate cele relatate de martorii ( ), ( ) și ( ) au loc în realitate, din vastul probatoriu administrat rezultând activitatea infracțională care se circumscrie atât procedurii de întocmire și de eliberare a certificatelor zootehnice, precedată de procedura fictivă de efectuare a controlului oficial al producțiilor de asociațiile de profil, care atestă nereal deținerea de ovine de rasă pură cât și procedurii transferului fictiv de ovine, pe teritoriul României, precedată de o identificare fictivă în privința acelorași ovine inexistente, ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu de către medicii veterinari de liberă practică împuterniciți”, transmiteau, atunci, anchetatorii DNA de la Timișoara.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Mutare făcută de Niculae Bădălău: Cum vrea să scape din arest

29 November 2022 at 21:24
image

Viceguvernatorul Curții de Conturi, Niculae Bădălău, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit unei decizii a magistraților de la Curtea de Apel București. 

Judecătorii de la CAB au admis solicitarea procurorilor DNA, de a-l aresta preventiv pe Bădălău, care este acuzat de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență.

Cum decizia CAB nu a fost definitivă, Bădălău, prin avocații săi, a contestat decizia de arestare preventivă.

Această contestație se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție. Niculae Bădălău își dorește, evident, o măsură mai blândă, fie arest la domiciliu, fie control judiciar, scrie Antena3.ro.

articolul original.

Nicușor Dan, după vizita la DNA: Din cauza actelor nelegale emise în trecut de primărie, avem câteva zeci de litigii în care investitorii ne cer daune de milioane de euro

29 November 2022 at 16:26
image

Primarul general Nicușor Dan a declarat, marți, după ce a fost la Direcția Națională Anticorupție, că există câteva zeci de litigii în care investitorii cer daune de milioane de euro pentru că actele emise de Primăria Capitalei „s-au dovedit nelegale în instanță, însă ei au contractat credite bancare, au angajat constructori și proiectanți, iar în unele cazuri au construit pe terenurile respective”.

Ce a declarat Nicușor Dan după ce a fost la DNA

Edilul susține că a fost marți la DNA pentru a da o declarație în legătură cu sesizarea pe care a depus-o în urmă cu aproximativ o lună „cu privire la nelegalitatea PUZ Primăverii 1, care prevede construirea pe un teren prevăzut ca spațiu verde în PUZ Zone Construite Protejate”.

„Am reclamat faptul că prin aprobarea acestui Plan Urbanistic Zonal, în anul 2019, au fost încălcate reglementările legale care stabilesc foarte clar faptul că nu se poate schimba destinația unui spațiu verde și nici nu se poate construi pe acesta. Acest document a adus un beneficiu de câteva milioane de euro proprietarului, prin vânzarea terenului. A fost constituit un dosar penal, iar eu am depus o plângere împotriva arhitectului-șef de la acea dată pentru abuz în serviciu și pentru folos necuvenit”, a scris Nicușor Dan, marți, pe Facebook.

„Mai mult decât atât, noul proprietar ne solicită o autorizație pentru construirea unui imobil și dă în judecată Primăria Capitalei pentru refuzul nostru de a emite autorizația, susținând că PUZ – ul actual îi permite ridicarea unei construcții”, a adăugat el.

Oficialul susține că le-a eplicat procurorilor DNA care sunt etapele elaborării unei documentaţii de urbanism și care au fost paşii procedurali care au dus la emiterea acestui PUZ și a avizului de oportunitate preliminar al arhitectului-şef de la acea dată.

„Am subliniat două aspecte foarte importante. Primul este acela că la momentul aprobării exista deja un antecedent în Primăria Capitalei, în sensul că era cel puțin o hotărâre judecătorească definitivă, pe altă speţă, care stipula că nu se poate construi pe spaţiul verde, respectiv PUD Kiseleff 45”, a afirmat Nicușor Dan.

„În al doilea rând, am evidențiat faptul că domeniul urbanismului este o chestiune foarte serioasă și în ceea ce privește securitatea raporturilor juridice, în sensul că un investitor care vine în București trebuie să aibă garanția că, în momentul în care o autoritate îi emite un act, acela este legal, iar el poate demara investiția”, a continuat primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan susține că există zeci de litigii în care investitorii solicită Primăriei Capitalei daune de milioane de euro.

„În plus, din cauza actelor nelegale emise în trecut de primărie, avem câteva zeci de litigii în care investitorii ne cer daune de milioane de euro pentru că actele s-au dovedit nelegale în instanță, însă ei au contractat credite bancare, au angajat constructori și proiectanți, iar în unele cazuri au construit pe terenurile respective”, a mai spus primarul Nicușor Dan.

articolul original.

Ieri erou, azi inculpat. Medicul Virgil Musta, trimis în judecată de procurorii DNA

29 November 2022 at 12:30
image

Medicul Virgil Filaret Musta, şef de secţie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara, a fost trimis în judecată, alături de alte cadre medicale din cadrul unităţii sanitare, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu efectuarea de teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 21 iulie – 09 noiembrie 2020, inculpatul Musta Virgil Filaret, cu intenție, ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale în beneficiul societății la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la unitatea publică, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara.

Folosindu-se de influența pe care o avea în calitatea sa de medic șef de secție, inculpatul le-ar fi determinat pe cele trei asistente, în mod direct sau prin intermediul inculpatei Paica Dana Mihaela, să preleveze probe biologice în vederea depistării infecției cu virusul SARS CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR și să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societății comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casă de marcat mobilă).

Deși zilnic, în intervalul orar 07:00-10:00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comercială menționată, cele trei asistente ar fi încasat integral drepturile salariale plătite de spital.

La instigarea inculpatului Musta Virgil Filaret, în calitățile lor de director medical, respectiv asistent medical coordonator al Ambulatoriului de Boli Infecțioase, inculpatele Manolescu Diana Luminița și Albu Maria Diana, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancționării celor trei asistente medicale. Mai mult, inculpata Albu Maria Diana ar fi întocmit iar inculpata Manolescu Diana Luminița ar fi aprobat foile colective de prezență în conținutul cărora au fost evidențiate formal orele lucrate de cele trei asistente.

Astfel, inculpatul Musta Virgil Filaret le-ar fi determinat pe cele trei asistente să își încalce atribuțiile de serviciu reglementate de dispozițiile din Codul Muncii, Regulamentul intern al spitalului și fișa postului.

Prin activitatea descrisă s-ar fi generat un prejudiciu de 12.173 de lei în dauna Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara. Pe de altă parte, societatea privată, la care asociat este inculpatul Musta Virgil Filaret, ar fi obținut foloase necuvenite în valoare totală de 172.508 de lei.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara a comunicat Direcției Naționale Anticorupție că nu se constituie parte civilă în prezenta cauză.

În cauză s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 12.173 de lei aparținând inculpatului Musta Virgil Filaret, aflată într-un cont bancar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

articolul original.

Nicușor Dan, la DNA. Urbanismul e o chestie foarte serioasă pentru că trebuie să existe o predictibilitate

29 November 2022 at 11:15
image

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a prezentat, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a da o declaraţie referitoare la sesizarea pe care a depus-o cu privire la nelegalitatea PUZ Primăverii 1, care prevede construirea pe un teren spaţiu verde.

„Am evidenţiat că chestiunea asta a urbanismului este o chestiune foarte serioasă, în primul rând pe ceea ce înseamnă securitatea raporturilor juridice, adică dacă ai un investitor care vine să investească în Bucureşti el trebuie să aibă garanţia că în momentul în care o autoritate îi dă un act acel act este legal, se poate duce să-şi ia un credit în bancă, să contracteze nişte firme de construcţii şi doi, că din toate actele nelegale pe care Primăria le-a emis în timpul ăsta noi avem câteva zeci de litigii în care privaţi ne cer milioane de euro, spunând că voi, Primăria, ne-aţi dat nişte acte şi actele astea s-au dovedit în instanţă că sunt nelegale şi noi am suferit (…) Deci urbanismul e o chestie foarte serioasă pentru că trebuie să existe o predictibilitate”, a declarat primarul general la ieșirea din DNA.

El a mai precizat că procurorul urmează să încadreze fapta sesizată.

La începutul lunii, Nicuşor Dan anunţa că a sesizat DNA, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi prefectul pentru „nelegalitatea flagrantă a PUZ Primăverii 1”, care prevede construirea pe un teren indicat ca spaţiu verde în PUZ Zone Construite Protejate.

„Din hârtii s-a făcut un cadou beneficiarului PUZ-ului de cel puţin 3 milioane euro. Întrebare retorică. Ce credeţi că va face Inspectoratul de Stat în Construcţii? Va constata nelegalitatea PUZ-ului şi va solicita prefectului să îl atace în instanţă? (din păcate, primarul nu are voie să atace hotărârile Consiliului). Sau mă va amenda cu 5.000 lei pentru că nu emit certificatul de urbanism pentru construire?”, scria Nicuşor Dan pe Facebook.

Plângerea penală a fost depusă la DNA împotriva lui Ştefan Călin Dumitraşcu, fost arhitect-şef al Capitalei, iar acuzaţiile sunt de abuz în serviciu. Acesta ar fi emis avizul şi raportul de specialitate în baza cărora Consiliul General a aprobat PUZ pentru Primăverii nr. 1.

„S-a creat un folos necuvenit proprietarilor de cel puţin 3 milioane de euro, întrucât terenul în suprafaţă de 1.326 de mp a devenit construibil din (practic) neconstruibil, iar valoarea de piaţă a terenurilor construibile în zona menţionată este de cel puţin 2.500 euro/mp”, se arată în sesizare. 

articolul original.

Medicul Virgil Musta trimis in judecata pentru abuz in serviciu. Paguba pe care e acuzat ca ar fi facut-o Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara este de nici 2500 de euro

29 November 2022 at 12:19
image

TIMISOARA. Procurorii DNA au finalizat ancheta si i-au trimis in judecata pe medicul Virgil Musta, sef sectie Boli Infectioase, pe directorul medical al spitalului Victor Babes, o asistenta, respectiv un medic de la o clinica privata.

Doctorul Virgil Musta, asociat la clinica, e acuzat de instigare la abuz in serviciu si obtinere de foloase necuvenite, iar colegii sai de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite.

Conform procurorilor DNA, „in perioada 21 iulie – 09 noiembrie 2020, inculpatul Musta Virgil Filaret, cu intentie, ar fi determinat trei asistente medicale sa presteze servicii medicale in beneficiul societatii la care el era asociat, in timp ce acestea se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu la unitatea publica, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.
Folosindu-se de influenta pe care o avea in calitatea sa de medic sef de sectie, inculpatul le-ar fi determinat pe trei asistente, in mod direct sau prin intermediul unei angajate a clinicii, sa preleveze probe biologice in vederea depistarii infectiei cu virusul SARS CoV-2, sa incaseze contravaloarea testelor RT-PCR si sa elibereze bonuri fiscale in beneficiul societatii comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casa de marcat mobila).
Desi zilnic, in intervalul orar 07:00-10:00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comerciala mentionata, cele trei asistente ar fi incasat integral drepturile salariale platite de spital„.

Procurorii DNA au facut si calculul pentru a vedea cu cat ar fi fost pagubit spitalul pentru aceste ore lucrate de asistente: 12.173 de lei, adica aproximativ 2.480 de euro.

Inculpatul Musta Virgil Filaret le-ar fi determinat pe cele trei asistente sa isi incalce atributiile de serviciu reglementate de dispozitiile din Codul Muncii, Regulamentul intern al spitalului si fisa postului.

Prin activitatea descrisa s-ar fi generat un prejudiciu de 12.173 de lei in dauna Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara. Pe de alta parte, societatea privata, la care asociat este inculpatul Musta Virgil Filaret, ar fi obtinut foloase necuvenite in valoare totala de 172.508 de lei„, mai transmit anchetatorii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

Celebrul medic Virgil Musta, trimis în judecată de DNA, pentru o afacere în stilul Dragnea

29 November 2022 at 11:27
image

DNA l-a trimis în judecată pe celebrul medic Virgil Musta de la Timişoara, unul dintre cei mai cunoscuți epidemiologi în timpul pandemiei.

Musta e acuzat că ar fi determinat asistentele de la Spitalul Victor Babeș să vândă teste Covid și să preleveze probe medicale pentru o firmă la care este acționar.

Dr. Virgil Musta este acuzat de instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

În acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată:

- Diana Luminiţa Manolescu, director medical la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul;

- Maria Diana Albu, asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecțioase în același spital, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul;

- Dana Mihaela Paica, medic la firma la care asociat era Virgil Musta, pentru instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Procurorii arată că, în perioada 21 iulie – 9 noiembrie 2020, medicul Virgil Musta ar fi determinat cu intenție trei asistente medicale ale spitalului Victor Babeș din Timișoara să “presteze servicii medicale în beneficiul societății la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la unitatea publică”.

"Folosindu-se de influența pe care o avea în calitatea sa de medic șef de secție, inculpatul le-ar fi determinat pe cele trei asistente, în mod direct sau prin intermediul inculpatei Paica Dana Mihaela, să preleveze probe biologice în vederea depistării infecției cu virusul SARS CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR și să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societății comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casă de marcat mobilă)", relatează DNA.

Deși zilnic, în intervalul orar 07:00-10:00, prestau servicii medicale pentru firma lui Musta, cele trei asistente ar fi încasat integral drepturile salariale plătite de spital.

Doctoriţele Diana Manolescu și Diana Albu și-au încălcat atribuțiile de serviciu, pentru că nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancționării celor trei asistente medicale.

Mai mult, Diana Albu ar fi întocmit, iar Diana Manolescu ar fi aprobat foile colective de prezență în conținutul cărora au fost evidențiate formal orele lucrate de cele trei asistente.

Prejudiciul cauzat Spitalului Victor Babeș depășește 12.178 de lei, iar firma la care este asociat Virgil Musta ar fi obținut în mod ilegal 172.508 de lei.

Dar spitalul a comunicat DNA că nu se constituie parte civilă în dosar.

Procurorii au pus sechestru pe suma de 12.000 de lei aparținând lui Virgil Musta, aflată într-un cont bancar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Timiș.

Din 300 de lei pe fiecare test Covid, clinica lui Musta ia 83%

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a explicat pentru Libertatea cât anume îi revine din testele Covid recoltate la clinica privată Profilaxis SRL și prelucrate la spitalul public: statul a încasat 300.000 de lei pentru 6.000 de teste, adică 50 de lei pe test.

Restul de 250 de lei din preţul testului merg la clinica privată, care recoltează, transportă probele, cumpără reactivii și, susține spitalul, a pus la dispoziție și ”un echipament”, dar fără să-l numească.

Conform spitalului, contractul dintre Boli Infecțioase şi clinica Profilaxis SRL a fost încheiat “pentru creşterea capacităţii de testare a infecţiei SARS CoV-2 la cerere”.

Metoda Dragnea

Cazul seamănă cu dosarul în care a fost condamnat definitiv Liviu Dragnea.

În calitate de preşedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, Dragnea a determinat şefii Direcţiei de Protecţie a Copilului Teleorman să le angajeze fictiv şi să le menţină în funcţii pe Adriana Botorogeanu şi Anisa-Niculina Stoica.

Cele două secretare lucrau pentru PSD, deşi erau angajatele Direcţiei.

Nu au dat nicio zi pe la birou, deşi aveau contract de muncă la Protecţia Copilului, iar statul a fost prejudiciat cu 108.612 lei (salariile încasate pentru munca neprestată).

articolul original.

Vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată de DNA după ce ar fi încercat să mituiască cu 200 de lei un polițist pentru a nu fi amendat în trafic

29 November 2022 at 11:54
image

Procurorii DNA anunță, marți, trimiterea în judecată a lui Cezar-Costin Stancu, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, acuzat că ar fi încercat să mituiască cu 200 de lei un polițist pentru a nu fi amendat în trafic.

PSD anunță suspendarea lui Cezar Stancu din partid

PSD anunță, într-un comunicat de presă, suspendarea lui Cezar Stancu din partid și demisia acestuia de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie: „Cezar Stancu demisionează din funcția de subsecretar de stat – vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie.

De asemenea, este suspendat din PSD, ca urmare a trimiterii sale în judecată într-un dosar instrumentat de DNA. PSD a luat act de aceste decizii și transmite, cu consecvență, același mesaj. Legea trebuie aplicată, fiecare răspunde pentru faptele comise!”

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului STANCU CEZAR-COSTIN, la data faptei vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie cu rang de subsecretar de stat, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: La data 01 septembrie 2022, în contextul efectuării unui control privind respectarea normelor la regimul circulației pe drumurile publice, inculpatul Stancu Cezar-Costin a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliție.

Cu această ocazie i-ar fi promis agentului constatator că-l va „cinsti” pentru ca acesta să nu-i aplice o amendă contravențională pentru nerespectarea obligației de a avea asupra sa cartea de identitate și permisul de conducere.

Promisiunea s-ar fi materializat la scurt timp, inculpatul Stancu Cezar-Costin remițându-i polițistului suma de 200 lei, disimulată în interiorul unei polițe de asigurare auto.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

articolul original.

Medicul Virgil Musta, trimis în judecată de DNA după ce ar fi determinat trei asistente să recolteze probe pentru teste Covid-19 la firma la care este asociat, deși ele erau în timpul programului la spital

29 November 2022 at 11:21
image

Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Timişoara, a fost trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu, după ce ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale – recoltarea de probe pentru teste COVID-19 – la firma la care el este asociat, deşi ele se aflau în timpul programului de lucru la unitatea medicală publică. Alături de Musta au fost trimise în judecată Diana Manolescu, director medical al spitalului, o asistentă medicală şi o altă femeie, medic.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Virgil Filaret Musta, asociat la o societate comercială cu profil medical şi medic şef secţie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” Timişoara, pentru instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, Diana Luminiţa Manolescu, director medical al spitalului, şi Maria Diana Albu, asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecţioase în acelaşi spital, fiecare pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, şi Dana Mihaela Paica, medic la societatea comercială la care asociat era inculpatul prim menţionat, pentru instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în perioada 21 iulie – 9 noiembrie 2020, Musta, cu intenţie, ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale în beneficiul societăţii la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu la unitatea publică, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş! Timişoara.

Folosindu-se de influenţa pe care o avea în calitatea sa de medic şef de secţie, inculpatul le-ar fi determinat pe cele trei asistente, în mod direct sau prin intermediul inculpatei Paica Dana Mihaela, să preleveze probe biologice în vederea depistării infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR şi să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societăţii comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casă de marcat mobilă). Deşi zilnic, în intervalul orar 07:00-10:00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comercială menţionată, cele trei asistente ar fi încasat integral drepturile salariale plătite de spital”, arată DNA.

Procurorii susţin că, la instigarea lui Musta, în calităţile lor de director medical, respectiv asistent medical coordonator al Ambulatoriului de Boli Infecţioase, inculpatele Manolescu Diana Luminiţa şi Albu Maria Diana şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu în sensul că nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare şi aplicarea sancţiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancţionării celor trei asistente medicale. Mai mult, inculpata Albu Maria Diana ar fi întocmit, iar inculpata Manolescu Diana Luminiţa ar fi aprobat foile colective de prezenţă în conţinutul cărora au fost evidenţiate formal orele lucrate de cele trei asistente.

Astfel, Musta le-ar fi determinat pe cele trei asistente să îşi încalce atribuţiile de serviciu reglementate de dispoziţiile din Codul Muncii, Regulamentul intern al spitalului şi fişa postului.

În acest fel, s-ar fi generat un prejudiciu de 12.173 de lei în dauna Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” Timişoara. Pe de altă parte, societatea privată la care este asociat Musta ar fi obţinut foloase necuvenite în valoare totală de 172.508 de lei.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” Timişoara a comunicat Direcţiei Naţionale Anticorupţie că nu se constituie parte civilă în prezenta cauză.

În cauză s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 12.173 de lei aparţinând lui Musta, aflată într-un cont bancar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Timiş cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii, conform news.ro.

articolul original.

BREAKING Celebrul medic Virgil Musta, trimis în judecată

29 November 2022 at 11:28
By: (C.C.)

Medicul timișorean Virgil Musta, devenit cunoscut pentru safturile oferite în timpul pandemiei, a fost trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu. El este acuzat că ar fi folosit trei asistente medicale la clinica sa, deși acestea erau pontate și plătite de spital.

Comunicatul DNA, integral:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a următorilor inculpați:

MUSTA VIRGIL FILARET, asociat la o societate comercială cu profil medical și medic șef secție la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara, pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul,

MANOLESCU DIANA LUMINIȚA, director medical al spitalului menționat anterior și ALBU MARIA DIANA, asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecțioase în același spital, fiecare pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul,

PAICA DANA MIHAELA, medic la societatea comercială la care asociat era inculpatul prim menționat, pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În perioada 21 iulie – 09 noiembrie 2020, inculpatul Musta Virgil Filaret, cu intenție, ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale în beneficiul societății la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la unitatea publică, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.
Folosindu-se de influența pe care o avea în calitatea sa de medic șef de secție, inculpatul le-ar fi determinat pe cele trei asistente, în mod direct sau prin intermediul inculpatei Paica Dana Mihaela, să preleveze probe biologice în vederea depistării infecției cu virusul SARS CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR și să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societății comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casă de marcat mobilă).
Deși zilnic, în intervalul orar 07:00-10:00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comercială menționată, cele trei asistente ar fi încasat integral drepturile salariale plătite de spital.
La instigarea inculpatului Musta Virgil Filaret, în calitățile lor de director medical, respectiv asistent medical coordonator al Ambulatoriului de Boli Infecțioase, inculpatele Manolescu Diana Luminița și Albu Maria Diana, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancționării celor trei asistente medicale. Mai mult, inculpata Albu Maria Diana ar fi întocmit iar inculpata Manolescu Diana Luminița ar fi aprobat foile colective de prezență în conținutul cărora au fost evidențiate formal orele lucrate de cele trei asistente.
Astfel, inculpatul Musta Virgil Filaret le-ar fi determinat pe cele trei asistente să își încalce atribuțiile de serviciu reglementate de dispozițiile din Codul Muncii, Regulamentul intern al spitalului și fișa postului.

Prin activitatea descrisă s-ar fi generat un prejudiciu de 12.173 de lei în dauna Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara. Pe de altă parte, societatea privată, la care asociat este inculpatul Musta Virgil Filaret, ar fi obținut foloase necuvenite în valoare totală de 172.508 de lei.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara a comunicat Direcției Naționale Anticorupție că nu se constituie parte civilă în prezenta cauză.

În cauză s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 12.173 de lei aparținând inculpatului Musta Virgil Filaret, aflată într-un cont bancar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

articolul original.

Medicul timișorean Virgil Musta, devenit celebru în pandemie, trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu

29 November 2022 at 11:10
image

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, unul dintre cei mai vizibili doctori în timpul pandemiei de COVID-19, a fost trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu. El este acuzat de procurori că ar fi folosit trei asistente medicale la clinica sa, deși acestea erau pontate și plătite de spital.

DNA a anunțat, marți, că i-a trimis în judecată pe:

 • medicul Virgil Musta, șef secție la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu
 • Diana Luminița Manolescu, director medical al spitalului, pentru infracțiunea de abuz în serviciu
 • Maria Diana Albu, asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecțioase în același spital, pentru infracțiunea de abuz în serviciu
 • Mihaela Dana Paica, medic la clinica la care era asociat dr. Musta, pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu.
articolul original.

Președintele Partidului Ecologist Român a fost trimis în judecată de DNA

29 November 2022 at 08:22
Sursa foto: Adevarul

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român (PER), aflat în arest la domiciliu, a fost trimis în judecată de DNA.

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 972/VIII/3 din 9 noiembrie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unui inculpat, președinte al unui partid politic, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.021 euro, în patru tranșe (4.000 euro – noiembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021 și 10.000 lei – februarie 2022).
În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unui deputat în Parlamentul României și ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcție de consilier la cabinetul deputatului respectiv.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză”, informează DNA.

Dănuț Pop fusese reținut pe 9 noiembrie de procurori în acest dosar, scrie stiripesurse.ro.

Citește și: Emanuel Ungureanu, despre reținerea lui Niculae Bădălău: Nu jubilați

articolul original.

Deputatul PSD Daniel Ghiță acuză DNA că face justiție selectivă: „Plimbările în cătușe, exact după ce au trecut legile justiției”

28 November 2022 at 21:59
image

Deputatul PSD Daniel Ghiță acuză DNA că face justiție selectivă, după ce colegul său de partid Niculae Bădălău a fost arestat pentru dare de mită. Ghiță spune că marile dosare de corupție din pandemie, achizițiile cu suspiciuni de ilegalitate sunt ținute la dosar ca să se prescrie.

„Plimbările în cătușe, exact după ce au trecut legile justiției, confirmă că din nou vom avea execuții politice, înainte de alegerile prezindențiale!

O să fie înlăturați unii liderii politici: se instalează FRICA din nou în toată România?

Unde sunt dosarele de corupție Unifarm? Dosarele cu toată abuzurile din pandemie? Izoletele? În sertare la DNA, până se prescriu? Vorbim de miliarde de Euro!

Oare ce a făcut DNA doi ani? Vreo arestare a celor de la PNL – USR – UDMR ( Novak si-a dat singur îndemnizație!)? Un PNRR aberant, care subminează toată economia României! Condamnă seniorii României la sărăcie. Închide termocentrale din România, in timp ce Germania și Polonia le-au redeschis.

Achiziția serurilor experimentale de un miliard de Euro! Aceste dosare si abuzuri unde sunt #DNA? Frauda electorală de la Sec 1, Armand? Nu am văzut noi cum se umbla la sacii cu voturi?”, scrie Daniel Ghiță pe Facebook.

Daniel Ghiță: „Justiția selectivă arată că România se îndreaptă spre dictatură”

De asemenea, Daniel Ghiță susține că nu trebuie insultată inteligența românilor. Acesta spune că este împotriva corupției, de orice formă, dar toți oamenii au dreptul la prezumția de nevinovăție.

Deputatul PSD a mai precizat că nu a furat și nu este nici corupt, dar nu suportă „mascarada cu plimbatul în cătușe”, în timp ce spune el, oamenii care sunt corupți și au furat miliarde stau liniștiti.

„Nu insultați inteligența românilor! Știm, diversiunea, paradeala a la portocală! Luat din WC, spălat, si pregătit pentru alte dosare politice?

Sunt împotriva corupției, de orice formă! Toți, au dreptul la prezumția de nevinovăție. Cine este vinovat, să fie judecat, corect, în baza probelor, și CONFISCATE TOATE AVERILE!

Sunt nou în politică: nu am furat, nu sunt corupt, dar nu pot accepta aceasta mascaradă cu plimbatul în cătușe, în fața televiziunilor, iar corupții care au furat miliarde stau liniștiti, nederanjați.

Justiția selectivă arată că România se îndreaptă spre dictatură! Prin diversiune distrag atenția de la lucrurile importante. Orice om trebuie sa fie egal în fața legii! Nimeni nu e mai presus de lege!

Citez: “Marș, mă, nesimțiților!”, scrie Daniel Ghiță pe Facebook.

articolul original.

Un deputat PSD dă de pământ cu Niculae Bădălău: Când merge spre pușcărie vreau să se stie că nu suntem toți la fel

28 November 2022 at 15:45
image

După ce a fost acuzat de dare de mită și trafic de influență, și reținut pentru 30 de zile, vicepreședintele Curții de Conturi, Niculae Bădălău, a intrat în vizorul deputatului PSD, Radu Popa. Acesta îi transmite lui Bădălău, că nu toți fac politică pentru a se îmbogății, și că mai sunt și unii care știu că inima e în stânga și înțelege altfel legătura politicienilor cu comunitatea.

„Nu, nu suntem toți la fel.
Nu avem toți contracte cu statul și nu am făcut din asta scopul principal în viață.
Nu, nu toți facem politică tocmai ca să ne imbogățim din asta.
Știu că pare ceva exotic, dar nici unul dintre parlamentarii PSD de DB și nici șeful organizației-chiar dacă e și președintele CJ DB-noi nu avem contracte cu statul. Nu. Noi nu!
Mai suntem unii care știm că inima e in stânga și înțelegem altfel legătura noastră cu comunitatea.
De aceea, azi, când Bădălau merge spre pușcărie vreau să se stie că nu suntem toți la fel”, a transmis deputatul PSD Dâmbovița, Radu Popa

DNA îl acuză pe Bădălău de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 noiembrie 2022, a inculpaților:

BĂDĂLĂU NICULAE, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor de:
– dare de mită, în formă continuată,
– trafic de influență,

Persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

Niculae Bădălău rămâne după gratii! A fost arestat preventiv pentru 30 de zile

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 28 noiembrie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

O nouă lovitură pentru Niculae Bădălău! Radu Oprea: ‘PSD a depus o solicitare către BPR pentru revocarea lui Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi’

articolul original.

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

28 November 2022 at 13:36
By: Editor

niculae badalau

Judecătorii Curții de Apel București au decis arestarea pentru 30 de zile a lui Niculae Bădălău.
Fostul senator PSD a fost reţinut, duminică seară, de DNĂ, după ce a fost într-un dosar de dare de mită şi trafic de influenţă.
Bădălău, actual vicepreședinte al Curții de Conturi, este acuzat că i-ar fi dat mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.
Decizia în cazul lui Bădălău nu este definitivă, el având opțiunea să facă apel.

articolul original.

Niculae Bădălău a fost arestat și va face Crăciunul după gratii. PSD îi cere revocarea din funcția de la Curtea de Conturi

28 November 2022 at 13:51
image

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, prin decizia Curţii de Apel Bucureşti, luată luni, la cererea procurorilor DNA.

Decizia poate fi contestată, dar dacă rămâne definitivă, Bădălău îşi va petrece Crăciunul după gratii.

În schimb, magistraţii au decis ca o complice a lui Bădălău să fie plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Bădălău este vicepreședinte al Autorității de Audit al Curţii de Conturi şi fost senator PSD.

Acuzaţiile DNA la adresa lui Bădălău

Nicula Bădălău a fost reținut duminică, de DNA, pentru dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență.

Procurorii DNA susţin că Bădălău i-ar promis, în total, 170.000 de euro primarului unei comune pentru a oferi un contract unei firme administrate de o rudă a sa şi a continua să facă plăţi acelei societăţi, în cadrul unui alt contract, chiar şi pentru lucrări neconforme.

Potrivit DNA, în datele de 9 august şi 19 noiembrie, Niculae Bădălău i-ar fi pretins primarului să atribuie un contract privind "Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă", estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăţi administrate de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de către primăria respectivă.

Potrivit unor oficiali ai DNA, primarul căruia Niculae Bădălău i-ar fi oferit mită este Dan Păsat, fost deputat PNL, care a fost condamnat în 2013 la trei ani de închisoare pentru şantaj.

Dan Păsat are calitatea de martor-denunţător în dosar, el fiind cel care l-a denunţat pe Bădălău la DNA.

Bădălău acţiona ca un cap mafiot

Referatul procurorilor DNA citat de G4Media arată că Bădălău "și-a dezvoltat un adevărat mod de operare din obținerea de contracte de lucrări de la primăriile din județele Giurgiu și Teleorman pentru firmele controlate de el, prevalându-se de funcțiile anterioare și mai ales de calitatea lui actuală, care îi permite să afirme că neexecutarea lucrărilor nu va fi constatată de organele Curții de Conturi a României.

De asemenea, acesta profită și de faptul că primarii sunt timorați de calitatea sa, temându-se că, în cazul în care nu acceptă cedarea lucrărilor către firmele indicate de el, vor putea fi supuși unor controale din partea Curții de Conturi a României”.

PSD cere revocarea din funcţie

După ce a fost reţinut de DNA, PSD s-a dezis luni dimineaţă de Niculae Bădălău şi i-a cerut iniţial să-și dea demisia din funcţia de vicepreședinte al Curții de Conturi, pentru că „ar afecta grav credibilitatea instituției”. Iar USR a cerut conducerii Parlamentului declanşarea procedurii de revocare.

Ulterior, social-democrații au cerut şi ei conducerii celor două camere ale Parlamentului declanșarea procedurii de revocare.

„Am depus o solicitare către Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru declanșarea procedurii de revocare din funcția de membru al Curții de Conturi și vicepreședinte a lui Niculae Bădălău. Azi dimineață (luni dimineață - n.red.) am solicitat demisia lui, pentru că noi considerăm că este cea mai rapidă formulă prin care credibilitatea Curții de Conturi nu va fi afectată, dar pentru că nu am văzut o reacție asupra demisiei, am decis să depunem și această solicitare”, spune Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Oprea susține că Bădălău nu este suspendat din funcție, deoarece nu a fost trimis în judecată, ci este doar arestat preventiv.

În 1988, Bădălău a fost condamnat pentru că a furat patru saci cu grâu dintr-un depozit al statului. Bădălău a primit la acea vreme o pedeapsă de un an de închisoare, pe care nu a mai executat-o, pentru că Nicolae Ceauşescu, cu ocazia aniversării a 70 de ani, a amnistiat toate condamnările mai mici de 10 ani.

articolul original.

DNA trimite în instanță dosarul delapidării fostei UTC: Cum a făcut Ticu Plăcintă un prejudiciu de 15 milioane de lei

28 November 2022 at 12:39
image

DNA a trimis în instanță dosarul delapidării patrimoniului fostei Uniuni a Tineretului Comunist (UTC) din București, prin intermediul unei firme paravan. Prejudiciul de care este acuzat Ticu Plăcintă (alături de 3 complici) se ridică peste 15,7 milioane de lei.

Ticu Plăcintă a fost preşedintele Fundaţiei pentru Tineret a Municipiului Bucureşti (FTMB) şi acum este trimis în judecată pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, foloase necuvenite, cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit unui comunicat DNA de luni, procurorii i-au trimis în judecată pe:

 • Ticu Plăcintă, preşedinte al Fundaţiei pentru Tineret a Municipiului Bucureşti (FTMB) şi preşedinte al Consiliului de conducere al aceleiaşi fundaţii
 • Valentin Mărgineanu, membru în Consiliul de conducere al FTMB şi ulterior vicepreşedinte al SC Tin Management Grup SA,
 • Florin Paul Ionescu, membru al comisiei de Relaţii Economice din cadrul FTMB şi ulterior vicepreşedinte al SC Tin Management Grup SA
 • Laurenţiu Bogdan Plăcintă, manager al SC Tin Management Grup SA.

Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti s-a înfiinţat în 1990 şi a preluat patrimoniul fostei UTC Bucureşti (inclusiv clădirile şi terenurile aferente), cu scopul de a finanţa programe destinate tinerilor şi organizaţiilor/asociaţiilor de tineret.

Timp de aproape 10 ani (21 iunie 2011 - 8 ianuarie 2020), Ticu Plăcintă ar fi deturnat obiectul de activitate şi scopul pentru care a fost înfiinţată Fundaţia şi a cauzat un prejudiciu de 15.725.392 de lei.

Concret, spun procurorii, iată demersurile celor 4 complici:

 • Au înfiinţat SC Tin Management Grup SA în scopul preluării de către această firmă a dreptului de administrare asupra tuturor imobilelor prezente şi viitoare ale FTMB. Ulterior, au încheiat mai multe contracte (iniţial un contract de concesiune, iar ulterior mai multe contracte de asociere în participaţie), în condiţii vădit dezavantajoase pentru organizaţia de tineret, ce aveau ca obiect predarea, către această firmă, a dreptului de administrare a întreg patrimoniului imobiliar prezent şi viitor şi redirecţionarea a 85% din rezultatele financiare obţinute.
 • Au cooptat în cadrul SC Tin Management Grup SA o altă firmă administrată de Laurenţiu Bogdan Plăcintă ca asociat cu un aport în natură constând într-un teren în suprafaţă de 51.341 m.p. cu construcţii speciale, situate într-o comună din Argeş. Astfel, FTMB a rămas cu 38,258% din acţiuni, iar societatea administrată de Laurenţiu Plăcintă a preluat controlul asupra SC Tin Management Grup SA şi implicit şi asupra patrimoniului FTMB deţinând 60,846% din acţiuni.
 • Au încheiat acte adiţionale prin care s-a modificat metoda de împărţire a rezultatelor financiare, respectiv 20% din veniturile realizate din exploatarea imobilelor revine FTMB şi 80% din venituri revine SC Tin Management Grup SA.

Prejudiciul menţionat reprezintă venituri nerealizate de către FTMB şi în acelaşi timp foloase necuvenite, obţinute de SC Tin Management Grup SA.

"Acţiunile menţionate mai sus au făcut ca numai sume nesemnificative de bani din exploatarea patrimoniului FTMB să fie utilizate pentru programe de şi pentru tineri. Aşadar, pe lângă prejudicierea patrimoniului FTMB, ar fi fost afectate şi lezate în mod grav şi interesele legitime ale organizaţiei de tineret, respectiv cele de realizare a scopului şi a obiectivelor pentru care a fost înfiinţată prin lege şi cele ale tinerilor, în particular", acuză DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

articolul original.
❌